Tolerant Amerika

Twee verschillende voorbeelden, maar met dezelfde strekking. Kritiek op Amerika wordt niet geduld.

Bot in de koelkast

De Verenigde Staten hebben Nederland enige tijd koel bejegend toen minister Ben Bot (Buitenlandse Zaken) opheldering eiste na berichten over illegale vluchten en gevangenissen van de CIA en berichten over martelingen door de Amerikanen. „Ik zat daardoor enige tijd in de koelkast bij minister Condoleezza Rice”, onthulde Bot donderdag in de Tweede Kamer.

Woede VS na kritiek van tweede man VN

Een venijnige ruzie is uitgebroken tussen de Amerikaanse regering en de Verenigde Naties, over een toespraak van de tweede man van de VN. Plaatsvervangend secretaris-generaal Malloch Brown hekelde in een rede de Amerikaanse houding tegenover de organisatie.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

donderdag 08 juni 2006 :: 22.55 uur

50 Comments

50 reacties

 1. Het lijkt de Snip&Snap revue wel.

  “Ik was destijds het felst van allemaal”, zei Bot
  Zal wel. Maar nu blijkt dat Nederland niet in het netwerk zit, zit hij meteen weer bij Rice op schoot, alsof er helemaal niets aan de hand is. Natuurlijk, want volgens de CIA zelf is Nederland een uitstekende bondgenoot.

  Reactie door Sonja — donderdag 8 juni 2006 @ 23.31 uur

 2. I vraag mij af of de puinhoop van deze amerikaanse regering nog op te ruimen is door de volgende…..

  Reactie door pablito — vrijdag 9 juni 2006 @ 2.49 uur

 3. Intolerantie ten opzichte van terechte kritiek op de VS, dient niet langer geduld te worden.

  Lijkt mij de betere keus.

  Reactie door Pietje af — vrijdag 9 juni 2006 @ 2.55 uur

 4. De VN is een tandeloze tijger die beter opgeheven kan worden. Laat Brown eerst deze stal maar eens goed uitmesten. De massamoord op de Bosnische Moslims vond plaats op het moment dat het gebied onder bescherming stond van de Verenigde Naties. Vervolgens dient Brown zelf op te stappen. Iemand die Al-Qaeda als gesprekspartner van de VN ziet wordt terecht bekritiseerd. Dat Brown meent zich te kunnen bemoeien met de binnenlandse politiek (Balkenende-UNIFEM) is ontoelaatbaar. Terecht dat hij ook nu stevig op de vingers getikt wordt door de VS. Iemand die meent dat immigratie nodig is voor economische groei en dynamiek zoals de VN- ontwikkelingsorganisatie UNPD dit in haar rapporten heeft staan is wel erg naïef.

  Reactie door Jacintha — vrijdag 9 juni 2006 @ 7.21 uur

 5. Tolerant Nederland ?
  Die Wilders die kwaad was op de koningin omdat ze geen handje schudden met een Islam geestelijke : Hij was van de overtuiging van de Nederlandse waarden en normen : hoort daar “verplicht : handje schudden bij ?
  D66 is tegen Islamitische scholen : zijn ze ook tegen Christelijke scholen ,Joodse scholen ,………?

  De koningin nam zelf de beslissing dit niet te doen omdat ze respect heeft voor iemands anders geloof ! Dat lijkt mij een betere houding !

  Tolerant Nederland :hahahahahahah

  Reactie door Fred — vrijdag 9 juni 2006 @ 9.36 uur

 6. @4 Jacintha: Iemand die denkt dat de wereld stilstaat en niet beseft dat immigratie nodig is voor economische groei en dynamiek, is wel heel naïef. Waarom zouden de VS anders zo verschrikkelijk veel laaggeschoolde illegale immigranten hebben? Anders valt de economie op zn kont…

  Reactie door Marc B — vrijdag 9 juni 2006 @ 10.14 uur

 7. @5
  Een staatshoofd dat toegeeft aan een vertegenwoordiger van een totalitaire/fascistische ideologie wordt terecht bekritiseerd.
  De islam verdient daarom net zoveel respect als het nationaal-socialisme en het communisme.

  Reactie door Jacintha — vrijdag 9 juni 2006 @ 10.15 uur

 8. Snap Ben Bot niet..hij was toch de ervaren diplomaat?? Dan wist hij wat hem te wachten stond na al dat aanvankelijke gekontkruip van die zelfde Ben Bot bij Bush.

  Reactie door ReneR — vrijdag 9 juni 2006 @ 10.22 uur

 9. Beeeetje grote woorden, Jacintha. Je weet niet echt meer wat je zegt. Je mailt nu vanuit je onderbuik waarschijnlijk met het stoom uit je neusgaten en paars aangelopen van een wat verongelijkte woede. Hou jezelf in de hand en probeer wat minder belligerent te zijn

  Reactie door Wim Kok, Haarlem — vrijdag 9 juni 2006 @ 10.27 uur

 10. @Marc
  Wil je dynamiek dan zal je je echt moeten richten op de VS, daar wordt geld geïnvesteerd voor onderzoek. Volkeren die in tribaal verband leven kunnen wij missen als kiespijn. Zij leveren geen enkele bijdrage een maatschappij te ontwikkelen, ruïneren deze. Onderzoek wordt in de VS gedaan, Europa steekt zeer schril af.
  Richt je dan liever op Polen of wat mij betreft Kroatië.

  Reactie door Jacintha — vrijdag 9 juni 2006 @ 10.32 uur

 11. Jacinta, ik dacht bijna even dat je het licht had gezien met je “totalitaire fascistoide ” bewind, maar helaas had je het niet over Bush en consorten.

  Reactie door kaatje — vrijdag 9 juni 2006 @ 10.50 uur

 12. @7 “dat toegeeft aan een vertegenwoordiger van een totalitaire/fascistische ideologie”
  Heb je het nou over jezelf? Ik kan het even niet meer volgen…

  Reactie door Sonja — vrijdag 9 juni 2006 @ 11.27 uur

 13. Hoort dat handje schudden nu wel of niet bij de Nederlande normen en waarden standaard ? ( ahahahahahahah )

  Nederlande normen en waarden standaard = sulletje JP Balkenlof standaard

  Reactie door Fred — vrijdag 9 juni 2006 @ 11.29 uur

 14. @19 Jacintha, je gaat aan mijn énige argument voorbij dat de dynamiek van de VS (die ik niet ontken) bestaat bij de gratie van immigratie.

  Vooral ;) goed lezen…

  Reactie door Marc B — vrijdag 9 juni 2006 @ 11.51 uur

 15. Als ik een brave moslim zou zijn zou ik de hand van geen enkele ‘echte’ Fortuynistische Nederlander willen schudden. Ten eerste uit hygiënisch oogpunt (niet de handen wassen na het plassen), en ten tweede omdat je nooit weet waar die hand is geweest. Ik bedoel, misschien wel in de broek van een minderjarige, zoals Pim propageerde.
  http://www.meervrijheid.nl/index.html?pfschandpaal.htm

  Reactie door Sonja — vrijdag 9 juni 2006 @ 12.27 uur

 16. Inderdaad Sonja, Turken vinden Nederlanders smerige varkens. Ze wassen hun kont niet als ze gepoept hebben, wassen hun handen niet als ze van de plee afkomen en trekken hun smerige schoenen niet uit als ze je huis betreden.
  Toch ben ik van mening dat een moslim gewoon de handen moet schudden van een Nederlander, als wij de moskee betreden, trekken we ook onze schoenen uit, dat is een kwestie van aanpassen.

  Reactie door kaatje — vrijdag 9 juni 2006 @ 12.36 uur

 17. @ Jacintha (5):

  Dat is dus jouw niveau: Islam = fascisme/nationaal-socialisme.
  Geen wonder dat je, met zo’n erbarmelijk denkniveau, zo veel rotzooi hier dumpt. Hardnekkig liegen kan je ook al. (Zie b.v. “Lichtpuntjes in het Miden-Oosten” van 7 juni jl., nr. 169 (mijn reactie op nr. 78)).

  Koningin Beatrix heeft door haar handelwijze ongetwijfeld willen laten zien dat Nederland een land behoort te zijn waarin ook moslims thuishoren. Een land waarin de vele uiteenlopende levensbeschouwelijke en religieuze overtuigingen moeten worden gerespecteerd, en geen groepen wegens hun achtergrond in dit opzicht worden gediscrimineeerd en gecriminaliseerd. Een prima opstelling dus. (En dat zeg ik als niet-Oranjeklant). Blaaskaak Wilders zoekt weer eens wat aandacht om weer wat hoger in de peilingen te komen. Hij heeft bovendien kennelijk geen benul van de staatsrechtelijke verhoudingen in Nederland. Deze kikker blaast zichzelf alleen maar op.

  Reactie door Olav Meijer — vrijdag 9 juni 2006 @ 12.40 uur

 18. Herstel: nr. 17 is een recatie op nr. 7

  Reactie door Olav Meijer — vrijdag 9 juni 2006 @ 12.41 uur

 19. Ik denk dat koningin Beatrix gewoon gepokt en gemazeld is door bezoek aan andere culturen, en dat ze zich beleefd wil opstellen. Behandel mensen gewoon ook zoals jij elders behandeld wilt worden – helemaal niet moeilijk. Natuurlijk weet zij ook dat je een veel beter contact met mensen krijgt wanneer je respect voor de gewoontes toont.

  Reactie door Sonja — vrijdag 9 juni 2006 @ 13.18 uur

 20. Wie heeft eigenlijk de uitdrukking “zero tolerance” uitgevonden? ;)

  Reactie door Sonja — vrijdag 9 juni 2006 @ 13.42 uur

 21. @10, leuk dat je in je domheid je voorbijpraat: nu is het heel erg makkelijk je fascistoïde, onbegrensde haat over buitenlanders en in dit geval slavenvolkeren heel prcies te plaatsen.

  De voornaamste kenmerk van de kroatische christelijke USTASHA is dat ze fascisten zijn.

  Leuk dat je hier ook ter sprake een onderwerp brengt die tenminste in de nederlandse pers verboden was: in de oorlog tegen Joegoslavie het westen heeft officieël de NAVO gegoid en onoficieël overal ter Europa de neo-nazi’s en jonge fascisten verzameld om ze aan de kant van Kroatië te laten meedoen. (Over herhaling van de WOII gesproken).

  De vragen zijn: 1. Onder welke leiding zijn die neo-nazi’s overal vandaan verzameld? Dan moet je ze ook goed kennen, natuurlijk.
  2.Wie en vooral hoe zijn ze bewapend toen en wat is er bijvoorbeeld na de oorlog met die wapens gebeurt? Wie gebruikt(te) ze nu? En tegen wie?

  Hoe kan zo’n gebeurtenis aan de aandacht van de militaire en andere inlichtingen diensten ontsnappen?

  Reactie door walking bull — vrijdag 9 juni 2006 @ 14.27 uur

 22. De Amerikanen hebben m.i. slechts 1 kapiale fout gemaakt: zich de 2de wereldoorlog in laten zuigen.

  Anders hadden wij hier in Europa de maatschappij gehad waar de SP zich nu zo hard voor inzet….en hadden we Duits gesproken.
  Geen wonder dat de SP steevast anti-amerikaans is :)

  Reactie door Tjeerd — vrijdag 9 juni 2006 @ 16.24 uur

 23. Tjeerd wat een onzin zeg! Daar ben ik de amerikanen nog steeds dankbaar voor, ondanks dat we er nog steeds voor moeten betalen. Maar moet dat dan betekenen dat we alles maar moeten pikken van Amerika en voorgoed op de knieen moeten; ik dacht het niet!:-
  ^

  Reactie door kaatje — vrijdag 9 juni 2006 @ 16.45 uur

 24. Nou, bull, voor zover ik kan vaststellen schrijf je vanuit Nederland en voor zover ik weet werkte Nederland ijverig mee de Joden de gaskamers in te transporteren. Dus ik zou maar gauw verhuizen. Wie wil er tussen de nazaten van landverraders en SS-ers wonen? Overigens, door de slappe Jan Salie-houding van Nederland was het hier in 5 dagen al bekeken.

  Ik had toch echt een intelligente zet in gedachten. Je laat je wel gauw afslachten.

  Reactie door Jacintha — vrijdag 9 juni 2006 @ 16.49 uur

 25. @24 jacintha: “voor zover ik weet werkte Nederland ijverig mee de Joden de gaskamers in te transporteren.” Vooral dat ‘voor zover ik weet’ zegt alles jacintha :d

  Reactie door Marc B — vrijdag 9 juni 2006 @ 16.52 uur

 26. @Marc B
  Heel vervelend dat jij en je groep het weer moet aanhoren, maar je vraagt er zelf om (en kom nu niet aanzetten met: waar staat dat, zoek het zelf maar op, er zit een zoekonderdeel in iedere browser): semantiek.

  Overigens: doe jezelf een plezier en schrijf niet zomaar iets op, net als Olav, die ook denkt iemand knollen voor citroenen te kunnen verkopen met zijn pathetisch taalgebruik.

  Reactie door Jacintha — vrijdag 9 juni 2006 @ 18.31 uur

 27. @26 jacintha… zoek het woord ‘sarcasme’ eens op meiske :) (en lees dan mn bijdrage nog eens)

  Reactie door Marc B — vrijdag 9 juni 2006 @ 18.37 uur

 28. Voor zover ik weet zal Jacintha wel een hoop NSB-ers in haar familie hebben, want hoe kan ze dat anders weten? Googlen en lezen doet ze namelijk niet, dat leek me wel genoeg bewezen.

  Reactie door Sonja — vrijdag 9 juni 2006 @ 18.56 uur

 29. Jacintha, kom eens een keertje met iets inhoudelijks in plaats van continu mensen te beledigen die jouw vuilspuierij wel tolereren.

  Reactie door kaatje — vrijdag 9 juni 2006 @ 19.06 uur

 30. @17
  Ja Olav, de islam is een ideologie en wel een totalitaire die wat theorie betreft en praktijk overeenkomt met het nationaal-socialisme van Hitler, de persoon waarvan jij een dergelijk afkeer hebt. Betreft het de islam dan mag geen kwaad woord gezegd worden. Je reageert als die opgehitste en ‘verontwaardigde’ islamieten over de cartoons. Juichen op straat op 11september 2001 maar pas op als hun foute ideologie en theorie aan de kaak gesteld wordt. Ja, Olav, ik heb het je al eerder verteld, maar op het moment dat jij je laat beledigen door krankzinnigen dat jouw volk aan het gas moet, moet je niet meer raar opkijken als je links en rechts uitgekotst wordt. Inderdaad, een ander Joods geluid. Alle praat je goed: massamoorden om het even wie, doodslag, verkrachtingen, huichelarij, haat, verbod op kunst (behalve dan dat ‘geweldige’ schrift (dacht je nog een museum gratis te kunnen bezoeken?, die wordt met de grond gelijk gemaakt zoals de beelden in Bamiyan), geen rechtspraak, politiek onder censuur van fascisten, hun gezwets wat Abraham betreft, slavernij (Afrika, verslavingen uit de Filippijnen en Thailand)
  Nog geen 1x heb ik je gehoord als dit de islam verweten wordt, dat jij Olav toegeeft dat dit wat ik schrijf klopt, dat het schering en inslag is en wel wereldwijd. Het enige wat je doet is met een werkelijk banale vergelijking aankomen van iemand die een verwerpelijke opvatting heeft over pro-life. Maar die vergelijking gaat niet op, om de eenvoudige reden dat een opvatting geen religie (in jouw ogen) is en in die van mij geen ideologie, daarom Olav, gaat je vergelijking mank en daarom schreef ik ook dat je beter moet nadenken voor je iets op papier zet. En bespaar mij je opmerking als zou islam vrede betekenen, het is ronduit grotesk dit te durven beweren. Zelfs je eigen groep hier op de blog bedonder je met het boek van Armstrong en dat neem ik je behoorlijk kwalijk. Je zal er niet van wakker liggen, maar het toont wel je mentaliteit.
  Tot slot, kom niet met die ‘theorie’ aanzetten, dat iedereen die terecht de islam als totalitaire ideologie (en dus per definitie misdadig) afwijst, lijdt aan islamofobie want dan lijdt jij aan fascistofobie of welk belachelijk woord je wilt bedenken. Mij, noch de anderen snoer je niet de mond met deze flauwekulwoorden, noch met regels die de EU meent te moeten voorschrijven, noch met een instantie met zijn politiek correcte onzin zoals ik op de blog van je vriendin Anja mocht bewonderen (Forum Against Islamophobia and Racism). Dat jullie je hiermee onsterfelijk belachelijk maken zien jullie niet eens in jullie blinde adoratie van de islam) Hoe harder jullie tegen ons tekeer gaan met behulp van jullie fascistoïde vrienden die voorlopig onderdak gevonden hebben in de PvdA (ik geef die partij geen 5 jaar meer in huidige vorm) hoe hardnekkiger wij ons verzetten, al jaagt men er in het parlement welke regel doorheen om ons de mond te snoeren.

  Reactie door Jacintha — zaterdag 10 juni 2006 @ 0.00 uur

 31. @30
  verslavingen uit de Filippijnen en Thailand)=slavinnen uit de….

  Reactie door Jacintha — zaterdag 10 juni 2006 @ 0.03 uur

 32. dus oorlog! en wie zijn wij?/ons?

  Reactie door bert — zaterdag 10 juni 2006 @ 2.14 uur

 33. Iedereen die geen banden heeft met vrijmetselaars zijn ons/wij!
  Iedereen die gewoon werkt voor zijn geld zijn wij/ons!
  Iedereen die elke avond naar de t.v. kijkt en denkt,er is zoveel ellende op de wereld zijn wij/ons!
  weg met illuminati!

  Reactie door daver — zaterdag 10 juni 2006 @ 2.28 uur

 34. @32 Bert

  Goeie vraag Bert!
  Jacintha is overduidelijk de kluts kwijt.
  Leeft evident in een waan.
  Heel veel woorden zonder enige coherentie. Brengt veel zaken in verband die los van elkaar staan. Soms zelfs zaken die niets met elkaar van doen hebben, behoudens dat ze vaak zelfs elkaars tegendeel zijn. Daarnaast projecteer ze onafgebroken haar eigen verachtelijke vuilspuiterij naar anderen en rekent hen deze toe.
  Armzalige pogingen van een door twijfel en verwarring op hol geslagen geest.
  Zo evident geïndoctrineerd en gedeformeerd… Ik als SP -er zou bijna compassie met haar voelen, dit is immers SP -ers eigen. Maar ook voor mij zijn er grenzen.
  Dit topic gaat over al of niet vermeende tolerantie, deze in combinatie met of verweven met hypocrisie.
  Jacintha is zeker geen exponent voor een tolerante samenleving. Integendeel. Mensen als Jacintha zijn een gevaar hiervoor.

  Reactie door Wattenstaafie — zaterdag 10 juni 2006 @ 2.41 uur

 35. @30. Jacintha
  In 1928 heeft Hasan Al Banna de Muslim Brotherhood (oftewel Islamic Brotherhood)opgericht in Egypte. Deze organisatie bestaat nog steeds en heeft zich inmiddels over het midden oosten verspreid. Banna, als leraar, begon daarmee een mix van wahabbi Islam en fascisme te onderrichten. De contacten tussen Banna en Himmler in 1936 zijn bekent evenals dat de Muslim Brotherhood Hitlers arab nazi intelligence network verzorgde. Dankzij Allan Dulles en Reinhard Gehlen kwamen de connecties tussen de CIA en Muslim Brotherhood tot stand.
  Dat er een wahabbi Islamic fascist tak in het midden oosten bestaat wil NIET zeggen dat de Islam of alle moslims fascist zijn.
  Dat is niet alleen kortzichtig, maar ronduit dom.

  Reactie door Rob de Kuster — zaterdag 10 juni 2006 @ 6.15 uur

 36. @30
  Islam = geen religie, nationaal-socialisme en totalitaire ideologie
  Olav laat zich beledigen en wordt links en rechts uitgekotst.
  Olav praat goed: massamoorden, doodslag, verkrachtingen, huichelarij, haat, verbod op kunst, geen rechtspraak, politiek onder censuur van fascisten, gezwets over Abraham (?) en slavernij
  Olav bedonderd hier mensen met een boek
  Olav lijdt aan fascistofobie
  Olav wil mensen met woorden de mond snoeren
  Olav is de vriend van Anja Meulenbelt
  Olav heeft een blinde adoratiee voor de islam
  Olav heeft fascistoïde vrienden, en die zijn van de PvdA
  “jullie tegen ons” “wij” (?)

  Heeft iemand nou al eens het gele wagentje gebeld of hoe zit dat?

  Reactie door Sonja — zaterdag 10 juni 2006 @ 10.24 uur

 37. bert,,en nog wat maar dat mag ik niet zeggen,
  its is mie,le ad,wattenstafie,
  me slaafse werderhelf heeft weer aan mijn pc gezeten,
  en dat met haar afkomst,ha een vrouw op de pc.
  ik ga haar nu slaan,, :-)

  Reactie door ad — zaterdag 10 juni 2006 @ 10.47 uur

 38. DIE HOORT NIET OP DIT TOPPIC IK ZIT OP EEN ANDER EN HIER VERSCHIJNT I ,,HELLuP

  Reactie door ad — zaterdag 10 juni 2006 @ 10.49 uur

 39. nou schiet mij maar lek het hoort er wel,,
  ik ben nog niet wakker.. sorry

  Reactie door ad — zaterdag 10 juni 2006 @ 10.50 uur

 40. Filmpje!
  http://www.youtube.com/watch?v=csZsrVVjLXE

  Reactie door Sonja — zaterdag 10 juni 2006 @ 12.19 uur

 41. 40 Indrukwekkend!

  Reactie door Emiel — zaterdag 10 juni 2006 @ 21.08 uur

 42. Types als Jacintha, 30, ontliepen in mei `45 bijltjesdag maar werden door communistische verzetsstrijders kaalgehaald met schapenmessen. Gebreide dekens van hun haren schopten zelfs de paarden tot op schofthoogte af omdat ze de geur niet meer konden verdragen.
  Misschien dat je nog een kop bruine koffie kan krijgen bij de weduwe Rost van Tonningen Arnhem.

  Reactie door Emiel — zaterdag 10 juni 2006 @ 21.16 uur

 43. Ach Emiel, je moet er boven blijven staan joh. Het sop is de kool niet waard.

  Reactie door Sonja — zaterdag 10 juni 2006 @ 22.24 uur

 44. 20 – Inderdaad, Sonja, de Yanks! Koekje eigen deeg: zero tolerance richting yankee-doodle-democracy! Yankees, go home, en deglobaliseer yourselves.

  Reactie door Schaapherder — zondag 11 juni 2006 @ 0.53 uur

 45. Friends had wel mogen blijven – what are friends for – maar helaas.

  Dat was maar een voorbeeld van goede Amerikanen, en daar zijn er heel wat van; blijft over dat legioenen botte Amerikanen zich hun arrogantie moeten afleren, anders zal hen de rekening, nog meer reeds het geval is, gepresenteerd worden. Het zijn de burgers die ervoor boeten, al dat anti-sociale gesodemieter van hun leiders, altijd weer.

  Reactie door Schaapherder — zondag 11 juni 2006 @ 1.10 uur

 46. 45 – P.S.: de laatste regel is algemeen bedoeld, want ik ben niet anti-een-bepaald-volk, en al moge dat politiek-correct klinken, daar is in dit geval niets mis mee.

  Reactie door Schaapherder — zondag 11 juni 2006 @ 1.17 uur

 47. @24, Bedankt voor je ondersteuning omtrent de feiten van de deportatie in Nederland. Leuk dat je met me eens ben.

  Een natie moet de problemen in de ogen zien en erkennen en dan pas begint de genezing, nu zijn we nog ver vandaan.

  Toch laat ik je nog een poosje uitzoeken hoe is het met de gewapende neo-nazi’s na de Balkan oorlog vergaan, je zou versteld komen te staan?

  Laat die gebral even opzij en neem even adem:
  De franse europarlamentariër Alain Liepietz heeft kort geleden de Franse staat kunnen veroordelen voor misdaden tegen de menselijkheid i.v.m. de deportatie toen van de Joden (en in zijn specifieke geval van zijn ouders) naar concentratiekampen.

  Hij is volledig in zijn gelijk gesteld voor zijn bewering dat het een staatstransport betrof (treinen) en dat deze collaboratie tegelijkertijd een misdrijf tegen de menselijkheid betrof.

  Zoals je ziet er is altijd werk voor de antifascisten en als ik jou nu goed lees zal het ook zo blijven.

  Reactie door walking bull — maandag 12 juni 2006 @ 12.50 uur

 48. @ Jacintha (26):

  Citaat: “…schrijf niet zomaar iets op, net als Olav, die ook denkt iemand knollen voor citroenen te kunnen verkopen met zijn pathetisch taalgebruik.”

  Wat een ijzersterke, goed beargumenteerde reactie! Mijn mond valt open voor zo’n prestatie! :) :) :)

  Reactie door Olav Meijer — maandag 12 juni 2006 @ 16.53 uur

 49. @ Jacintha (30):

  Het is eigenlijk verspilde moeite te reageren, want je hebt zo’n plank voor je hoofd en je raaskalt zo hersenloos door, dat een poging tot discussiëren met jou bij voorbaat tot mislukken si gedoemd.

  Dus laat ik het kortheidshalve maar bij het volgende.

  -De Islam is een religie, net als het Christendom. Een godsdienst KAN een uitgangspunt vormen van een politieke ideologie, maar is dat niet per se. En die ideologie kan diverse richtingen uitgaan (van zeer gematigd tot extreem).
  -De Islam heeft evenzovele diverse richtingen, van zeer orthodox tot zeer liberaal, als het Christendom.
  -Veel zaken die door anti-Islamhetzers aan de Islam als zodanig worden toegeschreven, zijn in werkelijkheid een kwestie van cultuur. (Maart dat onderscheid kan jij niet zien, natuurlijk. Voorbeeld: besnijdenis van vrouwen. En dat verwerp ik ook. Gek hè? :) ).
  -Bewijs maar eens waar ik heb “goedgepraat” (even ademhalen :)): “massamoorden om het even wie, doodslag, verkrachtingen, huichelarij, haat, verbod op kunst (…..), geen rechtspraak, politiek onder censuur van fascisten, hun gezwets wat Abraham betreft (?) , slavernij (Afrika, verslavingen uit de Filippijnen en Thailand).”
  En inderdaad is dat niet “wereldwijd schering en inslag”, wat de Islam betreft.
  -Karen Armstong is een serieus (R.-K.) onderzoekster, en daardaan doet jouw primitieve geschreeuw niets af.
  -En wat heeft dit nu weer te betekenen? Citaat: “Het enige wat je doet is met een werkelijk banale vergelijking aankomen van iemand die een verwerpelijke opvatting heeft over pro-life.” Hoezo? Wanneer? Waar? In welke context?
  Ben je wel helemaal lekker?

  Jij bent een grote fantast en vuilspuiter, meer niet.
  En o ja: ik ben “fascistofoob”, Jacintha. Bedankt voor deze suggestie! :)

  Reactie door Olav Meijer — maandag 12 juni 2006 @ 17.13 uur

 50. Tolerant Nederland ?

  Reactie door Fred — dinsdag 13 juni 2006 @ 11.52 uur