Verantwoordelijkheid

Nickelodeon stuurt kinderen naar buiten

Kinderen moeten op 25 januari buiten spelen, vindt kinderzender Nickelodeon. Op die dag gaat de zender in zowel Nederland als België tussen 14.00 uur en 17.00 uur ’op wit’, er worden geen tekenfilms uitgezonden. De kinderzender zegt het belangrijk te vinden, dat kinderen voldoende bewegen. Uit diverse onderzoeken blijkt, dat veel kinderen te zwaar zijn, te veel achter de tv of computer zitten en niet of weinig sporten en buiten spelen. „We zijn blij, als de kids voor de buis gekluisterd zitten, maar ze moeten ook lekker naar buiten. Daar ligt voor ons ook een verantwoordelijkheid”, aldus Nickelodeon.

Het mag misschien een druppel op de gloeiende plaat zijn, maar toch kan ik bovenstaand initiatief waarderen. Er spreekt verantwoordelijkheidsgevoel uit, en dat spreekt mij aan. Onlangs sprak ik daarover met Ruud de Wild. Graag zou ik meer van dit soort initiatieven zien van de commerciële zenders.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

vrijdag 06 januari 2006 :: 12.12 uur

137 Comments

137 reacties

 1. Ook ik kan initiatief waarderen maar we hebben al eens gepraat over goede veilige speelplekken buitenshuis.

  Voor kinderen en ouders die dit niet bezitten is het jammer, denk ik, bovendien hoeveel ‘sleutel’kinderen zijn er niet tegenwordig en gaan ze dan niet gewoon achter de computer??

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — vrijdag 6 januari 2006 @ 12.20 uur

 2. Ik ben altijd blij om te horen dat sommige organisaties ook mede hun deel van de verantwoordelijkheid pakken en ten uitvoer brengen.
  Dit geeft hoop, dat ook commerciele bedrijven oog hebben voor de maatschappij waarin deze leeft.

  Reactie door alexander — vrijdag 6 januari 2006 @ 12.20 uur

 3. Hoe is het mogelijk dat een commerciele bedrijf tegenwoordig dit initiatief neemt. Ik juig het natuurlijk van harte aan, maar steekt hier niet iets achter?

  Reactie door ACCEPT — vrijdag 6 januari 2006 @ 12.35 uur

 4. Jan. Ik vind het wel een beetje dubbel.

  Aan de ene kant juich ik dit soort initiatieven van harte toe natuurlijk, maar aan de andere kant, als dit soort organisaties hun verantwoordelijkheid willen nemen waarom overladen ze onze kinderen dan nog steeds met soms de meest geweldadige tekenfilms ?

  Reactie door Danny — vrijdag 6 januari 2006 @ 12.39 uur

 5. Of er iets achter steekt, ongetwijfeld. De meeste commercielen worden bewust om een reden, dat is, gewoon in de markt blijven.

  Dat is uiteindelijk omdat ze leveren wat de klant wil. Dit betekent dat Nickelodeon ook door heeft dat mensen graag initiatieven zien die hun kinderen helpen.

  Wie weet, misschien gaan ze ook het soort tekenfilms onderhand aanpassen.

  Uiteindelijk bepaalt de vraag het aanbod. Niet meer kijken, betekent andere strategie.

  Dit geldt overigens voor veel dingen. De consument is machtiger dan hij denkt, enkel moet je het wel samen doen.

  Zie in dat licht nog eens de Brent-Spar van Shell in Duitsland…

  Reactie door Bart — vrijdag 6 januari 2006 @ 12.50 uur

 6. PRima aktie!! En dan eens per week ;-)

  Reactie door Han — vrijdag 6 januari 2006 @ 12.50 uur

 7. De mensen zouden het best hun kinderen helpen door zich weer eens zelf met de opvoeding van hun kinderen bezig te houden. Zo’n zender voorziet in een behoefte, het is vervolgens aan de ouders te bepalen hoe die behoefte wordt aangewend. Als ik vroeger geen TV mocht kijken omdat het programma door mijn ouders bijvoorbeeld minder geschikt werd geacht was daarmee de kous af. Tegenwoordig zijn een hoop kinderen een soort halfgodjes die in huis zo ongeveer alles bepalen. Ouders hebben daar niets meer in te brengen. Ik vind het van NicklOdean niet meer dan een symboolgebaar, maar wellicht zet het ouders aan om zich weer eens wat meer met hun kinderen te bemoeien.

  Reactie door gatengraver — vrijdag 6 januari 2006 @ 13.00 uur

 8. @gratengraver, geen vrijheid voor kinderen dus?

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — vrijdag 6 januari 2006 @ 13.08 uur

 9. Dat zeg ik niet Sabineke, wel een opvoedplicht voor de ouders. De ouders horen de kinderen vrijheden toe te kennen en die vrijheden af te bakenen. Dat is een normaal onderdeel van het opvoedingsproces. Externe partijen horen daar geen rol in te willen spelen. Zo ook met exessief TV kijken, sorry hoor, er zit een knop aan dat ding, en als ouders niet eens meer in staat zijn om tegen hun kinderen te zeggen “ga nu maar eens wat anders doen”, dan is dat niet terug te voeren op het aanwezig zijn van televisieprogramma’s maar op slapte van de ouders.

  Reactie door gatengraver — vrijdag 6 januari 2006 @ 13.14 uur

 10. @gatengraver, er zijn vrijheidsdenkers die vinden dat het kind het beste leert door het zijn eigen gang te laten gaan.
  Er zijn al privee scholen die dit gedachten goed ondersteunen:Eigenwijs scholen.
  Moet jouw vrijheidsdenken toch goed doen!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — vrijdag 6 januari 2006 @ 13.17 uur

 11. Inderdaad het huis uit, de straat op en deel met elkaar lief en leed, speel met elkaar, spreek met elkaar.
  Er wordt politiek gezien alles op alles gezet om einzelgangers te maken van de burgers.
  Daarnaast is het in huis tegenwoordig niet meer zo gezond!

  http://www.hocan.org/weblog/pivot/pivot-old/entry.php?id=713

  Reactie door Sinne — vrijdag 6 januari 2006 @ 13.27 uur

 12. Een echte vrijheidsdenker houdt zich primair niet bezig met hoe ouders hun kinderen opvoeden, omdat hij inziet dat zulks de VERANTWOORDELIJKHEID van die ouders zelf is Sabineke. Je hebt het trouwens over iederwijs, wat een particulier initiatief is. Ja, er is kritiek op die scholen, het is wel de keuze van de ouders zelf om hun kind naar zo’n school te sturen. Ja, er zijn TV-programma’s, het is de keuze van de ouders of hun kinderen daar naar kijken of niet. Ja, er zijn ouders die hun kinderen volledig hun eigen gang laten gaan, volledig hun eigen keuze. Het gaat niet aan om die keuzes te willen regelen, de buitenwacht heeft er zogezegd geen flikker mee te maken. Het is zelfs aan niemand voorbehouden een oordeel te vellen over hoe ouders hun kinderen opveden.

  Reactie door gatengraver — vrijdag 6 januari 2006 @ 13.27 uur

 13. Mooi initiatief. Natuurlijk is het mogelijk dat de kinderen vervolgens achter de computer gaan zitten en toch niet bewegen, maar het signaal is prima. Als meerdere bedrijven dit gaan doen is het alleen maar toe te juichen.

  Reactie door Richard — vrijdag 6 januari 2006 @ 13.28 uur

 14. Wie ben jij, of wie is ook maar ieder ander om zulks aan mensen op te leggen Sinne?

  Reactie door gatengraver — vrijdag 6 januari 2006 @ 13.30 uur

 15. @gatengraver, dit staat in schril contrast met uw commentaar van 9!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — vrijdag 6 januari 2006 @ 13.38 uur

 16. Wanneer die zender ook eens aan censuur doet qua taalgebruik gescheld ,etc in tekenfilms, zou ik dat nog meer op prijs stellen.

  Reactie door chrisinactie — vrijdag 6 januari 2006 @ 13.49 uur

 17. 15.4 off topic
  Sabineke en Danny : Waar is het forum Zembla, armoede van Luyn gebleven?
  Bij mij is het van het log.
  Kunnen jullie er nog op?
  Ik begrijp er niets van.

  Reactie door MONA — vrijdag 6 januari 2006 @ 14.07 uur

 18. @16 mona

  Staat er nog gewoon hoor

  Reactie door Danny — vrijdag 6 januari 2006 @ 14.08 uur

 19. @16

  http://www.janmarijnissen.nl/weblog/2006/01/05/zembla-over-armoede/#comments

  Reactie door Danny — vrijdag 6 januari 2006 @ 14.09 uur

 20. Nickelodeon op 25 jan.2006 tussen 14.00 en 17.00 uur “op wit” wegens zenderonderhoud. Met pedagogiek heeft het zeker niets te maken. Heeft die John de Mol daar geen dikke vinger in de pap? Ja en die is bezorgd om het geestelijke/ lichamelijke heil van ons kroost
  keep on dreaming folks.
  Klopt, ik ben wat cynisch geworden, sorry.

  Reactie door william — vrijdag 6 januari 2006 @ 14.20 uur

 21. (10) Sabineke,

  Dat is het gemakkelijkst, dan hoeven ze er zelf niks meer voor te doen. Mensen willen kinderen, maar het moet niet te moeilijk worden.Er zijn andere prioriteiten.Waarom dan kinderen?

  Reactie door Warrior — vrijdag 6 januari 2006 @ 14.43 uur

 22. @17 Off Topic:

  http://omroep.vara.nl/tvradiointernet_detail.jsp?maintopic=424&subtopic=4177

  Of ga in en van de rubrieken hier een dag terug.

  Roelf

  Reactie door R. van Bergen — vrijdag 6 januari 2006 @ 14.56 uur

 23. @21, Warrior, ik ben het niet die algehele vrijheid van individu predikt, dat doet gatenzager/boomhakker/takkenzager.
  Maar alles afschuiven op ouder verantwoording is naar min idee niet juist, immers vanwege kosten dienen veel ‘echt’paren allebei te werken met allerlei gevolgen, tv, o.a. ook.

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — vrijdag 6 januari 2006 @ 15.03 uur

 24. Het bedrijf heeft een goed moment voor zenderonderhoud en gratis reclame gekozen. Tegelijk geeft het daarmee aan dat er niets mis is met het oog van bedrijven voor daadwerkelijke noden van hun consumenten zonder dat een overheid zich er bemoeizuchtig of bevoogdend over heeft uitgelaten.
  :)

  Reactie door sjun — vrijdag 6 januari 2006 @ 15.14 uur

 25. Ik ben het van harte met Warrior eens. Ouders hebben er zelf voor gekozen om kinderen te nemen. Dan moeten ze ook de verantwoordelijkheid nemen om ze op te voeden. Het is flauwekul om te zeggen dat ouders er niets aan kunnen doen dat hun kinderen geen opvoeding krijgen omdat ze voor teveel kosten komen te staan of omdat de buurt niet goed ingericht is. Dat had je van tevoren kunnen bedenken! Kinderen kosten bergen met geld en opvoeden is moeilijk, denk hierover na voor je kinderen neemt!

  Reactie door Jan Jaap — vrijdag 6 januari 2006 @ 15.25 uur

 26. @7 Gatengraver,
  In dit geval ben ik het volledig met je eens.
  Ouders zijn verantwoordelijk voorwat hun kinderen zien.
  Zij moeten zich wat meer met de kinderen bezig houden en niet alleen maar voor de TV dumpen, omdat dit wel makkelijk is.

  @9 Ook hier heb je gelijk, er zit een knop op dat ding en is het niet geschikt, druk in die knop en zet uit die rot-TV, geldt trouwens niet alleen voor de kinderen, maar ook voor volwassenen.

  @25
  Jan Jaap,
  Ik ben het voor een deel met je eens, kinderen opvoeden kost veel moeite, inspanning en geld. Je bent ook verantwoordelijk voor datgene wat ze in de opvoeding meekrijgen.
  Alleen het punt, (al zal je het niet zo bedoeld hebben) kinderen néém je niet.
  Die krijg je, als je geluk hebt, en dan is het de schone (vaak moeizame) taak aan de ouder om van deze kinderen volwaardige mensen te maken.

  Reactie door Anja — vrijdag 6 januari 2006 @ 15.48 uur

 27. @25

  Ja eerst een begroting maken en ter goedkeuring voorleggen?

  Ik denk dat heel veel jonge mensen dit ook rationeel benaderen en liever kiezen voor een groot huis, open haard, driemaal op vakantie (als je in het onderwijs zit)
  Lekker me z´n tweetjes verdienen en laat een ander maar die kinderen krijgen.

  Reactie door G.Prins — vrijdag 6 januari 2006 @ 15.54 uur

 28. En hoe zit het met al die scheidingen en dus eenoudergezinnen?

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — vrijdag 6 januari 2006 @ 15.55 uur

 29. Inderdaat Jaap.
  Kinderen kan je tegenwoordig voor kiezen net zoals dure apperatuur. Alleen een kind kan je niet dumpen al word dat heel veel gedaan omdat die dure apperatuur of vakantie of 2 auto’s veel belangrijker is dan dat (eigenlijk)in de weg staande kind.
  Nee hoor men wil een kind en de overheid of de omroepen moeten er maar voor zorgen.

  Reactie door Frans — vrijdag 6 januari 2006 @ 15.57 uur

 30. @29 Frans,
  Ik heb het idee dat je Jan Jaap niet goed gelezen hebt.

  Reactie door Anja — vrijdag 6 januari 2006 @ 16.09 uur

 31. Deze aktie helpt niet. Het is tenslotte in januari, het kan dus ook hondeweer zijn.
  Bovendien zullen er bij een x aantal gewoon een DVD bekeken worden, anders wordt het waarschijnlijk een computerspel o.i.d. Ik ben van mening dat het de taak van de ouders zelf is om dit in de gaten te houden. Een ander punt kan ik mij trouwens wel voorstellen, op sommige plaatsen is het te onveilig voor kinderen, zodat ouders ervoor kiezen om de kinderen dan maar binnenshuis te vermaken.

  Reactie door Theo — vrijdag 6 januari 2006 @ 16.21 uur

 32. Het grote nadeel van geen kinderen hebben is dat Nederland op het laatst alleen nog maar van die oudjes als inwoners heeft en hun dure geld opmaken aan abokosten voor een internetaansluiting om de alle dagen zitten te zeiken over een goed initiatief.

  Heb je een tuin Sapineke? Laat daar die kinderen toch spelen.

  Reactie door G.Prins — vrijdag 6 januari 2006 @ 16.27 uur

 33. Als je uitgaat van één opvoedende ouder in
  wisseldienst of een grootouder die de woens
  dag kan oppassen en zo mogelijk zeker, bui-
  tenshuis spelen zal aanmoedigen, dan zit er
  inderdaad die knop aan dat toestel.

  Nu vind ik het heel kortzichtig, dat hulp-
  behoevende kinderen, of zieke kinderen, of
  bedlegerige kinderen in ziekenhuis, maar
  moeten afwachten of ze een vervangend ver-
  maak krijgen toebedeeld, of niet gefortu-
  neerde ouders nu ook nog videoapparatuur
  etc. moeten gaan aanschaffen en cassettes
  of dvd’s.

  Ook voor vaders die wel met hun kroost naar
  buiten gaan, spelen en of boodschappen doen
  moet het mogelijk zijn ze een uurtje tv te
  laten kijken, ter ontspanning, zodat hij
  het eten kan klaarmaken voordat moeders van
  haar werk thuiskomt.

  Zien jullie verplegend personeel dan elke
  keer langs het bed komen om de toestellen
  te gaan bedienen?
  JAMMER, juist voor kinderen die er om di-
  verse redenen op tijden, dat het buiten nog
  snel donker wordt, er een stukje van die
  woensdag mee kunnen vullen, nu te benadelen. Dom, gewoon dom !

  Reactie door Madelief — vrijdag 6 januari 2006 @ 16.36 uur

 34. Nickelodeon moet voor mij weer terug komen.
  Ik zit nu de hele dag alleen thuis want pappa en mamma moeten de hele dag werken.
  Ze komen ongeveer 6 uur weer thuis.
  Die grote mensen spelletjes vind ik niet leuk.

  Reactie door Tjebbe — vrijdag 6 januari 2006 @ 16.40 uur

 35. Hallo beste mensen.
  Slaan jullie niet een beetje door. Ik ben een alleenstande moeder en heb vier kinderen ik kan van ervaring spreken. de combinatie die jullie maken klopt niet. Buiten spelen kan niet? Sleutelkinderen? Geen veilig speelterrein? Kind sta-in-de-weg? Tweede vakantie boven kind?
  Ik probeer elke dag te leven alsof het mijn laatste was en ga met de fiets heerlijk met de kinderen ergens naar toe bijv. de bossen of op zolder poppenkast spelen. Wees een beetje opgewekter. Dat is wat ik wilde zeggen.

  Reactie door Hendrika A. — vrijdag 6 januari 2006 @ 16.42 uur

 36. Mag ik vragen Hendrika A.
  Werk jij fultime dus 40 uur per week?

  Reactie door gert — vrijdag 6 januari 2006 @ 16.49 uur

 37. Jong geleerd is oud gedaan! Prima dus dit initiatief!

  Reactie door cynthia — vrijdag 6 januari 2006 @ 16.51 uur

 38. We hebben het hier toch over dezelfde zender die niet zo lang geleden nog 24 uur per dag tekenfilms uitzond en uit puur commerciele overwegingen heeft besloten dit niet meer te doen?

  Nu zit Talpa er namelijk vanaf 6 uur dus zijn de tekenfilms voorbij….. maar geen nood want rond 3 uur in de nacht kan je gezellig weer kijken met je kids.

  Ik vind het misselijkmakend dat ze nu met dit soort initiatieven komen en doen alsof ze het beste met de kinderen voor hebben.
  Want 26 Januari roept deze zelfde zender de kinderen op om vooral binnen te blijven want er komen zulke leuke tekenfilms.

  Reactie door waiter — vrijdag 6 januari 2006 @ 17.00 uur

 39. Je moet overigens de volwassenen die er naar kijken niet de kost moeten geven, en die worden door zoiets wel benadeeld. Discriminatie van volwassenen die naar tekenfilms kijken dus.

  Reactie door gatengraver — vrijdag 6 januari 2006 @ 17.05 uur

 40. Nee ik werk 32 uur.

  Dirkje

  Reactie door Hendrika A. — vrijdag 6 januari 2006 @ 17.12 uur

 41. Ze kunnen beter een programma organiseren waar er actief met kinderen behendigheidsspelletjes worden gedaan.
  Waar kinderen moeten bewegen en hollen, en allerlei doen om een prijs te winnen.
  Noem het voor mijn part “de fitste klas van Nederland”.

  Reactie door Hoezo ? — vrijdag 6 januari 2006 @ 17.42 uur

 42. Even voor de goede orde, ik heb die discussie niet aangezwengeld, gatengraver die ALTIJD vrijheid predikt, had het nu ineens over verantwoordelijkheid van ouders, i.p.v.kindervrijheid, ik vind dit opmerkelijk, vandaar dat ik er wat over zei/schreef.
  Ook hebben we hier met zijn allen bediscussieerd over veilige speelplekken.
  Persoonlijk heb ik altijd samen met de kinderen gekeken,als we keken maar meertijds waren onze kinderen buiten, hetzij in de buurt, hier kan het gelukkig nog, hetzij in de tuin, ook altijd met zijn tweeen hebben we gewerkt.

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — vrijdag 6 januari 2006 @ 17.43 uur

 43. Wat dacht je nou dat Nickelodeon ENIG belang had bij minder uitzending??

  Dit is gewoon een EENMALIGE FARCE!
  Een PR stunt van een kapitalistische tent.
  Period!

  Hadden jullie moeten weten zo niet dan vertel ik het wel als recht(s)geaarde libertariër hihi :-)

  Reactie door W6969 — vrijdag 6 januari 2006 @ 18.32 uur

 44. rustig maar, mama zet gewoon een dvdtje op het jankende kroost tot rust te brengen

  Reactie door Annet — vrijdag 6 januari 2006 @ 18.42 uur

 45. Een leuk initiatief als voorbode op de overname door Talpa.
  Een beter idee zou zijn een studeerzender te maken waar iedereen, en liefst interactief, ondersteuning kreeg bij het leren.
  Zo een zender zou in diverse ‘blocs’ kunnen worden ingedeeld en ook in de avonduren moeten uitzenden.
  Op de scholen moet er weer sterker worden ingezet op sport en ontspanning en dit tijdens (meer)lesuren.

  Reactie door Tim.ondernemer — vrijdag 6 januari 2006 @ 18.56 uur

 46. Reclame.
  Beetje smerige actie
  Net doen of je iets wil maar je wil het helemaal niet.
  En dan zo actie midden in de winter.
  Kindermishandeling.

  Reactie door Jofel — vrijdag 6 januari 2006 @ 19.22 uur

 47. En weg is het initiatief, afgekraakt en weggelegd. Het maakt mij niet uit of dit een stunt is. Als het maar duidelijk is dat spelen/bewegen belangrijk is.

  Reactie door cynthia — vrijdag 6 januari 2006 @ 19.27 uur

 48. @39
  Dat is een beetje praten uit eigen ervaring gatengraver.
  Het was ons alheel lang duidelijk dat jij veel naar films van kinderen keek.
  Niks mis mee verder, maar je wordt er niet echt beter van.

  Reactie door Jofel — vrijdag 6 januari 2006 @ 19.30 uur

 49. @45
  En na die stunt draaien we weer gewoon verder.
  En ons geweten is gesust.

  Reactie door Jofel — vrijdag 6 januari 2006 @ 19.35 uur

 50. @39 gatengraver,

  Daar heb je als volwassene nog altijd zelf de hand in en controle op.
  Krijg nu bijna het idee dat jij niet met je kinderen meekijkt, maar alleen kijkt.
  Dit in tegenstelling tot je eerdere stukjes.
  Waarschijnlijk ben je kinderloos en mis je zelf je tekenfilmpjes.
  Je geplaatste stukjes kan ik namelijk niet rijmen met elkaar. Alvast excuses voor als ik het mis heb, maar het komt mij een beetje vreemd over.

  Reactie door Anja — vrijdag 6 januari 2006 @ 19.50 uur

 51. @48

  Ja, bij Anja komt alles vreemd over. De speurneus van Utrecht.

  Reactie door C. Hoi-Tan — vrijdag 6 januari 2006 @ 20.12 uur

 52. @49
  Gatengraver schrijft vaak tegenstrijdig en kinderlijk.
  Dat wil niet zeggen dat het allemaal onzin is.
  Dat blijk wel uit bv. de brief van dat meisje van 14 jaar, dat mensen op dat niveau best iets heel verstandigs kunnen schrijven.
  Daar heeft Anja wel een punt,het komt vaak verward over bij Gatengraver.

  Reactie door Jofel — vrijdag 6 januari 2006 @ 20.21 uur

 53. @49 Hoi Chinees,

  Hij is leuk hoor. ;)
  Vraag me alleen even af waar deze reactie nu weer op slaat.
  En reageer even onder je eigen naam s.v.p. als je daar de ballen tenminste voor hebt.
  Zo niet, onthoudt je dan van commentaar.

  Reactie door Anja — vrijdag 6 januari 2006 @ 20.22 uur

 54. @50 Jofel,

  Laat maar zitten jòh, Er zitten er hier een aantal tussen wat het op mij heeft gemunt.
  Ze doen hun best maar, ik word er niet warm og koud meer van.

  Reactie door Anja — vrijdag 6 januari 2006 @ 20.24 uur

 55. @51 Hoi hollandse viswijf,

  Dit is je onzin:
  Waarschijnlijk ben je kinderloos en mis je zelf je tekenfilmpjes.
  En als je nog eenmaal chinees tegen me zegt…
  Je bent zeker niet verder geweest als je dorp.

  Reactie door wolfpack — vrijdag 6 januari 2006 @ 20.33 uur

 56. @@51
  C. Hoi-Tan is natuurlijk ook niet een afstammeling van een Friese stamboom.
  @39
  Het gaat er om dat gravengraver in @39 een stuk onzin schreef dat is jammer, daardoor is hij niet meer te volgen.
  Ja ,ik zou best chinees willen zijn is nu het land van de onbegrenzende mogelijk heden.

  Reactie door Jofel — vrijdag 6 januari 2006 @ 21.37 uur

 57. Ga ik toch Jetix, Cartoon netwerk, of Disney channel kijken heb Nickelodeon helemaal niet nodig,

  Reactie door goofy — vrijdag 6 januari 2006 @ 22.05 uur

 58. @53 C. hoi-Tan

  Wat ze van jou zouden moeten maken is Sáte.
  Wat nu weer jammer is, dat het waarschijnlijkniet te vreten zal zijn.
  Dus onverkoopbaar.

  Reactie door Anja — vrijdag 6 januari 2006 @ 22.38 uur

 59. Beste Sabineke, Pien, Madelief, Olav, Eric, Krul Tilyx, Gandalf, Wattenstaafie,Jofel, Madelijne, Kaatje, Texas Henkie en vele anderen die het goed bedoelen op dit weblog, ik houdt het hier even voor gezien.

  Ik wordt doodziek van al dat zielige gekat, en dom rechts “gelul” wat hier de laatste weken plaatsvindt.
  Tegenspraak en andere meningen prima, daar kun je wat mee, maar wat er hier boven weer uit word gekraamt, ik heb er schoon genoeg van.
  En allemaal onder een andere naam verschuilen, walgelijk gedrag vind ik het.

  Ik heb het nu ook even veel te druk met de gezondsheidsproblemen van mijn kinderen, zit veel in het ziekenhuis etc, dus veel tijd heb ik hier niet voor op dit moment. Jawel “chinees” ik heb er twee, had je kunnen weten als je een beetje je best had gedaan.
  Maar diegene die ik hier heb leren kennen als sociaal, medelevend en meedenkend, ik zal jullie allemaal missen, maar denk niet dat ik zo snel terug ben als de vorige keer.
  Hier zal zeker enkele maanden overheen gaan.
  Wens jullie veel sterkte hier en hopelijk in de toekomst nog tot horens (blogs)
  Liefs voor een ieder van jullie, Anja
  =====================================================

  Hier nog een naberichtje voor takkenzager,
  Graaf je gaten niet te diep, je ligt er in voor dat je het weet.
  =================================================

  Reactie door Anja — vrijdag 6 januari 2006 @ 22.52 uur

 60. Hé mensen, laten we het wel gezellig houden op deze weblog!

  Reactie door Kweetnie — vrijdag 6 januari 2006 @ 22.54 uur

 61. De enige reden waarom Nickelodeon dit doet is om zichzelf populair te maken: de winst daarvan is groter dan 1 dag normale shit uitzenden. Een ordinaire cold hard cash rekensom. Mensen die dit “waarderen” zijn de sukkels die deze industrie in stand houden. 1 dag per jaar niet uitzenden – kom op mensen wat is dat voor een prestatie!

  Reactie door Sonja — vrijdag 6 januari 2006 @ 22.56 uur

 62. Alweer off topick.
  Maar voor niets is voor niks en alle kleine beetjes helpen!!

  http://www.freebies.nl/

  http://www.0euro.nl/

  Ipv van alleen maar klagen zou is het initiatief hier moeten worden genomen advies te geven om goedkoop of beter nog voor niks aan je spullen te komen.

  Begin ik dan maar:
  -Draai je electriciteitmeter om.
  -Proletarisch winkelen.
  -Kopieer of print je parkeerkaartjes en print een verse datum erop.
  -Verzamel gebruikte strippenkaarten verwissel de gestempelde strippen met ongebruikte strippen zorg ervoor dat de laatste altijd ongestempeld blijft.
  -Gooi je zolder of kamer vol met wietplanten.
  -Zorg dat je mag gaan uitdelen bij de voedselbank.
  - Ga in de politiek!

  Reactie door rommel — vrijdag 6 januari 2006 @ 22.57 uur

 63. Het blijft rommel!

  Reactie door Kweetnie — vrijdag 6 januari 2006 @ 23.01 uur

 64. IK ROEP OP TOT BURGELIJKE ONGEHOORZAAMHEID!!

  LATEN ZE DE KLERE (of is het kelere?) KRIJGEN DAAR IN DENHAAG!

  NIET MEER KLAGEN MAAR DAT ZOOITJE VERJAGEN!!

  Reactie door rommel — vrijdag 6 januari 2006 @ 23.02 uur

 65. Zo..
  Mijn linkerkant was weer ff hier nou gaat de rechterkant weer terug naar Ebay.

  Reactie door rommel — vrijdag 6 januari 2006 @ 23.03 uur

 66. 60 : KOLERE… is het geloof ik ;)

  Reactie door Patrick — vrijdag 6 januari 2006 @ 23.05 uur

 67. fuck it .de schoffies uit de straat mogen nergens spelen alleen bij mij thuis .kinderen zijn gedegradeerd tot gebruiksvoorwerpen

  Reactie door ,texas, henkie — vrijdag 6 januari 2006 @ 23.05 uur

 68. Het blijft rommel!

  Reactie door Kweetnie — vrijdag 6 januari 2006 @ 23.07 uur

 69. Ho,ho Rommel we begonnen met teken filmpjes.
  @58
  Toch maar eens proberen.

  Reactie door Jofel — vrijdag 6 januari 2006 @ 23.07 uur

 70. Hier Kweetnie:

  http://gratis.nl.site-id.nl/campaign/slipjes/cid1478/?cid=1478&sid=521

  Kan je eindelijk is wat aan doen!!
  DOOEEEEEII!!

  Reactie door rommel — vrijdag 6 januari 2006 @ 23.10 uur

 71. Ik vind het een goed standpunt, maar ze zouden ook wat meer variatie qua inhoud kunnen aanbrengen, want elke keer zie je weer dezelfde amerikaanse shit.

  Reactie door ReneR — vrijdag 6 januari 2006 @ 23.12 uur

 72. @12
  Alweer nobele gedachtes, maar die gaan voorbij aan de werkelijkheid dat mensen verschillen in achtergrond, erfelijkheid, intellect, sociale vaardigheden.
  Heel vaak moet een overheid wel degelijk ingrijpen in de opvoeding van een kind , omdat dat kind verwaarloosd mishandeld en nog erger word.
  Je kunt niet iedereen pedagogische vaardigheden toedichten.
  En als een overheid het achterweg laat om in te grijpen dan zie je de treurige gevolgen waarover ik hier niet in detail wil treden.
  Mensen redeneren niet vanuit ratio met de keuze om kinderen te nemen, maar juist in dit geval vanuit emotie.
  Tot mijn spijt ken ik voldoende ouders die goed kunnen voetballen met hun kroost, maar rekenen taal geschiedenis enz totaal niet beheersen.
  Ik ken ook ouders die totaal onverschillig staan tegen over hun kroost.
  Deze kinderen zou je alle gelijke kansen ontnemen als je de verantwoordelijkheid van de opvoeding alleen bij de ouders zou laten liggen

  Reactie door Toergenjev — vrijdag 6 januari 2006 @ 23.18 uur

 73. @56

  Anja, is dit je ware SP-gezicht?

  Reactie door Sjon — vrijdag 6 januari 2006 @ 23.22 uur

 74. @68

  Ik ben blij dat jij je niet hebt kunnen voortplanten!

  Met je rare ideeen

  Reactie door Sjon — vrijdag 6 januari 2006 @ 23.26 uur

 75. Wil de S.P. trouwens ook nog even een reactie verantwoorden op het leuke teletekstbericht van vandaag dat…..

  FEMKE HALSEMA IS GEKROONT DOOR DE VVD TOT LIBERAAL VAN HET JAAR 2005??????

  Groenlinksers moeten in navolging van PvdA stemmers van hun dwalingen NU op tijd terugkomen en beide rotte groeperingen vaarwel zeggen!!

  Het is tijd voor de revolutie

  Reactie door ReneR — vrijdag 6 januari 2006 @ 23.26 uur

 76. Bestaan er ook gematigde SP-ers?
  Wouter Bos is op zoek naar u!

  (Geen grapje)

  Reactie door Sjon — vrijdag 6 januari 2006 @ 23.29 uur

 77. Btw.
  Het was wel ff werk (paar honderd hotmail accounts aanvragen) maar nu heb ik hele mooie slipjes te koop op Ebay.
  Je kan ze ook op op je hoofd dragen dan is het een hoofddoekje.
  Je kan je auto er mee wassen.
  Als je een gat in het kruis maakt hebbie een bh.
  Zie het niet meeer zitten trek je der een over je hoofd.

  Reactie door rommel — vrijdag 6 januari 2006 @ 23.31 uur

 78. Ik vind ook, dat er snel een fokverbod moet komen voor leden van het koningklijk huis. Het is toch abnormaal, hoe deze dames, nu ze eenmaal “binnen” zijn omgaan met belastinggeld? het is verdorie erin en eruit!! Maak er maar flink wat, zelfs al ben je 40 jaar zoals die legbatterij van een telg van Brinkhorst erover denkt. Bah!! En de rest van Nederland bedenkt zich ontertussen wel 3 keer voor ze een kind gaan krijgen omdat er voor hen steeds minder een toekeomst is.

  Het is tijd voor de revolutie

  Reactie door ReneR — vrijdag 6 januari 2006 @ 23.36 uur

 79. Waarom niet van dit soort initiatieven van de staatszenders zodat deze op termijn tot twee of één zender zijn terug te brengen?

  Er dan kan meteen een bezuiniging gerealiseerd worden die bijvoorbeeld ten goede zou kunnen komen in investeringen in buurthuizen en speelplaatsen waarin kinderen leren met elkaar te leven.

  Reactie door sjun — vrijdag 6 januari 2006 @ 23.43 uur

 80. Uiteindelijk gewoon merkenbouw: Nickelodeon wil natuurlijk geassosieerd worden met een gezond kindvriendelijk imago. Is (zeker op termijn) goed voor de zaken.

  Niks mis mee, maar ook niet iets om opeens serieus op te pikken, Jan. Heeft toch echte geen nieuwswaarde….(?)

  Groet, Paul

  Reactie door Paul — vrijdag 6 januari 2006 @ 23.46 uur

 81. ad 73) ReneR
  Sla je niet een beetje door??

  Reactie door Karin — vrijdag 6 januari 2006 @ 23.59 uur

 82. @70 off topic
  Ach daar weet je niets van, de geschiedenis schrijft wel dat ik geen nazaten heb, maar je weet dat ik ook minnaressen heb gehad.
  Wie weet hoeveel kleine Toergenjevjes hier nog rondlopen.
  En die zijn allemaal braaf naar school geweest.
  En waarom rare ideeen ?

  Reactie door Toergenjev — zaterdag 7 januari 2006 @ 0.04 uur

 83. @78,

  En waar mag deze reactie weer op slaan?

  Reactie door Anja — zaterdag 7 januari 2006 @ 0.26 uur

 84. Ik zit dit hier vanavond voor het eerst te bekijken, wat een ontzettende haatdragendheid naar elkaar toe zeg.
  ik dacht dat de SP anders in elkaar zat, maar weet nu genoeg om ier niet op te stemmen.
  Verdraagzaamheid naar elkander toe, ik kan het niet ontdekken, zeker niet naar de mensen die het iets minder hebben.
  Ik ben nu overtuigd dat ik bij de SP nietop het goeie adres ben.

  Reactie door Wieteke — zaterdag 7 januari 2006 @ 0.42 uur

 85. Beste Wieteke
  Dit is heel jammer, maar weet ook dat hier veel mensen komen die helemaal niet SP minded zijn, en daar komt vaak die haatdragendheid vandaan.
  Lees wat Jan heeft te zeggen, of de andere SP partij leden, maar neem de commentaren op dit weblog niet als maatstaf.

  Vriendelijke groet
  Toergenjev

  Reactie door Toergenjev — zaterdag 7 januari 2006 @ 0.56 uur

 86. Wieteke,

  Internet is een raar fenomeen,… iedereen kan anoniem reageren… dus ook hier als echte sp-er, of als toevallige voorbijganger, of als onruststoker…

  Filter voor je zelf de haatdragende reacties eruit,.. en dan kom je zat interessante, ware en rake reacties tegen. Van mensen die wel het woord verdraagzaamheid in hun woordenboek hebben staan… ook naar de mensen die het minder hebben…

  Reactie door Patrick — zaterdag 7 januari 2006 @ 0.56 uur

 87. @79 Wieteke
  Ik ben ook zoekende doch weet jij een andere website waar zo openlijk gediscussieerd wordt ? Er zitten altijd opnaaiers tussen maar daar moet je doorheen lezen. Velen voelen zich nogal machteloos omdat zij ongewild naar financiele problemen worden gedreven door deze grijnzende vvd/cda/d66 regering. Toch goed dat men zijn kritiek meeestal ABN kwijt kan. Vele items, vele discussies met als doel te begrijpen waar we in Nederland mee bezig zijn. Doe gewoon eens mee op je eigen wijze ?

  Reactie door Gerritweethet — zaterdag 7 januari 2006 @ 1.16 uur

 88. @79Wieteke, nog even.
  Ook die scheldpartijen zijn helaas mogelijk. Enigste manier : ignore it…
  Wel jammer doch voorlopig veel minder erg dan destijds op de VVD , CDA en D66 websites met vele LPF’ers, dat was echt oorlog onderling en zeer genant.

  Reactie door Gerritweethet — zaterdag 7 januari 2006 @ 1.25 uur

 89. Goede morgen Wieteke en een fijne zaterdag
  gewenst!
  Niet vreemd hoor jouw reaktie: een jaar ge-
  leden overkwam mij hetzelfde, maar thuis
  werd mij geleerd te pogen de essentie te
  pakken te krijgen en merkte ook ik dat er
  van ‘buitenaf’ flink veel ‘spelletjes’ wer-
  den gespeeld in de kameleonstructuur en elke keer dus een andere naam. Ook jijzelf
  zou dus nieuw zijn en daar ga ik dan maar
  vanuit, hoewel menigeen ook ‘nieuwelingen’
  eerst wat afwachtend benaderen. Het lijkt
  hier vaak een schoolplein waarvan er altijd
  een kernploeg lijkt de selectie uit te ma-
  ken voor wie er mag meespelen. Dat heeft nl
  één goede kant: waakzaam zijn tegen die fi
  guren die bewust, beslist bezig zijn de on-
  rust aan te wakkeren en de sfeer te ver-
  pesten of zo dominant hun mening opdringen
  dat het een beetje te gek wordt.
  Trek je er niets van aan en mocht je hier-
  mee je vorige alias hebben vernieuwd, hoop
  ik dat je er opnieuw mee uit de voeten kunt
  want in p.c.land kun je zeker niet volstaan
  met de eerste indrukken. Dat wordt lezen en
  nog eens lezen, patronen en figuren herken-
  nen en uiteindelijk weet je met wie en wat
  je te maken krijgt. Ben je Wieteke, dan
  blijf je Wieteke en maak je het voor jezelf
  erg lastig als je elke keer vermomt in een
  andere gedaante. De meeste mensen blijven
  hier zichzelf en hebben het niet nodig zich
  te verschansen en gaan danook de confronta-
  tie aan in alle openheid en zoals je weet
  leren mensen elkaar ook in internetland
  privé kennen en dat kan ook heel gezellig
  zijn ! Fijn weekend gewenst en tot ziens !

  Reactie door Madelief — zaterdag 7 januari 2006 @ 3.25 uur

 90. als wald disny nu nog leefde zou hij alle gasten die kinderen naar de klote helpen met hun shit zooi (tekenfilms en commercie)persoonlijk de nek om draaien !! ben er van overtuigd dat hij zich rot zou schamen hoe nu zijn naam misbruikt word .disny tekende voor de kinderen .nu is zijn naam slechts gereduceerd tot een middel om voor goekope shit uit china vette prijzen te vragen .notabene voor PRODUCTEN DIE DOOR KINDEREN ONDER MIDDELEUWSE OMSTANDIGHEDEN GEMAAKT ZIJN !!!

  Reactie door ,texas, henkie — zaterdag 7 januari 2006 @ 4.44 uur

 91. @59 Anja.
  Ik ben zelf ook enige tijd er even tussen uit geknepen, ondanks wat anderen en jij er van vonden. En ook om de zelfde reden. Maar til er niet te zwaar aan. Ook jij komt weer terug.
  Want je kunt je sociale hart toch niet verloochenen. En sterkte met de kinderen.
  Toch een goedemorgen overigens.

  Reactie door Gandalf — zaterdag 7 januari 2006 @ 8.23 uur

 92. Een aantal jaren geleden had je juist het kinderuurtje op woensdagmiddag.
  Op zaterdag kon je om 16.00 uur voor de buis.
  De rest van de week begonnen de uitzendingen om 18.00 uur met het journaal.
  Nu moeten we alle zeilen bijzetten om de kinderen weg te trekken bij de commercie, rare omschakeling.

  Reactie door Wever — zaterdag 7 januari 2006 @ 8.58 uur

 93. Ik begrijp niet waar we over praten laat iedereen lekker TV kijken,dan kan ik mijn vrouw en mijn kinderen naar een rustige speeltuin

  Reactie door fransje — zaterdag 7 januari 2006 @ 9.17 uur

 94. Dit schrijft ANJA:
  @49 Hoi Chinees,

  Hij is leuk hoor.
  @53 C. hoi-Tan

  Wat ze van jou zouden moeten maken is Sáte.
  Wat nu weer jammer is, dat het waarschijnlijkniet te vreten zal zijn.
  Dus onverkoopbaar.

  Ik vind het niet gek dat ANJA een reactie terugkrijgt. Ik heb ergens anders op dit LOG gelezen dat ANJA daarna ook zielig ging doen.
  Jammer dan.

  Reactie door X666 — zaterdag 7 januari 2006 @ 9.42 uur

 95. Dit schrijft ANJA:
  Jawel “chinees” ik heb er twee, had je kunnen weten als je een beetje je best had gedaan.
  En daarna:
  Hier nog een naberichtje voor takkenzager,
  Graaf je gaten niet te diep, je ligt er in voor dat je het weet.

  Nou,nou ANJA ik vind het verachtelijk.

  Reactie door X666 — zaterdag 7 januari 2006 @ 10.09 uur

 96. Niet alle kinderen kunnen veilig spelen op straat!

  Reactie door Hoezo ? — zaterdag 7 januari 2006 @ 10.31 uur

 97. Dit schrijft C. Hoi-Tan

  @48 –Bij Anja komt alles vreemd over–
  –de speurneus van Utrecht–

  @55 –Hoi Hollandse viswijf–
  –je hebt zeker zelf geen kinderen–
  –als je nog een keer chinees tegen me durft te zegggen–
  –je bent zeker nooit verder geweest als je eigen dorp–

  @73 van Sjon– Anja is dit je ware SP-gezicht?
  @76 — Wouter Bos is op zoek naar u
  Geen grapje

  “93 Ik heb ergens andersop dit LOG gelezen dat ANJA daarna ook zielig ging doen.
  van X666

  Allemaal reacties van lui onder namen, die hiervoor niet voorkwamen.
  En nu allemaal zo je best doen om Wieteke proberen binnen te halen bij de SP.

  Nou spaar de moeite, want Wieteke is allang lid van de SP.
  Maar bekijk de opsomming even waar het gedonder begon, dit was niet bij Anja.
  Dit begon een nummertje eerder.

  Gandalf,

  Ook jij een hele goedemorgen gewenst, maar ik stap er nu toch echt even tussen uit, inderdaad om de gezondsheidsredenen van de jongste.

  Trouwens het schijnt aardig te werken onder een andere naam.

  Wieteke was nl. Anja.

  Gegroet gij mede SP-ers, hou dit WEB-log een beetje schoon van de vervuiling waar het de laatste weken onder te lijden heeft.

  Reactie door Anja — zaterdag 7 januari 2006 @ 11.34 uur

 98. @Anja Sterkte met de kleine en tot blogs.

  Reactie door Toergenjev — zaterdag 7 januari 2006 @ 11.36 uur

 99. “95 Dank je.

  Reactie door Anja — zaterdag 7 januari 2006 @ 11.46 uur

 100. @76 Sjon schreef – Bestaan er ook gematigde SP-ers?
  Wouter Bos is op zoek naar u!
  (Geen grapje)
  —————————————
  Vind je het erg als ik Wouter Bos 1 grote grap vind?

  Reactie door Theo — zaterdag 7 januari 2006 @ 13.23 uur

 101. @97 Theo,

  In het gehéél niet. Wouter Bos vind ik persoonlijk voor geen ene cent te vertrouwen.
  Maar als je je had ingelezen, had je dit al kunnen weten.

  Reactie door Anja — zaterdag 7 januari 2006 @ 13.33 uur

 102. Al denk ik dat we de goede kant opgaan Als de jongeren van de VVD al Groenlinks beginnen te denken.

  Reactie door Jofel — zaterdag 7 januari 2006 @ 13.41 uur

 103. @99 Jofel: nee, dat is wat men wíl dat je denkt. Je moet je afvragen wat precies de bedoeling is van zo’n berichtje…

  Reactie door Sonja — zaterdag 7 januari 2006 @ 13.47 uur

 104. @59 Anja,

  Je moet je niet te veel aan trekken van die vvd-ers, vooral van die zich proberen te verschuilen achter meerdere namen. Waarschijnlijk kunnen ze het niet hebben dat de SP meer leden heeft dan de vvd.

  Nog veel sterke gewenst met je kinderen en tot ziens hier.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — zaterdag 7 januari 2006 @ 13.49 uur

 105. @101 Evert,

  Dank je, maar dat tot ziens hier, zal na vandaag een tijdje gaan duren.
  Hou vol hier, ik heb het even gehad.
  groet, Anja

  Reactie door Anja — zaterdag 7 januari 2006 @ 13.53 uur

 106. Ja, beste Sp’ers, ik heb het al vaker geschreven, de duivel kent vele gedaantes, meestal in de vorm van VVD en CDA’ers die ons proberen te verleiden om naar de Darkside te gaan, maar wij weten wel beter. Wat ze ook niet kunnen hebben dat is dat de SP wel een eigen weblog heeft en dat hun waardelose partij geen enkele service biedt en heeft op dat gebied aan z’n aanhangers, die staan toch maar mooi in de kou zonder weblog van hun tot in de hemel geprezen partij armoede troef, heel zielig, triest, heel veel sterkte met dit grote gemis, ook namens mij. Voor de rest die zich er een fuck van aantrekken wat deze malloten schrijven, blijf in je zelf geloven en sta voor je mening, fuck the rightside, fuck them all, halleluja.

  Reactie door The Scarlet Pimpernel. — zaterdag 7 januari 2006 @ 14.05 uur

 107. @Anja alias Wieteke en weet-ik-veel-meer

  Tja, ik heb ook even een en ander zitten te lezen. respecteer je mening hier, maar hoop, dat jij dat ook doet en niet hier gaat zedenprediken. Ik vind het trouwens niet leuk als mensen ineens onder een andere naam gaan schrijven. is het omdat ze ineens aandacht tekort komen hier en dit gaan doen om weer eens frisse reacties uit te lokken?

  Ik ben ReneR en blijf ReneR door de jaren heen en ik schop tegen alle heilige huisjes aan hier op dit log. (ook die van het koningshuis) Vandaar dat Meulenbelt ook al met schaamrood op haar kaken snel een meningfilter hanteerde. Dat vind ik de echte spirit van de S.P. Gewoon kunnen zeggen wat je denkt.

  Ik weet, er zijn krachten hier, die graag de pot dicht willen draaien. En de doofpot open. Ik zou zeggen, bij de PvdA en groenlinks ben je nu aan het goede adres en laat dit weblog links liggen waar het thuishoort.

  Trouwens anja, vraag ik me af, gezien je stijl en je meningen of je niet eerder onder de naam Sullis of Rooie kater hebt geschreven en volgens mij zat er nog wel meer tussen. Dat je een tijdje wilt kappen hier is je eigen zaak, maar denk niet dat je door te zwijgen de wereld kunt verbeteren.

  Reactie door ReneR — zaterdag 7 januari 2006 @ 14.08 uur

 108. #103

  He ja, Femke Halsema is nu onderdeel van de dark “liberal” side. En voor een links kabinet voor eeuwig verloren. Ik hoop dat dat de doodsteek is voor die zieke kliek GL.

  Maar als ik de barometer van NOVA nu zie, dan krijgt VVD er eentje af en Groenlinks er eentje bij. Conclusie??

  het is tijd voor de revolutie

  Reactie door ReneR — zaterdag 7 januari 2006 @ 14.13 uur

 109. Er gaan in 2006 nog wel meer af bij de VVD en het CDA, hoera, hoera, hoera.

  het is tijd voor links, jippiekajee

  Reactie door The Scarlet Pimpernel. — zaterdag 7 januari 2006 @ 14.29 uur

 110. Het zou een goed initiatief zijn dat daytime tv voor kinderen beperkt gaat worden tot de woensdag middag vanaf 15 uur, zoals het vroeger was.
  Maar toch kan ik het initiatief van Nic etc wel waarderen.

  Reactie door Patrick — zaterdag 7 januari 2006 @ 14.56 uur

 111. @ 104

  Jij met je revolutie altijd!? Wat stel je je precies voor?

  Groeten,

  Reactie door Enrico — zaterdag 7 januari 2006 @ 15.14 uur

 112. @99
  Beste Sonja lees even de site van GL ik weet niet wat ik er van moet denken?
  Hier geeft Femke Halsema uitleg.

  Reactie door Jofel — zaterdag 7 januari 2006 @ 15.15 uur

 113. @105
  Nou,in die stemming ben ik nog niet al hoop ik het wel.

  Reactie door Jofel — zaterdag 7 januari 2006 @ 15.16 uur

 114. Nickelodeon is schijnheilige bende!

  Vanochtend om 9.00 uur, mijn zoontje van drie opent de oogjes, knipt de tv op Nickelodeon en wat zien we?

  Tekenfilmpje waarin doodshoofdmonster met grote vleugels mensen in twee delen hakt met een zeis ter grootte van een vliegdekschep.

  Geen uitzending op morele gronden? Daag… gewoon personeelsuitje.

  Groeten,

  Reactie door Enrico — zaterdag 7 januari 2006 @ 15.17 uur

 115. @109 Jofel.

  Ik hoop het ook, maar we gaan eerst naar mijn mening nog een behoorlijk rotjaar krijgen die onder de zwaksten en armsten nog vele slachtoffers van dit horror en gruwelkabinet onder leiding van doctor Evil en Rotzooi en Co met z’n nog steeds voortdurende Neverending Nightmare From Hell zal maken. Maar ja, dat zijn we inmiddels wel gewend, de bedoelingen van dit beestenkabinet zijn inmiddels bekend , en dat is armoede voor de minima, het handelsmerk van deze partijen. Wat was er ook nog maar zo kenmerkend aan de periode Ruud Lubbers, armoede voor de minima. Nogmaals de linkse mensen Sp’ers die zich wat aantrekken van wat de rechtse kliek hier schrijven, NIET DOEN.

  Reactie door The Scarlet Pimpernel. — zaterdag 7 januari 2006 @ 15.30 uur

 116. @ 111

  Nou ja, zeg.

  Groeten,

  Reactie door Enrico — zaterdag 7 januari 2006 @ 15.31 uur

 117. @off topic: Jan Marijnissen morgen in Buitenhof, 12.05 Nederland 3.

  Reactie door JE. Mulder — zaterdag 7 januari 2006 @ 16.24 uur

 118. @98 Anja, dit was als reactie op een bericht van Sjon bedoeld, en zeker niet tegen jou. Eerst de groetjes en sterkte daar.

  Verder zie ik de naam Femke Halsema hier vallen, persoonlijk ben ik niet kapot van haar (plannen). Hoe kan zij ‘groene’ ideeën lopen verkondigen terwijl ze zelf in oude, lees vervuilende Mercedes rond rijdt (of is het inmiddels reed?).
  Als ik dit dus bekijk, snap ik ook best dat de jongeren organsatie van VVD haar kiezen als liberaal van het jaar.
  Let op mijn woorden Groen Links gaat D66 achterna (en ik zou ze niet missen).

  Reactie door Theo — zaterdag 7 januari 2006 @ 16.54 uur

 119. Hi allemaal.
  Dit is een goede actie van deze omroep.Het zet dit weer even op de agenda……bewust makent. Echter er zit een maar aan. Als ik naar mijn zoon kijk die graag buiten zou willen spelen, maar dat van wege de indeling die hier in de buurt gemaakt is , nihil dus om kinderen buityen te laten spelen. Ik woon in een wijk gemaakt begin 1970. In deze wijk is toe en ook nu niet gedacht aan speel ruimte die veilig genoeg is voor kinderen om eens lekker te spelen.

  Als er een trap veldje is ligt het gelijk vol met poep.

  Dus ja leuk initiatief, maar de kinderen moeten dan ook echt kunnen spelen en dat kan dus vaak gewoon niet meer. Te veel gebouwd of over al autos die er rijden of autos geparkeert en als er een vierkante meter af kan voor kinderen te laten spelen ligt het vol met poep [ let wel ook wij hebben honden...maar let er dus heel goed op].
  Of het is een vierkante meter om kids van 1-5 te laten spelen met een wipje enz….maar de wat grotere kids, die kunnen echt hier geen balletje ongestoort trappen.

  Reactie door pia gutjens — zaterdag 7 januari 2006 @ 16.58 uur

 120. @119, pia grujens,
  Schreef daar al over in comment 1!

  Als Niccolodian echt slim was zouden ze geld beschikbaar moeten stellen voor speelveldjes, e.d., kwamen er nog meer speelgoed adverteerders op af voor reclame tijd!

  Dan sneet het mes pas echt aan 2 kanten!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — zondag 8 januari 2006 @ 0.01 uur

 121. Nickelodeon moet kennelijk verantwoordelijkheid nemen, daar waar ouders het af laten weten!

  Reactie door e.krul — zondag 8 januari 2006 @ 10.06 uur

 122. @107 Renee R.

  Ik kap er hiermee (reageer nu even snel tussendoor) om de redenen die ik heb genoemd.
  En nee, onder een andere naam als Wieteke heb ik hier nergens op gerageerd, dit was alléén een probeerseltje, om te zien wat er gebeurde.

  Ik kreeg de ene na de andere belediging naar mijn hoofd en als je dat terug doet, jà wie is er dan de gebeten hond?

  Wat me opviel, was dat er wel heel snel reactie kwam om Wieteke (mijzelf) dus maar zo snel mogelijk binnen te halen en dat het op dit log allemaal wel mee viel.
  Vind ik niet de laatste tijd.
  Ik ben Anja en blijf ook Anja.
  Of je dit nu leuk vind of niet, maar je vermoedens gaan niet op.
  Ik houd er niet van om me te verschuilen achter een andere naam.

  Sorry Renee R, het reageren onder andere aliassen ligt mij niet, daarom ook vrij snel de verklaring van mij wat er achter zat.

  Ga nu terug naar het ziekenhuis, mocht ik tijd hebben om te reageren, zal ik dat doen en hoop dat dit web-log snel gezuiverd zal worden van de valse namen.

  Sterkte hier en de groeten van Anja

  Reactie door Anja — zondag 8 januari 2006 @ 11.43 uur

 123. Ach ja hoor, Anja schopt weer eens een keer ruzie!!! Mens, doe iets nuttigs in je leven dan steeds hiet zitten te ouwehoeren, loser. Je denkt dat je verstandig bent, maar in werkelijkheid ben je oliedom, DOMBO.

  Reactie door R.. H....s — zondag 8 januari 2006 @ 13.00 uur

 124. .ay .ughes is de naam.

  Reactie door R.. H....s — zondag 8 januari 2006 @ 13.02 uur

 125. @123/124, en natuurljk maak jij je daar NIET schuldig aan!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — zondag 8 januari 2006 @ 13.19 uur

 126. @125 nee Sabineke, hij niet.
  Ondanks alle ellende van en ander, daar kickt zo’n figuur als Ray Hughes toch op.

  Ik probeer het een keer onder een andere naam, puur om te kijken wat voor reacties dit uit lokt, geef het (dezelfde avond nog toe, maar dit soort figuren denkt dat ze alles kunnen maken en veroordelen.
  Enig sociaal denken en meedeleven is hen volkomen vreemd.
  Helaaas ik moet weer op mijn post zijn, zodra ik de gelegenheid heb, komt hier weer mijn rectie.

  Sabineke, ik wens je echt sterkte hier, maar mijn reacties zulen de komende tijd minimaal zijn.
  Maar ik ben en blijf SP en sta er voor, vergeet dat niet. Leef met jullie mee en voor zo ver mogelijk blijf ik het ook volgen hier.
  Groet, Anja

  Reactie door Anja — zondag 8 januari 2006 @ 22.12 uur

 127. @Jij ook succes en sterkte,Anja.

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — zondag 8 januari 2006 @ 22.23 uur

 128. @127 Sabine, t’was een lange nacht, even armoede bestaat wel doorgelezen en sta er van verbaasd wat jullie hier een energie in steken. ( die opgefokte A.C.)
  Als jullie nu echt info willen hebben over haae, ga een googleloeren en je zult genoeg vinden.
  Om te beginnen Nova New York vind je de eerste link, ga je verder zoeken op gaar naam, kom je ook nog wel namen tegen die de laatste tijd op de log verschijnen.
  Als ik jullie was, zou ik er maar niet te veel op reageren, aangezien deze A.C. niet zuiver op de graad is.
  Ik ga even een paar uurtjes slaap in halen, Succes, Anja

  Reactie door Anja — maandag 9 januari 2006 @ 9.44 uur

 129. Is al goed Anja gewoon jezelf blijven he, dat maakt het niet zo verwarrend.

  Reactie door ReneR — maandag 9 januari 2006 @ 10.41 uur

 130. @Anja, ik weet dat de echte Ann C.walgelijk is maar die post hier heus niet, dit is een allias maar goed, Slaap lekker bij!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — maandag 9 januari 2006 @ 10.42 uur

 131. Geachte bezoeker,

  Deze site voorbehouden aan:
  de ANJA´s, de ReneR´s,de Pleinnessen, de Krullen en anderen.

  Kijk svp ook op de andere items onder Algemeen.

  Reactie door Tom Poes — maandag 9 januari 2006 @ 13.09 uur

 132. @131
  Heb je een middagje vrij gekregen van Ollie B. Bommel?

  Reactie door Anja — maandag 9 januari 2006 @ 13.15 uur

 133. @130 sabineke, Helees, niets geen aias.

  Reactie door Anja — maandag 9 januari 2006 @ 14.32 uur

 134. Neen,

  Ik moet werken voor mijn geld, kunt u niet zeggen als ik naar de tijden kijk onder uw reacties.

  Reactie door Olivier B. — maandag 9 januari 2006 @ 14.34 uur

 135. @130. Sabineke,

  Zoek maar een sonder haar eigen naam en dan doorgaan op Wikepedia the free encyclopedia.
  Flink doorzoeken en je komt een hoop tegen, zo ook verschillende namen die hier tegelijkertijd opdoken met haar verschijning.
  De SP gebruikt ze trouwens op haar eigen site om in een kwaad daglicht te stellen.

  Ben nu weer naar’t ziekenhuis en zal daar verlopig nog wel even blijven, dus op z’n vroegst woensdag terug.
  Groet. Anja

  Reactie door Anja — maandag 9 januari 2006 @ 14.57 uur

 136. @ Anja (59):

  De laatste tijd loop ik vanwege tijdgebrek wat achter bij het lezen van de postings. Zie jouw bericht daardoor nu pas.

  Anja, ik kan mij voorstellen dat je je groen en geel ergert aan bepaalde posters hier, van (uiterst) rechtse snit, die niet alleen onzin uitkramen -dat is nog tot daaraan toe-, maar zich ook menen te kunnen veroorloven op een bijzonder botte, haatdragende manier tekeer te kunnen gaan. Uiteraard onder (vaak wisselende) pseudonymen. Heel dappere figuren, dus! Dit terwijl ze in wezen “te gast” zijn op een links weblog. Zij kunnen kennelijk ergens anders niet hun “bevrediging” vinden. Laat je niet door hen wegjagen! Als je andere, persoonlijke redenen hebt om weg te blijven, dan is dat begrijpelijk. Maar we moeten ons niet laten afschrikken door dat inhoudsloze gebral; dan tonen we niet onze eigen kracht.
  Overigens: veel sterkte met de ziekte- en kinderproblemen!
  (Ik denk dat de webmaster wel eens wat selectief mag zijn wat betreft het toelaten van bepaalde postings. Zo meende iemand mij eens uit te kunnen maken voor “huis-antisemiet met een rood ranje”. Daarop heb ik wel pittig geantwoord (lage laster accepteer ik niet), maar zoiets ontsiert dit weblog. Het gaat niet om een “andere” mening, maar om onberedeneerde scheldstukjes, hate-mail-toestanden e.d. Natuurlijk wordt meteen “censuur!” geroepen door bedoelde figuren, maar daarover hoeven we ons niet druk te maken).

  Reactie door Olav Meijer — maandag 9 januari 2006 @ 18.05 uur

 137. Beste Olav,

  Misschien is u blind, maar telkenmale is het ANJA die lont aansteekt.

  Noem een onterechte beschuldiging aan het adres van ANJA?

  Groet

  Reactie door Gekkehenkieniet — dinsdag 10 januari 2006 @ 11.53 uur