Rumsfeld onder vuur

Generaals uit het Amerikaanse leger bepleiten het aftreden van minister Rumsfeld vanwege zijn beslissingen in de oorlog tegen het terrorisme in het algemeen en in de oorlog tegen Irak in het bijzonder.

In de New York Times krijgt hij er flink van langs:

‘We are paying the price for the lack of credible planning, or the lack of a plan…’

New York Times
(klik op de afbeelding voor een vergroting)

Het Witte Huis reageert: The president believes Secretary Rumsfeld is doing a very fine job during a challenging period in our nation’s history

Aan welke minister van informatie in Irak doet deze reactie me toch denken?

Saeed

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

vrijdag 14 april 2006 :: 12.44 uur

46 Comments

46 reacties

 1. Oorlog niet aan militairen overlaten dan dus? Dat is geen goede keuze?
  En zelfstandig opereren ‘where all intelligence fails but commen sense submerges’ , dat is toch les 1 t/m 100 in de USA ?

  Reactie door Baarend — vrijdag 14 april 2006 @ 13.05 uur

 2. Het doet me ook nog ergens anders aan denken. namelijk: gaat u maar rustig slapen er is niets aan de hand. De volgende dag stonden de moffen hier voor de deur.

  Reactie door Baruch Abrahams — vrijdag 14 april 2006 @ 13.39 uur

 3. De National-”Sozialisten”, Nazis dus, zouden sommige zaken in de huidige wereld hartelijk toejuigen, want zij lieten zich ook al niet storen door sentimenten van mededogen, of zelfs maar van schaamte, bij het over lijken gaan. Rumsfeld & co. gaan al net zo achteloos te werk, en sommige weldenkende officieren in (of al een tijdje uit)het Amerikaanse leger – toch geen pacifistische organisatie zou ik zeggen – maken bezwaar tegen die flagrant onverantwoordelijke houding. Ook sommige officieren v.d. Wehrmacht maakten bezwaar tegen Hitler’s krankzinnige bevelen… the rest is history… Neurenberg voor wie hem volgden. Neurenberg nu.

  Reactie door Jan-Peter — vrijdag 14 april 2006 @ 15.28 uur

 4. Tja, baby Bush gelooft ook dat hij de Heer dient met zijn oorlogspropaganda en -geweld.
  “Oh Lord”, verzucht hij ‘s avonds op zijn knieën bij zijn bed, “Give me the strength to wipe out all those pagan Iranians. They do’nt follow Your and My orders, so they do’nt deserve to live any more. Amen…..”
  “Hurry and shut up!”,roept Laura……

  Reactie door Olav Meijer — vrijdag 14 april 2006 @ 15.34 uur

 5. Baruch Abrahams, ik ben geschokt en teleurgesteld door je reacties – die ik pas net las – onder Rutte versus Verdonk… een goede minister… geen uitzonderingen maken… etc.; uitzonderingen rechtvaardigen de regels, want die uitzonderingen betreffen mensen en geen getallen.

  Ik vind het van weinig historisch en menselijk besef, ja eigenlijk lafheid getuigen om vierkant – ja, hoe anders, toch zeker niet rond – achter de minister van vernedering, criminalisering, opsluiting, leugens, wanbeleid en deportatie te staan.

  Reactie door Jan-Peter — vrijdag 14 april 2006 @ 15.44 uur

 6. Ik vind lafheid een te sterke (dis-)kwalificatie, te beledigend, dus ik houd het op tekortschietende empathie.

  Reactie door Jan-Peter — vrijdag 14 april 2006 @ 15.48 uur

 7. Regels zijn regels en als wij die niet naleven waar is dan de grens? Achter de schrijnende gevallen staan nieuwe te wachten terwijl er weer mensen aan de poort wachten. Velen komen via andere landen en hadden daar hulp moeten vragen. Is het losich dat iemand uit een ver land hier komt terwijl wij Christenen zijn en zei Ketters?

  Reactie door Baruch Abrahams — vrijdag 14 april 2006 @ 15.48 uur

 8. Laten wij eerst de bestaande problemen rond de inburgering bestrijden en dan kijken of er meer mensen bij kunnen en die mogen van mij dan naast Jan Mulder en Fritz Barend gaan wonen. Ik ben voor opvang in de regio waar je ook de arme helpt die geen geld had om hierheen te vliegen. Ons geld is daar veel waard en leverd dan dus ook meer op. Anders moeten we deze kansarmen zelf ophalen met een schip en hen hier helpen.

  Reactie door Baruch Abrahams — vrijdag 14 april 2006 @ 15.51 uur

 9. Er zijn ongetwijfeld intelligentere, meer gedifferentieerde methoden denkbaar dan die nu worden toegepast op het asiel-en-illegalen probleem. Het huidige beleid is simplistisch… wél makkelijk scoren ja… schijnbaar, want er vallen voortdurend en in toenemende mate gaten in te bespeuren. “Regels zijn regels” = “Befehl ist Befehl” = het “Neurenberg” v.h. historische, hopelijk spoedig meer verlichte oordeel over deze zaken en hoe men er mee had moeten omgaan. Verdonk is niet de juiste persoon om ons in die zin te behoeden voor schuld en medeplichtigheid… integendeel, ze is een populiste die geen middelen schuwt om ons allen een rad voor ogen te draaien. Bij mij lukt dat haar niet, want daar ben ik te eigenzinnig voor. Bij jouw lukt het haar kennelijk wel.

  Reactie door Jan-Peter — vrijdag 14 april 2006 @ 16.18 uur

 10. (jouw in laatste regel moet jou zijn)

  Om Verdonk met haar regels nog verder te relativeren: als je die harde regels, je weet wel, zonder uitzonderingen, met “zero-tolerance”, niet-gedogend op Verdonk zélf toepast, dan is zij verplicht om per direct op te stappen, want met haar wanbeleid dient zei de democratie niet, maar schaadt haar. In bredere zin: wij worden als volk zowiezo al buitengewoon slecht vertegenwoordigd door dit kabinet.

  Reactie door Jan-Peter — vrijdag 14 april 2006 @ 16.27 uur

 11. P.S.: dient zei moet dient zij zijn.

  Reactie door Jan-Peter — vrijdag 14 april 2006 @ 16.28 uur

 12. Mavo hè, dan krijg je dat.

  Reactie door Jan-Peter — vrijdag 14 april 2006 @ 16.29 uur

 13. Is het een goede zaak dat er mensen zijn die geen geld hebben om uit hun ellende weg te gaan en zelfs geen eten hebben en werkelijk verhongeren? Terwijl wij ons hier druk maken over weldoorvoedde mensen die hier een bestaan op willen bouwen maar via een ander land komen of hier doodleuk op Schiphol landen? Denk je nou echt dat als ze jou zoeken in Iran dat jij daar dan zomaar even uit vertrekt via de luchthaven? Met medeneming van allerlei persoonlijke bezittingen? Echte vluchtelingen bezitten helemaal niks en leven in een groot vluchtelingenkamp vol ziekte en stank van uitwerpselen en dode lichamen die dagelijks worden verzameld door kinderen en de wereld doet er niets aan. OOk Jan Mulder en Sonja Barend niet want daar scoren ze niet mee bij SBS6 en de bazen in medialand betalen daar niet voor. De presentatoren van inzamelacties op tv willen er zelfs nog goed voor betaald worden en het geld blijft aan de strijkstok hangen terwijl de problemen alsmaar toenemen. Wij moeten ons richten op terugkeer naar het land van herkomst en men moet daar helpen waar nodig. De hoogopgeleide azielant moet ook terug. Zijn regering heeft de opleiding betaald en nu zit hij hier om zonder schulden even flink te gaan verdienen terwijl hij daar ook nog wel ergens voor gezocht kan worden zoals de Afghaanse genaraals die hier wonen en beschuldigd wprden van martelpraktijken. IN mijn oude studentenflat was een Afghaan die in meerdere landen en gemeentes stond ingeschreven voor een uitkering en zo vaak gebeld had met de gemeenschappelijk etelefoon dat de rekening van enkele duizenden guldens niet betaald kon worden. Maar zijn telefoon-tikken had de rotzak wel mooi achter andermans naam geschreven

  Reactie door Baruch Abrahams — vrijdag 14 april 2006 @ 16.32 uur

 14. De teneur is toch volgens mij wel dat die officieren de invasie van Irak an sich niet veroordelen, wel dat Rumsfeld zich verkeken heeft op de omvang van de operatie. Rumsfeld hoopte op een snelle overwinning met een soort “Blitzkrieg”, waarschijnlijk “geïnspireerd” door de snelle afloop van de eerste Golfoorlog. Slechts een enkele generaal zet vraagtekens bij de invasie van Irak als deel van de “War on Terror”.
  Overigens is het maar de vraag wat er precies verandert als Rumsfeld zou aftreden. Amerika maakt zich volgens mij al klaar voor een gewapend optreden tegen Iran.

  Even off-topic, ik heb dit al eens eerder gezegd bij andere onderwerpen,
  Baruch en Jan-Peter, bij deze het vriendelijke verzoek het bij het onderwerp van dit log te houden en niet al te persoonlijk te worden. Wissel anders e-mailadressen uit en vecht het onderling uit. Dank u.

  Reactie door Erik van Donk — vrijdag 14 april 2006 @ 16.38 uur

 15. Het persoonlijk worden is een bijprodukt van een gepassioneerde discussie, en té persoonlijk werden Baruch noch ik; er is geen beledigend woord gevallen, slechts normale, inhoudelijke kritiek verwoord, over en weer. Het “onderling uitvechten” is al geschied, naar volle tevredenheid, wat mij betreft. Dank U.

  Reactie door Jan-Peter — vrijdag 14 april 2006 @ 16.59 uur

 16. Rumsfeld is geadviseerd door enkele hoge militairen en heeft geluisterd naar de wensen van zijn president. Hij moet ook gewoon doen wat hem gezegd word want de echte bazen blijven op de achtergrond en zijn de geldschieters die Bush aan zijn baan hebben geholpen en nu willen ze er iets voor terug. Zo te zien moeten wij hen zoeken in de olie en wapen sektor. Als Rumsfeld op zijn flikker krijgt is dat elleen om een ‘ander’ te beschermen.

  Reactie door Baruch Abrahams — vrijdag 14 april 2006 @ 17.01 uur

 17. Kamp is onze eigen Rumsfeld: een vereniging van militairen (ik weet de officiële naam niet) begrijpt niet dat hij generaal Cammaert berispte wegens het praten over een geheime missie; de militairen nemen Kamp kwalijk dat hij niet achter zijn mensen staat. Desgevraagd zei Kamp dat hij er niet over peinsde de berisping ongedaan te maken, want “regels zijn regels, en de generaal kent de regels…”, aldus Kamp. Nu blijkt dat de berisping die Kamp onder geen beding terug wilde nemen, helemaal geen officiële berisping is… hè? wat? Ons eigen Jip en Janneke relletje. Cammaert is mijn held v.d. week, want zijn optreden doet wat denken aan de Amerikaanse officieren die eindelijk ook wel eens de waarheid willen zeggen.

  Reactie door Jan-Peter — vrijdag 14 april 2006 @ 17.14 uur

 18. Nou hield ik me toch netjes bij het onderwerp, of niet soms… ach, ik doe zo mijn best…

  Reactie door Jan-Peter — vrijdag 14 april 2006 @ 17.15 uur

 19. Die generaals hadden de koppen bij moeten steken en kritiek moeten leveren toen ze nog in dienst waren.

  Nu is het mosterd na de maaltijd.

  De nog in dienst zijnde andere generaals zeiden in een reactie, dat ze zich niet herkennen in de kritiek. Stelletje laffe honden zijn het in feite. Leer me mensen kennen….

  Reactie door ReneR — vrijdag 14 april 2006 @ 17.45 uur

 20. @16:het lijkt mij een denkfout om te suggereren dat Rumsfeld slechts orders opvolgt. Mij lijkt eerder dat Bush het gereedschap is waarmee Rumsfeld en zijn bruinhemd-vrienden van de Project For A New Century hun plannen proberen te verwezenlijken.

  Reactie door Johnito — vrijdag 14 april 2006 @ 19.27 uur

 21. Beste Jan,

  Ik heb niet zozeer een reactie op het artikel over Rumsfeld, alhoewel het er wel zijdelings mee te maken heeft. Ik weet niet of je er van op de hoogte bent, maar de website volkomenkut.com heeft op dit ogenblik wtc maand. Dit heeft betrekking op het instorten,(of liever het laten exploderen!!!) van de drie! torens van het WTC. Een indrukwekkende maar beangstigende documentaire over dit onderwerp kan je vinden op http://video.google.com/videoplay?docid7763546943852727250
  De kern van deze hele actie is, dat er in Amerika steeds meer hardop wordt betwijfeld, of de Twin Towers wel een terroristische aanslag is geweest. De parallel tussen het afbranden van de Rijksdag door Hitler, om de tweede wereldoorlog te kunnen beginnen, wordt steeds openlijker getrokken.
  Hoe lang blijven we in Europa en de rest van de wereld nog aan het handje van Amerika meesjokken?

  Reactie door Rob Labruyere — vrijdag 14 april 2006 @ 20.28 uur

 22. Sorry, in de link die ik opgaf zit een fout. De juiste link is http://video.google.com/videoplay?docid=7763546943852727250

  Reactie door Rob Labruyere — vrijdag 14 april 2006 @ 20.34 uur

 23. En Elvis is NIET dood. Ik heb ‘t zelf gelezen..

  Reactie door Jan — vrijdag 14 april 2006 @ 20.41 uur

 24. @Rob Labruyere: Wellicht dat je ook geintesseerd bent in het speurwerk van Bou Berkenbosch inzake 11 september.

  Zie http://johnito.blogspot.com/2006/04/911-bedrog-update.html

  (Waarbij ik de fractiemedewerker Defensie van de SP bedank voor de serieuze respons op het betreffende document)

  Reactie door Johnito — vrijdag 14 april 2006 @ 20.45 uur

 25. Rumsfeld is een Arisch implantaat dat zich een halve eeuw na dato heeft geïmplementeerd in Witte Huis & Pentagon, en in wiens zog het Oostenrijkse Anschluss-adept Schwarzenegger, Reichskanzer van Californië.
  Beide heren zijn de favoriet van Karl Rove, de influisteraar van Herr Bush, ook al een ingeplant adept uit de Busch-emigranten die als restdeel, zeg maar overschot, van tienduizend immigranten per dag, die in 1904 de immigratie-ambtenaren van New York mishaagden.
  Maar ja, of je dit hardop mag zeggen, voor je het weet wordt je in dit land in een dikke Boeing gedouwd, opweg naar de kampen van Guantamalia, jawel, op Cuba nog wel.

  Reactie door Plurk — vrijdag 14 april 2006 @ 20.53 uur

 26. Is dit nou Rumsfeld op de foto? Hij ziet echt als een clown uit.

  Reactie door gizmo — vrijdag 14 april 2006 @ 21.14 uur

 27. Copy – Paste or Delete

  De SP heeft een voorkeur voor copy-paste als dit past(e)) in hun beperkte marktkraam.
  De ‘New York Times’ is regelmatig een heel leuke bron voor de SP om deze actie toe te passen.
  Maar er wordt nooit door de SP vermeld dat deze krant op de weegschaal in evenwicht wordt gehouden door bijvoorbeeld de Washington Post.
  Geen waardeoordeel hier maar slechts alleen de balans.
  Rumsfeld?
  Ik zou hem zeker niet uitnodigen op mijn verjaardagspartijtje.
  Hij zou waarschijnlijk het buffet niet onderkotsen maar de sfeer door aanwezigheid zeker verzieken.
  Bush?
  Hij mag gewoon komen!
  (Nodig ik Jan ook uit)
  Ik weet zeker dat hij mijn partijtje niet zal verzieken en zich amicaal en begripvol zou opstellen.

  Maar we hadden het over copy – paste.
  “The elder generals” hebben, doorgevraagd, niet zoveel kritiek op de militaire actie om het bewind van Saddam Hoessein omver te werpen.
  Hoe lullig dit ook klinkt, maar dit zijn gewoon vaklui op hun gebied en zagen het militair concept als niet haalbaar door te geringe inzet.
  Bij de meeste ligt (lag) er dus een groot stuk wrevel ten aanzien van Rumsfeld die met zijn kleine lijf en grote bek volstrekt voorbij ging aan de aanwezige expertise bij deze mensen.
  Ook Colin Powell kon zich niet langer verenigen met dit opportunisme, zeker ook vanuit zijn expertise. (and quitted his second term)

  Door de copy en paste methodiek van de SP wordt het evenwicht slecht in beeld gebracht.
  In die zin is nieuws verkrachten gewoon dus liegen.

  Delete;
  Door de internationale pers geproduceerde berichtgeving die een beter en evenwichtiger beeld geven van de werkelijke motieven ten aanzien van dit conflict en hun latere invulling wordt door de SP slechts gezocht naar de ‘delete’ toets.

  Dan opeens zijn de methodieken van “copy en paste” niet meer aanwezig op het klavier.

  Reactie door Bon Ton — vrijdag 14 april 2006 @ 21.59 uur

 28. is geen goede vergelijking, Mohammed Saeed al Sahhaf had tenminste humor

  Reactie door edwin — vrijdag 14 april 2006 @ 22.24 uur

 29. Ik ben het eens met “Plurk”. We moeten inderdaad verwachten dat veel van de strategieën van The Bush Administration ontworpen en in hun proces bewaakt worden door meester-intrigant Karl Rove. Een hele erge enge meneer.

  Baruch Abrahams… dat klinkt Joods. Baruch, je hebt een paar negatieve voorbeelden ontdekt. Zijn daarom alle vluchtelingen zo? In de jaren 30 werden de Joden die uit Duitsland vluchtten ook met een zeer scheef oog aangekeken in ons land. Waren ze daarom allemaal slecht? Het gaat om ieder afzonderlijk mens en ik zou het niet in mijn hoofd durven halen om alle vluchtelingen en migranten en wat jij “illegalen” noemt (GEEN MENS IS ILLEGAAL!) over een kam te scheren. Dan zou ik me schuldig maken aan generaliseren en dat mag ik niet.

  Reactie door L.M. Lembeck — vrijdag 14 april 2006 @ 23.21 uur

 30. Tonbon, 27 dacht ik, zelfs jou gun ik gelijk, maar voor zover ik kan beoordelen na een half jaar lezen hier, is kopiasten vooral de hobbie van kromrechtse trolfiguren die hier gelijk komen zoeken tegen beter weten in.
  Spijtig kerel, je zult eerst met bewijzen moeten komen.
  Fijn Pasen en rustig aan met je ei. :)

  Reactie door Plurk — zaterdag 15 april 2006 @ 0.08 uur

 31. Aan wie doet die man op de foto me toch denken?
  Ik ken iemand die ook altijd beweerd dat er niets aan de hand is.
  Ik kan er even niet opkomen; niks voor mij eigenlijk, vreemd, nou ja, ik zal er terzijnertijd wel op terugkomen.

  Reactie door Wattenstaafie — zaterdag 15 april 2006 @ 1.49 uur

 32. Hallo vrienden

  Waar doet Rmsfeld me toch aan denken, nu ik op het nieuws hoor dat onze zo te vertrouwen minister Verdonck geen vertrouwen heeft in het VVD bestuur.

  Is ze laatst meegeweest met Jan P.Balk. naar Berlusconi? Nee toch?

  Maar ze heeft toch van Berlusconi geleerd om verkiezingen niet te vertrouwen.

  Nu zou ik met zo’n stel bestuursleden ook niet veel vertrouwen hebben.

  Of zie ik het verkeerd?

  Reactie door Ouwe Dirk — zaterdag 15 april 2006 @ 12.13 uur

 33. Wie hier heeft eind jaren 90 en in 2000 de documentaires gezien van o.s. Michael Moore over de Christian Coalition en de Farmer’s Union? De top van The Bush Administration, Ashcroft, Rove, Rumsfeld en Bush zelf natuurlijk, zijn actief lid in de hoogste regionen van die clubs en vormen samen met andere gelijkdenkenden de Skull & Bones Club. Uitgaand van wat in die documentaires boven water kwam, is het gedrag van deze “heren” helemaal niet zo vreemd. Het is volledig conform de uitlatingen van de hogeren in die clubs. Met dit verschil: het is niet Europa dat de VS wil binnenvallen en onderdrukken, maar het zijn nu opeens de Moslims, de Nieuwe Vijand… How convenient, ain’t it? Als er ergens angsthazen bestaan, dan zijn het deze mannen wel. Bovendien vinden ze dat iedereen bang MOET zijn voor iets; wat dan ook. Als het volk niet ergens bang voor is, dan wordt het voor de machthebbers pas echt gevaarlijk…

  Reactie door L.M. Lembeck — zaterdag 15 april 2006 @ 13.45 uur

 34. @31 Wattenstaafie,

  Je bedoelt toch niet de alom be(ruchte) bekende minister de Quia?

  Reactie door Anja — zaterdag 15 april 2006 @ 16.52 uur

 35. 31 wattestafie
  eeu kamp?.

  Reactie door ad — zaterdag 15 april 2006 @ 20.38 uur

 36. @32 Ouwe Dirk
  Je ziet het (met de gewenste kleurenaanpassende bril op)hardstikke verkeerd!
  Dat wil zeggen dat je het heel goed ziet dus (met je eigen vertrouwde glazen)
  Als je ze maar goed poetst zo nu en dan.;-)

  Méchant Bon Ton
  Er is een eenvoudigere toetscombinatie op je eigen toetsenbordje werkzaam:
  Ctrl-Alt -Delete.

  Reactie door Alex — zaterdag 15 april 2006 @ 21.03 uur

 37. @32, Dirk,

  Prachtig, die achterdochtige rechtse knakkers! Zoals de waard is…

  Reactie door J3roen — zondag 16 april 2006 @ 0.40 uur

 38. @34 Anja en @35 ad

  Ik weet zeker; het is geen minister.
  Maarehh… ik speel wel een spelletje natuurlijk.
  Ik hoop dat er iemand is die zichzelf in het geschetste profiel herkend of dat iemand anders dit doet, dan behoef ik me niet verantwoordelijk te voelen :)
  Jeetje, ik lijk wel een politicus zo manipulerend als ik nu bezig ben. ;)

  Reactie door Wattenstaafie — zondag 16 april 2006 @ 1.59 uur

 39. 21,22 en 24

  Dit hele kabinet en oppositie zijn schijtlaarzen eerste klas.
  Wat jullie laten zien,heb ik alle kamerleden een email naar verstuurd.
  Geen ene partij gaat hier op in.
  Geen ene krant of tvzender gaat er op in.
  Alleen mr van Leemput geeft een antwoord.
  Een vaag antwoord van waar zijn de 7 kapers wel gebleven die dag.
  Niet over het gat hebben,die onstaan is bij het pentagon.
  Niet over Norad die niet werkte.
  Niet over het paspoort dat is gevonden van Atta bij het WTC uit een brandzee.
  En ga zo maar door

  Ik denk dat de politiek allang door heeft wat er speelt,maar ons burgers dom houd.
  Misschien bang dat Nederland weer straatarm word als de VS alle banden verbreekt.
  Of dat de VS de kernwapens laat ontploffen die op volkel opgeslagen zijn.
  Of zelf binnenvalt.
  Wat de echte reden is komen we zo niet achter.
  De sp zwijgt ook en dat vind ik een laffe zet.
  Ze spreken alleen als de media erover heeft.
  Meeroeien met de stroom mee.
  Waar is het protest en vragen over reopen 911.
  Politiek zijn vage figuren en meester in brainwashen.
  Vertrouw ze niet,hoe mooi ze ook praten.
  Het gaat alleen om landje pik en de grondstoffen inpikken en een marionet plaatsen die meelult met het westen.

  Reactie door red pil — zondag 16 april 2006 @ 12.12 uur

 40. @36 Wattenstaafie,

  Bij een potje mens erger je niet met man en 2 betweterige pubers (wat ik trouwens niet kon winnen) schoot me inééns iets te binnen.
  De jongens kraamden nogal wat onzin uit en opééns ging er mij een lichtje op.

  Volgens mij bedoel je iemand, waar ooit een kinderboek over is verschenen.
  Hij had ook een zusje, die heette Saskia.
  Ben ik warm? ;)

  Reactie door Anja — zondag 16 april 2006 @ 14.05 uur

 41. Nogmaals politici die oorlog of geweld aanwenden om conflicten op deze wereld aanwenden om problemen op te lossen dienen onmiddelijk van het politieke toneel te worden verwijderd.
  Wie zijn er verandwoordelijk voor al deze onschuldige slachtoffers van bijvoorbeeld de oorlogen in Irak,Afghanistan,Darfur,enz?
  Ze liegen en bedriegen allemaal !
  Rumsveld,Cheney George Bush en Tony Blair.
  Voor het internationaal gerechtshof ermee !
  Of zijn ze meer dan Slobodan Milosovic ?
  Moordenaars zijn het niets meer en niets minder !
  En de Nederlandse regering liegt even vrolijk mee Bahhh !!
  In wat voor rotte wereld leven we toch ??

  Met Vriendelijke Groet !

  Reactie door Peter Grootheest Junior ! — zondag 16 april 2006 @ 21.11 uur

 42. @41 Peter Grootheest jr.

  U heeft gelijk, maar hélaas niet in alles volgens mij.
  De wereld is niét rot, maar de mensen.
  Wij maken er met zijn allen er een stééds grótere rotzooi van.
  Op zich is de wereld pràchtig, maar zou volgens mij een stuk mooier en vrédiger geweest zijn, zonder mensen.

  Reactie door Anja — zondag 16 april 2006 @ 23.44 uur

 43. @42 Anja !
  Beste Anja,ik bedoel hiermee te zeggen dat zeer zeker niet alle mensen rot zijn.
  Maar het kapitalistische systeem is verrot!
  Geld,geld,geld dat is het enigste wat telt!
  Winst,winst dat is wat telt !
  En deze aarde word op het moment beheerst door het kapitalisme ten koste van het milieu en de waardigheid van de mens !
  De mensen worden misbruikt in dit systeem!
  Maar ik ga vandaag er een leuke dag van maken met mijn pracht kleindochtertje van 2 jaar, we gaan paaseitjes zoeken !
  Soms kan en moet ik me even los maken van de politiek !

  Met Vriendelijke Groet !

  Reactie door Peter Grootheest Junior ! — maandag 17 april 2006 @ 6.29 uur

 44. Peter.Grootheest.Junior@42

  Ik begreep de achter liggende gedachte er wel van hoor.
  Héél verstandig van U, dat U zich even losmaakt hier.
  Ik wens U dan ook en leuke dag toe met uw kleindochter en denk er om, niet alle eitjes voor uw zelf houden hè? :P

  Reactie door Anja — maandag 17 april 2006 @ 13.00 uur

 45. ik las net een stuk van alex jones over policestate 3 en de nieuwe wereld orde.
  De VS loopt een jaar voor op nederland en je ziet nu de dingen gebeuren die in de VS afspeelt.
  Wij worden klaar gestoomd voor de nieuwe wereld leiders en mogen als slaaf door het leven gaan.
  Ik denk nog 6 jaar en het is in de hele wereld de zelfde orde.
  Let maar op en ze drukken toch die europawet door,waar wij massaal nee tegen gezegd hebben.
  De verplichte indentificatie,de chip in het rijbewijs,het noteren van wat je leest in de bibiotheek,wat je eet en etc en etc.

  Nu is er ook al een wet die bepaalt dat je toch iets mag worden opgelegd.
  Ook al ben je niet strafbaar of gevangenisstraf voor kan krijgen.

  Las ook een nieuw stuk over de facts of 9-11

  http://video.google.com/videoplay?docid=2984822666443342901&q=911&pl=true

  De media en kranten zijn al overgenomen door de staat.

  De volgende oorlog komt eraan en wij worden weer voor de gek gehouden waarom het eigenlijk zo is.
  De new world order is al begonnen en nederland doet daar vol in mee.
  Alleen zeggen zij een ander verhaaltje.
  Vraag je ook eens af,waarom niemand eens ingaat op het bewijs dat mensen wereldwijd levert dat de VS de wereld wil overnemen.
  Zelfs de SP durft zich niet aan te wagen.
  We leven in een schijn democratie en nog enkele jaren verder krijgen we het merk van het beest in ons hand.
  Een chip waarmee je kan betalen en kopen.
  Daar zijn nu al exprimenten bezig bij proefpersonen.
  Die chip is zo groot als een rechtvormig pilletje en die word in de rechterhand ingeplant.
  Lang leve het goede en vredige amerika.
  Lees ook maar eens een stuk over de FEMA.
  Dat zijn de nieuwe nazi’s.

  Reactie door red pil — dinsdag 18 april 2006 @ 14.51 uur

 46. Hij heeft wel iets van Saddam zelf weg.

  Reactie door Anja — dinsdag 18 april 2006 @ 17.54 uur