Onevenredig veel invloed

‘D66 is een kleine partij met onevenredig veel invloed.’

Dat zegt D66-fractievoorzitter Lousewies van der Laan in een interview met Novum Nieuws. (Nieuws.nl)

Inderdaad, en als ze die dan eenmaal een keer gebruiken…, of was het nu tweemaal?

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

zondag 26 februari 2006 :: 18.52 uur

50 Comments

50 reacties

 1. toet, toet ?

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — zondag 26 februari 2006 @ 19.28 uur

 2. B luf p okeren

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — zondag 26 februari 2006 @ 19.29 uur

 3. Bluf p okeren kan iedereen.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — zondag 26 februari 2006 @ 19.30 uur

 4. Ze zullen nog wel kleiner worden maar of de ‘invloed’ dan evenredig meer toeneemt valt te betwijfelen.
  Alle ‘invloed’ gaat vooreerst op, aan op het pluche blijven plakken.
  Na ‘het recentelijke vertoonde staaltje van ‘ínvloed’ uitoefenen is het trouwens wel erg stil daar.
  Als je hier op de grond stampt komen er wormen naar boven. Bij D66 verdwijnen ze ondergronds.

  Reactie door Alex — zondag 26 februari 2006 @ 19.31 uur

 5. Invloed van D66
  Kabinet aan een meerderheid helpen en excuses aanbieden, gadverdamme. Eenmalig advies voor D66 “haal de stekker er uit”

  Reactie door fredx — zondag 26 februari 2006 @ 19.36 uur

 6. De invloed was al veel kleiner geworden. Inderdaad onevenredig met het huidige aantal zetels. Zal na de verkiezingen wel weer gelijk getrokken worden want ik verwacht dat het aantal zetels verder daalt. Tot die tijd zijn ze het schoothondje van Balkkeellende

  Reactie door robert b — zondag 26 februari 2006 @ 19.47 uur

 7. Wat voor invloed zou de SP mogelijk hebben als kleinere partij als deze mee zou gaan regeren in een links kabinet, D66 mevr. van de Laan klets als calimero.

  Reactie door schoenmaker — zondag 26 februari 2006 @ 20.20 uur

 8. Verkiezingsprogramma D66
  Auteur G. Zalm
  Aantal pagina’s:1

  Sorry,sorry en nog eens sorry
  we zullen het nooit meer doen.

  Reactie door fredx — zondag 26 februari 2006 @ 20.24 uur

 9. (7) Dat zal echt nooit gebeuren.

  Reactie door Ger — zondag 26 februari 2006 @ 20.24 uur

 10. @9
  Zeg nooit, ‘nooit’.

  Reactie door Alex — zondag 26 februari 2006 @ 20.37 uur

 11. Bij helder verstand en onder mistige omstandigheden, weet je ‘nooit’ hoe de wind z’n jasje waait.

  Reactie door Alex — zondag 26 februari 2006 @ 20.45 uur

 12. En daarom is het zo jammer dat ze volledig het VVD liedje meezingen met zijn allen.
  Een voorbeeld is Brinkhorst die volgens de VVD traditie (Bolkestijn en Smit) Nederland het braafste jongetje in de europese klas wil laten zijn.
  Complete vitale sectoren worden verkwanseld met de vrije markt dogma’s als drijvende kracht. Bij wijze van spreken verbiedt men nog de fusie tussen de slager en de groenteboer in “Dorpsstraat, Ons dorp”.
  En zie dan vandaag het bericht op nu.nl over wat de fransen nu weer uithalen.
  Citaat:
  ……. De fusie past in het Franse regeringsbeleid van het zogenoemde economisch patriottisme. Franse bedrijven en investeerders worden gevraagd om in het belang van het land te handelen. Dat komt er in de praktijk op neer dat Franse bedrijven vooral in Franse handen moeten blijven en dat buitenlanders zoveel mogelijk buiten de deur worden gehouden.

  Het Italiaanse energieconcern Enel kondigde eerder deze week aan mogelijk een bod te doen op Suez. Op de persconferentie van De Villepin werd met geen woord gerept over Enel……….

  Ik geef die fransen geeneens ongelijk, maar wanneer vallen potverdorie bij ons nou eens de schellen van de ogen?

  Reactie door twijfelaar — zondag 26 februari 2006 @ 20.47 uur

 13. nr 9,
  10 heb gelijk zeg nooit nooit, D66 zou niet mee willen regeren en zie wat doen ze.

  Reactie door schoenmaker — zondag 26 februari 2006 @ 21.05 uur

 14. Nou maar hopen dat de SP er niet voor kiest om in een eventueel “links” kabinet de rol van D’66 te gaan vervullen… Laat de PvdA maar lekker gaan regeren met hun vriendjes van het CDA of VVD!!! Het idee alleen al om met de PvdA in een coalitie te willen gaan zitten!!! Als dat gebeurt zeg ik mijn lidmaatschap meteen op, word ik wel lid van de NCPN. Zucht.

  Reactie door Ronald — zondag 26 februari 2006 @ 21.11 uur

 15. @13
  Precies, een beter bewijs voor mijn stelling is er niet. Alleen bij D66 was het geen kwestie van helder verstand dus,
  maar alleen van een mistige omgeving.

  Reactie door Alex — zondag 26 februari 2006 @ 21.12 uur

 16. D66 zou nog wel eens die rol in de toekomst ook kunnen gaan vervullen, want volgens de peilingen zijn er nog genoeg idioten te vinden, die op ze willen gaan stemmen…

  #14 Ronald

  Wees maar gerust…liefde moet nog altijd van 2 kanten komen.

  Reactie door Arbeider — zondag 26 februari 2006 @ 21.34 uur

 17. “Boris kwam bij ons in het circus in 66″ en is daar blijven hangen,net als de rest van die club :P

  Reactie door A — zondag 26 februari 2006 @ 21.46 uur

 18. @14 Ronald,

  SP is geen partij die voor spek en bonen mee doet. Ben ook niet zo happig op dan de SP samen met de pvda samen gaat regeren, vooral niet vanwege wouter wiebelkont.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — zondag 26 februari 2006 @ 21.47 uur

 19. Hahaha, LOL :D Zo had ik die reclame nog niet bekeken ;)

  Reactie door Gerbert — zondag 26 februari 2006 @ 21.48 uur

 20. Ronald@14,
  begin je je nu al ongerust te maken.

  Reactie door schoenmaker — zondag 26 februari 2006 @ 22.03 uur

 21. Misschien een leuk idee voor een tv programma, ‘Pimp my Wouter’, waarin wouter bos een paar weken ofzo meedraait bij de SP om zo’n weer wat linkser en sociaaler te maken. ;)

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — zondag 26 februari 2006 @ 22.19 uur

 22. Hoe dan ook, het was in ieder geval één keer teveel.

  Reactie door Boudewijn Pleines — zondag 26 februari 2006 @ 23.40 uur

 23. Ik mag het eigenlijk niet van mezelf zeggen, maar ach, we leven in tijden dat iedereen alles zegt, dus zeg ik… puf… Lousewies is eigenlijk best wel een lekkere meid… om over Agnes nog maar te zwijgen… oei, dat was kantje boord hoor…

  Reactie door Jan-Peter — maandag 27 februari 2006 @ 5.25 uur

 24. shit, zei ik dit hardop? Ik bedoelde leuk… leuke meiden…

  Reactie door Jan-Peter — maandag 27 februari 2006 @ 5.29 uur

 25. Jan is ook leuk… want op die andere manier kan ik niet naar hem kijken… dames vast wel… want leuk is-ie.

  Reactie door Jan-Peter — maandag 27 februari 2006 @ 5.31 uur

 26. waar moet ik op stemmen als er bij ons in het dorp geen afdeling van de s.p. is?graag reactie

  Reactie door lenie — maandag 27 februari 2006 @ 9.11 uur

 27. @26 Welke partijen doen er mee in jullie dorp? Is misschien handig als je een advies wil.

  Reactie door Johan Smeets — maandag 27 februari 2006 @ 10.08 uur

 28. (26)in ieder geval niet op de partijen die je de laatste 15 jaar genaait hebben .partijen geven miljoenen uit aan reclame .lees de programmas door en trek je conclusie , verder is het wel handig dat je naast de sp je de komende 4 jaar ook intereseerd voor andere (lokale) partijen zodat je de volgende (raads)verkiezingen deze vraag niet weer hoeft te stellen .
  dat d66 onevenredig veel macht heeft is puur te wijten aan de opleiding van die gasten .in dit land kan je met een TITEL LIEGEN DAT HET BARST en dan is het niet moelijk om hogerop te komen .als arbeider kun je nog zo eerlijk zijn ! je word toch niet geloofd en zult altijd moeten vechten voor je recht wat steeds verder uitgekleed word . en geloof maar niet dat de dochter van brinkman toevallig ?getrouwd is met iemand van de koningklijke familie .daar is wel degelijk goed over nagedacht .MACHT!!!!

  Reactie door ,texas, henkie — maandag 27 februari 2006 @ 10.30 uur

 29. Ben nooit weg geweest van D’66.

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — maandag 27 februari 2006 @ 10.41 uur

 30. Ik ben altijd WEG gebleven van D66 hoor Sabineke ;0

  Reactie door Wattenstaafie — maandag 27 februari 2006 @ 12.00 uur

 31. Raar hoor, het gaat direct om de gemeenteraden, het lokaal bestuur, de steden en wijken, de regio’s, de fusie en centraliseringsprocessen, gemeentelijke herindeling, bezuiniging en afknijpen van ‘de overheid’ en kleinering van ‘politiek beleid en cultuur’. Uiteindelijk resulteert het straks in de vorming van de gekortwiekte provinciale besturen en om de samenstelling van de eerste kamer en hier wordt alles uit proportie getrokken.

  Beperk het commentaar eens tot de positie van de burger in zijn gesmoorde omgeving in deze context, in de politieke top -down pikorde (grondwet) die de landelijke overheid, het Haagse Pluche zichzelf toemeet.
  Men kiest zichzelf, men kiest a- solidair.

  Dat is mijn probleem met de burgerdemokratie, ze is verkalkt en ingemetseld in de kapitalistische – liberale bestuursomgeving waarbij men merkt dat diezelfde overheid alle middelen inzet zichzelf zoveel mogelijk buitenspel te zetten en zo min mogelijk zelfstandige beslissingen en politieke keuzes aan ‘de burger’ als staatsburger te bieden. Men moet de politiek zoveel mogelijk haten om het zelf nadenken over te laten aan ‘gekozenen’.
  Te laten aan intellectuelen en de geestelijkheid en het laatse woord te laten aan de hogepriesters der beurshandelaars, markteconomen en overige geweldsfilosofen om de buegerlijke wapenwedloop om geld en macht te stutten. De onzindelijke overlevering aan de civiele oorlog,aan de dagelijkse concurrentie, een uitputtingslag
  die om de meeste gunsten, de ontluisterend kinderachterachtige puberale spelletjes ‘landjepik’, om de het beste stukjes van de taart, de mooiste vrouwen, het memt van alles en het minst aan ellende vn wrmeoe e gebreken, het meeste plezier, de grootse lol, het vanzelfsprekend gemak van in onderhorigheid functioneren in de eredienst van de markt van ‘ de eigenmacht en eigenrichting’, de anarchie van het geld. De hoogste genietingen tegen de minste kosten en tegen de minste inspanningen of arbeid van de koper, voor u als werker, consument en staatsburger is alles te koop, tot identiteiten, gewetensvrijheid en meet perverse vormen van lichamelijke liefde aan toe. Men zou zich eens vervelen.
  Dit nederland moet nodig van zijn kortzichtig, benepen , provinciaals nationalisme af. Maar niet via militairen en niet via afgedwongen respect (recht op respect omdat ik dat eis, omdat ik niet van jou ben, etc. blabha ), dat is een basis van niks, nada, noppes. Dat type respect is ontsproten aan angst en ontzag en heeft geen democratische oorsprong. Dat soort overheid is niet aan het democratiseren maar aan het marginaliseren en segregeren, met een arrogante racistische ambtenarij, politie, leger en veiligheidsdiensten en is de kiemen voor nog meer lange, harde en walgelijke sadistische bourgeoisie oorlogen aan het zaaien. De wapenfabrikanten en hun aandeelhouders zijn veel te belangrijk op deze wereld. De ‘defensiepolitiek’ is een januskop als nederland en europa de eigenwaarde (n) aflezen aan het imago wat men heeft in het Witte Huis en zich uitslooft door voortdurend aanpasssignen te zoeken aan hun nieuwe en buitoenproporinele eisen. Hoe kwetsbaar en chantabel wil men worden en zijn.
  Het eigenbelang van nederland vereist meer afstand tot de failliete en corrumperende machinaties van de markteconomie van de handelaren des doods, die morbide klasse volslagen tot wasdom gekomen immoraliteit van een type kapitalisten voor wie een mens pas na zijn dood een naam draagt. Zie 09 /11. Dat is mij bijzonder slecht o pdemaag gevallen en is een wereldwijd trauma geworden. Verdorven maar geniaal instrument voor een ingeslapen markteconomie van het amerikaanse bedrijfsleven en mediacultuur. Een zoveelste internationaal virusaanval.
  Het type kapitalist- burger wat tijdens het leven in dinst heeft gesteld voor anderen de weg te bereiden, allerlei drempels op te ruimen, handelsvoorwaarden te scheppen opdat men de weg van de twaalf statien, de weg van de zelfkastijding, de boetedoening en rituele offerdood aan ‘het machtige systeem’ kan brengen. Bravo, helden, mooipraters, scheefgroeirekenaars, slimme 13 in het dozijn cijferaars en sadistische folteraars van het klassieke type slavendrijvers, de huisjesmelkers, de dope handelaars, de pharmaceuten, de pooiers van de kunsten, de pop en jeugdcultuur en de rest van de vrijblijvende media zonder zogezegde achterban die voor ‘iedereen en niemand staan’ behalve de ‘eigen’ pensioenverzekeraar en hun lijfrentemakelaar . Wat zou een massale voowaardelijke staking door het electoraat mij enorm deugd doen. Eerst het aftreden van dit kabinet, eerst de terugtrekking van de naderlandse troepen uit dat onzalige pact met de britten en amerikanen en dan komen we stemmen. Dat zou wat zijn. Dat zou mijn oranjegevoel terugbrengen, dat zou mijn trots sterken. Ik vrees helaas dat ‘men’ weer in de luren laat leggen door de autoriteiten, de experts, de intellectuelen, de superieuren, de bovengestelden, de bovenbouw kiest wederom zichzelf, verkiest het gebarsten eigenbeeld,
  die zorgwekkende, problematische onderbouw en hun subcultuur (de folkrole, veelkleuren, de volksrol) verdwijnt na 7 maart uit beeld.
  Dan gaat het weer om oude politiek van winst en meer concurrentiekapitaale en de hogere kunst van het oorlogvoeren..

  Reactie door Peter Fleur — maandag 27 februari 2006 @ 12.01 uur

 32. Die “onevenredige invloed” heeft niets met inhoudelijkheid te maken, maar bestaat nu -in theorie- alleen maar omdat D66 toevallig op een wippositie in het kabinet zit. In de praktijk maakt D66 niets klaar met deze “onevenredige invloed”: het heeft op belangrijke momenten steeds bakzeil gehaald. Verkiezingsgebral dus.

  Reactie door Olav Meijer — maandag 27 februari 2006 @ 12.09 uur

 33. @30 je bedoelt ;) ?

  Reactie door tomaat — maandag 27 februari 2006 @ 12.09 uur

 34. @ Texas-Henkie (28):

  Goh, is nu ook al een dochter van Brinkman koninklijk ingetrouwd? Dus Brinkorst heeft school gemaakt? :) :) :)

  Reactie door Olav Meijer — maandag 27 februari 2006 @ 12.14 uur

 35. @ Sabineke (29):

  Dus: je bent altijd bij D66 gebleven? :)

  Reactie door Olav Meijer — maandag 27 februari 2006 @ 12.15 uur

 36. @32
  inderdaad ;)

  Reactie door Wattenstaafie — maandag 27 februari 2006 @ 12.37 uur

 37. @Allen die bezorgd zijn en met smiles,
  Nee, ik heb D’66 van af begin niets gevonden!
  Momenteel fungeren ze als een vreemde lijm binnen de regering.

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — maandag 27 februari 2006 @ 14.16 uur

 38. #28 texas henkie

  Je kunt als lid van de S.P. moeilijk gaan investeren in iets anders, al lijkt het er een heel stuk op.

  In de statuten van de S.P. staat namelijk ook, dat je geen lid mag zijn van een andere politieke (lokale) partij. Als de S.P. geen brood ziet om in een bepaalde plaats een afdeling op te richten, dan houd het voor de leden aldaar dan ook echt op en wordt je eigenlijk gedwongen om dan maar niet te gaan stemmen, want de rest is zo liberaal of corrupt als de pest.

  Reactie door Arbeider — maandag 27 februari 2006 @ 15.50 uur

 39. @37 Sabineke

  Als 2 -componentenlijm, waarbij het derde element (de eigen identiteit) volledig verloren gaat.

  Reactie door Wattenstaafie — maandag 27 februari 2006 @ 18.24 uur

 40. Het willen lijmen was altijd al een misplaatst synonym voor zogenaamd gehecht willen zijn.

  Reactie door Alex — maandag 27 februari 2006 @ 18.30 uur

 41. @38 Arbeider,

  Het betekend alleen dat je niet van 2 partijen lid mag zijn, daar mag je nog wel op een andere partij stemmen (maar het hoeft natuurlijk niet). De SP steld bepaalde eisen om ergens een afdeling te beginnen, zoals minimaal 50 leden, zo’n 5 bestuursleden en moet aantoonbaar politieke en maatschappelijke activiteiten ontplooien.

  De SP doet hier lokaal ook niet mee aan de verkiezingen. Ga denk ik dus ook niet stemmen, ben sins dit jaar lid en ben me wat vergaan verdiepen in de lokale SP, laatst naar een vergadering geweest.

  Kijk eens op de SP site of er ook een afdeling (of een werkgroep of afdeling in oprichting) bij jouw zit, als dat zo is ga eens naar een vergadering. Misschien dat je een beetje mee kan helpen om de SP daar ook groot te maken.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — maandag 27 februari 2006 @ 19.00 uur

 42. Op de markt D66er meneer mag ik u blij maken,nee dank je wel u kan mij niet blij maken.
  Nu dan houd ik mijn mond wel dan maak ik u toch nog blij, de man had goed in de gaten hoe ik over D66 dacht

  Reactie door schoenmaker — maandag 27 februari 2006 @ 19.02 uur

 43. (34)moet inderdaad brinkheurst zijn .foutje .bedankt .(38) ik laat mijn stem niet verloren gaan .de sp doet in mijn gemeente niet mee ,maar stem op een kleine lokale partij die als enige het (corrupte)ambtenaren bolwerk durft aan te pakken .

  Reactie door ,texas, henkie — maandag 27 februari 2006 @ 20.01 uur

 44. Ondertussen geniet zij en die Brinkhorst wel heel erg lang van die onevenredige invloed.

  Enfin. De 7e kunnen haar lokale collega’s genieten van onevenredig veel vrije tijd.

  Reactie door Pierre — maandag 27 februari 2006 @ 21.41 uur

 45. [31] Peter, je schrijft dan wel als een dorpsgek (niet neerbuigend of diskwalificerend bedoeld), maar je stukje vind ik één v.d. beste die ik in lange tijd gelezen heb; recht uit het hart, een klasse apart… is het een arbeiders-klasse apart, waarvanuit je schrijft? Ik denk van wel; ik bedoel: je zet je bijvoorbeeld af tegen het gebrek aan sociaal engagement van o.a. intellectuelen, en ik geef je daarin grotendeels gelijk. Intellectueel en intelligent zijn twee categoriën die niet altijd samenvallen; of: cultuur die de mensen dom houdt, is geen cultuur, het is folklore, zoals jij zegt.

  Reactie door Jan-Peter — dinsdag 28 februari 2006 @ 6.41 uur

 46. P.S. Folklore is ook cultuur, maar v.e. lagere orde, aan amusement is v.e. nog lagere orde; geeft niet, als er maar genoeg alternatieven zouden zijn, b.v. op TV, om over de VVD en Leefbaar nog maar te zwijgen – dat is kwaadaardige folklore, de onderbuik v.d. cultuur.

  Reactie door Jan-Peter — dinsdag 28 februari 2006 @ 6.44 uur

 47. Om op de D66 terug te komen: de folklore v.h. lafhartig compromis, de carnevals-stoet tekt aan ons voorbij… Janus zegt sorry, sorry, zal het niet meer doen… Janus zegt ik treed af, da’s mijn straf… en hela hop hoezee… loop allemaal maar mee…

  Reactie door Jan-Peter — dinsdag 28 februari 2006 @ 6.49 uur

 48. #41 Th

  Mooi voor je dat er een alternatief is, helaas is dat niet overal zo.

  Evert:
  Bedankt voor de tip, maar ik ben op dit moment niet (meer) zo gemotiveert om de S.P. te steunen. Ook hier geld wat ik in mijn eerste comment schreef:”Liefde moet van 2 kanten komen”.

  Reactie door Arbeider — woensdag 1 maart 2006 @ 0.00 uur

 49. Tel je zegeningen… D66 laat een progressief geluid horen in dit rechtse kabinet. Natuurlijk heb je met zes zetels niet veel macht en wordt het moeilijk om dingen voor elkaar te krijgen. Maar je hebt meer macht dan in de oppositie. Bovendien, herinneren we ons nog dat Balkenende serieus overwogen heeft om met de Christenunie in zee te gaan…Dan ben je nog verder van huis!

  Reactie door Werner — woensdag 1 maart 2006 @ 17.37 uur

 50. play gnome is very good stake: http://www.rockymountainnews.com/ , hedge mistery is very good tournament

  Reactie door Thomas Blanton — dinsdag 28 maart 2006 @ 13.44 uur