Goed voorbeeld

De nieuwe president van Bolivia Evo Morales heeft donderdag zijn eigen salaris met ruim de helft gekort.

Daardoor zullen ook de salarissen van alle andere regeringsfunctionarissen worden herzien, omdat volgens de Bolivaanse wet niemand meer mag verdienen dan de president.

Morales, de eerste inheemse president van Bolivia, kondigde de maatregel al tijdens zijn verkiezingscampagne aan. De voormalige lamaherder zei het vrijgekomen geld te willen gebruiken om meer artsen en onderwijzers aan te stellen, zo meldde vrijdag de BBC.(AD)

Morales Bot
Morales -50%, Bot +30%.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

vrijdag 27 januari 2006 :: 12.38 uur

101 Comments

101 reacties

 1. Nederland zou het voorbeeld moeten volgen: niet het salaris van JP en de zijnen verhogen zodat ze zich aanpassen aan de verhoogde salarissen van anderen, maar juist verlagen. Evo: fantastisch, laat deze Bakellende maar een poepie ruiken.
  Falcon

  Reactie door Falcon — vrijdag 27 januari 2006 @ 12.45 uur

 2. En het uiteindelijke gevolg zal zijn dat alle hogeropgeleide ambtenaren het bedrijfsleven induiken en de Boliviaanse overheid met een enorm kennis en ervarings verlies te kampen zal krijgen.

  Leuk gebaar, maar op lange termijn zal ditmeer geld gaan kosten dan het oplevert omdat men er achter zal komen dat ze geen fatsoenlijk opgeleid personeel meer kan krijgen en dus de salarissen weer zullen moeten stijgen om die mensen binnen te halen.

  Reactie door Ronald — vrijdag 27 januari 2006 @ 13.01 uur

 3. (1) Maar dan ook de Nederlandse wet aanpassen, zodat niemand meer verdient dan de premier? Je kunt landen niet zo maar met elkaar vergelijken. Zou je denken dat Jan Marijnissen de salarisverhoging zou terugdraaien? Over Bos al niet eens te spreken. God verhoede dat die premier wordt

  Reactie door Warrior — vrijdag 27 januari 2006 @ 13.08 uur

 4. Beste Ronald.
  Dan komt er ruimte voor nieuwe ambtenaren.
  Op termijn zijn alle dure banen in bedrijfsleven op. En dan blijft over dat van dat geld dokters en onderwijzers aangesteld kunnen worden. Dat heet Goed voorbeeld en Visie Ronald.

  Of men moet zo dom zijn net als hier overal dure falende managers in te proppen die elkaar bezig houden…
  Fred

  Reactie door Fred — vrijdag 27 januari 2006 @ 13.10 uur

 5. Ach, Bot. Hoe kun je nou iemand met zo’n naam vertegenwoordiger van je land maken?

  Reactie door Boudewijn Pleines — vrijdag 27 januari 2006 @ 13.15 uur

 6. Je kan zeker 80% van de mensen, JA zelfs NLers! :-) meekrijgen voor zoiets.

  Niet dat niemand minder mag verdienen dan de president (geheid dat die ineens >5 miljoen per jaar vangt dan…) maar wel dat mensen in loondienst niet meer mogen verdienen, dus dat winst eerlijker verdeeld wordt.
  Persoonlijk ben ik dan ter onderscheid ook nog voor een soort voorrang op bijv. 50% van de zitplaatsen van de eerste 2 rijen bij de opera, voetbal e.d. voor de ‘vooraan-staanden’(het bestond namelijk al zoiets en vandaar het woord)

  Uitvinders en ondsernemers blijven dan uitzonderingen, echter daar mag weer geen (is nu al) kartel of monopolie zijn en dus die winsten zijn al beperkt.

  Als maximum kan bijv. ook nog ingesteld worden, niet meer dan 5 motoren 4 auto’s 3 huizen 3 boten en 1 vliegtuig ivm milieu of zo.

  Er is vast wel een eerlijker methode dan er nu is. Om te beginnen bij de politiek en de ‘top managers’. Beleggingen en rente moet ook anders kunnen en dan iets met straatszekerheid en zekerhgeidlabels middels stemming en verzekering.

  Reactie door Baren dt — vrijdag 27 januari 2006 @ 13.19 uur

 7. Slecht voorbeeld: “DEN HAAG – Het Tweede Kamerlid Bert Bakker van D66 sluit niet langer uit dat zijn partij in het kabinet vertegenwoordigd blijft als blijkt dat een ruime meerderheid van de Kamer instemt met een nieuwe gevaarlijke missie in het zuiden van Afghanistan.”

  Reactie door Kees — vrijdag 27 januari 2006 @ 13.20 uur

 8. Hee… belangrijk topic, gaat IEDEREEN aan ! en weer de voorwas aangezet….. YAGH! bang voor de ‘gefundeerde’ pre-meer dan je kan opmaken verdieners? die zijn sowieso zielig met die mentaliteit. Als men kan je maar op 1 manier echt uit de massa steken en dat is als wie je bent.

  Reactie door Baren dt — vrijdag 27 januari 2006 @ 13.21 uur

 9. De eerste ‘inheemse’ president. Ik stoor mij best aan die benaming. Natuurlijk snap ik de achtergrond wel, maar toch.

  In Nederland zou het nieuws zijn als we de eerste allochtone president zouden krijgen, in bepaalde andere landen is het nieuws als er voor het eerst een autochtone president komt.

  Reactie door Fjodor — vrijdag 27 januari 2006 @ 13.22 uur

 10. @7
  Ja ,wat verwachten we dan van een hol Partij.

  Reactie door Jofel — vrijdag 27 januari 2006 @ 14.03 uur

 11. Evo rules! Maar laat hem toch maar even een nieuwe trui kopen. Of heeft Jan de Hoop (van RTL nieuws) er nog 1 over? http://www.leefbaarafrika.nl/een-nieuwe-trui-voor-morales

  Reactie door Johan Kerkhof — vrijdag 27 januari 2006 @ 14.04 uur

 12. Man naar mijn hart.

  Reactie door Ninka — vrijdag 27 januari 2006 @ 14.14 uur

 13. De politici in Nederland verdienen helemaal niet zo veel. De meeste hadden in het bedrijfsleven makkelijk het dubbele kunnen verdienen. Verlaag je de salarissen nog meer, dan wil geen enkel talent meer de politiek in. Eigenlijk is het nu al droevig gesteld. En dan de ambtenaren, de meeste zijn laagbetaalt. Denk dan aan de gemeenteambtenaren, waarvan de meeste een salaris hebben tot aan niveau 8. Dit komt neer op een netto salaris tussen de 1200 en maximaal 1550 euro. In het verleden heeft de SP het meerdere malen gehad over het optrekken van de ambtenarensalarisen. Ik steun hun hierin.Pak liever de belachelijk hoge salarissen in het bedrijfsleven aan! steek je energie in het opleggen van invoersbeperkingen aan India en China. De werknemers moeten daar onder erbarmelijke omsandigheden werken tegen mensonterende lonen. Wij prijzen ons zelf de markt uit.Om misverstanden te voorkomen, ik ben ook ambtenaar.

  Reactie door rob r — vrijdag 27 januari 2006 @ 14.38 uur

 14. KIJK DAT IS NOG EENS EEN VOORBEELD VAN HOE HET OOK KAN, DEZE MAN IS TENMINSTE GELOOFWAARDIG EN HEEFT ZIJN VOLK HOOG.

  Heel wat anders dan die arrogante zakkenvullers in het zogenaamde geciviliceerde en beschaafde westerse wereld.

  Reactie door e.krul — vrijdag 27 januari 2006 @ 14.38 uur

 15. @13 waarom werken ze dan niet in het bedrijfsleven?

  Reactie door Baren dt — vrijdag 27 januari 2006 @ 14.42 uur

 16. Nog even een toevoeging op mijn verhaal. Als we het toch over slarissen hebben. het wordt tijd dat de salarissen van interim managers in Nederland aangepakt worden. Deze kosten gemiddeld 1000 euro ex BTW per dag. Ze verkoten de boel en zijn al weg als het uitkomt. Vooral in de zorg en bij gemeentes zijn dit de echte zakkenvullers.

  Reactie door rob r — vrijdag 27 januari 2006 @ 14.42 uur

 17. reactie op Barend,

  Gelukkig zijn er nog mensen die niet alleen naar geld kijken. Jan Marijnissen kan ook zo een beter betaalde functie in het bedrijfsleven krijgen.

  Reactie door rob r — vrijdag 27 januari 2006 @ 14.46 uur

 18. @Fred (4), ja ambtenaren die eigenlijk niet voldoen aan de eisen die benodigd zijn voor die functie.

  Net zoals een reep chocolade in de winkel vertegenwoordigt een bepaalde opleiding een marktwaarde.
  Als men die marktwaarde niet kan krijgen kan dit 2 gevolgen hebben,
  De mensen met die bepaalde vereiste opleiding duiken het bedrijfsleven in of men volgt die opleiding gewoonweg niet meer omdat met een andere opleiding meer kan verdienen.

  Zoals ik al zei, een leuke populistische KORTE termijn oplossing, maar waarschijnlijk zeer schadelijk op de lange termijn voor Bolivia.

  Reactie door Ronald — vrijdag 27 januari 2006 @ 15.06 uur

 19. Ik wordt een beetje misselijk van dat vergelijken van poltiek en bedrijfsleven. Iemand die voor geld in de politiek zit en niet uit idealisme moet onmiddelijk zijn biezen pakken, oprotten en lekker naar het bedrijfsleven gaan.

  Reactie door Red Bat — vrijdag 27 januari 2006 @ 15.08 uur

 20. Er zijn overigens erg weinig ministers die verstand hebben van de materie waar ze over gaan. Tegen de tijd dat ze het door hebben is het al te laat. Hoezo bekwaam?

  Reactie door Red Bat — vrijdag 27 januari 2006 @ 15.11 uur

 21. Trouwens een behoorlijk staaltje van dictatoriaal gedrag, door het op deze manier te doen heeft ie wel het Parlament en de regering buitenspel gezet op een behoorlijke ondemocratische manier.

  Reactie door Ronald — vrijdag 27 januari 2006 @ 15.19 uur

 22. Geweldig ook hier toepassen, en politicie en ambtenaren die denken ergens anders meer te kunnen verdienen(ik heb het natuurlijk over verdienen)hou ik niet tegen.
  Tevens graag de buitengewoon hoge wachtgeld regelingen aanpassen.

  Reactie door leen — vrijdag 27 januari 2006 @ 15.27 uur

 23. @18
  Zolang raden van bestuur hun vrindjes steeds meer laten verdienen omdat andere raden van bestuur hún vrindjes meer laten verdienen is er geen sprake van een reële marktwaarde maar rijkelijk de zakken vullen. Marktwaarde wil zeggen, een redelijke prijs voor een redelijk product. Die topfiguren maken zichzelf belangrijker dan ze zijn door die salarissen zo op te krikken. Op die manier eindigt die spiraal nooit. Het is ook onzin om Moralis te betichten van populisme want dat heeft hij helemaal niet nodig. Als Balkenende en zijn bende zoiets zou doen vlak voor de verkiezingen, ja dan is er duidelijk sprake van populisme. Maar ja, hij verhoogt de ministers salarissen, en niet zo zuinig ook.
  Goed gedaan van Moralis.

  Reactie door Gandalf — vrijdag 27 januari 2006 @ 15.32 uur

 24. @rob r

  > steek je energie in het opleggen van
  > invoersbeperkingen aan India en China.
  > De werknemers moeten daar onder
  > erbarmelijke omsandigheden werken tegen
  > mensonterende lonen.

  Je bedoelt exportbeperkingen voor India en China? Ik denk niet dat je daarmee het probleem oplost, je zou het probleem zelfs nog groter maken.

  De mensen daar hebben nu in ieder geval werk, weliswaar onder zeer slechte arbeidsomstandigheden, maar ze hebben werk. Dus de energie moet worden gestoken in het verbeteren van die arbeidsomstandigheden.

  Reactie door Fjodor — vrijdag 27 januari 2006 @ 15.34 uur

 25. Fantastische man. Met zo’n binnenkomer kan je offers van je kiezers vragen, waardoor een vorm van solidariteit ontstaat. Begin bij jezelf en de rest volgt.
  Dank voor het prachtige voorbeeld, heer Morales

  Reactie door An — vrijdag 27 januari 2006 @ 15.53 uur

 26. Fantastisch. Hopelijk komt de Morales-trui snel in de mode.

  Reactie door William — vrijdag 27 januari 2006 @ 16.23 uur

 27. @24 wellicht ongewild zeg je feitelijk:
  Het zijn ongezonde banen en uren die die mensen(!) draaien, de werkgever verdiend er dus GROF aan, en dan is alles goed…

  Het goede in deze topic is dat de president in dat land dus het meest verdiend en ik neem aan dat goed lopende bedrijven de winst over alle lagen van werknemers eerlijk verdelen (dus ja de verantwoordelijken wat meer.) op een wijze dat het woord verdienen weer staat voor wat men verdiend e nniet wat men zo maar te veel krijgt zoals in NL vaak het geval is en waarom bankzaken, huren en verzekeringen zo duur zijn. Idem met de overheid.

  Reactie door Baren dt — vrijdag 27 januari 2006 @ 16.25 uur

 28. @Baren dt,

  nee hoor, dit gaat over ambtenaren, landen die zich bemoeien met de salarissen in het bedrijfsleven noemt men communistisch.

  Reactie door Ronald — vrijdag 27 januari 2006 @ 16.55 uur

 29. Deze man doet z’n naam eer aan. En, Ronald, gelukkig doet niet iederéén alles alleen voor ‘t geld. Juist door het idealisme van zo’n man als Morales zijn er meer mensen geneigd zich in te spannen voor de publieke zaak, ook al levert dat niet zoveel op. Idealisme werkt aanstekelijk.

  Reactie door simbro — vrijdag 27 januari 2006 @ 17.02 uur

 30. ronald-2
  wat mag het dan zijn een fatsoenlijk loon voor de zogenaamde hoog geplaatsten,60.000??
  of balkie’s uitkering van +-130.000 + onkosten+auto??
  of 160.000??
  of 800.000 + goeden handdruk van 1-
  2 miljoen?
  zelfs als ze er niets van gebakken hebben??
  krijg ik een trap dan mag ik 70% voor een half jaar vangen.en niet 5 jaar voledige uitkering zoals het normaal is bij de machthebbers,die willen compensatie over de gestegen zw,
  wij de gewoon betaalden krijgen niets,nee je betaald nu dubbel,de nieuwe ziekenfonds,
  en in welk potje is nu het oude verplicht ziekenfonds verdwenen,wand het is niet verdwenen van je loon,het loon is het zelfde of iets minder of iets meer,maar het verschil is niet het bedrag van het
  oude zieken fonds,waar is dat geld.

  ik ben een uitmuntend timmerman + tekenaar + tegelzetter + metselaar + loodgieter tot bepaalde hoogte + klein elektro moteur tot bepaalde hoogte, en toch heb ik maar +-30.000 euro,naar verhouding van mijn kunnen zou ik recht hebben op laten we zeggen 100.000 euro.
  maar dan ben je te duur volgens het bedrijfslevenen dus de polietiek,,die twee zijn het zelfde.
  er staan 10 klaar om het over te nemen van mij,
  dus goed geschoold personeel is er zat die het voor nog minder willen doen!!
  wat mag iemand krijgen,volgens jou??
  10 keer zoveel als mij(dat is al meer dan genoeg in mijn ogen.)
  niet genoeg dan opdonderen,er zijn daar in die groep ook genoeg die het voor minder willen doen.
  maar het is tegenwoordig zo dat een opvreter aan de top gemakkelijk 10 tot 50++ keer meer uitkering krijgt.
  wat is gezond en normaal,
  laag betaalden die het geld verdienen steeds minder,het uurloon is te hoog??.
  de extreme hoog betaalde opvreters die alleen maar ontvangen,en waar ons/mijn uurloon ook naar berekent wordt,
  mijn uurloon is te hoog omdat de troep aan de top te duur is,dus de top inkomens omlaag ,dan zakt het uurloon ook,zonder dat het mij netto ook maar iets scheelt
  zo even de rollen omgedraait.

  Reactie door ad — vrijdag 27 januari 2006 @ 17.10 uur

 31. @Ad, vraag & aanbod, als jij de enige timmerman in Nederland bent dan kun je vragen wat je wilt.
  Zijn er echter teveel dan kun je niet vragen wat je wilt.

  Had je dus maar een beroep moeten kiezen waar er niet veel van zijn.

  Reactie door Ronald — vrijdag 27 januari 2006 @ 17.18 uur

 32. De meeste gemeenteambtenaren hebben geen fatsoenlijk loon. Denk aan de mensen van openbare werken en groenvoorziening. Ongeveer 1300 euro netto per maand. brandweerlieden icl. al hun toeslagen 1500 netto. Van een normaal salaris moet je een gezin kunnen onderhouden. En dan heb ik het niet over een dure auto en vakantie. Nee, gewoon normaal in de maatschappij staan, eeen krant en een vereniging. Van het salarris van de meeste gemeenteambtenaren kan dit niet. Gelukkig beseft de SP dat ook. Ik heb het al eerder in deze discussie gezegd, pak de interim managers aan. Dit zijn de grote inhalers van onze maatschappij. In de zorg en bij de gemeente kosten ze 1000 euro ex btw per dag. En laat Jan Peter Balke-ellende zijn salaris nou maar houden.Ik ben een tegenstander van hem, maar besef dat er veel grotere opvreters zijn. Pak die aan!

  Reactie door rob r — vrijdag 27 januari 2006 @ 17.58 uur

 33. @31 Ronald
  Je bent voorlopig de enigste overgebleven ‘rechtse bal’ op dit log. Een ‘beroep’ waar er (hier) niet veel meer van zijn.
  Dus je kunt vragen wat je wilt. :-D

  Reactie door Alex — vrijdag 27 januari 2006 @ 18.42 uur

 34. Petje af, ging het er in ons land ook maar zo aan toe i.p.v. rijk , rijker, rijkst.

  Reactie door Yvette van Leeuwen — vrijdag 27 januari 2006 @ 18.58 uur

 35. je hebt blijkbaar niet in de gaten wat ik bedoel,
  die zogenaamde hoge lonen worden wel betaalt door de gewone man,die weer te duur wordt/uurloon/,omdat de top en midden,te veel krijgt (wordt wel mee gerekent in het uurloon,die daarom mede, te hoog wordt.
  2 er zijn genoeg gegadigden in de hogere beroepen,maar komen er in veel gevallen niet tussen//bescherming van???
  3 er zijn mensen die net zo hardt moeten blokken/op school (lts bv) en thuis,als de zogenaamde hogere hbo?? studenten,effe tussen door.
  4 en ik zit niet verlegen om werk,ik heb genoeg te doen in mijn vak,
  en ik ben redelijk te vreden met wat ik heb.
  5 maar ik zal nooit de minderen?? in dit stuurloze land,vergeten.
  zolang er gerotzooit en belazerdt wordt aan de top en politiek,vertik ik het om maar enig ontzag te hebben voor machthebbers en leiers van dit land,
  dat heb ik de afgelopen jaren wel geleerd,(raketten/wentelteven,inplaats van hulp waar het nodig is,nee voetselbanken opgericht door gewone mensen.
  niet door deze cda/vvd rotzooi.
  hulp aan foute regeringen/hulp aan geheime??vluchten// martelen in europa?POLEN?,afrika,guantanamo enz enz ..ooee wat chritelijk,,,)t#$g.
  en alles geregeert door te dure bea en aanverwanten, en de grote bedrijven/polietiek.
  kan er soms heel kwaad om worden dat er mensen gedwongen thuis zittend geen nagel meer hebben om hun kont te krabben en 1-2-3 kinderen niet gewoon kunnen op/voeden,wegens geld gebrek,
  diep triest dat er mensen zijn die het normaal vinden.die vinden dat ze maar naar een voetselbank moeten,of niet vvd zalm/cdabalkebrij, t#$g.

  Reactie door ad — vrijdag 27 januari 2006 @ 18.59 uur

 36. eeuu ronald :-)

  Reactie door ad — vrijdag 27 januari 2006 @ 19.03 uur

 37. Goed voorbeeld inderdaad. Dat zouden ze eens bij de voetbal moeten doen. Daar draait alles tegenwoordig helemaal om geld. Dure kaartjes, dure auto’s, dure salarissen en ga zo maar door….

  Reactie door B.bakker — vrijdag 27 januari 2006 @ 19.21 uur

 38. Dus Ad, de enige manier om de salarissen van managers en dergelijke te drukken is door er voor te zorgen dat er meer aanbod komt.

  Gevold daarvan is weer dat er dan weer een te kort aan timmermannen e.d. zal ontstaan, net zoals 7 jaar geleden in de ICT sector.

  Reactie door Ronald — vrijdag 27 januari 2006 @ 19.34 uur

 39. @Ronald

  Wat een onzin.

  Er is in de bedrijven een gigantisch aanbod van managers. Maar dat wordt je pas als goeie vriendjes met de baas bent of als je niet meer functioneert in je uitvoerende werk. Daarnaast worden veel managers worden aangetrokken die daarvoor ‘geleerd’ hebben. Alleen snappen die vaak niks van de bedrijfsprocessen, zodat ze aan de lopende band rampzalige beslissingen nemen.

  Persoonlijk heb ik van nabij miljarden Euro’s over de balk zien gooien door onkunde.

  En het aantal managerposities is klein vergeleken met het aantal plaatsen voor uitvoerend werk, zodat daardoor nooit een tekort aan bijv. timmermannen zal ontstaan.

  Reactie door Drob — vrijdag 27 januari 2006 @ 20.06 uur

 40. Deze Indiaan geeft prachtig voorbeeld !
  Wat er verder van komt zien we wel doch
  beloofd en gedaan ! Schitterend gewoon…

  Gouden tip voor de SP (indien die echt ooit eens wil gaan regeren en aldus meer dan 50 % moet gaan scoren) of blijven de Kiezers dan nog slapen ?

  Reactie door Gerard — vrijdag 27 januari 2006 @ 20.21 uur

 41. @Ronald, inderdaad is het goed dat er mensen zijn die niet alleen voor geld leven en die niet leven om te werken.
  Er zijn er te weinig van, zeker in de politiek. Het vraag- en aanbod verhaal + dito idiote salarissen is alleen voor de domme massa, helaas.

  Reactie door Baren dt — vrijdag 27 januari 2006 @ 20.47 uur

 42. @39 Drob. (laat ik eens als Pechtold reageren op mijn eigen club)
  Als manager kan ik dit alleen maar beamen.
  Het is een ondoorzichtige laag op laag gestapelde rapporten producerende club tijd verdelers.
  Die zo erg met met efficiency bezig zijn dat ze daarmee iedere vorm van creativiteit van te voren al smoren.
  Een dagelijkse stoelendans van slecht zittende confectie pakken, net niet moderne gadgets, oneliners, ellenbogenwerk en onbegrijpelijk jargon waardoor de gewichtigheid benadrukt moet worden.
  Van afgunst verzuurde nono’s die meer bezig zijn met het nieuwe type leasebak met TOMTOM, en politieke spelletjes dan
  werkelijk met het belang van het bedrijf of van de collega’s.
  Een 17″ beeldscherm op de laptop om hete fototjes te kunnen doormailen naar de andere ballen, en ondertussen populair doen bij de meisjes van de receptie , die ze in eigen belang de maand daarop wegbezuinigen.
  De manager is verworden tot de ziekte van het Nederlandse bedrijfsleven en de overheid.
  Sterker nog, tot de ziekte van Nederland.
  En zonde van al het geld wat aan ze gespendeerd word.
  Kunnen we beter mensen een vak van leren.

  Verder geweldige aktie van Moralis, en deze bijdrage heb ik getypt vanachter mijn laptop met 17″beeldscherm, terwijl op mijn PDA de beursberichten binnen komen.

  Gauw nog even een fototje mailen, en dat rapport uitprinten

  Reactie door Toergenjev — vrijdag 27 januari 2006 @ 21.09 uur

 43. excuus Morales

  Reactie door Toergenjev — vrijdag 27 januari 2006 @ 21.12 uur

 44. @Toergenjev, laat jij je reacties niet ypen door een blonde stoot met een flinke bos hout voor de deur?
  Pauper ;-)

  Reactie door Ronald — vrijdag 27 januari 2006 @ 21.29 uur

 45. @44 Ronald.
  Is wegbezuinigd, kon ik mee scoren, weer een target gehaald, staat leuk in de statistieken.

  Reactie door Toergenjev — vrijdag 27 januari 2006 @ 21.35 uur

 46. Goed voorbeeld

  Besturen is leiden
  Leiden is model zijn

  Volks vertegenwoordiger
  Dat doe je met passie
  En passie is niet te koop

  Solidair zijn met de burgers
  Dagelijkse taal spreken
  En vooral goed luistern

  Monisme i.p.v. dualisme

  Reactie door gouwerijn — vrijdag 27 januari 2006 @ 21.39 uur

 47. Mensen,

  Evo Morales heeft zijn salaris met 57% verlaagd en verdient nu ongeveer US$ 1850.
  Het minimunloon in Bolivia is +/- US$ 50. Een schoolleraar verdient +/- US$ 100.
  Morales verdient dus nog steeds +/- 18 keer meer dan een leraar en zo’n 37 keer meer dan het minimunloon. Om maar niet te spreken van de velen die rond moeten komen van 1 dollar per dag.
  In Nederland zijn er gelukkig niet van die hele grote inkomensverschillen (de capitains of industry niet meegeteld). Hoeveel meer dan modaal verdient Balkenende? 5X?
  Als er mensen interesse hebben in de inauguratierede van Evo Morales dan is dat te beluisteren op :
  http://www.xs4all.nl/~isaez/evo/EvoMorales.mp3

  De tekst is mbv een computer programma gedigitaliseerd en de stem is dus niet van hem.

  groetjes,

  Ivan

  Reactie door Ivan Saez — vrijdag 27 januari 2006 @ 21.45 uur

 48. ronald 38
  kijk even op punt 2 van 35 mij/ad dan heb je antwoordt op je 1 rste opmerking (meer aanbod)in 38,en zoals 39 bedoelt/zegt.
  en een te kort aan timmermannen ahum, zie punt 3.
  kun je het nog volgen dit hier boven ;-)

  Reactie door ad — vrijdag 27 januari 2006 @ 21.52 uur

 49. @Ad, de havenarbeiders beschermen toch ook hun arbeidsplaatsen, gek he dat andere sectoren dat ook proberen he

  Reactie door Ronald — vrijdag 27 januari 2006 @ 22.01 uur

 50. ivan helemaal gelijk,
  maar voor mij is het niet te verteren,ik vind het zelfs schofterig,dat een regering met een hoge uitkering durft te zeggen,,mensen we moeten matigen geen loons verhogingen,alles wordt bevroren.
  en vervolgen hun eigen uikering schofterig te verhogen,
  een normaal mens praat over 2-3 hooguit 5%
  maar dieven en deze regering(zelfde),zegt 30% afgezien nog van de normale verhogingen van vorig jaar,
  dat noem ik aso,
  die nietsnutten in denhaag hebben een voorbeeld te stellen,mooie voorbeeldfunctie,
  armen armer, rijken,rijker,
  martelen,oorlogvoeren,hulp aan moordenaars,enz,mooie voorbeeldfunctie,
  het telt bij mij allemaal mee
  meer kan ik niet zeggen,daar staat een boete op,want zo werken die $%^%$,
  zo nu ga ik de x files kijken,dat is geloofwaardiger dan cda en vvd rotzooi.
  ps ik heb geen hekel aan geld,maar wel aan dingen die nooit genoeg hebben,die dingen zijn ook meestal veel te zwaar,die dingen eten niet van/bij voetselbanken.die laten zich volproppen met levers van dood gemartelde ganzen.
  nu de x files.

  Reactie door ad — vrijdag 27 januari 2006 @ 22.23 uur

 51. 49 ronald tegen ongeschoolde, zonder diploma’s en veiligheids diploma’s (verplicht in heel veel beroepen),enz zou ik ook in het geweer komen,
  dat heeft niets met beschermen te maken dat heeft met oneerlijke concurentie te maken,die mensen hebben helemaal geen diploma’s (of diploma’s gekregen bij aanschaf van een pakje echte boter uit hollanda geldig in nl.)
  veiligheidsvoorschriften zijn blijkbaar alleen voor nlers’,verplicht,in te veel gevallen.

  Reactie door ad — vrijdag 27 januari 2006 @ 22.35 uur

 52. goed idee .er zijn mensen die zoveel geld hebben dat ze een dorp kunnen onderhouden terwijl ze zelf maar 1 boterham per dag kunnen eten !!!! (citaat armand .herman van loenhout) maar wel waar .

  Reactie door ,texas, henkie — vrijdag 27 januari 2006 @ 22.42 uur

 53. Ivan, dan is het “normale” salaris dus nog 57% HOGER en zou het verschil NOG groter zijn. Bovendien weten we niet wat hij als mens met “zoveel” geld gaat doen. Voor hetzelfde geld helpt hij zijn hele familie op poten.

  Reactie door Lydia — vrijdag 27 januari 2006 @ 22.49 uur

 54. Als goedbedoeld idealisme verhard, ontaard het niet zelden in fundamentalisme. Het bijproduct van dit proces heet verbittering en dat is een drijfveer van extremisme. Hoezeer extremisme ontaarden kan, is de wereld al in vele toonaarden geopenbaard. Het enige wat president Morales nodig heeft is referentie. Minzaam naar hem glimlachen, is juist op dit moment voor hem nou niet de soort bijstand die hij van een rechtgeaarde beweging zou moeten mogen verwachten.

  Reactie door Anton — vrijdag 27 januari 2006 @ 23.04 uur

 55. @53 Anton
  Hij deed wat hij de Kiezer beloofde en
  zij geloven in hem en met hun hulp kan hij
  er iets moois van maken nu. De vorigen maakten er een zooitje van. Waar blijft de Holandse Indiaan ?

  Reactie door Gerard — vrijdag 27 januari 2006 @ 23.42 uur

 56. @53Anton
  Je argumenteerd net zo onsamenhangend als ene Sjun.
  Lijkt heel diepzinnig maar zegt niets.

  Als goedbedoeld idealisme verhard, ontaard het niet zelden in fundamentalisme.
  Als goedbedoeld idealisme niet verhard, ontaard het zeker niet in fundamentalisme.

  Het bijproduct van dit proces heet verbittering en dat is een drijfveer van extremisme.
  Het bijprodukt van bovenstaand proces heet
  compassie, en dat is de drijfveer van solidariteit.

  Hoezeer extremisme ontaarden kan, is de wereld al in vele toonaarden geopenbaard.
  Hoezeer de wereld solidariteit nodig heeft, begrijpt eenieder die betrokken is bij zijn medemens.

  Het enige wat president Morales nodig heeft is referentie.
  Wat de wereld nodig heeft zijn meer mensen als Morales.

  Minzaam naar hem glimlachen, is juist op dit moment voor hem nou niet de soort bijstand die hij van een rechtgeaarde beweging zou moeten mogen verwachten.
  Daarom juicht de SP hem ook toe.

  Reactie door Toergenjev — vrijdag 27 januari 2006 @ 23.46 uur

 57. Toch weer grappig om te lezen: wát ‘links’ ook doet, het is nooit goed. Loonsverhoging = profiteren en loonsverlaging = nog steeds profiteren en nog schadelijk voor de economie ook.

  Reactie door Sonja — zaterdag 28 januari 2006 @ 0.22 uur

 58. Links heeft het altijd gedaan, alleen is links nog nooit aan de macht geweest. Hmm ga je je toch afvragen wie er nu steeds een zooitje van maakt en dan nog met het feit in je achterhoofd dat linkse mensen de beste beleggers zijn (blijkt uit onderzoek). Maarrrr! links heeft het altijd gedaan.

  Reactie door EendTape — zaterdag 28 januari 2006 @ 0.51 uur

 59. Prachtig voorbeeld!

  Reactie door Emil Jacobs — zaterdag 28 januari 2006 @ 1.05 uur

 60. 55 Gerard,

  het zou fantastisch zijn om wakker te kunnen worden in een werkelijkheid waaraan je refereert. Fantasia op aarde. Ik werk zo af en toe een tijd in zuid Amerika en ik ben bang dat de locale realiteit hier moeilijk is te bedenken. Maar dat dit werelddeel zo ver van ons verwijderd lijkt moet nog geen reden zijn om het niet anders dan ideëel te willen beschouwen. Het leven is daar op veel plaatsen zeer zwaar en laat voor de ons zo vertrouwde vrijheid niet veel kans. Nogmaals, het zou fantastisch zijn als een ludieke Hollandse indiaan er iets zou kunnen vrijmaken. Echter, dit stuk van de globe zucht onder een ijzeren juk en zo’n systeem kan alleen worden gekeerd door een mechanisme van gelijke kracht. In die zin ervaar ik valse hoop als een soort van tragedie voor diegenen die er daar toch veel van te verwachten hebben. Een Zuid Amerikaanse variant van Lech Walesa is voor ons een poëtisch gegeven waarmee wij onszelf wel erg gemakkelijk in slaap kunnen zingen. In werkelijkheid kan er alleen iets veranderen als we onze economie gelijk willen schakelen aan de Boliviaanse. Dat gaat iets verder dan het pak koffie uit de wereldwinkel, ofschoon ook dat natuurlijk wel degelijk zoden aan de dijk zet.

  Reactie door Anton — zaterdag 28 januari 2006 @ 2.17 uur

 61. Ja, wij zijn er goed in onze levensvisie op te dringen aan zo ongeveer alle bewoners op deze planeet.

  Wij zijn over alles en iedereen heengewalst, hebben de door ons zeer gewilde specerijen en delfstoffen ‘geroofd’ en de ‘autochtone’ bevolkingen, voorzover dat mogelijk was, opgeborgen in reservaten.

  Dat iemand vanuit zijn cultuur er andere ideeen op na houdt over de waarde van de dingen wordt dooor sommigen duidelijk niet begrepen.

  Het is voor sommigen op dit log lastig te realiseren dat de ‘idealen’ van meer, meer en ik het meest niet door iedereen gedeeld worden!

  Reactie door hanri — zaterdag 28 januari 2006 @ 2.38 uur

 62. Dank je Hanri, korter en krachtiger kan het niet.

  Reactie door An — zaterdag 28 januari 2006 @ 7.08 uur

 63. Hanri je zou wel een verrekte goeie reden moeten hebben om jezelf en jouw kornuiten de uitbuiters en kolonisatoren slechter te vinden dan eentje met een niet-blanke huidkleur of een niet-Europese cultuur. Ik denk dat als je een beetje behoorlijk de geschiedenis leest, dat je zult zien dat dat niet ras- of cultuurgebonden is, deze eigenschappen…

  Reactie door W6969 — zaterdag 28 januari 2006 @ 8.47 uur

 64. @58 Pshychopaten ook blijkt uit onderzoek, zijn alle linkse mensen nu pshychopaten?
  http://www.cashtoday.nl/t-i/1127462630?back=1&cat&page=/p-content/t-i/1114007776
  http://www.beurs.nl/frame2.php?html=nieuwsbericht&id=53107&taal=NL

  Reactie door Omaha — zaterdag 28 januari 2006 @ 9.14 uur

 65. Een man naar mijn hart, hijzelf heeft niet zo enorm veel nodig, en zo komt er geld vrij voor andere veel belangrijkere zaken

  eindelijk een man die zijn woord houd van wat hij voor de verkiezing zei.

  petje af!

  Reactie door Arnout Priemus — zaterdag 28 januari 2006 @ 11.53 uur

 66. Een President die kiest voor zijn volk.
  Daar heb ik een groot respect voor.
  Zo ver kan deze regering niet denken, hun beleid is enkel gericht op het verrijken van zichzelf, en de echte problemen in Nederland te ontkennen.
  Ik zou bijna willen schreeuwen, “het is tijd voor de revolutie” en “laten we den Haag bestormen” Want dit kabinet, is een kabinet der dwazen, en maakt meer slachtoffers in den lande, dan het aan werkelijk beleid doet voor allen.

  Reactie door Hoezo ? — zaterdag 28 januari 2006 @ 12.42 uur

 67. Heel goed!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — zaterdag 28 januari 2006 @ 13.24 uur

 68. §28 Jij ziet het zo, maar dat wil niet zeggen dat het ook zo is.
  Als ik het doortrek zeg je:
  bedrijven zijn communistisch. Daarbij, wat de gek er voor vraagt/geeft is mijn type land niet en NL gaat er wel rap naar toe.
  Verwar ook communisme niet met socialisme svp want ook in NL heeft de politiek uiteindelijk over meer dan 80% van de mensen zeggenschap over het ´loon´(koopkracht)

  Reactie door Baren dt — zaterdag 28 januari 2006 @ 13.25 uur

 69. @66 ook D66 zegt nu weer: als de kamer het wil en we gaan naar irak, dan blijven we wel zitten……..

  Reactie door Baren dt — zaterdag 28 januari 2006 @ 16.00 uur

 70. W6969, Noord-Amerika, Zuid-Amerika en Australie zijn aardige voorbeelden.

  Reactie door An — zaterdag 28 januari 2006 @ 18.06 uur

 71. @64

  Welk een logica wordt hier gehanteerd!
  Zo ken ik er ook nog een.

  Zebra’s zijn zoogdieren.
  Zebra’s begint met de letter Z.
  Dus begint zoogdieren met de letter Z

  Iedere regel is op zichzelf waar, maar de logica is natuurlijk zoek,
  Want als je i.p.v. zebra’s paarden schrijft, dan gaat de vlieger niet op.
  (Naar Dr. Prof. H. van Praag)

  Reactie door Wattenstaafie — zaterdag 28 januari 2006 @ 19.47 uur

 72. Meer, meest met meester, maar pleit voor minderen. Waar hebben we het over??

  Reactie door An — zaterdag 28 januari 2006 @ 20.09 uur

 73. Balkenende,Zalm,Brinkhorst er uit !
  Chavez,Castro,en Morales er in !
  Ik hou het kort vandaag !
  Socialisme o muerte !

  Met Vriendelijke Groet !

  Reactie door Peter Grootheest Junior — zaterdag 28 januari 2006 @ 20.37 uur

 74. 73. Peter Grootheest Junior

  Laat Castro in ieder geval maar weg!

  Reactie door Steven — zaterdag 28 januari 2006 @ 22.41 uur

 75. 73@Steven
  Waarom zou ik Fidel weg laten ?
  Hij word in Cuba op handen gedragen en is voor mij een van de grote voorbeelden van een politicus die zich ondanks de jaren lange boycot niet op de knieen laat krijgen door het machtige USA !
  En ook in Cuba Gratis gezondheidszorg,Gratis scholen,Gratis openbaar vervoer !
  En ook ondanks de boycot gaat het Cuba economisch steeds meer voor de wind.
  Zelfs voor aanbiedingen met veel dollars
  gaan de goede Boksers uit Cuba er niet weg !
  Cuba is voor mij het grote voorbeeld van een socialistisch land ondanks dat ze tegen gewerkt word door Bush !
  Ik heb heel veel respect voor Fidel Castro

  Met Vriendelijke Groet !

  Reactie door Peter Grootheest Junior — zondag 29 januari 2006 @ 8.09 uur

 76. @Peter Grootheest Junior,
  en gratis een kogel door je kop als je kritiek hebt op castro, mensen zijn daar doodsbenauwd voor het regime daar.

  Reactie door Ronald — zondag 29 januari 2006 @ 10.11 uur

 77. @76 Ronald, jouw info is blijkbaar (weer) gebaseerd op Amerikaanse disinformatie. Poor stupid you. Probeer het hier eens:
  http://www.jonesbahamas.com/?c=135&a=6745
  http://www.thirdworldtraveler.com/Caribbean/US_Aggression_Cuba.html

  Reactie door Sonja — zondag 29 januari 2006 @ 13.09 uur

 78. @ 75

  Soms is het nog erger dan ik dacht: er zijn mensen die Castro verdedigen.

  Maar oh wee als iemand een opmerking maakt die iets rechts van het midden te plaatsen is.

  Die Morales doet het wel handig. Ongetwijfeld verdient hij nog 20 x modaal. Maar de geste is goed.

  De vergelijking doortrekken met Balkenende is belachelijk. Nu krijgt de politiek vaak al de afdankertjes van het zakenleven.

  Groeten,

  Reactie door Enrico — zondag 29 januari 2006 @ 13.17 uur

 79. Castro wordt op Cuba op handen gedragen. Ja, dat klopt wel. Maar dan wel met dwang erachter, want Cuba zit stikvol straatarme mensen die niets liever willen dan Cuba verlaten. Met risiko van opgegeten worden door de haaien erbij. Castro is een dictator van de ergste soort en naar mijn mening absoluut geen voorbeeld voor een socialistische staat. Ik mag hopen dat Evo Maroles daar niet in die val trapt!

  Reactie door Lydia — zondag 29 januari 2006 @ 14.06 uur

 80. @Sonja, weet je wat, dan ga jij naar cuba, begint een krant en levert kritiek op Castro.

  Het was prettig je gekent te hebben en doe de groeten aan de haaien.

  Reactie door Ronald — zondag 29 januari 2006 @ 16.32 uur

 81. Waarom zeiken ze dat deze man een trui draagt ? Je hoort mensen daarop niet te beoordelen !

  Reactie door Fred — zondag 29 januari 2006 @ 17.12 uur

 82. @Fred, het gaat er niet om dat ie een trui draagt, maar het gaat er om dat ie die trui 10 x achterelkaar draagt naar belangerijke ontmoetingen.

  Woont ie in dat ding ofzo?

  Reactie door Ronald — zondag 29 januari 2006 @ 20.30 uur

 83. @78 Enrico
  Waarom zit jij dan niet in de politiek…

  Reactie door Toergenjev — zondag 29 januari 2006 @ 21.02 uur

 84. @82 Ronald
  Ik heb ook een woontrui, niks mis mee ,meegenomen na een vistrip in ierland.

  Castro is verworden tot een dictator, maar nog steeds geliefd op Cuba.
  Heeft wel dissidenten onterecht laten vastzetten ,maar politieke moorden komen er niet voor.
  Amnesty maakt daar geen meldingen over.
  Amnesty maakt wel meldingen over het onterecht vastzetten van mensen zonder een eerlijk proces, zoals dat op Cuba gebeurd.
  Datzelfde zegt Amnesty ook over Amerika.

  Reactie door Toergenjev — zondag 29 januari 2006 @ 21.08 uur

 85. Wel hebben ze de doodstraf, maar die hebben meer landen.

  Draagt niet mijn goedkeuring, maar ik vind Cuba niet erger dan Amerika

  http://www.amnestyusa.org/countries/cuba/document.do?id=36E4149F1DC8594780256D3600529FEA

  Reactie door Toergenjev — zondag 29 januari 2006 @ 21.15 uur

 86. Geweldige man deze Morales. Kunnen ze hier nog wat van leren.

  Reactie door ReneR — zondag 29 januari 2006 @ 21.43 uur

 87. 2 Ronald

  Meer kennis houd niet altijd direct in, dat er meer vakmanschap uitrolt.

  Kijk eens naar veel managers in bedrijven, vaak nu al zo dom als de achterend van een varken. En neem dan eens deze regering…

  Denk je dan dat met die 30 procent verhoging ineens mensen krijgt met 30% meer IQ?? Het is verdorie geen optelsommetje! Je moet mensen hebben met een hart en inzicht; wijsheid.

  Reactie door ReneR — zondag 29 januari 2006 @ 21.47 uur

 88. @ 83

  Toergenjev,

  Afdankertje van het zakenleven? Mocht je ooit nog eens een vriend worden, zal ik je wat rapporten toesturen.

  Groeten,

  Reactie door Enrico — zondag 29 januari 2006 @ 22.24 uur

 89. @ 84

  Toergenjev,

  Amnesty is geen autoriteit. Het is net als Greenpeace een verlengstuk van de linkse politiek, die via emotionele chantage zieltjes van labiele mensen wint.

  Ik geef aan tal van goede doelen, van WNF tot Hartstichting, van Kankerfonds tot Natuurmonumenten. Maar ik geef geen geld aan politieke organisaties die misbruik maken van goedgelovige mensen.

  Amnesty huilt tranen met tuiten over Guantanamo, waarvan eigenlijk helemaal niets bekend is. Dagelijkse misdaden in landen waar het politiek niet handig is om op te treden krijgen niet of nauwelijks aandacht. Zeer selectieve politiek.

  Groeten,

  Reactie door Enrico — zondag 29 januari 2006 @ 22.28 uur

 90. Dit topic draagt de naam Goed voorbeeld.

  Enrico, deze naam is wat mij betreft ook op jou van toepassing, alleen in een andere context.
  Als je niet begrijpt wat ik bedoel, ik ga het je niet uitleggen, maar neem de vrijheid je te adviseren om eens na te denken.
  Ja ik zeg het, ik vind je aanmatigend, respectloos naar grote groepen mensen en daarnaast ook naar individuen toe.
  Ik begrijp dit niet van je.
  Wat probeer je hiermee te bereiken?
  Ik bedoel al zou je (wat ik overigens niet vind) gelijk hebben, gelijk hebben en gelijk krijgen zijn twee verschillende zaken.
  En de manier waarop jij je gelijk probeert te verkrijgen lijkt mij uiterst contraproductief

  Groeten

  Reactie door Wattenstaafie — maandag 30 januari 2006 @ 0.23 uur

 91. Ja, Enrico en een struisvogel stopt zijn hoofd in het zand, over selectief gesproken, kijkt u wel eens in de spiegel!
  Laatst nog op NU.nl, In Quantanamo mogen sinds een week executies plaats vinden!Lekker als je geen advokaad mag!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — maandag 30 januari 2006 @ 0.39 uur

 92. Dit topic draagt de naam Goed voorbeeld.

  Enrico, deze naam is wat mij betreft ook op jou van toepassing, alleen in een andere context.
  Als je niet begrijpt wat ik bedoel, ik ga het je niet uitleggen, maar neem de vrijheid je te adviseren om eens na te denken.
  Ja ik zeg het, ik vind je aanmatigend, respectloos naar grote groepen mensen en daarnaast ook naar individuen toe.
  Ik begrijp dit niet van je.
  Wat probeer je hiermee te bereiken?
  Ik bedoel al zou je (wat ik overigens niet vind) gelijk hebben, gelijk hebben en gelijk krijgen zijn twee verschillende zaken.
  En de manier waarop jij je gelijk probeert te verkrijgen lijkt mij uiterst contraproductief

  Groeten

  Reactie door Wattenstaafie — maandag 30 januari 2006 @ 0.41 uur

 93. @ 92

  Wattenstaafie,

  Jij daarentegen lijkt me een alleszins vriendelijk en correct persoon.

  Het gaat mij er natuurlijk niet om gelijk te krijgen. Als ik gelijk wil krijgen, mezelf wil wentelen in complimenten, dan zijn er voldoende andere websites.

  Overigens vind ik je kwalificatie ´respectloos´ wel een beetje respectloos. Je moet je voorstellen dat er op dit forum soms opmerkingen worden geplaatst die bijna misdadig zijn. Mensen die vinden dat de joden uit Israel verdreven moeten worden. Die vinden dat Auschwitz gelijkstaat aan Guantanamo. En ik heb het dan nog niet over de persoonlijke verwensingen, die overigens verder langs mij heen gaan.

  Als ik in een filosofische bui beredeneer hoe ik de wereld zou indelen als ik het helemaal voor het zeggen zou hebben, dan komt op de eerste plaats de welvaart voor elk individu in een schone natuur. Ik denk dat ik dat met menig SP´er gemeen heb. De weg er naartoe is een andere met soms scherpe discussies tot gevolg.

  Groeten,

  Reactie door Enrico — maandag 30 januari 2006 @ 12.21 uur

 94. Voor Enrico is alles wat van links komt niet bespreekbaar. Zelfs zijn AOW niet, die weigert hij dan ook pertinent. Bah vies, links geld!

  Reactie door Sonja — maandag 30 januari 2006 @ 13.24 uur

 95. @Enrico

  Bedankt voor je reactie.
  Is ook heel correct, ook naar inhoud.
  Ik heb nog eens teruggelezen en ben er nu niet meer helemaal zeker van of mijn reactie wel vanuit de juiste interpretatie van een eerdere reactie van jou was gedaan.
  Het gaat om reactie 88, deze was aanleiding voor mijn reactie.
  wellicht heb ik 88 niet juist geínterpreteert.
  Bij nadere beschouwing zou deze namelijk ook anders uitgelegd kunnen worden

  Groet

  Reactie door Wattenstaafie — maandag 30 januari 2006 @ 14.12 uur

 96. @ 95

  Wattenstaafie,

  Voor de zekerheid: ik stelde eerder n.a.v. iemand´s suggestie dat het niet handig is om Nederlandse politici minder te gaan betalen, omdat we in de politiek nu al de afdankertjes van het zakenleven zien.

  Daarop reageerde Toergenjev met de vraag waarom IK dan nog niet in de politiek zat. Waarop ik suggereerde dat ik hem nog wel eens wat rapportjes zou laten zien, (die zijn gelijk al dan niet zouden staven).

  Groeten,

  Reactie door Enrico — maandag 30 januari 2006 @ 15.34 uur

 97. Nou ,ik vind niet dat dit meneertje sociaal overkomt door een trui te dragen :
  ik denk dat hij net als Castro een leuke kous met veel geld heb : En dat telt !

  Die lui in de top zijn geen armoe-zaaiers .
  Dat zogenaamde sociale gebaar moet je wel kunnen doorzien : denk maar aan die zanger Bruce Springfeld : elke keer dat hij een stad aandoet voor een concert ,wordt er wat geld in de armoe-pot gestopt ,om te voorkomen dat het naar de belasting vloeit .

  Reactie door Fred — maandag 30 januari 2006 @ 15.35 uur

 98. @ 94

  Sonja,

  AOW? Af en toe voel ik me lichamelijk oud, maar AOW zit er de komende twee decennia nog niet in.

  En overigens is jouw stelling niet juist. Tal van ´linkse´ suggesties onderschrijf ik graag. Maar ik kan niet tegen onrechtvaardigheid. Dus suggesties op basis van principes en vooringenomen denkbeelden zijn aan mij niet besteed.

  Binnen de veiligheid van je individuele vrijheid is het prima om af en toe eens op principes en gevoel af te gaan. Op macro-niveau moet je beleid en beslissingen gewoon met feiten staven en niet met meningen.

  Groeten,

  Reactie door Enrico — maandag 30 januari 2006 @ 15.39 uur

 99. @97 Fred

  Je komt inderdaad niet sociaal over door een trui te dragen.
  Als dit zo zou zijn dan denk ik dat de trui inmiddels door het huidige kabinet als representatieve outfit verkozen zou zijn.
  En dan niet om hun ‘sociale’ voorkomen hiermede te benadrukken, maar om het asociale voorkomen te maskeren.
  Nee een trui is een trui, niet meer en niet minder.
  Je kunt er iemands sociale gevoelend -heid niet naar duiden.
  Wel kun je iemands sociaal economische positie er soms naar duiden.
  Mensen die uit pure financiële noodzaak genoopt zijn een trui in huis te dragen, om het maar enigszins behaaglijk te kunnen hebben.
  En het al of niet een leuke kous met geld hebben is geen argument tot veroordeling van iemands sociale betrokkenheid.
  Het getuigt m.i. eerder juist van authenticiteit, wanneer je het zelf maatschappelijk goed hebt, om daarnaast toch oog te hebben voor de minderbedeelden in de samenleving.

  Groet

  Reactie door Wattenstaafie — maandag 30 januari 2006 @ 17.20 uur

 100. Enrico, je lult er weer omheen, want ik lees constant van jou dat zaken niet deugen omdat ze links zijn (meestal een uit de duim gezogen stempel).
  Amnesty is geen autoriteit. Het is net als Greenpeace een verlengstuk van de linkse politiek, die via emotionele chantage zieltjes van labiele mensen wint.
  Die deugen dus ook niet (plegen “emotionele chantage” hahaha!) omdat ze links zijn – ik lees dat goed, dus neem je grootje in de maling. En als je niet tegen onrechtvaardigheid kunt, zou je juist een organisatie als Amnesty moeten steunen. Zéker niet het WNF, want dat zijn traditioneel oplichters en moordenaars.

  Reactie door Sonja — maandag 30 januari 2006 @ 20.30 uur

 101. @ 100

  Het Wereld Natuur Fonds zijn oplichters en moordenaars? Ik ben benieuwd naar je onderbouwing van een dergelijke aantijging.

  Dat is nog eens wat anders dan de stelling dat velen door Greenpeace en Amnesty op het verkeerde been worden gezet.

  Maar ik had al eens eerder gezegd dat jij wel neigt naar extremisme, toch? Uiteindelijk hebben ook de RAF en de Brigate Rosse in het verleden zieltjes gewonnen.

  Groeten,

  Reactie door Enrico — maandag 30 januari 2006 @ 21.59 uur