Van vakbondsleider naar topverdiener

In 2003 ontving oud-premier Wim Kok bijna 100.000 euro uit zijn nieuwe commissariaten bij ING, KLM, TNT en Shell. Commissariaten die hij niet het volledige jaar uitoefende. In 2004 was dat wel het geval. Toen ontving Kok 161.115 euro, al meer dan Balkenende nu. In 2005 ging die beloning met 28 procent omhoog tot 206.256 en in 2006 komt daar nog eens 21,6 procent bij op 250.889 euro. Daarmee verdient Kok dus 84 procent meer dan zijn opvolger Balkenende. (VEB)

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

dinsdag 25 april 2006 :: 10.50 uur

51 Comments

51 reacties

 1. Kok heeft ons land meer kwaad dan goed gedaan. Dat geld zowel voor zijn vakbondswerk, alsmede zijn politieke werkzaamheden.
  Maar hij heeft er wel wat aan overgehouden zo te zien. Verdiend? – waarmee???
  Gewoon arrogante hebzucht dus.
  Groet,
  Amita

  Reactie door Amita — dinsdag 25 april 2006 @ 11.08 uur

 2. Lekker sociaal hé !
  Ik heb de indruk dat al die sociale figuren eigenlijk stiekeme vvd’ers zijn, maar niet het lef hebben om het te vertellen.
  En hoe meer die lui in de top graaien, hoe duurder allerlei wordt (t’geld moet toch ergens vandaan komen), met als resultaat dat de kleine arme man steeds de dupe zal zijn, en afhankelijk is van de goodwil van het kabinet.
  En zo kan het kabinet zichzelf een goed gevoel aanpraten, als ze de kleine man weer een fooi geven.

  Reactie door Charlie — dinsdag 25 april 2006 @ 11.13 uur

 3. Je kan Wim niks verwijten. Als je het aangeboden krijgt moet je het dan maar links laten liggen, weinig mensen die dat doen.

  Of hij ons land goed of kwaad heeft gedaan is een andere discussie, je moet je afvragen waarom bedrijven uberhaubt zoveel willen betalen voor een opgeklommen vakbondsleider….

  Reactie door jeroen — dinsdag 25 april 2006 @ 11.16 uur

 4. Tijdens de regeerperiode van Kok, heeft hij als persoon Nederland redelijk vertegenwoordigt in het buitenland. Als quasi socialist kwam hij aardig over, bij links en rechts. Daar heeft hij dan ook een salaris voor gekregen dat in mijn ogen evenredig is aan zijn prestaties, niets meer en niets minder.
  Balkenende daar in tegen zou er goed aan doen om een deel van zijn salaris in te leveren omdat hij Nederland op een knullige manier en door schaamteloos met gereformeerde attitude ons land belachelijk heeft gemaakt. Maar dit terzijde.
  Kok heeft met het afschudden van zijn ideologische veren maar gelijk een andere jas aan getrokken. De jas van de kapitalist, met bont gevoerde kraag. Zijn aanpassingsvermogen kent geen grenzen, gelijk een kameleon. Waarschijnlijk was de routekaart voor zijn verdere plannen al klaar. Als acteur zou hij ook wel goed terecht zijn gekomen.

  Reactie door Gandalf — dinsdag 25 april 2006 @ 11.24 uur

 5. Op zich is dit niets nieuws. De meeste ex-bewindslieden laten zich fêteren met allerlei commissariaten, waarvoor zij soms nauwelijks meer hoeven te doen dan het gebruik van hun naam toestaan.
  De vraag is alleen: valt dit tegen van PvdA-er Wim Kok? Wat mij betreft niet. Ik had niets anders verwacht. Toen hij begin jaren negentig “de ideologische veren van de PvdA afschudde” (welke veren toch al nog maar heel weinig met socialisme hadden te maken) en de verslechtering van de WAO doordrukte was het volslagen duidelijk.

  Reactie door Olav Meijer — dinsdag 25 april 2006 @ 11.26 uur

 6. 2@jeroen
  Hij heeft alles juist links laten liggen!

  Reactie door Arie — dinsdag 25 april 2006 @ 11.32 uur

 7. hij zal wel een pensioengat hebben

  Reactie door chantal — dinsdag 25 april 2006 @ 11.34 uur

 8. wat ik me afvraag en dat geldt niet alleen voor Kok, in hoeverre werden/worden politieke besluiten beïnvloed door bedrijven die politici “omkopen” met beloftes voor lucratieve baantjes na de politiek.

  Wordt de politiek niet zuiverder als, naast het verbod op neveninkomsten tijdens hun politieke loopbaan, ook een verbod komt op inkomsten uit dit soort baantjes na de politieke loopbaan. Misschien een iets ruimere wachtgeldregeling, maar dan politiek waar geen twijfel kan bestaan over de beweegredenen van de politicus.

  Reactie door ipuntje — dinsdag 25 april 2006 @ 11.35 uur

 9. Geachte Jan, waar maak je je toch druk om? Die man gedurende zijn premierschap kei- en keihard gewerkt (dubbele werkweken van min. 80 uur) in het landsbelang. Dat voor een paar schamele centen waar hij gedurende die jaren nooit de tijd voor heeft gehad om het uit te geven. Mag hij in de herfst van zijn leven dan eindelijk eens wat geld verdienen voor zichzelf en zijn familie?

  Reactie door Penguin — dinsdag 25 april 2006 @ 11.54 uur

 10. Heel lang geleden had ik een baantje bij de post op Schiphol. Wim Kok was toen nog vakbondsleider.

  Op mijn werk vertoefde ook een 60-jarige man die de oorlog nog had mee gemaakt en daaruit zich had ontwikkeld als uiterst links (toen nog communistisch). Ik zal nooit vergeten de mening die hij had over Wim Kok.
  “Ach die schlemiel is niet links of vertegenwoordigd de arbeiders. Die zak is er alleen maar op uit om minister president te worden en daarna zijn zakken te te vullen”.
  Wat een visie!!

  Als ik over Kok lees of hoor denk ik altijd terug aan zijn woorden die zo waar zijn gebleken, de goeie man bracht mijn politieke realiteit (bewustijn) op 19-jarige leefttijd met een grote sprong voorwaarts.

  ik loop niet weg met de S.P. (achterban) maar het siert de SP staf dat het zichzelf
  maar een gedeelte van de inkomsten toekent.
  En ik zie Jan M. niet zo snel over 20 jaar een lucratieve baantjes na de politiek te nemen.

  Ik denk trouwens dat Jan M. waaarschijnlijk nog op 80 jarige leeftijd met zijn schoen op de tafel gaat slaan als die het niet een is met de parasieten.

  Reactie door rommel — dinsdag 25 april 2006 @ 12.07 uur

 11. Reactie van Penguin (8)

  in het landsblang ?
  Jij bent zeker D66-er

  Reactie door Alexander — dinsdag 25 april 2006 @ 12.09 uur

 12. Eerst was Kok links aan het lullen en links zakken aan het vullen (van belastinggeld profiteren als politicus). Nu is hij eindelijk rechts aan het zakken vullen op de markt!

  Reactie door mathijs ter wee — dinsdag 25 april 2006 @ 12.13 uur

 13. Reactie van Penguin (8)

  Waneer kom ben jij boven uit je ijsschots gekropen?
  Een paar schamele centen is wat ik verdien…
  Niet Wimpie Fok…!

  Reactie door rommel — dinsdag 25 april 2006 @ 12.26 uur

 14. Erger je niet maar wees slechts verwonderd. Als niets iets wordt, berg je dan maar. Van timmermanszoon via een opleiding Nijerode, Minister President naar kampioen inspee zakkenvuller, daarvoor moet je sterk in je schoenen staan om niet van je geloof te vallen. Het socialisme heeft vele valse profeten gekend maar dat komt ook bij het christelijkegeloof voor. En zolang het volk hem toejuicht als zijnde de ware verkondiger, kun je beter lid van de SP worden dan kun je met een gerust hart slapen gaan, dat je de arbeidersklasse niet belazerd hebt.

  Reactie door Henk Hiensch — dinsdag 25 april 2006 @ 12.34 uur

 15. Wat mij nog het meeste stoort zijn de karaktereigenschappen die je moet bezitten om in zulke hoge posities terecht te komen. Als je nog redelijk onderaan bungelt moet je ontzetten kontkruiperig gedrag vertonen en altijd gaan voor een gulden middenweg bij conflicten. Vandaar dat het me niks verwondert dat mr. poldermodel himself een graag geziene gast is in de topkringen. Ik was zelf ook ooit eens een aanstormend talent in het bedrijfsleven, maar kon mezelf niet in de spiegel aankijken als ik mee moest slijmen, dan kom je er ook niet. Bij topoverleg was het dan:” Ze is wel heel goed, maar ze kan niet met mensen overweg.” Wat ze daar mee bedoelden was dat ik graag mijn lunchpauzes hield tussen het productiepersoneel en niet tussen het management dat praatte over hun nieuwste boot. Een leuke carriere kun je dan echt vergeten.

  Reactie door kaatje — dinsdag 25 april 2006 @ 12.40 uur

 16. Beste penguin, De goede man heeft dan misschien wel 80 uur per week in die stoel gezeten, maar het grootste deel van die tijd heeft hij gewoon zitten slapen. Die man weet gewoon niet wat “werken” is, laat staan “hard werken”, voor de vakbondsleden heeft hij ook nooit iets goeds gedaan.
  Hij heeft ze gewoon verraden.
  Groet,
  Amita

  Reactie door Amita — dinsdag 25 april 2006 @ 12.41 uur

 17. En toen dacht na het lezen van de Volkskrant deze ochtend, het artikel “Managers souperen deel winst in vorm van opties en aandelen”
  De leugen gaat nog zo snel, de waarheid haalt de leugen altijd in. Maar deze keer heeft het wel heel lang geduurd. Want vervolgens wordt verwezen naar “Trotski krijgt alsnog gelijk”.
  Toch nog eens herlezen het boek “Het verval der kapitalistische beschaving” geschreven door Sidney en Beatrice Webb in 1923.

  Reactie door Henk Hiensch — dinsdag 25 april 2006 @ 12.54 uur

 18. Ik las net weer een stuk van Alex Jones over een totale slavenwereld.
  Deze figuren die de PVDA/vvd/cda etc promoten,zijn er voor om de burger een werkslaaf te maken.
  Ze kunnen heel mooi een verhaaltje vertellen om de burgermassa iets op de mouw te spelden,maar ondertussen zijn ze hun eigen toekomst aan het veilig stellen.
  Wat is er eigenlijk gebeurt in de periode PVDA.
  Dat de grootkapitalisten nog beter zijn gevestigd door bv wim Kok.
  Daar heeft hij zijn toekomst ook aan te danken.
  Je heb nu het CDA en die streeft ook voor een toekomst na een regeer periode.
  Zijn we er beter op geworden.
  Alles is nog slechter gegaan met de normale burger.
  Wie is er beter op geworden.
  Weer de grootkapitalisten.

  Nu heb je clown Wouter Bos die een afghanistan oorlog promoot,omdat Koffi Annan hem persoonlijk heeft gevraagd.
  Hij zegt er niet bij dat in opdracht van het Shell concern waar hij jarenlang heeft gewerkt,plannen heeft om een pijplijn te bewerkstellen.

  http://www.vredesactie.be/view.php?lang=nl&artikel=48

  Even voor de duidelijkheid.
  De nieuwe wereld orde is een linkse en rechtse organisatie,die er zelf beter op worden door burgers te onderdrukken.
  Meer afnemen is minder delen.

  Wat zou je moeten verwachten als de PVDA in 2007 aan de macht komt.
  Lagere Huur,lagere energiekosten,lagere benzineprijzen,belastingverlaging voor alle burgers,hypotheekrente aftrek afschaffen,etc en etc.
  Vergeet het maar,want alles draaid het zelfde door en er worden wel weer nieuwe methode’s bedacht om de burger te treffen in zijn portomonee,om zichzelf te verrijken.
  Ondertussen werken wij voor minder geld en langer door.

  Reactie door red pil — dinsdag 25 april 2006 @ 12.55 uur

 19. Ik heb niets tegen loonstijgingen van twee cijfers, zolang dit voor alle werknemers het geval is. En dat is waar de schoen wringt. Kok is een profiteur.

  Reactie door Maarten — dinsdag 25 april 2006 @ 13.57 uur

 20. Even een vraag tussendoor:
  wat doen de leden van zo’n commissariaat eigenlijk?
  Is het iets bestuurlijks naast de directie van het bedrijf?

  Reactie door Pineut — dinsdag 25 april 2006 @ 15.20 uur

 21. @ Pinuet (20):

  Zie:
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Raad_van_Commissarissen

  Reactie door Olav Meijer — dinsdag 25 april 2006 @ 15.38 uur

 22. Jammer Jan dat je zogenaamde bevlogenheid altijd doorspekt is met afgunst. Maar je krijgt er de handen wel mee op elkaar en daar is je het om te doen en dat begrijp ik best. De maatschappij als dichotomie van slachtoffers en profiteurs. Was het maar zo simpel….

  Reactie door Robert de Vries — dinsdag 25 april 2006 @ 15.53 uur

 23. 20. Pineut, die leden van commissariaten zetten strategieen uit. Vaak kan je een leuk werkgroepje formeren van een binnendienstmedewerker, iemand van inkoop, iemand van de productievloer, iemand uit het magazijn, iemand van debiteurenbeheer en iemand van planning om tot dezelfde zo niet betere resultaten te komen. Alleen van een groepje van onderaf wordt het weggelachen door een MT, als Kok en consorten echter iets verzinnen, is het meteen top.

  Reactie door kaatje — dinsdag 25 april 2006 @ 15.55 uur

 24. Meneer de Vries, als Jan afgunstig was, zou hij zijn eigen salaris wel volledig in zijn zak steken en meegaan met 30% extra. Je zwetst dus uit je nek.

  Reactie door kaatje — dinsdag 25 april 2006 @ 15.56 uur

 25. Jan, het is belangrijk dat het gedrag van de PvdA-er Wim Kok een electorale associatie oproept met de SHELL man en de voormalige ministeriele rechterhand van Gerrit Zalm , Wouter Bos.
  Jullie moeten met die 15 zetels die nu in het vooruitzicht liggen geen genoegen nemen,anders worden jullie linksom en rechtsom gepasseerd.
  Een stem op de PvdA is zo een stem op de VVD of CDA!!!!

  Reactie door Maan Arkenbosch — dinsdag 25 april 2006 @ 16.14 uur

 26. Pineut en Kaatje,
  Commisarissen worden benoemd door (groot)aandeelhouders, en hebben als taak de bedrijfsleiding te controleren en bij te sturen, om zo te zorgen dat het door de aandeelhouders bepaalde beleid wordt uitgevoerd.
  Groet,
  Amita

  Reactie door Amita — dinsdag 25 april 2006 @ 17.04 uur

 27. In de praktijk hebben ze een grote hand in het bepalen van de bedrijfsstrategie Amita. Vnzelfsprekend dienen zij daarin degenen die hen benoemt hebben, natuurlijk niet de werknemer.

  Reactie door kaatje — dinsdag 25 april 2006 @ 17.10 uur

 28. Olav, Kaatje en Amita, dank voor de link c.q. uitleg.
  Dat schept wat duidelijkheid. Weet ik nu in ieder geval waar zo’n commissaris voor wordt ingehuurd.

  Ik heb zo het vermoeden dat een bedrijf ook heel goed kan zonder zo’n Raad van Commissarissen.

  Reactie door Pineut — dinsdag 25 april 2006 @ 17.21 uur

 29. Zou het gebrek aan verontwaarding in de media komen omdat het op tv presenteren van een elitaire nieuwsrubriek ook al 2x het salaris van de minister president oplevert.

  Reactie door Sprut — dinsdag 25 april 2006 @ 17.34 uur

 30. stja en over een jaar staan hier nog hogere cijfers van gevluchte vakbondleiders .LODEWIJK DE WAAL ,DOEKLE TERPSTRA .voor degene die menen kok een veer in zijn kont te moeten steken raad ik aan om naar sebrenica op vakantie te gaan !als laatste als je van een kind een KWARTJE(van kok)leend heeft het een grote inpackt als je het niet terugbetaald .en ik ben kinderachtig!of het moet zijn dat je in toeval geloofd dat een toenmalige premier een kwartje boven op de benzine prijs zet en later bij de MARKTLEIDER !shell gaan werken .

  Reactie door ,texas,henkie — dinsdag 25 april 2006 @ 17.44 uur

 31. @ 22

  Hoe ingewikkeld wil jij het dan maken om wat krom is toch recht praten?

  Reactie door Ed Sorrento — dinsdag 25 april 2006 @ 17.56 uur

 32. 31 moet zijn aan 9.

  Reactie door Ed Sorrento — dinsdag 25 april 2006 @ 17.58 uur

 33. Ja het is een opvallende zaak maar nog niets bij vergeleken wat het koninklijk huis binnen haald. In dit verband moet ik ook denken aan onze vriend Paul Rosenmoller die er tegenwoordig ook lekker wat bijverdiend met zijn minikredieten-comitee waarin ook prinses Maxima er lekker op vooruit gaat. Laten wij overichens niet vergeten dat de oud-vaandrich Wim Kok ook veel goeds heeft gedaan in zijn vakbondstijd. Als premier keek hij de kat uit de boom en sloot zich aan bij de meerderheid. Joop den UYl zou zeggen: “Niets menselijk is mij vreemd.” Wie is er niet gek op een extraatje?

  Reactie door Baruch Abrahams — dinsdag 25 april 2006 @ 18.18 uur

 34. Ik heb hier eigenlijk niet zoveel moeite mee.
  Het blijven ‘peanuts’ bij wat in het bedrijfsleven wordt verdiend en al helemaal door lieden die zelf hun salaris met gemiddeld 100 procent in de laatste 3-4 jaar hebben opgeschroefd in de de overheids en semi-overheidsinstellingen.
  Laat Kok.
  Kijk naar die andere bloedzuigers.
  Want veelal gewoon ONS geld!

  Reactie door Don Q — dinsdag 25 april 2006 @ 18.37 uur

 35. Trouwens mijn oma zei ooit eens;

  OK, ik wil niet in herhalingen treden.

  Reactie door Don Q — dinsdag 25 april 2006 @ 18.38 uur

 36. Beloning in de vorm van aandelen en opties voor hogere managers neemt een steeds grotere hap uit de winsten van bedrijven. Dat was het vorig jaar ruim 1 miljard euro.Dat is 25% meer dan een jaar eerder. Managers van VNU, Reed Elsevier en Numico doen via lucratieve .aandelenplannen relatief de grootste greep uit de bedrijfskas.
  Dat is geen goed nieuws voor de pensioenfondsen, welke de premies van Piet Minima en Jan Modaal moeten beleggen om een redelijk,(helaas niet waardevast) pensioen straks te kunnen betalen.
  Het wordt de hoogste tijd dat aan deze legale diefstal een halt wordt toegeroepen.
  De aandeelhoudersvergaderingen moeten meer bevoegdheden krijgen.De pensioenfondsen moeten gezamenlijk met andere grote investeerders optreden,anders komt aan deze geldwolverij geen einde.
  De kleine pensioentrekker heeft uiteraard weer het nakijken!!!

  Reactie door Maan Arkenbosch — dinsdag 25 april 2006 @ 18.44 uur

 37. Kok kan nog zo veel verdienen,

  heel nederland zal hem altijd herinneren als de man die de zinloze projecten erdoor drukte, de Betuwelijn, de TGV.

  Onverwoestbare monumenten van slecht leiderschap.

  Wat is die betonnen rand daar, Opa ?

  Ach jongen, lang geleden waren er twee slechte mensen, Kok en Netelenbos….

  Reactie door willems — dinsdag 25 april 2006 @ 18.50 uur

 38. De mooiste beschrijving van Kok kwam van Komrij,
  toen Kok, in zijn hart o zo blij, met een bedroefd gezicht de dood van Fortuyn verkondigde:

  De zittende politicus

  Hij heeft nog nooit gedanst. Hij kent zijn doel.
  Nog nooit is op zijn vale klerkensmoel
  Zomaar een lach verschenen, maar die nacht,
  Nadat de gek de nar had omgebracht,
  Kroop hij zijn bed uit, glimmend van de pret,
  En maakte hij onbespied een pirouette.
  Dank, dank, riep hij, het monster is geveld.
  Hij oefende het woord ‘geschokt’ voor morgen
  En sliep als twintig ossen kunnen slapen.
  Straks is hij, voor de camera, vol zorgen.
  Natuurlijk is hij zwaar tegen geweld.
  Daar klinkt verdomd weer zijn belegen lied.
  Hij loopt op straat, ondragelijk rechtschapen,
  En ziet nog steeds het echte monster niet.

  > Gerrit Komrij

  Reactie door willems — dinsdag 25 april 2006 @ 18.55 uur

 39. Door het FNV krijg ik soms ook een beetje tabak van rood.
  Maar nog niet van een tomaatje.
  Al heb ik het gevoel dat de SP te vaak en onterecht de FNV in de armen neemt.

  Reactie door Jofel — dinsdag 25 april 2006 @ 19.01 uur

 40. Er zou eigenlijk een maximum inkomen moeten komen alles wat je meer verdient (krijgt) moet 100% belasting over betaald worden.

  Reactie door Dromer — dinsdag 25 april 2006 @ 20.40 uur

 41. Oud-premier Kok? Voor mij een linkse rechtsafganger.

  Reactie door Bas — dinsdag 25 april 2006 @ 21.08 uur

 42. @36 Maan Arkenbosch.

  Zo,n 10 jaar geleden schrokken de vakbonden van de extreme salarissen van het management pensioenfondsen directies.
  Maar acties ondernemen ho maar. Het is een kliek, die elkaar gedekt houdt.
  Ons kent ons. Ook nu met het nieuwe zorgstelsel laten zij de oudjes zakken als eeen baksteen. Gepensioneerden zijn kosten en hebben geen rechten.

  Reactie door Henk Hiensch — dinsdag 25 april 2006 @ 21.09 uur

 43. @29 Sprut.
  Dat lijkt mij ook. Ik heb de indruk dat de actualiteitenprogramma’s zijn gekidnapped door de groot verdienende presentatoren en redacteuren. Mensen als Witteman schudden langzamerhand ook hun ideologische veren af. Het wordt tijd voor een omroep a la SP.
  Goedemorgen overigens.

  Reactie door Gandalf — woensdag 26 april 2006 @ 6.34 uur

 44. @ red pil

  Ik zou voorzichtig zijn met termen als “grootkapitalisten” als ik u was. Deze is namelijk misleidend. Op de vrije markt ontstaan er zogenaamde “nulwinsten” zoals we dat in de economie noemen. De vrij markt is dus niet zo iets als de belangen van de kapitaal bezitters beschermen. Wil je de grootkapitalisten beschermen, dan heb je overheidsinterventies nodig. Voornamelijk gaat het hier dan om monopolie vorming.

  Reactie door Mathijs ter Wee — woensdag 26 april 2006 @ 11.32 uur

 45. @ Dromer

  Uw voorstel is zinloos. Mensen gaan dan namelijk niet bruto boven dat inkomen verdienen, dus komen er ook geen inkomsten binnen. Bovendien, al deze belasting word inefficient uitgegeven.

  Reactie door Mathijs ter Wee — woensdag 26 april 2006 @ 11.35 uur

 46. Willems, wat een prachtig gedicht van Gerrit Komrij, bedankt!

  Reactie door kaatje — woensdag 26 april 2006 @ 12.23 uur

 47. Ik ben het eens met de eerste comment. Kok heeft ons land weinig goeds gedaan. Onder hem heeft Nederland stil gestaan. Economische groei onder hem was de verdienste van ondernemers en werknemers van Nederland, die goed gebruik maakten van de internet boom. Kok is gewoon een hele matige MP geweest. Het enige dat mij verbaast, is dat er zo weinig mensen zijn die dat ook zeggen.

  Reactie door jimmy — woensdag 26 april 2006 @ 15.36 uur

 48. Kameleon verkleurt bij aanwezigheid van geld : zoals eerder gezegd ;De PvDa zit vol met Kameleon’s
  Gewoon van meer walletjes eten en vaak wordt een leuke baan al geregeld als deze figuren in dienst zijn van de staat der Nederlanden .

  Ministers en staatssecretarissen zijn eigenlijk kleine ondernemers ,die de middelen en het geld gebruiken om later een leuke baan in het bedrijfsleven te krijgen :

  En voor wat betreft KOk , het is gewoon een COCK !

  Reactie door Fred — woensdag 26 april 2006 @ 18.06 uur

 49. Beroepspolitici….
  Een media training, hier en daar wat bevlogen woorden, het landsbelang laten prevaleren…….
  Idealen verkwanselt, opstap naar het grote geld, dubbele of driedubbele agenda’s, minachting voor diegenen die je zou moeten vertegenwoordigen, de doodsteek voor alles wat oprecht en integer is.
  Een vieze rottende geur achterlatend op de principes.
  Dat is wat Kok is, maar zovelen met hem, Rosenmuller, Ina Brouwer, Jorritsma, etc.
  Ter linker en ter rechter zijde.
  Een samenleving en cultuur doordrenken met achterbakse spelletjes met maar 1 doel , eigen belang.
  Zolang het maar rinkelt.

  Reactie door Toergenjev — woensdag 26 april 2006 @ 23.44 uur

 50. Dachten jullie nou echt dat Woutertje Bos anders is als Wim Kok ?
  Erg naief !
  Sociaal democraten zijn altijd het onbetrouwbaarst geweest ook in duitsland tijdens de opbouw van het Hitler imperium 40/45.
  De enige die meestal echt links waren de communisten.

  Met Vriendelijke Groet !

  Reactie door Peter Grootheest Junior ! — donderdag 11 mei 2006 @ 7.48 uur

 51. Carpal tunnel syndrome…

  I am Karin, very interesting article that contained the information I was searching for in Google, thanks….

  Trackback door Carpal tunnel syndrome — dinsdag 27 juni 2006 @ 23.42 uur