Ouderen oplichten, zo dapper…

Criminelen proberen jaarlijks 125.000 ouderen aan de deur op te lichten. De oplichting lukt bij één op de vijf 60-plussers (25.000). Daarnaast proberen criminelen jaarlijks 250.000 ouderen per telefoon op te lichten. Deze pogingen slagen bij een op de veertig telefoontjes (6.000). In totaal krijgt 12 procent van de 60-plussers in Nederland te maken met (een poging tot) oplichting. (NU.nl)

Criminaliteit is criminaliteit, maar van het oplichten van ouderen krijg ik pas echt jeuk in mijn handen.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

donderdag 02 maart 2006 :: 14.48 uur

84 Comments

84 reacties

 1. De VVD noemt dit waarschijnlijk geen oplichting, maar vrij ondernemerschap.

  Reactie door Jan Pruimboom — donderdag 2 maart 2006 @ 14.59 uur

 2. Inderdaad, Jan, daar gaan je handen van jeuken! Ik hoor met regelmaat dergelijke verhalen van ouderen én zelfs van minder validen! Dergelijk uitschot wat zich hiermee bezigt, verdient eigenlijk gewoon een flink pak slaag…

  Reactie door J3roen — donderdag 2 maart 2006 @ 15.16 uur

 3. Laat ze als straf de huizen van de mensen poetsen die ze oplichten. Verder kunnen ze de boodschappen voor deze mensen doen en de paperassen regelen. Dan gebruik ze hun ‘talent’ op de goede manier. Verder leren ze meteen respect te hebben voor oude mensen en hun walgelijk gedrag te reflecteren. Een flinke straf in het gevang is wat mij betreft echter ook goed.

  Reactie door stan — donderdag 2 maart 2006 @ 15.28 uur

 4. Zal ik er nog bij vertellen dat de afgelopen drie jaren er een kabinet is geweest die op de zelfde wijze is tekeer gegaan. Ook bij ouderen.

  Criminaliteit is CRIMINALITEIT.

  Reactie door Ouwe Dirk — donderdag 2 maart 2006 @ 15.40 uur

 5. Niet alleen oudjes worden opgelicht hier wordt ook weer een etiket opgeplakt.
  Veel ouderen weten heus wel hoe ze zich moeten verweren tegen oplichterij.
  Je heb naieve mensen in alle leeftijds groepen die zich laten op lichten.
  De grootste oplichters zitten in den Haag en die bellen echt niet die doen het gewoon.

  Reactie door schoenmaker — donderdag 2 maart 2006 @ 15.58 uur

 6. Nee, van de ouderen blijf je AF!!!!
  Maakt mij ook woedend. Meer voorlichtings campagnes organiseren voor deze groep, misschien?

  Reactie door Pietje af — donderdag 2 maart 2006 @ 16.14 uur

 7. Pietje af,
  je heb gelijk, mij maakt het ook woedend maar is niet leeftijds gebonden het geldt voor alle zwakkeren.

  Reactie door schoenmaker — donderdag 2 maart 2006 @ 16.24 uur

 8. Ik doe er ook aan mee die oudjes oplichten, maar er is bijna niks meer te halen het liefst hebben ze dat je wat meeneemt.
  En dat is ook moeilijk te weigeren als je bij sommige de miserabele toestand thuis ziet.
  Nee, in dit vak is nog weinig toekomst als het zo door gaat.

  Reactie door Jofel — donderdag 2 maart 2006 @ 16.28 uur

 9. Niet toegeven aan die jeuk, Jan. Handen thuis houden. Want al heeft de vroegere politiechef van Utrecht Wiarda ooit beweerd dat een winkelier uit voorzorg best een knuppel achter de toonbank mocht bewaren, het blijft eigenrichting! (Is toch jammer als je een paar jaar de bak in moet, niet? Want al die duizenden criminelen is niet niks). :)

  Reactie door Olav Meijer — donderdag 2 maart 2006 @ 16.30 uur

 10. In seniorenbuurten kom je dit soort lieden inderdaad wel tegen.Ik heb ze zelf ook wel aan de deur gehad.Wij zijn gelukkig alert op deze lui en ik bel meteen de politie.Vooral heel oude mensen worden het slachtoffer.Alweer een nadeel van een seniorenbuurt!!!Als zij in een gewone gemengde straat zouden wonen weet niemand waar een potentieel slachtoffer woont.

  Reactie door Diny — donderdag 2 maart 2006 @ 16.31 uur

 11. Een Rotterdams buro voor schuldsanering bij financieel problematische gezinnen is FAILLIET ! 7 Ton euro verdwenen. De rechtbank “schaamt” zich dat dit kon gebeuren!

  Reactie door william — donderdag 2 maart 2006 @ 16.45 uur

 12. Als dit allochtonen zijn moeten ze wel gelijk het land uit of anders in een gesloten inrichting met verplichtte werkstraf. Het wordt te dol voor woorden zo.

  Reactie door Nelleke van Waaij-Jesken — donderdag 2 maart 2006 @ 17.33 uur

 13. (12)en wat als het je (schoon)zoon is ? mail je gebral naar pastors of gynecoloog v.d. anker in rotterdam !uoderen zijn makkelijk op te lichten doordat wij of hun eigen kinderen geen aandacht besteden aan die mensen .

  Reactie door ,texas, henkie — donderdag 2 maart 2006 @ 17.59 uur

 14. @12 wat is jouw definitie van allochtoon?

  Reactie door Johan Smeets — donderdag 2 maart 2006 @ 18.11 uur

 15. Jeuken Jan, je drukt je nog zachtjes uit.
  Van ouderen blijf je af net als van kinderen.
  Ouwe dirk op 4 zegt het precies goed!

  Reactie door Sinne — donderdag 2 maart 2006 @ 18.24 uur

 16. @12, Nelleke,

  Volgens mij maakt het geen ene …. uit, wie het zijn of waar ze vandaan komen. Gelijke misdaad, gelijke straf!

  Reactie door J3roen — donderdag 2 maart 2006 @ 19.42 uur

 17. @4, Dirk,

  Inderdaad, de diefstal die dit kabinet pleegt bij de zwakkeren in onze samenleving is nagenoeg even misdadig!

  Reactie door J3roen — donderdag 2 maart 2006 @ 19.43 uur

 18. (13) Zelfs dan lopen ze met mooie praatjes binnen en lullen ze ze ondersteboven. Je kunt niet alles aan zien komen. In dit soort gevallen ben ik ook wel voor lijfstraffen…zelf in te vullen..
  En nee….eigen rechter spelen deugt niet, maar wil wel eens helpen.

  Reactie door Warrior — donderdag 2 maart 2006 @ 20.26 uur

 19. Dit criminele kabinet licht ook ouderen op Jan Marijnissen! Nu jou handen toch al jeuken en jij dicht bij ze zit, zou ik zeggen, doe mij en vele anderen een lol en leef je uit op deze grootste bandieten die Nederland ooit gehad heeft in de geschiedenis.

  Reactie door ACCEPT — donderdag 2 maart 2006 @ 20.40 uur

 20. @19, Accept,

  Doet me weer denken aan die .pps “Kus en klap”:

  http://www.janmarijnissen.nl/weblog/2005/07/24/kus-en-klap/

  Reactie door J3roen — donderdag 2 maart 2006 @ 21.11 uur

 21. Ik was vandaag 2 Maart in de Jaarbeurs te Utrecht. Daar waren honderden zo niet een paar duizend mensen en vooral ouderen gepensioneerden, die in een protest bijeenkomst te kennen gaven, bestolen te zijn door deze maffia VVD’ers in den Haag, zij missen tientallen zoniet honderden euro’s per maand in hun pensioen. Gestolen door het trio Zalm, Remkes en Hoogervorst, onder de leiding van de normen en waarden terrorist, de zuur verspreider Balkenende. Deze bijeenkomst werd opgezet door verschillende FNV bonden, helaas konden wij uit het Noorden slechts drie kwartier de meeting bijwonen. Ik geloof niet zo snel in complottheorieen maar deze keer stond er een auto op de overweg voorbij Zwolle en toen de trein na een klein uurtje ging rijden werd er voorbij Amersfoort aan de noodrem getrokken.
  Maar in iedergeval was het een geslaagde bijeenkomst. Ik hoop dat deze roversgilde snel in een werkkamp op de Veluwe terrecht komen om een cursus in waarden en normen te volgen. Zou het helpen???

  Reactie door h.hiensch — donderdag 2 maart 2006 @ 21.21 uur

 22. Niet alleen oudjes worden opgelicht. Wat te denken van al die klanten van banken en verzekeringsmaatschappijen, die onder toeziend oog van onze overheid zijn opgelicht met aandelenlease rotzooi.

  Reactie door opa — donderdag 2 maart 2006 @ 22.33 uur

 23. Dit begrijp ik niet helemaal. Bij welke mensen is het dan minder erg als ze worden opgelicht en waarom?
  Volgens mij is het altijd een asociale rotstreek!

  Reactie door Janco — donderdag 2 maart 2006 @ 23.18 uur

 24. Vreselijk, gauw van die stemkastjes aanbrengen en graag uit gemeenschapsgeld, want ik geef belasting liever daar aan uit dan aan zo’n stom anti- terreurcampagne!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — donderdag 2 maart 2006 @ 23.27 uur

 25. Janco, het is enorm laf om een ouder mens te overvallen! Gebruik maken van de zwaktes van mensen is zo makkelijk! Ik vind dat ouderen zich mogen verdedigen door pepperspray of een ander irriterend goedje op de belager te mogen spuiten. Ook zou het niet verkeerd zijn om een alarmsysteempje te geven zodat de politie snel ter plaatse kan komen. Verder is iedere vorm van overval of diefstal erg..

  Reactie door cynthia — donderdag 2 maart 2006 @ 23.32 uur

 26. @25, Cynthia, was op het nieuws;in Engeland hebben ze een kastje bij de muur en als je op een knopje drukt komt daar een zware mannenstem uit en daar schijnen de ‘helden’ van weg te schrikken!!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — donderdag 2 maart 2006 @ 23.58 uur

 27. Natuurlijk ben ik het met je eens Cynthia dat het overvallen van een oudere erg laf en gemeen is, maar dat is het overvallen van anderen toch ook? Overigens lijkt me dat idee van pepperspray spuiten etc. niet zo erg verstandig, een eventuele overvaller zal er zich op voorbereiden en zodanig hard toeslaan dat de pepperspray niet gebruikt kan worden. Ook kan iemand die te goeder trouw is voor een overvaller worden aangezien en ten onrechte die rotzooi in zijn gezicht krijgen. Een alarmsysteem lijkt me een beter idee.
  Maar eh.. het ging volgens mij over oplichten i.p.v. overvallen.

  Reactie door Janco — donderdag 2 maart 2006 @ 23.59 uur

 28. (26)allemaal schijnveiligheid. angst is een grote economische motor ,kijk maar eens hoeveel bedrijven , dus geld ermee gemoeid is. nederland moet zich s,avonds niet achter rolleuken opsluiten ,maar meer aandacht aan zijn buur(t) besteden .buurtpreventie leverd hele goede resultaten op .en er diend een mentaliteits verandering te komen in nederland .voorbeeldje:mijn buurvrouw van 80 en dementerend hoord eigenlijk hulp te hebben maar haar kinderen doen er niks aan (ze heeft o.a regelmatig het gas open laten staan ) een half jaar geleden heeft een man haar overdag een ,blokker , pannesetje van 25 euro verkocht voor 175 euro .ook daarop reageerde haar kinderen schouderophalend !met als triest resultaat dat ze op 20 januari is overleden aan de gevolgen van een dwarsleasi die ze opgelopen had naar een val uit haar bed tijdens haar slaap .wat met een seniorenbed wellicht was voorkomen .nogmaals we moeten af van dat WEGKIJKEN ! DAN WORD NEDERLAND WEER LEUK .,EEN BETER NEDERLAND BEGIND ,BIJ ONSZELF !!!!!

  Reactie door ,texas, henkie — vrijdag 3 maart 2006 @ 8.32 uur

 29. Ik ben het eens met `texas henkie` maar dan moeten we terug naar de structurr van het gezin. Ik ben moeder van drie kinderen en ik ben thuis. Als ik alle vrouwen zie die alles willen (en werken en kinderen en carriere) dat gaat gewoon niet. De kinderen lijden daaronder. Als we het gezin ten gronde richten krijgen we dit soort ellende. Er is niemand thuis voor de kinderen wanneer ze uit school komen omdat vader en moeder zo nodig beide moeten werken. We moeten mee bij onze kinderen zijn en terug naar de tijd van het gezin zoals iedereen is opgegroeid. Rotzooi komt van ontbrekende ouders, het out-sourcen van de opvoeding en negeren. Het eerste gebeurd door nederlanders, het laatste wordt gedaan dooor marokanen en antilianen.
  De SP zal ook tegen het achterlijke plan moeten stemmen om kinderopvang to 19.00 savonds te creeeren. Wat een idioot plan!!
  Een moeder hoort bij haar kinderen. Kinderen horen niet in een creche, niemand vind dat leuk en het creeert ellende
  En voor de alochtone mensen, denk eens een keer na en let op je kinderen.

  Reactie door Nelleke van Waaij-Jesken — vrijdag 3 maart 2006 @ 10.08 uur

 30. @29, Nelleke van Waaij-Jesken,
  Nou, u heeft wel een erg vertekend beeld van kinderopvang en geloofd klakkeloos wat in de media gezegd wordt.
  Zelf ben ik werkzaam in de kinderopvang en dat is heel gezond voor kinderen, mijn eigen kinderen hebben vroeger in HUN belang op de kindervang gezeten en daar zijn ze in het geheel niet slechter van geworden!

  Ik ben het wel met u eens dat een carriere buiten de deur een vrijwillige keus dient te zijn en niet puur, zoals nu vaak het geval is, een economische!

  Als moeder gelukkig is zijn kinderen het vaak ook!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — vrijdag 3 maart 2006 @ 10.48 uur

 31. Jammer dat je gelijk bij de politie binnen mag komen zitten als je zo’n stuk tuig eventjes duidelijk inprent dat het geen goed idee was. Want de berovertjes kunnen ze niet aanhouden, er is altijd wel een rede om ze vrij te laten maar eigen rechter spelen ooooh daar balen we zo van.
  Terwijl ieder weldenkend mens het met je eens is.

  Reactie door Wimpie — vrijdag 3 maart 2006 @ 11.01 uur

 32. Een aantal mensen hebben hier een nogal vertekend beeld van het begrip diefstal. Voor diefstal moet je je iets toeeigenen wat niet van jou is, niet waar?
  In de natuur geldt de survival of the fittest, in onze maatschappij vertaald als het vrije kapitalisme. Op grond daarvan zouden de meeste Nederlandse werknemers en zeker de uitkeringsgerechtigeden veel minder verdienen dan ze nu krijgen. Door de liberalisatie van de wereldmarkt zien we dat dan ook gebeuren, het werk verdwijnt naar het buitenland of buitenlanders komen hier tegen een veel lager salaris werken. Belasting moeten we betalen voor gemeenschappelijke voorzieningen maar waarom zou iemand die meer verdient meer moeten betalen dan een ander? Die iemand maakt evenveel gebruik van die voorzieningen.Dat meerdere is eigenlijk diefstal, opgelegd door de minder verdienende, afgunstige meerderheid. Dat onder Balkenende enkele groepen er op achteruit zijn gegaan is dus ook geen diefstal maar ontneming van wederrechtelijk verkregen gelden.

  Reactie door Hans — vrijdag 3 maart 2006 @ 11.09 uur

 33. @32, Hans,
  Och, wat een geklaag!
  En volgens mij off topic!!De discussie over Flattax is al geweest!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — vrijdag 3 maart 2006 @ 11.18 uur

 34. @33
  Opletten Sabineke. Flattax is iets heel anders. Iedereen hetzelfde betalen voor dezelfde services zeg ik. Of ben jij ook zo een parasiet die steelt van zijn medemens?

  Reactie door Hans — vrijdag 3 maart 2006 @ 11.22 uur

 35. @34, Pardon, Hans, hoe bedoelt u die laatste vraag?

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — vrijdag 3 maart 2006 @ 11.27 uur

 36. @35 sabineke, rechts laten liggen, even denken en je weet genoeg.
  Geen reactieis de beste reactie.
  t’Verdwijnt vanzelf weer.
  Het zal wel een vitamine C tekort zijn van Hans.

  Reactie door Tomaat — vrijdag 3 maart 2006 @ 12.07 uur

 37. @36, Tomaat,
  Ik denk dat ik weet wat ie wil zeggen maar ik laat me toch niet alles zeggen, absurd!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — vrijdag 3 maart 2006 @ 12.11 uur

 38. En Hans speelt stommetje, veel geschreeuw en weinig wol!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — vrijdag 3 maart 2006 @ 12.56 uur

 39. Nelleke, ik ben ook die mening toegedaan en
  heb enorm geboft met de uitwerking daarvan.
  De werkwijze van de overheid draait erop uit dat vrouwen, later mogelijk een stuk
  pensioen, door thuisblijven, nooit zullen
  ontvangen. Immers al heel langzaam aan wordt ook de Weduwen/Wezen- (lees: overge-
  bleven verzorger/evt. aangenomen kinderen)-
  WET spelenderwijs aangepákt, en tot op heden heb ik daar weinig goeds over gehoord
  Dat moeders/naast hun niet zelden dag-en-
  nacht bezig zijn, ook nog hun eigen pen-
  sioen moeten zeker stellen, is de eerste
  schande…in deze samenleving.
  Daar zijn dus intussen de oudsten onder ons
  de grootste dupen van geworden, al kregen
  zij nooit een tegemoetkoming voor het moeten onderbrengen van hun grut, al deden
  zij nog ‘mantelzorg’ erbij etc. etc. Die
  vrouwen hebben nu het nakijken.
  Zelfs de Kinderbijslag werd ze door de rijke vrijgezellen misgund, verwoord op ‘n
  toon waar je koud van worden zou.
  Dat nu die kinderen van mij ook flink dok-
  ken voor alle kosten aan zieken en ouderen
  verbonden, vinden zij normaal, en die ‘gro-
  te bekken’ ook.
  Dat men tegenwoordig zou vinden, dat voor
  4 of 5 kinderen (je zal maar een tweeling
  krijgen als laatste) kinderbijslag voldoende is, en daarna voor eigen kosten,
  is een begrijpelijke aanpassing in deze
  tijd en valt volledig te billijken.
  Toch blijft het raadzaam, elk geval afzon-
  derlijk te beoordelen.
  Veel ouderen van nu verdienen het dus ook
  zeker niet na het op (sorry )poten zetten
  van de nieuwe generatie (met ook de daaraan
  verbonden persoonlijke financiéle extra of-
  fers).
  Inmiddels wordt er geklaagd dat er te wei-
  nig kinderen worden geboren.
  Ook mij werd 35 jaar terug hartelijk aanbe-
  volen, vast een crèche te zoeken, voor als
  ik weer terug kwam na enkele maanden.
  Ik heb er de conclusies aan verbonden een
  kinderwéns te hebben en de mogelijkheid ge-
  kregen om die wens dan ook met hartelúst te
  vervullen: nog nooit heb ik daar spijt van
  gehad, en menig ouder bleef pas ‘thuis’als
  nr 2 of 3 zich aankondigde en dan ontdekte
  ‘zoveel gemist te hebben’.
  Echter méér speelgoed maakt daar niets aan
  goed. Een tevreden kind is practisch nooit
  lastig, geef je een elk zijn deel, en eigen
  aandacht, komt niemand er iets aan tekort.
  In een gezin, waar je ook ‘werkt’ met
  ‘levend’ ‘materiaal’ (als je zo oneerbiedig
  over je kind mag spreken)is de opdracht niet zelden groter en intensiever, dan menige baan in het bedrijfsleven, waar het
  draaien om produktie het hóógste goed is
  geworden en men zich totaal er niet van be-
  wust blijkt te zijn, dat beide ‘banen’ ge-
  zien moeten worden, niét zónder elkaar te
  kunnen wil je deze samenleving gezónd doen
  funktioneren.
  Vind je per se dat alsnog recht gedaan moet
  worden aan een eigen carrière, dan die je
  die aan te passen aan wat kinderen van je
  verwachten en récht op hebben. Immers het
  is je éigen keus die kinderen te willen.
  Nadien, komen er nog meer dan genoeg moge-
  lijkheden, afhankelijk van omstandigheden,
  zelf ook op andere manieren ‘aan de bak’ te
  komen. In tweestrijd op je werk zijn en on-
  dertussen hopen dat er met (sleutel)kind-
  eren niéts misgaat, wetend wat er allemaal
  fout kan gaan en ouderlijke leiding daartoe
  verantwoordelijk is, wordt in feite op de
  lange duur belastend, met alle gevolgen van
  dien.
  Uitzonderingen, helaas, zijn er en dan dáár
  voor een plezierige kinderopvang te weten
  is een enorme oplossing voor probleemgeval-
  len. Echter ook in het dagelijks leven ben
  ik nooit plaatsvervangende gezinnen tegen
  gekomen, met 3 moeders, die samen op 18
  kinderen moesten passen, en soms aan het
  spelen ermee niet toekwamen, omdat men aan
  de lopende band moest ‘voeren en verscho-
  nen’ en dan praten we nog niet eens over
  hoorbaar gehuil van 3 of 4 babies tegelijk,
  die elkaar uit de slaap halen, of met box
  en al op tafel gezet worden, zo lang als
  maar mogelijk is. Kinderen verdienen dus
  een begeleiding van het liefst 1 op maxi-
  maal 4, waarbij er dan hoogstens 1 (zelden
  2) babies tegelijk zich doen horen.
  Daarna is het met meerlingen dus ook een
  grote verrassing maar probleem tevens waar-
  bij ‘hulptroepen’ moeten aantreden, om de
  opvoeding aan alle kánten te helpen.
  Arme ouderen die zich zo voor de samenle-
  ving en de toekomstige generatie hebben in-
  gezet, en de huidige coalitie daarin volle-
  dig het besef van ‘normen en waarden’ te
  zijn vergéten. Ouderen opgelicht? Jazéker!

  Reactie door Madelief — vrijdag 3 maart 2006 @ 12.57 uur

 40. @34 By the way “Hans”, als je hier wat eer-
  der en langer had meegelezen, had je al ze-
  ker geweten dat, punt 1 Sabineke, dat niet
  is, voor géén meter, en ten tweede zou je
  je toon tegenover haar op zijn minst ánders
  hebben doen klinken!
  Zelf ook een beetje slachtoffer misschien
  van de hedendaagse mentaliteit, of typisch
  de jouwe? Aánval die de beste verdediging
  van jezelf of het onderwerp zou zijn?
  Nee, Hans, als er al niet genoeg zou wor-
  den opgelicht, of (uit zijn verband)’ge-
  tild’, dan had je je hier wat logvriende-
  lijker opgesteld.
  Beloof haar maar beterschap, want ook jij
  ‘zou beter kunnen’? Probeer het nog eens!!!

  Reactie door Madelief — vrijdag 3 maart 2006 @ 13.13 uur

 41. @39, Madelief, jammer ook hierin beluister ik niet de keuze vrijheid die ik iedere moeder gun.Er zijn landen zat waar werk en kinderen goed samengaan, zonder dat het kind geschaad wordt.
  In Nederland wil men niet de echte keuzes maken die nodig zijn om te gaan voor een samenleving van meerdere groepen, nee men speelt ze tegen elkaar uit alsof het handelswaar betreft.
  Ik mis in die discussie erg wat manlief over heeft voor het creeren van een kind en ook werkgevers laten het afweten!
  Maar goed, het gaat over oplichten van ouderen en tegenwoordig ben ik met mijn 49 jaar al oud, kortom vreemde praktijken alom binnen het Haagse frame!
  Oplichting is nooit goed te praten en strafbaar, in mijn ogen zouden ze dat in Den haag zich beter dienen op te realiseren!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — vrijdag 3 maart 2006 @ 13.21 uur

 42. Ik heb al eens eerder gezegd:

  Wat een zielig persoon is die Hans.

  Ikke, IKKE, en de rest kan stikken.

  Geen schijn van kans van solidariteit bij zo’n persoon. Ik ken er meer van.

  Reactie door Ouwe Dirk — vrijdag 3 maart 2006 @ 13.25 uur

 43. @40, Madelief, Dank, ik wordt dat geroep en geschreeuw tegen anderen meer dan een beetje zat, de algemeenheden over groepen vliegen je om de oren en gaat voorbij aan het recht van individu.Groepen zijn leuk, helaas groepsdinamica vaak een stuk minder!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — vrijdag 3 maart 2006 @ 13.40 uur

 44. @41 Heus Sabineke, ik respecteer je stand-
  punt en van de ouder/verzorger hangt het
  zelfs af, wie van tweeën die kinderwens ver
  vuld zou willen zien, en wie van de twee er
  mogelijk het best de verzorgersfunktie zou
  kunnen bekleden: dan kan zelfs een kind bé-
  ter af zijn buiten de deur. Maar een eigen
  carrière dan verkiezen boven de kinderwens,
  is mogelijk niet de gedachte van peuter en
  kleuter die nog erg op die ‘binding’gesteld
  is, en dat veelal ook niét, (maar zal moe-
  ten)willen begrijpen. Dan is inderdaad de
  oplossing aan huis (ook met andere kinderen
  over de vloer) in handen van een lieve tan-
  te of jonge, aktieve grootouders, etc. moge
  lijk een betere en meer evenwichtig voor
  het kind. Terugkijkend ik mijn leven, zijn
  er maar relatief weinig gezinnen die én/én
  goed hebben kunnen ‘runnen’, en dat letter-
  lijke ‘rennen’ kreeg meestentijds een be-
  hoorlijke terugslag, of nadien forse kri-
  tiek.
  Hoe vaak ik het niet hoorde: “mijn moeder
  was er nooit” en de tijd voor gezinsleven
  begint dan als de peuter/kleuter zijn héle
  dag heeft gehad, en dan nog even vooral
  ‘vrolijk’ moet dóórhalen tot een uur of 8,
  soms zelfs later! Ouders willen dan nog spe
  len met hun kinderen, terwijl ze al hoog en
  breed in bed hadden moeten liggen !
  Dat eist uiteindelijk toch zijn prijs, niet
  mij idee, maar wat ik hoorde uit de mond van die grootgeworden kinderen/jongelui.
  Niet zelden gevolgd door conflictstoornis
  of bindingsangst tav een mogelijke partner.
  Ik ga uit van het kind, en wéét dat elke
  ouder daarvoor iets zal moeten inleveren,
  anders moet je daaraan niet willen beginnen
  Mijn bedoeling is dus niet jou te overtui-
  gen van wat ik zag om me heen, want niet
  alleen ik zié die resultaten daarvan, maar
  doe een beroep, van het kind uitgaande, op
  kinderen wensende partners, daar danook zelf het leeuwenaandeel te willen dragen!
  Dát het ook goed kan gaan, zal ongetwijfeld
  aan het kaliber van de ouders/verzorgers
  liggen, maar na je geboorte binnen 4 maan-
  den in een crèche te belanden, is voor mij
  dus niet ‘normaal’ vanuit het kind bezien.

  Reactie door Madelief — vrijdag 3 maart 2006 @ 13.41 uur

 45. Muizengedrag. Dit woord kom je nog niet tegen in de het woordenboek der Nederlanse taal. Kortom als je teveel muizen in een hok hebt, gaan zij een agressief gedrag tonen zij vreten elkaar zelfs op. Ook de staat der Nederlanden raakt te vol. Dit heeft niets met buitenlanders te doen, maar met vele varkens maken de spoeling dun. De VVD blijft roepen “werk” lost alle problemen op, gel..l. Zij brengen het werk naar het buitenland. De sociale voorzieningen lopen al zo’n 25 jaar achteruit, om de arbeidskosten zo laag mogelijk te houden. Ik ken gevallen wanneer de ouders hun AOW ontvangen hadden er kinderen waren om hun deel op te eisen.
  Er is een oud gezegde “Als de armoede binnenkomt, vliegt de liefde de deur uit”
  In een verarmd Nederland zal steeds meer liefdeloosheid ontstaan, waarin roof en diefstal een grotere rol zal gaan spelen. Dit gaat altijd uit van een lafhartig gedrag en de zwakkeren in de samenleving zullen hun eerste prooi zijn. Zij kunnen zich niet verweren en zoals in de natuur zijn de zwakken (ouderdom en zieken dieren) de eersten die ten prooi vallen. Arm, verarmd Nederland. Waar is het respect voor de oudere strijders voor een beter bestaan gebleven?

  Reactie door h.hiensch — vrijdag 3 maart 2006 @ 13.54 uur

 46. Helemaal eens met h.hiensch @ 45.

  Dat respect komt hopelijk terug in 2007, want dat is er bij de SP wel!

  Reactie door Pietje af — vrijdag 3 maart 2006 @ 14.13 uur

 47. @42, Madelief, het hangt ook sterk af van wat de maatschappij wil.
  Men wil aleenstaande moeders aan het werk met kinderen onder de 5, dan is het goed dat opvang geregeld is, regelmatig gebeurd het dat die moeders niet weten wat te doen tijdens sollicitatie en laten zeer jonge kinderen alleen thuis.Dit alles heeft geenzins te maken met de vrije keus van de moeder maar met de druk van maatschappij.
  Schandelijk, in mijn ogen, die maatschappij, want waar is de verantwoordelijke vader?
  Het thuis willen zijn van ouders en dat als prettig ervaren,hangt zeer af, ook van de wens van het kind, persoonlijk heb ik beide ervaringen, zowel van thuis als eigen situatie als moeder.
  Wij, als ouders hebben er voor gekozen dat we beiden verantwoordelijk zijn, hebben dus meest tijds ook beiden gewerkt om dit te kunnen doen, allebei 50/50.Delsalnietemin zijn onze kinderen vanuit hun belang naar de creche geweest, kinderen die niet gewend zijn aan grotere groepen kinderen komen bij begin van basisschool in een moeilijke positie en weten zich geen raad, triest voor allen erbij betrokken, maakt school mogelijk tot een levenslang trauma, ook niet goed.
  Persoonlijk denk ik dat ook baby’s beter gedijen bij ook anderen dan moeder alleen, veel misbruik wordt pas veel later gezien of gehoord.
  Ik heb het niet over een 5 daagse opvang, dit vind ik voor geen kind juist, het feit dat dit toch ook meer en meer gewoonte wordt, zou tot nadenken moeten stemmen.
  Ik ken mensen die een kind hebben, waarbij ik grote zorgen heb, heb dit ook al geuit naar ouder, heel, heel voorzichtig maar dat blijft lastig.

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — vrijdag 3 maart 2006 @ 14.32 uur

 48. Ouderen lichten ook jongeren op. Wij mogen hun huizen kopen voor woekerprijzen. Ze laten ons zo en grote schuld na! Kinderen verplicht naar de opvang voor een woekerprijs. hypotheekrente komt ter discussie terwijl de ouderen hun huizen al afbetaald hebben. Ik betaal de VUT voor de ouderen, maar mag zelf niet meer!

  Reactie door robert b — vrijdag 3 maart 2006 @ 15.15 uur

 49. @47. Begrip heb ik voor je gehele standpunt
  Sabineke, maar even tussendoor: “de maat-
  schappij….etc.” ZIJN WIJ hoor, en horen
  daar zelf veel meer stem in te hebben.
  Een baby, die in de peutertijd, zeker vanaf
  dat zij echt praten, nogal verschillend,
  als overgang naar een kleuterschool, wat
  meer ómgangsvormen tegenkomen in een peuter
  speelzaal, 2 ochtenden (soms 3) in de week,
  kan heel heilzaam zijn, en mijn peuters
  gingen daar ook heen, op 2 1/2 jarige leef-
  tijd, en wilden dat ook zelf, afgezien nog
  van het feit dat er kindjes ook aan huis
  kwamen. Noodzaak kan het zeker zijn, dat
  een enig kind die óvergang zo spelenderwijs
  kan maken, héél erg nuttig, maar in het al-
  gemeen, moet een per se kinderen wensende
  ouders zich toch wel de eerste 3 jaar van
  dat léven zichzelf geheel daartoe te willen
  inzetten.
  Zo lang je je met kinderen bezig houdt bin-
  nen het eigen gezin, en dus niet wordt uit-
  betaald in eurootjes, wordt al snel gerede-
  neerd: “Oh jij zit thuis? Oh jij doet dus
  niéts !!” van dat absurde commentaar moeten
  we maar eens af. Bovendien waarom is het
  dan wel carrière maken binnen zo’n kinderop
  vangorganisatie die medewerksters uitbe-
  taalt, en niet genoeg levensvreugde brengend als je zelf je eigen 3 of 4 kinderen opvoedt, en daarnaast je nog ter
  beschikking stelt op free lance basis, of
  op afroep, als die tak je lust en je leven
  is. Waarom is men toch zo gefocust dan in-
  eens op het belang van de vrouw, dat dan
  bóven dat van het moeder-zijn moet préva-
  leren? Buiten de deur dan méér voldoening
  dan hetzelfde werk binnen de deur?
  Zodra men uit de kleine kinderen is, vind
  ik het met dié ervaring voor herintredende
  vrouwen uitstekend als ze die (eigen voor-
  keur) branche weer opzoeken en zich er bui-
  ten de deur voor laten betalen en hetzelfde
  geldt zeker ook voor die ervaringsdeskundi-
  gen in het ouderschap, die weer opnieuw in
  het onderwijs binnenstappen en met veel meer inzicht en routine, althans de eerste
  6 jaar van een kind beter kunnen begeleiden
  en dat werd me al menig keer verteld, dat
  die doorwerking van het eerst allemaal zelf
  te hebben meegemaakt, enorm goed deed aan
  de wisselwerking.
  Blijft natuurlijk ook zeker het feit, dat
  je sommige vaders liever op zee zou wensen,
  sommige moeders beter naar zichzelf hadden
  moeten luisteren dan een grootouderwens te
  vervullen, waardoor het kind een absoluut
  statussymbool werd, en nú kien genoeg op
  18jarige leeftijd, om voorzich zelf een
  vlijmscherpe analyse te maken, hoe véél (?)
  het dan wel gewenst werd.
  Ouders moeten zich heel goed rekenschap ge-
  ven van het feit, dat een kind dat niet kan
  praten ook niet kan vertellen hoe het over-
  dag is gegaan in de bejegening.
  Thuis kun je al direct aan de lichaamstaal
  van een peuter, zijn praten, of stappen zién hoé veel het nog kan incasseren aan het eind van een dag, elk kind is daar uniek in en kan derhalve dus ook niet over
  een kam geschoren worden met de rest van de
  (vaak té) grote groep.
  Kinderen te geïsoleerd opvoeden is absoluut
  kwalijk, maar evenzeer het te snel, te ge-
  makkelijk loslaten ervan. De tol die dat
  eist, is groter dan die bij de tolpoortjes!
  Maar, wat ik al zei, iedereen uiteraard zijn eigen mening daarover en ik heb een
  sterk gevoel dat het op dit moment uit-
  draait op een daardoor gekweekt buitenspo-
  rig individualisme, dat met sociaal zijn
  nog weinig van doen heeft, en heel veel
  kinderen de maatschappij terugpákken met
  dat (indirect tekort gekomen)onvoldane ge-
  voel! We zullen wel weer eens een enquête
  tegemoet zien, t.z.t. net zoals over de
  B.O.M.-kinderen !

  Reactie door Madelief — vrijdag 3 maart 2006 @ 15.20 uur

 50. @Robert b, Tja, dat krijg je met marktwerking en een overheid die daar voor gaat!Persoonlijk zou ik het ook graag anders zien!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — vrijdag 3 maart 2006 @ 15.48 uur

 51. @12 Nelleke,

  Je staat wel erg snel met je (v)(oor)oordeel klaar als het om criminaliteit gaat zijn het meteen de allochtonen?
  Die je ogen open, je zal ze te vreten moeten geven, die “gewone” Nederlanders die de zaken besodemieteren.
  Onder ons eigen soort zit ook genoeg tuig.
  Zo ‘n stelling kun je bij verdonk mee aankomen, maar hier slaat het werkelijk nergens op.
  Dus; oogjes en oortjes open, luisteren!
  En dan verder graag je snaveltje toe. :(

  Reactie door Tomaat — vrijdag 3 maart 2006 @ 16.18 uur

 52. @48Robert b,
  Een voorbeeldje, in de jaren 50 kon ik geen woning kopen van f30.000. Je kon maar een hypotheek van 70% van de getaxeerde waarde krijgen en het contante geld, dat had je gewoon niet dus einde verhaal.
  Twintig jaar later kocht ik een arbeidershuisje in NO Groningen voor f46.000 gulden dat is zo’n 21.000 euro.
  Nu wordt die tent door de gemeente geschat op 243.516 euro dat is f536.000, snap je nu waar de laaienlichters/ marktverdervers zitten, niet bij de ouderen.

  Reactie door h.hiensch — vrijdag 3 maart 2006 @ 17.02 uur

 53. (52) Dan verkoop jij het toch voor de helft…de koper goedkoop uit, jij verdient er flink aan…iedereen blij.
  Ik vrees alleen dat de koper wel de volle mep incasseert bij verkoop.
  Overigens…je kunt ook lekker in dat goedkope huisje blijven zitten natuurlijk.
  Ben je zelf ook goedkoop uit…

  Reactie door Warrior — vrijdag 3 maart 2006 @ 18.44 uur

 54. @53 Warrior,

  Beetje kort door de bocht, vind je zelf ook niet?
  h. hiensch probeert je iets duidelijk te maken, LEZEN!
  En hoe zo zou hij goedkoop uit zijn als hij verkoopt?
  Voor iets anders moet hij ook weer de volle mep betalen.
  Dus hiensch laten lullen en blijf zitten waar je zit.
  Een rode groet van, Tomaat

  Reactie door Tomaat — vrijdag 3 maart 2006 @ 19.11 uur

 55. Janco als je goed gelezen had hoefde je me niet zogenaamd te verbeteren!Ik reageerde op jou omdat je niet begreep waarom het oplichten van ouderen laf is..blijkbaar had je dit ook niet goed gelezen? Het oplichten en overvallen van ouderen wat ook steeds meer gebeurd is laf omdat een oudere zich niet zo goed kan verdedigen (zonder te generaliseren) De andere bevolkinsgroepen heb jij er bij gehaald en die zijn voor dit stuk niet relevant..

  Reactie door cynthia — vrijdag 3 maart 2006 @ 20.32 uur

 56. Een beetje minder agressief gedrag graag tegenover de gasten Tomaat! Je komt hier nog maar net om de hoek kijken, oké. Dus eerst nadenken en dan pas reageren, zullen we dat afspreken?

  Reactie door Paprika — vrijdag 3 maart 2006 @ 20.38 uur

 57. Cynthia, zou je zelf eens goed willen lezen asjeblieft? Waar je die interpretaties van mijn reactie vandaan haalt is mij een raadsel, zelfs na vele keren overlezen. Het slaat echt nergens op!

  Reactie door Janco — vrijdag 3 maart 2006 @ 20.53 uur

 58. Blammo vind oude mensen lief, Blammo krijgt altijd snoepjes van oude mensen en die mag je niet plagen.

  dag lieve mensen van de SP

  Reactie door Blammo — vrijdag 3 maart 2006 @ 21.05 uur

 59. @56 Domme komkommer, of hoer je ook heten mag.
  Agressief gedrag is er in mijn reactie aan warrior niet waar te nemen. Denk Dat jezelf wat te heet gebakerd bent.

  Reactie door Tomaat — vrijdag 3 maart 2006 @ 23.25 uur

 60. Aanvulling op @59 sorry hoer moet hoe zijn.

  Reactie door Tomaat — vrijdag 3 maart 2006 @ 23.26 uur

 61. @58 Blammo zou beter moeten weten, Blammo mag geen snoepjes aanpakken van onbekenden, ook al zijn ze oud en aardig.
  DOMME BLAMMO.

  Reactie door Tomaat — vrijdag 3 maart 2006 @ 23.28 uur

 62. @58, Zo, zo, Blammo, kan het niet linksom
  dan maar meteen rechtsom keert!!
  Leg me deze keer eens uit wat je nu werke-
  lijk onder “inhoudelijk” denkt te verstaan.

  Maar gelijk heb je wel, eenvoudigen van
  geest, hebben meestal heel basale genoegens
  en doen en denken als kinderen en alles wat
  hen zuur smaakt, proberen ze weg te werken
  met veel zoete snoep! Zielig hé? Ga door!!!

  Reactie door Madelief — zaterdag 4 maart 2006 @ 4.45 uur

 63. Krijg Blammo dan snoepjes van vriendje Tomaat

  dag lieve mensen van de SP

  Reactie door Blammo — zaterdag 4 maart 2006 @ 7.30 uur

 64. Tomaat heeft wel een hele grote mond nu, eigenwijs en strijdig als ie is.

  Dag verrotte stinktomaat. Kom maar weer op met je reactie. :-)

  Reactie door Peer — zaterdag 4 maart 2006 @ 9.17 uur

 65. Niet boos zijn peertje vriendje Tomaat is ook een kameraad, en heeft ook een goed hart, hij wil ook wel snoepjes delen en is mijn vriedje.

  dag lieve mensen van de SP

  Reactie door Blammo — zaterdag 4 maart 2006 @ 10.11 uur

 66. Zouden Blammo, Paprika en Peer zich weer richting rotterdam willen begeven? Dank u.

  Reactie door Tomaat — zaterdag 4 maart 2006 @ 12.21 uur

 67. Hallo vriendje Tomaat,

  Rotterdam, nee Blammo woont in Horst, Blammo wil ook een loly.

  groeten je vriendje Blammo

  dag alle lieve mensen van de SP

  Reactie door Blammo — zaterdag 4 maart 2006 @ 12.35 uur

 68. Na een paar dagen heethoofd Tomaat te hebben aangehoord, moet die Tomaat nu toch wel echt verschrikkelijk stinken, omdat ie toch niet echt koel is. :-)

  Reactie door Appel. — zaterdag 4 maart 2006 @ 13.36 uur

 69. Maar hij is wel verdrietig, daarom reageerd hij zo appeltje, tomaat is veel gepest, eigelijk is hij erg bitter, maar ja hij kan Blammo niet boos maken want Blammo is vrolijk.

  dag alle lieve mensen van de SP

  Reactie door Blammo — zaterdag 4 maart 2006 @ 14.13 uur

 70. Aanvulling op @66.
  Neem die rotte appel ook meteen even mee richting vanwaar jullie vandaan komen.
  Hartelijk dank.

  Reactie door Tomaat — zaterdag 4 maart 2006 @ 14.22 uur

 71. Tomaat, lach eens tegen duimpje

  Reactie door Blammo — zaterdag 4 maart 2006 @ 14.27 uur

 72. Oei, Tomaat heeft een deukje in z’n imago opgelopen! Nou ja, er kan altijd nog tomatenpuree van gemaakt worden. Wij fruitjes met elkaar, komen trouwens uit het hoge Noorden!

  Reactie door kiwi — zaterdag 4 maart 2006 @ 15.42 uur

 73. Mijn vriendje Tomaat is kunstenaar met de grote “K” van kwaadaardig, hij vertoond hier dagelijks zijn kunsten, Blammo is gelukkig vrolijk.

  dag vrolijke kiwi

  dag alle lieve mensen van de SP

  Reactie door Blammo — zaterdag 4 maart 2006 @ 15.57 uur

 74. Dag vrolijke en vooral bijzonder aardige Blammo.

  Reactie door kiwi — zaterdag 4 maart 2006 @ 16.11 uur

 75. Wij fruitjes worden zeer vrolijk en opgewekt van Blammo. Om Tomaat moeten we met z’n allen heel hard lachen. Niet kwaad bedoeld hoor Tomaat.

  Kom op Tomaat, breng ook eens iets positiefs waar we heel vrolijk van worden.

  Reactie door kiwi — zaterdag 4 maart 2006 @ 16.15 uur

 76. Oké, jullie willen iets positiefs?
  Suggestie voor jullie, schrijf je in voor praatjesmakers, mag je alles zeggen wat je wilt, en er wordt nog met jullie meegeluld ook.
  Je krijgt er zelfs nog applaus.
  Positief toch?
  Want dat applaus kunnen jullie hier vergeten.
  Zoveel stompzinnigheid op een weblog wat voor politiek is bestemd.
  Jullie stemmen op de verkeerde zender af en apparaat af.
  De TV moeten jullie hebben en niet pappies computer.
  En elke dag op ned.3 TELETUBBIES GA MAAR GAUW !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Reactie door Tomaat — zaterdag 4 maart 2006 @ 23.33 uur

 77. Ai ai ai Tomaat toch, wat een frustratie allemaal. Problemen met de relatie of heb je financieele problemen? Wij fruitjes vroegen om een positieve bijdrage, niet om advies FRUSTO. Dus beter LEZEN Tomaat de FRUSTO.

  Tomaat, je bent een klein klein jochie met een oud kerelkoppie of een meissie met een oud wijffekoppie. :-)

  Reactie door Banaan — zondag 5 maart 2006 @ 8.59 uur

 78. Blammo is een neo-Hippy. Lief zijn voor elkaar. Peace man. Niet te veel fruit eten anders raak je aan de race kak.
  Tot ziens in de commune.

  Reactie door h.hiensch — zondag 5 maart 2006 @ 12.03 uur

 79. @78 h. hiensch

  Al met al een beetje zielig verschijnsel die Blammo, lijdt aan MPS.
  Heeft in z’n ééntje inmiddels al een hele fruitschaal vol verzameld.
  Hoe gestoord kun je zijn?
  Weet inmiddels wie er achter zit en elke aandacht die hier nog aan besteedt word is verloren energie.
  Ik ben klaar met deze lolly.

  een warme RODE groet hiensch,

  Reactie door Tomaat — zondag 5 maart 2006 @ 12.27 uur

 80. Tomaat de salonsocialist is er eindelijk klaar mee, ha ha. Heb ik je de hele tijd toch even mooi op stang gehad Tomaat.

  Hier ook een groet van een echte socialist, dus geen salonsocialist zoals Tomaat. :-)

  Reactie door Mandarijn — zondag 5 maart 2006 @ 13.34 uur

 81. Janco, ik lees goed. Jij kunt het niet hebben dat ik op je reageer? Jouw probleem!

  Reactie door cynthia — dinsdag 7 maart 2006 @ 12.38 uur

 82. Ja Jan ,ik ook ,dat soort moet gewoon een pakslaag

  Reactie door Fred — donderdag 9 maart 2006 @ 19.17 uur

 83. Tja, het beste zou zijn dat iedereen vrij over wapens kan beschikken om zich te verdedigen. Als ouderen gewoon een pistool in huis hebben of geweer en zij op hun deur een bordje spijkeren dat elke inbreker of oplichter afgeschoten wordt, zijn ze veel veiliger. Het is juist een gebrek aan vrijheid als gevolg van de centralisatie die aan deze vele overvallen ten grondslag ligt en niet “VVD-ondernemerschap” zoals Jan Pruimboom in reactie nr 1 suggereert.

  Reactie door Handige Hans — vrijdag 17 maart 2006 @ 21.08 uur

 84. green, full, industrious nothing comparative to profound: http://www.mgm.com/title_title.do?title_star=WARGAMES , stake will boy unconditionally

  Reactie door Tyler Wilson — donderdag 30 maart 2006 @ 0.54 uur