Eén fusie zonder problemen graag

Nog geen twee dagen nadat minister Van der Hoeven aankondigde een rem op de fusies tussen grote scholen te willen zetten komen ROC Asa, een onderwijsinstelling met zes vestigingen en ruim vijfduizend mbo-leerlingen in Amsterdam, en ISA, met twintig middelbare scholen in Amsterdam, met het bericht naar buiten te gaan fuseren.

Zou dit een kwestie zijn van beleid dat net te laat komt? René Luijpen, voorzitter van het college van bestuur van ROC Asa geeft zelf het antwoord al:

”Wij hebben deze fusie in nauwe samenwerking met het ministerie voorbereid.”

Minister Van der Hoeven had kennelijk geen enkele behoefte om lopende fusiebesprekingen te stoppen en de daad bij het woord te voegen.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

donderdag 16 februari 2006 :: 15.46 uur

17 Comments

17 reacties

 1. Zoals gewoonlijk met dat stelletje draaiers; men zegt “A”, maar doet gewoon “B”…

  Reactie door J3roen — donderdag 16 februari 2006 @ 15.57 uur

 2. Kakelen als een kip zonder kop.
  Het gaat om het geluid en niet om de daden.

  Reactie door fransiscus51 — donderdag 16 februari 2006 @ 15.59 uur

 3. Niks nieuws dus men gaat gewoon door zoals men begonnen is, dit kabinet heeft een octrooi op zomaar wat roepen.

  Reactie door leen — donderdag 16 februari 2006 @ 16.09 uur

 4. Niks nieuws dus. Ze zou anders de eerste bewindspersoon zijn geweest die wél weet wat er op zijn/haar ministerie gaande is…

  Reactie door Bung Phê — donderdag 16 februari 2006 @ 16.15 uur

 5. Ik verbaasde me al over haar eerdere voornemen en uitspraak om fusies te remmen.

  Toen lag ze zeker ijlend in bed?

  Reactie door Arbeider — donderdag 16 februari 2006 @ 17.08 uur

 6. Zoals ik gisteren reeds meldde : er valt nog weinig te fuseren want dat is reeds gedaan. Massa’s mensen op en in elkaar gaf altijd problemen en geruzie. Naar de praktijk adviezen werd wederom niet goed geluisterd en deze ”verbetering” nog ff snel stiekum gedaan.
  Nu kunnen we dankzij Laurens Janneman over de prive-scholen gaan beginnen.

  Reactie door POSITIVO — donderdag 16 februari 2006 @ 19.25 uur

 7. Gelukkig, alles gaat gewoon door zoals we gewend zijn, de aflopende grafiek is er 1 waarop je kan rekenen en reken maar dat alles minder worden gaat.

  Reactie door B arend — donderdag 16 februari 2006 @ 20.24 uur

 8. Het beeld wat gevormd wordt in de media is belangrijk voor het CDA. En natuurlijk voor elke andere partij. Er zijn namelijk verkiezingen en ze staan er niet zo best voor.
  Verder vind ik dat veel partijen de nadruk leggen op beeldvorming en te weinig op inhoud, zoals nu ook weer blijkt.
  Het CDA lijkt nu wel een soort kretenbureautje dat zo veel mogelijk stemmen wil halen. Des te mooier de kreet des te meer stemmen. Want veel kiezers is het verheven doel. Veel partijen kiezen deze taktiek. De VVD is hier al jaren succesvol mee.
  De boodschap erachter lijkt inrelevant geworden. Daarmee blijkt maar weer eens hoe corrumperend en verleidelijk macht is. Waarschijnlijk zou ik zelf ook zwichten. Maar enige reflectie en zelfkennis zou de politiek niet misstaan.
  Houd u aan uw woord mevrouw van der Hoeven!

  Reactie door stan — donderdag 16 februari 2006 @ 23.29 uur

 9. ‘GroenLinks: helft door zorgstelsel in de min’, ‘Zorgpremie volgend jaar 10 procent hoger’ (bron nu.nl).

  En het kabinet maar voorhouden dat na al het zuur het zoet zal komen, ja, het komt er wel maar je bent het direct weer kwijt.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — donderdag 16 februari 2006 @ 23.29 uur

 10. @Evert
  Het stomme is dat we dachten dat als het CDA en VVD(de verantwoordelijken) zeggen dat eerst het zuur komt en dan het zoet dat we denken dat dat dan voor alle inwoners van Nederland zal gelden. Redelijkerwijs mag je dat ook verwachten van een goed bestuur. Nederlanders even voor de beeldvorming!!! Dit kabinet is als een vader die de ene dag roept tegen zijn gezin: jongens het gaat niet goed, we moeten bezuinigen!. Het gezin gelooft dat en slaat driftig aan het brainstormen om aan die bezuinigingen mee te werken. Hoe gaan we het doen. (nadruk op WE). De volgende dag zet de vader met een big smile een Porsche voor de deur. Totaal geen schuldgevoel of schaamte. Ergo……..er is geen plaats voor ego’s in het openbaar bestuur. Dat kost bakken met geld en de burgers raken gefrustreerd en hebben totaal geen vertrouwen meer.

  Reactie door Alie Dekker — vrijdag 17 februari 2006 @ 0.42 uur

 11. steekje los zeker

  Reactie door e.krul — vrijdag 17 februari 2006 @ 9.57 uur

 12. Ongelovelijk dit. Ik krijg zoooooo’n medelijden met die leerlingen en leerkrachten. In zo’n anonieme leerfabriek komt een leerling toch helemaal niet meer tot zijn recht? De sfeer zal onbehagelijk worden, dat gaat zijn weerslag vinden in de leerprestaties. In onderzoeken is bewezen dat schaalvergrotingen vanaf een bepaald punt noch de kwaliteit van onderwijs verhogen noch geld besparen.

  Reactie door Ellen — vrijdag 17 februari 2006 @ 14.46 uur

 13. Fusies gaan nooit zonder problemen !
  dat is wel zo voor kwakzalverige managers

  Reactie door Fred — vrijdag 17 februari 2006 @ 16.22 uur

 14. Ach ja,dat onderwijs,nou misschien krijgen ROC ASA en het ISA,wel het lit op de neus,want ik hoor toch steeds vaker om me heen dat leerlingen in het laatste jaat een plan de campagne maken voor hun eind scriptie,daar dan toestemming voor krijgen en dan na de scriptie ingeleverd te hebben,te horen krijgen:dat het niet volgens de regels is gegaan en dat men moet gaan schaven en dus pas een half jaar later op eindgesprek kunnen !!!Wat ik ook heel veel hoor, met al die vestigingen die een school tegenwoordig heeft:veel ingeleverde stukken raken zoek en ook daardoor vertraging van studie!
  Het is natuurlijk wel een manier om je van weer een halfjaar extra inkomen te voorzien!!!
  En dan maar klagen over de luie student!!!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — zaterdag 18 februari 2006 @ 2.45 uur

 15. jaat moet jaar zijn, sorry!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — zaterdag 18 februari 2006 @ 2.47 uur

 16. Naast de fusierampen heeft deze Minister van Onbenulligheid en Bijgeloof nog veel meer misgekleund.
  Ipv. het degelijk financieren van fundamenteel wetenschappelijk onderzoek (een van de weinige disciplines waar nog enig heil van te verwachten is) wakkert ze een populistisch debat over Intelligent Design aan.
  Darwin zou daar een gebiedend eind aan gemaakt hebben door terecht te stellen dat selectie het mechanisme van de natuur is, en zeker niet instructie.

  Voorts blijf ik oa. van mening dat allen, die meegewerkt hebben aan de wetgeving van de nieuwste spelling die, met Hofland sprekend tot 16 miljoen spellingen leidt, dus van de Taalunie tot en met de minister 5 jaar in de bijstand moeten met verplichte dienstverlening in de thuiszorg.

  Een taal leeft en verandert voortdurend.
  Bijsturingen doe je zonodig eens in de 25 jaar.
  Niet om bestuurders en commissies aan het zinloze werk te houden.

  Reactie door hendrik dieks — maandag 20 februari 2006 @ 18.44 uur

 17. when tournament is grass it will hedge mistery: http://www.wifinetnews.com/ , red is feature of lazy slot

  Reactie door Kyle Ford — woensdag 29 maart 2006 @ 20.21 uur