Overblijfselen van Paars

Kok

Het is reces. De Tweede Kamer wordt schoongeveegd en zo komen er soms verrassende dingen tevoorschijn.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

dinsdag 02 mei 2006 :: 11.17 uur

33 Comments

33 reacties

 1. Wat is dat?
  Een spookbeeld?
  Een echo uit het verleden?
  Een wederopstanding?
  Een waarschuwing van “gene zijde”?
  Of zo maar ouwe rommel?
  Groet,
  Amita

  Reactie door Amita — dinsdag 2 mei 2006 @ 11.41 uur

 2. Het paarse geweten van Wouter Bos

  Reactie door Johnito — dinsdag 2 mei 2006 @ 11.45 uur

 3. …en dan ineens valt er een paars lijk uit de kast. Hoewel, het staat nog wel, maar misschien erg wankel intussen, op een voetstuk. Bijna vastgeklonken met die bekende lijm van paars en zo goed hechtend dat ook dit kabinet inmiddels veelvuldig deze lijmtube van paars heeft weten aan te spreken. Zo blijven de ministers tenminste stevig op een voetstuk geplaatst en altijd met beide benen op de grond, zoals door sommige van de huidige ministers ook nog vaak met trots verkondigd wordt als er eens kritische vragen worden gesteld door leden van de Tweede Kamer of door journalisten uit de media.

  Reactie door David Tompot — dinsdag 2 mei 2006 @ 12.31 uur

 4. Nou maar hopen dat ze daar eens goed opruimen.
  Ik heb nog wel wat tips .

  Reactie door fransiscus — dinsdag 2 mei 2006 @ 13.04 uur

 5. En toen bleek……………….

  Wiens brood men eet, wiens woord men spreekt.

  Maar dat deed hij al lang, toen hij zijn “veren” kwijt raakte.

  Reactie door Ouwe Dirk — dinsdag 2 mei 2006 @ 13.28 uur

 6. Weggeworpen briefjes uit hoeken en gaten, met daarop: verwensingen,scheldpartijen, verkeerd geinterpreteerde informatie, telefoonnummers, liefdesverklaringen, slijmerijen, smiespel berichtjes, samenzweringen, belachelijk makingen, schertstekeningen, cartoons, roddel en achterklap, deals en eet en drinkafspraakjes, kledingtips en mondsnoerpogingen.

  fijn reces allemaal!

  Reactie door e.krul — dinsdag 2 mei 2006 @ 13.29 uur

 7. Hij wist wat hij deed !
  Een van de grote mollen in de arbeiderspartij : hielp mee met het poldermodel voor de arbeider monddood te maken !
  Een vies mannetje : een zakkenvulletje ; zo is die Bos ook .

  Reactie door Fred — dinsdag 2 mei 2006 @ 14.30 uur

 8. Als ik het goed heb was deze heer minister van financien in het het laatste kabinet Lubbers en verantwoordelijk voor het verlagen van het financieringstekort na een lange periode van CDA/VVD wanbeleid en gaf hij de aanzet naar een periode van welvaart in Nederland? Was deze meneer als premier destijds niet beroemd om het voortvarende beleid van Nederland dat er voor zorgde dat de economie hier bloeide terwijl die in de rest van Europa een stuk minder was?

  Het is tegenwoordig nogal in om Kok overal de schuld van te geven, maar persoonlijk vond ik hem een goed politicus.

  Reactie door Sjouke — dinsdag 2 mei 2006 @ 15.02 uur

 9. Of zou Wim Kok hetzelfde LOT hebben ondergaan als LOT in de bijbel: veranderd in een zoutpilaar, omdat hij bij zijn vlucht uit Sodom omkeek? (Bijbel, Genesis).
  Onder Sodom (en Gomorrah) moeten we in Nederland anno nu het paarse kabinet verstaan, natuurlijk….. :)

  Reactie door Olav Meijer — dinsdag 2 mei 2006 @ 15.12 uur

 10. Sjouke, de economie groeide ondanks Kok, niet dankzij. In zijn tijd schoten de internetbedrijven en adviesbureaus als paddestoelen uit de grond. Nederlanders zijn van nature voorlopers met een sterke ondernemingsgeest; daar hadden we de groei aan te danken.

  Reactie door kaatje — dinsdag 2 mei 2006 @ 15.27 uur

 11. @7
  Je gaat te ver Fred. Je hoeft geen fan van deze man te zijn of van zijn beleid. Maar hem zakenvullertje noemen gaat te ver, het was en is een so(m)ber figuur.

  Dattie nu – het had niet gehoeven op zijn leeftijd – enkele adviesfuncties en commissariaten vervuld en daar de daarvoor geldende beloningen verkrijgt (En dus ook nog een hoop belasting betaalt) is op zich zelf niet slecht.

  Reactie door Diederik — dinsdag 2 mei 2006 @ 15.42 uur

 12. @9 Olav, probeer er eens achter te komen, wie of wat de engel Gabriël was.

  Wil je eventueel informatie sturen.

  Deze engel was/is vet cool.

  groetjes,
  simone

  Reactie door simone — dinsdag 2 mei 2006 @ 15.42 uur

 13. Diederik, deze man heeft laatst binnen een van zijn commissariaten voorgesteld om zijn vergoeding met 20% te verhogen en dat mogen we dan geen zakkenvuller noemen?

  Reactie door kaatje — dinsdag 2 mei 2006 @ 15.45 uur

 14. @10

  Een sterke ondernemingsgeest? Nou, dat was misschien vroeger zo, maar daar merk je tegenwoordig nog maar weinig van. Ondernemen doen we tegenwoordig niet zoveel meer.

  Een bedrijfje opzetten is hard werken voor een schamel loon en men wil liever direct human resource manager of weet ik het wat worden bij een grote company. Meer geld, meer zekerheid etc.

  @11

  Inderdaad, wie veel verdiend betaald een hoop belasting. En ik vind dat Kok op zich een prima politicus is. Een heel verstandige man en dat hij nu aardig kan verdienen, ach, er blijkbaar zijn mensen die hem dat geld willen betalen.

  Reactie door Duh — dinsdag 2 mei 2006 @ 15.55 uur

 15. @Duh, ben je er nu alweer?

  Niets beters te doen?

  Reactie door simone — dinsdag 2 mei 2006 @ 15.59 uur

 16. Duh, dat er weinig meer wordt ondernomen is ook de schuld van het kabinet. Probeer maar eens een kroeg te beginnen. Ten eerste komt er bijna niemand meer in een kroeg (geld moet naar de 40% hogere energierekening en naar de verviervoudigde rekening binnen 4 jaar tijd voor de zorg), ten tweede krijg je te maken met een bak regels waar je schijtziek van wordt (is toegenomen onder dit kabinet) en ten derde betaal je je helemaal blind aan een pand en gemeentebelastingen (gemeente zuigt je volledig uit, omdat ze de begrotingsgaten moeten dichten veroorzaakt door de steeds kleinere hoeveelheid geld die uit Den-Haag komt).
  Ergo, dat mensen minder zouden ondernemen is in een aantal branches heel goed te begrijpen. Wel steeds meer mensen worden ZZP’er omdat ze het werken voor een baas zat zijn of vanuit de WAO van ze lang zal ze leven niet worden aangenomen.

  Reactie door kaatje — dinsdag 2 mei 2006 @ 16.03 uur

 17. @15

  He Simone, ja ik ben er nog steeds, jij ook zie ik?

  @16

  Tja, toch zie je best veel nieuwe winkeltjes geopend worden. Er zijn bij ons in de stad al drie nieuwe pizzeria’s bij gekomen en een Turkse slager. Dus zo moeilijk zal het nu ook wel weer niet zijn, maar je moet inderdaad wel even kijken wat voor bedrijfje je wilt beginnen. Heb je gelijk in.

  Mocht je nog een bedrijfje willen beginnen, de IT-sector is momenteel een goeie branche.

  Reactie door Duh — dinsdag 2 mei 2006 @ 16.17 uur

 18. Nee dankje Duh, ga al beginnen als organisatiedeskundige en begin een luxe hapjes catering.
  Met 2 bedrijven moet het toch lukken om rond te komen. Lukt dat nog niet, dan doe ik er een nog een koeriersservice bij. Nooit meer werken voor een baas.

  Reactie door kaatje — dinsdag 2 mei 2006 @ 16.34 uur

 19. @18

  Twee bedrijven, heb ik respect voor. Vind het al lastig genoeg om m’n eigen bedrijfje in de lucht te houden.

  Nooit meer werken voor een baas, dat is inderdaad ook een van de redenen dat ik voor mezelf begonnen ben.

  Reactie door Duh — dinsdag 2 mei 2006 @ 16.44 uur

 20. en nou het FOTOROLLETJE !!!! NOG

  Reactie door ,texas,henkie — dinsdag 2 mei 2006 @ 17.54 uur

 21. @ Kaatje (10): In de jaren ’93 – 2001 was de nederlandse economie beduidend sterker dan die in de rest van de Eurozone. Dat spreekt je “groeien ondanks Kok” behoorlijk tegen, vooral als je ziet dat in de jaren daarvoor en daarna de nederlandse economie er steeds slechter voor stond dan in omringende landen.

  Het is natuurlijk hartstikke populair om op Kok af te geven, maar het hoeft niet per se waar te zijn. Zo geloven nog steeds hele volksstammen dat de enorme staatsschuld aan het beleid van den Uyl te wijten is, terwijl dat toch echt aantoonbaar tijdens van Agt/Wiegel en Lubbers uit de hand gelopen is en pas onder Kok weer tot staan gebracht…

  Reactie door Sjouke — dinsdag 2 mei 2006 @ 19.53 uur

 22. Meneer KOK had best een andere leuke baan kunnen vinden in een of andere meer mensheid dienende organisatie , met misschien wel een wat kleinere inkomen .
  Daarmee had hij bewezen een socialist te zijn .
  Is hij nog steeds lid van de PvdA ?

  Reactie door Fred — dinsdag 2 mei 2006 @ 20.12 uur

 23. Is de PVDA socialistisch dan? Kok is allang door het moeras van Paars gezakt…

  Reactie door kees — woensdag 3 mei 2006 @ 7.11 uur

 24. Het wordt tijd om het socialisme maar eens ter discussie te stellen. Na Vadertje Drees, de enige goeie socialist, waren het alleen maar bedriegers (zoals Kok) die aan de ‘macht’ kwamen. Dat kwartje van Kok heeft nooit iemand terug gezien. Ome Joop had weer een handje van uitgeven, zodat Nederland nog steeds, after all those years (om maar eens met George Harrison te spreken) er nog steeds niet lekker fris bij zit. En dan Wouter Bos .. mag ik ff lachen, die kan je toch niet serieus nemen.
  Hetzelfde geldt voor de SP. Modder gooien naar anderen, maar nóóit zelf het voortouw nemen. Lekker makkelijk. Balkenende is mijn vriendje ook niet, maar om hem nou als een eikel neer te zetten. Politiek is op zich al gevaarlijk genoeg, om het dan ook nog eens op de man te spelen …
  Nee Marijnissen, je bent fout bezit. Toen het communisme viel in het Oosten, had jij en je SP daar een lesje van moeten leren!

  Reactie door J. Witteman — woensdag 3 mei 2006 @ 8.57 uur

 25. @22 Fred,
  Dat had gekund, maar maakt niets uit. Nu betaalt hij in ieder geval bakken vol belasting en misschien geeft hij de rest wel weg. Weet jij veel? Daar hebben we niks bij nodig. Het is gewoon pure afgunst om af te geven op iedereen die wat meer verdient, of er flink op vooruit gaat. Maar bij ING ging het niet om gemeenschapsgeld (als dat al bestaat).

  Reactie door Diederik — woensdag 3 mei 2006 @ 10.59 uur

 26. Even een keuzevraag: liever Paars of liever dit kabinet?

  Reactie door Sonja — woensdag 3 mei 2006 @ 12.32 uur

 27. @25

  Tja, zo redeneren veel socialisten helaas. De armen zijn heilig en als je wat meer verdient, dan ben je een graaier.

  Ik heb er ook totaal geen moeite mee dat Kok nu flink wat geld ontvangt voor zijn werkzaamheden. De mensen vergeten wel eens dat er twee partijen zijn, je hebt de ontvanger en de gever.

  Reactie door Duh — woensdag 3 mei 2006 @ 12.51 uur

 28. @26

  Helemaal geen kabinet.

  Reactie door Duh — woensdag 3 mei 2006 @ 12.51 uur

 29. duh ,maar ik vindt het een grof schandaal,als je jaren en jaren,tegen de gevestigde orde schreeuwt,het vervloekt,er tegen in het verzet komt,de popie jopie speelt.
  en dan maar denken pppfff het is niet?? gelukt,laat ik me er maar bij aansluiten,
  ook wel genoemdt verraad,net zoals de geus ook een verader is,
  eerst jaren kijken hoe je de bevolking kunt helpen/denkt men/,en dan de polietiek in stappen, en met de wetenschap die je voorheen hebt opgedaan,in de bonden,de werkende mens/sosiaal zwakkeren moetwillig de vernieling in schoppen.
  oranje overal aan en naar irak/iran sturen,kun je ze nog 1 keer bekijken op het inthernet.
  zo pfff safe mode: sorry

  Reactie door ad — woensdag 3 mei 2006 @ 15.44 uur

 30. @29

  Tja, zo gaat dat met politici. Ze zeggen wat hun kiezers willen horen en doen wat ze het beste uitkomt.

  Reactie door Duh — woensdag 3 mei 2006 @ 15.47 uur

 31. Is de PvDA tenwoordig voor topinkomens ?
  Die Duis was ook een topinkomer :hoe kan zo iemand nog binnen een PvdA handhaven tussen arbeidertjes met een modaal- en lager- inkomen ? en dan nog het lef te hebben om doelstellingen van een arbeiders partij te verraden ?

  Reactie door Fred — woensdag 3 mei 2006 @ 16.01 uur

 32. De PvdA moet niet zo slordig zijn met winkeldochters…

  Reactie door H.A. Weidema — zaterdag 6 mei 2006 @ 15.54 uur

 33. Bos:
  “Hij was maar een clown…”

  Reactie door Wink — zaterdag 6 mei 2006 @ 21.19 uur