Geen kind in de cel

Geen kind in de cel

Op het Plein voor het kamergebouw was het vanmiddag een drukte van belang. Kinderen maakten sleutels die later symbolisch de kooi met ballonnen konden openmaken. Geen kinderen in de cel!

Jan de Wit nam samen met de andere leden van commissie Justitie de ruim 137.000 handtekeningen in ontvangst. Voordat dat gebeurde deed Lydiu Elia – een vluchteling – nog een zeer indringende oproep aan dit kabinet.

Geen kind in de cel

Geen kind in de cel

Geen kind in de cel

Geen kind in de cel

Geen kind in de cel

Geen kind in de cel

Geen kind in de cel

Geen kind in de cel

Geen kind in de cel

Geen kind in de cel

Geen kind in de cel

Geen kind in de cel

Geen kind in de cel

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

woensdag 21 juni 2006 :: 18.48 uur

111 Comments

111 reacties

 1. een bijzonder schandelijke zaak : je schaam je Nederlander te zijn !

  Reactie door fred — woensdag 21 juni 2006 @ 18.53 uur

 2. Kinderen zonder status zijn nog geen kinderen zonder statuut:

  http://www.defenceforchildren.nl/ariadne/loader.php/nl/dci/rapporten/Rapporten/IkBenErWelMaarZeZienMeNiet.PDF/

  Ik ben er wel, maar ze zien me niet..
  Het statuut van elk kind binnen de rechtsmacht van Nederland is het Verdrag inzake de Rechten van het Kind. Het is een constitutioneel statuut: een statuut dat fundamentele grondrechten vastlegt, rechten op bescherming, zorg, veiligheid, onderwijs, geborgenheid, gezien zijn en
  gehoord worden, er mogen zijn, er toe mogen doen, mee mogen doen, en steun bij dat alles voor ouders of andere opvoeders van het kind. Kinderen zijn niet zonder statuut omdat hun ouders zonder status zijn. Net zomin als kinderen zonder statuut zijn omdat hun ouders arm zijn, in de gevangenis zitten, aan de drank of sigaret zijn, lid zijn van gekke sektes, psychisch ziek, ongeschoold, tegen buitenlanders zijn, alle boeren het land uit willen zetten, vegetarisch eten, of juist alleen maar frikadellen, hoofddoeken en baarden dragen, of tulbanden of toga’s of wat dan ook.
  Even leek het of Nederland daar anders over dacht. De Nederlandse Raad van State liet zich in een uitspraak van 5 februari 2002 ontvallen: Het Verdrag inzake de Rechten van het Kind roept geen aanspraken in het leven voor kinderen wier ouders op grond van de Nederlandse vreemdelingenwet- en regelgeving geen verblijf wordt toegestaan. Alsof de Nederlandse wet grondrechten kan vertrappen, een statuut kan verscheuren, kinderen onzichtbaar kan maken. Was het een bezweringsformule? Een toverspreuk? Wie niet weg gaat, is niet gezien? Was de Raad van State bang? Of bangelijk? Of slordig en “een beetje dom”? Gelukkig is Nederland verantwoordelijk voor het statuut van kinderen, Nederland als land, als staat, als koninkrijk met stiefkinderen en prinsesjes maar zonder rechter-tovenaars. Nederland kan zich niet achter de rechter verschuilen, en niet achter de Raad van State als die rechter speelt, en niet achter de provincie of de gemeente, of de Tweede Kamer, of de Achterkamer waar de Geheime Besluiten vallen. Nederland heeft het Verdrag inzake de
  Rechten van het Kind ondertekend. En wie een contract sluit, ook een contract met andere landen, en zeker een contract dat een statuut, een constitutioneel statuut, voor kinderen behelst, die kan niet zeggen: ja maar over dat statuut ga ik niet, daar gaat de onafhankelijke rechter over, of imam Zus, of bisschop Zo, gescheiden van de Staat, of de eigenwijze provincie of de lastige gemeente, ik weet niet wat die uitspoken, ik weet niet wat hen bezielt.

  Helaas….

  Reactie door Wattenstaafie — woensdag 21 juni 2006 @ 19.36 uur

 3. Natuurlijk, laten we het probleem niet oplossen door een pardon te geven, maar een leuk voorstel doen om dan alleen de vaders vast te zetten!
  Fijn ook nog even het gezin ontwrichten terwijl die mensen het na jaren onzekerheid al zo moeilijk hebben. Schandalig dekt de lading niet eens.

  Reactie door kaatje — woensdag 21 juni 2006 @ 19.39 uur

 4. Wij leven in een fantastisch land met onkende mogelijkheden, alleen wordt ik doodziek van deze dingen die hier gebeuren. In mijn land worden kinderen opgesloten, worden oude zorg behoefende mensen opgesloten in verzorgingstehuizen met te weinig middellen, worden de rechten op aow afgenomen, enz enz. Als ik met mijn buitenlandse vrienden over nederland praat schaam ik mij eigen kapot.
  In zón welwarend land kunnen wij niet voor de zwakkere medemensen zorgen. Kinderen in de cel, hoe ga ik dit nu uitleggen?

  Reactie door Henk — woensdag 21 juni 2006 @ 19.57 uur

 5. Dit past wel in het beeld van Nederland, ook al denken veel mensen van niet. WOII waren er ook zéér veel Nederlanders fout, Nederlanders schijnen daar nogal makkelijk mee op te springen en erg onverschillig te zijn, misschien verwarren we het nuchtere wel met onverschillig.

  Reactie door Ondernemer — woensdag 21 juni 2006 @ 20.01 uur

 6. Dat heb ik ook Henk. Met mijn zweedse vriendin konden we altijd wedijveren om wie het tolerantste land had, nu houd ik mijn mond maar. In het buitenland op vakantie was het vroeger altijd :” oh, ja, Cruyf, vrije weet en tolerantie, iedereen blij en behulpzaam.” Nu is het :” oh ja, politicus en filmmaker vermoord, homo’s in elkaar geslagen in A’dam en nu dus ook nog kinderen in de cel.” Om je kapot te schamen.

  Reactie door kaatje — woensdag 21 juni 2006 @ 20.03 uur

 7. We zetten een asiel zoeker op de zelfde plaats neer als een zwerfhond,in een kooi.

  Reactie door Jofel — woensdag 21 juni 2006 @ 20.04 uur

 8. hm, verdonk en donner samen op een cel.

  Reactie door ipuntje — woensdag 21 juni 2006 @ 20.07 uur

 9. Dit zijn geen vluchtelingen maar vreemdelingen.

  Natuurlijk geen kinderen in de cel, maar sta er wel eens bij stil dat zij uitgeprocedeerd zijn en dus illegaal in Nederland zijn.

  Reactie door Raymond Pichon — woensdag 21 juni 2006 @ 20.39 uur

 10. spandoeken helpen niet .slijptollen en betonscharen wel .dit volk pikt te veel van deze regering .altijd gedacht dat een westers?? land de universele rechten van de mens respecteerde.toch?

  Reactie door ,texas,henkie — woensdag 21 juni 2006 @ 21.25 uur

 11. Hebben we dan toch iets gemeen met die Amerikanen. Zij hebben Guantanamo, wij die kinderen. Reaktie Verdonk: zet alleen de vaders maar vast (journaal 20:00). Hoe cynisch kun je zijn?
  Als “gewone burgers” in Nederland dit in praktijk brengen, worden ze door de Raad voor de Kinderbescherming uit het ouderlijk gezag gezet. Wie neemt die voorzet bij Rita? Inmiddels is deze “dame”al door vele instanties – ook door “Europa”, al heet het dan dat het dan gaat om “Nederland” – op de vingers getikt.
  Mij lijkt het nuttig om een procedure te starten -via justitie- om via de eerder genoemde RvdKb een bindende uitspraak te bewerkstelligen, zodat deze kinderen uit de staatsmacht kunnen worden gezet wegens ernstige emotionele, pedagogische en sociale verwaarlozing.

  Reactie door Wink — woensdag 21 juni 2006 @ 21.47 uur

 12. pfuuh!!!!!!!
  good luck
  En ik bedoel dat…
  1000 jaren waarschuwing,en nu bedelen..
  Leuk he!
  bedank Democratie,bedankt

  Reactie door gaf — woensdag 21 juni 2006 @ 22.09 uur

 13. @9 Kun je even uitleggen wanneer die kinderen precies uitgeprocedeerd waren?

  En sinds wanneer is iemand die hier geboren is een vreemdeling?

  Reactie door Sonja — woensdag 21 juni 2006 @ 22.17 uur

 14. Raymond Pichon

  Illegaal, maar volgens welke regels? De toevallige regels van een toevallige rechtse regering die net zo makkelijk weer kunnen veranderen?

  Wordt jij ook nerveus als er vreemden door je straat lopen?

  Reactie door Richard — woensdag 21 juni 2006 @ 22.22 uur

 15. Is rechtlijnigheid besmettelijk?

  Reactie door Richard — woensdag 21 juni 2006 @ 22.23 uur

 16. hoelang laten we deze monsters nog door gaan,kinderen in gevangenissen/al maanden en maanden aan de gang,wat zins de cda/vvd samen regeren??,enz.
  het lijkt wel 1940,nederland wordt weg gegeven aan idioten.en we laten het weer gewoon gebeuren.toen was het overmacht.nu niet,
  trap ze de noordzee in ,dit kabinet,,
  en koningshuis(staat er bij en verdomd het geen donder
  trek dan nu je bek ook open,,inplaats tot kalmte op te roepen in je nieuwjaars toespraak,,/zelfs in zware tijding kun je nog gelukkig zijn?/,,vertel dat even aan de burgers)en ,
  ,en laat ze lekker voor de tweede keer naar de uk gaan,,dit keer zonder bootjes en vliegtuigen.ps bij winkracht 8.

  Reactie door ad — woensdag 21 juni 2006 @ 22.26 uur

 17. Het Christelijke CDA….

  “Maar Jezus, dat ziende, nam het zeer kwalijk, en zeide tot hen: Laat de kinderkens tot mij komen, en verhindert ze niet, want derzulke is het koninkrijk Gods’

  J.P., bereid je maar voor op de uiterste duisternis waar het vuur niet dooft en de worm niet sterft

  Reactie door Richard — woensdag 21 juni 2006 @ 22.31 uur

 18. wat is dat toch een dom wijf die verdonck
  ze moet die hirschi ali in de gevangenis
  zetten,want die is ook een asiel zoekster
  en die loop vrij rond,en blijf gewoon lopen,en die zat eerst bij d3e pvda van bos,en toen vvd,er van zalm,en niemand doet iets,ook de sp niet.

  Reactie door e v d bos — woensdag 21 juni 2006 @ 22.59 uur

 19. @ “zijn geen vluchtelingen maar vreemdelingen ?” …

  Waar slaat dat nu weer op. Vluchtelingen zijn altijd vreemdelingen, komen uit een “vreemd” land, in die zin, anders dan Nederland (dat op zich ook wel een “vreemd” land genoemd mag worden).

  Vreemdelingen zijn niet altijd vluchelingen, soms ook touristen.

  “UItgeprocedeerd ?”

  Dat mag zijn. Echter ook al zegt een rechter of een ander mens “ga maar terug waar je vandaan komt, b.v. Irak, b.v. Uruzgan, jawel, aldaar waar een zwaar gewapende soldaat amper naar binnen durft, Iran, Congo”, dan nog kan ik mij niet voorstellen dat van die “uitgeprocedeerde” met recht gevraagd kan worden gewillig het ontvluchte land, met gevaar voor eigen leven, weer binnen te gaan. Ook al heeft de Nederlandse rechter “gesproken”.

  Vanmiddag sprak ik op Plein even met Van Fessem en ik zei “en je stuurt ze ook naar Uruzgan” hij “ja, want wij gaan het daar veilig maken”. Ik was niet zo ad rem te zeggen “kun je het niet eerst even veilig (??) maken, zo dat ooit lukt, alvorens je ze deporteert ?”.

  Rita zojuist in debat “en ik begrijp ook wel dat ze niet terug “willen”, want ja wij zijn “rijk” (van geest ?)”.

  M.a.w. zij, en helaas velen met haar, schildert ze allemaal af als goudzoekers.

  En dan is het weer “alleen rijken kunnen vluchten, want die kunnen een kaartje betalen”. B.v. door huis en haard te verkopen, dan wel met hulp van families. Dus doen ze het zo, is het verkeerd, en zus, is het ook verkeerd.

  “Ze komen hier voor een uitkering” en zo nee dan “ze komen hier om onze banen in te pikken”.

  Dan weer “ja kan nu geen generaal pardon meer geven, is niet eerlijk voor hen die het niet kregen”. Kunt ook zeggen “eerlijkheidshalve moet ik ook wreed voor deze groep zijn, omdat ik het voor de andere ook was” ?

  Heb me es laten vertellen dat kwaad de wereld regeeert, en tot mijn grote spijt kan ik moeilijk andere concluderen.

  Zou de hele problematiek niet allemaal terug te voeren zijn op pure ordinaire vreemdelingenhaat ?

  Reactie door verkouteren — woensdag 21 juni 2006 @ 23.21 uur

 20. De recht voor z,n raap,niets te verbergen, en vooral niet hypocriete Nederlander heeft gewonnen.De gelijke monniken gelijke kappen cultuur is voor de zwakbegaafde welgestelde Nederlander reden genoeg om ook kinderen hetzelfde lot te laten ondergaan als de publiekslieveling van Amraat.Ook ik wil iets van Jezus aanhalen,n.lDe armen van geest zullen de wereld be,erven.Dat is nu dus een feit.Gerard P

  Reactie door Gerard Postma — woensdag 21 juni 2006 @ 23.24 uur

 21. Vergeten we niet dat er ook gewoon nederlandse kinderen door jeugdzorg bij gebrek aan zogenaamde behandelplaatsen achter tralies zitten?

  Reactie door Ninka — woensdag 21 juni 2006 @ 23.27 uur

 22. Een kind hoeft niet in de cel als het elders zijn heil zoekt. Dan is deze aktie ook niet nodig, of zie ik dat verkeerd?

  Reactie door jos — woensdag 21 juni 2006 @ 23.39 uur

 23. Op de 4 e foto zie je hoe Dhr Jan de Wit een bosje bloemen aanbied aan de moeder en haar twee kinderen die bijna 6 maanden vast zaten in kamp zeist. Dit gezin is juist vorige week op straat gezet. Voor de Sp Zeist was dit gezin het gezicht waarmee we vele mensen konden mobiliseren aktie te voeren tegen het opsluiten van kinderen in detentiecentra. Het bosje bloemen dat Dhr Jan de Wit aan dit gezin aanbood stond symbool voor waar we al die tijd voor knokten bloemen ipv prikkeldraad.
  Maar ook nu verdiennen ze onze steun .. Wilt U dit gezin helpen ? Nu ze na 6 maanden nog immer illigaal en opgejaagd moeten overleven ?
  Donaties: giro nr 1523507
  D.L.Wijnbelt
  Spijkenisse
  op www///zeist.sp.nl kunt u verslagen over alle eerdere akties terugvinden.

  Reactie door jantje paasman — woensdag 21 juni 2006 @ 23.40 uur

 24. @16

  Ik denk zolang die arme kindertjes hier in Nederland gedumpt worden in de hoop dat zij zelf dan na kunnen komen en zo een plekje hier kunnen verwerven.

  Reactie door jos — woensdag 21 juni 2006 @ 23.49 uur

 25. Illegaal is iemand die zich zonder toestemming op Nederlands grondgebied bevindt en zonder de geldige documenten.

  Reactie door jos — woensdag 21 juni 2006 @ 23.52 uur

 26. Het is een feit van algemene bekendheid in Europa dat Nederland zonder pardon kinderen van ander nationaliteit opsluit in gevangenissen.
  Het is een algemeen feit van gevoeligheid in Europa, dat hier met afschuw naar gekeken wordt.
  Het is een feit van algemene bekendheid dat de huidige regering met Verdonk als verantwoordelijke hiervoor een onmenselijke trek vertonen.
  Kinderen als slachtoffer van een politiek het meest walgelijke wat er is.
  Daarvoor is geen enkele verdediging.
  Ik schaam me diep heel diep voor dit land en nog dieper voor me zelf omdat ik niet de moed heb om deze kinderen met geweld uit hun onmenselijke positie te halen.
  Dat ik een willoos schaap ben geworden die hier een grote bek opzet van verder geen flikker doe.
  Wat is dit land diep en diep gezonken en helaas zink ik mee, want ik doe er geen flikker aan.
  We zijn klootzakken we doen er geen moer aan.
  We hadden met een miljoen mensen voor dat prikkeldraad moeten staan en die kinderen er uit halen.
  Bah,ik word misselijk van dit land en van mijn zelf.

  Reactie door Ik ben een klootzak — woensdag 21 juni 2006 @ 23.54 uur

 27. 22. ik ken die gevoelens, die heb ik ook. Ik vind eigenlijk ook dat ik veel meer zou moeten doen. Maar reken het jezelf niet aan “ik ben een klootzak”, jij bent niet verantwoordelijk voor het beleid. Maar ik ken het maar al te goed. Heb vrienden van een AZC en een demonstratie voor al die mensen georganiseerd in mijn provincie, heb de kerst met hun doorgebracht, maar ook ik schaam me dat we ze niet desnoods met geweld bevrijden deze kinderen (en dat als pacifist). Tijd voor zelfkastijding..

  Reactie door kaatje — donderdag 22 juni 2006 @ 0.02 uur

 28. @22 Jos je ziet het verkeerd. Of liever je sluit je ogen voor de feiten. Het beleid om kinderen op te sluiten is onverdedigbaar. Een kind kan zelf zijn leven niet bepalen en dat weet jij best.

  Reactie door abo — donderdag 22 juni 2006 @ 1.58 uur

 29. @9 Raymond Pychon

  ‘Dit zijn geen vluchtelingen maar vreemdelingen.’

  Volgens mij gaat het hier nog steeds over mensen .Over kinderen als ik het wel heb. Een etiketje op hun ouders geplakt lijkt mij hun kwetsbare positie niet doen veranderen. Dit etiketje als maatstaf hanteren lijkt mij in deze,wat mij betreft, ook onmiddellijk de grenzen van de huidige tolerantie illustreren.

  Reactie door Wattenstaafie — donderdag 22 juni 2006 @ 3.23 uur

 30. Het is een grof schandaal en schofterig schandelijk schaamteloos wat er met die kinderen gebeurd.

  Geen weldenkend en beschaafd mens sluit onschuldige kinderen op, uit naam van welke en wie zijn wet dan ook !!!!!

  Hebben de mensen die die kinderen daadwerkelijk dagelijks opsluiten (PIW,ers) dan g.v.d. helemaal geen moraal of ethiek of gevoel in hun lijf!!!!
  Niemand mag onschuldige kinderen opsluiten of daar aan mee werken ook niet als je toevallig in een gevangenis werkt.
  Wie bereid is om voor zijn dagelijks brood en hypotheek onschuldige kinderen op te sluiten in een cel is wat mij betreft een gevaarlijke gek zonder moraal of geweten zonder empathie ook wel psychopaat genoemd NIEMAND MAG ONSCHULDIGE KINDEREN OPSLUITEN DAAR GA JE NIET OVER DISCUSIERREN DAT DOE JE GEWOON NIET !!!!!!!

  Reactie door bertje — donderdag 22 juni 2006 @ 4.28 uur

 31. KINDEREN OPSLUITEN IS EEN MISDAAD EN WIE ER AAN MEEWERKT IS EEN MISDADIGER DIE ZELF OPGESLOTEN DIEND TE WORDEN IEDER MENS IS VERANTWOORDELIJK VOOR ZIJN EIGEN DADEN, OOK DIEGEN DIE IEDERE DAG DE SLEUTEL OMDRAAIT, LAFFE IMORELE GEVAARLIJKE GEKKEN DIE WAT MIJ BETREFT MORGEN ALLEMAAL ZELF OPGESLOTEN MOGEN WORDEN WANT ZIJ ZIJN ECHT GEVAARLIJKE SLAAFSE AMBTENAREN DIE UITVOEREN WAT ER GEZEGD WORDT ZONDER NA TE DENKEN,HET IS TE SCHOFTERIG VOOR WOORDEN !!!!!!!!!!

  Reactie door bertje die zich kwaad zit te maken — donderdag 22 juni 2006 @ 4.35 uur

 32. Bertje,
  ik ben het volledig met je eens.
  En ook ik zit me hierover kwaad te maken. Nu de rest van nederland nog.

  Reactie door Wattenstaafie — donderdag 22 juni 2006 @ 5.01 uur

 33. word men er nu niet eens een keer doodziek van om 2 jaar lang over dezelfde onderwerpen te klagen,discussieren etc,terwiijl de regering gewoon schijt heeft aan alles en iedereen en we keer op keer die zaken allemaal gewoon zien verergeren,en gewoon meerdere malen per jaar in nog ergere vorm diezelfde onderwerpen weer gaan bediscussieren en nog es en nog es en nog es…
  en maar blijven zeggen dat we er niets tegen kunnen doen,dat de volgende regering het moet doen,dat het volk er alleen wat aan kan doen, en dan weer met dezelde onderwerpen komen en ze maar weer gaan bediscussieren.
  wat moeten we zowiezo nog met politieke partijen? allemaal weten ze te vertellen hoe het niet moet en hoe het zou moeten,wat er moet veranderen etc,maar als er werkelijk iets gedaan moet worden of er word door de burger iets verwacht van de oppositie,of van partijen die menen het allemaal goed voor te hebben met de mensen,dan is men inneens niet thuis….
  sorry dat ik hier tegen jullie universitaire hobbyblog aantrap,maar dit eeuwigdurende niks oplossende geouwehoer is net zo erg als iemand die niet kan zwemmen laten verzuipen en er bij gaan staan kijken,en roepen tegen iedereen dattie in het water moet springen om die persoon te helpen.
  maar deze regering alsnog proberen op te laten stappen dat zal niet meer gebeuren,want men zingt het nu liever uit tot verkiezingstijd over de hoofden van de hardst getroffenen,want een politieke partij stelt zichzelf uiteindelijk toch boven de mensen, en is niemand van plan ook maar een offer te brengen,omdat het de eigen partij wel eens zou kunnen schaden. individuen zijn zowiezo niet belangrijk in dit land en al helemaal niet voor een politieke partij!
  sociaal noemen ze zich dan,op die manier ben ik ook altijd sociaal hoor !ik kan ook heel erg solidair zijn met mensen die het slecht hebben,maar helpen dat moet men niet verwachten van een politieke partij,WELKE DAN OOK.
  eerst 4 jaar lang dweilen met de kraan open en dan moet de volgende regering de puinhoop maar weer op gaan lossen…
  waar hebben we in vredesnaam een oppositie voor?!

  het is maar goed dat ik geen Beatrix heet,want dan had ik me nu echt WEL met de politiek gaan bemoeien!
  kinderen in de gevangenis!? stelletje idioten!
  en dan wel een grote bek over guantanamo hebben….
  volgens mij werken er in de politiek alleen schijn en scherts personen allemaal!

  Reactie door iew — donderdag 22 juni 2006 @ 8.49 uur

 34. (23),dit gezin op straat gezet .waarom lag de sp niet voor de deur??

  Reactie door ,texas,henkie — donderdag 22 juni 2006 @ 8.55 uur

 35. Ipuntje (@8), op zich een leuk idee om Verdonk en Donner samen in een cel te zetten, maar ik denk als die gaan kruisen dat er echt een heel eng gedrocht komt, dus toch maar niet…
  Gevangenissen zijn voor misdadigers, dus onschuldige mensen en zeker kinderen, mag je er nooit in opsluiten. Je kan ze beter, in afwachting van hun procedure, te gast laten zijn op Drakestein, of bij de ministers thuis (dan komt er waarschijnlijk ook wel een snellere afhandeling van de procedure).

  Reactie door Watson — donderdag 22 juni 2006 @ 9.16 uur

 36. t is hartverscheurend om te zien en lesen dat t nog steeds gebeurd , en dat in ons nederland. en er zyn ook nog veel nederlandse kinderen die in de shit zitten, ook een gevangenis . dat vergeten we wel s……. doet pyn…. zy kunnen niet kiezen….

  Reactie door kim — donderdag 22 juni 2006 @ 10.15 uur

 37. Dit is gewoon MONSTERLIJK.

  Ik kan het persoonlijk alleen met de concentratiekampen van de nazisten vergelijken.

  Nu begrijp je hoe dat ook toen mogelijk was.

  Mijn standpunt is dat deze handeling een misdaad tegen de menselijkheid is. De uitvoerders ervan zijn dan misdadigers.

  Reactie door walking bull — donderdag 22 juni 2006 @ 10.16 uur

 38. Als je geen waarden bezit vooral de intrinsieke menselijke waarden dan kun je geen normen stellen.Dit kabinet heeft ze niet.
  We focussen ons nu op Verdonk maar dit hele kabinet is verantwoordelijk en vooral de regereingspartijen in de kamer die dit beleid contenue verdedigen danwel goedpraten,danwel mogelijk maken, die weigeren consequenties te trekken. Of zeggen ze het een en bedoelen ze het ander en hebben zij dit kabinet bij de verkiezingen juist dit mandaad meegegeven en willen ze het mooi verpakken voor de buitenwereld.

  De regeringspartijen zijn verantwoordelijk voor het (voort)bestaan van dit wanbeleid zij hebben de werkelijke macht iets te veranderen maar genieten teveel van de macht die zij hebben in het kabinet.
  Bij hen regeert de leugen en viert de manipulatie hoogtij zij offeren daar graag wat kinderen aan op.
  Terug naar de middeleeuwen!!

  Verdonk kreeg het aan de stok met zeer boze mensen en allemaal moesten we horen dat zij óók een gezin had, óók kinderen etc.. Maar ja het waren wel háár kinderen.
  Gisteren weer Ursi Lambrechts die tig keer bij netwerk zeer verontwaardigd heeft gezegd misstanden m.b.t. vluchtelingen aan de kaak te zullen stellen. Ze deed niets.
  Gisteren gaf ze samen met haar vriendjes Verhagen en de VVD weer uitstel aan Verdonk.
  “We moeten kijken naar al die beetjes die wél goed gaan” Wat gaat er wel goed dan? Ze doet haar best!!! Wat krijgen we nu, hebben we hier een kleuterjuf aan de macht.
  De leugen regeert, manipulatie van de nederlandse kiezers die zich maar al te gemakkelijk laten manipuleren dan hoef je zelf niet meer na te denken, one-liners zijn gemakkelijk.
  Het is om kotsmisselijk van te worden.
  De fracties van de regeringspartijen vinden ‘macht’belangrijker dan kinderen eh.. een ander zijn kinderen dan…
  Het kabinet wordt gevormd door een stel narcisten en het kotsgebaar is alom aanwezig zij het minder expleciet zichtbaar dan bij Hoogervorst.
  En Jan Peter leuk gehad op de EO jongerendag de ‘kinderen’van God!!
  De vrijheid van het woord is hier belangrijker dan de vrijheid van de mens zelf. Mensen die vluchten omdat meer dan hun vrijheid alleen in gevaar is sluiten we vervolgens zelf wel even op, kinderen niet uitgezonderd.

  Reactie door Henny — donderdag 22 juni 2006 @ 10.35 uur

 39. Als er een betere oplossing gevonden kan worden: graag. Maar geoudehoer over nazipraktijken is niet op zijn plek. Het gaat hoogstens om enkele tientallen kinderen en het is tijdelijk. Bovendien is Verdonk niet het probleem, maar het feit dat deze kinderen door schuld van hun ouders illegaal op ons grondgebied zijn!

  Reactie door Diederik — donderdag 22 juni 2006 @ 10.42 uur

 40. Walking Bull, wat je nu aanhaalt is een heel delicaat punt. Ik ben het met je eens dat nu exact de zelfde “krachten” werken die ook in te aanloop naar de Tweedewereld oorlog gewerkt hebben.
  Nederlanders zijn zo verdoofd, dat we het pikken dat onze oma’s en opa’s uitdrogen in door graaiende managers beheerde verzorginsinstellingen, we kinderen opsluiten, en voedselbanken creeren. En wat doet de Nederlander: niets, helemaal niets.
  We staan erbij en kijken erna.
  Verdonk is mateloos populair, en CDA stijgt in de polls.

  Iederekeer als er weer wat op het nieuws komt dacht ik, dit is de druppel, Nederland staat nu op de kop. Helaas, niemand intereseert het, op een handvol mensen na.

  Ondernemer schreef:
  Dit past wel in het beeld van Nederland, ook al denken veel mensen van niet. WOII waren er ook zéér veel Nederlanders fout, Nederlanders schijnen daar nogal makkelijk mee op te springen en erg onverschillig te zijn, misschien verwarren we het nuchtere wel met onverschillig.

  Ik ben het er mee eens. Nederlanders zijn erg onverschillig. Dit is een zwakte, en ik denk, ook een root-probleem.
  In het verleden werd deze onverschilligheid vertaald door gastvrijheid. We accepteerde andere mensen/culturen was de mening. Helaas was dit nooit zo. We hebben andere mensen nooit geaccepteerd, het intereseerde ons alleen niet. We hadden er geen last van, dus mocht het.

  Om terug te komen op gastvrijheid, er zijn maar weinig Nederlanders die écht gastvrij zijn. Dat merkt ik als mijn dochter bij andere kinderen thuis gaat spelen. Bij sommige ouders mág dan zelfs niet, want de woonkamer kan vies worden. Bij de ouders waar het wel mag moet het kind vóór zessen opkrassen, want dat gaat het gezin eten.
  Ik houd me aan die flauwekul niet op. Als kinderen hier komen spelen, eten ze gewoon mee. Het vlees wordt dan doormidden gesneden, als er niet genoeg zou zijn.

  Uiteindelijk zijn wij verantwoordelijk voor die idioten die Nederland nu besturen.
  Een dictator Donner, die alleen zijn eigen wil wil doordrukken, ijzeren Rita, die kleine kinderen opsluit, en asielzoekers het land uit flikkert, die jaren hiet gewoond hebben. Of Zalm, die Nederland flink tekort gedaan heeft bij de omzetting van de gulden naar de euro, en er ook nog verschillende keren over gelogen heeft.

  Wij zijn verantwoordelijk voor deze kukels, want wij stemmen op ze, en doen helemaal niets. Net zoals de Duitsers verantwoordelijk waren voor de misstanden in Duitsland, zijn wij verantwoordelijk voor de toestanden in ons land.

  We moeten ons dus niet meer schamen voor onze regering (idioten zijn overal) maar wij moesten ons schamen dat wij ze hun gang laten gaan.

  Reactie door Alexander — donderdag 22 juni 2006 @ 10.58 uur

 41. Dit kabinet moet zo snel mogelijk weg, het is het kabinet van de ontmenselijking!

  -Leugenachtigheid geen gebrek
  -afluisteren van journalisten
  -opsluiting van kinderen
  -uitzetting van vluchtelingen die in eigen land niet veilig zijn
  -afbraak van bescherming kwetsbare groepen
  -armoedeval bevorderende maatregelen (zie wao-maatregelen)
  -aansturen op tegenstellingen tussen verschillende groepen
  -nalatigheid om werkgelegenheid te bevorderen
  -achter de schermen de europeesche grondwet er door proberen te drukken
  -kijken naar de beetjes, niet naar de grote problemen
  -hypes maken van kleine zaakjes en de grote niet aanpakken
  -vuile spelletjes spelen
  wie zijn mond daar over opentrek, wordt meteen afgestraft en de mond gesnoerd

  -een vergrijzingsprobleem in de wereld roepen

  zo kunnen we nog wel even doorgaan

  kortom een kabinet om braakneigingen van te krijgen, hebben we ooit zo`n slecht kabinet gehad, ik weet het mij niet te herinneren

  Reactie door e.krul — donderdag 22 juni 2006 @ 11.00 uur

 42. OPROEP AAN ALLEN DIE OP EEN OF ANDERE MANIER IN HUN WERKGEBIED TE MAKEN HEBBEN MET HET OPSLUITEN VAN KINDEREN: STAAKT, NEEM ONTSLAG, MELDT U ZIEK, LAAT DE KINDEREN VRIJ!(EN MELDT U DAARNA ZIEK OP GROND VAN VERSTANDSVERBIJSTERING/PSYCHISCHE KLACHTEN OM NIET AANSPRAKELIJK TE ZIJN)

  OPROEP AAN ALLE VRIENDEN, FAMILIE EN BUURTBEWONERS VAN BOVENGENOEMDEN: LEG HEN HET VUUR AAN DE SCHENEN, NEGEER ZE, KLEINEER ZE, ONTERF ZE, MAAK ZE HET LEVEN ONMOGELIJK!

  Zoals #31 al zegt, is een ieder die aan dit beleid actief meewerkt evenzo verantwoordelijk voor deze gruwelijke schending van de mensenrechten als zij die dit beleid maken!
  Op het moment dat de werkvloer niet meer meewerkt aan deze schandalige praktijken houdt deze vanzelf op te bestaan.
  Power to the people!

  Reactie door Martinuz — donderdag 22 juni 2006 @ 11.10 uur

 43. Verdonk=facist.

  Reactie door Bart Rovers — donderdag 22 juni 2006 @ 11.17 uur

 44. Vreselijk. Je zou als kind maar niet gewenst zijn en geen uitzicht hebben op een toekomst in een rijk land als Nederland. Wat geeft dat een kind voor toekomstbeeld?! Ik schaam me diep dat ik in een land woon waar zo met kinderen om wordt gegaan.

  Reactie door simONE — donderdag 22 juni 2006 @ 11.28 uur

 45. Als je wegkijkt is het leven best wel fijn, geen vuiltje aan de lucht, we stappen over de lijken en snuiven de chemische lucht van rozen uit een spuit bus op.

  Men denkt we hebben het goed, omdat ze niet bereidt zijn buiten het eigen comfortabele leventje te kijken omdat die oogkleppen het geweten zo lekker sust.

  Het volk verlakt, de zak gespekt zo gaat de macht en goed gebekt
  weet hij de meute te overtuigen
  de leugenachtigheid regeert
  en er wordt ruim met zoet gesmeerd
  maar niet bij u het zuur blijft bijten
  men veinst maar wat en men bedot je
  het zoet blijkt weer
  een drol in een potje!

  blijkt steeds

  Reactie door e.krul — donderdag 22 juni 2006 @ 11.45 uur

 46. De volgende aktie van de kerk zal zijn geen onschuldige moeders/ vaders in de cel vervolgens staan de politici er weer huilend om heen.

  Reactie door Anna Kloos — donderdag 22 juni 2006 @ 11.56 uur

 47. Lachen, dat er van die mensen zijn (@39) die oprecht geloven dat het de schuld is van de ouders die nu eenmaal illegaal op ons grondgebied zijn!. Alsof illegaal op ons grondgebied zijn een halsmisdaad is gelijk aan moord, verkrachting, afpersing e.d.

  Dat zijn redenen om iemand in een cel te gooien, echte criminaliteit. Niet omdat ie op een stukje land leeft wat anderen niet willen delen, en waarvoor ze de mooiste wetten verzinnen om anderen buiten te houden.

  Niet alleen zijn grenzen menselijke bedenkselen, en is de wereld van iedereen dus kan geen mens ooit illegaal zijn -we hebben allemaal even veel recht overal te gaan en te staan-, bovendien kunnen wij nederlanders met onze koloniaal verkregen rijkdom er anders ook heel wat van om ons illegaal op andermans gebied te bevinden. Dat is misschien allemaal verleden, maar nog steeds bepalend voor onze sterke positie in de wereld.

  En dan nog, de kinderen van verkrachters, moordenaars en andere criminelen sluit je toch ook niet bij hun ouders in de cel op? “Hadden de ouders maar niet crimineel moeten worden, wij gaan er niet voor zorgen.”

  Lekker onmens ben je, als je voor jezelf met zo’n kromme redenering het goed kan praten dat kinderen in de cel zitten. Hadden de ouders maar niet illegaal moeten zijn. Want dat is erg, proberen vooruit te komen in het leven, betere kansen te zoeken, en je kinderen een toekomst te geven. Bahbah, nee, daar begint geen rechtgeaarde nederlander aan. Hoe halen die illegalen het toch in hun hoofd.

  Reactie door lost boy — donderdag 22 juni 2006 @ 12.00 uur

 48. @39. Alsof mensen het fijn vinden dat ze geen land hebben waar ze thuis kunnen zijn. Alsof een mens bestraft moet worden als ordinaire crimineel omdat hij/zij in een land wordt geboren waar het onleefbaar is. Alsof het goed is dat het maar om tientallen kinderen gaat. Ieder kind wat in een cel zit is er één teveel. Als je zo kunt denken heb je zelf maar 1 hersencel!

  Reactie door simONE — donderdag 22 juni 2006 @ 12.21 uur

 49. Het gevoel van de enorme boosheid voor het opsluiten van kinderen herken ik helemaal. Zelf heb ik twee jaar geleden zo’n toestand meegemaakt van doordrukkende ambtenaren die gevoelsmatig nergens meer blijven. Mijn zoon had aantal jaren bij vader gewoond en deze wilde weer bij mij wonen. Vader wilde dit niet hebben en schakelde jeugdzorg in. Allerlei etiketten werden dat kind opgeplakt (ADHD is erg populair om kinderen in de fuik te drijven) en 15 jaar nog lekker beinvloedbaar. Om lang verhaal kort te maken jeugdzorg moest en zou met vader gelijk krijgen en hij werd van school gehaald en hup naar een “behandelplaats”. Toen hij erachter kwam wat het inhield nam hij de benen en hup naar de volgende plek, halfdichte tralies, weer weg en hup naar de rechter voor gesloten plaatsing. Je hebt het dan wel over een puberendkind wat verder niets misdaan heeft. Na de derde poging vielen ze hier met 6 man politie binnen, jeugdzorg moest en zou gelijk krijgen met paps. Toen kwam inderdaad bij mij ook die enorme woede naar boven die bovenstaand beschreven is….van nu is het afgelopen….als dit Nederland is dan laat maar zitten. Ik heb het huis van mijn ex en jeugdzorg volledig met verf “mooi” gemaakt. Tuurlijk belandde ik ook in de cel maar met trots…een kind in de cel dan ik ook. Ik mocht er weer uit na 4 uur en tuurlijk heb ik een klein strafbladje nu voor het eerst in mijn leven, maar het heeft wel wat opgeleverd. Ineens was zoonlief gezond verklaard kreeg een eigen apppartement van pa en het gaat prima met hem. Heb ik spijt van mijn actie…..nee want ook ik kon gewoon niet leven met dat feit en dan strafbladje leg ik wel uit aan mensen. De woede en fruatratie begrijp ik nu heel goed van mensen omdat ze je ook tot het uiterste kunnen drijven. Ik ben in elk geval wel bereid tot wat steviger actie, dan ik ook maar vast.

  Reactie door Ninka — donderdag 22 juni 2006 @ 12.31 uur

 50. Zo gaat het veel te vaak. ADHD is zo ‘n fijne vergaarbak. Als zo ‘n “therapeut” geen idee heeft, dan maar ADHD; dan is hun “behandelroute” ook meteen mooi uitgestippeld. Wat kun je ook anders verwachten met zo ‘n triest onderwijsniveau, elke halvegare kan therapeut worden.

  Reactie door kaatje — donderdag 22 juni 2006 @ 12.43 uur

 51. @47 en @48,
  De gevangenis is niet ideaal voor kinderen. Maar ziet u het aub wel in proporties en kom met oplossingen ipv klachten.

  Het gaat om 50 kinderen per jaar, meestal voor enkele weken. Ja natuurlijk heb ik ook met die kinderen te doen. Maar niks makkelijker dan roepen van “schande”, “fascist” of “rotkabinet”.

  En of we nu een super relaxed asiel beleid hebben of een heel streng asiel beleid: niet iedereen zal zich hier mogen vestigen. Als iemand dan na aandringen niet zelf vertrekt, gebeurt dit met enige drang. Ieder vertrek is schrijnend.

  Reactie door Diederik — donderdag 22 juni 2006 @ 12.58 uur

 52. Inderdaad Kaatje en met alle respect voor onze jonge mensen maar dan zit daar wel een griet van 24 net van school beslissingen te nemen. Dien je daar een klacht tegenin kom je ineens een stappie hoger waar de managers op kantoor zitten dat ik bij mezelf denk…….kom verdomme eens uit dat kantoor en kijk eens echt wat er gaande is. Maar het probleem is als je daar wat van zegt ze je het leven nog veel zuurder maken.

  Reactie door Ninka — donderdag 22 juni 2006 @ 13.00 uur

 53. @51
  een cel is en blijft een cel!
  het kan ook op een humanitaire wijze worden opgevangen.
  in militaire dienst kon ik echt het terrein niet af zonder toestemming,maar er was wel goed te leven.
  hebben we geen oude kazernes meer?

  of denkt u dat er een wezenlijk vluchtgevaar bestaat bij deze mensen?
  die waren toch al gevlucht?

  Reactie door iew — donderdag 22 juni 2006 @ 13.08 uur

 54. @Diederik
  Een oplossing zou kunnen zijn om twee vliegen in één klap te slaan. Zoek dan 50 alleenstaande ouders die nauwelijks aan werk kunnen komen en kijk of ze zo’n kind tijdelijk op kunnen vangen. Betaal ze daar ook fatsoenlijk voor omdat het niet niks is maar nu kost het ook veel geld kost. Maar zo’n simpele oplossing mogen we toch op ministerniveau toch ook wel verwachten nietwaar?

  Reactie door Ninka — donderdag 22 juni 2006 @ 13.08 uur

 55. -kost, -toch. Ach ja schrijffoutjes…..maar beter een goede inhoud dan een perfect rapport met flut.

  Reactie door Ninka — donderdag 22 juni 2006 @ 13.23 uur

 56. Tja, wat zielig allemaal. Maar daar is het natuurlijk om te doen.
  Als al die zielepoten gewoon in hun eigen landjes waren gebleven hoefden ze niet in een ‘cel’ te zitten. De enige, humane en beste oplossing voor die lieden is dus:
  hand in hand, terug naar eigen land.

  Reactie door Uitkijker — donderdag 22 juni 2006 @ 15.02 uur

 57. Voor een verstandelijk gehandicapte kun je je best nog goed uitdrukken.

  Reactie door Sonja — donderdag 22 juni 2006 @ 15.15 uur

 58. Uitkijker wat een triest persoon ben jij. Kinderen hebben die keuze niet die worden gewoon meegenomen en opgesloten! Je moet wel de hersencel van een wuppie hebben om zoiets te denken. In de 2e wereldoorlog stond je zeker ook met je arm en hand de lucht in Joden uit te zwaaien.

  Reactie door simONE — donderdag 22 juni 2006 @ 15.18 uur

 59. Zo zie je maar weer hoe demoncraties dit land geregeerd wordt.
  Rob.

  Reactie door F.G.L.Visser — donderdag 22 juni 2006 @ 15.46 uur

 60. Guantanamo Bay v/d lage landen?

  Reactie door Henk.K — donderdag 22 juni 2006 @ 16.41 uur

 61. Zo lang de meerderheid hiertegen niet in opstand komt verandert er niets. Demonstreer massaal bij de detentiecentra waar kinderen opgesloten zijn en eis de onmiddelijke vrijlating! SP roep ook op tot actie. GODVEDOMME WIJ ZIJN KWAAD NEDERLAND POLITIESTAAT!!

  Reactie door SNIX — donderdag 22 juni 2006 @ 16.47 uur

 62. @31,

  U hebt volledig gelijk.

  Reactie door khosrow — donderdag 22 juni 2006 @ 17.37 uur

 63. Ach Uitkijker is weer een van die zielige figuren die ala geenstijl.nl praat willen ophangen (Kijk!!! zie mij eens lef hebbuhhhhh.) Gewoon negeren, je kan beter een gesprek met je goudvis aanknopen, dat is echt boeiender.

  Reactie door Ondernemer — donderdag 22 juni 2006 @ 18.51 uur

 64. Aan fluim 56 `uitkijker’ te oordelen is de NSB ook weer operationeel @ paraat. Hoe zou dát nou toch komen vandaag de dag?

  Reactie door Emiel — donderdag 22 juni 2006 @ 19.58 uur

 65. De nederlandse staat zou aangeklaagd moeten worden, wegens schending van mensenrechten. Anders kan ik het niet stellen. Want meneer de crimineel mag thuis met een band om de enkel zitten. Terwijl de niet crimineel in zijn cel bevind.

  Reactie door Jimi Megens — donderdag 22 juni 2006 @ 20.07 uur

 66. Toch nog verbazingwekkend hoeveel mensen kinderen in de cel goedlullen. Maar ja, je weet ook wel precies in welke richting je die moet zoeken. De Grootste Verziekers van Nederland.
  (nee niet de TROS)

  Reactie door Sonja — donderdag 22 juni 2006 @ 20.28 uur

 67. @56
  Mooie vraag voor de CITO toest wie is er nu zielig.
  O De schrijver.
  O De asiel zoeker.
  Te makkelijk vraag voor de kinderen van de lagere school?

  Reactie door Jofel — donderdag 22 juni 2006 @ 23.56 uur

 68. (23),dit gezin op straat gezet .waarom lag de sp niet voor de deur??
  Op allerlij mogelijke manieren hebben we dit gezin gesteund .
  Ook toen Nederland nog ontkende dat er kinderen vast werden gezet in kamp zeist , was het de sp die de waarheid boven tafel haalde. Dat deden we samen met andere mensen en organisaties . Door te kijken naar wat ons bind , in dit geval de adschuw over het vastzetten van assielzoekers en hun kinderen . Dus waarde texas waar was jij al die tijd ?
  Steun je ze nu wel ?
  Donaties: giro nr 1523507
  D.L.Wijnbelt
  Spijkenisse
  zie voor verdere info www///zeist.sp.nl

  Reactie door jantje paasman — vrijdag 23 juni 2006 @ 0.45 uur

 69. [...] 21 juni heeft ook de SP Zeist haar steentje bijgedragen op de manifestatie “geen Kind in de Cel” op het Plein in Den Haag. Meer dan 1500 handtekeningen, van de 137.027 in totaal, komen uit Zeist. Daarmee laat Zeist steden als Amersfoort en Utrecht achter zich. Tweede kamerlid  Jan de Wit  heeft nog een persoonlijke noot toegevoegd aan het protest. Dit in de vorm van een bos bloemen voor Naraa en haar kinderen als felicitatie voor haar vrijlating uit Kamp van Zeist. Uiteraard ging dit in samenwerking met de SP Zeist.  Een verslag op http://www.janmarijnissen.nl/weblog/2006/06/21/geen-kind-in-de-cel-manifestatie-2/ Tevens kunt U daar  enkele foto’s van de manifestatie  bekijken die, naar we hopen, zonneschijn mag gaan brengen voor alle kinderen, die onschuldig zijn maar toch in detentie worden gehouden. Wilt  U Naraa en  haar  gezin  nu steunen nu  ze   dat  kan via donaties: giro nr 1523507 tnv D.L.Wijnbelt Spijkenisse [...]

  Pingback door unieuws.nl — vrijdag 23 juni 2006 @ 1.17 uur

 70. Waar gaat het nu eigenlijk om? juist, dat we het er niet mee eens zijn dat er mistoestanden in ons (eigen?)land zijn!
  Maar we werken er wel aan mee, als we het nog langer door laten gaan. Ik zie het ook als oplossing zoals sommigen hier aanhalen(
  zelf niets meer WILLEN doen, waardoor een ander nadeel heeft, waardoor een ander verdriet heeft, waardoor een ander tekort word gedaan. Wauhhhh, Want men red niet alleen die ander, maar ook zijn eigen ziel, zijn stukje eigenwaarde! Ik hoop nog steeds op een tijd waarin mensen elkaar weer echt als waardevol gaan zien!!! Leny L.S.

  Reactie door Leny S. — vrijdag 23 juni 2006 @ 2.19 uur

 71. @ Diederik (39):

  Citaat: “Het gaat hoogstens om enkele tientallen kinderen en het is tijdelijk.” Bovendien “hebben de ouders de schuld.”

  Zo begon het ook met concentratiekampen. Hoe vermolmd kan je denkvermogen zijn…..

  Reactie door Olav Meijer — vrijdag 23 juni 2006 @ 11.09 uur

 72. @ Diederik (51):

  Citaat: “Het gaat om 50 kinderen per jaar, meestal voor enkele weken. Ja natuurlijk heb ik ook met die kinderen te doen.”

  Ach, in de VS hebben ze ook een flink aantal mannen geëxecuteerd die achteraf, dankzij DNA-onderzoek, onschuldig bleken aan het feit, waarvoor zij veroordeeld waren…Natuurlijk heb ik ook met die mannen te doen…..

  Reactie door Olav Meijer — vrijdag 23 juni 2006 @ 11.18 uur

 73. @ Uitkijker (56):

  Citaat: “Als al die zielepoten gewoon in hun eigen landjes waren gebleven hoefden ze niet in een ‘cel’ te zitten.”

  Zielig dat je niets beters weet te bedenken.
  Correcties:
  -Niet in NEDERLAND. Want vaak genoeg zouden ze wél in hun herkomstland in de cel zijn gesmeten.
  -En soms zouden ze daar (“in hun eigen landje”) inderdaad niet in een cel hoeven zitten, want vermoord zijn.

  Reactie door Olav Meijer — vrijdag 23 juni 2006 @ 11.26 uur

 74. @31 Bertje “..GEVAARLIJKE SLAAFSE AMBTENAREN DIE UITVOEREN..” – in een documentaire dat ik uit de tv opgenomen heb die over de deportatie van de joden uit Nederland gaat, wordt de vraag gesteld: De overheid deed toen de opdracht geven, maar waarom toen helemaal niemand die iets tegen die treintransporten zei of deed? Je zou tenminste de sporen kunnen ontwrichten in het donker, en daardoor deporaties tegenwerken?

  De vraag wordt door de auteur van de film aan een treinmachinist van die bewuste treinen gesteld.

  Die man denkt even na en zegt,dit is nu mijn transcriptie: “Ach, die mensen moesten weg. Opdrachten kwamen van hoger hand. Ja, dat was het…”

  Niemand wou zich ermee bemoeien.

  Gelijk vandaag.

  Reactie door walking bull — vrijdag 23 juni 2006 @ 12.34 uur

 75. (Heerlijk, al die reacties). Mensen, jullie wordt allemaal een rad voor ogen gedraaid. Deze mensen zijn illegaal. Als er voor hun “zaak” zieltjes gewonnen moeten worden, komen de kindjes weer in beeld. Want dat is zielig. En dan kunnen we met z’n allen weer, zoals gewoonlijk vanuit de politiek correcte hoek, de mensen met een andere mening in de fascistoïde hoek plaatsen. De woorden deportatie, concentratiekampen etc zijn op dit forum dan ook weer niet van de lucht. En vooral de racist (wat heeft dit met rassen te maken overigens?) en satan Verdonk moet het weer ontgelden. En zij voert alleen maar het beleid uit van haar voorganger, de in rode kringen eminente Job “Rooibos” Cohen!

  Reactie door Graette Pier — vrijdag 23 juni 2006 @ 14.07 uur

 76. Heej stomme Pier die kinderen zitten in een cel daar kun je niet omheen. Ook zonder die kinderen ben ik tegen ons hatelijke vreemdelingenbeleid. Niemand is illegaal want de wereld is van iedereen! Als je kleine kinderen en mensen uit andere landen in een cel stopt komen woorden als racisme, deportaties en concentratiekampen vanzelf in mijn hoofd vreemd he. Met een rechtvaardig en sociaal beleid heb je daar geen last van. Dus kom nou niet met je stomme praatjes aan over politiek correcte bullshit ik heb in zowel de linker als de rechterhoek van de Politiek geen enkele vertrouwen. Een menswaardig bestaan voor iedereen daar pleit ik voor.

  Reactie door simONE — vrijdag 23 juni 2006 @ 15.22 uur

 77. @ 75,

  Wat een walgelijke reactie op het feit dat deze kinderen in cellen terecht komen.
  Welk een onbeschaafde figuren leven er toch tussen de autochtonen in dit land, onbeschaafder dan menig allochtoon, en met de hersens van een pier.

  Reactie door Pietje af — vrijdag 23 juni 2006 @ 15.37 uur

 78. Gehoord van de rechten van het kind. Vele
  geboren witkoppen zijn zo misbruikt, dat ze in de WAO zijn beland en er weer uitgeflikkerd zijn.
  Stil gestaan bij kinderen die door het
  Gristelijke Moraal en de aanverwante trawanten trauma’s oplopen.
  Heb trouwens gehoord dat Stront Voorop niet eens bij vrouw en kind kan wonen.
  Gelukkig zijn de rest van de landen om ons heen blij dat er in nl zo’n leider zit.
  Denk dat hij op zondag bidt voor alle kinderen en zo en dankt voor het feit dat het maatje van zijn overhemd elk jaar groeit.
  Fijn plan vind ik ook dat Maxime V. te …
  bij de Bilderberggroep aanwezig is. Dat geeft echt vertrouwen.

  Reactie door vervroegdeverkiezingennu — vrijdag 23 juni 2006 @ 16.24 uur

 79. Vreemde mensen horen inderdaad opgesloten te worden en een vreemder iets als kinderen opsluiten bestaat volgens mij niet….dus.
  Balkenende,ik wens U een goede nachtrust toe.

  Reactie door Flip Fluit — vrijdag 23 juni 2006 @ 17.35 uur

 80. @75 Hoeveel verstand heeft een worm? Je zou je er niet eens druk om moeten maken. De vraag is alleen hoeveel wormen bevolken Nederland op dit moment. Volgens mij zijn het er veel te veel. Bedankt simONE je haalde de woorden uit de mond. Mensen kunnen nergens illegaal zijn, want deze kleine aardkloot is van ons allen.

  Reactie door Tufje — vrijdag 23 juni 2006 @ 17.39 uur

 81. Dank voor alle steun mensen!

  Het gaat werken, ik weet het zeker. Er komt een dag dat Nederland zich schaamt omdat er ooit kinderen in vreemdelingenbewaring werden gehouden in dit land.

  Carla, Defence for Children International,
  een van de organisatoren van de campagne http://www.geenkindindecel.nl

  Reactie door Carla — vrijdag 23 juni 2006 @ 18.30 uur

 82. NEGEN MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES voeren aktie! En nóg kan alle onrechtvaardigheid met zéér ernstige gevolgen doorgaan. Als dit de omgekeerde wereld niet meer is!
  CDA, D’66 en VVD: ZIJ laten alle onmenselijkheid met de asielzoekers/vluchtelingen al jaren doorgaan. Dit is anti-menselijk, anti-christelijk (als je je christelijk noemt).
  Wij schieten tekort in ons handelen om deze mensen hun rechtmatige plek op aarde terug te geven.
  Je kan demonstreren, aktie voeren, op deze en andere sites kun je van alles kenbaar maken, maar BLIJKBAAR werkt dit allemaal niet of onvoldoende.
  De zaak moet eindelijk eens omgedraaid: de gerechtigheid moet het heft in handen krijgen!!! Dat is toch zeker geoorloofd?!

  AFGELOPEN (moet het zijn). Leve het menselijk geluk, de menselijke vreugde en blijdschap, want gedeelde vreugd is (en blijft ALTIJD) dubbele vreugd.

  Hoeveel wilskracht heeft de SP? Wordt wakker(der)! Zeg méér, DOE meer. (Samen!)

  Groet aan alle lezers, met bovenstaande woorden, die komen via mijn hoofd, maar úit mijn hart. B e r t(omaat), Almelo

  Reactie door Bert Maathuis — vrijdag 23 juni 2006 @ 19.25 uur

 83. LANDGENOTEN,
  Eerlijkneid en rechtvaardigheid zou in
  Den Haag(parlement) hoogste prioriteit
  moeten zijn.
  Niets is waar, vriendjespolitiek en geen oog voor de zwakkeren is aan de orde van de dag.
  Kinderen(de zwakste van onze MAATSCHAPPIJ) opsluiten onschuldig zou in ons land niet mogelijk moeten zijn.
  Laat ons volgend jaar bij de verkiezingen
  blijken, dat zo iets voortaan nooit meer zal gebeuren.
  Mijn geweten zegt stem SP
  Ben uit ‘s-Hertogenbosch

  Reactie door Ben — vrijdag 23 juni 2006 @ 19.43 uur

 84. GOEDwillende medeburgers,

  We zijn het er over eens dat er SNEL verandering in dit land moet komen.Wie ECHT tot actie over wil gaan roep ik op met mij contact op te nemen. Ideeën over hoe en wat zijn voorradig.

  Jos Crooijmans j.crooijmans@wxs.nl

  Reactie door jos crooijmans — vrijdag 23 juni 2006 @ 21.52 uur

 85. Nederland zakt af naar een dictatuur. En de meeste Nederlanders kijken gelaten toe. Net zoals bij de Joden en in Bosnie… Dit kabinet schendt de mensenrechten en zou moeten worden aangeklaagd. Aftreden!! of afgezet worden!! Nederland word WAKKER. Verzet u tegen dit onrecht.

  Reactie door Eddy — vrijdag 23 juni 2006 @ 22.40 uur

 86. Ik verbaas me over de soms harde reacties in dit rijtje naar onze medemens toe, en dat van – neem ik aan mede SP’ers. Geen mens is illegaal en vluchten doe je niet zomaar. En volg eens wat meer het vragenuurtje dinsdag en de SP berichten voor je oordeelt dat de SP te weinig doet. De SP vecht als een tijger,maar haalt met moties geen meerderheid. Kinderen en hun ouders zitten lang in hun cel , niet weken maar maanden en een meegebrachte beer mag er niet in, want oh wee ! Het Nederlandse asielbeleid is onmenselijk en Verdonk is al berispt maar gaat gewoon door. Ze bedreigd de leiding van de noodopvang. Men moet stoppen anders…Waar hebben we dat meer gehoord ? Vroeger was het strafbaar om joden te verbergen, nu asielzoekers…

  Reactie door Astrid van der Berg-Dijkstra — zaterdag 24 juni 2006 @ 0.41 uur

 87. Beste mensen, dit is – sorry dat ik het moet zeggen – theater van het sentiment en demonisering van het kabinet. Hier worden gevoelens opgezweept die op een gegeven moment ernstige gevolgen kunnen hebben. Het is absoluut verkeerd, Nederland te gaan verdelen in heiligen (wij) en duivels (zij).
  Je kunt veel van CDA-ers en VVD-ers zeggen, maar ik denk dat ze evenveel om kinderen geven als SP-ers of PvdA-ers. Je moet van je politieke tegenstanders geen onmensen maken. Het is ethisch en politiek niet verantwoord om Rita Verdonk als een soort heks of Hitler-woman af te schilderen.
  Verder is het zo, dat alle (!!) kinderen overgeleverd zijn aan de beslissingen – wijze en onwijze – van hun ouders; tenminste als ze nog ouders hebben.
  Niet de staat is voor de ongelukkige situatie van deze kinderen de eerstverantwoordelijke, maar de ouders. Als ik in de schoenen van deze ouders stond, koos ik waarschijnlijk eieren voor mijn geld, omdat ik dit mijn kinderen niet aan wilde doen. Maar ja, ieder heeft zo zijn eigen motieven en maakt zijn eigen afwegingen.

  Reactie door Lau Kanen — zaterdag 24 juni 2006 @ 0.53 uur

 88. Als alles beter was verdeeld in de wereld qua inkomen en voorzieningen, als er vrede was, mensen niet werden bedreigd omdat ze “het verkeerde geloof”hebben, of homo zijn of wat dan ook maar, dan was die trek er ook niet. Mensen gaan heus niet zomaar weg uit hun land, dan is er echt iets aan de hand. Men hoopt hierdoor zijn/haar kind een beter toekomst te geven.
  We mogen onze ogen niet sluiten voor deze problemen. Wij hebben een goede gezondheidszorg, om maar eens wat te noemen. Aids is hier goed te behandelen. In 3e wereldlanden sterft men er nog onnodig aan. Hoe lang laten we dit nog toe ?

  Reactie door Astrid van der Berg-Dijkstra — zaterdag 24 juni 2006 @ 1.11 uur

 89. @87 Lau, kun je nagaan wat mensen hun kinderen (min of meer) willens en wetens willen laten ondergaan, om maar niet terug te hoeven (óf te kúnnen!!). Dacht je nou echt dat ze dat zouden doen als het enigzins anders mogelijk was. Bovendien, Verdonk heeft helemaal geen oplossing geboden, of slechts maar zeer gedeeltelijk. Nu lopen er duizenden ergens in Nederland rond, omdat ze de straat cq illegaliteit prefereerden boven teruggaan. Kun je je de wanhoop van deze mensen enigzins voorstellen? Ik geloof niet dat je enig idee hebt hoe het is om in de schoenen van deze mensen te staan. Ik ook niet trouwens, omdat het denk ik niet voorstelbaar is als je het niet zelf meemaakt (of iets vergelijkbaars).

  Ik ben het volledig met je eens dat je van politieke tegenstanders geen onmensen moet maken. Toch durf ik wel te zeggen dat iemand als Verdonk wel ‘druk aan het solliciteren’ is naar die benaming. Als je zoals zij ‘het doel heiligt de middelen’ in deze vorm aanhangt, dan ben je misschien geen onmens, maar toch wel iemand met ideeën mbt menselijkheid waar ik me het liefst van distantieer.

  Reactie door Marc B — zaterdag 24 juni 2006 @ 1.41 uur

 90. Sinds wanneer zijn mensen illegaal?
  Wie kan zich de onmetelijke arrogantie toeëigenen om vluchtelingen illegaal te noemen?
  Wie haalt het in zijn of haar zwaar misvormde hoofd om kinderen in gevangenissen op te sluiten, al is het maar voor 1 minuut?
  Op de kinderbeschermingsmaffia hoeven we al tientallen jaren niet meer te rekenen – en verder raad ik aan om een foto van de kop van vieze rita achter de hand te houden… één foto zegt meer dan 1000 woorden.

  Reactie door Frank Willers — zaterdag 24 juni 2006 @ 5.06 uur

 91. Eigenlijk zouden ze deze actie nog veel breder moeten trekken. Hier in Nederland zitten nog meer kinderen in een cel die daar niet thuishoren. Onze jeugdzorg is zo doodbezuinigd dat voor een groep kinderen nergens plek is en die zitten ook als een stel ordinaire criminelen in de cel. Dit zou prima aansluiten op deze actie. Nederland mishandeld kinderen op meer manieren. :(

  Reactie door simONE — zaterdag 24 juni 2006 @ 11.23 uur

 92. Vluchtelingen, psychiatrisch patienten en gehandicapten, kinderen op wachtlijsten van Jeugdzorg, alles wat een beetje anders is dan de grijze massa en om speciale aandacht vraagt, wordt eenvoudig opgesloten in cellen, zodat we lekker egoistisch aan onze eigen doelen verder kunnen gaan en het straatbeeld ‘schoon’ oogt.

  Maar STRAF=STRAF en ZORG=ZORG.
  Het lijkt alsof velen zijn vergeten wat RESPEKT ook alweer betekent; Doe moeite voor je medemens, respecteer zijn/haar identiteit en keuzes en gun de ander vrijheid en geluk. Vecht voor gelijkheid en Mensenrechten.
  CELLEN ZIJN ALLEEN VOOR CRIMINELEN!! (en zelfs bij criminelen is de kans groot dat opsluiting een averechts effect oproept en recidieven gekweekt worden…)

  Beste SP, laten we de wereld mooier maken. Zorg heeft niets te maken met opsluiting.
  En uitzetting is onmenselijk, want geen mens is illegaal. Iedereen verdient een LEVEN.
  Als wij een betere wereld willen, is het heel erg noodzakelijk om RESPEKT VOOR ALLE MENSEN op te brengen. We kunnen het ons niet veroorloven om dit onrecht op deze schaal te laten voortduren, en te wachten tot iedereen getraumatiseerd is, met alle gevolgen van dien.
  Een betere wereld begint in VerNeder-land..
  Kom op , de schouders eronder!

  Reactie door Jolijn — zaterdag 24 juni 2006 @ 14.36 uur

 93. in alle westerse landen doen ze hetzelfde met de wetten tegen kreupele en oudere en tegen de werknemer en voor FREE TRADE en voor de world bank en tegen democratie tegen vrijheid watever dat is de jongeren worden dommer gemaakt er is geen werk het is allemaal asie, en werkelooshied is goed voor de economy and productivity en meer van dat gelul allemaal leugens en oorlogs misdadigers opsluiten die boel stuur ze maar naar irak of zo als ze de amerikaanse oorlogsmisdadigers en de engelse allemaal het zelfde de burgers moeten het governement opsluiten want ze werken niet om het land meer sociaal te maken ikke ikke ikke en de rest kan stikke
  leuke policy van de regeering

  Reactie door halleen — zaterdag 24 juni 2006 @ 14.54 uur

 94. Jullie mogen best weten, dat ik van dit “vreemdelingenbeleid” kots- en kotsmisselijk ben en er regelmatig van wakker lig, in woedende onmacht. En dan nog zo’n ijzeren dame, die welhaast de verpersoonlijking is van dit zootje, bah!!!!!! Dat zij bij de stemming voor het patijleiderschap nog 46% van de stemmen in de wacht sleepte, vind ik in hoge mate verontrustend; volgend jaar mag heel Nederland naar de stembus, ik moet er niet aan denken.
  En dan duur doen over een “juridische uitweg” voor de kwestie Hirsi Ali. Moeten ze daar dik een maand voor knobbelen, en wat kost dat knobbelen dan weer; ik had ze de uitweg meteen gratis en als parate kennis kunnen leveren. Niet dat ik jurist ben, maar ik ben wel echt on mensen geïnteresseeerd, en dan kun je heel veel met het grootste gemak leren.
  Nou, ik heb weer even kunnen afreageren: nóg is Polen niet verloren, heet het dan, maar het stevent wel keihard de verkeerde kant op, helaas,
  Met vriendengroet, Jan Kluijt.

  Reactie door Jan Kluijtmans — zaterdag 24 juni 2006 @ 23.28 uur

 95. reactie op Raymond (reactie 9):

  Wat maakt het uit dat de mensen zijn uitgeprocedeerd? en moet je ze daarvoor met hun kinderen opsluiten? Nederland heeft het International Verdrag Rechten van het Kind (IRVK) getekend. Kinderen mag je niet opsluiten en hebben recht op onderwijs dat krijgen ze niet !!

  Verder is uitgeprocedeerd zijn ook nog een begrip dat door Verdonk anders wordt uitgelegd dan door anderen. In mijn opvatting is iemand uitgeprocedeerd als de hoogste rechter een vonnis heeft gegeven; in de optiek van Verdonk is iemand uitgeprocedeerd als hij bij de IND klaar is. Wachten op een rechtszaak duurt gemiddeld 6 maanden dus mensen zitten vaak maanden met hun kinderen achter tralies.

  Reactie door Frank — zondag 25 juni 2006 @ 0.53 uur

 96. Beste mensen,
  het doet mij veel verdriet dat er kinderen in een cel opgesloten zitten. Ik heb zelf ook drie kinderen en ik moet er niet aan denken wat ik zou doen als zij in een cel terecht zouden komen, op deze jonge leeftijd.Ik heb mij bij de sp aangesloten omdat ik van mening ben dat de sp veel kan doen in nederland om onrecht en onrechtvaardig beleid om te keren in rechtvaardig beleid. Maar welke acties zij ook doen er is een grote meerderheid in de nederlandse polietiek die de sp in een kwaad daglicht stellen en systematisch de sociale gedachte in de kiem smoren. De acties die nu nodig zijn om het beleid van dit kabinet te stoppen gaat de politiek te boven.Daar zijn mensen voor nodig die niet bang zijn om in de cel te belanden en die opkomen voor een beter nederland.Zijn die mensen er nog? Ik weet het niet, ik zie dat acties het karakter hebben gekregen van een feestje van een vrije zaterdag zodat het werk niet in het gedrang komt. Terwijl de hele wereld afbrand en vergaat doen wij hier in Nederland alsof het heel ver van ons is.Wanneer worden wij wakker uit ons cocon van luxe en koopziekte. Wanneer zullen wij ons beseffen dat het onrecht ook hier gaande is waar wij ons beschermd voor wanen.
  Prettige zondag

  Reactie door sp-lid Inge — zondag 25 juni 2006 @ 12.53 uur

 97. Hallo Inge,

  Kijk eens naar mijn oproep van vrijdag 23 juni, 21.52u.

  Jos Crooijmans

  Reactie door jos crooijmans — zondag 25 juni 2006 @ 23.10 uur

 98. @87
  Beste Lau Kanen,
  Om kinderen geven is niet iets abstracts. Je kunt niet een kind slaan en zeggen:”Dit doet mij meer pijn dan jou.” of iets als: “Het is voor je eigen bestwil.” Je praat over demonisering maar daar gaat ook wel degelijk om. Deze mensen die dit beleid maken en ten uitvoer laten brengen gedragen zich als demonen. Hitler hield van dieren en er zijn vast wel psychologen te vinden die zijn verknipte gedrag kunnen verklaren vanuit een ongelukkige jeugd en een versmade liefde. Dat alles neemt niet weg dat hij zich heeft gedragen als een beest en naamloze ellende heeft veroorzaakt.
  Ook hier geldt nu: het gaat niet om de (goede) bedoelingen en dat kamerleden aardig zijn voor hun eigen hond en kinderen maar om de uitwerking van het beleid dat zij maken en ondersteunen. Dat maakt hun gedrag beneden elk peil van beschaving en het zou een goede zaak zijn als ze zich dat realiseeerden en zich de kritiek aantrokken. Wij moeten doorgaan met het van de daken te schreeuwen tot ze inzien dat het nu echt anders moet.
  De staat is wel degelijk verantwoordelijk voor wat ze deze kinderen aandoen want de staat heeft een keuze; het kind niet.

  Reactie door abo — maandag 26 juni 2006 @ 1.29 uur

 99. Ik bid en ik heb een droom: een droom dat ooit Rita en de haren aangeklaagd zullen worden voor het Internationaal Strafhof in Den Haag wegens schending van mensenrechten, waaronder de rechten van kinderen in een echt beschaafd land toch ook vallen.
  Ter herinnering: de regering, veel kamerleden, Rita en haar ideologische pseudo-vrienden Jan-Hein en die minister die ook soms zo Bot uit de hoek komt, zijn die Somalische kinderen vergeten, die door hun misdadige surrogaatouders uitgemolken en geestelijk verkracht en uitgebuit in Somalië of Ethiopië gedumpt zijn, terwijl zij nog straffeloos in ons land rondhangen. Dat zou toch eind maart geregeld zijn, was toegezegd. Maar ja het zijn zwartjes, en geen lid van de Vereniging Voor Dreuzels. En toen kwam ‘de recht door zee hype’. De aandacht verslapte.
  Ze zijn immers geen Hirshi hoe het ze nu al weer. Want wat die soap betreft: Het hemd is ook voor de meeste kamerleden klaarblijkelijk nader dan de rok. En het politieke CDA schijnt zich met de heer Donner, als ik Trouw mag geloven, drukker te maken over de 99 op het rechte pad dan over dat ene verdwaalde schaap. Dat is een taak voor de kerken. Kristlik slegs vir sontags.
  Nog een mop tot slot: Rita V. komt na de verkiezingen eind mei 2007 bij de poort van Petrus. Ze zegt uit Nederland gevlucht te zijn en vraagt asiel aan. Petrus hoort 24 minuten haar verhaal aan en zegt: ‘Nee, jij liegt, jij bent slechts een economische vluchteling. En die laten wij hier niet toe. Je hebt zelfs mijn oude vriend Nicolaas uit Myra vorig jaar op 6 december op straat en het land uitgezet te hebben, na hem eerst zwart voor je te hebben laten werken en uitgebuit te hebben, en vervolgens kaalgeplukt. Dat staat in je IND-dossier. Probeer het eens in het land van de Bushbabys’.

  Reactie door Jan Verhoeven — maandag 26 juni 2006 @ 12.51 uur

 100. WAAR IS DE MENSELIJKHEID IN DIT LAND GEBLEVEN ?
  kinderen worden opgesloten, armoede neemt toe, zorgkosten stijgen enorm, schuld stijgt bij de mensen, onzekerheid hoe het verder moet etc.

  Bewindslieden hoever moet het komen voordat er opstand komt vanuit de bevolking. De mensen met genoeg geld redden hetwel de andere komen langzaam maar zeker er niet meer uit.

  Brink

  Reactie door van den Brink — maandag 26 juni 2006 @ 13.00 uur

 101. Ene Mr. Goseling, RKSP, is de voorganger van Rita Verdonk en Job Cohen. Hij is de uitvinder van het eerste asielzoekerskamp.
  Westerbork, betaald door Nederlandse Joden. Opgericht op de slechtste grond van Drente, want wijlen Wilhelmina en de ANWB wilden dat niet op de Hoge Veluwe hebben; ‘te dicht bij het Loo en slecht voor de fietsers en kampeerders’. Het zou het latere concentratiekamp worden, waar de Joden na de inval van de verradelijke moffenbendes al klaar zaten: spekkie voor Adolfs bekkie. Leuker konden we het – toen ook al – niet maken.
  Goseling stierf later in Buchenwald. In het concentratiekamp. Soms straft God niet onmiddelijk. Als Hij maar straft.

  Reactie door Jan Verhoeven — maandag 26 juni 2006 @ 13.04 uur

 102. In Witmarsum in Friesland staat een Noodopvang voor asielzoekers. Jammer genoeg heten de bewoners geen Hirschi Ali, dochter van Mohammed, zoon van Achmed, enz. enz. enz.
  Want dan was er geen probleem geweest, alle kinderen uit de cel, uit de Noodopvang, en allemaal een Nederlands paspoort.
  Helaas, Verdonk (:’Happy people make people happy’) wil eventueel de kinderen wel uit de cel halen, als de vaders er dan maar in gaan. Heeft dat wezen wel een hart en een geweten? Deporteer vader maar…zoiets komt Nederland toch bekend voor. Of valt dat onder het selectief geheugen?

  Reactie door Annette — dinsdag 27 juni 2006 @ 9.45 uur

 103. It looks like you really had a nice time. nokia6630

  Reactie door bobbie — zondag 2 juli 2006 @ 16.56 uur

 104. Afschuwelijk en bijzonder treurig dat dit in Nederland anno 2006 gebeurd.
  Volwassenen kunnen, als dat nodig is , in een cel maar kinderen NOOIT.
  Den Haag kijk hier eens naar.
  Zal wel moeilijk onderwerp zijn in de verkiezings aanloop

  Reactie door Albert — zondag 24 september 2006 @ 23.52 uur

 105. Hoe ver kan een land zinken??
  Ik dacht dat Nederland een land was met een zekere beschaving. Helaas zien we dat bij de meeste politicie (en helaas ook bij een heleboel burgers) niet meer terug!

  Reactie door Carla Wilbrink — maandag 25 september 2006 @ 23.22 uur

 106. Het trieste is dat niet alleen kinderen van asielzoekers in de cel zitten.
  Ook een aantal pleegkinderen en kinderen die onder toezicht staan van de kinderbescherming zitten in een cel.
  De kinderbescherming zelf sluit kinderen op in de gevangenis!
  Zij hebben niets misdaan maar zijn door trauma’s of andere oorzaken buiten hun schuld om, niet makkelijk in een gezin te plaatsen en omdat tehuizen vol zitten, mogen ze de cel in.
  Het erge is dat de begeleiding van pleegouders zo verschrikkelijk slecht is, dat het animo om pleegouder te worden, alleen maar af neemt en er dus steeds meer kinderen ‘over’ blijven waar niets voor is.
  Leg het maar uit aan een kind: Niemand wil jou hebben en we hebben ook geen geld voor je over om je in een gezinsvervangend tehuis te plaatsen. Je mag dus de cel in.
  Als je van een kind een crimineel wilt maken, is dit de beste boodschap je hem mee kunt geven.

  Een pleegouder

  Reactie door Maaik — dinsdag 26 september 2006 @ 0.47 uur

 107. Waar gaan we heen met dit land? Dit gaat toch nergens over mensen. Kinderen die opgesloten worden. kinderen die ook soms nog is hier geboren zijn, maar wat zou dat, al zouden ze in timboektoe geboren zijn, je zet gewoon geen kinderen in de cel. De cel is voor boeven, tenminste zo word het de kinderen toch altijd geleerd.Bizar dat dit in nederland gebeurt. Ik dacht dat wij een sociaal land waren, waar dit soort dingen absoluut niet kunnen, maar ik heb me blijkbaar vergist. En dan ook nog is hoe ze behandeld worden daarbinnen, 17.00uur de celdeuren dicht tot de volgende morgen. 2 keer luchten per dag, 2 stukken speelgoed maar mee naar binnen, meer MAG niet. En zo zijn er nog veel meer dingen die mijn mond open laten vallen van verbazing en verbijstering. mensen spreek! Dit kan niet!!!!!

  Een verbijsterde burger van dit Nederland.

  Reactie door R. Brussee — dinsdag 26 september 2006 @ 8.29 uur

 108. Ik vind dit echt heel erg! Ik word er verdrietig en boos over. Hoe kan het dat er kinderen in de gevangenis zitten! Ongelofelijk zo brengen ze die kinderen nog meer schade toe! Hoe durven ze?! Er is echt iets mis in dit land!!!

  Reactie door Alice — dinsdag 26 september 2006 @ 11.33 uur

 109. Ik sta versteld! Waar is het recht van het kind? Wanneer ouders hun kind opsluiten worden ze daarvoor vervolgd. DE STAAT DER NEDERLANDEN MAG ZOIETS ONGESTRAFT DOEN. DAT MOGEN WE NIET TOELATEN!! Geen enkel kind hoort in een cel!

  Reactie door Annette Donders — dinsdag 26 september 2006 @ 19.17 uur

 110. Ik vind het belachelijk dat er kinderen in de cel zitten zowel van assielzoekers als moeilijk behandelbare kinderen. Een kind hoort daar niet thuis achter trailies maar lekker buiten en op school met zijn of haar eigen vriendjes en vriendinnetjes. Soms kan een assielzoeker niet terug naar eigen land maar sluit dan geen kinderen op in een cel belachelijk dat dat kan hier in nederland.

  Reactie door regina — woensdag 27 september 2006 @ 1.10 uur

 111. Ik ben verbijsterd en verdrietig dat dit
  hier in Nederland zo maar kan.
  Maar met deze regering kan alles.
  zo onbetrouwbaar als wat.
  En daar zijn ze nog trots op ook .
  Dit mot stoppen.
  Geen kinderen in een cel.
  Maar ook geen onschuldige asielzoekers.

  Reactie door Tjitske — maandag 2 oktober 2006 @ 12.10 uur