Eenzaamheid

Een Britse vrouw heeft naar schatting drie jaar dood in haar woning in Londen voor de televisie gezeten.

Achter de deur ongeopende kerstcadeaus. De televisie stond nog altijd aan toen het lichaam werd gevonden. (Parool)

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

vrijdag 14 april 2006 :: 13.45 uur

48 Comments

48 reacties

 1. Ik las dit berichtje vanmorgen al en ik vind het zó verwonderlijk. Het gebeurt wel vaker dat oude vereenzaamde mensen ‘ongemist’ jaren dood liggen. Maar dit is een vrouw van 40 jaar. Er lagen kerstcadeautjes, dat wil toch zeggen dat ze mensen kende voor wie ze cadeautjes kocht (of die voor haar kochten). De mensen voor wie die pakjes bestemt waren of van wie die pakjes afkomstig waren die moeten haar toch gemist hebben? Als je 40 jaar bent heb je toch een baan of uitkering o.i.d.? Hoe kan het in vredesnaam dat iemand van 40 jaar 3 jaar dood zit zonder dat iemand het merkt?…héél vreemd!

  Reactie door Monique — vrijdag 14 april 2006 @ 13.55 uur

 2. Wat is het merk van die televisie,die wil ik ook!
  ;)

  Reactie door consument — vrijdag 14 april 2006 @ 13.59 uur

 3. Iedereen word door ons door de overheid opgelegde systeem zodanig gedwongen om alleen met de eigen dingen bezig te zijn dat men geen oog meer voor elkaar heeft. Velen onder ons zijn inmiddels zo druk en oververschillig geworden dat batterijen, glas en oud papiet gewoon de container in gaan want men heeft geen zin om vanwege het dure uurloon iemand er mee op uit te sturen. Parkeerbonnen en bekeuringen voor snelheidsovertredingen maken de hardwerkende arbeider moe en ongeinteresseerd want wat hij ook doet, verder komt hij niet. wat kan hem dat schelen als er een oude man in zijn flat woont? Hij is immers druk met overwerken en alles op orde houden. De computer voor de kinderen moet vervangen, het zwemgeld en schoolgeld moeten worden betaald en de auto apk gekeurd. Was er iemand vorig jaar overleden? O, wat erg. Ik moet nu snel weg want ik ben druk en verder gaat het weer. Laten de hoge heren er ook eens bij stil staan dat de meeste boetes naar de gewone man gaan en dat dit ten koste van diens gezin en mentaliteit gaat terwijl de rijkere burger al helemaal geen interesse heeft voor wat er in de armere buurten gaande is. Hij reist eerste klas, heeft een veilie dure wagen en genoeg geld. Zijn vrouw en kindren lopen er netjes bij en dan ook nog op de gewone man neerkijken maar als je van buitenlanders af doet deug je niet. Dit zijn mensen die dol zijn op azielzoekers totdat er eentje bij hun in de straat gaat wonen want dat komt er een handtekeningenaktie. De schuld van dit verschijnsel ligt dan ook bij de regering zelf en de rijken want arm Nederland is wel degelijk van nature sociaal bewogen. Rijken zijn veel meer met zichzelf en hun tennisclub bezig waar jij toch niet bij mag want je moet er vrienden hebben om erbij te kunnen en je kunt het niet betalen ook. Dat is descriminatie en daar hoef je helemaal niet zwart voor te zijn want als je kaal bent of lelijk of gewoon te dik word je ook rot behandeld. En ga jij maar als Hollandse meid bij een Chinees restaurant solliciteren.

  Reactie door Baruch Abrahams — vrijdag 14 april 2006 @ 14.06 uur

 4. Dit verhaal gaat eigenlijk mijn bevattingsvermogen te boven.

  Kan een vrouw van 40 dan zó eenzaam zijn dat er echt niemand is die haar heeft gemist?
  Geen familie, geen vrienden, geen kennissen? En de buren, hebben die helemaal niks gemerk?
  Zo’n iemand moet toch werken of een uitkering hebben en ook in Engeland moeten de mensen met een uitkering zich toch af en toe melden?
  En hoe kan het dat pas na drie jaar huurachterstand actie wordt ondernomen, en hoe zit het met andere onbetaalde rekeningen…?

  Heel bizar.

  Reactie door Pineut — vrijdag 14 april 2006 @ 15.03 uur

 5. De eenzaamheid van die vrouw is zeker ook de schuld van Balkenende.

  Reactie door BroedGans — vrijdag 14 april 2006 @ 15.05 uur

 6. Dit is in Nederland gelukkig niet mogelijk.
  Hier was allang een deurwaarder naar binnen gegaan met politie om de elektriciteits rekening betaald te krijgen.

  Reactie door Ad Voskes — vrijdag 14 april 2006 @ 15.23 uur

 7. @ Monique (1) en Pineut (4):

  Inderdaad! Want hoe zit het met de betaling van huur of hypotheek, energie en water?

  Het is bizar, en ook héél, héél treurig.

  Reactie door Olav Meijer — vrijdag 14 april 2006 @ 15.24 uur

 8. Hoezo MOET iemand een baan of uitkering hebben. Iemand kan er voor kiezen geen van beide te hebben. Ik ken iemand van 30 die een flinke erfenis heeft gehad en dus niet hoeft te werken en geen uitkering nodig heeft. Maar afgezien daarvan kun je er ook gewoon voor kiezen. Ik zou ook liever dood gaan van de honger dan nog ooit een uitkering te moeten aanvragen.
  En wat familie betreft. Als je de pech hebt dat geen broers of zussen te hebben en van kleinsaf aan je beide ouders moet verzorgen, die geen contact met een toch al kleine familie willen, heb je geen tijd voor vrienden of kennissen, helemaal niet als je nog moet werken. Daardoor heb je dan ook weer geen tijd en geld om een eigen gezin te beginnen. Als die ouders dan sterven, is er inderdaad niemand meer. Zulke situaties bestaan.

  Reactie door Myriam — vrijdag 14 april 2006 @ 15.27 uur

 9. In Nijverdal heeft zich enige jaren geleden ook een dergelijk geval in een naast een duiksportwinkel gelegen flat voorgedaan.

  Reactie door Baruch Abrahams — vrijdag 14 april 2006 @ 15.45 uur

 10. @6 Ad Voskes,

  Hélaas zijn dit soort “gevallen” ook in Nederland voorgekomen, dan wel niet op zo’n jonge leeftijd, maar ook hier is het regelmatig gebeurd dat er een ouder mens werd gevonden, welk al een aantal jaren dood in huis lag.
  Ongeacht de leeftijd, arm of rijk, éénzaamheid komt onder alle lagen van de bevolking voor. Maar neemt niet weg, dat het in en in triest is.

  Reactie door Anja — vrijdag 14 april 2006 @ 15.52 uur

 11. Volgens mij is dit bericht een typisch geval van engelse satire. Ik zie die scêne wel voor me, de camera die de kamer rondgaat en langs de cadeautjes beweegt, waardoor we nog net kunnen zien, welke computergames zijn gekocht, vervolgens “inzoomend”op de TV, afgestemd op een “buy-or-die”-zender en dan beweegt de camera zich via een folder over “goedkoop lenen” naar het adresbandje op een “thuiswinkel-gids” waar uiteidelijk haar naam leesbaar wordt: Mrs. V.V.D. HOLLAND, Misleadin’road 66 D, BROKESHIRE CDA. Een beetje flauw misschien, maar eenzaamheid bestaat er in veel vormen. Het gevoel vertrouwen in gerechtigheid en eerlijkheid van de volksvertegenwoordiging te verliezen, veilig op straat maar niet voor “besluitvaardige” politici, waarvan de kijk niet verder reikt dan de rand van eigen bureau, bijvoorbeeld.

  Reactie door Fridtjof — vrijdag 14 april 2006 @ 16.33 uur

 12. Echt ziek, dat zoiets mogelijk is! Wel een goed merk tv trouwens, als deze al drie jaar onafgebroken aan heeft gestaan. Klinkt eigenlijk wel als een soort ‘broodje aap’ verhaal, en juist daarom is het zo bizar dat zoiets in een geciviliseerd land als het Verenigd Koninkrijk kan gebeuren. Het is dus ook mogelijk dat een voorval als dit in Nederland zou kunnen plaatsvinden…

  Reactie door Pascal Obma — vrijdag 14 april 2006 @ 16.47 uur

 13. Je hebt gelijk, Baruch, als je als overheid in feite de rijken rijker laat worden en de armen armer, dan werk je onverschilligheid in de hand, en dan is er van overheids-zijde dus sprake van onverantwoord beleid of juister, wanbeleid; maar ik noem het gewoon asociaal beleid, daar het flagrant duidelijk, en op vele gebieden asociaal gedrag in de hand werkt, i.p.v. er eerlijke antwoorden en oplossingen voor te zoeken, iets waarvoor de overheid toch bij ons in dienst is, zeg ik als zijnde van onvervreemdbaar Nederlandse nationaliteit, m.a.w. stemgerechtigde burger

  Reactie door Jan-Peter — vrijdag 14 april 2006 @ 16.50 uur

 14. @10 Ja zeker, volkomen juist, nog recente-
  lijk in Amsterdam-C. in het hartje van de
  pijp, dáár waar bijna iedereen bij elkaar
  op tafel kan kijken, onvoorstelbaar.
  Mogelijk is dus wel, dat mensen langdurig
  in hun bescheiden buitenhuisje of boot bi-
  vakkeren, waardoor afwezigheid niet opvalt.
  Goed Anja dat je weer terugbent na toch een
  vrij lange en inspannende tijd, neem ik aan. Gaat het weer een beetje na alle be-
  moeienis met ingrijpende zaken? Hier, ben je dan wel wat weken, of maandjes, achter,
  maar dat is snel genoeg weer opgelost !
  Onze SP heeft er dus intussen een leuke
  verkiezingsuitslag op zitten, maar dat zal
  je ongetwijfeld al ter ore gekomen zijn op
  TV. Alle wérkelijk geïnteresseerde neuzen
  kijken inmiddels één kant op: naar die van
  een volgend Kabinet, laatstelijk volgend
  jaar (na de Kamerverkiezingen).
  Welkom terug weer, ook namens allen die een
  Paasverlof hebben genomen! Hartelijke
  groetjes Madelief.

  Reactie door Madelief — vrijdag 14 april 2006 @ 17.18 uur

 15. #6

  Werd natuurlijk automatisch van haar rekening afgetrokken.

  Reactie door ReneR — vrijdag 14 april 2006 @ 17.35 uur

 16. @14 Madelief,

  Dank je, het is een moeilijke tijd geweest, maar ik doe mijn best er weer vol tegen aan te gaan.
  Heb het log wel gevolgd, maar had in deze maanden niet echt trek om te reageren, ook al stond ik soms met open mond van verbazing, wat hier allemaal voorbij gekomen is.

  We gáán er weer voor, wel te verstaan de SP natuurlijk.

  Maar neemt niet weg, dat dit onderwerp ontzettend triest is, dit heeft toch niets met geld of overheid te maken?

  Dit is samenleving ten top!

  De onverschilligheid die er tegenwoordig heerst, ikke en de rest kan stikke.
  Dat is de instelling van de mensen tegenwoordig.
  Daar moet eens verandering in komen, ik vind dat een taak van de burger zelf en dit is niet af te schuiven op geld of overheid, dit heeft met mènselijkheid en gewéten te maken.

  Fijne paasdagen gewenst van mij voor jou en de jouwen. Vriendelijke groet, Anja

  Reactie door Anja — vrijdag 14 april 2006 @ 17.38 uur

 17. In Nederland gebeurt zoiest gelukkig niet.
  Als je drie maanden je energie rekening niet betaald wordt je afgesloten.

  Dus dan komen ze er wel achter dat je gestorven bent……..

  Reactie door alexander — vrijdag 14 april 2006 @ 17.47 uur

 18. Ik ben verbijstert, mensen kijken niet meer naar elkaar om, ze zijn alleen maar met zichzelf bezig, ja ook hier in Nederland

  Reactie door Jaap Bruin — vrijdag 14 april 2006 @ 17.47 uur

 19. @5
  Ja, het schijnt dat zijn gezicht op de TV is geweest en dat deze vrouw daarvan een beroerte heeft gekregen.

  Reactie door Inspecteur Larry — vrijdag 14 april 2006 @ 18.01 uur

 20. U bent hier verbijstert over meneer maar kijkt u om naar een alleenstaande buurman of vrouw die waarschijnlijk ook al een paar keer als vreemd hebt bestempeld? Er zijn ook mensen die zich met niemand willen bemoeien en wie weet is zo iemand wel gewoon op vakantie?

  Reactie door Baruch Abrahams — vrijdag 14 april 2006 @ 18.26 uur

 21. eu…. vakantie voor drie jaar ?

  Reactie door alexander — vrijdag 14 april 2006 @ 18.34 uur

 22. #15: In dat geval zou de TV gewoon uit gaan; meer niet :-(

  Reactie door pablito — vrijdag 14 april 2006 @ 18.48 uur

 23. @19 Burach Abrahams,

  U mist op deze manier uw 3-daagse vakantie nog in Luxemburg.

  Reactie door Anja — vrijdag 14 april 2006 @ 19.08 uur

 24. Het is de schuld van Bush en van Balkenende. Zo zit het. ‘t Is schandalig

  Reactie door Jan — vrijdag 14 april 2006 @ 20.36 uur

 25. @19 …en dit maar in die ene keer per tien jaar!

  Reactie door gizmo — vrijdag 14 april 2006 @ 21.10 uur

 26. @2 .. is Stil.

  Reactie door gizmo — vrijdag 14 april 2006 @ 21.11 uur

 27. @19 sterk!

  Reactie door Jansonius — vrijdag 14 april 2006 @ 21.29 uur

 28. Het is schrijnend dat iemand drie jaar onopgemerkt dood kan zijn! Tekenend voor de fraaie wijze waarop men tegenwoordig met elkaar om meent te moeten gaan…

  Reactie door J3roen — vrijdag 14 april 2006 @ 23.34 uur

 29. Al eerder werd een dergelijke gang van za-
  ken voor de toekomst voorspeld en het blijkt dus de realiteit geworden te zijn!
  Sinds het ontstaan van ook zeker grote flatgebouwen met soms wel zeer beveiligde
  toegangsmogelijkheden, ook de:
  meteropnemer, bakker, melkboer, groenteboer
  (zelfs vroeger nog mét paard én wagen), de
  ziekenfondspremie-ophaler, n huishoudhulp’,
  bloemenman, de srv-winkelwagen, de scharen-sliep, de voddenman, wié vergat ik dan nog,
  NIET meer langs huis of flat komen, is de
  niet-spiedende, maar de normále SOCIALE
  CONTRÔLE van de baan.
  Slechts het uitpuilen van brievenbussen,
  centraal in flatgebouwen gelegen, stapels
  post en kranten bij het betreden van de ge-
  meenschappelijke voorportalen of ‘trap’ kun
  nen dan nog de indicatie zijn tot het tonen
  van betonen van maatschappelijke betrokken-
  heid. Ook zonder het ontvangen van stapels
  onnodige reklame, kunnen er kleine aanwij-
  zingen althans tot vráágstelling in het al-
  gemeen leiden.
  Daar waar mensen zelf kozen, en die zijn er
  in toenemende mate, voor een isolement, zich alleen bezighouden met eigen zaken of
  erf en heel wat tweeverdieners die ook al
  op deze wijze hun leven leiden en dat net
  zo vervolgen als alléénstaande, lopen dat
  risico. Dat tegenkomende, is niet zelden
  het commentaar: “nou dan vinden ze me wel”
  zich niét realiserende dat het lang kan
  duren, als je niet acuut ergens door in coma raakt. Mensen met een ‘dubbel leven’
  zitten ook niet te wachten op fatsoenlijke,
  méns-ingestelde, interesse en némen dat ri-
  sico willens en wetens op de kop toe: de
  praktijk in méér dan éénzijdige beschouwing
  van ‘zieligheid’. Onaangepast burgermans-
  gedrag is ook zeker een toenemend fenomeen.
  Mensen genoeg trouwens, die het vanzelf sprekend vinden, dat je allerlei pakjes voor ze ‘aanneemt’, en dat kan met bloemen
  etc stomerijkleding etc. héél lastig worden
  als je niet weet of ze die dag nog thuis-
  komen en je zelf uitgaansplannen hebt, maar
  zélf nooit aangeven of ze voor een weekend,
  een week of een maand op reis gaan. Zelfs
  van tevoren niet vrágen of het gelegen komt
  evt. wat spulletjes te parkeren !
  Die harkerige mentaliteit neemt toe, ook die onverschilligheid! De oude situatie
  hoeft niet terug, maar wat meer burger-
  schapszin en brede algemene interesse zou
  wel op zijn plaats zijn zonder dat iemand
  direct zijn privacy ziet afgenomen !
  Oh ja, en vergeet niet de Jehova’s getuigen
  die dezer dagen met mooi weer, al dan niet
  met een peuter op de arm, die je niet in
  eerste instantie over je wel of niet geloven bevrágen, maar eerst informeren wélk geloof je aanhangt om daar steriotype
  op te reageren met “maar dat is niét het
  goede” en dan hun eigen léér willen promoten. Deze mensen doen ook graag in het
  weekend en ‘s morgensvroeg hun best om de juiste boodschap, naar hun mening dan, te
  brengen en zijn niet tevreden als ze daar
  niet ruim de tijd voor krijgen. KIJK, zó
  hoeft het nu ook weer niet, iets meer
  respect voor andermans voordeurbel is wel
  op zijn plaats en kinderen leren dat in
  flat’s een huis-deurbel/telefoon géén speel
  goed is, mag wel eens stevig worden aange-
  pakt. Laat ze leren bij mensen, die eenzaam en bejaard zijn, of ze mogelijk een
  boodschap voor ze kunnen doen.
  De padvinderij weer nieuw leven inblazen
  ipv erop te bezuinigen, jong aanleren wat
  later ‘gedrag in de samenleving’ inhoudt
  en volwassenen die dondersgoed weten wáár
  ze soms ‘zomaar’ een bosje bloemen zouden
  kunnen brengen. Aan het verdrijven van een-
  zaamheid valt te werken, maar dan moet je
  dat wel structureel aanpakken en wat kan
  het niet een enige verrassing zijn als ie-
  mand je wat extra’s uit de eigen moestuin
  komt brengen of een gedichtenbundeltje dat
  je misschien wel een poosje ter leen aange-
  boden krijgt en het kind dat je klaver, en
  boterbloemenkomt brengen (met een schuin
  oog naar het trommeltje met tumtum dat al-
  tijd gevuld op de hoedenplank in de hall
  staat! Zo eenvoudig kan ‘contact’houden dus
  zijn, ook op een schijnbare stille zaterdag
  Goede dagen gewenst, vooral voor hen die
  ‘de samenleving’ drágen. Met vr.groeten!

  Reactie door Madelief — zaterdag 15 april 2006 @ 8.39 uur

 30. Verbaast mij niets !
  In deze wereld van verharding, geeven weinigen nog om hun medemens.
  Mijn schoonmoeder van 73 (Hindoestaanse) was op straat gevallen, het duurde een half uur éér een voorbijganger haar overeind hielp.
  Wat dachten die andere lullo’s die daar liepen dan? Dat het in India de gewoonte is om op straat te liggen in de winter?

  Reactie door Charlie — zaterdag 15 april 2006 @ 9.38 uur

 31. **Ik zou ook liever dood gaan van de honger dan nog ooit een uitkering te moeten aanvragen** Myriam is nooit alleen achter gebleven met een paar kleine kinderen, denk ik.

  Reactie door Mieke — zaterdag 15 april 2006 @ 9.54 uur

 32. er zijn van die momenten dat ik ook liever dood voor de buis zou willen zitten, hè
  meneer de mol…..

  Reactie door ed — zaterdag 15 april 2006 @ 9.56 uur

 33. Net zo als verschilde al zieden; het kan hier ook heel makkelijke gebeuren. Het geld en alle rekeningen worden automatische van je bank rekening af ge-haalt. En zo kan iemand die niet regelmatig contact heeft met anderen mensen heel lang dood zijn voor dat het ontdekt is.

  Ik lijkt het heel erg om zo alleen te zijn in het leven maar het gebuurt met veel ouderen.

  Reactie door Paula — zaterdag 15 april 2006 @ 12.07 uur

 34. Off Topic: Graag nu stemmen op de site van RTL nieuws. Verdonk vind dat ze te hard wordt aangepakt door de tweedekamer,vinden jullie dat ook? nee toch.

  Reactie door Mystery Guest — zaterdag 15 april 2006 @ 12.18 uur

 35. @29 Madelief

  “Onaangepast burgermans-
  gedrag is ook zeker een toenemend fenomeen.
  Mensen genoeg trouwens, die het vanzelf sprekend vinden, dat je allerlei pakjes voor ze ‘aanneemt’, en dat kan met bloemen
  etc stomerijkleding etc. héél lastig worden
  als je niet weet of ze die dag nog thuis-
  komen en je zelf uitgaansplannen hebt, maar
  zélf nooit aangeven of ze voor een weekend,
  een week of een maand op reis gaan.”

  Ah, dus zelf wil je er ook niet echt aan meewerken, Madelief? Verbeter de wereld, begin bij jezelf, zou ik zeggen.

  Reactie door Jens Witte — zaterdag 15 april 2006 @ 13.09 uur

 36. @35 Jens Witte,

  Heeft u het stuk van Madelief helemaal gelezen?
  Ik heb de indruk van niet.
  U haalt er één alinea uit en vergeet de rest te vermelden wat er staat.

  Zo rukt u de zaken geheel uit zijn verband.

  Er staat nog een héél belangrijke alinea onder, als u die ook even doorleest, dan komt u tot de conclusie, dat hier een héél ander beeld naar voren van Madelief, als wat u van haar schetst.

  Ik hoop dat u de moeite wilt nemen om het nog eens goed te lezen.
  Verder wens ik u een goede pasen toe.
  vriendelijk groet,

  Reactie door Anja — zaterdag 15 april 2006 @ 14.56 uur

 37. @35JensWitte.
  Beste Jens ondanks dat ik mij nog niet zolang op dit lob begeef kan ik jou wel
  vertellen Madelief een vrouw is met een
  grote dozis aan kennis van de zaken die
  zich in de huidige maatschappij voordoen
  Om mij bij het advies van Anja aan te sluiten,lees de reacties van Uw mede weblob
  college eerst goed alvorens ongenuanseerd
  kommentaar te leveren.
  Bedenk wel Jens wanneer kennis en denk-
  vermogen niet aanwezig zijn,zal het ver-
  mogen iets te begrijpen je in de steek laten.

  Reactie door Ben. — zaterdag 15 april 2006 @ 18.32 uur

 38. @36 Anja en @37 Ben bedankt vast voor de
  uitleg aan Jens, die het niet helemaal be-
  grepen heeft of….,maar ik kan het natuur-
  lijk nog wel even helemaal voorkauwen Jens:
  het wordt lastig, als je ‘s morgens bloemen
  moet aannemen, niet zelden een kostbaar
  boeket omdat het ook bezorgd wordt en de
  stomerij die geen van beiden de spullen aan
  de voordeur willen hangen…..en je zelf ab
  soluut ná de middag de deur uit moet tot
  ‘s avonds heel laat, of zelfs ook één nacht
  en je mensen de voor hun bedoelde zaken
  niet bij hun thuiskomst kunt afleveren,
  doordat je niet weet, of zij hun spullen
  nog diezelfde dag, avond of volgende dag
  nodig hebben, dat kan ‘s avonds een rouw-
  kamer of receptie betekenen of de volgende
  dag een bij te wonen groot feest, waartoe de kleding bedoeld was.
  Het is dan fatsoenlijk dat voordien even
  wordt gevraagd of iemand die spulletjes
  even wil aannemen die dag, als dat gelegen
  komt,aangezien ook het adres van opvang
  een agenda heeft. Ook kan men regelen dat
  evt. de te bezorgen spullen vanaf bepaalde
  tijd overgedragen kunnen worden naar andere
  buurtbewoners die nadien daartoe in de ge-
  legenheid zijn, ook met een eigen agenda.
  Jens je zag misschien geen kans de zin in
  zijn geheel te lezen (bijv. door dislexie)
  of goed te plaatsen in het gehéél van wat
  ik bedoelde.
  N.B. Jens, LASTIG is dus, dat mensen niet
  het fatsoen opbrengen om van te voren even
  te informeren of het gelegen komt even hun
  verplichtingen (t.a.v. leveranciers)waar te nemen. Jammer dat je daar even overheen
  las.

  Je laatste zin zal ik vandaag beschouwen
  als een vriendelijke aansporing tot waar ik
  al jaren mee bezig ben en de toon waarop je
  me dat meent te moeten toevoegen Jens zal
  ik vandaag beschouwen als een goedbedoeld advies. Mag ik jou ook een goede raad ge-
  ven? ‘k Geloof dat je de inzenders hier nog
  niet kunt inschatten of zorgvuldig genoeg
  probeert te lezen, maar in de toekomst, als
  je hier wat langer gast bent, wordt vast
  en zeker duidelijk dat sommige zaken net
  even iets anders in elkaar steken, dan jij
  dacht of meende te (moeten her-)zien !
  Fijne avond Jens, ik was al begonnen, jij
  ook? Met een vriendelijke groet,Madelief.

  Reactie door Madelief — zaterdag 15 april 2006 @ 20.08 uur

 39. Het is wel weer typerend voor dit log dat reactie drie, en een groot deel van de er op volgende reacties weer het eeuwige zure Jan Marijnissen’s weblog-mantra bezigt: het is rechtstreeks de schuld van de regering en anders wel een indirect gevolg van regeringsbeleid.

  Reactie door thefreeze — zaterdag 15 april 2006 @ 22.20 uur

 40. Moraal van het verhaal!

  Betaal niet met een automatische afschrijving!!!!!!

  Reactie door Ad Voskes — zaterdag 15 april 2006 @ 23.45 uur

 41. @39 thefreeze

  Reactie 3 is geen reactie.

  De man is een querulant welk in dit verband er alleen op uit is om de discussie waar het werkelijk om gaat af te buigen.
  Met als gevolg een reactie zoals de jouwe en natuurlijk ook van anderen die zijn strategie door uiteenlopende redenen niet ogenblikkelijk doorzien.
  Ik begrijp dat jij hier -althans de laatste paar dagen- niet actief bent geweest, anders had ook jij wellicht zijn reactie in een ander perspectief geplaatst.

  Maar goed dat je het hier zegt!!!

  Groet

  Reactie door Wattenstaafie — zondag 16 april 2006 @ 2.13 uur

 42. Madelief,
  Je hebt helemaal gelijk!
  Ik las (gedeeltelijk) je hele verhaal aanvankelijk als een tirade van wat er allemaal mis is, maar ik heb het nog eens goed doorgelezen, en je hart zit op de goede plek. Niet handig van mij om alleen die ene zin eruit te lichten.

  Mea Culpa, en dikke kus.

  Reactie door Jens Witte — zondag 16 april 2006 @ 13.36 uur

 43. @42 Jens Witte
  Beste Jens alle respect mijnerzijds voor
  jou opstelling ten opzichte van Madelief.
  Ook jij geeft duidelijk te kennen de redelijkheid in eigen persoon te zijn.
  Hierbij dan ook mijn welgemeende veront-
  schuldiging aan jou wat betreft mijn op-
  merking aan jou.Ik hoop in goede harmonie
  nog veel met jou te mogen discuseren.
  Met Vr: Gr: Ben.

  Reactie door Ben. — zondag 16 april 2006 @ 16.10 uur

 44. @42 Jens Witte,

  Ik sluit me aan bij Ben@43 dat ook u de redelijk in eigen persoon bent en dank dat u de moeite heeft genomen om het nogmaals door te lezen.
  vriendelijke groet, Anja

  Reactie door Anja — zondag 16 april 2006 @ 17.06 uur

 45. @42 In onde Jens! Excuus aanvaard en mocht
  ik niet duidelijk genoeg zijn en je twijfelt, gewoon even aan de bel trekken!
  Soms kan het gebeuren dat reacties elkaar
  niet bereiken of door plaatsen van meerdere
  reactie ook de volgorde van plaatsing een
  inhoud van deze of gene een ongewild, an=
  dere lading krijgt! Dat is dus blijven af-
  tasten en duidelijk volgnr en naam noemen
  van de betrokkene, dat voorkomt veel mis-
  verstanden tevens.
  Anja, Ben, ook bedankt en voor allen een
  goede zondagavond gewenst !
  Bijzondere omstandigheden waardoor ik het
  de komende dagen drukker heb dan normaal en
  mijn zorgfunktie even prevaleert.
  Hartelijke groeten, Madelief.

  Reactie door Madelief — zondag 16 april 2006 @ 20.14 uur

 46. @45 Madelief,

  Hoop dat alles goed is bij jullie?
  Wens je véél sterkte toe en hoop dat het nog een béétje een goede pasen voor je wordt.
  Doe rustig aan, hoofd koel, voeten warm! ;)

  Reactie door Anja — maandag 17 april 2006 @ 0.38 uur

 47. Ook 3 jaar geleden waren de programma’s al dodelijk vervelend.
  Hopelijk was haar ziel niet dolend en gedoemd te verblijven bij het stoffelijk overschot, want een geest kan een TV niet uitzetten.
  3 jaar verplicht The Bold, Dante had het in zijn hel moeten vermelden.

  Reactie door Toergenjev — maandag 17 april 2006 @ 1.55 uur

 48. Eenzaamheid komt veel voor, maar dit is wel het toppunt…niemand die naar je omkijkt! Vreselijk gewoon.

  Ook in Nederland heerst er veel eenzaamheid en veel onbegrip, vaak onder mensen met de nodige zeldzame ziektes. De onbegrip waar zij op stuiten is ondragelijk, niet alleen van de maatschappij, maar ook van instellingen zoals gemeentes, zorgverzekeraars….
  En veel tijd wordt ook daar niet aan gegeven, je loopt tegen zulke dikke muren op. http://members.home.nl/xavieradriane/ om een klein idee te geven wat ik bedoel!

  Groeten Adriane

  Reactie door Adriane — dinsdag 22 augustus 2006 @ 17.25 uur