Stelling Telegraaf: Ik ga er dit jaar netto op vooruit

Het kabinet beloofde dat grote groepen Nederlanders er dit jaar in financieel opzicht iets op vooruit zouden gaan. U heeft inmiddels het salaris van januari ontvangen en dat van februari komt er over ruim een week aan. Weet u intussen of u er op vooruit bent gegaan, min of meer gelijk bent gebleven, of er op achteruit bent gegaan?

U moet wel eerlijk rekenen. Dus de eventuele salarisverhoging meerekenen en de afschaffing van het gebruikersdeel van de onroerende zaakbelasting. En zo kunt u meer ziektekostenpremie moeten betalen, maar heeft u wellicht een betere dekking zodat u netto toch voordeliger uit bent. En vergeet de eventuele tegemoetkoming in de ziektekosten niet mee te nemen. Al met al erg ingewikkeld. We zijn benieuwd of u een pasklaar antwoord paraat heeft. (Telegraaf)

Hier kun je aan het onderzoek meedoen. (tussen 11.30 en 15.30 uur)

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

donderdag 16 februari 2006 :: 11.49 uur

25 Comments

25 reacties

 1. Tja of dit nu het luie beeld van de Nederlandse beeld moet verbeteren, je kunt het alleen in werktijd invullen!!
  Ben benieuwd hoeveel er zullen invullen.
  Ik heb een vrije dag,dus ingevuld.
  Naar mijn idee gaan wij er zelfs met OZB gedeeltelijke afschaffing erop achter uit,dit komt doordat wij een bijdrage in de ziektekosten kregen,manlief werkt op een school,maar ook omdat we een hoog eigen risico hadden bij onze particuliere ziektenkostenverzekering en we over gegaan zijn naar een andere maatschappij(we waren niet tevreden bij die verzekering)en nu geen eigen risico durven te nemen met al die financiele onzekerheden, maar ook omdat we nu vooledig voor onze,op kamers wonende,zoon betalen,aangezien hij door mogelijk sporttalent niet makkelijk naast studie kan werken.We hebben dus het idee erop achter uit te zijn gegaan maar dat is ook door eigen keuze.
  Het is ook afwachten wat gemeente tarieven gaan doen nu ze minder OZB krijgen en energie wordt duurder, ik denk dat iedereen pas haverwege het jaar pas echt kan zien of er meer of minder te besteden is.Maar belastingconsulenten zullen wel meer gaan verdienen want zelf de zaken in de gaten houden wordt steeds lastiger,zeker nu ook al gemeld is in de media dat loonadministratie problemen heeft en fouten kan maken!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — donderdag 16 februari 2006 @ 12.20 uur

 2. @1 je bent me voor, tal van bedrijfs netwerken laten werk-bezoek op de telegraaf site niet toe. Velen kUnnen niet eens invullen dus inderdaad.

  Reactie door B arend — donderdag 16 februari 2006 @ 12.40 uur

 3. Maar ik heb dan ook vrij,alhoewel,er liggen huishoudelijke klussen!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — donderdag 16 februari 2006 @ 12.45 uur

 4. Ben benieuwd wat ze met de resultaten gaan doen.

  Reactie door Harm Groenendijk — donderdag 16 februari 2006 @ 13.55 uur

 5. Als je tweeverdiener bent, geen kinderen hebt en samen bruto 43000 pleuri’s per jaar verdiend, ga je er volgens de diverse “berekensites” op achteruit. (en dat is ook zo!!)
  Dit zorgstelsel is dus voor mij en vele collega’s van mij een forse achteruitgang, mahja, wie kan het wat schelen???

  Rob

  Reactie door Rob — donderdag 16 februari 2006 @ 14.02 uur

 6. Nou Rob, wij eenverdiener en kinderen erop achteruit zoals het er nu uitziet
  Plannen zijn mooi maar het gaat om de uitvoering en dan kijkt men niet naar alle betrokkenen!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — donderdag 16 februari 2006 @ 14.16 uur

 7. Ik moet de Telegraaf. vaak roeptoeter van rechts-conservatief NL, nageven dat zij als enige grote krant redelijk veel aandacht besteden aan de nieuwe VZW en de financiële gevolgen ervan. De Volkskrant zgn. de roeptoeter van links NL blijft daarbij beschamend ver achter. Al eerder heb ik betoogd dat gezien alle uitspraken dit kabinet liegt en bedriegt. Dat gaat ver, dat is zo. Inmiddels is echt wel bekend dat bepaalde groepen, en dan hebben we het over heel, heel veel mensen, erop achteruit gaan. Ook al vindt de overheid 86 NIBUD testcases voldoende bewijs dat het allemaal wel meevalt. Toppunt van hypocrisie is wel dat m.n Wijn, Verburg ouderen versneld de teveel ingehouden Ink. afhankelijke bijdrage wil terugbetalen en dat voorstelt als “op de bres” staan, je moet maar durven! Vooralsnog zie ik geen enkele beweging bij Hoogervorst, de Geus of Zalm om hun “miscalculatie” toe te geven. OZB, verhoging Algemene heffingskorting etc. worden er bij gesleept om aannemelijk te maken dat het allemaal wel goed komt! Die effekten zijn echter absoluut marginaal, en maken een verlies van 50-100 euro p.mnd bij lange na niet goed, leugenaars.

  Reactie door william — donderdag 16 februari 2006 @ 15.34 uur

 8. Ik ga er wel op vooruit maar dat heeft er meer mee te maken dat ik harder werk en meer klanten afhandel.

  Reactie door Stephan — donderdag 16 februari 2006 @ 15.37 uur

 9. citaat:Het financieel voordeel dat bedrijven hebben van de invoering van het nieuwe zorgstelsel, moet terug naar de werknemers. Een meerderheid van de Tweede Kamer heeft daar op aangedrongen in een debat met de ministers De Geus (Sociale Zaken) en Hoogervorst (Volksgezondheid). CDA, PvdA, D66 en GroenLinks willen dat het kabinet hierover gaat praten met werkgevers en werknemers.Einde citaat.
  Wat doet de SP?

  Reactie door william — donderdag 16 februari 2006 @ 16.00 uur

 10. Je kunt pas het totaal plaatje zuiver uitrekenen, als je de no claim ook in de berekening kunt meenemen. Ik vraag me trouwens af, of er een ziel is, die al wat heeft terug gekregen van vorig jaar. Ik hoor er niks keer van.

  Maar bedenk, dat volgend jaar de premies nog flink gaan stijgen, dus de Telegraaf moet niet te vroeg gaan juichen. Daarbij komen nog de overige lasten. Waar men moet kijken dat is naar het totale koopkrachtplaatje en daar heeft het CPB al een mening over geventileert.

  Reactie door Arbeider — donderdag 16 februari 2006 @ 17.31 uur

 11. #9 william

  De gevolgen van invoering moeten eerst nog in hun volle omvang te zien zijn. Daar is het nu te vroeg voor. Mensen hebben vaak nog wat spaarpotjes en daar wordt de eerste maanden de ellende mee verrekend. Maar daarna kunnen we pas zien wat de schade is aan dit land.

  En dan praten ze nu al politiek breed over hoe het voordeel terug kan worden gegeven??
  Al het geld ging dacht ik op aan de extra burocratie die dit zorg(elijke)stelsel met zich mee gaat brengen.

  Reactie door Arbeider — donderdag 16 februari 2006 @ 17.35 uur

 12. Je hoeft geen professor te zijn, je levert gewoon in, hoeveel is lastig te zeggen je moet appels en peren gaan vergelijken etc. vergelijken hoeveel obz minder, de hoogte van de zorg toeslag, wat er al zo duurder wordt op de energie rekening.
  Gaat ook meer pensioen premie betalen.
  Wel heb ik gehoord dat de ambtenaar een vergoeding krijgt van 450 euro per jaar netto of bruto? hoera wat krijg ik het weer goed.
  Het netto salaris is een behoorlijke tegen valler zoveel is wel duidelijk.
  Ben net terug van vakantie het weer is net zo rot als dit kabinet.

  Reactie door schoenmaker — donderdag 16 februari 2006 @ 18.03 uur

 13. Ik neem aan dat er niet veel mensen op dit forum de Telegraaf lezen.Ik neem hem in ieder geval niet serieuz. Helaas is het wel de grootste (krant?) Mooi om op de WC te hangen en je r..t mee af te vegen.

  Reactie door rob — donderdag 16 februari 2006 @ 19.51 uur

 14. Diegenen die er werkelijk op vooruit zijn gegaan, zouden zich eens moeten afvragen of het ze die paar tientjes extra wel waard is, wetende dat velen -die het vaak een stuk moeilijker hebben- het nu nóg moeilijker hebben of onvoldoende goed zijn verzekerd…

  Reactie door J3roen — donderdag 16 februari 2006 @ 20.22 uur

 15. Wij zij er 192 euro per maand op achteruitgegaan alles meegerekend 49 eur zorgtoeslag voor drie 22 euro minder ozb en 23 euro meer inkomen vrouw.min zijn inkomensafhankelijke bijdrage bruto optellen netto aftrekken geen tegenmoetkoming ziektekosten meer en de premies zijn 100 % hoger man ugm abp vrouw wao en 20 jarige studente .Dan heb ik het nog niet over de inkomensafhankelijke bijdrage die zorgt dat we een zogenaamd bruto hoger inkomen hebben waardoor ook nog eens een deel van de studiefinanciering in het geding komt en zelfs de zorgtoeslag dat gaat dan ook nog eens 100 euro of meer per maand kosten . Leugens en bedrog daar komt het hier op neer en denk niet dat wij een riant inkomen overhouden want 330000 bruto klinkt heel royaal maar als je dan nog 1450 euro inclusief vakantiegeld overhoud is dat geen vetpot met een studerend kind . Als we jong waren geen probleem nemen we er een baantje bij maar nu zijn wij niet meer capabel om uberhaupt een baan te vinden. We hebben dan wel een uitgebreide polis overigens die hadden we eerst ook voor de helft van de prijs omdat we kraken en het financieel niet kunnen trekken als er iets gebeurd en die no claim daar zien wij dus niets van terug want hoe ouder je wordt des te meer begin je te kraken ook omdat we ons het hele leven kapotgewerkt hebben . En in onze jonge tijd was studeren alleen voor de rijken . We dachten dat we alles geregeld hadden en verzekerd maar nu we er voor in aanmerking komen kan het zijn dat we ook naar de voedselbank mogen en het gas en electra afgesloten worden . De economie trekt aan ja dat komt doordat alleen de werkgevers en niet te vergeten de overheid als werkgever er beter van geworden zijn vandaar die grote winsten . De zorgverzekering is een verkapte loonsverlaging die je normaal gesproken niet zou kunnen verkopen maar het lijkt dat de pers de vakbond en iedereen monddood is gemaaakt voor 1 januari mocht er natuurlijk niet verteld worden wat de realyteit was. Maar 15% minder inkomen is te gek terwijl dit alleen nog maar dit jaar is volgend jaar gaan we er nog eens op achteruit en dan heb ik het nog niet over de energiekosten die reizen de pan uit. Wij zijn van de generatie geen schulden en niet meer uitgeven dan je hebt maar dit is niet m eer bij te benen

  Reactie door ad — vrijdag 17 februari 2006 @ 0.01 uur

 16. andere ad
  volgent jaar gaan de zieken premies de lucht in,kijk naar de reclame

  1 ik ben gratis mee verzekerd(aleen een deel arm en hand?)
  2. binnen zoveel dagen gegarandeert geholpen/geopereerd,das fijn,ik mankeer niets.
  en 3 volgent jaar dus geen al te hoge verhogingen????? aldus eviraachmeamensisgroeneland,enz
  en natuurlijk de ongezond leven regeling zal er ook wel doorgedrukt worden,
  en +-10% minder inkomen.
  en volgend jaar,de soos in,wandt een oostblokker heeft mijn baan,dus nog een keer 40% minder.
  met dank aan de vvd en het cda vee g^&^%^domme.
  ik hoop werkelijk dat hun god bestaat.

  Reactie door ad — vrijdag 17 februari 2006 @ 1.55 uur

 17. Het afschaffen van het gebruikersdeel OZB is wel een worst die ze voor je neus hangen. Er van uitgaande dat hierdoor het grootste effect ligt bij eigenaren van duurdere huizen, meestal de hogere inkomens en de gemeente op een of andere manier dat gemis wel weer via een andere weg zal binnenhalen.

  Ik hoorde net dat in 2007 de ziektekostenverzekering met minimaal 10% zal gaan stijgen. En in 2008?

  Door de bank genomen ga ik er zo’n €45 per maand op achteruit.

  Goedemorgen overigens.

  Ps. Is er iets te doen aan die massa ziekenzorgverzekeringsreclame die ik om het half uur via de radio hoor? Daar moeten wij voor betalen.

  Reactie door Gandalf — vrijdag 17 februari 2006 @ 6.33 uur

 18. Hallo Allemaal,
  Ik wil even duidelijk laten weten dat het cabinet en Hoogevorst gewoon glashard LIEGT!
  Het mag dan lijken dat er een aantal op mensen op vooruit gaan, maar als je goed kan rekenen klpot er niks van!!!!
  In ieder geval gaan wij er voor het zoveelste jaar alleen maar op ACHTERUIT!!
  Ik vraag mij vaak af, of de Nederlanders tegenwoordig ingeslapen zijn.
  Anders had dit cabinet toch al lang weg geweest!

  Groetjes Gre Hulspas

  Reactie door gre hulspas — vrijdag 17 februari 2006 @ 10.58 uur

 19. Wel, ik (alleenstaand) ga er netto ruim € 90,00 per maand op achteruit. Dit is op jaarbasis net geen maandsalaris netto voor mij! wat je extra kwijt bent. En die ozb die vervalt bij de gemeente die wordt aan de andere kant wel weer geplust. Hier heb ik dus geen vertrouwen in. Samenvattend vind ik dat de zittende parijen er een grote chaos van hebben gemaakt. Het wordt tijd dat er koppen gaan rollen! Op mijn stem kunnen ze zeker niet rekenen bij de volgende verkiezingen. Het wordt tijd voor een harde strijd! En de vakbonden hoor je nu ook niet (lafaards). Sorry, maar ik ben gewoon pisneidig en………Laat ze de volgende keer gewoon de waarheid zeggen. Volgens mij gaat heel Nederland er op achteruit behalve de hoge inkomens.

  Reactie door Reg — vrijdag 17 februari 2006 @ 11.09 uur

 20. Als ik alles goed heb uitgerekend ga ik er salaristechnisch ongeveer 4% op vooruit.
  Lagere ziektekosten (ex-particulier verzekerde), geen WAO hiaat meer en een iets lagere WW premie (5,85% tegen 5,20%)
  De inkomensafhankelijke ziektekostenpremie van 6,50% gaat niet over mijn hele inkomen maar houdt op bij 30.000,- bruto. Mijn werkgeversbijdrage voor ziektekosten is gestegen.
  Een andere meevaller is het feit dat mijn gemeentelijke lasten niet stijgen dit jaar.
  Tegenvallers verwacht ik in de energiesfeer, mijn jaarafrekening wordt waarschijnlijk een forse bijbetaling.

  Reactie door Martin van Rijnstraete — vrijdag 17 februari 2006 @ 12.10 uur

 21. Beste mensen, laten wij heel duidelijk zijn
  die super know how poppetjes in Den Haag hebben het weer voor elkaar, want zij hebben gelijk en wij klootjes volk hebben geen hersens om te begrijpen hoe de vork in de steel zit. Die vork gebruiken zij om alles naar zich toe te halen. Mijn vrouw en mijzelf allebei 75 jaar, gewerkt tot het einde van de rit. En nou niet denken, dan zullen jullie een best pensioen hebben. Zo zit het niet in elkaar want allebei diverse werkgevers gehad met gevolg diverse pensioenbreuken sommige werden niet meegeteld voor het pensioen het was te weinig en werd op je 65 jaar compleet uitbetaald. Wij hadden een ziektenkosten verzekering bij de IZR premie 270 euro per maand werkgeversaandeel hiervan was 106 euro. In het nieuwe zorgstelsel wordt de premie 229 euro maar het werkgevers aandeel wordt afgepakt. Daar komt overheen de zorgpremie’s. Eindresultaat Netto december 2005 minus netto Januari 2006 plus zorgtoeslag geeft een ACHTERUITGANG van 168 euro. Opgemerkt dient te worden dat wij provinciaal ambtenaren verplicht werden in de IZR verzekering te treden, het werkgeversaandeel was een interrimregeling een regeling voor ons om die dure verzekering te kunnen betalen.
  Nu wordt gezegd dat wij voordeel gaan genieten van de OZB, forget it, de gemeente Delfzijl verhoogde die alvast met 175 % van 87.725 naar 243.516 euro en nu staat o.a de nieuwe burgermeester weer op straat dat is de derde al binnen drie jaar en wie gaat dat betalen? Er was een tijd na de tweede wereld oorlog dat de overheid de prijsbeheersing instelde, nu heeft men de ARMOEDE ingesteld. Dat gebeurd allemaal in onze bloemkolen republiek de Lage
  Landen waar men de industrie in de uitverkoop gezet heeft en de dienstenverlening (geld uit je zak kloppen)ingevoerd en heilig verklaard heeft.

  Reactie door h.hiensch — vrijdag 17 februari 2006 @ 12.48 uur

 22. Als tweeverdieners gaan wij er flink op achteruit. Ik heb al veel dingen die het leven aangenaam maken op de helling gezet en opgezegd maar ik vraag me af waar Den Haag mee bezig is? Hoe ver moeten wij nog uitgekleed worden? Een goede economie bereik je echt niet met bezuinigen tot de mensen financieel helemaal niets meer kunnen.
  Bovendien hoe kunnen we werken als we teveel aan vaste lasten moeten betalen, zo blijft er onderhand erg weinig voor een gezonde voeding over.
  DENK NA DENK HAAG, DENK NA!!!

  Reactie door karel — vrijdag 17 februari 2006 @ 20.20 uur

 23. Weet je wat lachen is? Dat je kinderen hebt bij je ex, alimenatie betaalt, dat je ex erop vooruit gaat en dat ik er 90 euro netto bij inschiet. Met nocalaim en ozb mee is het beperkt tot 60 euro netto. Dat is 3% van mijn netto inkomen. En nou niet gaan roepen dat ik teveel verdien met mijn 2000 euro netto, met de huidige brandstof- en energieprijzen en een hypootje van 230 kun je daar echt niet van leven als god in frankrijk. Maar goed, ik hoor het u al zeggen: dan moet ie maar wat soberder leven. Ja, laten we vooral niks meer uitgeven, goed voor de werkgelegenheid en economie!

  Reactie door Hans — woensdag 22 februari 2006 @ 16.09 uur

 24. Ik ben alleen verdiener, met vrouw en sinds december een lieve baby. Ik heb dit jaar salaris verhoging gekregen, boven op de CAO verhoging. Desondanks ga ik er 60 euro netto op achteruit. Gelukkig dat we nu geen premie voor mijn dochter hoeven te betalen, anders was het nog erger. Ook reageert mijn zorgverzekering niet meer, declaraties van meer dan 800 euro worden als maar niet uitgekeerd. de polisnummer van mijn dochter krijgen we gewoon niet, het duurt nu al maanden zo. Ik hoop niet dat de zorgverzekering failliet gaan voordat ze uitkeren. Verder zijn we erg blij met de geboorte van onze dochter, en gelukkig heeft zij nog geen weet van zorgverzekeringen enzo. Verder vind ik het niveau van de ziekte verzorging in nederland zeer laag. oa: Men krijgt geen garantie op behandelingen. Behandelingen zijn meestal symptoom bestrijding. Hoge wachttijden zijn standaard. En dit alles voor een prijs kaartje maar liefst 222,32 euro (2 personen), omgerekend is dat toch 500 gulden per maand. :-( er gaat hier iets mis in NL?

  Reactie door Leuke Gast — maandag 6 maart 2006 @ 17.22 uur

 25. Als eenverdiener,zoals bij ons,mijn man werkt,ik niet ,zonder kinderen,heb vroeger wel altijd meegewerkt hoor,toen kreeg je een bijdrage van 166 euro per maand omdat je eenverdiener bent ,dat werd dan op mijn naam gestort,maar het komt wel van mijn man’s salaris,en nu hoor ik dat het cda,en groen links dat wil stoppen,maar dat wordt dat toch zeker wel terug gegeven aan mijn man salaris.

  Reactie door c.o. resoort — vrijdag 29 september 2006 @ 9.10 uur