‘Bijna’ niemand

Het nieuwe zorgstelsel kost vooral gepensioneerden veel geld extra. Veel ouderen gaan er door het nieuwe stelsel honderd tot 250 euro per maand op achteruit. Dat zegt Y. Knaap van de FNV Belastingservice woensdag in het magazine van de vakcentrale. (Nu.nl)

Op onze eigen meldlijn krijgen we inmiddels veel meldingen van mensen die er op achteruit zijn gegaan. De één een tientje, de ander soms honderden euro’s. Jan de Wit vroeg dinsdag al tekst en uitleg aan de verantwoordelijke ministers.

‘Bijna niemand’ is kennelijk een rekbaar begrip voor het kabinet.

Onze meldlijn ‘Inkomen 2006: meer of minder’ staat nog steeds open!

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

donderdag 02 februari 2006 :: 9.28 uur

23 Comments

23 reacties

 1. Voor het kabinet zijn de burgers niemand.

  Reactie door Harm Groenendijk — donderdag 2 februari 2006 @ 10.44 uur

 2. Er is sprake van LIEGEN en/of INcompetentie. Het is volstrekt ongeloofwaardig dat hónderden ambtenaren, de Kamer(s), het voltallige kabinet, vakbonden, politieke groeperingen enz. enz. “over het hoofd hebben gezien” dat de ZVW déze gevolgen zou hebben, en dat voor miljoenen burgers! Vanwege die ongeloofwaardigheid laat ik “/ of” vervallen. Het is de SP te prijzen dat in elk geval Hr. de Wit zijn vinger nog opsteekt. JP vergeleek e.e.a met een ingrijpende verbouwing waar natuurlijk wat mis kan gaan! Ja met malafide/incompetente aannemers is die kans nog veel groter.

  Reactie door william — donderdag 2 februari 2006 @ 11.05 uur

 3. Manlief gaat er zoals het er nu uitziet 45 euro op achteruit, we willen nog even afwachten of er geen fouten bij loonstrook zijn gemaakt, voor we melding geven van.

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — donderdag 2 februari 2006 @ 12.46 uur

 4. Mijn grote hamvraag is…..wie gaat nu eigenlijk die verzekeraars controleren of ze wel zuinig genoeg werken. Denk dat daar vele meer euro’s aan vage posities achter blijft dan in menig zorgcentrum.

  Reactie door Ninka — donderdag 2 februari 2006 @ 13.39 uur

 5. Ach, het was toch allang bekend dat we erop achteruit zouden gaan? Ik verwacht niet dat we ineens geld toegestopt krijgen van een non-socialistische regering.

  Reactie door Niels (2) — donderdag 2 februari 2006 @ 14.11 uur

 6. Huh? ik dacht dat het voor iedereen grofweg verdubbelde?
  Ik betaalde bijna 70 euro en nu bijna 140 euro. (Zelfde verzekeraar, groene land PWZ)

  PS:
  het rekening nummer was inderdaad ineens veranderd zonder aankondiging en zonder deze op de site te kunnen achterhalen.
  groene land heeft dit inmiddels opgelost en is met mij verbaast dat niet meer mensen hierover belden!
  Spooknota’s, makkie dus….

  Reactie door Barrend — donderdag 2 februari 2006 @ 14.15 uur

 7. Leg dan eens uit, waar het NIBUD dan fout zit? Die zeggen juist dat het allemaal heel erg meevalt bij de AOW-ers.

  Reactie door L.M. Lembeck — donderdag 2 februari 2006 @ 15.23 uur

 8. Bewijzen dat je gelijk hebt, helpt niet bij deze regering.

  Het is tijd voor de revolutie.

  Reactie door ReneR — donderdag 2 februari 2006 @ 16.57 uur

 9. Stel dat je een lijfrente hebt afgesloten bij een verzekeraar bijv als aanvulling op een pensioen. De bverZekering keert inmiddels uit en je moet ervan leven. Dan houdt de verzekeraar op die uitkering ineens 4.4% in ten behoeve van het zorgstelsel. Kortom dat kan oplopen tot 1030 netto minder per jaar dus 80 per maand.
  De ambtenaren aangesloten bij ABP hebben een soortgelijke ervaring.
  Hoezo meevallen? De enige die het nog over meevallers heeft is Zalm.

  Reactie door Chris — donderdag 2 februari 2006 @ 17.05 uur

 10. @7 Oh ik ben 10€ er op vooruit gegaan, maar na aftrek van de vaste lasten, waaronder de zorgverzekering heb ik nauwelijks wat over om te eten. Worden 2 weken de broekriem nog strakker aan trekken. Dussss…..

  Reactie door Elsa.de.Leeuwin — donderdag 2 februari 2006 @ 19.22 uur

 11. Zelf ben ik er door, onder andere, het nieuwe zorgstelsel ook op achteruit gegaan.

  Maar het begrip ‘veel’ zoals Jan Marijnissen het hanteerd is een wat vage grootheid. Zijn er al cijfers bekend over hoeveel procent van de bevolking er op achteruit is gegaan, hoeveel en hoe de achteruitgang verspreid is over de bevolking?

  Met cijfers kun je het kabinet confronteren, niet met ‘veel’.

  Reactie door Nathan — donderdag 2 februari 2006 @ 19.40 uur

 12. Ik ben van de bijna 50 euro naar de 130 gegaan en krijg een zorgtoeslag van 32 euro dus tel uit je winst, ik ga er zoals de meerderheid dus flink op achteruit en dat van een minimum inkomen.

  Reactie door Yvette van Leeuwen — donderdag 2 februari 2006 @ 20.24 uur

 13. Bijstandsgerechtigden die een aanvullende tandartsenverzekering hebben (alleenstaanden) gaan er ondanks de zorgtoeslag en de verhoging van de uitkering op achteruit,om nog maar niet te spreken van de andere verhogingen zoals verzekeringen,openbaar vervoer enz.enz.

  Reactie door JE. Mulder — vrijdag 3 februari 2006 @ 2.37 uur

 14. Diefstal wat heet nieuwzorgstelsel. Mijn echtgenote en mijzelf behoren tot de groep oudjes wij zijn allebei 75 jaar gezond en nog lang niet gek, hoewel ik de indruk gekregen heb dat de overheid er anders over denkt. Mijn laatste werkgever was de Provincie Groningen niets mis mee wij waren verzekerd bij de IZR nu IZA de premie was 106,95 euro werkgeversaandeel + 163,42 euro door mij betaald = 270,37 euro.
  Mijn nieuwe premie is nu (bij IZA) 227,90 euro, dus 42,47 minder betalen, vergeet het want het werkgeversaandeel is verdwenen, gestolen door de overheid, dit was geregeld in de CAO’s in het verleden en de vakbonden houden nu hun bek dicht terwijl zij het onderhandelen doen.
  Kortom als ik de netto’s bekijk van mijn vrouw en mijzelf, gaat de AOW 67,20 achteruit door de zorgpremie er komt een zorgtoeslag van 10 euro dus 67,20-10,00 =57,20 minder AOW. Aanvullend pensioen van mijn vrouw en mijzelf per jan 2006 minus IZA premie van 227,90 geeft een nadelig saldo van 114,01 + 57,20 (aow) = 171,21 euro. Letwel hier zitten inberekend de verhogingen per jan 2006 voor kosten stijgingen van levensonderhoud. Het kabinet heeft maar één versnelling en dat is in zijn achteruit, en de politiek en vakbonden die mogen van mij allemaal naar Afghanistan om hen onderwijs te geven hoe besteel je het volk.

  Reactie door h.hiensch — vrijdag 3 februari 2006 @ 14.27 uur

 15. Het kabinet heeft maar één versnelling en dat is in zijn achteruit, en de politiek en vakbonden die mogen van mij allemaal naar Afghanistan om hen onderwijs te geven hoe besteel je het volk.

  Het FNV heeft last van een lui linker oog.

  Reactie door Jofel — vrijdag 3 februari 2006 @ 20.47 uur

 16. @15 jofel

  Leuk!
  Suppressie door het voortdurend lonken naar rechts!
  Het grappige in dit verband is dat de hersenen gekruist werken..
  Nog los gezien van de psychologische uitleg van dominantie van één der beide ogen.
  Hierover uitweiden gaat echter op deze plaats te ver..

  Reactie door Wattenstaafie — zaterdag 4 februari 2006 @ 1.43 uur

 17. Ik hoorde gisteren van iemand dat de premie voor januari tergelijk met de premie van februari van zijn rekening werd afgeschreven.
  Omdat ze altijd de eerste van de maand de premies innen.
  Maar het nieuwe op deze verzekering gebaseerde loonstrookje krijg je samen met je loon pas eind januari.
  Dus betaal je een maand vooruit.
  Vreemd dat hier niet aan gedacht is.

  Reactie door leen — zaterdag 4 februari 2006 @ 10.03 uur

 18. Hopelijk zien jullie nu eindelijk eens in dat alleen de zon voor niets op gaat. MINDER ZORG CONSUMEREN ! Je hoeft echt niet voor ieder krampje of kuchje naar de dokter te rennen.

  Reactie door lidewijn — zondag 5 februari 2006 @ 20.24 uur

 19. 18@lidewijn
  En om hoeveel %van de bevolking gaat dit?
  Of vind u dat elke Nederlander om elk wissewasje naar de dokter gaat.

  Reactie door leen — maandag 6 februari 2006 @ 10.59 uur

 20. Nou leen als je van ieder onnodig consult 1 euro kreeg,hoef jij niet meer te werken.(of deed je dat toch al niet? ;) ) En ik kan het weten,ik heb een neef als arts.

  Reactie door lidewijn — maandag 6 februari 2006 @ 13.28 uur

 21. Goed zo Lidewijn, jij bent al geindoctrineerd door dit kabinet met haar leugens!! Vraag een willekeurige huisarts maar of die vindt dat er teveel mensen zijn die voor iedere kramp komen…het antwoord zal je verbazen! Trouwen, het valt nog in het basispakket en kost niets extra`s…Ook gaat het niet ten koste van de no claim..dus jouw ijdrage is niet juist. Als er echt teveel mensen voor niets naar de huisarts zouden gaan dan zouden we allemaal extra moeten betalen!

  Reactie door cynthia — vrijdag 17 februari 2006 @ 11.08 uur

 22. Ben je gewoon *&^%$% of kun je niet lezen cynthia?

  Reactie door lidewijn — woensdag 22 februari 2006 @ 17.00 uur

 23. Negenduizend klanten van zorgverzekeraar Agis uit Amersfoort weigeren al sinds december om hun zorgverzekering te betalen. Als stok achter de deur vergoedt Agis vanaf nu geen enkele declaratie voor bezoeken aan huisarts, apotheek of ziekenhuis meer. Agis, een van de grootste verzekeraars in de regio’s Amsterdam en Utrecht, zal wanbetalers op 1 mei zelfs helemaal uit de verzekering zetten, als zij het geld dan nog niet hebben gestort. Royeren van verzekerden is mogelijk in het nieuwe zorgstelsel zodra iemand drie maanden niet betaalt. (Telegraaf dd 21/3/2006)

  BOVENSTAANDE IS NOG MAAR HET BEGIN VAN DE PUINHOOP.
  Is Hoogervorst al vertrokken? Hij zou toch gaan als het mis gaat? Nou het is mis hoor.
  En dit is nog maar het begin.

  Reactie door Jaide — dinsdag 21 maart 2006 @ 16.47 uur