Advies aan Hare Majesteit de Koningin

(Hieronder het advies dat ik namens de SP vanmorgen aan de koningin heb uitgebracht.)

Hare Majesteit de Koningin
Pa Kabinet van de Koningin
Postbus 20016
2500 EA Den Haag

Den Haag, 1 juli 2006

Betreft: advies in verband met de ontstane politieke situatie juni/juli 2006

Nu de leden van het kabinet Balkenende II hun portefeuille ter beschikking hebben gesteld naar aanleiding van het opzeggen van het vertrouwen in het kabinet door een van de coalitiefracties die onderdeel uitmaakte van de meerderheid in de Tweede Kamer waarop het kabinet stoelde, is er alle reden om na ruim drie jaar de kiezers weer aan het woord te laten.

Het kabinet Balkenende II kan worden beschouwd als een van de onder de bevolking meest controversiële van na de Tweede Wereldoorlog. Zijn populariteit onder de bevolking is de hele zittingsperiode gering tot zeer gering geweest. Er zijn veel maatregelen genomen die de sociale zekerheid verslechterd hebben en die de kern van onze beschaving – de publieke sector – op een zeer bedenkelijk niveau hebben gebracht. Het gevolg van een en ander is geweest dat het cynisme onder de mensen over de capaciteiten van de politiek om de bestaande problemen op te lossen de laatste jaren enorm is toegenomen.

Dit kabinet is uitgeregeerd en dat is maar goed ook. Had het onder de bevolking al weinig tot geen vertrouwen, nu heeft de coalitie die dit kabinet mogelijk gemaakt heeft ook al geen meerderheid meer in de Tweede Kamer.

De snelste route naar een stabiele en geloofwaardige regering, die tevens recht doet aan ‘de wil van de kiezer’, begint bij het zo snel mogelijk – mijn fractie denkt aan september/oktober – uitschrijven van nieuwe verkiezingen.

Hoogachtend,
Namens de Tweede-Kamerfractie
van de Socialistische Partij,

Jan Marijnissen, Voorzitter

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

zaterdag 01 juli 2006 :: 9.00 uur

133 Comments

133 reacties

 1. Waarvan acte… Amen!

  Reactie door Chantal — zaterdag 1 juli 2006 @ 9.10 uur

 2. laten we hopen dat de koningin het met je eens is!

  Reactie door ipuntje — zaterdag 1 juli 2006 @ 9.28 uur

 3. Ben werkelijk benieuwd op Bea voor het hele volk is of deze sympatie bewaard voor “the haves”

  Reactie door Alexander — zaterdag 1 juli 2006 @ 9.44 uur

 4. Nou dat is duidelijk!
  Helaas wordt mijn vrees van donderdagavond bewaarheid, CDA en VVD willen doorgaan met regeren met steun van de LPF. Deze groep van samengeraapte opportunisten heeft niks meer te verliezen opp basis van hun parlementaire prestaties. Onder het motto baat het niet schaadt het niet zijn ze op deze wijze in staat om hun baantje in de kamer nog een half jaar te rekken. Ik ben zelf altijd erg pro-koningshuis geweest, en dat zal ook niet snel veranderen, maar wat zou het geweldig zijn dat onze koningin niet in deze onzin trapt en (mee) aanstuurt op verkiezingen op de korst mogelijke termijn.

  Reactie door twijfelaar — zaterdag 1 juli 2006 @ 9.54 uur

 5. Dit is een van de weinige keren dat de koningin haar macht nog kan doen gelden zonder aanzien des persoons. Laten we eens zien of ze ook democratisch kan zijn en de wil van het volk wil uitvoeren..

  Reactie door abo — zaterdag 1 juli 2006 @ 9.54 uur

 6. Verkiezingen, aub a.s.a.p.!!!
  De betrouwbaarheid wbt van Verdonk is tot onder de moddergrens gezakt, maar eerlijk gezegt Balkende staat er ook al tot zijn knieen in. Hoe vaak heeft hij niet staan hakkelen en blunderen. Nu dit weer. Als je als premier achter je minister staat, doe dat dan met stijl, maar nee, ook hier weer kwamen zijn woorden net weer even verkeerd over zijn lippen.

  Nog een reden voor snelle verkiezingen, is dat ik nog minder respect krijg al ik zie hoe de CDA en VVD zich opstellen in deze crisis. Hun nederlaag wordt niet als volwassenen mensen gedragen door zoals al vaak in de Kamer geopperd, je fouten te erkennen en daar de verantwoordelijkheid voor te nemen.

  Ze staan te draaien en te drammen om maar altubieft toch nog verder te mogen. Kosten wat het kost. Ook in mijn ogen is dit een vorm van wanbeleid. De regering heeft een volk nodig en andersom.
  Wij voeden onze kinderen op dat als je zakt voor je examens er niet oneindig herkansingen zijn. Het zou wat zijn zeg, als een van de scholen daar anders over dacht, dan had je de poppen aan het dansen.

  Dit klinkt misschien wat eenvoudig en naief, maar mijn positie is ook van dien aard, gewoon een burger.
  Haat, onbegrip, verloedering, verwarring en depressiviteit vieren hoogtij in nederland.

  Ook de reacties van mensen op straat, zaoals “Voor 1 persoon (ayaan) valt dit kabinet, die zou niet mogen”. Echter het gaat niet om een persoon. Mensen zien het niet, willen het niet zien. Zelf het beleid van Verdonk wordt toegejuicht. We worden hard en ongeinteresseerd. Alles wat niet werkt is uitschot.

  Kortom het is van groot belang dat de regering weer tegen ons praat, ons uitlegt het hoe en waarom, ons laat kiezen, en weer ietwat vooruit kunnen, met onze inbreng.

  Reactie door Kaz — zaterdag 1 juli 2006 @ 10.04 uur

 7. Netjes, Jan. En nu maar hopen dat de Koningin het ontslag aanvaardt. Doorgaan, maar ook nieuwe verkiezingen betekent voor het CDA weer Balkenende als enige kandidaat, volgens Gerda Verburg, dis erg enthousiast is over zijn leiderscapaciteiten en -kwaliteiten… Zoiets noem ik een nachtmerrie!

  Het moeilijkste deel van de campagne zal toch worden om al die mensen te bereiken die niet (meer) gaan stemmen. Hoe motiveer je die dat ze toch gaan?

  Reactie door L.M. Lembeck — zaterdag 1 juli 2006 @ 10.20 uur

 8. Eerst de LPF zo snel mogelijk uit de politiek proberen te krijgen door middel van Balkenende I., om dan nu terug te keren naar hun uitwerpsel.,laten ze dat maar doen ja, weten we zeker dat ze zullen zakken als een baksteen,en dan denk je ,dit moet ik niet zeggen, want dan hebben ze het door, en doen ze het niet,en stoppen met het eigen politieke graf graven., maar ze zijn zo achterlijk, zelfingemomen en arrogant, dat ze het niet van belang achtten!

  Pleit voor een regeling waarbij politieke partijen van gevallen kabinetten, niet aan de volgende regering mogen deelnemen!

  Reactie door Jansonius — zaterdag 1 juli 2006 @ 10.21 uur

 9. waarom nou?

  Reactie door L.M. Lembeck — zaterdag 1 juli 2006 @ 10.24 uur

 10. Als de Koningin besluit tot een RompKabinet over te gaan geloof ik helemaal niet meer in een democratisch Nederland. Ik heb al totaal geen trots meer voor mijn land maar dan is het kleine beetje hoop echt helemaal weg!

  Reactie door simONE — zaterdag 1 juli 2006 @ 10.32 uur

 11. Om haar te overtuigen van de noodzaak tot snelle verkiezingen, stel ik voor dat we haar een rondleiding geven, langs de door het beleid meest getroffenen,
  w.o. zorginstellingen,
  voedselbanken,
  etc.
  Groet,
  Amita

  Reactie door Amita — zaterdag 1 juli 2006 @ 10.51 uur

 12. hoi jan

  dit lijkt mij zeer duidelijk en als ik zo hoor dat pvda en gl het ook willen en mischien kleine fracties ook dan kan de koningin toch eigenlijk niet anders? hopelijk snel verkiezingen met veel zetels voor de SP!

  groeten remco

  Reactie door remco — zaterdag 1 juli 2006 @ 10.51 uur

 13. Links is nog te aardig tegen de cda/vvd kliek.,

  Gewoon gezamenlijk verklaren, dat men alle onwelgevallige besluiten van Balkenende III zal gaan terugdraaien!

  Dan heeft een Rompkabinet geen enkel nut!

  Dus!!!

  Reactie door Jansonius — zaterdag 1 juli 2006 @ 12.06 uur

 14. @ Simone (10):

  Helemaal mee eens… Mijn vertrouwen in de politiek daalt met de dag. Politici horen volksvertegenwoordigers te zijn. Het lijkt er steeds meer op dat de meesten er voor hunzelf zitten…

  Reactie door Chantal — zaterdag 1 juli 2006 @ 12.09 uur

 15. Ik haal een passage aan die welhaast universeel in welk stuk over politiek burger dan ook zou kunnen staan:
  “Het gevolg van een en ander is geweest dat het cynisme onder de mensen over de capaciteiten van de politiek om de bestaande problemen op te lossen de laatste jaren enorm is toegenomen.”

  Stel dat er nu ECHT iets aan de hand was geweest, met deze regering aan het roer.
  Men maakt zich zorgen om de reputatie,
  hanteert wetgeving uit somalie
  een ander artikel haalt de lage juridische kennis aan van de 1e en 2e kamer leden
  vrije markt maakte het leven niet goedkoper maar duurder
  collectieve bedrijven nu bij beleggers
  zorg een markt

  Geloof mij maar als veel, vele, meer mensen al JAREN de politiek maar niks vinden, van laag nivo.

  De middenmoot regeert? IK ben bang van wel, te vaak, te verkeerd.

  Reactie door B vd Bergg — zaterdag 1 juli 2006 @ 12.14 uur

 16. Door dat Zalm de gulden te goedkoop heeft weggegeven zijn we niet direct 10% armer geworden.,

  Daardoor is ook in een keer ons salaris 10% gezakt!

  Dat heb ik eigenlijk nog nergens zien staan!

  Nog meer reden voor een strafzaak tegen Zalm!

  Reactie door Jansonius — zaterdag 1 juli 2006 @ 12.19 uur

 17. En toch heb ik de Koningin altijd meer als VVD/CDA gezien…. Vooroordeel misschien? Ik ben benieuwd of ze een Koningin van het volk is of van de regering. Als Juliana er nog was geweest wisten we nu al hoe dit zou aflopen, dan hadden we morgen verkiezingen.

  Reactie door Irma — zaterdag 1 juli 2006 @ 12.25 uur

 18. Als ze Balkenende door laat gaan ,dan heeft hij haar gehypnotiseerd, kan niet anders!

  Ze zou ook moeten snappen, dat iemand die voor de tweede keer zijn ontslag aan komt bieden, dat ontslag gegund moet worden!

  Reactie door Jansonius — zaterdag 1 juli 2006 @ 12.35 uur

 19. EEN IEDER HEEFT ANGST.

  TOON JE MOED!!!!!!
  HAND IN HAND. LAAT JE NIET VERLAMMEN DOOR JE EIGEN BEPERKINGEN.

  NU NIET LUISTEREN, DAN MAAR VOELEN.

  Nb. Voor wao’ers die door pedofielen geen behoorlijk leven konden opbouwen.
  A.s. vrijdag kortgeding in Den Haag.
  Deze fuckers gaan een jodenster dragen.
  I.p.v. het woord ‘Jude’komt er ‘Pedo’ te staan, omdat ze zich net zo onderdrukt voelen.
  Voor info. stichtingsoelaas@chello.nl of
  http://www.stopkindersex.nl

  Mocht je hierbij aanwezig willen zijn, houd je dan in de hand. Lukt dat niet, dan zijn er genoeg mensen aanwezig om je daarbij te helpen.

  SAMEN STAAN WE STERK!
  TOON JE MOED!!!!!!

  met vriendelijke groet,
  Simone Rademaker

  Reactie door vervroegdeverkiezingennu — zaterdag 1 juli 2006 @ 12.37 uur

 20. Ik snap er ook helemaal niets meer van. Balkenende heeft er nu tweekeer een potje van gemaakt –wie kan hem dat nazeggen?– en toch ligt het niet aan hem; hij wil nog een paar maanden doorgaan. Het land kan nu eenmaal niet zonder dat stelletje natte washandjes dat zichzelf uitgeeft voor een regering. Ach, wat is het moeilijk afstand te doen van de macht, vooral als je weet dat je van de kaart geveegd gaat worden. Doortrekken en weg ermee! En het kan sneller!

  Reactie door Martin — zaterdag 1 juli 2006 @ 12.53 uur

 21. Men gaat door met gedoogsteun van de LPF met 0 zetels in de peilingen en 8 in de Kamer. Goede deal.

  Weliswaar geen kabinetsdeelname, wel gehoord over “onderhandelingen over depunten”.

  Nog even en de bodybags komen en heeft Colijn de Tweede mogelijk ook nog het recht de verkiezingen op te schorten, gezien de -gecreeerde oorlogsituatie- waarin dit land alsdan verkeert ?

  De oranje volks-vlaggetjes zijn vervangen door oranje postbussen van de (zeer talrijke) familie Orange, op nagenoeg iedere straathoek.

  Zoals ik -tijdens- debatten al zei: Donner is sluw.

  In de volksmond wordt hij “rechtsgeleerde genoemd, dus als hij het zegt “is het zo”.

  Een rechtsgeleerde weet ook dat je met wetten en allerhande, vaak met zichzelf in strijd zijnde, jurisprudentie daaromheen, je nagenoeg alle kanten uit kunt.

  Of zoals ik eens een lid van de HR hoorde zeggen: “eerst bedenken we in de raadskamer ons besluit, daarna overgieten we het met een juridisch sausje”.

  Reactie door verkouteren — zaterdag 1 juli 2006 @ 13.01 uur

 22. NET HET 13.00 UUR NIEUWS GEHOORD.
  JAMMER.
  TOON NU JE MOED.

  Reactie door vervroegdeverkiezingennu — zaterdag 1 juli 2006 @ 13.05 uur

 23. Een hele goede brief, mijn complimenten!

  Reactie door Karin — zaterdag 1 juli 2006 @ 13.11 uur

 24. …én als je dús gewoon helemaal niet stemt krijg je als vanzelf een indirecte verandering omdat ze dan helemaal doorschieten naar de ene kant en doordoor weer vanzelf ‘t tij doen keren ?

  Ze kunnen de regering, partijen en/of vertegenwoordigers wel de schuld geven maar ze zijn wel door al die kiezers verkozen.

  Reactie door Lezers — zaterdag 1 juli 2006 @ 13.12 uur

 25. @13
  Dat gaat niet ver genoeg.

  ZE MOETEN ALLES VAN BALKENENDE I & II (& III) terugdraaien inclusief compensatie voor geleden schade voor de EURO invoering (verlies helft van spaartegeld door inflatie).

  Leve de GULDEN!

  Reactie door Toine — zaterdag 1 juli 2006 @ 13.31 uur

 26. @+-24 ‘Lezers’
  Kiezers kozen niet ergens voor, ze deden slechts mee aan de verkiezingen voor het eigen nep-gevoel: ‘democratie’

  Ware stemmers (meer dan 1 issue bijv.) zijn er niet zo veel onder de zeg 70% zwevers.
  Maar de politiek bewijst de eigen onkunde aan mij(!) nog het meest door te slijmen met:
  De kiezers is slim genoeg om… :-) & :(

  Reactie door B vd Bergg — zaterdag 1 juli 2006 @ 13.35 uur

 27. @+-24 ‘Lezers’
  Kiezers kozen niet ergens voor, ze deden slechts mee aan de verkiezingen voor het eigen nep-gevoel: ‘democratie’

  Ware stemmers (meer dan 1 issue bijv.) zijn er niet zo veel onder de zeg 70% zwevers.
  Maar de politiek bewijst de eigen onkunde aan mij(!) nog het meest door te slijmen met:
  De kiezers is slim genoeg om… :-) & :(

  Reactie door B vd Bergg — zaterdag 1 juli 2006 @ 13.35 uur

 28. Ik hoop voor Nederland, dat Bea zich niet onder tafel laat lullen door die VVD/CDA’ers, want democratie daar hoort géén rompkabinet bij.
  Jan ik hoop dat ze slim is en het advies opvolgt. Je hebt het netjes geformuleerd.

  Reactie door Bijdehandje — zaterdag 1 juli 2006 @ 13.53 uur

 29. Wat een vreemd landje zijn we toch. We willen commercieel zijn, lijken op Amerika, alles is alleen maar mogelijk als het geld oplevert. En kabinet Balkenende II heeft zoveel mogelijk het sociale verzekeringsstelsel en het zorgstelsel de nek omgedraaid om netjes in de pas te kunnen lopen met het buitenland. En nou moet nota bene de koningin de politieke beslissing nemen of er een balkenendje 3 kabinet(je) komt of niet. Vreemd geknutsel blijft dat toch met het koningshuis. Nou, het zal wel Balkenendje 3 worden, want hij kan goed met Trix overweg. Ga daar maar van uit…

  Reactie door ARS — zaterdag 1 juli 2006 @ 13.55 uur

 30. KWAM DE ‘BILDERBERG GROEP’ TOT DEZE BESLISSING?

  Reactie door vervroegdeverkiezingennu — zaterdag 1 juli 2006 @ 14.01 uur

 31. Principes is fijn, maar dan moet je ze wel hebben. Nu gaan CDA en VVD ineens weer aarslikkend met de LPF over straat. Wat toen absoluut niet meer kon, blijkt nu ineens weer heel aangenaam en zeer gewenst. Je wordt er toch gewoon kotsziek van. En dan wordt er steeds van ons verwacht om de geloofwaardigheid van onze democratische instellingen niet in twijfel te trekken.
  Bah en nog’es bah!

  Reactie door Martin — zaterdag 1 juli 2006 @ 14.13 uur

 32. Toen wij gewoon op straat speelden ,schreef jan-peter brieven naar Prins Bernhard.,

  en nu is Prins Bernhard dood!

  Reactie door Jansonius — zaterdag 1 juli 2006 @ 14.19 uur

 33. Heerlijk die linkse smeekbedes. Jan, maak je maar op voor weer 4-jaar niet-regeren.

  Reactie door Andriest — zaterdag 1 juli 2006 @ 14.38 uur

 34. het zou toch helemaal ongeloofwaardig en schandalig zijn als dit kabinet nog kans ziet om nog een paar maanden verder te regeren met behulp van de lpf.eerst na een korte tijd de stekker eruit trekken omdat de lpf niet bekwaam was om mee te regeren, omdat het een ordinair stelletje ruziemakers was en dan nu proberen met de steun van diezelfde club rustig verder te gaan.dit is voor elk weldenkend mens niet te pruimen.OPSTAPPEN,en wel zo snel mogelijk.zou de koningin nog weten op welke dag de vorige keer het eerste kabinet balkenende viel? jawel, op de dag van de uitvaart van haar man.

  Reactie door Diny — zaterdag 1 juli 2006 @ 15.10 uur

 35. Hoe diep kan men zinken.
  Halverwege de zaterdagmiddag ben ik me alvast aan het voorbereiden op de teleurstelling die er aan zit te komen, namelijk het feit dat we niet op de kortst mogelijke termijn verlost zullen zijn van JP en zijn makkers.
  Met de steun van de LPF kan het kabinet nog even blijven zitten en zullen we wellicht pas in december verkiezingen krijgen i.p.v. september of oktober.
  Op zich wel jammer maar aan de andere kant denk ik dat die 2 extra maanden er ook nog wel bij kunnen. (ook al lopen we wel het risico dat de regeringspartijen extra stemmen zullen kopen met allerlei mooie beloften en het beschikbaar stellen van gelden)
  Maar qua symboliek vind ik het wel passen. Dit kabinet wat zo’n hoge dunk van zichzelf heeft kan de (ingekorte) rit alleen uitzitten met de steun van een stel charlatans van de LPF. Leuk voor in de geschiedenisboeken, het “grote” kabinet Balkenende aan de eindstreep geholpen door een partij zonder ideologie en zonder intellect, een partij die alle dubieuze beslissingen gladstrijkt met de zalvende woorden “Pim zou het zo gewild hebben”.
  Gefeliciteerd Jan Peter, hier kun je mee thuiskomen, we zijn trots op je.

  Reactie door twijfelaar — zaterdag 1 juli 2006 @ 15.18 uur

 36. Wat ik nu niet begrijp is dat gisteren de “grotere partijen” en vandaag de kleinere fracties bij Beatrix waren uitgenodigd!
  Wat deed D66 daar dan gisteren, behalve dat ze in het kabinet hebben gezeten?
  Hieruit blijkt wel dat eerst de coalitie en Woutertje mogen en daarna de rest!
  Waar is hier de democratie gebleven?

  Reactie door Sinne — zaterdag 1 juli 2006 @ 15.35 uur

 37. VVD+CDA+steun van LPF+CU. Dat wordt het luitjes en niet anders.

  Reactie door Ton — zaterdag 1 juli 2006 @ 15.43 uur

 38. @ LPF haters, nu reservewiel van spek en bonen D66 zichzelf lek prikte,
  mag de LPF de belofte van ik meen M Herben inlossen, dat ze hoe dan ook de VVD steunen zouden….
  Dat de cda en vvd kost wat kost geen nieuwe verkiezingen willen, duid een eventuele 1 night stand met lpf wel aan.
  Tenzij ze ook weer nodig zijn voor B-3

  Reactie door B vd Bergg — zaterdag 1 juli 2006 @ 15.49 uur

 39. Kijk, D66 had gewoon niets te verliezen. Zat in feite net zo te gokken als Dietrich een tijdje terug. Of de kiezers nemen het D66 kwalijk en zij zij definitief weg, of zij krijgen wat kiezersgunst en blijven op het aantal zetels van nu of krijgen er hel misschien 1 bij (wat ik sterk betwijfel als ik de opinies lees) Dit is gewoon een Boris-gokpartij geweest van LvdL en iet bijster slim moet ik zeggen.

  Reactie door Ton — zaterdag 1 juli 2006 @ 15.56 uur

 40. het principe is duidelijk, als je nou maar de , toch al nauwelijks meer existente, geloofwaardigheid van de politiek nog meer de grond in drukt komen bij de volgende verkiezingen alleen nog maar het bedrijfsleven en de goede christenen stemmen. De rest gelooft het waarschijnlijk zo langzamerhand wel. democratie met een meerderheid van 3 jaar geleden, je moet maar durven, en dat geldt net zo hard voor Beatrix als ze hierin mee gaat. Is ze de “moeder des vaderlands” of “the mother of Shell”

  Reactie door ipuntje — zaterdag 1 juli 2006 @ 16.10 uur

 41. Zit De Don nu al met Van Asch te onderhandelen ?

  Zo van “als jullie hiermee akkoord gaan, dan wij met dat” ?

  Bea, dochter van Benno, ook grootaandeelhoudster bij ABNAMRO ED. ?

  Reactie door verkouteren — zaterdag 1 juli 2006 @ 16.16 uur

 42. Even ter herinnering, waarom Maxime Verhagen de stekker uit Balkenende1/LPF trok:

  ‘Balkenende-1 viel na LPF-bedreiging met pistool’
  http://www.planet.nl/planet/show/id=62967/contentid=701579/sc=5017c6

  Reactie door Sonja — zaterdag 1 juli 2006 @ 16.25 uur

 43. [...] Advies aan Hare Majesteit de Koningin [...]

  Pingback door pee opmerkelijk » Jan zonder das — zaterdag 1 juli 2006 @ 16.27 uur

 44. We kunnen alleen maar hopen dat de koningin begaan is met het gewone volk (in tegenstelling tot Zalm-Balkenende).
  Het zou toch misdadig zijn als dat duo , ondanks de val van het kabinet, door kan gaan met het bevooroordelen van de rijken ten koste van modaal en alles daar beneden!

  Reactie door Monique — zaterdag 1 juli 2006 @ 16.37 uur

 45. Het ziet er toch na uit dat CDA/VVD hun zin krijgen. Is Ruud Lubbers niet een CDA’er? Die wordt dan aangesteld als informateur. Dan kan ik wel raden wat de uitkomst zal zijn.
  Had de koningin trouwens gelijk verkiezingen kunnen laten uitschrijven?

  Reactie door Reinier — zaterdag 1 juli 2006 @ 16.46 uur

 46. Maar eens even wachten, denk dat zal blijken, dat men niet in het gewone volk geinteresseerd is, behalve als harwerkend,kortgehouden personeel!

  Reactie door Jansonius — zaterdag 1 juli 2006 @ 16.55 uur

 47. Ja De Stier van Kralingen is ook CDA.

  Ook hij heeft hard gewerkt aan zijn imago, het zou allemaal niet waar zijn …

  Jaren geleden toen nog ss op EZ, hoorde ik intern, dat hij ook al zeer “actief”, buiten zijn werk was dan …

  Pas de pers gehaald met dat mens van Uitzendbureau Content, naam kwijt. Later had ze weer wat met die Boonstra.

  Reactie door verkouteren — zaterdag 1 juli 2006 @ 17.04 uur

 48. Ik hoop dat de koningin naar haar aangetrouwd familielid,J.L.Brinkhorst luisterd,dan zijn er begin Oktober verkiezingen en kan de 3e dinsdag in September vergeten worden,want dat is niet meer geloofwaardig.Wij nemen niets meer voor zoete koek en hoeven ook geen “zoet” meer.Ik hoop dat de koningin deze keer naar de bevolking en niet naar de politiek luisterd.
  De broodpolitici van de LPF willen alleen maar hun tijd rekken.

  Reactie door maan arkenbosch — zaterdag 1 juli 2006 @ 17.11 uur

 49. Ruud Lubbers benoemd tot informateur
  01 juli 2006, 16:49 (plaats uw reactie)

  DEN HAAG (ANP) – Koningin Beatrix heeft Ruud Lubbers zaterdagmiddag benoemd tot informateur. De minister van Staat gaat het pad effenen voor een missionair kabinet van CDA en VVD en verwacht de verkiezingen in november.

  Dat zei hij toen hij Paleis Noordeinde verliet, waar hij overleg had met de koningin

  Bron @home.nl

  Reactie door Henk — zaterdag 1 juli 2006 @ 17.16 uur

 50. Dus daar gaan we weer, krijgt die Balkelende toch weer zijn zin de doordrammer.

  Verkiezingen verdomme en zo snel mogelijk.

  Reactie door Henk — zaterdag 1 juli 2006 @ 17.21 uur

 51. Het karwei wordt afgemaakt.

  Reactie door Sonja — zaterdag 1 juli 2006 @ 17.25 uur

 52. Fractieleider Femke Halsema van GroenLinks verwijst aan het slot van haar advies aan H.M. de Koningin van heden naar een voorval uit 1990 tijdens het kabinet Lubbers III (1989-1994), toen CDA-minister Gerrit Braks in de Tweede Kamer niet meer de steun genoot van coalitiepartner PvdA en vervolgens aftrad. De oorzaak was het disfunctioneren van de AIVD, de Algemene Inspectiedienst voor Dieren van het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer & Visserij. Dit staatsrechtelijk en parlementair-historisch precedent heeft premier Balkenende donderdagmorgen 29 juni jl. niet aangegrepen om minister Verdonk te laten vallen. Tijdens het staatsrechtelijk betoog van Maxime Verhagen over de “Vertrouwensregel” in het staatsrechthandboek Kortmann-Prakke, op donderdagmorgen jl., moest ik ook aan deze AIVD-affaire denken. Jammer dat toen niemand hiervan melding maakte. Op basis van dit staatsrechtelijk “arrest” zou minister Verdonk alsnog gedwongen kunnen worden om af te treden; zelfs in haar “demissionaire staat”. Zie het aftreden van de ministers Ernst Hirsch Ballin van Justitie (CDA) en Ed van Thijn van Binnenlandse Zaken (PvdA) in 1994.

  Ik verwijs nu naar het slot van het advies van Femke Halsema aan koningin Beatrix:

  “Tot slot, wil ik nog één staatsrechtelijke kanttekening plaatsen bij het besluit van de ministers van CDA en VVD om hun portefeuille ter beschikking te stellen. In 1990, tijdens het debat over het aftreden van Landbouw minister Braks (CDA), stelde de toenmalige premier Lubbers dat een minister dient af te treden als een regeringsfractie het vertrouwen opzegt, ook als die fractie (in dit geval de PvdA) een andere politieke kleur heeft dan de minister. Dit precedent had in de kwestie rond minister Verdonk gevolgd kunnen worden. Dat de premier het staatsrechtelijke voorbeeld van zijn voorganger niet heeft willen volgen, tekent het gebrek aan vertrouwen in het voortbestaan van de drie-partijen-coalitie.”
  Einde citaat van het advies aan de koningin van Femke Halsema d.d. 1 juli 2006.

  Noot

  Dat premier Balkenende minister Verdonk niet heeft laten vallen, getuigt van zijn groot vertrouwen in een twee-partijen-coalitie van CDA en VVD! Een rompkabinet Balkenende III met gedoogsteun van de LPF.

  Reactie door Kees Huizenga — zaterdag 1 juli 2006 @ 17.28 uur

 53. Ze moeten toch ook het zoet uitdelen voor dat de nieuwe verkiezingen komen door met het ramp kabinet verder te gaan, dan valt het bij nieuwe verkiezingen voor hen niet zo zuur uit hopen ze.

  Reactie door schoenmaker — zaterdag 1 juli 2006 @ 17.53 uur

 54. Mensen Mensen Mensen wat zijn zijn jullie toch weer lekker bezig !maar nu even de realiteit :
  1: Ja trix is een groot voorhanger van de CDA
  2: Ja trix heeft een hoop poen en zal dus wel meedelevend zijn met de VVD
  resultaat ?Nou we gaan gewoon zo lang mogelijk door want :
  1: CDA/VV(D) krijgen de kans de kiezers te paaien (“we redden de economie”(ja naar zijn klote)
  2: Dan kunnen ze proberen de laatste 6.000 asielzoekers ook te verwerken(mooi woord voor de deur uit trappen)
  3: LPF jongens krijgen nog een half jaar betaald en dat leverd hun nog 50.000 eu de man op!

  Dus laten we eerlijk tegen ons zelf blijven ,we mogen blij zijn als de verkiezingen al in December valt en als der mag gestemt worden dan gaat het gelovige klootjes volk weer op de CDA stemmen en iedereen met hoogmoeds waanzin op de VVD stemmen wat hun dan alsnog 70 zetels oplevert en G. Wilbers krijgt er ook vast wel 5 of ze gaan lekker met PvDA hokken !
  Maar we komen der wel we blijven gewoon vertrouwen in Jan en we gaan al 20 jaar alleenmaar omhoog qua zetels dus…..

  Sterkte allemaal

  Reactie door R Weiland — zaterdag 1 juli 2006 @ 17.55 uur

 55. He Jan,

  Waarom waarom moet je nu ineens zonodig in de regering zitten?

  Is je strot een beetje ruw aan het worden van al dat geschreeuw van je?

  Smeer hem dan maar eens goed. Want je hebt hem de komende tijd weer flink nodig.

  Reactie door Ruud — zaterdag 1 juli 2006 @ 18.20 uur

 56. Lubbers informateur…
  Lekker onafhankelijk…

  Reactie door @bacus — zaterdag 1 juli 2006 @ 18.28 uur

 57. Hoe christelijk kan men zijn?
  Ruud Lubbers?
  Het is GODsgeklaagd, willen ze nu ‘NÒG MÉÉR MOEILIJKHEDEN???? ;(
  En dan het zwikkie van de LPF, t’is toch te zot voor woorden, waar zit het verstand van TRIX???? Daar is het 1e kabinet Balkie mee op zijn bek gegaan.
  Je kan het natuurlijk ook van een andere kant bekijken, 3XB is scheepsrecht, dan nog een héél klein jaartje en ze zijn voorgoed uitgeschakeld. :lol:
  Maar als dit echt het resutaat is, is het werkelijk heel erg droevig gesteld met dit land. ;( t’Is om te huilen. ;(

  Reactie door Bijdehandje — zaterdag 1 juli 2006 @ 18.50 uur

 58. Hoe christelijk kan men zijn?
  Ruud Lubbers?
  Het is GODsgeklaagd, willen ze nu ‘NÒG MÉÉR MOEILIJKHEDEN???? :(
  En dan het zwikkie van de LPF, t’is toch te zot voor woorden, waar zit het verstand van TRIX???? Daar is het 1e kabinet Balkie mee op zijn bek gegaan.
  Je kan het natuurlijk ook van een andere kant bekijken, 3XB is scheepsrecht, dan nog een héél klein jaartje en ze zijn voorgoed uitgeschakeld. :lol:
  Maar als dit echt het resutaat is, is het werkelijk heel erg droevig gesteld met dit land. :( t’Is om te huilen. :(

  VERBETERDE EDITIE!!

  Reactie door Bijdehandje — zaterdag 1 juli 2006 @ 18.50 uur

 59. en nu net de zoete tijden gaan aanbreken oooooo,is dat zo??
  dat zeiden ze vorig jaar ook,,en weer de lage/minima moesten inleveren..
  ach ja de/het uwv/geus has bevolen/ moest een bericht/volgens medewerker uwv allemaal opgezet,geplant//,openbaar maken de ww premie’s kunnen omlaag?
  de kleine ondernemingen,belasting verlichting,,wie trapt daar in,,ok een cda/vvd stemmer,dom volk dus,voorstanders van oorlog en martelen,het verkopen van nl bedrijven enz.ja dan wordt het goedkoper,,concurentie??bla bla bla onzin.
  je zus red,en het is hun goed.
  makkelijk he als je jaren achtereen de lage/gemiddelde inkomens dwingt te betalen,,kun je nu voor de verkiezingen,,wel wat weg geven,,aan de kleine ondernemer???,,
  maar niet aan de werker,die er jaren voor betaald heeft/door nouwelijks loonsverhogingen te krijgen.
  niet aan de waoér/sosiale uitkerings gerechtigde,de zieken enz.

  Reactie door ad — zaterdag 1 juli 2006 @ 18.52 uur

 60. en daar krijgt trix nog voor betaald ook, van onze belasting. volgend wereldkampioenschap in een andere kleur?

  Reactie door ipuntje — zaterdag 1 juli 2006 @ 18.58 uur

 61. de billenman terug., men vergeet ook snel.,

  Reactie door Jansonius — zaterdag 1 juli 2006 @ 18.59 uur

 62. Sorry, t’is hier me ff wat te rustig.
  Is er soms voetbal aan de gang?????????
  Kan wel merken dat het landsbelang voopop staat zeg. :lol:

  Geintje, mot kenne. Ga ook verder met de verlenging te kijken, Nederland is niet meer te redden vrees ik. Ik ben in een mineurstemming. :( :( :( :(

  Reactie door Bijdehandje — zaterdag 1 juli 2006 @ 19.05 uur

 63. Het hypocrisie -virus heeft naast de monarchie nu dus óók de monarch geïnfecteerd.
  Hoe kan het bestaan dat een monarch de representatieve democratie om zeep hept?

  Reactie door Wattenstaafie — zaterdag 1 juli 2006 @ 19.24 uur

 64. Wat een stelletje kakelende kippen hier
  Het is toch meer dan voor de hand liggend dat CDA/VVD doorgaan
  Er zijn geen alternatieven
  Het gebral van Bos en Halsema slaat totaal nergens op
  De enigste tegengas komt van Jan M
  Zijn probleem als protest-partij is dat de peilingen wel gunstig zijn maar bij de echte verkiezing wordt het volk weer serieus
  Rechts doet het momenteel goed in mijn ogen , (niet verwarren met extreem rechts)
  De verkiezingen dienen zo lang als mogelijk uitgesteld te worden en dan kan dit kabinet zijn klus afmaken,
  Waarna het daarna kan doorgaan na de volgende verkiezing
  Jan Marijnissen blijft nu eenmaal op zijn best in de opositie
  Hier kan hij zijn gewaardeerde prestatie leveren en de regering op het goede spoor houden

  Reactie door roonie — zaterdag 1 juli 2006 @ 19.24 uur

 65. Mijn reactie wordt verdorie óók al niet geplaatst!! :(

  Reactie door Wattenstaafie — zaterdag 1 juli 2006 @ 19.26 uur

 66. En zo wordt door dit stelletje reactionairen, Bea
  incluis, de democratie naar de kloten geholpen.

  Lang leve de Democratie, de Democratie is DOOD.

  Reactie door Henk — zaterdag 1 juli 2006 @ 19.40 uur

 67. De oppositie zou uit protest ook niet meer kunnen reageren in de kamer en zonder commentaar op alles van balkenende tegenstemmen!., en dus vooral niet gaan zitten meeregeren., daarom kon het cda/vvd ook zo stijgen in de peilingen.,

  dus niet meer meedoen, gewoon tegenwerken en tegenstemmen., want dit lijkt op lubbers 3 of 4 natuurlijk!

  Reactie door Jansonius — zaterdag 1 juli 2006 @ 19.42 uur

 68. @56 Bijdehandje — zaterdag 1 juli 2006 @ 18.50,

  Maar wat is christelijk? Je moet niet enkel naar een woordje kijken, dat is erg kortzichtig en onverstandig. Kijk naar het cda, je kunt wel denken, oh dat is een christlijk partij dus dat zou wel goed zijn.
  Dan kom je bedrogen uit. Net als in b.v. Polen, waar de dominee af en toe de christenen oproept om even de homo’s weer eens inelkaar te slaan. Of die kleine christelijk dorpjes in Nederland waar je als niet christen niet welkom bent als niet christen.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — zaterdag 1 juli 2006 @ 19.46 uur

 69. Het komt de regerings partijen wel goed uit dat ze net voor de vakantie gevallen zijn.

  Straks gaan veel mensen op vakantie, lekker van het zonnetje genieten en alle zorgen eventjes vergeten. Tegen de tijd dat ze weer van vakantie terugkomen zijn veel de voorvallen vergeten.

  Vervolgens komt er iemand langs van het cda en verteld een leuk verhaaltje en hup, ze stemmen weer cda.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — zaterdag 1 juli 2006 @ 19.51 uur

 70. Waren er nog maar echte christenen., het zijn allemaal bijgeloven geworden.,

  het gereformeerde bijgeloof,
  het hervormde bijgeloof,
  het katholieke bijgeloof,

  vergelijk het met een biefstuk, met als enigste verschil het soort saus, en de saus wordt belangrijker gevonden dan de biefstuk.,en er is veel ruzie tussen de sausbereiders.,
  terwijl de biefstuk ligt te verpieteren!

  steek dat maar in je zak, bijgelovige figuren!

  dus

  Reactie door Jansonius — zaterdag 1 juli 2006 @ 19.52 uur

 71. Schandalig dat mensen gewoon willen
  doorregeren,terwijl van alle kanten duidelijk is
  dat er maar 1 terechte beslissing had mogen
  vallen: de keuze aan de kiezer laten! Dit is echt
  volksverlakkerij van het ergste soort.Nu kunnen ze
  (CDA + VVD) de gewone burger nog wat meer ellende
  door de strot duwen! Bespottelijk en volstrekt
  a-sociaal deze twee partijen!

  Reactie door Bokkie — zaterdag 1 juli 2006 @ 19.56 uur

 72. Is ook wel tekenend voor het niveau van Trixie., of Jan-Peter moet haar in hypnose hebben kunnen brengen, hij is per slot van rekening wel een uur binnen geweest!

  Reactie door Jansonius — zaterdag 1 juli 2006 @ 20.00 uur

 73. Zo en Trix lekker debiel zwaaien naar het volk op koninginnen dag, en ze door het jaar ons (het volk) het f*ck you gebaar geven.

  Bah, wat valt me dit tegen van haar.
  Ik hoopte dat zij nog iets gaf om de democratie.

  Ik was min of meer voor het koningshuis, hoewel ik niet als een debiel ging zwaaien, accepteerde ik het omdat het toch een Nederlands gebruik was.
  Nu ben ik bekeerd. Weg ermee. Een koningin die niet het volk raadpleegt (via verkiezingen) is haar troon niet waard.

  Reactie door Alexander — zaterdag 1 juli 2006 @ 20.07 uur

 74. Jansonius, wel normaal blijven doen
  Ik voel mij aangesproken door jou racistische opmerking
  —————–
  het gereformeerde bijgeloof,
  het hervormde bijgeloof,
  het katholieke bijgeloof,

  vergelijk het met een biefstuk, met als enigste verschil het soort saus, en de saus wordt
  ——————
  Ik ben christelijk opgevoed en dergelijk opmerkingen doe je maar op de maroc website
  groetjes

  Reactie door roonie — zaterdag 1 juli 2006 @ 20.09 uur

 75. Aleeeee! Vakbonden maandag plat die zoooi! hier in Nederland.
  Wij moeten dit niet meer pikken van deze Dictators!

  Reactie door Bokkie — zaterdag 1 juli 2006 @ 20.09 uur

 76. Na wat ik van deskundigen heb gehoord ex-informateurs-formateurs in diverse programma’s zou het onmogelijk moeten zijn dat dit kabinet doorregeert als een volledig minderheidskabinet en zou het staatsrechterlijk juist zijn het demisionair te maken en zo snel mogelijk verkiezingen te houden. Maar nee dus, de Koningin luistert naar het bedrijfsleven en gunt ze het zoals in het NRC genoemd aangeboden ‘smeergeld’ aan forse belastingverlagingen, bijna 1 miljard (eurogeld?) Het zoet zoekt het zoet, klontert samen.
  Zeker een rekening bij het ING.
  Bah ik krijg hier een nare bittere smaak van in mijn mond.
  Steun van een LPF dat in de hele samenleving geen enkel draagvlak meer heeft Aristocratie aan de macht God op de troon.

  Reactie door Henny — zaterdag 1 juli 2006 @ 20.15 uur

 77. @74 roonie, van welk ras ben jij dan? Christelijk opgevoed maar die religie blijkbaar bij het volwassen worden meteen overboord gegooid. Of kun je jouw christelijke opvoeding rijmen met de politiek van dit kabinet? Aangezien ze het volgems jou goed doen vast wel. Dus laat ons allen even weten wat er zo christelijk is aan de gevoerde politiek dat jij je beledigd voelt… Ik ben erg benieuwd :)

  Reactie door Marc B — zaterdag 1 juli 2006 @ 20.43 uur

 78. Wattenstaafie, Bilderberggroep!
  Niet opgeven, nu is toch alles vrijgegeven.

  Reactie door vervroegdeverkiezingennu — zaterdag 1 juli 2006 @ 20.47 uur

 79. @70 Jansonius — zaterdag 1 juli 2006 @ 19.52,

  Ja, dat heb je nu eenmaal met geloven, ze geloven allemaal in de zelfde god maar ze willen de opzet van de kerk enzo elk weer wat anders.

  Het klopt wel wat je zegt met het voorbeeld van de sausen maar dat heb je ook tussen verschillende geloven heb ik het gevoel.
  Er wordt meer gekeken naar het labeltje van het geloof of levensovertuiging dan wat iemand voor invulling aan geeft. En er wordt te weinig gekeken naar de overeenkomsten en meer naar de verschillen.

  Dan denk ik, kom op jongens, niet zo moeilijk doen, weg met die poppenkast en houd het lekker simpel en probeer gewoon met elkaar het beste van te maken tijdens je leven.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — zaterdag 1 juli 2006 @ 21.15 uur

 80. @74 roonie — zaterdag 1 juli 2006 @ 20.09,

  Maak je niet zo druk, dat is helemaal niet racistisch. Het zijn allemaal verschillende christelijk stromingen, ze dienen en geloven in de zelfde god, dus echt om de inhoud gaat het niet.

  En wat bedoel je met een maroc website?

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — zaterdag 1 juli 2006 @ 21.20 uur

 81. Elk geloof verdient respect
  Dit geldt evenzeer voor christelijk als moslim en anderen
  Degrinerende opmerkingen over geloofsovertuiging raakt kant noch wal
  Op de maroc site zie je dit teveel en is oorzaak van veel misverstand

  Reactie door roonie — zaterdag 1 juli 2006 @ 21.45 uur

 82. @81 roonie, ieder méns verdient respect. Als jij dat zelf in je bijdragen niet op kunt brengen moet je niet vreemd staan kijken als anderen jou hetzelfde behandelen. En op het log van Jan roepen “dat rechts het best wel goed doet” getuigt meer van ‘zuigen’ dan van respect.

  Reactie door Marc B — zaterdag 1 juli 2006 @ 21.57 uur

 83. Geloof verdient helemaal geen respect. Of noem anders eens een reden. Hoewel, Sinterklaas verdient natuurlijk wel respect. ;)

  Reactie door Sonja — zaterdag 1 juli 2006 @ 22.08 uur

 84. Ik heb verteld dat Jan op zijn best is in oppositie van een rechtse regering
  Hier pakt Jan de meeste zetels mee
  In veel mindere mate als oppositie van een linkse regering waar de belangen tochwel parallel lopen en minder in de picture komt
  Ik Zie Jan niet direct samen gaan met Bos omdat er uberhaupt te veel verschillen zijn
  Over deze mening kan op een eerlijke manier discussie worden gevoert zonder alle soorten geloven op te roepen

  Reactie door roonie — zaterdag 1 juli 2006 @ 22.10 uur

 85. @81 roonie — zaterdag 1 juli 2006 @ 21.45,

  Elk geloof en levensovertuiging verdient in prenciepe respect. Maar als mensen te gelovig worden en hun geloof of levensovertuiging als enige ware zien, dan gaat het mis. Maar als je b.v. de bijbel leest, dan lees je dat als je een andere god dient dat je dan gestraft wordt en god je niet meer beschermt en je in de handen laat vallen van anderen als slaaf.
  Zoals toen het volk van israel in Egypte en later weer teruggebracht door Mozes als ik het goed heb.
  Dus god is blijkbaar geen tegenstander van slavenij. Er zal wel ergens anders staan dat god nie voor slavenij is maar goed, de bijbel staat vol met tegenstrijdigheden zoals dat iedereen gelijk is maar god wel een eigen volk heeft.

  Je kunt zulke dingen wel degrinerend vinden maar daarmee maak je de discussie alleen maar dood.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — zaterdag 1 juli 2006 @ 22.12 uur

 86. @84 roonie — zaterdag 1 juli 2006 @ 22.10,

  Dat Jan Marijnissen het beste is als hij in de oppositie zit is volgens mij niet waar. Als oppositie partij kan je misschien wel wat de regering wat bij kunnen sturen als dat nodig is, als je vind dat het anders moet en kan. Maar wil je echt wat veranderen wat de SP wil dan kan dat het beste als ze zelf in de regering zit.

  Ik zie Jan Marijnissen en Wouter Bos ook niet direct samen omdat Wouter wat anders wil en een grote wiebelkont is.

  @83 Sonja — zaterdag 1 juli 2006 @ 22.08,

  Waarom zou je respect hebben voor de sinterklaas van vandaag wat enkel om commercie draait en je kinderen stelselmatig gaat voor zitten liegen maar je ze ook verteld dat je niet mag liegen.

  Wees gewoon eerlijk tegen je kinderen en maak er een leuke avond van, kadotjes mogen best maar wel eerlijk zeggen hoe de vork in de steel zit met sinterklaas.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — zaterdag 1 juli 2006 @ 22.25 uur

 87. @84 roonie: echte politiek bedrijven is geen ‘zetels pakken’. Je kunt de meeste zetels winnen en toch niks goeds doen. En het is niet de vraag of Jan iets met Wouter wil (want dat wil hij wel) maar of Wouter iets met Jan wil. Mochten wonderen bestaan, dan krijgen we een linkse regering die hopeloos verdeeld is en waar we zodoende weinig van kunnen verwachten behalve gekibbel onderling.

  Reactie door Sonja — zaterdag 1 juli 2006 @ 22.39 uur

 88. Evert wijze woorden
  Sla mij niet met geloof om de oren

  Ik heb gezegd dat ik tot het christelijke deel van de bevolking behoor en verder ben ik niet lid van enig kerk genootschap

  Waar ik wel op doelde is dat gelovigen ontzettend licht geraakt zijn en dat daar doden mee vallen, zie de cartoons van allah

  Mij raakt het dus niet, vrijheid blijheid
  Maar dit is een open forum en er zijn veel mensen die meelezen en daar hun gedachten over laten gaan

  Voor Jan Marijnissen heb ik veel repect zoals hij overtuigend oppositie voert
  En ik heb ook verteld dat de laatste regering het in mijn ogen niet echt slecht gedaan heeft

  Juist door deze regering heeft Jan zijn populairiteit te danken

  Tenzij hier op dit forum alleen maar Ja meningen gelden dan zijn wij snel uitgepraat

  Reactie door roonie — zaterdag 1 juli 2006 @ 22.40 uur

 89. Dit koningshuis heeft ook schijt aan het gewone volk !
  Dat is allang duidelijk !
  Dus wat mij betreft weg met dit kabinet en weg met de monarchie !
  Oef ik heb gesproken !

  MVG

  Reactie door Peter Grootheest Junior ! — zaterdag 1 juli 2006 @ 23.00 uur

 90. UGH, Peter Grootheest spreekt wijze woorden! “-die-alle-geloof-in-politiek-en-kongshuis-verloren-heeft”staat achter u! ;)

  Reactie door L.M. Lembeck — zaterdag 1 juli 2006 @ 23.16 uur

 91. @84 roonie

  Je zegt m.b.t. zetelwinst het volgende:
  ‘In veel mindere mate als oppositie van een linkse regering waar de belangen toch wel parallel lopen en minder in de picture komt
  Ik Zie Jan niet direct samen gaan met Bos omdat er uberhaupt te veel verschillen zijn’

  Belangen parallel en daarnaast te veel verschillen????
  Als je bedoeld dat de SP de mammon níet en de PvdA de mammon wél dient, dan kan ik je ogenschijnlijk tegenstrijdige formulering volgen.

  Reactie door Wattenstaafie — zaterdag 1 juli 2006 @ 23.18 uur

 92. Nogmaals de PVDA is niet links !
  Word nooit links !
  En was nooit links !
  Dus hoezo links kabinet ?

  MVG !

  Reactie door Peter Grootheest Junior ! — zaterdag 1 juli 2006 @ 23.22 uur

 93. @Wattenstaafie

  Je hebt het volkomen begrepen
  Jan Marijnissen kan veel harder oppositie voeren (schreeuwen) tegen rechts als tegen links
  Hiermee haald Jan zijn meeste aanhangers en zijn succes

  Het linkse van Jan is niet het linkse van Bos en Halsema

  De twee laatste zie ik ook als twee handen op buik al zal Bos dit nooit toegeven

  Hierdoor zal Jan nooit althans voorlopig niet een regeringspartij worden in mijn visie

  Hij zal dus eventueel oppositie gaan voeren tegen linkse partijen en dit zal hen minder goed afgaan als tegen rechts
  en zal hem aanhang kosten

  De ironie is dus dat in geval van een linkse regering de zetels van Jan als sneeuw onder de zon verdwijnt

  Nu slapen want ik moet er morgen vroeg uit
  MVG

  Reactie door roonie — zaterdag 1 juli 2006 @ 23.44 uur

 94. @88 roonie — zaterdag 1 juli 2006 @ 22.40,

  Ik ben van mening dat het kabinet het niet goed heeft gedaan, dingen als de zorg zijn er niet bepaald op vooruitgegaan, maar dat is niet enkel dit kabinet aan te rekenen. Ook voorgaande kabineten met vooral de vvd die zich diep genesteld heeft in de zorg.

  Jan Marijnissen is misschien populaider geworden door zijn strijd samen met de rest van de SP tegen het kabinet maar ik denk dat hij liever niet had gehad hij op deze manier populair was geworden, dat het niet nodig zou zijn om te strijden voor een socialer beleid maar dat we het gewoon hadden en behielden.

  Nee, niet alleen ja meningen zijn hier welkom, maar het leven is er niet goedkoper op geworden door het rechtse beleid van de afgelopen jaren (en dan doel ik niet enkel op de afgelopen jaren van het laaste kabinet). Ons concurentie positie is hierdoor niet beter geworden, ook door de duurdere zorg, als het zo doorgaat wordt de grijze golf een echt groot probleem. Het afgelopen kabinet wijst misschien wel op de grijze golf maar ziet blijkbaar niet in dat zij de gevolgen met hun beleid enkel maar verergeren.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — zaterdag 1 juli 2006 @ 23.58 uur

 95. Evert JUNIUOR, lees het nog is een keertje over. Dat eerste stukkie van me.

  Heb je ooit gehoord van GALGENHUMOR, vind dit wel op z’n plaats met dit zootje van wat er nu zit.
  En dàt zootje wil nu nog verder gaan als
  r(a)ompKabinet, nog wel onder Lubbers vleugels> Ik mòt er echt van kitsen
  .

  Niks christelijk, het zijn een stel lafbekken bij elkaar, dekken mekander bij’t leven en liegen alles an mekaar vast was los zit.

  Ik ga richting IJSLAND, AFKOELEN!!!!!! :lol:

  Ik heb meer als genoeg van dit slappe overheidsbeleid in dit rotlandje. Als het me daar bevalt, vraag ik een vergunning aan en denk dat ik maar emigreer.
  Nederland is HOPELOOS VERLOREN. :(
  Ik kies eieren, niet voor m’n geld, dat hebben ze inmiddels al afgepakt.

  Reactie door Bijdehandje — zondag 2 juli 2006 @ 0.59 uur

 96. @55 Ruud

  Ga je hier nou ook al lopen zeiken, ik had toch gezegd opdonderen ga bij je eigen club lopen zeiken.
  Ik weet het het valt moeilijk te verteren je hypotheekrenteaftrek te verliezen maar ja je kan nog altijd naar een buitenlandse spermabank die geven nog wel een paar euries voor dat geruk van je.
  Dus OPZOUTEN

  Reactie door Pool — zondag 2 juli 2006 @ 1.00 uur

 97. @ 55 Ruud

  Heb je geen paspoort geen ramp je weet de uitwerking van een paspoort ….
  Nou wordt ook je wintervakantie ook door je neus geboord door die afschaffing van de hypotheekaftrek.
  Je kan ook nog je vrouw of vriend/partner laten werken.
  Een klein berichtje van het CWI, als prostituee moet je wel ingeschreven staan bij de K.v.K. dus hou daar wel rekening mee, of je moet gaan beunen.

  Reactie door Pool — zondag 2 juli 2006 @ 1.13 uur

 98. Voorspelbaar resultaat. Dat laat nog eens duidelijk zien hoeveel minachting ze hebben voor het volk.

  IS stemmen eigenlijk wel SLIM? Wat geef je eigenlijk weg als je stemt?

  Reactie door Toine — zondag 2 juli 2006 @ 1.27 uur

 99. Ha fijn, nog iemand die zelfstandig kan nadenken.

  Reactie door Sonja — zondag 2 juli 2006 @ 12.39 uur

 100. @98 Toine, volg hierover de discussie op de topics “Wat nou?” en “Now is the time”.

  Als je niet stemt Toine, dan telt jouw keus/stem in het parlement in ieder geval niet mee. Oftewel, nog makkelijker voor al die trouwe CDA-stemmers om de meerderheid te behalen.

  @99 Sonja, deze meneer kan inderdaad denken: Hij vraagt zich eerst af wat voor consequenties e.e.a heeft. Jij droomt een consequentie: dat CDA-ers en VVD-ers blanco gaan stemmen… slaap lekker Sonja en droom zacht :)

  Reactie door Marc B — zondag 2 juli 2006 @ 13.00 uur

 101. Eng hè Marc, anderdenkenden…

  Reactie door Sonja — zondag 2 juli 2006 @ 13.24 uur

 102. Hoezo Sonja? Leuk… andersdenkenden :D

  Andersdenkenden worden pas eng als ze niet meer denken Sonja… en vragen niet durven te beantwoorden voor zichzelf ;)

  Reactie door Marc B — zondag 2 juli 2006 @ 13.32 uur

 103. Met negatieve propaganda over mijn persoon kom je er ook niet hoor Marc. Maar laat ik het voor de vierde keer nog eens vragen: wat heeft jouw partijstem aan Nederland bijgedragen? Ik zal even toelichten: een antwoord als “een stem” heeft niets met mijn vraag te maken. Ik wil graag weten wat jouw stem heeft bijgedragen aan Nederland.

  Reactie door Sonja — zondag 2 juli 2006 @ 13.40 uur

 104. in frank_rijk dachten zij, de guillotine te kunnen gebruiken ALS revolutionaire middel ,het romp is weg,maar het hoofd is gebleven,alleen zoals gebruikelijk de naam is veranderd,and een nieuw romp was gevonden ,namelijk DEMOCRATIE!!!!!!!
  en nu in het frans and in english 1793 “les enrages(jacques roux) en 1871,in english(gustave flaubert)
  “The whole dream of democracy is to elevate the proletarian to the level of the imbecility of the bourgeois”

  “Le despotisme qui se propage sous le gouvernement de plusieurs, le despotisme sénatorial est aussi terrible que le sceptre des rois, puisqu’il tend à enchaîner le peuple, sans qu’il s’en doute, puisqu’il se trouve avili et subjugué par les lois qu’il est censé dicter lui-même”.

  Reactie door gaf — zondag 2 juli 2006 @ 13.43 uur

 105. @99 Sonja — zondag 2 juli 2006 @ 12.39,

  Verdoerie, heb ik weer wat gemist, heb je haar/hem nog kunnen vastleggen of foto of film? ;)

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — zondag 2 juli 2006 @ 14.34 uur

 106. “The whole dream of democracy is to elevate the proletarian to the level of the imbecility of the bourgeois”
  Zo, die is raak zeg, gaf!

  Reactie door Sonja — zondag 2 juli 2006 @ 14.51 uur

 107. @103 Sonja, negatieve propaganda over jouw persoon maak je zelf, daar heb je mij niet voor nodig. Zie ook je bijdrage @99 waarin je je neerbuigendheid wederom demonstreert.

  Je bent wel heel vasthoudend wat betreft die vraag. En dat terwijl je zelf nauwelijks antwoorden geeft.

  Maar laat ik proberen je nu nader gespecificeerde vraag wederom te beantwoorden. Mijn partijstem heeft steun gegeven aan een politieke partij waarvan ik verwacht dat ze met hun inzet en progamma de samenleving menselijker en evenwichtiger maken. Als deze mensen namelijk niet in de kamer zitten is er helemaal geen tegenwicht tegen het neo-liberale denken en doen. In tegenstelling tot jou heb ik de hoop namelijk nog niet opgegeven…

  Ga jij nou ook nog antwoord geven op een vraag of 10 die ik je al gesteld heb op allerlei topics maar die eigenlijk over hetzelfde onderwerp gaan?

  Reactie door Marc B — zondag 2 juli 2006 @ 15.43 uur

 108. Hm, nu weer alles teruggooien… Nee, dat doet het ook niet voor me Marc.

  “Als deze mensen namelijk niet in de kamer zitten is er helemaal geen tegenwicht tegen het neo-liberale denken en doen.”
  En nu zitten ze er wel (mede dankzij jou) en hebben ze ook geen tegenwicht kunnen bieden. Conclusie?

  Ach ja, de hoop. Gaat hand in hand met geloof.

  Reactie door Sonja — zondag 2 juli 2006 @ 16.01 uur

 109. Ik gooi niks terug Sonja, je weigert gewoon consequent inhoudelijk antwoord te geven. Daar wijs ik je op. Dat kun je mij niet verwijten.

  “En nu zitten ze er wel (mede dankzij jou) en hebben ze ook geen tegenwicht kunnen bieden. Conclusie?”
  Redenering klopt wederom niet Sonja: Je trekt al een (verkeerde) conclusie vóórdat je “Conclusie?” typt.

  Hopeloos discussieren zo…

  Reactie door Marc B — zondag 2 juli 2006 @ 16.12 uur

 110. … en waar staat Lubbers voor, de geschidenis heraalt zich.. heb hier een bewijs
  ” Tot slot, wil ik nog één staatsrechtelijke kanttekening plaatsen bij het besluit van de ministers van CDA en VVD om hun portefeuille ter beschikking te stellen. In 1990, tijdens het debat over het aftreden van Landbouw minister Braks (CDA), stelde de toenmalige premier Lubbers dat een minister dient af te treden als een regeringsfractie het vertrouwen opzegt, ook als die fractie (in dit geval de PvdA) een andere politieke kleur heeft dan de minister. Dit precedent had in de kwestie rond minister Verdonk gevolgd kunnen worden. Dat de premier het staatsrechtelijke voorbeeld van zijn voorganger niet heeft willen volgen tekent het gebrek aan vertrouwen in het voortbestaan van de drie-partijen-coalitie” aldus F. Halsema

  Reactie door moa — zondag 2 juli 2006 @ 16.27 uur

 111. wat ik zieler vind is dat het”rechts”,beslist over initiatief,ik hoop dat de SP ook dat heeft…
  Of is het te veel gevraagd?
  Kan een “gewoon burger gekozen worden?”

  Reactie door gaf — zondag 2 juli 2006 @ 17.41 uur

 112. Okee Marc: jij stemt SP en ik stem blanco. Wat is je probleem nu precies? Wil je liever dat ik op een partij stem of zo, voel je je daar beter bij?

  Reactie door Sonja — zondag 2 juli 2006 @ 19.29 uur

 113. @111 Dat vind ík nou erg flauw Sonja. Ik vond je opmerking:
  “Daarom kun je ook niet van een democratisch bestuur spreken in Nederland. En daarom moet je dus ook nooit ergens op gaan stemmen.”
  geen hout snijden, dus daarover ben ik met je in discussie gegaan. Maar echt inhoudelijk wil je niet discussieren. Ook niet erg, maar zeg dat dan gewoon.

  Als jij blanco wilt stemmen: prima! Maar ga dan niet verhaaltjes vertellen dat blanco stemmen beter is voor de samenleving of om bv Verdonk tegen te houden.

  Verder voel ik me niet beter als je op ‘een’ partij stemt. Ik zou me wel ‘beter’ voelen als je eind dit jaar op de SP stemt :D

  Reactie door Marc B — zondag 2 juli 2006 @ 19.48 uur

 114. OK Marc.. ik zal het antwoord op mijn eigen vragen geven, aangezien ik die allang wist voordat ik ze stelde natuurlijk. Echter ik probeer mensen eerst ZELF te laten DENKEN!
  En Sonja… petje af jij bent pas ECHT WAKKER!

  Is stemmen SLIM? Nee…..
  Wat geef je weg als je stemt?

  Uiteindelijk als je stemt geef je je vrijheid/zelfbeschikking/macht weg aan een ander. Deze ander kan daarmee doen wat hij wil, Zeker in een democratie zoals in Nederland waarin geeneen partij de meerderheid haalt, zodat ze altijd kunnen verdedigen waarom ze niet doen wat ze gepredikt hebben.. we moeten immers een compromis sluiten.

  Ik beweer dat het lichaam en de geest van een individu PRIVE bezit is van dit individu. En dat niemand en geen enkel systeem (zoals democratie) het RECHT heeft dit bij geboorte wanneer je je PASS-PORT krijgt af te pakken. Geen enkel persoon of systeem heeft het RECHT zich boven jou te stellen als jij (en ook niet je ouders) daarvoor geen toestemming geeft.

  STEM BLANCO! Kies niet uit twee kwaden maar weiger te kiezen! (dat is trouwens ook de oplossing voor Neo in The Matrix als hij de Creator ontmoet en moet kiezen uit het redden van de mensheid of het redden van zijn geliefde)

  twee nieuwe vragen:
  Wat betekent het als je je pass-port krijgt? Wat zijn hiervan de gevolgen voor de rest van je leven?

  Reactie door Toine — maandag 3 juli 2006 @ 0.50 uur

 115. @114 Toine. Erg idealistisch. Jij hebt er goed over nagedacht en ik respecteer de keuze die je maakt. Maar ik blijf dan met iets meer dan 2 vragen zitten: Een brandende vraag,die ik Sonja min of meer ook al stelde, maar helaas geen antwoord op kreeg: Wat gebeurt er, als in Nederland alle mensen die van plan zijn te gaan stemmen, jouw redenering volgen? Das wel heel hypothetisch natuurlijk, dat begrijp ik ook wel, maar wel interessant om te weten wat voor mogelijke gevolgen bepaalde keuzes hebben. (ik weet niet zeker of dit een soortgelijke vraag is als jouw: “Wat zijn hiervan de gevolgen voor de rest van je leven?”)

  Wat iets waarschijnlijker is: Stel 1 miljoen mensen stemmen blanco. Kan die overheid waar jij het over hebt en die dan gewoon blijft bestaan, dan niet alsnog met de vrijheid etc van mensen doen wat ze willen? Oftewel: Verandert er dan eigenlijk niks aan de verhoudingen in het parlement? En wat verandert er dan eigenlijk?

  Reactie door Marc B — maandag 3 juli 2006 @ 1.10 uur

 116. Ik had ook nog mijn gedachten laten gaan over communicatie van Jan Marijnissen aan Beatrix.
  In GB is het zo dat the king/Queen eind verantwoordelijkheid draagt en je haar/hem daarop kan beroepen.
  De King/Queen geeft daar dan ook gevolg aan.
  Het leek me dat dit niet Nederland niet anders is.

  Reactie door mona — maandag 3 juli 2006 @ 1.15 uur

 117. Marc,

  Je hebt gelijk dat in de eerste jaren dat bv. “slechts” 1 miljoen van de 16 miljoen stemmers (in het echt zijn het er minder ivm. leeftijdsgrens) BLANCO zouden stemmen, er niets zal veranderen. Echter als het een substantieel deel wordt dan komt er een discussie over “wat voor het volk, door het volk” nu eigenlijk betekent in een democratie. Dan komt er een discussie over HET (hierarchische) SYSTEEM. En dan zal blijken dat dit niet werkt en nooit heeft gewerkt en nooit zal werken. De rol van GELD en hierarchie zullen altijd dualiteit, ongelijkheid en uitbuiting tot gevolg hebben.

  In plaats van BLANCO stemmen zou je zou bv. ook kunnen beslissen om allemaal voor 6 maanden niets anders meer te consumeren dan eten(supermarkt) en vaste lasten of allemaal te beslissen 6 maanden niet meer te gaan werken.
  Dat is een beetje hetzelfde als blanco stemmen echter extremer in zijn urgentie. Je neemt je eigen zelfbeschikking weer in eigen hand en laat zien dat je als individu en als groep begrijpt wat je economische rol is in dit economisch systeem en hoe je wordt uitgebuit.

  Dit systeem gaat trouwens al 1000en jaren terug. Plato/Socrates had het er al over dat een filosofische ELITE moet regeren over het volk. Socrates heeft echter ook aangekondigd dat als de ELITE zich verreiken door hun gegevn macht te misbruiken en ook niet meer de intellectuele bagage hebben om zich moreel te gedragen, dat dan een democratie ALTIJD zal evolueren in een dictatuur. Dit is op het moment het geval in amerika met George Bush, echter Nederland(europa) is nu bezig het amerikaanse systeem met spoed in te voeren. En we zien hier dus langzaamaan dezelfde misstanden ontstaan.

  De macht ligt bij het volk, echter het volk is nog niet zelfstandig/volwassen/wakker genoeg om hun eigen verantwoordelijkheid te nemen en blijven vasthouden aan het systeem dat ze kennen, dat ze tegelijkertijd gevangen houdt.

  Op het moment dat je je pass-port krijgt ben je een slaaf van het systeem en de regels van het systeem en ben je niet meer fysiek vrij. Het enige dat je nog kan bereiken is geestelijke vrijheid.

  Reactie door Toine — maandag 3 juli 2006 @ 14.40 uur

 118. Precies Toine. Daarom stelde ik ook dat blanco stemmen vooral veel oplevert voor mijzelf. Marc begrijpt dat niet, want hij is SP-afhankelijk.

  Reactie door Sonja — maandag 3 juli 2006 @ 15.52 uur

 119. @117 Toine, volgens mij kun je dezelfde discussie voeren zonder dat er een miljoen mensen blanco stemmen. (De vraag na het stemmen is natuurlijk of al die mensen om dezelfde redenen blanco stemmen, maar dat terzijde.)

  “De rol van GELD en hierarchie zullen altijd dualiteit, ongelijkheid en uitbuiting tot gevolg hebben.”
  Tsja, zo werkt de natuur nou eenmaal. Ook bij andere dieren, waar geld geen rol speelt, is er hierarchie en ongelijkheid. Juist die hierarchie en ongelijkheid stelt hen in staat te overleven. Is dat bij ons anders? Is leven niet een constante ‘struggle for life’? Zodra mensen vrij zijn volgens jouw systeem (geen systeem dus anarchie?) zullen ze anderen weer knechten, zo is de aard van het beestje nou eenmaal.

  Helaas zie ik nog steeds niet hoe een maatschappij zonder (economisch) systeem kan bestaan, waar jij voor pleit als ik je goed begrijp.

  In tegenstelling tot jou denk ik juist het huidige systeem te kunnen gebruiken om dingen te verbeteren.

  Reactie door Marc B — maandag 3 juli 2006 @ 16.02 uur

 120. @119
  Waar een wil is is een weg. En het kan!

  Als je bijvoorbeeld zou bepalen dat de plaats van een individu binnen een organisatiestructuur niet meer bevoordeeld wordt met bijvoorbeeld een hoger salaris of andere voordeeltjes dan werkt iedereen dus als gelijke in een structuur die erop gericht is iets te realiseren voor het goed van allen, zonder daar persoonlijk gewin mee te behalen.

  Een stap verder is als BEZIT wordt afgeschaft en bepaald wordt dat alles dat geproduceerd wordt van iedereen is en GEDEELD moet worden. De eerste beschavingen waren zo opgezet. Alle bezittingen van een tribe waren van iedereen. De leiders waren er slechts voor de organisatiestructuur zodat dingen efficient geregeld konden worden.

  Als BEZIT is afgeschaft dan is de hele wereld weer van IEDEREEN en dus van NIEMAND. Je hebt dan weer dezelfde rechten als de dieren nu hebben. Op het moment is de ondergeschikte mens minder vrij als een vogel in de lucht… is dat niet vreemd?

  De conclusie dat het leven in een groep altijd ongelijkheid tot gevolg heeft is niet waar, een studentenhuis is een goed voorbeeld hoe het ook kan.

  Ook wordt altijd het argument van veiligheid gebruikt om de hierarchie te verdedigen. Ik beweer dat als er geen politie zou zijn, de groep efficienter voor het straffen van overtreders zorgt dan de politie. Je bent immers niet meer ANONIEM als de groep alles deelt en de groep zal een individu corrigeren als iemand zich iets toeeigend dat van de groep is.

  anarchie (geen hierarchie) betekent niet dat er niets geregeld kan worden, het betekent dat alles geregeld wordt op basis van echte gelijkheid.

  Reactie door Toine — maandag 3 juli 2006 @ 16.47 uur

 121. @120 Toine, theoretisch heb je misschien gelijk. Praktisch niet. Gewoon vanwege het simpele feit dat er veel te veel mensen zijn op de wereld. Vroeger werkte dat misschien omdat er veel minder mensen waren en ze elkaar nodig hadden. Dat is vandaag de dag niet meer het geval natuurlijk. Het is net als met dat weggegooide voedsel: als er genoeg is dan maakt het niet zoveel uit wat er met het overschot gebeurt. Zo interesseert het een zeer groot deel van de wereldbevolking geen hout wat er met de mensen aan de andere kant van de wereld gebeurt.

  In je 1e alinea beschrijf je ongeveer een mierennest of communisme in zijn zuiverste vorm zoals het zou moeten werken. Echter, mensen zijn geen mieren en dat het communisme niet echt werkt is ook wel zo’n beetje bewezen.

  Stel dat je bezit inderdaad afschaft, dan zou je dat natuurlijk wel over heel de wereld moeten doen anders werkt het niet. Dan komen namelijk andere tribes ff binnenlopen om het bezit dat van niemand is mee te nemen. Wat weer betekent dat je een structuur van defensie nodig hebt. We willen ons niet laten opeten toch?

  Anarchie kan alleen dán werken als alle neuzen dezelfde kant op staan. En dat is dus echt een utopische gedachte met een bevolking van pakweg 6 miljard. Zelfs als je het als proef zou proberen met pak-m-beet 100.000 mensen zou het mislukken. Puur vanwege het feit dat mensen niet zo zijn als jij denkt/hoopt. Mensen zijn gewoon dieren en gedragen zich hetzelfde. Herstel: gedragen zich dommer, dieren vernietigen hun eigen leefomgeving per slot van rekening niet bewust!

  Dus ik hou het toch maar bij stemmen :)

  Reactie door Marc B — maandag 3 juli 2006 @ 18.08 uur

 122. (instemmend geblaat)

  Reactie door Sonja — maandag 3 juli 2006 @ 21.36 uur

 123. @122 Je hoeft ons niet te laten weten dat ook jij je soms erg schaapachtig gedraagt Sonja, dat hadden de meeste van ons zelf al vastgesteld.

  Reactie door Marc B — maandag 3 juli 2006 @ 23.06 uur

 124. Een blanco stem telt mee voor de opkomst en je kunt er een persoonlijke gedoegdoening bij hebben.

  Voor een stem op de partij van je keuze geldt dit beide eveneens, maar daarnaast help je je partij er een beetje verder mee.

  Moeilijker is het niet, ook al verzinnen Toine en Sonja er nog zo veel bij en noemen ze zichzelf en elkaar nog zo slim.

  Reactie door Wilbert — dinsdag 4 juli 2006 @ 0.18 uur

 125. @121
  Als iets theoretisch juist is, is het aan ons mensen om deze theorie om te zetten in een werkende praktijk.

  Marc ik vindt het jammer dat je je medemens zo wantrouwd en daarom maar kiest voor het huidige systeem.

  Als je zou weten WAAROM de mensen “denken wat ze denken” en “doen wat ze doen” dan zou je weleens tot andere gedachten kunnen komen. Waarom is er altijd politiek LINKS en RECHTS? omdat de mensen uit zichzelf zo denken? Of is het indoctrinatie?

  Ik ben het met je eens dat ieder mens in principe zich net zo goed kan gedragen als dieren. En dieren pakken alleen wat ze nodig hebben en vernietigen hun eigen leefomgeving niet zoals jij zegt.
  Hoe kan je dan beweren dat omdat wij met zovelen zijn wij het niet anders kunnen dan nu het geval is.
  Je zegt eigenlijk dat mensen mindere wezens zijn als dieren, en totdat wij ons denk vermogens juist gaan inzetten is dit helaas het geval.

  Ik kan alleen voorspellen dat als de SP 150 zetels zou winnen er NOG niets zal veranderen want europa bepaald wat er gebeurd. Het is inderdaad zo dat de verandering WERELDWIJD zal moeten optreden en dat KAN! De technische middelen zijn er. Alleen de wil is er niet bij bepaalde lieden die hun Ego en daaruitvolgende wil niet onder controle hebben doordat ze geestelijk niet in balans zijn.

  En mijn ideale samenleving is geen mierenhoop of Bijennest of communisme (dat is juist waar we naartoe gaan!!!).

  ik wil dat iedereen zelf beslist welke functie hij wil vervullen in de wereld mits zij anderen goed behandelen zoals ze willen dat anderen hunzelf goed behandelen en dat gebeurd in dit systeem moedwillig niet.

  Veel succes bij het stemmen!!!

  (ik sluit dit topic hiermee af.. aangezien het onderwerp reeds van de radar af is verdwenen – er is een SP FORUM nodig, echter toen ik dat 1 jaar geleden opperde was dat niet mogelijk door te weinig mankracht. Dat is jammer.)

  Reactie door Toine — dinsdag 4 juli 2006 @ 1.22 uur

 126. Marc B, ik ben bang dat jij niet weet hoe mensen in elkaar zitten of dat jij alleen maar zichzelfvernietigende personen om je heen hebt..dat is dan erg jammer voor je!!! Ik denk dat je een reden zoekt om je eigen gedrag goed te praten..
  In tegenstelling tot dieren hebben wij de mogelijkheid om dingen op verschillende manieren aan te pakken en nog een verschil is dat wij een ego hebben en dat laatste zit in de weg bij hen die de touwtjes in handen hebben.( En inderdaad Toine dieren vernietigen hun omgeving niet omdat zij zich ervan bewust zijn dat hun omgeving van levensbelang is!!!)

  Dit verklaart waarom het zo`n bende op aarde is. Het werkt niet om ikke ikke te denken. Als we met elkaar verder willen als mensheid zullen we moeten leren delen en samenwerken. Er is genoeg maar niet genoeg voor ieders hebzucht

  Reactie door cynthia — dinsdag 4 juli 2006 @ 12.13 uur

 127. @125 Toine, hopelijk lees je deze bijdrage nog wel :) Overigens heb ook ik Jan verzocht om een weblog waarop de topics overzichtelijker gerangschikt zijn zodat en topic langer ‘onder discussie’ kan blijven.

  Ik denk niet dat ik mijn medemens wantrouw Toine, ik denk te weten dat een mens niet wezenlijk verschilt van een ander (zoog)dier wat betreft emoties. Daarom kies ik voor stemmen en de democratie. Zonder democratie keren we weer terug naar het dierenrijk en geldt de wet van jungle weer (voor zover die nu eigenlijk al niet geldt in grote delen van de wereld).

  Je zegt dat als ik zou weten wat mensen denken en waarom, dat ik dan wel tot inkeer zal komen. Blijkbaar weet jij dat wel en ik niet Toine. Je kunt je vast wel voorstellen dat ik daar wel benieuwd naar ben, wat ik ‘mis’.
  Mensen denken volgens mij allemaal wat verschillends. Waarbij er zijn die zeer sociaal denken en anderen die alleen aan zichzelf denken. Er is geen algemene deler volgens mij wat betreft denken. Er is slechts opvoeding en omgeving en dan nog kan dat tot totaal verschillende uitkomsten leiden.

  “ik wil dat iedereen zelf beslist welke functie hij wil vervullen in de wereld mits zij anderen goed behandelen zoals ze willen dat anderen hunzelf goed behandelen en dat gebeurd in dit systeem moedwillig niet.” Zoals ik zei Toine: Utopia met 6 miljard (mens)dieren. Simpel voorbeeld: je kunt ook geen 6 kippen in een legbatterij houden zonder dat ze elkaar aanvallen, je kunt ook geen tig ratten bij elkaar zetten in een hok zonder dat ze elkaar opvreten.

  En als de SP 76 zetels haalt, verandert er HIER in ieder geval wat. Laten we daar dan maar mee beginnen…

  Reactie door Marc B — dinsdag 4 juli 2006 @ 13.59 uur

 128. @126 Cynthia, ik heb geen zelfvernietigende personen om mij heen en of ik weet hoe mensen in elkaar zitten? Net zo goed of slecht als menig ander denk ik.
  Welk gedrag van mezelf moet ik goedpraten Cynthia?

  Je uitspraak “En inderdaad Toine dieren vernietigen hun omgeving niet omdat zij zich ervan bewust zijn dat hun omgeving van levensbelang is!!!)” klopt van geen kanten. Zowel Toine als jij hebben me blijkbaar niet goed begrepen: Dieren vernietigen hun leefomgeving niet BEWUST, ze vernietigen hem wel. De (westerse) mens vernietigt zijn omgeving wél bewust! Cynthia, dieren hebben geen idee hóe en óf ze hun leefomgeving in stand kunnen houden. Daarvoor kunnen ze niet genoeg causale verbanden leggen.

  “Als we met elkaar verder willen als mensheid zullen we moeten leren delen en samenwerken. Er is genoeg maar niet genoeg voor ieders hebzucht .” Helemaal gelijk Cynthia, ik zie het helaas wereldwijd op geen enkele manier lukken, daarom maar eens in Nederland beginnen.

  Reactie door Marc B — dinsdag 4 juli 2006 @ 14.00 uur

 129. Dieren vernietigen hun leefomgeving echt niet! Ze nemen wat ze nodig hebben…
  Dieren weten wel degelijk hoe ze met hun omgeving/de natuur om moeten gaan..dit heet instinct. Wij hebben het vermogen keuzes te maken en wij hebben zogezegd een ego. Inderdaad dieren hebben geen ego. Hierdoor verknallen zij ook niks..zij leven gewoon.

  JOuw stuk: Puur vanwege het feit dat mensen niet zo zijn als jij denkt/hoopt. Mensen zijn gewoon dieren en gedragen zich hetzelfde. Herstel: gedragen zich dommer, dieren vernietigen hun eigen leefomgeving per slot van rekening niet bewust!

  Niet alle mensen zijn hetzelfde, het zijn de verkeerden die de touwtjes in handen hebben en daardoor geef jij aan dat jij weet hoe alle mensen zijn..wat niet zo is, dat kan onmogelijk en ik weet dat ook niet

  Reactie door cynthia — dinsdag 4 juli 2006 @ 19.00 uur

 130. @129 Cynthia, helaas voor jou vernietigen dieren hun leefomgeving wél. Ze zullen alles doen om zichzelf en hun familie in leven te houden. En aangezien ze niet weten wat ‘morgen’ is, beseffen ze ook helemaal niet of ze überhaupt iets kapot maken.

  Dat dieren geen ego hebben is natuurlijk een lachertje. Ga eens in een groep apen kijken zou ik zeggen… of honden.. of leeuwen..
  Net zoals je uitspraak dat dieren niet kunnen kiezen. Er is al bewezen dat een aap hulpvaardig kan zijn tov een mens. Let wel: kán… das zijn keus.
  Buiten het simpele feit dat een hond kan kiezen of hij luistert naar zijn baasje of niet.

  Inderdaad zijn niet alle mensen hetzelfde en ik ken ze zeker niet allemaal. Maar door de mens te bestuderen kun je wel wat conclusies trekken Cynthia. En als je nou naar een aantal duizend jaar geschiedenis van de mens kijkt… dan kun je toch echt wel concluderen dat we een speciaal soort beesten zijn.

  En je uitspraak dat “de verkeerde mensen de touwtjes in handen hebben” kan ik weinig mee. De geschiedenis leert ons ook dat je bijna van ieder mens een beest kunt maken, zonder al te veel problemen. Kijk naar de 2e WO, kijk naar Vietnam, kijk naar dierenmishandeling, kijk naar Guantanamo Bay etc etc etc etc.. tis heel erg hoe lang de lijst van beestachtig gedrag van mensen is.

  Reactie door Marc B — dinsdag 4 juli 2006 @ 20.41 uur

 131. Marc ik heb het gelezen.

  Reactie door Toine — woensdag 5 juli 2006 @ 1.59 uur

 132. Ik wil niet meedoen aan welles nietes dus ik laat het zo..
  Inderdaad ik hoop dat in Nederland de SP zeer veel stemmen krijgt. Eindelijk mensen met een hart die meer te zeggen krijgen! Mensen die zien dat we met z`n allen even waardevol zijn, mensen die zien dat de ongelijkheid veel te groot is en mensen die ook schande spreken van voedselbanken..mensen die een hart voor mens/dier en natuur hebben en mensen die de welvaart willen spreiden. Zulke mensen zouden overal de touwtjes in handen moeten hebben. En inderdaad opvoeding doet enorm veel met een mens…er gaat dus een hoop mis!Wie weet komt er nog een keer een uitvinding zodat het ego van de mens uitgeschakeld kan worden…Ego is angst en angst is een slechte raadgever. En wie weet komt ook een keer het besef dat geld slechts geld is en dat je het niet mee kunt nemen als je dood gaat

  Reactie door cynthia — woensdag 5 juli 2006 @ 11.49 uur

 133. Bea is niet julea : dit is een “rechts “mens ;
  daar hoe je dus totaal niets positiefs van te verwachten .

  Reactie door fred — woensdag 5 juli 2006 @ 13.19 uur