Asielaanvragen lopen fors terug

Het aantal asielaanvragen in Westerse landen is tot het laagste punt in twintig jaar gedaald. Vergeleken met vijf jaar geleden is het aantal gehalveerd. In Nederland vroegen vorig jaar tien duizend mensen asiel aan. Dit blijkt uit cijfers van de VN.

De Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen bij de VN, Guterres, geeft aan dat geluiden over een groeiend asielprobleem niet stroken met de werkelijkheid. “Sterker nog, die landen moeten zich afvragen of ze door de steeds strengere beperkingen hun deuren niet aan het sluiten zijn voor mannen, vrouwen en kinderen die vervolging ontvluchten.”

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

zaterdag 18 maart 2006 :: 0.01 uur

82 Comments

82 reacties

 1. Hmmm, die mannen en vrouwen vluchten meestal naar landen dichtbij… Wellicht gaat men nu dus meer naar dat soort landen vluchten.
  Migratie kan wel zijn voordelen hebben. Veel Iraniërs die vluchten zijn bijvoorbeeld erg hoog opgeleid.

  Reactie door mathijs ter wee — zaterdag 18 maart 2006 @ 0.09 uur

 2. @1, Mathijs ter wee, daar moet men dan wel aan willen, groep Somaliers, iets van 40.000, is hier eventueel nog verder geschoold en is door gereisd naar Engeland, die profiteren dus van onze investering, omdat b.v. eigen zaak beginnen, hier zo lastig is!
  Verder vind ik dat vervolgden altijd onderdak geboden dient te worden!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — zaterdag 18 maart 2006 @ 0.41 uur

 3. de werkelijkheid is dat het aantal conflicthaarden in onze wereld toeneemt, terwijl de rijke westerse landen mooi weer spelen. ze verdommen het om te zien dat er een probleem is en als ze dat zien dan is het iemand anders z’n zorg uiteindelijk…

  wij zijn zo bezeten met het verdedigen van onze eigen “verworven rechten” dat een beetje medemenselijkheid erbij inschiet, een bijna criminele mind-set…

  als wij op zo’n manier onze “rijkdom” proberen te beschermen verliezen wij alles uiteindelijk, zelfs onze eigen geloofwaardigheid en gevoel van eigen waarde…

  Reactie door bart — zaterdag 18 maart 2006 @ 0.55 uur

 4. “niet stroken met werkelijkheid”, “mensen die vervolging ontvluchten niet toelaten…

  Klinkt als een nare mevrouw die we kennen…

  Reactie door J3roen — zaterdag 18 maart 2006 @ 1.15 uur

 5. @ Sabineke van Schie-Pleines
  Ze hebben toch het recht om te migreren? Ik ga het later misschien ook wel doen. Twee ooms van mij hebben het al gedaan. Ik studeer eerst hier. Dan een jaartje bijstand ofzo. Later wil ik in een ander land een onderneming opzetten en filosofie gaan studeren. Welke gek gaat er nou 52% belasting betalen?
  “Verder vind ik dat vervolgden altijd onderdak geboden dient te worden!” Ik weet zeker dat je dat niet vind. Moeten verkrachters ook onderdak krijgen? Ja, ik weet het. Ik ben bijdehand.

  @bart
  “de werkelijkheid is dat het aantal conflicthaarden in onze wereld toeneemt,” Kan je een bron voor deze stelling geven?
  “ze verdommen het om te zien dat er een probleem is en als ze dat zien dan is het iemand anders z’n zorg uiteindelijk…” Een probleem? Je blijft vaag hier…

  Reactie door mathijs ter wee — zaterdag 18 maart 2006 @ 1.16 uur

 6. @5, Mathijs,

  Als je in deze context “vervolgden” als “misdadigers” gaat lezen, ben je niet alleen bijdehand, maar ronduit triest en zit je kennelijk door je zinnige argumenten heen.

  Tevens zal ik voor Bart even zijn bron vermelden: Bart’s persoonlijke mening. En hij heeft nog gelijk ook: de wereld is een puinhoop en de welvarende landen doen onvoldoende om tot structurele oplossingen te komen, of dit nu gewapende conflicten of armoede betreft…

  Misschien moet je niet alles zo letterlijk lezen en doe mij ook even een bronvermelding van die 52% belasting. Succes nog met studeren…

  Reactie door J3roen — zaterdag 18 maart 2006 @ 2.03 uur

 7. @ J
  Hier is de bron: http://www.taxci.nl/read/inkomstenbelasting_2004?submenu=184
  BTW, alsof het bij de politiek om zinnige argumenten gaat…
  “Tevens zal ik voor Bart even zijn bron vermelden: Bart’s persoonlijke mening. En hij heeft nog gelijk ook: de wereld is een puinhoop en de welvarende landen doen onvoldoende om tot structurele oplossingen te komen, of dit nu gewapende conflicten of armoede betreft…” Zo dit is wel verschrikkelijk overtuigend maar niet heus. Je herhaald gewoon zijn stelling. Misschien moeten de arme landen zelf wat doen. Anders komen ze later weer met imperialisme dit, uitbuiting dat etc.

  Reactie door mathijs ter wee — zaterdag 18 maart 2006 @ 2.37 uur

 8. @7, Mathijs,

  Oude cijfers, mathijs! Nu wordt pas vanaf 52.228 euro belastbaar inkomen uit werk en woning voor 52% belast. Overigens zitten daar natuurlijk premies bij voor de volksverzekeringen, waar jij wellicht ook ooit nog aanspraak op moet maken.

  Geweldig ook dat je nu al weet wat je straks als je een baan hebt gaat verdienen. Met een dergelijk salaris mag je ook wel wat extra inleveren; dat is toch meer dan genoeg…

  Overigens is het gelukkig ook niet mijn doel om jou te overtuigen van iets; voor iemand die meent dat politiek niets met zinnige argumenten te maken heeft zijn wat dat betreft de kansen wel verkeken.

  Omdat je zol bent op bronnetjes, heb je er hier nog een:

  http://www.minfin.nl/default.asp?CMS_ITEM=MFCWDBF7AC46357D7473A90804F0022CDF0ABX2X55055X32#1_1_1

  Reactie door J3roen — zaterdag 18 maart 2006 @ 4.47 uur

 9. bij 8:

  “zol” moet “zo dol” zijn…

  Reactie door J3roen — zaterdag 18 maart 2006 @ 4.48 uur

 10. Als ‘mathijs ter wee’ gaat studeren, zal dat met zijn ‘inzichten’ wel geen economie worden. En al helemaal geen filosofie! Of het moet aan de universiteit van Het Land Van Ooit zijn… Misschien een aardig migratiedoel voor hem? Met dat soort nihilistische redeneringen zit ieder land vast om hem te springen.

  Reactie door Boudewijn Pleines — zaterdag 18 maart 2006 @ 8.09 uur

 11. Asielaanvragen lopen fors terug? Mooi, heel goede zaak. 16 Miljoen is al veel te veel in Disneyland NL.

  Reactie door ACCEPT — zaterdag 18 maart 2006 @ 8.41 uur

 12. I LOVE MARCO PASTORS

  Reactie door M — zaterdag 18 maart 2006 @ 11.20 uur

 13. Is dit niet hetzelfde verhaal mbt de veiligheid. De criminaliteit neemt af, toch worden de burgers bang gemaakt.

  wees bang, want op weg naar de supermarkt staan boeven. Geef de overheid meer macht om deze boeven te pakken..

  Nederland is vol. Er komen massaal mensen de grenzen over. Dichtmaken. Nog even en er zijn meer zwarten dan witten.

  Reactie door alexander — zaterdag 18 maart 2006 @ 11.26 uur

 14. 1- Mensenrechtenschendingen in sommige EU landen waaronder Nederland.
  2- Mensen gaan niet zo graag van ene wanregering/ een soort onderdrukking/ onvrijheid naar de andere.
  3- Zelfgenboegzaamheid en arrogantie van de regeringen in sommige EU landen.
  4- Groeiende aantal foodbanken en slavernijpraktijken in sommige EU landen zijn geen mooie alternatief voor de mensen die ‘financieel’ gezien in hun eigen land tenminste een leefbare bestaan hebben.

  Reactie door khosrow — zaterdag 18 maart 2006 @ 11.27 uur

 15. Ik bedoelde ZELFGENOEGZAAMHEID van incompetente bestuurders(marcotje pastors) die hun eigen moedertaal niet effectief kunnen gebruiken. Achterhaald en roddel en borrel inburegering praat.

  Reactie door khosrow — zaterdag 18 maart 2006 @ 11.36 uur

 16. @ 12M

  POST….MARCO IS AL OVER….

  Reactie door Wattenstaafie — zaterdag 18 maart 2006 @ 12.06 uur

 17. @10 Mogelijk mag Mathérèse, klinkt veel
  beter, toelatingsexamen doen in het thuis-
  land bij de Erasmus-universiteit.
  De Maas draagt vermoedelijk al het water
  dan wel naar de zee, maar in het bot,
  ‘lekke’ gebied hebben ze dan vast nog wel
  behoefte aan waterdragers van dat kaliber.

  Reactie door Madelief — zaterdag 18 maart 2006 @ 12.11 uur

 18. @6 Jij bent hier de zwamneus.

  Reactie door Ger — zaterdag 18 maart 2006 @ 12.46 uur

 19. ik snap deze wereld niet, een oplossing kan zo simpel zijn, waarom niet gewoon een ruimhartig asielbeleid, iedereen die veiligheid nodig heeft kan hier terecht maar dan met een permanente tijdelijke status, zodra het land van herkomst veilig is moeten ze weer terug en dan met een goede opleiding zodat ze het land van herkomst kunnen helpen opbouwen

  zo’n beleid zet ook druk op westerse landen om er actief voor te zorgen dat de landen van herkomst veilig worden

  Reactie door edwin — zaterdag 18 maart 2006 @ 12.46 uur

 20. @J3roen

  “Met een dergelijk salaris mag je ook wel wat extra inleveren; dat is toch meer dan genoeg…” Mag wat extra inleveren? Ik moet wat extra inleveren. We spreken hier niet over filantropie. Ik heb niks tegen filantropie.

  “voor iemand die meent dat politiek niets met zinnige argumenten te maken heeft zijn wat dat betreft de kansen wel verkeken.” De gemiddelde kiezer heeft geen verstand van politiek of economie. Bovendien, dit zou aardig wat tijd en discussie kosten als hij dit verstand wil krijgen. Tot op zekere hoogte is politiek voor mij ook geloof. Ik heb bijvoorbeeld nooit Marx gelezen maar ik verwacht niet veel goeds van hem.

  @Boudewijn Pleines

  “Als ‘mathijs ter wee’ gaat studeren, zal dat met zijn ‘inzichten’ wel geen economie worden. En al helemaal geen filosofie!” Eigenlijk, het volgende semester ga ik met MSW micro-economie beginnen. Als niet SP-ers zich geen filosofische inzichten kunnen hebben: Check eens: http://readmejhb.blogspot.com/ of http://forums.philosophyforums.com/

  @ Ger

  “Jij bent hier de zwamneus.”
  Toe maar weer. Je bent een grote jongen.

  Reactie door mathijs ter wee — zaterdag 18 maart 2006 @ 13.26 uur

 21. De enige oplossing voor de ellende in de wereld is als alle rijkdommen van deze aarde eindelijk eens eerlijk verdeeld zouden worden. Het Westen pakt het overgrote deel uit de arme landen want hier hebben we vrijwel niks van waarde. Ondertussen verdienen wij het geld ermee en verkopen we onze producten gemaakt van grondstoffen uit de Derde Wereld een diezelfde Derde Wereld…

  Hoe fout ben je dan bezig?

  Ik vind dat de verhoudingen in de wereld anders moeten. Waar wil een klein groepje van rijke landen de dienst uitmaken? Waarom mag men in Afrika het niet beter krijgen?

  Dat soort vragen stel ik me vaak.

  De oplossing ligt bij de Westerse landen, maar die vertikken het om iets te doen, puur uit eigenbelang.

  Reactie door DJ Digital — zaterdag 18 maart 2006 @ 13.29 uur

 22. @Edwin

  Er zijn een paar honderd miljoen tot een miljard kandidaten voor vluchteling. Wanneer die allemaal makkelijk toegelaten zouden worden, dan zijn de economische moetieven een extra zet in de rug om ook daadwerkelijk te komen. En dan hebben we toch een klein probleempje.

  Reactie door Drob — zaterdag 18 maart 2006 @ 13.34 uur

 23. @ DJ Digital

  Waarom begin je zelf niet even met die herverdeling? Wat is trouwens de eerlijke verdeling? “Het Westen pakt het overgrote deel uit de arme landen want hier hebben we vrijwel niks van waarde.”Kunt u wat meer uitleg geven? Hebben we niets van waarde? Pardon, wij voegen aardig wat waarde toe en op het gebied van kennis doen we het ook best wel aardig.

  Reactie door mathijs ter wee — zaterdag 18 maart 2006 @ 13.58 uur

 24. @19
  elk jaar worden er miljarden dollars in afrika gestoken en dat al tientallen jaren lang. waar blijft dat geld en wat gebeurt ermee. elk jaar is er weer een hongersnood of zijn er weer mensen op de vlucht voor geweld. je moet die regimes aanpakken (desnoods met geweld) en de mensen opvangen in de regio. volgens mij werkt dat beter dan opvang hier. natuurlijk moet je die mensen helpen maar om ze allemaal hier te laten komen is ook geen oplossing.

  Reactie door tom — zaterdag 18 maart 2006 @ 15.18 uur

 25. Eerlijke verdeling: geld is als mest, je moet het verspreiden want als je het op één bult laat liggen gaat het enorm stinken.

  Reactie door Alie Dekker — zaterdag 18 maart 2006 @ 15.19 uur

 26. Dat probleem is alvast opgelost. Nu nog werken aan een oplossing voor het feit dat steeds meer Nederlanders gaan emigreren vanwege de Multikul.

  Reactie door Pipo de Clown — zaterdag 18 maart 2006 @ 15.21 uur

 27. Mathijs ter wee

  Wat heb je zeldzaam verwaterde kijk op wereld.
  Wanneer je emigreren gaat doe het nu, en direct naar Irak, Ruanda, of Somalië.

  Je studie hier afmaken is zonde tijd je leert tot nog toe alleen onzin, zoals aan het spuien te merken is.
  Wellicht kom je daar op andere zinnige gedachten.

  Reactie door Ouwe Dirk — zaterdag 18 maart 2006 @ 15.22 uur

 28. @ Ouwe Dirk

  Stel je niet aan. Kom met echte argumenten of ga ergens anders zielig lopen doen.

  Reactie door mathijs ter wee — zaterdag 18 maart 2006 @ 16.12 uur

 29. Ik wou dat dat ook met de voedselbanken, de bureaucratie en de werkloosheid, de woningnood en de discriminatie op de arbeidsmarkt het geval was.

  Maar helaas is dat niet het geval.

  Reactie door e.krul — zaterdag 18 maart 2006 @ 16.27 uur

 30. @28, Mathijs,

  Mwoa.. Dirk heeft anders wel een kraakheldere analyse van je gemaakt! Argumenten zijn niet echt meer nodig, die geef je zelf al voldoende…

  Je zegt “of ga ergens anders zielig lopen doen”: is dit tegenwoordig mathijsterwee.nl dan?

  Over aanstellerij zullen we het maar niet hebben…

  Reactie door J3roen — zaterdag 18 maart 2006 @ 17.40 uur

 31. @28, Mathijs,

  Daarnaast heeft Dirk een Wereldoorlog meegemaakt en moet jij eerst je studie nog maar eens zien te voltooien…

  Reactie door J3roen — zaterdag 18 maart 2006 @ 17.44 uur

 32. @ J3roen
  Ik ook namelijk, de staaloorlog en de bananenoorlog.

  Reactie door mathijs ter wee — zaterdag 18 maart 2006 @ 18.46 uur

 33. @32, Mathijs,

  Ah! Economische oorlogen… Leef je niet een beetje naast de realiteit (in New York 2015 toevallig)? Verklaart wel waarom je weinig begrip kunt opbrengen voor oorlogsslachtoffers en vluchtelingen…

  Reactie door J3roen — zaterdag 18 maart 2006 @ 19.02 uur

 34. @ J3roen

  “Verklaart wel waarom je weinig begrip kunt opbrengen voor oorlogsslachtoffers en vluchtelingen…” Kunt u een quote geven waaruit dat blijkt?

  Reactie door mathijs ter wee — zaterdag 18 maart 2006 @ 19.52 uur

 35. zelfs hier, op een gerespecteerd en gerennomeerd weblog, blijven de ad hominem reacties niet achterwege… zucht…

  als je het problematiek in z’n essentie wilt bekijken en bespreken, dan stel ik dan dat grenzen, in welke vormen of maten, uiteindelijk fictieve gegevens zijn die ingegeven zijn door economische motieven… een grens is een denkbeeldig lijn tussen twee gemeenschappen dat geen basis heeft in werkelijkheid maar gecreerd en instand gehouden wordt door degenen die belang daarbij hebben…

  migratie is een recht, veiligheid bieden aan degenen die vluchten is een plicht… al is het alleen uit puur medemenselijkheid…

  begrepen?

  Reactie door bart — zaterdag 18 maart 2006 @ 20.55 uur

 36. nederland ,nazi land!!!!

  Reactie door niet — zaterdag 18 maart 2006 @ 21.10 uur

 37. @34, Mathijs,

  Je gaat gedurende de gehele discussie aan het lot van vluchtelingen voorbij en beseft je de omvang van de ellende niet…

  Bij reactie 1: “Migratie kan voordelen hebben” ga je voorbij aan waarom deze mensen moeten vluchten.

  Bij reactie 5: Je opmerking m.b.t. “vervolgden en verkrachters” en je reactie tegen Bart die suggereert dat het allemaal wel meevalt met de problemen.

  Vooral reactie 32, waarin je de Tweede Wereldoorlog klakkeloos met de bananen- en staaloorlog vergelijkt, spreekt wat dat betreft boekdelen…

  Reactie door J3roen — zaterdag 18 maart 2006 @ 21.21 uur

 38. @ J3roen

  Allereerst, ik lig niet waker van die vluchtelingen. Aan de andere kant, als ik minster was hadden politiek vluchtelingen een verblijfsvergunning gekregen.

  Ik denk niet dat ik bij reactie 1 een morele plicht had om aandacht te besteden aan de motieven van de vluchtelingen.

  Inzake de grote van de problemen, ik wil hier wel eens een onderzoek over zien. Als men niet kan vluchten naar land A dan vlucht men toch naar land C of D? Men wilde naar land A vluchten in plaats van land C of D omdat land A hen meer te bieden had in economisch opzicht.

  Reply 32 was bedoeld om te laten zien dat Driks verhaal voor mij niet meer waard word als hij de WW2 heeft meegemaakt.

  Reactie door mathijs ter wee — zaterdag 18 maart 2006 @ 21.46 uur

 39. matthijs… mensen verlaten hun eigen omgeving niet zomaar… er zijn duidelijk, aanwijsbare en substantieel, persoonlijk gemotiveerde redenen daarvoor… laat je aub niet wijsmaken dat mensen zomaar, op de bonne fooi proberen hun geluk te zoeken elders want er is altijd een reden daarachter die voor het individu sluitend en begrijpelijk zijn…

  verder… wij, in het rijke westen die een deel van z’n welvaart dankt aan het uitbuiten van de overzeese gebiedsdelen… wij zouden veel meer aandacht moeten schenken aan de puinhopen die wij achtergelaten hebben in africa, zuidamerica en azie… ook al waren de zienswijzen eeuwen of decennia geleden totaal ander ten opzichte van nu, wij dragen steeds de verantwoordelijkheid voor wat er gebeurd is en moeten ook dokken voor de wederopbouw naderhand…

  Reactie door bart — zaterdag 18 maart 2006 @ 22.10 uur

 40. @ Bart,

  Als ik bijvoorbeeld weer naar Iran kijk, -ik heb veel contacten in Iran,- zie ik dat er inderdaad veel mensen uit politieke rede het land ontvluchten. Echter er is ook een grote werkloosheid, geschoolde jongeren met een liefde voor het kapitalisme. Velen van hen willen Iran verlaten voor een betere job. Een van mijn beste Iranaase vriendinnen is nu op vakantie in Dubai. Ze wil zelf later ook naar Frankrijk omdat er al heel veel familie van haar woont.

  Kunt U het uitbuiten nader verklaren? Ik hoor die term zo vaak hier. Ik geloof dat het in Ghana ofzo nog gebeurde op cacao plantages omdat men er slaven gebruikt. In het algemeen worden de producten op de vrij mark voor de marktprijs verkocht. X en Y komen daar uit vrij wil een prijs overeen. Uitbuiting gebeurt verder nog wel door organisaties zoals de OPEC of de drugsmaffia.

  Sommige puinhopen hebben zich zeer goed ontwikkeld. Vroeger (na het kolonialisme) was Latijns Amerika net zo rijk als Noord Amerika. Hen beleid heeft ervoor gezorgd dat ze in de shit terecht kwamen. Vroeger was Zimbabwe rijker als (Z.) Korea. Z. Korea is rijk geworden maar Zimbabwe niet. Rara hoe komt dat?

  Dragen wij verantwoordelijkheid? Dan wil ik ook nog wel wat geld van de Duitsers zien.

  Reactie door mathijs ter wee — zaterdag 18 maart 2006 @ 22.28 uur

 41. Goh, ik dacht toch echt dat het hier om Vervolgden gaat en het feit dat strenger beleid hen misschien onrecht aandoet!

  Mathijs, vervolgden gaat volgens mij niet over verkrachters!
  Natuurlijk mag het migreren maar het lijkt mij dat je goedopgeleide immigranten wil houden, kennisdrainage gebeurd al genoeg!
  Pakken poen verdienen trekt blijkbaar heel veel!
  Ik denk dat het slim van een land zou zijn, net als veel wergevers doen, opleiding volgen, prima, maar erna nog minimaal 4 jaar blijven, zodat je als land iets terug ziet van je investering.

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — zaterdag 18 maart 2006 @ 23.38 uur

 42. Sabineke

  niet voederen….

  P.S. Sorry van het grapje..(Topic Milosevic)

  Ik heb de indruk dat je het niet zo leuk vond.
  Was niet mijn bedoeling hoor!

  Groet

  Reactie door Wattenstaafie — zaterdag 18 maart 2006 @ 23.48 uur

 43. @42, Wattenstaafje,

  Nee, alleen netjes antwoorden, hij gaf iets aan over mijn comment van 2!

  Om eerlijk te zijn, ik had het niet nog gelezen, en ik ben in het geheel niet boos!
  Groet terug.

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — zondag 19 maart 2006 @ 0.00 uur

 44. @ Sabineke

  Een van mijn reacties was inderdaad bijdehand. (deze reactie (iets toegeven) past trouws volgens mij ook binnen de trol theorie, maar goed)

  Wat men zou kunnen doen is de werkgever de opleiding laten betalen maar dat hij dan tegelijkertijd de student aan zich bind via een contract.

  Braindrain is een probleem voor landen maar vaak zijn landen zelf schuldig. Iran leidt er zelf zwaar onder maar het staat dan ook op de een na laatste plaats als het gaat om economische vrijheid.

  Reactie door mathijs ter wee — zondag 19 maart 2006 @ 0.41 uur

 45. @8

  Nee het 42 % en 52 % tarief zijn uitsluitend belastingen, geen premie volksverzekeringen, die worden al in de eerste 2 schijven verrekend.

  Reactie door stephan — zondag 19 maart 2006 @ 0.46 uur

 46. @44, Mathijs,
  Ik weet dat werkgevers dat kunnen en sommigen ook doen.Het lijkt me als land ook geen slecht idee:
  Na je studie nog een paar jaar blijven.

  En tja, dat reageren, ik verbaas me er vaak over, hoeveel de remmen der fatsoen losgaan achter een scherm.

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — zondag 19 maart 2006 @ 0.58 uur

 47. @ Sabineke

  Het zal vooral aantrekkelijk worden als universiteiten worden geprivatiseerd maar daar zal 99% hier het wel niet mee eens zijn.

  Over remmen die los gaan achter de schermen, toevallig de film Nixon net gezien op de tv? As het gaat om mijn remmen en fatsoen. Mijn reacties zijn inderdaad niet altijd fatsoenlijk maar dat is ook afhankelijk van het forum. Op anders forums gaat alles vaak heel beleefd.

  Reactie door mathijs ter wee — zondag 19 maart 2006 @ 1.51 uur

 48. Mijn reacties zijn inderdaad niet altijd fatsoenlijk maar dat is ook afhankelijk van het forum. Op anders forums gaat alles vaak heel beleefd.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Troll_%28internet%29

  Reactie door Wattenstaafie — zondag 19 maart 2006 @ 4.51 uur

 49. Mathijs wat doe jij nog zo laat op en waarom lig jij nog niet in je bedje jongen, ben je weer alleen thuis en zit je stiekum te internetten, je weet dat de dokter gezegd heb dat je dat nog niet aan kan en dat het te veel spanning in je bovenkamertje veroorzaakt, waarom ga je niet lekker een glaasje warme melk drinken en naar je kamertje en lekker slapen dan kunnen de pappa’s en de mamma’s even rustig met elkaar praten.

  Reactie door Je vriend Bertje — zondag 19 maart 2006 @ 9.06 uur

 50. @47,Mathijs, tja die overheid, je kunt niet met en ook niet zonder, anarchie lijkt me voor geen land prettig!Het dierlijke gaat dan nog meer overheersen!

  De waarde van geld is zo betrekkelijk, als je geld vervangt, als zijnde ruilmiddel, voor geitenkeutels, wordt het najagen zeer lachwekkend!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — zondag 19 maart 2006 @ 10.48 uur

 51. @20, MtW.

  Daar was ik al bang voor. Een basale beheersing van het Nederlands, zal daarbij geen toelatingseis zijn geweest en wat wel, daar houd ik mijn hart bij vast.
  Wat u wilt zeggen met uw twee links, is mij volkomen onduidelijk. Ik hoef het woord ‘filosofie’ maar te typen in het daarvoor bestemde venstertje van m’n zoekmachine en krijg meteen nog veel meer links. Overigens had ik het niet over filosofische inzichten van niet-SP’ers, maar slechts over de uwe, en niet in de zin van ‘n ontbreken, maar in de zin van de kwaliteit van de bestaande. Ik schat u in als sympathisant met het libertarisme, maar corrigeert u mij, als ik mij vergis.

  Reactie door Boudewijn Pleines — zondag 19 maart 2006 @ 11.09 uur

 52. @48, Wattenstaafje, persoonlijk vind ik die van jou wel meevallen en tenminste onderbouwd of voorzien van een link(vreemd woorden, link in het Haarlemse betekent gaaf, cool).

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — zondag 19 maart 2006 @ 11.30 uur

 53. @ Sabineke
  Ik sta ook niet voor anarchie.
  @ Boudewijn Pleines
  Die links laten zien dat er genoeg rechte en libertarische mensen zijn met filosofisch inzicht.

  Reactie door mathijs ter wee — zondag 19 maart 2006 @ 13.08 uur

 54. @50
  als geld betrekkelijk is dan is armoede ook betrekkelijk. toen minister zalm dit een paar maanden geleden zei was dit forum te klein.

  Reactie door tom — zondag 19 maart 2006 @ 13.19 uur

 55. “De waarde van geld is zo betrekkelijk, als je geld vervangt, als zijnde ruilmiddel, voor geitenkeutels, wordt het najagen zeer lachwekkend!” In mijn wereld is geld/ruilmiddelen pure noodzaak. Ik produceer geen voedsel dus ik heb het wel nodig om in leven te blijven net als de mensen in Ethiopië.

  Reactie door mathijs ter wee — zondag 19 maart 2006 @ 13.47 uur

 56. Sabineke

  De tekst in 48 was een quote uit een reactie van de inmiddels notoir megalomane ‘messias’ uit 47

  Ik had iets duidelijker kunnen zijn idd..

  In het ‘Alkmaarse’ betekent ‘link’ in straattaal nog steeds gevaarlijk of sluw

  Groet

  Reactie door Wattenstaafie — zondag 19 maart 2006 @ 13.58 uur

 57. Mathijs heb je nog tijd gehad om over mijn voorstel na te proberen denken?
  Rottummerplaat is een prachtig mooi eiland en is precies groot genoeg voor jou alleen, en ook daar mag je zeggen wat je wil, en de natuur is er werkelijk prachtig en rustgevend,en als je ouder je missen zullen ze je heus wel een keertje op komen zoeken, ze komen nu toch ook een paar keer in de week bij je op zoek !!!!

  En hou je de tijd een beetje in de gaten want ik denk dat je zo meteen weer opgehaald gaat worden, wat vliegt zo’n weekend om he als je lekker uit je nek zit te kletsen, nou Mathijs ga je goed je best doen deze week en lekker aan jezelf werken en ga nou niet de hele week op het internet zitten jongen daar wordt je maar onrustig van .

  Nou Mathijs een hele fijne week tot vrijdag !!!!!

  afz je Bertje

  Reactie door bertje — zondag 19 maart 2006 @ 15.41 uur

 58. @53, m.t.w.
  Ik zou zelfs willen stellen: libertarisme IS ‘n filosofisch inzicht. Alleen, het inzicht deugt niet, vind ik. En wel, voor geen meter.

  Reactie door Boudewijn Pleines — zondag 19 maart 2006 @ 16.01 uur

 59. mmm , zijn al die Africaners die met bootjes de zee oversteken en in Morocco of andere eilandtjes terecht komen wel; vervolgede ? of volgen zijn de drang naar een wat leukere leventje Europa ?

  Als ik een lokale agent tegen zijn scheenbeen trapt , komt hij mij met z’n collgea’s achterna : ik ben dan een vervolgde ; ben ik dan een asiel zoeker ?
  Hoe kunnen asielzoekers zo’n grote afstanden afleggen ?

  Reactie door fred — zondag 19 maart 2006 @ 16.08 uur

 60. @58 ben jij Fred Flintstone of ben je zijn buurman ?

  Reactie door bertje — zondag 19 maart 2006 @ 16.27 uur

 61. Ja ,ik ben Barney

  Reactie door fred — zondag 19 maart 2006 @ 16.41 uur

 62. Barney iemand gaat niet huis en haard verlaten voor zijn lol dat zou jezelf ook niet doen, ja misschien voor een paar weken op vakantie voor de pret en een paar weken een nóg leuker leventje , maar dan wil je toch echt wel weer een keer naar huis, als het “thuis” tenminste goed is zelfs als je in een 5 sterren hotel zou zitten wil je op een gegeven moment naar huis en Nederland is echt geen 5 sterren hotel dus ik denk dat verreweg de meeste van wat jij vervolgden noemt ook echt vervolgd worden, jij gaattoch ook niet in Zweden wonen omdat het daar beter is als hier

  Reactie door bertje — zondag 19 maart 2006 @ 16.50 uur

 63. Beste bertje :
  iemand gaat wel zijn huis en haard verlaten als hij daar niets heeft en zeer mogelijk honger lijdt ;en dat is wel het geval met veel Africaners en er zijn overigens meerdere volksstammmen in de wereld :
  In de gehele menselijke geschiedenis zijn en zullen mensen vervolgd worden .
  Bovendien komt vervolging vaak voort uit armoede en de te eenzijdig verdeelde rijkdom : Ook hier in Nederland is er spraken van vervolging : mensen die dakloos zijn en op een bankje slapen of zich in de koude periodes ophouden in verwarmde ruimtes .

  Reactie door fred — zondag 19 maart 2006 @ 17.16 uur

 64. Fred,

  dus ben je het met me eens dat zolang als wij hier met zijn allen de koek niet eerlijker gaan verdelen wij hier niet moeten gaan zitten zeuren dat de armen en hongerige mensen op deze planeet het gewoon zelf opkomen halen en niet gaan zitten wachten tot dat wij hier “democraties”besloten hebben dat zij ook wat te eten kunnen krijgen want dan zijn ze namelijk allemaal allang dood .
  Ik vind net als jij dat het een schande is dat wij voedselbanken hebben in een “beschaafd”steenrijk land als Nederland maar de planeet bestaat niet alleen uit Nederland .
  Van mij mag iedereen die niets te eten heeft gewoon naar Nederland toe komen ik zou niet weten waarom ik dat niet goed zou vinden wie ben ik om zelf wel lekker iedere dag drie keer per dag te eten en een ander dat zelfde recht te onthouden/ontzeggen ik vindt dat onrechtvaardig ,en imoreel.

  Reactie door bertje — zondag 19 maart 2006 @ 19.26 uur

 65. @54, Tom, heel flauw!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — zondag 19 maart 2006 @ 19.28 uur

 66. @55, Mathijs, en zo zitten de mensen aan de onderkant van de maatschappij er ook in!
  Persoonlijk ben ik erg huiverig voor private scholen, net als private klinieken, men kan eisen stellen aan voorwaarde van binnnenkomst, gelijke kansen wordt dan kleiner.

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — zondag 19 maart 2006 @ 19.33 uur

 67. Eigenlijk vind ik dat onderwijs tot en met wo, gratis moet zijn, in de toekomst van een land kun je niet genoeg investeren!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — zondag 19 maart 2006 @ 19.40 uur

 68. @ 65
  hoezo?? klopt het niet dan?

  Reactie door tom — zondag 19 maart 2006 @ 22.07 uur

 69. @68, Ik vind een op de 10 kinderen, die leven onder de armoedegrens, te ernstig!
  Zeker als men zegt dat dit een welvaartsland is!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — zondag 19 maart 2006 @ 22.19 uur

 70. @ Sabineke van Schie-Pleines

  “ik vind een op de 10 kinderen, die leven onder de armoedegrens, te ernstig!” Daar kan ik mij best wel in vinden maar niet in de oplossing.

  Reactie door mathijs ter Wee — maandag 20 maart 2006 @ 1.59 uur

 71. @70,Mathijs ter Wee,
  Nee dat zal wel niet, die inschatting heb ik al gemaakt.
  De harde weg is erg populair;eigen verantwoordelijkheid en zo!
  De kansarmen zijn slechts een speelbal op de golven, sterk afhankelijk van de waan van het moment en wie regeert!Hoezo, eigen verantwoordelijkheid; contracten worden eenzijdig opgezegd omdat het DEN Haag handig uitkomt!

  Eigenverantwoordelijkheid nemen wordt erg lastig als het probleem niet serieus genomen wordt en handvatten niet gegeven!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — maandag 20 maart 2006 @ 10.22 uur

 72. De meeste asielzoekers zijn economische vluchtelingen. Ik zeg de meeste, dus niet allemaal. Vluchtelingen mogen hier best op adem komen als hun land in een burgeroorlog verkeert, maar als de rust is wedergekeert dan moeten ze weer terug. Helpen om hun land weer op te bouwen, in hun eigen land kunnen ze ook beter hun trauma’s (als ze die hebben) verwerken.

  Reactie door Freek — maandag 20 maart 2006 @ 11.07 uur

 73. @72, maar wel pas terug als het bewezen veilig is!
  Als ik de verhalen hoor over ambassades, vraag ik me de kwaliteit van hen wel eens af en waar hun prioriteiten liggen:
  Ooit ontvoerde kinderen(voor kinderbijslag)hier opgegegroeid, worden niet geholpen, sexbeluste Nederlanders, met overtredingen, wel!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — maandag 20 maart 2006 @ 11.16 uur

 74. mensen opvangen in de regio zelf werkt veel beter. natuurlijk wel met de nodige bescherming en ondersteuning van oa soldaten, artsen en andere hulpverleners.

  Reactie door tom — maandag 20 maart 2006 @ 18.10 uur

 75. @74, Tom, sommige gebieden zijn te gevaarlijk, hulpverlening trekt weg en hulpmilitairen komen niet.

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — maandag 20 maart 2006 @ 22.48 uur

 76. Als ik me goed herinner, in de Balkan, in Africa, en volgens BBC nu ook in Afgnistan en Irak, soldaten deden/ doen nog steeds meee aan de wandaden.

  Reactie door Khosrow — dinsdag 21 maart 2006 @ 10.29 uur

 77. Verschuiven van verantwoordelijkheid is geen oplossing. Landen moeten hun verplichtinghen nakomen en hun tolorantie/ rechtstaat mottos waarmaken.

  Reactie door Khosrow — dinsdag 21 maart 2006 @ 10.32 uur

 78. Het huidige kabinet maakt Nederland internationaal te schande wat betreft de mensenrechten.

  Voorbeeld: een ter dood veroordeelde, jonge Iraanse homo -met een al opgehangen vriend- die “te laat” kwam met zijn nog niet vertaalde doodvonnis en nu dreigt te worden uitgezet. (Filmpje van Hedda van Gennep). Dat is het ronduit misdadige, mensenrechten verkrachtende beleid van het huidige kabinet ten voeten uit.

  Voeg daarbij dat niet de moeite wordt genomen om te bezien wat gebeurt met uitgezette uitgeprocedeerden, die soms spoorloos blijken te verdwijnen. Zo zijn vader en zoon Bahj en Gabi Abdulahad, na zes jaar uitgeprocedeerd, naar Syrië uitgezet, met overhandiging van hun dossiers aan de Syrische autoriteiten, en zitten sindsdien gevangen. (Netwerk, 16 maart jl.).
  Verder lieten minister Verdonk en de IND een Syrische delegatie met geheime dienstambtenaren zonder enige begeleiding spreken met 270 uitgeprocedeerde asielzoekers. Volgens Verdonk ging het slechts om de “immigratiedienst”, maar zij besloot naderhand toch maar schriftelijk informatiemateriaal te maken voor dit soort situaties. Weer zo’n demping van de put als het kalf al verdronken is.

  Reactie door Olav Meijer — dinsdag 21 maart 2006 @ 10.57 uur

 79. Mevrouw Verdonk is een populistisch, simpelpratende, borrelende leugenaar/ incompetente minister die zich heeft gespecieliseerd in misinformatie en verdraien van contextuele feiten. Ik kan voor zulke mensen nooit respect opbrengen. Ook Nooit gekund. Ze herinert mij aan iemand uit naziefilm en ook de mullahs en Ayatolahs. Volgens mij lijkt ze op de guard bij de deportatietrein die later ging bij de vernitigingskamp aan de slag. In het kader van vrijheid van meningsuiting en vanuit mijn eigen persoonlijke overtuiging gezegd. Name the things for what they are. Iemand die handelt/beleid maakt en of uitvoert op grond van ras, geloof of afkomst is toch racistisch bezig. Ze is verandwoordelijk voor het schenden van de wetten en NIET het naleven daarvan

  Reactie door khosrow — dinsdag 21 maart 2006 @ 13.01 uur

 80. @75
  daar heb je helaas wel een beetje gelijk in.

  Reactie door tom — dinsdag 21 maart 2006 @ 19.49 uur

 81. @79

  ik heb voor jou ook geen enkel respect als je zulke uitspraken doet.

  Reactie door tom — dinsdag 21 maart 2006 @ 19.51 uur

 82. OK. Dat mag ook.

  Reactie door khosrow — dinsdag 21 maart 2006 @ 20.15 uur