De loonstrookjes

De loonstrookjes en specificaties van uitkeringen per januari 2006 zijn nauwelijks te vergelijken met die van vorig jaar. Er zijn posten bijgekomen en er zijn posten geschrapt.

De regering heeft steeds gezegd dat vrijwel voor iedereen de koopkracht in 2006 zou toenemen. Is dat zo? De SP is erg geïnteresseerd in je conclusie. Je kunt contact opnemen met deze meldlijn.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

dinsdag 17 januari 2006 :: 13.46 uur

63 Comments

63 reacties

 1. Ik ben er op achteruit gegaan, vanwege de zorgkosten. Weg al het beloofde zoete. Nee, oogsten zit er voor ons niet in. Misschien na verkiezingen 2007, dan kan de SP oogsten.

  Reactie door Gandalf — dinsdag 17 januari 2006 @ 14.22 uur

 2. @ de vraag is of je loonstrookje hoger, lager of gelijk gebleven is Gandalf !!

  Reactie door engine 54 — dinsdag 17 januari 2006 @ 14.31 uur

 3. Allemaal gelul wat de regering zegt. Als het loonstrookje al een beetje hoger is ben je dat geld gewoon weer kwijt aan de gestegen prijzen, zi simpel is dat. En we moeten dat zorgstelsel met zijn hoge premies niet vergeten.

  Reactie door DJ Digital — dinsdag 17 januari 2006 @ 14.48 uur

 4. Moet nog loonstrook krijgen dus wacht af, manlief berekende meer in de portemonnee, afwachten dus.

  Voor allemaal, Brief van zorgverzekering DSW bij kopje CHAOS gezet, hij is wel lang maar wel belangrijk.

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — dinsdag 17 januari 2006 @ 15.00 uur

 5. Tja Sabineke, die chaos is echt uit de hand aan het lopen nu. Het is een grote takketroep bij veel van die verzekeraars en niemand die er wat tegen doet…

  Reactie door DJ Digital — dinsdag 17 januari 2006 @ 15.07 uur

 6. Sabineke waar staat dat kopje chaos, ik ben overgestapt naar DSW, en het lijkt mij
  binnen de regels van de overheid een vriendelijk bedrijf.

  liefs

  Reactie door hendriko — dinsdag 17 januari 2006 @ 15.42 uur

 7. @5, DJ Digital

  Niemand?
  Tot nu toe misschien niet genoeg, maar de strijd tegen dit wanbeleid moet wèl georganiseerd worden.
  En niet alleen in het stemhokje!

  Reactie door Jan Nijman — dinsdag 17 januari 2006 @ 15.43 uur

 8. Wacht maar DJDigital, nieuwe wet in aantocht:WMO, gaan we weer terug naar voor de tweede wereldoorlog met opa en opma in huis!En verder niemand thuis want iedereen moet aan het werk, dus opa en oma goedkope kinderopvang, ook al hebben ze heel andere visie dan de ouders, gehandicapten weer thuis, in plaats van zelfstandig met alle kwalijke verschijnseln van dien!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — dinsdag 17 januari 2006 @ 15.44 uur

 9. @2 Niet nodig om zo te schreeuwen. Het gaat om de koopkracht.
  Voordat je reageert kan je beter eerst goed lezen.

  “De regering heeft steeds gezegd dat vrijwel voor iedereen de koopkracht in 2006 zou toenemen. Is dat zo?

  Reactie door Gandalf — dinsdag 17 januari 2006 @ 15.47 uur

 10. @6Hendriko,
  Ook op dit weblog en DSW spreekt erin zijn zorg uit!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — dinsdag 17 januari 2006 @ 15.48 uur

 11. Oja hebbes Sabineke, dank je

  Reactie door hendriko — dinsdag 17 januari 2006 @ 16.01 uur

 12. Ik heb de nieuwe specificatie van mijn ziektewetuitkering binnen en ik ga er per saldo op een netto uitkering van 1200 euro, 55 euro op vooruit. Ik heb de een na meest uitgebreide aanvullende verzekering, wel een collectieve van het FNV.
  Ik ben dus heel blij, want ik had me op het ergste voorbereid!

  Reactie door kaatje — dinsdag 17 januari 2006 @ 16.06 uur

 13. 12. als aanvulling, moet er overigens natuurlijk nog wel voor inflatie gecorrigeerd worden, dan ben ik alleen al 10% van de winst kwijt aan UPC verhoging, dan komt de rest nog, maar ik mag niet klagen, ik heb begrepen dat AOW’ers de 6,5% zelf moeten ophoesten, dat is pas echt een grof schandaal!

  Reactie door kaatje — dinsdag 17 januari 2006 @ 16.09 uur

 14. @12, Lekker Kaatje!Hopelijk doet de energierekening geen roet erbij!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — dinsdag 17 januari 2006 @ 16.10 uur

 15. Voor ik iets meld even wachten op de salarisstrookjes.
  Maar ik zie het somber in, mijn partner heeft namelijk een zeer klein loontje.
  En ik zag iemand gisteren bij 2vandaag die ongeveer in de zelfde situatie er 1.5% op achteruit ging.
  Maar dat is een trend die al heel lang bezig is hoor, de hogere salarissen vanaf 1.1/2 modaal erbij, onder modaal de pineut.

  Reactie door leen — dinsdag 17 januari 2006 @ 16.10 uur

 16. Overall betekent dit dus dat een alleenstaande met een ziektewetuitkering en een laag inkomen, zodat hij/zij ook zorgtoeslag krijgt er toch nog een beetje op vooruitgaat. Gecorrigeerd voor inflatie zo ‘n 3%.

  Reactie door kaatje — dinsdag 17 januari 2006 @ 16.13 uur

 17. Als ik een beetje in mijn omgeving hoor zijn het degene die particulier voor ziektekosten verzekert waren er een stuk beter van geworden. En als je net geen toeslag ontvangt (Zoals wij) Dan ga je hard de boot in. Iedereen in koopkracht vooruit??? Ik waag het te betwijfelen.

  Reactie door Matthé — dinsdag 17 januari 2006 @ 16.46 uur

 18. Ik moest even slikken toen ik mijn rekeningen na keek. Was meteen 105 euro kwijt, maar had dat al verwacht. Misschien valt het voor mij nog gunstig uit de komende dagen. Maar dat ik nu plotsseling ruim 60 procent meer ben gaan betalen is idioot. Maar wanneer gaan we nu eens actie ondernemen?

  Reactie door jojo — dinsdag 17 januari 2006 @ 16.59 uur

 19. 17. Mijn partner en ik krijgen ook allebei net geen toeslag, zaten allebei in het ziekenfonds en hebben geen kinderen en gaan er toch iets op vooruit. Heb je je loonstrook al gehad dan?

  Reactie door kaatje — dinsdag 17 januari 2006 @ 17.22 uur

 20. Vergeleken met enkele jaren geleden blijken de vergoedingen middels de aanvullende verzekering voor onder andere tandheelkunde ondere andere bij Geové/Menzis behoorlijk te zijn verminderd. Mogelijk zou gewoon sparen meer opleveren dan mager verzekeren.

  Los hiervan is ‘t apart verzekeren van gezondheidskosten á-sociaal daar de één ‘t veel makkelijker kan betalen dan de ander… maar dat heeft mogelijk te maken met goedkope zieke geesten.

  Even ‘n teiltje… ‘n vinger achter in de keel is ‘r niet voor nodig !

  Reactie door Onpasselijk — dinsdag 17 januari 2006 @ 17.35 uur

 21. Hebben jullie alle plussen en minnen van elkaar afgetrokken en vegelijk dan eens met wat je meer heb op je loon strook en wat er over blijf
  ? bij mij is het in de min ik moet meer uitgeven dan wat er is bij gekomen (zit in de WAO) gaat er per maand 25 à 30 € op achter uit, van mijn vrouw weet ik het nog niet maar dat zal wel niet veel veschillen, tel uit je winst.

  Reactie door A.Hoeder — dinsdag 17 januari 2006 @ 17.52 uur

 22. Het blijft raar: wie dik verdient heeft een superpluspakket voor minder maandelijks, en de smallere knip, zelfs 2-verdienend klein gezin, betaalt dubbelop
  voor een pakket waar naar keus & behoefte op moet worden ingeleverd.

  Ik werk zelf in marketing en snap niet
  hoe zoiets bij volle verstand aan de consument kan worden uitgelegd.

  Reactie door Emiel — dinsdag 17 januari 2006 @ 17.56 uur

 23. Ik ben benieuwd. De WW is omlaag, de ziektekostenpremie met 65 euro omhoog, zorgtoeslag is 34 euro. Het is tot nu toe nog niet veel leuker geworden. Ik ben erg bang. Mijn streven is om uit de schulden te blijven, maar hoe doe je dat eigenlijk? Ik weet alleen van aankloppen voor schuldsanering, maar goede adviezen om niet in de schulden terecht te komen nu alles zo angstaanjagend duur wordt …?

  Reactie door Bezorgd — dinsdag 17 januari 2006 @ 17.57 uur

 24. Heel handig Emiel, als je al jarenlang zieken en werklozen als oplichters en werkschuwtuig betitelt, krijg je vanzelf een grote groep die hierin gelooft.
  De psychologie van negatieve herhaling hebben zo opgepikt van Amerikaanse politici, die zijn hier heer en meester in. Er bestaat zelfs een mooi woord voor, het heet fascisme, alles wat u gebeurt in het leven is uw eigen schuld.

  Reactie door kaatje — dinsdag 17 januari 2006 @ 17.59 uur

 25. Ik ben er op vooruit gegaan, een paar tientjes, zeg maar enkele procenten.
  { sarcastische mode}
  Als royaal bovenmodale was ik daar natuurlijk ook veel harder aan toe dan al die mensen in de bijstand of de mensen met een klein pensioentje.
  {sarcastische mode einde}
  Overigens is het nog geen groot feest want mijn partner die royaal beneden modaal zit krijgt ook nog de beurt. Ik neem aan dat volgens de hedendaagse gristenliberale standaarden zij mag op draaien voor mijn voordeel. Per saldo komen we dus op nul uit schat ik in. Nog heel wat beter dan vele anderen zoals hier ook valt te lezen.

  Reactie door twijfelaar — dinsdag 17 januari 2006 @ 19.20 uur

 26. Kaatje ben je alleen want in het geval dat je er met z’n tweeen van moet leven hang je dus op 0 euro ondanks 0,69% verhoging WAO. Dit bij een inflatie van 2%. Wij gaan er dus in het geheel OZB afschaffing en alles meegerekend ongeveer 0% op achter danwel vooruit. Met de hogere energierekeningen en een zeer beperkte aanv. verzekering etc leveren wij dus uiteindelijk m.b.t. koopkracht fors in.

  Reactie door Henny — dinsdag 17 januari 2006 @ 19.39 uur

 27. @8

  Sabineke, ik geloof ook wel dat dit slechts het begin is van nog veel meer ellende. Daarom ben ik me al een tijd aan het orienteren voor een vertrek uit Nederland. Ik heb geen zin om in een land te leven waar ik met de dag kanslozer door het leven moet gaan. Ik weet heel goed dat ik niet de enige ben, want als allochtoon merk je pas goed hoe het soms kan zijn hier.

  Tweedeling, toenemende armoede, toenemend geweld en onveiligheid, prijzen die de pan uitrijzen en dan nog de criminaliteit die steeds verder oprukt. Nee, het maakt het er niet beter op helaas :(

  Reactie door DJ Digital — dinsdag 17 januari 2006 @ 20.08 uur

 28. @7

  Jan Nijman, ik zeg dat omdat ik vrijwel niemand in mijn omgeving iets zie ondernemen of zeggen over dit wanbeleid. Misschien komt het door mijn leeftijd (27) dat andere mensen die ik ken de schouders ophalen? De meeste jongeren zijn immers nauwelijks bezig met de maatschappij. Het hebben van een vette pc of Playstation vinden ze doorgaans interessanter…

  Reactie door DJ Digital — dinsdag 17 januari 2006 @ 20.10 uur

 29. @9
  je loonstrook en salaris komen pas op het eind van de maand.
  Dan weet je dus pas hoe het zit met je koopkracht.

  Reactie door engine 54 — dinsdag 17 januari 2006 @ 20.28 uur

 30. en ik weet het niet meer!

  vaarwel en het ga je goed.

  Reactie door Elsa.de.Leeuwin — dinsdag 17 januari 2006 @ 22.43 uur

 31. Ik heb geen koopkracht, mijn vrouw doet altijd alle boodschappen.

  DIT IS EEN GRAPJE…..
  voor dat ik weer gekapitteld word
  :-)

  Reactie door Toergenjev — dinsdag 17 januari 2006 @ 22.57 uur

 32. Zijn we nou met z’n allen vergeten dat de meeste mensen al 3 jaar op de “0″ lijn zaten, terwijl de prijzen van alles de lucht in schoten.
  En moeten we nu dan blij zijn met die paar tientjes?

  Reactie door moeizaam kabinet — dinsdag 17 januari 2006 @ 23.03 uur

 33. Geen idee nog. Als je bijstand krijgt moet je echt wachten tot eind van de maand, hoor. Maar volgens de kranten zou de bijstand voor een alleenstaande met een zelfstandig te voeren huishouden van 769 naar 799 gaan netto per maand. Hoeveel daarvan de voormalige ziekenfondspremie is, weet ik niet en of je als bijstandgerechtigde toch ook weer belasting betaalt over die premie die bij je inkomen komt, weet ik ook niet.

  Sabineke, ik zit al jaren bij DSW en blijf er ook. Welke brief bedoel je dan? Want ik heb niets ontvangen, nadat ik mijn aanbod van ze binnenkreeg??? Of bedoel je DIE brief??

  Reactie door Lydia — dinsdag 17 januari 2006 @ 23.09 uur

 34. @Lydia, ik heb die brief ook niet gekregen van ze, maar staat op de website en ik heb ‘m hier onder het kopje CHAOS gezet.Ik weet niet of dat DE brief is.
  Ben naar ze overgestapt, zat eerst bij Zilverenkruis Achmea maar was niet tevreden over ze en ook niet over het nieuwe aanbod, dus heb een aantal vergeleken en daar kwam DSW uit.

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — dinsdag 17 januari 2006 @ 23.41 uur

 35. was gisteren een onderzoekje op 2 vandaag, alles met minder dan 2000 euro zou er op achteruit gaan, met meer ging er op voorruit en boven modaal bleef gelijk

  en dan heeft balkenende het over opkomen voor de zwakkeren

  Reactie door edwin — woensdag 18 januari 2006 @ 0.50 uur

 36. Hou toch eens op met die gal spuierij.
  Ik was particulier verzekerd en lever als ik het zo lees wel het meeste in van allen die ik hier op de weblogs zie klagen.
  Particulier verzekerden zonder kinderen onder het middeninkomen gaan de rekening betalen, dus hou eens op te zeggen dat ALLE particulier verzekerden erop vooruitgaan a.u.b.

  Reactie door Peter — woensdag 18 januari 2006 @ 1.02 uur

 37. Edwin, Balkenende heeft nooit gezegd dat hij op zou komen voor de zwakkeren. Er is slechts gezegd dat het zoet en het zuur eerlijk verdeeld zouden worden; dit hebben zij dan ook gedaan, de rijken het zoet, de zwakken het zuur. Dit alles heeft te maken met het “eigen verantwoordelijkheid nemen”. De zwakken zijn zelf verantwoordelijk voor hun eigen falen, dit hoorde je zo’n fijne staatssecretaris vandaag ook weer zeggen over het feit dat 40% van de marokkaanse jongeren werkloos is; en het dan gek vinden dat mensen wanhopig worden er rare dingen gaan doen. Daar hebben ze inmiddels ook een oplossing voor; dan wordt je als staatsgevaarlijk verklaarten wordt je passieve en actieve kiesrecht je ontnomen. Als dit in de wet komt, ben ik benieuwd hoelang het nog duurt voordat allerlei politieke en sociale groeperingen verboden gaan worden. Zwaar op weg naar een kapitalistisch gedomineerde politiestaat, wat een feest mensen om hier nog te wonen; als ik de middelen had, smeerde ik ‘em vandaag nog!

  Reactie door kaatje — woensdag 18 januari 2006 @ 1.03 uur

 38. peter, hoe kan je nou particulier verzekerd zijn en onder het middeninkomen zitten, leg me dat eens uit!
  Als je hiermee bedoelt dat je een eigen zaak hebt en nog maar net je hoofd boven water kunt houden, heb je al mijn steun en ook die van de SP. Wij proberen al jaren duidelijk te maken dat deze mensen het toch echt niet meer van de VVD moeten hebben. Kijk nog even naar bijdrage 13 over de AOW’ers wat vind je daar dan van?

  Reactie door kaatje — woensdag 18 januari 2006 @ 1.07 uur

 39. kaatje in rotterdam hielt balkie een paar dagen geleden echt een prachtige toespraak, hij zei het niet letterlijk zo maar kwam er vrij vertaalt wel op neer

  nu zit balkenende in india, de ghetto’s in amerika heeft die al gehad, zal nu wel aan het onderzoeken zijn hoe hij hier een kastenstelsel kan invoeren

  Reactie door edwin — woensdag 18 januari 2006 @ 3.39 uur

 40. Ik moet ook nog afwachten hoe het strookje eruit ziet dit keer. Maar in de bijstand zittende denk ik niet dat er erg veel afgaat (hoop ik dan) Ja de zorgverzekering is wat duurder geworden. Ik zie wel wat het wordt. Vrolijk zal het in iedergeval niet zijn

  Reactie door Mannie — woensdag 18 januari 2006 @ 7.33 uur

 41. Ik heb veel tijd om eens uitgebreid te internetten, want over een paar maanden “vier” ik mijn tweede verjaardag als werkloos persoon. Mijn leeftijd is 51 en na ongveer 250 sollicitaties en talloze inschrijvingen bij bureau’s die allemaal zeggen dat zij de beste zijn heb ik de moed bijna opgegeven.

  Mijn loonstrookje komt dus al geruime tijd van het UWV. De meeste werknemers krijgen er van hun baas iets bij, vanwege het feit dat de werkgeversbijdrage nu aan de werknemer wordt uitbetaald. Dat is dus nog iets.

  Maar ontvang je ww, dan ontvang je niets extra’s! Toen ik in de ww kwam, ontving ik 70% van mijn laatste loon. Dus 30% weg.

  Kijk ik naar het verschil tussen de oude ziekenfondspremie en de huidige premie voor de basisverzekering dan ga ik er dus nog eens 5 procent op achteruit. Da’s dus nu 35%…….

  En ik heb weer een te hoog inkomen om voor de zorgtoeslag in aanmerking te komen.

  En dan heb ik nog niet over alle andere zaken die het leven onbetaalbaar dreigen te maken.

  Emigreren is volgens mij nog niet eens zo’n gekke gedachte…….

  Reactie door Fred — woensdag 18 januari 2006 @ 9.57 uur

 42. Over loonstrookjes gesproken… ik lees nu op de AD (klein berichtje) dat binnenkort “onze” ministers & staatssecretarissen gaan 30% op vooruit!!!
  Da’s pas “zoet”! (we moeten blij zin met, misschien, een paar euri meer)

  Reactie door Kiddo — woensdag 18 januari 2006 @ 10.08 uur

 43. Dit is een economische kwestie!
  Een gezonde economie lost alle problemen op.

  Reactie door Eco. Nomie — woensdag 18 januari 2006 @ 11.32 uur

 44. 43

  Wij zien alleen maar bij het aantrekken van de economie dat zij met het geld er beter op worden, hoe lager de lonen hoe beter die economie van jou die de problemen dus alleen oplost voor hen die boven het gemiddelde zitten.

  Reactie door e.krul — woensdag 18 januari 2006 @ 12.53 uur

 45. Ik ben er tot nu toe geen cent beter van geworden en ben ook nog eens jaarlijks 255 euro kwijt.

  Reactie door e.krul — woensdag 18 januari 2006 @ 12.54 uur

 46. Koopkracht is voor mij heel simpel dat wat ik per maand te besteden heb. Loonstrookje is niet veranderd gewoon een a4 :-)

  Reactie door Bert — woensdag 18 januari 2006 @ 12.55 uur

 47. 42

  Ja we wisten allang dat dat, eerst het zuur en dan het zoet op hun sloeg, voor de minima en jan modaal is dat des te zuurder!

  Reactie door e.krul — woensdag 18 januari 2006 @ 12.56 uur

 48. 39

  als balk straks terug is gaat hij zeggen dat armoed betrekkelijk is, ondertussen probeert het CDA stemmen te kopen van dak en thuislozen

  Reactie door e.krul — woensdag 18 januari 2006 @ 12.58 uur

 49. Jan hoe houden jullie het toch vol elke dag die politiek en die valse praktijken van de regerende lieden.

  Ik moet af en toe afstand nemen, want bij mij werkt het af en toe ziekmakend als ik me niet af en toe afwend.

  Ik moet zeggen dat ik grote bewondering heb voor jou en Agnes en Harry enz., want mijn hart zou het allang begeven hebben uit onmacht wat dit kabinet opwekt.

  Afentoe blijf ik steken in machteloze woede.

  Hoe doen jullie dat nou eigenlijk?

  Reactie door e.krul — woensdag 18 januari 2006 @ 13.02 uur

 50. Zo, die hebben voorlopig geen last met hun loonstrookje.
  Balkenende krijgt 40 procent meer salaris
  Gepubliceerd op woensdag 18 januari 2006
  Premier Balkenende krijgt binnenkort een salarisverhoging van 40 procent. Zijn ministers en staatssecretarissen moeten het met 30 procent doen.
  Minister Remkes van Binnenlandse Zaken heeft een wetsontwerp hiervoor dinsdag naar de kamer gestuurd. Het kabinet volgt hiermee de aanbeveling op van de onderzoekscommissie onder leiding van voormalig VVD-politicus Hans Dijkstal.
  Een minister verdient nu 9422 euro per maand, dat gaat uiteindelijk ruim 12000 euro worden. Premier Balkenende krijgt hier vanwege zijn bijzondere positie nog eens 10 procent bovenop.
  In totaal gaat het de schatkist jaarlijks bijna een miljoen euro kosten.

  Reactie door leen — woensdag 18 januari 2006 @ 14.09 uur

 51. Ja vreemd he. Al je taken afschuiven naar de private sector of naar de gemeentes. En dan meer gaan verdienen!!!

  Reactie door Hanna — woensdag 18 januari 2006 @ 16.34 uur

 52. @ 50, moet dit niet door de kamer goedgekeurd worden?

  Reactie door Johan Smeets — woensdag 18 januari 2006 @ 17.47 uur

 53. Ik geef toe, dat het mij ook af en toe de strot uitkomt, dat deze regering maar doet waar die zin in heeft.
  Ik heb gemerkt dat ik helemaal niet meer kan sparen, sparen schijnt dus een luxe te zijn, al is het maar een paar tientjes…
  Het lukt niet meer.
  Nou..ik zit in de ww…gelukkig maar, maar als dat ophoud, hebben we nog minder te besteden.
  Ik zie het somber in.

  Ik hoop dat JEEPEE en zijn clan van dat zoete vreselijke kiespijn krijgen, ze kunnen in ieder geval al lachen als een boer die kiespijn heeft!

  Reactie door Nicole Halmans — woensdag 18 januari 2006 @ 21.37 uur

 54. Ik hoopte al dat die JEEPEE en zijn clan het aan hun hart zouden krijgen maar daar hoeven ze niet bang voor te zijn want die hebben ze niet.

  Reactie door Tjebbe — woensdag 18 januari 2006 @ 22.59 uur

 55. 51 Hanna

  Ook gemeentes dienen zich te onderwerpen aan het redt je reet maar principe!

  Reactie door e.krul — donderdag 19 januari 2006 @ 10.23 uur

 56. Ik vraag me inmiddels af hoeveel geld Zalm heeft verzwegen!

  Reactie door e.krul — donderdag 19 januari 2006 @ 10.24 uur

 57. E. Krul, ik heb precies hetzelfde. Zo gauw ik die koppen op het journaal, bij Nova bij twee vandaag zie verschijnen draai ik het weg, eigenlijk kijk ik al steeds minder

  Ook die reclamemakers van de ziektekostenverzekering komen me de strot uit, wat kost dat wel niet om mij ziek te maken?

  Het viel me trouwens wel tegen dat ik in het vragenuurtje (vagevuurtje) niemand van de SP zag reageren op de thema’s m.b.t. werkeloosheid allochtonen en woningnood versus huurliberalisatie.

  Dekker reageerde als een wekker iedere keer hetzelfde piepje.De liberalisatie gaat gewoon door. Dit terwijl D66 op hun site schrijft dat ze Dekker ertoe bewogen hebben te wachten tot eind 2008 en eerst flink te bouwen, iets klopt hier niet.Maar ja D66 zegt zoveel.

  Weet je hoe je jonge allochtonen demotiveert. Door ze te laten zien dat vader en oudere broer met Hoge opleiding Universiteit en HBO ook niet aangenomen worden. Waarom zou je dan als jongere nog die moeite doen. Daar hoor je niemand over
  Nee we stoppen ze allemaal in kazernes om ze dicipline bij te brengen.

  Als we dan eerst bij wijze van proef als een soort pilot (in tegenwoordig) het kabinet er eens een half jaartje stallen kunnen ze ook eens leren wat echt werken is.

  Het UWV geeft trouwens een tijdschrift aan de uitkeringsgerechtigde met de zeer toepasselijke naam “Perspectief” Leuker kunnen we het niet maken.

  Dat tijdschrift is duurder dan de zgn. verhoging van het een en ander.

  E. Krul nog even hetvolgende in al je (en mijn) ellende kun je soms zo mooi uit de hoek komen dat ik behoorlijk kan lachen en dat heb je soms nodig dus…
  Groetjes

  Reactie door Henny — donderdag 19 januari 2006 @ 19.54 uur

 58. Het was te verwachten,mijn loonstrookje is binnen ,huilen met de pet op,wie een zoet loonstrookje had verwacht komt bedrogen uit inplaats van het beloofde zoet is het een bitter loonstrookje geworden,de meesten ook particulieren leveren fors inmiddels het wegvallen van de werkgeversbijdrage en de ingevoerde belasting over de inkomensafhankelijke premie,je betaalt daardoor dubbele belasting,gaan de meesten er 100 tot 150 euro per maand op achteruit,hier zijn de kamerleden inmiddels ook achtergekomen en roepen nu massaal om compensatie,maar laten eerst grote groepen in de kou staan,wat hebben we aan zulke volksvertegenwoordigers,het zijn gewoon slapers en zakkenvullen,dienen niet ons belang waar ze voor zijn aangesteld maar hun eigen belang,gewoon vuil en vunzig.

  Cor

  Reactie door C.Game — dinsdag 24 januari 2006 @ 9.28 uur

 59. 150 euro netto erop achteruit.
  zal hoogervorst en cs er wel bij hebben gekregen

  Reactie door peter flanderijn — donderdag 26 januari 2006 @ 9.57 uur

 60. Ik vind het jammer dat het loonstrookje op het Jan’s web op de achtergrond raakt, hier moet de webmaster iets op verzinnen.
  Voormij als ruivenier uit de AOW-pot heb ik nog geen compleet beeld, alleen een pensioenbericht ABP van mijn vrouw en mijzelf ontvangen dat is al 100 euro minder.
  Waar ik mee zit, dat ik een donkerbruin vermoeden heb, dat de vakbonden na de demonstratie in Amsterdam herfst 2004 over het pré pensioen iets hebben afgesproken dat niemand mag weten, de voorzitters van het FNV en CNV waren naar mijn gevoel te snel verdwenen. In dit bloemkolenrepubliekje Nederland word je achterdochtig.

  Reactie door h.hiensch — donderdag 26 januari 2006 @ 15.53 uur

 61. En ik heb hem ook binnen,1 gezins inkomen gezin met twee kinderen en particulier verzekerd. 150 euro netto minder in januari. Het eerste wat me opvalt is dat de ww en zvw premie gedaald zijn van 5.85% naar 5.2% maar dat het absolute geld bedrag wat ingehouden wordt een stuk hoger is. Ook de pensioen premies zijn met bijna 50% gestegen om het pensioen tekort voor vervroegd uittreden en de levensloop regeling van 300€ bruto in de maand hakken er flink in. zonder pensioen/levensloop maatregelen had ik plus/minus op het zelfde netto maand bedrag uitgekomen.
  groetjes

  Reactie door andre — donderdag 26 januari 2006 @ 16.18 uur

 62. Tot nu toe staat er op het loonstrookje 45 euro minder, volgens Nibud zou er 100 euro bij moeten zijn, gaan chequen bij de werkgever, want ook daar kunnen fouten gemaakt zijn vertelde het nieuws!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — maandag 30 januari 2006 @ 0.53 uur

 63. in januari 150 euro netto achteruit. in februari komt er nog eens 46 euro bij dus bijna 200.

  Reactie door peter — woensdag 22 februari 2006 @ 10.14 uur