Anti-westers

Veertig procent van de Marokkaanse jongeren wijst de westerse waarden en democratie af. Zes à zeven procent is bereid de islam met geweld te verdedigen.

Dit staat in het nog vertrouwelijke rapport Radicalen en democraten, een onderzoeksproject dat het Instituut voor Migratie en Etnische Studies (IMES) in opdracht van minister Verdonk (Integratie) heeft uitgevoerd. Jonge Marokkanen zijn in meerderheid tegen het recht op vrije meningsuiting als het gaat om toestaan van kwetsende uitspraken, vooral als het de islam betreft.

Politici, denken ze, zijn bang voor de islam en proberen die de kop in te drukken. Zelf zijn ze ‘actiebereid’ als het gaat om de verdediging van hun geloof. De meerderheid wil dit doen met legale middelen. Zes tot zeven procent is bereid geweld te gebruiken. (Volkskrant)

Discriminatie is in Nederland een omvangrijk, maar vrijwel onzichtbaar probleem. Honderdduizenden allochtonen en ook autochtonen hebben er vermoedelijk mee te maken. Maar slechts een klein deel van hen meldt dit bij een instantie.

Jaarlijks zijn er enkele duizenden gewelddadige racistische incidenten. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van het ministerie van Justitie onder bijna 1700 allochtone en autochtone Nederlanders. (BNR)

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

woensdag 14 juni 2006 :: 13.43 uur

231 Comments

231 reacties

 1. Racisten keihard aanpakken! Aan de andere kant lieden die zich niet aan onze wetgeving wensen te houden en die hier de sharia in willen voeren, meteen over de grens zetten.

  Reactie door kaatje — woensdag 14 juni 2006 @ 13.46 uur

 2. En nog even als toevoeging, als je democratische normen afwijst, heb je hier ook niets te zoeken.
  Natuurlijk is het wel weer interessant om te bekijken of dit onderzoek wel op wetenschappelijk verantwoorde wijze is uitgevoerd, vraagstelling is daarbij cruciaal.

  Reactie door kaatje — woensdag 14 juni 2006 @ 13.48 uur

 3. Als ik bij vrienden op visite ga heb ik mij te houden aan HUN huisregels.
  Als ik dat weiger zetten ze mij eruit en kom ik er nooit maar dan ook nooit meer in, en is het zeker afgelopen met die vriendschap.

  Reactie door Dromer — woensdag 14 juni 2006 @ 13.58 uur

 4. `….in opdracht van minister Verdonk (Integratie) heeft uitgevoerd.Jonge Marokkanen zijn in meerderheid tegen het recht op vrije meningsuiting…..’

  1 Een onderzoek in opdracht van Verdonk is sowieso al dubieus.

  2 Rechts blank nationalistisch Nederland bestrijdt in toenemende mate de vrijheid van menigsuiting van links.

  Reactie door Emiel — woensdag 14 juni 2006 @ 14.02 uur

 5. Gek toch hoe eenvoudig mensen over gaan tot veroordelen van mensen die democratie verwerpen. Vrijheid van verwerpen? je mag alles denken en vinden. En je bent pas schuldig als…jahaa mensen we hebben wetgeving of hebben wij ook een kleine sharia ergens in de wet staan. Het is niet allemaal zo simpel, er zitten MEGA veel kanten aan zo’n verhaal.

  1. Je eigen niet gewaardeerd voelen iedere dag zuigt ook vreselijk.

  2. Als je om de dag door politici uitgemaakt wordt voor terrorist, nee dat geeft een goed gevoel!

  3. Als je zegt dat je moslim bent dat je gelijk al die zogenaamde blanke koran kenners over je heen krijgt dat Mohammend een pedo is en ga zo maar door, nee draagt allemaal bij aan een geweldige samenleving.

  4. Wil je geaccepteerd worden moet je je huid laten bleken en zo flexibel als een stuk klei zijn…want dan ben je een toffe buitenlander. Dan wordt je die buitenlander die blanke Nederlanders altijd gebruiken in hun verhaal ‘Jaaaahaa ik discrimineer niet want ik heb (lees nagemaakte) ook een buitenlandse vriend.’

  Kortom…Nederlanders zijn eerste klas lampelullen als het om dom beleid gaat. Ene jaar knuffelen we de buitenlanders dood (pvda), de volgende 4 jaar knuffelen we de homootjes dood (vvd). In plaats er gewoon voor te zorgen dat dit land een plaats voor iedereen is. Maar nee…men zal kost wat het kost de sfeer verzieken, simpel door de ene de grond in te trappen en de ander op te hemelen.

  Reactie door Ondernemer — woensdag 14 juni 2006 @ 14.12 uur

 6. Wat is nou het gevolg van wat? Links brult natuurlijk meteen weer dat het allemaal weer de schuld is van de autochtone bevolking en de Marokkaanse jongeren zijn weer het slachtoffer.

  Maar is het niet zo dat Marokkaanse jongeren door hun wangedrag een slechte reputatie hebben opgebouwd? Is het niet zo dat de Marokkaanse cultuur totaal anders (ik zeg dus niet: slechter!) is en daardoor moeilijk past in de onze? Zijn de cultuurverschillen niet gewoon heel groot? Is de islam wel zo tolerant?Blijkbaar niet als jonge Marokkanen tegen vrijheid van meningsuiting zijn en bereid zijn geweld te gebruiken.

  Ik geef even een voorbeeldje. Marokkaanse jongens die zwembaden onveilig maken. Komt dat omdat ze zo gediscrimineerd worden, of ligt het toch aan de Marokkaanse machocultuur en de manier waarop de islam met seksualiteit omgaat? Zeg het maar.

  Dat problemen vooral worden veroorzaakt door cultuur(verschillen) en niet door discriminatie, is te zien aan het feit dat problemen bij de ene minderheidsgroep aanzienlijk minder voorkomen dan bij de ander. Chinezen en Marokkanen zijn allebei etnische minderheden, maar met elk een totaal verschillende cultuur. Chinezen maken hier geen zwembaden onveilig, Marokkanen wel.

  Als je discriminatie (en daarmee bedoel ik echte discrimnatie) wilt aanpakken, moet je dat doen bij de bron. En dat is het wangedrag van bepaalde groepen. Zolang Marokkaanse jongens rotzooi lopen te trappen en meisjes lastigvallen, zal er discriminatie tegen Marokkanen als tegenreactie zijn (ook al is dat onterecht). Kun je je voorstellen dat iemand negatief over Marokkanen gaat denken als hij door Marokkanen beroofd is, zijn vriendin door Marokkanen is aangerand, terwijl de auto van een vriend door Marokkanen is vernield en hij op het nieuws hoort van Khalid L. in Venlo en Ali el B. in Amsterdam? De problemen in de taboesfeer trekken werkt alleen maar averechts.

  Reactie door Paul — woensdag 14 juni 2006 @ 14.15 uur

 7. Lekker tendensieus kopje van de Volkskrant. Als anti-westers betekent dat je een grafhekel hebt aan mensen die de vrijheid van meningsuiting misbruiken om mensen te beledigen, dan ben ik ook anti-westers.

  “De onderzoekers noemen drie drijfveren van radicalisering. Moslimjongeren radicaliseren als gevolg van discriminatie, ten tweede uit behoefte aan zingeving (een zoektocht die religieus wordt ingevuld), en ten derde door gebrek aan binding. Veel jongeren voelen zich onbegrepen door de Nederlandse samenleving en hun ouders van de eerste generatie.”
  Dat is al stukken minder tendensieus.

  En, leg daar eens de resultaten van de Monitor Rassendiscriminatie 2005 naast. Dan zie je meteen een verband. Nee, niet wanneer je de hersens van size erwt hebt natuurlijk, een veelvuldig voorkomend euvel in de rechtse gelederen vind ik.

  Reactie door Sonja — woensdag 14 juni 2006 @ 14.44 uur

 8. Hmmmm “discriminatie tegen Marokkanen als tegenreactie”
  Zoiets van,eigenschuld dikke bult????????

  Reactie door daver — woensdag 14 juni 2006 @ 14.49 uur

 9. Welke westerse waarden worden er door deze jongeren afgewezen? Dat zou ik wel eens willen weten. Er wordt hierover weinig duidelijkheid gegeven, althans ik kan het nergens vinden in bovenstaand stuk.
  Als ik lees: ” Veertig procent van de Marokkaanse jongeren wijst de westerse waarden en democratie af”, krijg ik meteen de neiging te denken: men wijst het westers kapitalisme af?
  Dus men wil geen mobieltjes, coca cola, of snelle autos en ipods? Waarden als zelfbeschikking voor de vrouw? Dus men wil geen blonde vriendinnetjes met korte rokjes? Het rechtssysteem hier wijst men misschien af? Dus die jongeren zouden een strenger rechtssysteem willen?

  Is het niet een pietsie discriminerend om zo te gaan denken? Toch kun je bijna niet anders met zo’n stelling, want het nodigt uit tot zwart/wit conclusies, over en weer, en je kunt er haast niet over discussieren, want over welke westerse waarden gaat het, welke dingen aan onze democratie precies worden afgewezen? Op welke punten zouden welke culturen hier de hand in eigen boezem moeten steken, en waarom?

  Dit onderwerp op deze manier wekt alleen maar weer hetze-denken en natte vinger conclusies in de hand vind ik.

  Reactie door Pietje af — woensdag 14 juni 2006 @ 15.03 uur

 10. Beste Paul,
  Denken in stereotypen en xenofobische sjablonen, een bekend euvel bij racisten, is een gebrek, en geen argument. Het is ook reuze makkelijk, omdat je altijd je gelijk kunt ‘bewijzen’. Want niet alleen zijn het enkel de stereotypen die je opvallen en de rest niet (met dank aan de media ook), tevens is het heel eenvoudig om ergens een stereotype uit te pikken die aan je beeld voldoet, en dan kun je zeggen: zie je nou wel dat ik gelijk heb?

  Laat ik er eens een paar uit je post trekken:

  - Marokkaanse jongeren tonen wangedrag
  - Jonge Marokkanen zijn tegen vrijheid van meningsuiting
  - Jonge Marokkanen zijn bereid zijn geweld te gebruiken
  - Jonge Marokkanen maken zwembaden onveilig
  - De Marokkaanse cultuur is een machocultuur
  - De Islam gaat fout met seksualiteit om
  - (alle) Marokkanen maken zwembaden onveilig (en Chinezen niet)
  - Marokkaanse jongens trappen rotzooi
  - Marokkaanse jongens vallen meisjes lastig
  - Marokkanen zijn overvallers
  - Marokkanen zijn aanranders
  - Marokkanen zijn autovernielers

  Knap gedaan Paul. Probeer je eens voor te stellen hoe je je moet voelen wanneer je hier dagelijks tegenop moet boksen. Welke waarden zou jij dan gaan verdedigen?

  Reactie door Sonja — woensdag 14 juni 2006 @ 15.06 uur

 11. Indien men de moeite neemt om het discriminatie onderzoek te lezen ziet men dat er in toenemende mate sprake is van discriminatie van autochtonen door allochtonen. De reactie: “discriminatie? Dat zal wel een autochtone rascist zijn” is net zo fout als: “misdaad? Dat is vast een Marokkaan”

  Reactie door Hans — woensdag 14 juni 2006 @ 15.09 uur

 12. @9 toevoeging
  Hint: het zijn niet de westerse waarden!

  Reactie door Sonja — woensdag 14 juni 2006 @ 15.11 uur

 13. @11 Waarom denk je dat dat zou toenemen Hans?

  Reactie door Sonja — woensdag 14 juni 2006 @ 15.13 uur

 14. Kip of ei?

  Reactie door M.Hussaini — woensdag 14 juni 2006 @ 15.14 uur

 15. Beste Sonja,

  Je verdraait mijn uitspraken. Ik heb niet beweerd dat alle Marokkanen wangedrag vertonen. Feit is wel dat onder die groep bepaalde problemen (van die lijst) aanzienlijk vaker voorkomen dan onder andere groepen. Dat is helaas nu eenmaal een feit waar je niet omheen kunt. Als ik bijvoorbeeld zeg “Zolang Marokkaanse jongens rotzooi lopen te trappen en meisjes lastigvallen” moet je dat niet lezen als “Alle Marokkanse jongens…”, maar als “er zijn Marokkaanse jongens die een hardnekkig probleem vormen, namelijk…”

  Dat goede Marokkanen (het merendeel van de Marokkaanse gemeenschap in Nederland dus) problemen heeft van discriminatie, komt dus door die kleine groep die het voor de rest verziekt. Die groep moet aangepakt worden (mede door de Marokkaanse gemeeschap zelf, wat nu nog te weinig gebeurt) en niet de Nederlanders die het probleem benoemen.

  Reactie door Paul — woensdag 14 juni 2006 @ 15.18 uur

 16. Hypocrisie, tegen de democratie, tegen westerse waarden zoals vrijheid van meningsuiting, vrijheid van godsdienst, recht op vrije nieuwsgaring. Maar er wel dankbaar gebruik van maken.

  Reactie door Stephan — woensdag 14 juni 2006 @ 15.20 uur

 17. @Sonja (13):

  als allochtonen autochtonen discrimineren, moet er gekeken worden naar de oorzaken…akkoord. Maar waarom geldt dat dan niet bij discriminatie van allochtonen door autochtonen?

  Reactie door Paul — woensdag 14 juni 2006 @ 15.21 uur

 18. @13 en 14
  Kip of ei inderdaad. Maar dat het zo fout gaat is duidelijk. Indien men niet bereid is zich te confirmeren aan wat wij hier gezamenlijk aan waarden en wetten hebben geformuleerd, is het dringende advies: zoek een land waar u zich wél thuis voelt.

  Reactie door Hans — woensdag 14 juni 2006 @ 15.21 uur

 19. @17 allochtonen autochtonen allochtonen autochtonen allochtonen autochtonen allochtonen autochtonen
  Ik wordt er draaierig van!
  Ik als autochtoon ben nog nooit door een allochtoon gediscrimineerd.
  Welke autochtoon wel??????

  Reactie door daver — woensdag 14 juni 2006 @ 15.30 uur

 20. Paul, je moet je niet van de domme houden, iedereen hier weet zo onderhand wel dat jij een textbook stereotypendenker bent, met name wat moslims (ook een soort Palestijnen, weet je wel) betreft.

  En wanneer jij stelt dat bepaalde groepen (Marokkanen bedoel je toch?) meer problemen veroorzaken dan andere groepen, dan moet je voor de lol eens de cijfers van de groep Marokkanen eens naast die van de groep Nederlandse tokkies leggen. ;)

  Vind je het erg wanneer ik gewoon lees wat er staat? Druk je anders eens wat genuanceerder uit a.u.b.!

  Ach, weer zo’n leuke:
  - Marokkanen hebben last van discriminatie, omdat – het hun eigen schuld is!
  Hahahaha, wat ben je toch een doorzichtig eikel…

  Reactie door Sonja — woensdag 14 juni 2006 @ 15.30 uur

 21. @17 Paul: heb ik daar iets over gezegd? Natuurlijk moet je altijd naar de oorzaken kijken. Je zult ze ongetwijfeld al gereed hebben liggen. ;)

  @18 Hans: (11) Waarom denk je dat dat zou toenemen Hans?
  Tevens: waarom zoek jíj niet een land waar je je wel thuis voelt?

  Reactie door Sonja — woensdag 14 juni 2006 @ 15.37 uur

 22. Paul, de gedragingen waarover jij het hebt, worden volgens mij bijna net zo vaak door autochtone “tokkies” gebezigd. Die verschillen zijn helemaal niet zo groot, alleen wil De Telegraaf dit jou graag laten denken.
  Ik ben er heilig van overtuigd dat de problematiek begonnen is met discriminatie door de autochtone bevolking en niet met gedragingen van de allochtone bevolking. Voorts had er natuurlijk al veel eerder geintegreerd moeten worden, maar toen de SP dit al ergens vroeg in de jaren tachtig riep, werden ze voor fascisten uitgemaakt!
  Dit neemt niet weg dat allochtonen die maling hebben aan de nederlandse wet en de rechtsstaat als zodanig omver willen werpen, ik dringend zou willen adviseren:” Gaat heen en vermenigvuldigt u zich in uw land van herkomst, of in het land waar uw ouders vandaan komen. Ik ben niet van plan over 15 jaar als vrouw alleen niet meer de straat op te mogen, Europa probeert al meer dan genoeg van onze vrijheden in te perken.

  Reactie door kaatje — woensdag 14 juni 2006 @ 15.38 uur

 23. We hebben in Nederland 1 klein clubje mensen die dicrimineren erg prettig vindt, deze club moeten we zoveel mogelijk verbannen, weg met de haters. Ze vergeten één ding, economisch kan deze houding een ramp voor Nederland worden. In het buitenland staan we al niet goed te boek en als de allochtonen straks massaal zeggen : holland ga maar aan het gas! Hebben wij een mega probleem.

  En nee dat lost zich niet vanzelf op!

  Reactie door Ondernemer — woensdag 14 juni 2006 @ 15.38 uur

 24. Sonja,

  Het is duidelijk wat je wilt bereiken: mij afschilderen als een racist zodat niemand mij serieus hoeft te nemen. De oude tactiek waar gelukkig steeds minder mensen intrappen.

  Ik discrimineer niet, ik behandel iedereen gelijkwaardig (dus ook moslims!). Maar ik wil wel een serieus probleem aankaarten, ook al ligt dat nog zo politiek gevoelig. Ik beweer helemaal niet “alle Marokkanen dit” of “alle Marokkanen dat”, maar ik spreek wel duidelijke taal. Als onder Marokkanen bepaalde problemen vaker voorkomen dan onder andere groepen, dan mag ik dat zeggen. En dat doe ik ook. Ik ben redelijk genuanceerd in mijn bijdrage en probeer altijd zo redelijk mogelijk te zijn. Trouwens, als jij zegt dat ik niet genuanceerd ben, is het weer de pot verwijt de ketel: want in Israeldiscussies ben jij nou niet bepaald genuanceerd.

  Sonja, haal je kop uit het zand en kijk naar de feiten. Het is overduidelijk dat Marokkaanse jongens ruim oververtegenwoordigd zijn in beroving, aanrandingen, diefstal, overlast, mishandeling e.d. Dat zijn harde feiten en het benoemen daarvan is geen racisme.

  Toen Hans iets zei over toegenomen discriminatie door allochtonen tegen autochtonen, reageerde jij met “@11 Waarom denk je dat dat zou toenemen Hans?”. Die vraag zou ik nu juist aan jou willen stellen over de toegenomen discriminatie van autochtonen tegen allochtonen (waaronder Marokkanen).

  Reactie door Paul — woensdag 14 juni 2006 @ 15.41 uur

 25. 2 procent van de autochtonen zegt op een discriminerende manier te zijn bejegend door allochtonen!!!!

  Reactie door daver — woensdag 14 juni 2006 @ 15.45 uur

 26. Iets meer dan de helft van de Marokkanen en bijna de helft van de Turken zegt er het afgelopen jaar een keer of vaker mee te zijn geconfronteerd. Ook Surinamers (40 procent) en Antillianen (37 procent) hebben er veel mee te maken.

  Niet de zaken om gaan draaien!
  En ook niet meteen gaan roepen het land uit met ze!
  Het gaat om Moslimjongeren die radicaliseren als gevolg van discriminatie

  Reactie door daver — woensdag 14 juni 2006 @ 15.52 uur

 27. @19 Ik.

  Reactie door Gandalf — woensdag 14 juni 2006 @ 15.52 uur

 28. Niks geen ‘tactiek’ Paul, maar analyse! En dat “duidelijke taal spreken” en “de dingen benoemen” en zo, iedereen weet precies uit welk kamp die retoriek komt, dus doe maar niet net alsof jij zo correct en fatsoenlijk bent.

  “Als onder Marokkanen bepaalde problemen vaker voorkomen dan onder andere groepen, dan mag ik dat zeggen.”
  Natuurlijk mag jij dat zeggen! Maar heb dan ook het lef om te reageren op: “moet je voor de lol eens de cijfers van de groep Marokkanen eens naast die van de groep Nederlandse tokkies leggen.”

  Ik mag ook zeggen dat jij een racist bent, want NAAR MIJN MENING heb jij dat al genoeg bewezen.

  Als ik jou de discriminatie tegen allochtonen moest gaan uitleggen zou ik om te beginnen de media na 9/11 moeten gaan bespreken. Niet alleen kost dat teveel bandbreedte, maar de kans dat jij het negeert is mij te groot voor al die moeite. Jij hebt dat namelijk ook allemaal genegeerd na 9/11 – of vergis ik me nu heel erg?

  Reactie door Sonja — woensdag 14 juni 2006 @ 15.53 uur

 29. @27 hoevaak?
  Dagelijks,of gewoon iedere dag???

  Reactie door daver — woensdag 14 juni 2006 @ 15.55 uur

 30. @21
  Zoals de anderen wellicht al opgemerkt hebben is mijn posting van 18 een letterlijk citaat van de grote roerganger. Alhoewel ik er normaliter voor waak mijn bronnen niet te vermelden vond ik het toch wel prettig te constateren dat Sonja ook hier op de bij haar gebruikelijke wijze reageert.

  Reactie door Hans — woensdag 14 juni 2006 @ 15.55 uur

 31. @4 Over vooroordelen gesproken Emiel.
  “1 Een onderzoek in opdracht van Verdonk is sowieso al dubieus”.
  Je diskwalificeert ieder onderzoeksburo dat een opdracht van Verdonk aanneemt hiermee. Beetje paranoïde of zo Emiel?

  “2 Rechts blank nationalistisch Nederland bestrijdt in toenemende mate de vrijheid van menigsuiting van links.”
  Ben je je aan het ‘inlikken’ bij extreem links of zo?
  Of heb je misschien last van een Calimero-syndroom?

  Wat betreft de ‘kip-of-ei’ discussie: die lijkt wel een beetje op de discussie óf Israël óf de Palestijnen.
  Wie ooit waarmee begonnen is, is niet te achterhalen en ook niet te bewijzen en er zal nooit een éénsluidende versie komen van deze problemen. Niemand kan bewijzen dat autochtonen discrimeerden en dat dáárom allochtonen op een bepaalde manier handelen. Net zoals het andersom niet te bewijzen is. Maar dat is toch ook helemaal niet belangrijk? Laten we het probleem benoemen en het proberen op te lossen.

  @6 Paul. Hoe verklaar jij het feit dat dronken (zulle waarschijnlijk geen moslims zijn geweest) autochtonen hulpdiensten aanvallen? (zie ander topic)Gaan we nu onszelf discrimeneren?

  “Als je discriminatie (en daarmee bedoel ik echte discrimnatie) wilt aanpakken, moet je dat doen bij de bron”. Waarna een aantal voorbeelden volgt waar alleen over Marokkanen wordt gesproken. Dat is de bron dus blijkbaar… Hoezo tendentieus Paul?

  Later verklaar je jezelf nog iets nader in @15: “Dat goede Marokkanen (het merendeel van de Marokkaanse gemeenschap in Nederland dus) problemen heeft van discriminatie, komt dus door die kleine groep die het voor de rest verziekt. Die groep moet aangepakt worden (mede door de Marokkaanse gemeeschap zelf, wat nu nog te weinig gebeurt) en niet de Nederlanders die het probleem benoemen.”

  Dus… omdat er een kleine groep Marokkaanse raddraaiers is dicrimineren ‘wij Nederlanders’ de hele groep maar. En om die discriminatie op te lossen moeten de raddraaiers aangepakt worden en dat moet de Marokkaanse bevolking ook nog zelf doen ipv de politie??? Fijne redenering…

  @16 Stephan, das geen hypocrisie, dat is je gewoon aan de wet houden en meedoen met en in de maatschappij (behoudens dan die 7% die eventueel(!!) geweld zou gebruiken). Je mag in een democratie toch tegen een democratie zijn? Dat is namelijk pas een echte democratie!

  Reactie door Marc B — woensdag 14 juni 2006 @ 15.55 uur

 32. En Paul, voor jij zo arrogant gaat doen om mij te dwingen jouw vragen te gaan beantwoorden, zou ik zeggen, beantwoord eerst mijn vragen eens die je consequent blijft negeren. Je weet wel welke hè…

  Reactie door Sonja — woensdag 14 juni 2006 @ 15.55 uur

 33. @29 Hans: ben jij het dan ook gebruikelijk om de voor jou problematische vragen te negeren (of ben jij ook Paul? ;) ) ?

  Reactie door Sonja — woensdag 14 juni 2006 @ 15.57 uur

 34. 19. Ik ook, ik was een nederlandse, teringhoer toen ik het bed niet meer wilde delen met een turkse discotheekeigenaar, maar goed de man had zelf een vrouw en twee kinderen thuis, ik wist dus wie het zei :-)

  Reactie door kaatje — woensdag 14 juni 2006 @ 15.57 uur

 35. @29 Lees eerdere topic: rascisme neemt toe,
  @130.

  Reactie door Gandalf — woensdag 14 juni 2006 @ 15.59 uur

 36. @31 Marc,
  “Wie ooit waarmee begonnen is, is niet te achterhalen “
  Hoe moeilijk zou het zijn om het punt op te zoeken waar “de problemen” begonnen zijn? Dan kom je toch al een heel eind denk ik.

  Goed om te lezen dat jij exact dezelfde analyse maakt van Paul zijn ideeën als ik.

  Reactie door Sonja — woensdag 14 juni 2006 @ 16.03 uur

 37. @33 Actie is reactie, Sonja maar jouw vraag is uiteraard dermate retorisch dat ik niet onmiddellijk inzag dat je toch om een antwoord verlegen zat. Mea maxima culpa. En nee, tot mijn psychische problemen hoort tot op heden nog niet de “Paul” identiteit.

  Reactie door Hans — woensdag 14 juni 2006 @ 16.04 uur

 38. @34-35 Ja dat is dus een enkele keer voor gekomen.Bij Gandalf 40 jaar geleden,en nog weet hij het precies!
  je zal maar een moslimjongere zijn en het iedere dag meerdere malen meemaken!

  Reactie door daver — woensdag 14 juni 2006 @ 16.07 uur

 39. @37, Okee Hans.
  Maar hoe zou het volgens jou komen dat allochtonen autochtonen gaan discrimineren?
  :)
  (en waar is deze vraag “retorisch” ? )

  Reactie door Sonja — woensdag 14 juni 2006 @ 16.09 uur

 40. Het lijkt me dat wanneer we over discriminatie spreken, we dat toch niet moeten verwarren met vooroordelen. Volgens mij gaat discriminatie gepaard met een machtspositie, dus de mogelijkheid om iemand rechten te onthouden op basis van ras, geslacht etc. Het lijkt me vrij sterk dat in die zin je als autochtoon gediscrimineerd wordt door een allochtoon.

  Wat wel veel aannemelijker is dat zowel autochtonen als allochtonen allerlei vooroordelen over elkaar hebben die niet zo bemoedigend zijn.
  Daarnaast heb je attitudes of houdingen die verschillende groeperingen aanhangen die voor allerlei conflicten zorgen omdat ze rechtlijnig tegenover elkaar staan; Kaatje in reaktie #22 slaat met haar analyse de hamer op de kop.

  Reactie door josie — woensdag 14 juni 2006 @ 16.11 uur

 41. Asocialen van allerlei oorsprong, incluis de Nederlandse, kunnen wat mij betreft de boom in. En helemaal diegene die in groepsverband opereren.

  Reactie door Gandalf — woensdag 14 juni 2006 @ 16.11 uur

 42. @Sonja(28):

  Leg mij eens uit wat er mis is met “duidelijke taal spreken” en “dingen benoemen”. Dat is toch juist goed? Ik waardeer de duidelijke taal van de SP juist heel erg.

  Dat jij mij een racist noemt zegt meer over jou dan over mij. Het enige wat ik doe is een probleem benoemen waar jullie liever de kop voor in het zand steken.

  Een verstoorde verhouding jegens moslims na 9/11…tsja krijg je ervan als moslims daarvoor feest gaan vieren en lopen roepen dat Amerika z’n verdiende loon gekregen heeft. Maar liefst 30% van de moslims keurde de aanslagen goed!

  Reactie door Paul — woensdag 14 juni 2006 @ 16.12 uur

 43. Sonja,
  Even opletten hoor! Ik zeg net: actie is reactie. Dat is volgens mij het antwoord op de door jou gestelde vraag. Met retorisch wordt bedoeld dat het antwoord op de vraag vanzelfsprekend is en de vraag alleen gesteld wordt om de eigen redenering kracht bij te zetten zonder dat een antwoord verwacht wordt.

  Reactie door Hans — woensdag 14 juni 2006 @ 16.14 uur

 44. ik ben anti hypocrits,labels zijn niet belangrijk.

  Reactie door gaf — woensdag 14 juni 2006 @ 16.15 uur

 45. @ 39
  Sociale asocialen bedoel je?

  Reactie door Hans — woensdag 14 juni 2006 @ 16.15 uur

 46. @37 Het was gewoon een antwoord op je vraag. Trouwens het is mij wel vaker overkomen maar voert te ver om hier te melden. Dat jij dat nooit hebt meegemaakt is best aannemelijk maar ga mij nu niet vertellen dat het nooit voorkomt.

  Reactie door Gandalf — woensdag 14 juni 2006 @ 16.16 uur

 47. Sociale Asocialen?

  Reactie door daver — woensdag 14 juni 2006 @ 16.17 uur

 48. @Daver;
  Ik betwijfel sterk of moslim jongeren radicaliseren als gevolg van diskriminatie. Dat is inmiddels toch wel achterhaald. Moslim jongeren radicaliseren vanwege de starre ideologie waarmee ze geindoctrineerd worden.
  Als we de logica zouden volgen dat diskriminatie radicalisering tot gevolg heeft dan zouden we dat ook in allerlei andere gediscrimineerde groepen zien.

  Reactie door josie — woensdag 14 juni 2006 @ 16.17 uur

 49. Daver, dat is ook zo, ik discrimineer ook niet. Laten we eerst maar eens zorgen dat jongeren zich goed voelen over zichzelf en leuke projecten voor en door jongeren subsidieren. Daarnaast moet er veel meer geld naar onderwijs en moet de brede school visie in heel Nederland geimplementeerd gaan worden, dit bevordert sociale cohesie in een wijk. Wat de boer niet kent, vreet ie niet geldt net zo goed voor sociale problematiek. Meer geld voor alle jongeren en niet telkens de “probleemgroepen” eruit lichten, daar worden ze natuurlijk niet vrolijk van en werkt alleen maar averechts.

  Reactie door kaatje — woensdag 14 juni 2006 @ 16.19 uur

 50. @Marc B (31):

  Dat bepaalde problemen (zoals alcoholisme) onder autochtonen meer voorkomen dan onder allochtonen geloof ik best en vind ook dat die keihard aangepakt moeten worden, maar we hebben het nu wel over de allochtonenproblematiek als reactie op twee artikelen waar Jan mee aankomt.

  Je vindt het tendentieus dat ik het over Marokkanen heb? Dat is nu juist het onderwerp hier, de antiwesterse radicalisering onder Marokken. Tsja, in plaats van Marokkanen had ik in die voorbeelden ook “Turken”, “Antillianen” of “Kaapverdianen” in kunnen vullen, want dat zijn ook minderheidsgroepen met hun specifieke problemen.

  Het is helemaal niet zo dat “wij Nederlanders” de hele groep discrimineren. De minderheid heeft de groep een slechte naam bezorgd, dat is het probleem, net zoals in bepaalde vakantieoorden bepaalde figuren ons een slechte naam hebben bezorgd. En ja, de Marokkaanse gemeenschap moet ook meehelpen in de aanpak van de problemen wegens de grote invloed die vrienden en familie daar hebben. Niet meer dan logisch dat van de Marokkaanse gemeenschap inspanningen verwacht worden om hun eigen problemen mee te helpen oplossen. Nog te vaak worden de raddraaiers de hand boven het hoofd gehouden en dat moet veranderen.

  Reactie door Paul — woensdag 14 juni 2006 @ 16.20 uur

 51. @44
  Socios = groep, gemeenschap. Asocialen in groepsverband zijn dus sociale asocialen.

  Reactie door Hans — woensdag 14 juni 2006 @ 16.21 uur

 52. Ook de Volkskrant (niet alleen BNR) bericht vandaag vrij uitgebreid over het grote onzichtbare probleem van rassendiscriminatie, Jan. (Monitor Rassendiscriminatie 2005). Natuurlijk moet het grote gedeelte jonge Marokkanen, dat -althans volgens het onderzoek van het IMES-westerse waarden zou afwijzen daarmee in verband worden gebracht.

  @ Paul (6):

  Jouw vergelijking van Marokkanen met Chinezen snijdt helemaal geen houdt. Het gaat om onvergelijkbare groepen. De Chinese immigranten hebbem een heel andere achtergrond. Zij zijn al veel vroeger in Nederland gekomen en werden verwelkomd als afkomstig uit een communistisch land. De Marokkanen zijn vooral als fabrieksrabeiders geworven en van begin af aan met veel meer vooroordelen bejegend. De Chinezen hebben zich veelal nogal afzijdig gehouden van de Nederlandse amenleving, wat mogelijk was doordat zij vooral werkzaam waren en zijn in de horeca-sector, terwijl Marokkanen als loonarbeiders kwamen werken. Ook sociaal-economisch hebben de Marokkanen een andete herkomst. (Onderontwikkeld platteland). Je vergelijkt appels met peren.

  De bron van discriminatie is niet wangedrag van bepaalde groepen, of “de Marokkaanse cultuur”. Je draait oorzaak en gevolg om. Wangedrag moet zeker altijd worden aangepakt, maar het is in dit geval duidelijk een gevolg van het zich buitengesloten voelen, geen of weinig kansen krijgen, enz. Natuurlijk is hier ook sprake van een vicieuze cirkel.

  Citaten uit de Volkskrant: “Iets meer dan de helft van de Marokkanen en bijna de helft van de Turken zegt er het afgelopen jaar een keer of vaker mee te zijn geconfronteerd. Ook Surinamers (40 procent) en Antillianen (37 procent) hebben er veel mee te maken. Ongeveer 2 procent van de autochtonen zegt op een discriminerende manier te zijn bejegend door allochtonen…….
  Ongeveer driekwart van de slachtoffers van rassendiscriminatie heeft daarover nooit aangeklopt bij een instantie, zoals een meldpunt discriminatie, of de politie. Gemiddeld minder dan 10 procent heeft wel alle incidenten gemeld. De meeste mensen melden discriminatie niet, omdat ze denken dat dat toch niet helpt. Ook willen velen er gewoon geen aandacht aan besteden.

  Rassendiscriminatie is volgens de onderzoekers een zeer vernederende ervaring die ertoe kan leiden dat iemand zich isoleert van de samenleving. Dat kan weer leiden tot ‘versterkte segregatie tussen bevolkingsgroepen met alle sociale en politieke risico’s van dien’.”

  Laat deze verschijnselen, en zeker ook de omvang ervan, nou eens tot je doordringen, Paul. En jij wil beweren dat deze discriminatie niets van doen heeft met de toegenomen afwijzende houding van met name jonge Marokkanen? Jij begint bij een “eindproduct”, in plaats van de wortels te onderzoeken, en vandaar uit verder te werken. Hoe blind kan je zijn!

  Reactie door Olav Meijer — woensdag 14 juni 2006 @ 16.22 uur

 53. Ik zal niet zeggen dat het nooit voorkomt!
  ik wilde aleen maar duidelijk maken dat als je er dagelijks mee te maken hebt.
  Het toch wel wat met je moet doen.

  Reactie door daver — woensdag 14 juni 2006 @ 16.22 uur

 54. Yep, echt schandalig dat ze de westerse waarden en democratie afwijzen:

  Haditha, Ishaqi, Abu Ghraib, Guantanamo Bay, Patriot Act 1 en 2, Europese data-retentie, media-manipulatie, een mogelijke nucleaire aanval tegen Iran, het systematisch kapotmaken, leegzuigen en corrumperen van ontwikkelingslanden, en meer van die democratische ontwikkelingen.

  Zo staat de meningsvrijheid op internet onder druk, neemt in Nederland het racisme toe, maken sommige politiekorpsen flink naam als het gaat om “police brutality” (oranjefeest Pijnacker, Koninginnenach Den Haag, De Grent in Noordwijk), kun je overal ter wereld zomaar opgepakt worden en zonder proces vastgehouden en gemarteld worden, en is in de VS zelf protesteren een hachelijke zaak geworden, zoals een vrouw in Ohio onlangs mocht ervaren.
  Ze kreeg 60 dagen cel omdat ze anti-bushposters had opgehangen.

  Tja wie wil er nou NIET zo’n democratie, sponsored by Diebold (“onze stemmachines garanderen uw verkiezingswinst”)?

  Let wel, ik praat niks goed, en vind absoluut dat die 40% Marokkaanse jongeren een hoop te leren hebben, maar laten we, wat de uitvoering van de democratie betreft, vooral niet arrogant gaan doen als westerlingen.

  Reactie door Johnito — woensdag 14 juni 2006 @ 16.25 uur

 55. Paul, je zegt :” Het is helemaal niet zo dat “wij Nederlanders” de hele groep discrimineren.
  Helaas is dit wel zo. Sowieso een ieder die vrijwillig De Telegraaf leest. Was je geen racist, dan word je het wel door de krant van slapend Nederland.
  Er wordt veel meer gediscrimineerd dan onderzoeken uitwijzen, dit komt door de methode van onderzoek. De meesten durven het gewoon nog steeds niet toe te geven. Er bestaat een fysiologische onderzoeksmethode waarmee dit wel kan aangetoond worden.

  Reactie door kaatje — woensdag 14 juni 2006 @ 16.30 uur

 56. Nee, Olav, alle Aziaten doen het beter dan Marokkanen. Of het gaat om Chinezen of Fillipijnen of Vietnamezen, geen van allen leveren ze ook maar een fractie van de problemen op die Marokkanen wél opleveren. Dat is nu eenmaal zo.

  Reactie door Henk — woensdag 14 juni 2006 @ 16.31 uur

 57. Johnito, Diebold? Wordt er gerommeld met de stemmachines?

  Reactie door kaatje — woensdag 14 juni 2006 @ 16.32 uur

 58. 51. Chinezen zijn erg slecht geintegreerd. Wij denken wel dat het goedgaat, omdat ze geen overlast op straat creeren, maar oudere chinezen zijn vaak nog steeds onze taal niet machtig en Chinezen zijn zwaar oververtegenwoordigt in de georganiseerde misdaad. Steek dus maar niet de lans voor deze bevolkingsgroep, het beeld is volstrekt vertekend.

  Reactie door kaatje — woensdag 14 juni 2006 @ 16.34 uur

 59. Zoals gisteren bij het Amsterdamse de
  Mirandabad: eerst het ambulancepersoneel
  wegslaan en schoppen. Vervolgens klagen
  dat de ambulance zomaar weer wegreed
  “omdat het slachtoffer een allochtoon
  betrof”, “de hulpverleners zijn ‘dus’
  rascistisch”.

  Mischien eerst leren nadenken?
  (dat geld overigens ook voor veel
  ‘autochtone’ Nederlanders die wel
  degelijk aan de uiterst rechtse kant
  (zitten)

  Ongeveer hetzelfde is overigens vorig
  jaar in het Amsterdamse Bos en Lommer
  gebeurd bij een tragisch ongeval met
  een babietje.
  Nadenken en zelf leren handelen zal ik
  zo zeggen. De Nederlandse en andere
  westerse overheden zijn zeker niet
  eenduidig Rascistisch!

  Wie dit bewust propageerd om hun Sharia
  te verdedigen is net zo conservatief en
  feitenlijk rascistisch bezig als uiterst
  rechtse westerlingen.

  Reactie door peter van der klein — woensdag 14 juni 2006 @ 16.36 uur

 60. Een beetje oerhollands nuchter denken zou wel van pas komen. Al die beschuldigingen als “diskriminatie”, “racist” etc is niemand bij gebaat.

  Ik woon in de VS. Ik ben blank. Ik ga rij dagelijks door de ‘east side’ van de stad, de not so good part of town. Vnl. zwarte bevolking, hogere crime rate. Toch voel ik mij niet echt onveilig.
  Het onveilig voelen gaat veel verder dan alleen iemand zijn huidskleur.

  Als ik een groepje zwarte jonge punks met hun kapjes op hun hoofd en boomboxes over straat zie ‘swaggering’ dan ben ik zeker op alert.
  Als ik een groepje witte punks met hun broeken half op de heupen, neusringen in en met snerende blikken zie, dan ben ik zeker op alert.
  Als een zwarte man in business suit mij op de sidewalk tegemoet komt dan geef ik dat geen second thought.
  De realiteit is dat het vaak het hele pakketje is; en vooral groepen jongeren, hangjongeren, worden door vele mensen (ws niet onterecht) als meer bedreigend ervaren.

  Zelfs African American politicus Jesse Jackson heeft ooit eens famously gezegd;
  “When I hear footsteps behind me at night, and turn and see it’s white people, I’m relieved.”

  A white person had dat natuurlijk nooit kunnen zeggen zonder voor racist uitgemaakt te worden……..

  Reactie door josie — woensdag 14 juni 2006 @ 16.40 uur

 61. Indien men niet eens is met onze normen en waarden dan mooi terugsturen naar het Riffgebergte.

  Reactie door Ahap — woensdag 14 juni 2006 @ 16.40 uur

 62. @Olav(48):

  Ik wil best begrijp dat discriminatie een groot probleem is en het gedrag van allochtone jongeren beinvloedt. Maar cultuurverschillen spelen ook een grote rol en dat lijk jij niet te zien ik zie discriminatie dan blijkbaar weer niet. Nou Olav, dan zijn wij allebei een beetje blind. :-)

  Maar wat meer begrip voor de slachtoffers van criminaliteit en overlast gepleegd door allochtone jongeren zou geen kwaad kunnen. Begrip voor beide kanten, wat is daar verkeerd aan?

  Ik behandel iedereen gelijk, discrimineer niet, of wat dan ook. Wel ben ik een keer door drie allochtone jongeren beroofd. Als je zelf zoiets nog nooit hebt meegemaakt, kan ik je vertellen dat zoiets een behoorlijk heftige ervaring is. Gelukkig ben ik daar goed over heen gekomen en ik ben er ook geen racist van geworden. Maar sommige mensen kunnen minder goed met zo’n ervaring omgaan en als ze dan ook nog eens drie keer het slachtoffer zijn geweest…begrijp je wat ik bedoel? Of als je in een buurt woont waar je elke dag weer last hebt van allochtone jongeren die je dochter lastig vallen of aan je auto zitten, tsja, dan wordt de toon wat onvriendelijker. Kun je dat inzien?

  Reactie door Paul — woensdag 14 juni 2006 @ 16.41 uur

 63. Citaat:
  “Maar is het niet zo dat Marokkaanse jongeren door hun wangedrag een slechte reputatie hebben opgebouwd?”
  http://www.at5.nl/index.asp?newsid=18331

  Blind en geleidehond: dan geen taxi
  12-6-2006 Taxichauffeurs op het Centraal Station weigeren blinden en slechtzienden met een blindengeleidehond mee te nemen.
  Maikel Bader wilde zondag met zijn hond in een taxi stappen maar de islamitische chauffeur weigerde hem de toegang. Volgens Bader was dat vanwege zijn hond, een dier dat veel Marokkanen als onrein zouden beschouwen.
  De 19-jarige slechtziende liet het er niet bij zitten. Toch moest de politie eraan te pas komen om een taxichauffeur zover te krijgen dat hij de jongen en de hond wilde vervoeren. AT5 Nieuws probeerde maandag vergeefs een reactie van een taxichauffeur los te krijgen.

  Citaat:
  “Ik geef even een voorbeeldje. Marokkaanse jongens die zwembaden onveilig maken. Komt dat omdat ze zo gediscrimineerd worden, of ligt het toch aan de Marokkaanse machocultuur en de manier waarop de islam met seksualiteit omgaat?”

  Nederland
  http://www.elsevier.nl/nieuws/nederland/nieuwsbericht/asp/artnr/102371/index.html

  Zweden:
  http://www.dailymotion.com/phatt/video/112089

  De vrouwvriendelijkheid
  Politie-agente krijgt klap
  Een politie-agente is zondag in Zandvoort in het gezicht geslagen door een Marokkaanse Amsterdammer. De jongen behoorde tot een groep jongeren die ervan wordt verdacht kort daarvoor een 18-jarige man van zijn portemonnee te hebben beroofd. De verdachte Marokkaan hield niet van vrouwen die hem de les lezen, en besloot daarom de vrouw een oorvijg te geven.
  http://www.nieuwnieuws.nl/archives/2006/06/politieagente_krijgt_klap.html

  10 Dit klopt volledig:
  - Jonge Marokkanen zijn tegen vrijheid van meningsuiting
  - Jonge Marokkanen zijn bereid zijn geweld te gebruiken
  - Jonge Marokkanen maken zwembaden onveilig
  - De Marokkaanse cultuur is een machocultuur
  - De Islam gaat fout met seksualiteit om
  - (alle) Marokkanen maken zwembaden onveilig (en Chinezen niet)
  - Marokkaanse jongens vallen meisjes lastig

  22 niet waar

  De vrouwen hier en Sonja en Kaatje in het bijzonder moeten eens gaan lezen.
  http://www.femistyle.be/nl/portretten/nahed_selim.shtml

  Hoe Turkse vrouwenorganisaties strijden tegen huiselijk geweld en eerwraak
  http://www.frederike.nl/cgi-bin/scripts/db.cgi?&ID=344&ww=1&view_records=1

  Olav’s retorische werkwijze:
  Ook Surinamers (40 procent) en Antillianen (37 procent) hebben er veel mee te maken.

  Bevolkingssamenstelling
  Suriname:
  Hindoestanen, Creolen, Bosnegers, Javanen, Chinezen, Indianen, Blanken

  Zelfde kan gezegd worden van de Antillen.

  Problemengroep in Rotterdam: Antillianen, Olav. Vraag de gegevens op de de politie en bezoek de gevangenissen. Nederlanders, autochtonen, scoren bedroevend slecht.

  Reactie door Jacintha — woensdag 14 juni 2006 @ 16.42 uur

 64. A Johnito #51;
  Lees dit artikel eens. Wat jij doet is relativism.

  “The insurgents’ first advantage is that not only are they cruel, they are absolutely cruel. The defining feature of their violence is not merely that they murder, but that they torture those they are about to kill. Shiite militias use drills to bore holds into their victims’ heads. Sunni insurgents saw off fingers and toes. Jihadists partially behead their victims then stomp on their torsos to create gushes of blood before finishing the job. Videos of such acts are posted on the Internet or sold in the markets of towns like Haditha.”

  http://www.realclearpolitics.com/articles/2006/06/foolish_western_selfflagellati.html

  Reactie door josie — woensdag 14 juni 2006 @ 16.44 uur

 65. Onze normen en waarden?
  Hebben wij nog wel normen en waarden?????

  Reactie door daver — woensdag 14 juni 2006 @ 16.44 uur

 66. Beste Sonja waarom ga je niet gezellig in een Rotterdamse of Amsterdamse achterbuurt wonen waar het gros van Marokaanse afkomst is. Dan ga je ‘s avonds vrolijk in een minirokje hand in hand met een andere Nederlandse vrouw over straat lopen. Doe dit enkele weken achter elkaar (mits je dan nog uit 1 stuk bestaat) en kom dan hier weer terug om je bevindingen te posten. Dom wicht.

  Reactie door Ahap — woensdag 14 juni 2006 @ 16.45 uur

 67. #61 Ahap;

  Nee Ahap, zo werkt dat niet meer. We praten hier ws over veel allochtonen die gewoon Nederlanders zijn. Hoe graag je ook zou willen, deporteren is onmogelijk.
  Het radikalisme moet worden tegengegaan en een veel sterker intergratie beleid moet worden gestimuleerd via scholing, sterke, geintergreerde arbeidsmarkt, bijstand alleen als vangnet en niet om die ‘lastige allochtonen’ maar in wijken met een uitkering weg te zetten.

  Reactie door josie — woensdag 14 juni 2006 @ 16.48 uur

 68. Oh,ja; en daarnaast ook een sterk rechtbeleid dat crimineel gedrag als verkrachting, stelen, intimidatie etc etc hard aanpakt en niet verexcuseerd als een gevolg van diskriminatie

  Reactie door josie — woensdag 14 juni 2006 @ 16.50 uur

 69. 61/AHAP

  Tsja…je komt vast op Geenstijl.nl “riff gebergte” waar men iedere keer als het om allochtonen gaat als een strontvlieg rondcirkelt boven het logje. Om maar flink leeg te lopen over allochtonen en ondertussen roepen, neehoor wij haten geen allochtonen. Is het je weleens opgevallen dat de meeste reacties op geenstijl.nl logjes altijd komen als het over allochtonen gaat? Er is een kliek in Nederland die surfen er gewoon op…ben je dan verknipt of niet…

  Reactie door Ondernemer — woensdag 14 juni 2006 @ 16.51 uur

 70. En laat vandaag in NRC Handelsblad juist ook een artikel staan over een onderzoek van de UvA in opdracht van de Tweede Kamer. Hieruit komt een veel evenwichtiger beeld naar voren. Citaten:
  “Een deel van de Marokkaanse jongeren in Nederland verkeert in een ‘vertrouwenscrisis’. Zij hebben geen vertrouwen in de politiek en kampen met een generatiekloof.
  Tegelijkertijd zijn Marokkaanse jongeren, meer dan bijvoorbeeld Turkse, juist sterk georiënteerd op de Nederlandse samenleving. Erkenning is daardoor voor hen cruciaal……
  Veel jonge moslims zoeken volgens de onderzoekers aansluiting bij de Nederlandse samenleving, maar voelen zich achtergesteld door het negatieve klimaat over de islam. Dat geldt niet alleen voor radicale, maar ook voor democratisch ingestelde jongeren.
  Hoe omvangrijk de groep jonge moslims met radicale denkbeelden is, is volgens de onderzoekers lastig te zeggen. Het rapport vermeldt dat radicale moslims die geweld propageren in toenemende mate blootstaan aan kritiek van geloofsgenoten. Daar staat tegenover dat ook veel gematigde moslims van de tweede generatie zich in Nederland achtergesteld voelen en menen dat er veel te negatief wordt gedacht over de islam…..
  Buijs (een van de onderzoekers, OM) pleit voor het versneld terugdringen van de sociaal-economische achterstanden van moslims. De nadruk op het opgeven van hun eigenheid leidt volgens de onderzoekers „niet tot meer betrokkenheid bij het democratische systeem, maar maakt [hen] wel vatbaarder voor radicalisering”. Politici zouden daarom moeten stoppen met vormen van „symboolpolitiek”. Het rapport pleit ook voor een „flexibeler” omgang met secularisme in Nederland, om moslims meer ruimte te geven…..
  Het onderzoek is gedaan in opdracht van de Tweede Kamer naar aanleiding van de moord op de cineast en columnist Theo van Gogh in november 2004.”

  Reactie door Olav Meijer — woensdag 14 juni 2006 @ 16.53 uur

 71. @Kaatje 57: google voor de grap maar eens op “diebold vote fraud”

  er zijn in ieder geval genoeg gerede twijfels

  Reactie door Johnito — woensdag 14 juni 2006 @ 16.55 uur

 72. @43 Sorry Hans – akkoord. Gingen even heel erg langs elkaar heen. Ik meer langs jou heen eigenlijk. Nja, opgelost.

  @50 Paul: “De minderheid heeft de groep een slechte naam bezorgd, dat is het probleem”
  Zie je wel dat jij niet genuanceerd kunt kijken. Het is weer de schuld van hullie.
  “Nog te vaak worden de raddraaiers de hand boven het hoofd gehouden en dat moet veranderen.”
  Hoe vaak is dat, “te vaak”?
  Ik woon zelf in zo’n wijk, maar heb nooit last van de allochtone hangjongeren. Misschien omdat hen net zo bejegen als een ander? Of dat ik geen auto heb, tja, dat kan natuurlijk ook nog. Een dochter heb ik wel. Die is eens gegrepen door een niet-moslim. En toch haat ik niet-moslims niet. Hoe is het mogelijk, hè Paul.

  @52 Forget it Olav, daar wil echt niets doordringen. Staat namelijk een hele grote hoge betonnen muur voor. ;)

  Reactie door Sonja — woensdag 14 juni 2006 @ 17.01 uur

 73. @ Henk (56):

  Dat doet niets af aan het appels met peren vergelijken. De Marokkaanse migranten hebben nu eenmaal een specifieke achtergrond en geschiedenis, die je niet lukraak met andere kan vergelijken. Dat moet je serieus onderzoeken, je moet goed analyseren, en pas daarna met conclusies en voorstellen komen die hout snijden voor de toekomst. Al die oppervlakkige gelijkstellingen en het gevolgen voorstellen als oorzaken leiden nergens toe.

  Reactie door Olav Meijer — woensdag 14 juni 2006 @ 17.03 uur

 74. @70 Olav: ik begin een identiteitscrisis te krijgen: volgens mij ben ik een Marokkaanse jongere!

  Reactie door Sonja — woensdag 14 juni 2006 @ 17.05 uur

 75. Een opmerking van AHAP n.a.v. een naïeve uitspraak van Sonja en AHAP is een strontvlieg. En dan te bedenken dat men zei ethische waarden en respect te hanteren.
  Hou de discussie dus zuiver, zou ik zeggen.

  Reactie door Jacintha — woensdag 14 juni 2006 @ 17.10 uur

 76. @ Jacintha (63):

  Citaat:
  “Olav’s retorische werkwijze:
  Ook Surinamers (40 procent) en Antillianen (37 procent) hebben er veel mee te maken.”

  Ha,ha, die Jacintha! Dat is een citaat uit het desbetreffende artikel in de volkskrant! (Zie nr. 52).
  Ik zal je eens een goede raad geven: eerst goed lezen, dán eens echt gaan nadenken, en dán pas reageren! :)

  Reactie door Olav Meijer — woensdag 14 juni 2006 @ 17.13 uur

 77. @ Josie 64: On the death of Zarqawi who murdered his son, Nick’s father, Michael, now a Green Party candidate for congress in Delaware, said:

  “Zarqawi felt my son’s breath on his hand as he held the knife against his throat. Zarqawi had to look in his eyes as he did it. George Bush sits there glassy-eyed in his office with pieces of paper and condemns people to death. That to me is a real terrorist.”

  Wel, als er IEMAND recht van spreken heeft, dan lijkt mij het Michael Berg (vader van de bruut vermoorde Nick Berg-J.) wel…

  Wat is je punt?

  Reactie door Johnito — woensdag 14 juni 2006 @ 17.15 uur

 78. @75 en dat zeg jij Jacintha na je bijdrage @63?? Zo’n bijdrage waar losse incidenten aan elkaar worden geregen om te bewijzen dat de gehele groep ‘fout’ is.
  Klasse Jacintha… zéér zuiver gediscussieerd.

  Reactie door Marc B — woensdag 14 juni 2006 @ 17.17 uur

 79. JACINTHA, SODEMIETER ALSJEBLIEFT OP NAAR JE BRUINHEMDEN EN TIK MIJN NAAM NIET NOGMAALS IN.IK WIL NIET MET JOU IN DISCUSSIE, DAT HEB IK JE NU AL 20 KEER GEMELD. LUL DUS LEKKER EEN EIND WEG, MAAR RICHT JE NIET TOT MIJ!

  Reactie door kaatje — woensdag 14 juni 2006 @ 17.17 uur

 80. @78 Lieve Kaatje, niet heel slim, zo zal ze alleen maar meer zin krijgen jou aan te spreken. Gewoon laten gaan… ik weet dat het heet is buiten.. maar toch.. cool baby :)

  Reactie door Marc B — woensdag 14 juni 2006 @ 17.20 uur

 81. @78

  Geen kwaad woord gezegd, slechts Kaatje gecorrigeerd en Sonja, wegens de wijze waarop enkeln te woord gestaan werden en WO-II wordt er weer bijgehaald.Denk je niet kaatje dat jouw uitlatingen veel over jouw zeggen en niets over mij?

  Reactie door Jacintha — woensdag 14 juni 2006 @ 17.24 uur

 82. Beste Jan, dat mens denkt mij te corrigeren! Ik stop er nu echt mee. Mensen veel geluk allemaal, items waar deze dame verschijnt, worden door mij niet meer gevolgd.

  Reactie door kaatje — woensdag 14 juni 2006 @ 17.26 uur

 83. @77

  Mijn zogenaamde feiten is alledaags geweld jegens autochtonen, Marc. Zelfs de NOS maakte er melding van. Geen symptomen dus, maar dagelijkse praktijk, ingegeven door een foute ideologie.

  Reactie door Jacintha — woensdag 14 juni 2006 @ 17.28 uur

 84. 31, punt 1 en 2. Verkrampte manier van dispuut zoeken. Ga ik niet op in.

  Reactie door Emiel — woensdag 14 juni 2006 @ 17.28 uur

 85. @31
  Citaat: @6 Paul. Hoe verklaar jij het feit dat dronken (zulle waarschijnlijk geen moslims zijn geweest) autochtonen hulpdiensten aanvallen? (zie ander topic)Gaan we nu onszelf discrimeneren?

  Dit daders waren Marokkanen. Was uitvoerig op de tv, ook de afkomst van de personen.

  Reactie door Jacintha — woensdag 14 juni 2006 @ 17.37 uur

 86. Ach, die hele slachtoffercultus rondom Marokkanen, daar word ik langzamerhand ziek van. Een ambulance vernielen, hulpverleners slaan, dan ben je niet goed bij je hoofd.
  Het had mij niets uitgemaakt als de ambulance bij het wegrijden nog eens over dat groepje jongeren was heengereden.

  Reactie door Henk — woensdag 14 juni 2006 @ 17.41 uur

 87. @ Paul (62):

  Natuurlijk bestaan heel veel cultuurverschillen. Om te beginnen tussen diverse groepen “autochtonen”. Migranten die van elders komen brengen ook hun eigen cultuur mee. In een feitelijk multi-culturele samenleving als Nederland is het daarom van belang om tot wederzijdse kennis, begrip en aanvaarding te komen. Een islamitische achtergrond brengt als zodanig geen anti-democratische houding of criminaliteit met zich mee. (Een van die bekende hardnekkige sprookjes). Criminaliteit ontstaat uit een complex van oorzaken, bij zowel “autochtonen” als “allochtonen”, en een negatieve reactie van jonge moslims ten opzichte van de huidige maatschappelijke situatie in Nederland is heel goed voorstelbaar en verklaarbaar. Dat betekent niet, dat we het hierbij moeten laten, maar dat we eraan moeten werken om deze jongeren meer perspectief en kansen te geven, zodat zij volwaardig kunnen meedraaien in de samenleving, en als het kan vooral ook met een kritische instelling.
  Dus, Paul, ik erken wel degelijk de culturele diversiteit en vind ook dat daarmee iets moet gebeuren: ik wil niet blijven stilstaan bij een paar oppervlakkige waarnemingen en duidingen daarvan, maar bijdragen aan een meer solidaire samenleving, waarin ieder, ongeacht huidskleur, geloof, enz., gelijkelijk kan deelnemen. En als iemand door een “allochtoon” wordt beroofd (de kans daartoe bestaat natuurlijk), en als een keer je dochter door een “allochtoon” wordt lastig gevallen of een “allochtoon” aan je auto zit (de kans daartoe bestaat natuurlijk; by the way: waarom noem je dit in één adem?), dan…..is en blijft racisme de aller-, aller-, allerdomste reactie!

  @ Sonja (72):

  Bij sommigen blijf ik het proberen, Sonja, en het gaat natuurlijk niet alleen om die ene persoon.

  En (74):

  Dat is goed, Sonja. Ik zou wel willen dat meer mensen hier dat inlevingsvermogen hadden.

  Reactie door Olav Meijer — woensdag 14 juni 2006 @ 17.42 uur

 88. @ Henk (86):

  Citaat: “Ach, die hele slachtoffercultus rondom Marokkanen, daar word ik langzamerhand ziek van…..
  Het had mij niets uitgemaakt als de ambulance bij het wegrijden nog eens over dat groepje jongeren was heengereden.”

  Juist, hier verraadt zich even de echte, weerzinwekkende Henk. Even je vernisje vergeten, Henk?

  Reactie door Olav Meijer — woensdag 14 juni 2006 @ 17.56 uur

 89. @ Kaatje (82):

  Kom op, Kaatje! Je laat je toch niet wegjagen? Je kunt dat ongeleid projectiel toch ook gewoon negeren, zoals Marc B. suggereert (nr. 80. Dat is wel moeilijk, geef ik toe :)).

  Reactie door Olav Meijer — woensdag 14 juni 2006 @ 18.02 uur

 90. Weet je wat weerzinwekkend is Olav ? Die jongeren die hulpverleners lastig vallen.
  Maar een scherpe blik heb je nooit gehad, Olav, dus zul je ook hier vast wel een verklaring voor hebben. Laat eens raden. Discriminatie ? En dan ga je ambulances vernielen en personeel belagen ?
  Het spijt me, ik vind het over het algemeen vreselijk volk, de goeden niet te na gesproken, maar die worden door de slechtwillenden ook door het slijk getrokken.

  Reactie door Henk — woensdag 14 juni 2006 @ 18.09 uur

 91. @84 Dat dacht ik al Emiel… lol. Je houdt er meer van om op een relaxte manier het dispuut te zoeken. Zoiets zeker: “Dat zijn jouw woorden Marc, niet de mijne, en ik heb ondertussen door dat jij een mol/trol bent die zich slijmspoortrekkend een weg wil wil banen naar goodwill onder Sp-mensen. Jouw commentaar is het shit der pissenbedden” ???????

  @83 Je leest wéér niet. Er staat nergens ‘zogenaamde’. Verder zeg ik alleen dat jij met je feitjes een hele groep stigmatiseerd. Bovendien worden ‘zij’ ook iedere dag gediscrimineerd, alleen komt dat niet zo vaak op het journaal. Maar dat is natuurlijk een ‘goede’ ideologie!! Je hebt nog steeds het verschil tussen een ideologie en een godsdienst niet begrepen he? Het werd nog wel zo goed uitgelegd van de week hier ergens…
  Wakker worden Jacintha.

  Reactie door Marc B — woensdag 14 juni 2006 @ 18.13 uur

 92. Ik ben het een tijd terug eens gaan uitzoeken wie die mensen nu waren die steeds zo zeuren op allochtonen. En wat blijkt, ze zijn 9 van 10 x gewoon jaloers, afgunstig of hadden al een ziekelijke nare houding tegen andere mensen. Allochtonen moeten zich ook niets van dit slag mensen aantrekken omdat ze sociaal gehandicapt zijn. Ze weten niet hoe het voelt omdat er iets niet ontwikkeld is.

  Reactie door Ondernemer — woensdag 14 juni 2006 @ 19.21 uur

 93. @91

  Ik wed dat een blinde met hond die om een taxi vraagt nog nooit een islamiet heeft gediscrimineerd. Dat stadswachten geen hand willen uitsteken begrijp ik zeer goed (waarom vul je zelf maar in, als je bekend bent met Amsterdam), dat de politie erbij moet komen is ronduit schandalig. Dus je opmerking ‘zij worden iedere dag gediscrimineerd’ en dus moet een blinde er maar eens aan geloven raakt kant noch wal.
  Inderdaad, ik, en iedereen heeft kunnen zien wat gebeurde; en dit was niet in scene gezet.

  Reactie door Jacintha — woensdag 14 juni 2006 @ 19.31 uur

 94. De echte racist

  Ik zie het al lang niet meer. Toen ik het nog zag was het meer nieuwsgierigheid.
  Gaat het over ras?

  Ik moet nu bewust gaan nadenken over de kleuren wit, geel, bruin en zwart.
  Ik vergeet nog een kleur; Rood.
  En groen? Oh nee, dat is geen ras maar een overtuiging of gebrek aan ervaring wat misschien wel hetzelfde is.
  Wie denkt er nog zo iets bij Ruud Gullit, Frank Rijkaard, Dennis Bergkamp, Gianni van Bronchorst, Edgar Davids, Jaap Stam etc. om het maar eens alleen bij voetbal te houden waarbij ik waarschijnlijk een aantal racistische kleuren vergeet omdat ze er voor mij helemaal niet toe doen.
  Of Umberto Tan die ik slechts alleen benijdt om zijn kledingkeuze. Of Rayman die voor mij nooit te laat komt, uit een andere categorie gewone Nederlanders.

  De echte racist is degene die steeds vanuit een zieke geest zoekt naar racisme en dus hier nog wel steeds oog voor heeft.

  In dat licht mag je de stukjes van bijvoorbeeld een “Sonja” nog een keer overlezen maar zij is zeker niet de enige hier.

  Het gaat over andere zaken!

  Reactie door Don.Q — woensdag 14 juni 2006 @ 19.33 uur

 95. ‘Ach, de tokkies zijn even erg als…’

  Prachtig argument. Men beseft zich toch hoop ik dat dit het punt van uw tegenstander alleen aanscherpt? Dat u degene bent die de vergelijking trekt tussen het uitschot van een bepaalde groep en een andere groep als geheel?

  Reactie door Jan — woensdag 14 juni 2006 @ 19.40 uur

 96. @86 Henk

  Pleit jij ervoor dat wanneer het om het ‘afstraffen’ van Marokkanen gaat om dan artikel 41 van het Wetboek van strafrecht waarin noodweer en noodweerexces omschreven staat deze maar niet van toepassing te laten zijn?
  M.a.w. als het om Allochtonen gaat dan is alles geoorloofd?

  Reactie door Wattenstaafie — woensdag 14 juni 2006 @ 19.41 uur

 97. Nogal wat trieste reacties op dit onderwerp, teneur van een flink aantal reacties:

  Racisme is voorbehouden aan autochtonen!

  Bitter hè, zo’n koekje van eigen deeg.

  Reactie door hanri — woensdag 14 juni 2006 @ 19.55 uur

 98. @94 Don Q

  Suggereer je soms kromredenerend dat wanneer iemand ageert tegen racisme dit feitelijk impliceert dat deze persoon zelf racist is?
  Als dit is wat je bedoeld ben je niet goed wijs.

  Reactie door Wattenstaafie — woensdag 14 juni 2006 @ 19.58 uur

 99. @92 Helemaal correct Ondernemer, echter, het is wel heel makkelijk te stellen dat “zij zich niks van dit slag mensen moeten aantrekken”.

  @93 Reageer nou eens 1 keer inhoudelijk Jacintha… “Dus je opmerking ‘zij worden iedere dag gediscrimineerd’ en dus moet een blinde er maar eens aan geloven raakt kant noch wal”

  Waar uit mijn bijdrage blijkt ‘en dus moet een blinde er maar eens aan geloven’ Jacintha?

  Je schijnt maar niet te willen begrijpen dat je continu allerlei conclusies trekt die helemaal niet getrokken kunnen worden, niet als gevolg van wat er geschreven is. Dús lees je blijkbaar niet goed, wat je ook al een keer of 10 verweten is.. hoe zou dat nou komen?
  Je conclusie raakt inderdaad kant nog wal.

  En je opmerking dat je wilt wedden etc… wat wordt de inzet van de weddenschap Jacintha? Ik heb bij een ander topic al eens wat geopperd… ;)

  Reactie door Marc B — woensdag 14 juni 2006 @ 20.08 uur

 100. Ik zou iets willen zeggen, maar het onderwerp is te moeilijk voor woorden. Wij hebben tegenwoordig met zoveel culturen te maken dat je langzamerhand kunt zeggen laat de echte tolerante nederlander opstaan. Zo te lezen komen wij spijkers te kort om de vreemdeling aan de schandpaal te nagelen. De geschiedenis heeft geleerd dat één vreemdeling geen probleem is, maar vele kunnen de verhoudingen verstoren, kijk naar de pogroms. Als je schuldigen zoekt, kijk dan in de richting van hen die ze de weg wees naar het paradijs der Nederlanden, waar het echt geen paradijs meer is.
  Ook het vierde gebod geeft geen oplossing meer: Gij zult uw naaste beminnen gelijk u zelven; ook den vreemdeling, die in uw land woont, zult gij liefhebben gelijk u zelven. Het worden te veel die geen bestaans mogelijkheid hebben en dan komen de problemen vanzelf en misschien onbedoeld.

  Reactie door Sunny Boy — woensdag 14 juni 2006 @ 20.12 uur

 101. Weet je nog, Marc: ‘woordspelletjes’. Gewoon niet doen.

  Reactie door Jacintha — woensdag 14 juni 2006 @ 20.16 uur

 102. Dat van die hond intrigeert mij. Wie wordt er hier gediscrimineerd? De hond? Lijkt mij niet want de taxi chauffeur laat geen enkele hond toe, maakt geen onderscheid tussen Deense dog of Chow chow. Discrimineert dus niet op hondenniveau. De blinde? Lijkt mij ook niet want van een blinde allochtoon was naar alle waarschijnlijkheid de hond ook geen plaatsje in de auto gegund. De hond tenslotte in vergelijking met een kat, een kanariepiet of een mens (even aannemende dat alle drie deze categorien vervoer was geboden) Nee, ook niet want een der basisregels van discriminatie is dat ongelijke gevallen ongelijk behandeld mogen worden. Een hond is nu eenmaal geen kat.
  Kortom, kan Jacintha (of iemand anders natuurlijk) mij dat eens uitleggen?

  Reactie door Hans — woensdag 14 juni 2006 @ 20.21 uur

 103. @102

  Ik zal het je uitleggen.
  Jou vraagstelling is denken dat niets met de realiteit van doen heeft.

  Reactie door Wattenstaafie — woensdag 14 juni 2006 @ 20.31 uur

 104. Ja Hans, dat kan ik. Zet je luidsprekers en als je allochtone buren hebt die islamitisch zijn, ga met hen praten en vraag waarom zij geen hond hebben.
  Overigens mag ik welhaast aannemen dat je de affaire bij de moskee in Amsterdam kent. Moskee ligt aan de Amstel. Zaak viel voor een paar jaar nadat zij was geopend. Moslims wilden verhinderen dat buurtbewoners met honden over de stoep zouden lopen omdat het dier onrein is in hun ogen.
  Ik neem dan ook aan dat je vraag bedoeld is om mij het toetsenbord te laten gebruiken. Toch adviseer ik je de koran ter hand te nemen, zodat veel vragen van jouw kant direkt beantwoord worden en niet door mij.

  Dit is een start: tekst en geluid. Voor uitleg en interpretatie googelen naar andere sites.
  De koran: http://www.maghrebonline.nl/koran/nl/

  Reactie door Jacintha — woensdag 14 juni 2006 @ 20.35 uur

 105. 91 Marc B. Ach ja, oud zeer. Sorry,
  deels begonnen als vergissing door nep-pseudo’s van sommigen hier. Wat mij betreft rancune over. Klaar?

  Reactie door Emiel — woensdag 14 juni 2006 @ 20.46 uur

 106. @ 48

  Zou radicalisatie van moslim jongeren niet meerdere orzaken hebben. Verder vind ik dat ik te weinig informatie heb om een oordeel uit te kunnen spreken, welke waarnden en normen worden verworpen, en hoe komen jongeren zover?

  En vergeten jullie niet dat het forum er is om over de inhoud te discuseren, en niet om de medegebruikers persoonlijk aan te vallen. Het gaat bij de sp om mensenlijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit. Wat meer respect voor de mening van een ander zou op zijn plaats zijn.

  Reactie door Carolien — woensdag 14 juni 2006 @ 20.55 uur

 107. @104
  ? Totaal geen antwoord op mijn vraag. Moslims vinden honden onrein. Okay, begrijp ik, komt voort uit hun cultuur. Daarmee is het nog geen discriminatie indien je geen honden in je taxi toelaat!
  Vele taxichauffeurs vinden dat waarschijnlijk niet prettig. In jouw redenering zou de moslim taxi chauffeur evenzeer verplicht zijn varkens te vervoeren (ook onrein).
  Ter geruststelling overigens (of misschien juist niet) ik heb de Koran gelezen en ik vind mensen die de Koran letterlijk nemen net zo eng als degenen die zulks doen met het Oude Testament.
  Ik zie overigens dat je steun krijgt uit onverwachte hoek, Wattenstaafie, een uiterst reeel persoon, heeft jouw kamp gekozen!

  Reactie door Hans — woensdag 14 juni 2006 @ 20.55 uur

 108. carolien, een mening wordt nog altijd afgekaderd door de wet. Je mag gelukkig niet zomaar alles roepen, hoewel een enkeling op dit forum daar de laatste week zo’n beetje volstrekt maling aan heeft.

  Reactie door kaatje — woensdag 14 juni 2006 @ 21.10 uur

 109. “De echte racist is degene die steeds vanuit een zieke geest zoekt naar racisme en dus hier nog wel steeds oog voor heeft.”
  Ik vraag me opeens af of geestelijk gehandicapten ook gewoon mogen stemmen?

  Maar laten we het dan eens naar kleuterniveau trekken, en het op de wijze van Bush gaan benaderen: wanneer je tegen anti-racisme bent, ben je voor racisme. En wanneer je tegen anti-fascisten bent, ben je dus een fascist.

  Reactie door Sonja — woensdag 14 juni 2006 @ 21.10 uur

 110. @108
  Het is niet mijn bedoeling om mensen aan te vallen, ik schrijf alleen wat mij opvalt.

  Reactie door Carolien — woensdag 14 juni 2006 @ 21.30 uur

 111. 2107 Hans

  Eerst even dit Hans, Ik kies geen kamp, ik heb een mening.
  En mocht deze mening in bepaalde gevallen toevallig aansluiten bij die van personen waar ik het over het algemeen mee oneens ben dan getuigt dit volgens mij slechts van objectiviteit.
  Maar nu even mijn voorgaande reactie toelichten:

  ‘Maikel Bader wilde zondag met zijn hond in een taxi stappen maar de islamitische chauffeur weigerde hem de toegang. Volgens Bader was dat vanwege zijn hond, een dier dat veel Marokkanen als onrein zouden beschouwen.
  De 19-jarige slechtziende liet het er niet bij zitten. Toch moest de politie eraan te pas komen om een taxichauffeur zover te krijgen dat hij de jongen en de hond wilde vervoeren. AT5 Nieuws probeerde maandag vergeefs een reactie van een taxichauffeur los te krijgen.’

  Dit heeft niets met discriminatie van de Islamitische chauffeur te maken als je het bericht goed analyseert.
  De Islamitische chauffeur heeft als je het bericht goed leest de blinde passagier geweigerd om zijn hond.
  Toch moest de politie eraan te pas komen om een taxichauffeur zover te krijgen dat hij de jongen en de hond wilde vervoeren.

  Waarschijnlijk, althans dit wordt in het bericht subtiel gesuggereerd, was de chauffeur die de blinde jongen met zijn hond uiteindelijk vervoerde geen Islamiet, hoewel dit niet duidelijk wordt uit het bericht.
  Er staat namelijk ‘een taxichauffeur’.
  Vervolgens staat er ‘AT5 Nieuws probeerde maandag vergeefs een reactie van een taxichauffeur los te krijgen.’.
  Lees goed wat er staat: ‘een taxichauffeur’. Dit behoeft dus niet een bij het incident betrokken chauffeur te zijn en zoals het staat geformuleerd is dit ook niet waarschijnlijk.

  Waar mijn gedachten naar uitgaan is dat er van discriminatie in het geheel geen sprake is geweest, maar wel van stemmingmakerij.
  Ik denk eerder dat de rit wellicht financieel niet interessant was. Ik bedoel hiermee dat het ritje binnen een bepaalde straal van het vertrekpunt was en als zodanig niet veel opleverde voor de chauffeur(s).
  Het is nog niet zo lang geleden dat deze problematiek naar ik meen door Netwerk werd behandeld.
  Daar kon een verslaggeefster met verborgen camera óók geen taxi krijgen voor een kort stadsritje.
  Dus resumerende denk ik dat het beschreven incident niets met discriminatie van doen heeft maar met beleid van de taxiwereld namelijk winstbejag.

  Reactie door Wattenstaafie — woensdag 14 juni 2006 @ 21.41 uur

 112. Joh, Carolien, daar bedoelde ik jou niet mee :-)

  Reactie door kaatje — woensdag 14 juni 2006 @ 22.00 uur

 113. @ 111 Goed, maar dan kom ik tot de volgende slotsom. Jij concludeert aan de hand van de door jou weergegeven feiten dat er in casu geen sprake was van discriminatie. Ik kom tot de conslusie dat er ook in theorie bij het weigeren van een blindengeleidehond door een islamitsche taxichauffeur geen sprake kan zijn van discriminatie.
  Wat ons verbindt is de conclusie

  Reactie door Hans — woensdag 14 juni 2006 @ 22.09 uur

 114. @ 111 Goed, maar dan kom ik tot de volgende slotsom. Jij concludeert aan de hand van de door jou weergegeven feiten dat er in casu geen sprake was van discriminatie. Ik kom tot de conslusie dat er ook in theorie bij het weigeren van een blindengeleidehond door een islamitsche taxichauffeur geen sprake kan zijn van discriminatie.
  Wat ons verbindt is de conclusie

  Reactie door Hans — woensdag 14 juni 2006 @ 22.09 uur

 115. Ja, ik heb ook problemen met posten opeens?

  Reactie door Sonja — woensdag 14 juni 2006 @ 22.13 uur

 116. @ Hans
  Nou prachtig toch en dit zonder van kamp te switchen! ;)

  Reactie door Wattenstaafie — woensdag 14 juni 2006 @ 22.14 uur

 117. Dat marokaanse jongeren meer opvallen komt dat het eenminderheidsgroep is die procentueel gezien de meeste problemen geven dat heb niets met discriminatie te maken dit woord gebruiken ze vaak zelf als argument om hun gedrag te rechtvaardigen.
  Je mag niets van hun gedrag zeggen of ze gaan nog meer zuigen, degeen die er zelf niet tussen wonen kunnen er nauwlijks over oordelen dat zijn veelal betweters die op afstand een oordeel hebben.

  Reactie door schoenmaker — woensdag 14 juni 2006 @ 22.20 uur

 118. Ik meende vanochtend te horen dat de betreffende onderzoeker vanmorgen in het radio 1 journaal aan gaf dat de betreffende cijfers niet uit zijn onderzoek komen, maar CBS cijfers van 3 jaar geleden zijn.

  Reactie door Wolf — woensdag 14 juni 2006 @ 22.35 uur

 119. Ik ben geen Marokkaan maar ik wijs ook bepaalde westere waarden en normen af !
  Met name de waarden en normen van beschaafd Amerika !
  Met name de waarden en normen van de westerse wapenhandel bijna 900 miljard dollar !
  En ook met name de waarden en normen van George Bush en Tony Blair !
  Leugens en bedrog !
  Ook heb ik moeite met waarden en normen van dit kabinet Balkenende !
  Voor de WAO is geen geld maar voor de Afghanistanmissie geld geen limiet ?
  En dan maar zeiken over waarden en normen BAH !
  Maar de mensen worden geloof ik toch nooit wakker vrees ik !

  Met Droevige Groet !

  Reactie door Peter Grootheest Junior ! — woensdag 14 juni 2006 @ 22.51 uur

 120. taboes.
  zelf “free speech” kan niet tegen,
  europa is
  fascist,feudalist,imperialist,inquisite enz…
  de rest van de wereld ook…
  long way to go..

  Reactie door gaf — woensdag 14 juni 2006 @ 22.53 uur

 121. Geen nood, de redding is nabij!
  http://www.chick.com/reading/tracts/1054/1054_01.asp

  Reactie door Sonja — woensdag 14 juni 2006 @ 22.59 uur

 122. Citaat Marc:”In jouw redenering zou de moslim taxi chauffeur evenzeer verplicht zijn varkens te vervoeren (ook onrein)”.

  Nog even, want ik moet morgen weer werken. Met het antwoord dat je nu hebt gegeven, heb je jezelf voor schut gezet.

  Reactie door Jacintha — woensdag 14 juni 2006 @ 23.27 uur

 123. Ja, en ook ratten en kakkerlakken. O nee, die zijn voor ons weer onrein. Althans, voor mij dan.

  Reactie door Sonja — woensdag 14 juni 2006 @ 23.56 uur

 124. 14 M.Hussaini

  Kip of ei? wat dacht je van arabische satellietzenders?

  Reactie door edwin — donderdag 15 juni 2006 @ 1.23 uur

 125. Zij die de Islam met geweld willen verdedigen, zou de toegang tot de gebedsruimte ontzegd dienen te worden, het lezen v.d. Koran verboden, en het trouwen verhinderd, en moge de grond zich onder hun voeten openen…

  Reactie door Schaapherder — donderdag 15 juni 2006 @ 1.30 uur

 126. 125 – P.S.: godsdienstig geweld eindigt immers in van God verlaten eenzaamheid en ellende, want het is verraad aan de ziel.

  Reactie door Schaapherder — donderdag 15 juni 2006 @ 1.45 uur

 127. @123

  Zie 122 Heeft Sonja geen argumenten dan wordt naar verbaal geweld gegrepen.

  Reactie door Jacintha — donderdag 15 juni 2006 @ 7.16 uur

 128. O sorry, ik bedoelde natuurlijk penguins en koalabeertjes.

  Reactie door Sonja — donderdag 15 juni 2006 @ 8.28 uur

 129. maar het is een vredesmissie hoor,waar we aan het opbouwen zijn!! in Irak…
  http://www.nu.nl/news/754807/10/Aangifte_tegen_Nederlandse_militairen_Irak.html

  Reactie door iew — donderdag 15 juni 2006 @ 9.27 uur

 130. Wat een lading postings over een blinde met een hond!
  Ik heb zelf jaren in Amsterdam gewoond en nam minimaal 1 maal per dag de taxi, ik had ook een hond. Voor het meenemen van een hond moest je gewoon altijd van te voren bellen, lang niet elke taxi chauffeur wil een hond in de auto en terecht. Honden laten haren achter en ze stinken (zeg ik als hondenliefhebster), die blinde had ook gewoon kunnen roepen welke taxichauffeur wel een hond wilde meenemen ipv de politie te bellen, bijzonder kinderachtig.

  Reactie door kaatje — donderdag 15 juni 2006 @ 9.58 uur

 131. @129
  iew, ik ben blij dat jij geen rechter bent

  btw ik kende deze advocate niet, maar ik had al een ernstig vermoeden dat ze bij de Bohler/Koppe hoorde. FF googlen en ja hoor!

  Reactie door Emile — donderdag 15 juni 2006 @ 9.58 uur

 132. @ Olav(87):

  Ik betwijfel in alle eerlijkheid of de islam geen anti-democratische karakteristieken kent want in islamitische landen is altijd al een groot gebrek aan democratie geweest en is de mensenrechtensituatie niet al te best, zeker als het gaat om vrouwen, homo’s en etnische en religieuze minderheden. Ook heeft de islam duidelijk agressieve trekjes, kijk maar naar de cartoonrellen die we een paar maanden geleden hadden en naar alle conflicten wereldwijd waar de islam bij betrokken is. Niks sprookje dus (waarmee ik dus NIET zeg dat alle moslims gewelddadig en antidemocratisch zijn).

  Verder zie ik in jouw bericht weer de bekende dubbele standaard: twee citaten van jou:

  “een negatieve reactie van jonge moslims ten opzichte van de huidige maatschappelijke situatie in Nederland is heel goed voorstelbaar en verklaarbaar.”

  en

  “dan…..is en blijft racisme de aller-, aller-, allerdomste reactie!”

  Het wangedrag van Marokkanen vergoeilijk je, terwijl je de slachtoffers daarvan beschuldigt van domheid. Laat ik duidelijk zijn: racisme is verkeerd. Maar als je in een probleembuurt woont en je leven wordt dag in dag uit vergald door Marokkaanse probleemjongeren, kun je dan niet begrijpen dat er een “negatieve reactie” komt van het slachtoffer? Waarom heb je het over een “negatieve houding” van allochtonen, maar over “racisme” bij autochtonen? En zou je niet kunnen zeggen dat het gedrag van jonge moslims zoals zwembadterreur, cartoonrellen, etc. etc. etc., de aller-, aller-, allerdomste reactie is op de negatieve houding/racisme jegens heb?

  En dat van de “allochtoon” die dit en dat noemt wat ik in een eerdere post noemde, deed ik omdat het nu eenmaal een FEIT is dat in de grote steden veruit de meeste van die misdaden gepleegd wordt door allochtonen. Dat is helaas nu eenmaal zo.

  Met de rest van je reactie ben ik het grotendeels eens. Ik wil ook een samenleving waarin autochtonen en allochtonen beter met elkaar omgaan. Maar van allochtonen mag ook de nodige inzet verwacht worden. En als ze dan op een plein in Amsterdam “Hamas, Hezbollah, Jihad!” en dat soort dingen, dan krijg ik ook weer zoiets van “bekijk het maar”.

  Reactie door Paul — donderdag 15 juni 2006 @ 10.17 uur

 133. Even terugkomen op het taxi-incident. Ook ik werd geweigerd met mijn hond, zo’n 10 jaar geleden. Niet omdat de chauffeur een ander geloof had, hij was een rasechte Amsterdammer. Hij had echter al teveel ellende met honden in zijn auto meegemaakt. Na een poosje kletsen konden we mee. Het lag niet aan de honden, maar aan de baasjes. Zij vonden het gewoon een beest met bv. blubberpoten op de bekleding te laten zitten.

  Reactie door simone — donderdag 15 juni 2006 @ 10.45 uur

 134. @132
  Racisme is verkeerd. Maar…
  En dan komt het.

  Niet alle moslims zijn gewelddadig, maar…
  En dan komt het.

  Ik wil ook een samenleving waarin autochtonen en allochtonen beter met elkaar omgaan. Maar…
  En dan komt het.

  Je bent echt een oerhollandsche racist Paul, van jou nog nooit één positief geluid gehoord over moslims.

  Het is nu eenmaal een FEIT is dat op het platteland veruit de meeste van die misdaden gepleegd wordt door autochtonen. Dat is helaas nu eenmaal zo. Dus?

  CPB 8 april 2006: Criminaliteit in 25 jaar bijna niet gestegen.

  Reactie door Sonja — donderdag 15 juni 2006 @ 11.02 uur

 135. Ik hou ook niet van honden. DUS moet ik wel een moslim zijn. Blablablablabla.

  Reactie door Sonja — donderdag 15 juni 2006 @ 11.03 uur

 136. Paul, ik woon in een wijk waar ik op voorhand werd gewaarschuwd voor ‘alle buitenlanders’ door witte medelanders.
  Vanaf het begin zijn we iedereen gaan groeten. Sommigen kostte het moeite terug gedag te zeggen. Nu gaat het voor ons, qua wonen fantastisch.

  De buurt wordt bewoond door witte medelanders die weinig opleiding hebben, in de WAO zijn beland of op een andere manier deze maatschappij zijn uitgeflikkerd. De bruine medelanders zitten hier, omdat er voor hen geen andere plek is/was.

  De ‘witten’ vragen ons niet op de koffie.
  Hoe zou dat nu komen? De ‘bruinen’ accepteren zelfs onze hond, Riezenschnauzer, en willen graag contact.

  Wie discrimineert nu wie?

  Reactie door simone — donderdag 15 juni 2006 @ 11.11 uur

 137. Ga vooral zo door Sonja!

  Reactie door simone — donderdag 15 juni 2006 @ 11.13 uur

 138. @131
  je begrijpt het niet helemaal geloof ik…
  het doet er niet toe wie die advocaat is en wat er nu wel of niet waar is van dat bericht.
  je kan er in ieder geval heel sterk aan zien dat er van vrede en opbouw absoluut geen sprake is.
  van welke kant je dit bericht ook bekijkt…

  Reactie door iew — donderdag 15 juni 2006 @ 11.20 uur

 139. @138 Begin bij jezelf! Bij jou heb ik het idee dat je waarlijk vanuit jezelf reageert. Zet het negatieve om in positiviteit alsjeblieft! Dat is stront moeilijk, maar ga daarvoor. Je bent slim genoeg om mensen te zoeken via deze site die wel bij je passen. E-mail zijn veelal bij jou bekent. Ik steun je in ieder geval.

  hartelijke groet,
  simone rademaker

  Reactie door simone — donderdag 15 juni 2006 @ 11.31 uur

 140. @Sonja(134):

  Dankjewel dat je mij een racist noemt zonder dat te onderbouwen, in plaats van in te gaan op mijn argumenten. Want dat zegt wel wat over jou.

  Reactie door Paul — donderdag 15 juni 2006 @ 11.36 uur

 141. @139
  je hebt waarschijnlijk groot gelijk,en ik reageer ook veel vanuit mezelf.
  ik doe me in ieder geval niet beter voor dan ik ben.
  maar als je al 3 jaar lang niets anders dan negatieve dingen meemaakt, word het inderdaad erg moeilijk om positief te blijven.
  dat wil niet zeggen dat ik dat niet probeer.
  daarbij ben ik allang bij mezelf begonnen,maar hoef ik niet uit te leggen hoe wie wat en waar.
  positief blijven! en door blijven vechten! zeggen ze dan… tegen de bierkaai?
  wel rechten hebben maar ze niet krijgen?
  in mijn geval heb ik bewijzen dat er iets is gebeurt wat niet mag,maar wil de rechter de bewijzen niet zien of over praten omdat het een aantal instanties betreft.

  als je dan hulp zoekt om dit wel voor elkaar te krijgen via de juiste instanties/personen en niemand wil/durft te helpen….
  omdat men het niet aandurft en ik geen geld heb voor een dure advocaat….
  omdat ik maar een individu ben en geen grote groep.[waar politieke partijen WEL belang bij hebben]

  de hulp die ik nodig heb is er wel maar krijg ik niet…
  waarschijnlijk veroorzaakt het dan teveel in elite kringetjes…

  Reactie door iew — donderdag 15 juni 2006 @ 11.53 uur

 142. @140 Niet zeiken Paul, ik heb het al tig keer onderbouwd. En ben ik daarin ook niet in de minderheid hier. Je kunt beter schrijven: ‘jouw onderbouwingen negeer ik’, dan hoef je niet zo te glibberen de hele tijd.

  Reactie door Sonja — donderdag 15 juni 2006 @ 12.19 uur

 143. Iew, volg ‘Nog maar 50 jaar geleden’.
  Met respect,
  simone

  Reactie door simone — donderdag 15 juni 2006 @ 12.20 uur

 144. Babi pangang is anti-westers.

  Reactie door Sonja — donderdag 15 juni 2006 @ 12.22 uur

 145. Gaan we nu elke bevolkingsgroep op hun hoofd zitten pikken ?

  Reactie door Fred — donderdag 15 juni 2006 @ 12.40 uur

 146. Babi pangang is bijna altijd bah Sonja :-), dat komt omdat ze het vlees niet meer roosteren, maar gewoon bakken, dan krijg je vlees met drilvet van die arme varkentjes die zonder verdoving gecastreerd worden als ze nog babietjes zijn. Hoorde toevallig gisteren een Nederlander zich verbazen dat ze bij de duitse chineze restaurants geen babi gangbang hebben, gek he? Babi pangang is dan ook indonesisch en heeft niets met echt chinees te maken :-)
  Wat is nou de moraal van het verhaal? Buitenlanders mogen wel voor ons koken, (wie heeft er nu niet liever een lekkere pittige marokkanse maaltijd dan doodgekookte bloemkool met aardappels), maar moeten verder hun bek houden, helaas denken nog steeds heel veel mensen er zo over.

  Reactie door kaatje — donderdag 15 juni 2006 @ 12.47 uur

 147. Paul ben je aan het Verwilderen ?

  Reactie door Fred — donderdag 15 juni 2006 @ 12.56 uur

 148. Dank je wel Kaatje.

  Reactie door simone — donderdag 15 juni 2006 @ 12.56 uur

 149. Ja Sonja (142), ik ben een racist omdat ik mijn kop niet in het zand steek voor de problemen die in strijd zijn met jouw multiculturele droomwereld.

  Discussieer eens op een volwassen manier, Sonja.

  Reactie door Paul — donderdag 15 juni 2006 @ 13.26 uur

 150. @105 Emiel: klaar.
  @101 Jacintha.. we zijn weer terug bij het begin? Als je het met argumenten niet aan kunt dan worden argumenten ‘woordspelletjes’.
  @122 Je leest écht niet Jacintha. Ik weet dat je die uitspraak graag aan mij toe zou dichten. Helaas… hij kwam van Hans in 107.

  Reactie door Marc B — donderdag 15 juni 2006 @ 13.53 uur

 151. Wel lachen, als het over moslims gaat komt er altijd zo’n typisch clubje aankakken. Voor de rest hoor of zie je ze niet, maar echt specifiek er op uit om te kunnen kankeren op moslims. Ik vind jullie ziek, jullie zijn 1 bonk negativiteit, jullie willen maar 1 ding, haat, Nederland zo ongezellig mogelijk maken, onverdraagzaamheid en een dictatoriaal regime want Nederland moet blank zijn.

  Reactie door Ondernemer — donderdag 15 juni 2006 @ 14.26 uur

 152. @146 Kaatje.

  Inderdaad babbi pangang is Indonesisch.
  In China mag je maar een kindje hebben al de andere kindjes zijn baby-pangpangs (abortuskindjes).

  Reactie door Sunny Boy — donderdag 15 juni 2006 @ 14.44 uur

 153. En nu dit weer! Lees:
  http://www.ad.nl/buitenland/article406107.ece

  Het optreden van de overheden wordt steeds hysterischer. De juistheid van de tip in Londen werd tevoren al door sommige agenten in twijfel getrokken. Een week lang vinden vervolgens 250 agenten niets in de desbetreffende woning. En tóch blijven volhouden dat de inval terecht was! Het ontbreekt er nog maar aan, dat ze het doodschieten van de onschuldige Braziliaan De Menezes vorig jaar ook achteraf nog “terecht” gaan verklaren! Is het dan gek, dat het vertrouwen in de eigen overheid praktisch overal daalt, en vooral in de VS en hun “strijd tegen terrorisme”?

  Reactie door Olav Meijer — donderdag 15 juni 2006 @ 14.54 uur

 154. Het is toch een heerlijke uitganspositie van het Grootkapitaal om bevolkingsgroepen tegenover elkaar te zetten :hebben ze ineens geen belang meer in Marrokanen ,zijn ze nu ook te duur t.o.v. de Polen ?
  Wel jammer dat zij nu niet meer zo onmondig zijn ,zoals dertig jaar geleden !

  Reactie door Fred — donderdag 15 juni 2006 @ 14.57 uur

 155. @ Henk (90):

  Met mensen die de mentaliteit hebben om te schrijven:

  “Het had mij niets uitgemaakt als de ambulance bij het wegrijden nog eens over dat groepje jongeren was heengereden”

  voer ik geen enkele discussie.

  Reactie door Olav Meijer — donderdag 15 juni 2006 @ 14.58 uur

 156. Leuk, die plaatsingen van ene Sonja.
  Krikt hier de kwaliteit op tot grote hoogte.
  Wat jammer dat er ook plaatsingen worden gedaan door verstandige mensen.
  En dat die bijdragen ook nog eens van SP-ers zijn.
  Wat een schande…Sp-ers met verstand!

  Reactie door Don.Q — donderdag 15 juni 2006 @ 15.00 uur

 157. Overigens: onder “Betere bescherming hulpdiensten” van 13 juni jl. heb ik al het nodige gezegd (nr. 22).

  Reactie door Olav Meijer — donderdag 15 juni 2006 @ 15.01 uur

 158. Wederom hartelijk dank voor je interessante bijdrage aan dit topic Don Q.

  Reactie door Sonja — donderdag 15 juni 2006 @ 15.09 uur

 159. @ Sonja (121):

  Wow! I’m in Jesus now! After all, 500 men saw Him rosen up from the grave. And Jesus created the universe in six days, I ‘m taught now. How very, very, very convincing! Thank you Sonja, I’m saved, and I’ll go to heaven now. Thank you so much….. :)

  Reactie door Olav Meijer — donderdag 15 juni 2006 @ 15.48 uur

 160. @ Paul (132):

  Citaat:
  “Het wangedrag van Marokkanen vergoeilijk je, terwijl je de slachtoffers daarvan beschuldigt van domheid.”
  Jij leest iets anders dan wat er staat. Als ik “een negatieve reactie van jonge moslims ten opzichte van de huidige maatschappelijke situatie in Nederland heel goed voorstelbaar en verklaarbaar” vind, bedoel ik natuurlijk dat zo’n reactie te verklaren is uit ervaringen met discriminatie e.d. Daarmee praat ik dus niets goed, en al helemaal niet het gebruik van geweld. Dat is een specifieke uitleg vcan jou. En als ik racisme de allerdomste reactie noem op een slechte ervaring met een “allochtoon”, vergoelijk ik evenmin wangedrag. Jij fabriceert dus een dubbele standaard door jouw eigen interpretaties.

  Als we het in Nederland over “racisme” hebben betreft dat bijna uitsluitend discriminatie door blanke, “autochtone” Nederlanders van anderen. Zo liggen nu eenmaal de feiten.

  Natuurlijk mag ook van de kant van “allochtonen” de nodige inzet worden verwacht. Die mag immers van ALLE kanten worden verwacht, dus ook de “autochtonen” moeten er werk van maken dat “integratie” mogelijk is.

  Reactie door Olav Meijer — donderdag 15 juni 2006 @ 16.09 uur

 161. @ Sonja 121. Ongelófelijk, dacht eerst dat die strip een parodie was, totdat ik de laatste paar plaatjes zag.
  Als dat echte Amerikaanse gristenfundo-propaganda is, wordt het hoog tijd die met hetzelfde soort strip belachelijk te maken.

  Reactie door Emiel — donderdag 15 juni 2006 @ 16.25 uur

 162. Paul,

  Die Paul heeft het maar druk mee om als Joodse zionistische extremist de wereld te overtuigen van het kwaadaardige karakter van moslims. De reactie op de genocide van het Palestijnse door zionistische moordbendes (die niet onderdeden voor de soldaten van Godsuitverkoren, die de bewoners van Kanaan bij massa’s uitmoorden gelijk zoals Jozua het wilde) en de pariabehandeling van Arabische Israëliers en Palestijnen wordt maar door zionistische ambassadeurs maar afgedaan als een kwaadaardig manifesteren van het Palestijnse volk tegen “het beschaafde Jodendom”

  Als de Joodse ambassadeurs menen dat zij het recht hebben om hun aartsvijanden zoals de moslims te beschuldigen van “het verwerpen van de Westerse waarden” is deze beschuldiging niet eerder van toepassing op de Joodse gemeenschap als wij de feiten tegen het licht houden die de media niet in de publiciteit durven te brengen?

  Joodse leiders en vertegenwoordigers kunnen ongestraft de Joodse gemeenschap oproepen om de Joodse cultuur zuiver te houden door geen relatie’s aan te gaan met niet-Joden. Waar was de reactie van onze minister-president die onlangs zo’n bijeenkomst in een Amsterdamse symagoge bijwoonde. Waarom worden de messen ideologisch geslepen door andere CDA-ers zoals Eurlings, Verhagen en Sterk als het gaat om zelfs geruchten en leugens uit molimhoek en zwijgt men in CDA-kring als het gaat om de uitverkoren. Is dit nu typisch schijnheilig Christelijk gedrag?

  De Joodse gemeenschap heeft altijd ervoor gekozen om het liefst in overwegend Joodse wijken te willen wonen. In tegenstelling tot moslims die vaak economisch gedwongen zijn om voor deze wijken te kiezen, kiest de Joodse bevolking hier bewust voor om hiermee afstand te houden van de niet-Joodse bevolkingsgroepen.

  De Joodse volkeren hebben van alle volkeren in de wereld als enige met succes culturele en religieuze waarden drieduizend jaar bewaard.

  Hoe kunnen Joodse zionisten zich Westers noemen, als zij bewust achter de pariabehandeling van niet-Joodse bevolkingsgroepen in Israël en bezet gebied. Een concept wat wij hier in het Westen verworpen hebben. Hoe kunnen Joodse zionisten zich westers noemen- waar men er trots op is zich in de politiek niet te laten beïnvloeden door religie een staat rechtvaardigen op bijbelse gronden?

  Hoe kunnen Joodse zionisten zich Westers denkend noemen als zij bewust een staat steunen die het Internationaal recht van alle landen in de wereld het meest heeft overtreden.

  Weet Israëlfanaticus Paul hoe met de rechten van homo’s en vrouwen en ethnische minderheden in Israël wordt omgesprongen? Niet zo best Paul, maar daar hoef je geen zorgen om te maken, want Israël is het enige land in de wereld waar het “nieuws” over Israël eerst door de ambassadeurs van Israël op “objectiviteit” goedgekeurd moet worden alvorens te publiceren.

  Eén van de denigrerende behandeling van Joodse vrouwen is de gedwongen isolatie tijdens haar menstruatie, omdat zij volgens de Talmoed onrein is.

  Hoe kunnen Joodse zionisten zich Westers noemen als men achter een staat staat, die van overheidswege middeleeuwse openbare verbrandingen van nieuwe testamenten verbrandt?

  En zo kan ik nog wat voorbeelden noemen Paul, maar dat hier vanwege mijn tijd en de ruimte achterwege laat

  Reactie door Mouse — donderdag 15 juni 2006 @ 16.29 uur

 163. Piek van zinloos geweld in Amsterdam

  Gepubliceerd: donderdag 15 juni 2006 @ 11:41
  Amsterdam gaat gebukt onder een explosie van zinloos geweld. Afgelopen maand vonden tal van incidenten plaats waarbij slachtoffers vaak vanuit het niets zwaar werden mishandeld door jongeren van Noord-Afrikaanse (Marokkaanse) komaf. Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat er inderdaad sprake is van ”een piek”, maar dat er vooralsnog geen reden is het beleid te wijzigen: ”De daders moeten worden opgepakt en bestraft en daar zijn politie en justitie volop mee bezig. Dit is geen overlast meer, maar crimineel gedrag.”

  Het is bekend dat er in de hoofdstad zo’n honderd groepen jongeren de stad onveilig maken. De laatste jaren zijn allerlei projecten gestart om deze reljeugd in toom te houden. Politiegegevens van de afgelopen maand leveren echter een forse reeks incidenten op waarbij slachtoffers bijvoorbeeld ‘zomaar’ van hun fiets worden getrokken en mishandeld.

  Zo werd deze week in Osdorp een 21-jarige man door zes jongeren van zijn fiets getrokken en in elkaar geslagen en geschopt. De jonge mannen gingen er vervolgens vandoor in een donkere Volkswagen Golf. In de Jan Tooropstraat werd deze week een 27-jarige man door tien jongeren de vernieling in getrapt voor een mobiele telefoon. En zelfs ambulancemedewerkers en een arts ontkwamen niet aan het geweld. Zij werden door twintig knapen belaagd in zwembad De Mirandabad

  De politie zegt dat mogelijk het warme weer van de laatste dagen een oorzaak is van de geweldshausse. Bekeken wordt of er sprake is van een trend en of het in bepaalde gebieden erger is.

  Je zult maar net onschuldig voorbij zo’n groepje tuig fietsen ……………….

  Reactie door Ahap — donderdag 15 juni 2006 @ 16.38 uur

 164. Paul is aan het Verwilderen !

  Reactie door Fred — donderdag 15 juni 2006 @ 17.26 uur

 165. @Olav(160):

  Sorry dat ik je niet helemaal goed begrepen heb met “iets verklaarbaar achten”. Maar mijn punt blijft overeind staan. Het is de wereld op zijn kop om wangedrag van Marokkaanse jongeren wegens discriminatie verklaarbaar te achten, terwijl je de negatieve houding van autochtonen jegens Marokkanen door de overlast die zij veroorzaken, afdoet als racisme. Wat meer begrip voor de slachtoffers van Marokkaanse straatterreur zou geen kwaad kunnen. Die negatieve houding jegens Marokkanen komt niet vanuit het niets maar is het gevolg van de problemen die Marokkaanse jongeren (om wat voor reden dan ook) veroorzaken.

  Ik geloof er niks van dat Nederlanders nou zo’n racistisch volk zijn. Nederland heeft altijd veel immigranten toegelaten. Kijk eens in de steden hoeveel culturen je ziet, en wat voor winkels en restaurants je aantreft. Die zouden er niet zijn als wij zulke grote racisten waren. Nederlanders zijn over het algemeen behoorlijk tolerant, maar ook aan tolerantie zitten grenzen. En bepaalde groepen, waaronder Marokkanen, hebben die grenzen overtreden. Natuurlijk zijn er ook heel veel niet-tolerante Nederlanders, maar van “dat de Nederlandse samenleving niet tolerant is” geloof ik geen moer.

  Of racisme bijna uitsluitend door blanke autochtone Nederlanders wordt gepleegd, betwijfel ik. Onder allochtonen komt racisme vaker voor dan je denkt, alleen het wordt niet als dusdanig (h)erkend. En het ligt ook nog eens reuzegevoelig.

  Dat integratie vanuit meerdere kanten moet komen, ben ik met je eens. Maar vanuit de allochtonen is daar nu juist het grootste gebrek aan lijkt het. Of je ze dat echt kwalijk kunt nemen is een andere zaak: cultuurverschillen zijn nu eenmaal heel erg groot. Als ik vanuit een of ander bergdorp hier naar toe was gemigreerd, zou ik ook niet aarden. Wen groot deel van de problemen kun je dan ook niet aan iemand toeschrijven. Hier leeft teveel het idee dat “het racisme van de autochtone, blanke, Nederlandse bevolking” DE oorzaak is van de allochtonenproblematiek (dat idee suggereert Jan in elk geval wel door die twee artikelen zo te plaatsen). Belangrijk om te weten is dat het wangedrag van Marokkaanse jongeren een belangrijk oorzaak is en dat het ook een kwestie is van botsing van culturen waar je niet iemand echt de schuld van kunt geven.

  En Olav, door te praten van “het komt door discriminatie” en dat soort dingen, gaan Marokkanen teveel het idee krijgen dat ze een geldig excuus hebben om zich te misdragen. Van Marokkaanse jongeren kan best normaal gedrag verwacht worden, zoals van elke andere groep dat kan.

  Reactie door Paul — donderdag 15 juni 2006 @ 17.27 uur

 166. Is het niet grappig dat ik jongeren wel kan aanspreken op hun gedrag. Ze krijgen zelfs op hun donder van ouders. Bestaan er dan toch goede buren.

  Reactie door simone — donderdag 15 juni 2006 @ 18.16 uur

 167. TEGEN discriminatie naar en op de werkvloer.
  Ik denk toch dat iedereen het hier mee eens is.

  De discussie over het Antiwesters gevoel van Nederlandse burgers met een Arabische, Islamitische of meer gefocust, Marokkaanse achtergrond is terecht zorgwekkend.
  Voor deze Nederlanders is het de vraag;
  In hoeverre kan religie en staat los van elkaar worden gezien en in hoeverre de vorm van democratie in Nederland worden gezien als basis voor mensenrechten.
  Confirmatie!
  En hier mag zeker een kritische kanttekening worden geplaatst richting deze medeburgers.
  Ambivalentie!
  Dan, zoals toch Nederlandse mores; durf ook zelf het boetekleed aan te trekken.

  Kip en ei.
  Er is zeker discriminatie in Nederland.
  Niet werkelijk naar huidskleur maar naar de mate van angst inboezeming.

  Inmiddels is een situatie ontstaan waar kansen voor deze Nederlandse bevolkingsgroep op en naar de werkvloer zich sterk negatief ontwikkelen.
  Deze vorm van discriminatie is veelal onzichtbaar.

  Voor dit soort discriminatie past beter het recht op een tweede (Europese) naam dan een tweede paspoort.

  Reactie door Don.Q — donderdag 15 juni 2006 @ 18.33 uur

 168. @ Paul (165):

  Nu echt voor de laatste maal Paul: lees wat er écht staat en niet wat jij zou willen lezen.

  “Een negatieve houding van autochtonen jegens Marokkanen door de overlast die zij veroorzaken” is inderdaad racisme, als overlast door één of meer bepaalde Marokkanen -waarover men jegens hén wel negatief mag zijn, en waartegen moet worden opgetreden- wordt geprojecteerd op Marokkanen als totale groepering. Dat vind ik dus fout en dom!
  Daarnaast heb ik begrip voaar alle slachtoffers van terreur, door wie dan ook veroorzaakt. Ik zie dus echt geen “wereld op zijn kop”.
  Nederlanders zijn gemiddeld in principoe niet meer, maar zeker ook niet minder racistisch dan andere volken, wat jij lijkt te suggereren. Na “9/11″, “Fortuyn” en “Van Gogh” vind ik wel dat hier meer dan elders een hysterische reactie is opgetreden. En dat heeft internationaal de aandacht getrokken, zoals je zult weten. De “vrijheid-van-meningsuiting-dus-ook-belediging”-propagandisten hebben ons land bepaald geen goed gedaan.
  Een “geldig excuus voor wangedrag” heeft niemand. Waarop je baseert dat speciaal “Marokkanen” (je spreekt meteen weer in algemene termen, valt je dat zelf niet op?) dat wel menen te hebben ontgaat mij geheel…..

  Reactie door Olav Meijer — donderdag 15 juni 2006 @ 20.02 uur

 169. Mouse 162 Daar ben ik het ook mee eens. Ben benieuwd of Paul hier op reageert. Want om jouw zinvolle stuk goed te kunnen begrijpen, laat staan beantwoorden, moet hij overuren maken van zijn baas.

  Reactie door Emiel — donderdag 15 juni 2006 @ 20.16 uur

 170. Paul 132: `En als ze dan op een plein in Amsterdam “Hamas, Hezbollah, Jihad!” en dat soort dingen, dan krijg ik ook weer zoiets van “bekijk het maar.’

  Dat was een demonstratie Paul in 2001. Die `ze’ hebben recht op demonstreren, vrijheid van meningsuiting ja?

  En wat een domme zin: als `ze’ (gevolgd door namen van bewegingen) `krijg ik zoiets van bekijk het maar’.

  Als Zionistisch Nederland manifesteert op het Museumplein en:`CIDI, Eretz Israël’ roept in koor is dat ook hun goed recht, als ik er maar niet heen hoef stoor ik me er ook niet aan.
  En wat Mouse zegt: Joden wonen ook in clubs bijelkaar overal ter wereld, waarom zouden Islamieten dat niet mogen hier?

  En tot slot. Israël mag met zegen van het hele Westen zoveel mogelijk Joodse immigranten importeren als het wil.
  Palestina mag niet 720.000 vluchtelingen
  op haar eigen gebied toelaten! Onvoorstelbaar! Weer zo’n dubbele moraal, niet te filmen eigenlijk.
  Hoe glibber jij je hier mee uit?

  Reactie door Emiel — donderdag 15 juni 2006 @ 20.53 uur

 171. En nog wat Paul, sinds wanneer ‘botsen de culturen’ eigenljk? Sinds wanneer bestaat opeens het Marokkaanse jongeren-gevaar? Niet toen de Marokkanen naar Nederland emigreerden. Moet er in de tussentijd toch iets zijn gebeurd. Een oorzaak, zou je dat kunnen noemen. Denk daar eens over na. Doe je natuurlijk niet, maar ik moest het wel even kwijt.

  Reactie door Sonja — donderdag 15 juni 2006 @ 21.28 uur

 172. Wat een vreemde, dommige reacties hier af
  en toe. “De Joden” hebben ook zo hun clubjes en “zij” de Islamieten etc.etc.

  Soieso is er niet één soort Joden, Islamieten, Christenen etc.

  Komt nog eens bij dat je als Jood geboren
  wordt. Je kan wel kiezen of je de religie
  erbij wil praktiseren. Opvoeding speelt
  daar een grote rol bij, net als bij de
  andere religies en afkomsten.

  Kritisch leren denken en je eigen keuzes maken lijkt mij het voornaamste.

  Zo kun je wel gefrustreerd zijn maar dat
  betekend niet dat je zomaar om je heen
  mag trappen. Anderzijds kan ik me voor-
  stellen dat je soms een bevolkingsgroep
  met rust moet laten om zich in positieve
  richting te kunnen ontwikkelen.
  Mensen perspectieven geven is daarbij
  essentieel.

  Reactie door Peter van der Klein — donderdag 15 juni 2006 @ 21.33 uur

 173. Wat was de reden van het vallen van De Muur in 1989?

  De opheffing van het wij-zij-denken.

  Reactie door Sonja — donderdag 15 juni 2006 @ 21.47 uur

 174. @ 172 PvdKlein: `Zo kun je wel gefrustreerd zijn maar dat betekend niet dat je zomaar om je heen mag trappen’

  Kun je even verduidelijken wie je met `gefrustreerd’ bedoelt?
  En wie trapt er om zich heen, hoe en waar? En waarom en van wie zou dat niet mogen?
  Het leest wèl zo prettig als we weten wat je bedoelt.

  Reactie door Emiel — donderdag 15 juni 2006 @ 21.53 uur

 175. @Emiel (170):

  Ik vind het eigenlijk gewoon zielig dat je van elke mogelijkheid gebruik maakt om Israel zwart te maken. Je moet altijd maar weer Israel hebben. Altijd.

  Dat “Hamas! Hezbollah! Jihad!” was inderdaad op een demonstratie in 2001, maar ook tijdens een anticartoondemonstratie van een paar maanden geleden. Wat moet het worden van die jongeren die terrorisme verheerlijken? Ik vrees niet alleen voor de potentiele slachtoffers die ze hier kunnen gaan maken, maar ook voor hun eigen toekomst (dat ze in Tsjetsjenie of Kashmir sneuvelen bijvoorbeeld).

  Ze hebben inderdaad recht op demonstreren, net zoals de leden van de nationale alliantie en nieuwrechts. Want iedereen heeft het recht om te demonstreren. Maar als je dat soort dingen roept (of dat nou strafbaar is of niet), dan ben je gewoon verkeerd bezig. Maar daar komt ook nog eens bij dat demonstrerende moslims weleens in geweld vervielen zoals we gezien hebben bij de anti-cartoondemonstratie en anti-Israeldemonstraties. En dat is zeker strafbaar.

  En ja, ook pro-Israel Nederland heeft het volste recht om te demonstreren. En wat een surprise, pro-Israel demonstraties verlopen hier over het algemeen een stuk vreedzamer en beschaafder dan pro-Palestina demonstraties. Ik weet nog dat in Amsterdam een joodse man een hotel in moest vluchten.

  Natuurlijk mogen islamieten bij elkaar wonen, heb ik ooit gezegd dat ze dat niet mogen?

  Ja natuurlijk mag Israel als soeverein land joodse immigranten opnemen. En als er een palestijnse staat is gekomen, zullen de palestijnen ook palestijnse vluchtelingen kunnen opnemen. Maar zover is het nog niet.

  Reactie door Paul — donderdag 15 juni 2006 @ 22.01 uur

 176. @Sonja(171):

  Culturen zijn moeilijk te mengen, soms gaat het goed, soms minder goed, dat zie je overal in de wereld. Het is jammergenoeg nu eenmaal zo.

  En wat er in de tussentijd gebeurd is waardoor er opeens het “Marokkaanse jongeren-gevaar” ontstond? Simpel: er is een nieuwe generatie gekomen en die heeft last van een identiteitscrisis. De Marokkanen die hier in Nederland kwamen bleven zich als geboren Marokkaan altijd Marokkaan voelen en accepteerden min of meer hun achtergestelde situatie hier; ze hadden er immers zelf voor gekozen. Maar de nieuwe generatie die hier geboren werd, voelde zich niet echt Marokkaan: ze zijn immers hier geboren, spreken Nederlands, gaan hier naar school, weten meer van Nederland dan van Marokko, etc. etc. etc. Maar echt Nederlander voelen ze zich ook niet: ze zien er anders uit, hebben een ander geloof, een Arabische naam, weinig autochtone vrienden etc. etc. etc. Ze vallen dus een beetje tussen twee culturen in en kunnen daardoor niet goed aarden en vandaar die problemen. Ik kan hun lastige situatie heel goed begrijpen.

  Dus Sonja, ik denk dus WEL na over de oorzaak. Ik zou het daarom waarderen als je je toon een beetje matigt.

  Reactie door Paul — donderdag 15 juni 2006 @ 22.13 uur

 177. Paul 175: Ik Israël zwart maken? Je liegt! Weer de bekende antisemietentruc om iemand de mond te snoeren die wat op Israël heeft aan te merken! En slachtofferig zoals gewoonlijk.

  Reactie door Emiel — donderdag 15 juni 2006 @ 22.57 uur

 178. @176 O, ze zijn dus gewoon een beetje in de war. Ach ja, waarom dan al die toestanden, stuur je ze toch gewoon naar de psychiater…
  Weet je hoe ze die afwijking noemen trouwens? Kutmarokkaan. Schijn je tegenwoordig mee geboren te worden, best zielig.

  Reactie door Sonja — donderdag 15 juni 2006 @ 23.33 uur

 179. @Emiel 175: Oh ja? Lieg ik? Steeds weer gebruik je een discussie om negatieve dingen over Israel te zeggen dat ook nog eens zwak onderbouwd is. Dat noem ik zwart maken, zeker omdat je het steeds weer hebt over dingen in de trant van “de zionisten met hun macht” etc. Dat begint echt een beetje vervelend te worden. Wist je trouwens dat de Israelische stad Sderot sinds april 2001 zo’n 3.000 (ja DRIE DUIZEND) palestijnse Qassamraketten over zich heen heeft gehad? Kun je je voorstellen hoe de bewoners zich voelen? Moet Israel dat maar gewoon laten gebeuren? Mag Israel niet optreden tegen de mensen die die raketten afvuren? Denk je niet dat dit nog erger gaat worden als Israel zich ook nog eens volledig terugtrekt uit de westbank? Waarom treden de palestijnen zelf niet op tegen die radicalen die achter die raketbeschietingen zitten?

  @Sonja 176: ik heb een serieus antwoord gegeven op jouw vraag en dan hoef je niet met zo’n vreemde reactie te komen. Al de hele tijd geef ik mijn mening die ik onderbouw en ik blijf netjes. Van jou kan ik dat niet altijd zeggen. Ik heb helemaal niet beweerd dat Marokkanen in de war zijn en naar de psychiater moeten. Dat maak jij er weer van om mij weer als “racist” neer te kunnen zetten. En als er geen sprake is van een identiteitscrisis, waar ligt het probleem dan? Het lijkt mij ook lastig om op te groeien tussen twee hele verschillende culturen, dus waarom zou mijn verklaring dan niet plausibel zijn? Leg dat eens op een normale manier uit. Leg mij eens uit waarom het allemaal dan de schuld van de blanke, autochtone Nederlander is. Laten we nou eens open en eerlijk met elkaar over die problemen. Ik wil serieus met jou discussieren, jij ook met mij?

  Reactie door Paul — vrijdag 16 juni 2006 @ 1.00 uur

 180. @179 Paul, toevallig ‘Dining with the devil’ gezien vanavond? Over de Palestijnse kwestie. Kijk anders even bij uitzending gemist. Wel van de VPRO ;)

  Trouwens aanrader voor iedereen… over hoe macht kan werken.

  Reactie door Marc B — vrijdag 16 juni 2006 @ 1.12 uur

 181. Beste Paul: Die Quassamraketten stellen niks voor.Dat zijn een soort kachelpijpen met gelaste vinnen gevuld met vuurwerkkruit. Op de Nederlandse hobbybeurzen staan betere. Er zijn nauwelijks doelen mee geraakt. Het IDF schiet terug met de meest geavanceerde Amerikaanse doelzoekende missiles, vanuit high-tech helicopters. Het is gewoon blij dat Palestijnen dat oud ijzer hebben, dat geeft reden om te mogen prijsschieten, op afstand, executeren, elimineren, auslösen op Palestijns gebied.
  Indertijd was er ook zo’n hype over de `drones’ van Saddam Hoessein, men toonde ze voor de `westerse’ camera’s. Ze bleken niet meer te zijn dan simpele slordig gebouwde modelvliegtuigen waar elke modelvliegtuigclub hier zijn neus voor zou ophalen.

  `Die zionisten en hun macht’ Sinds wanner mag dat niet worden gezegd? Je kraamt zélf hier al maandenlang een onafgebroken woordenstroom uit over het gevaar van de Islam! Wat een arrogantie Paul, om daarover eenzijdig te oordelen, zonder het gebrek aan inlevingsvermogen van de Joodse Staat in deze kwestie te willen zien. Ook raar om je daar kwaad over te maken.Trek die oogkleppen eens op!

  Reactie door Emiel — vrijdag 16 juni 2006 @ 7.39 uur

 182. @180 Marc B. Ja mooie docu. Verassend neutraal eigenlijk, gezien de materie.
  Wel weer een giller (hoewel het een gewoonte is) dat Amerika de PLO heeft opgeleid, in Amerika zelf nog wel.

  @179 Paul
  “Ik heb helemaal niet beweerd dat Marokkanen in de war zijn en naar de psychiater moeten.”
  Goed lezen is niet je sterkste punt, maar ik heb nergens geschreven dat jij heb gesteld dat ze naar de psychiater moeten. Wel schrijf je dat ze in de war zijn, namelijk: je schets een toestand van identiteitscrisis. Maar als je hier iets anders mee bedoelt dan ‘in de war’ (zeg maar: identiteitscrisis) wil ik dat natuurlijk graag weten.
  Tevens mag je mij uitleggen waar ik in mijn reactie niet netjes naar jou ben.
  En zoals ik al eerder geschreven heb, voor je mij vragen durft te gaan stellen, heb dan eerst eens het fatsoen om mijn vragen te beantwoorden.

  Negeertip: documentaire van 25 jaar geleden over het Palestijnse probleem en enkele moedige Israeliërs die het aankaarten.
  http://www.informationclearinghouse.info/article3499.htm

  Reactie door Sonja — vrijdag 16 juni 2006 @ 8.31 uur

 183. @181
  Ja, Emiel, daarin heeft Paul volkomen gelijk. Ook ik volg je al zeer lang, maar weiger nog langer jouw eenzijdige visie aan te hoeren, het trappen tegen de VS en Israël en de werkelijk absurde visie van ‘Zionistische samenzwering’ (in een vorig onderwerp was het weer Joodse kapitaal en macht of een variant hierop). In dit opzicht hou je gelijke tred met de islamitische propagandafilms die overal op het net staan. Jouw visie sluit tevens naadloos aan bij die van Avnery. Blind de eigen ondergang tegemoet lopen.

  Reactie door Jacintha — vrijdag 16 juni 2006 @ 8.47 uur

 184. 183 Jacintha, had ik het tegen jou, trolle?
  Maar nu je bralt: `‘absurde visie Zionistische samenzwering’ (in een vorig onderwerp was het weer Joodse kapitaal en macht of een variant hierop)’ wat ik geschreven zou hebben, vertel eens waar het staat? Je vindt het nérgens!

  Reactie door Emiel — vrijdag 16 juni 2006 @ 9.07 uur

 185. Zoek maar eens goed in al de andere onderwerpen, ik doe het niet voor je.

  Reactie door Jacintha — vrijdag 16 juni 2006 @ 10.02 uur

 186. (…)Nee, weet Gout, het is puur racisme. Gout: ‘Ik neem geen blad voor de mond, dus ik zeg het maar openlijk. Dit deugt gewoon niet. (…)

  http://www.volkskrant.nl/binnenland/article320223.ece/Kampioen_met_een_zo_wit_mogelijk_elftal

  En zo werd sympathie terugvertaald naar € ‘s, ego’s, werd de racistische kaart uitgespeeld en kon het ‘onderzoek’ dus alsnog definitief naar de prullenbak worden verwezen.

  Reactie door Jacintha — vrijdag 16 juni 2006 @ 10.11 uur

 187. Ik vind het zo raar dat zionisten nooit zionisten genoemd willen worden. Hetzelfde geldt voor neo-nazi’s.

  Reactie door Sonja — vrijdag 16 juni 2006 @ 10.27 uur

 188. @187

  Akiva Eldar noemt zich o.a. Zionist

  Reactie door Jacintha — vrijdag 16 juni 2006 @ 10.56 uur

 189. Eldar: ik ben een zionist. Ik geloof in twee staten. Ik geloof in een democratische joodse staat, ik weet dat dat tegenstrijdig klinkt. Als wij winnen, als Israel wint, en de Palestijnen verliezen, dan verliezen wij uiteindelijk ook.

  http://anjameulenbelt.sp.nl/weblog/2006/05/23/nsf-2/

  Reactie door Jacintha — vrijdag 16 juni 2006 @ 11.39 uur

 190. Mijn bijdrages zijn geen reactie waard Jacintha? Of te moeilijke voor je? (150)

  Reactie door Marc B — vrijdag 16 juni 2006 @ 11.46 uur

 191. 183: Je gebral is leugenachtig want je hebt niks kunnen vinden waarvan je mij beticht. Verder is er niks mis met Avnery, (nooit eerder van gehoord) sinds Een ander Joods Geluid hem ook serieus neemt.
  http://www.eajg.nl/index.asp?navitemid=71

  Tot slot, deze Jacintha overschrijdt grenzen, er zijn wel mensen om minder aangeschreven door webbeheer dat ze hun toon moesten matigen, wat zij aan agressiviteit tentoonspreidt is structureel en permanent, van een heel andere orde dan wat schimpscheuten over en weer, de sfeer wordt er niet leuker op
  helaas.

  Reactie door Emiel — vrijdag 16 juni 2006 @ 11.50 uur

 192. @188 Een stelling ontkrachten door 1 uitzondering te noemen die de regel bevestigt Jacintha… niet sterk.

  Reactie door Marc B — vrijdag 16 juni 2006 @ 11.56 uur

 193. @Emiel(181):

  Okay, dus omdat die palestijnse Qassamraketten in jouw ogen niks voorstellen, moeten de bewoners van Sderot niet klagen dat ze steeds maar weer beschoten worden. En er zijn wel degelijk doelen mee geraakt en doden bij gevallen. Okay, totale verwoesting hebben ze gelukkig niet veroorzaakt, maar dit moet gewoon stoppen want de inwoners van Sderot willen ook een normaal leven en elke dode of gewonde is er een teveel. En als de palestijnen die beschietingen niet stoppen, dan moet Israel het doen. Sorry Emiel, maar die opmerking van jou neem ik totaal niet serieus.

  Inderdaad ja, het IDF schiet terug met de meest geavanceerde Amerikaanse doelzoekende missiles, vanuit high-tech helicopters. Doordat ze die zo precies af kunnen vuren op de terroristen, komen er zo min mogelijk onschuldige omstanders bij om. En als die Qassamraketten volgens jou Israel een smoes geven om te gaan “prijsschieten, op afstand, executeren, elimineren, auslösen op Palestijns gebied”, waarom stoppen de palestijnen dan niet met hun beschietingen?

  Dat van die zionisten en hun macht van jou is behoorlijk overdreven en vaak zelfs onjuist, en daarom vind ik het vervelend. En waarom zou ik de problemen omtrent de islam hier niet mogen aankaarten? Ja, het ligt gevoelig, maar problemen los je niet op door de andere kant op te kijken. En die problemen zijn groot, volg het nieuws maar.

  Reactie door Paul — vrijdag 16 juni 2006 @ 12.06 uur

 194. Emiel, gewoon niet meer reageren op dat schepsel die tegen jou denkt te kunnen zeggen dat ze weigert jou nog aan te horen, doe ik ook niet meer. Jouw bijdragen worden door mij zeer gewaardeerd, laat dat bruinhemd zelf maar een andere hobby zoeken.

  Reactie door kaatje — vrijdag 16 juni 2006 @ 12.20 uur

 195. @Sonja(182):

  Toen ik kwam met die identiteitscrisis van Marokkanen, begon jij over de psychiater en dat vond ik een onzinnige reactie. “In de war”…tsja, hangt er van af wat je daarmee bedoelt. Ik heb niet bedoeld dat Marokkanen psychisch niet in orde zijn of zo. Wat ik wel heb bedoeld is dat het probleem komt doordat veel Marokkanen, zich niet echt Nederlander voelen, terwijl Nederland wel hun thuisland is. Ook ontstaan er problemen omdat de Nederlandse en de Marokkaans/islamitische cultuur op veel punten tegenstrijdig zijn, denk maar aan drank, seksualiteit e.d. Goed okay, in die zin zou je kunnen zeggen dat Marokkanen “in de war” zijn, omdat die zo verschillende normen en waarden verwarrend voor hen zijn. Ik verwijt ze wat dat betreft niks, ik benadruk gewoon dat het simpelweg lastig is om in twee zo sterk verschillende culturen op te groeien. Dat is toch heel goed te begrijpen?

  En waar je niet netjes tegen me bent? Post 20 bijv.:

  “Paul, je moet je niet van de domme houden, iedereen hier weet zo onderhand wel dat jij een textbook stereotypendenker bent, met name wat moslims (ook een soort Palestijnen, weet je wel) betreft.”

  Die docu wil ik best bekijken als ik tijd heb, maar http://www.informationclearinghouse.info is een site die wel erg eenzijdig (en complottheorie-achtig) op mij overkomt. Als ik met http://www.christenenvoorisrael.nl kom, zou jij dat dan serieus nemen?

  Reactie door Paul — vrijdag 16 juni 2006 @ 12.22 uur

 196. @194 Daarom Paul, kijk de docu die ik je aanraadde in @180.

  Reactie door Marc B — vrijdag 16 juni 2006 @ 12.40 uur

 197. @195

  Sonja’s werkwijze als argumenten ontbreken.
  Zie lopend onderwerp:Amsterdam World Book Capital

  5 willems, zeker een plattelandsboer ?

  Reactie van kaatje — vrijdag 16 juni 2006 @ 12.30
  http://www.janmarijnissen.nl/weblog/2006/06/16/amsterdam-world-book-capital-2008/#comments

  Reactie door Jacintha — vrijdag 16 juni 2006 @ 12.40 uur

 198. Excuus, zie dat het van kaatje was.

  Reactie door Jacintha — vrijdag 16 juni 2006 @ 12.41 uur

 199. @197 Jacintha.. je ziet toch alleen maar wat je wilt zien!

  Reactie door Marc B — vrijdag 16 juni 2006 @ 12.46 uur

 200. Marc B, laat maar, die vrouw is ernstig ziek.

  Reactie door kaatje — vrijdag 16 juni 2006 @ 13.01 uur

 201. @199 Nee kaatje… ik laat haar niet. Maar ik laat me niet opfokken. Zolang ze mij van dingen beschuldigt die ik helemaal niet heb gezegd omdat ze gewoon niet kan lezen en zolang ze alleen maar selectief blijft shoppen in bijdrages en argumenten gebruik ik haar lekker :)

  Om mijn eigen discussietechniek wat aan te scherpen.. alhoewel.. ze biedt niet echt veel tegenstand.. grijnsss

  Reactie door Marc B — vrijdag 16 juni 2006 @ 13.17 uur

 202. Knap van je Marc :-), maar goed dat ik gewoon achter de computer zit, in een discussie op locatie had ik haar al lang op d’r muiltje getimmerd, maar ja, dat is natuurlijk erg onvolwassen en precies wat dat soort types willen.:-)

  Reactie door kaatje — vrijdag 16 juni 2006 @ 13.26 uur

 203. @201 Kaatje, vrouwen ‘gebruiken’ is zó lekker ;) :D :D :D :D

  Reactie door Marc B — vrijdag 16 juni 2006 @ 13.41 uur

 204. Marc toch! Het is pas twee uur en nu alweer warm ;)

  Reactie door kaatje — vrijdag 16 juni 2006 @ 14.00 uur

 205. Je bent wel erg gefocust op mij Jacintha, kom eens een bakkie doen of zo, misschien kan ik je helpen met je probleem.

  Reactie door Sonja — vrijdag 16 juni 2006 @ 14.51 uur

 206. Mag ik dan ook komen Sonja? Dan neem ik wat buitenlandse kennissen mee die zijn vast heel benieuwd naar haar hersenspinsels :-)

  Reactie door kaatje — vrijdag 16 juni 2006 @ 14.55 uur

 207. @204 Kaatje.. warm? HEET! :D
  @205 Sonja.. zal misschien een mix zijn tussen het feit dat je af en toe zo lekker hapt.. en een associatie met je naam? Red Sonja (film.. grijns) op deze rode site, werkt als een rode lap op een stier? (hm.. misschien is ‘koe’ beter in dit geval ;) )

  Reactie door Marc B — vrijdag 16 juni 2006 @ 14.57 uur

 208. @ Jacintha (197/8):

  En ik had je nog zó aangeraden:
  eerst goed lezen, dan echt eens gaan nadenken, en daarna pas reageren! (Of wellicht beter: helemaal niet!). :)
  Het zou geen kwaad kunnen als je goede adviezen ter harte zou nemen…..

  Reactie door Olav Meijer — vrijdag 16 juni 2006 @ 15.12 uur

 209. Kom maar even langs Marc :-)

  Reactie door kaatje — vrijdag 16 juni 2006 @ 15.20 uur

 210. @209 Waar woon je kaatje.. of wat is je mail? :D

  Reactie door Marc B — vrijdag 16 juni 2006 @ 15.32 uur

 211. He, hallo, het is geen chatsite! (mijn eigen schuld natuurlijk), maar ik denk niet dat mijn vriend dat ziet zitten :-) en misschien ben ik wel heel lelijk ;)

  Reactie door kaatje — vrijdag 16 juni 2006 @ 15.35 uur

 212. @211 Vrouwen he… ja zeggen en nee bedoelen :P (nóu snap ik waarom Marokkanen anti-westerse gevoelens hebben… ze worden hier voor de gek gehouden door kaatjes… hahahaha ;) )

  Enne… schoonheid zit toch van binnen? ;) :D

  Reactie door Marc B — vrijdag 16 juni 2006 @ 15.43 uur

 213. 212, bij mij gelukkig ook van buiten, dat heeft vele voordelen :P

  Reactie door kaatje — vrijdag 16 juni 2006 @ 15.46 uur

 214. @Kaatje:
  Citaat: “in locatie had ik haar al lang op d’r muiltje getimmerd”. Een eigenschap van links, zoals de geschiedenis voortdurens heeft aangetoond; en ‘rechts’ maar verwijten maken, terwijl de ellende steeds uit linker hoek komt.
  Kijk, Kaatje, rechts, althans, wat er in jouw ogen voor moet doorgaan, moet constant de puin ruimen die jij en je sympathisanten veroorzaken.
  Het valt mij overigens op dat je steeds geweldadiger wordt, naarmate argumenten ontbreken.

  Reactie door Jacintha — vrijdag 16 juni 2006 @ 16.50 uur

 215. Zout op, niet tegen mij praten.

  Reactie door kaatje — vrijdag 16 juni 2006 @ 17.01 uur

 216. @214 En wat mensen zoals jij doen Jacintha, is selectief shoppen ipv principes te hebben. Waarom verdedig je je stellingen niet tegen mijn commentaar?

  “Een eigenschap van links, zoals de geschiedenis voortdurens heeft aangetoond”
  Djengid Khan was links, Hitler ook, net zoals Mussolini en Franco. Vergeet ik natuurlijk nog die linkse rakkers zoals Napoleon, Atatürk en de Gaulle.

  Mij valt het op Jacintha, dat je geen enkel argument van me weerlegt op verschillende topics maar alleen maar met “woordspelletjes” of “semantiek” komt.

  O sorry… dit zijn natuurlijk ook weer geen argumenten, het is slechts een woordspelletje ;)

  Reactie door Marc B — vrijdag 16 juni 2006 @ 17.07 uur

 217. 216. Ach ja Marc, het muiltje timmeren was natuurlijk een inkoppertje voor ons aller bruinhempje die bij een ander nooit argumenten weet te ontwaren. De plaat voor de kop is bijzonder dik. Een zeer interessant geval voor de psychopathologie :-)

  Reactie door kaatje — vrijdag 16 juni 2006 @ 17.17 uur

 218. Kees Veenstra in het andere onderwerp bevestigt precies wat ik ook zeg. Jullie reactie naar hem is ook al hetzelfde. is iemand het niet eens dan is hij een parasiet of moet sterven:

  • Van Hoof is een typische VVD-blaaskaak, zoals ook De Korte dat werd genoemd door niemand minder dan Lubbers. Misschien krijgt hij wel een klapband bij 190.
  Reactie van Michel Franssen — donderdag 15 juni 2006 @ 14.18
  Is met het niets eens over salaris dan wordt dit als volgt besloten:
  • Van Hoof is een soort eenmans dictator !
  Waarschijnlijk nooit in zijn jeugd of studententijd sociale vaardigheden opgebouwd .
  Reactie van Fred — donderdag 15 juni 2006 @ 14.46
  • Ze moeten maar eens een emmer stront over zijn arrogante kop uitstorten ,daar knap hij fysiek van op !
  Reactie van Fred — donderdag 15 juni 2006 @ 14.51
  • @97 Kees veenstra
  Vegetatief defaitisme?
  Gelukkig zijn er nog mensen die strijden..
  Reactie van Wattenstaafie — donderdag 15 juni 2006 @ 15.29
  • Kees Veenstra ;ik hopp dat je ouder wordt ,bijvoorbeeld 45 jaar en je wordt werkloos : Ik hoop dat je dat eens ondervindt !DAN MOET JE GAAN WETEN DAT ELKE WERGEVER OP LEEFTIJD DISCRIMINEERT !
  en tussendoor zou ik jouw geestelijke graag met het fysiek aan willen sluiten en daarom mijn voorstel jouw eens in de BALLEN te mogen knijpen : PUBERBALLETJE !
  Reactie van Fred — vrijdag 16 juni 2006 @ 16.33

  Inmiddels is mijn munitiekist weer helemaal aangevuld.

  Reactie door Jacintha — vrijdag 16 juni 2006 @ 19.01 uur

 219. Nou de rechtse rakkertjes zijn wel heel actief ;ga jullie nu even de kont likken van jullie MEESTERS !

  Reactie door Fred — vrijdag 16 juni 2006 @ 21.35 uur

 220. @218 Jacintha

  Tjongejonge lieve Jacintha….
  Je weet jezelf wel ongeëvenaard belachelijk te maken.
  De merkwaardigheid en zeldzaamheid van je aberratie strijden hierbij om de eer.
  Werkelijk bijna niemand ontkomt aan je meestentijds ongefundeerde kritiek.
  Lijstjes fabriceren van gedane uitspraken van je opponenten en hierbij volledig voorbij gaand aan de context waarin deze zijn gedaan.
  Sterker nog, deze zelfs dusdanig interpreteren en poneren dat deze iets ander schijnen te vertegenwoordigen of beogen dan in eerste instantie of in werkelijkheid fundamenteel werd bedoeld. Hiermee jezelf ontpoppend als een malicieus charlatan.
  Ik houd overigens wel van mensen die verblind door eigen waanwijsheid hun evidente dwaasheid blootleggen. Het is voor mij, naast dat het vermakelijk is, ook wel weer een trieste constatering om te moeten aanschouwen hoe mensen zoals jij zichzelf voorbij-galopperen. In feite zichzelf als serieuze gesprekspartner diskwalificeren.
  Weet je Jacintha, toch ik heb in het verleden wel bij ernstiger casussen, vergelijkbaar aan hoe jij jezelf hier manifesteert gelukkig remissie mogen ervaren.
  Wat dat betreft geef ik de hoop óók voor jou nog niet op. Wellicht ligt er óók voor jou nog catharsis in het verschiet.

  Reactie door Wattenstaafie — vrijdag 16 juni 2006 @ 22.27 uur

 221. Weet je Jacintha, toch ik heb in het verleden wel bij ernstiger casussen, vergelijkbaar aan hoe jij jezelf hier manifesteert gelukkig remissie mogen ervaren.

  Je keek toen in de spiegel, Watje?

  Reactie door Jacintha — zaterdag 17 juni 2006 @ 7.55 uur

 222. Nog nooit een reactie van onze vriendin gekregen. Ik ga alleen niet voor remisse.
  Schaakmat!

  Reactie door simone — zaterdag 17 juni 2006 @ 13.43 uur

 223. 128 – “is iemand het niet eens dan is hij een parasiet of moet sterven”… je verwart de abjecte houding van jou en je Stormfront-lijders met die van de mensen hier, wat typerend is, want projectie van zelfhaat is haatzaaiers eigen, en dit ernstige pathologisch verschijnsel is schadelijk voor de levenskwaliteit v.d. lijder en zijn/haar omgeving, en in mindere of meerdere mate schadelijk voor de samenleving.

  Reactie door Schaapherder — zaterdag 17 juni 2006 @ 13.49 uur

 224. 223 – Corr: 128 moet 218 zijn.

  Reactie door Schaapherder — zaterdag 17 juni 2006 @ 13.54 uur

 225. citaat:#

  Van Hoof is een typische VVD-blaaskaak, zoals ook De Korte dat werd genoemd door niemand minder dan Lubbers. Misschien krijgt hij wel een klapband bij 190.

  Reactie van Michel Franssen — donderdag 15 juni 2006 @ 14.18

  En nu een keer lezen wat je fascistoïde kameraden uitbraken voor je het woord tot mij richt. Waar het staat zoek je zelf maar op. Laat die luie hersens maar eens werken voor zover je die bezit.
  Ik heb al eerder gezegd dat NIEMAND van jullie een standpunt verkondigt. Alles is een afgeleide van jullie pathologische haat jegens een ander die jullie mening niet deelt. Alles is voor jullie een aanleiding om een ander te verwensen en dood te zien. Niet waar? Lees de onderwerpen eens door.

  Reactie door Jacintha — zaterdag 17 juni 2006 @ 14.19 uur

 226. @223 Schaapherder

  Je hebt gelijk Schaapherder! Klassiek gevalletje die Jacintha: projectie…
  Alleen dekt deze juiste constatering de lading helaas nog niet..

  @221 Jacintha

  Jij was toch degene die in de spiegel keek? (21)

  http://www.janmarijnissen.nl/weblog/2006/06/15/oranje-moskee/#comment-217410

  Reactie door Wattenstaafie — zaterdag 17 juni 2006 @ 14.36 uur

 227. 225 – “Ik heb al eerder gezegd dat NIEMAND van jullie een standpunt verkondigt. Alles is een afgeleide van jullie pathologische haat jegens een ander die jullie mening niet deelt.”

  Lees 223 [m. corr. 224].

  Reactie door Schaapherder — zaterdag 17 juni 2006 @ 14.50 uur

 228. De bijdragen van bruinhempje worden steeds agressiever van aard, al had ik nog erger niet eens voor mogelijk gehouden. Wat zal een feestje gezellig zijn met zo iemand erbij :-) Lekker marokkans eten, gave antilliaanse band erbij, iedereen blij en zij maar zuur kijken :” dat doen die kudtbuitenlanders van mijn belastingcenten.”

  Reactie door kaatje — zaterdag 17 juni 2006 @ 15.04 uur

 229. 228 – Mensen als zij mogen zeker van hun zaak pretenderen te zijn, Kaatje, maar de diepere betekenis van werkelijke eigenwaarde is voor hen nog volkomen onbekend terrein.

  Reactie door Schaapherder — zaterdag 17 juni 2006 @ 15.33 uur

 230. 226 – Nou, Wattenstaafje, Jacintha is toch meer een schaap in wolfskleren, of een witte smurf met een ernstig blauw-tekort, want wie zich zo fanatiek anti-sociaal opstelt, is hol als een leeggezogen, bontgeverfd paasei, en eenzamer dan een heremiet, al doet ze van bla en al roept ze van niet… wellus, nietus, wellus… niet.

  Reactie door Schaapherder — zaterdag 17 juni 2006 @ 15.45 uur

 231. Het is alweer een tijdje geleden dat er een reactie kwam op deze log maar toch ben ik benieuwd of mensen mij nu eens uit kunnen leggen wat men bedoelt met:

  “anti-westers”
  “racist” ”
  “allochtoon”
  “moslim”

  Misschien kunnen mensen mij het eens uitleggen want het niveau op deze log is al gedaald toch ver onder dat van een borrelpraatje

  Reactie door Niels — maandag 19 juni 2006 @ 15.57 uur