‘Aanval op Iran leidt tot jarenlange oorlog’

Bronnen in het Pentagon hebben toegegeven dat Amerika in het geheim werkt aan een aanvalsplan op Iran.

Een onderzoek van de Britse Oxford Research Group meldt het volgende over een mogelijke aanval.

Een Amerikaanse luchtaanval op Iraanse nucleaire en militaire installaties kan tot een jarenlange oorlog leiden, duizenden mensen het leven kosten, en de Iraanse fabricage van kernwapens juist versterken.

Dat heeft de Britse Oxford Research Group voorspeld in een rapport dat maandag verschijnt. Een aanval op Iran ‘ofwel door de VS of door Israël is een optie die onder geen beding moet worden overwogen,’ adviseert onderzoeker Paul Rogers van de Oxford Research Group. (Elsevier)

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

maandag 13 februari 2006 :: 14.08 uur

55 Comments

55 reacties

 1. De meeste kerncentrales zijn toch verborgen en moeilijk te vinden. Het lijkt me dus niet waarschijnlijk dat de VS zo’n oorlog zal beginnen.

  Reactie door belangeloos.com — maandag 13 februari 2006 @ 14.24 uur

 2. VVD en CDA hebben een tijd terug al gezegd dat ze voor een oorlog zijn tegen Iran
  Met in aan hun zijde bruidje PVDA.
  Zit daar nog wel hersens bij die partijen.??
  Of is het voor die partijen alleen maar, bevel is bevel uit het Witte huis.

  Reactie door Jofel — maandag 13 februari 2006 @ 14.28 uur

 3. Voor Washington doet het er niet toe of het waar is of niet, dat Teheran kernwapens zou willen maken.

  Geheel volgens de angst-leer van de Grote Leider van de neo-conservatieven, Leo Strauss,gaat het er puur om om een vijand te creëeren, om de eigen christenfundamentalistische wereld-dictatuur er door te drukken. Als er geen vijand is, maken ze er gewoon een paar. De neo-cons zijn geen haar beter dan Ahmadinejad.Verschil is alleen dat de neo-cons kernwapens HEBBEN en bereid zijn ze te GEBRUIKEN.

  Van Ahmadinejad is dat nog maar de vraag.

  Reactie door Johnito — maandag 13 februari 2006 @ 14.32 uur

 4. Welja daar zitten we op de wachten, nog zo’n staaltje van Amerikaanse militaire overval politiek, zoals in Irak is toegepast. Laten we maar niet meedoen aan deze onzinnige flauwekul!

  Reactie door Jules Timmerman — maandag 13 februari 2006 @ 14.53 uur

 5. @3.johnito,

  Helemaal mee eens. Dezelfde politieke strategie wordt al jaren door Israel toegepast. Er wordt een permanente staat van externe dreiging gecreeerd om de kunstmatige staat in stand te houden. De zogenaamde “preventieve oorlogen” houden zijn het resultaat hiervan. Gore Vidal omschreef deze politieke strategie als een “permanete oorlog voor een permanente vrede.”

  Reactie door gert — maandag 13 februari 2006 @ 14.59 uur

 6. stja .daar zal pieter van geel niet blij mee zijn ?als ze kerncentrales gaan bombarderen zal amerika borselle en de nieuw te bouwen centrale ook wel plat gooien .dus pieter borselle sluiten en geen nieuwe bouwen !toch?en natuurlijk doet nederland met amerika mee tenslotte hebben wij nog geen BOM op het centraal station of metro in amsterdam gehad .en wil je een beetje metellen bij boes moet je dat toch meegemaakt hebben .toch?

  Reactie door ,texas, henkie — maandag 13 februari 2006 @ 15.28 uur

 7. Als Amerika het hele midden-oosten plat wil gaan gooien dan wil ik de regering voorstellen om zelf een grootschalig kernwapen programma op te starten. We zullen ze hard nodig hebben.

  Reactie door Jan Pruimboom — maandag 13 februari 2006 @ 15.35 uur

 8. Ik zie het somber:
  Een aanval op Iran zal in Nederland leiden tot algehele repressie van andersdenkenden lees: tegenstanders van Amerikaanse agressiepolitiek, en een definitieve Anschluss bij de US-Neocon-Administratie als 4e bestuurslaag om de 5e colonnes (moslims & links) uit het nieuwe Systeem te verwijderen.
  En een paar blikken opengetrokken Turbo-Angst zal daarbij de burger genoeg schrik aanjagen om in de pas te lopen en de lippen stijf op elkaar te houden als er naar een mening wordt gevraagd.

  Reactie door Emie — maandag 13 februari 2006 @ 15.41 uur

 9. Ja ik wil niet anti/amerikaans zijn,maar ja..het valt maar aan,he..Afghanistan (verkapte aanval)..Irak nu Iran…hoop niet dat het zo ver komt..
  zag laatst een reportage uit Iran op tv.
  het is er heel streng inderdaad,o.a. gedrag en kleding sterk in de gaten gehouden…wat ik wel apart vond..als je uitgaat wordt er nauwelijks versierd..(heel preuts…) kijk een meisje in het wild.. en lallen en verdere aanstellerij wordt scherp onderdrukt door wijkdiensten…goh,zo-n vreselijke maatschappij heeft ook zijn voordelen…`namelijk..iedereen keurig over straat..is raar hoor als je wat anders ziet dan het Leidse plein om 3.00 uur -snachts .. haha nou aanhang Ado/Ajax…even naar Iran inspiratie opdoen ?? Natuurlijk niet te vergelijken,weet ik..maar niemand die lalt en zich aanstelt of overmatig drankgebruik….das heel raaaaar als je dat op Tv ziet…Groetjes van een puritein met veel spa en appelsap

  Reactie door eric — maandag 13 februari 2006 @ 16.20 uur

 10. Hadsekidee! Maak ik toch nog een wereldoorlog mee in mijn leven. Da’s nou echt iets waar ik heel erg op zat te wachten. NOT!!! Goed dat ik het weet. Kan ik me voorbereiden en medicijnen sparen voor als het misgaat. Dan kan ik uitstappen…. voorgoed. Ik heb n.l. helemaal geen zin om in een oorlog te moeten overleven of doorleven. Dat is me echt te veel. :(

  Reactie door L.M. Lembeck — maandag 13 februari 2006 @ 16.45 uur

 11. U.S.A. moet niet zo zeuren!

  Zelf genoeg a-bommen om de hele wereld minstens 2x van deze aardbodem te vegen gunt het een ander land niet een a-bommetje om minstens Texas doen te verdwijnen.

  Waarom niet elk land mintens 1 A-bom?
  Houdt het elkaarlekker in balans!

  Pakistan en India voeren al mistens twee decenia een grensoorlog die de kranten niet halen. Zonder dat een of de ander de A-bom gooit door de wetenschap dat het einde dan zoek is (en het land).

  Waarom niet elk land minstens een paar provinciekillers? Gelijke monnikken gelijke kappen!
  En de big boys een paar wereldkillers? (Baas boven baas!)

  En ach dat sommige landen het hiernamaals preveteren dan het leven nemen we gewoon op de koop toe. Trouwens ik denk als het vingertje bij het knoppie komt er wel een lichie gaat branden.

  Kortom,iedereen een A-bom.

  Reactie door rommel — maandag 13 februari 2006 @ 16.53 uur

 12. Amerikanen gedood in Uruzgan
  Gepubliceerd op maandag 13 februari 2006
  In Afghanistan zijn Amerikanen gesneuveld op de plek waar Nederlanders naartoe gaan. Strijders van de taliban hebben in de Afghaanse provincie Uruzgan de Amerikaanse militairen aangevallen.

  Daarbij zou een onbekend aantal Amerikanen zijn gedood, aldus een zegsman van de voormalige Afghaanse machthebbers maandag.

  Tussen 1200 en 1400 Nederlandse militairen worden later dit jaar uitgezonden naar Uruzgan.

  Reactie door Jofel — maandag 13 februari 2006 @ 17.00 uur

 13. Het enigste wat we daar opbouwen is het aantal doden.

  Reactie door Jofel — maandag 13 februari 2006 @ 17.04 uur

 14. Iran hoort bij de As van het Kwaad,

  je kunt niet de rest aanpakken en hun laten zitten, ze hebben ook veel olie, geen echte democratie dacht ik., de amerikanen zitten nu in de buurt., de iraniers gaan door met uraniumverrijking., ze willen de olie straks in euro’s betaald hebben.,

  is de vraag niet of ze gaan aanvallen maar wanneer., en of israel de eerste klap geeft en zo.,

  nog maar even afwachten., denk persoonlijk dat ze eind maart al gaan beginnen, wilden de israeli’s tenminste.,of de usa economie het nog trekt, komen we wel achter. klapt dat in elkaar, dan gaan we wel mee naar beneden.,

  vraag is ook wat rusland en china enzo gaan doen, en je hebt zo de WO-III,

  van mij hoeft het allemaal niet!

  Reactie door Jansonius — maandag 13 februari 2006 @ 17.14 uur

 15. Nou, dat zat er wel in, of het ook waarheid wordt??????Volgens mij wil Rusland ook graag nog zeggenschap over/in het Midden Oosten, het is niet voor niets dat ze willen praten met Hamaz.De strijd der titanen zit onprettig in hun vel en het wordt dus eieren lopen en veel gesprekken in de wandelgangen, zeker nu ook Tony Blair meer en meer in eigen land onder druk staat.Spannende tijden, hoofd koelhouden is nodig, ben benieuwd of dat in de EU kan!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — maandag 13 februari 2006 @ 17.15 uur

 16. De tweede kamer kan dan vast een debatje organiseren om weer een blik soldaten open te trekken voor Amerika. Ook leuk voor de minister van defensie, heeft ie ook weer wat te doen. En we hebben vast nog wel wat goed getrainde soldaten die graag nog wat Iranezen neer willen knallen.

  Reactie door Jan Pruimboom — maandag 13 februari 2006 @ 17.24 uur

 17. Ben toch thuis, en ben al bezig met de schuil kelder aan het graven.

  Reactie door Jofel — maandag 13 februari 2006 @ 17.28 uur

 18. @L.M. Lembeck

  Een Derde Wereldoorlog is al gaande. We noemen het pas een wereldoorlog als er aan onze zijde burgerslachtoffers vallen. Dat waren de eerste kreten die je na 11/9 in de media hoorde. De koude oorlog hebben we uitgevochten met het bloed van de derde wereld volgens de nieuwe strategie: “their blood and our money.” Op Zuid-Amerikaanse, Aziatische en Afrikaanse bodem.

  Reactie door Gert — maandag 13 februari 2006 @ 19.29 uur

 19. @ Gert:

  Toen de 2e W.O. begon (onder valse info, namelijk dat de Tjechen het Duitse Rijk hadden aangevallen, terwijl ze zelf Tjechiëslowakije binnen waren gevallen) hadden ze het ook nog niet over een Wereld Oorlog.
  De beschrijving in de Dikke van Dale luidt:

  we·reld·oor·log (de ~ (m.))
  1 oorlog tussen vele naties, gevoerd over een groot deel van de wereld

  Oorlog tussen vele naties is het al. Tientallen werken er mee aan de “Oorlog tegen het Terrorisme” (Wat een Zeepbel. Waarom geen “Oorlog tegen de Armoede”..?) en aangezien de V.S. 11/9 als een “act of war” zagen is het ook verspreid over een groot deel van de wereld. Als ze ergens zouden moeten beginnen met verspreiden van democratie is het wel in de V.S. zelf.
  Zou het gek zijn dat onze kleinkinderen, of die van hun, het later over de 3e W.O. hebben en deze periode daarmee aanduiden…?

  In ieder geval denk ik dat na samenkomst van de V.N. op 6 maart een besluit zal worden genomen hoe en wat. 3 Maanden later zitten we op 6 juni 2006. De 6e dag van de 6e maand van het 6 jaar in dit millenium. 6-6-6? Ben benieuwd wat er komen gaat.

  Vechten tegen een zeepbel is het, aangezien de V.S. altijd eerst heel goed schurkenstaten groot helpen worden om vervolgens te doen alsof ze altijd “de vijand” zijn geweest.. Zoals ze samen met Groot Britannië de grondstoffen, á la van Anraat, aan Iran hebben geleverd. Want het “Westen” (hangt ervan af waar je het vandaan bekijkt) ‘zijn toch altijd de “good guys”?’

  Daarnaast wil ik ook wel eens weten waarom er nooit kamervragen gesteld zijn/worden over 9/11. Zoals velen weten zijn hier nog heel veel vragen over te stellen en is dit al verscheidene malen aan de S.P. voorgelegd. Mocht ik vóór de verkiezingstijd hier nóg geen (voor mij) logisch antwoord op hebben gehad stem ik blanco voor het eerst in mijn leven, en meerderen met mij.

  Reactie door Timoow — maandag 13 februari 2006 @ 19.50 uur

 20. Kijk gewoon naar de kaart, kijk naar waar de olie zit en waar de pijpleidingen lopen en trek de conclusie voor jezelf. Wat ligt er tussen Afghanistan en Irak…?

  Tadaaaa

  Reactie door Timoow — maandag 13 februari 2006 @ 19.52 uur

 21. We kwamen als 1e met slavernij,
  maar kolonialisme is nu toch voorbij?
  Trekken nu een illegale oorlog ten strijde,
  misschien iets wat we beter hadden kunnen vermijde..
  Bondgenoten steken steden in de brand..
  ..maar oorlog voor vrede op t.v. en in de krant.
  Totale chaos, toch ver van je bed,
  totdat Nederland nóg een stapje verder zet.
  Dan komt denk de hemel naar beneden en denk je: “Waar hebbe we toch voor gestrede?”
  Hebben we opeens allemaal een blauwe pet,
  tijd dat dit kabinet wordt buitengezet.

  Want oma verpaupert in het bejaardetehuis,
  dat geld is voor oorlog vindt dat gespuis.
  M’n eigen regering is niet meer te vertrouwen,
  ook tegen mensen die dit land op moeste bouwen.

  Educatie, zorg, openbaarvervoer naar de kl*te.
  Privatisering. Ben je er wat mee opgeschoten?
  Werk hard voor mn geld maar gaat naar de belasting,
  dat is nog eens financieële volksverkrachting.
  “De Hoogste” lijde ook aan de hoogste minachting,
  en hebben nooit gehoord van plichtsbetrachting.
  Werke tot je 70ste voor HUN brood,
  geld op voor de zorg, met pensioen, ga je dood…

  Maak mij nu es wijs dat met zoveel armoede,
  dit kabinet ons voor daarvoor wilde behoeden.
  Want hoeveel mensen wilden de euro nou?
  2x Nadenken en wist wat r kome zou.
  Het gat tusse rijk en arm wordt nog steeds groter,
  en met NL gaat t nog meer ……

  Is dat dan alles waar je voor hebt geleefd?
  Denk es aan wat je je land teruggeeft.
  Wat een vriend en familie nou echt aan je heeft,
  aan dit land ben ik geboren, geschonken en gekleeft.
  Pim, Theo en Louis werde hier doorzeeft,
  alleen maar om woorden, dus kijk uit waarnaar je streeft..

  ..Misschien ligt t aan mij en zie ik t verkeerd,
  maar na al die jaren heb ik toch echt geleerd dat met veiligheid vrijheid niet terugkeerd.
  Het werkt gewoon nie, zo een “democratie”
  Leg es uit aan Timoow Pi€, waarom wel.. ..Anarchie betekent niet een totale hel
  “Ja dat kan niet werken” vertel je me dan,
  “dan rijzen chaos en kosten flink uit de pan”..
  En ik vindt iemand pas ECHT de man
  Als ie mij vertelt hoe t WEL kan
  Dus wees een optimist, kijk uit voor wie jou dist.
  Voor je t weet heb je geleefd en lig je in de kist.
  Dacht je in een flits “weet wat ik heb gemist”
  I wished, back then, I had raised my fist”……

  Reactie door Timoow — maandag 13 februari 2006 @ 20.02 uur

 22. Niet blanco maar dan SP stemmen.
  Dat heb dan meer zin als je stem verloren te laten gaan.

  Reactie door A.Hoeder — maandag 13 februari 2006 @ 20.03 uur

 23. Maar dan wil ik eerst antwoorden. Ik stem niet op een partij die aan de dezelfde doofpot meetimmert ook al sta ik verder kwa standpunten (zelfs als zelfstandig ondernemer) voor het grootste deel achter ze.
  Zelf zou ik het ook jammer vinden (ondanks dat het woord “principe” bijvoorbeeld niet bij D66 voorkomt in hun woordenboek) maar ik heb mijn principes. Als ik weet dat er iets fout zit en 99,9% zeker weet dat andere dit ook weten terwijl ze doen alsof hun neus bloed over dit onderwerp kan ik mijn stem niet op diegene uitbregen. Ookal gaat het maar om dat ene standpunt. Het zijn mijn principes.

  Reactie door Timoow — maandag 13 februari 2006 @ 20.33 uur

 24. Je hebt volgens mij een punt Timoow. Er is inmiddels genoeg informatie beschikbaar over de toedracht naar 9/11, om gerede twijfel te hebben over de werkelijke daders. Maar surf even een nachtje over internet op dit onderwerp, en probeer dan de totale rubbish te filteren uit de steekhoudende argumenten die wijzen op een staged terror attack, of op zijn minst enorme onwil om de aanslagen tegen te houden.

  Valt niet mee. Daar ben ik al vier jaar mee bezig. Ik zou aan de hand van de informatie die IK heb in ieder geval nog geen Kamervragen durven stellen (als ik er één zou zijn). Hooguit of het kabinet bereid is de kwestie in de VN aan de orde te stellen, met de vraag om een onafhankelijke onderzoekscommissie naar de aanslagen in te stellen.

  Maar ja, ver kom je er niet mee, aangezien de VS zo eens in de zoveel tijd, als het uitkomt, de VN irrelevant verklaard…

  Aan de vooravond van een illegale oorlog bijvoorbeeld…

  Hoe het ook zij, geduld voor wat betreft de waarheid 9/11 betreft lijkt me geboden. Het is tenslotte slechts een detail in de kruistocht van neo-conservatief Amerika. Vroeg of laat gaat er iemand, met een bourbon te veel op, praten.

  Reactie door Johnito — maandag 13 februari 2006 @ 21.10 uur

 25. (als ik Kamerlid zou zijn bedoel ik bij 24)

  Reactie door Johnito — maandag 13 februari 2006 @ 21.12 uur

 26. Maakt ‘t uit wat we vinden? Als ze oorlog willen met Iran doen ze dat toch wel, getuige Irak. Het enige van belang is de vraag of onze regering er weer als makke lammetjes achteraan holt.

  Reactie door Peter Ruitenbeek — maandag 13 februari 2006 @ 21.46 uur

 27. Een atoombom van Iran op Europa 1 seconde!

  Reactie door Ger — maandag 13 februari 2006 @ 22.37 uur

 28. (23)wat je ook vind wat er op 9/11 gebeurd is of daarna .welke partij of kamerlid ook die hier vragen over zou stellen word compleet afgefakkeld door de pers en het ,volk, simpelweg omdat geen mens je geloofd .het zou deze partij of kamerlid grote schade toebrengen .beter is het om zelf in kleine kring de discussie op te starten over o.a deze zaak .

  Reactie door ,texas, henkie — maandag 13 februari 2006 @ 23.16 uur

 29. In kleine kring vindt de discussie al plaats.
  In grote kring trouwens ook daarentegen.
  De vraag is of we 40.000 handtekeningen op zouden kunnen halen, zodat er straks door de kamer naar gekeken moet worden.
  Dan is de vraag niet meer of 1 partij/persoon ermee aan wil komen, maar of ze er allemaal eens een vergrootglas op willen leggen.

  Ik wil eerst antwoorden en wat eerlijkheid horen. Vanaf dat moment stem ik niet meer blanco.
  Hoe het er nu aan toe gaat is een schande, en een schande voor het woord democratie (niet dat dat ooit ergens heeft bestaan of zal bestaan hoor..)

  Maargoed, ben gewoon op zoek naar de waarheid, en net als Johnito er ook al vlak na 11/9 mee begonnen. Het is gewoon een feit dat er veel dingen rondom het “officieële verhaal” niet kloppen en dat het niet te ontkennen valt door pers noch volk. Wat wél gebeurd, daarentegen, is gewoon je hoofd omdraaien en doen alsof t allemaal best is en achter de rug..
  Ontkennen en ontkennen zijn 2 verschillende dingen.

  Misschien dat de Nederlanders ervan doordrongen moeten raken dat, mocht er straks iemand wapens op nemen tegen Iran, ze nu WEL een keer met een heel goed gegronde en geargumenteerde reden mogen komen die niet in de categorie poppekast valt voordat we lijkzakken die kant opsturen met soldaten erachteraan.

  Reactie door Timoow — dinsdag 14 februari 2006 @ 0.12 uur

 30. Amerika’s buitenlandse politiek wordt nu wel erg “Lebensraum für das Herrenvolk”

  Reactie door Erik van Donk — dinsdag 14 februari 2006 @ 0.14 uur

 31. Er moet nu alles aan gedaan worden om in Europa de gelederen te sluiten en op die wijze enigszins een eigen machtsblok te hebben. De omsingeling van Iran is vrijwel een feit nu en had Nederland beter niet aan mee kunnen doen. Beter ism Fransen en Duitsers tegengewicht te geven. De Iraanse A-bom leest in feite het gevaar voor Israel. Zeer belangrijk is nu een goede oplossing voor Palestijnen te vinden want daar ligt de kern van de zaak.

  Reactie door POSITIVO — dinsdag 14 februari 2006 @ 1.48 uur

 32. @31,POSITIVO jij denkt de heren en dames in Brussel te veel hersen activiteit toe, zij wachten af wat Amerika doet en wil, immers de dankbaarheid na WO2 zit nog erg in het bloed, zelfstandig is men in Brussel enkel op binnenlandse tereinen van haar landen en dan vooral de grootste machthebbers die als beste stuurlui aan de wal regeren!Waarom denkt u hecht men zoveel aan die grondwet, juist hiervoor en dan zijn we dus de provincie van Brussel.In Buitenhof gaf een hoogleraar al aan dat we dat qua recht feitelijk al zijn, nu tel uit je winst!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — dinsdag 14 februari 2006 @ 9.42 uur

 33. Ik vraag ‘m zelf welke kant dit op gaat.

  Gaat dit om een macht positie.
  Of wordt het straks WW3.

  Ik vraag ‘m zelf waar we mee in deze wereld mee bezig zijn.

  Reactie door Ron — dinsdag 14 februari 2006 @ 11.20 uur

 34. @29, ik zou zeggen start maar een online petitie en kijk maar hoeveel handtekeningen je ermee krijgt?

  Wel moet ik je erop wijzen dat 9/11 niet de enige zaak is die de afgelopen 100 jaren niet klopt. Als je het verder onderzoekt het zou mischien blijken dat het institutioneel is.

  Reactie door walking bull — dinsdag 14 februari 2006 @ 12.20 uur

 35. @ 24 Helemaal mee eens, Johnito. Alleen je laatste punt begrijp ik niet: wachten tot iemand met een dronken kop…
  Volgens mij is het de hoogste tijd dat de ware daders van 9/11 worden ontmaskerd. Want sinds die dag is er wel wereldwijd iets veranderd, ook in Nederland.
  En ik zou zelf best wat kamervragen weten, al was het maar, of de dames en heren van de regering op de hoogte zijn van het feit dat er in de VS steeds meer vragen rijzen over de ware toedracht.
  Deze vragen betreffen onder andere:
  * de wonderbaarlijke instorting van WTC 7, dat niet was geraakt en dat instortte op een manier die alle kenmerken vertoond van controlled demolition.
  * de al even wonderbaarlijke instorting van de Twin Towers, waartegen zelfs de architect protesteert, want technisch is dat volgens hem onmogelijk.
  * de verklaring van de brandweer dat het vuur in de Twin Towers onder controle was en de manier waarop hen vervolgens de mond werd gesnoerd.
  * de luchtmachtoefeningen die op 9/11 werden gehouden, waarbij zogenaamd vliegtuigen werden gekaapt en waardoor zowel het Pentagon als New York die dag onbeschermd waren.
  * het feit dat Dick Cheney enige maanden eerder had bevolen dat de NORAD geen vliegtuigen mocht onderscheppen zonder zijn toestemming en dat hij kort na 9/11 deze bevoegdheid weer teruggaf aan de hoogste piefen van de vliegvelden die het luchtruim bewaken.
  * het feit dat Cheney op 9/11 geen toestemming gaf om de gekaapte vliegtuigen te onderscheppen!
  * en dat de gekaapte vliegtuigen een speciale route volgden waardoor ze een tijdje van de radar verdwenen, iets wat alleen een insider van de NORAD kon weten.
  * de oefening van de FEMA, die een dag tevoren in New York een rampencentrum had ingericht met een oefenplan dat sprekend leek op de ramp van 9/11.
  * de afwezigheid van een vliegtuigwrak op alle beelden van het Pentagon, waarbij ook het gat te klein is voor een Boeing.
  * het feit dat de FBI onmiddellijk na de ramp de video’s van veiligheidkamera’s rond het Pentagon in beslag nam.
  * dat daar protesten en klachten over kwamen, waarna men ten slotte vijf beeldjes vrijgaf (dus niet een hele film) waarmee geknoeid is, en nogal klungelig ook, want zelfs de DATUM klopt niet.
  * het feit dat de kapers aan boord van de vliegtuigen zijn gekomen, zonder dat de bewakingscamera’s hen registreerden.
  * hun afwezigheid op de passagierslijsten.
  * de raadsleachtige onderbezetting van die vliegtuigen en de waarschuwingen vooraf om op die dag niet te vliegen.
  * het feit dat mensen maar blijven verklaren dat minstens zeven van de zelfmoordterroristen nog in leven zijn.
  * de getuigenverklaringen van mensen die hebben gezien dat vlucht 757 werd neergeschoten.
  * dat de regering Bush geen behoorlijk onderzoek wenste en dat het officiële rapport niet alleen bol staat van onwaarschijnlijkheden, maar dat het ook ernstige lacunes vertoont.
  *** en zo voort…
  Kortom: vragen te over.
  Bij voorbeeld: Als Bush het niet wenselijk vindt dat er in het midden oosten kernwapens zijn, waarom valt hij Israël en Pakistan dan niet aan?
  En dan nog een vraag die men in de Kamer beter niet kan stellen: Geachte regering, zijn jullie echt zo oliedom, of houdt men zich hier slechts van den OLIErijkDOMMEN?
  Bou

  Reactie door Bou — dinsdag 14 februari 2006 @ 15.19 uur

 36. Beste Bou 35, ook ik ken dit scenario, maar hoe zit dat met die inzittenden van dat Pentagonvliegtuig, daar moeten dan toch passagiers van zijn vermist?

  Reactie door Emiel — dinsdag 14 februari 2006 @ 15.26 uur

 37. Hier een uitgebreid artikel over de aanstaande aanval op Iran (eind maart?) waarin ook de rol van Turkije wordt toegelicht:
  http://www.globalresearch.ca/index.php?context=viewArticle&code=KEE20060210&articleId=1936

  De moeite waard.

  Reactie door Plam — dinsdag 14 februari 2006 @ 16.06 uur

 38. @1 Amerika weet precies waar de kerncentrales in Iran liggen. Iran doet daar ook niet geheimzinnig over. Het Atoomagentschap (olv Baradei) is daar kind aan huis. Het Atoomagentschap is het zelfs met Iran eens.

  De hele mediaspin is net zulke angstpropaganda als de massavernietigingswapens van Saddam Hoessein en zijn banden met Al Qaida. Enkel debielen of oorlogspooiers, zoals bij de VVD, geloven dat. Dat zijn gevaarlijke hypocrieten. Nog nooit een klacht van die kant vernomen over de 200 illegale kernkoppen in Israël. En Iran heeft ze nog niet eens, en ze beginnen al te hallucineren.

  Reactie door Sonja — dinsdag 14 februari 2006 @ 17.19 uur

 39. Sonja,

  Misschien is het VVD-clubje een clubje wat wordt gedomineerd door allerlei onvoorwaardelijk pro-Israëllui? De VVD, SGP en de LPF zijn partijen die achter Israël en haar beleid staan ongeacht wat Israël immoreels uitspookt. Je kunt met een gerust hart zeggen dat de VVD wordt bewoond en gedomineerd door de zionistische maffia met Bolkestijn en van Aartsen als peetvaders van de zionistische clan. Jozias van Aartsen heeft in het geniep overuren gedraaid om de wereld van “de noodzaak om Iran aan te vallen” proberen te overtuigen.

  Iran heeft geen kernwapens, maar Israël probeert al jaren steun te krijgen voor een aanval op Iran om zo dichter bij haar natte droom van een groot-Israël te komen. Israël heeft belang bij het instorten van Iran, maar de VS en Europa mogen het karwei opknappen.

  Reactie door Bert — dinsdag 14 februari 2006 @ 19.24 uur

 40. @36 Beste Emiel, Het Amerikaande luchtruim wordt beschermd door radarposten die op ongeveer 100 mijl van elkaar staan in de vorm van gelijkzijdige driehoekjes. Daar waar een vliegtuig buiten het bereik van de ene radar komt, neemt de andere het over. Helaas is het land niet helemaal plat en daardoor is er een smalle strook die zich ten weesten van New York naar het noorden kronkelt. Deze strook is onbewaakt. Het is dus mogelijk om een vliegtuig ongezien te laten verdwijnen, via deze kronkelige smalle strook. Maar je moet dan wel precies weten hoe je moet vliegen. Het vreemde is, dat alle gekaapte vliegtuigen eerst naar dit gebied gingen, om daarna terug te keren naar New York en Washington. De vraag is nu: waarom vlogen ze allemaal zo ver om en waarom keerden ze in deze smalle onbewaakte zone?
  Ik weet niet meer precies waar ik dit heb gelezen, maar ik zal het voor je opzoeken.
  Groetjes!
  Bou

  Reactie door Bou — dinsdag 14 februari 2006 @ 19.25 uur

 41. Onverwacht snel gevonden. Het staat hier:
  http://911research.wtc7.net/disinfo/deceptions/routes.html
  Het staat ook op andere websites, maar dit verhaal is zeer duidelijk en goed gedocumenteerd.
  Als je dat artikel hebt gelezen, kan ik je de hele site aanbevelen!
  Het ware verhaal is niet alleen spannender dan de Da Vinci Code, maar het gebeurt ECHT. Om de boeven te ontmaskeren hoef je geen held te zijn, maar blijf vooral vragen stellen!!
  Groetjes,
  Bou

  Reactie door Bou — dinsdag 14 februari 2006 @ 19.41 uur

 42. @Bou:

  Hoe kan het dat deze vliegtuigen met G-krachten vlogen die een Boeing geeneens aankan? Hoe kan het dat ze van de radar verdwenen en weer terugkwamen?

  2 Dingen voor jullie om te bekijken.

  1. De officieële “Operation Northwoods” documenten (http://emperors-clothes.com/images/north-i.htm) die voor velen waarschijnlijk al bekend zijn.
  2. De nieuwe documentaire “Loose Change 2nd Edition” die niet zo lang geleden is uitgekomen, met zelfs voor mij enkele nieuwe beelden en info. (http://video.google.com/videoplay?docid=-5137581991288263801&q=loose+change)

  Veel plezier ermee/-van en ben benieuwd naar de reacties.

  Jammer trouwens dat Dhr. Marijnissen zelf nooit reageert op de posts, maar kan dit begrijpen vanuit politiek perspectief.

  Reactie door Timoow — dinsdag 14 februari 2006 @ 22.50 uur

 43. @36 Beste Emiel, de pagina die ik dacht te hebben gevonden, is niet de pagina die ik bedoel. Er zijn ook ZOVEEL websites over 9/11. Een goede ingang was voor mij:
  http://www.prisonplanet.com/911.html
  Daar staat een heel archief, van waar je verder kunt doorlinken.
  Achtergrond-informatie over de aanval op Iran staat op:
  http://www.daanspeak.com/IranAttack01.html
  Op 20 maart a.s. wil Iran een beurs openen, waar je olie kunt kopen voor Euro’s. De koppeling tussen de dollar en de olie valt dan weg. De V.S. hebben sinds 1970 ongedekte dollars uitgegeven. Dat ging goed, zolang men dollars nodig had om olie te kopen. Valt die koppeling weg, dan blijft de V.S. zitten met een schuld van TIG TRILJARD.
  @ 42, Timoow: Als je een link door wilt geven, zorg er dan voor dat hij begint en eindigt met een spatie. Anders doettiehetniet.
  Groetjes,
  Bou

  Reactie door Bou — dinsdag 14 februari 2006 @ 23.11 uur

 44. Volgens mij is Syrie al begonnen met een eurobeurs!Moeilijke tijden, ik hoop dat men zich in weet te houden!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — woensdag 15 februari 2006 @ 0.42 uur

 45. @ 36 Beste Emiel, het artikel dat ik bedoel, nog steeds niet gevonden. Wel het volgende:
  Top Politicians, Economists, Other Leaders
  State 9/11 Possibly an Inside Job. Met een heleboel uitleg waarom ze dat denken! Op:
  http://www.wanttoknow.info/050908insidejob911
  Groetjes,
  Bou

  Reactie door Bou — woensdag 15 februari 2006 @ 13.23 uur

 46. Dit komt Amerika goed uit!!! Wie geen geld heeft en machtig wil lijken moet toch iets?

  Reactie door cynthia — vrijdag 17 februari 2006 @ 10.52 uur

 47. Ik heb ook bijna alle partijen aangeschreven hoe het zit met de waarheid van het WTC aanval.
  Ik las het 2 weken geleden en ik ben overtuigd dat de amerikanen en israel erachter zit.
  Niemand van de politieke partijen wil er antwoord op geven.
  schijnbaar allemaal bang dat ze hun vingers verbranden.
  Ik las toen ook de bijbel en de Koran over de eindtijd.
  daar staat vermeld dat er hagelstenen van wel 50 kilo naar beneden komt.
  de waterstofbom heeft dat effect en dat dat geschreven is in het jaar 600 na cristus is wel frapant.
  Ook dat we een merkteken gaan krijgen in ons rechterhand/voorhoofd en dat we alleen daarmee kunnen kopen/verkopen.
  Toevallig zijn ze al bezig met het inplanteren van een microchip bij 1700 testpersonen in de rechterhand.
  Er zal eenderde van de wereld bevolking worden weggevaagd.
  Maar er is hoop.
  de anticrist en de valse profeet word vernietigd en de palastijnen en israeliers
  zullen vreedzaam naast mekaar wonen de komende 1000 jaren.
  We leven in een schijnheilige wereld waar iedereen alleen maar aan zichzelf denkt.
  hebben,hebben en meer hebben.
  Laten we de 10 geboden in acht nemen en als iedereen dat doet,hebben we een goede wereld.
  Koop geen amerikaanse spullen en je spekt ook niet dat oorlogstuig wat aan de macht is.
  Haat niemand, want zij die dood gaan wacht hun lot.

  Reactie door sander — zaterdag 4 maart 2006 @ 20.16 uur

 48. ps.

  http://www.mysterie-wetenschapsforum.nl/phpBB2/viewtopic.php?p=1356&sid=bf1e93e9637b650fef0fe237752c8171

  Reactie door sander — zaterdag 4 maart 2006 @ 20.28 uur

 49. nog een keer ps

  http://www.mysterie-wetenschapsforum.nl/phpBB2/viewtopic.php?p=1356&sid=bf1e93e9637b650fef0fe237752c8171

  Reactie door sander — zaterdag 4 maart 2006 @ 20.33 uur

 50. Foutje
  deze ps

  http://www.ontdekislam.nl/wonderen1.php

  Reactie door sander — zaterdag 4 maart 2006 @ 20.34 uur

 51. We geven vaak het westen en vooral Amerika de schuld van de vele oorlogen en andere misstanden in de wereld. Maar is dat allemaal eigenlijk wel terrecht. Wie zij die Amerikaanse politici eigenlijk. Kortom wie schuilen er nou eigenlijk achter. Misschien wel het grootste taboe wat we vandaag de dag kennen. Op deze internetencyclopedie komt dat allemaal duidelijk naar boven. Ik ben benieuwd wat jullie hier van vinden. Graag reactie’s hierop.

  Reactie door Ruud — zondag 5 maart 2006 @ 12.43 uur

 52. Bommen of geen bommen in WTC1 & 2

  TAKE THE RED PILL:

  http://video.google.com/videoplay?docid=6545313046180631815

  Enjoy your new world!

  Reactie door Martin Baars — woensdag 22 maart 2006 @ 17.07 uur

 53. De documentaire geeft idd een scenario weer dat ik voor mogenlijk houd. Wat erg verdacht mag worden genoemd is dat Larry Silverstein ten tijde van de aanslagen op het WTC ook de eigenaar was v.d. gebouwen. Hij heeft dus ook de gelegenheid gehad om explosieven te plaatsen. WTC 7 was ook in zijn bezit en stond ver van de twee torens af, toch storte deze in. De gebouwen die er naast stonden en niet van hem waren bleven overeind staan. Hier kon hij dan ook geen explosieven in plaatsen.
  Maar ook het instorten van WTC 1 en 2 zijn erg verdacht als je bedenkt dat de gebouwen er op gebouwd zijn om zijn om tegen 2 vliegtuigcrashes te kunnen. Zeker als je kijkt naar die wolkenkrabber in Madrid die een week lang brande zonder in te storten. De aanslagen van 9-11 zijn zeker niet de eerste leugens die Amerika en Israel de wereld in zenden. Bedenk dat bij iedere oorlog veel propaganda (leugens) nodig zijn. De vijand moet voor de tijd goed zwart gemaakt worden, maar zeker ook na de tijd om de oorlog te gerechtvaardigen. Ook is het zo dat de overwinnaar altijd gelijk heeft en dat alleen zijn kant van het verhaal verteld wordt, tot in de geschiedenisboekjes aan toe.

  Reactie door Ruud — donderdag 23 maart 2006 @ 18.01 uur

 54. @3.johnito,
  In je posting suggereer je dat de neo-conservatieven christenfundamentalisten zouden zijn. Dit komt niet overeen met de waarheid. De neo-conservatieven zijn een club zionisten. Ook de door jouw genoemde grote leider van deze club Leo Strauss is dat. De achtergrond van deze Leo Strauss kun je na lezen op de door mij gegeven wikipedia.

  Reactie door Ruud — donderdag 23 maart 2006 @ 18.54 uur

 55. als iran nu een paar a-bommen maakt over een paar jaar ofzo… en ze gaan ze gebruiken .. tegen europa italie, nederland, wij zijn dichter bij dan de usa..dan heb je een probleem … moet je het zover laten komen… ik weet het niet .. wat kan meer kwaad bush in iran .. of de a-bom in iran ????

  Reactie door victor — maandag 10 april 2006 @ 16.35 uur