Britten praten over aanval Iran

De Britse regering praat maandag in het geheim met de defensietop over de gevolgen van een militaire aanval op Iran. De Britten denken dat een aanval onder leiding van de Amerikanen niet te voorkomen is als de Iraanse leiders niet voldoen aan de eisen van de Verenigde Naties (VN).

De Amerikaanse regering hoopt dat de militaire operatie een internationale missie wordt, maar de Britse defensietop denkt dat de regering van president George W. Bush ook zonder internationale steun een aanval gaat uitvoeren, mogelijk met de hulp van Israël. (Elsevier)

En zo dendert de trein voort. Nog steeds is er niemand die de hand in eigen boezem steekt, en zijn eigen kernwapenprogramma eerst aanpakt. Sterker nog, GB en de VS ontwikkelen gewoon een nieuwe. Gezien de dubbele standaard van het Westen is de reactie van Iran begrijpelijk. Hoezeer Iran dan ook gevaarlijk mag zijn, je kunt geen dwingende maatregelen opleggen, waar je jezelf niet aan houdt.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

zondag 02 april 2006 :: 12.46 uur

93 Comments

93 reacties

 1. En er staan er nog meer op de lijst, al een tijdje trouwens.
  Ik zou de echte reden wel eens willen weten.

  liefs

  Reactie door henriko — zondag 2 april 2006 @ 13.55 uur

 2. Macht tenkoste van alles, in plaats van visie!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — zondag 2 april 2006 @ 14.00 uur

 3. De wereld is dieptriest.
  De wereld is misselijkmakend
  Waarom?

  Door de oorlogszuchtige politici à la J.P.B.
  Die geen moraal, noch ethiek hebben.
  Een 9/11 hoax.
  Gevolgd door bommen op Afghanistan.
  Gratis dvd via http://www.reopen911.org
  Een vuile oorlog sinds 19 maart 2003 in Irak.

  Teken een petitie, klaag J.P.B. aan!!!
  Hoe kunnen wij willen blijven leven,
  met zoveel vuiligheid?!

  Reactie door Vrede op aarde — zondag 2 april 2006 @ 14.12 uur

 4. Klinkt hard, maar in feite niets nieuws onder de zon.
  Het zat er lang aan te komen, voordat de gestoorde Bush aan het einde van zijn presidentschap is wil hij nog een nieuwe vuile oorlog beginnen.
  Enigste hoop is, dat er iemand hem voortijdig een kogel door z’n kop knalt.
  Ik weet het, klinkt ook hard, maar liever dat, dan weer een smerige oorlog.

  Reactie door TOMAAT — zondag 2 april 2006 @ 14.37 uur

 5. Precies Jan,je kunt niemand iets opleggen waar je zelf de fout in gaat.Een groot gevaar voor de wereldvrede.

  Reactie door Diny — zondag 2 april 2006 @ 14.53 uur

 6. Nou mag het zo zijn dat GB en VS ook niet netjes bezig zijn, toch vind ik atoomwapens in die landen een veel minder ernstige bedrijging dan atoomwapens in Iran, en niet te vergelijken problemen. Er zit in dat land letterlijk een beul achter de knoppen, die geen van de remmingen die Blair en Bush hebben om kernwapens te gebruiken heeft. Dat is zo’n groot gevaar voor de hele wereld, daar moet wat aan gedaan worden, ook als dat hypocriet is tegenover die arme Iraniërs.

  Lief en idealistisch voor de wereldvrede en tegen het westerse imperialisme zijn is heel schattig, maar wel ondergeschikt aan het *voortbestaan* van de wereld zoals wij die kennen.

  Reactie door Dwaa — zondag 2 april 2006 @ 15.13 uur

 7. Dwaa(s), ik zie echt geen verschil in machtswellust tussen Ahmedinidjan en Bush of Blair, hoor. Ze zijn alledrie even gevaarlijk en even gek, Aanval op Iran zit al een jaar of zo “in de pen”, maar ik hoop nog steeds dat het niet door gaat… DAT jaagt mij angst aan: die “noodzakelijkheid” om oorlog te gaan voeren en zelf veilig thuis te blijven! Als mensen nou eens geen soldaat meer willen worden, dan hebben we nog een kans…, maar helaas zijn er te veel mensen die het kennelijk een goed idee vinden om andere, volkomen onschuldige mensen, naar de verdommenis te schieten… Ik krijg echt koude rillingen als ik hier aan denk. BAH! :(

  Reactie door L.M. Lembeck — zondag 2 april 2006 @ 15.22 uur

 8. De vraag is, wordt noord-vietnam ook nog aangevallen binnen zijn ambtstermijn? En lukt het hem om de wet aangepast te krijgen zodat hij nog een extra termijntje kan doen. (ik geloof overigens niet dat er nog veel op hem stemmen)

  Reactie door Struikelaar — zondag 2 april 2006 @ 15.32 uur

 9. @6 Dwaa
  ‘De wereld zoals wij die kennen’ waar jij het over hebt mag wat mij betreft verdwijnen.
  Te beginnen met al die vuile wapens en die dubbele standaard.

  Je zegt:
  ‘Lief en idealistisch voor de wereldvrede en tegen het westerse imperialisme zijn is heel schattig’

  - Opvallend, (veelzeggend?) dat je die twee zaken met elkaar in verband brengt!
  Toeval?!

  En als je spreekt over ‘remmingen van Blair en Bush’, over welke remmingen heb je het dan in dit verband?
  Versta me niet verkeerd; ik wil graag begrijpen wat of U hiermee bedoeld.

  Reactie door Wattenstaafie — zondag 2 april 2006 @ 15.37 uur

 10. “Dwaa(s), ik zie echt geen verschil in machtswellust tussen Ahmedinidjan en Bush of Blair, hoor. Ze zijn alledrie even gevaarlijk en even gek, Aanval op Iran zit al een jaar of zo “in de pen”, maar ik hoop nog steeds dat het niet door gaat.?”
  ..waarom heeft niemand het over VN (waar Jan&Alleman achter staan). Zoland men achter VN aanhobbelt, zullen de uitvoerende taken liggen bij de westerse landen. Zelfs sluit men ogen voor dat Bush bepaalt wie in Den Haag opgesloten mag worden!!!!!!!!!!!! Dat zal toch niet zonder VN toestemming gebeuren?
  http://www.nu.nl/news/705075/20/rss/Taylor_via_Britse_ontwerpresolutie_naar_Den_Haag.html
  http://www.amnesty.nl/videotheek/SH-VID0027.shtml
  http://www.amnesty.nl/videotheek/SH-VID0015.shtml
  http://www.amnesty.nl/videotheek/SH-VID0057.shtml

  Reactie door Vrouwenrechten=mensenrechten — zondag 2 april 2006 @ 15.40 uur

 11. Het enige andere alternatief is om miljoenen trekvogels zo te trainen dat ze boven Iran aangekomen alle militaire bases vol poepen om zo aan Ahmadinejad een halt toe te roepen.
  Ik denk dat de kans dat Bush en Blair de wapens tegen Nederland zullen gebruiken aanmerkelijk kleiner dan dat Iran dat zou doen.
  Als de Amerikanen 60 jaar geleden de Nazi’s niet hadden gestopt hadden we nu allemaal Duits gesproken en was er van dit forum geen sprake geweest.

  Reactie door Edward — zondag 2 april 2006 @ 15.42 uur

 12. @11 Edward

  Daar is ie weer Edward: ‘de klassieke dooddoener’

  Reactie door Wattenstaafie — zondag 2 april 2006 @ 15.52 uur

 13. #6 Dwaa

  “Nou mag het zo zijn dat GB en VS ook niet netjes bezig zijn, toch vind ik atoomwapens in die landen een veel minder ernstige bedrijging dan atoomwapens in Iran,”

  Toeval of niet, het is niet Irak die tientallen conflicten buiten de regio met geweld heeft uit willen vechten, maar het zijn juist de VS en GB die de afgelopen decennia op deze wijze de wereldvrede vele malen hebben bedreigd!

  Het zijn uitgerekend de VS die, totaal overbodig, aan het einde van de tweede wereldoorlog Japanse steden met atoomwapens heeft vernietigd en met conventionele wapens tientallen Duitse steden in dodelijke vuurzeeën heeft veranderd met miljoenen onschuldige burgers als slachtoffers. Zowel Japan als Duitsland stonden op het punt te capituleren maar dit was een uitgelezen kans voor de VS om de uitwerkingen van massavernietigingswapens te testen!

  Wie houdt hier nu wie voor de gek Dwaa?

  Reactie door hanri — zondag 2 april 2006 @ 16.03 uur

 14. #14 correctie:

  Irak=Iran

  Reactie door hanri — zondag 2 april 2006 @ 16.03 uur

 15. Zit er wel in dat ze Iran ook aan willen pakken.,
  Vraag me af wat de Chinezen en de Russen dan doen.,
  Denk ook wel dat Iran nogal vlot een bommetje naar Israel zal sturen, dat ze daar niet al te vel moeite mee hebben.,
  Ook de Olie mag natuurlijk niet in euro’s betaald worden, omdat dan de bodem onder het financiele stelsel uitvalt., is voor europa ook niet erg gunstig op zijn zachtst gezegd.
  Vind dat de Koerden wel een keer een eigen staat mogen, dat zou dan misschien wel door kunnen gaan, alhoewel Turkye daar niet blij mee zal zijn., voorlopig in ieder geval maar niet op reis naar het midden-oosten.

  Reactie door Jansonius — zondag 2 april 2006 @ 16.04 uur

 16. De Britten en Amerikanen weten echt niets over de verschillende groeperingen in de Islam die elkaar op den dood bestrijden : Een beetje gevaarlijk om je daar nu op te storten : het zou wel eens heel onverwacht resultaat kunnen opleveren ,denk maar aan wat daar in IRAK gebeeurt met dezelfde Islam -groeperingen .

  Reactie door Fred — zondag 2 april 2006 @ 16.11 uur

 17. @11 Edward
  het waren niet alleen de Amerikanen sterker nog het waren de Canadezen,[samen met VS en GB]

  Geschiedenis

  Een groot deel van Nederland is in 1945 bevrijd door Canadese soldaten. Nadat de operatie “Market Garden” (de “Slag om Arnhem”) in september 1944 was mislukt, was er nog een laatste offensief nodig om de Duitsers klein te krijgen. Dit offensief was vooral gericht op het hart van Duitsland en de ontmoeting met de uit het oosten oprukkende Sovjet legers. Amerikanen en Britten speelden hier in de hoofdrol.

  In de flank daarvan lag Nederland dat ten noorden van de grote rivieren nog moest worden bevrijd. Deze minder belangrijk geachte taak werd opgedragen aan het 1ste Canadese leger. Niemand had kunnen bedenken dat de bevrijding van Oost-Nederland, die van het noorden en tenslotte ook die van het westen van Nederland, vanuit – nota bene – Duitsland werd ingezet.

  De Duitsers rekenden er op dat de geallieerden opnieuw een poging zouden doen bij Arnhem de Rijn over te steken om vervolgens met de geallieerde hoofdmacht via IJssel en de Achterhoek Duitsland in te trekken. Toen het geallieerde offensief eind maart 1945 losbarstte, vielen de Britten en Canadezen echter niet via Arnhem aan, maar forceerden een Rijnovergang bij Emmerich en Rees. De met veel Nederlandse dwangarbeiders door de Duitsers opgebouwde verlenging van de “Westwall” (Siegfriedlinie), langs de IJssel werd door de Canadezen bij verassing in de rug aangevallen.

  Het plan was vanuit oostelijke richting de IJssel over te steken en naar Apeldoorn op te rukken, nadat Arnhem, Zutphen en Deventer zouden zijn bevrijd. De 1ste Canadese divisie kreeg de taak de IJssel over te steken, de 2de en 3de Canadese Divisies zouden oprukken naar Groningen en Leeuwarden. Een offensief om het hongerende West-Nederland ter bevrijden zou kunnen leiden tot abnormaal hoge verliezen onder de Nederlandse bevolking. Bovendien waren de geallieerden bang dat de Duitsers niet zouden aarzelen West-Nederland onder (zee-)water te zetten. De planning van het offensief werd daarom uitgesteld.

  Voor de bevrijding van Apeldoorn was natuurlijk de overgang over de IJssel van het grootste belang (operatie “Cannonshot”). Het verloop van die strijd en de bevrijding is beschreven in het hoofdstuk Apeldoorn – dinsdag 17 april 1945 in het boek Apeldoorn Monument. Het Canadese bevrijdingsmonument is er echter niet speciaal opgericht om de bevrijding van Apeldoorn te gedenken, maar om de bevrijding van heel Nederland, uiteindelijk ook van West-Nederland, door (voornamelijk) de Canadezen te memoreren.

  Waarom dan toch in Apeldoorn? Daarvoor zijn een aantal redenen aan te voeren. Het hoofdkwartier van het 1ste Canadese Leger was van direct na de bevrijding van Apeldoorn tot in 1946 gevestigd op Paleis het Loo en: “vanaf dat ogenblik bestond er een speciale band tussen Canada en Apeldoorn”. Die band werd nog eens bevestigd en onderstreept bij de gehouden defilés van Canadese Veteranen in 1985, 1990 en 2000 op de Loolaan. Bijna net als bij de echte bevrijding van Apeldoorn: “raakten de Apeldoorners volledig buiten zinnen. Zij vielen de Highlanders met zulk een overgave om de hals, dat het regiment praktisch onder de menigte verdween. Bevende, snikkende oude mensen stonden toe te kijken, sprakeloze moeders stonden starend te huilen; en de dunne fragiel armpjes van ondervoede kinderen zwaaiden en zwaaiden totdat zij uitgeput langs hun lichaampjes beleven hangen” aldus de ooggetuigeverslagen.

  Aan Canadese zijde kostte operatie Cannonshot van 11 tot en met 17 april 1945 alleen al 506 levens, terwijl aan Duitse zijde de verliezen aan gesneuvelden, gewonden, krijgsgevangenen en vermisten worden geschat op zo’n 3000 man.

  Het wuivende gebaren van de man met de twee hoeden herinnert aan de juichende en uitbundige begroeting van de Canadese bevrijders in alle steden en dorpen in Nederland. Vrijheid na een verschrikkelijke oorlog. Tegelijkertijd symboliseren deze gebaren het afscheid van de gevallenen; vreugde en verdriet, oorlog en vrede, vriend en vijand, wanhoop en hoop, verleden en toekomst.

  Op 2 mei 2000 werd het monument onthuld door de op 19 januari 1943 in Ottawa geboren H.K.H. Prinses Margriet; als het ware de personificatie van de in de Tweede Wereldoorlog ontstane band tussen Nederland en Canada.

  en na de 2e wereldoorlog ving de VS ook veel oorlogscriminelen uit Duitsland op.
  dat gelul over dat de VS ons alleen zou hebben bevrijd!

  Reactie door iew — zondag 2 april 2006 @ 16.47 uur

 18. De reactie van Iran is inderdaad begrijpelijk. Ik zou zelf ook een bom hebben gemaakt als ik de mullah daar was.
  “Hoezeer Iran dan ook gevaarlijk mag zijn, je kunt geen dwingende maatregelen opleggen, waar je jezelf niet aan houdt.” Wedden dat het kan. In de internationale betrekking gaat het niet om moraliteit of iets dergelijks. Het gaat gewoon om machtspolitiek. Moraliteit word gebruikt om je daden op nationaal niveau te legitimeren.

  Maar beste mensen… Waarom eigenlijk geen aanval op Iran?

  Reactie door mathijs ter wee — zondag 2 april 2006 @ 17.04 uur

 19. @17 Iew,

  Mooi gezegd, niets aan toe te voegen.

  Alleen denken de Amerikanen nog steeds en velen met hen, dat de bevrijding van ons aan hen alléén te danken is.
  Dus Iew, je slaat hier de spijker op z’n kop.
  En het grootste gevaar voor de wereldvrede is nu niet Iran, maar Amerika, die ó zó belust zijn op oorlogje voeren, een democratietje brengen.

  Bush voelt zich zo langzamerhand GOD van deze aardbol.
  Gelukkig wordt de Amerikaanse bevolking zich langzaamaan steeds méér bewust, wèlke gèk voor hun hun president doorgaat.
  In mijn ogen lijkt Bush meer op de duvel zelf, maar ook die zit verscholen in menselijke gedaante’s.
  En dat alles maar kan gebeuren onder het mom van God Blesh America.
  Gatverdamme.!! :(

  Reactie door TOMAAT — zondag 2 april 2006 @ 17.05 uur

 20. @ Edward

  Zout toch op met je Amerikaanse redding. Het is toch algemeen bekend dat Amerika de Duitse atoomkennis wilde. En ze hebben deze gebruikt ook.

  Nederland heeft overigens erg weinig last gehad van de Duitse bezetting.

  Reactie door Red Bat — zondag 2 april 2006 @ 17.07 uur

 21. @11

  Onzin, dan hadden we geen Duits gesproken, maar Russisch. Dan had een groot deel van West-Europa deel uitgemaakt van de Sovjet-Unie. Of dacht je dat Stalin het Rode Leger alleen maar naar het westen liet oprukken om Hitler een lesje te leren?

  Reactie door Duh — zondag 2 april 2006 @ 17.22 uur

 22. @7 L.M.Lembeck;

  Je ziet geen verschil tussen Blair/Bush and Ahmedinidjan????????????
  Meen je dat nou echt. Ben je zo’n ongenuanceerde denkster?
  Ik zie mijn meiden liever opgroeien in een land onder Bush (en NEE, ik ben geen fan van hem en heb niet op hem gestemd) dan onder Ahmedinidjan!
  Als jij die keuze moest maken, welke zou het zijn en waarom?

  Reactie door josie — zondag 2 april 2006 @ 17.25 uur

 23. 12 Wattenstaafje
  Af en toe wat nuance op dit forum kan geen kwaad, dus ik dacht: “effe buurten op m’n vrije zondagmiddag ;) ”

  19 Red Bat
  “Nederland heeft overigens erg weinig last gehad van de bezetting” is wel een erg onzinnige opmerking. Natuurlijk altijd minder dan Oost-Europa maar nog steeds erg genoeg om het op z’n minst “last hebben” te noemen.

  en 17 IEW Ik twijfelde er inderdaad aan om het woord ‘geallieerden’ te gebruiken, had ik dat toch maar gedaan.
  Ook de Polen, waar op dit forum tallozen hun onvrede op botvieren, hebben meegeholpen aan de bevrijding.

  Reactie door Edward — zondag 2 april 2006 @ 17.35 uur

 24. Red Bat is geen socialist, in zijn hart is hij ws een communist. Alleen kom je daar niet zover mee tegenwoordig en dus is socialist een treurig maar haalbaar alternatief

  Reactie door josie — zondag 2 april 2006 @ 17.40 uur

 25. 20
  Eigenlijk heb je wel gelijk. En we hadden dan nog maar één politieke partij gehad.

  Reactie door Edward — zondag 2 april 2006 @ 17.41 uur

 26. @ Edward,

  mijn opmerking was niet onzinnig, maar de waarheid. Nederland heeft grotendeels fijn door kunnen leven en deed dat dan ook.

  Reactie door Red Bat — zondag 2 april 2006 @ 18.07 uur

 27. Als Bush & Blair Iran bomben staat ons Kabinet weer dociel als één man achter het geschifte vijndbeeld van de Amerikaanse Republikeinen, en het lullige is dat hardop hopen dat de Iraniërs hun land niet aan de Yanks kado geven taboe is, want dan is men volgens Donner & Remkes meteen staatsgevaarlijk omdat geweld zou worden verheerlijkt.
  Agressief, preventief rechts neocon- imperialistisch geweld is natuurlijk altijd wèl oké om te brallen aan de Hollandse borreltafels.

  Reactie door Emiel — zondag 2 april 2006 @ 18.14 uur

 28. @19 en @23 Red Bat,

  Zeker de oorlog niet meegemaakt????

  Ga je schamen zeg, ik mag hopen dat 4 mei nooit meer vergeten wordt en dat de ouders hun kinderen bijbrengen waar 4 mei voor staat.

  Kennelijk is het bij jou niet doorgedrongen of je hebt het niet mee gekregen.

  Zelf ooit bloembollen moeten vreten om in leven te blijven?
  Zelf ooit Joodse mensen in huis gehad (onderduikadresje) met gevaar voor eigen leven?
  Ooit in het verzet gezeten?

  Néé, je hebt waarschijnlijk iets uit de boekjes opgepikt en denkt, och het zal allemaal wel mee gevallen zijn.

  Hoe je dit uit durft te kramen, ik vbind het bij de konijnen af!
  En dat moet dan de toekomst van Nederland zijn? :(

  Reactie door TOMAAT — zondag 2 april 2006 @ 18.23 uur

 29. Inderdaad Iew 17, de Canadezen hebben ons bevrijd, de Republikeinse Amerikanen
  gooien nog altijd met modder naar de Canadezen uit wrok omdat ze dat land tussen Alaska en US nooit hebben kunnen inlijven, tja als het aan Blair lag gaf hij deze niet erg US-minded Britse kroonkolonie terug aan z’n vrienden in Washington…

  Reactie door Emiel — zondag 2 april 2006 @ 18.31 uur

 30. Oh, mijn vorige reaktie is eraf gegooid. Niet politiek correct om je af te vragen of iemand misschien een NSBer was

  Reactie door josie — zondag 2 april 2006 @ 18.37 uur

 31. #20 Duh

  De Sovjet Unie was ten tijde van de opkomst van de Nazi’s op sterven na dood, de interne zuiveringen hadden een behoorlijke aanslag gepleegd op het moraal van de Russische troepen.
  De nieuwe vijand bracht een omslag teweeg en met enorme steun van het westen hebben de Sovjets de aanval van de Nazi’s uiteindelijk af kunnen slaan.

  Wat betreft de taal, in de Sovjet Unie werden meer dan 100 talen gesproken waarvan het Russisch er 1 was.

  Reactie door hanri — zondag 2 april 2006 @ 18.49 uur

 32. Nou Tomaat,

  Het is heel erg dat je mij als socialist zo beschuldigd.

  Mijn opa en oma en moeder zaten in Nijmegen dicht op het vuur en bloembollen werden in de arme wijken al voor de oorlog gevreten, zoals jij het uitdrukt.

  Dus ik heb niks uit geschiedenisboekjes. Ik zou de verraders niet de kost willen geven. En ja,in Nederland hadden ze het ook niet zo op met andere culturen zoals Joden, zigeuners etc.

  In de geschiedenisboekjes staat een hoop onzin.

  Reactie door Red Bat — zondag 2 april 2006 @ 18.57 uur

 33. Red Bat heeft wel een punt.
  Je kan niet zeggen dat het verzet in Nederland massaal was.
  Dus heb je van de bezetter minder last.
  Ook de Joodse opruiming ging vrij makkelijk.
  Het gaat om het totaal beeld.
  Wel was er een zeer moedige en in mijn ogen geweldige groten helden die zich daar tegen verzette.
  Maar in % was deze helden groep niet groot.
  Velen van de meelopers waren ook na de oorlog beter af dan deze geweldige kanjers.
  Deze volgzaamheid zie je ook nu terug in bevolking.
  Het wijzen met het vingertje naar andere landen daar zijn we goed in.
  Zit er tussen de slachting in Irak en toen in Nederland veel verschil.

  Reactie door Jofel — zondag 2 april 2006 @ 19.03 uur

 34. Josie, dat zeg ik ook helemaal niet. Ik zeg alleen dat ze alledrie gek zijn en levensgevaarlijk. Is Bush minder gevaarlijk dan Ahmendinija, of hoe zijn naam dan ook schrijft? Daar geloof ik dus niets van. Macht corrumpeert. ALLE macht.

  Reactie door L.M. Lembeck — zondag 2 april 2006 @ 19.23 uur

 35. #Jofel

  Vergeet niet te vermelden dat het merendeel van de verzetsmensen communist waren, de ‘rechter’kant van Nederland vergeet dat meestal te melden.

  Reactie door hanri — zondag 2 april 2006 @ 19.24 uur

 36. Red Bat,

  Niet alle verzetsmensen hebben een naam en zijn daarna “beroemd/berucht” geworden.
  Jij hebt de verhalen mogen horen van je opa/oma, komt al héél anders over, als dat je het aan de lijve hebt meegemaakt.

  Zeker in het laatste deel van Nederland wat bevrijd is in 1945 heeft heel véél rottigheid, èllende en honger, maar óók verraad gekend.

  En hanri, @35, er zaten inderdaad communisten onder de verzetsmensen, maar het overgrote deel waren de gewone “burgers” die ook geen éne sodemieter hadden, maar toch tegen de onderdrukking in bléven gaan.

  En ik spreek niet over de verhalen van mijn opa/oma.

  Zoals Hannie Schaft, petje af voor haar hoor, maar zo waren er velen, die de naamsbekendheid nooit hebben gewild of gehad, maar wèl hetzelfde deden.
  En de uitspraak over de geschiedenisboekjes die je nu weer aanhaalt die is voor jouw rekening.
  Hoor de laatste tijd tevéél van de jeugd, och het zal allemaal wel zijn meegevallen, er is een hoop overdreven.
  Nou MOOI NIET.
  En daarom houd ik 4 mei in ere en hoop dat de generaties na mij dit ook nog zullen doen en onze jeugd aan het verstand peutert, dat zoiets nooit meer mag gebeuren.

  Reactie door TOMAAT — zondag 2 april 2006 @ 20.04 uur

 37. @ tomaat,

  je kan zeggen wat je wilt, maar ik baggataliseer niets.

  De honger, armoe en verraad was er ook al voor de oorlog. Ik heb er alleen moeite mee dat Nederland het nogal overdrijft. Een grote groep Nederlanders vaarde wel bij de oorlog, en dat verhaal mag ook wel eens verteld worden.

  Reactie door Red Bat — zondag 2 april 2006 @ 20.13 uur

 38. @31

  Op sterven na dood? Ha, ik zou zeggen, herlees je geschiedenisboeken eens en lees dan met name over wat Stalin zoal uitvrat terwijl Hitler de rest van Europa lastig viel.

  De Sovjet-Unie was toen zeker niet zwak, ze waren druk doende om het oude tsarenrijk te herstellen. Om dit te kunnen doen hadden ze een enorm leger opgebouwd en dit leger zo ingericht dat het geschikt was om invasies uit te voeren en diverse stukken land weer bij zich te voegen.

  En tja, toen Hitler op het idee kwam om de Sovjet-Unie aan te vallen, had het Rode Leger een probleem. Het moet omschakelen van aanvalsleger naar verdedigingsleger. En een ieder met enige kennis van hoe een leger werkt weet dat je voor verdedigen ander wapentuig nodig hebt dan voor aanvallen. De lichte aanvalstanks om snel invasies uit te kunnen voeren zijn voor verdedigingswerk niet al te geschikt.

  Het is ze uiteindelijk gelukt, temeer daar Hitler op meerdere fronten moest vechten.

  Zonder steun van het Rode Leger waren de westerse geallieerden er mogelijk niet in geslaagd Hitler te verslaan. En omgekeerd overigens ook niet. En vergeet ook niet de militaire bijdrage van de Afrikaanse landen. De bevrijding van bijvoorbeeld Italie is voor een niet te verwaarlozen deel het resultaat van Afrikaanse inzet.

  En wat de talen betreft. Er werden inderdaad vele talen gesproken in de Sovjet-Unie, maar Russisch was verplichte kost in de landen die aan de Sovjet-Unie waren toegevoegd.

  Voor de geinterresseerden: Op de Belgische TV worden geregeld zeer boeiende documentaires uitgezonden over WOII en andere stukken historie. Onlangs was er een serie documentaires over de dagboeken van Goebbels.

  Reactie door Duh — zondag 2 april 2006 @ 20.15 uur

 39. Wat dat betreft kunnen we in NL nog wat van B leren als het gaat om TV maken.

  Reactie door Duh — zondag 2 april 2006 @ 20.16 uur

 40. Here we go again.
  Op naar een groot Israël. De macht over olie totdat er geen druppel meer in de grond zit. De petro dollar zal overwinnen.
  De Euro moet ondergeschikt blijven. Atoom
  bedreiging door schurkenstaten. De bewapeningindustrie draait op volle toeren.
  Beroepslegers worden klaar gestoomd.
  Niets is te veel om de zogenaamde democratie veilig te stellen. Wie zullen de slachtoffers zijn, wij allemaal.

  Reactie door Henk Hiensch — zondag 2 april 2006 @ 20.32 uur

 41. 240 Henk Hiensch

  Zeg dit nu niet!
  Ik wil het niet horen, ik denk er namelijk precies hetzelfde over en hoopte dat ik het me verbeelde.

  Reactie door Wattenstaafie — zondag 2 april 2006 @ 21.06 uur

 42. Uitgespeeld met hoge haken en Japans bondageren? Kon je vanavond niet bij je vriendjes blijven eten.

  Reactie door simone — zondag 2 april 2006 @ 21.08 uur

 43. @41 42 Toch maar blijven dromen dat er geen digitaal verkeer meer is? Duurt trouwens niet zo lang meer.

  Reactie door simone — zondag 2 april 2006 @ 21.12 uur

 44. Dit schreef ik vandaag in m’n weblog:

  Op naar de volgende oorlog (II)

  Vandaag in het nieuws: In Engelse regeringskringen wordt gesproken / overlegd over een aanstaande oorlog tegen Iran (bron: The Sunday Telegraph). En daarmee komt deze – m.i. zeer onzalige – mogelijkheid weer dichterbij. Het bevestigt wederom dat de regering van de heer Blair niets anders is dan een verlengstuk van de neo-conservatieve agenda, die de politiek van de Amerikaanse regering domineert.

  Ik schreef er alhier al vaker over onder de titel op naar de volgende oorlog en een gevaarlijke vlucht naar voren.

  Natuurlijk ben ik niet bepaald enthousiast over het ontstaan van nieuwe kernwapen mogendheden. Echter, dat geldt evenzeer voor de bestaande kernwapen mogendheden. Verder hebben deze laatste in mijn ogen moreel geen poot om op te staan.

  Verder: Iran is volgens tal van deskudigen nog behoorlijk ver verwijderd van het in bezit krijgen van kernwapens. Dus een aanval zou maar tot één ding leiden: Dat Iran vanaf dat moment, zelfs als er later een meer gematigd bewind aan de macht zou komen, zeker naar het verkrijgen van kernwapens zal streven, en daar uiteindelijk ook in zal slagen.

  Tot slot kan men zeggen dat een dictatuur met een kernbom gevaarlijker zou zijn. Ik trek dat in twijfel. India (een democratie) was enkele jaren geleden een snorhaar verwijderd van een oorlog tegen Pakistan n.a.v. een aanslag in New Delhi. Verder is het genoegzaam bekend dat de Sovjet Unie onder Stalin op geen enkel moment ook maar in de verste verte heeft overwogen als eerste kernwapens in te zetten. *)

  Ook hoor je de VS niet over Pakistan. Immers: Wie hielp de Taliban in Afghanistan in het zadel en stuurde vele groepen “hellraisers” Kashmir in? Precies! De Inter Services Intelligence, de Pakistaanse geheime dienst. Het is een treffend voorbeeld van dubbele standaarden.

  Als men de wereld veiliger wilt maken m.b.t. kernwapens, dan zouden alle kernwapenmogendheden er goed aan doen zelf het goede voorbeeld te geven.

  En mocht het (Bush is nog een paar jaar aan de macht) tot een oorlog komen, gooi dan alle prognoses m.b.t. de economie maar in de prullenbak, want dan gaat de olieprijs letterlijk “in orbit”.

  Mazzel & broge, Evert

  *) PS: Maakt u zich geen zorgen. Ik ben géén Stalin fan.

  Reactie door Evert Wesker — zondag 2 april 2006 @ 21.27 uur

 45. @ Simone
  Reactie 42 was bedoeld aan 18 neem ik aan?

  Reactie door Wattenstaafie — zondag 2 april 2006 @ 21.37 uur

 46. Aanvulling op 45

  De Freudiaanse verschrijving staat me immers nog op het netvlies.

  Reactie door Wattenstaafie — zondag 2 april 2006 @ 21.39 uur

 47. Iran is dat land dat wordt genoemd als “as van het kwaad”. Datzelfde land was ooit een medespeler van de VS in “Irangate”. Een bekend Amerikaans gezegde luidt dan ook: “As long as the Green comes, it’s OK”.
  Maar voor wie dient de wereld beducht te zijn?
  De VS hebben als enige burgerdoelen gebombardeerd met nucleair materiaal. In Japan, en in Irak (met uranium verzwaarde bommen in het laatste geval). En kijk eens in een land als Laos: honderden vierkante kilometers land waar honderden jaren niets meer groeit -een maanlandschap- vanwege Agent Orange.
  Frankrijk: atollen vernietigd met atoomproeven, en vergeet de aanslag op de Rainbow Warrior niet. Het leverde Exocet raketten aan Argentinië.
  GB gebruikte kruisraketten in de Falkland oorlog, al of niet met atoomkop.
  Nederland deed een uiterst dubieuze verkoop (Karel Doorman). Stond te trappelen om mee te mogen doen in de vooravond van Desert Storm. Maar kon geen knuistje maken in Srebrenica, in een vredesoperatie nota bene. Maar ja, meedoen met de grote jongens heeft wel wat, niet, as long as the Green comes?
  Enzovoorts.
  De as van het kwaad loopt mijns inziens door alle lagen van de wereld heen, te beginnen in het westen.
  Waar blijven toch de protestacties? Zo van: de (kern-)wapens de wereld uit…

  Reactie door Wim — zondag 2 april 2006 @ 21.43 uur

 48. Sorry Jan;

  Maar we mogen nu wel concluderen, dat kernwapens in handen van het frutje wat ze nu bezit nog niet tot een kernoorlog heeft geleid.

  Als Iran tegen de wil in van de VN gewoon zijn gang gaat op dit gebied en daar de islamfascisten aan de macht blijven, dan zie ik het somber in. De geijkte groep kernbombezitters vertegenwoordigen landen, waar het gebruik van mensen als bommen vreemd is. Een kernoorlog beginnen staat gelijk aan zelfmoord. Maar bij een land als Iran of Palestina ligt dat heel anders.

  Reactie door ReneR — zondag 2 april 2006 @ 21.44 uur

 49. Als de VS zeker hadden geweten dat Irak massavernietegingswapens zouden hebben gehad waren ze er nooit binnengevallen.

  Het enige wat Iran kan beschermen zijn het bezit van massavernietegingswapens.

  Reactie door Sprut — zondag 2 april 2006 @ 21.50 uur

 50. dwaa 6
  denk jij dat je in de westerse wereld achter de knoppen/sleutels komt te zitten als je ze niet indrukt of omdraait.
  dat zijn net zo gestoorde idioten,als een beul.
  ze weten niet eens wanneer het echt is of nep.
  maarja zolang er nog mensen het leger in gaan om het/ons?/zijn? land te verdedigen in verweggistan,
  zal de moord/verkrachting/martel machts politiek altijd doorgaan.
  ja ze oefenen al in nederland,
  vraag waarom hier in een bewoond dorp,
  andwoordt van de ahum soldaat,jaha er wonen ook mensen,er staan ook huizen.

  ooooow het is niet waar?

  Reactie door ad — zondag 2 april 2006 @ 22.01 uur

 51. #48 ReneR

  In tegenstelling tot Iran worden de Palestijnen al 60 jaar omderdrukt. Zij voeren een strijd tegen de bezetters van hun land.

  Lijkt mij legitiem.

  Reactie door hanri — zondag 2 april 2006 @ 22.10 uur

 52. Wanneer houdt “the coalition” eens op met hun hypocriete, imperialistische baasspelerij: het is om ziek van te worden!

  Reactie door J3roen — zondag 2 april 2006 @ 22.46 uur

 53. @37 Red Bat,

  En de vele Nederlanders die er wel èrg onder geleden hebben moeten dan zo maar even vergeten worden.

  Houd goed in de gaten jochie, wie er voor jouw vrijheid hun leven hebben gegeven, daar ga je wat mij betreft iets te makkelijk aan voorbijen wilt dit niet inzien.
  Discusie met jou nu gesloten, punt uit, AMEN.

  Reactie door TOMAAT — zondag 2 april 2006 @ 23.23 uur

 54. …waarom heeft niemand het over VN (waar Jan&Alleman achter staan). Zolang men achter VN aanhobbelt, zullen de uitvoerende taken liggen bij de westerse landen. Zelfs sluit men ogen er voor dat Bush bepaalt wie in Den Haag opgesloten mag worden!!!!!!!!!!!! Dat zal toch niet zonder VN toestemming gebeuren?” ..
  http://www.nu.nl/news/705075/20/rss/Taylor_via_Britse_
  ontwerpresolutie_naar_Den_Haag.html

  Reactie door Press — zondag 2 april 2006 @ 23.49 uur

 55. @36 tomaat:
  En hanri, @35, er zaten inderdaad communisten onder de verzetsmensen, maar het overgrote deel waren de gewone “burgers” …
  Zoals Hannie Schaft…

  Hannie Schaft was lid van een communistische verzetgroep:
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Hannie_Schaft

  In Velsen werden aan het einde van de Tweede Wereldoorlog veel jonge verzets-strijders geliquideerd, omdat ze communistische sympathieën zouden hebben. Andere verzetsstrijders zouden daarbij een dubieuze rol hebben gespeeld, samen met de de Nederlandse regering in Londen.
  Lees bijvoorbeeld ook over de Velser Affaire of Gladio

  Een deel van het Amerikaanse bedrijfsleven had veel bewondering voor Mussolini en Hitler. Hitler had ook bewondering voor hoe de VS de indianen behandelde.

  De VS heeft vele fascisten na WW2 in dienst genomen om vuile klussen op te lossen. Bijvoorbeeld de beruchte ‘slager van Lyon’ Klaus Barbie en Licio Gelli.

  Reactie door Petrik — maandag 3 april 2006 @ 0.44 uur

 56. RedBat, wat beledigend voor al mijn leef-
  tijdsgenoten e.a. die de oorlog niet konden
  overleven.
  Ooit iets gehoord over de Hongerwinter, of
  over de bonkaarten die per persoon werden
  uitgereikt toen men nog sprak over voedsel
  schaarste? Alles wat hout was in kachels
  werd opgestookt, geen medicijnen of voldoende medische behandeling, zoals oor-
  en keelontstekingen, bronchitis, difterie,
  tbc etc. etc. te weinig kalkaanmaak binnen
  de vereiste groeiperiode, waardoor nu men-
  sen de mist ingaan. Suikerbietensoep, pap,
  koekjes etc. Hoe blij mensen waren als er
  afgestudeerde biologen van advies konden
  dienen bij voedsel uit de natuur.
  Ja er waren ook mensen die veilig en wel
  ver weg in de polder woonden en sommigen
  met heel veel zorgen vanwege de onderdui-
  kers, verstopt in kamers in hun hooibergen,
  zolders of schuren. Bang omdat men niet wist of de buren wel te vertrouwen waren!
  Inderdaad ook mensen die er in de polder
  flink rijker van werden en zich verrijkten
  met linnengoed, meubilair, antiek en zilver
  tegen overhandiging van aardappels, kip en
  een stuk geslacht varken.
  Ook mijn moeder op de rand van ondervoeding
  kapseisde met een fiets, waarop zij ver-
  zwaard met een stuk varken, op haar buik ge
  bonden en zoveel mogelijk aardappels achter
  en voorop de fiets, om enkele gezinnen van
  voedsel te voorzien. Altijd werd ze op af-
  stand ‘bewaakt’ gevólgd, de spanningen
  heeft zij overleefd door een zeer positieve
  instelling én overdracht. Mobilisatie vond al in 1939 plaats. Voor velen hebben de
  spanningen van de 2e WO vanaf die tijd tot
  half 1945 geduurd, zeker in het westen en
  in en rondom de grote steden.
  Veel mensen kunnen je erover vertellen, ook
  hier, maar op dit moment nog meer sprake-
  loos dan ikzelf over zo ontzettend veel
  onthouden wezenlijke informatie, jammer dat
  je zo beperkt, beknopt kennis nam van zo-
  veel ondergaan leed….én nóg áán ménsen!!
  Zoveel mensen, die ook na 60 jaar de gevol-
  gen aantoonbaar met zich meedragen, maar
  bijv. voor een fatsoenlijke uitkering uit
  ‘n fonds niet in aanmerking lijken te komen
  zelfs niet voor een fatsoenlijk aow-pensioen doordat véél hen daardoor struktu-
  reel tegenzat in de rest van de afgelopen
  eeuw! RedBat, read better !

  Reactie door Madelief — maandag 3 april 2006 @ 2.58 uur

 57. President Mahmoud Ahmadinejad spreekt het type wahabbi islam waar de CIA en de Muslim Brotherhood zo trots op zijn. Ahmadinejad vervult volgens mij dezelfde rol als destijds Milosevic. Hij provoseert en lokt daarmee een oorlog uit. Daarmee dient hij Bush z’n agenda. Hij helpt Bush om de politieke opine voor zich te winnen. Is volgens mij een CIA-puppet.

  De founding fathers van de United States of America destijds waren leden van de vrijmetselaars. En de freemasonry is de primaire bron van het fascisme.

  Vraag me af of zonder financiele hulp van Herbert Walker en Prescott Bush Hitler uberhaupt wel aan de macht was gekomen?
  Laten we de rol van Allen Dulles vooral niet vergeten.

  Ook ik vraag me met name af hoe Rusland en China zullen reageren bij een westerse aanval. Rusland zou wel eens kunnen beslissen dat het in haar belang is om de imperialistische ambities van het liberaal kapitalisme een halt toe te roepen.
  Ik denk dat bij Poetin de woorden ‘Oranje revolutie’ en ‘freedom house’ nog na rinkelen in z’n oren.

  Trouwens, Iran heeft niet onder jarenlange sancties geleden en geld zat. Ze zijn veel beter bewapend dan wij hier beseffen.

  Reactie door Rob de Kuster — maandag 3 april 2006 @ 3.03 uur

 58. Trouwens, Abdul Q Khan heeft destijds Iran aan haar nucleare kennis geholpen. En Khan werd beschermt door de CIA. Dus wat loopt Bush eigenlijk te zeuren?

  Een aanval op Iran betekent een vergeldingsaanval van Iran op Europa en Israel. Amerikaans grondgebied ligt buiten het bereik van de Iraniers.
  Als je het zo bekijkt valt Bush via Iran eigenlijk Europa en Israel aan. Hij laat Iran ditmaal het vuile werk voor hem opknappen. En dat is niet voor het eerst!
  Hetzelfde senario speelde zich in de Balkan af.

  Reactie door Rob de Kuster — maandag 3 april 2006 @ 3.21 uur

 59. Rob 57, Je noemt vrijmetselaars primaire bron van het fascisme. Kan zijn, maar hoe verklaar je dat deze beweging onder Hitler subversief werd gevonden en gepakte leden op concentratiekamp mochten rekenen?

  Reactie door Emiel — maandag 3 april 2006 @ 9.49 uur

 60. @59 Vreemd ook hoe na 1945 deze ‘beweging’
  hard zijn best deed om nieuwe ‘leden’ te
  winnen, vooral die waarvan zij meenden erg
  veel profijt van te kunnen hebben. Het zou
  boeiend zijn te weten wie sindsdien graag
  bij die club hoorden en er de economie mee
  beïnvloed hebben. Na de bereikte vrede,
  gingen diverse mensen graag opnieuw aan de
  gang: “ondergronds”.
  Mag de burger zijn mouwen oprollen om Neder
  land weer op de kaart te krijgen ,met een
  regering die laakbare feiten met groot ge-
  mak bóven tafel kan krijgen en vertel me
  maar waarom er overal aandacht wordt ver-
  deeld ipv kernzaken struktureel aan te pak-
  ken, daar waar de pakkáns een stuk eenvou-
  diger ligt dan men wil doen vermoeden!

  Reactie door Madelief — maandag 3 april 2006 @ 10.17 uur

 61. En daarmee komen in de V.S. opnieuw uit bij de “Christian Coalition” en de “Farmers Union” en ultiem bij de “Skull & Bones” club. Daarmee opnieuw bewijzend dat fundamentalisme een van de ergste dingen is die op onze planeet voorkomen.

  Reactie door L.M. Lembeck — maandag 3 april 2006 @ 10.39 uur

 62. @Petrik

  Je hoeft het niet zo ver te zoeken. Ik heb een originele brief van het Bureau Nationale Veiligheid (voorloper van AIVD); gezien, waarbij werd gesteld dat men bij voorkeur SS-ers en SD-ers in dienst nam. De reden was dat die de codes in de van de Sicherheitsdienst overgenomen documenten over linkse opponenten kenden.

  Reactie door Drob — maandag 3 april 2006 @ 10.52 uur

 63. @55 Red Bat,

  Je moet de dingen niet uit zijn verband gaan rukken jongen.
  Ik heb nergens beweerd dat Hannie Schaft niet of wel communistisch was.

  Ik heb het hier over naamsbekendheid.

  Een paar zinnen er tussen uitlaten kan ik ook, je krijgt dan een vertekenend beeld van hetgene wat er geschreven staat.

  Dus voortaan goed lezen en alles citeren graag.

  Reactie door TOMAAT — maandag 3 april 2006 @ 11.52 uur

 64. De oorlog tegen Iran is al gepland deccenia lang en nu de oliebeurs in euro gaat worden verhandeld,komt daar schot in.
  Alle propaganda over raketten die ontzichtbaar zijn en vlugger zijn dan de verdedigingswapens om ze te onderscheppen zijn er om ons angst in te boezemen.
  De britten zijn wereldoverheersers,samen met de VS die gewoon het zelfde zijn.
  De VS heeft zelf jaren profijt getrokken uit de concentratiekampen (preston Bush)om metaal om te smelten en te verkopen.
  Allen Dules is directeur of zoiets geworden van de CIA en dat was een van die gasten die meehielpen aan het verkopen van het ijzer uit die concentratiekampen.
  Zij zijn nooit veroordeeld.
  Integendeel.
  We moeten eerder bang worden voor de VS en de britten en israeliers,want zij gaan het project LUCID invoeren.
  Dat is gekoppelt aan de nieuwe wereld orde.
  Over de toekomst is het zo dat alleen zij kunnen kopen/verkopen met het merk van het beest.
  De chip in ons paspoort/rijbewijs.
  Het zal in ons rechterhand/voorhoofd worden ingebracht,zodat we het niet meer kunnen verliezen.
  Al hel geld zal verdwijnen en alleen met de chip zal worden betaald in de toekomst.

  Reactie door red pil — maandag 3 april 2006 @ 13.37 uur

 65. Oordeel zelf…

  Voor degenen die meer willen weten over Project LUCID:

  http://forum.fok.nl/topic/683923

  De onderstaande vanuit bijbelse voorzeggingen:

  http://home.wanadoo.nl/henryv/lucid.html

  Reactie door Wattenstaafie — maandag 3 april 2006 @ 16.26 uur

 66. Ik ben bang dat het tot een oorlog zal komen,en zoals steeds zal dit kabinet na een zgn. “grondige afweging ” en na “lang en ernstig beraad ” wel weer alle steun verlenen.

  Reactie door gerard — maandag 3 april 2006 @ 17.23 uur

 67. @55.Petrik
  “De VS heeft vele fascisten na WW2 in dienst genomen om vuile klussen op te lossen.”

  Niet de VS, maar de CIA onder operation paperclip. Hier heeft Allen Dulles een belangrijke rol gespeelt. Vele Hitler nazi’s heeft hij geholpen te vluchten naar Egypte en later Saudi Arabie.

  In Licio Gelli ligt weer een belangrijke link met de vrijmetselaars. Zijn connecties hebben een belangrijke rol gespeelt in menig duistere zaken.

  @59.Emiel
  Hoeveel leden van de vrijmetselaars ken jij die volgens Hitler als subversief werden bestempeld en naar de concentratiekampen verdwenen?
  Controleer je bronnen.

  @64.red pil
  Kijk eens naar de rol van Allen Dulles voordat de CIA werd opgericht. (met name de connectie tussen de advocaat Dulles en de Bush family)

  Reactie door Rob de Kuster — maandag 3 april 2006 @ 18.43 uur

 68. Beste webmaster mijn velden waren ingevuld.,
  Bestaat dit stukje nog ergens of kan ik weer opnieuw beginnen.
  Mocht dat het geval zijn dan begin ik te denken aan kwade opzet.

  Reactie door simone — maandag 3 april 2006 @ 19.12 uur

 69. Wattenstaafie kun jij contact met mij opnemen. Mijn inzendingen hebben tegenwoordig geen juist emailadres meer.
  simonerademakerklein apenstaart hotmail.com
  zelfs het toetsenbord werkt niet meer.

  Reactie door simone — maandag 3 april 2006 @ 19.15 uur

 70. Ik zoek contact met: Storm, Alfred Cooldude, Pete, Robinhood, L.poel, Michael, Petra, Rene Bors, geen wao-er, gedupeerde ex wao-er, YB, Marian, Boogschutter, Hans, Economicus Populis, Peet, tomaat, Vrede op aarde, Oude Dirk,
  opa Buys, Stephan, Iew, Madelief, Gekke Gerrit, Hagar, Amita, Ad, Henk Hiersch, Kaatje, Jansonius, Sabineke, Red Pil, K hosrow, Herman, L.M.Lembeck, Wattenstaafie en een ieder die ik nu ben vergeten.

  Email adres hoewel toetsenbord eigenaardigheden krijgt.
  simonerademakerklein apenstaartje hotmail.com

  Mocht dit op niets uitlopen dan volgt rouwkaart.

  Reactie door simone — maandag 3 april 2006 @ 19.43 uur

 71. @66.gerard
  Daar ben ik nog niet van overtuigd, Gerard.
  Interesant is het om te zien hoe Rusland en China reageren. Vooralsnog zijn zij tegen een aanval op Iran. Daarnaast halen Rusland en China zowel economisch als militair de relatie aan.
  Ook in het midden oosten groeit het besef, ziet men wat er speelt. En ja, zelfs in Israel. Ik denk dat Sharon, zoals Mose Dayan, op het eind wel degelijk toenadering zocht in de richting van de gematigde arabieren en daarom tot ontruiming van de Gazastrook overging.
  Er zijn in Israel 1 miljoen Joden van Russische afkomst, waaronder Ariel Sharon.

  De zaken zijn niet zo eenvoudig als het lijkt. In de politiek wordt vaak over het ene gesproken terwijl er achter gesloten deuren hele andere zaken spelen.

  Het wordt tijd dat de waarheid op tafel komt, dat we weten wat we aan elkaar hebben.

  Reactie door Rob de Kuster — maandag 3 april 2006 @ 20.05 uur

 72. @71.Rob de Kuster
  Ja inderdaad er zijn vele mogelijkheden
  Ik vond nog een boeiend artikel (dateert wel uit januari)
  http://www.atimes.com/atimes/Middle_East/HA24Ak01.html

  Reactie door gerard — maandag 3 april 2006 @ 21.21 uur

 73. @65, Wattenstaafie,

  Interessante informatie. De eerste stappen zijn reeds gezet, hoewel ik wel denk dat ze wat cyberaanvalletjes te verduren zullen krijgen…

  Reactie door J3roen — maandag 3 april 2006 @ 22.56 uur

 74. 65 Wttenstaafje: Ik ben er niet zo bang voor, er komt straks talrijk digitaal tegenoffensief in ontwikkeling zoals o.a. een home-made mini EMP, (electro magnetic pulse) en autogenerieke datadesintegrator.

  Reactie door Emiel — dinsdag 4 april 2006 @ 8.41 uur

 75. @70 Simone,

  Koop gewoon een nieuw toetsenbord of betaal de rekening op tijd.

  Beetje wrange opmerking die je maakt over een rouwkaart.
  De persoonlijke ervaring van mij is, als mensen gaan dreigen doen ze het niet, dus kan er niet warm of koud van worden.
  Voor de professionele hulp hebben ze in Rotterdam vast ook wel adresjes, daar is het log van Marijnissen niet voor bedoelt.

  Als je op deze manier e-mailadressen denkt los te kunnen peuteren heb je het goed mis.

  Reactie door TOMAAT — dinsdag 4 april 2006 @ 8.49 uur

 76. @79 Denk niet dat wij ooit vriendjes zullen worden.

  Reactie door simone — dinsdag 4 april 2006 @ 9.02 uur

 77. @79 m.z. 75

  Reactie door simone — dinsdag 4 april 2006 @ 9.03 uur

 78. 65
  bedankt wattenstaafje.
  Dat artikel bedoelde ik.

  Reactie door red pil — dinsdag 4 april 2006 @ 10.42 uur

 79. @76,

  Doet je toetsenbordje het weer? BRAVO!
  En dat vriendjes worden?
  Hoef je niet eens over te denken, ik heb het niet zo op aandachttrekkers, dus antwoord hierop is 3 X NEE.

  Beterschap gewenst en vriendelijke groet,
  TOMAAT

  Reactie door TOMAAT — dinsdag 4 april 2006 @ 10.44 uur

 80. Ik denk dat simone haar eigen rouwkaartje bedoeld.

  Reactie door red pil — dinsdag 4 april 2006 @ 11.11 uur

 81. @80 red pil,

  Denk dat je dàn niet echt goed op de hoogte bent van Simone’s aktie’s.
  Dit is gewoon wéér een roep om extra aandacht, waarschijnlijk is ze er op een ander log weer ens afgegooid, vanwege uitspraken die niet door de beugel kunnen.

  Zou me niet te véél zorgen maken.
  Een hoop gebrul, maar weinig daden.

  Reactie door TOMAAT — dinsdag 4 april 2006 @ 16.08 uur

 82. 81
  Weet ik.
  Ik denk dat ze zelfmoordneigingen heeft

  Reactie door RED PIL — woensdag 5 april 2006 @ 14.49 uur

 83. @82 ,

  Denk het niet, pure aandachttrekkerij.
  Kijk maar eens even op het log van Theo Cornelissen. Gisteren en vandaag, laatste item, er zit nog pit genoeg in bij die tante hoor. En als je eens een beetje tegengas krijgt is dat nog geen reden om er een eind aan te maken.
  Dus geen zorgen, niets aan de hand.

  Reactie door TOMAAT — woensdag 5 april 2006 @ 16.20 uur

 84. @82 Klopt, maar daar kun je tegen blijven vechten. Wat mij erg tegen de borst stuit zijn de reacties van ‘tomaat’. Lees ik pas sinds kort op weblog Marijnissen. Zag net dat ik een site bezocht. Mijn 1e reactie was Hoe the fuck is Theo Cornelissen? Heb het nu bekeken. Wie schrijft daar onder mijn naam?
  groet,
  Simone 1?

  Reactie door simone — woensdag 5 april 2006 @ 18.21 uur

 85. @84 Simone,

  Doe je je nu werkelijk zo onschuldig voor, of speel je hier een spelletje?
  Zo niet, dan zou ik me geen zorgen maken.
  Er zijn meer hondjes die Fikkie heten.

  Reactie door TOMAAT — donderdag 6 april 2006 @ 8.27 uur

 86. Mkay een beetje humor dan…

  After numerous rounds of “We don’t even know if Osama is still alive,” in the newspapers Osama himself decided to send George Bush a letter in his own handwriting to let him know he was still in the game.

  Bush opened the letter and it appeared to contain a single line of coded message:

  370HSSV-0773H

  Bush was baffled, so he e-mailed it to Condi Rice. Condi and her aides had no clue either, so they sent it to the FBI. No one could solve it at the FBI so it went to the CIA, then to the NSA.

  With no clue as to its meaning they eventually asked Britain’s MI-6 for help. Within a minute MI-6 cabled the White House with this reply “Tell the President he’s holding the message upside down.”

  ;)

  Reactie door iew — donderdag 6 april 2006 @ 16.15 uur

 87. @86 Hij is goed iew!

  Reactie door Wattenstaafie — donderdag 6 april 2006 @ 20.23 uur

 88. Wie gaat nu het eerst aanvallen ?
  Stel idioten !

  Reactie door fred — zondag 9 april 2006 @ 15.14 uur

 89. hello! http://www.dirare.com/Sweden/ online directory. MY yellowpages, SMART Yellow Pages, About DIRare. From online directory .

  Reactie door online directory main — vrijdag 21 april 2006 @ 9.00 uur

 90. Als deze teksten in de koran nog steeds waarden hebben voor mensen zal er continu dreiging zijn

  SUNAN ABU-DAWUD, BOEK 14: Jihad

  14.2473: Er zal geen einde komen aan migratie tot het berouw ophoudt en berouw zal niet eindigen voor de zon opkomt in het Westen.

  14.2478: Een deel van mijn gemeenschap zal blijven vechten voor het recht en hun tegenstanders overwinnen tot de laatste van hen vecht met de antichrist

  14.2493: Hij die uittrekt in naam van Allah en sterft of wordt gedood is een martelaar, of zijn nek breekt door een val van zijn paard of kameel, of wordt gestoken door een giftig schepsel, of sterft in zijn bed, of door welke dood dan ook, is een martelaar en zal naar het paradijs gaan

  14.2497: Wie niet deelneemt aan een krijgstocht (jihad) of die uitrust, of goed zorgt voor de familie van een krijger zal door Allah worden getroffen met een plotselinge ramp.

  14.2498: Gebruik uw bezit, uw persoon en uw tong in de strijd tegen de meergodendienaars.

  14.2520: De krijger krijgt zijn beloning en degene die hem zijn uitrusting geeft krijgt zijn eigen beloning en die van de krijger.

  14.2526: Drie dingen vormen de grondslag van het geloof: Niemand te doden die zegt: ”Er is geen God behalve Allah”en hem geen zondaar te noemen ongeacht welke zonden hij begaat en hem niet van de islam te excommuniceren voor welke handeling dan ook. En de heilige oorlog zal worden gevoerd zonder ophouden, vanaf de dag dat Allah mij als profeet heeft gezonden tot de dag dat het laatste lid van mijn gemeenschap met de antichrist zal vechten.

  14.2535: Allahs apostel zei: Als iemand vecht in Allah’s naam gedurende de korte tijd tussen het twee maal melken van een kameel, zal hij verzekerd zijn van het paradijs. Als iemand Allah oprecht verzoekt om gedood te worden en dan sterft of gedood wordt zal hij de beloning van een martelaar krijgen.

  Reactie door bas — maandag 8 mei 2006 @ 5.18 uur

 91. hello! http://www.dirare.com/Sweden/ online directory. SMART Yellow Pages, About DIRare, Search in Business Category. From online directory .

  Reactie door online directory main — donderdag 11 mei 2006 @ 21.40 uur

 92. hello! http://www.areaseo.com/contacts/ google pr. SE marketing, High Rankings, SEO consultant
  . From google pr .

  Reactie door google pr main — woensdag 17 mei 2006 @ 7.20 uur

 93. mogen kleine kinderen kernwapens hebben?

  Reactie door oink — woensdag 27 september 2006 @ 13.07 uur