Het zoethoudertje

Het kabinet is het eindelijk eens over de koopkrachtverbeteringen. Mooi zo, zou je denken. Maar helaas, de verbeteringen gelden maar voor een zeer selectieve groep mensen. Studenten, zelfstandigen, alleenstaanden, anderhalfverdieners, gepensioneerden die niet bij de overheid hebben gewerkt en gezinnen met kinderen boven de 18, ze worden allemaal niet gecompenseerd.

Balkenende heeft dat zelf ook door, en dekt zich alvast in: Ook nu zullen er nog mensen in koopkracht op achteruit gaan, maar het kabinet heeft nooit een “garantie voor iedereen afgegeven”.

De SP gaat hier niet mee akkoord. Mensen was zoet beloofd, maar dit voorstel lijkt meer op een zoethoudertje. Met dank aan Zalm.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

zaterdag 22 april 2006 :: 13.05 uur

92 Comments

92 reacties

 1. Wat het kabinet nu doet is stemmen kopen,
  eigenlijk is het oplichting wat zij doen. Nu verkondigen ze dat ze naar de signalen uit de samenleving luisteren leugenaars.
  Hoopt dat de kiezer waneer er gestemd gaat worden dat ze dit bedrog niet vergeten zijn.

  Reactie door schoenmaker — zaterdag 22 april 2006 @ 13.11 uur

 2. Wat moet je hierop zeggen.Ik heb de reacties in de kranten gelezen.
  Dat liegt er niet om,maar dat zijn
  alleen maar woorden.Actie??? niet dus.
  Wij zijn er ook op achteruitgegaan.
  Maar het helpt niet als we dit steeds
  maar zeggen.Jullie doen je best,maar
  je kunt het niet alleen.Nu de VVD.
  Het lijkt wel of de bevolking niet door heeft,als de vvd in de regering zit,
  dat het weer inleveren wordt.Of zijn het alleen de buitenenlandhaters die op
  verdonk gaan stemmen.Vergeten zijn alle leugens en bedrog.
  Len oudejans

  Reactie door len oudejans — zaterdag 22 april 2006 @ 13.25 uur

 3. hij is weer fijn,,
  het wordt toch eens tijd dat
  1 een politieke partij met een c er in verboden wordt,geen christelijke mambo jambo,sprookjes.zodat je niet meer kan stemmen uit christelijke overtuiging,,
  tsal moeilijk worden,,ze moeten dan gaan denken,
  nu wordt er voor ze gedacht,als er maar een god in voorkomt,dan mogen voetselbanken,rijken rijker,meewerken aan martelen,oorlog en bedrog en het bang maken? voor terror.
  promoten van leger/ marine/lucht,macht? met gebruik van leugens,zie reclamespot afganiestan.enz,allemaal.
  2 geen belangen in het bedrijfsleven hebben,
  zoals bv vvd.
  het ,,indekken,, van die ook uitkerings trekker,balk,, zegt toch genoeg,,
  HET, geeft toe dat ze er maar voor een bepaalde groep mensen zijn,de zogenaamde beteren in de maatschapij.
  safe mode,sorry,

  Reactie door ad — zaterdag 22 april 2006 @ 13.52 uur

 4. Ik geloof geen enkel woord meer van deze regering.
  Tot nu toe ben ik alleen maar achteruit gegaan.
  Het is een gestress om elke maand je gewone rekeningen te kunnen betalen.
  Wat overblijft, is steeds minder.
  Zal ik alvast bij de tweede kamer op de stoep gaan liggen met een bedelblikje ?

  Reactie door Charlie — zaterdag 22 april 2006 @ 13.52 uur

 5. Met grootse gebaren ‘n dubbeltje gul géven om vervolgens weer stiekum ‘n kwartje af te troggelen…

  Reactie door Lezer — zaterdag 22 april 2006 @ 13.53 uur

 6. Studenten, zelfstandigen, alleenstaanden, anderhalfverdieners, gepensioneerden die niet bij de overheid hebben gewerkt en gezinnen met kinderen boven de 18, ze worden allemaal niet gecompenseerd.

  Zijn deze niet geneutraliseerd dan.

  Reactie door Jofel — zaterdag 22 april 2006 @ 13.58 uur

 7. enige wat dit is stemmertjes trekken, let op hoe lief en mierzoet het cda en vvd de komende maanden gaat worden!
  met 1 doel: stemmen trekken.
  zelf vind ik het 2e jaar de beste periode om te kijken waar ik bij de volgende verkiezingen eens op ga stemmen, in het 3e jaar begint het geslijm.

  Reactie door Kaat — zaterdag 22 april 2006 @ 14.01 uur

 8. Had iemand dan iets anders verwacht nadat de nog nooit op een leugen betrapte De Geus met z’n uitgetreken blotebillen gezicht komt verklaren dat het kabinet met een evenwichtig voorstel tot reparatie van de koopkracht zal komen?

  Reactie door Ed Sorrento — zaterdag 22 april 2006 @ 14.15 uur

 9. Wat studenten betreft: De studiefinancering is al omhoog gegaan en heeft mijn kostenverhoging al gecompenseerd. Zoals ik in mijn studie-omgeving heb nagevraagd is dit in principe bij iedereen zo het geval.

  Als er dus echt studenten op achteruit zijn gegaan, dan vraag ik me sterk af welke studenten dit zijn.

  Voor de andere groepen kan ik het niet beoordelen uiteraart, daar vertrouw ik op het oordeel van de SP. :)

  Reactie door Dennie — zaterdag 22 april 2006 @ 14.28 uur

 10. De presentator op radio 1 die gistermorgenvroeg met dit nieuws al kwam, zei er bij dat het Kabinet een weloverwogen besluit had gemaakt om bepaalde groepen en dan vooral de alleenstaanden niet te laten meedelen bij de koopkrachtreparatie. Dat was het beleid.
  Dit CDA houdt nog steeds met alles wat ze hebben, vast aan de onzin van Het Gezin als Hoeksteen van de Samenleving!
  Een huis heeft vier muren en dus vier hoeken. Als je een huis bouwt met uitsluitend HOEKSTENEN, dan wordt het wel heel erg tochtig! Hoekstenen kunnen niet overeind blijven zonder de verbindende muren en die muren, dat zijn alle andere groepen in onze samenleving: ouderen, weduwen en weduwnaars en wezen, ambtenaren en mensen uit het bedrijfsleven en ook alleenstaanden. Het CDA discrimineert met volle overtuiging die groepen, maar vooral de alleenstaanden, die volgens die fundamentalistische opvattingen niet deelnemen aan het:”Gaat, en vermenigvuldig u!”. Dat vervolgens dan alleen mogelijk is als je netjes voor de Kerk getrouwd bent. En dan zijn ze verbaasd als je zegt dat je “DE KERK” zo langzamerhand meer dan SPUUGzat bent, vanwege hun bemoeiïenissen met ons privéleven.
  Artikel 1 van de Grondwet zegt dat discriminatie niet mag, maar er staat nog iets in, en dáár beroepen die lafaards zich op:
  gelijken die onder gelijke omstandigheden gelijk behandeld moeten worden. Niet helemaal letterlijk uit mijn hoofd, maar dit stuk zin uit artikel 1 geeft de mogelijkheid voor het CDA om wel degelijk te discrimineren. Alleenstaanden zijn in hun ogen niet gelijk aan getrouwde mensen. Die zijn meer waard dan alleenstaanden. Zo ontzettend VALS is het CDA dat veel mensen denken dat dit normaal is. Maar dat is het niet. Er zijn iedere jaar weer meer alleenstaanden en ze worden al jarenlang als melkkoe gebruikt voor de gehuwden met kinderen. Ik kan alleen maar hopen dat steeds meer mensen dit gaan inzien: wat een laag-bij-de-grondse mensen er in dit Kabinet zitten.

  Reactie door L.M. Lembeck — zaterdag 22 april 2006 @ 14.32 uur

 11. Op welk woord of woordcombinatie lukt het dan nu weer niet?

  Reactie door L.M. Lembeck — zaterdag 22 april 2006 @ 14.32 uur

 12. Zo’n aktie was te verwachten omstreeks deze periode?
  Het is precies zoals hier boven al wordt aangegeven, stemmetjes proberen binnen te halen.
  Blijven nádenken mensen, gewoon links stemmen en dit repalje wat er nu zit géén ènkele kans meer geven.
  Het moet afgelopen zijn met die zakkenvullerij.

  Reactie door Anja — zaterdag 22 april 2006 @ 14.37 uur

 13. “Solidariteit”, ”draagvlak”, “toenemende vergrijzing”, “noodzakelijke hervormingen doorvoeren”, “liberaliseren”, “vrije markt economie”, “gewoon een kwestie van vraag en aanbod”, “dan valt er keuze voor de burger wat te kiezen” , “eerst het zuur, dan het zoet”, “een extraatje geven”, “de overheid trekt zich terug”, “verantwoordelijkheid teruggeven aan de burger”, “minder regels”, “regels zijn regels, want daar hebben we allemaal voor gekozen”, “moeten hard aangepakt worden”, “de media zijn te links”, “videoclips zijn zo slecht”…. moet ik doorgaan?

  Reactie door Jan-Peter — zaterdag 22 april 2006 @ 14.41 uur

 14. Dit kabinet heeft de kleren van de keizer tot de kleren v.d kiezer vermaakt… en zo loopt hij naakt.

  Reactie door Jan-Peter — zaterdag 22 april 2006 @ 14.43 uur

 15. Beste Jan,

  Met deze maatregelen wordt je niet echt blij. Het enige concrete wat ieder huishouden krijgt, is het wegvallen van de duurzame energieheffing van 52 euro per jaar. Met al die hogere lasten, is dat een zoethoudertje.

  Met vriendelijke groet,

  Nico

  Reactie door Nico van Aurich — zaterdag 22 april 2006 @ 14.49 uur

 16. Blinden met een geleide hond zijn er ook behoorlijk op achter uit gegaan. Vroeger onder het oude systeem kregen ze een vergoeding voor elke kwartaal vooruit betaald, onder het nieuwe zorgstelsel valt dat onder de basiszorgverzekering maar die keert alleen maar achteraf uit.

  Hierover wordt je natuurlijk niet geïnformeerd, eerst krijg je een brief in januari dat deze regeling hun overvalt en dat er enige vertraging kan zijn. Vervolgens negeren ze al je brieven die je stuurt met de vraag wanneer het dan wel komt en dat je met alleen aow die hond echt niet kunt onderhouden en graag een voorschot wilt. Dan krijg je uiteindelijk half april het geld voor het eerste kwartaal en wordt er geen woord meer over vertraging of iets anders gesproken.

  Effectief betekend dit dat mijn vader er nu 250 euro bij in is geschoten. Verwachten die zorgverzekeraars nu soms dat die hond wel 3 maanden zonder eten en verzorging kan?

  Daarnaast heb ik nu al twee keer gezien dat het door de dokter/specialist voorgeschreven behandeling door een bureaucraat van de zorgverzekeraar werd geweigerd om dat deze behandeling niet op het lijstje stond voor dit ziektebeeld.

  Daarnaast werd vorige week zondag een gewonde meneer die door een politieagent in burger na het ziekenhuis was gebracht weggestuurd bij de eerste hulp. Ze hadden 112 maar moeten bellen en nee dat kon niet in het ziekenhuis.

  Bureaucraten bepalen steeds meer: Regels en weten worden absolute waarden en we maken systemen waarbij met opzet elke vorm van menselijkheid onmogelijk wordt gemaakt.

  In het land waar wetten absoluut zijn, heerst onrecht.

  Reactie door Gideon — zaterdag 22 april 2006 @ 14.50 uur

 17. Je krijgt het zuur van dit volksbedrog !

  Reactie door Fred — zaterdag 22 april 2006 @ 15.04 uur

 18. het wordt nu toch echt tijd dat balkenende en consorten opstapt,alweer de zoveelste leugen van de minister president van nederland,ze hebben nou zogenaamd nooit gezegt dat voor iedereen de koopkracht wordt verbetert,wanneer komt nederland eens massaal in actie,werkt in frankrijk ook,52 euro per jaar die 52 euro verdwijnen weer ergens op een blaadje van essent waar niemand wat van snapt,word wel weer ergens 52 euro bijgeschreven,het is toch niet normaal meer dat het hier in dit land allemaal zomaar kan

  Reactie door harrie — zaterdag 22 april 2006 @ 15.04 uur

 19. 52 euro / 52 weken = 1 euro / week :
  We zitten daarmee net onder de armoegrens van Zalm !

  Reactie door Fred — zaterdag 22 april 2006 @ 15.12 uur

 20. Hoewel niet HELEMAAL On Topic, het leunt er wel heel dicht tegenaan:

  Van De Woonbondsite.

  21-04-2006

  Woonbond stuurt brandbrief naar gemeenten

  De Nederlandse Woonbond doet een dringend beroep op gemeenten om minister Dekker (VROM) te informeren over de gevolgen van de huurliberalisatie. In een brief aan alle wethouders Wonen, ook die van deelraden, wijst de Woonbond op de mogelijkheid om dat vóór 28 april te doen. “Doe dat in het belang van huurders en de volkshuisvesting”, schrijft de Woonbond.

  De Tweede Kamer heeft minister Dekker te kennen gegeven er niet blij mee te zijn dat het percentage te liberaliseren woningen in veel gemeenten ver boven de 25 procent uitkomt, de norm die Dekker als redelijk beschouwt. De minister stelt dat de manier waarop zij 25 procent van de huurwoningen wil liberaliseren, dus wil toevoegen aan de vrije markt, in maar heel weinig gemeenten tot grote afwijkingen zal leiden van het ideale plaatje. In dat ideale plaatje wordt het geliberaliseerde segment van gemiddeld 5 procent van de huurwoningen, uitgebreid naar 25 procent. Daarmee zou 75 procent van de huurwoningen in het betaalbare segment blijven vallen. Vanwege de bezorgdheid van de Tweede Kamer besloot minister Dekker gemeenten meer tijd te geven om haar te informeren over de gevolgen van de voorgenomen huurliberalisatie en de termijn daarvoor te verlengen van 1 april naar 28 april.

  Uit berekeningen van het ministerie van VROM blijkt overigens dat in 65 procent van de gemeenten meer dan 25 procent van de huurwoningen wordt geliberaliseerd. Als gevolg van de schaal waarop wordt geliberaliseerd, worden woningen in de betere buurten en de randgemeenten duurder. In kleinere en middelgrote gemeenten is het percentage huurwoningen dat geliberaliseerd wordt het grootst. Daar zullen nauwelijks meer mogelijkheden zijn voor starters en huishoudens met lage inkomens. Met als gevolg dat de druk op de grote steden om deze huishoudens te huisvesten verder toeneemt. En in de grote steden dreigt een tweedeling: in buurten voor de mensen met de lagere inkomens en andere buurten voor mensen met een minder smalle beurs. Bovendien zal de liberalisatie ertoe leiden dat veel huurders hun noodzakelijke medewerking aan de herstructurering zullen onthouden, omdat er geen betaalbare huurwoningen in de nabijheid te vinden zijn.

  De minister wijst herhaaldelijk op de keuzeruimte die gemeenten en verhuurders zelf zouden hebben om ervoor te zorgen dat er voldoende woningen binnen een redelijke termijn beschikbaar zijn en dat de keuzeruimte binnen een regio voor de verschillende inkomensgroepen voldoet aan de regionale visie. De minister heeft echter in de februaribrief aan de Nederlandse gemeenten gemeld dat zij zich zeer strikt en terughoudend zal opstellen ten opzichte van lokaal maatwerk. “Alleen wanneer specifieke omstandigheden het regionaal functioneren van een woningmarkt onmogelijk maken, zoals mogelijk bij de Waddeneilanden het geval is, wil ik een uitzondering overwegen”, aldus de minister in onderhavige brief. De minister stelt daarmee dermate strenge eisen aan het lokale maatwerk dat er nauwelijks gemeenten voor in aanmerking zullen komen.

  Reactie door L.M. Lembeck — zaterdag 22 april 2006 @ 15.13 uur

 21. Volgens mij is dit het bewijs van de grote afstand tussen Balkenelende en het Nederlandse volk :die eikel is het besef van de werkelijkheid kwijtgeraakt .

  Reactie door Fred — zaterdag 22 april 2006 @ 15.14 uur

 22. Eerst stelselmatig geld van veel groepen mensen afpikken, met allerhande ellendige regels en nieuwe wetten/zorgverzekering, etc.. En dan als de verkiezingen in zicht zijn weer ietsjes teruggeven. DUS: sigaar uit onze eigen, inmiddels lege, doos!!
  Groetjes.

  Reactie door wil-jo — zaterdag 22 april 2006 @ 15.20 uur

 23. Maar de winstbelasting is omlaag. Nu mogen we niet meer zeuren van minister zalm.

  Reactie door Sprut — zaterdag 22 april 2006 @ 15.32 uur

 24. Burocraten zijn robopaten.

  Reactie door Schaapherder — zaterdag 22 april 2006 @ 15.59 uur

 25. Krantenbericht uit de toekomst: “Minister eet Zalm”.

  Reactie door Jan-Peter — zaterdag 22 april 2006 @ 16.00 uur

 26. Net een brief gekregen en de huur gaat omhoog 12 euro per maand… Die 1 euro per week van Zalm gaat niet zo ver…..

  Reactie door Paula — zaterdag 22 april 2006 @ 16.13 uur

 27. Volgens Balkenende was het zelfs de bedoeling dat sommige groepen er op achteruit gingen…..zoals tweeverdieners die nét boven de 40 ruggen samen verdienen ( mét of zonder kinderen…) Die gaan er gweoon een kleine 1000 euri per jaar op achteruit, moet kunnen immers…..de mensen met twee keer modaal zijn er aardig op vooruit gegaan en als we Rita mogen geloven gaan die er in de toekomst nog meer op vooruit! Van 52% belasting naar 42% voor de arme donders! ;-)

  Reactie door Opa-Buiswater — zaterdag 22 april 2006 @ 16.23 uur

 28. Je moet eigenlijk die 52 euro massaal weigeren in ontvangst te nemen omdat is eigenlijk een belediging is van de burger : een vorm van minachting van de burger .

  Reactie door Fred — zaterdag 22 april 2006 @ 16.35 uur

 29. Meneer van Zalm moet maar weer in de visserij gaan werken : daar gebruiken ze netten !

  Reactie door Fred — zaterdag 22 april 2006 @ 16.43 uur

 30. Zalm filosofie : hoe vang in een walvis met een sardientje !

  Reactie door Fred — zaterdag 22 april 2006 @ 16.49 uur

 31. @28 Fred

  Ze hebben het in een paar jaar tijd klaargespeeld om van Nederland een Vernederland te maken!!

  Reactie door Wattenstaafie — zaterdag 22 april 2006 @ 16.52 uur

 32. Dat neusje van die zalm…
  Wat zou ik graag een Septumcorrectie bij hem uitvoeren, zonder verdoving welliswaar en met gereedschap uit de door hem zo geromantiseerde jaren 50.
  Ook voor een Lobotomie kan hij bij mij terecht.

  Reactie door Wattenstaafie — zaterdag 22 april 2006 @ 16.59 uur

 33. Wat heeft die Balkenelende tegen groeperingen ? waarom dat onderscheidt ?
  Nu is hij bezig verdeeldheid en verderf te zaaien ; doen ze dat allemaal in Kapelle ?

  Reactie door Fred — zaterdag 22 april 2006 @ 17.01 uur

 34. en eeuu ik heb al gehoordt dat gemeentes kabel belasting willen gaan heffen?
  weg 52 euro?
  oplichters zijn het,opsturen naar irak en iran,afganiestan,daar weten ze wel raad met het cda.

  Reactie door ad — zaterdag 22 april 2006 @ 17.04 uur

 35. Natuurlijk zit er meer in de grond wat je als gemeente kan belasten : maar tot hoe diep moet je gaan ?
  Alle andere vreemde voorwerpen zijn al belast :Heeft iemand nog een ander leuke idee ;zend het naar de Balkenelende-ideeenbus !

  Reactie door Fred — zaterdag 22 april 2006 @ 17.20 uur

 36. Is deze 52 euro belastingvrij of net :
  sommige komen misschien in de problemen bij dit Royale gebaar .

  Reactie door Fred — zaterdag 22 april 2006 @ 17.22 uur

 37. Ja, hoe wordt dat geld eigenlijk aan ons “gegeven”? Net, zoals Verhagen dat wilde met de tegemoetkoming in de stookkosten, vorig jaar? Via de Bijzondere Bijstand? Nou, dat wordt dan lachen. De hele afhandeling via de BB kost meer dan het geld dat we zouden ontvangen…

  Reactie door L.M. Lembeck — zaterdag 22 april 2006 @ 17.24 uur

 38. Als de hoge heren 30% extra loon willen moet jij maar blij zijn met een paar centjes in de maand erbij en aan de andere kant pakken ze het je wel weer af. Je ziet ook dat de verkiezingen eraan zitten te komen. De kloof tussen arm en rijk is langzamerhand ontoelaatbare vormen aan het aannemen. En dat gaat vooral ten koste van jongeren die in een arm gezin wonen. Zij zien met lede ogen aam hoe hun vriendjes uit de betere gesitueerde gezinnen merkkleding hebben en dure x-boxspellen, computers met adsl verbinding en op clubs zitten zoals sportscholen. Deze kinderen zullen graag een baantje willen als vakkenvuller bij Dirk van de Broek maar er zijn ook voorbeelden van kinderen die een krantenwijkje hebben om hun ouders te helpen.

  Reactie door Baruch Abrahams — zaterdag 22 april 2006 @ 17.26 uur

 39. Dit is geld van de armen stelen en vervolgens aan de rijken weggeven.
  Nog een paar jaar cda aan de macht en je moet als alleenstaande verplicht trouwen en kinderen krjgen, anders wordt je het land uitgezet.
  Schaf ook gewoon de no-claim af, deze benadeeld chronisch zieken en ouderen.
  De huurtoeslag wordt wegbezuinigd en de huren exhorbitant verhoogd. Moet je je voorstellen dat ze die bezuinigingen op de hypotheekrente-aftek hadden gedaan ,dan stond nederland op zijn kop.
  Of vervang alleenstaanden in de stukken van het cda eens door “joden” dan zie je dat we een (extreem)rechtse regereing hebben.
  Het wordt tijd voor een kabinet zonder(c)da en vvd.

  Reactie door Anna — zaterdag 22 april 2006 @ 17.27 uur

 40. Kan iemand mijn het psychologisch doel van de zelf verminking die van de Laan en J.P. Balkenende nu toepassen verklaren.

  Reactie door Jofel — zaterdag 22 april 2006 @ 17.40 uur

 41. Nou van Balkenelende is dat wel te zien !
  Te weinig prestaties in bed :dat betekent dat er compensatie elders moet optreden .

  hij heeft eigenlijk ook een groepsprobleem : vroeger heeft hij altijd alleen mogen spelen ,met zichzelf .

  als compensatie verneukt hij nu de zwakkere in de samenleving

  Reactie door Fred — zaterdag 22 april 2006 @ 17.47 uur

 42. Tja… was ein geloel zou ik zeggen. Niet meegaan in een lastenverlichting omdat het niet ver genoeg voert. Dan zit dus iedereen met lege handen met dank aan SP. Wel mooi makkelijk tegenstemmen en dan nogeen dik jaar roepen dat dit kabinet het allemaal zo schlecht heeft gedaan.
  De linkse kerk heeft aan misdienaartjes als Anja en WA(O)ttenstaafje hele besten. Die huilen gewoon zonder na te denken me. Het komt niet van SP en dus dus fout-fout-fout…
  Nu kan iedereen ongezien de tiefus krijgen van SP dus schijnbaar.
  Snel JA zeggen en een motie voor uitbreiding indienen.. misschien wil CDA daar wel aan meedoen!

  Reactie door J. Hekbraker — zaterdag 22 april 2006 @ 18.26 uur

 43. @35
  Wat denk je van ademhalings belasting.
  Gewoon ademen 1 euro per minuut.
  snel adem halen 2 euro per minuut.
  hardlopen (hijgen) 3 euro per minuut.
  geeuwen of gapen 4 euro
  snurken 0,50 euro per snurk.
  hikken 2 euro per hik.
  neus snuiten 10 euro.
  Is dat wat voor Zalm.

  Reactie door Dromer — zaterdag 22 april 2006 @ 19.09 uur

 44. Zalm zwemt niet alleen in het water.

  Reactie door peer — zaterdag 22 april 2006 @ 19.21 uur

 45. net als balkende repareer ik ook !
  motorfietsen )
  voor de euro .
  uurloon 67 gulden
  nu 92,50 gulden(42 euro)
  invoering bromfiets certificaat, bromfiets kenteken,
  zorgverzekering is voor mij 240 euro goedkoper lijkt leuk maar als zelfstandige is een arbeidsongeschiktheids(inkomensverzekering)onbetaalbaar.
  bedrijfspanden worden onbetaalbaar.energie?brandstof onbetaalbaar .
  klanten denken dat ik rijk word van de 92,50 gulden .nou ben slechts bezig met overleven nee mensen we worden allemaal genaaid en onze sociale voorzieningen naar de klote geholpen .gelukkig heb ik een optimistisch karakter anders zou je ervan gaan janken.

  Reactie door ,texas,henkie — zaterdag 22 april 2006 @ 19.39 uur

 46. Na het ZOUTZUUR het BITTERZOET, behalve voor Het Gezin ..

  Reactie door verkouteren — zaterdag 22 april 2006 @ 19.58 uur

 47. @texas-henkie, we worden allemaal beetgenomen wij krijgen er als 1,5 verdiener niets bij wij zijn er 60 euro op achteruit gegaan. Alleen al op dit nieuwe zorgstelsel. En nu ik dus sinds bijna 2 jaar werk heb,ik géén recht meer op heffingskorting van 166 euro per maand en ik verdien er gemiddeld 400 á 500 p/mnd bij, en in de schoolvakantie’s niets, daar ik dan niet werk, en er dan ben voor de kinderen, maar de kosten van zorgpremie’s draaien gewoon door, evenals de rest van de kosten..zoals ook de bromfietsverzekeringen,en de extra bijkomende kosten van een onzinnige kentenplaat met schouwingskosten etc….de maand mei waarin het benodigde vakantie geld komt gaat op aan roodstand inlopen,verzekeringen, etc. heb een mazzeltje wil niet geheel negatief zijn er zijn ook hele lieve mensen, die heb ik leren kennen via/via en die hun stacaravan verhuren aan ons gezin voor een heel klein prijsje van 200 euro per week, dat noem ik socialisme!! Wij zijn al 6 jaar nergens op vakantie geweest( nog geen eens een dagje weg). Nou geloof me ik ga genieten van deze vakantie hier in Nederland..ppff ff weg eindelijk, we worden zelfs gehaald en gebracht met een auto en de fietsen gaan ook mee. Ik ben zeer vereerd met zulke mensen die klaar staan voor hun mede-mensen die het socialistische gevoel daadwerkelijk in zich hebben!!

  Reactie door pien — zaterdag 22 april 2006 @ 20.13 uur

 48. 4 euro’s per maand “compensatie”… ik en mijn vrouw betalen sinds januari meer dan 100 euro’s extra per maand aan zorgverzekeringen! We hebben die 52 euro’s echt niet nodig… geef ze maar aan wie echt niet kan rondkomen!!! We zullen een keertje minder uit gaan eten.
  Maar het is wel raar dat OOK wie meer dan wij verdient (2x, 3x, 5x… 10x) en kinderen heeft en/of een onderneming recht heeft op meer (minder winstbelasting, meer kinderbijslag, riante hypotheekrenteaftrek)! Die zouden gemakkelijker hun broek hoog kunnen houden? Waarom moet ik ze helpen?
  Stomme Balkenende!

  Reactie door Kiddo — zaterdag 22 april 2006 @ 20.37 uur

 49. @42 Hekbraker 18.26 uur

  Tja, in de SP zitten gelukkig nog mensen met zelfrespect.

  Iets wat elders in de politiek niet zo weid verbreidt schijnt.
  Naast zelfrespect ontbreekt het hun daar vaak ook nog aan respect voor de ander.
  Jij behoort duidelijk niet tot de mensen met zelfrespect en/of respect voor de ander.
  Derhalve zal jij het nooit schoppen tot misdienaar van welke partij dan ook, daarvoor zijn je reacties te banaal.

  Enneh… nog bedankt voor je ‘respectvolle’ letterspel.
  Ik liet me bijna verleiden dit ook te gaan doen, maar ik ‘spar’ liever met iemand van niveau.
  Mvg WA(O)ttenstaafje

  Reactie door Wattenstaafie — zaterdag 22 april 2006 @ 20.50 uur

 50. Correctie op 49 20.50 uur

  Regel 3: ‘weid verbreidt’ moet natuurlijk zijn wijdverbreid..

  Reactie door Wattenstaafie — zaterdag 22 april 2006 @ 21.31 uur

 51. reactie 37 – 17.27 is niet van mij. Is mij al vaker op dit log overkomen. Jammer.

  Reactie door anna — zaterdag 22 april 2006 @ 21.52 uur

 52. @42 Hekbraker:
  Zou ik ook in jouw lijstje met misdinaartjes van de Linkse Kerk mogen? Dat vind ik namelijk wel een groot compliment!

  Die hele compensatie is gewoon een wassen neus. Vele gezinnen die het water al tot aan de lippen hebben staan krijgen gewoon níets. Maar een aardige verkiezingsstunt is het zeker. Eerst jaren roven van het volk en ze dan een aalmoes geven om ze zoet te houden. En denk daarbij dan aan dat zuinige bekkie van Zalm terwijl hij verkondigde dat dit dan wel de láátste compensatie zou zijn tot de nieuwe verkiezingen. Geweldig! Die man is zich zo gaan inleven in zijn werk dat hij meent dat hij het uit eigen zak moet betalen. En als hij dan geld uit moet geven dan doet hij dat uiteraard liever aan zijn eigen achterban om de stemmetjes veilig te stellen.
  Ik heb zowiezo al mijn ernstige bedenkingen bij een partij waarbij aspirant-voorzitters campagne voeren tegen elkaar en elkaar de poten onder de stoel vandaan zagen om maar vooraan te mogen staan…
  Maarja, wie ben ik? Ik klets uit eigenbelang, zeker weten! Ik heb als moeder van een thuiswonende student (en eentje die pas het huis uit gegaan is) en nog een basisscholier (en alleen 1 benedenmodaal inkomen) de laatste jaren financieel klap na klap mogen incasseren. En dat doe je met liefde, want je geeft je kinderen alle kansen op een mooie toekomst. Ondanks het ontmoedigingsbeleid van Den Haag.
  En dan krijgen we nu compensatie….JIPPIE!!!
  Alleen wij waarschijnlijk niet…
  Maar ik raad al die beterweters eens de volgende test aan: pak gewoon eens van iemand 500 euro af en geef hem daarna 50 terug.
  Denk je dat die persoon blij is? Dankbaar? Is dat compensatie?
  Als je die vragen met ‘ja’kunt beantwoorden heb je waarschijnlijk een cursus rekenen nodig en ben je lid van VVD of CDA!

  Reactie door Monique — zaterdag 22 april 2006 @ 22.02 uur

 53. Balkenende moet brandhout worden!

  Reactie door Jansonius — zaterdag 22 april 2006 @ 22.07 uur

 54. Balkenende wil graag één ding verkopen voor de prijs van twee. Eerst verkocht hij de belofte. Naarmate de verkiezingen naderen wil hij het nakomen van de belofte proberen te verkopen, als apart product. Best wel slim, maar een belofte impliceert helaas het nakomen ervan en dat zijn dus niet twee verschillende dingen. Maar ja, onder invloed van geslepen VVD-ers ziet die onmetelijke lul dat niet. Hij denkt er zich met een aangemeten poppenkastglimlach van af te kunnen maken, ook al kan iedereen daar dwars doorheen zien, dat hij zich opwindt over de gang van zaken en de dingen nog steeds niet onder controle heeft. Best wel zielig voor JP, maar hij is maar een individu. Niemand heeft hem verplicht zijn competentievermogen te overstijgen en premier te worden.

  En dan over zoethoudertjes… Ook die heeft iedereen momenteel wel door, lijkt mij. Hopelijk is dat mei 2007 nog steeds het geval, anders hebben we daar helegaar niets aan.

  Reactie door Wilbert — zaterdag 22 april 2006 @ 23.26 uur

 55. (47)ik geef het bromfiets kenteken ook aan .het is onzinnig .opgevoerde of slechte bromfietsen (scooters)worden gewoon voorzien van een kenteken .het is puur geldklopperij en de rijksdienst voor het wegverkeer (r.d.w)vuld zijn zakken .(ikzelf schouw niet omdat ik tegen de maatregel ben )

  Reactie door ,texas,henkie — zaterdag 22 april 2006 @ 23.33 uur

 56. @ 52

  Right!!!

  Reactie door Ed Sorrento — zaterdag 22 april 2006 @ 23.37 uur

 57. Ik ben momenteel druk bezig met plannen maken.
  Wat ga ik doen met die pakweg € 1,- per week?
  Ik ben er nog niet uit.

  Goedemorgen overigens.

  Reactie door Gandalf — zondag 23 april 2006 @ 7.20 uur

 58. in deze aanloop naar de verkiezingen, een lange aanloop trouwens, heeft Balkenende voor het eerst openbaar de waarheid gezegd. (stijfburgerlijk en zo). Zou hij zomaar kunnen ophouden met liegen en misschien zelfs normen en waarden leren?
  …….
  nèèèèh

  Reactie door ipuntje — zondag 23 april 2006 @ 7.29 uur

 59. Zelfs in het kadootjes geven wordt de tweedeling aangescherpt. Het “kadootje” voor iedereen de 52 euro is een eenmalige kwestie aangezien die voor 2007 toch al ingevoerd zou worden. Dus niets structureels. De vennootsschapsbelasting en de kadootjes aan de rijke gezinnen met kinderen komen wel elk jaar terug. Nog meer tweedeling!!!!

  Reactie door Hanna — zondag 23 april 2006 @ 10.03 uur

 60. Die Balkenelende wil voor een appel en een ei op de eerste plaats zitten !
  Hij kan beter een leuke baan voor de toekomst gaan zoeken :nu kan het nog !

  Reactie door Fred — zondag 23 april 2006 @ 10.45 uur

 61. Niet alle gezinnen met kinderen gaan er op vooruit.
  Leef al 19 jaar ongehuwd samen zonder samenlevingscontract.
  Voor het CDA zijn wij zondaars die samenhokken, en daarmee vallen we niet onder wat men het gezin noemt.
  Die Christelijke Democratisch Appel, is dus wel degelijk een door God verlaten partij.

  Reactie door Charlie — zondag 23 april 2006 @ 10.53 uur

 62. Schaf de hypotheek rente aftrek af, en je hebt 10 miljard euro aan zoet om te verdelen. ;)

  Reactie door Charlie — zondag 23 april 2006 @ 10.55 uur

 63. Balkenende, de ongekroonde koning der judassen met zijn charlatan aanhang.

  Reactie door The Scarlet Pimpernel. — zondag 23 april 2006 @ 11.05 uur

 64. @52 Monique.

  Weet je dat Gerrit Zalm lid is van de ABVAKABO-FNV en voorheen lid van de PvdA.

  Reactie door Henk Hiensch — zondag 23 april 2006 @ 11.06 uur

 65. Als we nu die 52 euro storten op de rekening van Balkenelende ,rot hij dan op ?
  zeg maar een zgn oprotpremie .

  Reactie door Fred — zondag 23 april 2006 @ 11.11 uur

 66. Vandaar dat die Zalm zo’n uitspraak deed over de OZB : niet betalen ! er was nog een molecuul in zijn lichaam wat nog links was .
  Nu zal hij wel een laser-behandeling gehad hebben .

  In de politiek heb je overigens wel meer lui die van twee walletje eten : Het zijn echte kameleons : ze verkleuren bij het zien van geld : was dat ook niet het geval met Verdonk ?
  Je kan globaal stellen dat de Top van de PvdA ook behoort tot de stam van Chordadieren ,waartoe ook de Kameleon behoort .

  Reactie door Fred — zondag 23 april 2006 @ 11.22 uur

 67. @58 ipuntje

  Hadden de Belgische politici Freya Van den Bossche en Karel De Gucht toch gelijk!
  Een excuus van Balkenende aan deze bewindslieden zou hem sieren.
  Maar nee, politiek relletje veroorzaken, excuses eisen van deze bewindslieden en vervolgens na enige tijd hun gelijk zelf beamen.
  Toch teveel beuzelvocht gedronken?

  Reactie door Wattenstaafie — zondag 23 april 2006 @ 11.34 uur

 68. “Hmmmmm, het zoet hou ik lekker zelf”, zei de premier zonder te blozen.
  http://zoet.notlong.com

  Reactie door Charlie — zondag 23 april 2006 @ 11.54 uur

 69. BRaakhekke@42

  Als u eens eerst uw mond gaat spoelen (liefst met groene zeep), dan is er een kans, dat er iets fatsoenlijks uitkomt.

  Het kan natuurlijk ook zijn, dat u zo vroeg op de dag al niet van de fles af kunt blijven, ik heb géén ènkel idee wat u bezielt, om hier als gast zo te keer gaan.

  De benaming die u Wattenstaafie toebedeeld is al hélemaal beneden peil.

  En wat dat nádenken betreft, het zou u niet misstaan dat eens te doen, alvorens hier ongenuanceerde onzin uit te kramen.

  Véél gezondheid en verstandelijke vermogens wens ik u toe,

  Reactie door Anja — zondag 23 april 2006 @ 12.24 uur

 70. Tja laat de SP maar eens regeren, het is allemaal zo makkelijk om een regering af te kraken.

  De SP kan goed huilen, maar ik ben benieuwd. Als zij bij de volgende verkiezingen groot genoeg zijn en gaan regereen of dan alles zo goed gaat.

  Wat men hier niet snapt is dat je een euro maar 1 keer kan uitgeven, en we nou eenmaal niet oneindig veel geld hebben. Met dat gegegevbn zal je met welk kabinet dan ook en met welke beslissing die je ook neemt groepen mensen benadelen. dat is gewoon een feit. Als je daar niet tegen kan heb je niets te zoeken in Den haag.maar

  Reactie door jeroen — zondag 23 april 2006 @ 13.16 uur

 71. @51 Zo, laat u het daarbij dan zitten?
  Dan zou ik uw gegevens maar eens laten
  checken, dat kan zéér verhélderend werken !

  Reactie door Madelief — zondag 23 april 2006 @ 13.28 uur

 72. Jeroen, het gaat om keuzes maken. De keuze aan wie je die ene euro gaat geven: aan de 7% huiseigenaren dir dus 45% van hypotheekrenteaftrek binnenhalen = 4,5 miljard, of aan de mensen die afhankelijk zijn van de Huurtoeslag (1,5 miljard totaal) waar ook nog eens stevig op gekort wordt. Wonen is de grootste vaste last van iedereen. Bij mensen die afhankelijk zijn van Huurtoeslag is dat soms de helft van hun netto besteedbaar inkomen en verhuizen is nauwelijks nog een optie, vanwege de herstructureringen, waarbij betaalbare woningen verdwijnen en middeldure en vooral veel dure koop- en soms huurwoningen voor terugkomen.
  MOmenteel wordt die ene euro aan de rijkste mensen in ons land gegeven en komt die van de armste mensen af. Dat is de omgekeerde wereld en dus zal die ene euro juist door de rijken aan de armen gegeven moeten worden. Niet omgekeerd. Als je alleen al de hypotheekrenteaftrek van die 7% afschaft, houd je al 4,5 miljard euro over! Daarmee ontzie je de mensen die dit geld weer wel hard nodig hebben (tot 2,5 x modaal) en die 7% eet er geen boterham minder om en gaat er niet minder vaak van op vakantie. Dat is rechtvaardige verdeling, Jeroen.

  Reactie door L.M. Lembeck — zondag 23 april 2006 @ 13.29 uur

 73. @ Lembeck

  Met dat punt zijn we het dan eens, want ook ik ben tegen de hypotheek rente aftrek. Het komt vooral ten goede aan mensen die het niet nodig hebben.

  Het neemt niet weg dat ook de SP (als die in een volgende regering gaat zitten) beslissingen zal moeten nemen die sommige groepen nadelig zal uitpakken. En wat is rechtvaardig? Van de rijken geld afnemen bijvoorbeeld door hogere belasting in die groep en dat aan de arme verdelen? Klinkt rechtvaardig, maar is dat werkelijk zo?

  Reactie door jeroen — zondag 23 april 2006 @ 13.39 uur

 74. Goedemiddag Wattenstaafie.
  Hoe lekker is het weer bij jou daar?
  Een mogelijkheid om je even naar zee te la
  ten rijden? Zou ik jou, en véle anderen ook
  hier te gast, van harte gunnen. Binnenkort
  ga ik eens zien of dat hotel in Egmond a/d
  Boulevard inmiddels goed verbouwd is, was
  meen ik een schattig monumentenpandje en er
  waren daar ook lokaties waarbij geen trap
  gelopen behoeft te worden, het zou voor mij
  een zoethoudertje betekenen voor de toekomst in een omgeving waar ik uit mijn
  jeugd schitterende gezinsvakantie impres-
  sies aan bewaar en er verwend werd door een
  collega van m’n pa, die me veel perziken
  kwam brengen nav een plotselinge keelont-
  steking. Strand en duinen, zo enorm ontspan
  nend als de voortdurende ruisende stroom
  van onoprechtheden in het dagelijks leven
  even onderbroken moet worden en de zeelucht
  ook wonderen in het brein voltrekt. De zon
  die door een wolkendek een totaal ander licht doet schijnen op ons bestaan van alle
  dag, dagen die niet altijd gemakkelijk zijn
  en extra aandacht en consideratie vragen.
  By the way, heb je ook een goede manueel-
  therapeut bij de hand en ooit formidabele
  behandelingen ondergaan van een chiroprac-
  tor? Al 25 jaar lang, mijn hulp in nood op
  de achtergrond, en gelukkig nu door zorgver
  zekeringen veelal is opgenomen tav vergoe-
  dingen. De vrouwen en mannen met kennis van
  zaken, na enorm lange studietijd om zo zorg
  vuldig mogelijk hun vak te kunnen uitoefe-
  nen, de échte wonderdokters soms van deze
  tijd, als het je gegeven is je erdoor te
  kunnen laten behandelen, en niet als ‘zoet-
  houdertje’ maar wezenlijk helpen en corri-
  geren. Met minder dan die hulp moet je nooit genoegen nemen en helaas is er nog
  steeds een aantal orthopedisch chirurgen
  die liever opereren, dan zo mogelijk struc-
  tureel herstellen mbv beHANDeling!
  Graag wens ik je er sterkte mee,’de uitval’
  waar danook de oorzaak in kan liggen, dus
  geen enkele mogelijkheid tot evt. herstel
  overslaan, álles een kans geven!
  Met hartelijke groet, beterschap, Madelief.

  Reactie door Madelief — zondag 23 april 2006 @ 13.55 uur

 75. @ jeroen

  het gaat er niet om of de sp het beter zou doen, maar of ze het anders zouden doen. En ja dat moeten ze ook nog bewijzen, als ze de kans krijgen. Maar ik zie heus wel aankomen dat pvda en cda het samen op een akkoordje gooien.

  In dit geval gaat het niet om een hypotheekrenteaftrek enz, maar om het feit dat mensen beloofd is dat ze er op vooruit gingen (en zo dom waren het te geloven ook nog) en daarna honderden euro’s per jaar er op achteruit gingen door een zogenaamd rekenfoutje bij een nieuwe zorgverzekering. Deze honderden euro’s worden nu “gecompenseerd” met 52 euro en met een uitgestreken smoel roepen de heren en dames dat het een evenwichtig gebeuren is.

  Het evenwicht is bij dit kabinet totaal zoek. Diegenen die er niets van merken dat ze inderdaad er op vooruit gaan krijgen meer en diegenen die het niet kunnen hebben gaan er op achteruit. Dit is iets dat in een parralel universum misschien evenwicht heet, volgens newton slaat de balans hier de verkeerde kant op.

  Onze economie is voor een groot deel afhankelijk van de consumptie van onze eigen burgers en die consumptie zal echt niet hard groeien als een groot deel van de mensen niet eens normaal zijn rekeningen kan betalen, en zo snijden ze zelfs in de vingers van hun geliefde bedrijfsleven.

  een euro kan je inderdaad maar 1 keer uitgeven en 100 euro per maand minder zijn 100 euro’s die je vroeger wel uit kon geven en nu niet meer. daar krijg je er nu 4 van terug en moet je juichen dat die andere 96 nog steeds weg zijn? dat zou net stom zijn als maar constant roepen dat alles wel goed komt als jede hypotheekrenteaftrek weghaalt.

  Mijn energierekening bestaat voor bijna de helft uit allerlei belastingen. van het niet belastingen deel gaat dankzij het aardgas ook nog een groot gedeelte naar de staat, die dankzij de hoge olieprijs miljarden meer inkomsten heeft als gepland. hiervan zou zonder veel moeite een deel naar de mensen toe kunnen zodat ze eventueel quitte zouden kunnen spelen. Ik praat niet over zoet, maar over neutraal. Maar wij hebben liever dat de euro minder waard wordt door andere landen, met een veel te groot begrotingstekort als door ons eigen land. Wij moeten de anderen laten zien dat we geld over houden, terwijl een deel van het volk naar de voedselbank moet. Van de VVD weet je dit,

  Reactie door ipuntje — zondag 23 april 2006 @ 14.21 uur

 76. (vervolg, was weggevallen)

  van een partij die zich durft te vereenzelvigen met naastenliefde, normen en waarden zou je toch eigenlijk anders moeten kunen verwachten.

  Reactie door ipuntje — zondag 23 april 2006 @ 14.23 uur

 77. Ik heb niets tegen huizenbezitters.
  Ieder moet wonen.
  Maar ik heb er wel iets tegen, dat we allen meebetalen aan de huiseigenaren.
  Uiteindelijk vergaard die huiseigenaar bezit, en allen die meebetaald hebben vergaren niets.
  En hier durft het kabinet niets in te ondernemen.
  Want dat kost veel stemmen.
  Uiteindelijk stemmers die zich verrijken ten koste van allemaal.
  Want als je een huis bezit, dan heb je nooit finaciële problemen, je hebt eigendom en daarmee kan je bij elke bank een lening en of krediet krijgen om wat voor noden dan ook op te lossen.
  Als huurder heb ik dit voorrecht niet.
  En als mijn wasmachine kapotgaat, moet ik gaan lenen bij vrienden en bekenden, om een nieuwe te kunnen kopen.
  Maar we hebben wel allemaal meebetaald voor de voorrechten die een huiseigenaar heeft.
  Als die huiseigenaar oud is, verkoopt ie zijn huis, en kan ie gaan wonen waar ie maar wil in de wereld, en daar een huis kopen.(pensioen wordt wereldwijd uitbetaald)
  De huurder is nog altijd de dupe van het beleid wat op dat moment geld, en kan daar niet aan ontvluchten.
  Maar we hebben wel meebetaald aan de vrijheid die een huiseigenaar heeft.

  Reactie door Charlie — zondag 23 april 2006 @ 15.46 uur

 78. Jeroen, mijn punt heb ik geprobeerd duidelijk te maken d.m.v. de hypotheekrenteaftrek, maar ipuntje zegt het nog mooier. Inderdaad, jeroen, de sterkste schouders moeten de zwaarste lasten dragen en niet omgekeerd, zoals nu steeds meer gebeurt. Bedankt, ipuntje!

  Reactie door L.M. Lembeck — zondag 23 april 2006 @ 16.03 uur

 79. Ik vraag me eigenlijk af of je er beter op word als je gaat werken full time.
  Rond de 1100 euro en je kan alle belasting voordelen niet meer aftrekken als je 3 dagen zou werken.
  Een huur van 400 per maand,150 energie,300 eten,ziekenfonds 82,50 zonder tandarts,hondenbelasting en gemeentelijke belastingen 27,50 per maand.
  Hondenvoer 50 en dan hou je nog 50 euro over om te sparen voor nieuwe schoenen,broek,trui of andere kleding.

  Wen er alvast maar aan dat we slaven van de staat worden.
  Het enigste voordeel is dat we nog naar buiten kunnen om een blokje rondom de wijk te kunnen lopen.

  Die nieuwe werkprojecten van de gemeentes zijn niets meer als voortrajecten om voor een minimum loon aan de slag te kunnen gaan.
  Met behoud van uitkering kan je 2 jaar lang in dit traject geplaatst worden,zonder vervolg op een vaste baan.

  Dat zoethoudertje is een half opgerookte sigaar uit eigen doos en eigenlijk te gek voor woorden over hoe trots die dieven het voorstellen.
  Alsof we hun dankbaar moeten zijn.

  Ik denk dat onder het PVDA regime er ook niet veel meer zal veranderen.
  De ene kant geven ze het je en aan de andere kant pakken ze het dubbel af.

  Reactie door red pil — zondag 23 april 2006 @ 16.19 uur

 80. Van die PvdA hoef je in het geheel niets van te verwachten ! Die liggen geheel niet dwars op het huidige afbraak-strategie van Balkenelende strategie .
  Het is een volksverneukers partij

  Reactie door Fred — zondag 23 april 2006 @ 17.25 uur

 81. Het is opvallend hoe weinig tegengas de Pvda en W. Bos de afgelopen jaren hebben gegeven! Dit is toch geen oppositie voeren? Toch zien we de kiezer massal deze coalitie de rug toekeren. Het lijkt wel of de regerings partijen hun uiterste best doen niet herkozen te worden.

  Reactie door Baruch Abrahams — zondag 23 april 2006 @ 19.34 uur

 82. Beste Geert/Mad

  Komt misschien omdat ze geen eigen weblog hebben?

  Reactie door Anja — zondag 23 april 2006 @ 20.29 uur

 83. @ipuntje, lembeck

  Begrijp me niet verkeerd hoor, ik ben geen voorstander van dit kabinet. Althans zeker niet op alle punten. Hun zorg aanpak vind ik ook dramatisch.

  Maar eigenlijk, de sterkste schouders dragen al de zwaarste lasten. In ons progressief beslasting systeem betaald een veel verdiener veel meer belasting dan iemand anders. Daar moet je niet nog meer vandaan halen want dat is ook onrechtvaardig.

  Reactie door jeroen — zondag 23 april 2006 @ 20.40 uur

 84. In de dieren wereld en de planten wereld geld inderdaad dat de sterken nooit de lasten van de zwakste op zich zullen nemen en waar het eigen levens behoud voorop staat.
  Maar wie onze schepper ook mogen zijn, hij heeft de mensen in de vorm van duidelijk meer hersens de mogelijkheid gegeven om dit op te lossen.
  Bij een deel van de mensen werkt dit deel van de hersens nog niet goed.
  Het kan natuurlijk zo zijn dat dit door de voortschrijdende evolutie bij dit deel van de mensen nog moet gebeuren.

  Reactie door Jofels — zondag 23 april 2006 @ 22.53 uur

 85. @83 Jeroen
  Tuurlijk, we laten een dakloze zonder uitkering hetzelfde betalen als een miljardair.
  Dat is nu gerechtigheid nietwaar ?
  Werkt ook fijn, gaat er veel gebeuren met de infrastructuur.
  Je hanteert de voorbij fok argumentatie.
  Alweer een kloon ??

  Reactie door Toergenjev — zondag 23 april 2006 @ 23.43 uur

 86. jeroen@83

  Ik zou u aan willen raden, om in de wiskunde niet de fouten te maken die u in de Nederlandse taal maakt.

  Volgens eigen zeggen bent u hier in afgestudeerd, dus u weet dat elk puntje, elke komma die verkeerd staat, tot héél andere uitkomsten zal leiden als de bedoeling is.

  Met dit soort fouten, kan/kunnen de informatica en de wiskundige berekeningen de plank aardig mis slaan.

  Reactie door Anja — zondag 23 april 2006 @ 23.43 uur

 87. @84.
  In grote dierengroepen beschermen ze elkaar wel.
  Het kan een heel succesvolle strategie zijn om te overleven.
  Wat is de grootste zoogdierensoort ?
  Juist de mens.
  En wat willen onze Jeroentjes , ieder mens tot individuele predator maken.
  Eten of gegeten worden.
  Overigens is de meest succesvolle soort de Kakkerlak, als we zo door gaan krijgen we steeds meer verwantschap.

  Reactie door Toergenjev — zondag 23 april 2006 @ 23.48 uur

 88. @ Toergenjev

  Ik ben blij U hier weer aan te treffen!!
  Het is weer puur genieten!!

  Reactie door Wattenstaafie — maandag 24 april 2006 @ 0.05 uur

 89. @74 Madelief

  Bedankt voor je lieve reactie!

  Reactie door Wattenstaafie — maandag 24 april 2006 @ 0.41 uur

 90. @83

  Ik zou het helemaal niet erg vinden om over het bedrag dat ik meer als ruim € 50000 euro verdien 52% belasting te betalen. Ik ben zelfs blij dat ik 42% belasting mag betalen en niet 34,15%. Het houdt namelijk in dat ik ondanks dat ik er op achteruit ben gegaan toch nog leuke dingen kan doen voor mijn gezin. Als ik meer als 50000 euro binnen krijg, zou ik op rozen zitten.

  Diegenen die het geld dus met bakken binnen krijgen klagen dat ze zo veel aan belasting moeten betalen en rijden in een mercedes. Diegenen die alleen premies betalen moeten lopen en mogen niet zeuren?

  Ik gun iedereen die meer als 50000 euro per jaar verdient dat zijn belastingtarief omlaag gaat. Maar zoals je zelf aangaf een euro kan je maar 1 keer uitgeven en het lijkt me alleen maar rechtvaardig als die ene euro eerst terecht komt op plaatsen waar mensen, door toedoen van vooral deze regering in nood zitten en daarna te kijken naar diegenen die niet eens gemerkt hebben dat ze er eventueel op achteruit gegaan zijn. (meestal omdat ze er op vooruit gegaan zijn, en zelfs dat hebben ze niet gemerkt).

  Reactie door ipuntje — maandag 24 april 2006 @ 7.34 uur

 91. Hogere inkomens hebben overigens meer belastingaftrek posten van de arbeider .
  Een beetje creatief persoon met een hoog inkomen kan aardig wat terugkrijgen .

  Reactie door fred — maandag 24 april 2006 @ 18.41 uur

 92. Valse Profeten zullen opstaan,gelezen in de bijbel van Balkenende.
  Volgens mij heeft hij ze allemaal verzameld in het kabinet.
  Het kunnen ook Judas streken zijn,30 zilverlingen heeft hij terug gegeven aan het volk en 30 duizend zilverlingen strijkt hij volgend jaar zelf op.
  veel succs Jan Pieterman.

  Reactie door Herman — maandag 24 april 2006 @ 22.27 uur