Generatie Einstein

‘Move over babyboomers en generatie X’ers. Maak plaats voor Generatie Einstein.’ Met deze provocatieve aansporing openen Inez Groen en Jeroen Boschma hun pleidooi voor ‘de eerste positieve generatie die deze wereld ziet’.
(..)
De generatie die Groen en Boschma op het oog hebben, is van schoolgaande leeftijd en het verschil met twintigers is al levensgroot. Groen: ‘Studenten van Hogeschool Inholland hebben eens onderzoek gedaan onder scholieren en het wederzijdse onbegrip was enorm. Studenten e-mailen nog. Dat vinden scholieren belachelijk. Je wacht gewoon tot iemand online is, dan heb je echt contact.’
(..)
‘We hebben gemerkt dat jongeren zich juist heel verantwoordelijk voor elkaar voelen. Over die cartoonrel in Denemarken is gigantisch gediscussieerd op het net, maar met groot respect voor elkaar. Deze generatie beseft dat we het met elkaar moeten doen.’ (Volkskrant)

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

donderdag 22 juni 2006 :: 12.48 uur

42 Comments

42 reacties

 1. e-mail en chatten is niet hetzelfde, dus die vergelijking gaat mank.
  Als ik chat weet ik nog steeds niet wie aan de andere kant zit.
  Wie zijn die’jongeren’?
  Discussies over het net met groot respect? Even zoeken op het net en ik toon het tegendeel.
  De generatie DIRECT na de Tweede Wereldoorlog moest het metelkaar doen

  Nu eens geen percentages, maar een verhaal, maar het blijft hetzelfde.

  Reactie door correctie — donderdag 22 juni 2006 @ 12.59 uur

 2. dat had mijn generatie ook al dat saamhorigheidsgevoel,en lieten we ook niet tijdens een vechtpartijtje één van onze makkers op iemand zijn hoofd springen tot de dood er op volgt…

  en toen riep men het JAG in het leven…
  en werd de verantwoordelijkheid van de ouders afgepakt!
  ik ben een voorbeeld van uit de jaren ’80 en hoe het NIET MOET!

  daar plukt men nu de vruchten van[ maar die vruchten zijn rot!]
  en moeten inneens de ouders meer verantwoording gaan nemen…

  Reactie door iew — donderdag 22 juni 2006 @ 13.00 uur

 3. laat me niet lachen, deze generatie zou goed met informatie moeten kunnen om gaan, tsss, ik heb vaak gemerkt dat er maar van 1 bron word uit gegaan, er wordt iets ge-googeled en de eerste site die naar vooren komt word als waarheid aangenomen, lekker makelijk…

  ik werk veel met jongere stagieres, te laat komen, niets van je laten horen als je later/ziek of naar de dokter bent, liever lamballen dan werken… Ik wil niet zeggen dat ze allemaal zo zijn, maar Einstein, nee dat zeker niet!

  Reactie door Jessys — donderdag 22 juni 2006 @ 13.28 uur

 4. Nouja, zeg! Enige arrogantie kan deze Jeroen en Inez niet ontzegd worden. Elke generatie “moet het met elkaar doen”. De enige generatie die dat ook écht in de praktijk bracht is de generatie van de Hippies. Make Love, not War. Ohja, die bewuste generatie, toen jongeren in bloemetjes en franjes en met lange haren en mannen ook nog met grote baarden, is vandaag de dag de “Babyboom” generatie.
  Maar ook de jonge mensen na de sixties, de Punkers b.v. “moesten het met elkaar doen” en zo is dat met iedere generatie jongeren en zo was dat al tijdens Plato. Je mag best overtuigd zijn van jezelf, maar doe een ander nooit tekort. Ik vind dat erg veel jongeren vandaag de dag wel wat erg arrogant zijn en ook erg egoïstisch en dat vind ik jammer. Deze “generatie Einstein” moet weten dat de beroemde geleerde geen makkelijke jeugd gehad heeft en tegen de stroom in heeft moeten roeien. Daardoor is zijn karakter gevormd. Dus in plaats van roepen dat je zo geweldig bent: kom op!! Laat maar eens zien dan!

  Reactie door L.M. Lembeck — donderdag 22 juni 2006 @ 13.29 uur

 5. Hoe zou uit een zo malafide ‘oude’ -generatie iets als ‘de eerste positive generatie die de wereld ziet’kunnen voortkomen?
  Belachelijk, de wereld zien was tot nu slechts voorbehouden aan enkelingen, die de guts hadden, zich individueel te willen ontworstelen aan de waanzin.
  Waaronder Einstein op méér dan het wiskundige vlak gerekend mag worden.

  Reactie door Alex — donderdag 22 juni 2006 @ 13.39 uur

 6. Deze ‘Generatie Einstein’ gaat wellicht de SP nog gigantisch groot maken…?

  Reactie door Pietje af — donderdag 22 juni 2006 @ 14.25 uur

 7. Dit is zo’n positivoverhaaltje dat ze wel betaald moeten zijn door JP en en zijn moraalridders. Normaliter huur je onderzoekers of schrijvers in voor zo’n publicatie, en geen reclamemensen.

  Bureau Keesie, ook bekend van de anti-blow campagne voor jongeren in de vorm van een kwartetspel. Een kwartetspel! Zie jij je puber al braaf zitten kwartetten: mag ik van jou de Waterpijp van de Drugsgerelateerde Psychosen?

  Reactie door Sonja — donderdag 22 juni 2006 @ 14.42 uur

 8. Belachelijk verhaal. Als je je superioriteitsgevoel moet ontlenen aan je gebruik van MSN, dan weet je dat je ver heen bent.

  Reactie door Jan — donderdag 22 juni 2006 @ 14.57 uur

 9. @1 correctie — donderdag 22 juni 2006 @ 12.59,

  Door middel van chatten kun je best wel mensen leren kennen, maar als je enkel het bij tekst typen houd is het wat beperkt. Maar je kunt ook wat foto’s uit wisselen of gebruik maken van een webcam.

  Het internet bied een mooie mogelijkheid om andere mensen te leren kennen uit andere landen met andere culturen.

  Nee, niet alle discussies op het internet zijn met respect maar dat kun je ook zeggen van normale discussies zoals bij b.v. Pechtold en van der Laan van d66. Die zo te keer gaan tegen elkaar, maar goed die poppenkast trekt blijbaar mensen.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — donderdag 22 juni 2006 @ 15.09 uur

 10. Overwegende dat deze generatie gekenmerkt wordt door ideeén als:

  - WO I is een film en WO II het vervolg
  - PABO-verlaters niet hoeven te kunnen schrijven en rekenen om onderwijs te geven
  - Newton de zwaartekracht heeft uitgevonden
  - het milieu een landschap is
  - Darwin een misdadiger in Australie is
  - zelfs vrouwen recht hebben op gelijke behandeling (op dit weblog !)
  - een atoombom vanaf een duikplank wordt gemaakt
  - Einstein ook de andere atoombommen heeft ontdekt
  - worteltrekken voor boeren is
  - klimaatverandering door de politiek wordt geregeld voor minder werk en meer strand
  - het Nieuwe Leren pas echte vooruitgang is
  - vd. Hoeven de Minister van Intelligent Design is (wel waar)
  - de Koningin de ijsbergen laat smelten voor meer ijsjes op het strand
  - ” beter goed gejat dan slecht bedacht ” de moraalwet van de Mammon is
  - Veronica vet cool is

  Dit is een Flauwekul-, Opzoek- en Plagiaatgeneratie, die in grote getale met tweejarige LOI-deeltijdcursussen managers worden.
  De voorraadschuur van de hofhoudingen van de halvegarebestuurders in bedrijf en politiek.
  Of er moet een wonder gebeuren.

  Reactie door hendrik dieks — donderdag 22 juni 2006 @ 15.42 uur

 11. Persoonlijk vind ik het bijzonder kortzichtig om te stellen dat hedendaagse schoolkinderen zo respectvol met elkaar omgaan. Ik geef zelf les aan deze doelgroep en ik kan u vertellen dat zij, zoals kinderen uit alle generaties, bijzonder intollerant, disrespectvol en zelfs wreed kunnen zijn ten opzichte van leeftijdsgenoten. Natuurlijk kunnen zij ook behulpzaam, open-minded en respectvol met elkaar omgaan. Elk kind is een eigen individu met negatieve en positieve karaktereigenschappen!

  Door deze hele generatie als verantwoordelijk en respectvol te presenteren, alleen omdat enkele van hen netjes debateren over de spotprentenrellen, gaat men voorbij aan de vele nuances die kinderen uit alle generaties kenmerken.

  Tenslotte vraag ik mij af in welke mate er, bij het betrekken van deze discussie in het betoog, rekening gehouden is met toenemende toegankelijkheid van internet waar deze generatie van profiteert. Bovendien worden disrespectvolle berichten op de meeste websites verwijderd, waardoor het bestuderen van deze sites geen enkel inzicht kan geven in de werkelijke toon van de discussie.

  PS. Inez Groen en Jeroen Boschma stellen dat deze generatie de eerste positieve is die de wereld ziet. Naar mijn mening blijkt hieruit alleen dat zij uiterst beknopte historische kennis en besef hebben.

  Reactie door E.Houben — donderdag 22 juni 2006 @ 16.53 uur

 12. Dit is inderdaad een reclamemakersverhaaltje. Getuigend van “uiterst beknopte historische kennis en besef”, zoals E. Houben (nr. 11) stelt.
  Hendrik Dieks’ opsomming (in nr. 10) vind ik heel grappig, maar wel wat al te negatief. Wat mij betreft is er gewoon weer een nieuwe generatie met haar eigen goede en minder goede kanten, die door schade en schande zelf wijzer moet zien te worden. Het eigen karakter ontleent deze generatie aan de nieuwe mogelijkheden, die haar ter beschikking staan, maar ook gevaren en beperkingen, die zij in het leven tegen zal komen.

  Reactie door Olav Meijer — donderdag 22 juni 2006 @ 17.39 uur

 13. Typisch revolutionair volxkrant geneuzel,

  “Aan de kant, we komen eraan, frisse wind, bla bla bla”. Het maakt niet uit of je de pravda (eeh Volxkrant) pakt van 1985 of 2005

  Reactie door Kanga — donderdag 22 juni 2006 @ 18.12 uur

 14. De generatie ‘Einstein’ is wel een heel arrogante betiteling door een onnozele hals.

  De kwaliteit van universiteiten en hogescholen is flink achteruit gegaan. Veel studies zijn pretstudies. Het aantal studenten met een serieuze opleiding, zoals technische vakken of natuurwetenschappen is drastisch teruggelopen. Kortom, het opleidingsniveau is enorm teruggelopen.

  Bedrijven gebruiken het behalen van een studie niet vanwege de toegenomen kennis, maar als selectiemiddel voor meer doorzettingsvermogen en meer intelligentie dan degenen die geen studie hebben behaald. Het zou verstandig zijn om eens na te gaan hoeveel kennis er van die zognaamd hoger opgeleiden nou echt gebruikt wordt. Ik vrees dat de uitkomst om te janken is.

  Het is absurd dat deze generatie zolang kan doorlenterfanteren en dan nog kritiek op ouderen durven te hebben als ‘uitvreters’.

  We moeten terug naar de situatie met minder studenten, maar wel met studies met een hoge moeilijkheidsgraad en tegelijkertijd het verwerven van nuttige vaardigheden in het lager- en middelbaar beroepsonderwijs stimuleren.

  Reactie door Drob — donderdag 22 juni 2006 @ 18.45 uur

 15. Het is inderdaad een flut-verhaaltje, maar wel groeit deze generatie op met veel meer mogelijkheden om te communiceren.
  en dit kan positief werken (ook negatief, want kinderporno liefhebbers verenigen zich ook)

  Wat ik zeer uniek vond was tijdens 9-11 ik met een Amerikaan op DC aan het chatten was die de rook kon zien opstijgen als hij op het balkon zat.
  De emoties, woede, en angst was voelbaar. De hele wereld communuceerde met elkaar.

  Ik ben alleen bang, dat als de huidige generatie iest goeds inzich heeft, het er wel uitgeramd wordt als ze hun werkegevers leren kennen.

  Reactie door Alexander — donderdag 22 juni 2006 @ 18.55 uur

 16. €.9000,00? misschien is werken een optie? Er zijn namelijk heel veel nederlanders die werken. Of was dit nog niet bekent bij diegenen die hier liggen te beroepszeiken.

  Reactie door kees veenstra — donderdag 22 juni 2006 @ 19.03 uur

 17. Kijk, die Kees Veenstra lijkt mij een exponent van een nieuwe generatie. Subtiel en wel doordacht zijn hoogbegaafde gedachten deponeren. Bravo.

  Reactie door Gandalf — donderdag 22 juni 2006 @ 19.54 uur

 18. Inez Groen en Jeroen Boschma willen kennelijk op een provocerende wijze,duidelijk maken dat er nu andere wezens rondlopen Deze producten van het 2 verdieners tijdperk,zijn vroeg zelfstandig geworden,maar ook eigenzinnig.Dat de snelheid van het digitale tijdperk/snelweg door velen niet meer bijgehouden kan worden,geeft het verschil van opvatting van de huidige jeugd weer.Tegelijk is dat een methode om zich tegen de “”oude hap”" af te zetten.Ik gun hun deze prachtige tijd van harte,want zij krijgen nog moeilijke tijden voor de boeg en dan worden zij echt volwassen.

  Reactie door maan arkenbosch — donderdag 22 juni 2006 @ 20.02 uur

 19. Volgens onderzoekers melden de bedrijven in de bouw dat ze stagnatie van het onderhanden werk ondervonden als gevolg van het tekort aan personeel. Zowel in de woningbouw als in de utiliteitsbouw is personeelstekort deze maand de belangrijkste stagnatieoorzaak. Dit is sinds oktober 2001 niet meer het geval geweest.
  Dat betekend dat wij geen Einsteins maar vaklui nodig hebben.
  Hopelijk gaan door dit tekort de vaklui meer en de managers minder verdienen,want managers hebben wij genoeg.

  Reactie door maan arkenbosch — donderdag 22 juni 2006 @ 21.21 uur

 20. Willen de deelnemers aan deze discussie voortaan hun leeftijd vermelden?

  Alle gekheid op een stokje. Scholieren voelen zich vrij te zeggen wat ze vinden ze kunnen nog ‘lekker’ vrijblijvend zijn en dat gun ik ze van harte.
  Als ze zodadelijk echte keuzes moeten maken wil ik ze alsnog spreken. Blijven ze dan overeind?

  Kijk terug en je ziet hoe velen veranderen als het om ‘geld’ gaat,werk gaat etc.. hun eigen geld wel te verstaan. Natuurlijk de goede hiermee niet aangesproken.

  Het mag van mij het hoort bij de jeugd. En ja je wil het altijd anders doen dan de generatie voor je wat geen enkele garantie geeft dát je het ook anders danwel beter doet. Ik voel me hierdoor dus niet gediskwalificeerd.

  Reactie door Henny — donderdag 22 juni 2006 @ 22.12 uur

 21. Ach ik ben meer dan super tevreden met onze toekomstige generatie. Mijn zoon en nichtje comminuceren in top vorm met alle mogelijkheden die ze hebben. Ze bellen, mailen, sms-en, komen langs, brengen me koffie op bed als ik s’nachts werk, omhelzen me, mopperen op me, kortom we zijn knettergek met elkaar. En ik doe aan al die communicatiematerialen die ons geboden worden van harte mee.

  Reactie door Ninka — donderdag 22 juni 2006 @ 23.02 uur

 22. komkom, vmbo generatie met electronische speeltjes.
  Ze emailen niet omdat ze niet klaar zijn met de lessen Nederlandse taal, en wie kijkt er naar spelfouten in Turbotaal?
  coolvetgaaf

  Reactie door Toergenjev — vrijdag 23 juni 2006 @ 0.06 uur

 23. @12
  Olav generaties bestaan niet .

  Reactie door Toergenjev — vrijdag 23 juni 2006 @ 0.08 uur

 24. Aardige analyse. We zijn natuurlijk allemaal kinderen van onze tijd en generalisaties, daar heb je niet zoveel aan. Kinderen zijn in de eerste plaats gevormd door de voorbeelden van hun ouders. Ouders krijgen vaak de kinderen die ze “verdienen”. Waar ik mij wel eens zorgen over maak is de enorme rusteloosheid en de behoefte aan herrie van kinderen.

  Reactie door nico — vrijdag 23 juni 2006 @ 8.14 uur

 25. Juist vanmorgen staat op Teletekst dat het niveau van de leerkrachten zo bedroevend laag is en op Radio 1 werd gezegd, waarom. De betaling is kennelijk beroerd en de Nederlandse leerkracht staat van alle Europese landen het langst voor de klas….
  Dan zie je dat hoger opgeleiden niet meer kiezen voor dit vak, maar dat het de lager opgeleiden zijn en die beschikken niet over de zo belangrijke basiskennis…

  Reactie door L.M. Lembeck — vrijdag 23 juni 2006 @ 8.24 uur

 26. @25 Lydia, mag ik hier even op inhaken?
  Als het salaris van hoger opgeleide leerkrachten van b.v. het MBO te laag is en ze liever naar het bedrijfsleven overstappen om snel meer te verdienen, zou het logisch zijn om deze groep meer te laten verdienen in hun huidige functie. Maar dit houdt dan in dat men het beroep van leraar/lerares gaat vergelijken met een functie in het bedrijfsleven. En die verschillen zijn wel erg groot. Daarbij komt nog dat daardoor een opwaartse spiraal ontstaat van het inkomen zoals dat is bij topmanagers die ook steeds maar méér willen. Met verwijzing naar managers in andere landen. Daardoor begeven leerkrachten zich op het pad van de marktwerking waarvan we inmiddels weten dat die niet zaligmakend is. Ik heb zelf de indruk dat het salaris van onderwijzend personeel niet bepaald slecht is. Maar ja, het méér is nooit vol.

  Reactie door Gandalf — vrijdag 23 juni 2006 @ 10.15 uur

 27. Van eb krijg je vloed, of: uit gaos ontstaat orde en visa versa.
  Er komt wellicht weer een generatie die hun afval wél in de afvalbak gooit. En misschien gaat een komende generatie weer opstaan in de tram of bus voor een ouwetje. Of zijn dat weer die veel besproken normen en waarden van onze glunderende MP?
  En dan moet ik toch weer denken aan een lied van Doemaar:

  Zoals je daar nu zit
  Je haren bijna wit
  De rimpels op je handen………….

  Reactie door Gandalf — vrijdag 23 juni 2006 @ 10.27 uur

 28. @ Toergenjev (23; ik zal me aan jouw spelling houden :)):

  Wat bedoel je?
  Generaties bestaan in elk geval in die zin, dat er grootouders, ouders, kinderen, kleinkinderen, enz. zijn.
  Verder kan “generatie” een hulpbegrip zijn in sociologisch getinte verhalen, zoals de “vooroorlogse” en “oorlogsgeneratie”, “baby-boomers”, enz.

  Reactie door Olav Meijer — vrijdag 23 juni 2006 @ 10.49 uur

 29. @28 Olav. Er was toch ook sprake van een “nixgeneratie” een aantal jaren geleden?

  Reactie door Gandalf — vrijdag 23 juni 2006 @ 10.52 uur

 30. Hahaha, ja, klopt, Gandalf. Dat werd dus NIX… :D :D

  Wat betreft die leerkrachten: ik herhaalde wat ik las en hoorde, zonder er mijn mening aan te koppelen. Dat kwam niet zo duidelijk uit de verf. Zelf vind ik dat het niveau blijft dalen en dat vind ik verschrikkelijk. En dan nog de arrogantie te hebben om jezelf de Einsteingeneratie te noemen. De oude man zou zich woedend tien keer omdraaien in zijn graf als hij dit zou horen. En gelijk heeft hij.

  Reactie door L.M. Lembeck — vrijdag 23 juni 2006 @ 13.28 uur

 31. @L.M Lembeck.

  Nee hoor, die oude man zou zich rot lachen en de zaak relativeren.

  Reactie door Drob — vrijdag 23 juni 2006 @ 13.32 uur

 32. @28 Hoi Olaf :)

  Wat ik bedoel is dat er constant mensen geboren worden en sterven.
  Daar zit geen scheidslijn tussen , dus kun je mensen ook niet aan generaties plakken.

  Reactie door Toergenjev — vrijdag 23 juni 2006 @ 18.00 uur

 33. @32 Toergenjev, filosofisch heb je natuurlijk gelijk. Praktisch niet :)

  Reactie door Marc B — zaterdag 24 juni 2006 @ 1.21 uur

 34. Er is niets nieuws onder de zon. We hebben het altijd al met elkaar moeten doen. Op mijn 68ste kan ik ze nog goed volgen hoor. Ik zou gemakzucht en oppervlakkigheid niet met Einstein willen vergelijken.

  Reactie door abo — maandag 26 juni 2006 @ 0.53 uur

 35. Gezien de inhoud van een groot deel van de reacties hier kunnen die onderzoekers wel eens gelijk hebben met hun stelling dat “de ouderen de jeugd niet meer begrijpt, maar de jeugd de ouderen wel”.

  Heeft iemand misschien het boekje ook daadwerkelijk al gelezen?

  Reactie door Marc B — dinsdag 27 juni 2006 @ 0.45 uur

 36. Als het salaris van hoger opgeleide leerkrachten van b.v. het MBO te laag is en ze liever naar het bedrijfsleven overstappen om snel meer te verdienen, zou het logisch zijn om deze groep meer te laten verdienen in hun huidige functie.

  *Als beta Natuurkundige vind ik het niet zo heel erg gaaf evenveel te verdienen als iemand met een alpha achtergrond.

  * De doorgroei mogelijkheden zijn te gering in het onderwijs, ik kies er liever voor een substantieel bedrag meer te verdienen in mijn carriere dan minder te verdienen dan mijn studiegenootjes in het bedrijfsleven. Ja, ik kies voor geld, er is namelijk ook genoeg uitdaging in een willekeurig bedrijf te vinden.

  * Andere opmerking. Er ontstaat op de universiteiten een nieuwe vorm van leren en dus over 5 tot 10 jaar een nieuwe andere snellere wellicht betere vorm van werken, eentje waarin msn enorm centraal staat. Hoe vaak gebruik ik niet ff msn om te gaan communiceren met mijn studiegenoten? f(x) = int ( x^2 + y^2*phi)dx*dphi, om maar ff iets uit mijn duim te schudden. Een erg handig middel om snel even dingen te bespreken met studiegenoten.

  Groeten.

  Reactie door JM — woensdag 28 juni 2006 @ 20.43 uur

 37. We gaan hier niet veralgemenen, maar waar ik om me heen kijk, bij vrienden, familie, vrienden, buren, collega’s zie ik overal hetzelfde.
  Ze zijn koud, harteloos en egoistich, ze doen hun familie veel verdriet aan.
  Het lijkt dat alles rond hun draait en ze komen nog maar effe kijken.
  bv, ik heb ze als tante veel liefde gegeven aan mijn nicht en neef, ze zijn nog te vuil om je een sms te sturen met je verjaardag, maar je bent wel goed om ze bij te spekken met verjaardagen enz enz.
  Familiegevoel??? Enkel als er geld te graaien is, voor de rest kennen ze je niet.
  Werken????? Is niet aan hun besteed, zijn werkelijk hun woorden, “ik ben niet gemaakt om te werken”, ze moeten wel beseffen dat ze niet de eeuwige student kunnen blijven en dat ma en pa ze niet eeuwig kunnen blijven pamperen.
  Ooit moeten ze het zelf maken en dan spreken we elkaar nog.
  Daarbuiten veel vrienden die hetzelfde meemaken, hun volwassen kinderen en tieners eisen en eisen, maar geven??????
  Ik wil ze niet allemaal over dezelfde kam scheren maar zo’n egoisme !!!!
  Je wordt er niet goed van.
  Mieke

  Reactie door Miertje — maandag 10 juli 2006 @ 22.51 uur

 38. Jan, gefeliciteerd, ga zo door met dit populistisch Linksisme! Je hebt er bijna een stemmer bij (al twijfel ik ook nog over leefbaar LPF).

  Gegroet,

  Wimpie

  Reactie door Wimpie Ketelapper — dinsdag 11 juli 2006 @ 10.45 uur

 39. Generatie Einstein bestaat niet, ga maar eens op zoek naar het begrip ‘Dolce far niente’. De opgroeiende generatie wordt hiermee geassocieerd!
  Neem voortaan niet klakkeloos dingen over van andere betweters.

  Reactie door Dirk Dakbedekker — dinsdag 11 juli 2006 @ 10.47 uur

 40. Ik vraag me af wie van de mensen die hebben gereageerd het boek hebben gelezen. Ik wel en ik kan me erg vinden in de conclusies die er in staan. Uiteraard is het een globaal verhaal, maar het bevestigt mij idee dat we meer met de jongeren moeten brainstormen om moeilijke thema’s op een frisse en innoverende manier te kunnen benaderen. Gezien vanuit hun nieuwe kijk op de wereld.

  Reactie door Gerard Broekman — zondag 16 juli 2006 @ 10.52 uur

 41. de einstein generatie wat een onzin die bestaat niet eens.
  volgens mij hebben de meeste van ons het dan over de pragmatische of de netwerk generatie.
  dus mensen zoek wat op google, en geef dan pas je oordeel.
  sommige van hier die reageren hebben dus blijkbaar een bril nodig met dikke glazen, kunnen ze beter kijken.

  Reactie door robert — woensdag 9 augustus 2006 @ 18.39 uur

 42. en hebben jullie al je bril op met hele dikke glazen.
  dan kunnen jullie nu op google zoeken.

  Reactie door robert — zondag 20 augustus 2006 @ 17.33 uur