Man met een missie

Marathon365

Richard Bottram gaat 365 marathons in 365 dagen lopen om geld op te halen voor onderzoek naar kanker en ondersteuning van patiënten. Zijn partner overleed een jaar eerder aan longkanker.

Vanaf vandaag start Richard met promotielopen ter ondersteuning van zijn doel. Vanaf zondag 30 juli zal hij een jaar lang elke dag een marathon lopen.

Vanuit hier een welgemeend succes!
Maar of het gezond is…?

Meer informatie op de website: Marathon365

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

maandag 01 mei 2006 :: 11.43 uur

14 Comments

14 reacties

 1. Prachtig en heel veel succes!
  Het lichaam is echter niet gebouwd op dit soort inspanningen, ik hoop dat hij het zelf overleeft.

  Reactie door kaatje — maandag 1 mei 2006 @ 11.48 uur

 2. een nobel streven,maar ik ben bang dat elke dag een marathon//hardtlopen??,een tikkltje te veel is voor je lijf,
  alhoewel,het zal toch neem ik aan ook gewoon lopen zijn,anders lijkt het mij verrekte zwaar,

  Reactie door ad — maandag 1 mei 2006 @ 12.27 uur

 3. Lijkt me niet zo gezond, de beste man is suicidaal, maar in geval van overlijden kan allicht een nabestaande weer een actie gaan voeren voor hartpatienten.

  Reactie door Sonja — maandag 1 mei 2006 @ 14.25 uur

 4. Sonja@3

  Vermoedelijk is dat misschien de bedoeling.

  Afgezien daarvan, het blijft een grandioze prestatie, om daar aan te beginnen is moed voor nodig.

  En geen cigaretten roken, zoals zijn partner?

  Reactie door Ouwe Dirk — maandag 1 mei 2006 @ 14.35 uur

 5. @4 Oude Dirk.

  Als je antwoord op Sonja juist is, suïcidaal dus, dan lijkt me er niet veel moed voor nodig.

  Dat zijn vriend heeft gerookt lees ik nergens en lijkt me een beetje te gek zo’n conclusie.

  Hij kan gewoon longkanker hebben gekregen , hij kan in een grote stad hebben gewoond, hij kan op het werk stoffen, b.v. asbest of hydrazine, binnen hebben gekregen enzovoorts. Het op voorhand aannemen dat het wel roken zal zijn gaat veel te ver. Er is maar één heldere constatering zijn vriend is gestorven aan longkanker ( en dan een hele dikke punt) .

  Roelf

  Reactie door R. van Bergen — maandag 1 mei 2006 @ 15.27 uur

 6. Zelfs als Richard B. de marathon zou lopen in een ‘gewoon’ wandeltempo van zo’n 6-8 km per uur dan is het nog een grote opgave om dit een jaar lang te kunnen volhouden.

  Producenten van bijvoorbeeld energiedrankjes zullen ongetwijfeld zijn actie graag willen sponsoren, en vanuit hun belangen hopen op een goede en gezonde afloop van zo’n lange marathon. Want dat is natuurlijk de beste reclame voor fabrikanten van (voor de mens) ‘energy-boosting’ produkten, die steeds opnieuw zoeken naar de perfecte belichaming van de ‘enerqy-boosting’ mens (en consument). Een ideaal waar matigheid niet bij past, wel een leven dat continu gericht is op het bereiken van een nieuwe grens, een maximum dat steeds verder verlegd moet worden.

  Het is het leven van een motor die steeds weer opnieuw moet worden opgevoerd om nog snel en goed presterend te kunnen zijn.

  Reactie door David Tompot — maandag 1 mei 2006 @ 17.58 uur

 7. Roelf@5

  Ach natuurlijk ben ik het met je eens, het was dan ook een geheel misplaatste grap van mij.

  Reactie door Ouwe Dirk — maandag 1 mei 2006 @ 19.23 uur

 8. Dit grenst aan waanzin

  Reactie door ReneR — maandag 1 mei 2006 @ 21.45 uur

 9. Wat een walgelijke reacties staan er tussen. Heb respect voor deze man. Ik sta voledig achter zijn actie. En als je je schaamt voor misplaatste grappen, maak dan als de sodemieter in ieder geval wat geld over. Doe ik in ieder geval wel !!
  Ton

  Reactie door Ton Visser — woensdag 14 juni 2006 @ 13.01 uur

 10. Ik wens Richard heel veel sterkte tijdens de loop. Hij wordt in ieder geval heel goed begeleid door zijn broer Eric.

  Groeten Wouter

  Reactie door Wouter — zondag 2 juli 2006 @ 14.33 uur

 11. Nou wil ik toch even reageren op al die onzin berichten van hierboven. Voordat je conclusies gaat trekken over iemand die je helemaal niet kent moet je eerst eens even nagaan waar het over gaat. De partner van Richard was toevallig een vrouw, genaamd Elise. Zij rookte niet en leefde erg gezond. Ik wil gewoon kwijt dat dit nergens over gaat. Denk even na voordat je zulke dingen schrijft want je doet er een hoop mensen veel verdriet mee!!!!

  Reactie door danielle — maandag 31 juli 2006 @ 14.42 uur

 12. Richard van nabij meegemaakt tijdens zijn promoloop in mei en ik geloof helemaal dat het hem lukt. Hij loopt welliswaar de marathon afstand maar niet op marathonsnelheid. Hij is zeer verantwoordelijk en luistert erg goed naar zijn lichaam. Wat rest is diep ontzag voor een dergelijke actie… Steun hem!!!

  Reactie door norbert — dinsdag 8 augustus 2006 @ 14.40 uur

 13. Ik neem mijn petje af voor wat Robert Botram doet. Verder vind ik het belachelijk dat mensen heel makkelijk vinden dat iemand zich zo de vernieling in loopt!! Informeer jezelf eerst goed over een onderwerp voordat je een oordeel velt.

  Robert, ik zou zeggen ga zo door, het is een fantastisch doel en ik ben er zeker van dat je het zult halen, mede dank zij de goede organisatie en ondersteuning die je onderweg krijgt.

  Monique

  Reactie door Monique — woensdag 6 september 2006 @ 8.07 uur

 14. Jaja,

  Er staan hier idd een aantal reacties getyped die duidelijk aangeven dat de typers/typsters de persoon in kwestie niet kennen. En wellicht is het dagelijks lopen van een marathon niet super gezond, maar om woorden als suicidaal te gebruiken gaat wel wat ver. Het zal erg veel vergen van Richard en waarschijnlijk vooral mentaal, maar ik heb hem kort mogen ontmoeten in zijn trainingsmaand door met hem mee te lopen. Hij heeft controle over wat hij doet, heeft prima begeleiding en put volgens mij enorm veel kracht uit de vooral positieve reacties.

  Als ik de ietwat negatieve typers een tip mag geven is het hetvolgende; Zoek Richard eens op, spreek eens met hem zodat je mening/standpunt wellicht wat breder en steviger onderbouwd wordt en (wellicht) wat aanpassing behoeft.

  Met vriendelijke groeten,

  Marlon Roels

  Reactie door Marlon — donderdag 21 september 2006 @ 22.00 uur