Picknick

Gisteren speelde zich op het strand van Gaza een drama af. Een vanaf een Israëlisch oorlogsschip afgevuurd projectiel doodde tien mensen, de jongste was een paar maanden oud. Tientallen werden zwaar gewond afgevoerd naar het ziekenhuis. De mensen hielden een picknick…

‘Een foutje’, zo liet een woordvoerder van het Israëlische leger weten. Hamas heeft nu zestien maanden een eenzijdig staakt-het-vuren in acht genomen, ondanks alle aanvallen van Israël. Wat moet de regering van de Palestijnen haar inwoners nu vertellen?

Het conflict kan alleen maar door moedige mensen die rechtvaardigheid, eerlijkheid en wijsheid kunnen combineren worden opgelost. De internationale gemeenschap mag echter niet langer afwachten en toekijken. Druk op Israël, de bovenliggende partij, de bezetter, is nodig. Of de VS, de EU en Nederland daartoe bereid zijn moet echter worden betwijfeld.

De Palestijnen betalen nu al bijna zestig jaar de prijs door middel armoede, willekeur, bloed en veel tranen. Het wordt tijd!

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

zaterdag 10 juni 2006 :: 0.23 uur

230 Comments

230 reacties

 1. Als we niet bereid zijn onrecht,dood en verderf aan te pakken zijn we schuldig en zullen hoe dan ook de gevolgen ervan moeten dragen. Hier en nu en generaties na ons.

  Reactie door Alie Dekker — zaterdag 10 juni 2006 @ 0.59 uur

 2. Foutje? Sure! Tien tegen één dat het een provocatie is om nieuw Palestijns geweld uit te lokken. Dat zou de agenda’s van sommigen maar al te goed uitkomen.

  Reactie door Johnito — zaterdag 10 juni 2006 @ 1.25 uur

 3. Tijdens die picknick werd ook wat vuurwerk afgestoken, lekker verantwoordelijk van de ouders om hun kinderen als menselijkschild te laten gebruiken.

  Reactie door Bart — zaterdag 10 juni 2006 @ 1.47 uur

 4. Ja , te erg voor wooorden.

  Wat me verbaasd , ook bij mezelf, dat ik moeite heb om voor een kant te kiezen.Hoe zit dat ? Heeft iemand een antwoord ? En dan niet het gemiddelde in zekere zin gemakzuchtige verwijt aan mij?

  Was ik Israelier was ik voor de Israeliers,was ik Palestijn was ik voor de Palestijnen.

  Ik herinner me nog het moment dat Mandela uit de gevangenis kwam , dus zo oud ben ik al inderdaad , en vooral het bijkomende moment dat m’n dochter Roos op dat moment helemaal naar de tv. liep en heel dicht bij precies wou zien wie daar nou naar buiten kwam.Roos is nu bijna 22, toen was ze 6 jaar.

  Over Arafat las ik dat hij omgeveer 300 miljoen euro op de bank had, toen hij stierf. Tja ..wat een held , crying all the way to the bank.

  Reactie door cvdzwaard — zaterdag 10 juni 2006 @ 1.55 uur

 5. En sharon hoe rijk is die gek??
  Bush hoeveel geld heeft hij?
  welke leider is niet stinkend rijk?

  laat je niet gek maken!
  Ze zijn allemaal hetzelfde.

  Reactie door daver — zaterdag 10 juni 2006 @ 2.05 uur

 6. het wordt zeker tijd, maar de palestijnen hebben veel van het leed ook aan zichzelf te danken, mis een beetje die nuance in dit artikel

  vind het ook maar vreemd dat altijd israel uitgelicht wordt terwijl er op een hoop plekken in de wereld veel ergere dingen gebeuren, neem bijvoorbeeld darfur en congo

  hopen dat er daar een keer wijze mannen opstaan die hun onderlinge geschillen wel kunnen oplossen, geweld, bombarderen, bussen opblazen heeft nooit wat opgelost

  Reactie door edwin — zaterdag 10 juni 2006 @ 2.23 uur

 7. @edwin

  Weey je nog… We hebben o zo een goede band met Israel. Met onze belastingcenten worden de Palestijnen onderdrukt en ontmenselijkt. Het ontmenselijke van hen is jou ook niet ontgaan.

  “het wordt zeker tijd, maar de palestijnen hebben veel van het leed ook aan zichzelf te danken, mis een beetje die nuance in dit artikel”

  Wat een nuance, de vonken springen daarvan af. Je bent ook het type dat het slachtoffer van een verkrachting beschuldigd van uitlokking! Ja, een kind van drie zal ongetwijfeld naar een van die Israelische soldaten (die pas uit Rusland of Polen zijn geëmigreerd) hebben geschreeuwd. Het wordt inderdaad tijd dat Israel een keer even hard wordt aangepakt als Soedan en Irak.

  Reactie door Gert — zaterdag 10 juni 2006 @ 2.54 uur

 8. nee dat type ben ik niet en hier hebben 2 partijen flink boter op hun hoofd en als schreeuwen voor jou net zoiets is als het afschieten van rakketen dan heb je gelijk

  en soedan hard aangepakt met wat? 300.000 doden verder en het moorden gaat daar nog steeds door

  Reactie door edwin — zaterdag 10 juni 2006 @ 3.45 uur

 9. 10 doden is erg, zoveel gewonden ook, maar dit soort dingen gebeuren elke dag in irak, en al die andere brandhaarden in de wereld.

  Het zal wellicht best een provocatie zijn. Schandelijk van de Israeliers. Het gaat over en weer, en de bevolking is de dupe. In dit bericht klinkt zelfs enig symphatie door voor Hamas. Klink een beetje als een zekere splinterpartijtje die in november geintegreerd is geraakt met de SP ;)

  Reactie door Jan — zaterdag 10 juni 2006 @ 4.10 uur

 10. Bedoeld u met “druk” de “onthullingen” die de regering Bush en zijn Wahabbi islamic fasist coalitie de grond in boord en in feite politiek vleugellam maakt?
  Of refereert u naar de hardnekkige weigering van Rusland om sancties tegen Iran toe te staan welke een nucleare wapenwedloop tussen Israel en het midden oosten op scherp stelt?

  Het zou in ieder geval helpen wanneer de Israeli en Palestijnen wisten wat er werkelijk speelde. Het zou de Israeli (onterechtte) loyaliteit ten aanzien van Amerika bijstellen en men zou waarschijnlijk een beter inzicht krijgen in de meer rechts-extreme tak die binnen Israel opereert. Daar tegenover staat dat wanneer de Palestijnen de werkelijke meesters achter organisaties als Hamas, Islamic Jihad en Al Qaida zouden herkennen, wanneer zij de rol van de Amerikanen in deze zouden herkennen dit de drang naar een “intifada” behoorlijk zou dempen bij de Palestijnse bevolking.

  Men komt er mee weg omdat de bevolking dom wordt gehouden. Kennis is macht!

  Reactie door Rob de Kuster — zaterdag 10 juni 2006 @ 5.21 uur

 11. Dit zijn de gevolgen van Arafat. Niet willen onderhandelen toen het aangeboden werd, gokken over de hoofden van burgers, zich verrijken met geld van de VS, de EU en andere landen. Welnu, Arafat heeft destijds verkeerd gegokt, net als de radicale Palestijnen dachten dat HAMAS hun kan vertegenwoordigen, maar ook die zullen over de lijken van Palestijnen heen stappen aangezien het deze terreurorganisatie geen barst interesseert wie omkomt. Dus, die terreurorganisatie het land uitzetten en dialoog aangaan met Israël anders zijn straks weer doden te betreuren.

  Ja, Daver, dat zijn dan je vrienden. Ook jij interesseert je met je geklets niet voor het lot van Palestijnen al zeg je van wel. Je enige bijdrage is een ach en wee geroep en een geschreeuw dat Bush een zakkenvuller is. Je bent een iemand die bewust de feiten verdraait en daarom, laat ik het toch maar eens zeggen, ben je een pathologische leugenaar die mensen tegen elkaar ophitst, een vulgaire volksmenner. Met de vinger naar iedere leider wijzen (ik citeer je) en zo is de leider van jouw club dus even schuldig; dus kakel niet steeds als een kip zonder kop. Hetzelfde geldt voor Johnito, Gert en Alie Dekker; en wat heeft iedereen toch steeds met geld als het over doden gaat, heeft iemand van jullie dat wel eens in jullie praatgroep naar voren gebracht. Daar de doden die jullie zeggen te betreuren (ik merk er geen moment iets van), hier wéér jullie vulgair gedrag wat geld betreft. Dat is het enige waarover Daver kan praten, niet over een dief en moordenaar als Arafat cs, nee, fulmineren tegen Bush die notabene niets met dit incident te maken heeft, wel de terroristen die jij en je vrienden zo nodig moeten omarmen. Wel eens van oorzaak en gevolg gehoord, Daver? Nee dus. Als je zo begaan bent met het lot van Palestijnen doe dan eens ÉÉN KEER iets constructiefs en ga naar Gaza en breng hen daar besef bij dat het zich verschuilen achter een terreurgroep een doodlopende weg is; bespaar me de opmerking over democratisch gekozen regering HAMAS en andersoortig krankzinnig gezwets. Dat lukt je bij anderen. En laat ook anderen niet voor je zwetsen naar mij, hou ook die flauwekul eens voor je.

  Reactie door Jacintha — zaterdag 10 juni 2006 @ 7.05 uur

 12. Hahahahhahahahha daar hebben we Jacintha weer met haar ernstig geindoctrineerde visie!
  Jacintha, dit zijn de gevolgen van het Israëlische leger die dit soort ‘incidenten’ wel vaker begaan. Het is genoeg geweest! Ik hoop dat de internationale gemeenschap nu eindelijk eens stappen gaat ondernemen tegen Israël. Keiharde sancties zoals ook andere landen die krijgen die op zo’n schaal de mensenrechten in eigen land én bezet gebied schenden!

  Reactie door Monique — zaterdag 10 juni 2006 @ 8.40 uur

 13. @cvdzwaard

  Dat CIA-verhaal over dat geld van Arafat op de bank keert steeds weer terug.

  De werkelijkheid was dat door allerlei boycotts het voor Palestijnse organisaties onmogelijk was om geld op banken in het westen te hebben, omdat het geld van ‘terroristische’ organisaties steeds geblokkeerd werd. Daarom was Arafat gedwongen geld voor de Palestijnen op persoonlijke rekeningen te plaatsen.

  Als je ziet hoe Arafat de laatste jaren in ruines geleefd heeft, dan weet je dat hij niet op weelde en rijkdom uit was.

  Het geld op de persoonlijke rekeningen van Arafat is na zijn dood weer netjes naar Palestijnse organisaties teruggegaan.

  Er is veel corruptie onder de Palestijnen, maar dat verhaal dat Arafat honderden miljoenen verduisterd heeft is een leugen.

  Je mag het met Arafat oneens zijn, maar je moet wel bij waarheden blijven.

  Reactie door Drob — zaterdag 10 juni 2006 @ 9.23 uur

 14. @Jacintha

  Je komt steeds met mooie verhalen om het meest racistische land in de wereld te verdedigen.

  In Israel worden de west-Europese landen verwijten gemaakt dat ze de joodse vluchtelingen uit Duitsland niet wilden opvangen. Een terecht verwijt.

  Maar nu kloppen er Sodanese vluchtelingen aan. Dat zijn vluchtelingen uit de regio. Tot nog toe weigert Israel deze vluchtelingen te helpen. Ze worden in gevangenissen opgesloten. Reden: het zijn geen joden, daarom worden ze opgesloten volgens een wet dat mensen uit eenvijandig land opgelsoten moeten worden. Daarom worden mensen die op de vlucht zijn voor een regime dat vijandig is tegenover Israel volgens die wet opgesloten.

  Deze redenering is zo krom, dat zelfs het meest stupide geval kan zien dat het racisme hier vanaf druipt.

  Reactie door Drob — zaterdag 10 juni 2006 @ 9.31 uur

 15. Goeden morgen vrienden SP.

  Er is hier iemand gesignaleerd die door dik en dun de oorlogsmisdaden van Israel/Bush durft te verdedigen. Hééééél wijs!
  Heeft het over geschreeuw!
  Misselijk !
  Probeer eens objectief te zijn, en niet met een blinddoek voor te lopen.

  Reactie door Ouwe Dirk — zaterdag 10 juni 2006 @ 9.31 uur

 16. Ook jij Monique bent van dezelfde soort als Daver en Ouwe D. Was er geen Palestijnsconfikt dan zou je hem zelf maken of zou je elders een groep uitzoeken om vervolgens tegen de VS te keer te gaan. Je eerste woord (probleem met het toetsenbord? En waarom gebruik je software van Microsoft als niets deugt?) is veelzeggend en toont direct je laffe gedrag. Waarom hoor ik je club nooit over je fascistische vriendjes in de zuidelijke Sahara? Omdat dat een vervelend onderwerp is, moet je zeggen, en omdat ik hoop dat niemand er over begint want dan sta ik met een mond vol tanden.

  Reactie door Jacintha — zaterdag 10 juni 2006 @ 9.35 uur

 17. http://www.ifamericansknew.org/

  121 Israeli children have been killed by Palestinians and 724 Palestinian children have been killed by Israelis since September 29, 2000.

  1,084 Israelis and 3,920 Palestinians have been killed since September 29, 2000.

  7,633 Israelis and 29,985 Palestinians have been injured since September 29, 2000.

  Reactie door Ahtnicaj — zaterdag 10 juni 2006 @ 9.36 uur

 18. (6)rare reactie van je !straks heb ik een bom in mijn tuin omdat balkenende de zaak ligd te verstieren in irak en afghanistan.en dan is het volgens jou eigen? schuld!palastijnen willen GEWOON VRIJ LEVEN !!!!!en als dat niet kan dan VECHT!!!!! JE DAARVOOR !!!!!

  Reactie door ,texas,henkie — zaterdag 10 juni 2006 @ 9.49 uur

 19. Knap hoor:
  3 eigen schuld
  6 eigen schuld
  8 eigen schuld
  11 schuld van Arafat en de leider van de club van Daver (twiettwiet)
  16 schuld van Monique en Ouwe D. en Monique’s fascistische vrienden in de zuidelijke Sahara (twiettwiet)

  Zet deze reacties naast de filmbeelden die gisterenavond te zien waren, en we hebben hier te maken met een aantal psychisch gemankeerde figuren.

  “We know it’s not from the air force and not from the navy and we are checking if it was artillery [fire] – we also don’t know for certain if it was Israeli fire.” (Jacob Dallal – Israeli army spokesman)
  [...]
  For many months, the Israelis have been pounding away at open areas such as fields and orchards in an effort to prevent Palestinian militants using them to fire their home-made missiles into nearby Israeli territory.

  (Bron: BBC)

  Israëlische verslaggeving van acties van het IDF (Israëlische leger):
  http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3225497,00.html

  Reactie door Sonja — zaterdag 10 juni 2006 @ 9.58 uur

 20. @16 Hier ga je echt te ver Jacintha, dat is een puur persoonlijke aanval gebaseerd op verzinsels en gelardeerd met perverse fantasie.

  Reactie door Sonja — zaterdag 10 juni 2006 @ 10.08 uur

 21. (4) cvdzwaard.
  Er zijn ook veel Israeliers die het met de Palestijnen eens zijn dat het zo niet langer meer kan. Maar dat zie je niet al te veel bij de Nederlandse media.
  Heb je nooit gehoord van de “Vrede nu” beweging in Israel??
  Ik blijf bij mijn mening: “Boycot Israel”
  (en de VS)

  Reactie door Aad Sweep — zaterdag 10 juni 2006 @ 10.12 uur

 22. Toen er 60 jaar geleden een joodse staat moest worden gesticht in Palestina,omdat in de Bijbel stond dat dat hun land is,zijn zij meteen begonnen met ‘landje pik’.Sinds die tijd hebben de Palestijnen geen leven meer en worden onderdrukt.Met hulp van de Amerikaanse vrienden lukt dat aardig,een groot onrecht en het is geen wonder dat de Palestijnen in opstand komen.Zij worden systymatisch uitgeroeid.
  Stel je voor dat op een dag de Kelten hier voor de deur staan en alle Europeanen gaan terroriseren omdat het in de boeken staat dat het eens hun gebied was.Ondenkbaar?Ja natuurlijk en daarom vindt ik het gedrag van Israel ook niet te verdedigen.

  Reactie door Diny — zaterdag 10 juni 2006 @ 10.12 uur

 23. Jacintha, dit was ooit eens een leuke site waarin mensen verschillende standpunten uitdiepten. Jij komt nu aan met beschuldigingen van necrofilie (!). Ik kan niet anders dan concluderen dat er ergens in jouw opvoeding iets vreselijk is fout gegaan als je zoveel agressie in je hebt. Ik heb besloten niet meer op jou in te gaan, het lijkt steeds meer op een ordinaire scheldpartij.

  Wat betreft het item, deel ik de visie van Rob de Kuster.

  Reactie door kaatje — zaterdag 10 juni 2006 @ 10.14 uur

 24. Ja, die US-executie van Al Zarkqawi werkt aanstekelijk, alleen al dat kinderlijke plezier van Bush, waarmee hij het goede nieuws bekend maakte, meteen daarop deden de Israëliërs het geintje na door Jamal Abu Samhadana met een raket te doden, samen met 3 leden van het Palestijnse Volksverzet.
  En om uit te serveren nog even gnuivend een picknick tot barbecue schieten vanuit zee, wat zullen ze genóten hebben die zionisten.

  Overigens voor rechts Nederland ook dikke
  pret: defensie maakte zojuist bekend voor het radionieuws dat onze jongens al minstens 15 Taliban hebben omgelegd.
  De leugen regeert dus: niks Nederlandse troepen die zouden gaan voor `wederópbouw’. Wederopbouw van knekelhuizen zeker!

  Reactie door Emiel — zaterdag 10 juni 2006 @ 10.19 uur

 25. Ze hebben trouwens ook een veiligheidsfunctionaris aangesteld door de palestijnse regering omgelegd.
  Het geweld zal weer flink oplaaien, de wapenindustrie kan weer in haar handjes wrijven.
  Voor diegenen die aandragen hier dat een ongelukje kan gebeuren, die zou ik willen vragen zich in te leven in dat jet jouw kind is dat wreed uit het leven wordt gerukt; eens kijken hoe je dan reageert.

  Reactie door kaatje — zaterdag 10 juni 2006 @ 10.23 uur

 26. De uitdieping heeft nog niet eens die van een kroonkurk bereikt.

  Reactie door Jacintha — zaterdag 10 juni 2006 @ 10.30 uur

 27. Ga dan gewoon ergens anders janken.

  Reactie door kaatje — zaterdag 10 juni 2006 @ 10.33 uur

 28. Ik heb je niet gehoord toen je vriendin Sonja mij en iedereen die het niet eens is met haar standpunt heeft uitgemaakt voor nazi. Of ben je het nu al weer vergeten.
  Overigens: iedereen reageert zoals ik Daver schreef. Een ander komt met een slappe reaktie, vervolgens een vergelijking die kant nog wal slaat, daarna enig onderling gekeuvel en vervolgens weer een reaktie naar iemand die niet jullie mening deelt. Dat mag ik een mantra noemen en ik zei al tegen Daver dat niemand met dergelijke slappe verhalen bij mij hoeft aan te komen. Ook jij interesseert je geen barst voor slachtoffers. Kijk eens naar je eigen stuk 20 Een oplossing, nee, jammeren bij een lijk en vervolgens naar de VS en Israël wijzen. Je bent geen haar beter die welk persoon die een ander leed aan doet.

  Reactie door Jacintha — zaterdag 10 juni 2006 @ 10.37 uur

 29. “Jammeren bij een lijk”

  Dat lijkt me toch nog altijd beter dan staan juichen bij een stapel lijken.

  Reactie door Drob — zaterdag 10 juni 2006 @ 10.45 uur

 30. Jacintha pathologisch geval:

  Arafat gokte over de hoofden van burgers (en nog verkeerd ook)
  Hamas vertegenwoordigt geen (!) radicale Palestijnen
  Hamas heeft geen problemen met doden
  Daver’s vrienden zijn Hamasleden
  Daver bekommert zich niet over het lot van de Palestijnen
  Daver is een pathologische leugenaar, ophitser en een vulgaire volksmenner
  Daver heeft een club met een leider
  Daver, Johnito, Gert en Alie Dekker zijn kippen
  Daver, Johnito, Gert en Alie Dekker zitten in een praatgroep
  Bush heeft niets met het incident te maken
  Daver en zijn vrienden moeten terroristen omarmen
  Daver moet naar Gaza
  Hamas is niet democratisch gekozen
  Daver, Ouwe D. en Monique zijn “soorten”
  Daver, Ouwe D. en Monique kunnen een Palestijns conflict creeëren
  De “rebellenclub” van Monique heeft fascistische vriendjes in de zuidelijke Sahara
  De club van Monique is blij met elk lijk
  De club van Monique bestaat uit necrofielen
  Kaatje is de vriendin van Sonja
  Iemand die anders denkt dan Sonja is een nazi
  Iedereen denkt hetzelfde als Daver
  Iedereen doet mee in een complot
  Kaatje interesseert slachtoffers niet, hoewel zij jammert bij lijken

  Wil iemand even een dwangbuis gaan halen a.u.b.?

  Reactie door Sonja — zaterdag 10 juni 2006 @ 10.47 uur

 31. http://www.volkskrant.nl/multimedia/archive/00057/Doden_tijdens_pickni_57242c.jpg

  Reactie door Sonja — zaterdag 10 juni 2006 @ 10.54 uur

 32. Wat er gebeurt is, is afschuwelijk. Geen twijfel over mogelijk. Elke onschuldige dode is er een teveel, of dat nou een Palestijn of een Israelier is.

  Israel was bezig met een aanval op palestijnse militanten die raketaanvallen uitvoerden (waarom noem je dat er niet bij, Jan?). Helaas zijn daarbij onschuldige burgers om het leven gekomen (wat Israel koste wat kost probeert te vermijden), zoals dat bij elk gewapend conflict gebeurt. Een provocatie, terreurdaad of een oorlogsmisdaad is het zeker niet. Er gaan ook geen Israeliers feestend de straat op, terwijl palestijnen dat wel doen als er weer eens een Israelische bus de lucht in is gegaan.

  Maar helaas zal het conflict nu nog verder oplaaien en daar hebben beide partijen niets aan. Ik begrijp de emoties (heb net wat beelden gezien en wordt daar ook niet vrolijk van), maar laten we wel redelijk blijven en het Israelische leger geen terreurbende noemen. Als de palestijnse militanten in de gazastrook geen raketten hadden afgevuurd op Israel (dat zich uit de Gazastrook heeft teruggetrokken), had Israel niet hoeven optreden en was dit vreselijke ongeluk niet gebeurd.

  Reactie door Paul — zaterdag 10 juni 2006 @ 10.57 uur

 33. mmmlllkklnnnmmm vuile mlmmmmlllkkk(dwangbuis geluid)
  en nu een glaasje,,Pleegzuster Bloedwijn,,

  Pleegzuster Bloedwijn is een jarenlang bestaand en vertrouwd versterkingsmiddel waar velen baat bij hebben. Door bijvoorbeeld stresssituaties, te weinig beweging of het vorderen van de leeftijd kan het lichaam ter aanvulling op de voeding behoefte hebben aan meer energie. Pleegzuster Bloedwijn is een alcoholhoudende wijn en bevat extra calcium en ijzer dat zorgt voor extra energie.

  Reactie door ad — zaterdag 10 juni 2006 @ 11.03 uur

 34. @25 Sonja,
  Je vergeet mij :(
  Bijdehandje; spot met God.

  Reactie door Bijdehandje — zaterdag 10 juni 2006 @ 11.13 uur

 35. Monique, eerlijk gevonden. (kijkje waard)

  Ik sluit me gehéél aan bij jouw relaas hierboven. Het is genoeg geweest zo. @12
  Het wordt de hoogste tijd dat er ingegrepen gaat worden.

  Reactie door Bijdehandje — zaterdag 10 juni 2006 @ 11.16 uur

 36. @23 Jacintha,
  En jij doet en ander geen leed aan?
  Laat je eens nakijken!!

  En een beetje meer respect voor oude Dirk zou wel op zijn plaats zijn.

  Reactie door Bijdehandje — zaterdag 10 juni 2006 @ 11.21 uur

 37. @32 conclusie: eigen schuld
  Doei lafaard!

  Sorry Bijdehandje! :)
  Maar je spot toch ook met God? ;)

  Reactie door Sonja — zaterdag 10 juni 2006 @ 11.40 uur

 38. @37 Sonja,

  Volgens Jacintha wèl, ik heb gezegd dat dat hij niet bestaat.
  Menigéén gebruikt hem als kapstok voor hun wandaden. :(

  Reactie door Bijdehandje — zaterdag 10 juni 2006 @ 11.57 uur

 39. @22 – Diny. Je geeft het zeer juist weer.
  Het is alleen jammer dat er zo veel Palestijnenhaters zijn. Want dat is het wat velen blind maakt voor de waarheid.

  Ja, Israël valt aan d.m.v. zijn leger.
  Palestijnen niet en daarom worden ze terrorist genoemd. Hoezo?
  als je huis wordt afgebroken,
  je land wordt ingepikt,
  Je boomgaard wordt plat gebuldoost,
  je niets mag zonder toestemming van de bezetters,
  en ook het land waar je woont dagelijks met kanonnen wordt beschoten.

  Ik zou ook kwaad kunnen worden in zo’n geval.

  Groet in vrede,
  Amita

  Reactie door Amita — zaterdag 10 juni 2006 @ 11.57 uur

 40. Het is verbazingwekkend dat er nog steeds lieden zijn die menen dat Israel verdedigd moet worden.
  Israel is in oorlog met de Palestijnen.
  Daarbij is het in het voordeel want het heeft de meeste economische resources, en krijgt militaire en economische hulp uit het westen.
  Het heeft het meest geavanceerde leger ter wereld.
  Of je moord door middel van een staand leger of door middel van aanslagen maakt niets uit, moord is moord.
  De kwestie is, van wie is de grond ?
  Daar draait dit conflict om
  Laten we die vraag nu eens neerleggen bij het internationaal gerechtshof.
  Daar moet iedereen het toch mee eens zijn ?
  Welk risico loop je als je in je recht staat ?

  Reactie door Toergenjev — zaterdag 10 juni 2006 @ 11.57 uur

 41. Zionisten uit Nederland mogen zelfs enthousiast meeschieten in het Israëlische leger. Af en toe zie je op het journaal zo’n Israëlische korporaal in hooghaarlemmerdijks verslag doen over de voortgang in Palestijnen uitdunnen.

  In vreemde krijgsdienst mag voor zionisten bij uitzondering voor Het Beloofde Land, maar de goedlachse boerenlul die het vreemdelingenlegioen in gaat raakt zijn Nederlanderschap kwijt. Kamervragen a.u.b.!
  In troependienst Israël? Afpakken dat recht om Nederlander te mogen zijn, het moet niet gekker worden!

  Reactie door Emiel — zaterdag 10 juni 2006 @ 12.04 uur

 42. Dit confict is een textbook voorbeeld van gebeurtenis op gebeurtenis. De een deed dit en de ander deed dat. Pijn wordt op pijn gestapeld zonder einde.

  De belanghebbende die hun macht/geld willen houden bijven net zo lang doorgaan. Zij hoeven niet te lijden dan doet het gepeupel wel.
  Of je gedoodt wordt door een terrorist (=wanhopige) die vantevoren gebrainwashed is door de ellende die hij zijn hele leven meegemaakt heeft, een bus burgers opblaast. of gedood wordt door het schietgrage Israelitishe leger.

  De burgers in Israel en Palestine hebben er geen voordeel aan, alleen maar nadelen.

  De leiders hebben allemaal veel op hun kerfstof, en de een is niet beter dan de ander. Zij hebben hun conflickjes waar gewone mensen voor moeten sterven.
  Iedere keer wordt ik misselijk als het het weer zie. De leiders zijn allemaal criminelen.

  Wanneer wordt de mens wakker en ziet in dat de huidige leiders alleen maar dood en verderf brengen…….weg met dit k*t volk

  Reactie door Alexander — zaterdag 10 juni 2006 @ 12.09 uur

 43. Natuurlijk moet dat eens naar het Internationaal Gerechtshof Toergenjev. Maar dat willen mensen niet omdat de VS tegen het Internationaal Gerechtshof is en men de VS niet voor het hoofd wil stoten, anders worden vervallen er weer orders.

  Het is net als de vrijheid van meningsuiting: die moet koste wat het kost verdedigd worden voor de redding van de natie – behalve als de mening ongewenst is. De Israëlische moordpartijen kunnen overal probleemloos worden goedgekeurd, maar zou iemand het maar in zijn hoofd halen om de mening te hebben dat de Palestijnen Israëliers mogen doden, dan krijg je meteen het CIDI en de AIVD op je dak en kom je op de zwarte lijst.

  Reactie door Sonja — zaterdag 10 juni 2006 @ 12.10 uur

 44. Ach ja het westen mag moorden vanwege de goede zaak, onze jongens zijn helden .
  Iedereen die ons probeert te vermoorden zijn terroristen.
  Hoe durven ze het is een schande !!
  En ze geloven ook niet in de goed god.

  Reactie door Toergenjev — zaterdag 10 juni 2006 @ 12.10 uur

 45. Propaganda brainwasht Alexander, ellende veroorzaakt alleen maar verzet.

  Reactie door Sonja — zaterdag 10 juni 2006 @ 12.13 uur

 46. en ik dan,,ik wordt weer vergeten,ik hoor er niet bij? ;-)
  ik woon hier al +-78 jaar gewoon met mijn buren,toen,maar het probleem kwam,
  toen,,+- 65 jaar geleden, mijn broertjes en zusjes,ooms en tante’s,hier ook heen kwamen,,dus ik heb de woningbouwvereniging,geschreven,en gevraagt of mijn buren er niet uitgezet konden worden,,wandt in mijn,tuin,kan alles niet wonen,8 bij 24 m
  andwoord woningbouw,,nee wandt in uw overeenkomst heeft u maar recht op,alleen deze woning,
  uw broers en zusters,moeten net als alle andere bewoners,gewoon,een woning aanvragen?het zou toch te gek worden als uw familij zomaar ergens neerstreek?
  nou vraag ik je,dat pikte we niet,dus hebben we gewoon,de buren er uit getrapt,
  wandt,volgens een huur overeenkomst van +-2000 jaar terrug,is ons belooft,
  bij gezins uitbrijding/of thuiskomst van?,krijgt u de naast gelegen woningen,hier??staat er toch.
  we hebben toen hulp gekregen,van een andere woningbouw vereniging,/ver weg/
  die hebben ons toen wapens en raketten,helie’s geschonken,
  laat nu onze woningbouw vereniging maar komen,met hun overeenkomsten van hooguit een eeuw,,de onze is 2000 jaar,,en die is geldig.
  trouwens we hebben toch ook onze goeie dingen,we hebben de tuinen terrug gegeven,van onze achter en voor buren,
  maarja dat was niet voldoende,,dus hebben we de erf afschijding aangepast,,ha ha,nu kan de overbuur niet meer in zijn moestuin komen,het hek loopt vlak achter zijn achterdeur,en bij zijn buurvrouw ook, ze kan haar 2 schaapjes nergens laten grazen,
  hadden ze maar moeten verhuizen,toen het nog kon.
  dat heb ik dus mee gemaakt met onze woningbouw vereniging,erg he.

  Reactie door ad — zaterdag 10 juni 2006 @ 12.13 uur

 47. Ad, t’is om te huilen, maar wel precies zoals het is.
  Vreemde snuiters bij die woningbouw daar. ;)

  Reactie door Bijdehandje — zaterdag 10 juni 2006 @ 12.24 uur

 48. @16-Jacintha: Wat reageer je fel? Voel je je aangevallen? Het toont in elk geval je intelligentie aan dat je maar een beetje in het wilde weg gaat schelden en onzin uitkramen.
  Je leest selectief. Ik veroordeel moordenaars, waar dan ook ter wereld. En in dit geval dus Israël.
  Jij blijft ze door dik en dun verdedigen ook al stapelen de bewijzen zich op. Je beschuldigd de boodschapper in plaats van te kijken naar de boodschap.
  Ik zit niet in een clubje en ik verheug me niet op een lijk. Integendeel juist, daarom veroordeel ik het Israëlische leger. Was er ooit een tijd dat een joods leven geen cent waard was en men vrij was om joden te doden (wat terecht de grootste zwarte vlek in de geschiedenis is), nu doen de joden hetzelfde maar dan omgekeerd: een Palestijns leven is geen cent waard in hun ogen, alleen joods bloed is kostbaar.
  Maar blijf maar schelden Jacintha, blijf maar schoppen. De mensen die de waarheid vertellen zijn helemaal fout bezig. Sluit je ogen maar Jacintha…want blinder dan je nu bent kun je niet worden.

  Reactie door Monique — zaterdag 10 juni 2006 @ 12.40 uur

 49. En nog een goede tip Jacintha: Lees eens wat vaker wat Ouwe Dirk schrijft. Hij heeft levenservaring, wijsheid en gevoel voor zijn medemens. Drie zaken die bij jou schitteren in afwezigheid. Wellicht kan je nog veel van hem leren.

  Reactie door Monique — zaterdag 10 juni 2006 @ 12.47 uur

 50. @Jacintha 11: ik had het niet eens direct over geld. Maar of je het leuk vindt of niet: Hamas IS democratisch gekozen, en het slechtste wat de internationale gemeenschap kan doen is de keuze van de Palestijnen te ridiculiseren. Even slecht is het om door te gaan met het steunen van de Israëlische staatsterreur tegen de Palestijnen, want het heeft alleen maar tot gevolg dat Palestijnen verder zullen radicaliseren. En dat is het laatste wat je moet willen, als het om een onderdrukt volk gaat.

  Vergeet niet dat Washington en de Israëlische haviken op een regime change uit zijn in de Palestijnse gebieden. We weten allemaal wat dat voor gevolgen heeft. Zie Irak.

  Daar komt bij dat het voorkomen van een oorlog tegen Iran hiermee bemoeilijkt wordt, aangezien het door Iran gesteunde Hezbollah zich ongetwijfeld ook niet onbetuigd zal laten.

  Maar zoals ik al zei: dat komt een aantal ultraconservatieve lieden in de Amerikaanse en Israëlische regering erg goed uit…hoe meer oorlog, hoe meer angst, hoe volgzamer het volk.

  Reactie door Johnito — zaterdag 10 juni 2006 @ 12.48 uur

 51. bijdehandje ;-) ja he,gisteren,waren ze hier verderop aan het barbequen,
  wij in de rook zeker,
  nou dat hebben we even opgelost,de rakketen gericht/met lazer,hebben we ook gekregen van die andere vereniging,,nieuwste van het nieuwste/
  lazer er op gericht,,en effe dat vuurtje gedooft.
  achterbuurjongen/vorige week/ gooide een steen naar mij/over het hek,doet i nooit weer,
  even de goal keeper/snelvuurkannon/aan gezet,, kosten 10 sec (gebruik) 10.000 eurie,ach beetje overdreven mischien,maar het geeft een mooi?? afschrik effect.
  nou ik ga patriu eeuu partiueere,,eeuu,me ronde doen.
  vandaag grenspost bewaking,ik moet er alleen nog achter komen waar de grens vandaag is?

  Reactie door ad — zaterdag 10 juni 2006 @ 12.58 uur

 52. @51-Ad: Ik vind dat jij een geweldige manier hebt om de hele problematiek naar een hedendaagse situatie vertalen! TOP!

  Ik denk dat die grens vandaag weer een flink stuk opgeschoven is, je wilde toch nog wat tuinhuisjes bouwen?

  Reactie door Monique — zaterdag 10 juni 2006 @ 13.15 uur

 53. Na dagen lezen hoe een enkeling alle aandacht opeist hier, en niet eens reageert op hele goede, inhoudelijke reacties van velen hier, moet me dit van het hart:

  Jammer dat er zoveel energie naar die Jacintha gaat….die energie zou m.i. beter besteed kunnen worden aan de vraag hoe we ervoor kunnen zorgen dat de Internationale gemeenschap stopt met het toekijken naar dit barbaarse gedrag van Israel.

  Reactie door Pietje af — zaterdag 10 juni 2006 @ 13.18 uur

 54. @51 Ad,
  Dat zal me een vuurwerk geweest zijn jòh, dat die andere woningbouw dat zomaar ff regelt, TE GÈK man. Van die achterbuurjongen nooit géén last meer, da’s zeker. Zal wel voor’t leven geroosterd zijn zo bruin jullie ze hebben gebakken. ;)

  Reactie door Bijdehandje — zaterdag 10 juni 2006 @ 13.39 uur

 55. @53 Pietje af,

  Je hebt gelijk!

  Reactie door Bijdehandje — zaterdag 10 juni 2006 @ 13.40 uur

 56. Pietje af, petje af, helemaal gelijk. :-)

  Reactie door kaatje — zaterdag 10 juni 2006 @ 13.47 uur

 57. @53.Pietje af
  Ik denk niet dat de internationale gemeenschap toe kijkt, Pietje af. Er wordt volgens mij op beide partijen “druk” uitgeoefend. Het is nog te vroeg om met zekerheid te stellen wat daarvan het resultaat zal zijn.

  Lees @10.

  Jacintha scoort hier weinig effect zolang zij het nalaat om met een degelijk inhoudelijk verhaal te komen.

  Reactie door Rob de Kuster — zaterdag 10 juni 2006 @ 13.52 uur

 58. barbaarse gedrag van Israel, joodse burgers opblazen is natuurlijk niet barbaars, dagelijks tientalen raketten op israel afschieten dat moeten de joden maar normaal vinden

  5000 vrouwen per jaar afmaken voor de familie eer is natuurlijk ook niet barbaars

  http://www.jpost.com/servlet/Satellite?c=JPArticle&cid=1149572635030&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull

  Reactie door edwin — zaterdag 10 juni 2006 @ 13.52 uur

 59. Types als Jacintha komen waarschijnlijk uit het volsfront wat Toergenjev terecht opmerkt onder een ander item. Dit is heel goed te rijmen met de pro-isrealische gedachtengang. Israel is immers van slachtoffer verandert in een stel fascisten. Natuurlijk niet de hele bevolking, maar zeker wel de machthebbers. Het is jammer dat de wapenindustrie drijft op dit conflict en dat deze lieden alle macht in handen blijken te hebben, anders zou een stap naar het internationale gerechtshof een heel logische zijn. Helaas heeft Usrael besloten dat ze gezamenlijk de wereldhegemonie willen voeren; moslims passen niet in dit ideaalbeeld en zullen dus allemaal onderworpen moeten worden, dat de hele wereld hiervan de zure druiven plukt danzij de inherent hieraan zijnde radicalisering van de moslims, interesseert ze geen moer.

  Reactie door kaatje — zaterdag 10 juni 2006 @ 13.53 uur

 60. kaatje is dat niet erg makkelijk je redenatie, je bent voor me en anders ben je tegen me?

  dit is een situatie waarbij 2 partijen elkaar in stand houden, oog om oog tand om tand

  als de palestijnen een voorbeeld hadden genomen aan martin luther king en gandhi dan had ik je alle gelijk van de wereld gegeven en hadden de palestijnen al het moraal aan hun kant en dan hadden ze hun eigen staat waarschijnlijk al lang gehad

  als er in die regio niet olie in de grond had gezeten was de palestijns israelische kwestie niets meer geweest dan al die andere conflicten in de wereld waar je bijna nooit wat van hoort

  Reactie door edwin — zaterdag 10 juni 2006 @ 14.08 uur

 61. @58 Edwin,

  Lees jij @12 en @22 nog eens goed!

  Reactie door Bijdehandje — zaterdag 10 juni 2006 @ 14.15 uur

 62. @Johnito(50):

  Hamas is inderdaad democratisch gekozen, maar dan nog is het een terroristische organisatie waar Israel geen zaken mee moet doen. Wat bedoel je met de internationale gemeenschap die de keuze van de palestijnen ridiculiseert? De keuze van de palestijnen, namelijk een keuze voor de Hamas, is een keuze voor bloedvergieten. Wat is er dan zo ridicuul aan van de internationale gemeenschap om de Hamas te negeren? Het zijn de palestijnen die de democratie hebben geridiculiseerd door massaal op een terreurbeweging te stemmen. Een keuze voor geweld hoeft namelijk helemaal niet “gerespecteerd” te worden en democratie mag nooit gebruikt worden om terroristen in het zadel te helpen.

  Reactie door Paul — zaterdag 10 juni 2006 @ 14.29 uur

 63. ja en? dus het enigste volk ter wereld dat geen bestaansrecht heeft zijn de joden? die moeten zich maar overal laten afmaken? is hier in europa gebeurd maar ook in de arabische wereld, daar werden joden ook regelmatig uitgeroeid

  in 48 zijn er naast 700.000 palestijnen die moesten vluchten uit palestina ook 900.000 joden gevlucht uit de arabische wereld

  overigens was/is palestina ook jordanie

  zou je maar eens wat meer verdiepen in de geschiedenis van daar:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Riots_in_Palestine_of_1920

  Reactie door edwin — zaterdag 10 juni 2006 @ 14.31 uur

 64. Palestijnen hebben het recht zich te verdedigen tegen agressie van wie dan ook,
  net als elk ander land.
  Als Nederland hen dan niet helpt, (dat gaf nb. toestemming aan de Israelhuurlingen om een Palestijnse haven kapot te schieten die met míjn en uw belastinggeld is betaald, ja, wèg ontwikkelingshulp) hebben ze het volste recht steun te zoeken bij de betere en
  hoger ontwikkelder democratiën zoals bv. het Venezuela van Chavez. Spreekbuisvolk van zionistische mantelorganisaties moet hier niet slachtofferig lopen klagen en mutsen, dat moet niet menen dat het hier begrip kan verwachten voor barbaars en racistisch optreden. Klaar!

  Reactie door Emiel — zaterdag 10 juni 2006 @ 14.33 uur

 65. Rob @ 57,

  Ik ben niet zo optimistisch over de rol die de Internationale gemeenschap speelt, de afgelopen 60 jaar niet, en nu ook niet.

  Nu lees ik net dat Hamas een raketaanval heeft gepleegd op Israel, na 16 maanden staakt het vuren.
  Wie zullen hier garen bij spinnen?
  Niet de slachtoffers aan beide zijden.

  Nee, de Internationale gemeenschap staat er bij en kijkt ernaar. Kofi Anan wil een volledig onderzoek naar het picknick incident, ja, en de VS zijn tevreden met het excuus van Israel hiervoor, en het onderzoek dat er gaat komen.
  Hoopvol?
  Mwuah. Keiharde sancties zoals Monique @ 12 het al zei lijkt me beter.

  Hier een artikel over Hamas (een iets andere dan de gangbare mening hierover)
  http://www.peptalks.nl/index.jsp?linkart=546

  Reactie door Pietje af — zaterdag 10 juni 2006 @ 14.33 uur

 66. Paul, in Noord-Ierland heb je ook een politieke tak van de IRA, die zijn wel geaccepteerd en dit heeft tot fantastische resultaten geleid. Dat dit in het midden-oosten niet kan, heeft te maken met de onwil van Israel. Israel mag van mij best een stukje grond hebben, vanzelfsprekend, maar de grijpgrage handjes graag van andermans gebied afhalen.

  Reactie door kaatje — zaterdag 10 juni 2006 @ 14.34 uur

 67. tuurlijk kaatje ales ligt altijd aan israel

  Reactie door edwin — zaterdag 10 juni 2006 @ 14.44 uur

 68. @67-Edwin: In dit geval wel ja. Als je een volk blijft onderdrukken, leegzuigen en uitmoorden dan heb je een kans dat die mensen harder worden en op een gegeven moment terug gaan slaan. Je kunt het terrorisme noemen, je kunt het ook verzet noemen.

  Reactie door Monique — zaterdag 10 juni 2006 @ 15.36 uur

 69. Definitie:

  Een terroristische organisatie is een organistatie die zich verzet tegen geweld dat door de VS of zijn bondgenoten wordt toegepast.

  Reactie door Drob — zaterdag 10 juni 2006 @ 15.59 uur

 70. 3000 doden zijn er 3000 te veel maar uitmoorden is toch ff heel wat anders, in darfoer kunnen ze je het verschil wel uitleggen

  gandhi pleegde verzet, mijn opa ook, maar wie het doelbewust aanvallen van burgers verzet noemt leeft toch in een vreemde wereld

  ik praat israel niet goed, die moeten met de palestijnen zoeken naar een oplossing waarbij beide hun eigen staat hebben, wordt alleen een beetje erg moeilijk als één partij vind dat alle joden in zee moeten worden gedreven

  Reactie door edwin — zaterdag 10 juni 2006 @ 16.07 uur

 71. Palestijns referendum op 26 juli

  ***************************************
  De Palestijnen houden op 26 juli een
  referendum over de vorming van een
  Palestijnse staat in de Gazastrook en
  op de Westelijke Jordaanoever.President
  Abbas heeft dat in Ramallah meegedeeld.

  Het referendum komt impliciet neer op
  de erkenning van Israël en is daarom
  omstreden.De Hamas-regering heeft het
  besluit van Abbas verworpen.

  Hamas verkeert nog steeds op voet van
  oorlog met Israël en voelt er niets
  voor om met dat land te onderhandelen
  over vrede.Gisteren nog zegde Hamas het
  bestand op dat 16 maanden geleden werd
  afgekondigd.Aanleiding daarvoor was de
  Israëlische aanval op de Gazastrook.
  ***************************************

  Reactie door edwin — zaterdag 10 juni 2006 @ 16.12 uur

 72. @70-Edwin: NIEMAND hier zegt dat de joden in zee moeten worden gedreven (alsjeblieft niet, dan moet ik mijn familie weer op gaan vissen en dat is ver roeien!).
  Het gaat erom dat Israël de Palestijnse gebieden aan de Palestijnen moeten geven en Palestina erkennen. Geen nederzettingen, geen muren door Palestijns gebied, geen vergeldingsacties (sorry, maar van dat woord krijg ik echt de kriebels!). Israël heeft Israël en ze moeten ophouden met het inpikken en onderdrukken. Dáár gaat het om! Israël meent nu boven alle internationale afspraken te mogen staan, mensenrechten worden met de voeten betreden (mensen zonder vorm van proces of zelfs maar aanklacht opsluiten in inhumane omstandigheden en martelen). De enige reactie die ik hier steeds hoor is: ‘ja maar in Arabische landen…’ en ‘Ja maar in Iran….’. Daar gaat de discussie niet over! Het gaat nu over Israël en Palestina en dat de wereld al te lang heeft toegekeken hoe de mensen daar worden onderdrukt. Artsen die met scherp worden neergeschoten, zwangere vrouwen die aan het bevallen zijn worden weggestuurd als ze naar het ziekenhuis moeten…onmenselijk. En daar gaat deze discussie over, over respect en mensenrechten!

  Reactie door Monique — zaterdag 10 juni 2006 @ 16.16 uur

 73. Palestina was vroeger het land waar joden en moslims vredig samenleefden.Dat is ná de stichting van Israel pas geweldadig geworden en wel om het feit dat Israel steeds meer grond confisceerde.Steeds meer grond en vooral water wordt de Palestijnen afgenomen,zij worden onderdrukt.Bovendien worden zij te pas en te onpas gebombardeerd, net zoals het uitkomt,zelfs als families vredig zitten te picknicken!Hun huizen worden met de grond gelijk gemaakt als Israel vindt dat dat een ‘verdacht’huis is.Welk volk laat dit zomaar over zich heen komen??? Het enige verweer wat zij hebben zijn raketten, zij hebben geen leger met straaljagers en tanks.Wat de Palestijnen doen is zich verzetten tegen uitmoorden en onderdrukking.Het is maar net van welke kant je het bekijkt…….

  Reactie door Diny — zaterdag 10 juni 2006 @ 16.39 uur

 74. Precies Diny! In WOII noemden het ‘saboteurs’ of ‘partizanen’, na de oorlog heette het ineens ‘het verzet’.
  Het komt op hetzelfde neer, vechten voor vrijheid, menselijkheid en je eigen land.

  Reactie door Monique — zaterdag 10 juni 2006 @ 16.50 uur

 75. monique daar denk ik echt niet anders over alleen dan heb je aan de andere kant ook een partij nodig die daar aan meedoet en dat ook afdwingt onder haar eigen bevolking

  ik heb alleen bezwaar tegen het eenzijdig israel van alles de schuld te geven

  alleen egypte, jordanie en fatah hebben het bestaansrecht van israel erkend, bij fatah wel met de eis dat alle vluchtelingen kunnen terug keren wat je kan zien als een tijdelijke erkenning tot de palestijnen ook in israel weer een meerderheid hebben

  mijn oplossing zou zijn 2 staten waarbij de bevolking in beide staten kan wonen maar alleen op voor de regering van hun eigen staat kunnen stemmen, nu mogen palestijnen wel in israel wonen maar joden niet in het palestijnse gedeelte

  het is een heilig land voor joden, moslims en christenen laat die 3 elkaar dan ook accepteren en respecteren

  Reactie door edwin — zaterdag 10 juni 2006 @ 16.51 uur

 76. Diny het enigste wat gandhi had was zijn woord en geloof

  en joden hebben ook in de arabische wereld vele pogroms moeten doorstaan, daar werden ze ook regelmatig uitgemoord

  Reactie door edwin — zaterdag 10 juni 2006 @ 16.54 uur

 77. Als je elkaar uit gaat ziiten moorden omwille van een sprookjesboek dan krijg je rare dingen……..

  Reactie door Jan Pruimboom — zaterdag 10 juni 2006 @ 17.02 uur

 78. Zolang Israel de Amerikaanse grootmacht achter zich weet zal er weinig veranderen in deze situatie.Israel beschikt over de modernste wapens en kan zo de Palestijnen blijven onderdrukken.Het is de taak van de hele wereld om hier een definitief einde aan te maken door de grenzen te trekken zoals ze waren,die idiote muur afbreken en de Palestijnen helpen een normaal ‘leven’te laten lijden.Dat kan alleen maar als er een einde komt aan de wapen-leveranties.

  Reactie door Diny — zaterdag 10 juni 2006 @ 17.24 uur

 79. Diny kan jij mij uitleggen hoe de grenzen waren want voor zover ik weet is er alleen maar een demarcatielijn

  en als israel niet tot de tanden bewapend was waren ze al lang van de kaart geveegd en dat weet jij ook, misschien jouw natte droom maar niet de mijne, ieder volk heeft bestaansrecht

  in het oorspronkelijke UN Partition plan was de joodse staat nog stukken kleiner

  http://en.wikipedia.org/wiki/Image:UN_Partition_Plan_For_Palestine_1947.png

  dit plan is wel geaccepteerd door de joden, het antwoordt van de arabieren was de Arabisch-Israëlische Oorlog

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Palestijnse_Oorlog

  Reactie door edwin — zaterdag 10 juni 2006 @ 17.57 uur

 80. “die idiote muur”…die het aantal (zelfmoord)aanslagen op Israel met 90% heeft doen afnemen, wat vele tientallen Israelische en Palestijnse levens heeft bespaard!

  Reactie door Paul — zaterdag 10 juni 2006 @ 18.28 uur

 81. en voor de liefhebbers:

  http://en.wikipedia.org/wiki/1948_Arab-Israeli_War

  en lees vooral het stukje over de holocaust:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Amin_al-Husayni

  Reactie door edwin — zaterdag 10 juni 2006 @ 18.37 uur

 82. Onzin Paul, Hamas is vooral gekozen uit onvrede over Fatah.

  De meeste Palestijnen zouden zich scharen achter de oproep van de Combattants For Peace (Israëlische en Palestijnse soldaten voor vrede), en de 37 gevangenzittende Fatah-en Hamas-strijders, voor een Palestijnse staat naast Israël. Zoals je weet, dreigt Abbas met een referendum daarover, en van mij mag die er komen. Zie de AD van vandaag.

  Reactie door Johnito — zaterdag 10 juni 2006 @ 18.47 uur

 83. …al kan ik me voorstellen dat na de Israëlische aanslag van gisteren die meerderheid van de Palestijnen verdwijnt…

  Reactie door Johnito — zaterdag 10 juni 2006 @ 18.54 uur

 84. @edwin

  “ik heb alleen bezwaar tegen het eenzijdig israel van alles de schuld te geven”

  Dit is uiteraard lulkoek. Israel heeft haar bezetting en onderdrukking juist zolang in stand kunnen houden doordat wij hier telkens omkijken. De misdaad tegen het Palestijnse volk noem onze media een bijkomende schade. Dit is racisme ten top! Mensen worden met dit soort eufumisme gedehumaniseerd tot iets materieels. Dit verklaart waarom jij zo met een koele cynisme op deze daad van agressie reageert.
  Elke veroordeling door de internationale gemeenschap wordt door de VS met een veto geblokkeerd. De VS en Europa schenken Israel hiermee een aanmoedegingsprijs.

  Reactie door Gert — zaterdag 10 juni 2006 @ 19.01 uur

 85. over twintig jaar zullen onze kinderen,spijt en last van hypocratie hebben.
  En meer!

  Reactie door gaf — zaterdag 10 juni 2006 @ 19.05 uur

 86. Als je door de eeuwen heen over bijna de hele achtervolgt bent, uitgemoord en verjaagd door ratten kan het niet anders zijn dan dat je om je eigen te handhaven een grotere rat moet worden.
  Het is ze in de loop van de tijd in de gene ingebakken.
  Misschien kunnen we ze het hun nog niet eens kwalijk nemen.
  Ook zij moeten weer lijden want er komen weer grotere ratten

  Reactie door Jofel — zaterdag 10 juni 2006 @ 19.06 uur

 87. Als je gewoon logisch kijkt is er maar 1 mogelijkheid om dit conflict op te lossen. Dat is de vernietiging van Israel.

  Reactie door Jan Pruimboom — zaterdag 10 juni 2006 @ 19.09 uur

 88. tuurlijk gert, palestijnen mogen joden de vernieling in schieten en als israel dan terugschiet is het agressie, en dan heb jij het over racisme?

  en omkijken, geen land ligt zo onder de loep als israel ook in de vn, waar zijn de vn resoluties over tjetjenie? en zo kan ik nog wel ff door gaan

  Reactie door edwin — zaterdag 10 juni 2006 @ 19.14 uur

 89. @80 Nou, ga dan ook lekker een niet-idiote muur om je eigen huis bouwen Paul, want als zionist loop je ook hier enurm veel gevaar met al die Arabieren weet je wel. En weet je wat, pik er meteen wat grond van je buurman bij. En wanneer hij protesteert, bulldozer je gewoon zijn huis plat. Nee, beter nog, je knalt hem gewoon af, en ook de rest van zijn gezin, en de rest van de familie honger je uit. Daarna pik je zijn grond in, en beroep je je op de batavieren, zelfverdediging en dat je holocaust hebt meegemaakt – makkelijk zat.

  Dus de aanslagen zijn zoveel minder door die muur? Huh?

  Oooooo, je bedoelt natuurlijk de aanslagen op Israël – ik snapte het al even niet.

  Reactie door Sonja — zaterdag 10 juni 2006 @ 19.25 uur

 90. @85
  Citaat:Als je gewoon logisch kijkt is er maar 1 mogelijkheid om dit conflict op te lossen. Dat is de vernietiging van Israel

  Wat is dat voor onzin. Argumenteren!

  Nog een: De totale vernietiging van N-Korea.
  Een nep-staat.

  Reactie door Jacintha — zaterdag 10 juni 2006 @ 19.33 uur

 91. Lieve Edwin,

  Kijk eens op http://www.palestineremembered.com/
  Daar vindt je zelfs een oude kaart uit 1946 met de handtekening van wijlen Moshe Dayan.Hier vindt je ongeveer 400 Palestijnse dorpen op,die je nu niet meer terug vindt.Ra,ra waar zijn die gebleven.
  Ik weet je achtergrond niet,maar als je bij de zionistische christenen hoort hoef je je niet meer zo druk te maken,want dan wenzen de Israelis je “A Special Place in Hell”zie http://www.haaretz.com/hasen/spages/717574.html
  Gezien je dol bent op sites kijk dan ook even http://www.jcpa.org/jl/vp458.htm
  Misschien ook leuk om te weten hoe ze over Holland denken en ze hun ambassadeurs de wereld over sturen om al die nonsense te prediken.Heb je Holland horen protesteren???

  Reactie door Medi — zaterdag 10 juni 2006 @ 19.44 uur

 92. @edwin

  “tuurlijk gert, palestijnen mogen joden de vernieling in schieten en als israel dan terugschiet is het agressie, en dan heb jij het over racisme?”

  Een feit is dat Israel de Palestijnen bezet en de muthe die zij hanteerde, ander de zee in te worden gedreven, is inmiddels bewaarheid maar dan de Palestijnen als slachtoffer. Geloofde de duitse bevolking ook niet tot na de oorlog dat hun natie niets anders kon doen dan het agressieve polen binnen te vallen, waarna men de schouders ophaalde met metd ewoorden ‘ich habe es nicht gewusst.’ Kom alsjeblieft niet met de dogmatische retoriek dat de Palestijnen de ‘Joden’ het leven zuurmaken.
  Kijk naar de feiten, surf eens naar Amensty International en The Human Right Watch i.v. telekens weer een beroep te doen op de manipulatoren uit de nest van het CIDI.

  Reactie door Gert — zaterdag 10 juni 2006 @ 19.55 uur

 93. @edwin

  Jij voelt je wel thuis in de rol van kampcommandant, merk ik. Wie geef je opdracht de gaskraan te openen?

  Reactie door Jacintha — zaterdag 10 juni 2006 @ 20.03 uur

 94. Beste Sonja,

  Zonder al die Palestijnse zelfmoordaanslagen was die muur nooit gebouwd. En je bent het hopelijk wel met me eens dat het goed is dat er door die muur aanzienlijk minder Palestijnse aanslagen op Israel zijn gepleegd.

  Reactie door Paul — zaterdag 10 juni 2006 @ 20.14 uur

 95. Paul, dat is een zinnige opmerking die ik volledig kan onderschrijven.

  Reactie door Jacintha — zaterdag 10 juni 2006 @ 20.17 uur

 96. @Johnito(82):

  Als de palestijnen ontevreden waren over Fatah, waarom hebben ze dan niet gekozen voor een vreedzaam alternatief? Waarom stemmen ze dan op zo’n gewelddadige organisatie die uit is op de totale vernietiging van Israel en verantwoordelijk is voor tientallen bloedige zelfmoordaanslagen op buspassagiers en discotheekbezoekers? Door op zo’n club te stemmen hebben de Palestijnen zichzelf voorlopig buitenspel gezet. Helaas. Een keuze voor een gewelddadige partij is ook een keuze voor geweld. Blijkbaar willen de palestijnen geen vrede.

  Reactie door Paul — zaterdag 10 juni 2006 @ 20.19 uur

 97. Nee, de staat Israël moet kapotgemaakt worden door de HAMAS

  Reactie door Jacintha — zaterdag 10 juni 2006 @ 20.21 uur

 98. Zijn hier nu twee verschillende Jacintha’s actief? Straks komt er ook nog een nieuwe Paul…

  Reactie door Paul — zaterdag 10 juni 2006 @ 20.24 uur

 99. Wèlk alternatief dan Paul? Hamas heeft, naast hun terreurdaden, nou eenmaal wèl goed voor de bevolking gezorgd, ondanks het voortdurend kapotmaken van de infrastructuur van de Palestijnen, door Israël.

  Het is beter om de Palestijnen en hun keuzes volwassen te behandelen, en hun gekozen regering als zodanig te behandelen, zelfs als het een regering is die “wij” niet wensten.

  We hebben gisteren kunnen zien dat in ieder geval Israël daar moeite mee heeft, met het opzeggen van een bestand door Hamas tot gevolg.

  Nice going…

  Reactie door Johnito — zaterdag 10 juni 2006 @ 20.37 uur

 100. En het spijt me voor je, maar Likud is zeer zeker niet minder gewelddadig, en hebben ook nog eens modernere wapens.

  Reactie door Johnito — zaterdag 10 juni 2006 @ 20.39 uur

 101. beste medi, ik behoor nergens toe, ik probeer objectief gebaseerd op feiten mijn eigen mening te vormen

  ik beweer ook niet dat de joden lieverdjes zijn maar het zijn wel hoofdzakelijk de joden die geprobeerd hebben tot een oplossing te komen, ze hebben zich terug getrokken uit gaza, de sinai, zuid libanon, ze hebben arafat binnen gehaald, de palestijnen zelfbestuur gegeven en elke keer als de vrede dichtbij leek wisten de palestijnen de boel weer letterlijk op te blazen

  en als je iets meer dan 100 jaar terug gaat in de geschiedenis zie je dat er voor die tijd nauwelijks mensen in israel woonden, joodse immigranten hebben daar de malariamug bestreden en daarna werd het gebied weer bewoonbaar en zijn er meer joden en arabieren daar gaan wonen

  Reactie door edwin — zaterdag 10 juni 2006 @ 20.51 uur

 102. @Jacintha 93

  Ik heb zelden zo een smerige beledigende insinuatie op dit weblog gezien. Als ik je naam wist liet ik een strafvervolging tegen je instellen.

  Reactie door Drob — zaterdag 10 juni 2006 @ 20.52 uur

 103. 96 Paul misschien wel om hamas te bewegen israel te erkennen en echt werk te maken van vrede

  Reactie door edwin — zaterdag 10 juni 2006 @ 20.53 uur

 104. Het regent hier warempel virtueel welhaast bommem en granaten ;-)

  Reactie door Siske — zaterdag 10 juni 2006 @ 20.55 uur

 105. @ Jacintha

  Als je een probleem op wil lossen dien je namelijk de oorzaak weg te nemen. De oorzaak van al het geweld is de Joodse bezetting in Palestijns gebied.

  Oorzaak wegnemen is het probleem oplossen. Logisch toch?

  Reactie door Jan Pruimboom — zaterdag 10 juni 2006 @ 21.03 uur

 106. Jan Pruimboom en wat is de oorzaak van de joodse bezetting van het palestijnse gebied?

  Reactie door edwin — zaterdag 10 juni 2006 @ 21.10 uur

 107. Simpel: Dat de Joodse gemeenschap aan de hand van een sprookjesboek meent recht te hebben op het land dat ze bezetten. Een stuk land dat ze uit hebben kunnen breiden met behulp van landen die uit misplaats schuldgevoel hier aan meegewerkt hebben.

  Als men zo werkt dan gaan we Amerika ook maar eens teruggeven aan de Indianen.

  Reactie door Jan Pruimboom — zaterdag 10 juni 2006 @ 21.14 uur

 108. @Johnito(99):

  Welk alternatief dan…een palestijnse politieke partij die bereid is Israel te erkennen en geen geweld gebruikt. Of zo’n partij bestaat in de palestijnse gebieden, weet ik niet. Als zo’n partij bestaat hadden de palestijnen daar op moeten stemmen om te laten zien dat ze vrede willen en geen geweld. Als zo’n partij niet bestaat, dan zijn de palestijnen voorlopig nog niet toe aan een eigen staat.

  De Palestijnse “regering” is inderdaad een ongewenste regering die niet als volwassen behandeld dient te worden, omdat het een regering is die de vernietiging van Israel nastreeft en dat doel wil bereiken door middel van bruut geweld (links is toch tegen geweld?). De palestijnse “regering” wordt dus volledig terecht geboycot. Als hier in Nederland straks door democratische verkiezingen een politieke partij aan de macht komt die alle buitenlanders het land wil uitschoppen, is dat ook onacceptabel en zal het ook terecht zijn als de wereld sancties onderneemt tegen ons. Democratie mag nooit gebruikt worden om terreur te legitimeren. En dat hebben de palestijnen nou net wel geprobeerd te doen.

  Reactie door Paul — zaterdag 10 juni 2006 @ 21.29 uur

 109. Als deze eh …. discussie nog lang doorloopt komt Zalm misschien nog op het idee een speciale accijns te gaan heffen op alle uitingen van selectieve verontwaardiging. Ik schat dat ie dan alle uitkeringen kan verdubbelen, de overige belastingen kan halveren en dan nog geld over houdt.

  Reactie door Ed Sorrento — zaterdag 10 juni 2006 @ 21.35 uur

 110. Voor de toevallig binnenkomende nieuwe lezer, even wat voorlichting: de Paul hierboven is men hier al eeuwen bekend als papierspuwende Sion-Propmachine waar je een halve sjekel in stopt, dan krijg een soort Altavista vertaald hebreupamphlet
  met een gollemhoofdknik kado.

  Reactie door Emiel — zaterdag 10 juni 2006 @ 21.36 uur

 111. En ja hoor, Emiel spuugt weer vuur. Niet bang zijn mensen, doet hij wel vaker als hij niet meer in staat is om inhoudelijk mee te discussieren. Dan gaat hij de boodschapper aanvallen in plaats van de boodschap. Laat hem dan gewoon met rust, laat hem even afkoelen.

  Reactie door Paul — zaterdag 10 juni 2006 @ 21.41 uur

 112. 111 Grapje moet kunnen toch Paul?
  Jij hebt toch zeker ook nog wat Jiddische humor in je vlees?

  :)

  Reactie door Emiel — zaterdag 10 juni 2006 @ 21.48 uur

 113. Eerst even overleggen met je achterban Paul? Om een antwoord te formuleren?

  Reactie door Emiel — zaterdag 10 juni 2006 @ 22.04 uur

 114. Zouden ze nu huilen, die kinderen die familie zijn kwijtgeraakt? Of liggen ze in het ziekenhuis en hebben ze nog teveel pijn om te beseffen wat er gebeurd is.

  Reactie door Sonja — zaterdag 10 juni 2006 @ 22.21 uur

 115. Nee,die komen van het lachen nu niet bij.

  Reactie door Jofel — zaterdag 10 juni 2006 @ 22.28 uur

 116. @115 Geniet je nu van jezelf Jofel? Ben je al klaargekomen?

  Reactie door Sonja — zaterdag 10 juni 2006 @ 22.32 uur

 117. @116
  Vond je dat zelf ook geen stomme vraag dan?

  Reactie door Jofel — zaterdag 10 juni 2006 @ 22.36 uur

 118. @Edwin,

  Edwin begin dan met goede literatuur van beide kanten te lezen,want die is er,als je een objectief oordeel wilt vormen

  En waar haal je het bijna lege Palestina vandaan,dat er volgens jouw 100 jaar geleden was?Hebben de Ottomanen en Engelsen alleen ezels en kamelen onder de duim gehouden?Interessant.

  Maar dat was de stelling niet.De stelling was waarom het zolang moest duren.
  Wel doodgewoon.Geen enkele politicus(behalve Harrie van Bommel)durft zijn nek uit te steken en die rede zou eigenlijk eens een keer aan henzelf gevraagd moeten worden.Maar ik vrees dat we heel erg lang op een eerlijk antwoord kunnen wachten.

  Reactie door Medi — zaterdag 10 juni 2006 @ 23.29 uur

 119. Je kletst Jan. Druk op de bovenliggende partij? Dagelijks worden er raketten afgevuurd op Sderot, keurig Israëlisch gebied binnen de groene lijn. Eergisteren nog werd een school getroffen. De kinderen door stom toeval niet, volgende keer wel, het is oorlog daar. Over die kant van de zaak schrijf je niet. Als je beschoten wordt schiet je terug. Ja, met alle middelen, ook met marineschepen. In oorlogen worden grote fouten gemaakt. helaas, het is niet anders. Je schrijft lekker badinerend over een foutje, niemand had het over een foutje. Dat zijn jouw woorden en die zijn nogal goedkoop. De Israëli’s hebben onmiddellijk hun spijtbetuigingen geuit en spraken over grote fouten. Dacht je echt dat ze express moeders met kinderen van het strand afschieten? Bijdehand, ze zitten echt niet verlegen om nog meer slechte publiciteit. Wat voor druk bedoel je eigenlijk, boycot of zo? Het eerste wat de Palestijnen deden toen de Israëli’s vertrokken was het vernielen van de nog compleet functionerende kassen. Daar hadden ze gewoon kunnen doorgaan met het telen van groente en fruit. Nee hoor, de zaak moest onmiddellijk gronding worden vernield en nu worden van daaruit de raketten op Israel gericht. Schrijf dat ook eens, dan heb je recht van spreken, nu niet.

  Ezze Joffi

  Reactie door Ezze Joffi — zaterdag 10 juni 2006 @ 23.32 uur

 120. @Jacintha, “Als je zo begaan bent met het lot van Palestijnen doe dan eens ÉÉN KEER iets constructiefs en ga naar Gaza en breng hen daar besef bij dat het zich verschuilen achter een terreurgroep een doodlopende weg is”

  Grote kans dat je zo eindigt:
  http://www.guardian.co.uk/frontpage/story/0,,1751369,00.html

  http://www.cnn.com/2003/WORLD/meast/03/16/rafah.death/

  http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/england/suffolk/4534620.stm

  Reactie door Seraphis — zaterdag 10 juni 2006 @ 23.35 uur

 121. als er een palestijnse zelfmoordterrorist een bus vol met kinderen opblaast lees ik er hier niets over.

  Reactie door jan — zaterdag 10 juni 2006 @ 23.40 uur

 122. Ok, Ezze, je hebt je punt gemaakt. Maar wat nu?

  Reactie door Jan Marijnissen — zaterdag 10 juni 2006 @ 23.41 uur

 123. dit bijzonder gecompliceerde conflict heeft een wat andere benadering nodig dan Jans benadering hier.
  aan beide kanten van het conflict wordt constant (al 60jaar lang zoals JM zegt) olie op het vuur gegooid.
  door Israel constant als bovenliggende partij af te schilderen en daarmee als bad-guy weg te zetten, help je geen van beide partijen in dit conflict. immers door partij te kiezen voor de een zet de ander de hakken alleen maar verder in het zand.

  dit alles neemt natuurlijk niet weg dat het achterlijk is wat er nu weer is gebeurd…. maar ik vrees dat wachten is op even achterlijke reactie van de andere kant.

  het hele gebied daar voor de komende 20jaar onder curatelen van de VN, lijkt me in de buurt komen van een oplossing, maar om de ene bezetter nu voor de andere in te ruilen, dat klinkt ook niet echt aantrekkelijk.

  Reactie door Jaap — zondag 11 juni 2006 @ 0.07 uur

 124. deze acties wijs ik ten stengste af is er dan NOOIT GEEN VREDE MEER TE KRIJGEN????

  Reactie door pien — zondag 11 juni 2006 @ 0.09 uur

 125. voor Jacintha is het na aanleiding van haar “iets wat over de top opmerkingen” misschien raadzaam om
  1. een baan te nemen waar ze flink wat van haar frustratie in kwijt kan.
  mocht ze dan nog steeds de neiging hebben om haar agressie op deze weblog bot te vieren.
  2. om bij een vechtsport te gaan.
  hoewel ik bang dat ze daar behalve een scheeuwlelijk ook gevaarlijk van wordt, maar het is het proberen waard.

  Reactie door Jaap — zondag 11 juni 2006 @ 0.17 uur

 126. Op basis v.h. patroon dat zich aftekent door deze en ontelbare andere incidenten, moet men tot de conclusie komen dat de staat Israël al geruime tijd in misdadige handen is.

  Reactie door Schaapherder — zondag 11 juni 2006 @ 1.39 uur

 127. Palestijnse en Israëlische burgers zijn voortdurend het slachtoffer v.d. machtsspelletjes van hun leiders, die in feite geen leiders zijn, maar lafaards, want wie geweld over het volk afroept, is minachtenswaardig, en niets meer.

  Reactie door Schaapherder — zondag 11 juni 2006 @ 1.43 uur

 128. Om over na te denken…

  Which country alone in the Middle East has nuclear weapons?

  Which country in the Middle East refuses to sign the nuclear non-proliferation treaty and bars international inspections?

  What American ally in the Middle East has for years sent assassins into other countries to kill its political enemies (a practice sometimes called exporting terrorism)?

  What country in the Middle East refuses to prosecute its soldiers who have acknowledged executing prisoners of war?

  What country in the Middle East created 762,000 refugees and refuses to allow them to return to their homes, farms and businesses?

  What country in the Middle East blew up an American diplomatic facility in Egypt and attacked a U.S. ship, the USS Liberty, in international waters, killing 34 and wounding 171 American sailors?

  What country on Planet Earth has the second most powerful lobby in the United States, according to a recent Fortune magazine survey of Washington insiders?

  Which country in the Middle East is in defiance of 69 United Nations Security Council resolutions and has been protected from 29 more by U.S. vetoes?

  Which country in the Middle East had its Prime Minister announce to his staff not to worry about what the United States says because “We control America?”

  Which country in the Middle East routinely kills young Palestinian children for no reason other than throwing stones at armored vehicles, bulldozers, or tanks?

  Which country in the Middle East regularly violates the Geneva Convention by imposing collective punishment on entire towns, villages, and camps, for the acts of a few, and even goes as far as demolishing entire villages while people are still in their homes?

  Meer vragen en de antwoorden hier:

  http://www.tbrnews.org/Archives/a109.htm

  Reactie door Johnito — zondag 11 juni 2006 @ 2.38 uur

 129. in wo II was het verzet gericht op de bezetter, en dan bedoel ik duitse soldaten en officieren. maar er werden geen kinderen opgeblazen doormiddel van een zelfmoordaanslag. de palestijnen hebben maar 1 doel voor ogen en dat is de complete vernietiging van israel. met deze mensen valt niet te praten.

  Reactie door jan — zondag 11 juni 2006 @ 8.22 uur

 130. CITAAT:

  88. Als je gewoon logisch kijkt is er maar 1 mogelijkheid om dit conflict op te lossen. Dat is de vernietiging van Israel.

  Reactie van Jan Pruimboom — zaterdag 10 juni 2006 @ 19.09

  Waar blijft nou je reactie Sonja? Hoezeer haat jij je eigen volk? Waar Monique is jouw reactie? Waar is Daver’s reactie?
  Ja, Pruimboom, je reactie is niet te pruimen aangezien jij je als een lafaard gedraagt die korte termijnoplossingen wenst en dan heiligt het doel de middelen. Dit houdt bij jou hetzelfde in als bij Ahmedinajed, een vriend van je wat ideologie betreft en daarom vroeg ik je ook, maar kon en durfde je er geen antwoord op te geven omdat jij net als iedere andere hier van het forum, door ideologie verblind en pathologische haat (lees: afgunst jegens de VS), zijn of haar handelen en de consequentie daarvan niet onder ogen durft te zien; dus vraag ik je: wie van jullie gooit de bom (anoniem en dus gemakkelijk) of draait de gaskraan voor de Israëliërs open (al minder gemakkelijk als jij met ‘jouw vijand’ oog in oog moet staat).
  Daarom Daver hoort Marx op de mestvaalt, aangezien hij de wetten van Hegel in de toekomst projecteerde, handelen wordt opgeofferd aan de jouw voorstaande ‘noodzakelijke vooruitgang’.
  Als je nogmaals van plan bent Pruimboom om fascistische standpunten te vertegenwoordigen dan zou je er goed aan doen om je eens te verdiepen in Weber, Ahrendt, Middelaar. En kom mij niet aanzetten met de opmerking wie dat zijn. Daarom geldt voor iedereen die zijn en haar mond heeft dichtgehouden na de opmerking van Pruimboom: je bent even schuldig aan het leed dat veroorzaakt wordt en daarom heeft jullie forum met de geuite kreten voortdurend het niveau van een kroonkurk. Jouw sympathie voor Palestijnen is een excuus om te trappen tegen de VS en Israël en als iemand je de vraagt stelt waarom staat ook jij met een mond vol tanden. Jij en niemand hier vertegenwoordigt daarom een politiek standpunt, alleen een totalitair standpunt waarvan de oplossing uit de loop van het geweer komt (wat je anderen verwijt ontgaat dan ook iedereen, behalve je forumvrienden) en om die reden zal jij en niemand hier in staat zijn een oplossing voor het probleem naar voren te schuiven.
  Het uitblijven van een reactie Pruimeboom geeft direct aan hoe laf je bent om zelfs maar de discussie aan te gaan.

  Reactie door Jacintha — zondag 11 juni 2006 @ 8.51 uur

 131. Beste Jan,

  Je hebt te romatische ideeen over het verzet in de tweede wereldoorlog. Het verzet was niet gericht tegen Duitse militairen,dat was zinloos en het riep toch alleen maar represailles op.

  Het verzet was voornamelijk gericht op verspreiden van ongecensureerde berichten, vrije meningsuiting, het onttrekken van mensen aan de arbeidsinzet, het helpen van vervolgden zoals joden, het doorgeven van militaire inlichtingen e.d. (ik zal vast nog wel iets vergeten zijn).

  Reactie door Drob — zondag 11 juni 2006 @ 9.15 uur

 132. Johnito’s tekst (128) hierbij vertaald dankzij

  http://babelfish.altavista.com/babelfish/tr (Zulke computervertalingen zijn altijd wat houterig maar wel leesbaar)

  Welk land alleen in het Middenoosten heeft kernwapens? Welk land in het Middenoosten weigert om kernnon-proliferatieverdrag en de staven internationale inspecties te ondertekenen? Welke Amerikaanse bondgenoot in het Middenoosten heeft jarenlang gestuurde moordenaars in andere landen om zijn politieke te doden vijanden (een praktijk geroepen soms het uitvoeren terrorisme)? Welk land in het Middenoosten weigert om zijn te vervolgen militairen die hebben erkend uitvoerend krijgsgevangenen? Welk land in het Middenoosten creëerde 762.000 vluchtelingen en weigert om hen om op hun huizen, landbouwbedrijven en ondernemingen terug te komen toe te staan? Welk land in het Middenoosten opblies een Amerikaanse diplomatieke faciliteit in Egypte en aanviel een schip van de V.S., de Vrijheid USS, in internationale wateren die, die doden 34 en verwonden 171 Amerikaanse zeelieden? Welk land op de Aarde van de Planeet heeft de tweede krachtigste hal in de Verenigde Staten, volgens een recent het tijdschriftoverzicht van het Fortuin van de insiders van Washington? Welk land in het Middenoosten is in uitdagendheid van 69 resoluties van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties En meer beschermd tegen 29 door de veto’s van de V.S.? Welk land in het Middenoosten zijn Eerste Minister had aan zijn personeel aankondigen zich niet om over wat ongerust te maken de Verenigde Staten zeggen omdat “wij Amerika?” controleren Welk land in het Middenoosten doodt uit routine jonge Palestijnse kinderen om geen reden buiten het werpen van stenen bij gepantserde voertuigen, bulldozers, of tanks? Welk land in het Middenoosten overtreedt regelmatig de Overeenkomst van Genève door collectieve straf aan volledige steden, dorpen, en kampen, voor de handelingen van enkelen, en gaat zelfs zover als het vernietigen van volledige op te leggen dorpen terwijl de mensen nog in hun huizen zijn?

  Reactie door Emiel — zondag 11 juni 2006 @ 9.37 uur

 133. Vol verbazing heb ik een aantal commentaren hier gelezen. Paul verwijt anderen dat zij inhoudelijk geen argumenten hebben terwijl hij alle argumenten negeert.
  Jacintha is van een ander kaliber, die kan helemaal niet discussiëren maar zit zo diep in haar slachtofferrol dat het enige dat ze kan bedenken is beledigen. Ik ben al uitgescholden voor ‘necrofiel’, anderen voor kampbeul.
  Jacintha ik raad je serieus aan professionele hulp te gaan zoeken, want psychisch zit er bij jou echt iets verschrikkelijk fout. Wellicht is er bij het inprogrammeren van de haat jegens alles wat niet-joods is iets misgegaan. Maar normaal, menselijk en gezond kan ik jouw reacties niet noemen.

  Reactie door Monique — zondag 11 juni 2006 @ 9.41 uur

 134. Mijn reactie staat nog steeds aangezien jij Monique geen enkel argument hebt om mijn schrijven te weerleggen. Tot op de dag van vandaag heeft de geschiedenis dit bewezen. Overigens raad ik je aan je eigen schrijfsels eens te ordenen net als die van Sonja, Daver cs en dan kun je lezen dat woorden die ik gebruik door je vrienden zijn gebezigd en waaruit ik terecht afleidt, zoals uit Pruimboom’s ‘bijdrage’, dat jij geniet van dood en verderf en de stank van knekelhuizen. Of ben je zo blind om over Pruimboom heen te lezen? Je bent al even laf en durft niet eens de discussie aan te gaan, net als deze vriend van je, te laf om hem zelfs maar te corrigeren omdat je als de dood bent kritiek te krijgen. Ik heb al eerder gezegd om je verre te houden van je mantra’s, maniertjes om woorden te verdraaien aangezien die niet werken. En slappe opmerkingen over psychische hulp tonen je niveau, die van het riool.

  Reactie door Jacintha — zondag 11 juni 2006 @ 10.05 uur

 135. @Jacintha: misschien wordt het tijd dat je leest wat Ahmadinejad werkelijk gezegd heeft over Israël:

  http://informationclearinghouse.info/article12790.htm

  Reactie door Johnito — zondag 11 juni 2006 @ 11.00 uur

 136. Kijk eens aan, Johnito heeft weer zitten copy-pasten.

  Zo weet ik er nog een paar:

  In welk land in het midden-oosten worden vrije verkiezingen gehouden?

  In welk land in het midden-oosten kunnen zowel joden, christenen als moslims vrijelijk hun geloof uitoefenen?

  In welk land in het midden-oosten is vrije pers?

  Welk land in het midden-oosten is drie keer aangevallen in een oorlog door buurlanden en won ze ook allemaal?

  In welk land in het midden-oosten is de meeste hightech-innovatie?

  Welk land in het midden-oosten heeft de meest diverse bevolkingssamenstelling?

  Welk land in het midden-oosten brengt de meeste wetenschappers voort?

  Welk land in het midden-oosten krijgt de meeste (islamitische) haat over zich heen?

  Van welk land wordt nu verwacht dat het gaat onderhandelen met een terreurbewegigng die wil dat dat land totaal vernietigd wordt?

  Denk daar maar eens over na…

  Reactie door Paul — zondag 11 juni 2006 @ 11.04 uur

 137. @117 Nee dat vond ik geen domme vraag, aangezien er veel mensen hier met man en macht deze aanslag legitimeren, en dus werkelijk geen idee hebben van de realiteit van dit gebeuren, laat staan dat dat ze interesseert.
  Dat ik zo’n ziek antwoord zou krijgen had ik niet verwacht. Ik zal echter mijn verwachtingen nog lager afstemmen.

  Reactie door Sonja — zondag 11 juni 2006 @ 11.05 uur

 138. Sonja haat haar eigen volk
  Jan Pruimboom en Ahmedinajed hebben een relatie
  Jan Pruimboom is jaloers op de VS
  Mensen hier kunnen Israëliers gaan vergassen
  Monique is nog steeds een necrofiel en geniet van dood en verderf en de stank van knekelhuizen
  Monique is de vriend van Jan Pruimboom

  Hoe lang gaat die gillende gek met haar complottheoriën hier nog door?

  Reactie door Sonja — zondag 11 juni 2006 @ 11.15 uur

 139. #136 is een reactie op #128.

  Reactie door Paul — zondag 11 juni 2006 @ 11.15 uur

 140. Jacintha@Paul

  Paul, al voer je nog zo veel argumenten aan, het interesseert niemand iets die de standpunten van Sonja of om het even wie vertegenwoordigt. Je krijgt geen antwoord, een mantra wordt afgedraaid, men keuvelt een middag onder elkaar en vervolgens met knip en plakwerk denkt men jou monddood te kunnen maken. Je kunt het zien aan de eenvoudige vraag van mijn kant waarom Monique weigert om Pruimboom te vragen om uitleg. Dat is de reden waarom ik zeg dat de vertegenwoordigers van Pruimboom’s opvatting een zeer hoog slachthuis- en knekelhuisgehalte heeft. Vernietiging van de staat Israël. Wat dit voor consequenties heeft beseft men hier geen moment, nog afgezien van het feit dat Noch Israël, noch de VS het ooit zo ver laat komen. De EU zie ik er eerder voor aan met wetjes en boycotten, maar het is dan ook bekend dat zolang het geen geld kost en het blijft bij verbaal spierballenwerk de EU voorop staat, vooral ‘progressieve’ Nederlandse politici en hun acolieten.

  Reactie door Jacintha — zondag 11 juni 2006 @ 11.18 uur

 141. @Paul

  Paul, let op de reaktie van Sonja in 138. Binnen 1 minuut krijg ik bevestigd waarvan ik de Sonja cs van beticht.

  Reactie door Jacintha — zondag 11 juni 2006 @ 11.21 uur

 142. Beste Jan, Ik heb de reacties van gisteravond even doorgelezen en ik ben zeer geschokt over wat Jacintha (93) hier uitkraamt.
  ik ben het volledig eens met Drob dat strafrechterlijke vervolging hier best op zijn plaats zou zijn.
  Ik hoop dat je dit soort uitlatingen in de toekomst wil verwijderen. Anonimiteit is prima, maar schofterige smaad van dit niveau, zit ik niet op te wachten.

  Reactie door kaatje — zondag 11 juni 2006 @ 11.28 uur

 143. Meer dan 2000 jaar oorlog in het Miden Oosten. Nu heet het zus, dan heet het weer zo maar de honden daar kunnen niet met elkaar en zichzelf leven. De kanker kunnen ze krijgen, allemaal.

  Reactie door Kiers — zondag 11 juni 2006 @ 11.36 uur

 144. @Paul: Zelfs als alles klopt wat JIJ copypaste, wat ik niet eens ontken, dan nog: je ontwijkt de vragen.

  Reactie door Johnito — zondag 11 juni 2006 @ 11.37 uur

 145. @ 136

  Even wat antwoorden dan:

  In welk land in het midden-oosten worden vrije verkiezingen gehouden? Israel? Maar de Palestijnen mogen helaas niet meestemmen terwijl toch hun land wordt bezet en genaast.

  In welk land in het midden-oosten kunnen zowel joden, christenen als moslims vrijelijk hun geloof uitoefenen? Ik denk dat Libanon of Jordanie hier de beste antwoorden zijn. Israel in ieder geval niet. Indien je geen Jood bent wordt je op alle fronten zwaar gediscrimineerd.

  In welk land in het midden-oosten is vrije pers? Geen enkel ben ik bang

  Welk land in het midden-oosten is drie keer aangevallen in een oorlog door buurlanden en won ze ook allemaal? Tikkeltje tendentieuze vraag maar a la. Israel

  In welk land in het midden-oosten is de meeste hightech-innovatie? Beetje kip en ei vraag. In welk land wordt door rijke Amerikaanse Joden het meeste geld voor wetenschappelijke ontwikkeling gepompt?

  Welk land in het midden-oosten heeft de meest diverse bevolkingssamenstelling? Erg divers, zolang je Jood bent is het allemaal prima in Israel

  Welk land in het midden-oosten brengt de meeste wetenschappers voort? Zie de vraag over high tech

  Welk land in het midden-oosten krijgt de meeste (islamitische) haat over zich heen? Goh, hoe zou dat nu komen?

  Van welk land wordt nu verwacht dat het gaat onderhandelen met een terreurbewegigng die wil dat dat land totaal vernietigd wordt? Zeer tendentieuze vraag. Even iets anders opgeschreven luidt hij als volgt: Welke volk in het Midden Oosten is ondanks jaren van onderdrukking, vernedering en marteling bereid met haar kwelgeesten te onderhandelen?

  Ik zie ook wel de moeilijke positie van Israel en beschouw deze staat, al was het maar door zuiver tijdsverloop, als een fait accompli. Echter de mensonterende gedragingen van deze staat en haar regering moeten nu ophouden en de schuldigingen moeten worden vervolgd in Den Haag.
  P.S. Je maakt mij niet wijs dat die granaten op die picknick een ongeluk waren. Gewoon de zoveelste provokatie zodat, na een zeer begrijpelijke Palestijnse reactie, de duimschroeven nog wat verder kunnen worden aangedraaid.

  Reactie door Hans — zondag 11 juni 2006 @ 11.39 uur

 146. Jacintha,
  Ik denk dat je de boel hier onderhand wel genoeg gestookt hebt en ook voldoende beschuldigingen hebt geuit.

  Volgens mij de hóógste tijd voor de synagoge.
  Ga heen in vrede, doe een ander niet datgéne aan wat u zichzelf niet toe wenst.

  Reactie door Bijdehandje — zondag 11 juni 2006 @ 11.49 uur

 147. Pauls vragen 136:
  `In welk land in het midden-oosten is de meeste hightech-innovatie?

  Welk land in het midden-oosten heeft de meest diverse bevolkingssamenstelling?

  Welk land in het midden-oosten brengt de meeste wetenschappers voort?’

  Antwoord vraag 1:
  Belachelijke vraag als dat land, Israël dus, geen enkel buurland die hightech-innovatie ook gunt!
  Volgende, vraag 2:
  Belachelijke vraag: divers ja, want Jodendom uit de hele wereld, van Russisch tot Chileens, en Nederlandeds zionisme ook, mag zich vestigen in Israël.
  Maar 762.000 Palestijnse vluchtelingen elders op de wereld, mogen niét terugkeren in nog wel hun éigen land, op last van Israël, dat dan nóg durft beweren dat het democratisch is en Palestina niet.
  Beste Palestijnen, waarom gaan jullie niet allemaal tegelijk terug? Nu het nog kan, en waarom zou dat niet mogen?

  Antwoord vraag 3:
  Idiote vraag als zo’n land zijn eigen topatoomwetenschapper, Vonunu als dissident achter slot & grendel zet, omdat die het ook al onrechtvaardig vindt dat Israël atoomarsenaal mag hebben
  en buurlanden nog niet eens een simpele kerncentrale voor energie.

  Reactie door Emiel — zondag 11 juni 2006 @ 12.02 uur

 148. @Johnito(142):

  Ik heb niet zitten copy-pasten, ik heb dit uit mijn hoofd gedaan. Ja, op internet zijn ongetwijfeld veel lijstjes met dat soort vragen te vinden, die vaak nog langer zijn ook. Dat mijn vragen daar dan ook op staan? Ja, logisch, want het is allemaal zo duidelijk en opendeur.

  Goed, wat betreft die vragenlijst die jij hebt gecopy-pasted. Erg eenzijdig en misleidend.

  Dat van die vluchtelingen bijvoorbeeld. Veel van hen vetrokken vrijwillig zodat de Arabische landen Israel konden vernietigen. Ook zijn er uit de Arabische landen honderdduizenden joden weggevlucht die nu ook niet meer kunnen terugkeren (als ze dat al zouden willen).

  Of dat van die kernwapens die alleen Israel heeft. Tsja, ik geef Israel groot gelijk: zo’n klein land met zoveel agressie om zich heen en al drie keer aangevallen. Geen wonder dat ze dan wat zware wapens hebben. Kernwapens zijn de enige garantie voor het voortbestaan van Israel, helaas.

  Die vragenlijkst is ook al eenzijdig omdat er bijvoorbeeld niets vermeld wordt over bijvoorbeeld de palestijnse tv die al jarenlang dag in dag oproept tot geweld tegen Israel, om joden te vermoorden, etc. Of over de hele palestijnse terreurgeschiedenis. Die zwartmakerij van Israel gaat volledig voorbij aan de enorm lastige situatie waar Israel zich in bevindt. Dat Israel bepaalde dingen verkeerd doet, okay mee eens, maar wat meer begrip voor Israel zou geen kwaad kunnen.

  Reactie door Paul — zondag 11 juni 2006 @ 12.08 uur

 149. Emiel, dat wist ik helemaal niet dat de palestijnse vluchtelingen niet mogen terugkeren naar hun eigen land. Dat maakt de huidige situatie des te belachelijker. Zo was ik ook geschokt toen AM tijdens een scholing de economische situatie van palestina uitlegde. Die mensen mogen voor een appel en een ei in Israel de vuile klusjes komen opknappen, waar ze uren voor in de rij moeten staan, vanwege de veiligheidsmaatregelen, maar worden in eigen land verplicht tegen een belachelijk hoog belastingtarief Iraelische goederen af te nemen. Ze zitten volledig in de tang. Als mijn familie op die wijze zou moeten leven, kan ik me indenken dat ook ik de wapens op zou pakken.

  Reactie door kaatje — zondag 11 juni 2006 @ 12.10 uur

 150. Waarom moet je begrip opbrengen voor mensenrechtenschenders? Ga eens lekker fietsen.

  Reactie door Sonja — zondag 11 juni 2006 @ 12.16 uur

 151. Waarom zou je een Apartheidspolitiek legitimeren?

  Human Rights Watch World Report 2006:
  “Fighting terrorism is central to the human rights cause. But using illegal tactics against alleged terrorists is both wrong and counterproductive.”

  Reactie door Sonja — zondag 11 juni 2006 @ 12.19 uur

 152. Emiel over die vrijheid uss, waar jij het over had, heb ik laatst een documentaire gezien. Onvoorstelbaar wat daar gebeurde. De Amerikaanse president wilde Israel een eigen boot laten vernietigen, de opdracht was geen enkel persoon te laten overleven; enkel en alleen om Amerikaanse bemoeienis is de regio te legitimeren. Gelukkig hebben we de verhalen van de aanwezigen, die hun land dienden en nog steeds geschokt zijn, omdat ze door hun eigen land ter dood veroordeeld werden. het geeft de ziekte van Usrael zo goed weer. Dat er nog steeds mensen zijn die echt denken dat Bin Laden verantwoordelijk was voor de twin towers, kan ik niet begrijpen. Amerika doet alles om de wapenindustrie op volle toeren te laten draaien en om de aandacht van de interne problemen af te leiden. De economische val van dit land is heel dichtbij gezien de enorme hoeveelheden geld dat dagelijks wordt bijgedrukt; het bankroet wat in haar val de hele westerse wereld mee zal zuigen.

  Reactie door kaatje — zondag 11 juni 2006 @ 12.24 uur

 153. @Paul: ik heb altijd al begrip gehad voor de bedreigde situatie van Israël. Maar wat ik NIET begrijp, en ook altijd zal afkeuren, is het misbruik dat Israëlische en andere westerse machthebbers van die slachtofferrol maken,om het internationaal recht stelselmatig te overtreden, anderen de vinger te wijzen, en om de Palestijnen tot nog grotere slachtoffers te bombarderen. Letterlijk.

  Overigens snapt de dochter van Olmert wèl wat ik bedoel…

  http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3261125,00.html

  Reactie door Johnito — zondag 11 juni 2006 @ 12.25 uur

 154. @151

  Dat is geen argument Johnito. Horen wij op deze blog niet af en toe ‘Een ander Joods geluid’?
  Het ARGUMENT geldt en niets anders.

  Reactie door Jacintha — zondag 11 juni 2006 @ 12.32 uur

 155. @ Kaatje 147: Over die Palestijnse vluchtelingen zegt Wikipedia:

  `Vluchtelingen. Het conflict en het vernietigen van meer dan 500 Palestijnse steden en dorpen veroorzaakte een vluchtelingenstroom van circa 750.000 Arabisch-Palestijnen en meer dan 600.000 joden. Joodse vluchtelingen migreerden naar Israël, terwijl Arabisch-Palestijnse vluchtelingen tot op heden zijn verhinderd zich in de omringende landen (met uitzondering van Jordanië) te vestigen omdat de omringende landen er vanuitgaan dat ze recht hebben om terug te keren naar hun land. Tevens wensten de meeste vluchtelingen zelf terug te keren naar hun nu Israëlische woonplaatsen, wat de Israëlische autoriteiten slechts in kleine getallen toelieten. Palestijnse vluchtelingen verblijven nog altijd onder vaak erbarmelijke omstandigheden in zogenaamde ‘vluchtelingenkampen’. De riolering loopt vaak over straat, de bevolksdichtheid is bijzonder hoog en open stukken grond en vooral groen zijn zeer schaars.
  De meeste vluchtelingen wonen op de Westelijke-Jordaanoever en in de Gazastrook, maar vele kampen zijn ook te vinden in de diverse buurlanden. Eén kamp werd in 1967 bij Jeruzalem geannexeerd en ligt de facto – maar niet de jure – in Israël. Israëlische plannen de vluchtelingenkampen in de Westelijke Jordaanover en de Gazastrook te ontruimen en inwoners opnieuw te huisvesten, werden door de PLO tegengehouden, omdat dit de facto zou gezien worden als het opgeven van het recht tot terugkeer van de Palestijnse vluchtelingen naar wat nu Israël is.
  Enkele geraamten van gebouwen, die van zo’n initiatief afstamden, stonden tot voor kort in de stad Gaza. De VN hanteert een definitie voor Palestijnse vluchtelingen waarbij al hun nakomelingen ‘vluchtelingen’ worden genoemd. Volgens deze definitie zijn er nu meer dan 4 miljoen vluchtelingen. Critici merken op dat dit een ‘afwijkende definitie’ is, want bij andere volkeren worden hun nakomelingen niet als vluchteling geboekstaafd. Volgens die definitie zouden er nog 100.000-200.000 personen zijn, allen ouderen.

  Nu nog te lezen want het zal wel niet lang meer duren of Wikipedia moet op het net de geschiedenis ook vervalsen, want de waarheid is natuurlijk antisemitisme.

  Reactie door Emiel — zondag 11 juni 2006 @ 12.33 uur

 156. @147

  Ja Kaatje, ik was NIET geschokt toen ik voor de zoveelste keer hoorde dat Thaise en filippijnse meisjes in het Midden-Oosten als slavinnen behandeld worden, verkracht en gedood worden, dat de mannen er een dubbele moraal op na houden en de bordelen van Bankok bezoeken.

  Reactie door Jacintha — zondag 11 juni 2006 @ 12.35 uur

 157. Beste Jan, dat mens verziekt nog steeds je weblog. Doe mij haar ip adres even, dan kan ik kijken in hoeverre ze strafrechterlijk te vervolgen is. Gelukkig zijn er nog steeds grenzen aan vrijheid van meningsuiting.

  Reactie door kaatje — zondag 11 juni 2006 @ 12.36 uur

 158. @147

  Ja, alles is belachelijk als niet de mening gedeeld wordt. Argumenten, ho maar. Verdiep je eens in de islam, Emiel, waarom er in die landen niets substantieels ondernomen wordt. Het zou je sieren één keer eens je in de koran te verdiepen.

  Reactie door Jacintha — zondag 11 juni 2006 @ 12.38 uur

 159. Ja kaatje, dat zou ik ook doen. Je tegenstander uitschakelen als je geen argumenten hebt. En zo weet ik dat het parlement en de democratie in Den Haag goed gewaarborgd is bij jou. Overigens zou ik toch maar uitkijken om je dreigementen uit te voeren. Niet dat ik er wakker van lig, maar één bericht van mij naar het CIDI over de uitlatingen van Pruimboom en je valt in je eigen mes.

  Reactie door Jacintha — zondag 11 juni 2006 @ 12.58 uur

 160. @Jacintha en Kaatje

  Ik heb de reacties van Pruimboon nagelezen en daar zit er geen een bij die over de schreef gaat. Daarentegen ben ik verschillende reactie van Jacintha tegengekomen die zo ver over de schreef gaan dat ze waarschijnlijk strafrechtelijk vervolgbaar zijn.

  Reactie door Drob — zondag 11 juni 2006 @ 13.13 uur

 161. @Kaatje(157):

  Jacintha heeft een punt, denk je niet. Als je gaat uitzoeken of Jacintha strafrechtelijk te vervolgen is, kun je dan ook kijken of deze uitspraak dat dan ook is:

  “Als je gewoon logisch kijkt is er maar 1 mogelijkheid om dit conflict op te lossen. Dat is de vernietiging van Israel.”

  Reactie van Jan Pruimboom — zaterdag 10 juni

  Reactie door Paul — zondag 11 juni 2006 @ 13.16 uur

 162. @Drob(160):

  Dan heb je deze dus over het hoofd gezien, komt ie nog een keer:

  “Als je gewoon logisch kijkt is er maar 1 mogelijkheid om dit conflict op te lossen. Dat is de vernietiging van Israel. ”

  Reactie van Jan Pruimboom — zaterdag 10 juni

  Reactie door Paul — zondag 11 juni 2006 @ 13.17 uur

 163. @Paul

  Wat jij in je fanatisme ziet is een normale mening, waar je het mee eens kunt zijn of niet.

  De kreten van Jacintha bevatten totaal onterechte suggesties van antisemitisme en de wens mensen op raciale of religieuze gronden massaal te vermoorden.

  De VS hebben zich ook uitgesproken voor de vernietiging van het vorige regime in Irak en de nog steeds bestaande regimes in Cuba en Noord Korea. Daar kun je het mee eens zijn of niet.

  De feitelijke vernietiging van een regime is een misdadige actie als er geen sprake is van een casus belli.

  In het geval van Israel is er duidelijk sprake van een casus belli, in Irak is die min of meer gecreeerd, in de gevallen van Cuba en Noord Korea zijn die er niet.

  Reactie door Drob — zondag 11 juni 2006 @ 13.30 uur

 164. @ 161 en 162
  Alhoewel de conclusie van de redenering van de heer Pruimboom wellicht wat hard overkomt is deze hoegenaamd niet strafrechtelijk vervolgbaar. Het is een redenering, al of niet juist, waar de heer Pruimboom een gevolgtrekking aan verbindt. Hij roept op geen enkele wijze op om aan deze gevolgtrekking uitvoering te geven. Zou hij dat doen dan zou dit onder omstandigheden wellicht strafbaar kunnen zijn. Hij discrimineert niet, doet niet aan smaad of laster. Kortom, keurige man die Pruimboom!

  Reactie door Hans — zondag 11 juni 2006 @ 13.30 uur

 165. Nou Paul,

  bovenstaande is een logische conclusie en reflecteerd in geen geval welke mening dan ook. Ik wijs geweld af, door wie het ook uitgevoerd wordt. Maar dat is ook eigenlijk wel logisch toch.

  Reactie door Jan Pruimboom — zondag 11 juni 2006 @ 13.35 uur

 166. Je was me net voor Hans.

  Ik wil mijn bijdrage aanvullen met wat ik later zei over oorzaak en gevolg. Anders gaan we enkele uitspraken van mijn kant uit verband trekken.

  Reactie door Jan Pruimboom — zondag 11 juni 2006 @ 13.38 uur

 167. @137
  Natuurlijk is het een stomme vraag een hele stomme zelfs.
  Iedereen weet hoeveel verdriet die kinderen hebben wat wil je dan met zo opmerking.
  Wil je dan het stomme antwoord,ja Sonja die kinderen huilen heel erg.
  Mens kom met wat anders.
  En suggereer niet steeds dat ook mensen met een andere mening niet weten wat deze kinderen mee maken van welke partij in het Oosten dan ook. Of het nu een Palestijns kind of een Joods kind of de ouders van die kinderen in stukken uit elkaar spatten kom dan gvd niet met zo lullige suggestie.

  Reactie door Jofel — zondag 11 juni 2006 @ 13.40 uur

 168. @Jan Pruimboom:

  Quote van jou: “Als je gewoon logisch kijkt is er maar 1 mogelijkheid om dit conflict op te lossen. Dat is de vernietiging van Israel.”

  Nog een quote: ” Ik wijs geweld af, door wie het ook uitgevoerd wordt.”

  Kan ik hieruit concluderen dat jij wil dat Israel geweldsloos vernietigd wordt?

  Reactie door Paul — zondag 11 juni 2006 @ 13.49 uur

 169. zal niet de eerste keer zijn dat een bezetter door pacifisten het land worden uitgewerkt

  Reactie door rover — zondag 11 juni 2006 @ 13.50 uur

 170. @Drob

  Je mag mijn ip-nummer en mac-nummer laten opvragen en ik ga met jou en jouw hele club zonder meer het debat aan, voor het gerecht als het moet. Maar ik fileer jou en je verdedigers die de staat Israël vernietigd willen zien tot op het bot, inclusief Sonja met haar opmerkingen van haar ‘tegenstanders’ dat die kakkerlakken zijn (uitlatingen elders). Je moet verdraaid goed uitkijken als je met mij het gevecht aan gaat dwz ik lees en onthoud, jij en de rest reflecteert, voortkomend uit onberedeneerde haat jegens de VS en Israël en om anderen de mond te snoeren door het verdraaien van woorden

  Reactie door Jacintha — zondag 11 juni 2006 @ 13.52 uur

 171. @Hans en Drob:

  Jan Pruimboom is voor de vernietiging van een land. Werkelijk waar, hoe triest kun je bezig zijn. En Drob, hoe kun je dat nou een “normale mening” noemen? Kom op, serieus, ik zeg dat ook niet dat ik voor de vernietiging van de palestijnen ben (ben ik dan ook niet strafbaar?). En natuurlijk heeft het feit dat meneer Pruimboom voor de vernietiging van Israel is, helemaal weer niks te maken met antisemitisme. Mensen, beseffen jullie wel waar jullie mee bezig zijn?!

  Reactie door Paul — zondag 11 juni 2006 @ 13.54 uur

 172. Leuk gaan zitten muggeziften terwijl ik alleen een premisse stelde. Er zit een grens aan in hoeverre ik jullie nu serieus kan nemen.

  Zoals ik al stelde kun je een probleem alleen oplossen door de oorzaak weg te nemen.

  Van mij mag je vernietiging ook wel vervangen door opheffing.

  En iedereen te pas of te onpas beschuldigen van het toverwoordje antisemitisme gaat ook wel wat ver, maar als je je daar goed bij voelt is dat prima

  Reactie door Jan Pruimboom — zondag 11 juni 2006 @ 14.00 uur

 173. Nou Jan Pruimboom, antisemitisme is weliswaar een woord dat ik niet graag gebruik, maar als je vindt dat het joodse volk van hun land beroofd, of de zee ingredeven moet worden, ga ik toch wel denken aan dat beruchte woord. Wat jij zegt vind ik echt niet normaal.

  Reactie door Paul — zondag 11 juni 2006 @ 14.10 uur

 174. Heb een groot gedeelte van de discussie zitten na lezen en heb me steeds meer lopen verbazen over de veelal absurde argumenten van beide kanten. en de hardheid waarmee deze geuit worden.

  Ik zie het redelijk simpel, het is nu eenmaal een feit dat israel na de tweede wereld oorlog uit de grond is gestampt door een stuk schuld gevoel van de (westerse) wereld. En je kan hoog en laag springen maar ze zullen hier never nooit niet meer weg gaan. Echter dit geeft ze niet het recht om een volk te onderdrukken onder de noemer veiligheid.

  aan de andere kant de palestijnen gaan net zover met het bestrijden van de staat israel door het opblazen en beschieten van (joodse)burgers.
  Beide partijen zijn goed fout bezig en beide partijen zijn te star om dit in te zien en te willen toegeven aan de ander.

  persoonlijk vond ik een oplossing uit een boek van Tom Clancey wel goed.
  Je zet een vredesmacht in israel neer die zowel de belangen van de islam als die van de joden en de christenenen behartigen. en er op toe zien dat BEIDE partijen zich als goede burgersw gedragen zonder elkaar de koppen in te slaan

  Reactie door rover — zondag 11 juni 2006 @ 14.10 uur

 175. @ Paul

  Da’s het mooiste ervan. In dergelijke situaties maakt het me helemaal niets uit wie het zijn. Toevallig is het nu het volk van Israël. Maar toevallig komt het zo uit en zijn het Joden en dan schijn ik daar iets tegen te hebben.

  Discrimineren doe ik niet want mijn voorouders zaten naast Joodse mensen in de strafkampen.

  Ikzelf neem niet zou gauw aanstoot aan dergelijke opmerkingen. Houdt de discussie wel wat transparanter.

  Reactie door Jan Pruimboom — zondag 11 juni 2006 @ 14.15 uur

 176. Ik denk dat het nuttig zou zijn indien een ieder een elementair boekje over logica en redeneren (bijvoorbeeld: Introduction to logic van Copi)zou doornemen voordat men gaat schreeuwen. Een mening is iets geheel anders dan een conclusie. De heer Pruimboom concludeert dat het huidige conflict alleen kan worden opgelost door de vernietiging (opheffing) van Israel. Staat hij achter deze conclusie in al zijn ongenuanceerdheid? Klaarblijkelijk niet. Streeft hij naar de uitvoering van zijn conclusie? Totaal niet. Indien ik tot de conclusie zou komen dat ik mijn lichaamslengte uitsluitend kan verlengen door mijzelf aan mijn polsen aan een boom op te hangen met een aantal gewichten van 100 kg aan mijn voeten betekent dat nog niet dat ik dat nastreef of zelfs ga doen.
  Verder ben ik het met Pruimboom eens dat het hoogst irritant is dat bij elke serieuze discussie over Israel de kreet anti semiet meteen opduikt. Hier slaat deze kreet overigens helemaal nergens op: ook Palestijnen zijn semieten.

  Reactie door Hans — zondag 11 juni 2006 @ 14.18 uur

 177. Ik houd het maar even voor gezien hier. Een normale discussie is toch niet meer mogelijk. Ik deel Paul’s standpunten zeker niet, maar hij houdt zich in ieder geval aan de normale fatsoensregels voor communicatie. Jacintha verpest volledig de sfeer en doet dit op zo’n a-sociale wijze, dat elke vorm van discussie onmogelijk is geworden.

  Reactie door kaatje — zondag 11 juni 2006 @ 14.18 uur

 178. @159-170 jacintha, Kaatje probeert je juist uit te schakelen met zeer legitieme argumenten, namelijk een rechter. En dat lijkt me nou het beste argument dat er is in onze samenleving. Alhoewel jij waarschijnlijk meer voor de gummiknuppel en traangas bent. En als dat niet helpt.. etc etc.

  En ik moet zeggen: mijn zegen heeft ze, want wat er van jouw toetsenbord komt is echt erg droevig en misschien inderdaad wel strafbaar. En ik ben niet de enige die er zo over denkt, getuige allerlei reacties op jouw bijdrages. Ik ken hier niemand, maar die kwamen echt niet allemaal vanuit 1 hoek.

  Eerst dacht ik nog dat je alleen probeerde te irriteren en provoceren. Nu blijkt dat je bent wat je anderen verwijt: een haatzaaister en een volksmenster. Maar jij redeneert dan ook hetzelfde als Bush doet: “zij vielen mij(ons) aan en ik mag alles doen om me te verdedigen.” En jij verwijt iemand/iedereen in je bijdrages dogmatisch gedrag?

  En dat terwijl je maar roept om argumenten. De argumenten die aangedragen worden zijn volgens jou geen argumenten, je negeert ze of je roept dat het emoties zijn. Daarbij zijn jóuw argumenten natuurlijk de enig juiste.
  En hoewel er in een aantal best een kern van waarheid zit (als je heel goed zoekt) poneer je ze zo dat ik er vrede mee heb als je hier verdwijnt. Want dit heeft helemaal niks met een discussie te maken.

  Je oordeelt en veroordeelt zonder enig gevoel voor de menselijke maat, historische perspectieven of empathie. En dan beticht je anderen van “onberedeneerde haat”? Ik vermoed dat je in je jeugd iets heel vervelends hebt meegemaakt, dat zich op deze manier uit. Ga eens met iemand praten jacyntha, svp, want zoals jij doet is echt niet normaal.

  Persoonlijk ben ik er klaar mee en zal je verder negeren, want ik kwam hier om te discussieren en niet om hulpverlener te spelen.

  Reactie door Marc B — zondag 11 juni 2006 @ 14.24 uur

 179. @Jacintha

  Je hoeft mij niet te bedreigen hoor.

  Verder heb ik geen hele club, ik constateer alleen het walgelijke karakter van je boodschappen hier.

  Er is niets mis mee als je een misdadig regime wil verjagen. (misdadig vanwege het driscrimenrend en racistisch karakter en vanwege schending van de internationale rechtsregels)

  Aan jou en Paul:

  Waar je het lef vandaan haalt om hier het woord antisemitisch vandaan haalt. Het is een gotspe. Veel mensen hier hebben een verleden dat hun ouders of grootouders zich tot het uiterste ingezet hebben om tijdens de Tweede Wereldoorlog jodse vervolgden te beschermen en te protesteren tegen de antisemitische maatregelen van de bezetter en de Nederlandse autoriteiten. Dat die verzetsmnesne nooitenig teken van dankbaarheid of respect uit jodse hoek hebben ontvangen is tot daar aan toe, maar om ze antisemitisch te nomen gaat veel te ver. Verschillende van die mensen ondervinden nog dagelijkse de gevolgen van de wreedheden tegen hun ouders gepleegd; soms zelfs wreedheden waar geen enkele overlevende joodse vervolgde aan bloot is gesteld.

  Zoals hun ouders tegen onrecht en discriminatie op kwamen, doen zij dat nu ook.

  Reactie door Drob — zondag 11 juni 2006 @ 14.52 uur

 180. Israël en de atoombom

  De discussie over dit item loopt parallel met deze. Lees na hoe hier over hen wordt gedacht die een andere mening vertegenwoordigen. Geen argument tegen Don of Accept, dan is het einde discussie.

  En overigens Drob. Niet ik dreig, je vrienden hier op de weblog. Of kun je niet lezen (157 kaatje) Ik ben voor het vrije woord, mij mag je beledigen en je mag de meest abjecte stellingen poneren over Israël. Maar als je denkt dat ik vervolgens mijn mond houdt omdat Jan Pruimboom het werk van Hitler en zijn horde wil overdoen, heb je het behoorlijk mis.
  Tot slot wil ik je er op wijzen dat met de kinderachtige dreiging van ip adressen achterhalen Jan Marijnissen verantwoordelijk gesteld wordt, degene van wie de weblog is. Vervolgens gaat deze van de server en daar ben ik fel tegen. Merkwaardig? Nee, Omdat ik wil weten welke ‘ideeën’ leven onder hen die het over het vrije woord hebben en de vrijheid van meningsuiting, maar een ander de dood toewensen (kakkerlakken, weet je nog?)

  Tot slot, het is iedereen al eerder verteld, maar discussie ontstaat door tegengestelde meningen. En kom nu niet weer aanzetten met: wij zijn beledigd, iedereen is tegenwoordig beledigd als niet dezelfde mening vertegenwoordigd wordt. Leer je eens zelf te verdedigen en leer te argumenteren.

  Reactie door Jacintha — zondag 11 juni 2006 @ 15.37 uur

 181. @179 Jacintha, nogmaals voor de allerlaatste keer:(@177) “En dat terwijl je maar roept om argumenten. De argumenten die aangedragen worden zijn volgens jou geen argumenten, je negeert ze of je roept dat het emoties zijn. Daarbij zijn jóuw argumenten natuurlijk de enig juiste.”
  “Je oordeelt en veroordeelt zonder enig gevoel voor de menselijke maat, historische perspectieven of empathie. En dan beticht je anderen van “onberedeneerde haat”? Ik vermoed dat je in je jeugd iets heel vervelends hebt meegemaakt, dat zich op deze manier uit. Ga eens met iemand praten jacyntha, svp, want zoals jij doet is echt niet normaal.”

  Neem vooral de laatste zin van je eigen bijdrage ter harte.

  Reactie door Marc B — zondag 11 juni 2006 @ 15.57 uur

 182. @158 Jacintha. Had ik het tegen jou soms?
  Ik scheld niet gauw maar aangezien jij al verwijderd had moeten worden: Je gedraagt je hier als het stof van de vuilstort, als een kwaadaardig nest wespen in een beschaafde conversatieruimte. Ga je wassen potsierlijke troltrien! En lever je onsmakelijke commentaar op de sites van je eigen ranzig slag.

  Reactie door Emiel — zondag 11 juni 2006 @ 16.25 uur

 183. Jacintha vind het nodig mij uit te schelden om iets wat iemand anders zegt?
  Heel volwassen en heel intelligent.
  Als Jacintha geen argumenten meer heeft of met haar ‘maar kijk eens wat anderen doen…!’ niet verder komt dan gaat ze maar als een kleuter schelden en schoppen.
  Daarbij heeft ze enkele keren de wettelijke grens al overschreden. Ik hou in deze discussie dus ook verder op. Dan kan mevrouw oogklep lekker verder schelden op anderen.
  Misschien wordt ze nog wel eens volwassen…ik hoop het voor haar.

  Reactie door Monique — zondag 11 juni 2006 @ 16.37 uur

 184. Niveau Sonja cs, lees goed: cs! Je deed er niet aan mee Monique, maar je bent op hetzelfde niveau terecht gekomen

  Een serieus item van de heer Marijnissen: Het water tot aan de lippen

  In no time heeft Sonja de discussie vergald en iemand die een vraag stelt, een andere mening heeft voor racist uitgemaakt:

  @7 “Ook dit geld verdwijnt weer in een bodemloze put.”
  O ja? Waarom? Omdat het negers zijn?
  Reactie van Sonja — woensdag 10 mei 2006 @ 8.13

  @18
  Je stelt een vraag,daarna geef je zelf een antwoordt.
  Ik snap dat niet, wat heb jij tegen negers.
  Reactie van Jofel — woensdag 10 mei 2006 @ 9.06

  Vervolgens begint Ouwe Dirk het vuur op te stoken:

  Jofel, Sonja stelt drie vragen, ik zie geen antwoord. Een vraagteken is toch geen antwoord? Ook een vraag!
  Reactie van Ouwe Dirk — woensdag 10 mei 2006 @ 9.27

  Ik heb een hekel aan vraag stelling waar bij iemand een suggestie doet dat ik een racist zou kunnen zijn.
  Daar heb ik geen zin in.
  Ik heb gezegd in @7 dat ik vraagtekens zet bij de politiek daar,en als iemand denkt daar uit een racistische opmerking mogen te halen is zijn zaak.
  Ik voel me niet geroepen om zo dwaze suggestie te verdedigen.
  Het is vreemd dat Sonja in rassen denkt, dat komt bij mijn totaal niet op.
  Zoals jij vraagtekens zet bij hulp verlening, zet ik ze ook.
  Waar het echt nodig is moet er hulp geboden worden.
  Je gaf zelf al een bodemloze put aan.
  Reactie van Jofel — woensdag 10 mei 2006 @ 9.56

  Lees daarna zelf de onvoorstelbare hetze die ontketend wordt.

  Reactie door Jacintha — zondag 11 juni 2006 @ 17.05 uur

 185. In no time heeft Sonja de discussie vergald
  Hahahahaha! Je hebt wel humor Jacintha, moet ik toegeven. :)
  PS Klachten bij de webmaster a.u.b.

  Waarom ben jij eigenlijk zo voor schending van mensenrechten?
  Omdat het moslims zijn?

  Reactie door Sonja — zondag 11 juni 2006 @ 17.15 uur

 186. Ik denk trouwens niet dat jij een racist bent Jacintha. Meer een fascist.

  Reactie door Sonja — zondag 11 juni 2006 @ 17.18 uur

 187. Bizar commentaar

  Toch wel een ernstig onderwerp, maar niet voor Sonja.

  Gek eigenlijk hoe makkelijk het bestaan van concentratiekampen wordt geaccepteerd. Kun je op zijn minst toch wel een protest van joden verwachten. O nee, die werken er…

  Reactie van Sonja — zondag 11 juni 2006 @ 15.24

  Hier staat dus: Joden werken als kampbeulen in Guantanamo Bay.
  Je zal maar een familielid hebben die dit zegt. Maar goed, de minachting voor haar Amerikaanse tak kennen wij inmiddels.

  Daarna doet Emiel weer olie op het vuur: (…)een megalomaan uniformenregime dat uit is op totalitaire wereldheerschappij(…).

  Reactie door Jacintha — zondag 11 juni 2006 @ 17.22 uur

 188. @Jacintha

  Jij hoeft niet te bepalen wie mijn vrienden zijn, dat doe ik zelf wel.

  Verder behoor je je diep te schamen voor wat je over Pruimboom zegt.

  Reactie door Drob — zondag 11 juni 2006 @ 17.38 uur

 189. De aandacht is in ieder geval succesvol afgeleid van de barbaarse actie van Israel; het “per ongeluk” projectielen afschieten op mensen die picknicken aan het strand….

  Nee, de aandacht wordt nu verlegd naar diegenen hier, die ‘vreselijke dingen’ zeggen over Israel/Joden ….

  Sluw hoor…

  Reactie door Pietje af — zondag 11 juni 2006 @ 17.38 uur

 190. Lezen Drob, ook de vorige inzendingen van je webloggenoten.
  Nog zo’n greep:

  Monique’s samenzweringstheorie:
  Het is zo simpel, het economische hart van de US is New York, het merendeel van New York is joods. De campagne van Bush is voor het grootste deel gefinanciëerd door joodse zakenmensen.
  Reactie van Monique — zondag 4 juni 2006 @ 12.30

  En vervolgens Sonja’s manier om IEDERE discussie te verzieken:
  Vergeet je Hitler, Stalin en Pol Pot niet te noemen Marc? Of blijf je liever ontopic…
  Reactie van Sonja — zondag 4 juni 2006 @ 13.03
  Maar Eric weet het: Monique’s ‘simpele beeld’ is de waarheid.

  Reactie door Jacintha — zondag 11 juni 2006 @ 17.41 uur

 191. Ja Jacintha, er werken joden in Gantanamo Bay. Ze hebben laatst nog een rabbi laten overkomen om voor hen een personeelsfeestje in het kamp te organiseren.

  En wanneer jij hen nu zelf “kampbeulen” noemt ben jij blijkbaar voor concentratiekampen met kampbeulen. Herstel: je bent dus geen fascist dus maar gewoon een ordinaire nazi.

  Reactie door Sonja — zondag 11 juni 2006 @ 17.46 uur

 192. Gelet op de nieuwe logmeesteres Jacintha 187, mogen we hier steeds minder zeggen.

  Reactie door Emiel — zondag 11 juni 2006 @ 17.52 uur

 193. 187, Jaxinta, niet om er veel woorden aan vuil te maken, maar de quotes, waarover jij je slachtofferig beklaagt, staan niet eens op dit toppik, maar een paar kilometer verder naar boven! Of hebben ze je er daar soms afgelazerd?

  Reactie door Emiel — zondag 11 juni 2006 @ 18.25 uur

 194. “Waarom ben jij eigenlijk zo voor schending van mensenrechten?
  Omdat het moslims zijn?” –> moslims zelf zijn nog altijd de grootste mensenrechtenschenders (Iran, Saoedi-Arabie, Libie, Soedan, Pakistan, Syrie, Al-Qaeda, Taliban, om er maar een paar te noemen).

  Trouwens, Sonja, heb je dit al gezien:

  http://www.snopes.com/photos/politics/muslimprotest.asp

  ?

  Reactie door Paul — zondag 11 juni 2006 @ 18.43 uur

 195. @Jacintha 154: Ik snap even helemaal niks van je reactie. Komt een beetje warrig over.

  Verklaar je nader?

  Reactie door Johnito — zondag 11 juni 2006 @ 19.16 uur

 196. Weet je Jacintha, je kunt hoog of laag springen,en honderd rondjes draaien, en steeds maar naar anderen wijzen die hetzelfde zouden doen, maar je kunt niet ontkennen dat een staat (Israël) die zich legitiem noemt, het niet kan maken om continu internationale afspraken, mensenrechten, verdragen en regels aan de laars te lappen, zèlfs niet als anderen dat wèl doen.

  Ik neem Israël als staat pas serieus als ze dàt doen.

  Het kinderlijke smoesje van “ja maar zij (arabieren, moslims, palestijnen) doen het ook, zij zijn veel erger!” gaat gewoon niet op.

  Eerst zèlf volwassen worden, dàn pas anderen de les lezen.

  Reactie door Johnito — zondag 11 juni 2006 @ 19.25 uur

 197. Israel voert dezelfde politiek als de USA !
  Ook smerig !

  Met warme Groet !

  Reactie door Peter Grootheest Junior ! — zondag 11 juni 2006 @ 20.11 uur

 198. Ach Johnito, als Israel zich keurig netjes aan alle regels en verdragen had gehouden, hadden de Arabieren dat land allang vernietigd.

  Omdat je Israel niet serieus neemt omdat dat land zich niet aan verdragen houdt, neem je de palestijnen ook niet serieus omdat die ook lak hebben aan alle regels, verdragen, etc. Of hanteer je soms weer een dubbele standaard? Waarschijnlijk wel, want je wijst altijd maar weer naar Israel, terwijl de palestijnen in jouw ogen nooit wat verkeerds doen. Op jouw weblog zie ik alleen maar artikelen tegen Israel, niks tegen de palestijnen of Iran.

  En je zegt dat de woorden van Ahmadinejad verkeerd zijn uitgelegd…okay, kwestie van interpretatie, kan je eindeloos over bakkeleien over wat hij nou precies gezegd heeft, of wat hij er mee bedoelde (al blijven zijn woorden uiterst dubieus). Feit is, dat hij wel de Hezbollah financiert. Dus kan je wel zeggen dat hij in zijn toespraken niet bedoeld heeft de vernietiging van Israel na te streven, hij handelt er wel naar.

  Reactie door Paul — zondag 11 juni 2006 @ 20.14 uur

 199. Paul,

  Zoals zoveel zionisten en hun knechtjes zullen zij alle misdaden van Israël afschoven op de Palestijnen, die nou éénmaal op een “terroristische” organisatie hebben gestemd. Alsof voorheen Israël vredelievend met de Palestijnen is omgegaan. Laten we deze redenering eens omdraaien en stellen dat iedere Israëlier die het loodje legt dit aan zich zelf te wijten heeft, omdat hij of zij voor een Israël heeft gekozen gebaseerd op een uiterst nationalistische ideologie waar niet-Joden als üntermenschen worden behandeld. Ik denk dat Paul en zijn zionistische trawanten anti-rascisme instellingen lam bellen, emailen en schrijven.

  Waar de op de Talmoed geïnspireerde Joodse soldaten toe in staat blijkt wel uit een kranteartikel uit de dailytimes. Een 11 jarig meisje werd door 35 Joodse soldaten op een Israëlische militaire basis verkracht. En is geen incident, maar komt pijnlijk genoeg maar al te vaak voor.

  http://www.dailytimes.com.pk/default.asp?page=2006/05/02/story_2-5-2006_pg7_14

  Reactie door Mouse — zondag 11 juni 2006 @ 20.48 uur

 200. 198 Het gaat hier niet om jodenhaat maar om een smerige truc van Israel gezinde figuren, mogelijk in dienst van Israelische lobbygroepen om behoorlijk en redelijk goed gefundeerde kritiek onderuit te halen met klassieke propagandatactieken. Ik geloof niet dat hier jodenhaters zijn maar wel mensen die zeer geergerd zijn door de houding van Israel en diens volgelingen.

  Reactie door Plurk — zondag 11 juni 2006 @ 20.49 uur

 201. Ik ben totaal niet met Jacintha ze standpunten eens.
  Maar wel dat Sonja ,snel en soms heel beledigend mensen een plaats geeft die zij niet hard kan maken en ik denk soms ook diep kunnen grieven.
  En zij duidelijk de neiging heeft om mensen met even een ander mening in een hokje te plaatsen.
  Maar het is even wennen maar tegenwoordig denk ik oh, het is Sonja ,niets aan de hand.

  Reactie door Jofel — zondag 11 juni 2006 @ 21.01 uur

 202. @194 Heet jij Jacintha Paul? Ik ben wel blij voor je dat je hier een maatje hebt gevonden trouwens. Want het was best wel eenzaam voor je hier geloof ik.

  Maar laat ik het jou ook eens vragen: waarom ben jij eigenlijk voor schending van mensenrechten? Ga het weer negeren, of weer een excuus voor een ‘ja maar hullie’-verhaaltje… we zullen zien.

  Overigens, had je deze al gezien Paul:
  http://www.kkkk.net/
  http://www.roadtosurfdom.com/images/misc/god%20hates%20fags.jpg
  http://www.contactpressimages.com/portfolios/reininger/main_pix/rein_port6j.jpg
  http://hawaii.indymedia.org/imcenter/phelps.jpg
  http://hatemonitor.csusb.edu/hate_graphics.html

  Reactie door Sonja — zondag 11 juni 2006 @ 21.06 uur

 203. Plurk,

  De grondlegger van het zionisme Theodore Herzl heeft al vanaf het begin zijn zionistische agenten anti-smetisme te exploiteren voor de politieke zaak.

  Theodor Herzl, de grondlegger van de zionistische beweging schreef in 1897:

  “Het is essentiëel dat het lijden van Joden erger wordt. Dit zal ons helpen om onze plannen te realiseren.Ik heb een excellent idee. I zal anti-semitisme introduceren. De anti-semiten zullen onze beste vrienden zijn”.

  Reactie door Mouse — zondag 11 juni 2006 @ 21.11 uur

 204. @201 Je geeft me anders altijd wel veel aandacht voor iemand die je bij voorbaat al niet serieus nemt Jofel. Zal wel uit pure verveling zijn dan.
  Ik heb geen probleem met een andere mening, alleen jij denkt waarschijnlijk dat je haatzaaien ook als een ‘andere mening’ moet zien. Ga je gang, maar ik doe er niet aan mee.

  Reactie door Sonja — zondag 11 juni 2006 @ 21.18 uur

 205. Het doden van IDF-soldaten in Palestijns bezet gebied vanuit haat is een groot probleem. Dagelijks worden Palestijnen voornamelijk kinderen doodgeschoten en wordt door dezelfde IDF-soldaten een verhaaltje verzonnen van een “terrorist”, die werd doodgeschoten eventueel nadat zij “onder vuur lagen”.

  Dit was ook in het geval van een 9jarig Palestijns meisje dat door IDF-soldaten van straat werd geplukt, verkracht en later met een kogel door het hoofd langs de weg werd gedropped.

  In een ander geval melde het Israëlische leger het doodschieten van een “terrorist” die een Israëlische controlepost aanviel. Het ging hier echter in werkelijkheid om een minderjarig kind, dat vijf kilometer verder lag van de genoemde Israëlische controlepost met een schot in het hoofd.

  Reactie door Mouse — zondag 11 juni 2006 @ 21.21 uur

 206. Ik had gezegt niet meer te reageren hier, maar laat ik gewoon niet meer reageren op die ene persoon die niets anders kan dan haat uitdragen.

  @204-Mouse: Dat zijn precies de verhalen die ik bedoel en ik heb ze dus ook gelezen terwijl ze geschreven waren door Israëli!
  Natuurlijk, iemand die zichzelf opblaast op een drukke markt die valt niet goed te praten. Ik keur dat ook af. Want burgerslachtoffers, of dat nu Israëli zijn of Palestijnen, zijn altijd slachtoffer.
  Maar wat de Israëlische soldaten en de Mossad met de Palestijnen doen dat is zo ongelofelijk wreed. En als iemand wiens familieleden in zowel Jappenkamp als gaskamer zijn omgekomen durf ik te zeggen dat de praktijken (nogmaals, zoals eerder gezegt uit zeer veel bronnen waarvan veel uit Israël zélf!) niet in omvang maar in gruwelijkheid en wreedheid zeker niet onderdoen voor de nazi’s!

  Reactie door Monique — zondag 11 juni 2006 @ 21.33 uur

 207. @201 Jofel

  Jofel toch…hoe objectief kun je zijn? Ik vind de terminologie die Sonja soms hanteert veel genuanceerder dan die van die querulant Jacintha.
  De beschuldigingen die Sonja soms doet zijn veel beter onderbouwt en beargumenteert dan die van die Jacintha.
  Jacintha is overduidelijk de kluts kwijt, bralt maar wat, schiet op alles wat beweegt.
  Zij beledigt en beschuldigd iedereen die het niet met haar ziekelijke geïndoctrineerde confabuleren eens is.
  Dit doet zij op zo een grove, walgelijke en stijlloze haatzaaiende manier dat een vergelijk met de stijl van Sonja gewoon niet opgaat.
  Dat is appels met peren vergelijken. In deze rotte appels met gezonde peren (de opdoffers van Sonja).

  Reactie door Wattenstaafie — zondag 11 juni 2006 @ 21.38 uur

 208. Geen beste zet van Israel. De gevolgen van deze aanval hebben ze nu wel aan zichzelf te danken.

  Reactie door ReneR — zondag 11 juni 2006 @ 21.40 uur

 209. Sonja heeft gewoon een hele eigen manier om haar mening uit te dragen: recht voor zijn raap, keihard confronterend en geen zoete broodjes. Maar ik kan me tot nu toe heel aardig vinden in haar mening. Evenals in die van Kaatje, Wattenstaafie, Ouwe Dirk en veel, heel veel anderen hier.
  Oeps….zouden ze dat bedoelen met ‘mijn club’??? :D :D :D

  Reactie door Monique — zondag 11 juni 2006 @ 22.11 uur

 210. @Paul 198: “als Israel zich keurig netjes aan alle regels en verdragen had gehouden, hadden de Arabieren dat land allang vernietigd.”

  “De” Arabieren met wiens leger?

  ” Of hanteer je soms weer een dubbele standaard? Waarschijnlijk wel, want je wijst altijd maar weer naar Israel, terwijl de palestijnen in jouw ogen nooit wat verkeerds doen. Op jouw weblog zie ik alleen maar artikelen tegen Israel, niks tegen de palestijnen of Iran.”

  Nee, ik hanteer geen dubbele standaard. Ik heb nooit een Palestijnse zelfmoordaanslag goedgekeurd, en dat zal ik ook nooit doen. Ook plaats ik geen artikelen tegen Israël, als land, of tegen haar inwoners als geheel.Als ik iets kritisch tegen Balkenende plaats, is dat óók niet tegen Nederland als geheel.

  Ik plaats echter wèl artikelen en links naar artikelen als tegenwicht voor de propaganda die de massamedia beheerst.Daarnaast is er een overvloed aan websites en blogs die kritisch (of vuilspuitend) zijn over Palestijnen, Iraniërs, moslims, arabieren of linkse activisten. Mág ik misschien een ander geluid laten horen? Dank u!

  “En je zegt dat de woorden van Ahmadinejad verkeerd zijn uitgelegd…okay, kwestie van interpretatie,”

  Niks interpretatie. Pro-invasie van Iran-propaganda heet dat. Oh en had ik al gezegd dat Ahmadinejad mijn held is? Nee. Want dat is ie namelijk niet. Maar het is wel belangrijk om te onderscheiden wat de échte werkelijkheid is, en wat een voor bepaalde belangen gecreëerde werkelijkheid is. Die belangen liggen in de olie- en wapen- en “wederopbouw”-industrie. Zoek jij maar eens uit wie daar aan verdienen. In Irak bijvoorbeeld.

  Maar daarmee (die gecreëerde werkelijkheid) kom ik overigens griezelig dicht bij neoconservatieve terminologie.

  Reactie door Johnito — zondag 11 juni 2006 @ 22.23 uur

 211. 209 Inderdaad Monique, Sonja’s mening is nooit kwetsend of vals maar wel vaak komisch, met zwarte humor en beeldend tekstgebruik, cabaresk bijna, dat moet mogen en kunnen!
  En niemand zegt dat piskijkers en zuurpruimen zich hier verpicht moeten ergeren aan haar bijdrage.

  Reactie door Emiel — zondag 11 juni 2006 @ 22.43 uur

 212. @207
  Dan begrijp je me verkeert, of ik schrijf het verkeert.
  Ik zeg duidelijk dat ik het niet met de standpunten van die persoon eens ben.
  Dan druk ik mij netjes uit
  Ik vergelijk deze personen ook niet met elkaar.
  Maar Sonja heeft snel haar hokjes klaar staan om iemand in te duwen.
  Zo heb ik zelf na aanleiding van een heel ander onderwerp het volgende al b.v meegemaakt.
  Niet zo schijnheilig doen Jofel Geel, jij bent degene die een doodseskader tegen moslims heeft opgericht.
  Terwijl het hier aan totale onderbouwing ontbrak.
  Ik bedoel dit zijn natuurlijk onzinnige opmerkingen en nog beledigend ook.
  Dat ze me een klootzak noemt heb geen moeite mee maar maak me geen moordenaar.
  Ik neem aan dat het dan een gezond standpunt is om te zeggen Oh, het is Sonja, maar.
  Vanuit mij gezichts punt dan.
  Maar zoals zij zelf aan geeft is dit fout want het is serieus gemeend.
  Iemand zegt,recht voor de raap daar heb ik zelf totaal geen moeite mee, maar dat is wat anders dan kwetsend.

  Reactie door Jofel — zondag 11 juni 2006 @ 22.53 uur

 213. Ik zal ook maar eens knippen en plakken net als dat een hobby is van Sonja.

  Een individueel standpunt is geen ideologie of religie. Dat had Olav je ook al kunnen vertellen en dus vertegenwoordigen je foto’s van deze achterlijke christenen niet het christendom zelf.

  Dat is 1
  en hieronder 2, want doden tegen elkaar wegstrepen is hier blijkbaar hobby.
  http://www.thereligionofpeace.com/index.html#Attacks

  Item: ” The List ” of Islamic Terror Attacks For the Past 5 Months”

  PS Ik bied niet op!

  Reactie door Jacintha — zondag 11 juni 2006 @ 22.55 uur

 214. 213 Weer zo’n non-item uit de gristenfundopropagandadoos. Voorts komt het me steeds minder overtuigend voor dat Jachinta een `zij’ is.
  Het lijkt me eerder gebrall van een stel gefrusteerde Bush-Sturmers, die hier ook al eens eerder het tapijt bezoedelden met laarsprenten. Kennelijk met de bedoeling om fatsoenlijke forumbezoekers uitspraken te ontlokken om de SP in diskrediet te brengen.

  Reactie door Emiel — zondag 11 juni 2006 @ 23.08 uur

 215. Prima commentaar Emiel en ook zo overyuigend. Ja, de waarheid is pijnlijk. Maar, voor een vooringenomen adept van star links niet verwonderlijk.

  Reactie door Jacintha — zondag 11 juni 2006 @ 23.23 uur

 216. @Johnito(210):

  ““De” Arabieren met wiens leger?”

  Nou, Israel heeft het al te stellen gehad met Jordanie, Egypte, Syrie, Libanon, Saoedi-Arabie en Irak. Allemaal Arabieren met legers. Geen wonder dat Israel na al die oorlogen en conflicten zich tot aan de tanden toe bewapend heeft. En nu nog vormen een aantal van die landen een groot gevaar voor Israel, heb je de Hezbollah in Libanon en nog een dozijn terreurbewegingen in de palestijnse gebieden.

  “Nee, ik hanteer geen dubbele standaard. Ik heb nooit een Palestijnse zelfmoordaanslag goedgekeurd, en dat zal ik ook nooit doen.”

  Gelukkig maar al hoor ik je wel erg weinig over de palestijnse televisie die kinderen inspireert zelfmoordterrorist te worden. En wat dacht je van de koran die het eeuwige paradijs met 72 maagden in het vooruitzicht stelt?

  “Ik plaats echter wèl artikelen en links naar artikelen als tegenwicht voor de propaganda die de massamedia beheerst.”

  Nou “propaganda die de massamedia beheerst”…niet overdrijven hoor, want zo gunstig wordt Israel niet afgeschilderd in de krant en op tv. In de krant lees ik erg veel kritiek op Israel, en op tv mogen de palestijnen ook steeds hun woordje doen. Prima allemaal, maar zeker geen pro-Israel propaganda.

  “Niks interpretatie. Pro-invasie van Iran-propaganda heet dat.”

  Tsja, “de joden moeten uit Israel verhuizen naar Alaska” is ook niet echt voor interpretatie vatbaar. Maar goed, het belangrijkste is niet zozeer wat iemand zegt, maar wat hij doet. En wat Ahmadinejad doet, is terrorisme financieren.

  “Maar het is wel belangrijk om te onderscheiden wat de échte werkelijkheid is, en wat een voor bepaalde belangen gecreëerde werkelijkheid is.”

  Ieder heeft zo zijn eigen werkelijkheid. Dat Bush en zijn vriendjes aan een oorlog tegen Iran flink verdienen, geloof ik best. Een ander deel van de werkelijkheid is ook nog steeds dat Iran met het beleid dat het nu voert, een groot gevaar is voor de vrede in de regio.

  En ja, de werkelijkheid zoals jij die ziet wordt ook deels ingegeven door jouw politieke ideologie. Geeft niets hoor, daar heb ik zelf zo nu en dan ook last van en door met elkaar in discussie te gaan worden we hopelijk allebei wat wijzer. We zijn allemaal maar mensen, alleen God kent de echte, volledige werkelijkheid.

  Reactie door Paul — zondag 11 juni 2006 @ 23.24 uur

 217. @209
  Tussen ‘hele’en ‘eigen’ is het woord ‘vooringenomen’ weggevallen

  Reactie door Jacintha — zondag 11 juni 2006 @ 23.29 uur

 218. Een billboard met een teller op Times Square in New York houdt sinds donderdag de kosten voor de Amerikaanse belastingbetaler van de oorlog in Irak bij. De reusachtige klok is een initiatief van de progressieve groep Center for American Progress.
  http://weblog.roelonline.net/archives/002095.php

  En dus wordt er NIETS aan verdiend.

  Reactie door Jacintha — zondag 11 juni 2006 @ 23.33 uur

 219. Nou mense, dat doet me goed om dit allemaal te lezen, bedankt!

  @213 Fijn hè Jacintha, een hobby hebben…
  Lees ook eens een goede krant over de conflicten in de wereld, zoals bijv.
  http://www.guardian.co.uk

  Reactie door Sonja — zondag 11 juni 2006 @ 23.36 uur

 220. @216 Welke god bedoel je precies Paul, want er zijn er namelijk zo godsgruwelijk veel.

  Reactie door Sonja — zondag 11 juni 2006 @ 23.43 uur

 221. “Een billboard met een teller op Times Square in New York houdt sinds donderdag de kosten voor de Amerikaanse belastingbetaler van de oorlog in Irak bij. De reusachtige klok is een initiatief van de progressieve groep Center for American Progress.
  http://weblog.roelonline.net/archives/002095.php

  En dus wordt er NIETS aan verdiend.”

  Nou niks verdiend?
  en het bedrijfje van cheeny?
  verdiend ie ook niks?
  Denk aan de Carlyle Groep, en haliburton!
  het is propaganda schatje!
  aan elke oorlog wordt geld verdiend!!!!!!
  Dat er kosten zijn voor de Amerikaanse belastingbetaler van de oorlog in Irak,
  is logisch.

  Reactie door daver — zondag 11 juni 2006 @ 23.48 uur

 222. 216 Paul: ‘Alleen God kent de echte, volledige werkelijkheid.’
  Wie is dat? Voor zover ik weet is geld de god waar men voor bidt.

  Reactie door Emiel — zondag 11 juni 2006 @ 23.52 uur

 223. Eigenlijk doen men hier op het log het zelfde wat de Palestijnen en Israëli’s ook doen, eindeloze beschuldigen en op elkaars gruwelijkheden wijzen en hun eigen gelijk steeds halen.
  Zonder dat een van de partijen ook maar een klein aan zetje geven om tot elkaar te komen en te gaan discuteren over een op lossing.
  Eigenlijk is het een wanvertoning.

  Reactie door Jofel — zondag 11 juni 2006 @ 23.53 uur

 224. @223 Welnee joh die lachen zich allebei te barsten ;)

  Reactie door Sonja — zondag 11 juni 2006 @ 23.57 uur

 225. @224
  Pas op dan dat je eigen niet dood lacht Sonja.
  Want er barsten al genoeg dingen uit elkaar in die streek met dodelijke gevolgen aan beide kanten.

  Reactie door Jofel — maandag 12 juni 2006 @ 0.03 uur

 226. 223

  Dat ben ik niet met je eens Jofel, want dan heb je niet goed gelezen. Ik heb direkt gezegd dat men met elkaar dient te praten en te onderhandelen, ZONDER eisen vooraf te stellen en ZONDER een of ander manifest van HAMAS of wie dan ook dat de staat Israël vernietigd dient te worden. Om deze uitlating ben ik uiteindelijk uitgemaakt voor nazi en zelfs Henk Kamp uitgemaakt voor SS’er (zie de sprankelende ‘bijdrage’ van Ad. Item: Bizar commentaar

  28
  propaganda,
  von her kamp,uberstormbaanfurher van cda/vvd,
  net zo als die %$&% aan de andere kant doen,hun vrinden,
  waar het grootse normale stem vee ook niet meer voor kiest,of gekozen heeft.
  allemaal cda/vvd propaganda!

  Reactie van ad — zondag 11 juni 2006 @ 19.53

  Ik ben het met de heer Marijnissen eens: bizar commentaar.

  Reactie door Jacintha — maandag 12 juni 2006 @ 6.48 uur

 227. @Jofel: Men wil hier best wel praten over het oplossen van het conflict hoor, maar dan moeten de Palestijnen ophouden Israël te ontkennen en bedreigen, Israël moet vrij zijn om in Palestina huizen te bouwen en daarvoor Palestijnen te verdrijven. Ten opzichte van de joden moeten de Palestijnen rechtenloos blijven en natuurlijk moet Israël wel de vrijheid hebben om, als zij aangevallen is door iets of iemand, de frustratie af te reageren in Gaza-strook (middels een ‘vergeldingsactie’). Ohja en dan moet Israël nog wel de macht behouden om Palestijnen van hun land te onteigenen als dat ‘nodig’ is. En uiteraard is Hamas verleden tijd.
  Kijk, als aan deze paar kleine voorwaarden wordt voldaan, dan wil Israël bést praten. Het zijn die stomme Palestijnen die dwarsliggen door niet accoord te gaan.

  Reactie door Monique — maandag 12 juni 2006 @ 6.59 uur

 228. En ik denk niet dat het toegestaan is om commentaar van Dhr. Marijnissen in een andere context te misbruiken!

  Reactie door Monique — maandag 12 juni 2006 @ 9.32 uur

 229. Mijn dank voor je bijdrage, Monique en de oplossing voor het probleem is nu binnen handbereik.

  Lees je even je snerende en sarcasitische opmerking terug, Monique. Jofel heeft helemaal gelijk met zijn opmerking. je opmerking is nietszeggend.

  Reactie door Jacintha — maandag 12 juni 2006 @ 9.32 uur

 230. De Israëlische propaganda is zo machtig dat zij met succes de wereld heeft wijsgemaakt dat de Palestijnen niet op vrede uit zijn en op zijn minst de suggestie in leven te houden dat beide partijen schuld hebben aan het “conflict”.

  De werkelijkheid is een bezettende natie dat militair gezien tot de derde in de wereld behoort- militair net zo groot als de militaire grootmachten Groot-Brittanië en Frankrijk bijelkaar land bezet houdt en de autochtone bevolking op een zeer wrede manier onderdrukt tegen alle internationale verdragen in. Uit alle bewegingen van de zionistische staat blijkt dat zij geen vrede wil of bereid is om de Palestijnse bevolking en haar Arabische buren als gelijkwaardige te zien. De Joodse bevolking van Israël wil zoals in de Talmoed is omschreven niet-Joodse bevolkingsgroepen gelijkwaardig aan de Joden zien. Zij wil verhoudingen waarbij niet-Joden een ondergeschikte rol moeten innemen. Israël wil slechts “vrede” als de Palestijnse bevolking genoegen neemt met een voorlopig zeer ondergeschikte rol. Om deze reden kan ik Israël en haar zionistische mooiprater overal op de wereld niet echt serieus nemen. Om de woorden van Maarten Luther King maar eens te herhalen, nadat een gristenfundamentalist Maarten Luther King beschuldigde de vrede te bedreigen: “Hoe kunt u van vrede spreken, als u het accepteert dat een bevolkingsgroep een andere bevolkingsgroep onderdrukt. Dit, kan niet ooit een integere wens zijn om vrede te willen hebben”. Als Israël en haar zionistische knechten (ook op dit weblog) echt vrede wilden, zouden zij in de eerste plaats de rascistische apartheidswetten van Israël ontmantelen en de niet-Joodse bevolkingsgroepen dezelfde rechten toekennen als de Joodse onderdanen.

  Wat mij betreft is de zet aan de veroorzaker en agressor- Israël. Het is Israël dat zich met veel geweld hoderdduizenden palestijnen heeft vermoord en verjaagd om zich te vestigen op Arabisch grondgebied, het is Israël dat rascistische apartheidswetten in het leven heeft gesteld, het Israël dat elk International verdrag aan haar kont afveegt, het is Israël dat de economische en agrarische infrastructtuur van de Palestijnen vernietigt, het is Israël dat de wapenstilstand tussen Hamas heeft geschonden en zo voort.

  Reactie door Mouse — maandag 12 juni 2006 @ 9.49 uur