Vandaag hebt ú het voor het zeggen!

U hebt het nu voor het zeggen –
en ik heb er alle vertrouwen in.

Jan MarijnissenBeste lezer,

In de afgelopen weken heb ik met plezier stad en land doorgetrokken. Ik ben in veel kleine en grote gemeenten te gast geweest. Ik heb de lokale kandidaten van de SP een handje geholpen in de campagne voor de raadsverkiezingen van vandaag. Daarbij heb ik met heel veel mensen gesproken over hoe het volgens hen beter kan in Nederland. Dat heeft mij enthousiast gemaakt. Voor mij staat vast: aan goede mensen en goede ideeën heeft dit land gelukkig geen gebrek. Wat ons kennelijk in de weg staat is de politieke onkunde van de huidige regering om daar gebruik van te maken. CDA en VVD regeren met de rug naar de mensen toe, met een hoop vervelende gevolgen. En tot nu toe maken partijen als CDA en VVD ook lokaal vaak de dienst uit. Het zou een stuk schelen als daar verandering in kwam. Met een sterke SP in de gemeenteraad kan dat. U mag vandaag beslissen of dat gaat gebeuren. Als u SP stemt geeft u ook een heel helder signaal aan ‘Den Haag’. U laat dan zien dat u het socialer wilt in plaats van nog liberaler en asocialer. Daarom telt vandaag uw stem dubbel. Laat ‘m dus horen!

In het hele land staat de SP voor een sociaal beleid.

We geloven dat een beter Nederland in uw gemeente begint. Dat betekent: betaalbare woningen voor iedereen. Geen ‘witte’ en ‘zwarte’ wijken en scholen maar gewone, gemengde, gezellige buurten en samen naar school in plaats van apart. Fatsoenlijke banen tegen een fatsoenlijk loon. We staan overal op de bres voor de mensen die het niet gemakkelijk hebben. Mensen met een handicap, ouderen, mensen met een laag inkomen. Wij willen dat niemand in ons rijke land in armoede hoeft te leven. Nu is dat het lot van één op de tien gezinnen, en van 400.000 kinderen. Het is een kwestie van beschaving om je voor die mensen in te zetten. Het is ook een kwestie van solidariteit om samen de problemen in je straat, je buurt, je gemeente aan te pakken. Ik ben trots op onze gemeenteraadsleden en al onze vrijwilligers die zich daar belangeloos voor inzetten. Ik zou het fijn vinden als u hen met uw stem een steuntje in de rug geeft. Dat verdienen ze echt!

Ik kan uw stem en uw steun in Den Haag ook goed gebruiken.

Neemt u van mij aan: er wordt vandaag met argusogen door ‘Den Haag’ naar ‘het land’ gekeken. Door Balkenende. Door Zalm. Door Bos. Winst voor de SP in uw gemeente betekent ook dat er op het Binnenhof beter naar ons geluisterd zal worden. En dat de kans toeneemt dat wij straks ook in Den Haag het verschil kunnen gaan maken.

Daarom reken ik vandaag op uw stem.
Thuisblijven helpt niet, SP stemmen wel.

Alvast bedankt!

Jan Marijnissen

p.s. Als u mensen in uw omgeving kent die niet kunnen gaan stemmen, kijk dan of u voor hen hun stem kunt uitbrengen. Kleine moeite, groot resultaat. Zo gaat er geen stem verloren!

Luister hieronder naar mijn radio-oproep.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

dinsdag 07 maart 2006 :: 0.07 uur

169 Comments

169 reacties

 1. en nu maar hopen dat mensen nadenken als ze stemmen!

  Reactie door Matthijs — dinsdag 7 maart 2006 @ 0.29 uur

 2. Ben sedert enige weken op deze weblob van Jan M te gast en heb veelal met genoegen items en meningen met meestal goede argumentatie aangetroffen. In het algemeen een zeer beschaafd, sociale en inhoudelijk discussie tussen zo vele bezoekers. Soms niet inhoudelijke opjutters (des vvd-ees ?) doch dat werd efficient onderkend. Hoewel ik Wouter Bos nog altijd als grote landelijke favoriet zie denk ik dat PvdA centraal met hulp van SP en GL zeer veel goeds kan betekenen voor ons land en al die liberaliseringen zal stoppen en waar gewenst terugdraaien. Kortom SP en haar forum alhier is mij goed bevallen en wens SP alle succes vandaag !

  Reactie door POSITIVO — dinsdag 7 maart 2006 @ 0.38 uur

 3. ja leuk allemaal maar in de
  nop centraal :-) uitgezonderdt urk??.
  is geen sp,,dan ben ik toch genoodzaakt om ,,effe vloeken,,ja zit iedereen? P,nog bij kennis?Van,hou je vast? de aa,,alles nog heel?
  sorry he he.

  Reactie door ad — dinsdag 7 maart 2006 @ 0.41 uur

 4. Ja, Ad zo ligt het nu eenmaal. moeten we mee leven ook in Urk, Pvda 50+ SP 16+ GL 10+ SP en GL kunnen PvdA mooi op het rechte pad houden ? Helaas geen SP hier anders had ik zeker op SP gestemd want vind Jan waarlijk z e e r oprecht integer overkomen.

  Reactie door POSITIVO — dinsdag 7 maart 2006 @ 0.53 uur

 5. dus scheelt een behoorlijk aantal stemmen.
  je kunt dus hier in de nop alleen maar stemmen op vvd cda en een paar rest partijtjes,
  ik vindt het niet gek dat hier eeuwig de pvda of cda de grootste blijven,,
  je praat wel over 45.594 inwoners,
  stel dat 3% sp zou stemmen,,is toch nog 1367 stemmen?

  de geschatte aantallen(behalve het bewoners aantal)geven geen garantie voor de toekomst,

  Reactie door ad — dinsdag 7 maart 2006 @ 1.02 uur

 6. hier is geen sp helaas,anders had ik daar zeker op gestemt.
  marijnissen is onze favoriet,de enige in dit hele egotrippende kabinet die eerlijk,oprecht en niet bang is.

  Reactie door suzanne — dinsdag 7 maart 2006 @ 2.37 uur

 7. IK stem vandaag als vanzelfsprekend SP. Allemaal doen!

  Reactie door JE. Mulder — dinsdag 7 maart 2006 @ 3.47 uur

 8. Ik stem ook vandaag vanzelfsprekend op de SP.
  Als van ouds.

  Reactie door Ron — dinsdag 7 maart 2006 @ 5.46 uur

 9. 6 suzanne

  De stem in mijn hoofd heeft hersens en die stem zegt mij dat er in Den Haag helemaal niemand het “Volk” vertegenwoordigd want het”Volk”heeft honger en voedselbanken en schreeuwen en zeggen dat het misdadig is dat kan en doet het “Volk”zelf wel daar heeft een hongerlijder geen volksvertegenwoordiger voor nodig, een volkvertegenwoordiger tenminste die van mij roept het “Volk” op om daadwerkelijk in verzet te komen als het te gek word voor dat “Volk” maar wat heb je aan een volksvertegenwoordiger die zich om “democratiese”redenen neerlegt bij het feit dat de mensen die hij wil vertegenwoordigen naar voedselbanken gaan om in leven te blijven.
  Ik geloof in de oprechtheid van de Hr Marijnnise alleen het is allemaal zo verschrikkelijk ouderwets en soft,waarom roept hij niet alle mensen op om de straat op te gaan tegen de honger gewoon iedere dag tot het afgelopen is die flauwekul, want een “stevig” debat in de kamer lost de honger echt niet op integendeel daardoor is de honger ontstaan !!!
  Als ik honger heb ga ik echt niet meer stemmen hoor nee , ik ga naaar de bakker en pak een brood !!!
  En ik ga echt niet tot de volgende verkiezingen af zitten wachten of het de “democratie”misschien behaagt mij wat te vreten te geven.
  De stem in mijn hoofd zegt stem niet maar laat je stem horen niet een keer in de vier jaar maar zoveel en vaak als je maar wilt als je het nodig vindt, want blijkbaar zijn onze “volksvertegenwoordigers” niet eens in staat om duidelijk te maken dat het imoreel is om mensen in een rijk land als het onze honger te laten lijden minachting en vernedering hoeft niemand te pikken ook niet uit naam der democratie of economie.
  Gaat de SP als ze winnen al die mensen die nu naar de voedselbank helpen uit het potje Bijzonder Bijstand ? ik hoop het wel maar denk van niet.

  Ik stem niet

  Reactie door bertje heeft een stem in zijn hoofd — dinsdag 7 maart 2006 @ 6.29 uur

 10. Tja, waar zal ik hier in Groningen vandaag op gaan stemmen?

  Nou, vooruit maar, op de SP.

  NATUURLIJK !!!!!!

  Zoals Jan zegt: “een kwestie van beschaving”.

  Goede morgen overigens.

  Reactie door Gandalf — dinsdag 7 maart 2006 @ 6.30 uur

 11. Beste Jan,
  We gaan ervoor in Rotterdam. Maar nog voor de stembureaus opengaan, wil ik je één ding meegeven. Je was hier afgelopen vrijdag. Ik heb geen kans gehad je weblog toen te lezen (campagne weet je….)en op het gevaar af dat ik hier iets ga zeggen dat eerder veel beter gezegd is: ik vond het jammer dat je in onze stad een hele talkshow neer kon zetten zonder ook maar één keer het woord migrant te noemen. Wel doorzagen over veiligheid en 2002 maar geen hart onder onze riem en zeggen dat hún item veiligheid schampt langs de echte problemen van werk, huisvesting en onderwijs. Prima om Crooswijk in de schijnwerpers te zetten en tuurlijk je bent een goed debater en nog wat van dat soort dingen. Daar doe ik allemaal niets aan af. Maar je bent ook een leider van onze partij. En dus weet je ook dat er in een grote stad als Rotterdam, zeker vandaag, voor de SP twee gevechten tegelijkertijd te leveren zijn. Niet alleen het gevecht tegen de PvdA, maar ook het gevecht tegen Leefbaar Rotterdam. En het is niet makkelijk tegen het media-geweld van de zogenaamde titanenstrijd in het genuanceerde verhaal te blijven vertellen en niet de makkelijkste weg te kiezen en net als de rest de meerderheid naar de mond te praten. En dus had je het ook moeten hebben over het hoe en wat van de strijd tegen “Leefbaar”, samen met migranten (noem ze van mijn part allochtonen, buitenlanders, of met de aanduiding van het land van hun (-groot-ouders-) herkomst Marokkanen of Chinesen, Antillianen of Turken) maar denk met ons mee en vecht met ons allemáál hier in Rotterdam. Voel mee met de woede van o zo veel Marokkaanse jongeren die al vier jaar vernederd en uitgekotst worden (vanwege die paar procent die de snelste weg naar rijkdom kiezen) of met onze Turken, Kaapverdinanen, Antillianen, Surinamers, Chinezen (met alle 161 nationaliteiten) die ook al vanwege hun verkeerde achternaam niet aan het werk komen, geen huis of hypotheek krijgen, het soms dan zelf maar proberen in het MKB en gek worden van de bureaukratie. En vooral ook met hen die het ondanks alles wel lukt, maar die zich na vier jaar weer allochtoon en geen Rotterdammer meer voelen. Voel je betrokken, vraag het je migranten vrienden en vriendinnen en doe mee! Want zonder hen lukt het hier niet, voorspel ik je.
  En nu ga ik voor de laatste ochtend flyeren, want in Rotterdam gaan we tot het gaatje. En aan onze afdeling zal het niet gelegen hebben, wat het ook wordt vandaag, mensen kinderen wat hebben wij hard gewerkt, gevochten tegen die “zogenaamde titanen”, met ons állen en met de echte antwoorden…. We zien het vanavond. Ik moet rennen.

  Reactie door Lot van Baaren — dinsdag 7 maart 2006 @ 6.32 uur

 12. @9
  Het probleem is, dat niet iedereen in Nederland overtuigd is van de door Jan Marijnissen genoemde punten. Was het maar waar. Dan was de SP de grootste partij. De meest effectieve manier om verandering te brengen is om op een andere partij te stemmen en dan bedoel ik de SP. Vroeger stemde je op de PVDA of CPN of PSP als je een socialer beleid wilde. Nu doe je dat op de SP. En straks in 2007 óók. Het is echt de enige manier. De straat op gaan kan ook, maar dat laat de huidige regering koud. Deze regering redeneert zo: als 1 miljoen mensen demonstreert dan zitten er nog 16 miljoen thuis, dus zijn de meeste mensen vóór ons beleid. Snap je.

  Reactie door Gandalf — dinsdag 7 maart 2006 @ 6.43 uur

 13. Als ik terugkom van ‘stemmen’ wacht mij een
  kop heerlijke tomatensoep.
  Prima weer om zelf op pad te gaan en goed
  duidelijk te maken waar het ons als burgers
  om gaat: eerlijk zullen we alles delen!
  Niet: ik een beetje meer dan jij!

  DIT IS JE KANS! STEMMEN OP DE SP !!

  SP-ers doen niet aan kleinburgerlijk gedrag
  Vandaag laat de SP zién GROOT(s)GEGROEID te
  zijn, geen stoeltjes extra: RUIME ZETELS !

  Goeden morgen, fijne dag en vanavond veel
  openbaar feestplezier dat, hoop ik, ook in de huiskamer, goed zichtbaar zal zijn!

  Ook zonder de mogelijkheid om op de SP te
  kunnen stemmen, kan iedereen een keus maken
  om te laten zien, of hij of zij volgend
  jaar (bij de 2e K.verkiezingen) nog méér of
  minder zórgen aan zijn hoofd wil hebben !

  WEES SOCIAAL GEEF EEN SIGNAAL: VANDAAG !

  Reactie door Madelief — dinsdag 7 maart 2006 @ 6.54 uur

 14. Lot van Baaren
  Jammer dat je de dag van vandaag hebt uit-
  gekozen om je misnoegen kenbaar te komen
  maken over het feit dat de heer Marijnissen
  niet álles benoemd heeft in zijn optreden in Rotterdam tgv Crooswijk. Is dat nu niet
  een beetje muggen ziften? De kritiek die
  jouw positieve gevoelens lijkt te overstij-
  gen kon die niet op een email verzonden
  worden, spontaan, én eerder?

  Heel vreemd komt het over dat een mede-
  bestuurslid van een plaatselijke afdeling
  als Rotterdam, vandaag uitkiest om de Partijtop op deze manier van repliek te
  voorzien, hoogst merkwaardig, naar mijn
  smaak en doet bepaald afbreuk aan het geheel waar de SP voor stáát!

  Was je nu woordvoerder voor je ‘collega’s’
  partijgenoten van de SP Rotterdam?
  Vast niet, ik kan me dat nauwelijks voor-
  stellen. M.i. haal je hiermee het imago van
  SP-Rotterdam omlaag, en bewijs je daar de
  door jou zelf verkozen Partij geen dienst
  mee.

  Pak je positieve gevoelens bij elkaar en
  zie de dag van vandaag als STEMdag voor ge-
  heel Nederland en zet je in voor een zo
  positief mogelijke afloop, dat zal zeker
  iedereen stimuleren! Veel plezier vandaag!

  Reactie door Madelief — dinsdag 7 maart 2006 @ 7.21 uur

 15. Bert, Gandalf…we hebben het goed gehoord:
  Wat we ook in ons hoofd hebben, WIJ hebben
  het vandaag voor het zéggen! Allemaal!

  Hoe rood we wel of niet willen zien, al zou
  SP niét gaan mee-regeren, moet er een nog
  veel krachtiger óppositie komen, om de toe-
  komstige coalitie het hóófd te biéden, en
  nu onderlinge verbanden verstevigen voor het landsbelang, waardoor ook partijcongres
  sen veel meer vruchten kunnen afwerpen.

  Koerswijzigingen verwacht ik echter ook bij
  de ánders dénkenden, door schade en schande
  wijs geworden.

  Klagen, zónder aan een goede stémming te
  willen bijdragen, is zeker vandaag niet aan
  de orde van déze dag.

  Bertje….luister dus goed naar Gandalf,
  die jou de weg naar het Stemlokaal zal wij-
  zen.

  Van de 11 miljoen die vandaag zouden kunnen
  stemmen verwacht ik een opkomstpercentage
  van 64 %. Zeker verwacht ik dat een flink aantal mensen, gezond van lijf en leden,
  althans vandaag laten zien, hun benen uit het lijf te willen lopen ten behoeve van
  het solidair zijn met mensen, die in alle
  opzichten minder bedeeld werden en zijn!

  Vlotte kans trouwens dat de tomaten nog be-
  hoorlijk duur(zaam) worden, als blijkt dat
  iedereen dáárvoor in de markt is vandaag!
  :)

  Reactie door Madelief — dinsdag 7 maart 2006 @ 7.45 uur

 16. Succes alle SP afdelingen!

  Reactie door henk — dinsdag 7 maart 2006 @ 8.29 uur

 17. Uiteraard ga ik stemmen vandaag. Je mag pas klagen over het beleid als je maar wel je stem hebt uitgebracht. Ik lever vandaag 2 stemmen op Theo Cornelissen.
  Kan eigenlijk niet wachten op 2007 :)

  Reactie door jansen — dinsdag 7 maart 2006 @ 8.46 uur

 18. Zo, lekkere wandeling naar het stembureau, even een frisse neus gehaald, en alvast 2 stemmen (vriendin en ik) binnen voor de SP Nijmegen.
  Spannende dag, en ik ben benieuwd naar de uitslagen vanavond.
  Ik heb ook gefolderd voor de SP en ik hoop vanavond een mooi resultaat te zien voor de partij en voor alle vrijwilligers die hebben meegewerkt. Hopelijk hebben we heel wat mensen kunnen bereiken!

  Reactie door lost boy — dinsdag 7 maart 2006 @ 8.58 uur

 19. Helaas geen SP in Apeldoorn om op te stemmen. :(
  Er is nog werk te verzetten in Nederland, om de SP toegankelijk te maken in elke gemeente van Nederland.
  Gelukkig kan ik landelijk wel stemmen op de SP. :)

  Reactie door Hoezo ? — dinsdag 7 maart 2006 @ 9.09 uur

 20. Kan hier helaas nog geen SP stemmen, dus ik moet nog even wat anders verzinnen… Denk dat ik maar uitwijk naar een lokale partij, die is hier ook vrij links en doet het vrij goed en is m’n stem in ieder geval uitgebracht! Elke stem die niet uitgebracht word is winst voor de grote partijen in de gemeente (PvdA in dit geval) en dat willen we natuurlijk niet!

  Ben heel benieuwd naar de uitslagen vanavond!

  Reactie door Mirella — dinsdag 7 maart 2006 @ 9.13 uur

 21. Een ieder een fijne dag!!
  Ik vind het een heerlijk gevoel vandaag mijn stem uit te kunnen brengen! Eindelijk!

  Reactie door mona — dinsdag 7 maart 2006 @ 9.18 uur

 22. “Blijf niet mokkend aan de kant staan….”
  (net zócht ik er nog eens naar in Google)
  en zeker op zo’n dag als vandaag, mogen wij
  dankbaar terugzien op zijn aandeel in het
  wezenlijk betrachten medeménselijk te willen zijn, nog steeds een prachtig voor-
  beeld voor velen van ons…laten wij in
  dankbaarheid ook hém vandaag…gedenken!

  Gepaste aandacht voor wat aangedragen en
  voorgeleefd werd, nog steeds mét ons!

  Niet alleen zijn lezers, maar zeker ook zijn vrienden en intimi een goede dag ge-
  wenst !

  Madelief.

  Reactie door Madelief — dinsdag 7 maart 2006 @ 9.43 uur

 23. Madelief,

  Ik stem natuurlijk ook SP ! ik ben je tegen gekomen op de Noodrem manifestatie in Utrecht. We hebben nog even staan praten, weet je nog.

  Ik wens jou en natuurlijk iedere stemmer veel wijsheid en gezondheid

  Reactie door Paul — dinsdag 7 maart 2006 @ 9.52 uur

 24. Jeeh stemmen!… Gisteren nog allerlei politieke programma’s gekeken. De vvd opent de frontale aanval op Havana aan de Waal. Niet te geloven. Zij willen zeker een New York aan de Noordzee. Geef mij maar gewoon Nijmegen aan de Waal. Of nog beter Nederland aan de Noordzee. Want uiteindelijk wil ik in ons eigen (liefst sociale) landje wonen.
  Ook zeggen ze dat linkse mensen niet met de portefeuille economische zaken kunnen omgaan. Nou me dunkt dat de vvd bewezen heeft dit vooral zelf niet te kunnen; de euro, zorgpremies, etc..
  Ook verwijten ze links een te zachte hand m.b.t. probleemjongeren en imigranten. Links heeft het zover laten komen, zegt men. Weer een leugen van de vvd zelf; de VVD zat zelf in de kabinetten paars. Ze zijn al JAREN aan de macht in Nederland. Het is mede hun verantwoordeijkheid geweest hoe het nu met onze jeugd en imigranten gesteld is. Ze hebben zelf potdorie niets gedaan. En dan achteraf gaan mekkeren over links.
  Aanval is de beste verdediging meneer van Aartsen?
  Bah, bah,…
  Ik ga zeker stemmen op de sp en ik heb enkele volmachten. Succes Sp!!!!!!!!!

  Reactie door stan — dinsdag 7 maart 2006 @ 9.54 uur

 25. Heb net de coalitie een héél klein
  ietsie pietsie in de wielen gereden door plaatselijk te stemmen.
  Helaas geen SP hier.
  Maar de druk op de knop voelde lekker aan.
  Hij veerde zo lekker terug.
  Mensen ook al kun je geen stem op de SP uitbrengen, kun je alsnog je stem en ongenoegen laten horen! Ga stemmen!

  Reactie door Alex — dinsdag 7 maart 2006 @ 9.59 uur

 26. Ik ga vandaag sociaal stemmen, d.w.z. links, en om preciezer te zijn, S.P., want Jan Marijnissen’s partij is werelds goed bezig, en dat verdient de steun v.d. kiezer, nu, een jaar voor het landelijke gebeuren. Ik hoop heel erg op een linkse omwenteling, opdat Nederland het hard, harder, hardst eindelijk mag vervangen door sociaal, socialer, sociaalst. Hard roept n.l. bij velen hard op, terwijl een doortastende sociale aanpak ongetwijfeld meer positieve reacties oproept. Links – sociaal – stemmen is dus in ieders belang, en niet alleen je eigen.

  Reactie door Prof. Natje — dinsdag 7 maart 2006 @ 9.59 uur

 27. Raar pseudoniem v.e. andere draad is op deze blijven kleven, en dat wil ik niet, want bovenstaande reactie is de mijne, en daar hoort mijn naam bij.

  Reactie door Jan-Peter — dinsdag 7 maart 2006 @ 10.04 uur

 28. Ik vind dat er in iedere gemeente wettelijk een afdeling moet zijn van alle partijen!
  Lokaal en landelijk kunnen samengevoegd worden! in- en verdelen kan achteraf.
  Ik wil wel, maar kan niet op de beste partij van heel de wereld stemmen.
  I LOVE SP.

  Reactie door Wil — dinsdag 7 maart 2006 @ 10.06 uur

 29. Hallo allemaal,

  En ja hoor ik heb op de sp gestemd en nu hopen dat jullie echt wat aan gaan doen in deze gemeente Amsterdam en stadsdeel Amsterdam en vandaag ben ik ook jarig dus als jullie winnen komen jullie ook bij mij langs met de taart?

  Chantal

  Reactie door chantal — dinsdag 7 maart 2006 @ 10.19 uur

 30. Veel succes vandaag SP,

  Ik vind het jammer dat jullie niet in mijn gemeente vertegenwoordigd zijn, daarom zal ik niet stemmen vandaag want elke andere partij is toch een verloren stem.

  Op naar 2007 waar ik wel op de SP kan stemmen!!

  Reactie door Hans — dinsdag 7 maart 2006 @ 10.20 uur

 31. Tja … succes … stoot de regenten maar van hun troon …
  Hier in onze nieuwe Katwijk/Rijnsburg/Valkenburg gemeente is men na een recentelijke fusie zo bang dat de verkiezingen maar 4 jaartjes zijn opgeschoven … dan zijn de mensen alles wel weer vergeten ;-) …

  Reactie door Rob — dinsdag 7 maart 2006 @ 10.26 uur

 32. Paul, wat leuk, ja zeker daar kijk ik met
  plezier op terug, was het niet n.a.v. een
  medicijn en kwam je uit H.? Stonden wij daar in dat heel rustige hoekje naast de
  hoofdingang? Je weet het: gezichten vergeet
  ik niet, gesprekken evenmin, maar namen….
  och. Ja, jij en ik weten wel wat me moeten
  kiezen en wat ik je vertelde wat mij over-
  komen was, gebeurde dus nog een keer in
  mijn huis, maar niet met mij !

  Bedankt voor je goede wensen, en zeker heb
  ik er nu nog een taak bij om achter medi-
  cijnverstrekking, die zorgverzekeringen be-
  horen te vergoeden behorende bij levensred-
  dende operaties, aan te gaan.

  Dat het ons zo opnieuw zo treffen, was niet
  te voorzien. Echter de vooruitgang is nu al
  waar te nemen, testen bevredigend en het
  voorjaar in aantocht. ‘t Komt wel goed zo
  te zien ! Wijsheid? Komt hoop ik met de
  jaren en ze zijn nog niet allemaal om!

  Hoe zit het in jouw woonplaats? Zit er
  vooruitgang in? Ja, met plezier, kijk op
  die avond in december terug en nogmaals be
  dankt voor het allerplezierigste gesprek!

  Straks wandelen we rustig richting stemlo-
  kaal, verplichte wandeling, nu voor beiden,
  en verheugen ons op de uitslagen van van-
  avond.
  ‘k Hoop alleen nog maar dat massaal stemmen
  voor bejaarden mogelijk is, door voor hen
  de mogelijkheden te vereenvoudigen, hetzij
  met busjes naar een stemlokaal, of initia-
  tief van particulieren!

  De jeugd wordt met het jaar mondiger en is
  door een p.c. veel beter geïonformeerd, en
  ook op die reken ik in grote mate, én hun
  gezond verstand!

  Fijne dag Paul!

  Reactie door Madelief — dinsdag 7 maart 2006 @ 10.28 uur

 33. Toch is het lachen met die Balkenende. Als ik niet stem mag ik de komende vier jaar niet klagen.
  Nou, meneer Balkenende ik stem niet omdat er in mijn gemeente geen partij is waar ik op wil stemmen. En wie gaat mij er van weerhouden om te klagen?
  Juist diegene die stemmen mogen de komende jaren niet klagen. Want wie stemt, stemt toe.

  Reactie door Sprut — dinsdag 7 maart 2006 @ 10.38 uur

 34. Ik wil een centrumlinks college in Amsterdam van PvdA, SP en GroenLinks.

  Echter, PvdA en GL willen een coalitie met de VVD niet willen uitsluiten. Een stem op GroenLinks kan dus uiteindelijk leiden tot de VVD in het college.

  Daarom brengt alleen een stem op de SP een centrumlinks college dichterbij: stem dus juist nu: SP!

  Reactie door Carlos Witteman — dinsdag 7 maart 2006 @ 10.42 uur

 35. Het wordt D66 dit keer, de club heeft goede plannen voor mijn woonplaats. Want DAAR draait het om bij deze verkiezingen.

  Reactie door Stephan — dinsdag 7 maart 2006 @ 11.04 uur

 36. Madelief, ik ben niet bij de bijeenkomst met Jan geweest in Rotterdam, maar heb de verhalen gehoord. Ik moet Lot gelijkgeven. Rotterdam is erg complex en dat beetje extra steun zou welkom zijn geweest. Uiteraard heb ik vanmorgen om 10.15 uur gestemd op de SP Rotterdam en metname op nr. twee op de lijst: Josine Stroermann. Net als Theo al een kanjer IS, ziet het er naar uit dat ook Josine een kanjer aan het worden is. SUCCES, JOSINE EN THEO!!

  Reactie door L.M. Lembeck — dinsdag 7 maart 2006 @ 11.16 uur

 37. Ja, zou graag SP stemmen maart heb de mogelijkheid niet in onze gemeente is er geen SP-afdeling, jammer.

  Reactie door Anna — dinsdag 7 maart 2006 @ 11.37 uur

 38. Zojuist mijn stem uitgebracht en bij volmacht de stem van mijn Moeder. Twee stemmen voor de SP … En het voelde heerlijk om ook in mijn gemeente eindelijk SP te kunnen stemmen !!! Op naar een echt sociaal Nederland …

  Wimpie

  Reactie door Wimpie — dinsdag 7 maart 2006 @ 11.38 uur

 39. @28 Geheel eens dat de lokale overheid evt
  niet in de lijn ligt met wat wij één keer
  per vier jaar wél met zijn allen willen in
  meerderheidszin, en binnen die 2e Kamer de
  belangen verdedigd worden, ook door de niet
  regerende partijen.
  Lokaal is er in verhoudingsgewijs minder
  daadkracht aan te verbinden, jammer.

  @29 Chantal van harte gefeliciteerd met je
  verjaardag vandaag. Zit er nog een feestje
  in, maar politiek zingen wij samen een lied
  van verlangen met jou en vergéét niet:
  Amsterdam hééft het! Straks zeker ook weer
  dankzij ook jouw stem! Bedankt! Ga je ook
  naar Artis, het feestje is er vlak bij,
  pak snel de tram, zo mogelijk maar 1x over-
  stappen vanuit jouw adres! Veel plezier!!

  @30 Hans ga nu toch alsnog stemmen op wat
  je het meest nabij komt in het door jou ge-
  wenste beleid, opdat de politiek in Den Haag een duidelijk beeld krijgt van waar wij als burgers naar toe willen, kan toch?

  @33, Ik wil niet tegen (s)pruttelen, maar
  hier zit je wel bij meneer Marijnissen hoor
  en daar kun je natuurlijk ook een tikkeltje
  anders over denken. Het is lef hebben om ‘n
  partij toe te durven vertrouwen wat je het
  liefst voor ons allen gerealiseerd wilt
  zien. Door niet te kiezen is het achteraf
  gemakkelijk kritiek hebben door te stellen
  er niét voor gekozen te hebbe

  Zo ontslaat men zich van een partij af te
  vallen of bij te vallen en wácht af wát er
  gaat gebeur

  Moeilijk kan het wel degelijk zijn om een
  lidmaatschap aan te willen gaan, maar ons
  aller mede-verantwoordelijkheid dit – ons -
  land naar béter méé te willen hélpen is de
  uitdaging die een ieder zich persoonlijk
  mag aantrekken. Het is een collectieve ver-
  antwoordelijkheid waaraan men niet moet wil
  len ontkomen.

  Kom, overwin die aarzeling, en als je dan
  goed gekozen blijkt te hebben, is het mede
  jouw eigen inbreng geweest die daartoe
  heeft geleid en dat voelt vast veel pretti-
  ger aan dan het je afzijdig voelen.
  Overigens ben je vast niet de enige….
  Ver(s)prut(s) het niet voor jouzelf!!

  Reactie door Madelief — dinsdag 7 maart 2006 @ 11.41 uur

 40. @34 Heel goed Carlos, dat maakt het dus
  gemakkelijk kiezen. In teveel plaatsen moet
  men dan zich anderszins behelpen en maakt er soms nog het beste van, dan maar 1x lo-
  kaal te kiezen en volgend jaar lándelijk
  DE keus te maken die men werkelijk voor ogen had: SP. Vanavond feest in Amsterdam!

  Reactie door Madelief — dinsdag 7 maart 2006 @ 11.45 uur

 41. Mijn stem zal uitgaan naar een lokale partij, daar ook in mijn woonplaats (nog) geen SP aanwezig is. De partij van mijn keuze zal wel een lokale vertegenwoording zijn van 3 landelijke partijen, een progressieve wel te verstaan. In 2010 hoop ik wel te kunnen gaan stemmen op de partij van mijn voorkeur, maar tot dat moment is het roeien met de riemen die ik heb.

  Reactie door Harm Burgers — dinsdag 7 maart 2006 @ 11.52 uur

 42. Ik neem nu net de stemlijst door van het CDA van de stad Heerlen.
  Zie ik daar een docent op de lijst staan, die op een gegeven moment een soort rector werd op de middelbare detailHandel school. Het was een droge Nederlands leraar die een beetje op de achtergond functioneerde.
  Toen hij rector werd steeg het meteen naar zijn bol. Van een gelaten, meegaande goeierrd ontpopte hij zij als een tiranieke eikel.

  Dit belooft nog wat voor het CDA

  Reactie door alexander — dinsdag 7 maart 2006 @ 11.59 uur

 43. Waar moet het heen?
  Hoe zal het gaan?

  Kijk uit, de tomaten komen eraan!
  Succes!

  Reactie door Tomaat — dinsdag 7 maart 2006 @ 12.14 uur

 44. Omdat er in Waalwijk geen afd. van de SP is kan ik helaas als lid m ijn stem niet uitbrengen.
  Zou het nu bij een volgende keer niet mogelijk zijn om alle gedupeerde SP leden toch te laten stemmen en de praktische mogelijkheden moeten dan goed bekeken worden, en dan die stemmen over alle gemeenten waar wel een SP afdeling is eerlijk te verdelen volgens eeen bepaalde sleutel???

  Reactie door Nettie van Rooij — dinsdag 7 maart 2006 @ 12.16 uur

 45. @36 Natuurlijk Lydia als rechtgeaarde
  Rotterdamse, ‘de stad waar alles kan’, heb
  je uiteraard op een SP raadslid gestemd en
  zo genuanceerd mogelijk natuurlijk, twijfel
  ik niet aan !
  Waarover ik het tegenover Lot, ging over
  wat uitlatingen, waar je kennelijk overheen
  gelezen hebt en niet hebt begrepen, dat als
  de SP vandaag vooruit geholpen moet worden,
  die dag dan ook aan alle kanten te benutten
  Vrije meningsuiting hé?
  Mij ontlokte haar bijdrage dus duidelijk
  wat andere gevoelens daarnaast en ‘vandaag
  heb ik het (hier) voor het zeggen’ in het
  belang van de kiezende burger én de SP !
  Vandaag maak ik dan ook zeker daar graag ge
  bruik van! Gaat het verder naar het zin bij
  de SP Rotterdam, enige vooruitgang te be-
  speuren? De door de SP ter plekke gemaakte
  reclame aan alle kanten zal er ongetwijfeld
  vruchten doen afwerpen: ik kijk er met be-
  langstelling naar uit, vanavond laat!
  Fijne dag gewenst, hoor!

  Reactie door Madelief — dinsdag 7 maart 2006 @ 12.19 uur

 46. Hoorde vanmorgen op de radio een VVD-er die was afgeknapt op de uithalen van Wiegel, gedaan in Nederland kiest.
  Hij wenste niet langer om zo’n arrogante club zijn stem te geven.
  Goed gedaan Wiegel, weer een zieltje erbij voor links.

  Reactie door Tomaat — dinsdag 7 maart 2006 @ 12.20 uur

 47. Het is toch wel heel opvallend en daarnaast uiterst schrijnend hoe de VVD meent campagne te moeten voeren.
  Getuigd werkelijk van ‘beschaving’
  In plaats van een visie uit te dragen, te komen met perspectieven, het zich kunnen voorstaan op behaald succes, hanteert men daarentegen de methode van het onbeschaamd modder gooien.
  Moest niet alleen D66 het ontgelden; ‘ga lekker buiten spelen’.
  Dit dan slinks uitgebraakt door een ‘erelid’ waarvoor dan blijkbaar door de zittende club geen verantwoordelijkheid dient te worden gedragen.
  Van je ‘vrinden’ moet je het maar hebben!

  Het is alsof men niet langer meer gelooft in dit kabinetbeleid, óók ziet dat het aan alle kanten rammelt en daarom bewust D66 schoffeert om het kabinet onder spanning te zetten.
  Wellicht met als doel om het kabinet te latten ploffen, zodat men kan zeggen ’we hebben het karwei niet af kunnen maken’
  Daarnaast het uiterst infantiele (naar Amerikaans voorbeeld) aandoende Roos –campagnespotje.
  Dan nog die gekleurde stemwijzer.
  Weliswaar zelf niet geïnitieerd, (of toch?)
  Als zichzelf respecterende partij had men zich van dergelijke praktijken krachtig dienen te distantiëren
  Het rode rozen uidelen door de ontaarde Van Aartsen. En dan als klap op de vuurpijl, (of moet ik zeggen kruisraket) minister Kamp en de onvolprezen al eerder van ‘beschaving’ blijk te hebben gegeven van Aartsen met droge ogen op televisie het Nederlandse volk waarschuwend voor de ‘Linkse Dreiging’

  In plaats van iets te kunnen verdedigen kiest men door gebrek hieraan onbeschaamd de aanval.
  Normen en waarden predikend maar zelf alle fatsoensnormen overschrijdend.Bah!
  Ik hoop werkelijk dat ze de intelligentie van de kiezer hebben onderschat en de rekening gepresenteerd krijgen!

  Reactie door Wattenstaafie — dinsdag 7 maart 2006 @ 12.22 uur

 48. Beste,
  Jammer, jammer, dat de SP nog niet meedoet aan de gemeentelijke verkiezingen in Terneuzen.

  Reactie door M.Haanraads-Everhartz — dinsdag 7 maart 2006 @ 12.25 uur

 49. @44 Nettie
  In Waalwijk is, in tegenstelling tot in de gemeente waar ik woon, Heusden, wel degelijk een SP-afdeling. Die heeft er echter voor gekozen om als zeer jonge afdeling nog niet mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen.
  Hier in Heusden hebben we pasgeleden een start gemaakt met het oprichten van een afdeling en ook al enkele enthousiaste mensen achter ons gekregen. Na de verkiezingen gaan we verder met het opzetten van de afdeling, om in aanloop naar diezelfde verkiezingen niet de schij te wekken dat er vandaag op ons gestemd kan worden.
  Voor meer info over jouw afdeling :

  waalwijk.sp.nl

  Hopenlijk over 4 jaar zowel in Waalwijk als Heusden de mogelijkheid om SP te stemmen!!!

  Reactie door Danny — dinsdag 7 maart 2006 @ 12.33 uur

 50. Ook in Culemborg is er gestemd op SP, namelijk door mij! Ik hoop natuurlijk nog veel meer mensen … :-)

  Zet hem op Jan!

  Reactie door Priscilla — dinsdag 7 maart 2006 @ 12.46 uur

 51. Maar goed dat ik even op dit log kijk, was ik toch bijna vergeten dat ik nog moet stemmen!

  Nou tot straks dan…ben even mijn SP stem aan het uitbrengen…

  Reactie door e.krul — dinsdag 7 maart 2006 @ 12.48 uur

 52. Eindelijk is het zover! Wij hebben al gestemd, op de SP natuurlijk…

  Reactie door J3roen — dinsdag 7 maart 2006 @ 12.49 uur

 53. Voor het eerst in 50 jaar zal ik vandaag niet gaan stemmen in Zundert. De Raad heeft er hier 4 jaar een potje van gemaakt.
  We zijn aan de 3e burgemeester bezig en aan
  het 2e Kollege. En de partijen uit de vorige Raad zijn te hufterig om voor dat misfunktioneren een behoorlijk excuus aan de kiezers aan te bieden. 2e reden is dat de lokale “politici” zich nooit zullen uitlaten over landelijke issues, waar heel Nederland overheen valt. Je weet nooit hoe ze landelijk denken. De 3e reden is dat we
  in Zundert nog geen afdeling hebben en daarom ook geen eigen lijst. Ik hoop dat die draad direkt na de volgende verkiezingen wordt opgepakt. De laatste keer hadden we toch honderden stemmen.

  Reactie door pieter verbunt — dinsdag 7 maart 2006 @ 12.53 uur

 54. @46 Wattenstaafie, de Nederlandse kiezer is
  niet gek hoor! Die heeft kunnen zien wat
  het Kabinet aan Besluitvorming meende te
  moeten aandragen. De coalitiepartijen werden zelfs af en toe door de eigen achter
  ban niet meer gesteund: dát zegt toch meer
  dan genoeg.
  De oppositie heeft zéker niet alle voorstel
  len gesteund, en soms nog érger weten te
  voorkomen.
  Straks wordt weer tot en met overdreven dat
  de oppositie het toch veelal eens is ge-
  weest met DE Regering, niet dus, en mee-
  levende insiders is dat tot en met bekend.
  Genoeg zwarte dagen voor de oppositie, waar
  in zij onvoldoende bijval kregen.
  Dat na het gehakketak van het C.D.A. op de
  PvdA deze laatste, het regéren danook aan
  de huidige coalitie heeft doen voorbehouden, om er dan ook als Kabinet de
  volledige credit voor te kunnen opeisen, is
  een juiste diplomatieke zet geweest.
  Het huidige Kabinet kan de PvdA niet gaan
  verwijten dat deze continu is gaan dwars
  liggen en regéren onmogelijk maakte.
  Oorzaak en gevolg liggen in elkaars ver-
  lengde en de kiezer heeft het uiteindelijk
  allemaal door!
  Openlijk de burger waarschuwen voor de
  “Linkse Dreiging” is nu wel ongeveer het
  allerlaatste, waardoor de VVD op hoe langer
  hoe minder sympathie zal kunnen gaan reke-
  nen.
  Zelfs niet politiek geïnteresseerden zullen
  dit volstrekt onsportieve gedrag van de vvd
  afwijzen.
  Voor een dergelijk gedrag wordt deze zich
  nu gráág noemende ‘volkspartij’ zeker wis
  en waarachtig de rekening gepresenteerd,
  vanavond nog !
  Bezwerende stemmen die niets beweren zullen
  de nuchtere burger heus niet deren !
  Elitair Nederland dat zich meent te verte-
  genwoordigen, door WEU VAN DE VEU VEU DEU,
  komt hoe langer hoe meer bedrogen uit en zal zich meer en meer gaan distanciëren van
  een dergelijk gedachtegoed, oftewel ‘gebrek
  aan goede gedáchten’.
  Impotentie maakt plaats voor importantie en
  impertinentie voor intelligentie! Jammer!

  Reactie door Madelief — dinsdag 7 maart 2006 @ 12.53 uur

 55. Doe mee…stem SP!

  Reactie door H.A. Weidema — dinsdag 7 maart 2006 @ 12.56 uur

 56. Goede gelegenheid voor E.Krul om vast op
  een verkiezingspoezie te gaan broeden, voor
  vanavond laat. In the mood, of werken onder
  meer atmosferische storingen etc. tégen?
  Hier hopen we natuurlijk dat je in een con-
  ditie bent om ons hier weer met een van je
  creaties te verrassen, tot later Eleonora!
  Hartelijke groet, Madelief.

  Reactie door Madelief — dinsdag 7 maart 2006 @ 12.59 uur

 57. Vanmorgen voor het stembureau nog flyers uit staan delen, eerst zelf SP gestemd natuurlijk,uit de gesprekken met de stemmers was geen grote verdeeldheid te merken, over het algemeen werd er veel “links” gestemd..De SP is met de PVDA favoriet, althans aon ik opmaken uit de gesprekken met de stemmers! Heb de PVDA stemmers ervan proberen te overtuigen dat zwak rood niet leidt…nu maar hopen!

  Reactie door Jeffry Bonnet — dinsdag 7 maart 2006 @ 13.02 uur

 58. Ja zou graag SP stemmen,maar ik heb de mogelijkeheid niet in onze gemeente.
  Jammer er is geen SP afdeling. (Gemeente Bergen L )

  Reactie door peter peeters — dinsdag 7 maart 2006 @ 13.05 uur

 59. …zo dat was dat, ik heb nog geprobeerd de mensen die voor mij waren, te overtuigen dat ze vooral sp moesten stemmen, maar of dat ook daadwerkelijk gebeurd is…wel waren ze onder de indruk van mijn standpunten om toch vooral SP te stemmen.

  Benieuwd wat vanavond de ontknoping zal zijn in het kiesgedrag van mensen.

  Reactie door e.krul — dinsdag 7 maart 2006 @ 13.06 uur

 60. Ach Madelief
  Ik sprak laatst iemand die stemt lokaal VVD en nationaal SP?!
  Ik vroeg haar dit te motiveren,kreeg echter geen antwoord!
  Snap jij het nog?
  Groet

  Reactie door Wattenstaafie — dinsdag 7 maart 2006 @ 13.06 uur

 61. 56 Madelief

  Vanavond laat dat red ik niet…maar ik volg alles na 20.00 uur in bed gekluisterd aan de radio.

  Ook knus en gezellig zo in bed met de radio aan.

  Niet echt inspirerend tot prozaïsche gedachten, laat staan tot het neerpennen daarvan, maar wel lekker ontspannend en vooral als de SP op winst komt te staan is dat goed voor het hart.

  Hartelijke groet,

  Eleonora

  Reactie door e.krul — dinsdag 7 maart 2006 @ 13.12 uur

 62. Tjonge jonge wat een gemeenten zijn er die geen SP hebben.

  Daar moet toch echt wat aan gedaan worden Jan!

  Reactie door e.krul — dinsdag 7 maart 2006 @ 13.15 uur

 63. Geen SP in mijn dorp. Alleen VVD, CDA, D66 en PvdA. Helaas kies ik vandaag PvdA.

  Reactie door Ilonka — dinsdag 7 maart 2006 @ 13.17 uur

 64. Zo vies zijn de uithalen van de VVD ook weer niet. Ik vond deze in de ja-campagne tijdens de europesche grondwet veel smeriger.

  Ze dreigen nu tenminste niet met oorlog. Zelfs het licht blijft branden.

  En dat geneuzel van Wiegel, is alleen maar grappig. Het is te vergelijken met het gefrustreerde cynische Amerikaanse republiekeinse senatoren.
  Ik hoop alleen dat de Nederlander er doorheen prikt.

  Reactie door alexander — dinsdag 7 maart 2006 @ 13.17 uur

 65. Mijn stem heb ik vanmorgen om 9.15 uitgebracht, de partij waar deze maatschappij iets aan heeft.
  Geen twijfels, je doet waar je voor staat.
  Jan Marijnissen jij bent mijn idool!!!!
  Geef mij vandaag meteen ook op als lid SP.

  Reactie door Margo — dinsdag 7 maart 2006 @ 13.21 uur

 66. Balkenende heeft gisteravond zó streng gezegd, dat we vandaag moesten gaan stemmen, dat ik maar op hem ga stemmen, vandaag….. :)

  Reactie door Olav Meijer — dinsdag 7 maart 2006 @ 13.31 uur

 67. De laatste dag met van Aartsen aan het roer van de VVD. Geniet er nog maar ff van!

  Reactie door Jabbeke de Haan — dinsdag 7 maart 2006 @ 13.57 uur

 68. Helaas gaat mijn stem vandaag niet naar de SP, domweg omdat er in mijn gemeente (nog) geen SP actief is. Wat ik dan wel ga stemmen? Geen idee, maar mijn stem zal iig niet verloren gaan. Ik heb als vrouw stemrecht en zal daar zeker gebruik van maken. In geen geval zal mijn (niet gebruikte) stem naar de grootste partij (hier CDA) gaan.
  Iedereen heel veel succes gewenst vandaag!

  Reactie door Daniëlle — dinsdag 7 maart 2006 @ 13.59 uur

 69. @ Lot van Baaren (11):

  Goed verhaal, Lot!

  @ Madelief (14):

  Lot haalt het imago van de afdeling Rotterdam helaaml niet omlaag. Integendeel, ze versterkt dat. Het is een van de afdelingen, die veel oog heeft en werk verzet voor allochtonen en hun integratie. Een voorbeeld voor anderen. Haar kritiek lijkt mij, evenals Lydia, (36), gerechtvaardigd. (Ik was er zelf niet bij). En of ze haar kritiek meedeelt als afdelinsgbestuurslid of niet, doet niet ter zake.
  Als je bedoelt: deze opmerkingen hadden beter op een ander moment gekund: daar kan ik nog wel inkomen.

  Reactie door Olav Meijer — dinsdag 7 maart 2006 @ 14.01 uur

 70. in Heerlen wordt Sp gestemd
  Hup! voor Riet de Wit!!

  Reactie door Danny — dinsdag 7 maart 2006 @ 14.01 uur

 71. Ook in mijn gemeente geen SP !!! :(

  Dan maar Groen Links … al die Dorps Belang en Leefbaar partijtjes zie ik niet zitten, ze zijn hier wel het grootst.
  Zou dolgraag een SP hier oprichten, of liever daarbij betrokken zijn; ik ben beetje te creatief type om zoiets zelf op te zetten.

  Maar ja….ik hoop van harte dat de SP het gigantisch goed gaat doen vandaag…
  Succes!

  Reactie door Pietje af — dinsdag 7 maart 2006 @ 14.03 uur

 72. @13 Madelief,

  Ik ben zo rood als een tomaat, eet vandaag ook tomatensoep, we houden het wel in stijl deze dag, maar wens niet zelf in de soep te worden verwerkt.
  Ben ik veel te taai voor.

  Verder ben ik het met je eens in je reactie op Lot, dat dit inderdaad wel via een normale e-mail had gekund, dit komt op mij over als Jan even een trap na te willen geven. Dit had ze moeten zeggen toen hij daar in Rotterdam was en niet op het log en zeker niet op deze dag.

  Ik ga de ballen voor de soep draaien.
  Fijne dag gewenst allen en op naar een grote SP-OVERWINNING.

  Reactie door Tomaat — dinsdag 7 maart 2006 @ 14.12 uur

 73. @69
  Hee ik heb een naamgenoot hiero !

  Reactie door Danny — dinsdag 7 maart 2006 @ 14.12 uur

 74. Olav Mijer, wat is er aan de hand? Niet doen hoor. 

  Maar ja, krijgt hij tenminste nog één stem.

  Reactie door Gandalf — dinsdag 7 maart 2006 @ 14.18 uur

 75. @48 Beste M. Haanraads-Everhartz
  U kunt weliswaar vandaag nog geen SP stemmen, maar u kunt de SP wel steunen: U kunt lid worden en meehelpen met het verder opbouwen van de afdeling! Zodat u over vier jaar wel SP kunt stemmen!
  Hopelijk tot ziens

  Reactie door Janco — dinsdag 7 maart 2006 @ 14.20 uur

 76. @74 Gandalf,

  Olav heeft het over vandaag, de grapjas.
  Balkie krijgt helemaal geen stem. ;)

  Reactie door Tomaat — dinsdag 7 maart 2006 @ 14.28 uur

 77. @11, Lot van Baaren

  Volgens mij is je kritiek wèl terecht.
  Er is nog een boel werk te doen voor de SP, waar het om allochtonen gaat. Onder deze mensen zijn óók een heleboel die eigenlijk gewoon lid van de SP zouden moeten worden! Maar niemand wordt zomaar vanzelf lid. Leden moeten geworven worden, en als ‘t even kan ook actief gemaakt.
  Het campagnevoeren is dus nog lang niet klaar, wanneer we vanavond onze talrijke overwinnings vieren.
  De overwinnings van vandaag kunnen een mooie opsteker zijn om nieuwe leden te werven, en dan vooral bij de groepen die nu nog ondervertegenwoordigd zijn in het SP-ledenbestand.
  Dus: zet ‘m op! Maar dat doe je al. Nu andere SP-ers ook. Laat merken waar de SP voor staat, vooral wanneer je met collega’s en buren praat die een beetje anders zijn als jijzelf, want je hebt dezelfde belangen. Namelijk dat het geteisem wat ONZE wereld regeert, eindelijk eens oprot.
  In Rotterdam, en een aantal andere plaatsen valt de SP tussen een titanengevecht? Is zo, maar SP-ers hebben één voordeel. SP-ers kunnen gewoon zichzelf blijven, hoeven zich niet anders voor te doen om stemmetjes te winnen. Andere partijen zijn groter, hun argumenten zijn ècht niet sterk.
  Èn stevige kritiek, èn je inzetten voor de campagne, zoals jij doet, dat zie je niet bij andere partijen. Dat maakt de SP sterk.

  Reactie door Jan Nijman — dinsdag 7 maart 2006 @ 14.36 uur

 78. @ Gandalf (74):

  Tja, maar misschien nog ongeldig ook, achteraf gezien. Want ik moet zijn naam natuurlijk wel bijschrijven….. :)

  Reactie door Olav Meijer — dinsdag 7 maart 2006 @ 14.36 uur

 79. Beste Jan,ik heb vanmorgen vroeg al gestemd !
  Op de lijsttrekker van de S.P alhier !
  Dus Jan-Peter kan mij in ieder geval niets meer verwijten !
  Ik heb mijn plicht gedaan !
  Aan het spelletje Bos-Balkenende heb ik in ieder geval niet mee gedaan.
  Ik gun jou en iedere S.P medewerker dan ook een goede uitslag vanavond !

  Met vriendelijke Groet !

  Reactie door Peter Grootheest Junioir ! — dinsdag 7 maart 2006 @ 14.47 uur

 80. Ik stem op Ingrid de Leeuw, onze lijsttrekker voor de SP, zelf sta ik op plaats 8 op de kieslijst, ben benieuwd of ik nog stemmen krijg.
  De hartelijke groeten.

  Reactie door ROJO — dinsdag 7 maart 2006 @ 14.47 uur

 81. @11 Lot.

  Goed verhaal,Lot,over de allochtonen / medemensen onder ons.
  Ik zou het verhaal zo uit willen printen en gaan flyeren.
  Maar ja, Nederland is zo ontzettend democratisch……1 uur later zou ik dood zijn…..

  Wat je schrijft over Jan; ieder zijn eigen mening, da’s het mooie van deze partij. Niet zo vreselijk rechtlijnig, vol met individualistische, vaak excentrieke mensen met een eigen willetje en voor buitenstaanders soms met een onbegrijpelijke, “vreemde” mening.

  Ik ga niet stemmen!
  Waarom niet?
  Haha, in Deventer zijn geen gemeenteraads-
  verkiezingen. Hebben we al eerder gedaan i.v.m. samenvoeging met andere gemeenten.
  Tja, Deventer is ZO ver vooruit op de rest van Nederland.Ahum (“Aglum” zou Najib Amhali zeggen).

  Maar in mijn hoofd heb ik wel gestemd.
  Lia en Michel in Heerlen, denk eraan, SP stemmen!

  Veel succes allemaal vandaag!

  Groeten van Willem uit Deventer.

  Schaamt zich een Nederlander te zijn,
  trots als een hond met 7 ……. een
  SP-er te zijn.

  Reactie door Willem v.d. Donk — dinsdag 7 maart 2006 @ 15.33 uur

 82. @ 70 Danny,

  Hier ook. 2x Riet

  Reactie door alexander — dinsdag 7 maart 2006 @ 15.44 uur

 83. @60 Wattenstaafie, ja zeker begrijp ik het
  nog beter, als gebleken is, dat er mogelijk
  ter plaatse niét op de SP te stemmen valt;
  misschien wel handig om het gedachtegoed in
  de eigen gemeente van de SP over te dragen
  met de pet van de vvd op.
  Ook als de vvd ter plekke niet te pruimen
  zou zijn, althans iemand in de nabijheid om
  onverteerbare zaken tegen te houden, die
  anders mogelijk ‘doorgedrukt’ zouden worden. Tweeslachtig optreden? Ja, maar met
  de Kieswet van nu vraagt men daarom !

  Zolang het krom geregeld is in dit land, nl. dat we wel met zijn allen de landspoli-
  tiek mogen beïnvloeden, maar daar in de ei-
  gen woonplaats géén handen en voeten aan
  kunnen geven, blijft deze ongelijkheid van
  zo te moeten handelen dus bestaan.

  Nettie, zie @44, stelt een verdeelsleutel
  voor tav mensen die consekwent willen stem-
  men en als dat kan, voel ik daar wel wat
  voor.
  In het verleden kwam ik ook wel eens mensen
  bij zo’n stemburo tegen, die vroegen, op
  welke andere partij ik mogelijk had willen
  stemmen, en ook of de partij van mijn keuze
  een vertegenwoordiging in de Raad had.
  Kijk, met Nettie ben ik geheel eens, dat zo
  iets toch in redelijkheid moet kunnen worden uitgewerkt.

  Partijcongressen moeten er voor zorgen dat
  een beleid niet alleen in het voordeel van
  een enkele gemeente gewaarborgd wordt, maar
  dat elke gemeente aanspraak kan maken op
  eenduidige regelingen. Men zou ten onrechte
  van de éne naar de andere plaats gaan ver-
  huizen. Heeft een gemeente veel kapitaal-
  krachtige inwoners, maar onvoldoende werk-
  gelegenheid voor de rest van die bevolking,
  loopt elke vorm van beleid al direct stuk.

  Het is nog steeds zaak dat gemeenten de uitgezette lijn van de Partij, in de Kamer
  door álle burgers vertegenwoordigd, in re-
  sultaten weten om te zetten voor de indivi
  duele gemeenten, ook al zijn er ter plekke
  géén geméénteráádszétels!!

  Het kan toch niet zo zijn, dat gemeenten
  politiek Den Haag hun agenda dikteren, en
  er voorbij gegaan wordt aan een groot aan-
  tal kiezers die volgend jaar weer mee mogen
  stemmen, maar dat ook 4 jaar terug deden,
  ook landsbelangen in het vaandel hebbend.

  Afgezien van het feit, dat men in dat geval
  voor spek en bonen dan lándelijk kiést, en plaatselijke afdelingen een geheel eigen in
  houd en opzet van hun politiek tot uitdruk-
  king zouden kunnen gaan brengen, met alle
  (uit de hand lopen)gevolgen vandien!
  Laten we het bij de SP houden:
  Kabinet, Kamers, Regering en Lokale Overheid moeten niet ontaarden in een abso-
  luut onoverzichtelijk méérsporenbeleid !
  Over dit punt bestaat al heel lange tijd
  behoorlijke wrevel en zal ook een keer onder ogen gezien moeten worden, zeker!

  Reactie door Madelief — dinsdag 7 maart 2006 @ 15.44 uur

 84. ik heb ook weer met mensen gespoken die niet gaan stemmen. Ze hebben er geen vertrouwen meer in.

  Jammer, sit zijn wel de mensen die erg afhankelijk zijn van de politiek, en voortdurend hard getroffen.

  Hoewel ik ze probeerde ze te motiveren, lukte het niet. Jammer is dat de mensen die juist veel kunnen winnen bij een andere wind, thuis blijven.

  Jammer

  Reactie door alexander — dinsdag 7 maart 2006 @ 15.47 uur

 85. Madelief

  Tja, zo had ik het nog niet gezien, infiltreren als ‘mol’ haha…
  Helaas begrijp ik haar niet want hier in Alkmaar is de SP wel degelijk vertegenwoordigd….

  Reactie door Wattenstaafie — dinsdag 7 maart 2006 @ 16.01 uur

 86. Benieuwd hoevéél sociale mensen er nóg in dit land zijn…

  Reactie door Lezer — dinsdag 7 maart 2006 @ 16.03 uur

 87. Jammer jongens,lage opkomst in de grote steden,trouwe aanhang in suburbia. ;) ;) ;)
  Mijn dag wordt steeds beter.

  Reactie door lidewijn — dinsdag 7 maart 2006 @ 16.14 uur

 88. Hup Jan.

  We slaan ze in de ban.

  Veel succes.

  Michael

  Reactie door Michael — dinsdag 7 maart 2006 @ 16.16 uur

 89. Olav, je bevestigt inderdaad wat ik o.m.
  bedoelde! Hoopte ik toch dat e.e.a. vol-
  strekt duidelijk was en blijf ik bij mijn
  reaktie en dat kan niet verwonderlijk zijn,
  vandaag..!

  Reactie door Madelief — dinsdag 7 maart 2006 @ 16.17 uur

 90. Eleonora, is e.e.a. per tv volgen je onmo-
  gelijk geworden? Maar ‘t is ook goed moge-
  lijk dat je bij bepaalde medicatie van het
  een op het andere moment onder zeil raakt,
  dan kun je inderdaad beter al ter bestemder
  plekke zijn. Moeilijk hé, om een balans te
  vinden voor elke dag die steeds anders kan
  zijn, sterkte, maar ik hoop dat de uitslag
  je zal verrassen.
  Ik verwacht ook erg veel van gezonde jeugd
  die nu 18, 22 en 26 zijn en er alles aan
  kunnen doen om mee te werken aan een even-
  wichtig beleid voor werk én inkomen voor
  ons allemaal! Vanavond pak een mediciaal
  rood drankje op je gezondheid! Sterkte en
  hartelijke groeten, Madelief.

  Reactie door Madelief — dinsdag 7 maart 2006 @ 16.25 uur

 91. Dit is de eerste keer dat de SP meedoet in mijn gemeente.
  Drie keer raden waar wij straks op gaan stemmen!!!!!!!

  Jo

  Reactie door Jo — dinsdag 7 maart 2006 @ 16.30 uur

 92. Zoals al eerder werd aangegeven gaat het om beschaving, en wel in een vorm die men in zowel de landelijke als de lokale politiek vergeten is of er uit eigenbelang niet van wil horen. Ik stem in elk geval SP, wie volgt?

  Reactie door Richard — dinsdag 7 maart 2006 @ 16.36 uur

 93. SP, rode knop ingeduwd, en nou maar hopen dat de software werkt.

  Reactie door Emiel — dinsdag 7 maart 2006 @ 16.43 uur

 94. @87 Jo,

  Ik doe een gokje. SP natuurlijk!

  Reactie door Tomaat — dinsdag 7 maart 2006 @ 16.47 uur

 95. @72 Zou ik nu tegen mezelf praten?
  Natuurlijk maak ik ook die gevulde soep,
  en zeker weten dat de bállen ín de soép
  gaan, en ik géén soep maak voor die bállen!
  Reken maar, dat ik nog wel een receptje
  heb voor gevulde tomaat, om op te…eten:
  vullen met zálm of oranje garnalen, en nu de vvd er mee gaat kappen, wat van die heel
  kleine kappertjes, gesnipperde bieslook in
  een je lippen aflikkend romig sausje, met
  wat sherry die ik onze lieverd, Diederik,
  afhandig maak, want één slokje zal hij vast
  wel kunnen missen, de schat! Hij lijkt me
  de aangewezen figuur om nog snel zo’n echt
  Oranjebittertje extra aan te bieden, na het
  zuur komt toch het zoet?

  Trouwens ik snap nog steeds niet, waarom de
  vvd ook meende rozen te moeten gaan uitdelen? Gladiolen, je weet wel van die…
  en je hebt ze ook in het rood en oranje!

  Ja, met elkaar moeten we van de SP kunnen
  genieten, maar niet van elkaar lotgenoten
  maken, daar word ik nooit zo vrolijk van en
  op een dag als vandaag viert optimisme de
  boventoon voor álles en iedereen.

  Ja weet je wat, ik lust nog wel een kom soep met veel dóór(jou)gedraaide bállen en
  bewaar nog wat voor me tot middernacht !
  Van jus de tomate kan ik nog wel wat op!

  Reactie door Madelief — dinsdag 7 maart 2006 @ 16.49 uur

 96. 7 Maart 2006, de dag dat je kunt stemmen op die partij waarmee je vereenzelfd voelt.
  Maar wat te doen als die partij niet in jouw gemeente aanwezig is. Hier in mijn woongemeente hadden wij de SP, helaas in het politieke geweld, jaren geleden ten onder gegaan. De laaste 3 jaar hebben wij 5 bugermeesters en 8 wethouders versleten.
  De inwoners hier zijn zo moe, doodmoe van al dat gekakel dat weinig mensen nog behoeften hebben om hun stem uit te brengen. Ook ikzelf zag er geen brood meer in. Maar daar was het licht, vorige week tijdens de marktdag zag ik een standje, alles was wit en daar stond ook een SP-dame Corrie Sciacca-Noordhuis waarmee ik 8 jaar geleden op de lijst stond. Hebben wij een nieuwe partij vroeg ik, nee antwoorde Corry, dit is de actiegroep “Witte Zakdoek” STEM BLANCO.
  Een blanco stem betekent dat u, deelname aan democratische verkiezingen wel belangrijk vindt, maar dat u protesteert tegen de héle politiek en het héle bestuur in Delfzijl. Blanco stemmen tellen niet mee voor de zetelverdeling, maar wel voor het opkomstpercentage. Dus voor het eerst van mijn leven heb ik blanco gestemd.
  Ook als er geen SP in jouw gemeente aanwezig is zou je blanco kunnen stemmen.

  Reactie door h.hiensch — dinsdag 7 maart 2006 @ 16.59 uur

 97. @94 Tomaat

  Deze kans laten wij ECHT niet schieten ;)

  Reactie door Jo — dinsdag 7 maart 2006 @ 17.08 uur

 98. Dit is humor!!

  http://www.volkskrantblog.nl/pub/blogs/entry.php?id=36424

  SP-ballonnen onderschept op Rode Plein

  Moskou (bijdrage van Владимир Ильич Ульянов).- Een verdacht koppel ballonnen is gistermiddag rond drie uur door de veiligheidsdiensten van het Kremlin uit de lucht gehaald boven het Rode Plein. Uit betrouwbare bron is vernomen dat de Russische geheime dienst de ballonnen volgde vanaf het moment dat ze het luchtruim binnendreven. Er komen wel vaker westerse ballonnen in het Russische luchtruim terecht. Daar is normaal gesproken niet veel mis mee. Dit koppel van vijf ballonnen droeg echter een gigantisch pamflet en dat wekte de achterdocht van de Russen. “Что делать? (Sjto delat?)”. Ja precies, wat te doen? Men besloot om het ballonnenkoppel gecontroleerd uit de vaart te nemen. Dat wil zeggen, hoogst waarschijnlijk met behulp van een Kalashnikov.
  Inmiddels is het pamflet op de vertaalafdeling van de veiligheidsdienst gedecodeerd. Er stond zoiets als: “старты более лучшие Нидерланды в zaanstad”, een slechte vertaling van: “een beter Nederland begint in Zaanstad”. Hier was duidelijk sprake van een opruiend pamflet, dat wel onderdeel moest uitmaken van een concrete strategie voor een volgens strikte lijnen georganiseerde machtsgreep. Het deed te erg denken aan een zekere Oeljanov die begin vorige eeuw de Tsaar van zijn troon joeg. Voor je het weet is er sprake van een nieuwe revolutie. Een revolte die eigenlijk is bedoeld voor die stad aan de Zaan. Dat meteorologische omstandigheden er de oorzaak van zijn dat het gepamfletteerde koppel SP-ballonnen geschiedenis schrijft in Moskou, terwijl ze eigenlijk bedoeld was om op symbolische wijze SP-kandidaten op het Bannehofse pluche te laten neerdalen, daar trapt een eenmaal achterdochtige Moskoviet niet in!

  Reactie door Wattenstaafie — dinsdag 7 maart 2006 @ 17.16 uur

 99. @95

  Natuurlijk zit je niet tegen jezelf te praten, logisch op een dag als deze dat je tomatensoep eet.

  Dit heet meeleven met de SP.

  Trouwens, niet te veel rode liflafjes hè?
  Wel een beetje om je figuurtje denken.

  En ZALM in een TOMAAT?
  Doodzonde op zo’n mooie dag, normaal gesproken wel lekker, maar vandaag niet.
  Tomaatjes door de sla met RODE BIETJES naast de TOMATENSOEP, daar doen we het vandaag mee.

  Já en wat die rozen betreft, misschien doen de gladiolen het nèt zó SLECHT als de VVD zelf.

  Smakelijk eten en we wachten met spanning op de overwinnings-uitslag van de SP.
  Ik blijf er in ieder geval voorop vanavond.
  IK LEEF MEE MET DE SP.

  Fijne avond gewenst aan elk en op naar de overwinning.

  Reactie door Tomaat — dinsdag 7 maart 2006 @ 17.31 uur

 100. Jaaa , voelt best goed om op jullie te stemmen,ik heb alle vertrouwen in de SP!

  Reactie door äåö — dinsdag 7 maart 2006 @ 17.34 uur

 101. @ Madelief (83):

  Volgens mij heb je een verkeerd beeld van de Kieswet. De inschrijving van partijen, de kieslijsten, enz.: dat is allemaal uniform geregeld. Het ligt domweg aan de SP zelf als in een bepaalde gemeente geen kandidaten zijn gesteld. Misschien is er b.v. nog geen plaatselijke afdeling, of is er nog niet genoeg “power” om mensen kandidaat te stellen voor de gemeenteraad. In principe hebben de burgers allen even veel mogelijkheden om de politiek landelijk zowel als plaatselijk te “beïnvloeden”. (Even ervan afgezien, dat niet-Nederlanders wel aan lokale verkiezingen mogen deelnemen -mits minstens vijf jaar in Nederland legaal verblijvend-, maar niet aan landelijke).

  De “alternatieve” keuze voor een VVD-er vind ik nogal merkwaardig. Een lokale partij en Groen Links (indien mogelijk)liggen dan toch nog veel meer voor de hand.

  Reactie door Olav Meijer — dinsdag 7 maart 2006 @ 17.35 uur

 102. Ja, leuk, Wattenstaafie, krijgen we nog
  meer korte verhalen, kunnen we zeker nog
  heel goed gebruiken tot op zijn minst 21 uur vandaag, daarna wacht ik de uitslagen
  af. Ook in de gemeente Reiderland verwacht
  ik een grote opkomst, daar hebben ze ons
  allemaal zeker veelal heel hard nodig !
  Tot vanavond, later, of nog later!

  Reactie door Madelief — dinsdag 7 maart 2006 @ 17.37 uur

 103. Verder: landspolitiek gaat nu eenmaal voor een belangrijk deel over heel andere kwesties dan lokale politiek, en dus ook omgekeerd. Daarom ook bestaan lokale partijen, die geen vertegenwoordiging op landelijk niveau hebben (behalve dan het kunstmatige landelijke verband van lokale partijen, die plaatselijk enorm van elkaar verschillen).
  Het gemeentebestuur zit heel anders in elkaar dan het landsbestuur.
  Laten we blij zijn dat lokale gemeenteraden en Colleges van B&W geheel anders kunnen zijn samengesteld dan de Tweede Kamer resp. de regering. Hoe zou het anders gesteld zijn in gemeenten als Nijmegen en Os?

  Reactie door Olav Meijer — dinsdag 7 maart 2006 @ 17.46 uur

 104. Toen ik vanmiddag het station van mijn woonplaats uitliep werd er nog uitgedeeld door SPérs. En dat etrwijl ik al in de ochtenduren op het rode knopje mocht drukken. Overigens geen SP. Want ik vraag me af of de SP wel met de PVDA wil samenwerken. Ik denk van niet. Maar als de SP de samenleving wilt veranderen zal ze toch water bij de wijn moeten doen. Veranderen doen we samen zonder elkaar de loef af te steken. Als we dat kunnen zijn we al een stukje verder.

  Reactie door jojo — dinsdag 7 maart 2006 @ 17.47 uur

 105. Een bijzonder dag vandaag om te weten dat je zelf ook op de lijst staat en dat je daarop mag stemmen.

  Reactie door Peter Visser — dinsdag 7 maart 2006 @ 18.05 uur

 106. @ Wattenstaafie (97):

  Hoe heeft Lenin dat klaargespeeld: te verrijzen in het Mausoleum op het Rode Plein, terwijl hij toch in gebalsemde staat verkeert?
  De vertaling van “een beter Nederland begint in Zaanstad” in het Russisch lijkt inderdaad nergens naar. Geen wonder dat de Russen er weinig van begrepen.
  Overigens joeg Lenin zelf niet de tsaar van de troon. Dat deden de burgerlijke revolutionairen vóór de Oktoberrevolutie, toen Lenin vanuit Finland pas terugkwam in Sint Petersburg.
  En ja, in het huidige Rusland zijn ze natuurlijk als de dood voor revolutionairen van het kaliber Lenin! :)

  Reactie door Olav Meijer — dinsdag 7 maart 2006 @ 18.07 uur

 107. Gerrie Elfrink krijgt mijn stem vandaag :-)

  Reactie door Desiree — dinsdag 7 maart 2006 @ 18.16 uur

 108. Met dank aan Ronald uit een ander topic:

  http://www.2vandaag.nl/index.php?module=PX_Story&func=view&cid=2&sid=30363#

  Vooral de allerlaatste opmerking zou alle die-hard socialisten hier toch ‘ns aan het nadenken moeten zetten.

  Reactie door HenriOsewoudt — dinsdag 7 maart 2006 @ 18.24 uur

 109. @105: De NCPN is dan ook niet de SP…

  zie ook http://www.2vandaag.nl/index.php?module=PX_Story&func=view&cid=2&sid=30354

  Reactie door Johnito — dinsdag 7 maart 2006 @ 18.48 uur

 110. Vandaag had u het voor het zeggen. Iedereen lekker gestemd? Dat was het dan weer voor vier jaar.

  Reactie door Sprut — dinsdag 7 maart 2006 @ 18.53 uur

 111. @106 Johnnito
  De partijprogramma’s lijken anders erg op elkaar hoor. Als de SP haar plan om veelverdieners weer met 72% te gaan belasten door zou kunnen zetten blijven er in Nederland net zoveel rijken over als in Reiderland.

  Reactie door HenriOsewoudt — dinsdag 7 maart 2006 @ 18.53 uur

 112. @Johnito, lees de bijdrage van Magda dan maar eens hier http://www.janmarijnissen.nl/weblog/2006/03/06/7-maart-nijmegen/

  Reactie door Ronald — dinsdag 7 maart 2006 @ 18.56 uur

 113. #105

  Als heel nederland net zo lang arm en bedonderd is als oost-groningen stemt iedereen communisten.

  Reactie door Sprut — dinsdag 7 maart 2006 @ 18.56 uur

 114. Nu ik ben reuze benieuwd wat het vannavond wordt.
  Dat het een strijd geweest is(anders dan anders) is mij wel duidelijk.
  De zittende partij heeft alles uit de kast moeten trekken om nog hoop te hebben op veel stemmen.
  Het is nl hier in Almere veel vriendjespolitiek.
  de pvda en gl herken je niet meer(ver van landelijk af).Leefbaar beloofd maar doet het omgekeerde en d’66 is aan het opkrabbelen.
  Hebben jullie Vrijdag Netwerk gezien????
  Verkiezingen in Almere heette het.Nu niets verkiezingen,pure Almerepropeganda.Niet veel klopte van wat ze zeiden.En er was alleen maar genodigden van de zittende partijen.
  In het stadhuis kreeg je een flesje drinkwater mee dat je zeker moest stemmen ,met het hoofd van mevrouw Jorritsma(in hoe raad je het …kleuren van de vvd.
  (ook de reclame om te stemmen was vvdkleuren)Op de draaideur van het stadhuis waren de posters opgehangen van….ja ja jullie raden het al.
  CDA toeterde en schalde door de stad met een geluidswagen.
  Nu ik ben benieuwd of de kiezer duidelijk laatr weten wat ze willen(zoals onze jongerren wel doen) maar tot nu toe is de opkomst weer erg laag.
  Hoe dan ook politiek speelt geen rol in Almere en daarom kan er zo gemakkelijk een zooitje van gemaakt worden.
  Maar ik blijf hopen!

  Reactie door anitaD — dinsdag 7 maart 2006 @ 19.00 uur

 115. @110 Sprut
  U draait de zaak om. Als iedereen communisten (of SP) stemt wordt heel Nederland net zo arm als oost-groningen.

  Reactie door HenriOsewoudt — dinsdag 7 maart 2006 @ 19.01 uur

 116. @Sprut,

  Iedereen kan dan wel communisten stemmen, maar zou dat slim zijn als het beleid van die communisten de laatste ondernemers en ‘rijkeren’ de gemeente uitjaagt?

  Zolang de communisten het daar voor het zeggen hebben zal er geen enkel weldenkend bedrijf zich daar vestigen.

  Reactie door Ronald — dinsdag 7 maart 2006 @ 19.03 uur

 117. @113 Triest. je denkt in de trant van 100 jaar geleden, zoals mijn opa dacht. Nog niks wijzer geworden?

  Reactie door Gandalf — dinsdag 7 maart 2006 @ 19.13 uur

 118. #113

  Als we de economie eens goed gaan plannen en niet overlaten aan de willekeur van een paar vrije jongens en daardoor de rijkdom eerlijk over het land kunnen verdelen zou dat veel uitmaken.

  Reactie door Sprut — dinsdag 7 maart 2006 @ 19.26 uur

 119. @sprut, economie kun je niet plannen, net zo min dat je het weer kunt plannen.
  het einige wat je kan doen is kleden op een bepaald weertype, meer niet

  Reactie door Ronald — dinsdag 7 maart 2006 @ 19.28 uur

 120. @116

  Wat zou het bedrijfsleven zijn zonder economische planning? Waarom zou de overheid de economie dan niet kunnen plannen?

  Reactie door Sprut — dinsdag 7 maart 2006 @ 19.31 uur

 121. @gandalf, volgens mij is oost-groningen het levende bewijs hoor.

  pure armoe troef daar en steeds meer bedrijven en winkels sluiten of vertrekken.

  de enige bedrijven die niet weg kunnen zijn boeren omdat je een stuk landbouwgrond niet even verplaatst.

  kijk nou maar eens dat filmpje en zie wat 20 jaar communisme oost-groningen heeft gebracht.

  Reactie door Ronald — dinsdag 7 maart 2006 @ 19.31 uur

 122. Nog maar anderhalf uur mensen. Sleur de buren en je tante Annie nog even mee naar een stembureau als ze nog niet zijn geweest!

  Reactie door J3roen — dinsdag 7 maart 2006 @ 19.32 uur

 123. @118, Ronald,

  Kijk eens naar het nieuws en zie wat zo’n vier jaar neoliberalisme Nederland heeft gebracht…

  Overigens heb ik geen communist gezien in Oost-Groningen, maar ja, voor jou is iedereen die links is een communist…

  Reactie door J3roen — dinsdag 7 maart 2006 @ 19.35 uur

 124. @Sprut,
  punt 1, bedrijven plannen economische activiteiten en dat is heel wat anders als een economie plannen.

  punt 2, de overheid kan dat niet omdat ze in tegenstelling tot bedrijven geen single core business heeft zoals veel bedrijven (kijk maar naar de grote concerns die steeds meer zaken afstoten om zich wederom alleen met hun core-business bezig te houden.).

  + dat de overheid slecht marginaal invloed heeft op de NL economie omdat die voor 90% afhankelijk is van het buitenland, wij zijn geen VS met een enorme binnenlandse markt, wij moeten het van het buitenland hebben en daar hebben wij NUL invloed op.

  Waar wij wel invloed op hebben is het ondernemersklimaat in Nederland waardoor we buitenlandse bedrijven kunnen aantrekken.
  Echter als de vaste lasten voor bedrijven te hoog wordt dan vetrekken ze weer of komen helemaal niet naar Nederland.

  Reactie door Ronald — dinsdag 7 maart 2006 @ 19.37 uur

 125. @j2roen, kijk het filmpje dan maar eens

  Reactie door Ronald — dinsdag 7 maart 2006 @ 19.38 uur

 126. @118

  Als de overheid flink investeert in oost-groningen. Mensen een goed salaris garandeerd. Infrastructuur bewerkstelligd. Kortom welvaart schept. Dan trekken de bedrijven ook niet weg.
  Bedrijven vertrekken nu naar het buitenland, communistisch of niet, om arme arbeiders te kunnen inhuren. Waarom gaan ze niet naar groningen.

  Reactie door Sprut — dinsdag 7 maart 2006 @ 19.38 uur

 127. @125, 80n41d,

  Kijk jij het filmpje op Nederland 3 vanaf 21:00 maar eens.

  Reactie door J3roen — dinsdag 7 maart 2006 @ 19.42 uur


 128. Voor wie de verkiezingen wil bijhouden
  .

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — dinsdag 7 maart 2006 @ 19.42 uur

 129. @122 J3roen,

  Tante Annie richting stemburo gestuurd en ome Jaap let op haar tassie. Meteen de buren ook meegestuurd, we hebben tenslotte nog maar 5 kwartier.
  Ook al is de opkomst laag, elke stem is er één.
  Hup mensen naar de stembus, om 21.uur is het te laat.
  Huppeké ga nú en stem SP.

  Reactie door TOMAAT — dinsdag 7 maart 2006 @ 19.45 uur

 130. @128, Evert Tigchelaar jr.

  Bedankt Evert! Dat is een mooie site van de NOS; had ik nog niet gezien. Ik kan bijna niet wachten tot het negen uur is!

  Reactie door J3roen — dinsdag 7 maart 2006 @ 19.46 uur

 131. @124

  We zouden beter moeten weten om het scheppen van welvaart over te laten aan het bedrijfsleven. Welvaart krijg je niet maar moet je afdwingen. Daarvoor is een overheid nodig die voorwaarden en regels ontwerpt waar het bedrijfsleven zich naar moet richten. Investeren prima. Maar wel in Oost_Groningen.

  Reactie door Sprut — dinsdag 7 maart 2006 @ 19.48 uur

 132. @106 Olav

  Ik ben gelukkig niet verantwoordelijk voor het bericht, so don’t blame the messenger..
  En Russisch is voor mij Russisch, als je begrijpt wat ik bedoel. ;)

  Groet

  Reactie door Wattenstaafie — dinsdag 7 maart 2006 @ 20.03 uur

 133. Zonet op twee keer SP gestemd, gemeente en deelgemeente. Zometeen maar even kijken wie er uiteindelijk vandoor gaat met de meeste zetels hier in Rotterdam; Leefbaar of PvdA.

  Reactie door Maarten — dinsdag 7 maart 2006 @ 20.04 uur

 134. Poll van de Volkskrant:

  29% PvdA
  16% GroenLinks
  13% SP
  12% Een lokale partij
  9% VVD
  7% CDA
  5% Niet
  5% D66
  4% Anders

  aantal deelnemers: 1606

  Check de plek van D66 :D
  Mensen stemmen blijkbaar liever niet dan D66…

  Reactie door Mirella — dinsdag 7 maart 2006 @ 20.13 uur

 135. Hier in de gemeente Hoogezand is er geen SP, dus stem ik op de lokale partij genaamd ROOD GEWOON en wel op mijn kameraad die op de lijst staat. Ook goed toch? :-)

  Reactie door ACCEPT — dinsdag 7 maart 2006 @ 20.14 uur

 136. Weer niet alles gelezen. Ook in Weesp is er geen afdeling van de SP. Wat niet is kan toch komen? Wij doen ons best. Laat Wassenaar, Laren, en Eemnes maar nadenken.
  Leutig toch, een SP afdeling in het Gooi?
  Wat ik me ernstig afvraag is of de leiding van de SP genoeg mensen op afroepbasis heeft. Stel dat er in 2007 een regeringspositie inzit, is er dan de kennis etc. Vind het nl. raar dat de vacature voor adm.medew. op de site blijft staan.
  Volgens mij bestaat de SP uit mensen die ergens voor staan.
  Groet,
  simone

  Reactie door simone — dinsdag 7 maart 2006 @ 20.15 uur

 137. @133, Accept,

  Dat klinkt zeker goed. Gelukkig heb je in Hoogezand nog een goed alternatief, bij gebrek aan SP. In sommige gemeenten is het werkelijk doffe ellende met de keuzemogelijkheden.

  Reactie door J3roen — dinsdag 7 maart 2006 @ 20.20 uur

 138. @Sprut 126,
  een overheid kan helemaal niks afdwingen, op het moment dat jij als overheid te dwingend wordt dan vertrekken bedrijven.

  Een overheid kan geen welvaart scheppen, alleen een goed draaiende economie schept welvaart, ergo de sleutel tot het verkrijgen van welvaart ligt in het aantrekken van werkgelegenheid (lees dus bedrijven).
  Bedrijven komen gewoon niet als men de vaste lasten te hoog maakt.

  een overheid kan alleen gunstige randvoorwaarden scheppen voor een ontwikkelende economie.

  En ik weet niet hoe jij het ziet, maar hoge lasten zie ik niet als gunstig, zeker niet in het licht als bijv ierland waar de winstbelasting 2x zo laag is als in Nederland.

  Reactie door Ronald — dinsdag 7 maart 2006 @ 20.25 uur

 139. @137 J3roen

  ROODGEWOON in Hoogezand kun je vergelijken met de SP, dezelfde ideeen. Er was nog wel een alternatief geweest voor mij, nl. PHS. Dat is ook een hele linkse partij hier.

  Reactie door ACCEPT — dinsdag 7 maart 2006 @ 20.27 uur

 140. 128 sprut

  Sprut we leven in een van de welvarendste landen op deze planeet,hoeveel welvaart wil je nog hebben !!!!
  Ik bent het wel met je eens dat je sommige dingen moet afdwingen bv voedsel als je honger hebt van stemmen gaat je honger niet over, wat gaat de partij zeggen als de verkiezingen niet gaan zoals gehoopt ?
  “Mensen sorry maar het is niet gelukt maar hou vol er komen nog meer verkiezingen en misschien dat jullie dan eten krijgen, ik zoek een volksvertegenwoordiger die niet gaat zit wachten op instemming van wie dan ook als ik honger heb als stemmen en afwachten het advies is van mijn volksvertegenwoordiger dan stem ik niet op niemand maar ga mezelf vertegenwoordigen in de Albert Heijn en bij de bakker, en wie het daar niet mee eens is moet vooral gaan stemmen.

  Reactie door BERTJE — dinsdag 7 maart 2006 @ 20.33 uur

 141. @136, Simone,

  Wellicht dat de post ‘administratief medewerker’ op verzoek van Zalm tot na de parlementsverkiezingen wordt vrijgehouden. :)

  Zonder gekheid; naar mijn mening is er kennis en kwaliteit te over binnen de SP! De vacature voor administratief medewerker bestaat wellicht uit meerdere arbeidsplaatsen, daarnaast heeft een dergelijke functie natuurlijk weinig directe politieke inhoud…

  Reactie door J3roen — dinsdag 7 maart 2006 @ 20.34 uur

 142. @139, Accept,

  Gelukkig veel links in Hoogezand! Heeft RoodGewoon nooit overwogen om de lokale SP fractie te worden?

  Reactie door J3roen — dinsdag 7 maart 2006 @ 20.40 uur

 143. @142 J3roen

  Nee, niet dat ik het weet, want anders had ik het wel gehoord van m’n kameraad.

  Reactie door ACCEPT — dinsdag 7 maart 2006 @ 21.02 uur

 144. @141 J3roen Tjaah!

  Reactie door simone — dinsdag 7 maart 2006 @ 21.19 uur

 145. hallo hier Hilversum….4 zetels :D

  Reactie door Yay! — dinsdag 7 maart 2006 @ 21.49 uur

 146. Ronals@138,
  je heb gelijk hogelasten zijn niet goed, ook niet voor de burger houd de zorg openbaar vervoer, energie, water, huren etc ook betaalbaar dan zullen de lonen ook minder hard stijgen.
  Een medaille heb twee kanten.

  Reactie door schoenmaker — dinsdag 7 maart 2006 @ 22.02 uur

 147. 110 Teletekst di 07 mrt
  ***************************************
  Links meest gewenste coalitie

  ***************************************
  ` Ruim eenderde van de kiezers heeft
  de voorkeur voor de vorming van een
  linkse coalitie van PvdA,GL en SP.Dat
  is daarmee de meest gewenste coalitie,
  blijkt uit de internetpeiling van
  Maurice de Hond onder 6000 mensen.

  Van de kiezers wenst 34 procent een
  linkse coalitie,24 procent voortzetting
  van de huidige coaltie van CDA,VVD en
  D66 en 18% een coalitie van PvdA en
  CDA.13% wil een PvdA-VVD-kabinet.

  Bijna de helft van de kiezers (47%)
  ziet PvdA-leider Bos het liefst als
  premier.Een kwart wil Balkenende als
  premier houden,eenvijfde is voor
  Wiegel,en eentiende voor Van Aartsen.
  ***************************************
  volgende nieuws financieel sport

  Reactie door schoenmaker — dinsdag 7 maart 2006 @ 22.04 uur

 148. Ik ben blij dat de stad waar mijn hart nog steeds ligt (Groningen) besloten heeft de sp met 2 extra zetels te ondersteunen, nu samen met de pvda de grootste partij.

  Ik hoop dat dit een voorbode mag zijn voor 2007.

  Bij deze gefeliciteerd Jan de SP en alle vrijwilligers en medewerkers van de SP jullie hebben het verdient !!

  Reactie door Hans — dinsdag 7 maart 2006 @ 22.43 uur

 149. @121 en eerder: Gut Ronald, wat maak jij je weer druk, als jarenlang notoire SP-bestrijder, en dat op verkiezingsavond, waar blijkens de prognose’s jou ergste nachtmerries uitkomen: Rood wint!
  Er moet toch wel een draadje aan je los zitten om nu noch steeds als een geschifte roepende in de woestijn te verklaren dat bedrijven een links land mijden. Best!
  Zulke bedrijven kunnen we missen als kiespijn, want:

  Leve de hollanditis, laat het topzware neoconbedrijfsleven naar Amerikaans model zich maar aanpassen aan de nieuwe wind die hier wordt gelaten. Hernationaliseren van nutsbedrijven. Arbeiderszelfbestuur zal er komen met winstdeling voor de werknemers. Nivellering van de top ten gunste van koopkracht voor degeen die met de blote klauwen werken en werkgelegenheid voor iedereen die nu niet mag meedoen vanwege reactionair gedicteerde winstmaximalisatie op basis van door door vrekken gewrochte kostenbatenanalyses. Produceren voor elkaar, naar behoefte en weg met militair-politiek leibandgedrag op last van de US.
  Slaap vooral lekker vannacht Ronald!!

  Reactie door Emiel — dinsdag 7 maart 2006 @ 22.47 uur

 150. @hans, ik help je hopen…:)

  Reactie door Yay! — dinsdag 7 maart 2006 @ 22.52 uur

 151. 2 zetels erbij in Breda.
  Goed zo!

  Reactie door misterme — dinsdag 7 maart 2006 @ 22.53 uur

 152. In Arnhem 2e partij! :D Nijmegen kan gevolgd worden, al is het plaatselijke GroenLinks een draaikonterig zooitje.

  Reactie door Gerbert — dinsdag 7 maart 2006 @ 23.49 uur

 153. 149 @ Emiel,

  Juist. dansen naar de pijpen van mulitnationals die uiteindelijk toch weer banen brengen naar waar de winstmarge het grootst is, vergeten wel dat zij ook kapitaalkrachtige burgers nodig hebben die hun troep wil kopen.

  Het is een ballans tussen het aantrekken van goede en solide ondernemeningen en het creeren goede koopkacht bij de burgers.
  Dit is de ballans die we moeten zoeken.

  Deze zoektocht heeft één nadeel. De groei gaat traag. De winsten gemaakt door de ondernemingen worden immers voor een groot deel weer onder het volk verdeelt.
  Een geldgeile manager, of dikke deur zal zijn salaris niet met tientallen procenten per jaar zien steigen.
  Dat zo’n groei stabiel is met dank aan de blijvende koopkracht van ‘het volk’ is niet in hun korte termijn belang. Ze willen binnen 10 jaar op mallorca zitten op een mooie boot.

  De ballans wordt dus ontwricht, en dit levert voor sommige mensen snel veel geld op. Als de bedrijven een steeds groter aandeel krijgen (wat nu in gang gezet is door vvdcdad66), dan zullen grote ondernemingen zich makkelijker in Nederland vestigen, maar dan zal de koopkracht van de consumenten afnemen. Dus de bedrijven produceren hier dan alleen maar (wat banen oplevert, en zullen hun producten niet erg snel kwijt worden) De koopkracht wordt immers zwakker. Nike hanteert dit principe. Produceren in lagelonen landen en verkopen in het rijke westen.

  Mulinationals hebben daar minder last van dan de bakker om de hoek. Multinationals kunnen grote afstanden overbruggen tussen produceren en consumeren.
  De locale ondernemers hebben het nakijken. Zij moeten het hebben van de locale koopkracht, die steeds minder wordt.
  Voor de multinationals is dit een zegen. Er is weer concurrentie uitgeschakeld.

  Wat er dus gebeurd is dat de locale bedrijven en de burgers de woekerwinsten van de multinationals financieren

  Dit proces is nu in volle gang. Iedere dag staat er weer in de krant hoeveel multinational x meer winst gemaakt heeft ten opzichte van vorig jaar, terwijl het aantal fallisementen historisch hoog is en de burgers naar de voedselbanken moet gaan.

  Dit is niet de goede weg. We moeten terug naar een betere ballans. Op het moment dat we koopkrachtige burgers hebben, gaan de ondernemingen in de rij staan om hun producten hier te mogen slijten, en de locale ondernemers (goed voor zo’n 70% van de banen) zal bloeien.

  Verkeerde bedrijven zoeken altijd de plaasten op waar het produceren het goedkoopst is. Die slag kunnen we niet winnen. wij moeten bedrijven aantrekken met onze koopkracht, kennis, en innovatie.

  Reactie door alexander — woensdag 8 maart 2006 @ 0.37 uur

 154. @Alexander,
  multinationals moeten het niet hebben van onze binnenlandse markt hoor.
  Of dacht je nou werkelijk dat Nike failliet gaat als men in Nederland geen Nike meer zou kopen?

  Reactie door Ronald — woensdag 8 maart 2006 @ 7.00 uur

 155. Ik zeg weing , ik voel des te meer en ik ben blij voor de mensheid.

  Reactie door :) — woensdag 8 maart 2006 @ 8.13 uur

 156. goed zo we hebben het weer gedaan met z allen weer 4jaar allen gefeliciteerd en nu op naar den haag

  Reactie door didel — woensdag 8 maart 2006 @ 8.27 uur

 157. Joepie!!!!!
  In Arnhem van 3 naar 6.

  Reactie door Els — woensdag 8 maart 2006 @ 9.10 uur

 158. &154 Ronald

  Misschien moet je toch eens wat beter lezen. Nike zal zeker niet falliet gaan als hier geen schoenen verkopen, en dat geld voor meedere bedrijven.
  Maar als wij ons blijven uitleveren aan grote bedrijven dan kunnen wij wel eens falliet gaan, en denk je dat dan Nike ons komt helpen ?

  Het gaat om een modiale bewustwording, dat je je consumenten nodig hebt om je producten te slijten en moet blijven werken aan de koopkracht van de comsumenten. dit garandeert je toekomst.

  Zelfs de meest hardcore neolib moet dit toch inzien dat een koopkrachtig volk een kritische succesfacor is voor een goede economie is.
  Zelfs jij moet dit toch inzien?.

  Dan heb ik het nog niet eens over de ontwikkeling van een volk. Dacht je nu werkelijk dat mensen, waarvan hun veilgheid in gedrang komt zich gaan ontplooien. Komnou…. Wel eens van Maslov gehoord ?

  Als Nedeland de hightech speler wil worden in de wereld zal ze ervoor moeten zorgen dat de mensen zich veilig voelen in de samenleving. En dan heb ik het niet over blauw of groen op straat.

  Zorgvuldig de ballans overeind houden tussen burger en onderneming heeft onze economie gemaakt tot een van de sterkste in de wereld. Alleen zoals eerder geschreven was dit niet genoeg voor de ubermenschen. Deze moesten meer hebben, ten kosten van anderen.

  Reactie door alexander — woensdag 8 maart 2006 @ 11.15 uur

 159. Ik vond op deze log wel iets wat me aanspreekt.
  Waarom niet automaties in iedere gemeente een standaard vertegenwoordiging van de het parlement opereerende partijen?
  Das nog es een item voor de kruidenierswinkel van D 66.
  Hebben ze weer wat wisselgeld om in het pluche te mogen zitten.
  Mischien lukt hun dat wel, Als de PVDA dat maar goed vind? want dan word de SP zeker de tweede groote partij!!
  Dus niet! wat jammer nou.
  Mischien wat voor jou Mr. Marijnisen? Snel een wetsvoorstel!!
  Kunnen we lachen!!

  Fablio

  Reactie door Fablio — woensdag 8 maart 2006 @ 12.24 uur

 160. Geweldig eindelijk in Steenwijkerland nu ook de SP. Als nieuwe binnenkomers met 2 zetels. Bedankt fijne partijgenoten, ik heb genoten.

  Reactie door Ineke — woensdag 8 maart 2006 @ 13.55 uur

 161. Ik wil hierbij alle SP ers in nederland feliciteren, jammer hier in Gennep nog geen SP, was de ene zetel van de vvd weg geweest, heb wel links gestemd pvda, was geen ander mogelijkheid, hier alleen lokale partij die flink heeft verloren, door gehandicapte en ouderen te korten op geld van de wvg, waar het cda mee overtrok
  Gennep is hier een d66 bolwerk die hier voor de sociaal zwakkeren opkomt,jammergenoeg(nog) geen SP ,maar wat niet is kan nog komen, ik hoop het m.v.g
  Peter

  Reactie door peter — woensdag 8 maart 2006 @ 14.09 uur

 162. Was ik toch weer aardig voorspellend giste-
  ren in mijn bijdrage nr 95, 16.49 uur, al-
  tijd link om te laten vallen (citaat:
  “nu de vvd er mee gaat kappen”), hoe breng
  je zoiets onopvallend, maar tóch, en was ik
  dus vanmorgen allerminst verbaasd? Wel nee!
  Deze keer staat het dus duidelijk voor een
  ieder zwart-op-wit, read my words now and
  then! De nieuwe partijleider/leidster?
  Ga IK niet verklappen. Mogelijk is het een
  opportunist die intussen denkt de weg reeds
  voor zichzelf vrijgemaakt te hebben, maar
  enkele dames zouden daar wel eens een stok-
  je voor kunnen steken, ook niet vies van wat ijdele gevoelens! Verrassinggggggggggg!
  Vandaag heb ik het nog voor het zeggen, of
  voorspellen. Schrijf het maar vast op wie
  je denkt dat het wordt! Het kan dus geen
  fractie schelen :( Fijne avond!!!!!!!

  Reactie door Madelief — woensdag 8 maart 2006 @ 17.10 uur

 163. 18.14 Ja hoor, dus toch: als ik het niet
  dacht dus toch die Mark Rutte die zich can-
  didaat stelt voor het partijleiderschap,
  moeten we daar nu blij mee zijn?
  Mogelijk was Jules Maaten een veel betere
  candidaat geweest uit een door en door poli
  tiek nest, met een veel bredere ervaring!
  Paul en Carla hebben ook wat in hun mars,
  dus mag er zeker op dit onderwerp nog eens
  extra worden gestudeerd. Maaten zou je een
  all rounder kunnen noemen en heeft meer in
  zijn (en mijn) geboorteplaats geleerd, dan
  menig ander. Doorkneed van huis uit zijn er
  maar weinigen.
  Kijk wat leuk dat er nu bijna 40 gemeenten
  zijn die door het stemmen op de SP een
  linkse meerderheid in de Raad hebben veroor
  zaakt, klasse! Gefeliciteerd en hoe voelt
  ons jongste raadslid in Zoetermeer vandaag?
  Fijne avond allemaal en heerlijk nagenieten
  Hartelijke groeten, Madelief.

  P.S. WAt jammer dat al die uitslagen per
  gemeente op TT tekst er NU al af zijn ge-
  haald, bepaald niet handig of leuk !
  Wie heeft dat nu toch kunnen doen?

  Reactie door Madelief — woensdag 8 maart 2006 @ 18.27 uur

 164. Madelief

  Hieronder kun je per SP gemeente de uitslagen rustig bekijken:

  http://www.sp.nl/nieuws/verkiezingen/raden2006/

  Via deze link kun je de resultaten van elke gemeente bekijken:

  http://stem-nos.kpn-is.nl/flash/uitslagen2006/uitslagen.html

  Groet

  Reactie door Wattenstaafie — donderdag 9 maart 2006 @ 8.57 uur

 165. Madelief
  ook wilde U graag cijfers over het site-bezoek meen ik ergens van U te hebben gelezen?
  Onderstaande link verschaft er enkele:

  http://www.sp.nl/nieuwsberichten/060306-bezoek_sp_sites_op_nieuw_hoogtepunt.html

  Groet

  Reactie door Wattenstaafie — donderdag 9 maart 2006 @ 9.06 uur

 166. Ha, reuze bedankt Wattenstaafie! Pas nu
  kon ik hier even lezen en dus alsnog op m’n
  gemak nog wat nalezen. Vergat gisteren een
  uitslagenkrant te kopen, maar misschien dat
  er in de weekendbijlage nog een herhaling
  van zou kunnen komen en wat ludiek ‘enter-
  tainment’ zal er nog wel zijn voor de poli-
  tieke smulpapen, hoop ik !
  Mijn man en ik hebben enorm genoten van het
  succes voor al die hardwerkende SP-ers,
  gróót én ook groots al die toewijding van-
  uit de zetelbezittende afdelingen (in wor-
  ding ook dit jaar m.h.o. op de verkiezingen
  van mei volgend jaar!
  Ik zei het al eerder, niet alleen de nieuwe
  logo’s van rood-groen-rood (mijn voorkeur)
  vertonen méér overeenkomstige kleuren te-
  vens, hun fractievoorzitters/ster, zijn ei-
  genlijk karakterologisch uitstekend op el-
  kaar ingespeeld. Niet ik alleen beweer dat,
  maar ook de wetenschap die je hier op kunt
  toepassen. Waar was het ook al weer dat
  ergens heel keurig (mag ik? ) Jan én Wouter
  stonden, met Femke in hun midden?
  Ra, ra, wie heeft dat beeld, dat beeld voor
  volgend jaar!(g,g,g,a,g,e,c,a,g,f,f,g,eee!)
  Ja, zeker, dáár zit muziék in !!
  Tja…..éérlijk dúúrt het langst!
  Een héél, héél fijne dag gewenst, en nog-
  maals bedankt voor deze service, ‘n échte
  SP-er hé? Voor jou ben ik zeker “je”. Je
  wist het nog van tijden terug hé? Als men
  de tóón naar mij toe niét meer weet te vin-
  den zeggen ze maar: “mevrouw” want dan werd
  de sáámhorigheid verbroken of zeer ernstig
  beschadigd ! Linke soep als échte SP-ers
  niet op waarde worden geschat, en dat zal ik zeker dit gehele jaar als uitgangspunt
  weten te hanteren. Maar goed, het oude
  spreekwoord zégt het al: al is de leugen
  nog zo snel, de wáárheid achterhaalt haar
  wél! Overigens wat zal Marijnissen zich
  lekker voelen, ondanks dat hij mogelijk een
  gekraakte rug heeft van het hollen van de
  afgelopen maanden. Gedeelde vreugd doet
  veel meer deugd….dan men denken zou!!
  Hij mag zich inderdaad even heerlijk in de
  watten laten leggen, jij dus ook bedankt!

  Reactie door Madelief — donderdag 9 maart 2006 @ 15.12 uur

 167. Jan
  Neem niet te veel hooi op je vork.
  De tweede pim ben je niet maar je raakt de mensen,wel degelijk in het hard.
  Blijf AUB de gewoone man zoals je nu bent.
  Gewoon spreekt mensen aan,praat niet van die vermoeiende taal ben duidelijk,dat lukt je wel.
  zoek het op de werk vloer,(en niet zoals balkenende weer eens op tv liet zien met schouder klopjes bij de politie ,een mooi stukje toneel).
  laat de arbeider niet vallen,daar zit het echte cocialisme.

  Een groot gedeelte van de stemmers heeft al laten zien wat ze willen.

  ga zo door laat ze maar eens een poepje ruiken,een is er al met de staart tussen de benen vertrokken.

  Veel succes.

  Reactie door de nieuwe start — zaterdag 11 maart 2006 @ 4.28 uur

 168. Jan
  Neem niet te veel hooi op je vork.
  De tweede pim ben je niet maar je raakt de mensen,wel degelijk in het hard.
  Blijf AUB de gewoone man zoals je nu bent.
  Gewoon spreekt mensen aan,praat niet van die vermoeiende taal ben duidelijk,dat lukt je wel.
  zoek het op de werk vloer,(en niet zoals balkenende weer eens op tv liet zien met schouder klopjes bij de politie ,een mooi stukje toneel).
  laat de arbeider niet vallen,daar zit het echte cocialisme.

  Een groot gedeelte van de stemmers heeft al laten zien wat ze willen.

  ga zo door laat ze maar eens een poepje ruiken,een is er al met de staart tussen de benen vertrokken.

  Veel succes.

  Reactie door de nieuwe start — zaterdag 11 maart 2006 @ 4.28 uur

 169. Jan meen je nou echt dat die kontedraaiers van de PVDA met echt links willen regeren ?
  Dat geloof je toch zelf niet !
  Wat heb ik me gisteravond tijdens Nova geergerd met Peter Van Heerst (PVDA)
  Agnes Kant was geweldig !

  Met Vrienelijke Groet !

  Reactie door Peter Grootheest Junior ! — zaterdag 11 maart 2006 @ 10.09 uur