Geen kind in de cel manifestatie

Jij bent een van de inmiddels meer dan 100.000 mensen die hun handtekening hebben gezet op de site www.geenkindindecel.nl. Nog niet alle handtekeningen staan op de site, omdat we in een race tegen de klok nu ook de handtekeningen aan het invoeren zijn die op papier nog binnenstromen. Natuurlijk wil je ook zien wat er met die handtekeningen gebeurt. Kom daarom op woensdag 21 juni met zoveel mogelijk kinderen naar Het Plein in Den Haag. Iedereen wordt om 13.45 uur verwacht, zodat we om 14.00 kunnen beginnen met een krachtige slotactie.

4 juni werd er een wake gehouden bij detentiekamp Zeist. Ook verschillende SP-ers waren hierbij. Een impressie daarvan kun je hieronder zien.


Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

vrijdag 16 juni 2006 :: 12.48 uur

22 Comments

22 reacties

 1. Dat er in dit land kinderen in de cel worden gezet, druist mi volledig in tegen de universele rechten van de mens. Het is een gotspe.

  Reactie door kaatje — vrijdag 16 juni 2006 @ 18.58 uur

 2. Dat de VNG zich maar bij deze manifestatie
  aan mag sluiten, als ze consequent zijn.
  En dan Verdonck laten verdwijnen, gevolgd
  door de rest van dit rampenkabinet.

  Reactie door Peter van der Klein — vrijdag 16 juni 2006 @ 20.55 uur

 3. Over rechtstaat gesproken.

  Reactie door khosrow — vrijdag 16 juni 2006 @ 21.42 uur

 4. Een staat die de kinedern in de cel zet is geen rechtstaat.

  Reactie door khosrow — vrijdag 16 juni 2006 @ 21.43 uur

 5. Verdonk is een egoistische schaamtebron.

  Reactie door khosrow — vrijdag 16 juni 2006 @ 21.44 uur

 6. Was woll das Weib?

  Reactie door Emiel — vrijdag 16 juni 2006 @ 21.47 uur

 7. Snel terug naar haar oude baantje.

  Reactie door Sonja — vrijdag 16 juni 2006 @ 23.21 uur

 8. Het geiten wollen sokken volk is lekker bezig. Zie eens wat er gebeurt met de ama’s. Worden door mensensmokkelaars hier gedumpt en gastvrij ontvangen en worden zo verder gesmokkeld. Veel asielzoekers flessen de boel. Zodra ze hun verblijfsvergunning hebben gaan op vakantie naar het land van waaruit ze gevlucht zijn. Dit zijn wel zaken die de gewone man in zijn omgeving ziet gebeuren. Heel dat vluchtelingenwerk is een commercieel gebeuren. Die lui proberen van alles om hun baantje veilig te stellen. Unicef , Amnesty en meer van die dubieuze linkse clubjes kunnen zich beter op de miljarden kinderen richten die worden gedumpt en/of uitgebuit in de derdewereld landen.

  Reactie door Jacintha — vrijdag 16 juni 2006 @ 23.48 uur

 9. Nou nog één keertje dan, speciaal voor @8, want de naam krijg ik al niet meer uit m’n toetsenbord. :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( En nou zonder sokken naar bed, ben je helemaal betoeterd? :?

  Reactie door Bijdehandje — zaterdag 17 juni 2006 @ 0.20 uur

 10. Wat wordt er verstaan onder kinderen? 13,14,15 of 16 jarige tasjesrovers, inbrekers , geweldplegers, drugsdealers en ander tuig?

  Of is de kop van de blog en de doorgelinkte website misleidend en word er eigenlijk jeugdige asielzoekers bedoeld?

  Reactie door Stephan — zaterdag 17 juni 2006 @ 1.20 uur

 11. Een cel als speelruimte voor kinderen? Het is helaas de bittere realiteit voor de kinderen van asielzoekers die nu nog steeds opgesloten worden in cellen van detentiecentra, in ruimtes die anders voor criminelen zouden zijn bestemd.

  Het is een schokkende realiteit en een die we niet langer mogen ontkennen. Wellicht dat sommige mensen hier hun twijfels hebben over het ‘verleden’ van deze afgewezen asielzoekers, maar in dat geval is het goed en raadzaam om zich eens te informeren op de site van geenkindindecel.nl. Dan lees je dat het om mensen gaat die niets misdaan hebben, maar die wel alle procedures volgens de ‘wet’ hebben doorlopen. Als slachtoffer van deze opsluiting (en van de door dit kabinet gevoerde vreemdelingenbeleid) ondergaan deze kinderen mét hun ouders die als uitgeprocedeerde asielzoekers eerder op straat waren gezet een regime dat normaliter alleen voor de detentie van criminelen wordt toegepast. Bezoekers krijgen deze mensen nauwelijks te zien, en de buitenlucht die ze inademen bevindt zich altijd tussen vier hoge muren. Kinderen die door deze opsluiting een trauma oplopen, vaak bovenop datgene wat ze al in het land van herkomst hebben meegemaakt. Geen lachende kinderen, geen spelende kinderen. Opgesloten, niet voor enkele dagen, maar voor maanden en voor een aantal al meer dan een half jaar.

  Het is deze praktijk van opsluiting van uitgewezen asielzoekers, van hen én van hun kinderen die in Nederland kan plaatsvinden, onder het toeziend oog van de ministers Verdonk en Donner. Ministers die zich tot nu toe ook van geen kwaad bewust weten.

  Voor de duidelijkheid: uitgeprocedeerde asielzoekers horen niet thuis in een cel, en helemaal al niet de kinderen van deze gezinnen die na uitgeprocedeerd te zijn, helemaal aan hun eigen lot zijn overgelaten. Als er dan nog mensen zijn die zich over hen ontfermen, dan zijn het burgers die deze mensen in huis nemen. En burgerlijk ongehoorzaam zijn volgens de maatstaven van de huidige vreemdelingenwet, die in in haar uitvoering in veel opzichten op zeer gespannen voet staat met fundamentele uitgangspunten van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Nederland is een van de landen die dit verdrag heeft ondertekend en het vastzetten van (onschuldige) uitgegeprocedeerde asielzoekers is daar volledig in strijd mee. Als SP moeten we de verantwoordelijk ministers blijven aanspreken op deze onterechte en vooral ook onverdiende opsluiting van deze mensen in detentiecentra zoals Kamp van Zeist, Zestienhoven en andere lokaties.

  Want het wordt hoog tijd dat de ministers Verdonk en Donner zich ook eens aan de ‘wet’ gaan houden en ermee stoppen om de rechtsbeginselen zoals neergelegd in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens ondergeschikt te maken aan, of zelfs opzij te schuiven voor een even stricte als ridicule uitvoering van de vreemdelingenwet.

  Reactie door David Tompot — zaterdag 17 juni 2006 @ 3.57 uur

 12. @11 David Tompot
  ze kunnen niet anders, als ze vriendjes willen blijven met de VS….
  dan MOET je mensenrechten schenden!

  Reactie door iew — zaterdag 17 juni 2006 @ 10.13 uur

 13. @8 Jacintha heeft zelf geen mening, dus kopieert ze een reactie van ene “Paul” uit Rijswijk in de Telegraaf:
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/37012491/Unicef_hekelt_beleid_Verdonk_via_Google.html?pageOffset=7

  Reactie door Sonja — zaterdag 17 juni 2006 @ 10.21 uur

 14. Nederlands uitzetbeleid in strijd met Rechten van het Kind
  Hoogleraar straf- en vreemdelingenrecht Anton van Kalmthout zegt dat vreemdelingendetentie te vaak wordt gebruikt als afschrikmiddel. Het ministerie van Justitie gebruikt het middel om de vreemdelingen gedwongen terug te laten keren naar het land van herkomst. Vaak lukt dat niet. Hij wijst erop dat vreemdelingendetentie extra sober is. ‘Je kunt je afvragen of je mensen zonder papieren op dezelfde wijze moet behandelen als zware criminelen.’ Volgens hem is in het huidige politieke klimaat weinig ruimte voor compassie met de vreemdelingen.
  http://www.volkskrant.nl/binnenland/article321020.ece/Nederlands_uitzetbeleid_in_strijd_met_Rechten_van_het_Kind

  Reactie door Sonja — zaterdag 17 juni 2006 @ 11.27 uur

 15. In Memoriam: Samba Djeinaba Ka
  17-04-2006 • Samba, geboren op 20 mei 1978 in het dorpje Rindiaw in Mauretanië en overleden op 10 april 2006 in xxxx.
  Een sterke jonge vent, 27 jaar, krijgt door de grote stress waarin hij de laatste jaren heeft geleefd een hartinfarct..

  Samba Djeinaba Ka 20 mei 1978 – 10 april 2006

  Hij woonde sinds een aantal jaren in het huis van de Stichting Noodopvang Dakloze Asielzoekers in Dronten, samen met een aantal uitgeprocedeerde en op straat gezette vluchtelingen die weer opnieuw in procedure zijn en nergens anders terecht kunnen. Samba was 17 jaar toen hij in Nederland kwam, gevlucht voor de verschrikkelijke dingen die in zijn geboorteland zijn gebeurd. Na 2 jaar kreeg Samba tot zijn grote verdriet te horen dat hij hier niet mocht blijven. Tevergeefs verzocht Samba om reisdocumenten bij de ambassade van zijn geboorteland.

  van het kastje naar de muur…
  Als AMA gekomen, raakte na veel beroepszaken uiteindelijk uitgeprocedeerd en is al na de eerste afwijzing in de Noodopvang gekomen, omdat hij anders op straat zou komen te zwerven. Een week geleden kwam de laatste definitieve beschikking binnen dat hij terug moest naar Mauretanië. Probleem wat al 8 jaar heeft bestaan, is dat hij geen papieren had. Men heeft in half Mauretanië geprobeerd aan papieren voor hem te komen, maar daar zeggen ze dat ze hem niet kennen. Dus hij wilde wel terug, maar kon niet. Dat betekent een eindeloze cirkel van uitgeprocedeerd, op straat gezet, opgepakt door de vreemdelingenpolitie, op straat gezet, opgepakt, etc.
  Stichting Noodopvang heeft kort geleden een brief geschreven naar Minister Verdonk om gebruik te maken van haar discretinaire bevoegdheid om hem een status te geven, maar daar is nog geen antwoord op gekomen en nu hoeft het dus niet meer…..

  Naar Senegal
  De medebewoners zijn helemaal van slag en rouwen om hem. Hij wordt overgevlogen naar Senegal waar hij zal worden begraven. De Stichting Noodopvang Dakloze Asielzoekers xxxx roept de mensen op hier een donatie voor te willen doen, want de Stichting betaalt de mensen (nu nog 6) uit de giftenpotten van de verschillende kerken in Dronten…
  De namen van de medebewoners zijn: Maria, Olivia, Rosivaldo, Navid, Edmund en Omar.
  Binnenkort moet de Noodopvang dicht, namelijk uiterlijk 31 juli omdat er een wet door Verdonk is doorgedrukt dat mensen in een AZC terug kunnen als ze met een herhaald asielverzoek bezig zijn, maar dat geldt dus niet voor de hier genoemde mensen. Maria, Olivia, Rosivaldo, Navid, Edmund en Omar komen, als de politiek niet ingrijpt, op straat te staan. Zonder recht op zorg, onderwijs, onderdak…

  Het einde
  Een paar dagen klaagde Samba over pijn in zijn borst en linkerarm, maar hij dacht dat het kwam van het sporten. Bij zo’n jonge vent denk je ook niet aan hartklachten. Hij bleef last houden van regelmatig terugkerende pijn en maandag 10 april was het heel erg. Hij is naar bed gegaan nadat was gebleken dat hij zijn eten ook niet kon binnenhouden. Een van de andere bewoners is onderweg naar de winkels nog door hem gebeld om paracetamol mee te nemen. Toen ze weer thuis kwamen en de paracetamol willden bregen, kregen ze hem niet wakker en bleek dat hij was overleden. Toen natuurlijk paniek, 1-1-2, politie, arts, maar het is dus een natuurlijke dood een hartinfarct.

  Reactie door kaatje — zaterdag 17 juni 2006 @ 11.40 uur

 16. een wereld zonder hell is een wereld zonder hemel…
  Daar ga wij weer
  geen ouders in slavernij!!!!

  Reactie door gaf — zaterdag 17 juni 2006 @ 22.48 uur

 17. @ jacintha ken jij ook maar 1 asielzoeker persoonlijk en heb je eens met hem of haar gepraat? Hou toch op met je gezemel, ga eens kijken bij vluchtelingenwerk of in een AZC en luister naar de verhalen dan piep je wel anders. Mensen met zo’n kortzichtige kijk op de dingen, wens ik niet anders toe dan dat ze een keer hard met de neus op de feiten worden gedrukt. Er zullen vast mensen tussen zitten die de boel bedonderen, maar verplaats je een keer in een andere wereld dan in onze westerse schijnveiligheid. Meid, er zijn landen die niet zijn zoals het onze waar je moet vluchten voor je leven als je een beetje anders denkt dan de meute. En dat je dan in ons westers rijke hypocriete schijnheilige rotland nog niet eens een veilig onderkomen krijgt, maar gewoon in de cel wordt gepleurd dat begrijp ik dan weer niet. Maar dat komt misschien omdat er in Nederland te veel mensen zijn zoals mevrouw Jacintha die niet verder kijken dan hun neus lang is.

  Het wordt tijd dat zoveel meer mensen een keer weten wat er gebeurt. Dan wordt nederland misschien eindelijk een keer wakker en gebeurt er een keer iets. Nu verblijven deze mensen in een schemerzone. Niet geaccepteerd maar ook niet terug. En geen haan die er naar kraait.

  Reactie door Ilse — zondag 18 juni 2006 @ 20.36 uur

 18. Verdonk is een houten dame om het netjes te zeggen. Donner (h)erkent geen mensenrechten en van Balkenende weten we intussen wel wat voor normen en waarden hij er op na houdt, maar ze zijn zeker niet christelijk. Welke rechtgeaarde christen kan in de toekomst nog CDA stemmen?

  Reactie door a. boogers — zondag 18 juni 2006 @ 23.36 uur

 19. Ik ben er trouwens erg op tegen om (je eigen) kinderen in te zetten voor jouw politieke mening.

  Reactie door Sonja — maandag 19 juni 2006 @ 10.23 uur

 20. Dit hele kabinet zou voor het internationaal gerechtshof in Den Haag gedaagd moeten worden wegens grove schending van mensenrechten in het algemeen en kinderrechten in het bijzonder. Zoveel politiek moed is er helaas niet bij mensen die de knuppel in het hoenderhok zouden kunnen gooien. Zelf ben ik helaas slechts een roepende in de woestijn.

  Reactie door abo — woensdag 21 juni 2006 @ 10.47 uur

 21. Wij wonen in een land zonder verstand.
  De grensen staan wijd open, maar de celdeuren zijn gesloten.
  Waar moet dit kind en zijn moeder voor boeten?
  wat hebben ze misdaan?
  De ambassade weigert hun een paspoort te geven,om terug te keren.
  Ze wilde alleen maar een beter leven voor haar kind,daar is toch niks mis mee,dat willen wij toch allemaal.
  Nee ze drijven haar in het nauw,ze kan geen kant meer op, opbergen in een cel is de enige oplossing wat ze hier in Nederland dan telt.
  Laat de echte grote criminelen maar lopen en onschuldigen, en zelfs een kind met zijn moeder, maar als crimineel worden opgesloten. SCHANDALIG NEDERLANDSE STAAT !

  Reactie door Jose — maandag 25 september 2006 @ 0.27 uur

 22. Kort gezegd “kinderen horen buiten te spelen” Volgens pedagogen is dat het beste voor hun ontwikkeling

  nicobraravo en ega

  Reactie door n.j.van duijn — dinsdag 26 september 2006 @ 21.56 uur