Of de wachtlijsten weg, of Ross weg

Of de wachtlijsten zijn weg aan het eind van het jaar, of u!

Aldus Agnes Kant tegen staatssecretaris Ross van Volksgezondheid in het debat over de wachtlijsten in de Jeugdzorg.

Ross heeft beloofd dat aan het eind van het jaar niemand langer dan negen weken op zorg hoeft te wachten. De Kamer mag haar daarop afrekenen, zo liet ze vol zelfvertrouwen weten.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

vrijdag 17 maart 2006 :: 12.28 uur

59 Comments

59 reacties

 1. De regering belooft zoveel, Jan. Hoogervorst zei ook dat ie weg zou gaan als het een chaos zou worden maar hij is er nog steeds ondanks de puinhoop die dus is ontstaan.

  Verwacht maar niet teveel van de beloften die Ross doet. De jeugdzorg is al jaren een boegbeeld van bureaucratie en onkunde. Die tent maakt er een potje van!

  Reactie door DJ Digital — vrijdag 17 maart 2006 @ 12.56 uur

 2. Krachtig statement, van Kant en Ros. Zelf zit ik niet op haar vertrek te wachten maar op een vermindering van de wachtlijst tot 9 weken. Laat daar ieders inspanning op zijn gericht als het daar om gaat. Wachtlijst geheel weg is in dit systeem een illusie. Aan zorgverlenende ondernemers is inherent een wachtlijst. De stellingname van Kant kan zelfs contrporductief werken. Wat is de sanctie als het bestuursapparaat in de uitvoering faalt? De staatssecretaris weg. Daar heeft toch niemand in het apparaat pijn van. Gelet op zij die jeugdzorg behoeven, allicht te preferen dat Ros door ieder wordt bijgestaan. Partijpolitiek komt m.i. na landsbelang

  Reactie door paardebloem — vrijdag 17 maart 2006 @ 13.21 uur

 3. tsja, Rita zit er ook nog steeds en donner en bot ook….het zal wel weer niks bijzonders worden als zij haar belofte niet nakomt.

  Reactie door xaviera — vrijdag 17 maart 2006 @ 13.22 uur

 4. Wachtlijsten weg!
  Dan Ross eruit rossen, en vervolgens de hele clan van Balkje.

  Reactie door Jan Nijman — vrijdag 17 maart 2006 @ 13.26 uur

 5. Zolang men niet in de gaten heeft dat papiere dingen en plannen mooi zijn maar dat de praktijk daar niets van bakt, omdat al die papieren ingevuld moeten worden, zal er niets veranderen!
  Het veranderen om te veranderen maakt veranderen niet goed.Verbeteren moet het doel zijn en dus dient er veel meer te gebeuren binnen de structuren rondom het kind!

  Mensen voelen zich steeds minder veilig, veiligheid bieden is dan nog lastiger!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — vrijdag 17 maart 2006 @ 13.38 uur

 6. Per 2007 gaan ze toch … allemaal naar een -nog- beter betaalde baan ! En dan komen er weer nieuwe opvreters onderleiding van Woutertje ! (SP zal weer veel stemmen winnen maar zal worden genegeerd door Woutertje.)

  Reactie door Jan met de Pet — vrijdag 17 maart 2006 @ 13.42 uur

 7. @5

  Precies, het zou moeten gaan om een verbetering van de uitvoering. En dat is m.i. ieders belang. Laten we daarom Ros niet laten zwemmen, maar gezamelijk meedenken hoe die verbetering kunnen worden gerealiseerd. Anders staan we hier over 6 maanden te juichen dat Ros weg is maar is onderwijl voor hen die het aangaat, de kinderen, niets gewijzigd. Dat zou mij wel een heel lege en holle overwinning zijn.

  Reactie door paardebloem — vrijdag 17 maart 2006 @ 13.46 uur

 8. Ja, laat het dan niet zo verlopen zoals
  nu al in veel gemeentes gebeurd;
  Winst voor de SP, maar toch de oude
  garde die de dienst uit gaat maken….
  (PvdA,VVDen CDA….
  Niet weer paars!

  Reactie door Art — vrijdag 17 maart 2006 @ 13.48 uur

 9. Tja, het zal wel weer op een excuusje uitdraaien, en vervolgens aanblijven.
  Tenzij het parlement Ros eens werkelijk ros geeft en haar (rosse) buurt zich niet meer in het Binnenhof zal bevinden. Afwachten dus…..

  Reactie door Olav Meijer — vrijdag 17 maart 2006 @ 13.54 uur

 10. jan ik lees overal dat de sp heeft gewonnen
  maar ik merk er ni,ks van in het college,in
  de grote steden,ze worden overal biuten gezet,ik ziet het in mijn eigen stad,waar
  de pvda de dienst uit maakt,en niet met de sp wil.,en wat die ross aan gaat,die blijft door rossen,tot mei 2007.

  Reactie door eef — vrijdag 17 maart 2006 @ 15.15 uur

 11. Wachtlisten blijven er natuurlijk altijd bestaat voor Jan met het lage inkomen OOK na invoering van het zorgstelsel :Er moeten gewoon wat meer artsen opgeleid worden :er is nog steeds een lotingssysteem voor de opleiding !We weten toch wel dat de regering dit overeind houdt en dus ook de wachtlijsten : Je kan je wel steeds kwaad maken :enigste wat zou werken is totale weigering aan het zorgstelsel mee te doen : Dat krijgen die managers past echt zweetdruppels

  Reactie door fred — vrijdag 17 maart 2006 @ 15.18 uur

 12. Ff wat anders maar heeft wel betrekking op dit nieuwe zorgstelsel….Laten we maar zwijgen ook over het voorschrijven van medicijnen, als je duidelijk aangeeft welk middel je nodig hebt ( en daar tevens meerdere malen notitie van hebt laten maken) en er worden voorts toch de verkeerde geleverd moet jezelf voor de kosten opdraaien n.b. die dan van je no-claim afgetrokken worden, heb toevallig vandaag mijn afrekening gehad waar de foutivieve medicijnen gewoon in rekening zijn gebracht. Heb vandaag de nodige stappen ondernomen dit bedrag toch terug te krijgen. Gelukkig nam de plaatselijke apotheek zijn verantwoording, daar ik aangaf dat het na een hele dag telefoneren gewoon een afschuif systeem bleek te gaan worden,wie nu eigenlijk verantwoordelijk is. Heb uiteindelijk na veel inspanning toch mijn gelijk gekregen.Het bedrag word niet in rekening gebracht. Dus misschien moeten we binnenkort ook nog een studie gaan volgen in medicijnen om er zeker van te zijn wat je voor geschreven krijgt….

  Reactie door pien — vrijdag 17 maart 2006 @ 15.28 uur

 13. @3
  met andere woorden ons kabinet is ongeloofwaardig,niet te vertrouwen,en doet waar het zin in heeft….
  moet je dan niet gelijk wegwezen? als we het via het zo hoog in het vaandel gedragen normen en waarden beleid gaan bekijken?
  tel daar de onvrede en het opgezegde vertrouwen van de bevolking eens bij op.
  het NEE en de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen.
  dan zou je toch denken dat iemand ze het moet gaan verplichten…….
  of mag een regering gewoon de 4 jaar volmaken ongeacht de negatieve gevolgen?
  wat is dan democratie????????
  of ben ik nou zo dom omdat ik niet gestudeerd heb??? want dat zeggen ze toch?

  Reactie door iew — vrijdag 17 maart 2006 @ 15.44 uur

 14. Wat een geluk dat we uitstekend uitgeruste
  ambulances hebben.
  Die passeren met zwaailichten en loeiende
  sirenes alle wachtlijsten en redden regel-
  matig mensen van een anders wisse dood.
  Léve de ambulances in Nederland die zo enorm groots hun werk doortastend weten te
  doen. Hulde !

  Reactie door Madelief — vrijdag 17 maart 2006 @ 16.03 uur

 15. @11

  Ik moet ook wachten bij de kapper, tandarts en regelmatig bij de bakker. Laat staan voordat een Nlse klusser tijd voor me heeft. Is dat zo heel erg? Als er teveel dokters zijn moeten zij weer wachten op patienten. Enige frictie zal er altijd zijn, het gaat er om dat het binnen perken blijft. Natuurlijk geldt dit laatste niet voor levensbedreigende situaties, dan moet de arts direct beschikbaar staan.

  Reactie door paardebloem — vrijdag 17 maart 2006 @ 16.06 uur

 16. Wel of niet gestudeerd ,maakt voor het Kabinet Balkenelenende niets uit :zijn hebben alleen vroeger geleerd : houdt het volk stil met brood en spelen !
  Echter zelfs daar slagen ze niet in !
  Volk u wordt gewoon BESODEMIETERT ; enige wat u kan doen is het Hoogervorstse kotsgebaar .dat zegt toch al genoeg

  Reactie door fred — vrijdag 17 maart 2006 @ 16.09 uur

 17. @14

  daar heb je heleaaml gelijk Madelief. Die doen goed werk, en zijn trouwens vaak particulier. Minpuntje vind ik zelf wel dat ze ook regelmatig bij niet levensbedreigende situaties moeten uitrukken, als verstuikte enkel e.d.

  Reactie door paardebloem — vrijdag 17 maart 2006 @ 16.10 uur

 18. “Binnen bepaalde perken ” is natuurlijk niet gedefinieerd en dat kan natuurlijk niet ,omdat ziekte en gevaarlijke situaties random kan optreden : maar dat artsen nu vaak onder zware stress hun werk doen ,heeft toch iets te maken met het aantal patienten : het gevaar loopt dat deze mensen onder stress wel een de verkeerder diagnose kunnen stellen en mogelijk zelfs de verkeerde geneesmiddelen geven: ook een arts moet in zijn beroepsuitoefening geregeld bijleren of literatuur raadplegen bij het optreden van een patientenprobleem .

  Reactie door fred — vrijdag 17 maart 2006 @ 16.17 uur

 19. Ik geloof Rosstvast dat ze haar belofte gestand zal gaan doen

  Reactie door Wattenstaafie — vrijdag 17 maart 2006 @ 16.33 uur

 20. @fred tegenwoordig krijgen de patiënten hun medicijnen voorgeschreven door de assistente, die de desbetreffende huisarts willen ontzien in hun huidige werk-stress, die dus uiteindelijk niet capabel zijn de juiste medicatie voor te schrijven.

  Reactie door pien — vrijdag 17 maart 2006 @ 16.36 uur

 21. @Pien, dat mag alleen met een handtekening van huisarts geschieden, authorisatie heet dat, dus assistente dient eerst een proef van bekwaamheid af te leggen voor ze dat mag!
  Officieel is bloeddrukmeten ook een artsen taak!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — vrijdag 17 maart 2006 @ 16.46 uur

 22. @19 hij is weer gevat Staaf

  Reactie door paardebloem — vrijdag 17 maart 2006 @ 17.16 uur

 23. Hallo Agnes,
  Ik ben 20 jaar geleden uit de jeugdzorg gestapt omdat ik het bijna nergens in het beleid mee eens was. Nu – na 20 jaar – moet
  ik met lede ogen vaststellen dat er niets ten gunste is veranderd. Iedereen wist het beter en tegen de stroom oproeien kon ik niet meer volhouden. Ik zou zo graag willen weten waar de bluffers van toen zijn gebleven.

  Reactie door pieter verbunt — vrijdag 17 maart 2006 @ 17.40 uur

 24. @ 13 iew
  Blijkbaar verlies men door studie het contact met de realiteit.
  Enneh jij dom?
  Als dat zo is ben ik het!

  Reactie door Wattenstaafie — vrijdag 17 maart 2006 @ 17.45 uur

 25. @Sabineke, sorry ik controleer niet op handtekeningen, maar feit is dat ik medicijnen voorgeschreven krijg die de assistente via telefoon doorgeeft aan de apotheek en die als “NOT” zijn doorgegeven aan de praktijk van de arts zelf dus, apotheek etc..wie zijn handtekening zet is mij om het even na de zelfcursus medicijnenleer…hoe geschoold ze en bekwaam ze dan wel zijn. Ik ben zelf EHBO-er, al 4 jaar, nu word dat ook weer veranderd van 15-2 naar 30-1 reanimatie..(moeten volgens Amerikaans systeem gaan reanimeren) dus weer scholen (was al op de hoogte trouwens) mijn bloeddruk stijgt overigens met dit zorgstelsel en kabinet

  Reactie door pien — vrijdag 17 maart 2006 @ 17.46 uur

 26. Wachtlijsten zijn altijd het gevolg van een gefrustreerde markt. De overheid moet zich terugtrekken uit de gezondheidszorg en deze aan de vrije markt overlaten. Dit zal leiden tot betere zorg voor een lagere prijs en zonder wachtlijsten.

  Reactie door HenriOsewoudt — vrijdag 17 maart 2006 @ 19.30 uur

 27. Zij hoopt op de vogelgriep.
  Maar wat heeft zij de drie jaar hiervoor gedaan.
  Toch niet laten versloffen.
  @26
  Ik stel me andere oorzaken voor dat er dan geen wachtlijsten meer zijn.

  Reactie door Jofel — vrijdag 17 maart 2006 @ 20.07 uur

 28. Dit zegt elke ambtenaar om de zoveel tijd wel om even weer stoer te klinken.

  Reactie door Niels — vrijdag 17 maart 2006 @ 20.22 uur

 29. ALLE MENSEN DIE DIT FORUM BEKIJKEN EN EROP
  REAGEREN.

  Jullie worden allemaal in de zeik genomen door de politiek.
  Het gaat niet om jullie maar om hun eigen.
  Lees eens een stuk over misstanden van vrouwe Justia en over Mr de Werd.
  KIJK GOED NAAR DE ROL VAN DE SP.
  ALLEMAAL ACTEURS

  Reactie door sander — vrijdag 17 maart 2006 @ 20.30 uur

 30. @29
  Verklaar je eens nader.

  Reactie door Jofel — vrijdag 17 maart 2006 @ 21.25 uur

 31. vind dit forum te gek,begint met de jeugdzorg en sleept de hele gezondheids zorg,ambulances en ehbo er bij.
  ben al 32 jaar pleegouder en heb nog nooit meegemaakt dat alles goed ging.
  Zal,Ros ondanks haar belofte ook wel niet lukken.

  Reactie door aidan — vrijdag 17 maart 2006 @ 21.48 uur

 32. http://video.google.com/videoplay?docid=-5137581991288263801&q=loose+change

  Reactie door sander — vrijdag 17 maart 2006 @ 22.32 uur

 33. Kijk ook eens bij de misstanden bij vrouwe justitia en wat Mr karel Werd heeft moeten doorstaan tot op de dag als vandaag

  Reactie door sander — vrijdag 17 maart 2006 @ 22.34 uur

 34. Jan marijnissen zou toen bij Donner erover hebben wat de rol was van procureur generaal van Wijckersloot en Donner zelf.
  Jantje zei dat klokkenluiders op moeten staan en de waarheid moet vertellen.
  Elke eikel in de politiek kiest zijn groep mensen om die voor het karretje te spannen,maar uiteindelijk zijn het de grote mannetjes “kapitalisten” die het bepalen,achter de schermen.

  Reactie door sander — vrijdag 17 maart 2006 @ 22.39 uur

 35. http://66.197.141.254/de-werd/de-werd-marijnissen.htm

  Hier hebben jullie wat te lezen over onze lieve Jan Marijnissen.

  Reactie door sander — vrijdag 17 maart 2006 @ 22.43 uur

 36. Politiek is een vunzig en vies spelletje en dat was wat pechtold zei.
  Dat slaat op wat met de Karel de Werd gebeurt.
  Die man had in 1975 een bouwbedrijf en is eerst door een vakbondsman geruineerd en probeerde zijn gelijk te halen bij de rechtbank.
  Die zitten allemaal onder de plak.
  Of het is de vakbond of een grote verzekeringsmaatschappij.
  Shell is er ook een van,maar die zit bij de PVDA.

  Reactie door sander — vrijdag 17 maart 2006 @ 22.49 uur

 37. ook moeten jullie een stuk lezen over Mr Klomp.
  Die had een huis verkocht voor FL260.000,-
  Die inversteerde dat in een malafide bedrijf dat hem oplichte.
  Hij zocht hulp bij een advocaat en die troggelde hem ook geld af,zonder een zaak ervan te maken.
  Wat hem toen is overkomen wens je je ergste vijand niet.
  Wie waren de hoofdrolspelers.
  De staat der nederlanden.

  Reactie door sander — vrijdag 17 maart 2006 @ 23.05 uur

 38. @Sander, nou dat zijn ernstige zaken Sander, en dhr.Werd is duidelijk boos, ik kan en wil daar geen oordeel over uitspreken, persoonlijk denk ik ook niet dat een weblog daar toe dient, dat is iets tussen dhr.Werd en dhr.Marijnessen, in mijn ogen!

  Dat politiek niet altijd eerlijk is, dat denk ik wel, evenzo rechtspraak, beiden blijven mensenzaken en mensen maken fouten.

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — vrijdag 17 maart 2006 @ 23.55 uur

 39. Het leren van en voorkomen zou doel moeten zijn, helaas ook mensenwerk en dus ook hierin fouten.

  Vaak wordt vergeten dat regels een middel zijn en geen doel opzich.

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — zaterdag 18 maart 2006 @ 0.00 uur

 40. @35, Sander,

  Dhr Werd heeft ze duidelijk niet helemaal op een rijtje. Het is een buil lucht! Inhoudsloze beledigende pulp! Iemand die dergelijke bewoordingen gebruikt meent nog dat we hem serieus gaan nemen ook zeker?

  Nou, Sander, dat was écht sensationeel! Wat een goed beargumenteerd verhaal! (teiltje)

  Reactie door J3roen — zaterdag 18 maart 2006 @ 0.47 uur

 41. Ik ga d’r geen gewoonte van maken op deze manier off-topic te gaan, maar die Dhr. Werd (vriend van Sander @38) is werkelijk compleet van de wc gehaald! Het aantal doelloze mails, faxen e.d. die dit portret naar SP tweedekamerleden schrijft heeft wel iets van stalking…

  http://66.197.141.254/de-werd/de-werd-sp-zit-snor.htm

  Reactie door J3roen — zaterdag 18 maart 2006 @ 1.03 uur

 42. Ten eerste is de Werd niet mijn vriend.
  Maar hij is tegen gewerkt door justitie en vraagt hulp bij de politiek.
  Jullie snappen de politiek niet.
  Alles is een illusie.
  ze doen alsof zij wat kan betekenen voor je,
  maar als zij de macht hebben,dan gaat het om hun eigen portomonee en die van de grootkapitalisten.
  Denk je dat de SP ooit zo een grote partij zal worden met deze mentaliteit.
  Nooit.
  Ze zullen dan heel wat water bij de wijn moeten doen.
  Wat denk je van de affaire wim Kok,dat die nu bij Shell werkt.
  Omdat hij ze nooit een strobreed in de weg zat.
  Dan geef ik je nog een voorbeeld over de advocatuur.
  Dat zijn ook de grootste zakkenvullers en die lichten je op waar je bij staat.
  daar hoort ook de rechters bij en officieren.

  Reactie door sander — zaterdag 18 maart 2006 @ 1.27 uur

 43. lees dat verhaal van klomp maar is,dan word je wakker uit de illusie wat rechtspraak heet.
  Lees ook maar loose change,dan snap je ook waarom we naar afghanistan moeten gaan.

  Reactie door sander — zaterdag 18 maart 2006 @ 1.30 uur

 44. @42/ 43, Sander,

  Die vriend van jou, Dhr. Werd, leeft pas in een illusie. Daarnaast is dit niet de manier om je onvrede over het verloop van rechtszaken kenbaar te maken. Weleens gehoord van de “scheiding der machten”?

  Overigens is mij het verband tussen Dhr. Klomp en de missie Afghanistan volstrekt onduidelijk. De grijze wereld van de coplottheorieen?

  Reactie door J3roen — zaterdag 18 maart 2006 @ 2.17 uur

 45. Er zijn nu initiatieven (om de discussie maar inhoudelijk vlot te trekken) om schippersinternaten te betrekken in de oplossing voor de tekorten in de jeugdzorg. Nu heb ik zelf in schippersinternaten gezeten en weet dat dit een hele andere doelgroep is dan kinderen uit de jeugdzorg.Ook onder de schippersouders (die inspraak hebben hierin) is dit plan niet onverdeeld positief gevallen. Wat in de media ook onbelicht is, is dat de schippersinternaten nog volop verzuild zijn, zo zijn er kath, prot, openbare en reformatorische. De 1200 schipperskinderen die op de 18 internaten zitten zijn voor een groot deel woonachtig op de 3 reformatorische internaten, die niet zullen instemmen met “zomaar” jeugdzorgkinderen op hun internaat.
  Het werd weer heel makkelijk gebracht in de media, vooral aangegeven door de ABVOKABO, maar die had vooral de belangen van de 120 personeelsleden van de internaten op het oog. Niet die van ouders of kinderen.

  Reactie door Ine — zaterdag 18 maart 2006 @ 10.14 uur

 46. wao is weg,ww vermagerd,vut is weg,pensioen gaat op de schop,de genadeklap i.v.m huurbeleid komt later,huurtoeslag verminderd,ontslagversoepeling i.v.m de Polen komen,zorgstelsig onbetaalbaar geworden door Hoogevorst,de Geus door blijft gaan met onmenselijke herkeuringen ondanks uitspraken door de rechtbanken,voedselbanken mensen moeten afwijzen door de vele aanvragen,de energie ook onbetaalbaar is-over de top daar is niks mis mee zie beloningen-,het beleid Donner i.v.m ontsnappingen komt er weer mooi mee weg,boer Veerman die de waarheid vertelt over het zorgstelsig, volgens die boer een groot fiasco maar even later SORRY,Verdonk zeurt over 7000 euro i.v.m uitzetting meisje dat haar studie niet mag afmaken-over 22 miljoen euro die onder de strot van Hoogevorst verduistert is hoor je niet meer van-,vergrijzing Brinkhorst toch doorzet met vrije markt ook een fiasco,enz.Zo kan je nog wel door blijven gaan met dit fijne beleid,en natuurlijk denken we dat het slecht gaat in dit fijne land,en natuurlijk zijn we zeurpieten,en natuurlijk klopt het niet zoals het hier boven staat,en natuurlijk denken de arme mensen onterecht bang,en natuurlijk zien en snappen de medelanders dit fijne beleid niet van inleveren en bezuinigen,en natuurlijk moet ook onze vorstin 4000 euro bezuinigen op haar fijne uitkerinkje,en natuurlijk moeten ministers 30 procent erbij,en natuurlijk hoeven de modale inkomens en uitkeringen niet omhoog,nee dat denken we maar dat het slecht gaat hier in dit fijne Nederland waar de rijkere zich nog meer en meer verrijken over de ruggen van mensen die geen weerstand hebben.Wat een fijn Shell land.nj

  Reactie door nj — zaterdag 18 maart 2006 @ 10.23 uur

 47. Wij wachten het af?

  Reactie door Boudewijn Pleines — zaterdag 18 maart 2006 @ 11.07 uur

 48. Bij ons staat tientallen flatten leeg om dat de woning bouw ze verkoopt en ze niet meer verhuren.

  Dat levert ook problemen op dat je niet aan wil denken. Mensen zijn aan het hameren en drillen tot twaalf uur s’avonds. Daar word je ook niet ‘happy’ van. :(
  En dat worden dan je nieuwe buuren….

  Reactie door Paula — zaterdag 18 maart 2006 @ 14.35 uur

 49. Uitspraken als die van Ross neigen naar demagogie, temeer omdat zij dat allemaal
  denkt klaar te kunnen spelen in een luttele negen maanden. Herstel, misschien had ik het ook wel ‘gebrek aan realiteitszin’ moeten noemen. Voor zover ik begrepen heb is er méér aan de hand dan alleen een gebrek aan geld. Om een inhoudelijke verandering te realiseren is een mentaliteitsverandering nodig en zoiets kost altijd de nodige tijd en energie. Wat nu gebeurt is wat neuropsychologie ‘perseveratiegedrag’ genoemd worden: eindeloos doorbeuken op die ene niet-optimale strategie.

  Reactie door Albert-Jan — zaterdag 18 maart 2006 @ 16.04 uur

 50. #48 Sorry.. helemaal in de verkerde ‘thread’…. ;)

  Maar het is toch waar ;)

  Reactie door Paula — zaterdag 18 maart 2006 @ 18.15 uur

 51. @Paula, gewoon een briefje in de brievenbus doen, lijkt me!
  Alles wel?

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — zondag 19 maart 2006 @ 1.03 uur

 52. Ros heeft de hele regeringsperiode hetzelfde beloofd,ieder vragenurrtje, iets anders schijnt ze niet te kunnen want daar blijft het bij op elk gebied.

  Zij is symptomatisch voor dit kabinet als het am andere zaken gaat dan economisch gewin, liberalisering en de staatskas.

  Denk aan Milieubeleid, terugdringen auto etc…etc.
  Denk aan geld in onderwijs zgn. innovatie. De universiteit Groningen moet door structurele bezuinigingen wetenschapsgroepen opheffen en 60 mensen ontslaan.

  Denk aan bouw huizen (woningbouwcorperaties hebben geld in overvloed) etc..

  Denk aan eisen NS en zogenaamde gevolgen, er gebeurt helemaal niets, integendeel het wordt erger en erger en sancties blijven uit.

  Nog nooit zoveel stroomstoringen gezien sinds liberalisering energiemarkt.

  Ik kap er maar mee want het houdt niet op.

  Reactie door Henny — zondag 19 maart 2006 @ 10.28 uur

 53. Dit is het bisonlijmkabinet, je mag liegen, bedriegen, vals voorlichten, zeggen dat het goed gaat, terwijl het een puinhoop is, enz. En gewoon blijven zitten, en doen of een dokter die gek is.
  Ik kijg het mijn strot niet meer uit, ok nog een keer “normen en waarden” als dit de normen en waarden zijn van een christelijke partij, dan kan ik alleen nog maar vastellen dat NSB clubje uit de jaren 40-45 is, wat zijn het een stel eerste klas farizeeërs.
  Ze zitten de rit uit om het geld, dat is de enigste verklaring, die ik heb

  Reactie door H. Gerritsen — zondag 19 maart 2006 @ 11.14 uur

 54. Hoe zat dat nu ook al weer met de OZB ?
  Wel of niet betalen ( sorry Zalm ) ?

  Elke gemeente heeft gewoon SCHIJT aan Zalm ?

  Reactie door fred — zondag 19 maart 2006 @ 12.34 uur

 55. Ja ,die lui zitten daar ook niet om te luisteren naar het volk : ze zijn overigens stokdoof ;Ze weten dat Nederlanders geen echte rebellen zijn en dat er dus ook geen revolutie plaats vindt ; je kan je dus alles permiteren als minister of secretaris : Ze zijn eigenlijk bezig met de overheidsafbraak : binnenkort wordt alles beslist vauit Brussel : Het nieuwe Washington van Europa .Dus het binnenhof wordt een museum van de politieke ontwikkelingen in de provincie Nederland : Nederland is dat een provincie in Europa

  Reactie door fred — zondag 19 maart 2006 @ 14.36 uur

 56. De machtige komt altijd met alles weg.

  Reactie door SNIX — zondag 19 maart 2006 @ 18.11 uur

 57. De wachtlijsten blijven denk ik altijd een leuk scherminstrument voor nieuwe verkiezingen. Los daarvan is de oorzaak in verschillende segmenten te zoeken, personeel…Bezuinigingen….Vergrijzing….Nieuwe behandelmethoden…
  Feit blijft dat we er wel degelijk iets aan moeten doen in de zin van openstelling van opleidingen voor meer mensen als dat er nu ingeloot worden. Capaciteitsuitbreiding van zorgverleners, en een gestructureerde registratie van zorgafnemers….Meer verdelen over meerdere ziekenhuizen bijvoorbeeld…
  Je kan mij niet wijs maken dat er geen begin gemaakt kan worden met het terug dringen van de lijsten op basis van eerdere genoemde….
  Afstemmen van behandelmethoden en onderzoeken kan daar ook nog wel bij…

  groeten,

  Peter

  Reactie door PeterV — maandag 20 maart 2006 @ 20.29 uur

 58. Stemming Ros weg 99,99%

  Reactie door Arnuan — donderdag 23 maart 2006 @ 21.04 uur

 59. ros had wel weg gemogen met haar verziekend beleid. niet alleen de mensen in de verpleegtehuizen worden in de kou gezet, maar ook de mensen, die afhankelijk zijn van de thuiszorg laat ze barsten. eruit met haar.

  Reactie door maayke jong-doppen — vrijdag 21 juli 2006 @ 16.26 uur