Einde belspelletjes eindelijk in zicht!

Vanaf 1 januari aanstaande gaat een speciale code gelden voor zogeheten promotionele kansspelen. De doorsnee belspelletjes vallen hier niet onder, dat zijn “gewone” kanspelen en daar heb je een vergunning op grond van de Wet op de Kansspelen voor nodig. Geen van de omroepen en bedrijven die aan deze miljoenenbusiness vermogens verdienen heeft zo’n vergunning. Dat betekent feitelijk het einde aan de misleidende belspelletjes.

Een felicitatie aan het adres van Jan de Wit - hij zette zich hier jaren voor in – is op z’n plaats.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

donderdag 15 december 2005 :: 11.44 uur

76 Comments

76 reacties

 1. Jan de Wit, prima gedaan!Felicitaties!
  Zo zie je maar weer degene met de langste adem!!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — donderdag 15 december 2005 @ 11.51 uur

 2. Mooi dat die oplichtersbende eindelijk wordt aangepakt. Ik heb me altijd al afgevraagd waarom mensen massaal in die wel erg doorzichtige belspelletjes trappen. Aan de andere kant, als iemand aan zo’n belspelletje meedoet, dan is dat een vrijwillig gemaakte keuze, en blijkbaar voorzagen ze toch in een behoefte. Dus wel weer een slag voor ondernemingsvrijheid….

  Reactie door speedfreak123 — donderdag 15 december 2005 @ 11.55 uur

 3. Complimenten voor de vasthoudendheid van de Wit !

  Weer wat beeldbuis bedrog en vervuiling minder.

  Nu de reclameterror nog.

  Reactie door Pietje af — donderdag 15 december 2005 @ 11.56 uur

 4. Die reclame maakt het mogelijk dat je beeld hebt, dus is het niet zo handig daar tegen te zijn. Wil je van reclame af, dan neem je betaaltelevisie, hoewel je er dan ook niet van gevrijwaard blijft.

  Reactie door speedfreak123 — donderdag 15 december 2005 @ 12.01 uur

 5. @4, hoeft niet zo te zijn, is keuze van Nederlandse politiek

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — donderdag 15 december 2005 @ 12.08 uur

 6. En met dank aan aan Donner die de knoop doorhakte na vruchteloze onderhandelingen.

  Reactie door Klaas — donderdag 15 december 2005 @ 12.37 uur

 7. @2 Speedfreak
  Enerzijds is meedoen aan zo’n belspelletje natuurlijk een vrije keus, daar heb je gelijk in. Het probleem ligt hem echter in de misleidenheid van die spelletjes. Het gaat vaak om leuke sommetjes, bedragen van €2000,- zijn allang geen uitzondering meer. Veel mensen hebben het al moeilijk genoeg (het hoe en waarom laat ik maar even in het midden, daar zijn genoeg andere topics voor op dit log), dat die dan denken een beetje licht te zien in het donker is niet eens zo onbegrijpelijk. Psychologisch gezien wordt het heel handig aangepakt : Een vlot gebekte presentatrice met een gladgestreken smoelwerk stelt een vraag die te simpel is voor woorden en de prijs is behoorlijk te noemen. Dan willen mensen er nog wel eens een telefoontje aan wagen. En maar verkondigen dat iedereen kan winnen en dat het echt niet onmogelijk is om in de uitzending te komen. Mensen zijn hier vaak gevoelig voor, zeker als ze het financiëel toch al moeilijk hebben, dus gaan ze bellen, en daar begint het :

  -Kosten zijn, laten we zeggen €1,- per gesprek.
  -Elke tiende beller gaat door naar een grote pot met telefoonnummers waaruit straks een winnaar getrokken wordt voor in de uitzending.
  -Een kans van één op tien lijkt niet groot maar toch zijn mensen gauw geneigd nog eens te bellen want ja, het is toch best een hoop geld en men kan het goed gebruiken. Een keer of drie bellen ze al gauw. Meestal zonder succes. Wel hebben ze dan al een paar euro aan je verdiend. En je bent echt niet de enige die belt.
  -Ondertussen blijft dezelfde presentatrice maar pochen met het bedrag dat ze langzaam op laten lopen. De lijnen gaan zo dicht hoor mensen, dus als U kans wilt maken op €2000,- moet U nu bellen hoor, anders is uw kans verkeken.
  -Het spelletje loopt inmiddels alweer ruim een half uur. Kun je nagaan hoeveel poen er inmiddels al binnengestroomd is ?
  -Na dit ruime halve uur stopt het spel en wordt er een nummer uit de grote emmer getrokken. Tegen die meneer of mevrouw wordt leuk en aardig gedaan van : Ziet u nu wel, het kan iedereen gebeuren. Blablablablabla. Die persoon hartstikke gelukkig natuurlijk, maar het bedrag wat uitgekeerd wordt staat in geen enkele verhouding tot wat er aan de andere kant binnenstroomt. Nog een paar commercials tussendoor waar ook flink aan verdient zit en je kunt de balans op maken. Vet kassa, en dat op een moment dat er normaal gesproken toch geen reet op TV is en je normaal gesproken zwart-wit cowboyfilms uit 1937 uitzend om je ze toch hebt liggen in het filmarchief.

  Het probleem is niet dat die spelletjes er zijn maar dat er psychologisch misbruik gemaakt wordt van mensen en dat ze lachend geld uit hun zak geklopt wordt. Er wordt ingespeeld op de zwakke punten van mensen. Dat is leuk als je een product aan wilt prijzen waar je achter kan staan, maar dit is je reinste oplichterij.

  Proficiat Jan de Wit, het wordt hoog tijd !

  Reactie door Danny — donderdag 15 december 2005 @ 12.38 uur

 8. Doet ParDonner toch nog iets goed….

  Reactie door Pietje af — donderdag 15 december 2005 @ 12.39 uur

 9. @Ja, Pietje af, ben benieuwd of hij en medeverantwoordelijk politici, in zake schipholbrand rapport ook iets geleerd hebben van alle heisa, of dat dit belspel een doekje tegen het bloeden is!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — donderdag 15 december 2005 @ 12.46 uur

 10. Eindelijk zijn we dan verlost van die beloplichters.

  Reactie door Jubbetje — donderdag 15 december 2005 @ 12.57 uur

 11. Zeker, felicitaties aan Jan de Wit? Wat ‘n opluchting! Ik ben wel heel benieuwd, wat het volgende ‘gat in de wetgeving’ zal blijken te zijn, waar ze in duiken…

  Reactie door Boudewijn — donderdag 15 december 2005 @ 13.00 uur

 12. @9 Sabineke,

  Het mag dan te prijzen zijn dat Donner hier heeft ingegrepen, maar de hoop dat Donner & co iets leren van het Schiphol drama, heb ik laten varen … Ik heb er van geleerd dat het begrip ‘eindverantwoordelijk’ is opgeheven… maar da’s weer een ander onderwerp.

  Reactie door Pietje af — donderdag 15 december 2005 @ 13.26 uur

 13. Heel goed, weg er mee! Meestal reageren jeugd of mensen die afhankelijk van een uitkering zijn. Bedankt Jan de Wit.

  Reactie door Elsa.de.Leeuwin — donderdag 15 december 2005 @ 13.35 uur

 14. @Danny: Nou nou, je maakt er nog al werk van, zeg, complimenten hoor. Ik weet hoe die belspelletjes verlopen, en inderdaad is het verbazingwekkend hoe mensen daar in trappen. Sowieso is het verbazingwekkend hoe men zich massaal laat verleiden tot gokspelen als de staatsloterij, de postcode-loterij, de lotto, noem ze maar op. Je geeft zelf al aan, de grote prijs lonkt, maar je hebt niet echt een enorm verstand nodig om te zien dat de kans op die grote prijs nihil is. Bij de lotto bijvoorbeeld 1 op 3 miljard. Het heeft volgens mij niet eens zoveel te maken met het zien van een uitkomst voor moeilijke financiële omstandigheden, iemand die daar in verkeert kan maar beter niet gokken, als wel hebberigheid. Je moet je zelf tenslotte toch niet indenken dat je die 20 miljoen wint… Ik zou zo een paar doelen kunnen verwezenlijken en dan stil kunnen gaan leven. Aan de andere ant zou ik mijn werk, dat ik nog steeds leuk vind gewoon blijven doen.

  Reactie door speedfreak123 — donderdag 15 december 2005 @ 13.38 uur

 15. En wat dacht je van eer, Pietje af?

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — donderdag 15 december 2005 @ 14.01 uur

 16. gefelicteerd jan de Wit. zo zie je maar weer:stäter Tropfen hölt den Stein. Daarom blijf ik ook aktief in het bestrijden van de ons negerende media!
  Aad Sweep

  Reactie door Aad Sweep — donderdag 15 december 2005 @ 14.10 uur

 17. Beetje ziek om een bel spelletje te vergelijken met de schiphol brand die aangstoken is doro een gedetineerde.

  Reactie door Klaas — donderdag 15 december 2005 @ 14.11 uur

 18. @14 Sabineke,

  Vorig verdonk onderwerp: ‘Verdonk moet de eer aan zichzelf houden’, had ik het volgende al geconcludeerd:
  “Wat betreft Verdonk en de eer aan zichzelf houden; die laat overduidelijk zien dat eer niet iets is wat haar bezig houdt.”
  Jammer maar helaas.

  Reactie door Pietje af — donderdag 15 december 2005 @ 14.11 uur

 19. Bovendien weer ik zeker dat bij een aantal van die belspelletjes het doorgestoken kaart is.
  Ik bedoel dat er een vooraf geselecteerde kandidaat de winner is.
  Deze is via medewerkers van het programma -tegen betaling achteraf- de winnaar.
  Vraag me niet hoe of ik dit weet, en ik ga het ook niet uitleggen, maar het is écht zo!

  Reactie door Wattenstaafie — donderdag 15 december 2005 @ 14.25 uur

 20. @18 Wattenstaafie

  Het moet ook niet gekker worden.
  Zo zie je maar weer wat een bedrog het is met die belspelletjes … !

  Reactie door Pietje af — donderdag 15 december 2005 @ 14.31 uur

 21. Hulde aan de SP. Ook een beetje aan Donner, hij snapte dat gokken niet mag van God, beetje jammer dat hij nog niet begrijpt dat liegen, bedriegen, oplichten en mensen brodeloos maken ook niet mag.

  Reactie door kaatje — donderdag 15 december 2005 @ 14.32 uur

 22. Tjee, Wattestaafje, ongelooflijk toch hoe slinks men tewerk gaat voor Euri!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — donderdag 15 december 2005 @ 14.37 uur

 23. geweldig ga zo door!

  Reactie door chrisinactie — donderdag 15 december 2005 @ 14.53 uur

 24. Hulde voor de SP, maar ik ben bang dat deze wetswijziging geen oplossing is. Per spel mag per jaar 13 x een trekking gedaan worden.
  En neem maar aan dat Endemol zich suf piekert welke spelletjes hij nu weer gaat lanceren…
  Want die lucratieve oplichterij moet door gaan!

  Reactie door @bacus — donderdag 15 december 2005 @ 15.08 uur

 25. Hoezo is dit een SP-actie? Volgens mij steunen veel meer politici het afschaffen van die onzinspelletjes al jaren.

  Hoe dan ook, mooi dat het uiteindelijk is gelukt.

  Groeten,

  Reactie door Enrico — donderdag 15 december 2005 @ 16.51 uur

 26. Jan de Wit bedankt! Gefeliciteerd met dit resultaat! Een flinke bron van irritatie minder op de buis.

  Reactie door J3roen — donderdag 15 december 2005 @ 18.33 uur

 27. Weer geweldig gedaan jan.

  Reactie door B.Hoekstra — donderdag 15 december 2005 @ 19.07 uur

 28. Wel verd…..eindelijk zou ik gaan winnen, ik had zo het gevoel dat dit mijn lucky year zou gaan worden, helemaal rich, golven met Enrico, feestjes met Ray, maar nee, ene de Wit steekt er een stokje voor.
  Ach ja als je voor een eurotje geboren bent.

  Reactie door Eric — donderdag 15 december 2005 @ 20.05 uur

 29. @28Eric
  Oeps golven moet golfen zijn … de spelfouten waar ge als de kippen bijzijt zijn slechts een vorm van dichterlijke vrijheid

  Reactie door Eric — donderdag 15 december 2005 @ 20.09 uur

 30. Mooi nieuws!
  Prima man, die Jan de Wit!

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — donderdag 15 december 2005 @ 20.55 uur

 31. Zo zie je maar weer door niet op te geven kun je soms nog iets bereiken !
  Jan de Wit mijn complimenten !

  Met Vriendelijke Groet !

  Reactie door Peter Grootheest Junior ! — donderdag 15 december 2005 @ 21.31 uur

 32. Sluit me van harte aan bij de felicitaties aan het adres van Jan de Wit. Misschien kan hij z’n collegae in het Europees parlement eens verzoeken het een en ander Europees te regelen. Hier in Hongarije zijn belspelletjes zelfs een bron van inkomsten voor de publieke omroep! De minder vermogende Hongaar die het niet kan laten een sms te verzenden of te bellen krijgt de rekening gepresenteerd. Van mij mag het Europees worden aangepakt.

  Reactie door John van Houten — donderdag 15 december 2005 @ 22.48 uur

 33. Van hartegefeliciteerd, eindelijk weer ruimte voor normaal denkende en kijkende mensen programmerings tijd. En dan nu verder met opheffen van die ontzettend irriterende veelvuldig terug komende ster spotjes. Vooral die van de banken, zorgverzekeraars, ziekenfondsen en pesioenfondsen. Geef die euro’s uit de meevallers aan de publieke omroep dan blijven onze hersens werken, of mag dat misschien niet meer????

  Reactie door Rita van Deurzen — vrijdag 16 december 2005 @ 0.18 uur

 34. WATTENSTAAFIE,

  Bedankt, ook jij een warme knuffel.

  Reactie door Jeweetwelvanwie — vrijdag 16 december 2005 @ 10.11 uur

 35. Is het wel helemaal afgelopen? Ik meen toch dat de de RTL programma’s uit Luxemburg komen. Wat zullen die zich storen aan Nederlandse wetgeving?

  Reactie door leonidas — vrijdag 16 december 2005 @ 13.13 uur

 36. Ik vraag me ook af of het enige zin heeft. Het is precies wat @bacus (24) zegt, Endemol is al bezig om heel veel varianten te ontwikkelen, zodat er toch gewoon doorgegaan kan worden. Dus ervan af zijn is voorlopig nog niet waar. Hoe het trouwens zit met de U-bocht over luxemburg (35) weet ik ook niet precies.
  Wat ik wel weet is dat Endemol de 60 eurocent die maximaal gevraagd mag worden per gesprek te laag vind. Ze zullen dus nog meer mensen moeten bedriegen om hun winst te behouden.

  Reactie door Ad — vrijdag 16 december 2005 @ 15.14 uur

 37. ik geloof het nog niet…een drroommmm..
  geen blonde meisjes meer,die dom doen..
  het moet een droom zijn..

  Reactie door eric — vrijdag 16 december 2005 @ 17.07 uur

 38. @37
  Voor dit soort spelletjes hoef je niet blond te zijn.
  Ontwaak, generaliseer niet zo. Er zijn genoeg blondjes die heel slim zijn.
  De kleur van het haar ligt aan de hoeveelheid pigment en niet aan de hersens.

  Reactie door Johannes — vrijdag 16 december 2005 @ 20.55 uur

 39. @ 28

  Golfen met Enrico? Kan ik je niet aanraden, beste man. Ik ben met mijn driver in staat om de bal zo te slaan dat ik je zelfs tussen je ogen raak als je ACHTER me staat met een betonnen hek tussen ons in.

  Kortom, ik heb nog maar net les.

  Groeten,

  Reactie door Enrico — zaterdag 17 december 2005 @ 9.25 uur

 40. eindelijk een einde aan het leegzuigen van mensen !

  Reactie door fred — zaterdag 17 december 2005 @ 14.25 uur

 41. 40 fred

  Hoezo, zijn ze gevallen daar in Den Haag.

  Overigs is het keus om te bellen of te kijken aan jezelf.
  Het “meer hebben gevoel” maakt het vlees zwak.
  Iedereen wil verdienen, dus waarom niet.

  Reactie door ik weer — zaterdag 17 december 2005 @ 15.54 uur

 42. Even een reactie op nummer 2. Zo zit de hele economie in elkaar. De mensen weten zich een rat voor andermans ogen te draaien en ze loeren wie erin stinkt. Moet je ook maar eens kijken wanneer er uitverkoop is in de winkels. Ze hebben de prijs zogenaamd voor een kwart hoger gemaakt om zo deze weer voor 25% naar beneden te kunnen schuiven. Het is dus gewoon de normale prijs die ze aanbieden, maar de klant denkt dat hij het voor 25% minder heeft gekocht. Als je dit weet, dan koop je alleen nog maar bij de goedkoopste zaken; op de markt en nog meer andere adresjes, die dezelfde spullen op een werkelijke wijze veel goedkoper aanbieden.

  Nog een punt die ik bespreekbaar wil maken is de gratis nieuws-smsjes van bijvoorbeeld die Real Life Programma’s. Dit hoort niet bij de wet kansspelen, maar ze verdienen er geld als water aan. Neem nu het programma Big Brother. Een zogenaamde nieuws-smsje, die je krijgt is 55ct. Reken dat is uit. Ze sturen 20 smsjes per dag uit en dat is toch € 1330,= per de 120 dagen dat Big Brother of Endemol daaraan verdient per persoon die het smsje krijgt. Mensen zijn zich daar niet bewust van en ik hoop dat de mensen, om zo vele telefoonschulden te voorkomen, daar eens naar gaat kijken en aan de kaak gaat stellen. Dat is dus Fl. 2700,= per persoon voor sms nieuws of zelfs nog meer. Nou daar kan men bijvoorbeeld een pc voor aanschaffen; een 20 Mbit internetverbinding voor nemen, naar de site gaan en daar het nieuws lezen en vervolgens weten we dat we nog veel meer met een PC kunnen doen. Men is lucratief en creatief genoeg om geld naar binnen te loodsen en mensen op die wijze in de problemen te laten zitten, maar daar schijnen zij niet mee te zitten. Als zij zo denken laat ik ze ook door de goot heen zakken. Want zo is het wel.

  Die bedrijven verdienen geen geld aan me en dat zal ook nooit gebeuren ook. Informatieve en inhoudelijke programma’s op maatschappelijk en politiek gebied kunnen ze niet brengen. Daarom, dat ik ook nooit naar de commerciële zenders kijk. Ik ben er niet voor te vinden als alleen maar het kijken van een goede film die ik weleens de revue zie passeren.

  Reactie door Jan Prins — zondag 25 december 2005 @ 4.26 uur

 43. Ze maken die programmamakers alleen maar lucratiever en creatiever om zo meer mensen te bedriegen, maar……. de mensen laten zich ook graag bedriegen. Je kan ook NIET bellen!! Je kan je 0909 en 0906 nummers afsluiten bij de telecombedrijf waarin je zit en je kan ook alle andere mogelijkheden voor jezelf nemen om zo enig risico uit te sluiten en jezelf in bescherming te nemen.

  Groet,

  Jan Prins

  Reactie door Jan Prins — zondag 25 december 2005 @ 4.32 uur

 44. Even een reactie aan Danny:

  Nee Danny; je hebt het wel bijna goed, maar nog niet helemaal.

  Je komt eerst in een poel om 10de beller te worden. Dat kost je zeker 15 telefoontjes à 1,=. Dat is dan al 15,=. Dan ben je tiende beller. Dan wordt er gezegd dat er nog meer tiende bellers zijn; zeg dat het een stuk of 10.000 bellers zijn. 1 op de tien bellers hebben de pot en dat is 100 op de 10.000. Goed; je hebt 1% kans dus wanneer je dat zo doorrekent. 1% kans dat je 2000,= verdient. Nou komen ze ook met 700,= die dan in de Jackpot zit. Dan zie je dat ze geld nodig hebben.

  Goed, die meiden hebben werk en kunnen babbelen als een prostituee babbelt. Ze hoeven er alleen geen sex voor te bedrijven om hun werk uit te kunnen voeren. Endemol heeft in dit geval een paar meiden uit de prostitutie weten te houden. Dat is het enige positieve wat ik zie. Het zijn inderdaad een stelletje hoeren en oplichters bij elkaar, maar het is kijker zelf die de keus maakt of ze al dan niet opgelicht willen worden!! Dus 0909 en 0906 nummers afsluiten.

  Reactie door Jan Prins — zondag 25 december 2005 @ 4.44 uur

 45. Even een reactie aan Danny:

  Nee Danny; je hebt het wel bijna goed, maar nog niet helemaal.

  Je komt eerst in een poel om 10de beller te worden. Dat kost je zeker 15 telefoontjes à 1,=. Dat is dan al 15,=. Dan ben je tiende beller. Dan wordt er gezegd dat er nog meer tiende bellers zijn; zeg dat het een stuk of 10.000 bellers zijn. 1 op de tien bellers hebben de pot en dat is 100 op de 10.000. Goed; je hebt 1% kans dus wanneer je dat zo doorrekent. 1% kans dat je 2000,= verdient. Nou komen ze ook met 700,= die dan in de Jackpot zit. Dan zie je dat ze geld nodig hebben.

  Goed, die meiden hebben werk en kunnen babbelen als een prostituee babbelt. Ze hoeven er alleen geen sex voor te bedrijven om hun werk uit te kunnen voeren. Endemol heeft in dit geval een paar meiden uit de prostitutie weten te houden. Dat is het enige positieve wat ik zie. Het zijn inderdaad een stelletje hoeren en oplichters bij elkaar, maar het is kijker zelf die de keus maakt of ze al dan niet opgelicht willen worden!! Dus 0909 en 0906 nummers afsluiten.

  Reactie door Jan Prins — zondag 25 december 2005 @ 4.45 uur

 46. Laten we een belspelletje ontwikkelen om zo de gevangenis op Schiphol weer op te kunnen bouwen, zodat Madamme Verdonk weer bezig kan zijn met haar deportatie maatregel!! Ook zij moet maar eens gedeporteert worden uit het Kabinet. Daar zijn ale nederlanders bij gebaad.

  Reactie door Jan Prins — zondag 25 december 2005 @ 4.50 uur

 47. Nou Endemol doet ook bij zeven meiden iets heel goeds. Hij wist die meiden wel uit de prostitutie te houden.

  Verder over de opmerking van Lobias:

  Wat heeft Luxemburg te maken met de Nederlandse wetgeving? Heel veel, want RTL4 wordt in Nederland uitgezonden waar de Nederlandse wetgeving regeert. Dus dat heeft het ermee te maken.

  Verder nog aan John van Houten:

  Dat is de volgende stap. Ik ben eerst blij dat het in Nederland nu zo is geregeld. Daar ben ik de SP heel erg dankbaar voor. Dit soort belspelletjes op de irri-top 10 met stip als binnenkomer op nummer 1.

  Groet

  Reactie door Jan Prins — zondag 25 december 2005 @ 5.23 uur

 48. Zo schrijf ook maar even een loggie
  Knappe jonge dames die je wat voorliegen zo simpel moet je het zeggen.

  Ik kijk regelmatig als er weer niks op tv is naar die zinlose bel spellen en d8 je komt er nooit door dus belde ik maar niet.

  Maar vandaag ouwejaarsdag heb ik me toch laten mee slepen door zn knappe jonge dame erg eigenlijk.
  Ik weet dat het allemaal onzin is maar toch belde ik omdat ik continu lekker gemaakt werd met een geldkoffer die ze voor mijn neus liet zwaaien.

  Na een half uur kijken besloot ik te gaan bellen naar een nummer 09090006 van sbs 6 en net 5.

  Het ging om een 6 letterwoord en deze letters waren zichtbaar ..nt.n heel veel mensen naartuurlijk bellen met de meest voor de hand liggende woorden .

  dit duurde ongeveer 30 minuten en er waren zn 12 mensen in de studio geweest .

  Uiteindelijk gaven ze deze letters .anten en sante.dus als je dit ziet wet je zeker dat het santen moet zijn maja .

  Ze gaf zelfs nog een hint cocosmelk
  ik zocht op internet en ik vond het woord santan dit komt dus niet overeen met het woord santen .

  Maarja ik denk ook zo als je het doet moet je het goed doen dus ik heb er maar wat eurotjes tegenaan gegooit .

  Heb 50 keer gebelt om te chekken of ik in de studio kwam achter elkaar belde ik en neej hoor ik kwam er niet door dus 50 keer 80 eurocent is dus 40 euro .
  mischien zijn er wel 1000 zo gek als mij op dat moment en hebben ze 40000 euro in een half uur verdiend.

  Nou vind ik het wel zonde van het geld maar wou even een bewijsje dat het echte oplichting is en vind dat hier radicaal axtie in ondernomen moet worden omdat dit ten eerste tegen de wet is .

  De wet verbied naar mijn inziens
  1 niemand iets voor liegen
  2 iemand niet mag misleiden
  3 misbruik maken van vetrouwen
  4 mensnen manipuleren

  Er word door de damens die dit programma presenteren namelijk gezecht .

  1 er belt helemaal niemand wat is dit nou
  2 het is verdacht rustig op de lijn
  3 als je nu belt kom je in de studio
  4 probeer het nou eens 1 keer en je komt in de studio dat beloof ik je
  5 bel nu je bent zo erg dicht bij de geldkoffer
  6 wil je niet op vakantie of dit of dat blabla

  indoctrinatie misleiding is het

  Ik kan zo nog wel even door gaan met de valse voorwendselen die ze geven .

  Ik vind dit gewoon ronduit de grootste oplichtings zaak die er gaande is en vind dat er een meldpunt moet komen voor tv belspel oplichting .

  Ik vind dat niemand in dit land mag liegen op de openbare televisie het is namelijk toegangkelijk voor kinderen die zo dit gedrag als normaal gaan beschouwen .

  Hoe maken we onze samenleving kapot echt triest.
  Vind dat iedereen zijn geld terug moet kunnen eisen en dat over de afgelopen 6 jaar iedereen die bedonderd is onder valse voorwendselen een aanklacht in moet dienen .

  Denk dat er op deze wijze miljoenen terug vloeien in de samenleving en dat zou een enorme inpuls zijn voor de economie uitkleden zenders en belspellen want als je onderzoek gaat doen naar hun bank rekening dan zullen er van de afgelopen 6 jaar miljoenen op staan.

  greets marcel

  rechtvaarding is een schone zaak.

  Reactie door marcel m — zaterdag 31 december 2005 @ 14.03 uur

 49. Maandag 2 januari – toch weer belspelletjes op de commercieelen.

  Overtreding van de nieuw Code? Kamervragen?…..Jan? Of heb ik het hele verhaal niet goed begrepen.. Kan ook.

  Mark

  Reactie door M. Van den Bosch — dinsdag 3 januari 2006 @ 17.41 uur

 50. Zaterdag 7 januari 2006 belspelletjes nog steeds op de buis!!!

  Reactie door Giel — zaterdag 7 januari 2006 @ 13.25 uur

 51. Hallo Jan (als ik zo vrijpostig mag zijn),

  Naar mijn mening is de media-ziekte genaamt ‘belspelletjes’ alleen door een uitspraak van een bevoegde rechter te genezen. Zoals zo vaak in Nederland zal je helaas toch eerst naar de rechter moeten om te zorgen dat diegene die iets doen wat wettelijk verboden is, een halt wordt toegeroepen.
  Waarschijnlijk weet een ieder in de 2e- en 1e Kamer van de wettelijke bepalingen omtrend belspelletjes. Daarom vraag ik mij, en met mij vele andere, af waarom tot nu toe niemand de stap naar de rechter heeft gemaakt. Ik zou het zelf graag doen, maar helaas kan ik mijn gelijk niet betalen, omdat het aanspannen van een rechtzaak in Nederland om onduidelijke redenen zo duur moet zijn.
  Daarom mijn verzoek aan U en de Uwen: Doe er alstublieft spoedig op hoog niveau iets aan!

  Reactie door Erick van der Ende — maandag 30 januari 2006 @ 16.16 uur

 52. hoe krijg je dat er dan ook weer of die k.u.t. code mijn hele telefoon slaat op tilt !!??

  Reactie door rambo — maandag 20 februari 2006 @ 18.36 uur

 53. Ik snap twee dingen niet:
  1 Er is een nieuwe code, die niet geldt voor de belspelletjes. Waarom wordt Jan de Wit hiermee gefeliciteerd? Er is dan toch niets bereikt door hem, met betrekking toch verbod op belspelletjes?

  2 Als een vergunning verplicht is voor belspelletjes, volgens de Wet op Kansspelen, waarom zie ik deze spelletjes dan nog steeds op TV? Kan Jan de Wit niet op basis van deze overtreding actie ondernemen?

  Reactie door Karto — woensdag 1 maart 2006 @ 16.14 uur

 54. Nou ze zijn er nog steeds.
  en vannacht met een knoepend van een foute misleiding.
  Echt gemeen en misleidend

  de opgave was een rekensommetje,
  7+5…1+3…4=??

  daarboven stond met grote letters de tekst
  meneer van dale wacht op antwoord

  wat schetst mijn verbazing???
  de oplossing was
  7+5-1+3/4=3,5

  als dit geen misleiding is!!
  als je 3 door 4 deelt komt er per definitie …,75 uit.

  Verbieden deze vorm van televisie.
  Waar kan je je beklag doen als dit soort fouten worden gemaakt??

  Reactie door Bert-Pieter — maandag 10 april 2006 @ 2.29 uur

 55. He he,
  Eindelijk komt hier er een einde aan na jaren ellende van oplichterij,
  want let wel: bij elke druk op de toets kost dat weer 50 eurocent,
  wandaar dat de tv zenders rijker worden!!
  en de bellers armer dus,
  en het is altijd oneerlijk geweest voor alle mensen die mee wilden doen met deze
  mooie BELSPELLETJES.

  DUS STOPPEN MET DEZE OPLICHTERIJ

  WINNEN,LAAT MIJ NIET LACHEN.

  Reactie door h.hartog — zaterdag 22 april 2006 @ 21.26 uur

 56. nou ook ik ben slachtoffer van de oplichtings praktijken van de sbs bel lijn met het nummer 09090006 en het word tijd dat er snel iets aan gedaan word en mischien nog belangrijker waar ik mijn schade kan verhalen ik circa 40 keer meegedaan a zogenaamd 60eurocent plus de kosten van mijn mobiel a 15 eurocent niks aan de hand zou je zeggen dat is totaal 30 euro hier kan ik nog mee leven ik werd echter door mijn provider T Mobile op de hoogte gebracht dat ik in drie dagen na slechts 40 keer te hebben gebeld een bedrag van 300euro dien te betalen als er meer mensen zijn met deze ervaring laat dat dan zeker weten want het moet eens afgelopen zijn met de telemafia praktijken

  Reactie door E.R.Veld — woensdag 28 juni 2006 @ 15.49 uur

 57. Ik heb geen 300 verbeld, maar ben wel met 5 belletjes ruim 5 euro verder :(

  terwijl ze beweren dat het “maar” 60 cent per gesprek kost…

  Reactie door k — donderdag 3 augustus 2006 @ 12.07 uur

 58. ik belde nooit omdat ik weet dat het niet deugd,
  maar daar we zeker willen zijn testen we nu weleens die sbs belspelletjes,
  waar men wel elke minuut zegt dat de lijnen open staan, maar wij bellen net dus 15 x en men blijft zeggen, helaas de lijnen zijn al dicht,
  is er nu echt nergens een plek, waar je terecht kan, met dit soort ervaringen?
  gewoon leugen en bedrog toch,
  zeggen dat lijnen openstaan maar als je belt zijn ze dicht…

  Reactie door bluelady — donderdag 17 augustus 2006 @ 13.13 uur

 59. Wie heeft er of kent iemand die wel eens een geldkoffer heeft gewonnen bij SBS en weet hoeveel geld ‘erin’ zit. Want ze geven de prijzen bij SBS op een of andere miraculeuze manier altijd weg oplopend in prijs. En de koffer ging er uit voor de €600 prijs. En zo’n grote koffer, minder dan €600. Dat kan natuurlijk niet. Ook al zitten er alleen 5 euro briefjes in.

  Reactie door Roy — woensdag 30 augustus 2006 @ 3.27 uur

 60. Ik snap niet wat jullie hier allemaal zeuren. jullie zijn degene die hier naar kijken en tig keer gaan bellen dat is jullie eigen schuld.

  Reactie door ... — maandag 18 september 2006 @ 14.50 uur

 61. legale oplichting op ned tv.
  de staat vult haar zakken.
  moeten wij eens doen.
  nu is duidelijk dat veel geld verdienen
  op deze wijze mag.

  Reactie door willem — woensdag 4 oktober 2006 @ 14.01 uur

 62. Ik hoop dat de belspelletje(oplichting} nu eindelijk eens van de buis gaan. Het is zeer irritant en geldklopperij.
  Het is ter bescherming van mensen die nog steeds niet snappen dat ze opgelicht worden en torenhoge telefoon rekeningen krijgen.
  Laat je bij de KPN afsluiten van deze nummers dat scheelt je een hoop geld.
  En Hr de Wit GA ZO DOOR met misstanden aan de kaak te stellen.
  Hulde voor de SP.

  Reactie door Hilly — maandag 30 oktober 2006 @ 16.23 uur

 63. Het bericht is op 15 december 2005 geplaatst, 1 januari 2006 zou het ingaan en het is nu al 21 november 2006 en ik zie nu nog steeds zo’n achterlijk belspel op tv!! Ik word er gek van!! Op elke maar dan ook ELKE zender zie je ze! Behalve de publieke omroepen, maar daar is ook niks op tv.
  Ik snap ook echt niet waarom die mensen blijven bellen!! Je bent toch niet achterlijk! En dankzij al die domme bellende mensen blijven dit soort programma’s bestaan!
  Maar goed.. wanneer gaat er nu ECHT iets aan gedaan worden dan? Want voorlopig zijn we bijna weer een jaar verder en bestaan ze nog steeds. Dus dat hele bericht slaat dan ook nergens op.

  Reactie door Ingrid — dinsdag 21 november 2006 @ 12.37 uur

 64. Bij deze proficiat voor de behaalde winst van 25 zetels (gisteren gehoord dat er 1 naar de PvdA gaat). Ik mag zeggen, dat heb je dus niet op de wijze gedaan zoals Fortuijn dat gedaan zou hebben, maare cht met een goede socialistische degelijkheid. Nu ben ik al jaren lid van de SP en ook bij deze verkiezingen heb ik zelf ook aan deze winst meegeholpen, maar het mag er zijn. 17 zetels meer. Dat is een record in de parlementaire geschiedenis. Gewoon tegen het Koningshuis blijven en toch een kadootje meenemen voor de koningin past echt hoe we staan ten oipzichte van het Koningshuis. Jullie hebben hele degelijke nieuwe mensen in de Kamer gezet die eensgezind zijn en dat neemt niet weg, dat D’66 in het verleden ook 24 zetels hadden, maar ze hebben dat niet vast kunnen houden. Hopelijk kunnen jullie dat wel. Maar dat zal wel lukken, want jij als lijsttrekker doe je dat heel erg goed.

  Rust maar wat na de verkezingen en dan hoop ik jullie allemaal of via TV of in het echt in de Kamer zelf als toeschouwer tegen te komen. Wens de nieuwe leden van de Kamer heel veel succes en jezelf ook.

  Nogmaals Proficiat. Ik ben trots op jullie allemaal!!

  Groet,

  Jan Prins.

  Reactie door Jan Prins — zaterdag 25 november 2006 @ 6.04 uur

 65. ‘sMorgens vroeg, 6 jan ’07. Twee foto’s. Zoek de twee verschillen. Ik had ze tamelijk snel door, terwijl het grietje ze zo moeilijk vond. “Als ik ze niet kan zien, dan…..”. Als je de twee verschillen kan aantonen, win je “12 geg.geldkoffers en €6200,00″. Dus toch maar proberen. En proberen, en… Iedere keer; “Helaas, de lijn is gesloten, probeer nog een keer, succes”.
  Na pakweg 30 telefoontjes (lijn gesloten!) ben ik maar naar bede gegaan.
  Ok, ik heb hier zelf voor gekozen, maar werd wel iedere keer aangespoord want “we wachten.., en nu echt voor de laatste keer.” etc.
  Er werd wel verteld dat de lijnen aan en uit gingen, maar er werd niet bij verteld hoe vaak of hoe lang dat de lijnen open waren.
  Hierdoor kreeg ik wel het gevoel van bedrogen te worden.
  Een goede les!!

  Wizard

  Reactie door Wizard — zaterdag 6 januari 2007 @ 13.25 uur

 66. Wat ben je TOG STOM WIZARD!!!!

  Als er niemand meer gaat bellen.
  Gaat het van de buis.

  Reactie door tijgertjew — dinsdag 16 januari 2007 @ 16.03 uur

 67. In zo’n geldkoffer zit helemaal niets. Het heet een geldkoffer omdat op de zijkanten geld staat afgebeeld maar geld waar je mee kan betalen zit er niet in. Wel handig om 6 van die koffers te hebben voor als je op vakantie gaat! :) Hoewel ik liever een echte reiskoffer neem.

  Die jackpot is helemaal een lachertje. Dat raad helemaal nooit iemand! 4 cijfers, net zo moeilijk als een pincode dus! Wat een farce.

  Voor al dat geld kom je er dus bekaaid vanaf. Wat kan zo’n griet trouwens lullen zeg. Ze liegt zo een heel uur vol, 4x zie je zo’n klokje verschijnen en die geluidjes… van begin tot het eind (een uur later) wordt je in de waan gelaten dat he nu moet bellen, want de lijn staat open!! Jaja… Die is pas open op het allerlaatse moment, nadat ze al vet hun zakken hebben gespekt met hun aandeel in de opbrengsten van de telefoontjes!

  Reactie door Daan — zondag 21 januari 2007 @ 3.23 uur

 68. Ter informatie stuur ik even deze correspondentie!

  Geachte mevrouw Ten H. (van SBS 6 Games),

  Dank voor uw antwoord.
  Heeft uw omroep een vergunning voor een kansspel? Zo ja dan zou ik graag uw vergunning willen inzien. Kunt u mij derhalve de spelreglementen doen toekomen of vertellen waar ik die kan bekijken?

  U gaat niet in op de rest van de door mij aangehaalde punten. Daar zou ik graag per punt een reaktie op willen ontvangen.

  Voorts staat de presentatrice in direct contact met uw regie, dus hoort zij te weten wat daar plaatsvindt, en mag ze dan op grond van die info geen foutieve inlichtingen aan het publiek voorspiegelen lijkt me.

  Volledigheidshalve citeer ik hieronder nog maar een keer mijn originele klacht, en hoop dat u alsnog op alle punten wilt ingaan.

  Hoogachtend,

  T. van Schie


  Originele mail:

  Hallo SBS6,

  Dit email-bericht schrijf ik vanuit het gevoel opgelicht te zijn.

  Ik probeerde vanavond (de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 febuari 2007) vele malen mee te spelen in het nachtprogramma/belspel “Reverse” dat door Gaby werd gepresenteerd. Helaas vond ik alsmaar de ‘open lijn’ niet, maar dat is niet zo gek, als die maar een ‘honderdste’ seconde open gaat en dan misschien hooguit iets van 10 x per uur …..

  Het spel wordt gepresenteerd als een behendigheidsspel waarbij de kijker zogenaamd het ‘juiste moment’ kan vinden (hoe?) maar in de praktijk blijkt het een puur kansspel, met overigens zeer lage kansen om ueberhaupt in de uitzending te komen.

  Ik heb het nare idee dat bij dit belspel voorts stevig wordt gefraudeerd en expres foutieve informatie wordt verstrekt door de presentatrice, om potentiële nieuwe bellers te lokken.

  Ten eerste:
  Gaby vertelde in de beginfase van het eerste spel (de foto’s met de twee verschillen met die koeien) rond half 2 dat de 20 koffers met in totaal minimaal 20.000 euri *gegarandeerd* waren. Toen de uiteindelijke winnaar in beeld kwam rond half 4 (2 uur later!) bleek dat hij het ‘kluisspel’ nog moest spelen en waren die koffers dus plotsklaps blijkbaar *niet* meer gegarandeerd….

  Ten tweede:
  Gaby meldde diverse keren dat de allerlaatste (‘allerallerallerallerlaaatse” e.d.) klok werd ingestart. Ik zat dus minstens 5 van die ronde ‘finale’-klokken en nog een paar cijferklokjes te spelen, en het begrip “allerlaatste” werd dus zeer frekwent zeer ten onrechte gemeld.

  Ten derde:
  Gaby zei diverse keren dat ze NU, zometeen, gelijk etc. een winnaar zou krijgen, en die kwam dan vervolgens niet nu of zometeen of gelijk.

  Ten vierde:
  Gaby zei dat ze ‘zeker vijf spellen ging spelen’ waarbij ook nog eens elk spel gespeeld zou worden om 20 koffers. Ze kwam echter niet verder dan 2 spellen (de fotovergelijking, en het grid waar 2 woorden van 3 letters moesten worden geraden) en het tweede spel ging om hooguit € 1000. Klopt dus van geen kant.

  Ten vijfde: Gaby zei dat de eerste winnaar er voor de reclame (rond 3.15) gegarandeerd zou komen, en dat werd dus pas na de reclame een kwartier later….

  Ik kan nog wel een aantal argumenten opsommen waardoor dit spel *regelrecht onder een rechtszaak* zou worden afgeschoten en verboden zou kunnen worden.

  De kans om ueberhaupt in de uitzending te komen binnen een redelijk aantal telefoontjes is bedroevend laag. Ik heb zelf schat ik zo’n 50 x gebeld. Als ik Gaby (of haar ‘regie’) mag geloven speelden er continu gemiddeld rond de 10 tot 20 mensen mee. Ik weet dat dat een leugen is en het moet een sterk veelvoud daarvan zijn. Dan is de kans om binnen te komen bij een spel als het fotovergelijkspel dat dik 2 uur duurde al bijna verwaarloosbaar klein.
  Dan komt het raden van die 4 cijfers van die (onterechte!) kluis er nog bij, met een kans van 1 op 10000. Dus de kans om ueberhaupt die 20 koffers te winnen wordt dan al zo miniem dat je nog eerder de staatsloterij 10 keer achterelkaar kan winnen met 1 staatslot.

  Als er dan vervolgens op het hele programma met slechts 2 van de beloofde 5 spellen nog slechts 300 euro aan prijzengeld wordt weggegeven, terwijl er dus per uitzending veel meer dan die 10 mensen bellen en als die ook gemiddeld net zo vaak als ik zouden bellen, waarbij een opbrengst van (ik heb uitgerekend) minimaal 100.000 euri of meer per programma wordt binnengeschraapt uit de telefoontjes, dan denk ik: hier klopt iets grondig niet. Kijkers worden puur bedrogen.

  Ik hoop derhalve dat u zo coulant zult zijn *minstens* € 200 aan door mij gemaakte telefoonkosten aan mij terug te betalen, ten eerste vanwege de aard van de misleiding, ten tweede vanwege het feit dat er ‘gesprekskosten’ worden gerekend terwijl ik geen woord kan uitbrengen tegen de computergestuurde mededeling dat de lijn dicht is. Als een lijn niet open is is een echt gesprek in elk geval *niet* mogelijk, dus zou dat ook niet als een gesprek ten bedrage van € 0,60 mogen worden doorgerekend aan de beller.

  Ik verwacht uiterste coulantie van uw omroep of ik zal serieus nadere stappen overwegen.

  Hopende dat u uw spellen zult aanpassen en volkomen eerlijkheid zult betrachten in het vervolg, en in afwachting van uw spoedige antwoord,

  Hoogachtend,

  T. van Schie
  Burg. Van Haersoltestraat 7
  7711 JJ Nieuwleusen
  Postgiro 4092052
  .

  From: Vivian ten H. [mailto:**@sbs.nl]
  Sent: vrijdag 16 februari 2007 17:07
  To: tjako@sollie-dsl.nl
  Subject: Games

  Geachte heer/mevrouw van Schie,

  Bij deze een reactie op uw email van 3 februari j.l.

  Wij spelen met een directe lijn naar de studio. Dit houdt in dat u, wanneer u de open lijn weet te vinden, direct wordt doorverbonden naar de studio. Deze lijn staat echter niet altijd open. Het is een kansspel waarbij u zowel kans heeft een gesloten als een open lijn te treffen. Zoals u zelf al zegt, gaat de lijn zo nu en dan een kort moment open en gelijk weer dicht. Als er op dat moment niemand ‘achter’ zit, kunnen we helaas ook niemand doorverbinden. Dit is dan ook de reden dat het spel langer gespeeld wordt dan de presentatrice in eerste instantie denkt.

  Vanzelfsprekend kunnen wij de door u gemaakte kosten dus niet vergoeden.

  Ik vertrouw erop u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.


  Met vriendelijke groet,

  SBS
  Productions
  Vivian ten H.

  Rietlandpark 343
  1019 EM Amsterdam
  Postbus 686
  1000 AR Amsterdam
  Tel: 020 – 800 7123
  E-mail: [***@sbs.nl]

  Reactie door tjako van schie — vrijdag 16 februari 2007 @ 21.25 uur

 69. Even wat ik er van denk, is het niemand opgevallen, dat er altijd gezegt wordt b.v. U heeft 2000 Euri gewonnen dit wordt op Uw rekening gestort, niets is minder waar, men vergeet te vertellen dat er bijn 30% kansspel belasting vanaf gaat,dit wordt er dus niet bij verteld.Ook dat zogenaamde terugbellen gebeurt niet het is mij zelf overkomen dat ik ze volgende dag zelf moest bellen en ik moest maar 4 weken wachten voordat het overgebleven geld gestort werd.
  Hoop dat U met de vele klachten die er toch zijn succes zult hebben (mijn spel was bij RTL4)Met vr. gr. Kikie

  Reactie door kikie — dinsdag 13 maart 2007 @ 11.02 uur

 70. Hoi

  Ik heb net 600 euro gewonnen op sbs6 met het woordje nachtbel dat was rond een uur of 12:30 en ze moeten nu nog terugbellen
  ben benieuwd of ze dat ook echt doen
  hou jullie op de hoogte

  rvrhee@gmail.com

  Reactie door Robert van Rhee — dinsdag 12 juni 2007 @ 13.58 uur

 71. De meest simpele oplossing: niet meer bellen en de overheid haar werkt laten doen..!

  Reactie door Lezer — donderdag 21 juni 2007 @ 23.57 uur

 72. De meest simpele oplossing: niet meer bellen en de overheid haar werk laten doen..!

  Reactie door Lezer — donderdag 21 juni 2007 @ 23.57 uur

 73. en jahoor 475 euro op me rekening erbij ging nog wat belasting af

  groeten

  Reactie door Robert van Rhee — woensdag 27 juni 2007 @ 11.11 uur

 74. Betse mensen,

  Die belspelletjes gaan onverminderd door en ze zijn weer vol met oplichtingspraktijken. Ze gaan nog erger door als voor 1 Januari 2007. Dus wat dat aangaat……

  Verder heb ik ook een oplkichtingspraktijk ontdekt. Ze hebben reischeques uitgedeeld voor een bepaalde vakantie naar Portugal; Griekenland en nog veel meer. Je bent verplciht die rewis te nemen, maar ze hebben een truc, die alleen op internet te vinden is wanneer je bijvoorbeeld de miljoenste bezoeker bent van hun site, toegepast. Je bent verplicht dan die reis te nemen, waar 250,= op cadeau krijgt wanneer je een spelletje wint en de reis is dan 750,=. Dus dan word je nog verplciht gesteld om zo 500,= bij te leggen. Dus je word hierdoor meteen 500,= armer gemaakt, terwijl het de bedoeling was dat je ècht iets won.

  Mensen het is nog niet zo erg als bij de Zuiderburen, de Belgen, maar het feit is wel dat we heel hard moeten oppassen, dat we niet de aandeelhouders van die televisiebedrijven met ons dun betaalde loontje gaan spekken. Immers daar is ons loon niet voor bedoelt, maar gewoon om daar eten voor te kopen en dan nòg heb je dan te weinig!!

  Ik denk dat ze hier een andere vorm van oplichting hanteren…. tiende beller worden of de drect doorschakellijn, waar iemand naar zijn believen en wanneer er genoeg geld binnen is gekomen op de knop drukt dat ze direct doorgeschakeld kunnen worden.

  Het zou nog steeds verboden moeten worden, maar waar blijven de echte nadenkende Nederlanders? Ik heb vaak het idee dat de gemiddelde Nederlander gestopt is met denken!!

  Groet,

  Jan Prins.

  Reactie door Jan Prins — woensdag 27 juni 2007 @ 22.49 uur

 75. Geachte

  Gisteren heb ik op sbs6 het spel gespeeld met 09090006 en ja hoor ik heb de jackpot gewonnen van 8 dauizend eura,maar helaas pindakaas,moest er nog 4 cijverig code zeggen die niemand kan raden.en heel de uitzending heeft niemand gezegd dat je voor die jackpot nog een code moest geven.maar ja oke,nu komt dit,dus omdat ik de code niet heb geraden kreeg ik 100,- euro en toen zei ze blijf aan de lijn wachten,natuurlijk deed ik dat en wat hebben ze gedaan,ze hebbben gewoon OPGEHANGEN-LIJN VERBROKEN,dat is toch niet normaal,en tot nu toe heeft niemand me terug gebeld of zo,OPlichters dat ze zijn,maar ik laat het hier niet bij zitten-ik ga een rechtzaak tegen hun aanspannen.
  Wie heeft ook zoeiets meegemaakt?
  Laat me weten dan kunnen we samen een rechtzaak aanspannen want er zijn zat mensen opgelicht.
  Groeten jelena

  Reactie door jelena — zaterdag 7 juli 2007 @ 8.01 uur

 76. Ik heb bij RTL4 al meerdere keren gewonnen, in het tijdperk dat je 8 weken moest wachten op je geld. De Disne TV game die ik ook zou krijgen heb ik nooit ontvangen. Wel over gemailed en de eerste 2 keer netjes mail terug maar toen ook niet meer.

  1 keer werd ik terug gebeld terwijl het spel nog 5 minuten door ging, goed voor mij maar wel knap lullig want iedereen belt nog wel in die 5 minuten terwijl er al een winnaar bekend was.

  Maar als ze een 10de beller lijn speelde vroeg je je af en toe echt af of je niet genept werd, dan belde ik met 2 mobieltjes (prepaid) gewoon voor de test, om en om heel snel achter elkaar en dan hoor je, je bent 1ste beller en dan verder tot 9de beller en dan ben je opeens weer 1ste beller…

  Ik ben er toen achter gekomen dat ze om het zo te zeggen 10 telefoons hebben lopen je wordt als beller in de eerst beschikbare lijn gegooit dus vandaar komt het wle voor dat je soms 9de beller bent en dan oppeens 4de ofzo. MAW er zijn dus 100den 10de bellers…

  Die direct doorschakellijn vnd ik echt zo nep, dan moet je echt geluk hebben. Met die 10de beller lijn kun je nog een beetje schatten, vaak als je 6de,7de of 8ste beller bent dan is de volgende 10de beller.

  De spelletjes op SBS 6 zijn echt vreselijk nep. Ik heb ooit iets gewonnen de grote geld koffer, wel eens gezien? Als je kijkt lijkt het alsof er zeker 500 Euro’s in moet zitten, je ziet 50 Euro biljetten etc. Dan kom je bij het telefoonteam, blijkt dat je maar 200 euro krijgt…Zo nep !!!

  En bij alle prijzen boven de 1000 Euro staat altijd jackpot en dan weet je dat je een code moet raden, wat is de kans dat je die raad?

  Overigens blijkt er wel een notaris bij betrokken te zijn.

  Reactie door michelle — woensdag 12 september 2007 @ 10.10 uur