Waar is de VVD voor de ondernemers?

Het lijkt erop alsof de regerende partijen allemaal hun traditionele achterban volledig zijn vergeten. Het CDA is zijn sociale gezicht kwijt, D66 haar geloofwaardigheid en nu blijkt de VVD toch niet zo goed te zijn voor ondernemend Nederland. Hoogervorsts zorgstelsel deelt namelijk rake klappen uit.

Zo’n 250.000 ondernemers zijn door het nieuwe zorgstelsel veel meer geld kwijt. Sommigen betalen in vergelijking met vorig jaar het dubbele aan premie. En er zijn zelfs ondernemers die vijf keer zoveel betalen, zegt MKB Nederland. (NOS)

De SP eist net als voor de andere grote groepen mensen die er op achteruit zijn gegaan, compensatie. Het beloofde zoet blijkt voor steeds meer mensen een zeer zure nasmaak te hebben. En het geld is er, bijvoorbeeld in de vorm van de miljardenmeevallers die Zalm in het begin van dit jaar bekend maakte.

Ondernemers die teleurgesteld zijn in hun partij, neem hier eens een kijkje.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

donderdag 16 maart 2006 :: 19.38 uur

40 Comments

40 reacties

 1. NERGENS. Niks is minder waar. VVD is een goede verkop, vooral OMKOOP en door verkoop partij. Het zit vol met leugenaars en zakkenvullers voor ministers. Maar ondernemend zijn ze nooit en waren ze nooit geweest. VVD ziet ondernemersschap als een soort eenzijdige zakkenvullerij ten voordeel van multinationals en ten nadeel van de Nederlandse werknemers en beginnende ondernemers. Hoe zo ondernemend vriendelijk? Als ze zo goed waren voor de ondernemers, waarom is de Nederlandse economie al jaren aan het stagneren?

  Reactie door khosrow — donderdag 16 maart 2006 @ 20.04 uur

 2. Het wondermiddel (marktwerking) blijkt steeds duidelijker geen wondermiddel te zijn. Kom op vvd-ers, haal je kop uit het zand!

  Off-topic:

  Uit de staatscourant van gisteren:
  “Overigens wilde oud-minister Dijkstal de salarissen van bewindslieden nog verder verhogen om deze marktconform te maken, maar daar wilde het kabinet niet aan.”.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — donderdag 16 maart 2006 @ 20.27 uur

 3. VVD een partij voor ondernemers? Khosrow (1) heeft gelijk, het is een partij vooral voor de grotere ondernemers. Maar zeker niet voor de kleinere ondernemer en ook lang niet altijd voor de middelgrote ondernemer.

  Reactie door Ondernemer — donderdag 16 maart 2006 @ 20.36 uur

 4. Het gevaar voor de kleine ondernemers komt niet uit China,India of wat voor lage lonen land maar gewoon van de nederlandse sloop b.v. Balkenende en trawanten.

  Reactie door schoenmaker — donderdag 16 maart 2006 @ 20.46 uur

 5. Schandelijke zaak, waardoor je straks je zaak kwijt raakt!

  VVD weg ermee.

  Reactie door e.krul — donderdag 16 maart 2006 @ 20.55 uur

 6. mooie praat jan .maar voor kleinere ondernemers is er geeneen partij .als zelfstandige heb ik steeds meer last van buitenlandse bedrijven die producten via internet nog goedkoper aan bieden aan de particulier dan ik ze bij de importeur kan betrekken .DIT EUROPA MAAKT ALLES KAPOT ! dicht met die handels grenzen !!!!!!! verder ken ik veel zzpers die een mercedes belangrijker vinden en in de kroeg nog een paar meier kapot slaan .dan dat zich fatsoenlijk verzekeren .(ondernemers moeten weten wat eigen verandwoordelijkheid is )
  stoppen jan met selectief zieltjes winnen .het gaat om het collectief belang van 90%van de nederlandse bevolking.
  1. 100% aandacht voor europa (diensten richtlijn .en multinatioals)
  2. en een demonstratie met als motto hoogervorst moet weg .niks noodrem !oprotten met die gast .kortom een demonstratie OP DE PERSOON HOOGERVORDT GERICHT!!
  (bij de weg marktplaats.nl berekend 21% b.t.w.!!!!!!!????????

  Reactie door ,texas, henkie — donderdag 16 maart 2006 @ 21.14 uur

 7. @Texas henkie,

  2 optie’s

  1 je print de aanbieding van de internet aanbieders uit en slaat je leveranciers er mee om de oren en als dat niet helpt dan bestel jij toch ook lekker je spullen bij die internet aanbieder.

  Handelsgrenzen dicht is geen optie, nederland verdiend meer met het handelen met het buitenland dan met de binnenlandse markt.
  De handelsgrenzen dicht gooien zal dus enorme schade aan onze export toebrengen.

  Reactie door Ronald — donderdag 16 maart 2006 @ 22.37 uur

 8. (7)econoompje .de importeurs in nederland worden ook gepiepeld door de multinationals daar deze binnen europa verschillende inkoopsprijzen hanteren t.a.v. de inporteurs en heeft niks met belastingen te maken .verder sta ik voor kwaliteit d.w.z dat ik en mijn klanten bij problemen terug kunnen vallen op een betrouwbare verkooporganisatie en een gedegen advies krijgt van iemand die direct aanspreekbaar is en niet op een detailist uit bijv spanje.de grootste wergever in nederland is nog altijd het midden en kleinbedrijf(detailhandel)als die kapot gaan kan jij voor je krop sla of kratje bier naar spanje fietsen .toch?
  (p.s)ik wil wel eens zien dat je via internet een keuken besteld zeker weten dat je binnen 2 weken bij kassa in uitzending zit .

  Reactie door ,texas,henkie — donderdag 16 maart 2006 @ 23.03 uur

 9. De SP als partij voor de ondernemer? Als de vos de passie preekt, boer pas op je kippen! Voor de gemiddelde SPer is een ondernemer een uitbuiter die het waagt om te proberen winst (bah wat een vies woord) te maken, ondanks alle regeltjes, administratieplichten en nauwelijks vooruit te branden werknemers die je ook nog niet mag of kunt ontslaan. . Alhoewel ook de VVD niet echt ondernemersvriendelijk is, meer een partij voor de hogere ambtenaar en de bankemployee met wat geld van huis uit. Ondernemer wees wijs, verkoop je zaak en ga naar het buitenland. Daar wordt hard werken en ondernemen nog gewaardeerd.

  Reactie door Hans — donderdag 16 maart 2006 @ 23.10 uur

 10. Jan, k heb diep respect voor je. altijd als je oppositie voert, denk ik ja dat is tenminste een vent! Maar alsjeblieft, echt stop eens met het noemen van korte termijn nadelen van elk onderwerp. Het is toch onmogelijk om een zorgsysteem wat net ingevoerd is nu al af te wijzen of te bekritiseren? Ik dacht de SP toch juist blij zou zijn met het afschaffen van onderscheid ziekenfonds-particulier?

  Reactie door jimmy — donderdag 16 maart 2006 @ 23.13 uur

 11. @10, jimmy. Dank voor het compliment.

  Mbt je opmerking: hier ben je helaas iets te snel met je oordeel. Kijk ff naar wat we over het zorgstelsel in het verleden allemaal (al) hebben gezegd.

  Reactie door Jan Marijnissen — donderdag 16 maart 2006 @ 23.16 uur

 12. Nou Jan,
  De VVD is er wel voor ondermemers, maar die moeten dan wel de ex-ministers en kamerleden wel een goed betaalde baan kunnen bieden, als deze hun politieke carriere gaan verzilveren. Dus dan valt zo’n 70% van de ondernemers af. Die mogen dus volgens goed VVD gebruik in de stront vallen.

  Reactie door alexander — donderdag 16 maart 2006 @ 23.36 uur

 13. Hansje, je moet toch echt meer buiten komen.
  De SP is voor (de kleine ondernemer) toch de betere keuze.

  Als je consultant bent, te hoog ingeschaald was, maar je nek niet vol kunt krijgen en daarom wat Beeveetje’s opzet om je weer terug te verkopen aan je oude baas, dan heb je van de SP wel wat te vrezen.

  voor een eerlijke ondernemer doet de SP echt niets verkeerd.
  Geloof me.

  Reactie door alexander — donderdag 16 maart 2006 @ 23.41 uur

 14. @8 texas henkie

  Je krijgt van mij de ‘warme douche’
  Of was die van Radar?
  Maakt niet uit, je krijgt hem toch!

  Reactie door Wattenstaafie — donderdag 16 maart 2006 @ 23.53 uur

 15. @ 13
  Alexander, de SP is altijd fel anti ondernemer geweest en dat men nu wat anders zegt, daar moet ik om lachen. Lees ook de reacties op deze site en vergelijkbare fora. De ondernemende mens wordt geminacht en belachelijk gemaakt, zoals ook jij nu weer door gebruik van verkleinwoorden. Overigens zijn ook alle andere partijen niet erg ondernemersvriendelijk. Hoe kan het ook anders in een land waarin de politiek bedreven wordt door (hoofdzakelijk) ex ambtenaren en ex semi ambtenaren, mensen die nooit de werkdruk, de stress en de onzekerheden van het ondernemersbestaan hebben meegemaakt.

  Reactie door Hans — donderdag 16 maart 2006 @ 23.57 uur

 16. @15, Hans,
  http://www.sp.nl/nieuws/nwsoverz/div/060207_hart_voor_de_zaak.pdf
  Lees eens, misschien verandert dat je blik!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — vrijdag 17 maart 2006 @ 0.36 uur

 17. SP heeft ook niet wat je noemt ondernemersvriendelijke standpunten dus dit is een beetje ‘pot verwijt de ketel’ verhaal..

  Reactie door Niels — vrijdag 17 maart 2006 @ 1.49 uur

 18. Goeden morgen Gandalf en alle anderen.
  Wanneer ik het zielige verhaal aanhoor van Hansje, weten we waar we aan toe zijn.
  De SP heeft niets tegen kleine ondernemers, maar staan zeer kritisch tegenover grote ondernemingen die alles doen om zijn werknemers onder te betalen en andere zoals milieu onvriendelijke maatregelen.
  Zojuist lees ik in de Volkskrant dat Bush altijd zal gaan oorlog voeren als hem dat niet zint.
  Dan weten we ook waar Hans zijn vrienden heeft waar hij vaak mee schermt.
  En wat ik lees van Niels dan heeft hij ook niet verder dan zijn neus gekeken.
  Jammer dat er zoveel mensen zijn die zonder wetenschap kreten slaken die nergens op slaan.

  Reactie door Ouwe Dirk — vrijdag 17 maart 2006 @ 7.02 uur

 19. @15 Sabineke
  Natuurlijk had ik dat al gelezen en op zich zijn dit prima maatregelen maar ik zeg het gewoon eerlijk: ik geloof er helemaal niets van. Een partij die al zijn hele bestaan aan ondernemertje pesten doet verandert niet zomaar. Ter geruststelling: ik ben zeker geen “grote” ondernemer en ik heb mijn vrienden niet daar noch in enig ander VVD circuit.

  Reactie door Hans — vrijdag 17 maart 2006 @ 7.37 uur

 20. @18
  doe ik ook wel eens Dirk,zonder dat ik er misschien erg in heb.
  ik hoop dan vaak op een tegenantwoord/reactie waarmee ik weer na kan gaan denken…
  alleen blijft dat vaak uit,omdat je dan gelijk het stempeltje onwetend krijgt opgeplakt,of word genegeerd…
  niets zeggen/reageren etc etc is namelijk ook negeren.
  als ik dingen zeg/roep en niemand zegt iets dan moet ik dus maar aannemen dat ze het er mee eens zijn….?
  kunt u mij uitleggen waarom bv Donner het gisteren nodig vond om zich ongevraagd te bemoeien met het debat over de CIA vluchten,en waarom iedere motie stelselmatig word tegengehouden sinds dit kabinet aan de macht is?
  sterker nog… gewoon niet word uitgevoerd door de minister als hij dat niet wil?!
  onze gulden te grabbel,maar de dollar moet koste wat kost beschermd worden[al moeten ze atoomwapens gebruiken]
  is er niet veel meer aan de hand en is dit niet allang van te voren opgezet?
  als ik denk aan JPB die eerst zn handtekening zet onder die rotte grondwet,en er dan paniek in de politiek uitbreekt als wij NEE! zeggen.
  ik begrijp nu het holocaust spotje van de VVD wel….

  Reactie door iew — vrijdag 17 maart 2006 @ 7.52 uur

 21. iew

  Ik was even aan mijn werk, dat moet ook gedaan worden.

  Hoe ik uit moet leggen waarom Donner zich ongevraagd met de CIA vluchten bemoeid?
  Ik weet het niet, maar een veronderstelling heb ik wel.
  De bedoeling daarvan is waarschijnlijk om de mensen een rad voor de ogen te draaien.
  Zulke dingen die niet door de beugel kunnen worden stelselmatig door zulke lieden in een richting gedraaid die afleid van de ware feiten. Ze zijn in diplomatieke dienst opgeleid om alles wat verkeerd is te verbloemen en zodanig voor te stellen dat het lijkt of dat een normale zaak is.

  Reactie door Ouwe Dirk — vrijdag 17 maart 2006 @ 8.24 uur

 22. (9)nauwlijks vooruit te branden werknemers?geeft al meteen aan wat voor werkgever je bent!!!! een bedrijf run je samen met werknemers je moet beide trots zijn op je bedrijf .maar als er aan het eind van het jaar maar 1 is (jij dus)die met de winst gaat lopen dan is de liefde zo over .veel grote bedrijven zijn in handen vam buitenlandse aandeelhouders die alleen de korte termijn winst pakken .de rest intereseerd ze niks .waarom zou je als werknemer je dan nog te pleures werken ,ik niet!en vergeet niet dat het in nederland BARST!!!!!!!!!! VAN MIDDELGROTE EN KLEINE BEDRIJVEN DIE INTERNATIONAAL AANSPREKENDE PRODUCTEN MAKEN EN VERKOPEN VAN WERELDKLASSE !!!!!!!!!EN DAT KAN ALLEEN MET GEMOTIVEERDE EN GEWAARDEERDE WERKNEMERS .en niet met werkvee. mijn krItiek op de sp is dat ze momenteel te veel op bepaalde groepen gericht wil zijn. moet ze nietdoen,nogmaals het grote collectief moet het doel zijn .en dat kan mijninziens alleen door een groot sp offensief tegen dit kabinet en de p.v.d.a. .das link dat weet ik .maar noodzakelijk !!
  EN NICOLAI !HET IS NOG STEEDS NEE!!!!! TEGEN DE GRONDWET !(BOLKENSTEIN RICHTLIJN )

  Reactie door ,texas,henkie — vrijdag 17 maart 2006 @ 9.02 uur

 23. @21
  dan blijft nog wel mijn vraag:hoe kan een minister een motie die al is aangenomen met een ruime meerderheid,gewoon niet word uitgevoerd of geweigerd door een minister?
  op dit punt had het kabinet naar mijn idee ook moeten opstappen,dit is schandalig en tast de demovratie in ons land ernstig aan.
  de motie is “aangenomen” en dient dan uitgevoerd te worden. of de minister het nu wel of niet wil,is niet meer aan de orde daar was het debat voor.
  @23
  dan moeten die kleinere wel bij het collectief horen….
  “het collectief” is nou juist hetgene waar deze kleinere onderneminkjes buitenvallen.

  Reactie door iew — vrijdag 17 maart 2006 @ 9.13 uur

 24. Beste Jan,
  Ik wil eerst even zeggen dat ik het vaak niet eens ben met je standpunten. Daarentegen heb ik wel enorm veel respect voor de manier en de passie waarmee je programmapunten van het SP naar voren brengt. Ik vind een aantal punten qua onderschap niet getuigen van een lange termijnvisie, maar dat is mijn mening.
  De hele discussie over ondernemers (en niet alleen op dit forum) irriteert mij enorm. Ondernemers lijken veel te verdienen, maar dat is slechts de buitenkant. Daar gaat nog van af: rechtsbijstand, arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, aansprakelijkheidsverzekeringen, ziektekosten, kosten die je hebt voor een bedrijf te runnen (PC’s, accountants en andere middelen) en als laatste je pensioen. Per jaar kost me dat in totaal ongeveer € 60.000,- en dan heb ik zelf nog geen cent overgehouden aan die 50 tot 60 uur per week die ik daarvoor werk. Om het rekenvoorbeeld compleet te maken, moet ik dus bijna een ton omzetten om evenveel te verdienen als jij Jan. Vervolgens moet ik ook nog sparen voor een buffer voor de slechte tijden of voor onvoorziene uitgaven. Mijn bedrijfje moet toch minimaal een half jaar kunnen draaien als ik geen opdrachten krijg. Dus moet ik meer dan ton omzet draaien.
  Ik word daarom niet goed van die personen, en om heel eerlijk te zijn bevinden zich vaak onder de kiezers van jouw partij, die alleen maar de buitenkant zien. Die zien dat mijn vrouw een tweede auto hebben (weliswaar vijftien jaar oud) om boodschappen te doen en de kinderen weg te brengen naar school. Die niet zien dat het combineren van een gemiddeld huishouden en een onderneming heel lastig is met één auto. Die ‘toevallig’ horen wat je bruto verdient, dan meteen aan het rekenen gaan, vervolgens conclusies trekken en geen idee hebben wat er onder de streep overblijft.
  Ik zou het fantastisch vinden als het SP of enig andere partij zou zeggen: ‘Beste ondernemer, u heeft in het verleden veel belasting en veel premies betaald aan Nederland. Wat jammer dat u dit jaar een slecht jaar heeft gedraaid. Wij pakken nu even tijdelijk de rekeningen op tot het weer beter gaat met u’. Deze partij krijgt meteen mijn stem. Natuurlijk is dit een utopie, maar heel Nederland (inclusief de SP) staat wel langs de zijlijn te kijken en steekt geen poot uit als je failliet gaat, je huis moet verkopen en er een klein drama afspeelt.
  Beste Jan, natuurlijk wil ik niet klagen, want ik heb zelf voor het ondernemerschap gekozen. Ik zou niet anders willen en kunnen. Voor mij is alles beter dan een grijs bestaan op kantoor. Mijn betoog is er alleen op gericht dat het merendeel van de mensen niet weten wat het kost (financieel en persoonlijk) om ondernemer te zijn en dat ze alleen de buitenkant zien. En als je dan jarenlang hebt geïnvesteerd in geld en tijd en het lukt allemaal, mag je dan niet succesvol zijn? Ben je dan opeens een zakkenvuller, parasiet, rechtse bal of een andere term die in dit forum wordt genoemd? Ik zou eens zeggen: spreek eens met wat ondernemers en dan met name de kleinere, freelances of zzp’ers. Ga nu een keertje juist niet naar de grote ondernemersbonden, want dan heb je nog steeds te maken met bureaucraten of vertegenwoordigers van grote ondernemingen. Vraag je webmaster naar mijn mailadres en ik ga graag in discussie met je. Wel in de avond want overdag moet ik echt werken;)

  Reactie door Ondernemer in hart en nieren — vrijdag 17 maart 2006 @ 10.06 uur

 25. @25
  ik kan me heel goed vinden in jouw mening hierover[tot op bepaalde hoogte]
  wat jij hebt,wil ik ook,het word zelfs gestimuleerd door het kabinet om zelfstandig te gaan werken,maar….
  om dat te kunnen bewerkstelligen…
  moet je dus niet uit een uitkering komen[wat voor uitkering dan ook]
  want dan word je stelselmatig tegengewerkt.
  je kan alleen voor jezelf beginnen als je al kapitaal hebt,want als het om starters gaat,is er inneens niemand thuis.$$$$!
  ipv mensen te stimuleren en te helpen,moet je niet daar niet weer een ontmoedigingsbeleid via de uitkerende instanties tegenover zetten.en dat is ook het geval!
  ook de bestaande zelfstandige ondernemers bekijken het van 1 kant.
  even een vraag: neem jij mensen in dienst die al een aantal jaar niet hebben [kunnen] gewerkt in dienst? waarvan het een gok is of het goed gaat?[en al het extra werk wat jij er dan bij krijgt]
  of kies je dan toch voor diegene met referenties die net van een ander bedrijf af komt en waar je meer zekerheid hebt dat dit ook gelijk resultaat opleverd?
  het is namelijk zo makkelijk voor instanties om een goed bedrijfsplan waar iemand een jaar aan heeft gewerkt naar de prullenmand te verwijzen ivm $$$$$$$$$$$$

  Reactie door iew — vrijdag 17 maart 2006 @ 11.50 uur

 26. Ik neem geen mensen in dienst maar wel voor opdrachtgevers. Bij mijn vorige project heb ik iemand van 53 jaar aangenomen en heeft daardoor anderhalf jaar werk gehad. Leeftijd, afkomst, opleiding of sexe speelt bij mij geen rol. Als je stijl van werken in het project past en je overtuigt me dat je je werk aankunt dan is dat voor mij genoeg.

  Reactie door Ondernemer in hart en nieren — vrijdag 17 maart 2006 @ 12.28 uur

 27. @26,Ondernemer in hart en nieren,
  Dan werkt u dus projectmatig/uitzend/detachering?
  Dan bent u erg afhankelijk van de voorspelbaarheid van de branche/economie, als zelfstandige binnen dat proces heeft u daar zelf voor gekozen, vast inkomen is daarin lastig te realiseren.
  Mijn eerste probleem in het complexe geheel, is dat ik als werknemer niet een hypotheek, lening kan afsluiten op een uitzend/projectbaan, immers die heeft niet de vastigheid die banken verzoeken.
  Als vrouw komt daar nog een probleem bij:het bedrag van bijtelling van salaris, bij financiele instellingen, er wordt vanuit gegaan dat ik stop, terwijl maatschappij wil dat niet, desaltnietemin wordt ik als werkende niet voor vol aangezien.

  Uw probleem dat de maatschappij niet beseft is dezelfde als de werknemer.beiden zijn we afhankelijk van de waan van het moment/economie, beiden hebben kosten om rond te komen en het liefst iets meer voor de leut in het leven.
  U bent in de fortuinlijke omstandigheid dat het uw eigen keuze is, uitkeringsgerechtigen vaak niet!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — vrijdag 17 maart 2006 @ 13.57 uur

 28. @26
  mensen met zekerheid voor het project dus..
  en geen wao’er die al 3 jaar thuis zit.
  dat iemand u kan overtuigen dat hij/zij het werk aan kan is geen garantie.
  en de manier waarop u uw bedrijf “moet” leiden,laat dit niet eens toe daar het gaat om verdiensten.
  dan bent u zeker de enige barmhartige samaritaan….
  even de keuze: een WAO’er al 3 jaar niet gewerkt, met lichamelijke aandoeningen, met de juiste papieren[duur]kans op uitval redelijk groot.
  of een jong iemand net van de opleiding,gezond met toekomstperspectief,voor de helft van het geld….
  komop nou zeg hee lamuh niet lachen!

  Reactie door iew — vrijdag 17 maart 2006 @ 14.34 uur

 29. @24 Ondernemer in hart en nieren

  Ik vind het een goed verhaal wat U hierboven neerzet.
  Het is ook de éérste keer dat ik zoiets lees hier op dit log.

  En mbt: ‘En als je dan jarenlang hebt geïnvesteerd in geld en tijd en het lukt allemaal, mag je dan niet succesvol zijn? Ben je dan opeens een zakkenvuller, parasiet, rechtse bal of een andere term die in dit forum wordt genoemd?’

  Niemand zal dat hiet beweren.
  Deze uitingen worden gedaan richting ongenuanceerde provocateurs die hier alleen maar komen met de bedoeling de boel op stang te jagen.

  Een onderbouwd verhaal hebben deze lieden niet, dit in tegenstelling tot Uw bijdrage.
  U zet Uw situatie hier uiteen en vraagt hiervoor een beetje begrip.
  Deden maar meer ondernemers dat hier.
  De verschillen zijn echt niet zo groot als menigeen ons wil doen geloven.
  En geloof me; de SP heeft ook met ondernemend Nederland het beste voor.

  Groet

  Reactie door Wattenstaafie — vrijdag 17 maart 2006 @ 14.50 uur

 30. VVD : Verbond van Debiele : die club die onbeperkt Oostbloklanden willen toelaten : op kort terwijl op verdienen en de rest van de tijd met de ellende opgescheept zitten : er zitten al wat achter de trallies !

  Reactie door fred — vrijdag 17 maart 2006 @ 15.25 uur

 31. Ondernemer in hart en nieren, ik wil je kosten niet bagatelliseren, maar bijna al die verzekeringen die jij opnoemt, heb ik ook als zieke, daardoor had ik toen ik nog alleen woonde een inkomen van e.1450 netto in de maand en vaste lasten van e.1125.
  Hans, ik zou zeggen als je de SP toch nog steeds een beetje wantrouwt wat betreft de kleine ondernemer, join the club en versterk de landelijke SP, zodat er wat meer ondernemers zijn binnen de club.

  Reactie door kaatje — vrijdag 17 maart 2006 @ 15.44 uur

 32. Dat “de” SP’er ondernemend NL een kwaad hart zou toedragen is m.i bullsh… Dat, zeker in het MKB hard gewerkt moet worden om het hoofd boven water te houden is “ons” bekend. Ondernemers met een éénmans/ vrouw bedrijfje die administratie, produktie, marketing, planning, produktontwikkeling, (deel) montage enz. in eigen hand hebben zijn vaak echt niet te benijden, ook al was het eigen keuze. Waar “we” wat tegen hebben zijn doodordinaire zakkenvullers die zich er niet voor schamen in moeilijke tijden over de rug van een ander binnen te lopen. Beloningen die een mens in z’n leven niet op kan maken. Of bewindslieden die, goed in de slappe was zittend, het verdommen koopkrachtverbetering te geven aan hen die dat dringend nodig hebben. Want wat schiet je er economisch mee op als je armoed- zaaiers wat meer te besteden geeft, het blijven armoedzaaiers, toch? Nee, méér voor hen die al genoeg hadden dát zet pas zoden aan de dijk. Meer auto’s, boten, huizen, luxe goederen etc. dáár hebben we wat aan.
  En dáárvoor moeten we bij de VVD (Zalm)zijn
  en de rest kan het puntdak op. Parasiet, rechtse bal, zakkenvuller ? Wie de schoen past…..

  Reactie door william — vrijdag 17 maart 2006 @ 15.49 uur

 33. Als -kleine- ondernemer (eenmanszaak) heb ik de afgelopen jaren flinke klappen gehad. Naast dat door de economische malaise, de vernietiging van de koopkracht van ‘de gewone man’ en ander wanbeleid van de overheid mijn omzetten tot een kritiek punt zijn gedaald, rijzen de kosten voor de bedrijfsvoering de pan uit.

  Daarnaast word je gestoord van allerlei doorgeschoten regelgeving, vaak administratieve regels die wellicht voor grote, kapitaalkrachtige ondernemingen uitvoerbaar zijn, maar voor de kleine zelfstandige simpelweg ondoenlijk. Zoals de brief die ik vandaag ontving van het ministerie van VROM over nieuwe regelgeving omtrent de draagtasjes waarin ik mijn klanten hun aangekochte waar meegeef…
  (www.vrom.nl/verpakkingen)

  Gelukkig ben ik als ondernemer niet teleurgesteld in mijn partij, maar ik ben dan ook SP-lid!

  Reactie door J3roen — zaterdag 18 maart 2006 @ 0.29 uur

 34. Beste Iew,
  Wat jammer dat je me in een bepaald hoekje wilt duwen en dat je me niet geloofd. Even kort gezegd: de manier waarop ik mijn boterham verdien is heel resultaat gevoelig. Als mijn project niet goed loopt, dan word ik ontslagen. Contract of geen contract. Dit zeg ik niet om stoer te zijn, het is gewoon realiteit. Als ik dus mensen inhuur namens mijn opdrachtgever, dan beoordeel ik mensen op hun kunnen. Ik ben niet de barmhartige samaritaan, maar iemand die kijkt of een kandidaat het werk aankan. Ik geloof dan niemand op hun blauwe ogen, maar vraag om aantoonbaar bewijs. Heel simpel gezegd: als ik om een koekenbakker vraag, dan vraag ik je om koekjes mee te brengen. Als die goed smaken en je kunt me uitleggen hoe je ze gebakken hebt en hoe je aan je ingrediënten komt, dan neem ik je serieus als kandidaat. Als je met een goed verhaal komt als je drie jaar thuis hebt gezeten, dan koop ik dat ook nog.

  Beste iew, weet je wat een verschil kan zijn tussen ondernemers en klagers? Klagers benaderen tegenvallers van een negatieve kant en komen niet verder. Ondernemers putten inspiratie uit tegenvallers en zijn bereid om er dan een tandje bij te zetten om toch hun doelen te bereiken. Nog harder werken dus en kijken of je je doel kunt bereiken door het van een andere kant te benaderen.

  Reactie door Ondernemer in hart en nieren — zondag 19 maart 2006 @ 21.21 uur

 35. @19, Hans, SP heeft nog nooit in de regering gezeten, hoezo ondernemertje pesten, het ene links is het andere niet!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — zondag 19 maart 2006 @ 22.07 uur

 36. @34,Ondernemer ihen,
  De vraag is hoeveel tandjes kun je bijzetten en dat DAT alleen een ondernemers vaardigheid is, is flauwekul.

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — maandag 20 maart 2006 @ 0.02 uur

 37. @22
  Indien mijn werknemers mijn vennoten willen worden zijn ze welkom. Dan mogen ze ook delen in de (eventuele) winst. Dat er af en toe geen winst wordt gemaakt, dat er forse investeringen worden verwacht en dat er vaak ruim 60 uur in de week gewerkt moet worden hoort er dan echter ook bij. Makkelijk hoor, dat delen in de winst als het goed gaat en gewoon je salaris opstrijken indien het wat minder is. Eigenlijk had ik dat ook moeten doen, geen stress, geen risico’s en financieel misschien iets minder maar wel veel meer zekerheid. Jammer dat ik ondernemen ook leuk vind…

  Reactie door Hans — maandag 20 maart 2006 @ 10.16 uur

 38. Consitentie, vrijheid en gelijke beginsvoorwaarden zijn onmisbare elementen voor ondernemerschap. VVD staat voor macht van bovenop, zakkenvullers, oneerlijke concurentie, uitverkoop en afbraak.

  Reactie door khosrow — dinsdag 21 maart 2006 @ 20.38 uur

 39. @34
  “Beste iew, weet je wat een verschil kan zijn tussen ondernemers en klagers? Klagers benaderen tegenvallers van een negatieve kant en komen niet verder. Ondernemers putten inspiratie uit tegenvallers en zijn bereid om er dan een tandje bij te zetten om toch hun doelen te bereiken. Nog harder werken dus en kijken of je je doel kunt bereiken door het van een andere kant te benaderen.”

  vertel dit eens aan de mensen die nu naar de voedselbank moeten…
  over hokjes gesproken.

  Reactie door iew — woensdag 22 maart 2006 @ 16.32 uur

 40. Beste iew,
  Ik stop niemand in hokjes. Ik bedoel te zeggen: kijk eens naar de dingen die je wel kan in plaats van die je niet kan. Probeer op die manier uit je dal te komen. Ik ken een verhaal van een vrouw die ook al drie jaar werk zocht en elke keer werd afgewezen. Zij heeft briefjes in supermarkten opgehangen en bood zichzelf aan als strijk-service. Na twee jaar had ze drie mensen in dienst omdat ze de vraag niet meer aankon. Investering om te starten? Nul komma nul! Creativiteit? 100%!

  Kom op mensen en kom uit je slachtofferrol. Bekijk wat je wel kunt en probeer daar iets van te maken. Pak de fiets en begin een lokale koerierbedrijf, ga schoonmaken bij mensen, ga naar bedrijven en vraag of je de auto’s van werknemers mag wassen (doet iemand bij het bedrijf van mijn broer en nog andere bedrijven en haalt € 150,- per dag = € 3.000,- per maand op). Ik zeg niet dat iedereen dit kan doen, maar je moet er wel toe bereid zijn. Met alle eerlijkheid (en de goeden natuurlijk buiten beschouwing gelaten) zijn er een hoop mensen die wel zeggen dat ze aan het werk willen, maar het andere kant ook wel makkelijk vinden.

  Reactie door Ondernemer in hart en nieren — woensdag 5 april 2006 @ 11.46 uur