Verdonk moet opstappen

Op dit moment is het debat over de Congo-affaire bezig in de Kamer. Hier kun je de bijdrage van Jan de Wit teruglezen.

Op 23 november 2004 stelde minister Verdonk in antwoord op Kamervragen van de SP: “Nimmer wordt aan de Congolese immigratieautoriteiten gemeld dat het om ex-asielzoekers gaat.” Deze bewering herhaalde zij meer dan tien keer.

Voor Tweede-Kamerlid Jan de Wit is het glashelder: “Verdonk heeft de Kamer meermaals en met grote stelligheid verkeerd geïnformeerd en is volstrekt ongeloofwaardig en ongeschikt gebleken voor het uitoefenen van zo’n gevoelig en belangrijk ministerschap.”

Je kunt het debat volgen via de site van de Tweede Kamer

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

woensdag 14 december 2005 :: 18.53 uur

359 Comments

359 reacties

 1. Ja, Verdonk is nogal stellig.
  Dat is haar sterke en ook haar zwakke punt.
  Verder is ze van de VVD en dan mag je in ons land zo’n beetje alles doen wat in je eigen straatje past.
  Weer een hoop politieke ophef…… en alles blijft zoals het was.
  Het hele kabinet Balkenende hangt aan mekaar van leugens en onwaarheden en
  dit is gewoon een missertje van wat ambtenaren. FOUTJE BEDANKT.

  Reactie door fransiscus51 — woensdag 14 december 2005 @ 19.05 uur

 2. Een voorspelling:…. zij blijft gewoon op haar plek zitten. Blijkbaar zijn de ministers in dit kabinet onschendbaar, ook al stapelen ze blunder op blunder.

  Reactie door Karin — woensdag 14 december 2005 @ 19.22 uur

 3. Wat nou vervelend dat het Nederlandse volk haar net tot beste politicus van het jaar hebben uitgeroepen, het gaat toch altijd om wat het volk wil?

  http://www.tweevandaag.nl/index.php?module=PX_Story&func=view&cid=2&sid=30161

  Reactie door Omaha — woensdag 14 december 2005 @ 19.26 uur

 4. Nogmaals: het is van de gekke hoe minister Verdonk zich in allerlei bochten wringt, door te doen alsof het allemaal wel meevalt. (Ze is “tevreden”). Kunstmatig wordt een onderscheid gemaakt tussen “inhoudelijke” informatie -waarmee wordt bedoeld: gespreksverslagen e.d. in dossiers- en het simpele gegeven dat iemand asielzoeker in Nederland is geweest (”vinkje”). Alsof deze laatste informatie niet verdomd inhoudelijk is en zelfs het belangrijkste gegeven in een asoelzoekersdossier is!
  De “inhoudelijke” informatie zou niet zijn gegeven aan landen waarheen asielzoekers zijn teruggezonden. Maar de Commissie-Havermans kan hooguit stellen dat dat niet bewezen is. Want te vrezen valt, dat wel degelijk meer informatie is doorgegeven. Al was het alleen maar vanwege de administratieve rotzooi binnen de IND, die nu weer pijnlijk duidelijk is geworden.

  Ook is het van de gekke hoe Kamerleden van de coalitiefracties zich in allerlei bochten wringen om nu nog niet te hoeven erkennen dat Verdonk de Tweede Kamer verkeerd heeft geïnformeerd -opzettelijk of niet, zij is daarvor politiek verantwordelijk- en daaruit conclusies moeten worden getrokken. Zij willen eerst “haar kant” van het verhaal horen. Alsof die niet al zwart op wit staat en klip en klaar is!

  Het niet gemarteld worden c.q. in leven blijven van teruggezonden asielzoekers is ONTELBARE MALEN BELANGRIJKER dan deze minister van vreemdelingenzaken (niet van integratie, want daaraan doet ze sowieso niets serieus) en het hele verrotte kabinet!

  Reactie door Olav Meijer — woensdag 14 december 2005 @ 19.29 uur

 5. @Omaha – zit er nog verschil tussen wat het ‘volk’ wil en wat de meerderheid van de bevolking wil? Anyway – is niet meer van belang – liegen tegen de kamer kan gewoon niet. Inpakken en wegwezen!

  Reactie door Habay — woensdag 14 december 2005 @ 19.34 uur

 6. Goh, wat lekker voorspelbaar weer.
  Als Verdonk opstapt komt er een ander te zitten die jullie ook weer weg willen hebben.

  Het gaat er niet om *wat* Verdonk fout heeft gedaan, maar *dat* ze iets fout heeft gedaan.

  Reactie door Hans — woensdag 14 december 2005 @ 19.37 uur

 7. @ Hans (6):

  Verdonk heeft al zo vaak iets fout gedaan. Het stapelt zich maar op. Op een gegeven ogenblik is je geloofwaardigheid als minister nu eenmaal geheel weg. Dat is zeker het geval als je talloze malen het parlement kletspraat verkoopt. Gezien het opportunisme van de coalitiefracties zal Verdonk wel weer blijven zitten. Met een geloofwaardigheid van 0,0. Maar daarmee heeft dit kabinet nooit gezeten.

  Reactie door Olav Meijer — woensdag 14 december 2005 @ 19.48 uur

 8. Ach, Verdonk zal de rit, net als de rest van dit kabinet, gewoon uitzitten. Het maakt ook weinig uit of ze weggaat of niet. Een ander zal het niet beter doen vermoed ik.

  Dat ze liegt verbaast met niks, het hele kabinet doet dat. Dus niks nieuws onder de zon. Ik zal dan ook nauwelijks drukmaken om wat Verdonk doet. Het beleid is toch onzin.

  Reactie door DJ Digital — woensdag 14 december 2005 @ 19.53 uur

 9. ” zit er nog verschil tussen wat het ‘volk’ wil en wat de meerderheid van de bevolking wil?” Ik snap er geen zak van wat je met deze zin bedoelt. Of zit er bij de SP verschil in het ‘volk’ en de bevolking? Is het ‘volk’ het volk wat niet wil wat de SP wil en de bevolking het volk wat uit echte SP’ers bestaat? Feit is dat zowel uit onderzoek van 2vandaag en de beste nederlander van 2005 van de volkskrant Rita Verdonk als meest populaire politicus/nederlander wordt verkozen. Opmerkingen zoals “standvastig, heeft ruggegraat, doet wat ze beloofd, staat ergens voor, deinst niet terug voor linkse terreur, gaat de confrontatie niet uit de weg” liegen er niet om. Ik denk dat de meerderheid van de BEVOLKING haar wel zien zitten en dat een linkse minderheid het hardste schreeuwt om haar hoofd.

  http://www.volkskrant.com/interactie/BN2005/index.php

  (vergeten we Raggel Hazes even vanwege de stijlloze aktie)

  Reactie door Omaha — woensdag 14 december 2005 @ 19.53 uur

 10. @8 Omaha.
  Je hebt gelijk, maar wat het Nederlandse volk van haar vind staat los of ze wel of niet goed gehandeld heeft in de kamer.
  Verder weet ik niet in hoeverre dit onderzoek representatief is (zal ongetwijfeld wel correct zijn) en als ze werkelijk zo populair is, zegt dat dan niet iets over het Nederlands volk ?
  Zelden hebben denkers van rechts of links of het midden iets opgehad over het objectieve van de meerderheid.
  Spijtig maar waar.

  Reactie door Eric — woensdag 14 december 2005 @ 20.03 uur

 11. Reactie van Omaha — woensdag 14 december 2005 @ 19.26

  Als het volk wil dat ministers mogen liegen dan zijn we gauw klaar.
  Dan kunnen we in dit land beter maar stoppen.
  En overgaan tot de totale anarchie

  Reactie door Jofel — woensdag 14 december 2005 @ 20.11 uur

 12. Tuurlijk moet ze weg, het is bekend dat de terug gestuurde mensen niet netjes worden behaldeld na dat ze weer terug zijn.

  Die mensen kun je niet terug sturen zoal ze niet veilig terug kunnen.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — woensdag 14 december 2005 @ 20.14 uur

 13. @ Eric, mee eens, ik ontken ook niet dat ze iets fout gedaan zou kunnen hebben. Er zijn twee zaken die me irriteren nl. 1) links gaat niet meer in op de inhoud maar op de vorm bij Verdonk, wat er dan precies fout gegaan zou zijn doet er niet toe ze heeft GELOGEN en dan moet ze weg..sjonge jonge dat is hypocriet, los van het feit ze een heel ministerie heeft die haar voorlicht en dus ook maar net alles goed moet doen moet je mensen afrekenen op een geheel niet op een paar vormfouten. Ik denk dat Verdonk ruimschoots een voldoende presteert met haar totale beleid. Ten tweede dweept de SP altijd met wat het VOLK wil, het volk wil dit kabinet weg, het volk wil meer loon, elke peiling die voordelig is voor de SP en nadelig voor dit kabinet wordt er bijgesleept, en dit zijn even weer eens wat andere peilingen van het volk.

  Overigens doet Jan het ook niet slecht (een derde plek), wat ook wel weer goed te verklaren is, hij staat voor wat ie zegt en is consistent dat kunnen mensen goed waarderen.

  Reactie door Omaha — woensdag 14 december 2005 @ 20.18 uur

 14. @Omaha
  Waar hebben wij dan als “volk” de beste politicus kunnen kiezen? Ik kan mij niet herinneren een uitnodiging te hebben gehad om naar het stemlokaal te gaan.
  Het blijft dat ze liegt dat ‘t gedrukt staat en dat ze een mensonterend belied voert.
  Overigens mag van mij het hele kabinet opsodemieteren. En Wouter Boes ook.

  Reactie door Jan Nijman — woensdag 14 december 2005 @ 20.18 uur

 15. @10 “Hij die zonder zonde is werpe de eerste steen” zei ooit eens iemand. 1 verschil Verdonk staat in de spotlights en de gemiddelde reaguurder op dit weblog komt er prima mee weg. (met z’n fouten)

  Reactie door Omaha — woensdag 14 december 2005 @ 20.20 uur

 16. Of gaan we afspreken dat vanaf 1 januari 2006 iedereen die op z’n werk een fout maakt direct moet opstappen, zitten we 1 februari 2006 met een paar miljoen werklozen ben ik bang.

  Reactie door Omaha — woensdag 14 december 2005 @ 20.21 uur

 17. Maar voor Verdonk en haar collega’s is een leugen een slordigheidje.
  Dat is het zelfde als van water vuur maken.

  Reactie door Jofel — woensdag 14 december 2005 @ 20.30 uur

 18. @13 &14, Omaha

  Het zijn niet zozeer de fouten van Mevrouw Verdonk, ‘t gaat om de fouten van minister Verdonk. Dat zij als mens fouten maakt is haar vergeven, dat doen we allemaal wel eens.
  Het gaat om de fouten die een minister maakt. De fouten van iemand in een openbare functie dus. Als minister moet ze oprotten, als mens wens ik haar nog een lang en gelukkig leven.
  Maar de minster zal wel weer door een stel schijtbakkerige politici beschermd worden.
  “Eigen soort eerst”, is het motto van haar collega’s.

  Reactie door Jan Nijman — woensdag 14 december 2005 @ 20.39 uur

 19. En peijs ook

  Veel chauffeurs die al een paar jaar naar volle tevredenheid ouderen/kinderen/gehandicapten vervoeren mogen na 01-01-2006 niet meer werken.
  Dit komt omdat (a) ze gezakt zijn voor het nieuwe taxi examen, of (b) omdat hun werkgever ze te laat voor dat examen heeft aangemeld.

  Hierdoor krijgen ze waarschijnlijk geen salaris, maar ook geen uitkering.
  De uitkerende instantie zegt dan dat ze werkloos zijn door eigen schuld.

  Te gek voor woorden.

  Jan roep mevr. Peijs eens op het matje!!

  Reactie door engine 54 — woensdag 14 december 2005 @ 20.42 uur

 20. @ 13

  De Kamer controleert de Regering. De Kamer moet er dan wel van uit kunnen gaan dat de Regering de Kamer juist informeert. Anders wordt die controle, en daarmee de parlementaire democratie, een wassen neus. Het onjuist informeren van de Kamer door een Minister wordt daarom beschouwd als een politieke doodzonde. De Minister heeft de Kamer meerdere malen met grote stelligheid van onjuiste informatie voorzien. Of ze dat bewust heeft gedaan of omdat zij zelf niet goed op de hoogte was, doet eigenlijk niet ter zake. Of je het al dan niet eens bent met het door haar gevoerde beleid of dat ze goed scoort in populariteitspolls is al helemaal niet van belang.

  Reactie door Ed Sorrento — woensdag 14 december 2005 @ 20.43 uur

 21. Onderzoekjes van één of ander flut “nieuwsprogramma” zoals Tweevandaag hebben geen enkele waarde en zeggen geen drol. Als ik in één of andere kakwijk 100 bewoners interview dan verbaas ik mij er niet over als de meesten voor Rita kiezen en als ik in een wijk met overwegend allochtonen geen enkele sympathie krijg voor Rita dan verbaas ik me daar ook niet over. In geen van beide situaties kan ik deze onderzoeken als representatief presenteren voor de mening van het Nederlandse volk.
  Maar ja. Populistisch Nederland is natuurlijk blij met zo’n “uitslag” dan kan zij hier mee aangeven de sympathie voor racistische Rita te kunnen verantwoorden als de “wil van het volk”. De enige criteria om geliefd te zijn bij deze rechtse brallers is je alleen duidelijk racistisch uitlaten over mensen waarmee je je niet kan identificeren. Dat hebben racisten zoals Pim Fortuyn, Theo van Gogh, Wilders en Rita Verdonk goed gezien. Hoe meer ze schoppen tegen mensen waar racisten het niet op hebben, hoe populairder ze worden bij deze groepen.
  Zo worden deze irritante reactionaire mannetjes en vrouwtjes ten onrechte neergezet als proggresieve lui, die strijden voor mensenrechten en vrouwenrechten en zij raakvlakken hebben met het gewone volk.
  Niets is minder waar. We nemen als voorbeeld de racistische Theo van Gogh en bekijken ééns zijn uitspraken die de media niet halen, waardoor de bevolking een verkeerd beeld heeft over hem.
  Hij is niet alleen een racist, maar ook een seksist.
  n zijn eerste speelfilm “Luger” liet van Gogh al met sadistisch genoegen een gangster zijn pistool in de vagina van een vrouw duwen. Hij heeft zich heel vaak uiterst minachtend uitgelaten over vrouwen en het feminisme. “De meeste vrouwen vind ik babbeldoosjes. Vrouwen denken niet met hun hoofd, maar met hun “kut” en “Het moederschap is de kroon op jullie vrouw-zijn!”, schreef hij. Homo’s betitelde hij als “kwijlende chocoladeridders”. Vrouwen die net zo oud of iets jonger waren moest hij niet. Alleen de zeer jonge vrouwen zonder “hangtieten” waren goed voor hem. Waar hij ook gauw op uitgekeken is.
  Tijdens een discussie over geweld binnen het huwelijk riep hij dat vrouwen niet moeten zeuren. “Misschien is een meneer die er flink op losramt wel heel aantrekkelijk voor sommige dames.” zei hij.

  Reactie door Joop — woensdag 14 december 2005 @ 20.46 uur

 22. @3

  Tsja, maar ‘de beste politica’ kan ook grote fouten maken en liegen. Omwille van de geloofwaardigheid van het ambt van minister kan ze niet aanblijven. Dit kabinet zou de sorry-democratie toch achter zich laten?

  Reactie door Marijnissen Jan — woensdag 14 december 2005 @ 20.49 uur

 23. Nog èènmaal, voor de dyslexen onder ons:

  “9 december 2005
  Het kabinet constateert dat er door de uitvoeringsorganisaties geen inhoudelijke asielgegevens aan het land van herkomst zijn verstrekt. Dit komt overeen met wat minister Verdonk tijdens het debat in de Tweede Kamer op 23 februari 2005 meerdere malen heeft aangegeven.
  Het kabinet stelt vast dat de Commissie Havermans heeft geconstateerd dat er geen inhoudelijke informatie uit asieldossiers is verstrekt aan de Congolese autoriteiten. Ook constateert de Commissie dat het actualiteitenprogramma Netwerk geen inhoudelijke asielinformatie in de Democratische Republiek Congo (DRC) heeft aangetroffen. Het kabinet neemt de belangrijke aanbevelingen van de Commissie over ter verbetering van het terugkeerproces”.
  ———

  Maar nu we het over aftreden hebben……..

  Klaas de Vries [PvdA] heeft gelogen.
  Hij beweerde doodleuk dat de AIVD [toen nog BVD] Pim Fortuyn NIET in de gaten hield.

  Dat was – volgens Klaas de Vries – de reden dat de BVD Fortuyn niet goed kon beschermen.

  We weten inmiddels allemaal wat de geheime dienst zoal op tape had staan, nietwaar?

  In mijn opinie schreeuwt Klaas de Vries zo hard om het aftreden van Verdonk om z’n eigen hachje te redden.

  http://www.klaasdevries.nl/renderer.do/menuId/29218/clearState/true/sf/29218/returnPage/29218/itemId/66897/realItemId/66897/pageId/29014/instanceId/29224/

  Wordt het niet eens tijd om die man er uit te knikkeren?

  Reactie door GJ Klaver — woensdag 14 december 2005 @ 21.02 uur

 24. @Jan, zit wat in, de bijdrage van Ed Sorrento zette me ook aan het denken. Alleen hoe komen we er achter of haar ministerie haar heeft voorgelogen of doet dat er niet toe? Of als dat blijkt moet dan het haar ministerie ook opstappen? De sorry-cultuur zou verdwijnen, mee eens, echter als dat betekent dat elke politicus als een soort koordanser moet gaan opereren dan denk ik dat er weinig meer gebeurt. En ik zou graag ook alle schijn weggenomen willen zien dat er eindelijk een reden gevonden is om haar te trachten te wippen. En als in de geschiedenis elke grootheid had moeten verdwijnen die een fout maakte dan hadden we een saaie geschiedenis gehad. Maar eerlijk is eerlijk je hebt wel een punt.

  Reactie door Omaha — woensdag 14 december 2005 @ 21.08 uur

 25. het is toch een DOODzonde,,in de politiek,het onjuist oftewel het voorliegen van de kamer,

  of slikken ze dit ook weer,(sorry)
  wat slikken ze nog meer in die kamer,,buiten drugs??

  Reactie door ad — woensdag 14 december 2005 @ 21.11 uur

 26. Omaha (13),

  Waarop baseer je dat link niet op de inhoud gaat?

  De liegt en brengt met haar beleid het leven van mensen in gevaar, vooral het tweede is een goede reden om haar te laten aftreden.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — woensdag 14 december 2005 @ 21.19 uur

 27. verdonk is niet alleen,en dat is op zichzelf Het problem.

  Reactie door gaf — woensdag 14 december 2005 @ 21.19 uur

 28. Nu zie je toch een beetje de verechtsing van de burgers !
  Verdonk word gekozen tot politicus van het jaar!
  In dit land word je ook nog beloond als politicus ook al lieg je tot je barst !
  Maar mevrouw Verdonk wees gerust !
  U bent niet de enigste in dit kabinet die liegt !
  Ik heb ook aan die enquete van 2 vandaag mee gedaan en heb zeer zeker niet op u gestemd ! Ik hou niet van politici die liegen als het om mensenlevens gaat!
  Daar hebben we er wereldwijd al meer dan genoeg van helaas !
  En zolang dit dan ook een feit blijft zal de wereld ook bergafwaarts glijden !
  Maar gelukkig staat Jan Marijnissen op de derde plaats en ik weet bijna zeker dat Jan bijna nooit zal liegen !
  En ik hoop ook niet dat hij dit nu wel gaat doen om hoger in de ranglijst te eindigen !
  En het word mij te gemakkelijk als er over foutjes word gesproken van Rita Verdonk !
  Het gaat om mensen zoals u en ik !
  En meschien zijn wij ooit blij als we in tijd van oorlog naar Kongo mogen gaan als asielzoeker !
  Want dat achterlijk gedoe over buitenlanders,asielzoekers en al die flauwekul meer hangt mij de strot uit !
  Ik vind dit erg bekrompen denken in 2005 !
  Voor mij bestaan er geen grenzen en is er maar een wereld (Aarde)
  Grenzen worden volgens mij kunstmatig in stand gehouden om tegenstellingen te kweken en om de belangen van belang hebbenden veilig te stellen !
  En met blank en zwart moet je mij ook al helemaal niet aan komen ! We zijn gewoon allemaal mensen voor de rest niks !
  Wat ik wel vind is dat er klasseverschil is !
  De rijken en de armen !
  Bij alle rassen heb je ook klasseverschil !
  Bezitters en niet bezitters!
  En daar zitten onze vijanden bij de bezitters !
  Tot slot vind ik het een grote schande dat er in het Europeesch parlement een wet is aangenomen die het mogelijk maakt om de gegevens van telefoon en internet op te slaan i.v.m bestrijding van terrorisme !
  Dus in feite word iedere Europeaan al bij voorbaat verdacht !
  Ik vind dit ook een grote schending van iemands privaci !
  We nemen steeds meer over van de USA !
  Na het zorgsteltsel nu CIA praktijken !
  Big Brother is Watching You !

  Met Vriendelijke Groet !

  Reactie door Peter Grootheest Junior ! — woensdag 14 december 2005 @ 21.20 uur

 29. (24)haar ministerie kan liegen dat het barst !maar zij hoort dan onderzoek te doen .als zij signalen krijgt dat er iets niet goed zit .en dat heeft ze verzuimd en zodoende is ze als minister niet geloofwaardig .opflikkeren dus voordat er weer mensen in een gevangenis verbranden en ze beweerd dat er niets aan de hand is .

  Reactie door ,texas, henkie — woensdag 14 december 2005 @ 21.33 uur

 30. Wat vreemd, mijn bijdrage is verwijderd… Omdat ik van mening ben dat Verdonk niets valt te verwijten?

  Reactie door speedfreak123 — woensdag 14 december 2005 @ 21.35 uur

 31. Is meineed niet strafbaar.
  Of leggen ministers niet de eed af, dat is mij niet bekend.

  Reactie door Tago — woensdag 14 december 2005 @ 21.38 uur

 32. Ik ben het helemaal met Ed (20) eens.
  zij verstoort een van de meest fundamentele principes waarop een democratie (mede) kan functioneren.

  Dat 20% van ‘het volk’ de ernst van haar liegen (bewust of onbewust) niet begrijpt, of niet wil inzien maakt me ongerust.

  Ik denk dat deze 20%, die haar een goede politica vinden goed moet nadenken wat er gebeurd is, ongeacht haar beleid.

  Deze vrouw kan niet aanblijven.

  Maar ik verwacht (glas-plas-was)

  Reactie door alexander — woensdag 14 december 2005 @ 21.41 uur

 33. En dat op de dag dat mevrouw gekozen is al politicus van het jaar…

  Reactie door ouwereus — woensdag 14 december 2005 @ 21.53 uur

 34. Die brand in de gevangenis is door een gevangene zelf aangestoken en is dus het resultaat van soft beleid, want anders zouden daar geen lucifers of aanstekers te vinden zijn. Maar dat kan alleen Donner verweten worden, die over detentiecentra gaat.

  Reactie door Ann Coulter — woensdag 14 december 2005 @ 21.54 uur

 35. @30: Dat kan Donner ook nog niet eens verweten worden, dat sinds de directeur van zo’n instelling verantwoordelijk is voor de huisregels. Overigens zijn de asielzoekers in zo’n detentiecentrum af en toe verrekte creatief, zo hebben enkelen wel eens rookmelders met faeces ingesmeerd zodat ze afgingen, dat in de hoop op evacuatie van het uitzetcentrum met mogelijkheid te ontsnappen.

  Waar houdt de verantwoordelijkheid van de minister voor het doen en laten van een dienst die onder zijn/haar departement valt op, en waar begint die. Om een vergelijking te trekken, er is een gemeenteambtenaar betrapt op wapenhandel. Daar wordt toch ook niet de minister van binnenlandse zaken voor verantwoordelijk gehouden?

  Reactie door speedfreak123 — woensdag 14 december 2005 @ 22.03 uur

 36. @30: Er heerst daar een sfeertje van “het zijn toch geen criminelen”, en ondertussen is men laks met regime en veiligheid. met doden als resultaat. Als er dan iemand politike verantwoordleijk is, dan is het Donner, die gata over huizen van bewaring. Verder heb je gelijk dat je niet iedere fout naar het hoogste niveau moet doorschuiven.

  Reactie door Ann Coulter — woensdag 14 december 2005 @ 22.05 uur

 37. ik heb een idee:
  Laat zij maar Kampen bouwen,intussen laat maar hopen dan zij geschiedenis zal (her)scrijven

  Reactie door gaf — woensdag 14 december 2005 @ 22.09 uur

 38. Ann Coulter, onderzoek is nog niet klaar, geen voorbarige conclusie trekken, anders moet u sorry zeggen!
  Verdonk heeft ook al weer sorry gezegd, hoor ik net!
  Motie van wantrouwen wordt aan de eind van de avond over gestemd.

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — woensdag 14 december 2005 @ 22.10 uur

 39. @38: Misschien wat simplistisch gesteld, maar het feit dat men daar gewoon vuur kon maken, is toch wel heel ernstig. En niemand die er wat van zegt.

  Reactie door Ann Coulter — woensdag 14 december 2005 @ 22.14 uur

 40. Sinds de regering vast van plan is de rit uit te zitten en te vervolgen zal de motie van wantrouwen het denk ik niet halen.

  Reactie door speedfreak123 — woensdag 14 december 2005 @ 22.16 uur

 41. @39
  ah!!!!!evolutie.

  Reactie door gaf — woensdag 14 december 2005 @ 22.19 uur

 42. @39, twee steentjes is soms al voldoende, of wat goed geplaatste woorden!
  Eerst wachten tot rapport is juister.

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — woensdag 14 december 2005 @ 22.23 uur

 43. @40, SF, ik denk dat ook, jammer in mijn ogen.

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — woensdag 14 december 2005 @ 22.24 uur

 44. @43, Sabineke: Ik hoop juist dat de regering blijft. Nu is het nog wat moeilijk te zien, maar er lijkt toch een herstel van de economie te beginnen. Nu nog afwachten of mensen het daadwerkelijk aan de portemonnee gaan merken, want als dat niet gebeurt ervaart niemand het als positief.

  Reactie door speedfreak123 — woensdag 14 december 2005 @ 22.33 uur

 45. @44, SF, dat herstel ligt volgens mij meer buiten deze regering en als ik het nieuws mag geloven gaat alleen de groep tussen 24.000 en 50.000 pj. er volgend jaar iets op vooruit, daar boven blijft gelijk en eronder gaat achteruit(dit is alleen nog berekent met basis verzekering zorg, met aanvullend wordt het nog meer en zal dus niemand iets meer krijgen!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — woensdag 14 december 2005 @ 22.40 uur

 46. @Sf, wat houdt dan volgens u de term eindverantwoordelijk in?

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — woensdag 14 december 2005 @ 22.41 uur

 47. uitspraak van verdonk , er zijn slechts administratieve foutjes gemaakt ,moet je bij de bijstand doen !uitkering kwijt !!! het nieuwe zorgstelsel de specialist adnmintratief foutje gemaakt !!!! krijg je een rekeningetje voor je bay pass operatie 36000, euro .positief is de eerste motie van wandtrouwen vanuit een links blok !!!!!! al blijf ik met de p.v.d.a. moeite houden .maar wij weet .met dank aan onze jan de wit .

  Reactie door ,texas, henkie — woensdag 14 december 2005 @ 22.43 uur

 48. Jammer, mijn reactie werd gewist. Ik weet even genoeg over hoe de toon van de reactie hier moet zijn.

  Reactie door bicat — woensdag 14 december 2005 @ 22.46 uur

 49. @ 23

  De Kamer zou het er niet bij moeten laten laat zitten. Toch denk ik dat dat gaat gebeuren. Ondertussen zou ik wel eens willen weten of de AIVD zomaar burgers, want dat was Fortuyn toen, mag bespioneren? Tot in hun slaapkamer of,in dit aparte geval, een darkroom? Op welke gronden en op welk niveau wordt zo’n besluit eigenlijk genomen? Aan wie worden de resultaten van dit soort inlichtingenwerk gerapporteerd en wie mag er nog meer meelezen? Hoe wordt dit soort informatie bewaard en voor hoe lang? En, inderdaad, heeft Klaas de Vries gelogen, sprak hij de waarheid of wist ie gewoon niet beter?

  Kan me trouwens niet voorstellen dat je vind dat Verdonk kan aanblijven. Ze heeft haar geloofwaardigheid als minister verspeeld.

  Reactie door Ed Sorrento — woensdag 14 december 2005 @ 22.56 uur

 50. In een sorry cultuur mag ze straks weer gewoon verder.
  Algemene kijk op zaken kan men straks echter weer opdoen:

  The Corporation, deel 2 (van 3)
  14-12-2005 23:55 uur, NED3
  Als je opneemt, doe er 70 minuten bij

  Reactie door Barend. — woensdag 14 december 2005 @ 23.16 uur

 51. De leugen als politiek instrument

  Wanneer een minister van deportatie omwille van de vreemdelingenhaat van haar electoraat mag aanblijven, is het duidelijk dat liegen voor deze bewindslieden een instrument geworden is.
  Hiermee treden ze in de voetstappen van de amerikaanse variant welke ook de ene leugen aan de andere moet plakken om te kunnen doen wat hem is opgedragen te doen.
  Er is geen plaats voor een regering bestaande uit haatdragende volksverlakkers in een land waar een groeiende massa mensen het idealisme nog niet vergeten zijn.
  Laten we dat slijm uit de vorige eeuw toch eens wegspoelen en eindelijk eens beginnen met de 21e eeuw.

  Met vriendelijke groet, Rob van der Zon

  Reactie door Rob van der Zon — woensdag 14 december 2005 @ 23.28 uur

 52. Bij mijn weten hebben we deze discussie al uitvoerig gehad.
  ‘t Valt me wel op als er een reactie van Jan Marijnissen volgt, dat de grootste braller ineens aardig indamt en een andere houding aanmeet. Beetje vreemd!

  Reactie door anja — woensdag 14 december 2005 @ 23.37 uur

 53. @51: Waarom is een administratieve fout van ondergeschikten automatisch een leugen?

  Reactie door Ann Coulter — woensdag 14 december 2005 @ 23.45 uur

 54. Mensenlevens riskeren of administratieve fouten maken, ‘t is maar hoe je het bekijkt…

  Reactie door Pietje af — woensdag 14 december 2005 @ 23.50 uur

 55. Volgens mij heet het eindverandwoordelijkheid, Ann Coulter maar ik ga corporation kijken op Ned 3, mogelijk tot later

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — woensdag 14 december 2005 @ 23.51 uur

 56. Ik vind dat Verdonk het als enigste in deze regering prima doet over de gehele linie.
  Stel er zat een linkse minister op haar post dan zaten we nu met 20.000.000 mensen in Nederland.

  Reactie door Sammy — donderdag 15 december 2005 @ 0.05 uur

 57. @54: “26000 Gezichten” kan dan ook levens kosten, maar dat is dan nog met opzet ook, kun je nagaan…

  Reactie door Ann Coulter — donderdag 15 december 2005 @ 0.05 uur

 58. Minister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken & Integratie heeft het Tweede Kamerdebat over de affaire van afgewezen asielzoekers uit Congo overleefd. Een motie van afkeuring over het beleid van Verdonk, ingediend door PvdA, SP, GroenLinks, ChristenUnie en het Kamerlid Lazrak (in totaal 62 zetels), haalde het niet.

  De andere partijen in de Kamer namen genoegen met een spijtbetuiging van Verdonk. De VVD-minister gaf toe de Kamer onjuist te hebben geïnformeerd in de zaak van het doorspelen van de gegevens van Congolese asielzoekers aan hun land van herkomst. Verdonk zei dat er sprake was van ‘administratieve fouten’. CDA, VVD, D66, LPF, SGP, Wilders en Nawijn gingen akkoord met die uitleg.

  Reactie door lambert — donderdag 15 december 2005 @ 0.09 uur

 59. @53, Ann Coulter

  De “administratieve” fout is geen leugen, de minister heeft vele malen onkend dat er fouten gemaakt zijn. Ondanks aanwijzingen uit verschillende richtings bleef minister Verdonk ontkennen dat haar ambtenaren deze fout hebben gemaakt. Dàt is de leugen.
  Dat ze mag blijven zegt iets over de integriteit ven de politieke partijen die de minister bijven steunen.
  D66 gaat al bij voorbaat in haar graf liggen draaien;
  VVD is sowieso een patjepeeërsclub (een besloten patjepeeërsclub);
  CDA zijn opporunisten en
  Wilders is gewoon zichzelf.

  Reactie door Jan Nijman — donderdag 15 december 2005 @ 0.10 uur

 60. Jan Marijnissen en anderen

  Voor de goed bedoelende op dit log neem ik een voorbeeld aan diegenen die inmiddels al afgehaakt zijn.
  Ik houd het hier voor gezien.
  Het wordt me iets te kortzichtig en de exemplaren die er de laatste tijd bij zijn gekomen, verpesten een hoop van de goede sfeer op dit log.

  Mij zul je hier niet meer vinden.
  Ik ben niet zo wèg van facisme, racisme, zionisme e.d.
  Ik zou zeggen kibbel en scheld lekker verder en vooral een vredige en verdraagzame Kerst.

  Sabineke, Kaatje, Tilyx, Gandalf, Boudewijn, Olav, Renee R. Ad, Madelief, Gaf, Texas Henkie, Jofel en natuurlijk Wattenstaafie,
  ik zal jullie missen.

  Maar zo als ik al heb gemerkt, ben ik niet de énige diehethier voorgezien houdt.

  Reactie door anja — donderdag 15 december 2005 @ 0.12 uur

 61. @56, Sammy
  Waarom fantaseer je der gewoon niet nog een nul achter?

  @57, Ann Coulter
  Die actie gaat er dan ook vanuit dat er MENSEN blijven mogen. Wanneer dat mislukt is het heel wat lastiger voor de “AIVD” van een dictatuur om een portret uit een paar duizend gezichten te herkennen, dan een kruisje te zien staan op de papieren die iemand zelf bij zich heeft.

  Reactie door Jan Nijman — donderdag 15 december 2005 @ 0.19 uur

 62. Minister Verdonk heeft in de Tweede Kamer haar “rechte rug” behoorlijk naar het CDA en D66 moeten buigen.
  Ze heeft de Tweede Kamer in het verleden onjuist, onzorgvuldig, onvolledig en ontijdig geïnformeerd over grove blunders binnen haar ministerie (de IND). Dit is een ministeriële doodzonde. Op indringende vragen van de oppositiepartijen heeft ze, naar nu duidelijk is gebleken, in het verleden niet goed en professioneel geantwoord. Feitelijk heeft ze een onjuist beeld geschetst. Dit is een verzachtende uitdrukking voor “liegen”.

  Mijns inziens had ze moeten aftreden, maar vanaf gisteren is ze verworden tot “fors aangeschoten wild”. Ze heeft zelfs het vertrouwen verloren van de ChristenUnie. Haar gezag is enorm aangetast.

  Reactie door Kees Huizenga — donderdag 15 december 2005 @ 0.19 uur

 63. @59: Waarom? “26000 gezichten” noemt mensen bij hun naam, verteld hun geschiedenis. Ze geven dus veel meer informatie dan de IND ooit heeft gedaan. Levensgevaarlijk dus, want het staat voor een groot deel vast dat ze terug moeten keren.

  Waar blijft de ophef, de verontwaardiging, de morele superioriteitsgevoelens van Marjon Bloem?

  Reactie door Ann Coulter — donderdag 15 december 2005 @ 0.23 uur

 64. @57

  Mensenlevens proberen te redden of ze bruutweg riskeren, ‘t is maar hoe je het bekijkt…

  Reactie door Pietje af — donderdag 15 december 2005 @ 0.24 uur

 65. @62: Het middel is gevaarlijker dan de kwaal. Je voert het risico op van mensen die teruggestuurd gaan worden.

  Maar misschien is het goed voor het geweten en ego van betrokken activisten.

  Reactie door Ann Coulter — donderdag 15 december 2005 @ 0.27 uur

 66. @62,
  Dat verhaal vertellen de mensen zelf.

  Reactie door Jan Nijman — donderdag 15 december 2005 @ 0.28 uur

 67. @64
  Waarom dan weeromsturen?
  Oh ja, Ann Coulter wil graag dat de minister van deportatie haar zin krijgt.

  Reactie door Jan Nijman — donderdag 15 december 2005 @ 0.32 uur

 68. @64

  25% van die Gezichten ontvangen alsnog asielstatus. De één is daar blij mee, de ander interesseert het niets.

  Reactie door Pietje af — donderdag 15 december 2005 @ 0.33 uur

 69. Correctie: @63

  Reactie door Pietje af — donderdag 15 december 2005 @ 0.36 uur

 70. Mede dank aan Laurens voor z’n 2 minuten stilte, en z’n stakende verschil van mening. Waar andere partijen zich duidelijk uitspraken, wilde de SP in Amsterdam een 2 minuten stilte oproep doen voor de gevallenen op Schiphol.

  Goedzo, bewustzijn kun je ook in stilte vinden, zeker als er een bonusminuut bij komt kijken. Ik kan zeggen dat de SP in Amsterdam ‘adequaat’ heeft gereageerd..

  Overigens kan ik me prima vinden in het optreden van Jan de Wit :)

  Reactie door Jory — donderdag 15 december 2005 @ 0.45 uur

 71. HOE LANG NOG ? ? ? ?
  2007 ??? PPPPFFFFFFF

  Reactie door H@RRY — donderdag 15 december 2005 @ 0.47 uur

 72. Verdonk mag blijven, hoe geloof waardig wil men zijn ?
  20% van 21.000 is 420 mensen die haar de beste politica vinden, iets om trots op te zijn in een land met meer dan 16 miljoen!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — donderdag 15 december 2005 @ 1.28 uur

 73. Anja, erg jammer!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — donderdag 15 december 2005 @ 1.44 uur

 74. Voor degene die Anja beter kent, rechtstreeks contact met haar heeft, zeg haar a.u.b. dat ik haar begrijp..

  Het is toch wel héél erg schrijnend dat iemand als Anja hier op dit log afhaakt!
  Juist Anja, goed, ik ken haar niet, heb haar nooit in levende lijve ontmoet , maar ik heb haar via dit log wel leren kennen en gaandeweg gaan respecteren als een vrouw met gevoel, gevoel voor rechtvaardigheid wel te verstaan!
  Bovendien is Anja vaak, naar ik uit haar reacties heb begrepen iemand die vanuit ervaring weet waar over het gaat en daarnaast beschikt over groot empatisch vermogen.
  Dit kan echter niet van iedere responsie hier gezegd worden, helaas.
  Het is zó gemakkelijk om jezelf uit te laten over situaties die ver van je bed zijn.
  Niet weten wat armoede is en er toch een uitgesproken mening over hebben.
  Zélf niet arbeidsongeschikt zijn, en dan vanuit een ivoren toren brallen dat deze mensen niet willen, dat het luie profiteurs zijn….
  En dit terwijl men totaal niet beseft welke gevoelens van minderwaardigheid, onvermogen en zich onbegrepen voelen hiermede gepaard gaan.
  Het ís niet leuk om je hand op te moeten houden!
  Tja, het is voor mij alleen maar een bevestiging van datgene wat ik weid verspreid om me heen zie, het is de tijdgeest helaas.
  Ikke, Ikke en laat de rest maar stikke…

  Anja bedankt voor je warmte… ik zal je missen…maar wellicht tot ooit.
  Warme groet en knuffel,
  Sjaak

  Reactie door Wattenstaafie — donderdag 15 december 2005 @ 1.46 uur

 75. Ook ik vind dat Verdonk de eer aan zichzelf had dienen te houden. Onder druk van D66 heeft zij toegegeven de Kamer verkeerd of onjuist te hebben voorgelicht. Daar is het enige antwoord op: AFTREDEN. Ik heb al eerder gesteld dat dat een politieke doodzonde is. Dit Kabinet wil koste wat kost de rit uitzitten. Ook ik haak bij deze af om nog enig commentaar te geven.Ik ga mijn energie op andere zaken richten. Gegroet,allemaal.

  Reactie door JE. Mulder — donderdag 15 december 2005 @ 1.51 uur

 76. Ja, heel sneu allemaal, Sjaak Wattestaafje, het is de toon die muziek maakt en dat wordt heden ten dagen erg ondergewaardeerd!Niet iedereen heeft eelt op de ziel tenslotte!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — donderdag 15 december 2005 @ 1.53 uur

 77. Ach, anja wenst mij een doodschok van mijn Märklintreintje toe, dat ik in 30 jaar niet heb bekeken….. Is dat nu emphatisch vermogen…. Of is dat nu rechtvaardigheid?

  Reactie door speedfreak12 — donderdag 15 december 2005 @ 2.31 uur

 78. Zo, de motie heeft het duidelijk niet gehaald, het land kan weer opgelucht ademhalen. Go Rita, Gogogogo!!!!

  Reactie door speedfreak12 — donderdag 15 december 2005 @ 2.38 uur

 79. administratief foutje ?

  ammehoela, wedden dat ze het expres zo doen!

  er zijn denk ik veel, achterbakse richtlijnen hoe te handelen, vieze vuile streken en dan niet alleen op dit departement,

  wat te denken bij de zorg en de sociale omstandigheden.

  Reactie door Jansonius — donderdag 15 december 2005 @ 2.44 uur

 80. (74)leuk om je zo blij te zien .gezien het late tijdstip van je reactie heb je het kamerdebat goed gevolgd .en dat doet me veel deugd .JE BENT ALS LIBERAAL POEPIE BANG GEWEEST DAT ZE DE MOTIE NIET OVERLEEFDE !!! en dat doet me goed .met dank aan jan de wit .

  Reactie door ,texas, henkie — donderdag 15 december 2005 @ 3.06 uur

 81. Verdonk doet weinig anders dan de Kamer intimideren

  dit doet ze door de nadruk te leggen en met stemverheffing te zeggen dat het administratieve foutjes waren, zoals geconcludeerd door een onvolledig onderzoek!

  Op een gegeven moment bespeurt ze een vacuum in het kamergebeuren en springt er gelijk in.,

  Dus het is aan de SP om zo.n vacuum te creeren,maar dan wel een waar ze zichzelf in spietst.

  Ze is vast zo stom om in elk vacuum te springen.!

  Reactie door Jansonius — donderdag 15 december 2005 @ 3.23 uur

 82. Lachen daar in Den Haag.
  D 66 wil horen dat ze spijt betuigt, ze willen zeker weten of ze de kamer voorgelogen heeft.
  Nou, Verdonk geeft toe, ze heeft de kamer valse informatie verstrekt.
  Dat is voldoende voor D 66 en iedereen kan weer blijven zitten.
  Volgens D 66 heeft ze de kamer dus op de juiste manier voorgelogen!
  Rare manier van zaken doen lijkt me!

  Reactie door Wever — donderdag 15 december 2005 @ 7.05 uur

 83. Zag net op het journaal hoe Verdonk er weer mee weg is gekomen.
  Van Aartsen die met een spasmodisch gebaar op het mens afliep en het aflebberde bij wijze van felcitatie. Gruwzaam!

  Alleen in een regime worden fouten van machthebbers beloond en die van ondergeschikten gestraft.

  Reactie door C.Tilyx — donderdag 15 december 2005 @ 7.13 uur

 84. @ 72

  Sjaak,

  Volgens mij valt het allemaal wel mee. Ik denk dat niemand op dit forum ongefundeerd aan het schelden en tieren is. Maar er zijn individuen, net als in het dagelijks leven, die opstaan tegen demagogisch geleuter.

  Dat Anja het forum verlaat is spijtig, maar wel een beetje zwak. Ik denk dat een politiek forum juist de plek moet zijn waar je tegenspraak krijgt. Daarom ben ik hier bijvoorbeeld ook. Ik zal nooit SP stemmen, maar waardeer de mening van SP´ers en probeer hier en daar wat op te steken. Als ik het lekker vind om me in mijn meningen bevestigd te zien, dan zijn er wel andere plekken waar ik me fijn in mijn eigen gelijk kan wentelen.

  Ik heb met Anja enkele discussies gevoerd en erg opgepast dat ik geen enkel onvertogen woord gebruikte. Ik kwam tot de conclusie dat het meningsverschil vaak in de vorm en minder in de inhoud zat.

  De vorm, daarmee bedoel ik de onophoudelijke aanvallen op de huidige regering, de VS, president Bush etc. Het is voor sommigen kennelijk ondoenlijk om per individueel geval een mening te vormen. Al zou Verdonk morgen haar huis weggeven aan een asielzoeker, het is en blijft een k*twijf dat moet ´oprotten´. Dat is ook de essentie van de reacties op dit onderwerp. Er is nl. nog niemand geweest die mij kan vertellen wat er precies met de teruggestuurd asielzoekers in Congo is gebeurd.

  Om onduidelijke redenen hebben we afgesproken dat we in Europa de waarheid verdoezelen omtrent de afkomst van teruggestuurde asielzoekers. Dat er in 102 gevallen een kruisje niet is weggetypext ligt dus niet in lijn met die afspraak. Maar een wereldschokkend probleem lijkt me dit niet, temeer daar niemand de consequenties kan aantonen. Het is een typisch geval van een stok zoeken om de hond te slaan. Tegen dat soort politiek verzet ik me en gezien de populariteit van Verdonk, velen met mij.

  Overigens, mocht je vandaag of morgen nog eens in de bibliotheek of boekenwinkel komen: Howard Bloom, The Lucifer Principle. Geeft een aardig inzicht in de werking van meningsvorming in grote groepen.

  Groeten,

  Reactie door Enrico — donderdag 15 december 2005 @ 7.14 uur

 85. Ze schamen zich nergens voor, haar en hun zogenaamde spijtwoorden stellen niets maar dan ook niets voor!! Opzouten met dit zooitje, hoe eerder hoe beter, er zijn al zoveel blunders gemaakt en ze gaan er allemaal ongestraft mee weg…schande,schande,schande, ze zullen afgerekend worden met de eerst komende verkiezingen, je moet wel stekende blind zijn als je nog CDA of VVD verkiest.

  Reactie door pien — donderdag 15 december 2005 @ 8.03 uur

 86. Anja we zullen je missen.
  Maar ik zelf heb het gevoel dat je wel een keer terugkomt.

  Reactie door Jofel — donderdag 15 december 2005 @ 8.10 uur

 87. Niemand schreef hier gisteravond over wat
  men bij TALPA had kunnen zien in de
  BAREND EN VAN DORP ÉN JAN MULDER-sessie om 22.30 en 00.36 uur, tot op details.

  Een m.i. wel degelijk integere journalist
  die, met ingehouden emoties en dát was erg
  moeilijk, ZIJN verslag deed van het gebeur-
  de, heel goed onderbouwd, en in een voor
  iedereen te begrijpen perspectief wist te
  plaatsen, met vooral een ópen blik.

  Hadden álle 2e Kamerleden deze uitzending
  te zien gekregen, vóórdat de ‘zitting’van
  gisteravond had plaatsgevonden, had mevrouw
  Rita niet meer op haar ‘stoel’ gezeten:
  ze zou er vermoedelijk van diepe schaamte
  afgevallen zijn, flauw gevallen door zoveel
  gedégen onderzoek, waarbij de gedáchte aan
  manipuleren zelfs niet op kwam.

  Overigens de ‘vertoning’ van het ‘zoenen’
  door Van Aartsen van Verdonk (juist omdat
  zij dat niét op titre personnel kunnen doen
  en allebei een ‘funktie’ bekledend op dat-
  zelfde moment, en plein public) vond IK een
  uitermate genant KamerOPTREDEN, alszijnde
  n.b. felicitaties met het feit, dat ZIJ (mét haar hele staf trouwens)gehandhaafd
  blijft.

  Overigens is haar politiek optreden én han-
  delwijze (ook het niét zich uitvoerig vergewissen van de handelwijze van háár de-
  partement) er nu de oorzaak van dat de sfeer ‘binnen hun wándelgangen’ tot en met
  verpest is.

  Gevoelens van de bevolking vertegenwoordi-
  gende kan IK me niét voorstellen, dat men
  nog vrólijk verder gaat tot de verkiezingen
  -zo ja dan is het theater van de lach,
  dágwerk geworden en zeer betreurenswaardig.

  De ‘waarheidsvinding’ binnens Kámers optre-
  dende wordt hierdoor met de dag transparan-
  ter voor de burger.

  Goed opletten dus de komende maanden of de
  één- of tweemansfracties (al dan niet lós
  geweekt van de grote oorspronkelijke frac-
  tie – die unaniem naar buiten opereert – )
  zich laten gebruiken om de drúppel te doen
  zijn in de emmer van een dáárdoor ontstaand
  méérderheidsstandpunt.

  ZIJ, nl., kunnen nu dienen, net als bij de
  slager, voor: ‘mág het iétsje méér zijn’ !!
  ZIJ mogen wel extra beveiliging krijgen
  voor de drúk en terrorisme van binnenuit !

  Overigens met alle commoties gezaaid rondom
  rugtasjes, koffertjes, verwacht ik dus vol-
  gend jaar een minister van financiën op te
  komen draven met een goed doorzichtig beter
  gevuld boodschappennet. NETwérken is toch
  de bedoeling en ZIJN de systemen die ook de
  trein op de rails kan houden?

  Net zoals vliégen geoéfend werd door middel
  van LINKTRAINING (instrument rating) heeft
  de TWEEDE KAMER mogelijk meer zin, met meer
  LINKSE TRAINING om loco gemotiveerd materieel weer ‘gekoppeld’ te krijgen, op
  de rails te zetten en aan te sporen.THINK !

  Voor de niet succesvolle bewindsvrouwe RITA
  heb ik maar één wens voor de tijd haar nog
  resterende:
  ‘n CHA – RITA – TIEF 2006!

  iS ‘T ‘N VRÉÉMDLING, ZÉKER? DIE VERDWAALD
  IS, ZÉKER ? DOÉ DÁN ÓPEN EN VRÁÁG NAAR ZIJN
  NAAM !!

  N.B. Ook ik zal mij scharen bij de afwach-
  tenden en groet állen die ik middels dit log heb mogen ontmoeten op meerdere manieren dan hiér mogelijk: bedankt voor
  die verwarmende manier van tegemoettreding!

  Mocht Wouter Bos uw premier worden, dan kan
  dat alleen maar met zoveel mogelijk SP
  stémmen, die alleen maar naar zijn partij
  extra lijken te gaan, doordat er niet in
  elke provincieplaats een SP-afdeling is.
  Daarna bij de lándelijke verkiezingen zullen ze weer terug naar de SP vloeien:
  dát is het vooruitzicht !

  De komende tijd laat ik me dus zeker niet
  in de peiling nemen die noodgedwongen ánders gaat uitvallen dan kiezers aan moge-
  lijkheden hebben om er naar éigen keuze aan
  mee te werken. Het is dus wel degelijk zaak
  voor collega Bos om zich dát uitermate goed
  te realiseren en zijn optreden daarop te
  doen aansluiten ! Goede jaarwisseling !

  Reactie door Madelief — donderdag 15 december 2005 @ 8.11 uur

 88. Flauw, SF!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — donderdag 15 december 2005 @ 8.16 uur

 89. Door de den Haag aangekondigde Normen en waarden zijn in dit land op een dieptepunt .
  Al denk ik dat we het komende jaar nog verder weg zakken.
  De deportatie van vreemdelingen heeft geen grenzen meer en de gevolgen worden af gedaan met een foutje.
  We nemen nog niet eens de moeite om te gaan kijken wat de gevolgen zijn.
  Niet belangrijk als het formuliertje maar deugt?
  Het is maar een vinkje wat verkeerd staat.
  Dat dit vinkje grote gevolgen heeft is weg gecijferd.
  Je kunt het vergelijken met een verkeer ongeval met schuld,Verdonk is mede verantwoordelijk voor een verkeersongeval maar het interesseert haar geen hol hoe het met de slachtoffers af gelopen is.
  Hadden die slachtoffers maar niet de weg op moeten gaan denkt men.
  Dit kabinet heeft nog maar een norm, het doel heiligt de middelen.
  De totale verkrachting van de democratie en ontwrichting hiervan.
  Die mensen die haar beleid en leugens toe juichen moeten beseffen dat het maar een kleine stap is dat zij zelf in die slachtoffer situatie terecht kunnen komen.
  Want de anarchie van dit kabinet en de verantwoordelijke partijen nemen beangstigde vormen aan.

  Reactie door Jofel — donderdag 15 december 2005 @ 8.38 uur

 90. @Jofel, ja, het zijn griezelige tijden binnen Nederland en daar buiten en men wenst het niet te willen zien, waar doet dat ook weer aan denken??

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — donderdag 15 december 2005 @ 8.48 uur

 91. tijd voor een nieuw wetsontwerp: Leugenachtige ministers worden per direct uit hun ambt gezet en mogen geen bestuurlijke functies meer uitoefenen!

  Reactie door chrisinactie — donderdag 15 december 2005 @ 9.00 uur

 92. Sodemieter toch een eind op Anja, als ik aan iemand een hekel begin te krijgen hier ben jij het, altijd maar schreeuwen en geen greintje capaciteit tot relativeren of verplaatsen in andermans mening. Jij bent het type waardoor veel mensen een hekel krijgen aan SP’ers, neem eens een voorbeeld aan Madelijne, die zie ik nog wel eens een goede inhoudelijke discussie voeren jij doet datgene wat je de anderen verwijt, brallen.

  Reactie door Omaha — donderdag 15 december 2005 @ 9.09 uur

 93. @ 84 “We nemen nog niet eens de moeite om te gaan kijken wat de gevolgen zijn.”

  Jofel,

  Als jouw stelling klopt, waarom dan moord en brand schreeuwen?

  Groeten,

  Reactie door Enrico — donderdag 15 december 2005 @ 9.23 uur

 94. @Omaha,jammer, volgens mij is er geen Sp profiel waar je persee aan dient te voldoen!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — donderdag 15 december 2005 @ 9.24 uur

 95. Enrico, het was weliswaar tegen Jofel maar ik vind dat ook vreemd, T.a.v.asielbeleid, als minister zou ik een en ander wel willen weten, juist gezien de asiel aanvragen, hoort naar mijn idee bij takenpakket maar de officiele taakfunctieomschrijving weet ik niet

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — donderdag 15 december 2005 @ 9.29 uur

 96. @ 90

  Sabineke,

  Voor de verstrekking van asiel wordt m.i. de politieke situatie in het thuisland beoordeeld.

  Als asielzoekers naar het land van herkomst worden teruggestuurd, betekent dat per definitie dat de situatie daar als veilig wordt beschouwd.

  Of dat klopt, weet ik natuurlijk niet. Maar het tegendeel beweren zonder onderbouwing daarvan, lijkt me dan nog ongeloofwaardiger.

  Groeten,

  Reactie door Enrico — donderdag 15 december 2005 @ 9.32 uur

 97. Enrico, Amnesty, waarschuwt anders nog steeds, t.a.v.Congo, ook druppelen er steeds meer getuigenissen binnen van ex asielzoekers, ik vind het een minister’s taak om dit nader te onderzoeken en niet alleen de Nederlandse ambasade hierin als getuige te nemen!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — donderdag 15 december 2005 @ 9.40 uur

 98. Oeps, te snel, ambassade, excuus.

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — donderdag 15 december 2005 @ 9.42 uur

 99. Waarschijnlijk zal ik tegen zere benen schoppen, maar ik wil toch graag het volgende kwijt.
  Verdonk heeft een portefeuille geerfd die iedereen voor haar heeft laten liggen.
  Ze moet dit asiel probleem oplossen.Dan moet je vaak harde maatregelen nemen.
  Wij hebben de stukken niet gezien en weten niet waarom bepaalde beslissingen genomen worden.
  Ik ben moeder van drie kinderen en ik begrijp niet dat iemand die asiel zoekt kinderen krijgt in deze situatie.
  Je zadelt de kinderen die toch in zo’n stress volle periode geboren worden op met grote onzekerheden.
  Dit is niet iets wat zomaar bij me opkomt en worstel al heel lang met deze gedachte.

  Reactie door A.C.W.T. — donderdag 15 december 2005 @ 9.54 uur

 100. A.C.T.W. Volgens mij zijn er wettelijke bepalingen waarbinnen asielbeleid is geregeld, dus om te zeggen dat voorgaande politici het niet goed hebben gedaan, is wat mij betreft wat kort door de bocht.
  T.a.v.kinderen;er zijn heel veel asielzoekers die vervolgd worden vanwege geloofsovertuiging en we weten allemaal dat geloof en geboortebeperking niet vaak samen gaan!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — donderdag 15 december 2005 @ 10.02 uur

 101. Een generaal pardon voor Verdonk ? Voor al die 102 mogelijke slachtoffers van haar beleid ? IJzeren Rita kan nu ook in de inmiddels grote lijst van sorry zeggers … En dan sorry zeggen met een ijskoude blik … Brrrr de diepvries bij mij thuis straalt nog meer warmte uit !!!

  Reactie door Wimpie — donderdag 15 december 2005 @ 10.04 uur

 102. Er zijn geen slachtoffers. Die waren er wel van Che guavarra, Pol Pot, Fidel Castro, Joseph Stalin en Mao Tse dong.

  Reactie door speedfreak123 — donderdag 15 december 2005 @ 10.07 uur

 103. Sorry, wordt cultuur, maakt het woord betekeningsloos, jammer!Er zit krachtige lijm aan het pluche!Of is het aan weinig eer?

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — donderdag 15 december 2005 @ 10.08 uur

 104. Sf, hoe weet u dat?

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — donderdag 15 december 2005 @ 10.08 uur

 105. Dat er geen slachtoffers zijn door de foutjes van nu, bedoel ik.

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — donderdag 15 december 2005 @ 10.10 uur

 106. Tsja, dat is onder andere uit datzelfde onderzoek van Netwerk gebleken als waaruit men meent hoog van de toren te moeten blazen tegen een minister. Verder zijn landen waar asielzoekers naar worden teruggestuurd veilig, dat is een voorwaarde waaronder ze worden teruggestuurd.

  Reactie door speedfreak123 — donderdag 15 december 2005 @ 10.32 uur

 107. Wat een onzin Verdonk moet opstappen.
  Ook in ons linkse journaal werd gesuggereerd alsof er bakken inhoudlijke gegevens doorgespeeld zijn naar het buitenland. Terwijl in feite men vergeten was het kruisje asielzoeker afdekken. Ok het is buiten de regels maar het journaal deed alsof er meer inhoudlijke gegevens waren gegeven en dat was dus niet zo.
  De bericht geving is weer lekker gekleurd.
  Let maar eens op de verschillen in berichtgeving van NOS journaal en teletekst ten opzichte van http://www.nu.nl.
  Ik volg dit al een tijd. En het is duidelijk dat het journaal en teletekst qua koppen etc een stuk gekleurder zijn.
  Ik kijk niet meer naar dat door links geindoctrineerde NOS nieuws inclusief Nova waarvan de presentators om de haverklap zonodig hun politieke achtergrond moeten etaleren. Gelukking heb ik intussen een sateliet. Waar je heel wat beter buitenlands nieuws kan zien. Nederland komt bij mij niet meer via de ether binnen.

  Reactie door Klaas — donderdag 15 december 2005 @ 10.41 uur

 108. Daarnaast werden deze fouten al begaan onder Cohen!

  Reactie door Klaas — donderdag 15 december 2005 @ 10.41 uur

 109. Alles overgeslagen, niet je gekeken.
  Laat maar zitten die verdonk, eerst haar werk afmaken.
  Anders moet haar opvolger het beleid uit te voeren.
  Daar heeft het de bevolking voor gekozen
  Niet jullie hier of misschien toch wel.

  Reactie door Paul jr — donderdag 15 december 2005 @ 10.49 uur

 110. @ 106

  Hierboven refereerde iemand aan objectieve journalistiek. Het grappige is dat op dit forum journalistiek onderzoek dat de eigen mening bevestigt, wordt beschouwd als objectief. Al het andere is Telegraaf.

  Ben je het niet met me eens, dan ben je moreel verwerpelijk. De linkse interpretatie van democratie. Ook politieke organisaties als Amnesty doen daar aan mee. Het is allemaal meningsvorming uit de boekjes. Persoonlijk probeer ik op basis van verschillende invalshoeken en intuitie de waarschijnlijkheid van het een of het ander te bepalen. Als consequentie heb ik vaak niet een definitief beeld van de situatie. Maar dat vind ik prettiger dan mijn vrienden en geloofsgenoten naroepen zonder duidelijk onderbouwde mening.

  Groeten,

  Reactie door Enrico — donderdag 15 december 2005 @ 10.50 uur

 111. Hallo Jan,
  Dit is dus een vrijbrief voor dit kabinet.
  Liegen en bedriegen is dus nu geoorloofd, – kun je op wachten.
  Groet,
  Amita

  Reactie door Amita — donderdag 15 december 2005 @ 10.57 uur

 112. Klaas, wel eerlijk blijven;het is in politiekland gewoon dat je ook verantwoordelijk bent voor voorgaand beleid.En waarom wordt Sp toch altijd afgerekend op PVDA beleid???

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — donderdag 15 december 2005 @ 11.01 uur

 113. Een ongeloofwaardig minister van een ongeloofwaardig kabinet! Het was te werwachten dat ze het zou redden. Ze heeft nog (?) een politieke carriere vòòr zich volgens velen (Van Aartsen is niet zo charismatisch!). Dus… hop naar het volgende leugens (“adequaat”?!), met de hoop dat in haar kerstpakket een fles lijmoplosser zit!

  Reactie door Kiddo — donderdag 15 december 2005 @ 11.03 uur

 114. Nee, paultje, niet mijn gekozen beleid.Het hele clubje wat nu zit mag wat mij betreft weg!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — donderdag 15 december 2005 @ 11.03 uur

 115. Kiddo, vast niet in het kerstpakket van deze regering, zitten eerder nieuwe lijmpotten!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — donderdag 15 december 2005 @ 11.05 uur

 116. # 102
  je vergeet Hitler, Mussolini, Pinochet, Videla… Bush, Poetin, Saddam, Komeini… Bin Laden… enz. enz. enz.

  Reactie door Kiddo — donderdag 15 december 2005 @ 11.08 uur

 117. Laten we deze handelwijze en andere staaltjes vooral onthouden voor mocht er onverhoopt eens een links kabinet komen. We worden nu in ieder geval goed voorgelicht over hoe je ministers kunt zieken. Ik vind die gespeelde verontwaardiging wat al te overduidelijk….

  Reactie door speedfreak123 — donderdag 15 december 2005 @ 11.10 uur

 118. Verdonk moet opstappen.
  Doet ze niet en heeft veel steun van de evenzo inhumane coalitiefractie.
  Mensenlevens riskeren doet men af als administratieve slordigheidjes.

  Conclusie:
  Vervroegde verkiezingen voordat de psychopatische ideeën van dit kabinet volledig overslaan op de bevolking.

  Reactie door Pietje af — donderdag 15 december 2005 @ 11.11 uur

 119. @115:
  100 miljoen vs niet eens 7 miljoen… Verder, uiteraard zet je Bush er tussen, dat is op deze log namelijk erg populair, maar daar vallen nog altijd verreweg de meeste doden door iraakse terroristen.

  Reactie door speedfreak123 — donderdag 15 december 2005 @ 11.13 uur

 120. De burgewrs hebben Verdonk net gekozen als beste politicus van het jaar.
  Du smet nieuwe verkiezingen is ze straks misschien wel premier.

  Reactie door Klaas — donderdag 15 december 2005 @ 11.14 uur

 121. Lees onderstaande lezers reactie in trouw.
  Volledig mee eens!

  Minister Verdonk heeft de Kamer altijd geinformeerd op grond van de haar bekende feiten op het tijdstip van de informatieverstrekking. Zij had dus de redelijke verwachting gehad dat zij de Kamer dan ook juist en volledig had geinformeerd ten tijde van het verstrekken van informatie. Dat achteraf blijkt dat die verwachting onjuist was op grond van latere onderzoeksgegevens kan niet op onjuistheden of zelfs leugens wijzen. Dat de SP of Groen Links Verdonk wel van leugens betichten is uiterst misplaatst en toont eerder de onoprechte intenties van deze partijen aan: het gaat hen niet om de waarheid, het gaat om het willens en wetens wegsturen van een de meest competente politici van Nederland

  Reactie door Klaas — donderdag 15 december 2005 @ 11.17 uur

 122. 113

  oke Schanulleke van Schie-Pleines en dan gaan links het zeker veel beter doen.

  Reactie door Paul jr — donderdag 15 december 2005 @ 11.19 uur

 123. Klaas, @118

  Deze optelsom nog eens lezen van Sabineke van Schie-Pleines @72 … snijdt wèl hout.

  Reactie door Pietje af — donderdag 15 december 2005 @ 11.20 uur

 124. Klaas, je bent niet alleen rechts, maar ook dom.
  Het heeft niets te maken met de uiteindelijke consequenties van het kruisje, maar met het feit, dat binnen een democratie, of een ander oprechte bestuur de waarheid moet worden verteld. Als iedereen zomaar mag en kan liegen, zonder dat er consequenties aan vast zitten is de tweedekamer een toneelstuk. De democratie heeft dan veel meer weg van een dictatuur.

  Daarom moest ze weg.

  P.S als jij op het belastingforumlier een verkeerd kruisje zet bij eigen vermogen, en bij controle wordt je uitgelicht, dan lukt het je niet om te zeggen, “het was maar een administratief foutje doordat je je leesbril niet of had, of de tafel teveel wiebelde” Dan ga je nat.

  Reactie door alexander — donderdag 15 december 2005 @ 11.22 uur

 125. @119

  Een politica die zich verstopt achter administratieve slordigheidjes terwijl deze grote gevolgen voor mensen kunnen hebben, is haar functie onwaardig -alles behalve competent dus- en dient weggestuurd te worden.

  Reactie door Pietje af — donderdag 15 december 2005 @ 11.27 uur

 126. Speedfreak is dit van jou?

  http://speedfreak1.web-log.nl/

  Reactie door Wattenstaafie — donderdag 15 december 2005 @ 11.29 uur

 127. Het is nu eenmaal zo dat politiek vanuit een standpunt van daarbuiten gezien deformeert.
  Dat is wel weer gebleken.
  En bedenk wel, niet alleen bij de coalitie.
  Er is niet zo moeilijk als elkaar alleen in woorden te ontmoeten.
  Degenen waarbij dit wel lukte bewaar ik in herrinnering en wems allen hier een fijne
  kerst in de geest van de ware bedoeling ervan. Dag.

  Reactie door Alex — donderdag 15 december 2005 @ 11.32 uur

 128. @ 123 speedfreak ben jij dat op die foto.

  Reactie door Paul jr — donderdag 15 december 2005 @ 11.32 uur

 129. @120 Paultje, dat hoop ik wel!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — donderdag 15 december 2005 @ 11.33 uur

 130. @Klaas 119, dat mag, net zo als ik het daar van harte mee oneens mag zijn!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — donderdag 15 december 2005 @ 11.34 uur

 131. 123

  http://cgi.ebay.nl/LIEF-wattenstaafjes-potje-van-POOH-ZGAN_W0QQitemZ7372061767QQcategoryZ20395QQcmdZViewItem

  heb jij deze adveententie geplaatst

  Reactie door Paul jr — donderdag 15 december 2005 @ 11.35 uur

 132. Die weblog is inderdaad van mij. Alleen doe ik daar momenteel niet veel aan. Beter kun je kijken op mijn forumpje, http://www.fokdiscussie.6.forumer.com

  Reactie door speedfreak123 — donderdag 15 december 2005 @ 11.37 uur

 133. @119, Klaas, ik dacht dat u zich afzijdig hield van gekleurd nieuws?

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — donderdag 15 december 2005 @ 11.38 uur

 134. 125 Schanulleke van Schie-Pleines

  Met hoop ga je het niet redden.
  Iets meer ballen graag.
  Als jan ook hoopt, dan word het niets.

  Reactie door Paul jr — donderdag 15 december 2005 @ 11.39 uur

 135. @Paultje 130, hoop doet leven!Volgens u ben ik een pop van Suske en Wiske, die heeft geen ballen!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — donderdag 15 december 2005 @ 11.41 uur

 136. Verdonk doet niks anders dan de puinhopen van Job Cohen opruimen. Dat de aan de PvdA gelieerde media niet blij zijn met deze boodschap, moge duidelijk zijn.

  Reactie door Ann Coulter — donderdag 15 december 2005 @ 11.42 uur

 137. Qoute Klaas:”Gelukking heb ik intussen een sateliet. Waar je heel wat beter buitenlands nieuws kan zien. Nederland komt bij mij niet meer via de ether binnen.”

  Je bedoelt de nieuwsbeelden van het door rechtsconservatieve gristenfundo’s en Joodse zionisten gedomineerde Amerikaanse FOXNews zeker.

  Qoute Klaas:”Ik kijk niet meer naar dat door links geindoctrineerde NOS nieuws inclusief Nova waarvan de presentators om de haverklap zonodig hun politieke achtergrond moeten etaleren.”

  Het NOS nieuws inclusief de door jou genoemde NOVA worden niet gedomineerd door links, maar door Joodse zionisten. Bij het NOS nieuws en NOVA wemelt het van de Joodse zionisten.
  Joodse zionisten staan 100% achter hun het Joods-zionistische belang ongeacht of ze links, rechts, gelovig of atheïstisch zijn. Clairy Polak van NOVA is trouwens ook een Joodse zioniste die ons op het verkeerde been zet. Het is niet hun bedoeling om een links of rechts wereldbeeld neer te zetten, maar een voor het zionisme voordelige beeld neer te zetten.

  Reactie door Joop — donderdag 15 december 2005 @ 11.43 uur

 138. (107)een kruisje is genoeg .de rest van de informatie slaan ze er in congo wel uit .minister verdonk mag van mij blijven .ze maakt fout op fout .en als de echte!!! feiten over de schiphol brand bekend zijn MOET ZE TOCH VERTREKKEN !!!!!!

  Reactie door ,texas, henkie — donderdag 15 december 2005 @ 11.43 uur

 139. @128, Sf, forum dos not excist!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — donderdag 15 december 2005 @ 11.44 uur

 140. Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoeveel ministers er op de hoogte zijn van het aantal verkeerd geslagen nietjes door medewerkers van hun departementen. Ja, om dat soort futiliteiten gaat het.

  Reactie door speedfreak123 — donderdag 15 december 2005 @ 11.45 uur

 141. Ik zie het al, je moet www weglaten. Je kunt ook gewoon op mijn Nick klikken.

  Reactie door speedfreak123 — donderdag 15 december 2005 @ 11.46 uur

 142. @132, Ann Coulter, ook dat was een coalitiekabinet, Cohen deed het niet alleen!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — donderdag 15 december 2005 @ 11.46 uur

 143. Ach… de ‘verdonkere’ dagen voor de verkiezingen, en de daar ontstane puinen die links weer op mag ruimen….
  ‘t is maar hoe je het bekijkt…

  Reactie door Pietje af — donderdag 15 december 2005 @ 11.47 uur

 144. @137, Sf, pakkende titel : voorbij!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — donderdag 15 december 2005 @ 11.49 uur

 145. @TH: Je bent natuurlijk hoogst persoonlijk aanwezig geweest bij het er uit slaan van die informatie? Besides, welke informatie? Dat de betreffende persoon Nederland binnen poogde te komen in de hoop op een rijker leven? Wordt ie waarschijnlijk aldaar nog om geprezen ook. Dat wordt eventjes vergeten, het gaat om mensen van wie is vast komen te staan dat zij uit economische motieven naar Nederland kwamen. Dus helemaal niet omdat ze bedreigd werden met vreselijke zaken.

  Reactie door speedfreak123 — donderdag 15 december 2005 @ 11.50 uur

 146. Qoute Klaas 119 :”Lees onderstaande lezers reactie in trouw.
  Volledig mee eens!”
  Kennelijk is het onderwijsniveau van Klaas even bedroefd als zijn onbeschofdheid om het terrorium van een partij waar hij het totaal niet op heeft op te eisen.
  Het ontbreekt Klaas aan het vermogen om zelf een anti-SPreactie neer te tikken en gebruikt maar de reactie van één of andere rechtse braller in Trouw.

  Reactie door Joop — donderdag 15 december 2005 @ 11.54 uur

 147. @136 moet je geen baas willen zijn!Wel een grappig idee trouwens; code nietjes!
  Het is maar wat je afspreekt!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — donderdag 15 december 2005 @ 11.56 uur

 148. Qoute Speedfreak:”100 miljoen vs niet eens 7 miljoen… Verder, uiteraard zet je Bush er tussen, dat is op deze log namelijk erg populair, maar daar vallen nog altijd verreweg de meeste doden door iraakse terroristen.”
  En de miljoenen doden door Amerikaanse bombardementen en beschietingen uit Apache-helikopters en amerikaanse tanks en artellerie zijn “collateral damage”?

  Reactie door Joop — donderdag 15 december 2005 @ 11.58 uur

 149. Aan de inzendingen te oordelen, o.a. 92, lijken de bruinhemden hun macabere roedenbundels hier te zwaaien.

  Het moet niet gekker worden, dat vals gebiedend rechts en Amerikaans neocon hier mensen wegjaagt. Actie!!! Weg!!! Raus!

  Reactie door C.Tilyx — donderdag 15 december 2005 @ 12.01 uur

 150. @148: Er zijn geen miljoenen doden gevallen. Er zijn in Irak hooguit 30 000 Iraki’s gestorven, waaronder opstandelingen en terroristen. De meesten zijn gestorven door Irakeze bommen.

  Reactie door Ann Coulter — donderdag 15 december 2005 @ 12.02 uur

 151. @149 C.Tilyx

  Is eerder een teken van paniek van de kant vals gebiedend rechts.
  :)

  Reactie door Pietje af — donderdag 15 december 2005 @ 12.05 uur

 152. @149: jij hebt goed naar 40-45 gekeken.

  Reactie door Ann Coulter — donderdag 15 december 2005 @ 12.05 uur

 153. @Ann Coulter, feiten; 37% door Amerikaans geweld, 36 % door Iraaks geweld en dan nog staat de stand doden 1002 Amerikanen, 30.000 Irakezen!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — donderdag 15 december 2005 @ 12.06 uur

 154. @153: waar haal je die feiten vandaan? Nochtans, niet de miljoenen die de overmoedige bezoeker hier noemde.

  Reactie door Ann Coulter — donderdag 15 december 2005 @ 12.08 uur

 155. Voor racistisch-Nederland maakt het niet uit of Verdonk verantwoordelijk is voor de Schipholbrand, haar inhumane uitzetbeleid waardoor zij vluchtelingen in levensgevaar brengt. Deze nationalisten kan de ellende van volkeren waarmee zij geen culturele, uiterlijke en/of religieuze kenmerken meedelen hun gewoonweg niets schelen. Voor deze lieden hebben alleen oog voor mensen die op hun lijken.
  Daarmee nemen zij de immoraliteit en de hypocrisie van Rita Verdonk voor lief. Immers zij gedraagt zij juist zo racistisch omdat zij weet dat zij hier mee kan scoren bij racistisch Nederland. Hoe racistisch zij zich zal gedragen hoe meer sympathie zij kan krijgen van racisten. Het zou een ander verhaal worden als Rita zich schuldig had gemaakt aan iets waar de racisten niet zo blij mee waren. Ik denk dat deze lieden naar Den haag waren afgereist om haar persoonlijk de tweede kamer uit te sodemieteren.

  Reactie door Joop — donderdag 15 december 2005 @ 12.12 uur

 156. @Ann Coulter: Ik ben die getallen ooit ergens tegengekomen. Aangezien Sabineke met vergelijkbare getallen komt zal het wel kloppen.

  Reactie door speedfreak123 — donderdag 15 december 2005 @ 12.13 uur

 157. @155: De wet van Cohen uitvoeren is dus racisme? Erg makkelijk gesteld maar eerder een oprisping van simplistische emo-politiek dan de realiteit, me dunkt.

  Op nationalisme heb ik Verdonk nog nooit betrapt. Niet zo vreemd, want politiek nationalisme leeft niet zo in Nederland.

  Reactie door Ann Coulter — donderdag 15 december 2005 @ 12.13 uur

 158. @156: Meer doden door Amerikaans geweld vind ik erg vreemd in een guerilla.

  Reactie door Ann Coulter — donderdag 15 december 2005 @ 12.14 uur

 159. Qoute Ann:”Er zijn in Irak hooguit 30 000 Iraki’s gestorven, waaronder opstandelingen en terroristen. De meesten zijn gestorven door Irakeze bommen”
  Een beetje minder de werkelijkheid verdoezelen volgens de dogma’s van de neocons. Er zijn bij in de eerste Golfoorlog honderduizenden Irakezen gedood door bombardementen. 1 miljoen door het handelsembargo, honderduizenden bij de tweede golfoorlog en nog steeds bij offensieven van het Amerikaanse leger compleet met fosforbommen. En dagelijks worden er Irakeze kinderen geboren met afwijkingen door de beschietingen met verarmd urianium. En dan heb ik het niet over de Amerikaanse aanvallen op Servië, Nicaraqua (honderduizenden), Panama (tienduizenden), Vietnam (2miljoen), Somalië (duizenden), Noord-Korea (4miljoen), Cuba (duizenden) etc.

  Reactie door Joop — donderdag 15 december 2005 @ 12.18 uur

 160. Qoute:”Op nationalisme heb ik Verdonk nog nooit betrapt. Niet zo vreemd, want politiek nationalisme leeft niet zo in Nederland.”
  Waarom zou een racist zoals jou nationalisme in Rita Verdonk willen zien. Een misdadiger ziet toch toch ook geen kwaads in zijn medegangsters.

  Reactie door Joop — donderdag 15 december 2005 @ 12.20 uur

 161. @159: Dat zijn er minder dan die pakweg 100 miljoen van Stalin, Mao, Pol Pot en co. Waar een gewapend conflict is, zijn meerdere partijen verantwoordelijk voor de doden.

  Reactie door Ann Coulter — donderdag 15 december 2005 @ 12.21 uur

 162. @160: “Racist als jou” is in de eerste plaats krom Nederlands, in de tweede plaats aperte nonsens. Ik ben slechts voor handhaving van de wet. In de derde plaats zijn nationalisme en racisme twee verschillende dingen. Als jij bijvoorbeeld het Nederlands elftal ondersteunt, ben je toch zeker geen racist?

  Reactie door Ann Coulter — donderdag 15 december 2005 @ 12.23 uur

 163. Qoute Ann: “Meer doden door Amerikaans geweld vind ik erg vreemd in een guerilla.”
  Door de geurillatactieken van het Irakeze verzet kan relatief weinig Amerikanen gedood worden, maar Amerikanen gebruiken geen geurillatactieken, maar bombarderen hele woonwijken als zij vermoeden dat er verzetsleden ophouden compleet met fosforbommen. Of sluiten hele sleden af met prikkeldraad waardoor gewonden niet afgevoerd kunnen worden en goederen niet binnen kunnen komen. in beide gevallen maken de Amerikanen zich schuldig aan de conventies van Geneve.

  Reactie door Joop — donderdag 15 december 2005 @ 12.26 uur

 164. en dan vraagt de regenten inteelt in den haag zich af waarom er geen vertrouwen is in de politiek nou minkukkels daarom, men liegt bedriegt beledigt breekt het sociale syteem met een blije grijns af en vraagt tegen de verkiezingen het domme stemvee om nog een keer gekozen te worden om het volk nog meer te naaien .

  Reactie door berty — donderdag 15 december 2005 @ 12.32 uur

 165. @154, Ann Coulter, iraqbodycount.org.
  De 30.000 zijn ook niet geheel betrouwbaar, andere sites denken dat het al rond de 100.000 ligt.

  Een dode meer of minder maakt geloof ik niet veel verschil voor een aantal al hier.

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — donderdag 15 december 2005 @ 12.32 uur

 166. @sf 145, waarom mag economisch vluchteling niet en werkgevers uit goedkoopte wel?
  Een beetje met 2 maten meten!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — donderdag 15 december 2005 @ 12.36 uur

 167. 163 Ann Coulter, origineel zeg om de naam van die Fox-neoconteef te gebruiken,
  die Amerikaans-arische snibbe, sorry,
  ik beledig jou niet hoor, want jij bent haar niet, maar kies liever een andere naam
  zou ik zeggen als je een serieuze discussie wenst. Ik noem mezelf toch ook geen Chavez?
  Waar ik je ook op wil wijzen:
  Het is een naar reactionair trekje om mensen op kleinigheden in taalgebruik af te zeiken.(zie 162 om een woord van Joop)
  Ga inhoudelijk eens in op argumenten of hou anders je klep.

  Reactie door C.Tilyx — donderdag 15 december 2005 @ 12.37 uur

 168. @161 Ann
  Je bent echt blind voor de feiten van Amerikaanse aggressie sinds de tweede wereldoorlog.
  Alleen al door de VS gedomineerde instellingen zoals het IMF, Wereldbank sterven elk jaar 60 miljoen mensen door honger, omdat zij oneerlijke handelswetten krijgen gedicteerd. Dan heb ik het niet over de onvoorwaardelijke Amerikaanse steun aan Israël waar alleen al in 1948 honderduizenden Palestijnen werden vermoord door dolle Joodse zionisten en weer 700.000 werden verjaagt van hun land. De Amerikaanse steun aan rechtse vazalregimes zoals Indonesië die alleen al in Oost-Timor 700.000 burgers hebben gedood. De ontelbare Ameriikaanse militaire inventies in landen zich niet willen onderwerpen aan roofzuchtige Imperialistische eisen. Het oprichtten en opleiden van facistische junta’s die honderduizenden burgers hebben gedood en verkracht.
  Maar deze voorbeelden zijn voor jou irrelevant, omdat jij de mensen die door de VS zijn benaldeelt alleen maar “inboorlingen” zijn, waar jij mee kan identificeren.

  Reactie door Joop — donderdag 15 december 2005 @ 12.37 uur

 169. Maar zij heeft toch toe gegeven dat ze de kamer onjuist en onvoldoende heeft geïnformeerd.
  Dat doe je toch met voorbedachten rade.
  En als je dat niet met voorbedachten rade had gedaan dan bied je er toch geen excuus voor aan.
  Dan ben je toch die vrouw met ballen zo als sommige zeggen,en dan moet je zeggen ik heb niks fout gedaan en ik beken niks, en als jullie daar niet mee eens zijn stuur me maar naar huis.
  Dan ben je een vrouw met ballen?
  Zij heeft voor een democraties beleid een misdaad toe gegeven en dat betekent wegwezen.
  Wie het ook is rechts, links maak niet uit opstappen.

  Reactie door Jofel — donderdag 15 december 2005 @ 12.39 uur

 170. @167: Hou jij eens op met je ad hominems. Discussieer mee, of verdwijn.

  Reactie door Ann Coulter — donderdag 15 december 2005 @ 12.41 uur

 171. Het is weer etenstijd, ik ga echt lunchen, smakelijk eten verder en mogelijk tot later!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — donderdag 15 december 2005 @ 12.43 uur

 172. @169: feitelijk heeftz e de kamer verkeerde informatie gegeven, weliswaar in de veronderstelling dat die informatie klopt. Het gaat hier om het aanvinken van een hokje, en volgens Havermans heeft dit alles geen gevolgen gehad.

  Verder heeft Verdonk te maken met de sfeer in de coalitie, vooral met dweilpartij D66. Een beetje toegeven om de rest van je karwei af te kunnen maken is dan waaschijnlijk ene verstandige politieke afweging van Verdonk.

  Immers, ze is de meest populaire minister en ze kan nu gewoon blijven zitten. Dit nogal kinderachtige, “Haagse” incident is men zo weer vergeten.

  Op naar de volgende rel!

  Reactie door Ann Coulter — donderdag 15 december 2005 @ 12.45 uur

 173. @168: “Maar deze voorbeelden zijn voor jou irrelevant, omdat jij de mensen die door de VS zijn benaldeelt alleen maar “inboorlingen” zijn, waar jij mee kan identificeren.”

  Je legt me woorden in de mond. Niet zo netjes.

  Reactie door Ann Coulter — donderdag 15 december 2005 @ 12.46 uur

 174. Ach weer het typisch links om niet in te gaan op argumenten en te gaan schreeuwen bij iedereen die het niet eens is met hun standpunt voor racist uit te maken of vergelijkingen te maken WO-II en deportaties.

  Reactie door Klaas — donderdag 15 december 2005 @ 12.47 uur

 175. @Ann Coulter, misschien dacht Joop dat je ook honger had!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — donderdag 15 december 2005 @ 12.48 uur

 176. @Klaas, niet generaliseren!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — donderdag 15 december 2005 @ 12.49 uur

 177. Qoute Ann:”“Racist als jou” is in de eerste plaats krom Nederlands”
  Ik ben hier geen formele brief aan het neertikken. Het gaat mij hierom dat de boodschap overkomt. Dus bespaar me je verwijzen naar taalfouten. Het blijkt vaak het geval bij mensen die andere mensen persoonlijk niet mogen hun op hun taalfouten wijzen. Nou., ik mag jou ook niet niet Ann Coulter. Niet om jouw mening, maar om jouw kwaadaardige intentie om de misdaden van het Westen te verdoezelen.

  Qoute Ann Coulter:”Ik ben slechts voor handhaving van de wet.”
  De wet is een relevant begrip gevormd door een groep mensen in een bepaald gebied naar gelang de tijd en plaats kan deze verschillen. Wetten hebben niets met moraliteit te maken, maar met het belang van een klein kapitalistische groepje om de belangen van dat groepje te dienen.
  Ik vind handhaving van morele waarden veel belangrijk.
  Vergeet niet dat de ellende in de derde wereld voornamelijk wordt veroorzaakt door bemoeienis van het Westen, die deze mensen blokkeert in hun economische en sociale ontwikkeling.

  Qoute Ann:”In de derde plaats zijn nationalisme en racisme twee verschillende dingen”
  Zo verschillend zijn nationalisme en racisme nou ook niet. In beide gevallen acht je het belang van mensen waarmee je geen uiterlijke en culturele kenmerken meedeelt ondergeschikt aan die waarmee je wel die kenmerken deelt.

  Reactie door Joop — donderdag 15 december 2005 @ 12.51 uur

 178. Hè Joop, zet nog eens een paar van die complot-theoriën neer, kunnen we lachen.
  @Jofel: Er is geen sprake van misdaad, er is sprake van niet op de hoogte zijn van futiele administratieve foutjes.

  Reactie door speedfreak123 — donderdag 15 december 2005 @ 12.55 uur

 179. Qoute Ann:”Je legt me woorden in de mond. Niet zo netjes.”

  Jij legt ons neo-liberale dogmatiek in de mond en wel op een weblog dat wij de neo-liberale misdaden veroordelen. Het ongevraagde hier de dogma’s van pro-Amerikaansbeleid apologisten etaleren is niet alleen niet netjes, maar behoorlijk onbeschoft.

  Reactie door Joop — donderdag 15 december 2005 @ 12.55 uur

 180. Ik vind dat mensen die anderen gaan benoemen tot racist niet bijster inhoudelijk bezig. Het lijkt te duiden op een groot tekort aan argumenten en inhoud.

  Reactie door speedfreak123 — donderdag 15 december 2005 @ 12.57 uur

 181. Je vervalt in herhaling, Sf!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — donderdag 15 december 2005 @ 12.58 uur

 182. Qoute 178:”Hè Joop, zet nog eens een paar van die complot-theoriën neer, kunnen we lachen.”

  Complottheoriën zijn theoriëen die niet te toesten zijn. Het gene dat ik hier naar voren breng is ruim bewezen door mensenrechtenorganisatie’s, VN-rapporteurs, onderzoeksjournalisten, non-gouvermentele organisatie’s, ex- geheime dienstagenten met een knagend geweten enz. dat het feiten zijn. Iedereen die zonder vooringenomenheid dit zal onderzoeken zal met de zijn neus op de feiten gedrukt worden

  Reactie door Joop — donderdag 15 december 2005 @ 12.59 uur

 183. Nou nou Joop, je bakt ze wel bruin zeg:
  “De wet is een relevant begrip gevormd door een groep mensen in een bepaald gebied naar gelang de tijd en plaats kan deze verschillen. Wetten hebben niets met moraliteit te maken, maar met het belang van een klein kapitalistische groepje om de belangen van dat groepje te dienen.”
  Ik denk even aan de sociale wetgeving, die toch echt door de PvdA is ingevoerd…. Aha, een bekentenis hebben we binnen…

  Reactie door speedfreak123 — donderdag 15 december 2005 @ 13.03 uur

 184. Meest populaire minister, Ann Coulter??
  21.000 mensen deden mee, 20% stemde op Verdonk, hoe populair!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — donderdag 15 december 2005 @ 13.04 uur

 185. @Joop: Het is een verzameling aaneengeregen geruchten die zodanig aaneengeregen zijn om een verdacht op te wekken. Zulks noemen we ook wel propaganda.

  Reactie door speedfreak123 — donderdag 15 december 2005 @ 13.05 uur

 186. Vanaf 148 Joop. En ik ben het deze keer roerend met Joop eens.

  Reactie door C.Tilyx — donderdag 15 december 2005 @ 13.05 uur

 187. Commissie Havermans heeft alleen navraag gedaan bij Nederlandse ambassade, ja daar wordt alles vertelt door Congolezen!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — donderdag 15 december 2005 @ 13.06 uur

 188. Qoute Klaas:”Ach weer het typisch links om niet in te gaan op argumenten en te gaan schreeuwen bij iedereen die het niet eens is met hun standpunt voor racist uit te maken”

  Natuurlijk niet. Jullie zijn geen racisten, maar mensen die vinden dat mensen waar jullie je niet cultureel en uiterlijk op lijken niet zo beschaafd zijn , niet zo ontwikkeld en niet zo menselijk als julie zijn. Bovendien vinden jullie dat deze mensen niet dezelfde levensverwachting en rechten op geluk, gezondheid en welzijn mogen hebben. Liever kunnen jullie alleen refferen aan het “parasitaire gedrag “van deze mensen. Dat jullie zelf parasieten zijn die leven op de roof van de grondstoffen, energiebronnen en vruchtbare grond van deze mensen lijken jullie niet in te zien.

  Reactie door Joop — donderdag 15 december 2005 @ 13.06 uur

 189. Populariteits propaganda voor Verdonk moest voorkomen, dat iedereen straks de straat op gaat om haar vertrek te eisen….

  Reactie door Pietje af — donderdag 15 december 2005 @ 13.06 uur

 190. Qoute SF: @Joop: Het is een verzameling aaneengeregen geruchten die zodanig aaneengeregen zijn om een verdacht op te wekken. Zulks noemen we ook wel propaganda.

  Weerleg ze maar. Het is wel heel erg makkelijk zo.

  Reactie door Joop — donderdag 15 december 2005 @ 13.10 uur

 191. Qoute S(torm)F(ront): “Ik vind dat mensen die anderen gaan benoemen tot racist niet bijster inhoudelijk bezig. Het lijkt te duiden op een groot tekort aan argumenten en inhoud.”
  Dit is nou een typische standaardstelling, die na de moord op de racist Pimp Fortuyn door de LPF is misbruikt om ervoor te pleiten dat racistische uitspraken niet meer “racistisch” mogen worden benoemd. dit hebben zij gedaan door te wijzen dat de moord op Pim is uitgevoerd door links. Links was toen moreel gechanteerd, waardoor zij geen stelling kn brengen tegen de racistische retoriek van de Leefbaren en LPF-ers. Banvloeken zoals “demonisering” “politiek correct” moesten werden en worden als wapen gebruikt om links te isloren van het politieke debat.
  Dat rechtse brallers op dit log geen argumenten gebruiken, maar links proberen af te zeiken lijkt hun niet op te vallen. ze zijn liever de spreekwoordelijke splinter in andermans oog.

  Reactie door Joop — donderdag 15 december 2005 @ 13.20 uur

 192. @ iedereen
  Zielig hoe de linkse oppositie elk twijgje probeert om te vormen tot een knuppel om mevrouw Verdonk te slaan. Zij voert een beleid ontwikkeld door Paars en gesteund door een grote meerderheid van de bevolking en tja, dat past slecht in jullie rood-roze beeld van Nederland. Wordt wakker en luister nu eens echt naar de arbeider die jullie als SP zo hoog hebben zitten. In de volksbuurten vinden ze het prima dat Verdonk de wet toepast. Kom nou eens met argumenten en overtuig ons i.p.v. een hardwerkende minister proberen te beschadigen.

  Reactie door Mirakelman — donderdag 15 december 2005 @ 13.25 uur

 193. @Ann Coulter
  Zou Rita Verdonk ook jouw sympathie hebben gewonnen als zij de voorvechtster was van een wereld waar de rechten ongeacht religie, cultuur en fysiek uiterlijk dezelfde kansen hadden op geluk, welzijn en welvaart? Had Rita ook jouw sympathie gewonnen als zij verantwoordelijk was voor een achteruitgang van een paar honder euro in inkomsten voor de meest verdienenden? Zou Rita Verdonk jouw sympathie hebben gewonnen als zij de misdaden van Israël en de VS veroordeelde? Zou zij de sympathie van jouw gewonnen als zij de polarisatie in de samenleving bestrijdde?
  Dan niet. En weet je waarom niet? Omdat zij dan iemand is die jouw xenofobische en racistische idëeen niet bevestigde.

  Reactie door Joop — donderdag 15 december 2005 @ 13.28 uur

 194. @Joop: Van jouw hand heb ik anders nog niet veel inhoudelijks gezien. Het enige wat je doet is anderen proberen te beledigen en weg te zetten, en af te dwalen van het onderwerp door er andere totaal niet ter zake doende dingen bij te halen. Verder doe je met je racisme-toeschrijvingen exact wat voor de hand ligt, opkijken doe ik er dus echt niet van. Ik heb dat al vaker gezien, en het is zoooooo voorspelbaar… Sommige mensen hebben het verdachtmaken met racisme nodig omdat zij zelf geen bruikbare argumenten hebben. Oh jah, jij scheld met racisme, ik noem jou een communist.

  Reactie door speedfreak123 — donderdag 15 december 2005 @ 13.28 uur

 195. @SF
  Beledigen? Ik mag iemand die praat, schrijft, denkt als een racist en racisten verdedigt een racist noemen.

  Reactie door Joop — donderdag 15 december 2005 @ 13.31 uur

 196. @Mirakelman
  Zielig hoor hoe die rechtse arbeidersklasse denkt dat links voor zijn sociale en economische positie alsarbeider moet kunnen opkomen, maar wel achter de neo-liberale aanrent als links ook voor andere zwakke groepen opkomt. Op zulke arbeiders moet ik kotsen. Ze zijn het meest onbetrouwbare slag mensen wat er maar bestaat. Vandaag kunnen ze voor je zijn, morgen kunnen ze je verraden.

  Reactie door Joop — donderdag 15 december 2005 @ 13.36 uur

 197. @Jofel: Er is geen sprake van misdaad, er is sprake van niet op de hoogte zijn van futiele administratieve foutjes

  En daarvoor ga je als vrouw met ballen?knielen.

  Reactie door Jofel — donderdag 15 december 2005 @ 13.38 uur

 198. @ Joop zegt in 190: `Dat rechtse brallers op dit log geen argumenten gebruiken, maar links proberen af te zeiken lijkt hun niet op te vallen’

  Ik denk dat brallend rechts wel degelijk georganiseerd bezig is: achter deze neoconpropagandaslag zit een ordenende hand, bedoeld om socialistisch gedachtengoed zelfs te muilkorven op eigen spreekterrein.

  Het is als een meute uniformen dat zich in een vredig praatcafé binnenslempt om zich boerend meester te maken van de sfeer om er middels intimidatie plus insinuatie, en falsetklanken als argumenten, de zoekers
  naar evenwicht en nuance in het politiek debat te overrompelen. Hoe dat heet? Het begint met een F…

  Dit soort bruine oprispingen hadden we inderdaad vóór Fortuyn al sinds 1945 niet meer in deze mate in Nederland gehoord.

  Laten we ons vooral niet doen wegjagen, dit
  ranzige uitschot probeert dat met bang- en stemmingmakerij op een terrein waarover het ongevraagd op schoftenzolen heenwalst.

  Reactie door C.Tilyx — donderdag 15 december 2005 @ 13.40 uur

 199. Qoute SF:”Van jouw hand heb ik anders nog niet veel inhoudelijks gezien.”

  Iets heeft pas inhoud in jouw optiek als het meehuilt met de racistische neocons.

  qoute SF:” Sommige mensen hebben het verdachtmaken met racisme nodig omdat zij zelf geen bruikbare argumenten hebben.”
  Hier pleit jij ervoor conform de wens van de racistische LPF en LN om racistische onderwerpen en racisme niet meer racistisch te noemen en het facisme opnieuw weer in te voeren. Tap eens uit een ander (orgineel) vaatje

  Reactie door Joop — donderdag 15 december 2005 @ 13.40 uur

 200. @Jofel
  Politici die hun -eind-verantwoordelijkheid weigeren te nemen hebben inderdaad helemaal geen ballen.

  Tilyx heeft weer eens helemaal gelijk, we laten ons niet wegjagen door de overduidelijke paniek van een handjevol rechtse pro-verdonkse lieden hier die alleen maar Zalm & co. nakakelen en de inhoudelijkheid van een gebroken plaat hebben.

  Reactie door Pietje af — donderdag 15 december 2005 @ 13.48 uur

 201. @Tilyx
  Er zit inderdaad een systematiek in hoe rechtsbrallend Nederland hier binnen stampt.
  Of zij georganiseerd zijn of niet het blijven inhoudsloze nakwekkers van neocon-dogma’s in de hoop links af te schrikken middels een blitzkrieg van weblogoverschreeuwing.
  Ik ben van mening dat links het morele gelijk heeft onderstaaft door vele onafhankelijke wetenschappers en onderzoekers om zich te kunnen verweren tegen door neocon voorgekewoude standaardretoriek.

  Reactie door Joop — donderdag 15 december 2005 @ 13.53 uur

 202. Hoe ging die reclame ook weer van Nederland heeft teveel korte lontjes?

  Begint er hier aardig op te lijken!

  Over het wel of niet aanblijven van Verdonk kunnen we kort zijn: ze blijft!

  Persoonlijk vind ik, zo jullie, weten dit jammer van mij mogen er nog veel meer binnen komen in Nederland misschien leren we dan weer zonder kretologie te discussieren!

  Als werkgevers over de grens werknemers mogen inhuren zie ik niet in waarom er ook niet economische vluchtelingen mogen zijn!

  Eindverantwoordelijke betekent in mijn ogen dat je voor alles binnen, onder jouw toezichtgestelde terrein verantwoordelijk bent en in Politiek ook helaas voor gedane zaken van je voorganger, dat weet je voor je eraan begint! Ergo je bent dus ook verantwoordelijk voor administratie fouten, zeker als niet vast staat of de gebruikte controle wel over de juiste info beschikt!

  Al of niet populair heeft daar mee niets van doende.

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — donderdag 15 december 2005 @ 13.54 uur

 203. Als je wilt zien, hoeveel nuances er kunnen worden bedacht in ‘liegen’, moet je bij dit kabinet zijn. Ze denken de waarheid in pacht te hebben, maar laten de zwaksten ervoor betalen…

  Reactie door Boudewijn — donderdag 15 december 2005 @ 13.55 uur

 204. luister,Verdonk is bezig,Verdonk doet wat iedereen in europa doet,Stigmatiseer.
  Overal is het zo.
  Mensen hebben een excuse nodig,kan ruimte zijn(nazi) maar ook economic ruimte tekort(capitalism),in alle gevalen lijd dit weg tot fascism/totalitarism,Zo oppasen geblazen.

  Reactie door gaf — donderdag 15 december 2005 @ 13.56 uur

 205. @Boudewijn, zouden ze soms al oefenen met die softwear???

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — donderdag 15 december 2005 @ 14.00 uur

 206. Reactie van speedfreak123 — donderdag 15 december 2005 @ 13.28

  Het lijk me tijd dat jij nu wat inhoudelijks vertel want er komt tot nu toe weinig visie naar voren, behalve op wat korte reacties na,die een verward beeld van je geven.
  Het is meer een soort spandoeken reactie die nauwelijks wat vertellen over je motivatie waarom je zo reageert.

  Reactie door Jofel — donderdag 15 december 2005 @ 14.04 uur

 207. @Jofel, zijn log zegt veel:Voorbijforum!!!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — donderdag 15 december 2005 @ 14.10 uur

 208. Iek wor gestigmatiseer.
  Jij stigmatiseer mij
  We maken er al grapjes over thuis.

  Reactie door Klaas — donderdag 15 december 2005 @ 14.13 uur

 209. Is joop toevalig zo’n ontsnapte TBS-er met waan ideeen?

  Reactie door Klaas — donderdag 15 december 2005 @ 14.15 uur

 210. De klazige opmerking 206 & 207 getuigt van een infantiel uitkramen van onderbuiks populisme dat door spreekbuizen als SBS
  als `humor’ wordt uitgevent.

  Reactie door C.Tilyx — donderdag 15 december 2005 @ 14.24 uur

 211. Het is duidelijk dat het bij Klaas aan argumenten ontbreekt, en daardoor vervalt in beschuldigingen richting van links waaraan een visie totaal ontbreekt.
  Dat is vervelend voor Klaas maar ook voor zijn omgeving want als ik goed begrijp moet ze er thuis bij Klaas al om lachen.

  Reactie door Jofel — donderdag 15 december 2005 @ 14.27 uur

 212. Ha, het gescheld is inmiddels weer begonnen. Dit is trouwens een test-post.

  Reactie door speedfreak1234 — donderdag 15 december 2005 @ 14.27 uur

 213. Klaas!
  Roger,here is lima echo,roger,SOS
  Test,roger,Roger?

  Reactie door gaf — donderdag 15 december 2005 @ 14.34 uur

 214. En van je hela hola, houdt er de moed maar in!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — donderdag 15 december 2005 @ 14.35 uur

 215. Ah, ik bespeur enige noodzaak tot uitleg. Hoewel ik doorlopend fatsoenlijk blijf, niet anderen voor rotte vis uitscheld, heeft de webwaster hier gedacht mij een IP-Ban op te moeten leggen. Ik beschik echter over een schier oneindige verzameling IP-adressen, dat via een niet nader te noemen programma. Vandaar een testpost, even verifiëren dat het werkt.

  Reactie door speedfreak1234 — donderdag 15 december 2005 @ 14.43 uur

 216. Wauw, Sf, moet ik onder de indruk zijn???

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — donderdag 15 december 2005 @ 14.45 uur

 217. Nee hoor, neem het maar gewoon voor kennisgeving aan.

  Reactie door speedfreak1234 — donderdag 15 december 2005 @ 14.48 uur

 218. Toon van geschrevene bepaalt veel!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — donderdag 15 december 2005 @ 14.49 uur

 219. wel ,jij kan een proxy gebruiken,een router ook well,maar als jij window gebruik is alles open,gebruik jij linux of unix system,no pro,
  daar is altijd een open deur,nu test het goed
  want voor dat jij het weet,is jouw data bij de AIVD.geen KGB,werkelijkheid.

  Reactie door gaf — donderdag 15 december 2005 @ 14.52 uur

 220. nog een critik SF :
  Phbb is makelijk te torpedeer,
  Heb jij lessen nodig?

  Reactie door gaf — donderdag 15 december 2005 @ 15.03 uur

 221. Uit 213 blijkt dat Spitfrik zijn recht op meningsuiting heeft verkwanseld. Goede zaak, want wat hij zelf fatsoenlijk noemt, is een grauw lispelen van liederlijk gegorgel uit zijn slokdarm die is bekneld door een te fors aangesnoerde stropdas.

  Niet alles wat `netjes’ wordt geformuleerd
  is deugdzaam.

  Reactie door C.Tilyx — donderdag 15 december 2005 @ 15.05 uur

 222. Ach gaf, ik heb niets te verbergen. Overigens zit er ook nog eens een hardware-firewall tussen, en bouwt het programma doorlopend nieuwe adressen op. Ga er verder maar van uit dat ieder die hier geregeld post allang door de AIVD is doorgelicht.

  Reactie door speedfreak1234 — donderdag 15 december 2005 @ 15.07 uur

 223. Vroeger keek en scheef ik wel eens op dit weblog. Ik kijk naa langetijds weer hier en moet zeggen dat de boel wel veranderd is. Nou ben ik toch getuige van hoe dooor paar mensen weblog verziekt word. Het is of ze bij en ander in huis komen rondstappen en zeggen, jullie moeten de boel veranderen. Met dike laarzen aan.

  Reactie door Geert. — donderdag 15 december 2005 @ 15.09 uur

 224. Ach !jij heb gelijk dinamisch adressen laten geen trace..lol!
  het gaat niet hier of jij iets te vebergen heeft,het gaat hier om dat jij jezelf niet kan verschuilen.

  Reactie door gaf — donderdag 15 december 2005 @ 15.15 uur

 225. Qoute schijtfreak:”Het enige wat je doet is anderen proberen te beledigen en weg te zetten, en af te dwalen van het onderwerp door er andere totaal niet ter zake doende dingen bij te halen.”

  Probeer als “linkse”, maar eens op de zoveelste “wij tegen de linkse kerk weblofs en fora” zoals “geenstijl”
  en “fokshit” eens je mening te geven. Ik denk niet dat hij er met gejuich wordt onthaald.

  Reactie door Joop — donderdag 15 december 2005 @ 15.15 uur

 226. @225 Dat valt mij al jaren op: er bestaat geen enkel niet links forum of log, waar
  tegengeluid wordt geäprecieerd, meestal krijg je al een IP-ban voordat je een letter hebt getypt omdat er lijsten schijnen te circuleren van wie ooit iets
  progressiefs heeft gezegd op een rechts log.

  Reactie door C.Tilyx — donderdag 15 december 2005 @ 15.22 uur

 227. Ach, Joop, als jij jezelf wilt spiegelen aan geenstijl of fok!, ga je gang. Op fok! maak je met zulk dom gescheld overigens nog een heel aardige kans, daar zijn ze ook merkwaardig links geöriënteerd. Bij mij krijg je gewoon op normale manier weerwoord.

  Reactie door speedfreak1234 — donderdag 15 december 2005 @ 15.23 uur

 228. Qoute Schijtfreak:”Ach gaf, ik heb niets te verbergen. Overigens zit er ook nog eens een hardware-firewall tussen, en bouwt het programma doorlopend nieuwe adressen op. Ga er verder maar van uit dat ieder die hier geregeld post allang door de AIVD is doorgelicht.”

  En dat durft hij hier te beweren dat hij niets te verbergen heeft en niet paranoia is. Hoe slecht moet het geweten van hem zijn om zich te verbergen achter DHCP-server, hardwarematige firewall.
  Zolang we geen rare dingen doen met minderjarige kinderen denk ik dat we hier geen vrees moeten hebben. En zelfs als je wat rommelt met minderjarigen kan deze dienst dit geheim bewaren tot de dood.

  Reactie door Joop — donderdag 15 december 2005 @ 15.24 uur

 229. @Schijtfreak
  Geenstijl en fok zijn de spiegel van de rechtse ziel.

  Reactie door Joop — donderdag 15 december 2005 @ 15.26 uur

 230. Weet je dat het verbouwen van Nicks zeer kinderachtig is, Joop?

  Reactie door speedfreak1234 — donderdag 15 december 2005 @ 15.28 uur

 231. @ schijtfreak
  In reactie’s kan je het overigens niet nalaten reclame te maken voor die “linkse sites” van jouw door ernaar te verwijzen.

  Reactie door Joop — donderdag 15 december 2005 @ 15.31 uur

 232. Ben ik toch blij dat bericht 208 en 209 van mij was. Ach die linkse nazi Joop begint nu te huilen. Nadat hij net iedereen heeft lopen beledigen.
  Dat krijg je als je mensen niet met respect behandeld.

  Reactie door Klaas — donderdag 15 december 2005 @ 15.33 uur

 233. is een rechtgeaard mens en socialist bang voor wat rare niet weldenkende rechtse brallers .dacht het niet .maar rechts heeft wel een leider nodig omdat zij niet zelfstandig kunnen denken en handelen/dus lopen zij achter elke leugenaar aan.hun heldin is verdonk.en wat die voorsteld weten we nu
  hein

  Reactie door hein — donderdag 15 december 2005 @ 15.33 uur

 234. “adequaat” weerwoord zeker SP-eed freak?

  Reactie door Wattenstaafie — donderdag 15 december 2005 @ 15.33 uur

 235. En het binnenstampen met laarzen op linkse fora om met neo-conservatief gedachtegoed denken sympathie te krijgen van links is niet alleen dom, maar ook uiterst arrogant om te denken dat iemand hier in je racistische drol trapt.

  Reactie door Joop — donderdag 15 december 2005 @ 15.35 uur

 236. Het is niet aan brallend rechts kaf om uit te maken wat voor registers worden opengetrokken in een discussie op een duidelijk socialistisch log als het zichzelf binnenbralt met laarzen aan, daar waar slechts een mening wordt geformuleerd door mensen die op eieren lopen om niemand te willen kwetsen.

  Reactie door C.Tilyx — donderdag 15 december 2005 @ 15.35 uur

 237. @Wattenstaafie
  Adequat weerwoord volgens de dogmas van het neo-conservatisme.

  Reactie door Joop — donderdag 15 december 2005 @ 15.38 uur

 238. Over herhaling gesproken, ik wil wedden dat het tekstje met brallend rechts kaf bij Tylix ergens in een documentje als standaard staat opgeslagen.

  Reactie door speedfreak1234 — donderdag 15 december 2005 @ 15.39 uur

 239. Zou speadfreak met zijn naam reffereren aan de welbekende drug, waarmee je je God waant als je die gebruikt hebt? Is hij een gebruiker van deze drug? En vloeit zijn gedrag voort uit deze dure, die hij kennelijk kan betalen drug?

  Reactie door Joop — donderdag 15 december 2005 @ 15.42 uur

 240. Ik zou zeggen, dit weerzinwekkende slag vráágt erom om gekwetst te worden daar het in het virtuele huis van een partij dat het verafschuwt, zelf niks anders doet dan zure gal sproeien over iedereen die een mening heeft, zodat het brallend beklag kan doen van `Demonisering’. Ulk!(2 vingers in keel)

  De SP was trouwens nog wel de enige linkse partij die vóór de postpim-LPF geen ruzie had met Fortuyn.

  Reactie door C.Tilyx — donderdag 15 december 2005 @ 15.43 uur

 241. Overigens zijn racisten nooit te berooerd om dingen van hun vijanden over te nemen. Zo zijn de skinheads van tegenwoordig geïnspirreerd door linkse skinheads (ja de eerste skinheads waren links, maar niet gewelddadig), is de benaming “white power” van de “black power” beweging overgenomen, hakenkruis van uitheemse volkeren overgenomen (alleen uitheemse volkeren verbonden het hakenkruis aan posiviteit).
  Raar eigenlijk, dat racisten begrippen en dingen overnemen van mensen die zij te min vinden, terwijl zij zelf niet in staat zijn om dingen te verzinnen. Zou de reden aanwezigheid van deze rechtse debielen op dit log te willen leren van rechts?

  Reactie door Joop — donderdag 15 december 2005 @ 15.47 uur

 242. @223 Geert

  Je hebt gelijk, het lijkt wel steeds erger te worden.
  (en ik bezoek dit weblog nog maar betrekkelijk kort.)

  Helemaal als het over Verdonk & co., of terrorisme gaat…. dan vinden deze mensen het nodig de boel te traineren.

  Ik hou het op paniek van rechts.

  Reactie door Pietje af — donderdag 15 december 2005 @ 15.48 uur

 243. Webmaster,

  Bliikbaar mogen ene C.Tilyx en ene Joop hier op dit log andersdenkend dan hun hier van alles uitkramen en mensen beledigen!!!!!!!!!!!! Kan dit allemaal maar zo van die mensen? Of mag alleen links dat doen Webmaster?

  Reactie door Ray.Hughes — donderdag 15 december 2005 @ 15.48 uur

 244. Qoute Klaas:”Nadat hij net iedereen heeft lopen beledigen.”
  Kan klaasje mij vertellen wie allemaal op zijn pikje is getrapt door mijn woorden?

  Qoute Klaas:”Ach die linkse nazi Joop begint nu te huilen.”
  Hele emmers heb ik volgehuild om het bedroefde niveau van de gemiddelde rechtse rakker.

  Reactie door Joop — donderdag 15 december 2005 @ 15.53 uur

 245. @240 pietje af.je heb gelijk .
  hein

  Reactie door hein — donderdag 15 december 2005 @ 15.53 uur

 246. verdonk had moeten opstappen. Helemaal mee eens. dan rest mij nu niets anders dan te hopen dat de VVD bij de komende kamerverkiezingen weinig zetels krijgt dat Verdonk of kamerlid moet worden of verdwijnt uit de politiek

  Reactie door valerie — donderdag 15 december 2005 @ 15.56 uur

 247. Misschien dat de drug van Speedfreak wellicht de pijn en het trauma van rechtse Klaasje wat hem is toegebracht door links kan helpen verzachtten. Of toch maar niet. Het schijnt dat je je nog groter gaat voelen dan je in werkelijk bent gepaard met hevige emoties en waandenkbeelden.

  Reactie door Joop — donderdag 15 december 2005 @ 15.57 uur

 248. @ 162

  Behalve als je Kalou niet wil voortrekken… ;-)

  Groeten,

  Reactie door Enrico — donderdag 15 december 2005 @ 16.03 uur

 249. hey speedy(nu masturbating):
  “En ik heb daar een IP-ban te pakken…. Start Tor op en stelt localhost @ port 1881 in…

  Maar blijkbaar mogen linkse users daar lekker schelden op anderen…. De SP maakt op die weblog waar dat het een fascistenzooitje is….”
  Was jij maar alleen.
  jouw deur deugt niet

  Reactie door gaf — donderdag 15 december 2005 @ 16.05 uur

 250. Er zit een barst in de plaat, zou men vroeger zeggen,met CD lukt dat geloof ik niet, barsten/krassen?

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — donderdag 15 december 2005 @ 16.15 uur

 251. …Leuk, toch, dat we het hier beschaafd weten te houden…

  Reactie door Boudewijn — donderdag 15 december 2005 @ 16.15 uur

 252. Hoi, Sabineke! Bij CD’s ook, geloof ik, en anders zorgen ‘blinde vlekken’ wel voor haperingen in het laser-lezen.

  Reactie door Boudewijn — donderdag 15 december 2005 @ 16.18 uur

 253. Linkse honden!

  Reactie door Linkshater — donderdag 15 december 2005 @ 16.20 uur

 254. 250. Is dit een volwassen iemand?

  Reactie door Steven — donderdag 15 december 2005 @ 16.31 uur

 255. laat hem blafen!
  Hij doet het goed.

  Reactie door gaf — donderdag 15 december 2005 @ 16.33 uur

 256. Blinde vlekken vind ik wel toepasselijk, geloof ik, Boudewijn!

  @250, toevallig ben ik een linkse poes

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — donderdag 15 december 2005 @ 16.39 uur

 257. Met stijgende verbazing lees ik hier de reacties van Tilyx en met name Joop. De insinuerende, beledigende en op onvoorstelbare dogma´s gebaseerde onzin lijkt alleen maar geschreven om te provoceren, ziedaar de story of their lives.

  Menigeen op dit forum waardeert de mogelijkheid tot een open discussie over thema´s die ons dag-in-dag-uit bezighouden. Beroepsprovocateurs als Tilyx en Joop verpesten de dialoog, met als absoluut dieptepunt de anti-semitische uitlatingen en het verbasteren van de nick van Speedfreak.

  Tilyx en Joop gaan voor de vorm en niet voor de inhoud. Met leuk bedoelde, maar smakeloze situatieschetsjes rennen ze aan de onderwerpen voorbij. Ook dat is kenmerkend voor het slag doorgewinterde fundamentalisten waartoe zij behoren. Dit heeft niks te maken met gegronde meningsvorming of verstand van politiek; dit is een zelfgekozen levenshouding, een misplaatste morele zelfverheerlijking.

  Hun politieke hoogtepunt zit ongetwijfeld in het orgasme na een kwartiertje onaneren onder de Mao- of Stalinposters boven hun bezoedelde bedjes.

  Een afwijkende mening accepteren deze fanatici niet. Ik heb de teksten van o.a. Speedfreak er nog eens op nagezocht; er valt geen onvertogen woord. Desondanks staan Tylix en Joop graag klaar met termen als “racistisch”, “xenofobisch” en “fascistisch”. Het zal ook de andere SP´ers niet ontgaan dat dit gezwets voortkomt uit een teveel aan tijd, beperkte verstandelijke vermogens en uiteindelijk een ziekelijke hang naar complotten. Kom uit je stripboekjes en debatteer als een man, man.

  Ongetwijfeld staan de heren (?) Tilyx en Joop alweer klaar met een volgende kannonade dogmatisch gereutel. Ik kijk er naar uit. De hoop dat ze zich ooit zouden verliezen in inhoudelijk steekhoudende argumenten is allang vervlogen.

  Groetjes,

  Reactie door Enrico — donderdag 15 december 2005 @ 16.46 uur

 258. Volgens mij zijn mensen die links of rechts zijn gewoon mensen.
  Alleen extremisten als jij veroorzaken haat Joop.

  Reactie door Klaas — donderdag 15 december 2005 @ 16.50 uur

 259. Enrico, eens met graag inhoudelijk maar Sf en AC, voeren ook graag en sommigen hebben altijd honger!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — donderdag 15 december 2005 @ 17.01 uur

 260. Wil de echte … opstaan?

  Reactie door Boudewijn — donderdag 15 december 2005 @ 17.49 uur

 261. Jan Vis (oud-lid van Eerste Kamer en Raad van State):

  ,,Het onjuist informeren van het parlement is een doodzonde. En die doodzonde is nu niet bestraft.”

  ,,Vorige week zei minister Verdonk: ik heb u juist geïnformeerd. Deze week zegt ze: ik heb u onjuist geïnformeerd. Dat kan tegenwoordig dus. Zo verzwakt het parlement zélf het parlementaire stelsel.”

  uit: http://www.nrc.nl/binnenland/artikel/1134626536129.html

  Reactie door Pietje af — donderdag 15 december 2005 @ 18.01 uur

 262. ah democratie!!!!!!

  Reactie door gaf — donderdag 15 december 2005 @ 18.09 uur

 263. @ 261

  Ah joh, die Congolezen boeien je verder helemaal niet. Het gaat er alleen maar om Verdonk te kunnen pakken.

  Groeten,

  Reactie door Enrico — donderdag 15 december 2005 @ 18.20 uur

 264. Qoute Enrico:”Ah joh, die Congolezen boeien je verder helemaal niet. Het gaat er alleen maar om Verdonk te kunnen pakken”

  En jou gaat het hier om de zionistische- en neo-conservatieve dogma’s in leven te
  houden.

  Reactie door Joop — donderdag 15 december 2005 @ 18.59 uur

 265. lekker tegen mekaar bezig?
  volgent stadium, hier wat gratis wapens.
  gaan we gauw over in het volgende stadium,
  kleine bommen en antie tankwapens voor zacht prijsje,
  en weer het volgend stadium.
  kruisrakketen/snel om te bouwen naar kernwapens,2 min//met of zonder christen teken,
  dan voor de door de westerse lul/eeu sorry grootste klant, genoemde terrorist het zelfde,alles tegen een zacht prijsje,

  afzender
  eerste en beste wapen/vernietegings bedrijf,bv/nv
  voor al uw ongedierte.
  ook blaar/zenuw gas
  en speciale aanbieding,moet weg.
  fosfor voor de leukste effecten,ook geschikt voor uw ver weg barbecu.

  Reactie door ad — donderdag 15 december 2005 @ 19.07 uur

 266. @ 264

  Joop,

  Weet je wel wat zionistisch en neo-conservatieve dogma´s zijn?

  Groeten,

  Reactie door Enrico — donderdag 15 december 2005 @ 19.10 uur

 267. Mooi, we hebben Speedfreak, Kees, Enrico, Ann, Mirakelman, en last but not least Ray with the kids.
  50 % van Ultra rechts wat kan lezen op dit weblog, geweldig dat houd ze van de straat.

  Ga door wij willen meer.

  Reactie door Eric — donderdag 15 december 2005 @ 19.27 uur

 268. Qoute:”Weet je wel wat zionistisch en neo-conservatieve dogma´s zijn?”

  Een door rechts-conservatieve Amerikaanse gekraamde en zionistische propaganda met behulp van mediums zoals FoxNews, ABC, CNN, Likud Nederland, het CIDI etc in hun voordeel vervormde werkelijkheid die door een éne Enrico worden opgepakt en geventileerd op een weblog waar zij niet staan te springen op zulke propagandapraatjes.

  Reactie door Joop — donderdag 15 december 2005 @ 19.32 uur

 269. Qoute “Linkse honden!
  Reactie van Linkshater — donderdag 15 december”

  Dit is standaardretoriek die je naar je hoofd krijgt geslingerd als je naar de rechtspopulistische weblogs en fora gaat. Tot zelfs oproepen tot geweld tegen Links. Vaak blijft het niet alleen bij bedreigingen en worden mensen met een linkse mening weleens thuis bezocht door deze lieden en echt niet om op koffievisite te gaan.

  Reactie door Joop — donderdag 15 december 2005 @ 19.37 uur

 270. Ik heb zo’n voorstel: voortaan als ze weer haar standarte fouten maak mag van mij Rita in de 2kamer uit de kleren gaan.
  Dit heet excuses in natura!

  Reactie door walking bull — donderdag 15 december 2005 @ 19.46 uur

 271. @267, Eric,

  Inderdaad, Eric, we houden die ultra rechtse knakkers wel even bezig. Leren we ze gratis lezen en schrijven, komt er wellicht ooit nog iets van terecht…

  Reactie door J3roen — donderdag 15 december 2005 @ 19.52 uur

 272. Het is werkelijk NIET TE BEVATTEN dat een minister na een dergelijke blamage niet het fatsoen heeft haar conclusies te trekken, LAAT STAAN dat een meerderheid van een parlement haar positie nog beschermd ook!

  Reactie door J3roen — donderdag 15 december 2005 @ 19.54 uur

 273. @272
  ooit gehoord van benevolent fascism?
  representatieve democratie=direct hypocrisie

  Reactie door gaf — donderdag 15 december 2005 @ 20.30 uur

 274. Qoute Klaas:”Volgens mij zijn mensen die links of rechts zijn gewoon mensen.”

  Je meent het. Wat een blijk van scherp inzicht

  Qoute Klaas:”Alleen extremisten als jij veroorzaken haat Joop.”

  Extremisten zijn mensen die de wetenschappelijke feiten die hun zijn aangereikt verwerpen. Als het gaat om dit onderwerp zijn het de verdedigers van Rita, nadat gebleken is dat Rita iedereen misleid heeft en dit toegegeven heeft.
  Alleen was me niet duidelijk hoe ik haat veroorzaakte. Ik dacht dat ik altijd iemand was die mensen accepteerde ongeacht hoe ze eruit zien of vandaan komen. Djellaba, keppeltje, hoofdoek, Jood in ortodoxe kleding, tatoeages, piercings, homo, zwart, rood, wit etc geen probleem voor mij. Behalve als een paar Joodse zionisten zich de uitverkoren wanen en denken dat zij een gebied wat niet van hun is zomaar kunnen inpalmen op bijbelse gronden.

  Reactie door Joop — donderdag 15 december 2005 @ 20.31 uur

 275. Je moet niet alleen verdonk de schuld geven dat blijf zitten.
  Ik vind dat D66 leden in maart ongeveer 2800 mensen deze KABINET heeft laten zitten
  En voor 2007 gaat deze KABINET niet weg als opstemmen aan komt is er altijd meer de heid in kamer stem D66 TEGEN dan Kom LPF wel om het te laten zitten want ze zelf ook de belangen erbij nu zitten 8 Dadelijk maar 1 of geen dat is er met D66 ook nu 6 dadelijk 4 of drie dus het in hun belang om te blijven rekken .

  Reactie door AAD C — donderdag 15 december 2005 @ 20.35 uur

 276. @ 275

  Inderdaad Joop, je hebt je een toonbeeld van tolerantie getoond. Hulde.

  Groeten,

  Reactie door Enrico — donderdag 15 december 2005 @ 20.36 uur

 277. Sorrita Verdonk, gelukkig mag ze nu aan de slag dankzij een motie van Agnes

  Reactie door Sinne — donderdag 15 december 2005 @ 20.40 uur

 278. Qoute Walking Bull:”Ik heb zo’n voorstel: voortaan als ze weer haar standarte fouten maak mag van mij Rita in de 2kamer uit de kleren gaan.”

  Voor elke standaardfout een kledingstuk uit. Ik denk dat ze dan gauw uitgekleed is en de meeste tweede kamerleden hun eetlust bedorven is. En Theo van Gogh had uitgekleed ook niets in haar gezien,want voor Theo alleen maar zeer jonge vrouwen zonder “hangtieten”.

  Reactie door Joop — donderdag 15 december 2005 @ 20.41 uur

 279. Qoute Enrico:”Inderdaad Joop, je hebt je een toonbeeld van tolerantie getoond. Hulde.”

  Al zeg ik het zelf, behalve voor rechtsextremisten dan.

  Reactie door Joop — donderdag 15 december 2005 @ 20.50 uur

 280. Hoe vaak ze zich ook verstapt, opstappen zal ze nooit!

  Dat zo iemand politicus van het jaar kan zijn.

  Reactie door e.krul — donderdag 15 december 2005 @ 21.04 uur

 281. @ 279

  Maar Joop, vertel nou eens: je weet toch wel het verschil tussen rechts-extremisten en aanhangers van gematigd rechts?

  Ik persoonlijk heb nog geen rechts-extremist op dit forum gezien, behalve misschien de Linkshater. Maar die reageerde nadat jij jouw aversie had duidelijk gemaakt.

  Kortom, wie vind jij nou onder het kopje rechts-extremisme vallen?

  Groeten,

  Reactie door Enrico — donderdag 15 december 2005 @ 21.31 uur

 282. qoute Enrico:”Maar Joop, vertel nou eens: je weet toch wel het verschil tussen rechts-extremisten en aanhangers van gematigd rechts?”

  De zich door jou genoemde “gematigde rechts” en “rechts-extremisten” worden slechts gescheiden door een schaapsvel van gematigheid.

  Qoute Enrico:”Ik persoonlijk heb nog geen rechts-extremist op dit forum gezien, behalve misschien de Linkshater. Maar die reageerde nadat jij jouw aversie had duidelijk gemaakt.”
  In een bos extreem-rechtsen kun je de rechtsextremisten moeilijk zien, want hun gekakel is immers gewoon geworden voor de al zeer verrrechtse geest, waardoor deze immuun is voor de verwerpelijkheid ervan. Net als een verstokte roker zijn geest afsluit voor de gevolgen voor zijn gezondheid en denkt dat het wel allemaal mee zal vallen.

  Reactie door Joop — donderdag 15 december 2005 @ 21.43 uur

 283. qoute Enrico:”Kortom, wie vind jij nou onder het kopje rechts-extremisme vallen?”

  Iedereen die het belang van (nogmaals tot vervelens toe) mensen waarmee hij zich uiterlijk, cultureel of religieus niet mee kan identificeren ondergeschikt te achtten aan de mensen waar hij deze mee kan identificeren. Daar hoort ook het bagatelliseren van de racistische retoriek van de LPF, Wilders, LN en sommige VVD-leden alsmede het onverschillig zijn voor het lot van mensen die niet dezelfde kleurtje en bruine stamcafé delen.

  Reactie door Joop — donderdag 15 december 2005 @ 21.49 uur

 284. Jongens laten we ons maar proberen niet meer te druk te maken !
  Dit kabinet blijft zich de ene mistap na de andere permiteren !
  Ik denk tot ze het overschot van de Europeesche boterberg over het kabinet Balkenende hebben uit gestrooid !
  Want ze hebben duidelijk heel veel boter op hun hoofd !
  Ik zag net tot het aantal huisuitzettingen met 450 gestegen is het afgelopen jaar tot schrik niet bijna 8500!
  Ook complete gezinnen worden op straat gezet omdat de mensen het gewoon niet meer kunnen bolwerken financieel !
  En dit cijfer zal met het nieuwe zorgsteltsel fors gaan toe nemen !
  Dus wat wij nu te doen hebben is om onze energie om te zetten in positieve energie !
  En wetende dat dit kabinet absoluut niet zal opstappen ook al word er nog zo hard gelogen !
  We moeten ons gaan concentreren op de verkiezingen van 2007 !
  Overtuig iedereen met de cijfers van dit wanbeleid om vooral niet op CDA,VVD, of op het ruggegraatloze D,66 te stemmen !
  En steek ook geen energie meer in mensen met rechts gebral en laat ze links liggen!
  Gewoon effe de verkiezingen af wachten !
  Dat is mijn uitspraak en hier zullen jullie het mee moeten doen !
  Zou de rijdende rechter zeggen !!

  Met vriendelijke groet !

  Reactie door Peter Grootheest Junior ! — donderdag 15 december 2005 @ 21.57 uur

 285. Trieste dictatuur hier schrijf je een replie die hier niet in het verlengde van de SP ligt dan word je reaktie weggehaald triest zeer triest.

  M.a.w. of je bent het eens met de SP of je kunt vertrekken dat is de SP. Mensen monddood maken door reakties te deleten.
  Zelfde als nu met verdonk met alle macht haar proberen op te laten stappen.

  Maar dankzij mensen als Verdonk groeit onze populatie gestaag terwijl we echt vol zitten. Oh wacht volgens links kan er op een open voetbalveld ook noch wel gebouwd worden zodat daar wat asielzoekers kunnen wonen die waarschijnlijk nooit zullen gaan werken en weer een uitkeringstrekker erbij.

  Dankzij haar soort mensen zitten we nu niet met 20.000.000 mensen waarvan meer als de helft niet werkt en een uitkering geniet.

  Reactie door Sammy — donderdag 15 december 2005 @ 22.05 uur

 286. Reactie van Sammy — donderdag 15 december 2005 @ 22.05

  Het jammer Sammy dat jij het niveau van deze site niet aan kan.
  Er zijn hier mensen die ook hun mening geven die in tegenstelling is met de meerderheid op deze site.
  Maar daar spreek nog enig niveau en onderbouwing uit.
  Dat van jou is kwajongens praat zonder nadenken waar het hier nou precies omgaat.
  Je zegt het al precies dit is een site van de SP.
  Dus zal het moeilijk zijn om je gelijk hier te halen.
  Daardoor ga je wartaal uitslaan terwijl eigenlijk je beter kan terug trekken en een ander klank bord proberen te vinden.
  Ik wens je daar veel succes mee.

  Reactie door Jofel — donderdag 15 december 2005 @ 22.21 uur

 287. Wat moet je dan een moeilijk leven hebben Joop, je ziet dan echt overal racisme. Lastig hoor, als 1 van de 2 mensen die je op straat tegen komt wel racist moet zijn. Getuigt tevens van een zeer bekrompen mensbeeld. Maar ja, mensen die direct beginnen te strooien met de woorden als racisme, fascisme, xenofobie, bruinhemden, zodra ze een mening aantreffen die niet de hunne is, die zijn volgens mij de discussie niet waard. Je bent een schande voor de SP, en ik snap eigenlijk niet waarom ze dat gebraak van jouw, evenals dat gebraak van enkele anderen laten staan. Als ik als organisatie een dergelijk uithangbord had zou ik daar iets aan proberen te doen.

  Reactie door speedfreak 652 — donderdag 15 december 2005 @ 22.24 uur

 288. Sammy 258 !
  Dit kabinet heeft de werkeloosheid doen groeien en niet doen afnemen !
  Nee Verdonk hoeft niet op te stappen zo als is gebleken dankzei D,66 !
  Dus maak je niet druk !
  En je moet eens in Wassenaar gaan kijken hoeveel plaats er nog is in dit land !
  Maar als jij vind dat een minister mag liegen dan is dat jou goed recht !
  Ik vind dat dit absoluut niet kan in een democratie !
  En ik zal dat mijn kinderen en kleinkinderen dan ook niet in hun opvoeding mee geven ! Jij wel !
  We hebben al politici genoeg op het wereld toneel die het niet zo nouw nemen met de waarheid !
  En dat zijn o.a politici die door dit kabinet worden gesteund in hun politiek !
  En wat je aanval op uitkeringsgerechtigden betreft !
  Ik heb ook een WAO uitkering waar ik 35 jaar premie voor heb betaald !
  Waar ik 35 jaar voor in weer en wind heb gestaan op de steiger als bouwvakker !
  So wat ? Heb jij ook 35 jaar in weer en wind gestaan om trouw je premie,s te betalen ?
  Maar goed als jij van mening bent dat Rita verdonk kan blijven zitten dan is het triest gesteld met je gevoel voor de waarheid !
  Ook als het een SP of PVDA of Groen-links minister was geweest had hij moeten aftreden wat mij betreft en vooral op een post waar het om mensenlevens gaat !
  Ik gun je in ieder geval niet dat je ooit van een uitkering moet leven want dan piep je wel anders !
  En je kinderen indien je die hebt al helemaal !
  Maar waar zijn je oplossingen wat betreft de problemen in dit land ?
  Daar ben ik nu echt benieuwd naar ??
  Bijvoorbeeld het oplossen van de werkeloosheid ?
  Of het oplossen van het conflict in Irak !
  Of het oplossen van de problemen van de mensen die hun zorgtoeslag niet meer kunnen betalen dank zei dit kabinet !
  Tot welke groep hoor jij eigenlijk ?
  Uitkering ? Dat zal zeker niet !
  Uh dan meschien student,of goede baan ?

  Met Vriendelijke Groet !

  Reactie door Peter Grootheest Junior ! — donderdag 15 december 2005 @ 22.27 uur

 289. Dit kabinet heeft de werkeloosheid doen groeien en niet doen afnemen !

  Maar dat gaat volgend jaar wel afnemen. Naijleffecten.

  Maar goed als jij van mening bent dat Rita verdonk kan blijven zitten dan is het triest gesteld met je gevoel voor de waarheid !

  Nee, dan heeft hij een andere opvatting over de gevolgen, net als ik trouwens. Ik vind dat de zaak tot meer dan belachelijke proporties is opgeblazen.

  Ik gun je in ieder geval niet dat je ooit van een uitkering moet leven want dan piep je wel anders !

  Het is sinds je niet weet wie er aan de andere kant zit een nogal gevaarlijke opmerking. Voor het zelfde geld leest er iemand mee die het leven van een uitkering wel geschikt vindt.

  Ik zie in je reactie vooral veel verbittering, en dat is jammer. Wat er ook fout gaat, we leven nog steeds in een prachtland. Veel mensen vergeten dat nogal eens.

  Reactie door speedfreak 652 — donderdag 15 december 2005 @ 22.38 uur

 290. Ja,waarom mag iemand met een uitkering niet genieten van het leven.
  Of plakken we iets op zijn borst zodat iedereen dat kan zien.

  Reactie door Danny — donderdag 15 december 2005 @ 22.51 uur

 291. @287 Speedfreak
  Gelukkig worden wij hier getracteerd op jouw mening waarde Speedfreak.
  De meeste filosofen hebben geen hoge pet op van de mensheid, en ik kan hun gedachtengoed heel goed volgen als ik de zieleroerselen van mensen zoals jij lees.
  Zou je geen baantje kunnen krijgen op een universiteit, als schoolvoorbeeld van de verwording van de mensheid.
  Leerzaam en een waarschuwing voor de toekomst.

  Reactie door eric — donderdag 15 december 2005 @ 22.53 uur

 292. Uitekeringen moeten laag gehouden worden anders loont werken niet meer.

  Reactie door Ann Coulter — donderdag 15 december 2005 @ 22.54 uur

 293. Ja,maar dan kan je niet genieten.
  Dus omhoog die uikeringen.
  Want werk is er lang niet voldoende.
  Waarom dan die uitkeringen laag houden.

  Reactie door Danny — donderdag 15 december 2005 @ 22.56 uur

 294. Wer is er niet omdat men de kosten van werk hier hoog houdt. Met dank aan vakbonden en PvdA.

  Reactie door Ann Coulter — donderdag 15 december 2005 @ 22.57 uur

 295. Oei, dat is makkelijk afschuiven.
  Van wie komt die loonmatiging dan af.
  En over welke kosten heb jij het dan.
  En wat dacht je van de monster winsten van de bedrijven.

  Reactie door Danny — donderdag 15 december 2005 @ 23.02 uur

 296. Belastingen, premies, BTW etc. Meer dan de helft van je inkomen gaat naar de staat. Je werkgever betaalt ook nog eens dubbel wat jij in je zak krijgt. Daarom trekken bedrijven hier weg, alsmede omdat Nederland zo’n bureaucratische zooi is.

  Loonmatiging is een doekje voor het bloeden. Bedrijven zijn geen liefdadigheidsinstellingen.

  Reactie door Ann Coulter — donderdag 15 december 2005 @ 23.03 uur

 297. Maar is dat dan de schuld van de vakbond en PVDA.
  Volgens mij heeft elke partij op sp en groenlinks na de laatste jaren in de regering gezeten.
  Met zalm in de voorste gelederen.

  Reactie door Danny — donderdag 15 december 2005 @ 23.09 uur

 298. Beste Ann,

  Helemaal mee eens.
  Mijn buurvrouw heeft AOW, ook een uitkering, daar kan best een paar honderd euro vanaf.
  Help jij mee om haar haar huis uit te zetten ?
  Daar kunnen we wel een flinke tante bij gebruiken.
  Ze moet maar werken met haar luie donder.
  Mededogen is voor linkse softies

  Reactie door eric — donderdag 15 december 2005 @ 23.16 uur

 299. Deze structuur is in de jaren ’70 onder Den Uyl opgebouwd. Toen begon ook praktisch meteen de massawerkloosheid.

  Reactie door Ann Coulter — donderdag 15 december 2005 @ 23.16 uur

 300. Kom kom Ann,
  Massa werkeloosheid is iets van alle tijden, in 1930 was de PVDA echt niet aan het bewind hoor.
  En pas in de periode Lubbers is de massa werkeloosheid ontstaan.
  Wel een beetje bij de waarheid blijven.

  Reactie door eric — donderdag 15 december 2005 @ 23.20 uur

 301. Reaktie op 291 !
  Uitkeringen moeten laag gehouden worden anders loont werken niet meer volgens Ann !
  Nou Ann ik heb zoals je gelezen hebt 35 jaar in de bouw gewerkt in weer en wind !
  Ik ben door een toxicatie in de WAO beland helaas !
  Ik heb 35 jaar premie betaald !
  Ik krijg nu 70% van mijn laatst verdiende loon !
  En aangezien dit kabinet alles onbetaalbaar maakt voor de gewone mensen
  waartoe ik behoor vind ik het zeer ongepast dat jij de menen nog wieniger wil geven !
  Ik neem aan dat jij werkt ?
  Ik hoop dat je gezond blijft en nooit van een uitkering afhankelijk word !
  Omdat je volgens mij totaal niet weet waar je over spreekt !
  maar ik ben met je eens de lonen moeten omhoog ! En de uitkeringen zeer zeker ook !
  Want werken en uitkering ligt tegenwoordig heel dicht bij elkaar !
  Dus een beetje solidariteit tussen werkenden en mensen met een uitkering vind ik zeer zeker op zijn plaats !
  Want er is geld zat in dit land !
  Maar het is alleen zo verdomde oneerlijk verdeeld !
  Als de gewone mensen niet solidair blijven is het einde zoek !
  En dat is precies wat het systeem wil !
  Verdeeldheid zaaien !

  Met vriendelijke Groet !

  Reactie door Peter Grootheest Junior ! — donderdag 15 december 2005 @ 23.23 uur

 302. @Danny: Schuld is weer zo’n groot woord… Tijdens de regering den Uyl kreeg je de eerste loonrondes, het geld kon bijna niet meer op. De verzorgingsstaat werd tot monstrueuze dimensies opgeblazen, dat door alles voor te financieren. De gedachte was toen dat een staatsschuld vanzelf zou verminderen door de inflatie. Toen het plotseling allemaal te ver doorgeschoten bleek, was het erg moeilijk om dingen terug te draaien, omdat er inmiddels rechten waren ontstaan. En daar heb je nu net het probleem waar momenteel de regering mee worstelt, het moet allemaal minder, want het is bijna niet meer op te brengen, maar hoe. Hoe groter de IA-ratio, dat wil zeggen het percentage inactieven, hoe groter de aanslag op het inkomen van de actieven. Dat gaat op zeker moment gewoon fout. Ik vind dat wat dit betreft de regering het helemaal niet slecht doet. Natuurlijk wordt door iedereen de effecten gevoeld, ik denk trouwens door mij nog meer dan door veel anderen, dat sinds ik een nogal conjunctuurgevoelige onderneming drijf, maar het heeft op zichzelf niet tot gevolg dat veel mensen volledig aan de grond raken. Dat veel mensen momenteel gedwongen hun huis moeten verkopen heeft bijvoorbeeld niet zo zeer met regeringsbeleid te maken, eerder met het feit dat ze dat huis werkelijk tot de top van hun financiële mogelijkheden hebben gefinanciëerd, en dan hoeft er inderdaad maar iets even tegen te zitten. Triest voor die mensen, maar ook wel een beetje hun eigen verantwoordelijkheid. Waar je nu tegenaan kijkt gaat in oorzaak erg lang terug. Paars heeft dat veel te laat ingezien.
  Er zal dus inderdaad gekeken moeten worden naar hoe de loonkosten verlaagd kunnen worden, en ja, dat zit toch echt aan de kant van de overheidsuitgaven.

  Reactie door speedfreak 652 — donderdag 15 december 2005 @ 23.26 uur

 303. Qoute Schijtfreak:”Maar ja, mensen die direct beginnen te strooien met de woorden als racisme, fascisme, xenofobie, bruinhemden, zodra ze een mening aantreffen die niet de hunne is, die zijn volgens mij de discussie niet waard.”

  Dat moet jouw toch aantrekken. Rechtse wel Als ik als organisatie een dergelijk uithangbord had zou ik daar iets aan proberen te doen.populisten die jij zeer wardeert zoals Pim Fortuyn en Theo van Gogh doen niets anders dan hun gal en mensen waar ze het niet op hebben te beledigingen.
  Dit werd door jouw rechtse soortgenoten duidelijk als vrijheid van meningsuiting bestempeld en omdat ik links ben en dus een “minderwaardig mens” en “linkse rat” in de ogen van jouw soortgenoten zou ik eigenlijk het beestje niet bij de naam noemen?

  Qoute Schijtfreak:”Getuigt tevens van een zeer bekrompen mensbeeld.”

  Dat valt wel mee. Ik beoordeel de mensen op hun daden en niet op hun huidskleur, religie of cultuur zoals jouw soortgenoten wel doen.

  Qoute Schijtfreak:”Je bent een schande voor de SP, en ik snap eigenlijk niet waarom ze dat gebraak van jouw, evenals dat gebraak van enkele anderen laten staan.”

  Dat mag je vinden net zoals ik mag vinden dat jij een schande bent voor de mensheid bent. Jij bent het toonbeeld van rechtse hypocrisie dat gepaard gaat met een zichzelf opgelegde slachtofferrol om de politieke tegenstanders te kunnen destabiliseren. Dit blijkt wel uit je laatste zijn waar jij n.b op een socialistische weblog pleit voor het muilkorven van mensen die dezelfde mening delen als mij.

  Qoute Schijtfreak:”Als ik als organisatie een dergelijk uithangbord had zou ik daar iets aan proberen te doen.”

  Maar bij jouw zou niemand die het neo-liberalisme niet steunde welkom zijn. Anti-werknemer, Pro-werkgever, pro-Amerika en nationalistisch moet je zijn om gewardeerd te worden door jou. Nee, dank je. Dan maar niet gewardeerd te worden door jou.
  Het zegt wel iets over de schijnheiligheid van deze lieden die er voor pleiten om alles te kunnen zeggen (ook al zijn dat beledigingen), maar tegenstanders die met gefundeerde kritiek proberen te muilkorven.En dat op hun eigen terrorium nog wel.

  Reactie door Joop — donderdag 15 december 2005 @ 23.36 uur

 304. Ik ga maar niet meer op het hersenloze geblaat van Pojo in

  Reactie door speedfreak 652 — donderdag 15 december 2005 @ 23.38 uur

 305. @301: Solidair zijn? Weet je hoe hoog de bealstingtarieven zijn? Tweede schijf: 41,95%! Dat begint bij onder modaal. BTW: 19%!. BPM. Motorrijtuigenbelasting. OZB. Afvalstoffenheffing. Rioolrechten. Assurantienbelasting. Verwijderingsbijdrage. Waterschapsheffingen. Vennootschapsbelasting. Erfrechten. Weet je hoe godverdomde solidair ik al ben? En weet je wat er mee gebeurt? De zakken van Vara-bobo’s worden gespekt!

  Reactie door Ann Coulter — donderdag 15 december 2005 @ 23.39 uur

 306. Oh, tikfoutje, het is Pooj……….er

  Reactie door speedfreak 652 — donderdag 15 december 2005 @ 23.39 uur

 307. @Schijtfreak
  Of jouw duim is leegezogen?

  Reactie door Joop — donderdag 15 december 2005 @ 23.40 uur

 308. @303: Niet je pilletjes vergeten he, daar wordt je zo onsamenhangend van.

  Reactie door Ann Coulter — donderdag 15 december 2005 @ 23.40 uur

 309. @306: Tojo misschien?

  Reactie door Ann Coulter — donderdag 15 december 2005 @ 23.41 uur

 310. @302 Speedfreak

  Bekende alom gerespecteerde theorie over de economie van Milton Friedman weleens gelezen ?
  Onttrek kapitaal uit je samenleving, uit welke geledingen dan ook, en je zult zien dat de economie spaak loopt.
  Lubbers heeft die fout gemaakt, en nu Balkenende ook.
  Paars heeft hoogconjunctuur meegemaakt door geld in de samenleving te stoppen.
  De new deal van Rooseveld was ook op deze theorie gebaseerd.
  Besef wel dat een keuze om miljoenen in de armoede te storten (wat nogal wat willen uit het neoliberale kamp) uiteindelijk je samenleving zal ontwrichten.
  Ze kunnen je product niet meer kopen maar zonder inzet van politie en leger zul je ze niet kunnen beletten te eten.

  Reactie door eric — donderdag 15 december 2005 @ 23.42 uur

 311. Er zijn er hier wel voor wie het tijd is hun medicamenten te nemen :lol:

  Reactie door Pietje af — donderdag 15 december 2005 @ 23.44 uur

 312. er zijn er hier wel meer ……

  …het wordt besmettelijk … :lol:

  Reactie door Pietje af — donderdag 15 december 2005 @ 23.44 uur

 313. ssssssssttttttt……. Stilte….. Anders komt Pooj niet in slaap.

  Reactie door speedfreak 652 — donderdag 15 december 2005 @ 23.45 uur

 314. @300: Economische effecten duren een aantal jaren voor dat je ze echt merkt. De massawerkloosheid van de jaren ’80 heeft zijn fundamenten in de maatregelen van het kabinet-Den Uyl. Pas toen die maatregelen werden teruggedraaid, ging het ook weer beter.

  Linkse mensen denken vaak dat hervormingen het gevolg van een of ander reactionair complot zijn. Het tegendeel is echter waar. Hervormingen worden doorgevoerd omdat ze blijken te werken.

  Reactie door Ann Coulter — donderdag 15 december 2005 @ 23.47 uur

 315. Denk dat de laatste reacties hier wel slaapverwekkend genoeg zijn …

  Reactie door Pietje af — donderdag 15 december 2005 @ 23.48 uur

 316. @313

  De 20ste eeuw heeft bewezen dat met enorme bezuinigingen een economie kapot word gemaakt, geld moet blijven circuleren.
  Daarom werd ook het spaarloon vervroegd vrijgegeven.
  Hoe kan het toch dat landen waar totaal geen sociale voorzieningen zijn, en waar een elite in rijkdom leeft, het toch zo slecht gaat met de economie ?
  Of is dat de bedoeling van alles Ann, een paar die alles hebben, en de rest niets ?
  90 % van alle kapitaal op deze aarde is in bezit van 5 % van de mensheid.
  Moeten die nog meer hebben ?

  Reactie door Eric — donderdag 15 december 2005 @ 23.55 uur

 317. En men blijft maar hongerig!Gelukkig is het log geduldig, Welis, nietes, welis, Het lijkt wel of ik in mijn peuterklas terrecht ben gekomen!

  Voor nu lekker slapen en morgen gezond weer op!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — donderdag 15 december 2005 @ 23.58 uur

 318. peter.
  dat snappen ze niet dat er mensen zijn die in de bouw/of ergens anders/ziek/arbijdsongeschikt kunnen worden.
  en waar je jaren voor betaald hebt,
  zal wel het zelfde zijn als wegenbelasting,het verdwijnt in de spaarpot gleuf,van een ander.regerings h67r
  het zijn de zelfde mensen die durven te zeggen,
  had je maar een maskertje voor moeten doen ,met die asbest/glaswol/steenwol/slijpschijven/construktie lijmen enz,die op hun dak ligt,
  en de zelfde die nu het nieuwe zorgstelsel goed vinden.
  dat zijn de mensen die dood leuk durven te zeggen had je je maar moeten verzekeren.
  dat zijn de mensen die durven te zeggen trap ze nog verder de grond in.
  dat zijn de mensen die zeggen,
  gas water en voedsel moeten ze zo duur maken(wandt het is toch niet duur)
  dat de uitvreters/uitkeringstrekkers naar ons ubermensen moeten vragen om geld,voor eten enz.
  het zijn de zelfde mensen als die nu regeren vvd/cda/d00.
  uitkeringen naar beneden/laag houden,want het is te duur,
  nee wapens oorlog vliegtuigen hely’s.miljarden en miljarden dat vinden ze geil,
  voetselbanken voor in de plaats,dat is het.
  arm/middelmaat,moet maar voor de medemens opkomen,hun (cda/vvd/d00) zorgen voor de wapens en oorlogen en elende,
  uit naam van een ranzig aandoende ???
  niet de zelfde die ik ken/over gelezen heb.

  Reactie door ad — donderdag 15 december 2005 @ 23.59 uur

 319. Qoute Eric:”90 % van alle kapitaal op deze aarde is in bezit van 5 % van de mensheid.”

  In de door rechts zo bejubelde VS is 90% van het kapitaal zelfs in handen van 1%. En ze willen steeds meer, waardoor een kwart van de Amerikanen in bittere armoede moet leven. Zij kunnen niet eens de primaire levensbehoeften betalen zoals huur, eten en kleding. Miljoenen zijn onverzekerd tegen medische kosten etc. En toch wordt ons het idee verkocht dat wij voor de rijken de winsten moeten maxiliseren en de armen moeten nog meer in gaan leveren.

  Reactie door Joop — vrijdag 16 december 2005 @ 0.01 uur

 320. @316:

  “De 20ste eeuw heeft bewezen dat met enorme bezuinigingen een economie kapot word gemaakt, geld moet blijven circuleren.”

  Dat wordt helemaal niet onderssteund dor de feiten.

  De dogmatische invoering van de Euro, 9/11, de ethnische problemen, het teruglopende concurrentievermogen hebben de economie in het slop gebracht.

  Er is ieder jaar weer meer uitgegeven, er is allen bezuinigd in de zin dat overheiduitgaven niet op natuurlijke wijze verhoogd werden. Voorbeeld: het voorkomen van verder exploderende zorgkosten.

  De meeste mensen met een baan merken nauwelijks iets van teruglopenede overheidsbestedingen, wel van slecht doordachte lastenverzwaringen.

  Verder een emo-betoog over welvaartsverdeling dat totaal niet van belang is: het gaat om de situatie aan de onderkant, niet de verdeling van welvaart.

  Reactie door Ann Coulter — vrijdag 16 december 2005 @ 0.02 uur

 321. Qoute Ad:”dat snappen ze niet dat er mensen zijn die in de bouw/of ergens anders/ziek/arbijdsongeschikt kunnen worden.”

  Dat snappen ze wel, maar het kan ze niets schelen. Zij hebben het goed en geven geen donder om jouw sociale en financiële situatie. Zij verschuilen zich achter frases zoals “het gezonder maken van de economie door op de zwakkeren te bezuinigen”, maar hopen in feite het nog beter te hebben als er op een zwakke wordt bezuinigd.

  Reactie door Joop — vrijdag 16 december 2005 @ 0.06 uur

 322. @Ann Coulter, de meeste mensen met een baan merken nauwlijks iets van teruglopende overheidsbestedingen?
  En wat te denken van de zich steeds verhogende energierekening?
  Lokale belastingen die omhoog gaan omdat Den Haag terug trekt?
  Steeds hoger worden van welk produkt dan ook omdat elke corrigerende maatregel van overheid richting bedrijfsleven verhaald wordt op de consument!
  Water duurder vanwegen vervuiling van o.a. bedrijven.
  Het duurder worden van alles omdat men zo graag wil laten kopen en dus worden reclamekosten verhaalt op de consument.
  Zelfs de huren worden hoger vanwege uitzettingen

  Maar dus hulde vrije markt, je doet het fantastisch!!!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — vrijdag 16 december 2005 @ 0.16 uur

 323. @322: Waar jij het over hebt zijn juist alle kenmerken van een monopolist, een onvrije markt. De overheid dus, die emissierechten en overdreven milieuregels oplegt.

  En bedrijven berekenen de aan hun opgelegde kosten gewoon door. Ze zijn er immers niet om verlies te maken.

  Lokale lasten gaan binnenkort omlaag. Ze zijn de afgelopen jaren gestegen, omdat gemeenten gerund worden door amateurs, die niet konden kiezen.

  Reactie door Ann Coulter — vrijdag 16 december 2005 @ 0.18 uur

 324. En waar zit het moraal bij bedrijfsleven?

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — vrijdag 16 december 2005 @ 0.22 uur

 325. Hierbij het artikel uit NRC Handelsblad van gisteren over de deemoedige en afgedwongen “buiging” van de gekromteende minister Rita Verdonk.

  Zie: http://www.nrc.nl/binnenland/artikel/1134626537753.html

  Reactie door Kees Huizenga — vrijdag 16 december 2005 @ 0.24 uur

 326. @324: Van moraal kun je niet eten.

  Vrij naar Jan Schaefer.

  Reactie door Ann Coulter — vrijdag 16 december 2005 @ 0.25 uur

 327. @325

  Deemoedig gebogen, gekromteend maar snel met frisse moed en zonder moraal op naar de volgende grove fout.
  We wachten ‘t maar af.

  Reactie door Pietje af — vrijdag 16 december 2005 @ 0.46 uur

 328. Ik lees hier veel onzin. Zoals de suggestie dat ´de rijken´ er belang bij hebben om ´de armen´ armer te maken. Drie lessen economie en het is duidelijk dat die vlieger niet zo simpel opgaat.

  Laat ik voorop stellen dat ik vind dat iedereen in dit land recht heeft op een fatsoenlijk bestaan, via werk of uitkering. Maar de suggestie dat er ´genoeg geld´ is in dit land is even onwaar als de opmerking dat het ´oneerlijk is verdeeld´.

  Dankzij het progressieve belastingstelsel en aanverwante regelingen, betalen mensen met een hoger inkomen ontzettend veel meer mee aan de maatschappij. In zekere zin is dat terecht. Maar volgens mij zijn er nog altijd mensen die denken dat iemand met een bruto inkomen van 4 x het minumum ook netto 4 x het minimum overhouden. Dat is waanzin, pertinent onwaar.

  Ik word dus redelijk pissig van opmerkingen dat ´de brede schouders de zwaarste lasten´ maar moeten gaan dragen. Dat gebeurt namelijk al tijden. En dat zal niet veranderen.

  Op het moment dat het sociale stelsel in dit land op de schop genomen is en orde op zaken is gesteld, zal er voldoende geld zijn om iedereen die het nodig heeft te kunnen onderhouden. Tot die tijd wordt er van hen die het kunnen verwacht dat ze hun verantwoordelijkheid nemen.

  Groeten,

  Reactie door Enrico — vrijdag 16 december 2005 @ 1.00 uur

 329. Had u zelf geen antwoord, Ann Coulter?
  Het bedrijfsleven heeft enkel winst als moraal en daar kan ook niet iedereen van eten, dus verzin een betere!!

  In uw verhaal zijn de zwakkeren binnen de samenleving dus altijd de klos, fraai, niet mijn visie!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — vrijdag 16 december 2005 @ 1.05 uur

 330. Enrico als de wens er niet is om te erkennen dat er altijd mensen buiten de boot vallen, en dat daar zorg voor dient gedragen te worden, houdt alles op.

  Zoals u gebukt gaat onder de opvattingen van, zo gaat de onder laag ook gebukt onder, men wil niet werken, het zijn profiteurs, WAOer maar wel bij klussen!

  Maar van wat is het 800 euro rond zien te komen, als de meeste huren toch ook hoger liggen dan 400, dan nog GLW, ziektekosten komend jaar hoger.Ik kan me dan voorstellen dat je moed je in de schoenen zakt en jaloers gekeken wordt naar dingen buiten bereik, je soms ook wel in de verleiding komt om.
  Als dit jaren geschiet, kom je geheid in financiele problemen.

  Ik verwijt niemand een goed inkomen maar ik wens niemand het minimum toe, want daar is volgens mij niet mee rond te komen!

  Ook erg bang ben ik voor te grote verschillen tussen arm en rijk, dat geeft revoluties heeft de geschiedenis mij geleerd en de kloof binnen arm en rijk in Nederland is groter geworden!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — vrijdag 16 december 2005 @ 1.20 uur

 331. Ik heb een naamgenoot hier op het log geloof ik.

  Reactie door Danny — vrijdag 16 december 2005 @ 7.59 uur

 332. Ann Coulter: “We should invade their countries, kill their leaders and convert them to Christianity.”

  Reactie door Sonja — vrijdag 16 december 2005 @ 8.09 uur

 333. Vraag me niét, wáár, maar al tijden terug
  meldde ik dat éérst dit jaar een aantal
  jubileumfeestjes gevierd moesten gaan worden. Nu dan H.M. de K. aan de beurt !
  Foto’s van de laatste nog lévende MP’s reeds gemaakt voor het album….dan gaan we
  weer ‘gewoon’ verder.

  Volgende week wordt beheerst door een pittig Kamerdebat op dinsdag en vrijdag de
  23ste het kort geding dat tegen Hans H.
  wordt aangespannen. Komt men deze laatste
  werkweek, voor het Kerstreces, er nog door-
  heen, met zo hier en daar een “sorry”-uit-
  spraak is het geheel Nederland duidelijk
  hoé de vlag erbij hangt en lijkt het er dus
  inderdaad op dat, om sentimentele redenen,
  “Den Haag” bij elkaar gehouden werd, een
  vorm dus van opportunisme om (niét-)politie
  ke redenen. Beraad op e.e.a. en definitieve
  uitspraken van de Rechter schorten het niet
  te ontkomen volgende drama nog even op en
  alleen Saskia d.U. hóórt al weer zachtjes
  het refrein van een haar overbekende melodie…..met zijn allen: “Lijmen Jan????

  Daarna zal de ‘bom’ wel barsten als we nog
  ergens politiek ‘zindelijk’ kunnen denken
  en ‘zinnig’ weten te hándelen.

  In de industrie spreekt men van metaalmoe-
  heid, binnen het Kabinet heeft het meer van
  een meNtaalmoeheid, en buigt het materiEEL
  álle kanten uit. RechtsONGELIJKheid lijkt
  hand over hand toe te nemen.

  Het rékken van de laatste stuiptrekken is
  de afronding van een miserabel afronden van
  dit jaar voor de grote groep ‘zwakken’ en
  ‘allerzwaksten’ onder ons.

  De kroon spannen de stérksten die béter
  weten, béter kunnen, totdat ook hen een
  dergelijk lot treft!
  Wie meent te stáán ziet toe dat hij niet
  valle !

  Wézenlijk de ander niet tegemoet willen
  komen doen betrokkenen zeker begrijpen als de alle verkiezingen achter de rug zijn en
  de kiezer Recht zal doen gelden na de ge-
  nadeloze behandeling hem ten deel gevallen.

  Hoe men vrólijk aan “‘s Konings DIS” kan
  aanzitten, terwijl grote groepen in Neder-
  land, met de Feestdagen en de Winter in het
  vooruitzicht, in DISHARMONIE áchterblijven
  bij het délen in “het zoet” van welk soort
  ‘viéring’ danook, is mij een raadsel !

  Voor velen, die reeds hun jaarlijkse ener-
  gienota in de bus zagen vallen is er dus
  over het afgelopen boekjaar géén compensa-
  tie en het Kabinet laat dat ijskoud toe !

  Helaas, er zullen heel wat meer mensen zich
  moeten realiseren dat zij dienen op te stap
  pen. Verbaast u zich niet als enkelen van
  hen ineens in de Ziektewet vallen, als het
  hen niet naar de zin gaat en men zich op de
  kast gejaagd voelt….maar goed dat weet je
  als je je eerst in zo’n kabinetskast weet
  te verschansen: dat gaat fout op een dag !

  Plezierige dagen als volgende week het oor-
  spronkelijke oogstfeest gevierd gaat worden
  waarbij in uw jeugd niet zelden een hele
  grote sinaasappel, als een bijzonderheid,
  op tafel werd getóverd!
  De zwaksten onder ons gun ik een extra
  vitamine-shot en een ‘flinke’ Bot om er de
  feestdagen 2005 mee af te sluiten!

  Echte vréde begint vanuit het hart en vindt
  vanzelf verder een weg, mits die natuurlijk
  écht wordt verlangd…en op dit moment lijkt die afstand verder weg dan ooit waar-
  in ‘áfstandelijkheid’ tussen mensen groter
  is gemaakt dan ooit voor mogelijk werd ge-
  houden !
  Vrede? Valt nergens te hálen, wordt nérgens
  gebracht:moeten we sámen voor elkáár maken!

  Reactie door Madelief — vrijdag 16 december 2005 @ 9.48 uur

 334. Maar ik weet nog steeds niet wat de schuld van de PVDA en de vakbond is.
  Gewoon uitkeringen omhoog,de mensen die geluk hebben om te mogen werken schepje er boven op,en beschouw je als een weldoener om mensen zonder werk een prima leven te geven.
  Ik zou het geweldig vinden als ik werk had en mijn buren een uitkering dat die ook een autootje hebben en op vakantie kunnen en de kinderen laten studeren en een goeie gezondheid.
  Want ook een uitkerings trekker leeft maar een keer.
  En waarom zouden we dat vergallen.

  Reactie door Danny — vrijdag 16 december 2005 @ 9.57 uur

 335. Een leven van een werkgever is er alleen maar op gericht om zijn luxe levensstandaard en dat van zijn kinderen op hetzelfde peil te houden en het liefst nog te verhogen !
  Dit geld moet ergens vandaan komen en waarvandaan ?
  Van de gewone arbeiders die de winst produceren met hun handen in weer en wind in mijn geval !
  Mijn vroegere baas reed een dikke Merecedes en zijn kinderen hadden een pard en zaten op de tennisclub !
  Mijn kinderen hadden bijna niets !
  Mijn ex baas heeft nu nog miljoenen en ik heb bijna niks !
  O jawel een kapot lichaam !
  En een schamel uitkeringkje waar ik al die jaren premie voor heb betaalt !!!
  En zelfs dit wil deze regering me nog af pakken als ze de kans krijgen !
  En met het argument dat het onbetaalbaar word de uitkeringen moet je me al helemaal niet aan komen !
  Wat wel betaalbaar blijft en waar je nooit iemand over hoort zijn o.a JSF straaljagertjes 8 miljard ! Chinooch helicoptertjes ! De salarissen van de generaals,rechters,chirurgen,koningshuis,en van politici die er nog wel wat bij krijgen !
  Ook om dood en verderf te zaaien in Irak en Afganistan is er geld genoeg !
  Ook voor de wereldwijde uitgaven aan wapentuig 950 miljard jaarlijks is ook geld genoeg !
  Maar om de mensen hun kinderen fatsoenlijk eten te laten geven is geen geld !
  Voor de bejaarden die voor dit land hebben gewerkt is geen geld !
  Wel is er ook geld voor touwen om ze vast te binden in de bejaarden huizen !
  Ook al heeft de directeur 150.000-200.000 euro per jaar !
  Ook is er altijd geld voor het salaris van bijvoorbeeld de directeur van Essent 850.000 euro per jaar !
  En dit terwijl veel mensen hun energienota amper of niet meer kunnen betalen !
  Ook is er geld voor de salarissen voor directeuren en chirurgen van zieken huizen 200.000 euro !
  En moet daarom het zorgsteltsel onbetaalbaar worden ?
  Zo kan ik nog uren doorgaan !
  Ik heb hier maar een woord voor ONRECHT !

  Met Vriendelijke Groet !

  Reactie door Peter Grootheest Junior ! — vrijdag 16 december 2005 @ 10.00 uur

 336. Tip van Hoogenvorst neem geen aanvullende verzekering dan kan je wel eens een stuk goedkoper uit zijn.
  Het land(maffia in den Haag dan ) zakt af naar het niveau van een ratten hol.
  Alleen de sterken mogen overleven.

  Reactie door Jofel — vrijdag 16 december 2005 @ 10.07 uur

 337. Qoute Ann:”@324: Van moraal kun je niet eten.”

  Hier mee zegt Ann: “Om mijn doel te bereiken gooi morele principes overboord”. Dan moet je oo er voor uitkomen dat je een nazi bent.
  Ik heb in ieder geval meer respect voor nazi’s van het Stormfront-type die openlijk voor uitkomen waar ze voor staan, dan de Ann-types die het zelfde denken, maar zich achter facades of leiders verschuilen, omdat ze te laf zijn om voor hun ware aard uit te komen.

  Reactie door Joop — vrijdag 16 december 2005 @ 10.14 uur

 338. Overigens een goed affiche!

  http://www.janmarijnissen.nl/weblog/cartoons

  Reactie door C.Tilyx — vrijdag 16 december 2005 @ 10.19 uur

 339. @334: het dicjhttimmeren van de arbeidsmarkt voor ouderen en werklozen door hoge kosten en andere sociale barrieres is het resultaat van de politiiek van bonden en PvdA. Een harde politiek van haves tegen have-nots die met een uitkering afhankelijk worden gehouden van de linkse partijen.

  Als de uitkeringen omhoog gaan, stoppen er meer mensen met werken. De belastinginkomsten vallen dan terug, met als gevolg dat deoverheid moet bezuinigen.

  Als uitkeringen en lonen omhoog gaan, krijg je inflatie en dus geen netto koopkrachtwinst.

  Uitkeringen moeten onaantrekkelijk worden. Schaf het vakantiegeld af, en verlaag ze met 10% als eerste stap.

  De markteconomie heeft zich duidelijk bewezen als beste welvaartsschepper. Het socialisme kan dit niet, want dat produceert niet, het verdeelt alleen maar.

  Reactie door Ann Coulter — vrijdag 16 december 2005 @ 10.36 uur

 340. @Joop
  En we zijn er weer, mensen met een andere mening zijn eigenlijk gewoon nazi’s, klaar, lekker makkelijk, discussie gesloten.

  Reactie door HenriOsewoudt — vrijdag 16 december 2005 @ 10.40 uur

 341. Mensen die vinden dat er bezuinigd moet worden op de uitkeringen, voor loonmatiging en versoepeling van de regels voor het bedrijfsleven pleiten handelen uit egoïsme en jaloezie.
  Zij hebben een goede baan, hebben goede toekomstperspectieven door veelal goede contacten en kunnen en willen zich daarom zich niet verplaatsen in de mensen die aan lager wal raken. Ze willen niets weten van mensen die door gezondheidsproblemen in de WAO terechtkomen. In hun ogen zijn dit allemaal profiteurs die ziekten simuleren. Ze willen niets weten van mensen die moeilijk aan werk kunnen komen, zoals bijvoorbeeld de mensen die na ziekte beter zijn geworden, de veertig al gepasseerd zijn of allochtoon zijn.
  Zelf kunnen zij moord en brand schreeuwen als zij worden benadeeld. Om maar een voorbeeld te noemen van een kennis van mij die vrachtwagenchauffer is bij Voss.
  Deze man heeft na jarenlang van een uitkering geleefd te hebben op staatskosten een chauffersdiploma en rijbewjs
  gehaald. Nadat hij aangenomen is bij Voss is hij continu aan het afgeven op mensen met een uitkering en heeft ervoor gepleit om een maatschappij te willen waar geen uitkeringen mogelijk zijn. Iedereen moet zich maar zelf redden volgens hem.
  Op dit moment ziet hij hem wel te knijpen door de oneerlijke concurrentie van chauffers uit het Oostblok. Nu zie ik hem ineens wel solidariteit vragen voor de situatie waarin Hollandse chauffers nu in terecht gekomen, terwijl hij voorheen geen greintje sympathie (laat staan solidariteit) heeft voor mensen die aan de kant van de maatschappij zijn gekomen.

  Reactie door Joop — vrijdag 16 december 2005 @ 10.44 uur

 342. Dat is de vakbondsmentaliteit, Joop. hard schreeuwen voor je eigen groep, maar een ander die ook hard wil werken buiten de deur houden.

  Die kennis van jou is een hypocriet die maar eens moet bewijzen dat hij beter is dan die Oost-Europeanen en dus terecht meer verdient.

  Reactie door Ann Coulter — vrijdag 16 december 2005 @ 10.49 uur

 343. Dat is maar met welke blik je kijkt, Ann Coulter!!
  Uw manier zou er wel eens voor kunnen gaan zorgen dat niemand meer kiest om medemens te helpen, als je zorg behoeft wordt dat lastig!!
  Samen spelen is samen delen!!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — vrijdag 16 december 2005 @ 10.51 uur

 344. Samen delen heeft als effect dat er fors minder gespeelt wordt, en dan is er dus weer minder te verdelen. Zo zit de wereld in elkaar, Sabineke.

  De Chinese communisten hebben dat ook door,en zetten nu dus in op vrijhandel. Kijk maar hoe dat land groeit!

  Reactie door Ann Coulter — vrijdag 16 december 2005 @ 10.54 uur

 345. Ann Coulter, wie heeft hier beweert een communnist te zijn? Ik in het geheel niet!
  U gaat van heel veel veronderstellingen uit, i.p.v.te vragen, op te zoeken, of uw veronderstellingen ook wel de juiste zijn!

  Ergens schreef u dat u voor wet handhaving bent: het is in het geheel niet bewezen dat mensen die hier op dit web vertoeven hun eventuele uitkering niet terecht hebben.

  U zegt dat als uitkeringen omhoog gaan, mensen gaan stoppen met werken, waar is het bewijs hier voor?

  U moet zeker ook niet vergeten het moraal van het bedsrijfsleven in deze, wil men van iemand af maakt men dankbaar gebruik van de sociale vangnetten, die de meer socialen in de politiek bewerktstelligd hebben!
  Wederom dus heel prettig dat er sociale mensen zijn geweest!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — vrijdag 16 december 2005 @ 11.10 uur

 346. @ Anja (60):

  Jouw besluit om niet meer te reageren lees ik nu pas. Ik hoop, dat je erop terugkomt. Serieus te nemen reacties kunnen hier niet genoeg zijn. Ik begrijp je gevoelens heel goed. Zelf heb ik ook vaak de grootste moeite, niet met andere meningen (integendeel), maar wel met bepaalde ongelofelijk botte, onbeargumenteerde, (extreem) rechtse reacties die hier geregeld worden neergekwakt. (Meestal zie je die al aankomen aan de hand van het onderwerp). Zoveel ruimte als rechts hier krijgt (dit soort figuren klagen nogal eens, alsof dit niet zo is), krijgt links nooit op al die rechtse fora. Het wbelog hier wordt meer en meer ontsierd. Dus: wat dit betreft mag wel eens wat selectiever worden opgetreden door de webmaster!

  Hopelijk toch tot wederhoren! Je zal de eerste niet zijn die toch weer meedoet.

  @ Madelief (87):

  Je bent een “afwachtende” geworden. Geen “afvallige” dus? :) Ik ben een “verwachtende”: nl. dat je wel weer zult opduiken. So long!

  Bij Barend & Van Dorp op 14 december vertelde Geert-Jan Lassche, verslaggever van Netwerk, hoe de Commissie-Havermans bij voorbaat wantrouwned deed ten opzichte van het Netwerk-onderzoek. Men betwijfelde zelfs, of Netwerk wel in Kongo was geweest! Een “shoot-the–messenger”-houding. Netwerk heeft ontdekt dat overheidsfunctionarisen in Kongo opdracht hadden om uit te kijken naar teruggestuurde asielzoekers. Zo’n “vinkje” helpt natuurlijk goed daarbij. Bovendien heeft Netwerk een document aangetroffen waarin staat dat “nadere gehoren” (gespreksverslagen uit asieldossiers) wel degelijk naar Kongo zijn gestuurd. Nog nader onderzoek moet worden gedaan. Advocaat Kees Korvinus stelde zelfs onomwonden: de Commissie-Harvemans heeft een flutonderzoek gedaan, het parlement onwaardig; de commissie is zelf niet eens in Kongo geweest; het ging erom, de minister af te dekken door aangedragen materiaal in discrediet te brengen.
  Waarvan acte!

  @ Klaas (121):

  Dat is slechts een lezersreactie in Trouw (die ook nog eens de plank volledig misslaat). De redactie zelf is zeer kritisch over Verdonk. En terecht.

  @ Jofel (169):

  Verdonk moest door het stof omdat D66 dreigde anders de motie van wantrowuen te steunen.

  @ Enrico (257):

  Het is zonneklaar dat de (uiterst) rechtse figuren die hier nogal eens het grootste woord hebben een totaal gebrek aan fatsoenlijke argumentatie hebben. En wat dacht je vsn je eigen “argumenten” als:
  “Hun politieke hoogtepunt zit ongetwijfeld in het orgasme na een kwartiertje onaneren onder de Mao- of Stalinposters boven hun bezoedelde bedjes.”?

  Reactie door Olav Meijer — vrijdag 16 december 2005 @ 11.31 uur

 347. @261 Pietje af: Bedankt voor de verwijzing naar het staatsrechtelijke artikel uit NRC Handelsblad van gisteren. Ik ben het volledig met mijn vroegere hoogleraar mr. J. Vis eens.

  Sterker nog: de parlementaire democratie van Nederland is in groot gevaar als er geen formele sanctie (meer) is op het onjuist informeren van de Staten-Generaal.
  Het gaat inderdaad om waarden en normen …

  Reactie door Kees Huizenga — vrijdag 16 december 2005 @ 11.35 uur

 348. De reactie van Ann is wel natuurlijk of dierlijk zoals je het wil noemen.
  De sterkste hond vreet eerst uit de bak de zwakke moet maar af wachten of hij volgevreten is,zodat er nog wat voor hem over blijft.
  En daarna moet hij de sterke bedanken door op zijn rug te gaan liggen.
  Zodat hij zijn onderdanige positie kenbaar maakt.

  Reactie door Jofel — vrijdag 16 december 2005 @ 11.37 uur

 349. @Ann Coulter

  Beter als de werkgeversmentaliteit. Zoveel mogelijk winst met zo weinig goedkope arbeid en andere kosten om vervolgens uit te wijken naar één of ander hongerloonland waar men voor minder dan euro moet werken.
  Hard schreeuwen voor de eigen groep kan ik jouw ook verwijten door te hopen dat het overboord gooien van de rechten van arbeiders en uitkeringen er beter bij te varen. Totdat je zelf de dupe van bent, dan schreeuw je het hardst hoe erg je wel bent gedupeerd en dat iedereen je lot maar moet aantrekken. Zo schijnheilig ben je nou ook weer. Zo schijnheilig dat je niet ééns onder je eigen naam reageert en onder de naam van een facistische neocontrut reageert.

  Het enige waar ik jouw gelijk in geef is dat mijn kennis inderdaad een hypocriet is. Maar van hypocrisie heb jij ook een handje van. Door het Amerikaanse neo-conservatieve roofbeleid en de door Nederland overgenomen Amerikaanse roofbeleid van zowel de eigen inwoners als de inwoners van de derde wereld te ommarmen en dit te verkopen aan de SP-leden die hier niet op staan te wachtten is niet alleen hypocriet van je, maar ook arrogant. Wat zeg ik? Het is arrogantie in zijn meest pure vorm door hier met de deur in huis te vallen en de meest reactionaire idëeen en kapitalistische gezwets aan ons op te dringen.
  Ik zou zeggen, zoek de zoveelste libertarische websites waar het makkelijk gelijk te krijgen is bij je egoïstische en racistische soortgenoten.

  Reactie door Joop — vrijdag 16 december 2005 @ 11.44 uur

 350. Qoute Ann:”Samen delen heeft als effect dat er fors minder gespeelt wordt, en dan is er dus weer minder te verdelen.”

  Rechtse praatjesmakers zoals deze boven suggereren ten onrechte dat linkse erop uit zien om de rijken te beroven, door hun tot delen te dwingen.
  In Feite zijn zij erop uit om de zwakkeren te beroven door de veiligheids- onslagregels te versoepelen, Oost-europese arbeiders onder de arbeidsvoorwaarden van het land vab herkomst aan te trekken, arbeid naar lage lonen landen te verhuizen, meer productie voor minder inkomsten van de arbeider te vragen etc. Dan vraag ik me af wie wie besteelt.

  Apologistici van het neoliberalisme pleiten voor:

  Deregulering: Zo weinig mogelijk regels, die in de weg staan bij de winstmaximalisering van grote werkgevers. Dit betekent ook de arbeidsregels ten aanzien van de arbeidstijden, veiligheidsregels en loonkosten van de werknemer voordelig maken voor de werkgever.

  Liberalisering: Zoveel mogelijk overlaten aan de grillen van de vrije markt. Dit pakt inderdaad gunstig uit voor de rijken, maar de massa trekt aan het kortste eind.

  Privatisering: De overheid verkoopt overheisinstellingen aan de markt. Dit betekent dat instellingen, die door het volk zijn betaald op het moment dat zij rendabel genoeg zijn, worden verkocht aan de “vrije markt”. Zo betekent het dat een instelling wat miljoenen heeft gekost voor een bedrag die vele malen minder dan de werkelijke prijs, die die instelling heeft gekost wordt verkocht.

  Reactie door Joop — vrijdag 16 december 2005 @ 12.01 uur

 351. Qoute Ann:”De Chinese communisten hebben dat ook door,en zetten nu dus in op vrijhandel. Kijk maar hoe dat land groeit!”

  China groeit omdat het zich niet bindt aan de imperialistische dictaties van het Westen. Dat kan ook niet met zijn kernarsenaal en reusachtige leger, die het achter de hand houdt mocht het Westen de illusie hebben dit land militair te onderwerpen. Daar is een derde wereldoorlog voor nodig. Maar dat zal voor oorlogzuchtige neocons ook geen al te groot offer zijn om honderden miljoenen doden die zo’n oorlog zal kosten te riskeren om hun imperialistische avonturen te bewerkstelligen. Zij en hun families zullen immers veilig in hun bunkers kunnen verblijven.

  Reactie door Joop — vrijdag 16 december 2005 @ 12.10 uur

 352. @ 348

  Joop,

  Je bent weer bezig. Je hebt naar mijn idee echt niet in alles ongelijk, maar om je stelling duidelijk te maken heb je echt geen termen als ´racistisch´, ´fascistisch´ en ´egoistisch´ nodig. Dat vertroebelt de discussie.

  De wereld zit ingewikkelder in elkaar dan jij ´m voorstelt. Je maakt totaal geen onderscheid tussen mensen die het niet met je eens zijn.

  OF iemand is het met je eens, OF hij is een neo-conservatieve, racistische, Amerikaans-roofbeleid ondersteunende, egoistische nazi.

  Het houdt het voor jou natuurlijk wel lekker overzichtelijk zo.

  Groeten,

  Reactie door Enrico — vrijdag 16 december 2005 @ 12.11 uur

 353. Ze zou een voorbeeld moeten nemen aan Thom de Graaf, fouten maken kan wel maar als je ongeloofwaardig bent geworden moet je je verantwoordelijkheid nemen en opstappen. Dat ministers na enorme blunders blijven zitten heeft grote gevolgen voor het vertrouwen van burgers in de politiek.

  Reactie door Steven — vrijdag 16 december 2005 @ 12.16 uur

 354. http://www.anncoulter.org/cgi-local/gallery.cgi

  Is dat niet die vrouw die vindt dat er zelfs doodstraf moet komen voor dokters die abortus plegen? Wat een verknipte Lebensborn opvatting.

  Reactie door Emiel — vrijdag 16 december 2005 @ 12.20 uur

 355. Enrico, dat geldt omgekeerd net zo. de wereld zit ook ingewikkelder in elkaar dan u het voorstelt!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — vrijdag 16 december 2005 @ 12.31 uur

 356. ////

  Reactie door Timber — vrijdag 16 december 2005 @ 12.44 uur

 357. @354, voor wie, Timber?

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — vrijdag 16 december 2005 @ 12.52 uur

 358. @346
  Verdonk moest door het stof omdat D66 dreigde anders de motie van wantrowuen te steunen.

  Dus ze had niks verkeerd gedaan ,omdat een ander dat wil bekend ze dat ze wel iets verkeerd heeft gedaan.
  Dan heb je twee keer staan te liegen.
  Ja, dan ben je vrouw zonder ballen,je bent helemaal niks want je heb je ziel verkocht.
  Dit is nog erger als een liegende asiel zoeker,
  Resultaat weg sturen.

  Reactie door Jofel — vrijdag 16 december 2005 @ 13.08 uur

 359. Het moraal is aan het wegzakken en ook de regering gaat voor de makkelijkste weg!
  Kunnen we met zijn allen niet besluiten om 2006 over te slaan en gelijk door te gaan naar 2007!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — vrijdag 16 december 2005 @ 13.16 uur