Zwart of wit?

In heel Frankrijk vinden ongeveer 135 demonstraties plaats, ze worden in de volksmond nu al de zwarte dinsdag genoemd. Het is maar vanuit welk perspectief je het bekijkt. Het zal inderdaad zwart zijn…van de mensen. Maar wanneer de belachelijke CPE wordt ingetrokken, dan moeten ze het zeker witte dinsdag gaan noemen.

Overigens is Frankrijk niet het enige land waar geprotesteerd wordt. In London hebben bijna anderhalf miljoen ambtenaren het werk stil gelegd om de zogenaamde ’85 regel’ te behouden.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

dinsdag 28 maart 2006 :: 16.06 uur

10 Comments

10 reacties

 1. En de metaalwerkgevers in Nederland denken dat zo’n CPE in Nederland wel even doorgevoerd zal kunnen worden.

  Reactie door Johnito — dinsdag 28 maart 2006 @ 20.12 uur

 2. Ja,dat denk ik ook met die slappe hap hier.

  Reactie door Jofel — dinsdag 28 maart 2006 @ 20.16 uur

 3. Het politiek terrorisme gaat door.

  Weg nagenoeg vrij voor liberalisering huurmarkt
  Gepubliceerd op dinsdag 28 maart 2006
  DEN HAAG (ANP) – Voor minister Dekker van Volkshuisvesting is nagenoeg de weg vrij voor liberalisering van de huurmarkt met ingang van 2007. Zij overleefde dinsdag zonder veel kleerscheuren een debat in de Tweede Kamer over haar aangepaste plannen.

  PvdA, GroenLinks en SP, al langer tegenstander van de plannen, konden geen vuist maken. Een Kamermeerderheid van CDA, VVD en LPF zegden na verduidelijkingen van Dekker op onderdelen hun steun toe. De derde regeringspartij D66 is bijna zover. Tweede Kamerlid Koser Kaya wil via moties duidelijkheid afdwingen over de ruimte voor gemeenten voor het tegengaan van segregatie. Zij noemde de huurplannen echter ,,een stap in de goede richting”.

  Reactie door Jofel — dinsdag 28 maart 2006 @ 20.22 uur

 4. Erg raar, die 85-regel. Dus als ik op mijn 21e begin met werken, mag ik al stoppen met 53? Want 53 + 32 = 85. Wat een excessieve luxe. Nogal wiedes dat werkgevers hier vanaf willen, die regeling valt niet te financieren.

  En daar legt men een heel land voor plat! Wie zijn hier nou de zakkenvullers?

  Reactie door Jens Witte — dinsdag 28 maart 2006 @ 20.54 uur

 5. Drie miljoen vreedzame demonstranten en 500 relschoppers: mag je 3 maal raden wie de hoofdrol speelden in het verslagen van de NOS en andere media. Echt beschamend…

  Reactie door Witteman — dinsdag 28 maart 2006 @ 21.01 uur

 6. @4 Ik denk dat het bovenstaande met betrekking tot de formule niet klopt.

  Reactie door Wattenstaafie — dinsdag 28 maart 2006 @ 23.15 uur

 7. (5)inderdaad onze nationale propaganda machine van dit kabinet (nos)is weer lekker eenzijdig bezig .voor de oplettende kijker waren er genoeg positieve dingen te zien en te horen .1.de saamhorigheid onder de jongeren van allerlei culturen 2. de sollidariteit van de andere fransen o.a openbaar vervoer .
  3. de massale opkomst .
  maar nee er moesten paniek plaatjes op t.v van hun winkel dichttimmerende winkeliers .ga morgen mijn vlag van de cgt maar eens buiten hangen .ben ik persoonlijk trotser op dan op de buitenmodel f.n.v. handjes!! DE METAAL UNI WIL LEKKER PROFITEREN VAN DE WET ,WATER,EN BROOD (WET WERK EN BIJSTAND )DE WERKGEVERS NEMEN JONGEREN AAN VIA EEN REINTEGRATIE TRAJECT WAT NA 2 JAAR EEN VASTE BAAN OP MOET LEVEREN VOOR DE JEUGDIGE WERNEMERS .PIKKEN LEKKER DE SUBSIDIE IN (TOT WEL 17000EURO PER JAAR )EN FLIKKEREN ZE MET BEHULP VAN DE WETWIJZING LEKKER OP STRAAT .LEKKER DUBBELE WINST EN GEEN GEZEIK .LEKKER LANDJE NEDERLAND .vroeger hoorde je nog weleens ,als je aan mijn kinderen komt kom je aan mij ,nu flikkeren we ze in kinderopvangfabrieken ,daarna om half 8 op het schoolplein ,s,avond om half 9 ophalen (eerst goede tijden slechte tijden kijken )dan sturen we ze naar slechte! leer (onderwijs)!!!! dan sturen we ze naar de metaaluni om ze 2 jaar uit te laten buiten . en als ze dan THUIS KOMEN TE ZITTEN NOEMEN WE ONZE EIGEN KINDEREN VERDOMME HANGJONGEREN !!!!!!JE MOET ALS JEUGD IN NEDERLAND TOCH GEEN OUDERS MEER WILLEN DIE HUN EIGEN KROOST LATEN DEGRADEREN TOT DAGLONERS !!!!!! VIVA LA FRANCE !!

  Reactie door ,texas,henkie — dinsdag 28 maart 2006 @ 23.38 uur

 8. Kennlijk vinden wergevers en regering de tijd rijp om arbeiders weer rechteloos en tot slaven van de economie te maken.

  Het zal mij niet verbazen als Zalm het volkomen eens is met de Franse regering.

  Hoe berekenend Zalm is weten wij inmiddels al.

  Reactie door e.krul — woensdag 29 maart 2006 @ 9.11 uur

 9. Laten we maar heel goed blijven volgen hoe de Franse jongeren en arbeiders niet alleen die CPE tegenhouden, maar als het een beetje mee zit de regering verjagen. Goed voorbeeld doet hopelijk goed volgen: Balkenende een Frans lesje leren zou niet verkeerd zijn..

  Reactie door rooieravotr — woensdag 29 maart 2006 @ 23.45 uur

 10. ja erg leuk,dat zou de oppositie hier in ons land graag zien dat wij als volk naar Den Haag gaan en ze er zelf uitgooien!
  kunnen ze lekker gaan roepen: “zie je wel dat wij gelijk hadden”
  ipv het zelf te forceren,want dat is niet de taak van…. word er dan geroepen.
  nee het kabinet lekker laten zitten met woorden zoals: ze hebben nog steeds een meerderheid…
  een meerderheid in de kamer, zonder steun van de mensen die ze die stemmen hebben geleverd…
  “HET VERTROUWEN IS AL OPGEZEGD DOOR DE BEVOLKING” dus wat nou nog steeds een meerderheid…
  het is niet normaal dat dit kabinet nog steeds zit!
  ik spreek veel Fransen en die verbazen zich verschrikkelijk over hoe dit allemaal zomaar kan in ons land[betreffende deze regering]
  en natuurlijk kan niemand hier in de politiek een vuist maken tegen deze regering,dat wisten we al lang!
  omdat ze niet willen…..

  Reactie door iew — donderdag 30 maart 2006 @ 19.25 uur