Betere bescherming hulpdiensten

Hulpdiensten moeten wettelijk net zo goed beschermd worden tegen agressie als politiemensen en brandweerpersoneel. Ambulancepersoneel en andere hulpverleners genieten niet de speciale bescherming die wel geldt voor onder meer agenten, brandweermensen en piloten. De SP ergert zich mateloos aan het toenemende geweld tegen hulpverleners en wil dat hier fors tegen wordt opgetreden.

Jan de Wit heeft de minister gevraagd om met een voorstel te komen om deze groep hulpverleners wettelijk te beschermen. Vandaag kwam weer een nieuw voorbeeld van wangedrag tegen ambulancepersoneel in het nieuws.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

dinsdag 13 juni 2006 :: 22.02 uur

49 Comments

49 reacties

 1. Terecht, het is ongelofelijk dat hulpverleners, en let op het woord HULP, worden aangevallen en bedreigd. Ik zou bijna zeggen: leg een database aan met namen van hulpverlenerlastigvallers, en als zij een keer klem zitten nadat ze met hun beperkte verstand tegen een boom gereden zijn, haast je vooral niet. Of ben ik dan a-sociaal? Maar wie was dat het eerste?

  Reactie door frans — dinsdag 13 juni 2006 @ 22.19 uur

 2. ik snap niet dat jullie nog met deze regering praten!

  Reactie door Jansonius — dinsdag 13 juni 2006 @ 22.28 uur

 3. Ik erger me aan het buraucratisch geweld waar veel burgers onder gebukt gaan. KAn hier ook een bescherming voor komen. :mrgreen:

  Reactie door redstar — dinsdag 13 juni 2006 @ 22.37 uur

 4. Oud nieuws Jan, is al sinds de jaren 90 zo. Als er dan een gevaarlijke gek was en dat wit de politie werd er al gezegt, maar hopen dat hij snel een hulpverlener op zijn bek slaat, kunnen we hem tenminste oppakken. Daarbij vind ik het een beetje erg onterecht dat steeds de verdediging alleen geld voor ambtenaren/hulpverleners. Er zijn zat beroepen die ook met geweld te maken hebben maar geen support krijgen van het rijk, want dan is het opeens ‘name of the game’.

  Reactie door Ondernemer — dinsdag 13 juni 2006 @ 22.41 uur

 5. ik heb klanten van me op de ambulance en deze worden steeds meer bedreigd.de sp doet echter met deze voorstellen aan symthoom bestrijding waarbij je een keer vastloopt. ik als detailist ben/word ook regelmatig bedreigt maar krijg geen bijzondere bescherming .de sp diend de mensen die bierzuipen ,drugsgebruiken,en op andere wijze bedreigen c.q mishandelen erop te wijzen dat ze zwaar gestraft worden .het afzonderlijk beschermen van mensen/beroepsgroepen lijd tot meer onnodige regelgeving .maximale straf omhoog en laat het dan aan de rechter over .twijfel niet aan de goede wil van beide jannen .maar zo word het niks .lui die andere mensen en onze regels niet respecteren moeten maar eens voelen .

  Reactie door ,texas,henkie — dinsdag 13 juni 2006 @ 22.49 uur

 6. Texas Henkie,

  Als je leest is dat precies wat de SP voorstelt. Andere beroepsambtenaren vallen onder een wet die het mogelijk maakt om raddraaiers stevig te straffen. De SP stelt voor om dat voor ambulance personeel dus ook zo te laten gaan…

  Reactie door Bart — dinsdag 13 juni 2006 @ 23.00 uur

 7. op zich heel nobel maar is het niet beter alle burgers zo wettelijk te beschermen?

  Reactie door edwin — dinsdag 13 juni 2006 @ 23.11 uur

 8. Wat dan? op elke ambulance een politieman meesturen?

  Reactie door stephan — dinsdag 13 juni 2006 @ 23.43 uur

 9. Hulpgever en hulpontvanger
  Zorggever en zorgontvanger
  Bestuurlijk dienaar en bestuurlijk gediende
  enz.

  De huidige neoliberale cultuur verwurgt langzaam maar zeker de humane balans van wat eens een samenleving was.

  Reactie door hendrik dieks — woensdag 14 juni 2006 @ 0.10 uur

 10. Een neef van mij is broeder op de ambulance. Helaas is dit wederkerend nieuws, eerder regel dan inslag.
  Maar als het de krant haalt… dan zijn er weer de jaarlijkse politieke wensen dit te verbeteren…
  Tijd voor ‘ambulance marshalls’ ? Lijkt me ook niet, want dan zijn er wellicht weer meer gewonden. Toch is de oplossing goekoop mogelijk en voor handen reeds.
  Maar men WIL niet gek genoeg.
  Idem met kinderporno, ik mailde de rtl-4 redactie waar het voor het oprapen ligt, dat mensen dat ongevraagd binnen kunnen krijgen. Maar in een artikel in het journaal was het allemaal oh zo moeilijk, alsof die tonino een kluis had moeten kraken. Politiek = Bullshit bingo?

  Reactie door Barend v.d Berg — woensdag 14 juni 2006 @ 0.13 uur

 11. Als dit zo door gaat in Nederland moet binnenkort naast elke werkende Nederlander een beveiligingsbeambte staan.

  De onderwijzer moet beschermd worden tegen zijn leerlingen, de wegwerker tegen de weggebruiker, de verpleegkundige tegen de patient, de belastingdienst tegen de belastingbetaler, de conducteur tegen de reiziger………….enz!

  Het individue staat momenteel centraal in ons leven terwijl het toch echt gaat om SAMENleven. Hoog tijd dat iedereen een cursus ‘burgergedrag’ of zo gaat volgen.

  Volgens mij helpt het ook als we onze jeugd weer wat meer bij de maatschappij gaan betrekken in hun opvoeding.
  Ik heb vaak de indruk dat de jongere generaties opgegroeid zijn met idee dat zij het middelpunt van de samenleving zijn.

  Reactie door hanri — woensdag 14 juni 2006 @ 0.32 uur

 12. Alles goed en wel, maar hoe zit het met de bescherming van de mensen (en ik sluit daarbij niemand uit) tegen het wangedrag v.d. autoriteiten, want daar zijn reeds vele zorgwekkende voorbeelden van te noemen, hier, in Frankrijk, Duitsland, Engeland, om over Oost-Europa en de V.S. nog maar te zwijgen…

  Reactie door Schaapherder — woensdag 14 juni 2006 @ 3.08 uur

 13. Hoewel het terecht is dat er nu aandacht is voor de veiligheid en het welzijn van deze belangrijke, kwetsbare beroepsgroep, zouden niet alleen beroepsgroepen beschermd dienen te worden tegen wangedrag, daar er vele vormen van wangedrag te noemen zijn die schade aanrichten bij groepen en/of personen, en helaas komt dat wangedrag (hardheid, respectloosheid) regelmatig juist uit de richting v.d. autoriteiten, waarvan men in het nieuws talloze voorbeelden kan vinden, en dat in de hele westerse wereld.

  M.a.w.: ik deel de zorg waarvan hier sprake is, maar ik zie deze graag uitgebreid naar even kwetsbare, en zo mogelijk nóg kwtsbaarder groepen en/of personen.

  Reactie door Schaapherder — woensdag 14 juni 2006 @ 3.19 uur

 14. M.a.w.: ik ben een beetje bang voor politiek opportunisme en politieke sier in deze, spijt het mij te zeggen; want het exclusief tot bescherming van één bepaalde groep oproepen, wijst op de verdere erosie van maatschappelijke idealen, waar immers een brede, sociaal inclusieve visie aan ten grondslag dient te liggen.

  Reactie door Schaapherder — woensdag 14 juni 2006 @ 3.25 uur

 15. (6)bart zie bijdrage 10,je kunt de bescherming constant blijven uitbreiden naar andere beroepsgroepen maar op een gegeven moment loop je vast.zoals hendrik(9)verwoord is het neo liberale beleid (terugtredende overheid )hier debet aan .dat de politie in het genoemde bericht geen arrestatie verricht zegd genoeg .de ,rechtse,joekels in den haag leggen de verandwoordelijkheid in dit geval bij het ambulance personeel die geheel terecht wegrijden .de politie had gewoon deze raddraaiers op moeten pakken en voor de rechter moeten brengen .maar ja de politie is de waakhond van het kapitaal en deze hebben beslist (vvd.cda.pvda.d66.)dat ze zich alleen nog moeten bezighouden met (kritische )burgers.

  Reactie door ,texas,henkie — woensdag 14 juni 2006 @ 4.48 uur

 16. Waarom krijgt niet iedere medewerker op een ambulance een busje pepperspray.
  Dan is het geleuter zo opgelost.

  Ik snap ook niet waarom het verboden is.

  Als kinderen van die fiets getrokken worden spreekt iedereen er schade van, en proberen blinde, verkokerde politieagenten iedereen op te sluiten die er in de buurt was.
  Maar als het kind een busje pepperspray in zijn zak heeft, om een crimineel af te weren mag het niet. Een beetje vreemd als de burger zelf redzaam moet worden.

  Ik snap het niet meer.

  PS als mijn dochter de leeftijd bereikt dat zij op de fiets naar school gaat kun je gif innemen dat zij zo’n busje meekrijgt.
  Liever een bekeuring dan ……..

  In sommige landen zijn ze gewoon te koop.
  Alexander

  Reactie door Alexander — woensdag 14 juni 2006 @ 6.59 uur

 17. hoe zou het toch komen dat men steeds agressiever en ontevredener reageerd…?
  met het huidige beleid van dit kabinet kunnen hulpverleners namelijk niet eens werken.
  en dan heb ik het niet over ambulancediensten!
  maar over de geitenwollensokkenparade,in bv maatschappelijk werk en dergelijke.
  die nu alleen nog maar tegen de mensen kunnen zeggen: tsja het is heel erg wat u is overkomen en ik voel met u mee, maar we kunnen er niets aan doen….
  vanwege de regeltjes….

  laten die dan eens een vuist maken tegen dit kabinet,en duidelijk stellen waar dit door komt, die agressie…
  zolang dit zooitje hier regeerd zal het alleen maar erger worden,ze lokken het namelijk zelf uit,dat mensen hier in dit land ontevreden en agressief gaan reageren op van alles.

  Reactie door iew — woensdag 14 juni 2006 @ 8.12 uur

 18. @16 Alexander: je gaat illegale wapens aan je kinderen leveren? Ik denk dat dat wel even iets meer gaat worden dan een bekeurinkje… niet zo verstandig om die intentie hier te publiceren ook.

  Reactie door Sonja — woensdag 14 juni 2006 @ 8.51 uur

 19. Ik ben het niet eens met de stelling dat het huidige regeringsbeleid zorgt voor toenemend agressief gedrag. Ze halen wél het bloed onder je nagels vandaan, dat is waar.
  Agressief gedrag komt m.i. voornamelijk uit de hoek van a politieke lieden die zich niet storen aan het wel en wee van anderen of welke regering er zit. Asocialen dus. Autochtonen en allochtonen. En hun aantal is groeiende en niet zo’n beetje ook. En hun “kids” volgen de zelfde weg. Dergelijke mentaliteit is versterkt door een trend van een aantal jaren geleden, met kreten als: applaus voor je zelf, kom voor jezelf op, heb respect voor je zelf en ik ben de beste. Daardoor is uit het oog verloren dat een fatsoenlijke maatschappij staat of valt met de binding die mensen met elkaar hebben. Sociaal dus. En respect.

  Hanri zegt: “Ik heb vaak de indruk dat de jongere generaties opgegroeid zijn met idee dat zij het middelpunt van de samenleving zijn.”

  Die indruk heb ik ook. Maar die kinderen hebben ook ouders. In hoe verre ze die kinderen nog aankunnen weet ik niet maar de problemen op dat gebied zijn erg groot. En of ze dat eigenlijk wel willen. En daar wringt de schoen. Zoals een paar jaar geleden toen een groep ouders het politiebureau wilden bestormen omdat de opgevoerde bromscooters van hun kids in beslag waren genomen.
  Nog even en dát wordt de norm.
  Nee, dit lost zich niet op. Althans niet vanzelf.
  Goedemorgen overigens.

  Reactie door Gandalf — woensdag 14 juni 2006 @ 9.36 uur

 20. Alexander ga er maar naast fietsen, want je
  denkt toch niet dat als er wat jongelui,
  laat ik tegenwoordig zelfs nog in het midden of dat jongetjes of meisjes zijn,
  jouw dochter van de fiets trekken, zij dat
  pepperspray-busje zal hanteren, wel?
  Nee, jij komt dan wel van een koude kermis
  thuis als blijkt dat zijzelf dat spul kreeg
  toegediend.
  Alexander, wat denk je dat mijn dochter ge-
  adviseerd kreeg, toen getracht werd haar
  een laptop te ontfutselen, op weg naar huis
  en midden in een woonwijk?
  Vraag je plaatselijke politie om raad en
  tref afdoende maatregelen.
  Justitie heeft de afgelopen 10 jaar nog
  niet kans gezien, dit soort daden zo te be-
  straffen, dat mensen dit voortaan wel uit
  hun hoofd zullen laten. Sterkte Alexander
  en maak eens een babbeltje en face met
  jouw naamgenoot, die staat dat op termijn
  ook te wachten. Zeg dan ook dat je een min-
  stens zo gelijkwaardige behandeling voor
  jouw kind wil als hij medewerking voor dat
  van hem…… indien aan de orde!

  Reactie door Madelief — woensdag 14 juni 2006 @ 9.38 uur

 21. #19 “Maar die kinderen hebben ook ouders.”

  Zolang die ouders bereidt zijn hun kinderen busjes pepperspray mee te geven vrees ik dat we daar voorlopig niet al te veel hoeven te verwachten.

  Reactie door hanri — woensdag 14 juni 2006 @ 9.50 uur

 22. @ Gandalf (19):

  Met de teneur van je betoog ben ik het hartgrondig eens. Het geleidelijk afglijden van de publieke moraal en de verhuftering van het gedrag in de publieke ruimte in Nederland zijn vooral de laatste jaren verbijsterend. Het is toch te gek voor woorden dat mensen -hoe jong ook- nog zou moeten worden bijgebracht dat hulpdiensten alle ruimte moeten krijgen om hun werk -waarbij vaak elke seconde telt- goed te kunnen doen. Tegenwoordig voel ik, als ik in het buitenland ben, regelmatig vervangende schaamte voor het asociale gedrag van de Nederlanders, als je ziet hoe daar -in het buitenland- de mensen zich in het algemeen nog met enig fatsoen gedragen. En dan gaat het niet alleen om kwesties als lastig vallen e.d., maar ook om het simpelweg niet overal je afval dumpen, niet alles volkliederen, enz.
  Als ik dit opschrijf voel ik mij bijna een oude zeurpiet. En toch weet ik, net als jij, dat het zo langzamerhand zeer dringend is om het normaal met elkaar rekening houden terug te brengen als norm in de opvoeding en het sociale verkeer.

  Reactie door Olav Meijer — woensdag 14 juni 2006 @ 10.17 uur

 23. Er is veel fatsoen en daarmee beschaving kapotgemaakt met de vrijheid van meningsuiting-hysterie als je het mij vraagt. Ook de ikke-ikke mentaliteit in Den Haag heeft natuurlijk zijn uitstraling op de nieuwe burgers.

  Reactie door Sonja — woensdag 14 juni 2006 @ 10.26 uur

 24. als de oppositie mee zit te regeren, plukken de zittende partijen daar de vruchten van.,

  kun je direkt wel ophouden!

  Reactie door Jansonius — woensdag 14 juni 2006 @ 10.41 uur

 25. Er zijn veel oorzaken te noemen waardoor mensen onverschillig en dus asociaal worden. We hebben te maken met een overheid die steeds minder verantwoordelijkheid voor haar burger wil nemen. Het is allemaal vrije markt en eigen verantwoording wat men in Den Haag predikt.

  Niemand kijkt nog om naar de zwakkeren in de samenleving, ieder gaat voor zich. Mensen hebben gewoon schijt aan alles. Je ziet ook dat er bijna geen eerlijke kansen meer zijn voor bepaalde groepen in dit land.

  Je kunt tegenwoordig werken tot je neervalt, de tijd dat een arbeidersbaan hebben loonde is toch echt voorbij. Al die ellende is veroorzaakt door de regering in de loop der jaren. Natuurlijk heeft dat dan invloed op de samenleving.

  Ik zie het somber in voor de komende jaren, de problemen zoals agressie en onveiligheid zullen alleen maar groter worden. We worden een tweede Amerika waar het recht van de sterkste geldt.

  Reactie door DJ Digital — woensdag 14 juni 2006 @ 10.52 uur

 26. @22 Olav. Ik ben ook zo’n “zeurpiet”, wordt wel eens gekscherend gezegd. Maar wat zou dat. Ik blijf stug volhouden met mijn stijl. Ik ben nog zo’n fietser die zijn hand uitsteekt. Ik “wacht tot het licht gedoofd is want er kan nog een trein komen.”
  Terwijl mensen met kleine kinderen nota bene beginnen te fietsen. Dit zijn geen hoofdzaken maar hebben wel te maken met het afglijden.
  Het schijnt dus inderdaad te gebeuren dat mensen hulpverleners proberen te dwarsbomen. Dan moet daar hard op worden ingegrepen. Bureau HALT helpt dan niet echt. Misschien om te beginnen een diepgaand psychiatrisch onderzoek. Er is iets fundamenteels mis met die figuren.

  Ook vraag ik mij af waar Alexander woont dat hij het nodig vind zijn kindje gewapend naar school te laten fietsen. Is dat de zelfde Alexander die in het verleden wél verstandige dingen heeft gezegd?

  Reactie door Gandalf — woensdag 14 juni 2006 @ 11.03 uur

 27. Sonja, Madelief,

  Wat ik ermee wil aangeven is dat ik wel mijn verantwoordlijkheid neem en niet afwachten ga zitten wachten tot de incompetentie, corrupte, datastrooiende snelheidsmeters hun dikke reed van hun stoel halen en iets gaan doen.

  Uiteindelijk ben ik verantwoordelijk voor het welzijn van mijn gezin.
  Vertikken overheidsinstaties het om dit te doen dan neem ik eigen maatregelen. ik hen die verantwoording en zal deze ook nemen.

  Natuurlijk zal ik haar proberen te brengen an halen, waar dit kan, zodat ze niet met de fiets hoedt te gaan.
  Maar als het moet en dan nog langs bosjes en sexrimelen komt, laat ik haar niet zomaar lang fietsen, omdat ome gent het zo vindt.
  die ome gent zal het geen hol interesseren als er ernstigere zaken gebeurt, als er maar genoeg flitsgeld binnenkomt.

  Reden om dit juist te doen is dat ze in iedergeval iets kan doen als een een gefrustreerde onsnapte TBS er zijn lusten wil botvieren op een jong ding.
  Natuurlijk zal er ophef over komen, want de arme crimineel heeft branderige ogen, maar dit risico neem ik. Ik ga er nog voor zitten.
  Wel weet ik dat mijn dochter een kansje heeft als zoiets vreselijks gebeurt.

  Jonge vrouwen van fietsen rukken, verkachten en (God verbiede het) doodmaken is zeker legaal ?
  Kijk als de bananenrepubiek Nederland mensen naar afganistan stuurt om de belangen (geld/macht) van de verenigde staten te dienen, dan mag ik mijn dochter iets geven, (waarvoor ik smeek dat ze het nooit hoeft te gebruiken).

  Dat Nederland dit illegaal verklaart is een grote hindernis. Ik snap ook niet waarom dit niet mag. In Duitsland is het gewoon legaal, en ik heb niet het idee dat er om het geringste gespoten wordt. Ik lees niet dat Aldi medewerkers bespoten is omdat de aanbieding van de week niet klopte.
  Wel geeft het de meisjes veel meer zelfvertrouwen als ze alleen over straat moeten. En dat werkt opzich al afstotend tegen deze gefrustreerde mannetjes.

  Tot slot. Ik doe dit ook net met plezier, en ik zou ook graag zien dat de politie serieus dingen oppakte. Maar zolang wij prestatiecontrackten sluiten met de politie om zoveel mogelijk geld binnen te harken, zal ik de veiligeid van mijn gezin maximaliseren.

  Natuurlijk heeft dit grenzen. Maar de pepperspray, of andere varianten (blauwschuim, noem het maar op) zit bij mij net nog in het acceptabele.

  Reactie door Alexander — woensdag 14 juni 2006 @ 11.06 uur

 28. De mensen die net na de oorlog geboren zijn hebben een tijd meegemaakt dat er nog niet veel weelde en rijkdom is onder de burgers.
  Zij hebben voor veel dingen moeten werken vechten of staken voor meer loon en meer vrije dagen maar ook de emancipatie en ook voor meer vrijheden die we nu allemaal hebben.
  zo is dit land opgebouwd van wat het nu is.
  Helaas is die groep mensen wel verantwoordelijk voor de jeugd van nu.
  Ik heb n.l. heel vaak horen zeggen dat mijn kinderen een betere en makkelijkere jeugd zullen hebben als ik die gehad heb.
  Nu heeft de jeugd het beter en makkelijker omdat ze maar hoeven te piepen en ze krijgen alles wat hun hartje begeert maar normen en waarden en zeker niet de onbelangrijkste RESPECT en LIEFDE voor elkaar, wat ze tenslotte ook geleerd hebben in de jaren 60,met de flower power.
  dat hebben ze volgens mij vergeten door te geven aan hun eigen kinderen.
  Of dat nu een betere jeugd is?

  Reactie door Dromer — woensdag 14 juni 2006 @ 11.20 uur

 29. Wat helpt onze samenleving beschaafder te maken?

  Waar in het verleden de dienstplicht hielp ontsporende jeugd te corrigeren zou in het heden een sociale dienstplicht een oplossing bieden. Deze mogelijkheid is in het verleden vaker geopperd maar de zittende politici willen er uit electorale overwegingen niet aan. Liever investeren zij miljoenen in zinloze SIRE campagnes.

  Reactie door hanri — woensdag 14 juni 2006 @ 11.25 uur

 30. Job Cohen lost dat gewoon deze week op met een kopje verse muntthee; en dan draait de wereld gelukkig in Amsterdam weer vrolijk verder.

  Reactie door Maurice — woensdag 14 juni 2006 @ 13.38 uur

 31. @7, henri,

  Dat is precies wat ik ook dacht. Als er veel harder tegen geweld in het algemeen wordt opgetreden verandert er misschien een keer wat.

  Reactie door PHDV — woensdag 14 juni 2006 @ 13.42 uur

 32. correctie: sorry, Edwin…

  Reactie door PHDV — woensdag 14 juni 2006 @ 13.44 uur

 33. @27 Alexander: doet niets af aan het feit dat jij aan je kind een illegaal wapen levert.

  En wanneer iedereen zo idioot zou doen vallen er meer kinderslachtoffers dan jij ooit zou kunnen bevroeden – kijk maar naar Amerika. En daarom mag dat niet in Nederland.

  Reactie door Sonja — woensdag 14 juni 2006 @ 14.36 uur

 34. Een vol jaar sociale dienstplicht op diverse terreinen aan de onderkant en de zorgkant van de samenleving.
  Na de middelbare opleiding of leeftijdgebonden, betaald op bijstandsniveau.
  Wie de sociale dienstplicht niet heeft voltooid krijgt geen toegang tot vervolgonderwijs, kan niet solliciteren en wordt drastisch gekort op de bijstand.

  Reactie door hendrik dieks — woensdag 14 juni 2006 @ 15.44 uur

 35. Kwestie van opvoeding misschien? Als ouders hun kinderen eens een fatsoenlijke opvoeding gaven, in plaats van geld om ze tevreden te houden. Er zijn heel wat ouders die hun kinderen scharen in het rijtje: huis, auto en vakantie. Voor de heb…

  Reactie door Warrior — woensdag 14 juni 2006 @ 16.37 uur

 36. kwestie van revoliutie.
  tv2

  Reactie door gaf — woensdag 14 juni 2006 @ 18.34 uur

 37. @34 Volgens mij is dat experiment al eens uitgevoerd, en mislukt. In de DDR.

  Reactie door Sonja — woensdag 14 juni 2006 @ 21.20 uur

 38. Jeugd ontspoort naar het voorbeeld van en als reactie op de corrupte wereld die een creatie v.d. ouderen is.

  Het is kortzichtig om altijd maar weer “die ontspoorde jeugd van tegenwoordig” hard – ja, het moet vooral HARD, vindt men – aan te willen pakken… dit is hypocrisie en lafheid vanuit de opgeblazen eigenwaan van falende volwassenen die nergens een echte visie op hebben, en dan maar weer eens roepen: “Laten we de ontspoorde jeugd hard gaan aanpakken”. Bah, altijd weer die oppervlakkige symptoom-bestrijding van een door de maatschappij zelf veroorzaakte kwaal.

  Wees eens pro-jeugd, en niet altijd anti, want zo verandert er in de sociale structuur van onze samenleving helemaal niks.

  Reactie door Schaapherder — donderdag 15 juni 2006 @ 2.12 uur

 39. Precies Schaapherder. Maar voordat er “keihard aangepakt” moet worden, moeten we eerst “de dingen durven benoemen”, weet je wel…
  Over asociale jongeren gesproken: ik heb corpsballen als buren gehad. Jawel, onze toekomstige landbestuurders. Daar is een gemiddelde hangjongere een softie bij.

  Reactie door Sonja — donderdag 15 juni 2006 @ 8.32 uur

 40. Gewoon een geweer met een verdovingspijlje is toch voldoende ?

  Reactie door Fred — donderdag 15 juni 2006 @ 13.12 uur

 41. @15
  Nee texas,henkie, de rechterlijke macht is in handen van slapende LINKSE rechters en volksmenners van het bureau Böhler Franken Koppe en Wijngaarden met hun onmetelijke sympathie voor terroristen, moordenaars, criminelen en andere loosers, daarom staat de politie machteloos en daarom is het dweilen met de kraan open.

  Reactie door Jacintha — vrijdag 16 juni 2006 @ 11.52 uur

 42. Geitenwollensokkenparade=links=soft
  Ik lees voortdurend dat het zittende kabinet rechts is, ja zelfs fascistisch en dat staat voortdurend voor rechts tot extreem rechts (lees het commentaar op de onderwerpen er maar op na)
  Mijn vraag is dus: waar sta jij politiek gezien? Niet zeggen: ik ben sociaal, want dat is erg flauw.

  @Alexander

  Stuur je kinderen naar een van hun scholen.
  http://www.musashi.nl/
  Geeft je heel wat meer zelfvertrouwen en je blijft er nog fit bij ook. Beter dan pepperspray waar je niets aan hebt.

  Reactie door Jacintha — vrijdag 16 juni 2006 @ 12.14 uur

 43. Ben je mal Jacintha, alles is links & moslim & tegen jou. Don’t worry.

  Reactie door Sonja — vrijdag 16 juni 2006 @ 19.33 uur

 44. Jacintha verspilt haar hersenkapaciteit aan het onselectief openbaar maken van haar gedachtenkronkels, en da’s niet nodig, want elders is ze best redelijk en to the point… als ze er nu eens aan gaat werken om wat dieper door te denken, voorbij sommige comfortabele vooroordelen, dan produceert ze wellicht een wat evenwichtiger opinie, d.w.z. ontwikkelt ze een psychologisch meer volwassen, meer waardevolle visie op mens en samenleving. Het is er nooit te laat voor, want de fles mag dan half leeg zijn, hij is ook half vol.

  Reactie door Schaapherder — zaterdag 17 juni 2006 @ 3.53 uur

 45. 44 – Gisteren zei ik dat Jacintha onselectief haar gedachtenkronkels openbaar maakt, maar na wat reacties van haar op andere thema’s te hebben bestudeerd, moet ik mijzelf corrigeren en preciseren: Jacintha is buitengewoon onselectief wat haar ethische normen aangaat, in de zin dat zij zich wat dat betreft richt op het laagste v,h. laagste dat voorhanden is; deze pathologische houding maakt haar uiteraard zeer selectief waar het gaat om de omgang met en de representatie v.d. werkelijkheid, laat staan de waarheid; dit alles kan iedereen zelf controleren, als men dat al niet gedaan heeft, en naar alle waarschijnlijkheid zal men nu of na enig onderzoek mijn analyse kunnen beamen.

  Reactie door Schaapherder — zaterdag 17 juni 2006 @ 14.11 uur

 46. Ik zie dat 44 en 45 hetzelfde zijn. Vraag: komt dat voort uit je pathologische (een geliefd woord van je) schrijfdrang of is het 2xF5? Aan het weer kan het niet liggen dat je neurotisch gedrag begint te vertonen.

  Reactie door Jacintha — zaterdag 17 juni 2006 @ 17.21 uur

 47. 46 – Je “vraag” doet niet ter zake.

  Reactie door Schaapherder — zondag 18 juni 2006 @ 3.41 uur

 48. jacintha : ben je ook verdwaald ?

  Reactie door Fred — maandag 19 juni 2006 @ 19.16 uur

 49. Om even kort te reageren op het feit dat hulpverleners worden bedriegd! dit is schering en inslag in de regio Rotterdam waar ik werkzaam ben en wie heeft het hierover? noui bijna niemand! schande, wantvandaag of morgen gaat er een dode vallen en dit vanwege het kabinetsbeesluit ! Nu zegt u van, waarom dan.Nou dat zal ik vertellen; door de lange aanrijdtijden in noodsituatie’s als iemand al een kwartier in nood ligt te wachten en er na 20 min. is een ambulance komt ja wie moet er dan boeten ja de broeders maar dit allemaal omdat Hogervorst heeft besloten dat er in Rotterdam wel 10 ambu’s aankonden maar zo werkt het niet mensen moeten nu te lang wachten. Totdat het hem zelf betreft en hij ook lang moet wachten dan gaat ineens weer alles veranderen. Schande! mensen wees op je hoede krijg niks in Rotterdam en omstreken want als je ligt dood te gaan moet je maar even wachten want Hans zegt; die heb ik ingecaluleerd die mensen die het niet redden. Maar wij als Ambu mensen krijgen de zwarte Piet! heel hheeeel foyt! Lang leve Hans maar niet heus. ik zou willen dat ie zelf is wat kreeg en dat ie dan is moest wachten en wat zijn medemens dan tegen die gasten zou zeggen terwijl ze er niks aan kunnen doen?Wil je betere zorg in nood situatie’s stem niet op Hans want die geeft niks om je ! en de mensen van de Ambu wel,maar die worden vaak gehinderd door omstandeers ! Stem niet op Hans

  Reactie door Marcel — dinsdag 4 juli 2006 @ 0.34 uur