Het STRP-festival

Vrijdag tot aankomende zondag is het STRP-popfestival in Eindhoven.

Het festival dankt zijn naam aan de oude industriële fabrieken van Philips die daar stonden. Het is een complex met historie. Veel uitvindingen van belang zijn daar ooit gedaan; de audio-cassette, de CD, het video-2000 systeem. Nu Philips zijn werkzaamheden steeds meer heeft verplaatst wordt een deel van het complex omgebouwd tot woningen, het andere deel krijgt een cultuurfunctie.

Mocht je nog niets te doen hebben en woon je in de buurt dan is het STRP festival zeker een bezoekje waard. Hieronder een beschrijving van de website zelf.

Technologie en kunst blijken op Strijp-S dus onlosmakelijk met elkaar verbonden. STRP is dan ook een multidisciplinair popfestival dat ondanks het laagdrempelige karakter geen concessies doet aan kwaliteit. Diepgang in een popjasje dus. Of, beter omschreven, het festival dat de traditionele pop- en kunstfestivals met elkaar verbindt.

Het programma brengt, verdeeld over drie dagen en twee nachten ± 40 muziekoptredens; een grootse expositie van zo’n 30 kunstrobots en/of interactieve kunstinstallaties; veel videokunst en kunstzinnige videoclips; 3 multimediale theatervoorstellingen; diverse Live Cinema optredens; een eendaags filmfestival; ± 10 voordrachten en lezingen van kunstenaars; workshops en een aantal andere projecten die moeilijk onder bovengenoemde categorie‘n te plaatsen zijn.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

zaterdag 25 maart 2006 :: 17.39 uur

4 Comments

4 reacties

 1. zou er graag zijn,maar zit ergens anders nu..Eindhoven heeft altijd een sterke popcultuur gehad..De Dynamofestivals zijn erg gaaf en heel veel bands,overal en rond scholen…op De Markt veel live optredens..jaren terug naar Herman Brood en the Wild Romance…sterk,zeg !!
  Leve popmuziek !! Het ruikt naar cultuur in Eindhoven…zou je niet vermoeden,is wel zo..veel cabaretiers komen er vandaan !! Maar STRP festival..jammer,dat ik het mis en lof voor werk van Arda Gerkens !

  Reactie door eric — zaterdag 25 maart 2006 @ 18.54 uur

 2. Dat is erg interessant en vlakbij! Als ik van de week tijd heb, zal ik er eens een kijkje gaan nemen…

  Reactie door J3roen — zaterdag 25 maart 2006 @ 19.31 uur

 3. Echt ook de moeite waard als je niet in de buurt woont! Ook voor kinderen (overdag). Die van mij krijgen normaal uitslag als ze het woord kunst horen maar bij de interactieve kunstrobots en -installaties waren ze niet weg te krijgen. Morgen is de laatste dag.

  Reactie door Marion — zaterdag 25 maart 2006 @ 21.36 uur

 4. Was uitgenodigd door STRP om iets op te sturen – nu ben ik al een jaar bezig om het retour te krijgen. Volkomen onbetrouwbare organisatie dus.

  Reactie door Sonja — zondag 26 maart 2006 @ 16.11 uur