De voorbereidingen zijn begonnen…

…hier (Oranje is begonnen met de voorbereidingen)…en in Duitsland staan de spelersbussen al klaar.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

woensdag 10 mei 2006 :: 0.04 uur

20 Comments

20 reacties

 1. Yep, het hele geldverslindende circus gaat weer beginnen………mijn niet gezien, ik ga lekker de bossen in als Nederland moet spelen.

  Reactie door Rudy Nordhausen — woensdag 10 mei 2006 @ 7.34 uur

 2. Mee eens Rudy, zelden zulke verdwazing meegemaakt.

  Reactie door Toergenjev — woensdag 10 mei 2006 @ 8.05 uur

 3. Hoe denken jullie erover? Moet Duitsland de president van Iran hem als persono no grata beschouwen en hem de toegang weigeren tijdens de WK? Iemand die zulke (ongestraft) antisemistische taal uitslaat, hoort daar niet thuis. Kijk even op http://www.petitiononline.com/IranWM/petition.html

  Reactie door bas — woensdag 10 mei 2006 @ 9.35 uur

 4. Het weer wordt steeds mooier, dan ga je toch niet voor de voetbalbuis bankhangen? Ik kijk sowieso toch zeer zelden voetbal, het kan mij niet boeien, want er zijn veel mooiere sporten om te zien. Neem bv. atletiek, zwemsport, wielrennen om maar wat te noemen.

  Reactie door Jules Timmerman — woensdag 10 mei 2006 @ 9.52 uur

 5. Verheug me er op ,heerlijk spanning,mooi voetbal prima.
  @1
  Dat moet je veel vaker doen ,niet alleen als Nederland speelt.

  Reactie door Jofel — woensdag 10 mei 2006 @ 10.42 uur

 6. Nou, zal je als speler eens wat winnen.
  Niks mis mee.
  Dat heeft toch geen enkel belang voor iemand anders.
  Maar volksvermaak is grote business, waar flink aan verdiend wordt. En de media weten dit ook nog eens te stimuleren en emoties aan te wakkeren.
  Weet wel leukere dingen, zeker met dit mooie weer.
  Groet,
  Amita

  Reactie door Amita — woensdag 10 mei 2006 @ 11.07 uur

 7. Ik verwacht geen spectaculair WK, de laatste jaren daalt het niveau alleen maar. Het laatste WK waarin nog goed gevoetbald werd was in 1998 in Frankrijk, vier jaar terug vond ik er geen bal aan.

  Ik zal wel kijken, maar het maakt me niet zoveel uit wie er wint. Het kan er toch maar eentje zijn.

  Reactie door DJ Digital — woensdag 10 mei 2006 @ 11.49 uur

 8. De Duitsers hebben dat vast wel goed georganiseerd met die bussen.
  Gisteravond zag ik op TV een item over Bayern München, waaronder de afscheidswedstrijd oor Johan Cruyff in 1978 (Ajax-Bayern M.). De Duitsers moesten vanaf Schiphol zelf maar hun vervoer zien te regelen naar hun hotel in Amsterdam. Er stond geen bus klaar. Hun ontvangst was uiterst kil. Ze hebben Ajax met 8-0 afgedroogd, en enkele oud-spelers boden daarvoor nu nog hun excuses aan! Wat mij betreft hebben deze Duitsers klasse en manieren; kom daar hier nog eens om…..

  Overigens verheug ik me ook op de spannnig en het meestal hoge spelpeil van het Nederlands elftal. Zonder dat ik in nationalistische verdwazing verval, vind ik zo’n WK toch altijd een leuk en enerverend gebeuren. Hm…eens kijken op welke paarden ik ga wedden…..

  Reactie door Olav Meijer — woensdag 10 mei 2006 @ 13.33 uur

 9. Olav, ik denk er net zo over als jij!

  Reactie door bas — woensdag 10 mei 2006 @ 13.48 uur

 10. ik vind dit soort evenementen wel goed voor bv de omgang en elkaar leren kennen in de buurt.
  want dan zit lekker iedereen buiten,samen met elkaar als 1 volk,HUN Nederlands elftal aan te moedigen.
  waarbij het weer eens ouderwets gezellig kan worden.
  Maar ook dat mag niet meer..
  buurtverenigingen zijn teruggefloten,men moet inneens aan vergunningseisen gaan doen en meer van dat soort nieuwe wetten.
  want er moet nóg meer aan verdiend worden dan er al gedaan werd/word.
  ook is het natuurlijk geen goed idee om de mensen een groot saamhorigheidsgevoel te laten krijgen,met alle verkiezingsperikelen die voor de deur staan.
  stel je nu eens voor dat we elkaar in grote mate overtuigen tijdens het WK om niet op de al 20 jaar lang zittende partijen te stemmen….
  want reken maar dat het onder de bevolking meer leeft dan ze in Den Haag denken.[of in de gaten hebben]
  ik maak dat namelijk dagelijks mee,die onderwerpen van gesprek en de dingen die de mensen bezighoud.
  gewoon op straat…

  Reactie door iew — woensdag 10 mei 2006 @ 14.26 uur

 11. Ben benieuwd wat fluistercoach Cruyff teweegbrengt.

  Reactie door hendrik dieks — woensdag 10 mei 2006 @ 14.30 uur

 12. (8) Olav Meijer

  Tip: Henry Buitenzorg

  (10) Iew

  Jaja..tijdens het voetballen zeker.:o)
  Als ze bij mij tijdens het voetballen over politiek beginnen zet ik ze buiten.

  Reactie door Warrior — woensdag 10 mei 2006 @ 14.48 uur

 13. @12 Warrior

  begrijp ik goed dat u het WK dus boven de politieke kolerezooi in ons land en de aankomende verkiezingen stelt?
  dan heeft u het zeker nog erg goed?
  soms stiekum een VVD stemmer? ;)

  dit zijn nu juist de momenten waar mensen over veel dingen spreken en eens met elkaar in contact komen en dat vind ik belangrijker dan een WK dat gaat toch wel door…

  ik zet ze buiten als voetbal belangrijker voor ze is dan de verkiezingen.
  laten we vragen of Jan dit log dan ook maar even sluit tijdens het WK…

  Reactie door iew — woensdag 10 mei 2006 @ 14.58 uur

 14. (14) Iew

  Er zijn tijden van spanning en ontspanning.
  Alles op zijn tijd..
  De aankomende verkiezingen zijn pas over een jaar, dus daar ga ik me nog niet druk over maken. Ik sla op wat ik zie en hoor, en kijk tegen die tijd wel welke partij het meest in de buurt komt bij wat ik wil.
  Ja, ik heb het goed, en nee ik stem niet eens stiekem VVD…nooit gedaan ook.

  Wat is goed? Ik ben tevreden, en dat is voor mij genoeg. Door dingen te laten kun je weer anderen doen…Tis maar waar je voor kiest..
  Gelukkig heb ik die keuze nog..

  Reactie door Warrior — woensdag 10 mei 2006 @ 16.28 uur

 15. @14 Warrior
  dat over die VVd moet je natuurlijk met een korreltje zout nemen[vandaar de knipoog]

  maar wat mij verontrust is dat er té veel mensen zijn die zich pas tegen die tijd eens druk gaan maken om de verkiezingen, en waarschijnlijk gewoon weer op dezelfde kliek stemmen omdat de praatjes weer zo mooi zijn.
  en niet weten of zijn vergeten wat er allemaal niet goed is gegaan of gaat met deze partijen en ons land.

  het is juist goed als met dit soort evenementen er toch af en toe eens gesproken word over de wantoestanden in ons land,omdat je dan eens veel mensen bij elkaar hebt.
  elkaar een beetje wakker houden tot aan de verkiezingen,daar is niks mis mee…
  en vooral nu !

  of leggen we ons er al bij neer en aanvaarden we gewoon dat er toch niets zal veranderen…

  ik ga echt niet liggen slapen tot aan de verkiezingen,en ontspanning heb ik zat.
  en “pas” over een jaar zeg je?!
  een jaar is zo om hoor.

  Reactie door iew — donderdag 11 mei 2006 @ 8.50 uur

 16. Ja het is allemaal perfect geregeld, wat vrouwen erbij en “spelen” maar.

  Reactie door Ninka — donderdag 11 mei 2006 @ 8.52 uur

 17. @16
  Inderdaad ,dat is leuk speelgoed.

  Reactie door Jofels — donderdag 11 mei 2006 @ 9.40 uur

 18. @3 Bas, ik zie niet in waarom de president van Iran niet mag komen kijken
  naar voétbal!!
  Ik loop niet achter massa’s aan die worden geïndoctrineerd om iemand te demoniseren op grond van wat commentaar.

  Bush, Rumsfeld en Arnall, Sharon, dat zijn mensen die hebben bewézen anderen daadwerkelijk schade te hebben berokkend, en onherstelbaar leed hebben veroorzaakt, mensonterend gedrag van elk van deze heerschappen zou pas reden moeten zijn hen ergens te weigeren.

  Beklaag je elders.

  Reactie door Emiel — donderdag 11 mei 2006 @ 11.02 uur

 19. (15) Iew

  Ja, dat jaar is zo om, maar ik betwijfel of het daarna anders wordt. Met de partijen die er nu zijn, zie ik geen meerderheid die de zaken wel eens even gaat terugdraaien of rechtzetten. Daarvoor is aan de ene kant teveel vriendjespolitiek en aan de andere kant teveel wantrouwen. Daarbij…wat de komende regering verandert kan door de daaropvolgende weer veranderd worden..en het is altijd maar de vraag of de komende regering zijn/haar tijd uitzit.

  Reactie door Warrior — vrijdag 12 mei 2006 @ 15.10 uur

 20. Emiel, even op mijn geklaag terug te komen. (daarna mag jij verder klagen) Die president van Iran mag wel kijken hoor, maar niet komen. Iemand die de staat Israel wil vernietigen en zich in het openbaar – ongestraft – antisemitisch uitlaat, hoort in een beschaafd land niet thuis. Ik zou wel eens willen weten van wie hij dan in Duitsland een hand krijgt als hij arriveert. Van de portier van het hotel of zeker de NPD? Nou, van mij in elk geval niet. Ik neem aan dat ook jij – als beschaafde Nederlander – het daar mee eens bent?

  Reactie door bas — vrijdag 12 mei 2006 @ 19.10 uur