Big-Brother is almost watching you

In februari werd de fel omstreden bewaarplichtwet aangenomen door het Europees Parlement. De SP was hier om meerdere redenen fel op tegen.

Uit een Zweedse krant blijk dat vertegenwoordigers van de Amerikaanse regering interesse hebben getoond in de telecommunicatiegegevens die Europa in de toekomst gaat bewaren. De SP heeft vragen gesteld aan Donner, we willen geen Amerikaanse toestanden.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

zaterdag 13 mei 2006 :: 0.02 uur

75 Comments

75 reacties

 1. En dan is er ook nog ´blind brother´ maar daarnaast zit VVD sister Verdonk….
  http://www.trouw.nl/hetnieuws/nederland/article314924.ece/Twijfel+over+status+Hirsi+Ali+++

  Reactie door b van den berg — zaterdag 13 mei 2006 @ 0.03 uur

 2. haha.,

  wedden dat ze met de tong uit de bek, de amerikanen de gegevens gaan aanbieden.

  Reactie door Jansonius — zaterdag 13 mei 2006 @ 1.07 uur

 3. @2, Jansonius.
  Natuurlijk, je eigen volk is een groter gevaar dan Amerikanen.

  Reactie door Toergenjev — zaterdag 13 mei 2006 @ 1.16 uur

 4. On topic:

  We hebben hier al amerikaanse toestanden! De regering vraagt alleen nog maar of het een onsje meer mag zijn…

  Off topic #1:

  Ayaan mag van mij vertrekken als ze heeft gelogen om een verblijfs status hier te versieren. Ik steun nog steeds haar visie omtrend de islam. Maar dat mag ze dan in haar eigen land gaan voortzetten. Goede zet van de PvdA om dit via de publiek omroep; via Zembla eens uit te gaan pluizen. Zo win je weer electoraat terug van de VVD, waar je het eerst volgens de peiling aan verloor.

  Maar laten we dan ook even heel nuchter naar al die andere duizenden leugenverhalen van economische vluchtelingen gaan kijken oké? Want ik kan ze zó aanwijzen. De lui, met een verblijfs-status plus stempel, die nog maar amper droog is en die hetzelfde jaar een paar week in hun “levensgevaarlijke” vaderland op familiebezoek gaan. Of gaan we onderscheid maken in dit geval.

  Reactie door ReneR — zaterdag 13 mei 2006 @ 1.18 uur

 5. @3 B. van den Berg
  Ze zwijgen het nu al dood, gaat gewoon de doofpot in.
  En pas maar op met je kritiek, je komt vlak bij Neelie en haar lieve viendjes.
  Dan helpt zelfs vluchten naar thailand niet meer.
  Dit land word geregeerd door criminelen.

  Reactie door Toergenjev — zaterdag 13 mei 2006 @ 1.21 uur

 6. Geen Amerikaanse toestanden? Het is hier erger dan in de Verenigde Staten hoor! Nederland behoorde jarenlang tot de landen waar de meeste telefoontaps per inwoners waren, tegenwoordig worden de statistieken niet eens meer gepubliceerd (waarschijnlijk omdat het er nog steeds zo schrikbarend veel zijn).

  En met die bewaarplicht zijn we ook al stukken verder dan de VS. In de VS hoeven providers nog niet van iedereen bij te houden wie met wie communiceert en welke websites mensen bezoeken.

  En wat tapt de AIVD eigenlijk allemaal en wat voor databases hebben zij? Volgens mij weten wij dat ook niet. Wat ik wel weet is dat er laatst ICT vacatures op de AIVD site stonden om databases aan te leggen over alle vormen van data die de dienst ter beschikking heeft…

  Deze toestanden zijn jammer genoeg zo Nederlands als het maar zijn kan.

  Reactie door Jeroen Dekkers — zaterdag 13 mei 2006 @ 1.30 uur

 7. och, ben je een politieke luis in de pels van de grote heren/dames luizen ze je erin en mag je tegenwoordig ook even je d.n.a. afstaan aan de staat .

  Reactie door ,texas,henkie — zaterdag 13 mei 2006 @ 8.08 uur

 8. Ik ben benieuwt als Bos met links zou gaan regeren of dit dan allemaal teruggedraaid word ?
  Amerika is en blijft het as van het kwaad !
  Deze regering is gewoon slaaf van Bush of beter gezegd slaaf van het verotte kapitalisme !
  Ze horen allemaal voor het internationaal gerechtshof in Den Haag !
  En Hirschi Ali wat mij betreft ook het land uit,maar ze hoeft niet terug naar Somalie maar kan beter naar het land van het as van het kwaad ! Het land van George Busch,want die neemt het ook niet zo nauw met de waarheid !
  Ik ben benieuwt of Rita Verdonk nu ook hard blijft ?
  Opgesodemietert met deze bende !

  Met boze Groet !!

  Reactie door Peter Grootheest Junior ! — zaterdag 13 mei 2006 @ 8.11 uur

 9. Goeden morgen vrienden SP.

  Voorbeelden genoeg van het overbrieven van overheidsgeheimen aan de Amerikanen.

  Het laatste voorbeeld was Stemerdink van de PvdA. Maar dat noemt hij nu ONDERHANDELINGEN.

  En je behoefd niet veel fantasie te bezitten om te veronderstellen dat het in de toekomst niet anders toegaat.

  Reactie door Ouwe Dirk — zaterdag 13 mei 2006 @ 8.48 uur

 10. Amerikaanse interesse in onze telecomgegevens? Wil ik best geloven, al was het alleen al om individuele consumptiepatronen per bulk door te verkopen aan de datahandel, big business.
  En voorts: het Pentagon weet per AIVD toch allang al met naam en toenaam wie hier post en wat voor dreigingsanalyse de NSA daar van moet maken.

  Reactie door Emiel — zaterdag 13 mei 2006 @ 8.55 uur

 11. is toch een teken dat amerikanen verschrikkelijke bange laffe wezens zijn.
  of zou het komen dat de oost europianen er bij gekomen zijn,in het eu parlement,
  die hebben genoeg ervaring met het veraden van hun buurman/buurtbewoner.en doorspelen van info,aan derden/regering/politie.
  maar waneer ben je een gevaar he,bij het maken van een cartoon van der furer bush?
  of bij het zeggen van weg bush en aanhang?
  of ben je al fout als je op de site van de cia,bij moost wanted terrorist,vraagt of dat ze er niet een paar vergeten zijn,bv bush of harry potter.nl.of blair?

  Reactie door ad — zaterdag 13 mei 2006 @ 9.34 uur

 12. Verwijs ik toch weer naar de drie-delige BBC-serie: The Power of Nightmares, waarin erg duidelijk werd gemaakt dat het deze regeringen er zeer specifiek om gaat om de mensen bang te houden. Dan kan je ze kennelijk beter sturen in de richting die jij, als zogenaamd democratische regering (van al die andere wisten we dat natuurlijk al!) wenselijk vindt! En kijk eens hoe braaf de meeste mensen achter die bangmakerij aan gaan lopen?
  Inderdaad, Henk, nog even en ons DNA wordt verplicht opgeslagen, naast de vingerafdrukken en de netvlies-scans en de oorafdrukken. Hoe verstandig is het om dan nog aan kinderen te gaan denken? Moet je dan nog wel kinderen “nemen”? Of zou het raadzaam zijn om de huidige generaties (bijna) te laten uitsterven, zodat men opnieuw kan beginnen, hopenlijk wijzer geworden? Mwahh, denk zelf van niet… :(

  Reactie door L.M. Lembeck — zaterdag 13 mei 2006 @ 9.43 uur

 13. @9 bedoel je met “onderhandelingen’: Yes,Sir….Yes,Sir…..Yes,Sir…?

  Reactie door walking bull — zaterdag 13 mei 2006 @ 9.47 uur

 14. Het is een treurige zaak dat de overheid haar eigen burgers niet meer vertrouwd.Hieruit wordt de wisselwerking t.o.v. de bevolking versterkt.Echte criminelen zullen ze er niet mee pakken,die hebben allang een uitkomst hierop.De bevolking wordt net als de KGB in Rusland,voorheen steeds meer op een stiekeme manier in de gaten gehouden.Dit is weer het zoveelste bewijs dat de bureaucraten in Brussel vijandig tegenover de bevolking staan, anders zou je zo iets niet doen.
  Steeds wordt het “terroristen monster ” als motief aangehaald om via lobbyisten zulke wetten er door te drukken.
  De markt voor versleutelde/gecodeerde telefoon is weer geboren!!

  Reactie door Maan arkenbosch — zaterdag 13 mei 2006 @ 9.59 uur

 15. @4 Rener off topic,
  Het draait er niet om dat deze dame hier wel of niet illegaal is, maar om het feit dat ze heel bewust haar visie over het moslim geloof naar buiten heeft gebracht, en daarmee de samenleving gepolariseert heeft.
  Gelijk of ongelijk is bij haar allebei even ranzig, omdat ze zelf een leugen is.
  Hoe kan ooit weer een oprecht debat aangegaan worden over zulke ingrijpende zaken als intergratie en geloof als de grootste aanzwengelaar van dit debat niets anders is als een op macht en carriere beluste gelukszoeker, die haar positie te danken heeft aan leugens en bedrog.
  En dan, wat heeft Theo van Gogh hiervan geweten, en dan wat zegt dat over de film submission, wat er de afgelopen jaren gebeurd is, is te goor om nog aan te pakken.
  Een hele politieke partij die hiervan op de hoogte was, maar het heeft verzwegen en aan de andere kant een bijna onmenselijk uitzettings beleid heeft gevoerd.
  En dan die Smit-Kroes met haar leugens, die nog wel de pretentie heeft om samen met Leitkultur Bolkestein de volledige solidariteit om zeep te helpen, om zo een hele generatie weknemers van de hele EU in onzekerheid en ellende te storten.
  Wat is dit voor een land geworden ??

  Reactie door Toergenjev — zaterdag 13 mei 2006 @ 10.52 uur

 16. Toergenjev, het hypocriete eraan is dat ze mag blijven, waar anderen die dit ook gedaan hebben, maar die “niets” zijn, gewoon hun Nederlanderschap wordt afgepakt en uitgezet. Dubbele moraal dus. Maar wel loeren naar de bevolking, wat die allemaal doen, zeggen en schrijven… :(

  Reactie door L.M. Lembeck — zaterdag 13 mei 2006 @ 11.09 uur

 17. Ik erger me kapot aan dit soort domme argumentatie: ‘we willen geen amerikaanse toestanden’. Het enkele predikaat ‘amerikaans’ staat in het wereldbeeld van de SP voor al het ergs in de wereld. Als de VS werkelijk zo’n verschrikkelijk land zijn, waarom willen toch zoveel mensen daarheen emigreren? En zou Jan M. weleens een Amerikaan in het echt hebben gezien? Hij zou er achter komen dat we zoveel meer gemeenschappelijk hebben met de VS dan met een groot deel van de rest van de wereld, en hij zou voortaan ook dit soort simplistische en beledigende argumentaties achterwege laten.

  En dan die amerikaanse toestanden zelf. Stel dat een extremist met z’n vliegtuig een Bijlmerflat binnenvliegt en zich zo naar zijn 72 maagden lanceert, is de SP er dan op tegen om het voorafgaande telefoonverkeer van zo’n idioot na te gaan? Janken ze dan nog steeds om die amerikaanse toestanden?

  Reactie door Gert-Jan — zaterdag 13 mei 2006 @ 11.28 uur

 18. Gert-Jan, je doet er goed aan eens naar Fahrenheit 9/11 te kijken; je zwetst.

  Gegevens van iedereen zijn al heel lang beschikbaar (Echelon), als Amerika binnen nu en een uur alles over jou wil weten (for that matter, elke idioot die goed met een computer kan omgaan), is dit geen enkel probleem.
  Alleen het volk weet dit nog niet, die moeten dus langzaam voorgekneed worden.
  Ooit wil ik nog een keer naar New-York, maar ik heb het plan opgevat een boek te schrijven waarvoor ik wat onderzoek moet doen naar wapens en explosieven, ik weet wel bijna zeker dat zoeken op “semtex” en het frequent bezoeken van de site van Marijnissen en lidmaatschap van de SP zaken zijn die gecrossmatched worden. Betrekkingsziek? Paranoide?
  Benieuwd of ik Amerika nog in kom!
  Heeft er trouwens iemand een goede tip waar ik dit soort info vandaan haal zonder internet af te moeten schuimen? Ik voel er weinig voor op een “terroristenlijst” te belanden.

  Reactie door kaatje — zaterdag 13 mei 2006 @ 11.40 uur

 19. Plug us in… lets be mental projections of our digital self… welcome to the Matrix…

  Reactie door Schaapherder — zaterdag 13 mei 2006 @ 11.41 uur

 20. En wanneer beginnen de Amerikanen onze drollen te bewaren?
  Wie weet, produceert er wel iemand c4 explosieven via zijn drol.
  Hoe zou men dat nu noemen?
  Big Brother is sniffing you ?
  USA, land of freedom, who take’s all your freedom away.

  Reactie door Charlie — zaterdag 13 mei 2006 @ 11.56 uur

 21. @17 Gert Jan
  Hoeveel oorlogen en burgerslachtoffers heb jij nog nodig voordat je wraak over 9-11 vervult is.
  9-11 waar steeds meer vragen over komen.
  Maar goed liegen en bedriegen daar zijn de voorstanders van KGB en CIA praktijken wel goed in.

  Reactie door Toergenjev — zaterdag 13 mei 2006 @ 12.03 uur

 22. @18 Kaatje.
  Je kunt er gerust van uitgaan dat onze veiligheids diensten allang uitgeplozen hebben wie hier op dit weblog reageert.
  En die informatie is ook allang bij de CIA.

  Reactie door Toergenjev — zaterdag 13 mei 2006 @ 12.07 uur

 23. kaatje heb je al gezocht op semtex? oo jee.
  ga niet zoeken op arabische,sites.voor vakantie zogenaamd :-)
  terror enz ook niet intypen op zoekmachines,
  cia,een vraag plaatsen!
  en je komt us mischien wel in,maar ga niet op aanbiedingen in,van wat voor soort dan ook,daar mogen ze uitlokken.
  dus zit je bv aan een bar en een woestaantrekkelijke kerel/vrouw? flirt met je denk dan even na,is het een agent?,precies je smaak/type,wandt die info hebben ze een week eerder gekregen van europa ;-)

  Reactie door ad — zaterdag 13 mei 2006 @ 12.13 uur

 24. camera’s op straat, voor onze veiligheid? heb je een mobieltje, wie niet, en ze weten op een paar honderd meter nauwkeurig waar je bent. Je ziekenhuis, dokter enz, moet je sofinummer weten. in welke computer staat allemaal wat je eventueel mankeert, waar je op welke tijd geweest bent, wat je met je supermarkt bonus kaart gekocht hebt.

  hoezo, big brother is almost watching you. je wordt aan alle kanten in de gaten gehouden, hoeft er alleen (nog) geen verantwoording voor af te leggen. Alles waar wij in de jaren zestig tegen hebben gevochten is ondertussen in het kwadraat ingevoerd onder het mom van terrorismebestrijding en noem maar op.

  En de amerikanen hebben de computers waar alles instaat nog niet gehackt? dat geloof je toch zelf niet! misschien krijgt het nu een officieler tintje, maar de CIA weet allang, of kan in ieder geval weten wat iedereen doet.

  Reactie door ipuntje — zaterdag 13 mei 2006 @ 12.13 uur

 25. @19 Je hebt gelijk. Ik krijg er kippenvel van.

  Reactie door simone — zaterdag 13 mei 2006 @ 12.17 uur

 26. Komt tijd, komt raad, Simone. Niets blijft hetzelde, ook deze hysterische toestanden niet.

  Reactie door Schaapherder — zaterdag 13 mei 2006 @ 12.19 uur

 27. Hier valt me weer zo’n reactie op zoals nu van ene gert-jan@17.

  Ik heb het idee dat het een figuur is wat ik beschreven heb in “Zwarte dag in België”.

  Wanneer maar op een schreeuwende wijze te keer gegaan wordt, denken deze figuren dat zij gelijk hebben.

  Ze bezitten geen enkel idee wat in de wereld speelt, welke wantoestanden er plaats vinden!
  Maar lopen blind achter rechts fundamentalistische extreme lui aan.

  En verdedigen moorden op onschuldige mensen die alleen een andere huidskleur hebben.

  Reactie door Ouwe Dirk — zaterdag 13 mei 2006 @ 12.29 uur

 28. Ouwe Dirk, het zijn onwaarschijnlijke onbenullen, allen die achter de rechtse fanfare aanlopen, de domme horde die zelf geen noot kan lezen, niets zelf kan verzinnen, en daarom denkt dat die bagger de enige muziek is.

  Reactie door Schaapherder — zaterdag 13 mei 2006 @ 12.47 uur

 29. VVD-kamerlid Ayaan Hirsi Ali bezit waarschijnlijk ten onrechte het Nederlanderschap. Dit volgt uit jurisprudentie van de Hoge Raad uit 2005 over een zaak van een Iraaks gezin.
  De Hoge Raad verwierp in november 2005 een beroep van een Iraaks gezin, dat na een beslissing van de Haagse rechtbank de Nederlandse nationaliteit was kwijtgeraakt. De ouders hadden valse namen en geboortedata opgegeven bij hun verzoek om naturalisatie.
  De Hoge Raad bepaalde in 2005 dat een naturalisatiebesluit waarin valse persoonsgegevens zijn opgenomen, niet rechtsgeldig is.

  Wanneer de door Hirsi Ali gepleegde identiteitsfraude zoals in vergelijkbare geval hierboven niet tot uitzetting leidt, haalt men de grond onder de identificatieplicht vandaan.
  Waarom zouden wij ons op verzoek van politie nog legitimeren? Fraude wordt immers op het hoogste niveau toegestaan en niet bestraft.
  Heel Nederland zou bij uitblijven van uitzetting van AHA als protest zijn identiteitsbewijs naar Verdonk moeten opsturen.

  Verdonk verdedigd haar zogenaamd consequent beleid altijd met uitspraken als: ‘ik zeg wat ik doe en ik doe wat ik zeg’ en ‘regels zijn regels ik pas gewoon de wet toe, dit wordt van mij verwacht en dat doe ik dan ook gewoon’
  Nou Rita doe dat in dit geval dan ook maar gewoon!!!
  Nee Rita doet gewoon wat haar en haar partij het beste uitkomt, wantVerdonk liet gisteren al weten, dat wat haar betreft Hirsi Ali niets hoeft te vrezen.

  Reactie door Wattenstaafie — zaterdag 13 mei 2006 @ 12.50 uur

 30. Laten WIJ BURGERS één databank aan gaan leggen over DIE REGENTEN !

  Reactie door Lezer — zaterdag 13 mei 2006 @ 12.50 uur

 31. Was dit niet hetzelfde Amerika dat vroeger zo,n kritiek had op het oostblok dat ook zijn burgers zo in de gaten hield ?
  En ook diverse VVD coifeeen hadden zo,n kritiek op de onderdrukking van het boze oostblok !
  En nu gaan ze ons verkwanselen aan de USA ?
  Ze hebben veel overgenomen van het voormalige oostblok !!!!

  Met Vriendelijke Groet !

  Reactie door Peter Grootheest Junior ! — zaterdag 13 mei 2006 @ 12.53 uur

 32. Waarom doet Jan zijn zegje niet over die hele Hirschi Ali rel? Of heeft hij dat al ergens gedaan? Graag een link dan.

  Reactie door geldwolfje — zaterdag 13 mei 2006 @ 12.59 uur

 33. Kwaad is een ziekte, inzicht de genezing.

  Reactie door Schaapherder — zaterdag 13 mei 2006 @ 13.08 uur

 34. @32 geldwolfje,
  Dan staat het hele rechtse bolwerk al klaar om hem van populisme te beschuldigen of dat hij er politieke munt uit wil slaan.
  Zo gaat het spelletje toch ? :)

  Reactie door Toergenjev — zaterdag 13 mei 2006 @ 13.14 uur

 35. 32 – Verdonk doet zoals het haar uitkomt, want ze is voor geen meter een democrate, dus dat ze VVD-trofee Mw. Hirshi Ali haar leugens niet aanrekent, is, haar verwrongen denken in aanmerking genomen, een begrijpelijke inconsequentie.

  Reactie door Schaapherder — zaterdag 13 mei 2006 @ 13.17 uur

 36. Rechts populisme en Big Brother zijn dikke kompels in het komplot tegen sociale gerechtigheid, en in ons land draagt hun samenzwering het teken van het Fortunistische Amerikanisme.

  Reactie door Schaapherder — zaterdag 13 mei 2006 @ 13.24 uur

 37. Hier kun je lezen waar ze naartoe willen.

  http://www.arcticbeacon.com/11-May-2006.html

  liefs h

  Reactie door hendriko — zaterdag 13 mei 2006 @ 13.30 uur

 38. @2
  Waar kwam Ayaan ook alweer vandaan? Welke partij?

  Reactie door M. — zaterdag 13 mei 2006 @ 14.04 uur

 39. @ 4 excuses

  Reactie door M. — zaterdag 13 mei 2006 @ 14.04 uur

 40. Vriend Wattenstaafie@29

  Natuurlijk is het zo dat Verdonk hier wederom verschrikkelijk de mist in gaat, maar……..
  Dit is weer een geval waar ik dat extremisme van Verdonk niet zou willen.

  We moeten voorzichtig zijn met ontolerantie, wat bij Verdonk sterk naar voren komt.

  Ik zie liever dat met menselijkheid, beleid wordt gevoerd, en niet regels zijn regels.
  Dat lijkt op “Befehl ist Befehl” en dat heb ik genoeg ondervonden.

  Men kan streng zijn, maar menselijkheid voorop!

  Reactie door Ouwe Dirk — zaterdag 13 mei 2006 @ 14.10 uur

 41. Je mag leien dat de Amerikanen geen ‘Nederlandse toestanden’ willen!

  Reactie door Sonja — zaterdag 13 mei 2006 @ 14.40 uur

 42. @21, 27
  Nou ja! Als je het niet eens bent met Jan M., dan ben je voor sommigen direct rechts-fascistisch. Ik zou ook nog eens moorden op gekleurde mensen verdedigen. Oja, en ik wil ook graag (burger)oorlogen als wraak voor 9/11. Wat een niveau hier…

  Wie is hier nou hysterisch?

  Voor uw informatie, ik heb nog nooit op een rechtse partij gestemd, woon in het Midden Oosten en krijg dus dagelijks moslims over de vloer. Misschien dat deze schuimbekkende reageerders hun wereldbeeld licht kunnen bijstellen.

  Verder begrijp ik dat jullie het misschien niet zo leuk vinden als al je data bewaard wordt, maar we leven ook in een niet zo leuke wereld. Er zijn lieden die maar een verlangen hebben en dat is moord en doodslag op alles en iedereen die iets met het Westen te maken heeft. Maar als je niets te verbergen hebt, hoe je niet zo veel te vrezen. De hightec extremisten des te meer.

  Misschien is Amerika iets minder krankzinnig dan jullie denken. En misschien is de wereld iets slechter dan jullie vermoeden.

  Reactie door Gert-Jan — zaterdag 13 mei 2006 @ 15.29 uur

 43. @42, Gert-Jan vertel dat maar aan die met fosfor verbrande kinderen Irak.
  Misschien geloven die je nog.
  En het is nog niet genoeg, alle informatie wil de superstaat Amerika hebben.
  Begrijp je het gevaar echt niet ….

  Reactie door Toergenjev — zaterdag 13 mei 2006 @ 16.18 uur

 44. Ben benieuwd of Gert-Jan @ 42 zelf wel eens een Amerikaan heeft gezien, zich kennelijk niet bewust van de (stijgende) aantallen Amerikanen die deze ‘amerikaanse toestanden’ ook spuugzat zijn.
  De leugens van hun eigen regering, en het ongewild medeplichtig gemaakt worden aan het doden van zo ontzettend veel onschuldige mensen, overal op de wereld, onschuldigen die vastgezet en gemarteld worden omdat men ‘informatie’ over deze mensen heeft die zouden duiden op terroristische activiteiten (kwaadwillenden vinden er wel iets op om niet op de radar te verschijnen, dus waar dit ‘big-brother gedoe werkelijk goed voor is is nogal dubieus), maar daar gaat deze Gert-Jan ook mij iets te graag aan voorbij.

  Reactie door Pietje af — zaterdag 13 mei 2006 @ 16.25 uur

 45. @43 Wie moordt er precies in Irak? Wie plaatst er bommen in moskeeen? Wie rijdt er met bommenwagens op mensenmenigten in? Wie doet er alles aan om een burgeroorlog te ontketenen?

  Ik ben tegen Guantanamo, tegen martelen. Als ik hier nuance probeer aan te brengen bij amerikaanse toestanden, dan betekent dat niet dat ik alles van de VS verdedig.

  Nog iets voor uw gesloten wereldbeeld. Ik woon in Cairo en het is misschien aardig om te weten dat de Amerikaanse ambassade de enige is die zich actief inzet voor het lot van mensen die gevangen zitten vanwege hun politieke of godsdienstige overtuiging. En dat varieert van moslims die christen zijn geworden tot leden van het Moslimbroederschap.

  Amerikaanse toestanden…

  Reactie door Gert-Jan — zaterdag 13 mei 2006 @ 16.52 uur

 46. Gert-Jan, ik weet niet hoe oud je bent, maar moord en doodslag en extremisme is zo oud als de wereld. De rest is gewoon de plannen van de Bush regering lezen.
  “Rebuilding America’s Defenses” – A Summary
  Blueprint of the PNAC Plan for U.S. Global Hegemony

  http://www.informationclearinghouse.info/article3249.htm

  Eindigt met klapstuk – het Amerikaanse leger van de toekomst:
  “Advanced forms of biological warfare that can target specific genotypes may transform biological warfare from the realm of terror to a politically useful tool” (p. 60)

  Reactie door Sonja — zaterdag 13 mei 2006 @ 16.56 uur

 47. @45 o ook in abu graib, of quantanamo ?
  :)

  Reactie door Toergenjev — zaterdag 13 mei 2006 @ 18.40 uur

 48. 45 gert jan omdat ze dat uitkomt,zoals ze al zoveel landen/regeringen.kapot gemaakt hebben.
  ik zou wel eens willen weten wie er meer moorden op hun geweten hebben,de duitsers in tweede wereld oorlog of de usa zins de tweede wereld oorlog,zoek dat maar eens uit!
  en wat ze allemaal als eerste gebruikt hebben,en ontwikkelt hebben/gemie en bacteriologies/en overal uitgeprobeert hebben/en nog steeds doen,
  bv via irak,toen het nog een vriend van hun was,en nog luisterde.

  Reactie door ad — zaterdag 13 mei 2006 @ 19.53 uur

 49. Waarom heeft het CDA of VVD geen weblog ?
  Ik had daar ook wel het een en ander te melden !
  Dingen die me behoorlijk dwars zitten.
  Vreemd woorden democratie en vrijheid van meningsuiting voor deze partijen.

  Met Vriendelijke Groet !

  Reactie door Peter Grootheest Junior ! — zaterdag 13 mei 2006 @ 20.03 uur

 50. de a.i.v.d. weet alles van degene die hier post .ben zelf vorig jaar als een zware crimineel vastgezet door toedoen van een wethouder omdat je kritisch bent op de gemeente en ze weten dat ik bewijzen heb van fraude van wethouders .we hebben mobieltjes,een auto, tv, maar de pastoor kan ons niet meer dom en arm houden daarom heeft het c.d.a. de liberalen (v.v.d)ingeschakeld om ons te knechten .moet helaas constateren dat ze het lukt .of vinden we hget verstrekken van voedselpakketten in een van de rijkste landen ter wereld normaal?

  Reactie door ,texas,henkie — zaterdag 13 mei 2006 @ 20.15 uur

 51. We zitten hier ook maar een haarbreedte verwijderd van een Europese superstaat. Het blijft mij verbazen dat ook de SP daar zo tegen is, gezien jullie bewondering voor ideologieën zoals het socialisme die alleen door een staat kunnen worden afgedwongen.

  Maar ik deel jullie streven in dit opzicht. Uiteraard heb ik die petitie tegen de bewaarplicht getekend. Het zou mij niet verbazen als ik nu op een of andere geheime AIVD lijst terecht ben gekomen.

  Reactie door geldwolfje — zaterdag 13 mei 2006 @ 21.41 uur

 52. @45 De Moslimbroederschap? Je bedoelt de Muslim Brotherhood? Die ouwe club van Hirsi Ali? Jihadis dus? De Amerikaanse ambassade helpt Jihadis? Interessant, kun je daar wat meer over vertellen?

  Reactie door Sonja — zaterdag 13 mei 2006 @ 21.50 uur

 53. @52 Zekers. De Amerikaanse ambassade protesteert openlijk als mensen zonder vorm van proces worden vastgehouden. Wie dan ook. De State Department houdt constant de vinger aan de pols, ook als het gaat om MB’ers.

  Zie bijvoorbeeld: http://www.state.gov/g/drl/rls/hrrpt/2004/41720.htm

  Weet jij misschien of enig Europees land ook zulke amerikaanse toestanden heeft?

  Reactie door Gert-Jan — zaterdag 13 mei 2006 @ 22.54 uur

 54. @51, Geldwolfje
  Dan heb je toch een verkeerde voorstelling van socialisme, wat de staat als instrument van onderdrukking beschouwt.
  En diezelfde staat wil laten afsterven als onnodig.
  Dit is geen monopolie gedachte van de anarcho kapitalist.
  Misschien toch nog wat bijlezen geldwolfje ?

  Reactie door Toergenjev — zondag 14 mei 2006 @ 0.01 uur

 55. @53 Toergenjev

  Wellicht, als ik er ooit nog tijd voor krijg.

  Reactie door geldwolfje — zondag 14 mei 2006 @ 0.03 uur

 56. In 42 bralt ene Gert-Jan: `Verder begrijp ik dat jullie het misschien niet zo leuk vinden als al je data bewaard wordt, maar we leven ook in een niet zo leuke wereld.’

  Hou eens op met dat ge-jullie!! Voor jij `jullie’ toespreekt eerst oplepelen wie je zelf bent!! Anders is het voor jou goedkoop kritiek spuien, ja, want want jij weet al wie `wullie’ zijn, dat is dus ongelijk, en waar kunnen `wullie’ elders terecht om commentaar te hebben op weerzinwekkend rechts en Amerikaanse volksmennerij? Niet in de rechtse bladen, maar jij wel hier!

  En inderdaad het is krankzinnig om data over mensen te bewaren, wat een dom argument om goed te praten Gert-Jan, dat rechtvaardigen omdat we niet in `een leuke wereld’ leven. Frenetisch rechts schept deze leuke wereld, en jij hoeft als braaf kleinmenselijk reactionair burgerman natuurlijk niks te vrezen van de Pentagondictatuur omdat jij natuurlijk `niks te verbergen hebt’, wat voorstanders van de ID-plicht ook altijd brallen. d.w.z. heulen met de bezetter,
  in dit geval de bezetter van privé en identiteitsdomeinen.

  En voorts, Rechts Amerika, Republikeinen,
  biblebelt-gristenfundo’s en Washington-neocons zijn slechte verliezers als ze al zo opgefokt doen over een cd van Neil Young die een liedje zingt over het impeachen van Bush (zie boven)
  Het laat weer eens zien hoe de vrije gedachte mag bestaan in `the land of the free’ mits die in de rechter hersenhelft wordt gedacht.

  Het land is zelfs zo achterlijk geschift om gedachten tijdens `rechtspraak’ (lees: heksenwaag) te meten met een apparaat dat leugendetector heet, een volslagen belachelijk ding dat even middeleeuws is van methode als een glazen bol, en dat in het land dat claimt voorop te lopen in wetenschap.

  Reactie door Emiel — zondag 14 mei 2006 @ 7.59 uur

 57. Wat maak je druk : de Amerikaanse regering is in het bezit van elke encryptiecode die in de software wereld wordt gebruikt ,zo kunnen zijn ook elk computersysteem onderzoeken :afluisteren is eigenlijk wat oudewets .
  En die Donner weet nergens van ;de onschuld zelve !

  Reactie door Fred — zondag 14 mei 2006 @ 11.38 uur

 58. “De Amerikaanse ambassade protesteert openlijk als mensen zonder vorm van proces worden vastgehouden. Wie dan ook.”
  Gert-Jan LOL! Sorry maar er valt aan jou niets meer te deprogrammeren vrees ik.
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Guantanamo_Bay

  Reactie door Sonja — zondag 14 mei 2006 @ 11.53 uur

 59. @57 Waarom moeten we ons daar niet druk over maken Fred?

  Reactie door Sonja — zondag 14 mei 2006 @ 11.55 uur

 60. Precies. Waarom zou je die eikels enige uitleg verschuldigd zijn voor woorden die niet voor oren of ogen bedoeld zijn?

  Reactie door geldwolfje — zondag 14 mei 2006 @ 12.11 uur

 61. “voor HUN ogen of oren” moet dat zijn.

  Reactie door geldwolfje — zondag 14 mei 2006 @ 12.12 uur

 62. Over dit soort praktijken van inlichtingdiensten en “professionals “heeft de burger totaal geen invloed ;dit wordt namelijk verwezen naar het domein landsveiligheid .

  grote kans ,dat zelfs Donner hier niets van weet :zoweet hij ook niets van die vliegbewegingen !
  (hij weet het misschien wel ,maar hij mag daar niet mee in de publiciteit treden ).
  het is dus geen zin je daarover druk te maken !je meot er gewoon van uitgaan dat er wordt afgeluisterd en monitoring plaats vindt .

  Reactie door Fred — zondag 14 mei 2006 @ 12.22 uur

 63. Amerikanen denken overal ter wereld de dienst uit te kunnen maken. Teveel landen, waaronder Nederland, lopen als jonge hondjes achter dit land van verderf aan. Natuurlijk krijgt Amerika, of direct of indirect, zijn/haar zin.

  De kwestie Hirshi Ali is helemaal niet zo gek! Natuurlijk ga je liegen, zeker als je weet dat elk antwoord op de vragen van de inburgeringstest fake zijn. De antwoorden zijn antwoorden zoals een kleine groep mensen ons wil laten geloven. Is dat ook niet liegen dan? 80% van de Nederlandse, van orgine Nederlandse, bevolking zal de vragen onjuist beantwoorden. Alhans, volgens Rita Verdonk en haar aanhang. Zoals Rita wil dat het gezien word, zo moet en zal het geschieden!

  Amerika is heel nuttig als voorbeeld, je weet door Amerika in ieder geval hoe het niet zou moeten.

  Zo word er veel gesproken en geschreven over corruptie binnen de Italiaanse regering. Ik zeg daarop: schoenmaker houd je bij je leest en kijk niet zover over je neus, hou het korterop. Nederland is zelf een land waar dingen naar eigen idee een invulling krijgen. Zaken net zo lang verdraaien totdat ze eerlijk lijken.
  Dat Hirshi Ali liegt, dat heeft ze om haar heen, vanuit haar directe (regerings vriendjes) geleerd. Goeie grap van haar, typisch VVD

  Reactie door Edgar — zondag 14 mei 2006 @ 13.40 uur

 64. @62 Je hebt deels gelijk Fred, maar zolang de burger zit te sippen en te zwijgen en te klagen heeft hij geen enkele macht om dingen te veranderen. Zou men morgen massaal gaan staken is het binnen een weekje gepiept. En veranderingen en verbeteringen zullen nooit plaatsvinden met het idee dat niemand daar toch niets aan kan doen. Dan maak je een slachtoffer van jezelf. En dat is precies wat ‘ze’ willen. Ze doen het daarom altijd zo voorkomen alsof het een proces is dat ‘nu eenmaal niet te stoppen is’ en dat ‘nu eenmaal nodig is’ in deze tijd. Totale nonsens natuurlijk.

  Reactie door Sonja — zondag 14 mei 2006 @ 13.59 uur

 65. Zo is het ook met lieden die uit de Oostbloklanden ,die hier nu in grote getallen neerstrijken :wat is hun verleden ;ik de tijd dat het land communisties was ; met die inlichtigdiensten ,wie zijn ze ? toen zuiver volkverneukende communisten en nu extreem-rechtse volkverneukers ?

  hoe sociaal zijn de hier werkende Polen voor elkaar obnderling en ten aanzien van de Nederlandse arbeider .
  biinekort wordt je misschien ook op je uitwerpselen onderzocht :die inlichtingendiensten zijn inzichzelf gekeerde geestelijke zieken ,die in alles een gevaar zien ;het is slechts een refelctei van hun eigen gedrog

  Reactie door Fred — zondag 14 mei 2006 @ 14.28 uur

 66. @56 Ik (‘ene Gert-Jan’) zou brallen, zeg je.

  Daarna schrijf je: “…weerzinwekkend rechts… Amerikaanse volksmennerij… krankzinnig… jij als braaf kleinmenselijk reactionair burgerman… Pentagondictatuur… brallen… heulen met de bezetter… biblebelt-gristenfundo’s… achterlijk geschift… volslagen belachelijk…”

  Grappige reactie.

  Reactie door Gert-Jan — zondag 14 mei 2006 @ 16.00 uur

 67. @65 Fred zuiver vanuit het marxisme gedacht is het oostblok nooit socialistisch en communistisch geweest.
  Totaal niet zelfs, immers hoe kun je een bureaucratische staat en een staand leger en een geleide economie rijmen met socialisme of communisme ?
  Alles moet een naampje hebben maar zoals eerst Rosa Luxemburg (1918) en naderhand Trotski (1936) al hebben vastgesteld heeft het Russische experiment en naderhand het oostblok niets met socialisme van doen gehad.
  Het was eerder een verkrampte dictatuur met volstrekt verkeerde economische structuren.

  Reactie door Toergenjev — zondag 14 mei 2006 @ 16.14 uur

 68. Gert-Jan,
  Vanuit het feit dat er wel eens geweld tegen de democratie zou kunnen plaatsvinden, ga je over op ondemocratisch handelen door zonder toestemming van je bevolking informatie over hen in te winnen en ieder individu te wegen op eventueel wel of niet staatsgevaarlijk.
  Waar ligt de grens tussen wel of niet staats gevaarlijk, en welke gradaties bestaan daar in.
  Gaan we mensen die lid zijn van een moslim organisatie uitsluiten van overheidsfuncties, en mensen die lid zijn van linkse partijen schaduwen, en de telefoon aftappen.
  En daarna nog wat kampjes in de Noordoostpolder, of Guantanamo bay.
  We hebben deze ellende al genoeg gehoord de afgelopen honderd jaar, verzin nou eens wat opbouwends.

  Reactie door Toergenjev — zondag 14 mei 2006 @ 16.22 uur

 69. Beste toergenjev , je heb inderdaad gelijk ;ik denk dat het socialistme en communnisme eigenlijk alleen aanwezig was bij de lagere lagen van de bevolking ,net zoals hierin Nederland Bij de onderste laag van de PvdA ; de mensen die wonen in de arbeiders wijken ,die vaak niet zo hoog staan op de maatschappelijke ladder !
  Che Guevara had ook de opmerking gemaakt dat de Sovjet unie een grote bureaucratie was : dat hebben ze hem wel heel kwalijk genomen !

  Reactie door Fred — zondag 14 mei 2006 @ 16.25 uur

 70. De grootste uitdaging voor de vrij denkende mens de aankomende decennia zal zijn, hoe van de bureaucratie af te komen, en de daaraan gekoppelde staatstructuur.
  Dus Anarcho kapitalisten en syndicalisten, libertariers en socialisten steek de koppen eens bij elkaar.
  En lever het bewijs dat we niet meer zitten te wachten op onze vermolmde staatsstructuur, en bedrijfsstructuur.
  Waar papieren monopolisten al jaren de scepter zwaaien.

  Reactie door Toergenjev — zondag 14 mei 2006 @ 16.47 uur

 71. Er was voor een tijdje terug een meisje uit Bosnie die volgens Rita Verdonk had gelogen en daarom haar studie hier niet mocht afmaken !
  Want dit meisje zou niet de gehele waarheid hebben verteld bij haar asielaanvraag !
  Maar nu het een VVD kamerlid zelf betreft die de zaak bewust belogen heeft en jarenlang haar zakken heeft gevuld voor zowel de PVDA als naderhand de VVD van onze belastingcenten zingt Rita Verdonk een heel ander liedje ???
  Hirschi Ali is zowel links als rechtsom !
  Als de eurootjes maar iedere maand netjes op haar rekening staan.
  En dan word ze hier en daar ook nog onderscheiden ??
  Ook heeft ze wat mij betreft geprobeerd om de Nederlanders tegen de moslimcultuur op te zetten !
  Welke idioot gelooft nog een woord van Hirschi ?
  Meschien moet de AIVD eens beter op letten wie hier het land word binnen gehaald in plaats van burger en internetgegevens aan Bush en consorten te verkwanselen !!!
  Al deze instanties mogen wat mij betreft onmiddelijk opgedoekt worden of hoort dit bij de DEMOCRATIE !!
  Waarom moeten ze alles waar zijn ze bang voor ??
  Volgens mij begint het kapitalistische systeem het hem te knijpen en moeten weten waar het gevaar vandaan komt !
  Maar uiteindelijk kun je met duizend geheime diensten het volk uiteindelijk niet in bedwang houden !! NOOIT !!
  Dus ik hoop dat de CIA en de AIVD dit maar goed opsnuift !!

  Met socialistische Groet !

  Reactie door Peter Grootheest Junior — zondag 14 mei 2006 @ 19.07 uur

 72. Maar Donner en Balkenende wel!

  Reactie door Henny — zondag 14 mei 2006 @ 19.20 uur

 73. Ook nieuws, gelezen op telext: Ex-BVD baas, en ex-super PG, Arthur Docters van Leeuwen, voorheen D66 is alweer enige tijd lid van de VVD en gaat Kamerlid worden voor de VVD. Dat geeft te denken.
  Toekomstige minister van Justitie? Of nog veel erger, onder het kabinet Verdonk, minister van Staatsveiligheid naar Amerikaans voorbeeld?

  Reactie door Emiel — zondag 14 mei 2006 @ 21.32 uur

 74. 42 – Gert Jan, “wie niets heeft te verbergen, heeft niets te vrezen”, is een veelgebruikte drogreden om de aantasting van privacy door de angst-politiek te legitimeren; dat doet het geenszins, want ik noch ontelbare anderen zijn terroristen of zullen het worden, dus ik en ontelbare anderen willen niet als verdachten of zelfs potentiële daders behandeld worden.

  Ik en ontelbare anderen willen niet dat allerlei anonieme griezels uit geheime organisaties, met allerlei sinistere ideeën en enge bevoegdheden, iets van ons weten waarmee ze ons in verlegenheid zouden kunnen brengen, en dus chanteren, om ons in te zetten in hun angst-politiek, of ten minste het zwijgen op te leggen.

  Je reactie geeft blijk van weinig historisch en psychologisch besef, Gert Jan; lees toch eindelijk eens het eerder door anderen ook genoemde ’1984′, van George Orwell. Of lees een boek van Jung, Hesse, etc…

  Reactie door Schaapherder — maandag 15 mei 2006 @ 0.57 uur

 75. Mensen die Ausweis Bitte hebben meegemaakt moeten vaker gehoord worden in deze zaak vind ik.

  Reactie door Sonja — maandag 15 mei 2006 @ 8.18 uur