Sociale uitsluiting

‘Sociale uitsluiting is een moderne vorm van armoede. Niet mee mogen doen in de samenleving is een hardnekkig probleem.’

Uit de vooraankondiging van het proefschrift: ‘Er buiten staan. Een onderzoek naar sociale uitsluiting onder cliënten van het Leger des Heils’.

Op 18 mei promoveert Ine Voorham, directeur van het Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg, op dit onderzoek.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

maandag 15 mei 2006 :: 16.24 uur

38 Comments

38 reacties

 1. helaas word je door velen al sociaal uitgesloten als je ziek bent en dus niet werkt. je weet dan gelukkig wel meteen waar je aan toe bent.

  Reactie door kaatje — maandag 15 mei 2006 @ 16.57 uur

 2. Niet mee MOGEN doen??? Bij clienten van het LdH is het vooral niet mee WILLEN doen.

  Reactie door joep — maandag 15 mei 2006 @ 17.20 uur

 3. @1 Mooi Joep dan heb jij zeker wel zin om langs een LdH te gaan en dat even te verkondigen.
  Moet wel motiverend voor die mensen zijn.
  Weet je Joep, het enige verschil tussen mensen en beesten is mededogen.
  Bij jou kan ik geen mededogen bespeuren.

  Reactie door Toergenjev — maandag 15 mei 2006 @ 17.30 uur

 4. Excuses mijn bijdrage is aan @2 gericht

  Reactie door Toergenjev — maandag 15 mei 2006 @ 17.50 uur

 5. Het zijn vooral mensen die nog nooit in een dergelijke situatie hebben gezeten die het hardste oordelen en veroordelen. Die absoluut geen idee hebben wat ernstig ziek zijn, of gehandicapt zijn is en die evenmin weten wat het is om 250 sollicitaties per jaar verplicht te versturen, in de wetenschap nooit ergens aangenomen te zullen worden. Die zich niets kunnen voorstellen bij nooit meer op vakantie, nooit meer uitgaan, geen bioscoopbezoek meer, geen theater of concert, geen museum, tenzij dat gratis is en voor wie openbaar vervoer een luxe is. Die aan het einde van hun maandgeld een flink stuk maand overhouden, omdat ze het echt niet meer redden en die lijdzaam toezien dat de huren weer verhoogd worden, de Huurtoeslag verder gekort, de energieprijzen de pan uitrijzen en die weten dat 45% van de hypotheekrenteaftrek naar slechts 7% van de huiseigenaren gaat van een totaalbedrag van bijna 11 miljard euro per jaar. Daar tegenover staan de kortingen op de Huurtoeslag die er is voor de mensen met de allerlaagste inkomens, opdat ze kunnen wonen. Totaalbedrag per jaar daarvan: ongeveer 1,7 miljard euro…. Hoezo, scheef? En dan verbaasd zijn dat die mensen zich buitengesloten gaan voelen? Nou, nee hoor, ik niet.

  Reactie door L.M. Lembeck — maandag 15 mei 2006 @ 18.11 uur

 6. Mevr. Lembeck ik ben het wederom geheel met U eens.
  Schande is het dat in deze tijd in een welvarend land als Nederland zulke praktijken plaats vinden.

  En dat is voor hen die het overkomen des te schrijnender!
  Het mooiste is dat er lieden in de regering zitten (misschien wel allen) die de staats schuld belangrijker vinden dan de wantoestanden te verbeteren!!

  Reactie door Ouwe Dirk — maandag 15 mei 2006 @ 18.18 uur

 7. @L.M. Lembeck, nogmaals en voor de laatste keer, de hypotheekrenteaftrek is een sigaar uit eigen doos, die huiseigenaren ruimschoots ZELF betalen in de vorm van extra belastingen die ze al betalen of betaald u ook overdrachtsbelasting als u een ander huurhuis betrekt?

  Sterker nog, de huiseigenaren betalen ook mee aan uw huurtoeslag, dus hou nou eens op te zeuren over die hypotheekrenteaftrek u begint groen te zien van onterechte jalouzie.

  Reactie door Ronald — maandag 15 mei 2006 @ 19.10 uur

 8. http://www.libertarian.nl/liberty/dutch.html

  Reactie door Lezer — maandag 15 mei 2006 @ 20.23 uur

 9. @7 Lezer Off Topic
  Goh zou Hayek dat ook gedacht hebben toen hij op de thee was bij Pinochet.
  Zijn road to serfdom stopte daar zeker even.
  Die vrijheid van de libertarians hebben ze in zuid Amerika genoeg van gegeten, jammer dat ze al scharrelend op de afvalbergen van de vrijheid nog steeds honger hebben.

  Reactie door Toergenjev — maandag 15 mei 2006 @ 20.41 uur

 10. De uitkering van een sociale uitkering is geen armoede maar een recht waar u voor heeft betaald of wordt betaald uit solidariteit.
  Voor Nederland zouden de uitkering voor bijstandstrekkers hoger moeten zijn en niet omdat wij de internationale toets niet kunnen doorstaan.
  Armoede is een relatief begrip maar in relatie tot het Nederlandse welvaartspatroon toch inzichtelijk en als in deze situatie begrijpelijk.
  Een verhoging van de bijstandsuitkering in Nederland door de Nederlandse prijzen voor de alledaagse consumptie lijkt mij dus noodzakelijk
  Echter, kan en mag dit niet los gezien worden van de eigen verantwoordelijkheid.
  Om terug te komen in het arbeidsproces, ook als dit betekent hieruit geen financieel voordeel te halen.
  Ook de bijstand die ontvangen wordt is, zelfs als jarenlang meebetaald, een solidariteitsbetaling van en voor al uw medeburgers.

  En dit is en was ook de bedoeling van alle andere uitkeringen die op basis van solidariteit zijn ingesteld en worden toegekend.

  Reactie door Don.Q — maandag 15 mei 2006 @ 20.46 uur

 11. 7 lezer. Simplistische powerpoint en veel te saai en te lang voor geestelijk minder bedeelden waaronder je kennelijk leden probeert te ronselen, ben je ook op de verkeerde site voor helaas.
  Wat lees ik? U beschikt over uw leven Libertijnse drolzin, dat zei Hitler ook, `euer Leben gehört euch’ dus mits men opgaat in de sekte van vrijheid voor zichzelf ten koste van de klasse die die moet bukken om het gelag en het gelach van de vrijsprekers te betalen.
  Afserveren deze bruinhemdenreclame!

  Reactie door Emiel — maandag 15 mei 2006 @ 21.10 uur

 12. Ik heb ooit in een opvanghuis voor daklozen gewoond, met twee kinderen…(niet omdat mij mat nou zo gezellig leek uiteraard)
  Daar zat o.a. een oud omaatje de hele dag te huilen om haar kat, ze was namelijk uit huis gezet omdat haar gokverslaafde inwonende zoon alles had vergokt en die kat zwierf nu buiten…
  Ik heb daar een leed gezien en gehoord, dat wil je écht niet weten. Dus kom niet bij mij aan dat die mensen niet wíllen.
  Mijn dochter is inmiddels studente en loopt stage op een soort eind-station voor ernstig verslaafden, mensen die niet meer kunnen afkicken…
  Niemand kiest ervoor om in de goot te gaan liggen, niemand kiest ervoor verslaafd te raken, niemand kiest ervoor om te scheiden en daarna in de financiele problemen te komen en ook kiest niemand ervoor om psychische problemen te hebben.
  Mensen die denken dat daklozen daarvoor gekozen hebben nodig ik uit om eens een tijdje mee te lopen in een opvanghuis.
  Het is makkelijk oordelen voor mensen met een dak boven hun hoofd, een inkomen en misschien zelfs nog een familie die (emotioneel) wat steun geeft.
  Maar besef heel goed dat niet iedereen in zo’n ideale situatie zit!

  Reactie door Monique — maandag 15 mei 2006 @ 21.52 uur

 13. (7)jij betaald vet mee aan de 7% rijke stinkers.dat is een vaststaand feit niet zeveren dus .
  sociale uit sluiting kun je mijn inziens verdelen in twee geroepen
  1.oorzaak lichamelijke handicap ,te weinig inkomen en uiteraard een combinatie ervan
  2.geestelijke armoede deze is niet inkomens afhankelijk.
  ken genoeg mensen met poen die alleen maar met geld verdienen bezig zijn en als je de geboorte datum van de kinderen vraagt dezer niet weten .sociale uitsluiting dus .hoor net het commentaar van chaves over boes .
  mijn avond kan niet meer kapot.

  Reactie door ,texas,henkie — maandag 15 mei 2006 @ 22.03 uur

 14. ik zit te leesen en ben het met en paar mensen eens 5.en.6 monique volgens mij ziten we op een lijn ik denk er ook zo over

  Reactie door R.Drenth — maandag 15 mei 2006 @ 22.33 uur

 15. Stem allemaal VVD, dan hebben de armen straks helemaal niets meer en de rijken ook nog alle waardigheid die de armen gaan verliezen.

  Verderf Van Democratie

  Reactie door Edgar — maandag 15 mei 2006 @ 23.01 uur

 16. Ronald, huurders die een baan hebben, betalen dik mee aan JOUW hypotheekrenteaftrek. Als er iemand bang is om centen kwijt te raken ben jij het wel. Nee, ik wens je geen WW toe en al helemaal geen bijstand, hoewel… het zou jou en die DonQ denk ik, heel erg goed doen om eens tien jaar zo te moeten leven, omdat je niet meer KUNT werken…. Ohja, eigenlijk wens ik jou dat heel erg toe… Dan houd je misschien eens die grote mond van je!
  Henk, Chevez gemist… wassie goed? :D

  Reactie door L.M. Lembeck — maandag 15 mei 2006 @ 23.22 uur

 17. Wat wordt dit een raar landje, ascciaal, weinig solidariteit en niet willen delen doch vooral aan zichzelf denken. Dat mensen ziek worden en zich kansarm gaan voelen wordt niet begrepen door de prestatie-geldstrebers mentaliteit van velen. We worden een klein verenigd staatje vooral dankzij de vvd hardliners en hun vrije markt fictie. Jan Blokker/ Volkskrant schrijft het mooi : Verdonk onderzoek jezelf en je vvd. Enige nog duidelijke partij is ondertussen de SP. Vvd en pvda zijn duidelijk bezig met polarisatie dus SP : let op uw zaak !

  Reactie door volghetnieuws — dinsdag 16 mei 2006 @ 1.22 uur

 18. @5 De weergave van de problematiek door
  L.M. Lembeck geschetst is een ‘lintje’
  waard. De realiteit van elke begunstigde
  Nederlander is, dat men zich de meest on-
  gunstige situatie liever niet laat beschrij
  ven, eraan voorbij gaat en zich geen reken
  schap willen geven hoe veler ‘thuis’-situa-
  ties onomkeerbaar waren, zijn en blijven.
  Het tegenkomen van de ontkenning ervan is
  zonder meer hoogst navrant.

  Reactie door 'n reactionair. — dinsdag 16 mei 2006 @ 2.04 uur

 19. 7 – Ronald, ben jij een beetje dom/arrogant of zo, met je jaloezie beschuldiging? Ik weet het wel zeker. Je praat ook maar uit eigenbelang, en in jouw geval vergt dat geen enkele moed, noch vergt het inzicht… of wat dan ook eigenlijk. Hou dus zelf je grote mond tegen mensen die hier het egoïsme der gepriviligeerden terecht bekritiseren. Dit is wel een forum van de SP, en niet v.d. vereniging van huis-eigenaren.

  Reactie door Schaapherder — dinsdag 16 mei 2006 @ 2.25 uur

 20. Stelling v.d. dag: kapitalisten zijn anti-sociaal.

  Reactie door Schaapherder — dinsdag 16 mei 2006 @ 2.30 uur

 21. 20 – Deel II: maar socialisten zijn niet per defenitie anti-kapitaal.

  Voetnoot: Het is maar net wat je onder kapitaal verstaat – menselijke inzet is bijvoorbeeld ook kapitaal, en die kan dus ook verspild worden – en wat je er vervolgens mee doet.

  Reactie door Schaapherder — dinsdag 16 mei 2006 @ 2.36 uur

 22. Reactionair, lees mijn eerste bijdrage nog eens over. Er is geen woord Spaans bij en er is niets van overdreven. Dit zijn de juiste cijfers! En die zijn controleerbaar bij o.a. Aedes, De Woonbond en Vereniging Eigen Huis heeft het ook al opgemerkt. Ik zeg ook niets over mensen met een koopwoninkje, zoals Ronald die bang is dat hij financieel schade zou kunnen oplopen, maar ik fulmineer tegen die 7% van de huiseigenaren die tevens tot de 10% rijkste inwoners van land behoren en die wel even 45% van bijna 11 miljard binnenhalen, terwijl er op de Huurtoeslag die bedoeld is om mensen met een laag inkomen nog fatsoenlijk te kunnen laten wonen (eerste levensbehoefte) gekort wordt! In mijn ogen is dat scheef, maar daar denk jij misschien anders over. Je behoort wel tot een minderheid dan, denk ik.

  Reactie door L.M. Lembeck — dinsdag 16 mei 2006 @ 8.10 uur

 23. Hoi allemaal,

  Wij mijn vrouw en ik staan al jaren buitenspel we horen nergens bij al jaren niet.
  Beiden zijn we gehandicapt ik doe al jaren mijn best om aan betaald werk te komen.
  Maar na 4500 open sollicitatie,s zit ik nog steeds zonder werk.
  De kans dat ik een baan vindt is klein heel klein.
  De moed opgeven wil ik niet dus gaan we door.
  We leven van het absolute minimum en dat redden we nauwelijks.
  Nieuwe kleren kopen is iets wat we al jaren niet meer gedaan hebben.
  Uitgaan leuke dingen vakantie dat zijn dingen uit een lang grijs verleden toen ik nog geen handicap had.
  De maatschappij kijkt ons met de nek aan helaas is dat een feit, we horen er al jaren niet meer bij.
  We kunnen fonancieel gezien ook niet meer deelnemen aan de maatschappij.
  Sporten bijvoorbeeld is iets wat we niet kunnen betalen.
  Elke week is het worstelen om met de boodschappen uit te komen halen we het meestal net niet.
  Alles waar we op konden bezuinigen is weg bezuinigd.
  En het volgende dat op de nominatie staat om weg bezuinigd te worden is het internet.
  Eigenlijk ons enige contact nog met de buitenwereld, triest maar waar.
  Ik vraag me dan ook oprecht af hoe het allemaal verder moet waar dit allemaal gaat eindigen als we nog zieker worden en meer gehandicapt zullen raken.
  Ik zie het somber in heel somber en het vertrouwen in de politiek heb ik totaal verloren.

  Reactie door Jubbetje — dinsdag 16 mei 2006 @ 9.05 uur

 24. Het gaat hier volgens mij over sociale uitsluiting en niet over huurtoeslagen en hypotheekrenteaftrek.
  Merk dat hier verschillende mensen afgezeken worden die reageren op @5. Maar @5 heeft dit hier wel even op tafel gelegd voor de zoveelste keer. Wie zeikt er nu eigenlijk?

  Reactie door Bijdehandje — dinsdag 16 mei 2006 @ 9.46 uur

 25. @22 Was ik niet duidelijk genoeg? Ik onder-
  schreef (met “lintje”) uw uitspraken en doe
  daar niets aan af.

  “Het tegenkomen van de ontkenning ervan is
  zonder meer hoogst navrant” (zie 18).

  Dat is wat wij beiden tegenkomen door vele
  topics heen en dus ook weer na @5, in com-
  mentaren als die van Ronald bijv.
  Dergelijke bespiegelingen getuigen van on-
  voldoende know how en ergeren mateloos.

  Misschien had ik de laatste zin nog duide-
  lijker moeten zijn, en ik beschouw de 2
  laatste zinnen van @22, dan ook gericht aan
  het adres van Ronald.

  Voor alle duidelijkheid is @ 5 mij dus uit
  het hart gegrepen, akkoord?

  Reactie door 'n reactionair — dinsdag 16 mei 2006 @ 9.57 uur

 26. Vreemd geen woord over Hirshi Ali!

  Reactie door e.krul — dinsdag 16 mei 2006 @ 10.10 uur

 27. de sociale uitsluiting in nederland en in de wereld treft vooral mensen en kinderen met een handicap vooral als zij in een rolstoel zitten
  want er staat in de grondwet van nederland en in het verdrag van de rechten voor de mens
  want een ieder heeft recht op meedoen aan het openbare sociale leven
  maar hier zit het het grote probleem
  want de bereikbaarheid toegankelijkheid en bruikbaarheid van alle openbare gebouwen zoals theater bioscoop scholen wonen recreeren is een ramp voor mensen in een rolstoel
  ook het openbare vervoer deugt niet
  daarom voelen ook veel jongeren met een handicap zich eenzaam
  als dit wordt verbeterd dan pas komt er een echte sociale samenleving voor een ieder
  want ook een ieder heeft recht op een menswaardig bestaan
  groeten cornelis die tegen deze discriminatie er veel actie tegen voert
  cornelis douw

  Reactie door cornelis douw — dinsdag 16 mei 2006 @ 10.54 uur

 28. Als ik de commentaren lees in dit toppik, dan valt me vooral op wie wat en hoeveel betaald en voor wie.
  huiseigenaren betalen voor die en de overdrachtsbelasting dekt dit enz enz.

  Voor mij is dit niet interessant als er geen onderscheid gemaakt wordt tussen noodzakelijke kosten van bestaan (huur/aflossing, zorg, energie …), gemaks uitgaven (afwasmachine) en luxe uitgaven boot, vakantie.

  Alles is relatief en moet als een geheel bekeken worden. Mensen die niet meer de noodzakelijke kosten van bestaan kunnen opbrengen is onacceptabel, hoe je het ook wend of keert.
  Natuurlijk zijn de rijkere verbolgen omdat de veel meer geld aan belasting moeten betalen, maar de inpact op hun nodzakeleijk kosten van bestaan is zo goed als niet aanwezig.

  Iemand die een goed inkomen heeft, maar moeite heeft met het feit dat hij voor een deel van zijn salaris 52% betaalt, verkeert in een hele andere situatie als iemand die de verwarming niet hoger mag zetten dan 19 graden.

  Reactie door Alexander — dinsdag 16 mei 2006 @ 10.54 uur

 29. 24 bijdehandje, zaken als huurtoeslag hebben juist heel erg te maken met sociale uitsluiting. Enerzijds wordt je door velen op voorhand al uitgesloten als je geen centjes hebt of niet werkt omdat je ziek bent of geen baan kan vinden, anderzijds kun jij ook niet mee als anderen gaan sporten of samen uit eten gaan, omdat je dit niet kunt betalen.
  Moet je je voorstellen dat je net vanuit de WAO weer ten onrechte de arbeidsmarkt op getrapt bent; je mag dan minimaal 8 weken wachten totdat er een keer WW geld jou kant op komt, echter is dit nog vaker een maand of drie. Deze tijd moet je maar zien te overbruggen, als je van je karige inkomen niet hebt kunnen sparen (wat meer regel dan uitzondering is) gaan in de tussentijd wel alle rekeningen door. Inmiddels ben je dan afgesloten van electra en gas, heraansluiting kun je niet betalen, van alle kanten incasso bureaus en deurwaarders op je nek, dan mag je mij uitleggen hoe dit niet tot sociale uitsluiting gaat leiden. Met je zelfvertrouwen volledig in de grond gehakt en wakkere nachten om alle zorgen is gezellig socialiseren echt niet meer mogelijk.

  Reactie door kaatje — dinsdag 16 mei 2006 @ 12.04 uur

 30. Als de meeste mensen in de stemhokjes maar eens goed wakker zijn! Dan heb je alvast een aardig begin v.e. ommekeer.
  Of…. je bent ook zelf een keer de pineut en kun je weinig anders dan slapen en (dag)dromen.

  Reactie door ax — dinsdag 16 mei 2006 @ 13.05 uur

 31. 23 – Jubbetje en vrouw, houd de moed erin, al is het hels moeilijk. Jullie doen helemaal niets fout, weet dat ook.

  Reactie door Schaapherder — dinsdag 16 mei 2006 @ 14.12 uur

 32. Gelukkig heb ik eindelijk een baan gevonden als vrachtwagenchauffeur.
  Ik zat jaren onder de plak van het CWI en de bijstand.
  Dat zijn zogenaamd de mensen die het wel beter weten en jouw aan een baan helpen.
  Ze creeren die banen voor langdurige werklozen die zo uit de grond getrokken word.
  Met behoud van uitkering mag je 4 dagen werken in de week en houtskoolblokjes de hele dag in doosjes douwen.
  Of plantsoenendienst of strontscheppen wat honden achterlaten.
  Na 3 maanden sta je weer op straat zonder baan.

  Toevallig zag ik zelf een vacature in de krant en ik vertelde ze eerlijk waarom ik in de bijstand terecht kwam.
  Ik geef door aan het reafors (CWI) dat ik zelf een baan heb gevonden en wat doet die klojo.
  Doorgeven aan mijn werkgever dat ik waarschijnlijk niet geschikt ben voor die baan.
  Gelukkig weet mijn werkgever wat voor mensen dat zijn en hij gunt mij die kans.

  Voor alle mensen die dit geluk niet hebben.
  Zet hem op en vind de baan die jij leuk vind.
  Hopelijk lukt het je wel om je geluk te vinden in een goede dagbesteding.
  Laat je niet afschepen door het CWI/UWV en sociale dienst.
  Vraag ook participatie aan bij de gemeente waar je woont.
  Krijg je geld om alsnog een hobby te kiezen binnen het limiet.
  Ook als je wasmachine of kookstel/magnatron kapot is,vraag hulp bij de gemeente.
  Zij hebben speciale potjes voor armoedebestrijding.

  Reactie door red pil — dinsdag 16 mei 2006 @ 17.47 uur

 33. Kaatje @29,
  Geloof me maar, ik weet er alles van en dan bedoel ik ook echt echt alles, maar ik laat daardoor nog niet verder de boel verzieken, mijn levensinstelling is, ik leef bij de dag en maak ervan wat de portemonnee nog schaft.
  En geloof me maar, ook ik weet wat armoede is, maar èrger noch vind ik geestelijke armoede.

  Dat kom ik hier nl. vaak tégen, ik doel nu niet op jou, dus voel je niet aangevallen.

  Ik doel op die figuren zodra er iets speelt wat misschien aan hun portemonne komt ze meteen achter hun toetsenbord zitten om ach en wéé te klagen.
  Voor mij zijn die figuren pas echt arm.
  Ondanks de bijbel die ze op schoot hebben om hen rijkdom te bieden.
  Geestelijk blijven ze arm en dat is erg jammer.

  Reactie door Bijdehandje — dinsdag 16 mei 2006 @ 19.36 uur

 34. Ik moet zelf rondkomen van 724 euro in de maand netto.(70 procent van het minimum ja mensen dat is de vervolguitkering WW) Hier gaat huur en gas en licht vanaf.

  Het is geen vetpot, maar ik ben blij dat ik wat krijg. ik heb zelf 20 jaar eraan meebetaald door te werken.
  Ik voel mij allerminst buitengesloten.
  Het is een kwestie van prioriteiten stellen.
  Vaak zie ik mensen die klagen bijvoorbeeld gewoon roken! Voor die 90 euro in de maand Euro kan ik flink sporten.(of een museumjaarkaart kopen)
  Ik heb geen internet maar stuur mijn sollicitaties via een computer van kenissen.
  Ik heb geen auto natuurlijk, en ik koop alleen het hoognodige. Dus geen Cola,chips of andere rommel.
  Het enige waar ik helaas geen invloed op heb zijn de vaste lasten van huur en gas+ licht.
  Ik volg (illegaal) want het mag niet van het CWI!?(ja,u moet beschikbaar blijven voor de arbeidsmarkt) cursussen. De prijzen van goed onderwijs in Nederland zijn echter belachelijk hoog.
  Ja, ik heb een reintegratie-traject gehad maar van de aanwezigen was ik de enige die nederlands praatte en met een computer overweg kon. Ik was als het ware zelf het reintegratieburo voor de rest van de aanwezigen terwijl er duizenden van Euros over de balk werden gegooid aan een reintegratieburo(Kliq) wat zelf geen FUCK uitvoerde!
  Ik hoop dat ik snel weer werk heb. Nadat ik weer wat vlees op de botten heb :) ga ik weg uit Nederland.

  Reactie door Grootinquisiteur der lage landen — dinsdag 16 mei 2006 @ 20.06 uur

 35. Die halve gek Zalm vindt ,dat 1,08 euro de armoedegrens : Nou je kan zien hoe zijn sociale inschatting is : Dit is de Hongergrens !
  Zolang dit soort idioten in Nederland het voor het zeggen hebben is Nederland erg zielig :

  Er zijn mensen die dakloos zijn en slechte met 75 euro per maand moeten rondkomen op straat in al de seizoenen ; En dan hebben we in Rotterdam een aantal LPFers die de politie aansturen om daklozen ,die op een bankje zitten te bekeuren ; Dit is een zo gore streek : dat je zo’n agent wel op z’n bek wil timmeren : Hoe zo mensenrechten : de Nederlanders lopen toch altijd voorop : ze weten het zo goed voor het buitenland ;hoe zit het met deze mensen :zijn dat ratten ?Fuck off

  Reactie door Fred — donderdag 18 mei 2006 @ 19.56 uur

 36. Ik zou persoonlijk niet willen promoveren op ellende en gave uitspraken !

  Reactie door fred — donderdag 18 mei 2006 @ 21.03 uur

 37. @36 (Uit het persbericht op de website van de Universiteit Twente)

  ‘Het was mij niet om de doctorstitel te doen, maar om wetenschappelijke erkenning voor het probleem,’ aldus de promovenda. ‘In mijn functie zag ik het aantal mensen toenemen dat er niet bij mag horen en in de problemen is gekomen. Sociale uitsluiting is een van de grootste maatschappelijke problemen waarmee organisaties als het Leger des Heils worden geconfronteerd.’

  Reactie door fransje — vrijdag 19 mei 2006 @ 11.53 uur

 38. Er is ook wetenschappelijke erkenning dat mensen moten slapen ;dat is een recht : De daklozen hebben dus ook recht op slaap :als er dus te weinig slaapplaats is :en die is er : heeft een daklozen het recht om elders te slapen : En moet niet opgejut worden de Polititeagentjes en bewakinhspersoneel .

  Iemand die drie opeenvolgende dagen niet geslapen heeft krijgt gedragsafwijkingen .

  Misschien had daar eens een promotie aan gewijd kunnen worden ;
  daklozen worden uit het gezichtsveld verwijdert ;dat is sociale uitsluiting .

  Reactie door Fred — vrijdag 19 mei 2006 @ 14.35 uur