Omroepmedewerkers in actie

Medewerkers van alle publieke omroepen hebben al een poos geleden de handen ineen geslagen in een ultieme poging meer gehoor te krijgen voor hun grieven, wensen en ideeën.

Hoewel hun site bestemd is voor (bezorgde) omroepmedewerkers, is ie ook voor jou toegankelijk.

Het is interessant om er eens rond te neuzen en te zien hoe deze mensen opkomen voor hun zaak en tégen de afbraakplannen van het kabinet.

Niet wegkijken, optreden!, is hun devies.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

dinsdag 06 december 2005 :: 8.09 uur

19 Comments

19 reacties

 1. Het is toch fascinerend om te zien hoe fanatiek ze menen recht te hebben op geld uit de staatsruif. Wat maakt ze zo bijzonder? Als ze echt zo bijzonder waren zouden mensen toch wel op vrijwillige basis hun dat geld willen geven? Nu moet het via dwang middels de overheid.

  Ik hoop dat dit kabinet de PO kei en keihard aanpakt. Alle subsidies stopzetten en geen priveleges meer. Anno 2005 is er een multimediale overvloed en heeft de PO avsoluut geen bestaansrecht meer. Degene die vinden van wel betalen daar maar zelf voor.

  Reactie door McCarthy — dinsdag 6 december 2005 @ 9.58 uur

 2. McCarthy, je hoeft geen omroepbijdrage te betalen, dan kijk je gewoon niet!
  Daar wij echter wel met zijn allen betalen, als het ware aandeel houders zijn, is het van de gekke dat besloten wordt over onze hoofden heen!
  Prima protest dus!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — dinsdag 6 december 2005 @ 10.58 uur

 3. McCarthy: je kromme logica is af en toe best verfrissend moet ik zeggen; weet ik weer waarvoor ik het doe.

  Reactie door Emil Jacobs — dinsdag 6 december 2005 @ 11.12 uur

 4. McCarthy bedankt voor jouw onmenselijke uitspreken die alleen door iemand alleen maar aan zichzelf denkt en de ander leegzuigt net als het huidige kabinet. Kan je niet beter naar Amerika verhuizen of naar een land dat onder een dictatuur regiem ten onder gaat?
  Vindt je het niet vreselijk dom, om jou uitlatingen hier te presenteren? Zo wek je een strijdvaardigheid bij de minder goed bedeelden op.

  Reactie door Elsa De Leeuwin — dinsdag 6 december 2005 @ 12.15 uur

 5. Vrijheid van meningsuiting, het tot je kunnen nemen van maatschappij-kritische documentaires is alleen maar gegarandeerd in een non-commerciele organisatie dus een publieke omroep.
  Maar ja, als je alleen maar rechten wil geven aan degenen die er voor (kunnen) betalen… Dan krijg je amerikaans toestanden waarin elke maatschappij-kritisch geluid niet welkom is.
  Voor onze ikke-ikke-en-de-rest-kan-stikken-vrijheidsliefhebber zijn dit echter woorden die er niet toe doen.

  Reactie door Gekke Gerrit — dinsdag 6 december 2005 @ 15.10 uur

 6. #2 we betalen allemaal omroepbijdrage via de belasting op ons bruto salaris.
  Het is dus niet een kwestie van ‘niet hoeven te betalen’. Was dat maar waar.
  Ben het met McCarthy eens, wie graag wil hebben dat de PO blijven bestaan moet maar lid worden en zo de omroepen bestaansrecht geven.
  Persoonlijk kijk ik nooit naar de PO’s maar moet er wel voor betalen, da’s balen.

  Reactie door hac — dinsdag 6 december 2005 @ 17.55 uur

 7. Jammer om te zien dat mijn reactie op 2-3-4-5 verwijdert is. Waarom?

  Reactie door McCarthy — dinsdag 6 december 2005 @ 19.39 uur

 8. De actie van de PO is nog zieliger dan kinderachtig. Links dreigt zijn spreekbuis kwijt te raken, DAT is hier het probleem. Jarenlang zijn wij geindoctrineerd door de radicale agenda uit Hilversum. Wat een kinderachtige actie van Tegenlicht om de geplande documentaire niet uit te zenden.
  Als het dan zo bijzonder is wat Tegenlicht doet, had men beter twee programma`s achter elkaar kunnen uitzenden om de klanten te laten zien wat men in huis heeft. Op zwart gaan is slechts oude arrogantie in jaren `60 stijl. Het kan namelijk niemand een bal schelen, er zijn genoeg alternatieven.
  Commercie en kwaliteit gaat heel goed samen.
  Niet iedereen is gedient van de propaganda van de VPRO die vrijwel altijd links gekleurd is. Maar goed, de VPRO ziet dat niet meer omdat namelijk alle programmamakers uit de linkse hoek komen en hun wereld er een is van intelectuele superioriteit en vervreemding en minachting van het volk.

  Ik wil eigenlijk helemaal niet betalen voor PO programma`s. De ideologie en propaganda deelt u maar fijn met de andere kameraden, niet uit de publieke pot graag.
  Moet ik betalen voor zo iets als `Outfoxed` or `Michael Moore` ? Nou, beide komen uit de extreem linkse hoek, maar dat wordt er niet bij gevermeld.
  Laat het bestel gauw commercieel worden. Pay per View.

  Reactie door k.a. meraad — dinsdag 6 december 2005 @ 23.08 uur

 9. #8 De PO staat bekend om haar pluriformiteit: staat de vpro of de vara je niet aan? Maakt niet uit, kijk je gezellig naar de tros. Overigens wil ik je argument van “propaganda” graag onderbouwd zien; je FUD getuigt eerder dat je kritieke journalistiek in de weg zit. Journalistiek die ik bij hart van nederland, rtl boulevard en dat programma van talpa niet tegenkom. Journalistiek overigens die “links” ook niet altijd even goed uitkomt, hoe verklaar je dat dan?
  Als jij je liever vermaakt aan de eenheidsworst van de commercielen, dan staat niets of niemand je in de weg; ik kijk liever naar kwaliteit.
  En omdat de kwaliteit in de komende plannen *zo* denderend achteruit gaat, gaat de tv er waarschijnlijk hier maar uit. Ben jij ook meteen blij, want dan ben ik het zeker met dat de PO haar geld niet waard is.

  Reactie door Emil Jacobs — dinsdag 6 december 2005 @ 23.36 uur

 10. Correctie: “want dan ben ik het zeker met dat de PO haar geld niet waard is.”
  moet zijn: “want dan ben ik het zeker met je eens dat de PO haar geld niet waard is.”

  Reactie door Emil Jacobs — dinsdag 6 december 2005 @ 23.37 uur

 11. @6, Men beslist dus over waar wij naar moeten kijken, terwijl wij eraan betalen.Dit betekent dus dat iedereen zijn zin dient te krijgen, links, rechts, door het midden en vermaak.Op zijn minst kan men dus vragen hoe wij er tegen over staan.De maatschappij verandert, dus ook kijkgedrag.Persoonlijk zit ik niet te wachten op familieshows en roddel maar gezien het succes van de cormerciele is dat wat de grootste gemene deler wil, echter aangezien er al heel veel van die zenders zijn ben ik wel gehecht aan programma’s als BUitenghof, Nova, Tweevandaag, Zembla etc.

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — woensdag 7 december 2005 @ 0.22 uur

 12. @ 11: jij bent er aan gehecht dus moeten anderen er voor betalen. Ik snap dat de ideologie van deze partij is maar ik blijf het raar vinden.

  Reactie door McCarthy — woensdag 7 december 2005 @ 0.34 uur

 13. Het omroepbestel zoals het nu is moet blijven !
  Zodat we geen Amerikaanse toestanden krijgen waar 3 grote zenders het voor het zeggen krijgen en bepalen wat we wel of niet te zien krijgen!
  Want de heren politici hier in dit land hebben liever geen kritische geluiden !
  In de USA krijgen de mensen ook nooit de waarheid te zien bijvorbeeld inzake de oorlog Irak !
  Ik steun de mensen van NPS,VPRO,VARA enz dan ook volledig !

  Met vriendelijke groet !

  Reactie door Peter Grootheest Junior! — woensdag 7 december 2005 @ 8.40 uur

 14. In de USA zijn niet 3 grote zenders die bepalen wat jij ziet. Anti amerikanisme heeft zich getransformeerd tot schaamteloos de feiten verdraaien. Bah!

  Reactie door McCarthy — woensdag 7 december 2005 @ 9.45 uur

 15. @11McCarthy, jij betaald ook, jouw mening telt dus ook, ieders mening telt, publieke zender, immers. Belastingen worden betaald volgens het democratisch spel wat is afgesproken.Wat er aan regelgeving ligt, stamt uit het jaar kruikie, dus ik snap de noodzaak van vernieuwing wel, ik ben het niet eens met de bedachte regels van toen En van nu, ik ben voor iets geheel onafhankelijks van politiek, verzuiling, of wat ook(ik weet dat dat een utopie is) maar zolang we met zijn allen eraan betalen, vind ik dat het zonder reclame afhankelijkheid zou moeten, of kijkcijfers!
  @14. het mes snijdt aan twee kanten, Amerika verdraait ook regelmatig.

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — woensdag 7 december 2005 @ 10.35 uur

 16. Dat is nu juist het probleem. Mijn mening telt ook, ik hoor het alleen niet bij de publike omroep. De omroep bestaat met een overweldigende meerderheid uit links. Je moet wel blind zijn om dat niet te zien. Zonder uitzondering zijn de zogenaamde nieuwsprogramma`s (netwerk, journaal, nova etc) links gekleurd.
  Het radio 1 journaal is ook zo`n propaganda-drama. Er wordt ons een socialistisch/feministische/progressieve agenda door de strot geduwd. Afwijkende meningen worden verwezen als racistisch, conservatief (ook zo`n scheldwoord), fascistisch.
  En wat bedoel je nou eigenlijk met zo`n losse flodder als `amerika verdraait ook` wat verdraait? Hoe weet je dat? Welke zenders ken jij, kijk jij en heb je gekeken? Je weet er geen bal van en praat slechts na wat je op achterlijke websites leest. Onderbouw nou eens zo`n opmerking. Er is daar tenminste een gevarieerde aanbod van links to rechts. CNN, CBS MSNBC overwelgend democratisch, FOX meer pro-republikeins, PBS linkser gaat niet.
  Wat hebben wij hier? een publiek systeem waar je gedwongen wordt mee te betalen aan een groep hobbyisten die vanuit een achterhaald neerbuigend idee het volk `kwaliteit` voorschotelen.

  Reactie door k.a. meraad — woensdag 7 december 2005 @ 12.23 uur

 17. K.a.Nog steeds honger!
  Ik zei dat ik het ook niet eens ben met de keuze voor het beleid in VERLEDEN en HEDEN en dat ze er recht aan zouden doen onze mening te vragen, willen we wel tv met alle aanbod om ons heen, kan ons belasting geld niet beter besteedt?
  En Tros, Avro, EO, links?????
  Nee er wordt nu voor ons beslist dat reclame geld meer invloed krijgt en programma’s die nog enigsinds de hersen prikkelen moeten verminderen!
  Ik heb geen zin in een discussie over waarom jouw mening een betere zou zijn dan de mijne en het feit dat je boos wordt geeft mij het idee dat je in het nauw zit!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — woensdag 7 december 2005 @ 13.33 uur

 18. Het moet weer zo worden als begin jaren 80. Met 2 netten op tv en 4 radiozenders. En dan gewoon een kleine vpro en eo met enkele uurtjes zendtijd. en gezellig weer iedere omroep een eigen dag op Radio 2 en 3. waarom moeten ze allemaal zoveel zendtijd hebben eigenlijk? als ze altijd uit willen zenden moeten ze maar commercieel gaan. en al die digitale kanalen moeten gewoon uitgezet worden.

  Reactie door hans Broekhof — maandag 27 maart 2006 @ 21.59 uur

 19. Alweer een half jaar geleden dat ik eens reageerde… bedankt voor alle reacties :-) Helaas worden we overvoerd met PO-zendtijd. Jammer!

  Reactie door hans Broekhof — dinsdag 26 september 2006 @ 22.27 uur