Fraude met hulpgeld Katrina

Door fraude, verspilling en bureaucratie is twee miljard dollar aan Amerikaanse hulpgelden na de orkaan Katrina in verkeerde handen terechtgekomen. Dit concludeert The New York Times na onderzoek van overheidsdocumenten. De krant spreekt van de grootste belastingzwendel uit de geschiedenis. (Het Parool)

There are the 1,100 prison inmates across the Gulf Coast who apparently collected more than $10 million in rental and disaster-relief assistance.

Katrina

Gelukkig zijn er ook mensen die creatief omgaan met rampspoed.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

woensdag 28 juni 2006 :: 21.01 uur

21 Comments

21 reacties

 1. Geloof me, deze belastingfraude is een lachertje in vergelijking met de afgelopen en komende verkiezingsfraude bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

  Reactie door Gerrit van Genderen Stort — woensdag 28 juni 2006 @ 21.05 uur

 2. door katrina heeft Haliburton democratie gehaakt,Maar voor what is het nog waard,,,
  Kapitalism stink

  Reactie door gaf — woensdag 28 juni 2006 @ 21.09 uur

 3. Maar wie heeft het nu in zijn zak gestoken?

  Reactie door nico — woensdag 28 juni 2006 @ 22.20 uur

 4. Fraude hoort bij de USA !
  Fraude is overal ook hier in Nederland !
  Fraude hoort bij kapitalisme !
  Fraude moet stoppen !

  Met Vriendelijke Froet !

  Reactie door Peter Grootheest Junior ! — woensdag 28 juni 2006 @ 22.33 uur

 5. Groet sorry !

  Reactie door Peter Grootheest Junior ! — woensdag 28 juni 2006 @ 22.33 uur

 6. En de slachtoffers zijn…. JAWEL!! Alweer hoofdzakelijk de arme mensen en van die arme mensen is het grootste deel zwart. Ook de Lower Ninth Ward wordt niet herbouwd. Iedere keer opnieuw zijn die mensen het slachtoffer van allerlei rottiheid. En nu dit weer. Ik begrijp werkelijk niet dat er niet allang grote demonstraties zijn in de VS om te protesteren tegen de behandeling van deze mensen!

  Reactie door L.M. Lembeck — woensdag 28 juni 2006 @ 22.44 uur

 7. Vroeg of laat barst ook de bom in Amerika !
  Ook dan zullen de mensen het daar niet meer pikken !
  En al mijn voorspellingen zijn tot nu toe uitgekomen !
  Het is gewoon een kwestie van tijd !
  Dan word er afgerekend met uitbuiters,leugenaars en bedriegers !
  Want lang niet alle Amerikanen zijn dom !
  Wacht maar af !
  Ook hier zal dat vroeg of laat gebeuren want veel burgers zijn alles zat en beginnen het systeem te doorzien !

  MVG

  Reactie door Peter Grootheest Junior ! — woensdag 28 juni 2006 @ 23.02 uur

 8. Het allerergste vond ik nog dat 2 FEMA hulpverleners zich voor 20.000 dollar hebben laten omkopen door een cateraar. De hulpverleners zorgden voor de maaltijden van de reddingswerkers, en hebben meer maaltijden op de rekening van de cateraar geboekt.

  Reactie door Sonja — woensdag 28 juni 2006 @ 23.06 uur

 9. Mooi, weg met het kabinet. Stuur niet alleen Verdonk weg, maar doe het op de manier van Verdonk: iedereen!

  Reactie door Links allochtoontje — donderdag 29 juni 2006 @ 5.46 uur

 10. Ach ja, whitey mag de wederopbouw betalen, de Hispanics voeren het uit en de “african americans” zitten er bij en hebben kommentaar dat het niet vlug genoeg word opgebouwd naar hun zin.
  Ooit zulke walchelijke vette zwarte obeese wezens gezien die te besodemieterd waren de stad te verlaten nadat 4 dagen van te voren was aangegeven dat de stad New Orleans de volle laag zou krijgen.

  Reactie door Badger — donderdag 29 juni 2006 @ 5.52 uur

 11. Daar waar veel geld is, daar wordt afgeroomd. Is logisch. Altijd al zo geweest.

  Reactie door Maurice — donderdag 29 juni 2006 @ 7.04 uur

 12. De overheid heeft er weer een potje van gemaakt.
  What else is new?

  Reactie door BF — donderdag 29 juni 2006 @ 7.22 uur

 13. Badger, dit is ronduit discriminerend en laag-bij-de-gronds! In de VS wonen inmiddels miljoenen obese mensen, van elk ras en elke kleur en dus vind je zo ook bij de zwarte mensen. Dat die mensen de stad niet zijn ontvlucht was, omdat men vertrouwde op een dijk, die onbetrouwbaar was én, omdat ze arm zijn en voor die mensen was er geen mogelijkheid om de stad te ontvluchten. Ze zijn niet verzekerd, want dat is te duur, en hun huis is het enige bezit dat ze hadden. Nu hebben ze echt helemaal NIETS meer. En hun huizen worden niet herbouwd. En ze krijgen geen schadevergoeding. Wat dan te denken van een bejaardenhuis, waar veel arme, vooral zwarte mensen in woonden, en waar iedereen is omgekomen? Het personeel heeft wel de benen genomen. Dus als je vervelende dingen wilt zeggen, zorg dat je weet WAT je zegt en ONDERBOUW dat. Dit geschop tegen een bevokingsgroep vind ik werkelijk niet kunnen.

  Reactie door L.M. Lembeck — donderdag 29 juni 2006 @ 8.36 uur

 14. (10) Ken iemand effe de insectenbestrijdingsdienst bellen?

  Reactie door Sonja — donderdag 29 juni 2006 @ 10.06 uur

 15. Die 1100 gevangenen hebben samen voor $10 miljoen gefraudeerd. OK. Maar waar zijn die andere 1990 miljoen dollar dan gebleven?

  Reactie door abo — donderdag 29 juni 2006 @ 10.07 uur

 16. ” “The American people are the most generous in the world in responding to a disaster,” Dugas said. ”

  En voorzeker ook de meest inhalige…

  Als er 1 ding is dat “Katrina” heeft blootgelegd, is dat er ook binnen de rijke VS Derde Wereld Gebieden zijn, zoals rondom New Orleans, die er niet hadden hoeven te zijn…

  De bevindingen van de Nederlandse civieltechnische missies (olv ondermeer van onze stas VenW Schultz van Haegen) liegen er ook niet om: de stand van de dijken die de stad moesten beschermen was zo deplorabel, dat het geen wonder is dat ze bezweken zijn. Ook het fameuze US Army Corps of Engineers heeft hier fors boter op zijn hoofd, maar heeft ook enorme last gehad van bezuinigingen, bezuinigingen en be…

  Uiteindelijk hebben de VS haar eigen mensen laten stikken. In de VS zijn allen gelijk, maar de één is duidelijk toch een beetje gelijker dan de ander…

  Reactie door Wim Kok, Haarlem — donderdag 29 juni 2006 @ 11.01 uur

 17. #13
  Lembeck je weet niet waar je over praat,
  Het was de “zwarte” (jou woord!) burgemeester Nagin die de bevolking opdroeg te evacueren, 4 dagen voor de landing van de hurricane, je kan gaan met eigen vervoer bus, trein, fiets(lachen) en te voet!
  Het was onder leiding van de zwarte burgemeester die het niet voor elkaar kreeg dat 150 schoolbussen verzopen op de parkeerplaatsen, die in een keer 6000 mensen hadden kunnen vervoeren naar bevoorbeeld het 130km verder opgelegen Baton Gouge.
  Je kan in de VS geen hypotheek krijgen als je geen afbetaling verzekering er bij neemt, plus je bent niet arm als je een huis kan kopen.
  Het was natuurlijk Bush zijn schuld dat NO overstroomde door niet zijn vinger in de dijk te steken, hoe hoog had je een dijk willen bouwen rond een inklinkend gebied als de vloed golf van opgestuwd water 4mtr boven het dijk niveau was en daarnaast de hurricane er nog eens golven van 7 meter hoogte van maakte.
  Door niet weg te gaan en hun kans af te wachten waren er natuurlijk een groot aantal mensen instaat hun slag te slaan bij het roven en plunderen van winkels en huizen we konden allemaal zien op TV wie er in deze noodtoestand zonder elekticiteit zo nodig een flat screen TV nodig had. Om nog maar te zwijgen van de rovende (zwarte) politie agentes in de departnment stores. En de misterious verdwenen 35 Cadilacs die zo nodig voor politie patrouilles ingezet moesten worden!!!!!!
  NO is net als Detroit, Camden, East St Louis, Gary, the Bronx een waste land als resultaat door ineffectief en corrupt bestuur door bestuurders van een bepaalde racial group.

  Reactie door Badger — donderdag 29 juni 2006 @ 18.28 uur

 18. NO is net als Detroit, Camden, East St Louis, Gary, the Bronx een waste land als resultaat door ineffectief en corrupt bestuur door bestuurders van een bepaalde racial group.

  Sjonge en wie is daar president???
  een ‘zwarte’??????
  Nee die gast is ook lid van een bepaalde racial group,nl.SKULL AND BONES!!!

  Reactie door daver — vrijdag 30 juni 2006 @ 2.01 uur

 19. Je lult echt waanzinnig uit je nek Badger. Informeer je gewoon, of ga anders op ballenbak.nl posten.

  Reactie door Sonja — vrijdag 30 juni 2006 @ 9.26 uur

 20. #18 daver en #19 sonja
  Zijn Kok en Balkenende dan ook verantwoordelijk voor Kanaleneiland, Amsterdam West, Schildersbuurt, Spangen of begint het bij de plaatselijke en dan de provinciale bestuurders?
  Bush is niet Mozes die even op de dijk gaat staan en de storm stopt!
  Huricanes zijn een jaarlijks voorkomend verschijnsel in de VS en Mexico, met vaak vernietigende werking, en dodelijke afloop.
  Badger bereist de Mexico, VS, Kanada 3x per jaar om zijn Hollandse en Japanse Bloembollen aan de man te brengen. Hij kijk gedurende die tijd naar de Locale en Nationale TV, leest de Nationale en Regionale kranten en praat met zijn klanten over de stand van zaken in het land.
  Het nivea van bestuur in de aangegeven (zwarte)VS steden is te vergelijken met de corrupte en bodemloze putten van de eilanden van de Nederlandse Antillen.
  De lamstralen in beide gebieden zijn nog te beroerd om een papier of leeg blikje of andere vuiligheid van hun voor of achter tuin of stoep op te ruimen. Maar men zit wel voor uren met hele hordes onder de voorluifel te ouwehoeren. Gras maaien doet men niet aan in de zwarte wijken.
  Al deze steden en gebieden blinken uit door een 40-45% graduatie rate van highschool, vergelijkbaar met het slagings percentage van de “zwarte” scholen in Nederland, met als resultaat jeugd die niet goed voor niks is voor het bedrijfsleven, in Nederland de Antillen en de VS.
  “Whitey” in de VS, die elke keer meer geld moet opbrengen voor dit asociale en antisociale gedrag heeft er zo langzaam aan schoon genoeg van.
  Whitey zijn kinderen moeten beter cijfers hebben op de middelbare school als de zwarte en spaans sprekenden om op de universiteit toegelaten te worden, waar whitey dan ook vaak meer voor mag betalen als de andere kleuren.
  Ondanks al de extra affirmative action steun is de kans dat een zwarte middelbare school leerling uit Chicago van de universiteit een graad behaald ongeveer 1 %.
  Deze “medemensen” hechten zich vast aan de whiteyspons om op te zuigen wat ze zelf niet produceren kunnen of willen, er zijn in de VS genoeg mensen er voor te vinden om Loisiana, Alabama en Mississipie aan de zwarte bevolking te geven zodat zij hun eigen Haiti paradijs kunnen bouwen.

  Reactie door Badger — maandag 3 juli 2006 @ 0.10 uur

 21. Als je zelf liever geld overmaakt zodat je het kunt aftrekken en zeker weet dat het bij de goede partij terechtkomt, kan ik me voorstellen dat je niet op ongevraagde collectes zit te wachten!

  Hiervoor kun je een sticker bestellen tegen collectes op http://www.neesticker.nl

  Reactie door nw — woensdag 21 november 2007 @ 19.21 uur