Asielbeleid faalt

DEN HAAG Ruim 80 gemeenten manen het kabinet te voorkomen dat asielzoekers nog langer op straat belanden.

In een brandbrief roepen de gemeenten het kabinet op om zich aan de afspraak te houden dat asielzoekers niet meer op straat terechtkomen. Nu gebeurt dat nog te vaak volgens de gemeenten. In heel Nederland zou het gaan om duizenden asielzoekers zonder verblijfplaats.

Gemeenten bieden vaak noodopvang om problemen te voorkomen, maar ze vinden dat een taak van de rijksoverheid. De gemeenten dreigen hun medewerking aan het asielbeleid te stoppen als het kabinet niet met een oplossing komt. (bron NOS)

In 2003 zorgde een actie van Jan de Wit er nog voor dat het CDA niet instemde met de plannen van Verdonk, die asielzoekers zonder verder omkijken op straat wilde zetten. Resultaat van deze actie was dat de gemeenten mochten doorgaan met de opvang wanneer ze dat wilden.

Volgens het rapport van de gemeenten is slechts negen procent van de asielzoekers die naar een vertrekcentrum hadden gemoeten, daar tot nu toe ook daadwerkelijk terechtgekomen. De resterende 4.775 vluchtelingen die onder de oude Vreemdelingenwet vallen (van voor april 2001) en die tot eind augustus van dit jaar voor terugkeer naar hun land van herkomst in aanmerking kwamen, zijn met onbekende bestemming vertrokken. ,Dat blijkt niet zelden een bestemming in een gemeente te zijn”, aldus het onderzoeksrapport.(NRC)

Dit is Verdonk direct aan te rekenen. Ze dwingt met haar beleid mensen de illegaliteit in, en de gemeenten zijn de eersten die dat merken. Alle keiharde woorden ten spijt, blijkt het beleid van Verdonk slap, en gespeend van een werkelijke, menselijke oplossing, terwijl deze zeer voor de hand ligt. Een generaal pardon voor alle mensen die onder deze oude Vreemdelingenwet vallen, zoals Jan de Wit nog geen week geleden opnieuw voorstelde.

Kijk eens in het dossier asielbeleid van de SP.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

dinsdag 06 december 2005 :: 20.39 uur

86 Comments

86 reacties

 1. Ik snap echt werkelijk niet dat ze ondanks alle kritiek vanuit alle hoeken van de samenleving vanavond in Twee Vandaag keihard blijft beweren dat haar beleid goed is en dat iedereen die kritiek heeft liegt.
  Het is net Rice, die komt ook zwaar ongeloofwaardig over…

  Ik hoop echt dat de gemeenten die nu aan de bel hebben getrokken hun poot stijf houden en zo Verdonk op een of andere manier dwingen dit beleid te staken.

  Gezinnen worden niet gescheiden uitgezet, de werkelijkheid is anders.
  Men word niet op straat gezet, de werkelijkheid is anders.
  Men word uitstekend begeleid bij het terugkeerproces, de werkelijkheid is anders.
  Ze zullen niet in de illegaliteit terecht komen, de werkelijkheid is anders.
  Bij terugkeer in het land van herkomst is het daar veilig, de werkelijkheid is anders.
  Maar het beleid werkt! De werkelijkheid is anders…

  Reactie door Mirella — dinsdag 6 december 2005 @ 20.51 uur

 2. Deze schandelijke acties is natuurlijk eerder al gegeven door partijen als de SP, PvdA en GroenLinks, die het uitzetbeleid zonodig moeten betwisten met kwalificaties als ‘inhumaan’. Let wel: het uitzetbeleid voor mensen die jarenlang willens en wetens de procedures hebben lopen rekken en dat wordt nog wel eens vergeten.

  Reactie door Ray Hughes — dinsdag 6 december 2005 @ 22.01 uur

 3. Nou Mirella, dan moet je niet zo selectief luisteren. Minister Verdonk heeft namelijk erg veel steun voor haar beleid. Wist je dat? Het zijn slechts de linkse schreeuwers die denken dat ze op een ideologisch eiland leven. En als je het zo vervelend vind neem ze dan zelf in huis. En betaal ook voor ze graag, want ik wil het niet.
  En voor wat betreft Rice, gelukkig heeft de CIA de slimheid om hier terroristen vast te houden. Martelen? Nou wij noemen dat stevig ondervragen. Hadden we al veel eerder moeten doen, dan was 9(11, Indonesie, Riyadh, en Kenia misschien niet gebeurd. Dat zijn de terroristen toch wel gewend, koekje van eigen deeg.
  Maar meisje, droom lekker verder en luister naar de linkse propaganda.
  Goebbels zou trots zijn op de media…

  Reactie door k.a. meraad — dinsdag 6 december 2005 @ 22.30 uur

 4. Er is wel een verschil kameraad, tussen het beleid dat je aanhangt (keihard eruit zetten) en wat er nu precies faalt. Want wat gebeurd er nu. Verdonk wil geen pardon geven, procedeert ze uit, maar zet ze niet uit. Ze laat ze aan hun lot over nadat de beslissing is gevallen, en dus blijven die mensen ergens in Nederland hangen, op straat. Geen geld, geen identiteit, even denken, straks in de criminaliteit?

  Dus hoe mooi je het beleid van Verdonk ook vind, ze faalt in haar eigen plannen, want als er al 5000 van de 26.000 kwijt zijn, waar denk je dat die rondlopen? Echt niet in hun thuisland hoor.

  Zou me maar eens gaan verdiepen in de uitvoering van het beleid van de persoon die je steunt.

  Daarnaast is haar beleid redelijk onmenselijk, maar dat is inderdaad een ideologische kwestie. Als jij vindt dat mensen die hier al heel lang zijn, nederlands spreken, kinderen hebben die eigenlijk enkel maar Nederland kennen, het land uit worden gebonjourd, dan mag je dat vinden. Maar probeer je eens een beetje in te leven in iemands situatie.

  Wat betreft Rice, het is heel simpel. Wie democratie en vrijheid predikt, die moet zelf wel verdomd oppassen om die beide begrippen niet met de voeten te treden. Val je van je sokkel dat neemt niemand je meer serieus, en creeer je automatisch de tegenstand die je zo graag wilt verwijderen van het gezicht van de aarde. Ergo, door dit soort dingen is Amerika een grote selffulfilling prophecy aan het dromen.

  Of 911 dan niet was gebeurd. Kijk eens een paar kritische programma’s over de aanloop naar 911 en ik denk dat je met dezelfde opmerking als nu zou eindigen

  Goebbels zou trots zijn op de media…

  Reactie door Bart — dinsdag 6 december 2005 @ 23.11 uur

 5. Ik heb het gevoel dat lagere overheden bewust het democratisch geaccordeerde beleid frustreren.
  En vervolgens roepen dat het een zootje is.

  Reactie door Tim — dinsdag 6 december 2005 @ 23.18 uur

 6. @3 k.a. meraad

  Hou Zee!!

  Reactie door Cees — dinsdag 6 december 2005 @ 23.40 uur

 7. He Bart,

  Dit is een oorlog tegen het terrorisme. Daar zet je alle middelen in om te winnen. Als dat is omkopen van journalisten GRAAG. Het huis-net van Al Queda zend namelijk 24/7 hun boodschap via Al Jazeera uit.
  Doen we lekker mee..!

  Reactie door k.a. meraad — dinsdag 6 december 2005 @ 23.52 uur

 8. (7)als die 26000 terroristen waren stond er geen huis meer overeind in nederland .toch?of je het nu eens bent met het beleid of niet .feit is dat verdonk binnen de door het kabinet gestelde termijn die mensen niet uitgezet kan krijgen .heeft dus niks met het rekken?van procedures te maken ,zoals onder (2)beweerd word .m.a.w. ze haald haar quota niet! (zoiets was een dikke 60 jaar geleden ook aan de hand dacht ik )ik wil het wel omdraaien .deze mensen hebben het recht humaan uitgezet te worden verworven .aan dit recht word nu geen uitvoering gegeven door de minister dus blijft ze in gebreke !!!!! simpel toch?

  Reactie door texas henkie — woensdag 7 december 2005 @ 0.23 uur

 9. Verdonk zorgt ervoor dat er geen personen aan de macht komen die nog rechtster zijn dan de vvd. Dat imago (waarvoor zij wordt geadviseerd door door ons betaalde adviseurs) en het feit dat toestroom en importbruiden verminderen kun je haar positief toerekenen, hoewel de dat op een aantal punten voornamelijk is toe te schrijven aan het beleid dat door haar voorganger is uitgezet.

  Maar wil dat zeggen dat de brede steun vanuit de bevolking voor haar beleid terecht is?
  Neen.

  Reactie door no blood for öl — woensdag 7 december 2005 @ 0.25 uur

 10. eh

  Reactie door no blood for oil — woensdag 7 december 2005 @ 1.18 uur

 11. Ik typ heel veel, hij laat maar een klein stukje zien.

  Reactie door no blood for oil — woensdag 7 december 2005 @ 1.22 uur

 12. Al die advocaten die maar door procederen .. betaald.
  Al die vrijwilligers die maar adviseren en traineren. ….tegen beter weten in.
  Al die politici die maar profileren ..
  Al de uitgeprocedeerden die het al lang weten maar niet willen.

  Moeilijk he “nee” zeggen…. op deze manier wordt humaan zijn wel heel goedkoop. en uiteindelijk betaald die ander want wij .. zijn zooo betrokken en humaan…… uw wordt bedankt humaan nederland… en wast uw handen in onschuld…. t wordt weer kerst vast nog wel een slachtoffer te vinden .. voelt u zich ook weer goed

  Reactie door de humanist — woensdag 7 december 2005 @ 1.40 uur

 13. k. a. meraad, rechtse schreeuwlelijk, je hebt een persoonlijkheids-stoornis van hier tot Washington. Je uitspraken zijn schandelijk simplistisch en aanstootgevend, en je zet jezelf neer als extreem-recht, en eigenlijk zelfs fascistisch, dom onbenul.

  Als jij op een dag per vergissing verdacht wordt van terrorisme, zoals elke vorm van verzet die de Amerikanen treft wordt genoemd, berg je dan maar voor onmensen die je eigen redenering op jou toepassen…

  Alleen mensen met buitengewoon weing wijsheid redeneren zo zwart/wit-primitief, en ik voel er minachting voor, want je hebt het wel over mensen. Ik hoop dat je niet gerespecteerd wilt worden hier, want dat zal je niet lukken als je zo doorgaat.

  Reactie door Jan-Peter — woensdag 7 december 2005 @ 3.03 uur

 14. P.S. Als je helemaal geen idealen meer hebt, behalve haatdragende kul verspreiden, dan heb je hier helemaal niets te zoeken, en dan heb je nergens iets te zoeken. Neem je inhumane propaganda mee naar een podium voor haat-verspreiders. Ik vind trouwens dat jouw soort haat-verspreiding sterk ontmoedigd moet worden, en dat gebeurt mijns inziens het best door prietpraat medogenloos aan de kaak te stellen.

  Reactie door Jan-Peter — woensdag 7 december 2005 @ 3.11 uur

 15. De Verdonkering v.d. samenleving.

  Reactie door Jan-Peter — woensdag 7 december 2005 @ 3.16 uur

 16. 14

  Jan Peter

  Iedereen mag hier zeggen wat hij wil, ik zou zeggen dan is het gelijk duidelijk wat voor gespuis er rond loopt in Nederland.
  Het egoisme en eigenbelang is zo groot dat men alleen aan geld, meer geld en de rest kan stinkken denkt.

  Enige mededogen met mensen die gevlucht zijn, gemarteld, of bedreigd door hun regering, is er niet meer bij bij deze samiritanen.

  Ooit was er 1 barmhartige samiritaan, dus we blijven hopen op verbetering.

  Reactie door e.krul — woensdag 7 december 2005 @ 9.04 uur

 17. herstel: stikken

  Het stinkt naar scrooghe`s ( die een rook gordijn optrekken), oom Dagoberten en andere hebzuchtigen lieden in dit land.

  Reactie door e.krul — woensdag 7 december 2005 @ 9.07 uur

 18. Rechtse schreeuwlelijk, facist…(gaap)

  Je vergat not nazi en racist…mag er ook nog bij. Dat is het standaard antwoord als je het er niet mee eens bent.

  Reactie door k.a. meraad — woensdag 7 december 2005 @ 9.36 uur

 19. @ K.A. Meraad

  Ik had het over het uitzetbeleid van de 26000 die volgens Verdonk moeten vertrekken. Dat het nieuwe asielbeleid werkt was allang duidelijk omdat er veel minder aanvragen binnenkomen. De maatregel om deze 26000 koste wat kost uit te zetten was dus helemaal niet nodig geweest. Zeker niet omdat het in veel gevallen om mensen gaat die goed geintegreerd zijn en hier al langer dan 5 jaar verblijven in afwachting van een verblijfsvergunning. Dat de overheid daar zo allemachtig traag mee is mag nooit een reden zijn om ze dan maar zonder pardon het land uit te knikkeren.
  Een generaal pardon is een goede oplossing waar veel mensen (behalve Verdonk) zich in kunnen vinden. Die 26000 vind je echt niet terug in een landje met ruim 16 miljoen inwoners dus ik snap niet waarom men zo moeilijk doet.

  Reactie door Mirella — woensdag 7 december 2005 @ 10.11 uur

 20. Ik vind dat iedere asielzoeker die de grens mag passeren, goed verzorgd moet worden. Of je moet ze niet toelaten. Net zoals ik vind, dat je uitgeprocedeerde asielzoekers direct uit moet zetten. Maar ook die mensen moeten goed verzorgd worden tot ze zijn uitgezet. Dat sommigen op straat terecht komen is mensonterend. Echter, asielzoekers die in de tussentijd kinderen maken beschouw ik als crimineel. Deze mensen gebruiken hun kinderen om een verblijf hier af te dwingen en dienen in alle gevallen per direct te worden uitgezet. Evenals asielzoekers die in de illegaliteit verdwijnen. Dat is onacceptabel en zou hun kansen op een verblijf hier tot nul moeten reduceren. Oppakken en uitzetten. Verder moeten de procedures veel korter. Maar de door links in het leven geroepen asielzoekersindustrie zal dat natuurlijk met alle mogelijkheden trachten te voorkomen. ‘Des te meer procedures, des te beter’, is hun motto. Overigens faalt asielbeleid altijd. Je kunt nu eenmaal niet iedereen herbergen en er zullen dus altijd mensen zijn die klagen. En waar afgewezen asielzoekers klagen, cirkelen altijd weer wat populistische politici die menen deze mensen te kunnen ge(mis)bruiken om te scoren onder hun achterban.

  Reactie door Geert Geel — woensdag 7 december 2005 @ 10.18 uur

 21. Goed beleidt van Verdonk. Ze heeft ook erg veel steun van de bevolking op een klein groepje linksen na.

  Reactie door Ray Hughes — woensdag 7 december 2005 @ 10.29 uur

 22. Ik wordt een beetje naar van veel van dit commentaar, het is wel ok. als werkgevers zich verplaatsen naar het buitenland, vanwege goedkoopte maar als minder betaalden uit andere landen hier naartoe komen zijn het goudzoekers?
  Migratie voor een beter bestaan bestaat al sinds voor het jaar 0, het zit in de mens!
  Degene die hier lopen te zeuren dat Verdonk het goed doet, zijn alleen bang voor eigen hagje!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — woensdag 7 december 2005 @ 10.49 uur

 23. k.a.meraad, Hughes

  Guttegut het is wel moeilijk voor jullie om te accepteren dat het -extreem- rechtse gedachte’goed’ bij het overgrote deel van Nederland niet serieus genomen wordt.

  Misschien dat het Pim Fortuyn Imam (sommigen noemen dit ‘forum’) wat is? Daar kun je ongestoord en met veel applaus leugens verkopen.

  Reactie door Pietje af — woensdag 7 december 2005 @ 11.03 uur

 24. @ 3,citaat: `En voor wat betreft Rice, gelukkig heeft de CIA de slimheid om hier terroristen vast te houden.’

  Wie wil deze vrouw geloven die, als nationale veiligheidsadviseur van Bush zei
  dat Saddam Hussein massavernietigings-wapens had die in staat waren om een paddestoelwolk boven een Amerikaanse stad te produceren?
  Die, als nationale veiligheidsadviseur, zei dat Saddam Hussein Al Qaeda-
  terroristen in Bagdad verborg en sommigen daarvan hielp te trainen in het ontwikkelen van chemische wapens? (CNN-verslag, 26/9/2002)
  Wie wil deze vrouw geloven die geen enkele vraag wil beantwoorden maar zegt:
  `Vertrouw me’?
  Voorts: Opvallend dat nu Rice een Europese rondvlucht maakt om `goodwill’ te kweken,
  er weer een filmpje opduikt van `Al Q s’ tweede man’ die zegt dat de heer O.B.Laden
  nog leeft. Goed getimed. Waarom hebben ze O.B.Laden nog steeds niet? De Amerikanen
  hebben immers de beste satellieten ter wereld, die nog een mier in zijn hol kunnen zien?
  Eiste Bush na 9/11 immers niet dat de Hollywood-industrie mee moest werken om het terrorisme aan te pakken?

  Reactie door Emiel — woensdag 7 december 2005 @ 11.05 uur

 25. Het is de schuld van ons Nederlandse rechtssysteem dat mensen zolang kunnen door procederen. Door de burocratie en alle volstrekt onzinnege regelgeving en zeer tijdrovende procedures is het mogelijk dat asielzoekers hier al vele jaren kunnen verblijven. Dat deze mensen alles in het werk stellen om hier te kunnen blijven is misschien niet juist maar wel begrijpelijk. (Wat zou jij doen als je de gelegenheid geboden wordt ?) Het is niet menselijk om deze mensen (en hun kinderen) na zoveel jaren wachten alsnog het land uit te zetten. Doorom is een generaal pardon voor deze groep mensen de enige juiste boetedoening voor onze burocratie en onze onzinnege regelgeving ! Met dit generaal pardon dient ook alle regelgeving zo te worden aangepast dat een asielprocedure binnen een periode van een half jaar tot maximaal een jaar te zijn afgerond ! (Duidelijkheid voor de asielzoeker en voor de Nederlandse samenleving !)

  Zo moeilijk is dat toch niet ?

  Mw. Rita Verdonk lift m.i. mee op te toenemende onrust in de Nederlandse samenleving en probeerd hiermee net als Geert Wilders en nog enkele anderen slechts politieke munt uit te slaan ! Hiermee krijgt zij de “steun” (21) van een aantal Nederlanders die niet verder kijken dan hun neus lang is … Hiermee verkrijgt zij het predicaat “the iron lady” van Nederland ! Lekker belangrijk … kan ze een beetje stijgen in de pikorde van de V.V.D. en een beetje mee ruzie maken met Wiegel en Bolkensteijn en van Aartsen !!!

  Reactie door Wimpie — woensdag 7 december 2005 @ 11.28 uur

 26. Mensen, ben blij met de commentaren die jullie onder de mijne 13,14,15 (ja, sorry, maar ik werd erg boos v.h. pro-martel onbenul dat hier z’n achterlijke zegje kwam doen) hebben geplaatst; wij, het kleine groepje linksen, voelen mee met onze medemens, en wie dat niet doet… ja, zoiets durf ik wel te stellen, want dat zie ik als mijn plicht… heeft een psychische stoornis, en in dit geval een gevaarlijke, want hun toon is gemakkelijk te herkennen, en die toon is nu eenmaal te typeren als extreem-rechts, een “politieke richting” die in de jaren veertig bewezen heeft doodlopend te zijn. Ik meen dat 10% procent koos voor Mussert’s N.S.B., dus lang niet de meerdereheid, God – zij – dank.

  Pro-Verdonkerings typen… ach… ja… in feite asociaal, niet meer en niet minder.

  Reactie door Jan-Peter — woensdag 7 december 2005 @ 14.13 uur

 27. Asielzoekers zijn mensen, – mensen die terreur van bovenaf ontvlucht zijn, en niets liever willen dan in vrede leven.

  De fout die velen maken is – deze mensen gelijk te stellen met terroristen en als ongewenste illegalen te behandelen. Deze mensen hebben recht op een mensvriendelijke behandeling en verdienen ons mededogen.

  Helaas zijn zij in ons land het slachtoffer van de arrogantie, machts- misbruik en angst van ons kabinet. Door Verdonk worden ze behandelt als criminelen!

  Angst voor terrorisme?
  Het enige terrorisme dat in ons land voorkomt is terreur van bovenaf.

  Groet,
  Amita

  Reactie door Amita — woensdag 7 december 2005 @ 15.30 uur

 28. @26 Beste Jan-Peter, ik zie in jouw taalgebruik en agressie weinig verschil met wat jij aanduidt als extreem-rechts….

  Reactie door Geert Geel — woensdag 7 december 2005 @ 15.47 uur

 29. @ 16 Krul, inderdaad, iedereen mag hier zeggen wat hij wil. Maar een filter tegen bruin drab is nooit weg.

  Want sommige onderbuikse zinsneden van anoniem fascho/sub-scrotaal allooi lijken bedoeld om boze uitspraken te ontlokken aan lezers zodat de SP in de rechtse media kan worden neergezet als radicaal, er stof wordt verzameld om de SP te demoniseren. Deze lieden appeleren klaarblijkelijk weer aan de behoefte van een linkse `vijand’.
  Zoals in 30 jaren van staatsrepressie van de CPN, na de Amerikaanse `bevrijding’.

  Reactie door C.Tilyx — woensdag 7 december 2005 @ 16.59 uur

 30. K.A. Meraad en Hughues willen Nederland als een extreem-rechts land overal neerzetten.

  Ik weiger te accepteren dat mijn land als een bruin koeienvla op de europese plategrond wordt aangeduid.

  Mijn boodschap aan de extremisten is: Rot op!
  Durf niet de goede imago van mijn land te bederven!

  Reactie door Q. Makelele — woensdag 7 december 2005 @ 17.23 uur

 31. @Geert Geel
  Geh hé, ik wel. Meer inhoudelijk en volledig ontdaan van holle phrasen.
  Enkel gebaseerd op de behaalde resultaten uit het verleden die in het heden en de toekomst weer werkelijkheid worden.

  Reactie door Alex — woensdag 7 december 2005 @ 17.24 uur

 32. Het is met Rita Verdonk zoals met Verhoeven, ze praten graag over daadkracht doen zeer stoer, goed voor de verkiezingen, iedere stem is er tenslotte een, ongeacht waar die vandaankomt.Ook Verhoeven deed alsof haar verhaal over het studiehuis nieuw was, of ze er iets aan ging doen, iets toevoegde Als je het NRC leest is het enkel alsof. Niets nieuws onder de zon. Hoe vaak heeft Donner als iets niet gedaan terwijl hij zegt het wel gedaan te hebben. Hard schreeuwen niets uitvoeren. Overigens ben ik voor een generaal pardon en vind ik dat geen mens gedwongen moet zijn om op straat te leven. Voor de rest kap ik met lezen, wordt er kotsmisselijk van.
  Henny

  Reactie door Henny — woensdag 7 december 2005 @ 18.39 uur

 33. 29 C.Tilyx, een bezoek aan deze website is alleen al de moeite waard om de verzameling scheldwoorden eens flink uit te breiden. Wat jij in een paar paar zinnen voor lelijks weet uit te kramen, is een vermelding waard in het Guinnes Book of Records. Alex, is dat wat je bedoelt met ‘meer inhoudelijk en volledig ontdaan van holle phrasen’?

  Reactie door Geert Geel — woensdag 7 december 2005 @ 18.41 uur

 34. Nee Geert
  Dat bedoel ik niet, maar ik maak me geen illusies over de holheid van je begripsvermogen.

  Reactie door Alex — woensdag 7 december 2005 @ 18.54 uur

 35. Je aanwezigheid hier, stel ik desondanks zeer op prijs. Het houdt mij en naar ik hoop anderen scherp.

  Reactie door Alex — woensdag 7 december 2005 @ 19.07 uur

 36. Er moeten nog veel asielzoekers komen, hoe meer, hoe beter. Net zolang tot dit land tot de nek toe vol zit met mensen.
  Dan neem ik nog wel een baantje extra zodat ik meer belasting ga betalen om al die leuke asielzoekers te financieren.

  Reactie door hac — woensdag 7 december 2005 @ 19.13 uur

 37. Ja, hac, ik heb echt met u te doen!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — woensdag 7 december 2005 @ 19.36 uur

 38. Haal dit laatste stukje dan ook maar weg jongens.

  I got the message.

  Prettige feestdagen en een gelukkig nieuwjaar.

  Ik stop wel met plaatsen.

  Reactie door Liberaal-Socialist — woensdag 7 december 2005 @ 20.10 uur

 39. 29) Tylix, je beschuldigt anderen hier contstant van bruinheid en onderbuik gevoelens. Zelf schrijf je nb bevrijding tussen aanhalingstekens als je schrijft over de Amerikaanse ‘bevrijding’. Pardon, mis ik iets, wat was er tussen aanhalingstekens aan de bevrijding door de Amerikanen ? Hebben ze hun bloed tevergeefs verspild aan jouw vrijheid ? Of leef jij echt in een andere dimensie ?

  Reactie door Don Solaris — woensdag 7 december 2005 @ 20.17 uur

 40. 38) Liberaal-Socialist. Blijf posten, we bekeren ze nog wel een keer.

  Reactie door Don Solaris — woensdag 7 december 2005 @ 20.18 uur

 41. #37 Ja bedankt maar medelijden van een linkse bal(lina) kan ik missen als kiespijn.
  Ik ben voor opvang van asielzoekers maar dan wel in de landen rondom hun eigen land.
  In dat geval hebben we geen problemen om hun een huis te geven, werk te geven, een uitkering te geven en als ze weer terug naar huis moeten dan missen wij ook al die heisa die sommige mensen maken.
  Het geld wat we hier aan ze kwijt zijn kunnen we ook daar ter plaatse besteden. Is waarschijnlijk nog goedkoper ook.
  In dat geval kun je nog meer asielzoekers hulp bieden en dat is toch het belangrijkste doel of niet soms ????

  Reactie door hac — woensdag 7 december 2005 @ 20.39 uur

 42. @39 wat er mis is aan “bevrijding door de Amerikanen” ? Nou, dat ze maar een klein aandeel in de bevrijding van nederland hadden.

  De geallieerde troepen die Nederland bevrijdden, waren vooral van Canadese, Britse, Poolse, Franse, Belgische en Marokkaanse afkomst. Allemaal allochtonen.

  Reactie door Sjouke — woensdag 7 december 2005 @ 20.40 uur

 43. 38) Liberaal-Socialist
  Blijf posten a.u.b.

  Reactie door Alex — woensdag 7 december 2005 @ 20.50 uur

 44. 42) Je kletst echt zonder enig perspectief. De bevrijding is begonnen in Normandie en daar is toch echt voornamelijk Amerikaans bloed vergoten. En so what klein aandeel, dan maar tussen aanhalingstekens zetten om je onvrede met het huidige asielbeleid te onderstrepen ? Kun je je nog meer wentelen in je eigen rode onzin. Jammer dat we niet door de Russen “bevrijd” zijn zeker ?

  Reactie door Don Solaris — woensdag 7 december 2005 @ 20.50 uur

 45. 38) Liberaal-Socialist, laat je niet kennen joh. Reageer niet op die extreem rechtse, vernederende figuurtjes. Zij willen wel steun van het ‘grote’ Amerika; geweld, macht, oorlog en zogenaamde rijkdom.Maar de werkelijke geestelijke rijkdom missen dit soort mensen. Heb mededogen.

  Reactie door Elsa De Leeuwin — woensdag 7 december 2005 @ 21.06 uur

 46. Het asielbeleid heeft niet gefaald, het geeft alleen maar weer IKKE. IKKE, IKKE EN DE REST KAN (VER)(ST)IKKEN. Zoals al het nieuwe beleid van dit kabinet.

  Reactie door Elsa De Leeuwin — woensdag 7 december 2005 @ 21.12 uur

 47. Goh, ik word hier zomaar even als extreem-rechtse neergezet. Wel zeer vreemd. Ik zeg gewoon: goed beleidt van Verdonk en dan ben je een extreem-rechtse! Ik zou graag willen weten van die persoon, waar ie het op baseerd.

  Is het niet zo dat deze lieden zelf een beetje extreem zijn met zulke uitspraken?

  Voor bepaalde mensen hier op dit log: Waardeer ook een ander zijn mening, zonder gelijk iemand verrot te schelden.

  Reactie door Ray Hughes — woensdag 7 december 2005 @ 21.31 uur

 48. (41)de sp dossiers doorgelezen? de s.p is al sinds jaar en dag voor opvang in de regio .het probleem wat we nu hebben is te danken aan de vvd cda pvda .(d66) dus een generaal pardon en niet zeiken verde niet terug maar vooruit kijken .

  Reactie door texas henkie — woensdag 7 december 2005 @ 21.35 uur

 49. Kijk maar bij @23 Pietje af

  Hij beweerd dat ik extreem-rechts gedachtegoed heb.

  Vertel Pietje af, hoe weet je dat?

  Reactie door Ray Hughes — woensdag 7 december 2005 @ 21.35 uur

 50. Gatverdamme, het stikt weer van de bruinhemden hier, daar heb ik geen zin in hoor. Het zijn nl. louter monologen…

  Reactie door Sonja — woensdag 7 december 2005 @ 21.47 uur

 51. @50

  Ja doe maar weer. Gooi er maar weer één tegen aan.

  Reactie door Ray Hughes — woensdag 7 december 2005 @ 22.03 uur

 52. #47 Oke dan, in dat geval ben ik het met de sp eens maar in geen enkel geval een general pardon.

  #49 Kijk kijk, je bent het niet met de rooie lijn eens en dan ben je dus een bruinhemd.
  Over een one track mind gesproken.

  Reactie door hac — woensdag 7 december 2005 @ 22.03 uur

 53. 48 Beste Ray, alles wat niet heult met het gedachtengoed van de extreem-linkse terrorist Carlos (RAF / PFLP voorman en geestelijk leider van GL-senator Pormes) is hier blijkbaar een bruinhemd. Aardig is het om te weten dat de door links voor neonazi versleten Maarten van Geijn (NNP / PDK) weer heult met SP-lijstduwer Gretta Duisenberg. Extreem rechts = extreem links als je het mij vraagt.

  Reactie door Geert Geel — woensdag 7 december 2005 @ 22.04 uur

 54. Hmmm, we maken elkaar weer uit voor alles wat mooi en lelijk is.
  Persoonlijk denk ik dat andersdenkenden uitmaken voor fascist of bruinhemd niet echt getuigd van goed kunnen argumenteren.
  Dat sommige deelnemers aan deze discussie behoorlijk rechts, en zelfs reactionair zijn, dat is geen geheim.
  Dat er geprovoceerd word kan iedereen zien,
  maar dat is toch de charme van een weblog ?

  Even to the topic: Heeft het beleid gefaald ?
  Ja, mevrouw Verdonk beweerde dat er geen asielzoekers meer in de illigaliteit zouden verdwijnen, helaas is het tegendeel waar, en dat er actief uitzettings begeleiding zou komen, ook dat is niet zo.
  Dus in dat opzicht heeft dit beleid gefaald.

  Reactie door Eric — woensdag 7 december 2005 @ 22.39 uur

 55. Eric, ik ben blij met je bijdrage. Het is fijn om even verschoond te zijn van swastika’s en andere verderfelijke stigma’s. Ik heb al eerder gezegd dat asielzoekers niet in de illegaliteit thuishoren. Dat is mensonterend en inderdaad het gevolg van een falend beleid. Maar je kunt je afvragen in hoeverre Verdonk daar schuld aan heeft. Neem bijvoorbeeld het lekken van asieldossiers aan Afrikaanse landen. Je denkt toch niet dat Rita die gegevens zit door te faxen? Iedereen die iets weet van ‘Den Haag’, snapt dat deze minister volkomen afhankelijk is van informatie die zij krijgt van haar ambtenaren. Ambtenaren die vaak de oppositie (PvdA) dienen. En het is zeer goed voorstelbaar dat deze lieden de minister expres op het verkeerde been hebben gezet om haar vervolgens door de linkse media te laten slachten. Verdonk is echt niet zo dom dat zij het ‘lekken’ in de Kamer 100% ontkent, als zij zou weten dat dit een leugen was.

  Reactie door Geert Geel — woensdag 7 december 2005 @ 22.53 uur

 56. Eerder had Verdonk het idee om een aparte uitzettingspolitie los van de IND op te zetten, die de uitgeprocedeerden netjes het land uitzet los van irritant tegengesputter van gemeentes, want deze gasten horen hier niet volgens de wet, dus opzouten met die lui en niet links lopen zeuren, stelletje kutariers in jullie witte kraakpand. Ga eens huur betalen, aso’s! Dat doen toegelaten asielzoekers ook netjes tenminste. Neem daar eens een voorbeeld aan.

  Reactie door Kees — woensdag 7 december 2005 @ 23.27 uur

 57. @55 Geert.
  In deze kan ik alleen maar pragmatisch zijn, en constateren dat Mevrouw Verdonk als minister verantwoordelijk is voor haar beleid , en voor de uitvoering daarvan.
  Mocht ze tegen gewerkt worden door ambtenaren die onder haar ministerie vallen, dan dient zij daar tegen op te treden en alsnog ervoor te zorgen dat haar beleid naar behoren word uitgevoerd.

  @56
  Vogels van diverse pluimage strijken hier neer, en wat fijn dat ieder vogeltje hier kan zingen zoals het gebekt is.

  Reactie door Eric — woensdag 7 december 2005 @ 23.37 uur

 58. Verdonk heeft wel elke keer een meederheid in de 2e kamer, zonder steun van CDA VVD D66 is zij niets en kan ze niets.
  Dat mogen we nooit vergeten.Dus denk na wat je stemt.

  Reactie door y.simon — woensdag 7 december 2005 @ 23.42 uur

 59. @57 Mee eens. En misschien doet ze dat ook wel. Je hebt met Bomhof echter gezien hoeveel problemen dit op kan leveren.

  Overigens, “Vogels van diverse pluimage” verdwijnen hier net zo gemakkelijk als sneeuw voor de zon. Reken je dus niet te rijk. De blog van Cornelissen is een stuk toleranter….

  Reactie door Geert Geel — woensdag 7 december 2005 @ 23.56 uur

 60. @59 Geert

  Ik zal het eens navragen, ik hoor dat vaker van mensen dat wat ze inzenden verdwijnt.
  Er zal wel een goede reden voor zijn, maar ik ben zeer benieuwd welke dat is.

  Reactie door Eric — donderdag 8 december 2005 @ 0.02 uur

 61. Beste Eric, mijn inzendingen over Gretta Duisenberg zijn allemaal verdwenen. Nieuwe postings kon ik niet meer plaatsen. Waarom begrijp ik niet. Ik scheld niet, ik lieg niet en ik vermeld mijn bronnen in zo’n geval. Ik vind het prima als men het niet met mij eens is. Maar commentaarloos deleten is een zwaktebod. Past niet bij het vaak sterke optreden van de populist marijnissen.

  Reactie door Geert Geel — donderdag 8 december 2005 @ 0.21 uur

 62. @Welk een taal gebruik op dit log, kunnen hier geen afspraken over gemaakt worden???

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — donderdag 8 december 2005 @ 2.10 uur

 63. (60 en 61) een van de weinige beperkingen op dit log is dat je je aan het onderwerp diend te houden .

  Reactie door texas henkie — donderdag 8 december 2005 @ 2.16 uur

 64. Het is wel moeilijk, je inhouden, als er diepe gevoelens aanwezig zijn, want die kunnen leiden tot heftige emoties, en die weer tot heftig taalgebruik. Mensen zijn bronnen van inspiratie, lauwe poelen, of vulkanen van ellende. Mensen die een eigen visie hebben ontwikkeld en idealen durven koesteren, hebben vleugels, en ze kunnen de leeggeplunderde, dorre gebieden achter zich laten.

  Reactie door Jan-Peter — donderdag 8 december 2005 @ 2.55 uur

 65. als je alle beschikbare informatie op je laat inwerken.en daar goed over nadenk,zie je al snel waarom dit beleid fout is.dus aan sommigen personen op dit forum zou ik willen zeggen .eerst informeren en niet raaskallen.
  hein

  Reactie door hein — donderdag 8 december 2005 @ 8.36 uur

 66. Hughes

  Mensen die beweren; “Martelen? Nou wij noemen dat stevig ondervragen.” en “Hadden we al veel eerder moeten doen…” door een Grote Denker die zich k.a. meraad noemt, plaatste ik in de categorie -extreem- rechts. Dit ‘a-sociaal’ noemen dekt de lading nl. niet.

  Jouw bewering: “Goed beleidt van Verdonk,” past wat mij betreft in de categorie leugens verkopen.
  Tekenend dat je hierover geen opheldering vroeg.

  Met vriendelijke groet,

  Reactie door Pietje af — donderdag 8 december 2005 @ 8.49 uur

 67. Om het bij het onderwerp te houden;

  “De SP vinden dat er een fatsoenlijk en ruim pardon moet komen en dat alle uitgeprocedeerde asielzoekers die langer dan vijf jaar in Nederland zijn, een verblijfsvergunning moeten krijgen.”
  uit: Dossier Asielbeleid

  Ik sta hier volledig achter.
  Er wordt met levens gespeeld door het inadequate beleid (4.775 mensen ‘verdonkeremaand’) van Verdonk!
  Het gaat hier om mensen, en hun rechten. En deze mensen hebben kennelijk geen rechten; ze mogen niet in Nederland blijven, en kunnen het land niet uit. Dus die ‘zwerven rond’, terwijl ze met een pardon hier hun bestaan kunnen voortzetten.
  Wat gebeurt er met de mensen die geen opvang krijgen ?????
  Je oogst wat je zaait.

  Reactie door Pietje af — donderdag 8 december 2005 @ 9.57 uur

 68. Nr. 57 Vogeltjes van div. pluimage. Leuk. Jammer dat het veel eksters en koekoeken zijn.

  Reactie door Timber — donderdag 8 december 2005 @ 9.58 uur

 69. Jan Peter(64)zo kun je alles goedpraten.
  Mijn emoties zijn waarschijnlijk net zo heftig, zeker op bepaalde gebieden, maar grof taal gebruik is geen argument, dat anderen overtuigt, vaak eerder het tegendeel!
  Het is absurd dat er zo over mensen gesproken wordt, die gedwongen worden te zwerven in afwachting van processen die nog bezig zijn.
  Als de regels zo zijn dat er processen gevoerd kunnen worden dan dient opvang dus ook geregeld.

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — donderdag 8 december 2005 @ 10.35 uur

 70. asielzoekers met verblijfvergunning:

  Rare vogels die Nederlanders. Sommige betalen geen huur zoals krakers en woonwagenbewoners. Ik moet dat net als andere burgers wel doen. Asielzoekers zonder verblijfsvergunning worden niet uitgezet.
  Goed geregeld allemaal. Is dat rechtstaat en democratie, dit soort willekeur? Waarom zou ik dan huur moeten betalen?

  Reactie door kees — donderdag 8 december 2005 @ 12.00 uur

 71. Geert Geel: “Beste Eric, mijn inzendingen over Gretta Duisenberg zijn allemaal verdwenen. Nieuwe postings kon ik niet meer plaatsen. Waarom begrijp ik niet. Ik scheld niet, ik lieg niet en ik vermeld mijn bronnen in zo’n geval.”
  Je bent een leugenaar Geel. Ik heb je op het weblog van Cornelissen wel 10 keer gevraagd om je bewijzen, maar je negeert ze. Wat jij over Duisenberg beweert is regelrechte smaad, en daarom kan je wel verklappen dat dat meteen wordt weggehaald. Je mag best een grote muil hebben maar wees dan ook een vent en bewijs het gewoon.

  Reactie door Sonja — donderdag 8 december 2005 @ 12.31 uur

 72. @66 Pietje af

  Ik heb nog steeds geen antwoord op mijn vraag gekregen! Je praat er omheen.

  Reactie door Ray Hughes — donderdag 8 december 2005 @ 15.20 uur

 73. Hughes

  Misschien dat je nog geen Nederlands kunt lezen?

  Reactie door Pietje af — donderdag 8 december 2005 @ 15.28 uur

 74. Kees, wel iets weten over het onderwerp!
  Krakers betalen ook huur en maken terrecht een punt over de grote leegstand!
  Ook woonwagenbewoners betalen huur!
  Asielzoekers die nog in procedures zitten hebben ook rechten, gezien het feit dat Verdonk die wet heeft verandert!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — donderdag 8 december 2005 @ 16.15 uur

 75. @71 Daar is de megafoon Sonja weer. Sonja overschreeuwt iedereen in de hoop dat er geen gesprek meer op gang komt. En die paar die overblijven zijn natuurlijk de bruinhemden, de neonazi’s en de genocideplegers. Wel Sonja, ik zou zeggen; klaag me aan. Dan wordt het pas echt leuk. Nu wordt het allemaal uitgespit en opgeschreven door een zeer bekende onderzoeksjournalist die er straks een aardige scoop mee heeft voor zijn weekblad. De boodschap? Extreem-links = extreem-rechts. Maar dat wist Sonja allang…..

  Reactie door Geert Geel — donderdag 8 december 2005 @ 16.27 uur

 76. Geel 33, Creatief taalgebruik is iets anders dan schelden, dat laatste doe ik hier nooit, maar sommigen worden wel wat erg snel getriggerd door woordkeus die de hunne niet is.

  Reactie door C.Tilyx — donderdag 8 december 2005 @ 16.59 uur

 77. tijd om geschiedenis te herschriven,met een colonial beleid hebben zij allen maar poen verzameld,god was,nu democratie,
  Een wereld van verschil

  Reactie door gaf — donderdag 8 december 2005 @ 17.43 uur

 78. Timber, ook een koekoek met een verblijfsvergunning? Of ben ij gewoon een ordinaire ekster?

  Reactie door anja — donderdag 8 december 2005 @ 20.20 uur

 79. Hallo nr. 78. Nee , ik ben een beschermde mus. Maar ja, zeg eens eerlijk ,je kan wel tegen een stootje, waar hoor jij bij een gierensoort of een spotvogel.

  Reactie door Timber — donderdag 8 december 2005 @ 21.51 uur

 80. Reactie 28 van Geert Geel: “Beste Jan-Peter, ik zie in jouw taalgebruik en agressie weinig verschil met wat jij aanduidt als extreem-rechts.”

  Er is een groot verschil, maar het is aan jou om het kritisch vermogen te ontwikkelen om te kunnen onderscheiden door welke bron mijn gepassioneerde retoriek wordt gevoed, en dat woorden die een duistere omgeving reflecteren de stroom zelf niet noodzakelijkerwijs corrumperen.

  Hier doe je het maar mee.

  Reactie door Jan-Peter — vrijdag 9 december 2005 @ 1.00 uur

 81. @29 Timber,
  Je bent dus eigenlijk gewoon een zielig gevalletje die het niet meer alleen redt?

  Hou het bij mij maar op een ‘spot’ vogel!
  Zo ééntje met veel zelfspot en humor.

  Reactie door anja — vrijdag 9 december 2005 @ 12.51 uur

 82. Nr 81. Waar slaat dit nou op een zielig gevalletje die het niet alleen meer redt. op veel reacties die niet naar je zin zijn reageer je met de botte bijl. Ik zou zeggen lach eens naar het vogeltje. Dat is wel nodig.

  Reactie door Timber — vrijdag 9 december 2005 @ 15.38 uur

 83. @55 Geert: “Ambtenaren die vaak de oppositie (PvdA) dienen. En het is zeer goed voorstelbaar dat deze lieden de minister expres op het verkeerde been hebben gezet om haar vervolgens door de linkse media te laten slachten.”

  Wat een suggestief-bruin koeienvla van bijdrage van Geert. De argumenten en bewijzen zitten in de smaak ervan..

  Achterlijk of niet? Hoe was het alweer – het land van Ooit?

  Reactie door Q.Makelele — vrijdag 9 december 2005 @ 17.15 uur

 84. @81/29 moet @79 Timber zijn. Excuses aan Tilyx.

  Timber je geeft zelf aan dat je een beschermde mus bent.
  Dus heb je hulp nodig, je redt het niet alleen.
  Is dit nu zo moeilijk te begrijpen?
  Wie kan er hier nu tegen een stootje? Jij volgens mij niet en het ontbreekt je ook nog aan humor. Lach eens terug! :P

  Reactie door anja — vrijdag 9 december 2005 @ 23.47 uur

 85. swamp tours in new orleans

  Asielbeleid faalt

  Trackback door Ariane Biquin — zaterdag 24 december 2005 @ 23.08 uur

 86. buy gems online

  Asielbeleid faalt

  Trackback door Jeanette Signon — dinsdag 3 januari 2006 @ 7.25 uur