Informateur Lubbers

Zo juist ben ik bij informateur Lubbers op bezoek geweest. Hij vertelde me wat zijn plannen zijn rond de formatie van een nieuw CDA-VVD-kabinet. Het is zijn bedoeling dat er volgende week een kamerdebat is waar de ‘nieuwe’ regering zich kan presenteren met een regeringsverklaring.

Omdat besloten is dat het een volwaardig, missionair kabinet moet zijn, denken CDA en VVD dat ze hun hele agenda met nog veel desastreuze plannen toch nog kunnen doorvoeren. Ik vind dat buitengewoon ondemocratisch en slecht voor het land.

Ondemocratisch omdat binnenkort de kiezers de kans krijgen zich uit te spreken en slecht voor het land om twee redenen. Op de eerste plaats vanwege de inhoud van de plannen en op de tweede plaats omdat een nieuwe regering mogelijk veel van die maatrgelen weer gaat terugdraaien. Verwarring alom zal gevolg zijn. (onder ‘lees verder’ de onderwerpen waarvan mijn fractie vindt dat ze door een volgend kabinet moeten worden afgehandeld.)

Het ziet ernaar uit dat de verkiezingen op woensdag 22 november zijn

De aanleg van de A6-A9
A4 Midden Delfland
De verkoop van de aandelen Schiphol
De verkoop van Connexxion
De huurliberalisering
Geen nieuwe verdere stappen op het terrein van de marktwerking in de zorg
De Arbowet
De Arbeidstijdenwet
De flexibilisering van het ontslagrecht
De ‘modernisering’ van de WSW
Detentie en Behandeling op Maat
Wet invoering leerrechten
Monumentenwet (archeologische markt)
Politiewet (centralisatie)
Wijziging Wetboek van Strafrecht , Afgeschermde getuigen
Wijziging Electriciteitswet en Gaswet, splitsing netwerken
Gemeentelijke herindeling, samenvoeging Roermond en Swalmen
Wetsvoorstel werken aan winst inclusief verlaging vennootschapsbelasting tot 25,5%
Splitsing energiebedrijven
Eén nationale politie
Plannen m.b.t. beloning politici
Veto justitie EU
Nieuwe besluiten aangaande een verdere militaire betrokkenheid bij Uruzgan
Alles mbt aanschaf JSF

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

maandag 03 juli 2006 :: 15.50 uur

306 Comments

306 reacties

 1. Een missie-o-naar kabinet., bah.,

  klinkt erg naar kraaltjes voor de inboorlingen!

  Het missionaris-standje is normaal natuurlijk bij de cda-ers, en met het licht uit waarschijnlijk!

  denk dat ze op hun plees ook geen licht hebben!

  Reactie door Jansonius — maandag 3 juli 2006 @ 15.55 uur

 2. condoom erbij?

  Reactie door gaf — maandag 3 juli 2006 @ 16.05 uur

 3. Als ik dat rijtje zie vraag ik me af wat er gebeurd is met het feit dat de burger ‘meer eigen verantwoordelijkheid’ ging krijgen. Alles wordt door de staat opgelegd en geregeld, dus al zou de burger eigen verantwoordelijkheid nemen, dan zal daar en stokje voor gestoken worden. “Regels zijn regels.” Stapje dichterbij de fascistische ideaalstaat, wat mij betreft.

  Reactie door Sonja — maandag 3 juli 2006 @ 16.13 uur

 4. Het is niet de eerste keer dat lubbers het land naar de kloten wil helpen.

  Reactie door Dromer — maandag 3 juli 2006 @ 16.13 uur

 5. Ongelooflijk dat de heren (en dames) politici zich op een dergelijk arrogante manier blijven manifesteren en omstreden wetswijzigingen toch door willen voeren.

  En dan vraagt men zich af hoe het toch komt dat steeds minder mensen naar de stembus gaan… :-(

  Tijd voor een revolutie???

  Reactie door Erik Manders — maandag 3 juli 2006 @ 16.15 uur

 6. Allemachtig! Is er iets dat er NIET nog even doorheen gejast wordt zoals jij al vreesde?

  Reactie door elma verhey — maandag 3 juli 2006 @ 16.23 uur

 7. De JSF godverdomme! Een 2 e klas vliegtuig ontdaan van belangrijke opties. En alweer met hulp van de LPF tegen “de geest van Pim”.
  Er is geen democratie in Nederland meer.
  Blij dat ik er niet meer woon!

  Reactie door Timo Suomi — maandag 3 juli 2006 @ 16.27 uur

 8. Het wordt inderdaad een rommelige periode, waarin veel partijen op een bruske en verbale manier zich gaan presenteren.
  Zoals reeds eerder geschreven,zijn er nog veel zwevende kiezers.
  Die kiezers kunnen overtuigd worden of ze blijven thuis.De linkse overwinning staat of valt bij de (linkse)opkomst.Dat hangt heel erg van de plaatselijke afdelingen af.
  En niet van Den Haag,want daar moeten de kiezers niets van hebben!!
  Lubbers komt gezien zijn verleden negatief over.Het koningshuis heeft zich discutabel gemaakt door deze persoon te kiezen.Voorts komen nu toch regenten-trekjes boven drijven.Anno 2006 kan dat niet meer.Als deze verkiezingen niet goed verlopen wordt ook het koningshuis er in betrokken,aangezien dezen voor rechts aangekeken worden.De bevolking wordt niet alleen individualistisscher maar ook zelfbewuster.
  Wanneer dit CDA-VVD kabinet ingrijpende beslissingen neemt, welke niet goed bij de zwevende kiezers vallen, dan krijgen zij de rekening gepresenteerd,aangezien de LPF niet meer serieus wordt genomen.
  Het “zoet”welk in de 3e dinsdag van September gepresenteerd wordt,komt niet alleen te laat maar is ook nog eens niet hard te maken.Voorts stelt dit allemaal niet veel voor.Het is duidelijk propaganda voer en dat hebben de kiezers door.

  Reactie door maan arkenbosch — maandag 3 juli 2006 @ 16.27 uur

 9. Er rust dus een zware taak op de schouders van Jan, om deze lijst bij Lubbers en CDA/VVD tussen de oren te krijgen. Lobbyen Jan, en de Kamer achter je krijgen !

  Reactie door Wim Kok, Haarlem — maandag 3 juli 2006 @ 16.29 uur

 10. dan zal Bilderberg-Ruudje Lubbers er wel voor zorgen dat z’n bilderbergvriendjes van de CDA en VVD nog even aan de macht zullen blijven.

  Reactie door misterme — maandag 3 juli 2006 @ 16.30 uur

 11. Dat is nog een heleboel voor een week of zes (van prinsjesdag tot het verkiezingsreces begin november) en zo gek veel zoets zie ik er niet bij zitten.

  Reactie door Janco — maandag 3 juli 2006 @ 16.54 uur

 12. Een toonbeeld van een misselijke truck om toch dit verafschuwde beleid er door te krijgen.
  Hoewel we steeds in de peilingen er goed voorstaan, moeten we nog hard werken om een eind te maken aan dit wanbeleid!

  Reactie door Ouwe Dirk — maandag 3 juli 2006 @ 16.54 uur

 13. ik heb meer interesse in de toekomst na 22 december .wat gaat bos doen ?
  wat gaat de sp doen jan?
  gezien het nieuwe sp logo .waaruit blijkt dat de sp niet meer met tomaten gooit naar RECHTS stemt mij niet vrolijk .ook het activisme loopt mijn inziens terug .vechten tegen de bierkaai is niet erg als je maar vecht .geld uiteraard voor alle sp leden STEL EEN DAAD EN TOON JE MOET .

  Reactie door ,texas,henkie — maandag 3 juli 2006 @ 16.55 uur

 14. Misschien offtopic maar weer een heerlijk staaltje dom management denken hier in et zuiden. De thuiszorg krijgt geen extra geld (gebaseerd op cijfers vorig jaar) om nu ook geen verpleegzorg meer thuis te bieden buiten de huishoudelijke zorg. Gevolg mensen moeten nu langer in et ziekenhuis blijven wat nog veel duurder is. Snapt u de logica nog? Ikke niet. Tuiszorg organisaties die dus groeien als kool worden gekort…..sukkels. Kunnen niet eens met realtime gegevens omgaan.

  Reactie door Ninka — maandag 3 juli 2006 @ 16.56 uur

 15. Inderdaad Janco, het zoet kan ik niet vinden!

  Reactie door Ouwe Dirk — maandag 3 juli 2006 @ 17.07 uur

 16. We zullen straks met z’ n allen voor November wel een tientje krijgen van het kabinet; dat is voldoende om deze gasten goed te laten scoren.
  Een nieuw kabinet zie ik ook al deze zaken ook niet terugdraaien indien ze het er wel doorjassen, want Wouter is het met de meeste dingen wel eens. Het zou me trouwens niks verbazen als het CDA wonder boven wonder alsnog de grootste partij wordt en VVD en CDA gewoon doorgaan. Tijd om stemmen met de hand weer terug in te voeren, ik vertrouw die stemmachines ook niet.

  Reactie door kaatje — maandag 3 juli 2006 @ 17.13 uur

 17. @12, Met er goed voorstaan bedoel je alleen de SP of niet? Voor het overige staat het andere kamp er veel beter voor.

  Reactie door Wim — maandag 3 juli 2006 @ 17.14 uur

 18. Ik vind het ook een slechte zaak en ben het met je argumenten eens. Ik vind het echter wel volkomen logisch dat het hier op uit draait. De meeste Nederlanders leken het bij de vorige verkiezingen eens te zijn met dit flauwekul kabinet dus vind ik het niet meer dan normaal dat zij er nog een eind aan mogen breien. Wel jammer…..

  Reactie door Marieke — maandag 3 juli 2006 @ 17.17 uur

 19. Jan vergeet nog een belangrijke: behalve de privatisering van Schiphol speelt ook nog de uitbereiding van het aantal vluchten op Schiphol door middel van saldering in geluidspunten & afschaffing van het TVG.
  Voor veel omwonenden van de luchthaven een even belangrijke problematiek als de aanleg van de A6-A9.

  Reactie door Snokvogel — maandag 3 juli 2006 @ 17.24 uur

 20. Ik maak me ernstige zorgen over die huurliberalisering. Ernstige zorgen… :(

  Reactie door L.M. Lembeck — maandag 3 juli 2006 @ 17.26 uur

 21. Als Zalm cs. de 3e dinsdag van september met “zoetwaren” komen dan zijn de verkiezingen voor links verloren. Mensen stemmen met de portemonnaie in de hand. De zorgwet, inkomens-achteruitgang gepensio- neerden, WAO/WIA, ingrepen in sociale zekerheid enz. vergeten, weg, foetsie. In september het zoet, whatever it may be, wat verwacht je dan nog in november? Goed bekeken en gepland, met steun van HM. Regeren over je eigen graf heen heet dat.
  Beetje moeilijk doen met formeren, rekken en strekken en het is zo mei 2007. Het is niet wat het volk verdient, maar wat het krijgt.

  Reactie door william — maandag 3 juli 2006 @ 17.26 uur

 22. Het is eigenlijk een papieren staatsgreep.
  De kolenschoppen van Lubbers staan al klaar als effectief graai- klaai- en grijpgereedschap.

  Maar gelet op de lijst, (voordeel voor hèn = nadeel voor Ú) is de tijd tussen reces en Prinjesdag, en vanaf daar tot verkiezingsdag 22 november, te kort om
  deze dictaten erdoor te jassen!
  Het moet toch mogelijk zijn met obstructie van gezamenlijk links deze plannen te filibusteren, te saboteren door reeksen Kamervragen, spoeddebatten en moties.
  (Zelfs Wouter Bos zag ik al gnuiven bij het idee)

  Want CDA/VVD krijgen het naast dit missionair afraffelen van hun snode plannen ook nog druk met slijmen voor de verkiezingscampagne, met het maken van doemscenariofilmpjes en rampfolders over wat er gebeurt als men links stemt.
  Zo’n spasmodische bokkensprong vlak voor de verkiezingen zagen we onlangs ook bij Berlusconi maar het mocht de despoot niet baten.

  Reactie door Emiel — maandag 3 juli 2006 @ 17.29 uur

 23. Eeens met Emiel, @ 20, pak ze bij de niet aanwezige ballen Jan.

  Reactie door Johan Smeets — maandag 3 juli 2006 @ 17.44 uur

 24. Krijgen die nieuwe ministers na 3 maanden (min zomervakantie) ook wachtgeld als ze straks weer uitgekotst worden ? Punt van actie ?

  Reactie door Jan met de Pet — maandag 3 juli 2006 @ 17.46 uur

 25. is condoom niet correct dan?

  Reactie door gaf — maandag 3 juli 2006 @ 17.46 uur

 26. Eigenlijk is dit natuurlijk heel goed voor de SP, 4 maanden lang kan er schande gesproken worden en termen als ondemocratische, belediging van de kiezer en rampkabinet zullen ons om de oren vliegen. En als Bos er geen premier verkiezen van weet te maken kan de SP in november keihard cashen.

  Reactie door A — maandag 3 juli 2006 @ 17.52 uur

 27. en al die punten worden tussen 19 september (3e dinsdag) en 22 november door de kamer besproken en beslist, inclusief de algemene beschouwingen, dat wordt slapen in de tweede kamer dus.

  Reactie door ipuntje — maandag 3 juli 2006 @ 18.01 uur

 28. Kan er niet eens een kinderjuf in de kamer gaan rondlopen? Ik heb met stijgende verbazing de laatste weken gekeken en werd er niet echt vrolijker van. De VVD met het CDA in z’n zak doet lacherig over D66, die geeft eindelijk eens een tik terug, VVD en CDA gaan janken en willen nu wel met z’n tweeen over het speelgoed gaan en het stoute jongetje LPF wordt hierdoor gedoogd.

  Wat een infantiel gedrag!!! Weg met deze verwende gastjes.

  Reactie door Taco — maandag 3 juli 2006 @ 18.03 uur

 29. ik ben nieuwsgierig waar die nieuwe minister van economische zaken vandaan gehaald wordt.

  Reactie door Jory — maandag 3 juli 2006 @ 18.09 uur

 30. Volgens mij valt binnenkort het kabinet weer.

  Reactie door nicole halmans — maandag 3 juli 2006 @ 18.25 uur

 31. Het ergste is dat Verdonk intussen gewoon kan blijven zitten. bah

  Reactie door Martijn — maandag 3 juli 2006 @ 18.38 uur

 32. “Gemeentelijke herindeling, samenvoeging Roermond en Swalmen” kun je schrappen, daar is drie weken geleden al over gestemd.

  Reactie door SP Weert — maandag 3 juli 2006 @ 18.40 uur

 33. Ik denk dat ze weer truukjes proberen uit te halen om de hypotheekrenteaftrek veilig te stellen, of om een wetje te creeren die het verlies van de hypotheekrenteaftrek zal gaan compenseren.
  Ik kan mij anders geen rede bedenken waarom ze willen blijven zitten tot 22 Nov.

  De VVD is doodsbenauwd als dat zou gebeuren.

  Het is toch wat dat je geen tweede zwembad bij je huis zal hebben en dat door toedoen van linkse rakkers.
  Jezus, het volk moet toch betalen voor mijn villa in Wassenaar, hoe moet ik het anders uitleggen aan mijn kennissen,… verdorie door dat linkse gedoe moet ik gaan verhuizen naar een middenklasse woning,… dat kan toch niet ik stem toch altijd op m’n vrienden…….
  Beste VVD-ers en ander RECHTS geteisem.
  Die Hypotheekrenteaftrek gaat er aan, hoe je het went of keert.
  Einde graaicultuur, ‘k zou jullie bekken wel eens willen zien…. LEVE LINKS.

  Reactie door Pool — maandag 3 juli 2006 @ 19.26 uur

 34. @ nr 28. Ook linkse mensen hebben hypotheken, hoor.

  Reactie door Rode Peper — maandag 3 juli 2006 @ 19.35 uur

 35. De Nederlandse regering heeft een ziekenfonds opgericht in Zuid Afrika.
  De premie die de Afrikanen gaan betalen bedraagt 1 a 2 eurie p/m en als je arm bent dan betaal je maar 1 eurie per jaar.
  Ideetje voor Hoogevorst met ons nieuwe zorgstelsel ??????.
  En trouwens baby Rutte wil de bijstand en de wia afschaffen en deze mensen een basisinkomen geven van 59 eurie per week, volhens hem is dat ruim voldoende want hij wil ook de voedselbanken uitbreiden en ook winkel voor gratis kleding stimuleren.
  Mensen mensen wanneer paken we de wapens een op?? een RODE REVOLUTIE moet kunnen.

  Reactie door Pool — maandag 3 juli 2006 @ 19.37 uur

 36. Correctie @28 moet zijn @33, Pool

  Reactie door Rode Peper — maandag 3 juli 2006 @ 19.37 uur

 37. @ 34 Rode Perer

  Ik heb het wel over hoge hypotheken, je weet zelf welke ik bedoel.
  Vind jij het dan een leuke gedachte dat je meebetaald aan het zwembad van Josias van Aartsen & cs

  Reactie door Pool — maandag 3 juli 2006 @ 19.40 uur

 38. Pool

  Wat een onnozel gebraak kraam jij uit. Net ov alle vvdérs geteisem zijn en hypotheken alleen voor rechtse mensen is. Typisch SP achterban nooit verder kijken dat de horizon rijkt. Alles is rot, slecht en kapitalistisch. Oja en niet te vergeten de LPF achtige complot theorieeen. Zonder enig bewijs. Btw…wat ga jij er aan doen dan, in plaats hier de hele dag op alles en iedereen kritiek te geven, wat doe jij? uitkeringkie?

  Reactie door Herr Einstein von Rammstein — maandag 3 juli 2006 @ 19.41 uur

 39. jij verget illusie.((Roddie)
  Hoor

  Reactie door gaf — maandag 3 juli 2006 @ 19.41 uur

 40. @ 38 Einstein

  Zie dat ik gelijk heb zodra je over de hyptheekrenteaftrek begint staan ze direct slap te lullen.
  Ik ben blij dat dit een onderwerp van de verkiezingen gaat worden.
  Met dit onderwerp snoer je gelijk die grote VVD bekken helemaal dicht, moeten ze toch nog een bijbaantje er bij nemen om de HYPOTHEEK te kunnen blijven voldoen.

  Dus Herr Einstein von Rammstein ik heb je bij de ballen.

  Reactie door Pool — maandag 3 juli 2006 @ 19.48 uur

 41. @ 38 Rammstein

  Zeg tegen Zalm dat hij op een koele plaats blijft zitten, want met dit hete weer gaat vis ontzettend stinken en hij rot 3 X zo snel.
  Dus zet hem in de ijskast tot 22 november.
  En nee ik heb geen uitkeringkie ik werk helemaal niet, ik heb de schaapjes al op het droge met m’n 44ste jaar.
  Waarschijnlijk heb jij iets fout gedaan met je leventje dat je op je pik getrapt ben zodra het woord HYPOTHEEKRENTEAFTREK hier op deze blog valt

  Reactie door Pool — maandag 3 juli 2006 @ 19.56 uur

 42. http://www.ad.nl/binnenland/article446580.ece

  lees dit maar eens…. brrrr

  Reactie door L.M. Lembeck — maandag 3 juli 2006 @ 20.00 uur

 43. Pool

  Kleine drolletjes, klein geestje, klein nietig menschje ben je. En kan je van die stoere verhalen ophangen ‘schaapjes op het droge’ maar dat is natuurlijk onzin. Je hebt gewoon een uitkering en niets beter te doen, je hobby is politiek want daar hoef je niet voor te kennuh. Beetje meelullen en jottum! Pool voelt zich de man. Ga werken vent, lui kreng dat je er zit. Je bent als Spér geen haar beter dan Bush ook jij hebt een vijandsbeeld nodig, een vvdér!

  Reactie door Herr Einstein von HardeKnopf — maandag 3 juli 2006 @ 20.05 uur

 44. @ 42 Lembeck

  Eng als je zoiets leest.
  ‘t Lijkt wel de oude tijden van de ster opnaaien.

  Reactie door Pool — maandag 3 juli 2006 @ 20.08 uur

 45. VVD en CDA, dat wilde ze beide meteen al. Geen last meer van dat kleine sukkellige D66. Goede peilingen met ijzeren Rita en rechtdoor Donner. Links? we doen het nu lekker zonder.
  Alles glad gestreken zonder twijfel. Want wie twijfelt sterft een vroege politieke dood. Alles in staat stellen ten bate van het bedrijfsleven want economie is bij voorbaat beter dan rood.

  Reactie door stan — maandag 3 juli 2006 @ 20.15 uur

 46. @ 43 Rammstein

  De jaloezie druipt hier vanaf.

  HYPOTHEEKRENTEAFTREK AFGESCHAFT

  HYPOTHEEKRENTEAFTREK AFGESCHAFT

  en direct op z’n pik getrapt.
  Nee jij moet nog meer bij werkgever in z’n reet gaan zitten misschien maak je wel een beetje kans op salris verhoging.
  Positie verbetering zit met jou IQ er niet in, dus nog harder werken dommerik

  Reactie door Pool — maandag 3 juli 2006 @ 20.16 uur

 47. VVD en CDA, dat wilde ze beide meteen al. Geen last meer van dat kleine sukkellige D66. Goede peilingen met ijzeren Rita en rechtdoor Donner. Links? we doen het nu lekker zonder.
  Alles glad gestreken zonder twijfel. Want wie twijfelt sterft een vroege politieke dood. Alles in staat stellen ten bate van het bedrijfsleven want economie is bij voorbaat beter dan rood….

  Reactie door star — maandag 3 juli 2006 @ 20.18 uur

 48. @ 43 Rammstein Einstein Goebels

  Misschien een ideetje om je vrouwtje in de verhuur te doen na 22 november

  Reactie door Pool — maandag 3 juli 2006 @ 20.19 uur

 49. @42 En dat al zonder te stemmen.

  Reactie door Sonja — maandag 3 juli 2006 @ 20.22 uur

 50. @42 L.M. Lembeck

  Die 15% komt vrij goed overeen met de 17% die zegt ‘af en toe’ racistisch te zijn.

  http://www.janmarijnissen.nl/weblog/index.php?s=racisme

  Reactie door Wattenstaafie — maandag 3 juli 2006 @ 20.30 uur

 51. @ 43

  Ziehier hoe een VVD-er denkt over iemand die werk weken maakte van 65 uur met een eigen bedrijf, dus goed geboerd heeft en de zaak met flinke winst heeft verkocht.
  En inderdaad een SP lid, dat stuit deze dommerik tegen de borst.
  Hij kan het niet begrijpen maarja hij heeft een IQ van een klaphek.
  Hij is allergisch voor het onderstaande…

  HYPOTHEEKRENTEAFTREK AFGESCHAFT

  En politiek is geen hobby maar een must met zulke idioten als jij in het land.

  Reactie door Pool — maandag 3 juli 2006 @ 20.30 uur

 52. #

  @ 43 Rammstein Einstein Goebels

  Misschien een ideetje om je vrouwtje in de verhuur te doen na 22 november

  Reactie van Pool — maandag 3 juli 2006 @ 20.19
  ik vind het shit.
  THE ONLY SHIT WE CAN.is the one they want

  Reactie door gaf — maandag 3 juli 2006 @ 20.31 uur

 53. @ 43 Rammstein Einstein Goebels

  Leer ook eens Nederlands of neem een inburgeringscursus bij je Rita

  Reactie door Pool — maandag 3 juli 2006 @ 20.32 uur

 54. Ik heb ook een opinie gehouden in mijn omgeving 2% stemt op Verdonk.
  En ga dat nu maar eens bewijzen dat het niet zo is.

  Reactie door Jofel — maandag 3 juli 2006 @ 20.34 uur

 55. Hoe staat het eigenlijk met de instroom van de Polen zijn daar al afspraken of beslissingen over genomen.

  Reactie door Jofel — maandag 3 juli 2006 @ 20.36 uur

 56. Rampstein of wc duck of noem maar op. Er zijn mogelijkheden om van je frustratie en je minderwaardigheidscomplex af te komen. Je moet wel erg lijden. Via je huisarts kan je wel een verwijzing krijgen voor het RIAG. Maar wacht niet te lang want er is een enorme wachtlijst. Laat je ons even horen hoe het afgelopen is?
  Of wil je er over praten?

  Reactie door Gandalf — maandag 3 juli 2006 @ 20.46 uur

 57. @ 51 Jofel

  Volgens mij is er nog niets mee gedaan.
  De Polen moeten het veld ruimen voor Roemenen want die kosten geen 5 maar 2,50 eurie per uur, want de armoede in Roemenie is groter dan in Polen.
  En volgens mijn bronnen wordt het ook niet zo nauw met de controles genomen.
  Het is toch in het voordeel van de ondernemer om goedkope arbeidskrachten in dienst te hebben.
  Vandaar dat de werkgeversorganisatie niet blij was met de ” val ” van het kabinet.
  Want na 22 november moeten ze voor een oostblokker net zoveel gaan betalen als een Nederlander

  Reactie door Pool — maandag 3 juli 2006 @ 20.52 uur

 58. @ 52 Gandalf

  Medicijnen die dat inlegkruisje nodig heeft vallen niet binnen zijn zorgpakket, dus het enige wat overblijft is dom doen, dom denken, en maar hopen dat hij iemand in het land bereikt met een zelfde IQ.
  ‘t Zal wel een hele klus worden.
  Hij kan ook nog op de VVD weblog gaan zeiken over hoe hij behandeld wordt op het blog van de SP.
  In ieder geval heb jij tenminste nog hulp aangeboden verrekt sympathiek van je.
  Trouwens blij dat je er weer bij bent.

  Reactie door Pool — maandag 3 juli 2006 @ 20.59 uur

 59. wie stemen kan.weet dat het onzin is

  Reactie door gaf — maandag 3 juli 2006 @ 21.01 uur

 60. Man,man wat is er toch met onze democratie aan de hand een handjevol mensen niet luisterd naar de bevolking wat zich bedient van bureaucratische regeltjes bestuurt een land dit is niet de vrijheid die zo zwaar bevochten is in de tweede wereld oorlog
  democratie ??

  Reactie door volly — maandag 3 juli 2006 @ 21.03 uur

 61. ik dacht dat dit onderwerp wel een beetje een serieuze benadering nodig heeft en niet het viswijven gedoe hierboven.
  ik zelf vindt het schandalig dat nadat een regering gevallen is, deze in een andere vorm gewoon weer verder kan gaan waar het gebleven is. Ondanks dat dit dan een minderheids kabinet is. Het kabinet is naar huis gestuurd door de volksvertegenwoordiging, namelijk de 2e kamer. Wanneer dit genegeerd wordt wordt het volk dus niet serieus genomen. ik dacht dat dit alleen gebeurde in oorlogstijd of zo. Waarschijnlijk gaat mevr verdonk ook gewoon nog een paar maandjes door met haar stupide beleid. schandalig is het, gewoon zsm verkiezingen en tot die tijd dit kabinet onder curantele.

  Reactie door Henk — maandag 3 juli 2006 @ 21.05 uur

 62. Reactie van Herr Einstein von HardeKnopf — maandag 3 juli 2006 @ 20.05
  Heb jij het ook zo heet Einstein.

  Reactie door Jofel — maandag 3 juli 2006 @ 21.06 uur

 63. @ 56 Henk

  Waarom genk jij dat ik hier loopt te schelden en tekeer te gaan.

  Het merendeel van de bevolking slaapt, en de verdeel en heers tactiek heeft zijn vruchten afgeworpen.
  Als sommigen en ik mensen oproep voor een RODE REVOLUTIE krijg je geen reactie. Volgens mij wil iedereen graag belazerd worden ( uiteraard de meesten die op deze blog aanwezig zijn niet ) Mensen zijn we allemaal ingeslapen, kijk eens naar Oekraine en Georgie daar waren ook revoluties…. ik doe mee.

  Reactie door Pool — maandag 3 juli 2006 @ 21.16 uur

 64. ssssociaal democrate is taboe,,,,
  Zo gaat het

  Reactie door gaf — maandag 3 juli 2006 @ 21.24 uur

 65. ik denk dat ik iets meer gematigd ben als jou. ik zie op dit moment en in dit land niets in een revolutie, maar meer in een links kabinet met daarin de sp. Alleen moet ik wel toegeven dat ik de laatste jaren steeds linkser en radicalere ideeen krijg door het asociale beleid. ik schaam mij regelmatig nederlander te zijn. Maar ik probeer het nog wel op een voor mij acceptabele manier aan andere mensen over te brengen. Met de hoop op een links kabinet met een sociaal gezicht. Hopelijk met de sp.

  Reactie door Henk — maandag 3 juli 2006 @ 21.30 uur

 66. Ja, jongen rechts buit nu alle ruimte uit die ze maar kunnen krijgen. Ook al is het niet democratisch.

  Ik vind trouwens dat een missionair minderheidskabinet een 2/3 meerderheid moet hebben in de kamer, dit kan met instemming van de oppositie worden gerealiseerd.

  Daarnaast zou je misschien beklag kunnen doen bij ons Staatshoof. Zie hoe de Franse President ook een regering onder bepaalde voorwaarden naar huis kan sturen voor verkiezingen. Zolang je het netjes houd stuur je niemand weg uiteraard.

  Reactie door Larens — maandag 3 juli 2006 @ 22.02 uur

 67. Jan,
  Maak je toch niet zo druk, zorg er nou maar voor dat we op 22 november tenminste 16 zetels binnenhalen.
  En dan draai je al die maatregelen (en natuurlijk ook de nieuwe zorgverzekering) toch gewoon terug.
  Verwarring alom, kom nou toch Jan, zo dom zijn we nu ook weer niet.

  Reactie door Peter-John — maandag 3 juli 2006 @ 22.06 uur

 68. In een vroeg stadium heb ik voorspeld dat er bij de KVP nog wel eens een konijn uit de hoge hoed zou komen. Voor mij zijn ze al
  mijn hele leven volstrekt onbetrouwbaar, maar slaag ik er niet in om dat over te brengen. Wist natuurlijk niet dat dat konijn Lubbers zou heten.

  Reactie door pieter verbunt — maandag 3 juli 2006 @ 22.09 uur

 69. Voor de zoveelst maal wordt het volk belubberd door tuut tuut Ruud.
  Is toch duidelijk hij laat de werkgevers het karwei afmaken.

  Reactie door schoenmaker — maandag 3 juli 2006 @ 22.22 uur

 70. Beste mensen,

  Wij zijn erg blij dat de Wereldbank bekend heeft gemaakt dat China net Engeland is voorbij gestreefd en nu op de 4e plaats op de Economische wereldranglijst staat.
  Het zal niet lang meer duren of China laat ook Duitsland en Amerika ver achter zich.
  Lees het boek “De wereld is plat” van Thomas Friedman
  Friedman legt in begrijpelijke termen uit hoe snel de wereld om ons heen veranderd is en hoe hard wij moeten rennen om de ontwikkelingen bij te houden. Amerikanen zullen het snappen. De meeste Europeanen waarschijnlijk niet. “Het zal mijn tijd wel duren” zou een typisch Nederlandse reactie kunnen zijn. Nou, mooi niet. Vraag maar aan de Rotterdamse Havenbedrijven. Die zijn al lang op eigen houtje bezig zaken te doen met Azië. Daar wordt niet gewacht op toestemming, op Den Haag of op Nederland distributieland. Wanneer de souschef van de havens in Sjanghai komt staat de burgemeester aan de vliegtuigtrap. Wanneer minister Zalm of welke Nederlandse minister dan ook, kan hij een taxi nemen en wordt hij ontvangen door een ondersecretaris.

  Het maakt uiteindelijk niet uit welk kabinet er komt, als we straks maar doen wat de Chinezen van ons verlangen. Als wereldburger vraag ik mij nu al af waar ligt Nederland ergens? In Europa? Of is het een provincie van Duitsland?

  Rode Chinees

  Reactie door Rode Chinees — maandag 3 juli 2006 @ 22.30 uur

 71. Het zijn fantastische plannen en ze moeten gewoon concreet worden, dat is goed voor iedereen. Iedereen? Nee behalve de SP, maar dat merken ze vanzalef wel.

  Reactie door pvanschooten — maandag 3 juli 2006 @ 22.44 uur

 72. @70 Rode Chinees

  Terecht het gevaar komt uit het oosten.
  Vroeger reden 87% vand de chinezen op de fiets, binnen enkele jaren tijd rijden er nu nog maar 24% op de fiets de rest kan zich al een auto permiteren.
  De snelheid waarmee dit land zich ontwikkelt is enorm. alleen de infrastructuur in China is gigantisch aan het groeien.
  Ik denk dat m’n vader gelijk begint te krijgen die zei altijd…. Als alle chinezen langs onze grenzen gaan staan en gaan plassen, dan verzuipen wij.
  Ik denk dat China in no time nummer 1 op de wereldranglijst staat.
  De chinezen worden ook wel de joden van het oosten genoemd i.v.m. hun handelsgeest en inzicht in wat voor het volk goed is is ook goed voor het land.
  Hier in Nederland met die imbicielen van een VVD en CDA zal je nooit die spirit kunnen bereiken als in China.
  Onze regering denk alleen maar aan eigen belang en zakkenvullerij en niet mis te verstaan de graaicultuur.

  Reactie door Pool — maandag 3 juli 2006 @ 22.51 uur

 73. Weten jullie waarom dit allemaal kan in Nederland? Omdat de stereotype Nederlander een afwachtende, achter de gordijnen loerende, Calvinistische zak is die liever geen gedoe wil. Laat een ander de nare zaken maar maar opknappen.
  Die zelfde Nederlander durft dan te zeggen dat Frankrijk mooi is, maar er moesten geen Fransen wonen. Nou, ik heb met genoegen naar die Fransen jongeren gekeken die tegen het asociale beleid waren van Villepin, daar kan de hele bliksemse boel hier nog veel van leren. Kortom, trek eerst eens allemaal op tegen Den Haag en dan zien we daarna wel verder.

  Reactie door Gerard Lettinck — maandag 3 juli 2006 @ 22.54 uur

 74. Beste mensen ik wijk weer af van het onderwerp, het ging hier toch om billenknijper Lubbers, of zie ik dat verkeerd.

  Het enigste wat hij kan doen is adviseren om dit klote kabinet demissionair te verklaren, dat is pas democratie daar heeft het volk ook recht op.
  Geen haastige snode plannetjes er vlug doorheen drukken.
  Gewoon, einde, stoppen met uitbuiten vanaf nu.

  Reactie door Pool — maandag 3 juli 2006 @ 23.03 uur

 75. Pool

  Jaaaaaa haaaa spreek de beste mensen maar eens toe knul.. Het is ook erg belangrijk waar je mee bezig bent zo met je uitkeringkie. Van sóchtends tot sávonds laat. Jaaahaaa jij wordt de nieuwe Marijnissen man, goed van jou! Hang de bink maar uut jung, vertel het ze maar eens… goed van jou zeg!!!!!

  Reactie door Herr Pluffkopf von Swein — maandag 3 juli 2006 @ 23.09 uur

 76. Is er juridisch niet iets te ondernemen tegen de gang van zaken, want de democratie staat op het spel.
  Die VVD en CDA ratten verheffen zich boven God en de zijnen.
  Bakellende kan zich dat wel permiteren, hij zit ‘s zondags eerste rij met gesloten ogen met de gedachte van…. kijk eens God wat ik kan doe jij mij ,maar eens na… zonder verkiezingen een nieuwe regering neer te zetten.
  Ik zie het al in de buitenlandse kranten …. Nederland het land der dwazen
  het enigste land in dewereld met een nog niet geweldadige dictatuur.
  Hallo hebben we geen oudjes meer ineens, ik hoor het woord vergrijzing al een paar dagen niet, dus de zoveelste leugen van die ratten om ons geld uit de zak te kloppen.
  Lubbers luister je wel naar het volk of loop er weer een leuk billenknijp object door je kantoor, ik bedoel maar, je bent er weer niet bij met je hoofd en het kwijl loopt alweer je bek uit.

  Reactie door Pool — maandag 3 juli 2006 @ 23.20 uur

 77. Pool wat je allemaal zegt daar ben ik het vaak grotendeels mee eens.
  Ik heb alleen wel moeite met de manier waarop je de zaken verwoord.
  Kwestie van stijl wellicht.

  Reactie door Wattenstaafie — maandag 3 juli 2006 @ 23.26 uur

 78. Ik ben heel tevreden over de stap die D66 gedaan heeft.

  Ik had het niet anders verwacht van Premier, Jan Peter Balkenende dat hij het kabinet als volwaardig missionair kabinet wil laten verder gaan.

  Naar ons de kiezers word toch niet geluisterd zo simpel is het nu eenmaal.
  Ik ben al heel lang niet tevreden over de gang van zaken van ons kabinet.

  Ik heb de debatten stukje bij beetje gevolgd en ik vond het gewoon simpelweg een politiek toneelspel. Ik dacht trouwens dat het kabinet niet over een persoon mochten debateren. Het had voorkomen kunnen worden deze crisis door gewoon simpelweg minister Verdonk te ontslaan, dan hadden ze hun regeringstermijn waarschijnlijk wel uitgezeten allemaal.
  Nu is dat niet zo.

  Ik had heel graag vervroegde verkiezingen gezien. Maar dan werden we als kiezer ook gedwongen om op zeer korte termijn je te gaan verdiepen aan welke partij je nu wel je volledige vertrouwen kan geven.
  Ik heb hier nog steeds mijn twijfels over.

  Maar ook al zou ik niet gaan stemmen omdat ik het gewoon simpelweg gehad heb met de verkiezingen, dan krijg je te horen dat je je stem kwijt bent en niet na mag mopperen omdat je, je stem verloren hebt laten gaan. Je word eenvoudig weg gedwongen om een politieke partij te kiezen waar je in feite niet volledig achter kan blijven staan.

  Het word ons zo moeilijk gemaakt om de juiste weg te kiezen hierin.
  Zo wil ik graag zien dat er aan bepaalde onderwerpen veel meer aandacht besteeds zou gaan worden, zie mijn eigen weblog.

  Ik zou zo graag willen dat er één politieke partij is die mij het volste vertrouwen kan geven dat het in de toekomst beter zal gaan in ons land. En dat ze zich aan de beloftes kunnen houden die gemaakt zijn.
  Maar ofdat dit ooit voor zou komen ik heb mijn twijfels.

  Reactie door Paula Buisman — maandag 3 juli 2006 @ 23.49 uur

 79. Beste Jan,

  Democratie bestaat niet, en heeft nog nooit bestaan.
  De ware machthebbers van deze wereld zijn de, Rockefellers en Rothchilds.
  De zogenaamde machthebbers zijn stromannen voor deze schaduw regeringen die de werkelijke touwtjes in handen hebben.
  Welkom bij de Nieuwe Wereld Orde, geleid door multinationals en banken.

  Reactie door Vera — maandag 3 juli 2006 @ 23.51 uur

 80. Ook voor informateur Lubbers is het een moeilijke keuze wat hij nu moet doen.
  De heer Lubbers zit zelf al heel lang in de poltiek en heeft daarom ook te maken met de vriendschappen die hij hierin opgebouwd heeft en het vertrouwen van verschillende politici.
  Waarom zou Hare majesteit Koningin Beatrix niet zelf de knoop mogen doorhakken wat er nu gaat gebeuren. Simpelweg omdat zijzelf hier weinig tot niets in te vertellen heeft. Het moet allemaal volgens de traditionele regeltjes bewandeld worden.
  Het is dus niet zo simpel voor De heer Lubbers om een keuze te maken.
  Hij heeft natuurlijk ook te maken met ons de mede-mensen (burgers) van ons kleine Nederland. Maar hij zal toch het meest te maken hebben met die hoge heren in het kabinet en hij moet iedereen in Den Haag zo tevreden mogelijk zien te houden.
  Ik zou die taak van De heer Lubbers in ieder geval nooit op me willen nemen, mijn god wat is dat zwaar want je doet het in de ogen van onszelf nooit goed.
  Ik wil via deze weg dan ook De heer Lubbers heel veel sterkte wensen met het nemen van de juiste beslissing.
  Ik hoop dat hij zijn hart laat spreken wat hij zelf zou doen als mens.

  Reactie door Paula Buisman — dinsdag 4 juli 2006 @ 0.01 uur

 81. Deze brief is niet van mij, maar dit zijn ze van plan.

  Reactie door Vera — dinsdag 4 juli 2006 @ 0.05 uur

 82. @29: Jory zou er een kans zijn dat die minister van Economische zaken nu informateur is ?
  @30 Nicolle Ik hoop het met jouw !!
  @31 Martijn Ik ben het helemaal met je eens. Bij mij ging de vlag uit toe Mevr. van der Laan de Stekker uit het kabinet Balk-ellende trok maar de feeststemming sloeg om in een begrafenisstemming toen ik hoorde dat er een kabinet Balk-ellende 3 gaat komen.

  Reactie door Frank — dinsdag 4 juli 2006 @ 0.09 uur

 83. Het wordt steeds gekker. Met elke dag lijkt Nederland steeds meer op een bananenrepubiek. De LPF dat zich opeens weer belangrijk voelt (vergetend dat ze op 0 in de peilingen staan). De Democraten 66 zijn half voor het kabinet, half tegen, en schijnen zelf niet te weten waar ze voor staan.

  Ik heb geen goed gevoel over dat Maxime Verhagen (als enige Nederlandse politicus) vorige maand met Beatrix (en veel conservatieven en ultra-rijke zakenlui) op de Bilderberg-conferentie in Canada geheimzinnige discussies zat te voeren.

  Reactie door Charles — dinsdag 4 juli 2006 @ 0.18 uur

 84. En het Wetje van Rita? Dat staat er niet bij. Dat staat al 3 jaar op de planning maar is natuurlijk controversieel. Laten ze dat dan wel over aan een nieuw kabinet?
  Zeker bang dat dit nep-kabinet er over valt….. kan dat trouwens?

  Gelijk overal tegenstemmen dan maar, principieel.

  Reactie door Irma — dinsdag 4 juli 2006 @ 0.29 uur

 85. Op naar de nieuwe verkiezingen!! Dit fatale kabinet heeft alleen maar voor onheil gezorgd en moet oprotten!
  Wat te denken van de armoedeval (voedselbanken)in Nederland,liberalisering van veel grote bedrijven waar de burger het gelag voor moet betalen. Een hoop oudere werkelozen die het wel kunnen schudden omdat die op allerlei manieren op de arbeidsmarkt worden afgescheept. En wat te denken van de ouderenzorg, die veel te wensen over laat. Het kan alleen maar veel beter!

  Reactie door Bernard — dinsdag 4 juli 2006 @ 0.52 uur

 86. Vreemd, ik zou toch zweren dat er iemand aan m’n kont zat. Shit, …. belubberd.

  Reactie door Ed Sorrento — dinsdag 4 juli 2006 @ 0.59 uur

 87. Ik begrijp de peilingen van die M. de Blaffer niet: Als ik die vent mag geloven, zouden vele minima, w.o. wao’ers en andere mensen met een lage uitkering of minimumloon het allemaal geweldig vinden zoals zij worden “behandeld” door cda en/of vvd !!
  Die Woefman maakt mij niet wijs, dat er meer boven modaal zitten in Nederland dan daar onder…. of het stikt hier van de z.g. traditionele stemmers !

  Reactie door Peter — dinsdag 4 juli 2006 @ 1.19 uur

 88. Nou wie de nieuwe minister van EZ wordt is ook duidelijk. Zit ik vanavond in een restaurant te eten, guess who er naast me zit. Jawel, Ruud Lubbers in gesprek met de VVD er Pieter Winsemius. Het ging duidelijk over Economische Zaken. Heeft zeker even niks te doen.

  Reactie door Sandra van der Poel — dinsdag 4 juli 2006 @ 2.24 uur

 89. Beste landgenoten: “Nu de economie aantrekt en de burger weer meer vertrouwen heeft in de economie en balkenende …. het NOS journaal en de koningin denderen de propaganda eruit…”

  De wet van de politicus verwoord door de heilige GW Bush: “in my line of work you have to keep repeating over and over and over again to let the propaganda sink in”

  Dan volgt de verkiezingen:
  De stemcomputers ingesteld worden door adviseurs van Bush. Het zal een “nek aan nek” race worden tussen Bos en Balkenende die door Balkenende nipt na hertellingen gewonnen zal worden. De deceptie bij Links was groot… en zo was Balkenende IV geboren CDA-VVD-groep Wilders/Pastors?.

  Leve de new born christelijke- neo liberalisten!!!

  Reactie door Toine — dinsdag 4 juli 2006 @ 2.27 uur

 90. We beginnen eens met wat zaken in de grondwet te wijzigen/regelen:
  1. Het is een politieke partij verboden zich te profileren aan welke geloofsovertuiging dan ook.
  1a. Het is een politicus ten allen tijde verboden zich te relateren aan zaken, welke een geloofsovertuiging ten grondslag hebben.
  2. Het staatshoofd is ten allen tijde verplicht zich politiek-neutraal op te stellen.
  2a. Het staatshoofd dient zich ten allen tijden te onthouden van uitspraken en handelingen, welke mogelijk een politieke betrokkenheid zouden bevestigen en dus in strijd zijn met artikel 2
  3. Het is zittende politieke partijen verboden welgestelde Nederlandse burgers te bevoordelen boven (relatief) arme Nederlandse burgers en/of ten koste van genoemde (relatief) arme Nederlandse burgers.

  Dan nog wat extra’s voor het wetboek van strafrecht:
  Corruptie, bedreven door of voor politici ,hoge ambtenaren en de rechterlijke macht wordt onvoorwaardelijk bestraft met uitbanning naar de Sahara en het verliezen van alle Nederlandse burgerrechten.

  Reactie door Peter — dinsdag 4 juli 2006 @ 3.02 uur

 91. Even terugkomend op bericht 90:
  De voorgestelde regels zijn natuurlijk ondenkbaar en zouden in strijd zijn met de vrije meningsuiting, maar…… diep in mijn hart zou ik persoonlijk zulke regels wel kunnen waarderen.

  Reactie door Peter — dinsdag 4 juli 2006 @ 3.07 uur

 92. Schoot me net nog zo’n leuk regeltje te binnen:
  Politici, welke direct, danwel indirect meewerken aan het nodeloos verspillen van gemeenschapsgelden (en er wordt wat over de balk gesmeten !), worden veroordeeld tot ten hoogste 110 jaar plantsoentjes schoffelen.;-)

  Reactie door Peter — dinsdag 4 juli 2006 @ 3.15 uur

 93. Na het referendum over de EU grondwet was het signaal al duidelijk afgegeven. We willen dit kabinet niet. Het heeft ook het slechtste gescoord van alle kabinetten. Affaires na affaires.
  Maar feitelijk is dit kabinet altijd de hand boven het hoofd gehouden door de PVDA.
  Nu we dachten eindelijk verlost te zijn blijkt ook dat een misvatting. Lubbers zal zorgen dat het “karwei wordt afgemaakt.” Ik wordt er moedeloos van.
  Goedemorgen overigens.

  Reactie door Gandalf — dinsdag 4 juli 2006 @ 6.48 uur

 94. Geachte partij; Hierbij deel ik jullie mede dat ik enige zorgen heb ten aanzien van het aanvallen met argumenten tegen dit kabinet Balkenende. De verkiezingen in 2002 EN de verkiezingen in 2003 hebben de kiezers bewezen dat ze het door hen uitgestippelde beleid (CDA / VVD / LPF-D66) in ruime meerderheid steunden. De hervormingsplannen waren bekend; dat we moesten bijten in een zure appel was bekend. De economie stond er slecht voor.
  Je kunt het eens of oneens zijn met het Kabinet Balkenende// het beleid, maar de kiezers hebben twee keer op dit kabinet gestemd en zullen hopelijk in november weer stemmen op Balkenende-4. De economie trekt weer aan, banen worden gecreerd. De PvdA wil lastenvermindering door miljoenen terug te geven aan burgers (maar dat is maar eenmalig), terwijl dit kabinet dat geld wil gebruiken om te investeren in bedrijven; zodat er in lokale gebieden belangrijke economische impulsen ontstaan; zodat banen worden gecreerd; mensen aan het werk komen. Een auto rijdt op brandstof; smeer je de motor niet, dan kun je zoveel brandstof tanken, maar op den duur loopt ie vast. En dat is wat de PvdA wil. Zou het niet verstandig zijn om CDA en VVD eens een keer weer serieus te nemen?? Bedankt alvast SP!

  Reactie door W.D. Zuur — dinsdag 4 juli 2006 @ 7.22 uur

 95. Beste Jan,

  Het verleden heeft ons geleerd dat CDA en VVD inderdaad hun zin wel gaan krijgen en deze zaken er nog in TGV-tempo door gaan drukken. Het zoet interesseert ze toch niet meer want ze weten zelf ook wel dat ze op verlies staan in de peilingen. Hun eigen achterban plezieren is dus het enige dat nog iets voor ze betekent; de stemmen die ze drie jaar geleden verloren moeten worden teruggewonnen.

  Voor de rest van de politiek kan dit slechts 1 ding betekenen: campagne voeren. Zo snel mogelijk, zo goed mogelijk en vooral zo duidelijk mogelijk. Niet om de zaken heen draaien, maar duidelijk zeggen waar het op staat. Verlaag je niet tot het niveau van rechts want op de een of andere manier kan links het zich niet veroorloven om met modder te gooien; dat kost stemmen. Maar wees wel duidelijk en sla met de vuist op tafel. Laat horen dat het anders moet, beter moet en wel NU. Overtuig de zwevende kiezer dat zij de macht hebben om een nieuwe politiek werkelijkheid te maken.

  Er zijn veel fatalistische mensen die het stemmen hebben opgegeven onder het mom “het maakt niet uit of je door de kat of de hond gebeten wordt”. Zij moeten inzien dat er nog nooit een links kabinet is geweest, dat de SP nog nooit heeft geregeerd en dus ook nog nooit aan kiezersbedrog heeft gedaan (en dit niet zal doen). Een grote groep moet weer vertrouwen krijgen in de politiek en Nederland als geheel moet worden overtuigd dat een links kabinet niet betekent dat er maar links en rechts kadootjes worden uitgedeeld en dat ook links in staat is minder aangename beslissingen te nemen om de toekomst veilig te stellen. Men moet gaan geloven dat links niet de nekslag voor de economie betekent en daarvoor zullen bewijzen op tafel moeten komen. Want als er een links kabinet komt en het faalt, zal de kiezer nooit meer vertrouwen hebben in de nieuwe politiek.

  Er is werk aan de winkel, en veel ook. In het verleden heb ik de SP erg stilletjes gevonden in de loop naar de verkiezingen. Veel meer dan een foldertje in de brievenbus (en vaak lang niet overal) en het occasionele debat mochten we niet aanschouwen. Nu is de kans om actie te ondernemen. Het kan anders, het moet anders en ooit zal het anders. Je hebt overtuigingskracht genoeg, Jan. Gebruik die asjeblieft want na de verkiezingen is er een hele grote troep die moet worden opgeruimd en daar hebben we mensen voor nodig die er klaar voor zijn.

  Reactie door Chantal — dinsdag 4 juli 2006 @ 7.46 uur

 96. Geachte nr. 95: u schreef ‘zij moeten inzien dat er nog nooit een links kabinet is geweest “komma”.

  Misschien heeft u oogkleppen op; maar was Paars I en II geen ‘Links’ kabinet? Of was dat ‘Linkse’ kabinet u soms niet ‘Links’ genoeg? Ok; het was dan een Links-liberaal kabinet, maar absoluut niet neutraal en/of een rechtskabinet.

  Daarnaast beschuldigd u dit kabinet van corruptie. Kunt u concrete feiten noemen?

  Gr. W.Z.

  Reactie door W.D. Zuur — dinsdag 4 juli 2006 @ 8.02 uur

 97. Hoe is ‘t mogelijk!! Een Balkenende 3! eerst duvelt het hele zwikkie in elkaar (balkenende 1, waarin ook de lpf zat) dan komen ze tot de ontdekking dat na 3 maanden Balkenende 1 valt door de inmenging van de lpf, en jahoor… nu is balkenende II ook gevallen en gaan ze het onzalige idee lanceren om Balkenende 3 op te zetten compleet met lpf’ers!!

  Tis meer een prestige-kwestie dan dat erb nog sprake is van “luisteren naar de kiezer”.

  Eerst komen ze tot de opzienbarende ontdekking dat het niet werkt met de lpf en nu opeens opeens gaat het stelletje ruggetuffers toch maar weer WEL met de lpf in zee, hoe wanhopig kun je zijn???!!! Nee, geef mij maar snel verkiezingen!!

  Reactie door Eabelle Dillema — dinsdag 4 juli 2006 @ 8.26 uur

 98. @96, Paars was niet links; een kabinet waar de VVD in zit kan nooit links zijn.

  Reactie door Chantal — dinsdag 4 juli 2006 @ 8.30 uur

 99. Meneer of mevrouw ZUUR, u slaat de plank weer flink mis. In ons land stemt de bevolking n.l. NIET voor een Kabinet, maar wèl voor de Tweede Kamer. De winnende partij levert de nieuwe premier en die gaat een Kabinet samenstellen. Bij de laatste verkiezingen hebben Balkenende en Verhagen zich alles behalve waardig en netjes gedragen. Al voor de formatiebesprekingen riep Balkenende dat hij “niet met de PvdA wil”, maar wel met de VVD. Hoewel de PvdA net zoveel winnaar was als het CDA. Maar dat was de basis, waarop Balkenende en Verhagen hun rivaal Wouter Bos de deur gewezen hebben en de VERLIEZENDE partij, n.l de VVD erin hebben gehaald. Vervolgens riep D66 dat NIET in dit Kabinet zouden gaan zitten, om binnen een week 180º om te draaien en het alsnog WEL te doen, dankzij de lokkertjes van een gekozen burgemeester en vernieuwing van allerlei bestaande regels. Kortom, de mensen kiezen dit Kabinet NIET. Het wordt benoemd door de winnende partij die dus de premier levert. Als we op 22 november naar de stembus gaan, dan is het zaak dat we zoveel mogelijk mensen aan de onderkant van de maatschappij gaan motiveren om te gaan kiezen. Als dat niet gebeurt en die mensen blijven, als vanouds, wegens wantrouwen jegens de politiek, thuis, dan krijgen we OPNIEUW een RECHTS Kabinet.

  Reactie door L.M. Lembeck — dinsdag 4 juli 2006 @ 8.33 uur

 100. Zuur: we hebben in Nederland sinds de Tweede Wereldoorlog nog nooit (!) een links kabinet gehad. Het dichtst in de buurt kwam nog het kabinet-den Uyl (1973-1977), dat zou je centrum-links kunnen noemen. Voor de rest was alles centrum-rechts, rechts of uiterst rechts.

  Reactie door Watson — dinsdag 4 juli 2006 @ 8.45 uur

 101. @ 75 Herr Pluffkopf von Swein Goebels

  Hey gebruikte tampon nog even dit…

  Vergeet niet je vrouw in te schrijven bij de kamer van koophandel want dat moeten andere prostituees ook, ach het is niet zo’n ramp je zal steeds meer VVD vrouwen de weg naar het raam zien maken als de

  HYPOTHEEKRENTEAFTREK

  volledig zal verdwijnen, dus je hoeft je niet te schamen verschillende mensen hebben jou al hulp aangeboden dus misschien ben je nog te redden.
  Ga vandaag nou eerst langs het RIAGG want ze hebben een wachtlijst voor deze soort dwangneurotische aandoeningen.

  Reactie door Pool — dinsdag 4 juli 2006 @ 8.59 uur

 102. @ 77 Wattenstaafje

  Je hebt wel gelijk maar soms is het nodig om eens flink van leer te trekken.
  Vooral tegen personen die er totaal niets van begrijpen die aan een ander moet vragen om z’n PC aan te zetten omdat het IQ ontbreekt want ze moeten zonodig zeiken over dingen die totaal niets met deze blog te maken heeft.
  Ik weet wel op elke actie volgt een reactie maar blijft dan wel to the point.
  Ik dwaal ook wel eens een beetje af, maar ik ben weer snel bij de les.

  Trouwens, heb je een leuke verjaardag gehad ???

  Reactie door Pool — dinsdag 4 juli 2006 @ 9.17 uur

 103. @ 75 Herr Pluffkopf von Swein Goebels Himmler of is het toch YekkieSmekBekkie

  Man je bent shizofreen je zit op alle blog te zeiken met steeds ander namen
  en dan maar hopen dat je niet gesnaaid wordt, heb je weleens van een IP adres gehoord en dat ik je daarmee kan traceren waar je vandaan komt…. eng he.
  Dus rotop naar het RIAGG het is nog niet te laat

  Reactie door Pool — dinsdag 4 juli 2006 @ 9.37 uur

 104. Voor we allemaal D66 zo naar de mond praten moet je eerst het stukje van Brinkhorst in de Telegraaf eens lezen (krijg ik ‘s maandags van een oud vrouwtje vind het een vreselijke krant verder maar ja) Brinkhorst is blij met dit 3e kabinet zodat de sociaal-economische hervormingsagenda doorgevoerd kan worden evenals zijn ‘splitsing’
  Dit kabinet had gelijk Hirsi is niet onder druk gezet blah…blah…blah…Democratie uit de jaren zestig….
  Ik heb het bij een ander item al genoemd.
  D66 heeft het punt voor de verkiezingen gemaakt het ging ze enkel om Verdonk, niet vergeten dus. Deze parij houdt wel van enig masochisme zou ik zeggen duizend maal vernederd duizend maal gevraagd of dat nog een keer kan…..

  Het NOS-journaal is al met de campagne begonnen voor een CDA-VVD- kabinet Ze hadden het erover dat de begroting erdoor moest met ‘vele voordeeltjes’ voor álle burgers. Is dit een objectief bericht dan?
  Weten zij meer dan wij?
  De voorzitter zal wel wederom solliciteren naar een baantje bij de overheid zoals jaren al het geval is.

  Kan iemand hier protest tegen aantekenen. Ik heb al eens geprotesteerd maar krijg nooit een reactie. Leve de democratie. leve de NOS, leve de ‘staatsomroep!!.

  Ze, CDA-VVD en LPF hebben geen ‘draagvlak’maar wel een vastgeroest zitvlak.

  De LPF wil, zij hebben niets te willen want niemand wil hen.Ze willen het Naardermeervraagstuk er doordrukken en de belastingverlichting voor het bedrijfsleven. We zijn afhankelijk geworden van Harry Mens lijkt me.

  Eens verguist door dit kabinet als zijnde het duveltje in het doosje sluit het CDA nu dus een pact met diezelfde duivel en de Konigin is er ook niet vies van…

  Waar zijn trouwens de ‘armoedewinkels’gebleven, of zijn alle inwoners inmiddels overleden.

  Hoe betrouwbaar kun je zijn!!!
  Verhagen ik ‘kots’van die man wat een proleet.

  Reactie door Henny — dinsdag 4 juli 2006 @ 9.48 uur

 105. Pool laat hem toch als hij ontoerekeningsvatbaar is kun je het maar beter weten, anders is hij een stuk gevaarlijker. Gewoon je hoofd schudden en denken ‘arme stakker’om hem vervolgens gewoon te negeren.

  Reactie door Henny — dinsdag 4 juli 2006 @ 9.53 uur

 106. Reagerend op het stuk van Jan M: Langzamerhand moet je je toch gaan schamen en je ontzettend onbenullig voelen als gewoon mens als je nog enig vertrouwen in de politiek hebt. Dat is toch zelfbedrog?!

  Reactie door Lucide — dinsdag 4 juli 2006 @ 9.55 uur

 107. Eigenlijk mis ik in het lijstje de stopzetting van de deportaties van reeds lang in Nederland wonende asielzoekers. Ik zou zo graag weer een beetje blij met mijn land willen zijn, ook al is het maar voor een paar maanden…..

  Reactie door Klaas. — dinsdag 4 juli 2006 @ 10.01 uur

 108. Democratie is op zich een prima concept. Zo zijn ook communisme en liberalisme in de basis prima concepten. De uitvoering ervan, daar schort het natuurlijk aan. Mijns inziens wordt een ideologie meer en meer een zaak waarachter je je als politicus kunt verschuilen, om wat minder ideologische deals te maken met de andere partijen. 
   
  Het maakt niet uit op welke partij of ideologie je stemt, ze hebben namelijk allemaal, stuk voor stuk, het beste voor met Nederland! Dan mogen Halsema en Marijnissen wel goed georganeerd zijn en veel kennis van zaken hebben – zijn we daarmee opgeschoten? De parlementaire democratie ligt ten prooi aan populisme en is willekeurig eclectisch, men past zich aan naar hoe de wind waait. Links pakt van rechts en omgekeerd. Verschillende ideologische principes verkazen tot een hapklare belegen Edammer. Je mag veel kritiek hebben op een tweepartijenregering als in Amerika, maar anderzijds weet je daar nog met enige zekerheid dat je links of rechts van het midden stemt. 
   
  De enige reeële optie voor de verstandige stemverlaafde zou D66 moeten zijn. Echter ik vind D66 minder dan niks, en ik ben ook niet stemverslaafd, dus ik ga blanco stemmen. De proteststemmen van stemverslaafden gaan naar de kleine partijen – en zet dus ook geen zoden aan de dijk. Het liefst zou ik zien dat het eens bij de burger doordringt dat stemmen niet meer de manier is om een democratie in stand te houden. Er is veel ontevredenheid, mensen zijn het zat, en toch gaan ze straks weer braaf naar het stemlokaal. Die neergaande spiraal moet op de een of andere manier doorbroken worden.

  Reactie door Sonja — dinsdag 4 juli 2006 @ 10.09 uur

 109. Waarom zouden er geen gewone burgers in het kabinet mogen zitten. Dat zou ik zeer op prijs stellen. In plaats van al die hoge heren en vrouwen in Den Haag. De premier in het ivoren torentje.
  Wat zou er met ons land gebeuren als je de gewone mens ons land laat regeren?
  Het is zomaar een idee dat in me opkomt, want tot nu toe heeft geen enkel kabinet het ons naar de zin kunnen maken.
  Ikzelf bijvoorbeeld heb helaas maar een Wajong uitkering maar ik heb wel verstand van verschillende zaken waar de gewone politici in Den Haag geen verstand van hebben.
  Zou dat misschien een mogelijkheid zijn, om minder goed geschoolde mensen zoals ik ons land te laten regeren?
  Ik hoor graag jullie mening hierin.
  Niet dat ik het zou willen doen.
  Maar ik ben wel benieuwd naar reacties.

  Reactie door Paula Buisman — dinsdag 4 juli 2006 @ 10.10 uur

 110. @94 Zuur.
  Beste Zuur, ik spreek in dit geval namens mijzelf en niet namens een partij ,als ik even mag.
  Uw beeldspraak van de motor die je moet smeren, kan natuurlijk ook anders uitgelegd worden.
  De maatschappij zijn niet alleen bedrijven, de maatschappij zijn ook mensen zoals u en alle anderen. Als in het systeem van een consumptiemaatschappij ( want daar leven we nu eenmaal in ) er een factor wegvalt, namelijk de consument, dan gaan we hard achteruit. En dat is wat uw favoriete regering heeft gedaan.
  Mij is niet duidelijk wat de bijdrage van deze regering is geweest in “het aantrekken van de economie.” Snoeien en bezuinigen en de consument opzadelen met hoge kosten voor gezondheid en energie, dat hoofdzakelijk op het bordje van de zwakste in de samenleving. Het is uw goed recht om hier voorstander van te zijn maar ik ga er eerlijk gezegd van over mijn nek. Gek eigenlijk dat iedereen moest inleveren maar de hoogste inkomens onaantastbaar blijken te zijn. Alles ten faveure van de zeer welgestelde. Topinkomens? Sorry hoor maar daar kunnen we niets aan doen.
  Deze regering heeft alleen maar stuk gemaakt! Het volk knechten heet dat.

  Ps. U zegt Balkenende 2 : een overgrote meerderheid. De daar aan voorafgaande verkiezingsuitslag was slechts een verschil van 2 zetels tussen PVDA en CDA. Ook is bekent dat een groot deel van het CDA niet juigend achter deze regering stond vanwege het onchristelijke karakter van dat beleid en hoofdzakelijk de VVD agenda uitvoerde.
  De maatschappij, dat zijn wij!

  Reactie door Gandalf — dinsdag 4 juli 2006 @ 10.15 uur

 111. @103 Henny,
  Al vanaf de verslaggeving over het EU referendum is mij ook opgevallen dat zéker de NOS zijn hoofd laat hangen naar de zittende regering. Ik meen mij te herinneren dat die EU show deels door de regering was betaald.
  Berlusconi in de polder.

  Reactie door Gandalf — dinsdag 4 juli 2006 @ 10.24 uur

 112. Ik vind dat buitengewoon ondemocratisch en slecht voor het land.

  Ondemocratisch omdat binnenkort de kiezers de kans krijgen zich uit te spreken en slecht voor het land om twee redenen. Op de eerste plaats vanwege de inhoud van de plannen en op de tweede plaats omdat een nieuwe regering mogelijk veel van die maatrgelen weer gaat terugdraaien. Verwarring alom zal gevolg zijn

  Reactie door links — dinsdag 4 juli 2006 @ 10.26 uur

 113. Heb ik ook eens gevraagd.
  Null reacties,ik ben voor direct democratie
  Een dit system is op z’n zachts niet eens direct.
  Condoom erbij?

  Reactie door gaf — dinsdag 4 juli 2006 @ 10.27 uur

 114. @was voor @107 bestemd

  Reactie door gaf — dinsdag 4 juli 2006 @ 10.29 uur

 115. @107 Paula, Je moet je eerst omhoog worstelen in een partij. Als dan die partij de verkiezingen wint heb je kans om in het kabinet te gaan zitten. Maar tegen die tijd ben je dus geen gewoon mens meer.
  Waar je mee omgaat………….

  Reactie door Gandalf — dinsdag 4 juli 2006 @ 10.30 uur

 116. @ 107 Paula,

  Het zou al heel wat zijn, als er plaats werd gemaakt voor in de eerste plaats werkelijk integere mensen, die ons land zouden kunnen gaan regeren.

  Reactie door Pietje af — dinsdag 4 juli 2006 @ 10.34 uur

 117. Ben IK nu werkelijk de eerste die zich af
  vraagt hoe de heer Lubbers achter Rita Ver-
  donk gaat staan? Als het gaat om een Kabinet van CDA en VVD en er sprake kan zijn van het verwisselen van de poppetjes,
  ook m.b.t. de Staatssecretarissen is het al
  zeker fatsoenlijk t.a.v. door dit Kabinet
  niét voorkómen van slachtoffers door het
  gevoerde beleid, dan is dát het eerste wat
  er moet gebeuren en op een uiterst HOFfe-
  lijke manier kan Rita V. uitgenodigd/ver-
  zocht worden zich ‘aangepast’ elders nuttig
  te maken. Met het áánb l ij v e n van dit
  Kabinet voorkomt het voor zichzelf bijv.
  een uitgebreid enquête-onderzoek naar on-
  oirbare zaken die zullen dus uitblijven.
  Het STUREN VAN DE VREDESMISSIE blijft bui-
  ten schot en mensen die niet mee willen
  werken aan te verwachten ‘oorlogshandeling-
  en’ kunnen desnoods 2 jaar gevangenisstráf
  krijgen….en dát terwijl we met het be-
  treffende land niét zelf in oorlog zijn????
  Militaire Krijgsraad, Tuchtrecht mag wel
  eens heel zorgvuldig juridisch onder de loupe genomen worden: hier klopt iets niet!
  Dinsdag, 4 juli 2006, een uiterst merk-
  waardige dag in de geschiedenis.
  Mensen vanuit Eindhoven onderweg voor een
  Vredesmissie op last van een land dat offi-
  cieel geen Regering heeft….en de aan het
  volk meegedeelde “op basis van vrijwillig-
  heid” dus een farce majeure te zijn en áls
  dat dus de feiten blijken te zijn, vraag ik
  me af wie er nog vóór Lubbers wil gaan
  staan in álle óprechtheid.
  Jammer dat de Verkiezingen van volgend jaar
  niet vervroegd kunnen worden naar oktober.
  Twee verkiezingsstunten binnen één jaar en
  dan nu vast de ‘generale’?
  Als de stémming in het land net zo rijst
  ten koste van het peil als hier op dit log,
  staat de bevolking nog heel wat te wachten
  en voelen nog meer mensen zich tekort ge-
  daan in hun bestaan en dan heb ik het na-
  tuurlijk niet over die vóórgetrokken groep
  in het middenkader, waarvan dan zelfs de
  grootte niet eens belangrijk is, maar de
  ethiek eráchter van God verláten. Dit
  nieuwe Kabinet heeft een andere ouderling
  nodig dan dhr Donner ooit misschien was,
  maar dan liever een buiten-kerkelijke, een
  buiten-institutionele die de tafels van de
  tollenaars op het Binnenhof komt schoonve-
  gen maar eigentijds als we zijn, zou een goed funktionerende ‘hoge druk’-REINIGER
  nog een klein wondertje kunnen verrichten.
  Ik zorg dat niemand me nog met één vinger
  kan aanraken, nawijzen, krenken of me tot
  op het bot kan beledigen in het genoemd
  worden als Nederlands burger.
  IK GA ECHT KIEZEN MET AL DIEGENEN DIE GENOEG HEBBEN, SCHOON GENOEG HEBBEN VAN
  HET TE MOETEN WADEN DOOR DE BLUBBER EN
  BLOOPERS VAN WAT ZICH KABINET NOEMDE.
  IK MOET ZORGEN ER NIET OVERSPANNEN VAN TE
  WORDEN, NET ZOALS AL DIE ANDEREN DIE ZICH
  IN MOCHTEN MOETEN WRINGEN OM DE EINDJES
  AAN ELKAAR TE KNOPEN, ELKE MAAND OPNIEUW EN
  STRAKS ZICH GEEN ZIELEKNIJPER KUNNEN VER-
  OORLOVEN, LAAT STAAN DIEGENEN DIE EXIT
  ZIJN OP DAT GEBIED, ZICH ER WEL VOOR UITGEVEN EN NOG GELD WILLEN ZIEN OOK!
  BALLETJE(S) TRAP MOET T.A.V. DEN HAAG NOG
  EVEN DOORGAAN. Een minderheidsregering die
  een overgrote meerderheid wil dikteren,
  zonder democratisch overleg is net zo
  slecht bezig als een meerderheidsregering
  die wil dikteren zonder rekening te willen
  houden met een bijna net zo grote minder-
  heid (in aantal, stemmen en zetels).
  Vandaag kan héél Nederland aan den lijve
  voelen, onder welke weersomstandigheden
  de Vredesmissie vertrekt, arriveert en moeten werken, en ik verwacht er geen brand
  weer langs de route, met bekertjes water !
  Droef, droef en droef wordt een mens hier
  met grote schaamte voor de op die manier
  voorgeschotelde werkwijzen vanuit een Kabi-
  net geregisseerd, met een onvoldoende voor-
  lichting naar de Tweede Kamer toe en het
  hen er toe aanzetten dat de ‘hulp’ onder
  Vrédesmissie gelanceerd, regeren toch heel
  wat gemakkelijker maakte.
  De burger is het niet vergeten en zal déze
  gang van zaken eeuwig op het netvlies hou-
  den niet in de laatste plaats ook levend
  gehouden door diegenen die zelf de dupe er-
  van worden of de nabestaanden die er hun
  hele levenlang mee worden geconfronteerd!
  Geen trots, maar schaamte voel ik vandaag
  over de manier waarop met de kiezer werd om
  gegaan, maar vooral de méns !

  Reactie door Madelief — dinsdag 4 juli 2006 @ 10.35 uur

 118. Onafhankelijk van de kleur vind ik dat een volgend kabinet zich aan de oudste economische wet van de mensheid dient te houden. Er zijn 7 vette jaren en er zijn zeven magere jaren. Wat deed Jozef toen de vette jaren waren aangbroken, sparen ja; daarna konden ze in de 7 magere jaren uitgeven en kwam niemand te kort. Dus aan een volgend kabinet om te sparen, alleen wat zoet uit te delen aan de armste 20% van de bevolking om vervolgens in 2012 geld over te hebben om uit te kunnen geven en dat is hard nodig want dan zijn alle baby-boomers 65!

  Reactie door Cor — dinsdag 4 juli 2006 @ 10.35 uur

 119. De benoeming van Lubbers noem ik de kat op het spek binden, een CDA-er als imformateur. Benoemd door Beatrix met de boodschap vorm een minderheids kabinet CDA-VVD.
  Beatrix schijnt het snoeiharde beleid van verdonk dus goed te keuren, kinderen opsluiten in de cel, het uithollen van zwakke burgers, de ouderen, sociale zekerheid, enz. Fijne gedachte, een koningshuis voor iedereen, alleen voor rijken bedoelen ze. Wat leven we toch in een vreselijk land, met een vreselijk kabinet. Zelfs zelfdodingen onder zwaar zieke WAO-ers interseert ze geen eene moer, dat zijn normen en waarden van het CDA-VVD-D66. overigens hoop ik dat de SP deze zelfmoorden eens bespreekt in de kamer, ook de SP hoor ik er niet over.
  Het zijn hete dagen.
  Groet H. Gerritsen

  Reactie door H. Gerritsen — dinsdag 4 juli 2006 @ 10.37 uur

 120. @114 H. Gerritsen, goed verwoord.
  Ik ben het er helemaal mee eens.
  Was de oude koningin Juliana er nog maar.

  Reactie door Gandalf — dinsdag 4 juli 2006 @ 10.43 uur

 121. alleen zaken die volk raken,daar wil ik hetover hebben;neem bijv de aow, ik ken een man van 70 jr heeft een eigen huis in een volkswijk ( zeg achterbuurt) wil zijn huis verkopen en een huis huren, maar dankzij mvr dekker is dat niet meer mogelijk . om een huis te huren in een volkswijk moet je e 1200 per maand verdienen, dus verhuizen kan hij niet.ook heb ik waargenomen dat je soms onder de 35 jr moet zijn om een huis toegewezen te krijgen.waar gaat dit heen (liberalisatie leuk he ? ? wel veel nieuwbouw in rotterdam met huren van e 800 per maand.( aow niet voldoende)ikzelf heb de huren zien stijgen van e450 naar e625 in 2jr het zoet wat is dat? lokale lasten stijging 30% energie e 50 per jr zorg e1200 per jr al dat geld gaat naar bonussen en het bevoordelen van de werkgevers ,terwijl de moderne slaven met het min loon naar huis gaan, denk aan wat rutte heeft gezegd,( leuke man.) wie nu nog VVD of CDA STEMT is of erg dom of rijk. SP lijkt mij het beste :ik heb dus drie stemmen voor je mijnheer jan

  Reactie door wj van doeselaar — dinsdag 4 juli 2006 @ 10.45 uur

 122. Beste Jan,

  Jammer dat ik in je lijstje immigratiebeleid niet aantref. Deze regering is juist gevallen op dit punt! Keur je door dit thema niet op te nemen in je lijstje het beleid van Verdonk goed?

  Pieter Schultz
  (lid geweest van Actiecomité Referenten)

  Reactie door Pieter Schultz — dinsdag 4 juli 2006 @ 10.50 uur

 123. Heel vreemd ook bij mijn schoonvader in de buurt mijn schoonvader betaalt 450 Euro per maand.
  De buurman gaat weg de nieuwkomer moet 570 Euro huur gaan betalen zonder dat er wat aan het huis wordt gedaan of is gebeurt.
  Er staat al bij dat je niet in aanmerking komt voor huur subsidie
  Hoe het precies zit weet ik niet maar het heeft te maken met de gestegen waarde van de huizen.

  Reactie door Jofel — dinsdag 4 juli 2006 @ 10.51 uur

 124. Met andere worden, prima dat er een socialer kabinet komt, maar ga dan niet weggeven wat je niet hebt. Voer een verstandig economisch beleid, maak ons land minder afhankelijk van transport en bloemen, beide sectoren dragen in belangrijke mate bij aan woon- en milieuproblematiek. Stop ook niet je kop in het zand door te denken dat mensen hun auto laten staan en zorg derhalve dat de ergste knelpunten worden opgelost. Voer nu eens een samenhangend planologisch beleid; voeg daartoe de ministeries van V&W en VROM en LNV samen. Beperk kapitalistische excessen zoals daytrading, hypotheekrenteaftrek etc. En stop de idiote gedwongen emancipatie van de vrouw waardoor gezinnen ontvricht worden en vervolgens de samenleving zich afvraagt hoe het zulke vervelende kinderen zijn geworden. Nog een oude wijsheid: wie zijn kinderen liefheeft kastijdt ze en van een stokslag zal het niet doodgaan. Vervolgens weer even leren dat vrijheid gebonden is aan regels, dus ook vrijheid van meningsuiting en derhalve ook het mediabeleid; kortom geen porno op muziekzenders, minder soepseries etc…

  Reactie door Cor — dinsdag 4 juli 2006 @ 10.52 uur

 125. Jan,

  Als ik de waslijst zie willen ze ook door naar 22 november, het wordt tijd na te denken over acties!

  Actie, Actie, Actie!

  Reactie door links — dinsdag 4 juli 2006 @ 10.56 uur

 126. @117
  Als je de opinie peilingen mag geloven gaat Nederland meer stemmen voor poep, misschien cynisme maar ik hoop dat het dan ook echt veel poep gaat worden in dit land.
  En gaan mijn gevoelens alleen uit naar die mensen die niet voor deze hoop stront kozen.
  Maar ja, die worden daar ook weer niet beter van.

  Reactie door Jofel — dinsdag 4 juli 2006 @ 11.01 uur

 127. naar mijn idee had de Koningin naar de 70% moeten luisteren die zo snel mogenlijk verkiezingen wilden.

  ipv een politieke keuze te maken,aangezien zij niet in het kabinet zit en niet meeregeerd.
  of heb ik het op dat punt verkeerd?!

  regeerd zij tegenwoordig ook mee?
  de heren in Brussel zijn in ieder geval weer dolgelukkig,dat hun superknecht nog even mag blijven.

  jammer dat we geen schandpalen niet meer van deze tijd zijn…
  daar zou JPB heel goed WERKELIJK kunnen peilen hoe er over hem gedacht word.

  ipv altijd en eeuwig alles maar op te hangen aan de peilingen van M. de Hond.
  tegenwoordig worden die peilingen alleen nog maar gebruikt om de heren koste wat kost in het zadel te houden ipv de werkelijkheid te weerspiegelen,want die zeiden echt iets heel anders….

  70% wilde zo snel mogenlijk verkiezingen!
  en niet dat dit kabinet nog een 3e keer door kon gaan.

  Reactie door iew — dinsdag 4 juli 2006 @ 11.05 uur

 128. (107) Paula

  Ik vrees dat je vermalen zou worden in de grote bureaucratische molen.
  Ik zou wel eens willen zien wat er over blijft van de ideeën van oa de SP, als ze zouden meeregeren. Als ze dat al zouden willen met CDA, VVD en/of pvda.

  Reactie door Warrior — dinsdag 4 juli 2006 @ 11.14 uur

 129. Het beleid van Verdonk MOET NU GESTOPT WORDEN!

  De Wijziging van de Tijdelijke instellingswet Raad voor strafrechtstoepassing en jeugdbescherming, als controversieel bestempeld, ook door de Eerste Kamer.

  En kunnen we voorkomen dat het CDA/VVD kabinet het zoet nog mag uitdelen?
  Het lijkt me geweldig om hen op deze manier te kunnen bestraffen voor hun achterlijke beleid van de afgelopen jaren.

  Reactie door Ria — dinsdag 4 juli 2006 @ 11.19 uur

 130. Door wie worden we nou eigenlijk geregeerd?
  Waar is democratie?
  Wat is de waarde van de “koningin”?

  Groet,
  Amita

  Reactie door Amita — dinsdag 4 juli 2006 @ 11.19 uur

 131. @ Madelief 117,

  Natuurlijk ben je niet de eerste die zich dit afvraagt. Volk is lam gemept.

  Deelnemen aan een illegale oorlog met een welhaast illegaal kabinet. Het is te gek voor woorden!

  Wat wordt de belastingbetaler verteld over de kosten van deze missie naar Afghanistan? Niets! Betalen en kop houden!
  Wat wordt ons hier verteld over ‘straling’, en de 67% kans op kanker door het gebruiken van verrijkt uranium? Niets! Weigeren om af te breken (lees onschuldige burgers vemoorden) en dit opbouwen te noemen, en je wordt gestraft!

  Wat doet de media in Nederland aan het informeren van burgers/belastingbetalers??? Niets! In wiens handen zijn deze media die ons vertellen dat ‘t prima is zo met een minderheidsregering eigenlijk?
  Zoek het op en huiver!

  Wat te denken van onze Koningin en de nieuwe Bilderberger aanwinst ‘Verhagen for President’?

  Wil je weten hoe schandalig deze burger het vindt? Ik heb er geen woorden voor, Madelief!

  Reactie door Pietje af — dinsdag 4 juli 2006 @ 11.28 uur

 132. Jan, tijd voor actie, volgens Margot Kranevelt worden er hele, vieze spelletjes gespeeld.

  LPF-kamerlid stapt over naar PvdA (laatste nieuws)
  anp
  Tweede-Kamerlid Margot Kraneveldt verlaat de LPF en wordt lid van de PvdA. Ze legt haar Kamerlidmaatschap onmiddellijk neer.
  Dat heeft ze vandaag bekendgemaakt. Kraneveldt zal zich voor PvdA verkiesbaar stellen voor een kamerzetel.

  Directe aanleiding is het besluit van de LPF om het nieuwe minderheidskabinet van CDA en VVD te steunen. In een verklaring schrijft Kraneveldt dat zij ,,als lid van een echt PvdA-gezin”, vier jaar geleden teleurgesteld was in ,,de gesloten politieke cultuur van dat moment, waardoor dingen niet bij naam genoemd worden en gevoelige thema’s worden vermeden”. Ook bij de PvdA was dat volgens haar het geval.

  Maar die partij heeft zich de afgelopen vier jaar ,,ingrijpend vernieuwd”, vindt Kraneveldt. Ze gaat lastige thema’s niet uit de weg en heeft oog voor wat er werkelijk onder de mensen leeft. Kraneveldt herkent zich steeds minder in de LPF en steeds meer in de PvdA.

  Door de komst van een rechts minderheidskabinet mogelijk te maken, doet de LPF-fractie mee aan de Haagse spelletjes die zij juist wilde bestrijden”, aldus Kraneveldt. Daaraan wilde zij niet meewerken.

  Kraneveldt (39) werd in 2003 voor de LPF in de Kamer gekozen. Daarvoor was zij medewerkster van de LPF-fractie. Als kamerlid hield ze zich onder meer bezig met onderwijs en volksgezondheid.

  Reactie door links — dinsdag 4 juli 2006 @ 11.42 uur

 133. 83. Dat Maxime verhagen bij de Bilderberg conferentie aanwezig was, kan maar 1 ding betekenen. Die krijgt na 22 november een enorm belangrijke post. MP, minister van BuZa, minister van Financien of minister van economische zaken. Ik verwacht dat men vanaf volgende week begint met zoetjes beloven in de media. Dat er geen voldoende tijd meer is om nieuwe wetten erdoor te drukken, doet dan niet zo ter zake meer. Ik denk niet dat ze echte controversiele onderwerpen, die de burger direct raakt en die de burger ook snapt erdoor jassen, dit zou ze namelijk alleen maar stemmen kosten. CDA wordt gewoon de grootste en zo niet dan krijgt de PVDA sociale zaken en BiZa, de belangrijke posten waarmee de neo-cons agenda door kan gaan, worden voor het CDA.

  Reactie door kaatje — dinsdag 4 juli 2006 @ 11.50 uur

 134. @132 Beter ten halve gekeerd…………
  Of is dit ook weer een spelletje?

  Reactie door Gandalf — dinsdag 4 juli 2006 @ 12.15 uur

 135. @131 Ik weet alleen maar Pietje af dat ik
  bij tijden er echt aan den lijve misselijk
  van wordt en intussen weet ik waarvan dat
  de voorverschijnselen zijn. Eerst denk je
  nog: komt goed uit, geen trek in hoogst
  noodzakelijk voedsel, goed voor de lijn!
  Totdat de spier verkrampt waarvan iedereen
  het in zijn leven moet hebben en een niet
  roestende robot dat zou kunnen overnemen,
  inwendig. De ontwikkeling ervan is in volle
  gang en al in een experimenteel stadium,
  maar komt voor velen net wat te laat.
  Jammer, dat wij bijv. niet 30 jaar geleden
  werden geboren, maar tig jaren langer om
  nog van alles, ook positiefs te kunnen mee-
  maken.
  Lubbers stelt dat het karwei wel in 2 weken
  klaar zal zijn, of werd hem deze keer nu
  eens een ultimatum gesteld m.b.t. de ge-
  dragsregels en ik mag hopen dat elk binnens
  kamers gehouden overleg, minimaal uit 3 tot
  vier personen zal bestaan met camera om eea
  nog eens nader te bestuderen en af te we-
  gen! Lukt het hem niet, komt er dan een
  formateur van VVD zijde, en wie dan wel,
  toch niet de Verlosser uit Diever, zoals hij op het voormalige weblog Schandaal-dot
  werd genoemd? Bolkenstein die nu echt wel
  op een bankje mag blijven zitten !
  Kijk het verdelen en heersen wordt nu in de
  top uitgevochten: hun missie!
  Krijgen ze ook een aantal jaren “verzwaard”
  als ze in gebreke blijven de hun gevraagde
  opdrachten uit te voeren, of niet langer
  kans zien die opdracht naar behoren te kun-
  nen gaan vervullen, en er dus vanaf zien?
  Nee, dát doen we met de militair(en) die
  offeren we als ‘lam’ en proberen dan zo de
  reputatie van Nederland hoog te houden,
  dat door de internationale pers al lang
  niet meer dát aanzicht schijnt te hebben,
  als dat wat ‘de natie’ wordt voorgehouden.
  Wordt vervolgd Pietje, day by day, met
  stands-in for the night to come.

  Reactie door Madelief — dinsdag 4 juli 2006 @ 12.19 uur

 136. Gandalf,

  Je hebt gelijk, krijg het gevoel dat er door CDA/VVD een coalitie geland is, met de bedoeling D66 te lozen en natuurlijk ook de kiezer!

  Actie, actie, actie!

  Reactie door links — dinsdag 4 juli 2006 @ 12.21 uur

 137. @108 Sonja, gezien jou uitleg (in andere topics) hoe die spiraal dan doorbroken moet worden, blanco stemmen en de gevolgen daar van, blijf ik vooralsnog maar gewoon even stemmen. Lijkt me iets zinniger.

  Reactie door Marc B — dinsdag 4 juli 2006 @ 13.15 uur

 138. Ik, als politiek onbenul ben zoekende, niet naar de juiste partij om op te stemmen, maar naar de winnende samenstelling. Ergens op deze blog werd gesteld dat in de Nederlanden nooit een links kabinet geweest was. Dat is correct.
  De kerk en de liberalen hebben dat altijd weten tegen te houden, je weet wel het land van dominees en pastoors en middenstand, zij hadden niets tegen arbeiders maar die stonken zo naar zweet. De christelijke partijen die elkaar bevochten hebben sinds hun ontstaan hadden elkaar gevonden in de CDA niet uit geloofsovertuiging maar uit machtswellust. Het antwoord op de linkse gedachten dat links het zou maken.

  Links (zover het nog bestaat) heeft geen schijn van kans, zelfs nu een verandering daar aantebrengen. De PvdA heeft zijn hand overspeelt door Wouter Bos zijn AOW plannnetjes te laten ventileren. Eventjes terug naar zijn woorden, de PvdA doet niet mee aan een links kabinet als men niet de AOW wilt aanpassen in zowel positieve als negatieve zin.
  Hij dacht hiermede winst te kunnen boeken maar het werd verlies wat te verwachten was.
  Er is al veschillende keren gesteld, wat is de PvdA (SP) stil je hoort ze niet meer en zij worden steeds stiller.
  Reden: Zij willen mee regeren in 2007. Een linkse meerheid zit er nog steeds niet in, dus dan maar hetzij VVD of CDA. Wat er nu allemaal in de politieke arena gebeurd zal hen een rotzorg zijn als ze maar in 2007 aan de bak komen, dan behoeven zij niet links te doen en gaan dan rustig op de neo-liberalen toer verder. Want sociale-democratische en Christelijke politiek bestaat niet meer, zelfs de VVD past in die gedachten. De heren dronken een glas (uit de schedel der overwonnenden) deden een plas (wild plassen) en alles bleef zoals het was.
  Ik denk maar dat ik mijn oude hengel uit lang vervlogen tijden uit de kast ga halen, de waterkant ga opzoeken, daar ik het(politiek) niet meer zie zitten. Dus dan maar stemmen op de partij van de verworpen der aarde (ouderen partij) of een jongeren partij die het licht in de duisternis weet te vinden. Alles bij elkaar gefietst de politieke onverschilligheid zal in Nederland toeslaan met als gevolg, rechts, rechtser, het rechtst zal zegevieren. Het neo-fascisme wordt hergeboren.

  Reactie door Sunny Boy — dinsdag 4 juli 2006 @ 13.25 uur

 139. @Sunny Boy, weet dat de kerk en liberale juist bij de SP aan de winnende hand zijn. Lees de log van Fenna over de religie als examenvak op scholen. Als het aan SP ligt, gaan wij een gelovigetijd tegenmoet, lekker weer verzuilen. In plaats van indoctrinatie en fantasie te vervangen door het zelfstandig leren denken (misschien een examen in psychologie, logica of filosofie af te nemen) is beter dan alweer meisjes te laten leren dat zij minder zijn (aldus de religie). Nu maken meisje vorderingen op jongens en juist nu moeten ze alweer tegengehouden worden. Stel je voor dat ze de gelijke kansen krijgen op de arbeidsmarkt of bijv. gelijk betaald worden.

  Reactie door Any — dinsdag 4 juli 2006 @ 14.08 uur

 140. @139 Any.

  Dat is mooi, dat is heel mooi. Als ex-PPR poppetje stond ik open voor een klein beetje religie. Maar ook religie moet zijn grenzen kennen. Je kunt geen volk voeden met God’s woord. Het is altijd weer de mens die een opening vindt, in zijn religieuze denken. Ik denk dat het een utopie is. Waar je voor waken moet, is dat je moet oppassen voor hen, die misbruik willen of gaan maken van de religie.
  Om een lang verhaal kort houden, mijn religie is een religie die aan mij behoort en daar dient een ieder van af te blijven, ik ben ook niet kerk gebonden.

  Reactie door Sunny Boy — dinsdag 4 juli 2006 @ 14.22 uur

 141. Any de SP is een groot voorstander van het afschaffen van het artikel (31?) waarin scholen beschermd worden die geschoeid zijn op religie.
  De SP is een groot voorstander van maatschappijleer veel belangrijker maken. Onder maatschappijleer valt ook religie. In deze tijden is er niks mis mee van de hoed en de rand te weten van verschillende religieuze stromingen. Dit is wat Fenna bedoelt, zeker geen gerefo-indoctrinatie.

  Reactie door kaatje — dinsdag 4 juli 2006 @ 14.23 uur

 142. Ja hoor, het is weer zo ver. De LPf denkt ook wat te vertellen te hebben en gelijk al weer gedonder in die partij. Kamerlid opgestapt vanwege dit wangedrag van de LPF. Hebben CDA en VVD nu nog niet door dat de LPF geen waardige partner is. Hoe vaak kan een ezel zich aan dezelfde steen stoten. Heb één advies voor Lubbers: teruggeven die opdracht en voorstellen dat verkiezing op de kortst mogelijke termijn plaatsvinden. Zijn dus eigenlijk twee adviezen.

  Reactie door Rotterdammertje — dinsdag 4 juli 2006 @ 14.29 uur

 143. @113,115,116 en 128,
  Dank voor jullie reacties.
  Ik denk net zoals (128)Warrior dat je vermalen zou worden in de grote bureaucratische molen.
  Maar ook (115)Gandalf heeft gelijk dat; je moet je eerst omhoog worstelen in een partij. Als dan die partij de verkiezingen wint heb je kans om in het kabinet te gaan zitten. Maar tegen die tijd ben je dus geen gewoon mens meer.
  Waar je mee omgaat…………
  Maar ook wat (116)Pietje af zegt klopt;Het zou al heel wat zijn, als er plaats werd gemaakt voor in de eerste plaats werkelijk integere mensen, die ons land zouden kunnen gaan regeren.
  Maar zoals (113)gaf zegt; je zal wel nul reacties krijgen vanuit het kabinet. En dit systeem zoals het nu is, is niet eens direct.

  Alle reacties bij elkaar gevoegd ik heb hier zelf niets meer aan toe te voegen maar ben het met jullie allemaal eens.
  Het enigste dat ik er nog aan toe kan voegen is dat dit kabinet tot nu toe via slinkse wegen hun zin heeft door gezet. Zo wilden ze hebben en zo zouden ze het krijgen.
  Een goed voorbeeld is minister Hoogervorst met zijn nieuwe regels betreft de ziektenkostenverzekeringen. Het is gewoon absurd dat zoiets mogelijk is.
  En ik kan nog wel door gaan met meer misstappen op te noemen van dit kabinet, maar daar schieten we momenteel niet veel mee op. Ze mogen nu blijkbaar door gaan tot en met november en ook nog eens volwaardige beslissingen nemen die ten koste kunnen gaan van ons eigen Nederland.

  Heel veel groetjes, Paula

  Reactie door Paula Buisman — dinsdag 4 juli 2006 @ 15.14 uur

 144. @Sunny Boy, heb vroeger ook ppr & psp enz, gestemd. Dat was geen probleem, ging vanzelf, een soort wederzijdse vertrouwen, niets was van bovenaf opgelegd. Het probleem van tegenwoordig is een toename van verzuiling en daarmee een verstrengeling van belangen die opgedrongen is bijv. vanuit een autoriteit; zoals alle christelijke partijen, scholen, zenders, clubs enz. en de rijkelijke subsidie die daar aan toegewezen wordt.
  Men respecteerde vroeger minderheden- gelovigen die zijn dat allang niet meer, zij hebben hun status aparte vergroot en weten zich te vertegenwoordigen ook in de politiek en andere machtige instellingen. Ook vergeten ze alle andere onderdrukten die samen met hun hebben gevochten (zie homoseksuelen). Nu willen ze hun macht behouden wat kost dat kost (zie het kabinet Balkenende III). Eerst was het CDA met minder zetels, maar wist wel een regering te claimen en zie de uitwerking van hun waarden en normen (alweer gaan de soldaten vechten) alweer wordt de VS (christelijke vriendjespolitiek) hun agenda uitgevoerd enz. En alweer denkt Peter, zo een kans krijg ik nooit meer, laat ik alle registers openentrekken…en ja, koningin had geen invloed, nee, maar zij beslist wie de formateur wordt, ja die is ook het CDA en ja, die onmacht is weer een macht in het kwadraat geworden. Men vergeet snel hoe de vertegenwoordiger van Pax Christi naar Irak ging om liedjes te zingen en strooide graag zijn mening dat het om een terechte oorlog ging. Sindsdien ben ik anders gaan denken over dat soort “vredesliefende christenen” vergeet ook Theo niet. Kijk, jij kunt fantaseren over allerlei soort onderwerpen, ook over de religie in combinatie met de heksen, bosgeesten enz. en daarmee beweren dat je een betere wereld aan het maken bent, maar in deze communicatiemaatschappij die ook nog open moet zijn, moet een kind zich kunnen handhaven met andere soort vaardigheden. Een kind heeft er niets aan een examen religie, tenzij hij gaat doorleren voor een prister. Ik wil keuzes hebben. Heb mijn kinderen opgevoed met muziek, dans, gelijke rechten voor mannen en vrouwen, kritisch te zijn en wetenschappelijke methode te hanteren en (vooral vanuit kindzelf kinderen groot brengen en daarna handelen; zoals bij Montesoorieschool het geval is), geloof in het kind zelf.
  Nu zie je weer een toename van verzuiling, opdringing van wereldbeschouwing vanuit de politiek en dat alles in plaats van de secularisatie en het opheffen van belangenverstrengeling. Men schermt zich met één boek uit vervlogen tijden en wat nog erger is, de vrouw is alweer terug vanaf, de gelijke rechten worden haar op een slinkse wijze ontnomen.
  De kinderen, indien volwassen, hebben alle tijd om zich te laten indoctrineren of niet. Een onvolwassen kind is weerloos en is snel enthousiast over alle fabelachtige vertellingen. Het is beter ze te laten geloven in hunzelf en vooral kritisch nadenken. Daar heeft ook deze maatschappij veel meer aan.

  Reactie door Any — dinsdag 4 juli 2006 @ 15.40 uur

 145. @141Kaatje, zij hebben ook en geschiedenis en -maatschappijleer op school, maar daarnaast zou men kennis kunnen nemen van filosofie, psychologie (logica of ethica) en zo hun kennis vergroten over “kritisch (na)denken”.

  Reactie door Any — dinsdag 4 juli 2006 @ 15.50 uur

 146. 144. Is op zich interessant, hoewel formele logica erg complex en droog is kwa stof. Onder uitbreiding van maatschappijleer hoort zeker ook filosofie thuis. Psychologie lijkt me ook lastig, omdat deze materie vergeven is van zoveel theorieen, waaruit slechts de Amerikaanse wordt aangehangen op het moment door de universiteiten.

  Reactie door kaatje — dinsdag 4 juli 2006 @ 16.03 uur

 147. @141: Als het gaat om afschaffing/inperking van het recht op bijzonder onderwijs (volgens artikel 23 van de grondwet) is de SP op één lijn met Ayaan Hirsi Ali, Pim Fortuyn en Geert Wilders.

  Het zijn helaas dit soort standpunten die de SP veel stemmen kosten.

  Reactie door Charles — dinsdag 4 juli 2006 @ 16.15 uur

 148. Regeren met een wisselende achterban doet gekunsteld aan.
  In het buitenland zal men denken,dat Nederland een instabiel land is.
  Schadelijk voor onze naam .
  Gelet op diverse peilingen is het ver onder de maat om aan te blijven.

  Reactie door Henri — dinsdag 4 juli 2006 @ 16.25 uur

 149. Inderdaad een partij in ontbinding is pilaar onder democratie!

  Ja hoor, het is weer zo ver. De LPf denkt ook wat te vertellen te hebben en gelijk al weer gedonder in die partij. Kamerlid opgestapt vanwege dit wangedrag van de LPF.

  Hebben CDA en VVD nu nog niet door dat de LPF geen waardige partner is. Hoe vaak kan een ezel zich aan dezelfde steen stoten. Heb één advies voor Lubbers: teruggeven die opdracht en voorstellen dat verkiezing op de kortst mogelijke termijn plaatsvinden. Zijn dus eigenlijk twee adviezen.

  Wij moeten de LPF voor deze judasrol met komende verkiezingen volledig opruimen, lieft door massaal SP te stemmen!

  Reactie door links — dinsdag 4 juli 2006 @ 16.25 uur

 150. 146. Dat is dan jammer, maar bijzonder onderwijs op grond van religie is de bakermat voor intolerantie. Ik ben blij dat de SP hier vanaf wil. Als Jantje of Achmed wil bidden voor schooltijd prima, maar wel allemaal samen naar school.

  Reactie door kaatje — dinsdag 4 juli 2006 @ 16.28 uur

 151. @137 Prima Marc, als je dan maar wel stemt op een partij die het beste met Nederland voor heeft! Oei, probleempje, dat hebben ze allemaal…
  Ik vraag me wel af, i.v.m. je ‘toch maar weer even stemmen’, hoeveel jaar je nodig hebt om erachter te komen dat het geen moer uitmaakt?

  Reactie door Sonja — dinsdag 4 juli 2006 @ 16.31 uur

 152. In de jaren 80 sprak De Denkhengst van Kralingen de woorden “Dit land is ziek, doodziek”. Volgens mij was hij 25 jaar te vroeg met deze uitspraak.

  Reactie door arjen — dinsdag 4 juli 2006 @ 16.39 uur

 153. Denkhengst = dekhengst

  Reactie door arjen — dinsdag 4 juli 2006 @ 16.42 uur

 154. @150 Sonja! Vraagje!
  Op jouw herhaald verzoek her en der hier in
  middels gelezen om geen heil te zien in
  stémmen en jij net zo goed als ik weet, dat die verdeeld gaan worden over de klein-
  ste partijen, welke zijn dan jouws inziens
  de kleine partijen die daarvoor in aanmer-
  king komen, denk jij?
  Dat verklaart misschien of jouw angst ervoor dat de stémmen verkeerd terecht komen, danwel de zekerheid dat enkele ogen-
  schijnlijk onbelangrijke partijen daar wel
  degelijk belang bij hebben, dus laat je
  licht maar schijnen over jouw manier van
  politiek denken en voorzien van wat er dan
  mogelijk staat te gebeuren?
  Bedankt vast namens al die lezers die er
  niets van begrijpen dat jij mensen niet wil
  bewegen tot het participeren als burger bin
  nen een bedoeld democratisch bestel en hen
  v.w.b. stémmen eerder doet doemdenken.

  Reactie door Madelief — dinsdag 4 juli 2006 @ 16.52 uur

 155. Hoe is het mogelijk dat een kabinet reeds twee(2) keer gevallen is de mogelijkheid krijgt om door te regeren. Ik hoop dat ik niet op de zaken vooruit loop maar de verwachting die gewekt wordt is wel heel groot. Zo ook dus de verbazing.

  Reactie door dick — dinsdag 4 juli 2006 @ 17.05 uur

 156. @140 Ha Sunny Boy, ook liever binnen dan
  buiten? Eindelijk temperatuur die bij jouw
  ongetwijfeld zalige maaltijden hoort, voed-
  sel dat je ook geweldig goed koud kunt eten
  en ja ik ben het met je eens, dat iedereen
  op zijn eigen wijze inhoud kan geven aan
  het respect hebben voor alle voorkomende
  verschijnselen in de natuur t/m de mens.
  Ongebonden aan institutie en dogma’s zouden
  die de afgelopen duizenden jaren minder
  slachtoffers hebben opgeleverd dan nu heden
  ten dage nog steeds het geval blijkt.
  Het zonder duidelijke beargumentering op-
  dringen van gedachten die een verband met/
  tot de religies zouden moeten hebben is
  vnl. gestoeld op toen eigentijdse gebruiken
  en gewoonten die nodig veranderd dienden te
  worden en bij gebrek aan structuren, diende
  de kerk als revisiestation; echter zij zijn
  daarin overijverig geweest en schoten hun
  doel voorbij en wat liefde had moeten bete-
  kenen werd veel te veel liefdeloosheid en
  greep diep in in het gevoelsleven van indi
  vidu en grote groepen die een dwangmatige
  samenleving ontlokte. Iets waarover je je
  nog dagelijks kan verbazen: zoveel signalen
  en nog zoveel onbegrip ! Lééf Sunny Boy:
  je hebt de essentie van je existentie te
  pakken en dáár gaat het om en bedankt voor
  de frisse wind die je hier laat waaien,
  waarin nog zovelen hun voorbeeld vinden en
  zich aan kunnen toetsen. Fijne avond en de
  hartelijke groetjes aan wie je het liefste
  is en zal blijven, genieten dus!

  Reactie door Madelief — dinsdag 4 juli 2006 @ 17.12 uur

 157. het is duidelijk dat nederland geen democratie meer is het begint steeds meer op een bananen republiek te lijken

  Reactie door arjan stolk — dinsdag 4 juli 2006 @ 18.26 uur

 158. @157
  IS DAT NIET ALTIJD ZO GEWEEST?
  Cap locks uit

  Reactie door gaf — dinsdag 4 juli 2006 @ 18.47 uur

 159. @117 Madelief,

  Er zit aan dit gebeuren een héél vies “luchtje” zoals er ook een bepaald luchtje rond Lubbers hangt.

  Já en wie zou er nog voor hem willen staan?
  Als ik een vrouw zou zijn, zou ik wel ‘LINKER’ uitkijken, een vos verliest wel zijn haren, maar NIET zijn ‘STREKEN’.

  Vraag me trouwens af wat er allemaal al onder elkaar BEKONKELD is, wat had die VETTE KNIPOOG ;) van Gerrit Zalm te beteken toen die Lubbers een handje gaf???

  Als SP en PVDA en nog wat links geöprienteerde partijtjes eens zouden samenwerken en ervoor gaan zorgen dat, (zoals ik hierboven ook van iemand heb gelezen) eens eisen gaan stellen.

  Dit kabinet weg of alleen met goedkeuring van 2/3 vd kamer. Lijkt me redelijk.

  Grote kans dat het er dan NIET komt.

  Reactie door Bijdehandje — dinsdag 4 juli 2006 @ 18.48 uur

 160. @158 Bijdehandje. Zalm knipoogt altijd. En met een daarbij gepaard gaande brede lach wekt hij de indruk dar zijn opponent of tegenspeler of kompaan zich geen zorgen hoeft te maken. Maar als je je omdraait dan heb je een mes in je rug.
  Goedenavond overigens.

  Reactie door Gandalf — dinsdag 4 juli 2006 @ 19.00 uur

 161. @ 158 159

  De zaak was volgens mij al geregeld, Lubbers mag Rita 24 uur in de billen knijpen na het slapen en ontbijt met Pastors, van As levert wel een geblindeerd wagentje met zwaar bewapende foute taxichauffeurs uit Amsterdam en niemand die iets hoort of ziet.
  Volgens goed christelijk gebruik wassen Bakellende en Zalm de handen in onschuld.
  onder het mom van… Wir haben es nicht gewust

  Reactie door Pool — dinsdag 4 juli 2006 @ 20.02 uur

 162. Even off topic

  In Amsterdam blijkt dat de sociale recherche er nog vreemde praktijken op na te houden, met huiszoekingen, snuffelen in damesslipjes op zoek naar bewijs om mensen hun uitkering te ontnemen.
  Maar Job Cohen is daar toch burgemeester en van Joodse afkomst, en hij laat toe dat de GESTAPO weer zijn gang kan gaan.
  Op deze manier ga ik ook twijfelen aan de holocaust, als Joden methodes gaan hanteren die veel Nederlanders het leven heeft gekost.

  Reactie door Pool — dinsdag 4 juli 2006 @ 20.08 uur

 163. @151 Sonja, inderdaad. En daar komt je persoonlijke verantwoordelijkheid dus om de hoek kijken. Ik durf te kiezen terwijl jij je verschuilt achter Utopia en blanco stemt. Verandert dat ook maar iets op (een kortere) termijn Sonja? Toine had daar goed over nagedacht en gaf tenminste toe dat dat nog héél lang zou duren!
  Met stemmen kan het een stuk sneller gaan :)

  Nou weet ik natuurlijk niet hoe jong jij bent Sonja, maar ik heb in mijn leven al gezien dat er iets veranderd. Vroeger mochten vrouwen niet stemmen bv, of een abortus ondergaan. Dat is nu allemaal veranderd Sonja… door het stemgedrag van mensen.

  Reactie door Marc B — dinsdag 4 juli 2006 @ 20.21 uur

 164. Oke Balkenende II weg maarnu verdomme Balkenende III hoe kan dat toch allemaal. Maar waar ik mij het meest aan stoor is hoe kan het dat Lubbers de formateur is. Die man is notabene weggestuurt bij de VN omdat hij zijn handjes niet kan thuishouden, dat moet ik eens proberen als gewoon medewerker bij een bedrijf. Hoe kan dit toch allemaal.

  Reactie door Frank — dinsdag 4 juli 2006 @ 21.05 uur

 165. Ik heb net even op het forum van de LPF gekeken, Mensen mensen dit is nog erger dan Hitler in z’n hoogtijdagen.
  Wat een gore troep facisten, vergassen moeten we die lui.
  Een grote criminele organisatie is het, trouwens je kunt het ook zien aan die woonwagenbewoner van van As.
  Remkes werk aan de winkel en Donner waar blijf je nu, lezen jullie weleens een weblogs, ik denk het niet anders wisten jullie wel waar je moet zoeken naar vedachten van alle bedreigingen aan het adres van politici

  En Beatrix gaat van deze zwijnen van de LPF de eed afnemen…. SCHANDE MAJESTEIT..als Claus nog geleefd had was dit nooit gebeurd.

  Dit alles is een STAATSHOOFD ONWAARDIG.

  Reactie door Pool — dinsdag 4 juli 2006 @ 21.40 uur

 166. Hebben jullie in het journaal van gisteren die van As zien lopen met zo’n blondje….
  Nou die was voor Lubbers kon tie z’n lusten even botvieren en van As heeft gelijk aangedrongen om mee te doen met regeren.
  Alhoewel de voormalige kamper en autosloper van As zich heel wat voelt.
  blijft het toch een dom figuur wat denkt dat hij enige invloed zou hebben om mee te kunnen regeren, een van z’n eisen zal wel weer het oude liedje zijn … alle buitenlanders zo vlug mogelijk het land uit… en subsidie voor alle White power groeperingen.. anders geen LPF in de regering.
  En dan nog maar te zwijgen wat ze met onze rechtstaat willen doen en met de niet actieve medemens.
  Hitler was nog socialer en die is democratisch gekozen, kan je van de LPF niet zeggen

  Reactie door Pool — dinsdag 4 juli 2006 @ 21.49 uur

 167. Pool, niks mis met kampsjaken en autoslopers hoor :-) :-)

  Reactie door kaatje — dinsdag 4 juli 2006 @ 21.57 uur

 168. Het spijt me als ik mensen heb gekwetst met een bepaalde periode in hun leven, die hun dierbaren in deze zinloze oorlog hebben verloren of in een concentratiekamp hebben gevangen hebben gezeten of om welke rede dan ook zeer veel vedriet hebben gehad.

  Ik wil alleen met mijn beweringen aangeven dat met de LPF er weer voedselbonnen worden uitgedeeld en de ster weer opgenaaid.
  Bijna het zelfde als het CDA en de VVD met hun voedselbanken.

  Reactie door Pool — dinsdag 4 juli 2006 @ 21.59 uur

 169. @Pool (166): Hitler werd niet democratisch gekozen. De Nazi’s hebben nooit meer dan 37.4% gehaald (in de verkiezingen van 1932). In de laatste verkiezingen voor Hitler’s machtsgreep haalden ze maar 33.1%.

  Niet dat dat optimistisch stemt. Het bewijst dat de “grootste minderheid” soms als meerderheid kan fungeren.

  Reactie door Charles — dinsdag 4 juli 2006 @ 22.05 uur

 170. “Wat een gore troep facisten, vergassen moeten we die lui.
  Een grote criminele organisatie is het, trouwens je kunt het ook zien aan die woonwagenbewoner van van As.”

  Lekker bezig, Pool?

  Reactie door Ed Sorrento — dinsdag 4 juli 2006 @ 22.28 uur

 171. @ 167 Kaatje
  Inderdaad niks mis mee over het algemeen zijn het zeer goede luitjes met een duidelijk eigen mening.
  Maar die van As ….. breek me de bek niet open.

  Reactie door Pool — dinsdag 4 juli 2006 @ 22.57 uur

 172. 169 Charles

  En hier juichen RTL-nieuws en NOS al met grote koppen op teletekst dat het heel goed gaat met het vertrouwen in Balkenende 111, ze hadden al 30% aanhang.

  Nou in het licht van jouw bijdrage weten we dan genoeg. Dat wordt oorlog….

  Reactie door Henny — dinsdag 4 juli 2006 @ 23.05 uur

 173. @165 Pool,

  Het spijt me het je wéér te moeten zeggen, maar je bent te grof in de mond.

  Dit kun je misschien op een ander weblog wel maken, maar houd het hier in elk geval netjes.
  Kun je dit niet opbrengen, reageer dan svp. niet meer.
  Zeker in de komende tijd, nèt vóór de nieuwe verkiezingen, ben je niet bepaald een sociale aanwinst hier op dit weblog.

  Nogmaals, ik snap je frustratie, maar houd je zelf een beetje in de hand.

  Ik heb al onder andere item’s ook gelezen dat ik niet de énige ben die moeite met jouw ongenuanceerde, botte uitspraken heb, probeer hier verbetering in aan te brengen.

  Ik lees ook stukjes van je die keurig zijn, dus je kan het wèl!

  Reactie door Bijdehandje — woensdag 5 juli 2006 @ 0.23 uur

 174. De val van dit kabinet komt door D66 en niet door onvrede van ‘het volk’. D66 vertegenwoordigt maat een zeer klein deel van het electoraat. In principe vind ik het niet ondemocratisch als het aankomende tijdelijke kabinet doorgaat met het huidige beleid. Dat staat los van het feit dat ik het met dit beleid niet eens ben. SP blijf bij je leest en richt je op de komende verkiezingscampagne. Als de SP het accent legt op het woord ondemocratisch sla je de plank mis. Ik vind het trouwens onvoorstelbaar dat een partij als D66 zo in the picture blijft. het is gewoon een klein aanhangsel, die een stunt wilde uithalen. De kiezer heeft destijds gekozen voor Balkenende en consorte. Helaas.
  Jan: ik mis bij de SP de aandacht voor landbouw. Naast de mesnelijke, sociale afbreuk door dit kabinet, heeft dit kabinet er ook voor gezorgd dat het de dieronvriendelijkste coalitie is sinds mensenheugenis.De SP staat toch ook voor die zaak?

  Reactie door Diana — woensdag 5 juli 2006 @ 0.53 uur

 175. @ 173 Bijdehandje

  Oke je heb weer gelijk, maar ik ben woest op de gang van zaken, en dan vergeet ik het fatsoen.

  Reactie door Pool — woensdag 5 juli 2006 @ 1.14 uur

 176. @ 173 Bijdehandje

  Ik ga vanaf donderdag een paar dagen naar mijn dacha in Chernigov Oekraine dus ik heb dan even de tijd om af te koelen.
  Ik neem m’n laptoppie niet mee want dan krijg ik toch weer de neiging om te reageren en dat moet ik maar even niet doen i.v.m. de rikketikker.

  Hou jij de zaak een beetje scherp.

  Ik heb wel gemerkt dat de VVD en CDA mensen die deze weblog weleens bezochten niet zo fanatiek meer reageren .
  Zou mijn grote bek dan toch nog een klein beetje hebben geholpen…. ach ja wie zal het zeggen.

  Reactie door Pool — woensdag 5 juli 2006 @ 1.27 uur

 177. En wie mogen wie hier voor bedanken? De koningin….zij vind well ff’tje’s dat er een missionair kabinet kan komen tot de verkiezingen. Als je het mij vraagt had hier een referdum over moeten komen zodat alle burgers om een mening had kunnen worden gevraagd en niet enkel een mevrouw in een duur paleis betaald door de rest van de bevolking….

  Reactie door alex jon — woensdag 5 juli 2006 @ 3.40 uur

 178. Misschien zou het goed zijn als de kiezer ook een (raadgevend?) stem kon geven over de coalitie hij prefereert, of welke partijen hij in de regering ziet zitten.

  Hiermede zou de zeer discutabele “duiding van de verkiezijgen” door allerlei politici en experts afgelopen zijn.

  En het zou de druk op de partijen om de eigen interesses ter zijde te leggen en constructief te werk te gaan enorm opvoeren.

  Reactie door Charles — woensdag 5 juli 2006 @ 7.05 uur

 179. Zie hoe een democratie ten gronde wordt gericht door corruptie, achterkammertjes en malversaties van de LPF.

  Het betreft haar opvolgster, de omstreden Gonny van Oudenallen, die volgens fractievoorzitter Van As niet welkom is.

  De fractie wil niks te maken hebben met haar beoogde opvolgster, het omstreden oud-gemeenteraadslid Gonny van Oudenallen van Mokum Mobiel uit Amsterdam.

  Zij huurde op kosten van de gemeente haar eigen reclamebedrijfje in om zo zichzelf advies te geven. Fractievoorzitter Van As zal druk op Van Oudenallen uitoefenen om van het Kamerlidmaatschap af te zien. ,,Zij heeft dingen gedaan die niet door de beugel kunnen. Zo iemand is bij ons niet welkom.’’Van Oudenallen staat op nummer 8 van de LPF-kandidatenlijst.

  Volgens de accountantsdienst van de gemeente Amsterdam gebruikte Van Oudenallen meer dan 20.000 euro subsidie om haar eenmansfractie van advies te voorzien.

  Jan, Actie, actie en verkiezingen!

  Reactie door links — woensdag 5 juli 2006 @ 7.29 uur

 180. Ik heb een ideetje om een soort actie te ontketenen.
  Ik heb het in mijn Blog beschreven :
  http://defrysk.blogspot.com/2006/07/pers-geen-democratie-uit.html
  mischien kunnen jullie er wat mee.

  Reactie door J. de Vries — woensdag 5 juli 2006 @ 7.47 uur

 181. Ik heb met verontwaardiging deze discussie op de site gevolgd.

  Velen zijn pro PvdA; terwijl de meerderheid in 2002 de PvdA lieten vallen.

  Dit kabinet, Balkenende, heeft de erfenis van 8 jaar Paars moeten opruimen. De economische toestand destijds was slecht. In de ’90 er jaren werden Overheidsgebouwen, Ziekenhuizen (luxe gebouwen), gebouwd. Het moest zo luxe en massaal mogelijk. Nu de energieprijzen zijn gestegen (de vaste lasten), is de zorg zo duur geworden, dat het bijna onbetaalbaar is. Dat komt omdat de PvdA luxe wilde hebben in ruil voor zorg. In plaats van dat ze de gebouwen niet zo luxe deden, maar wel goede zorg; was misschien alles nog betaalbaar geweest en had dit kabinet niet hoeven ingrijpen.

  Nee voor mij geen ‘Links kabinet’ met de PvdA erin. Nooit!

  Reactie door W.D. Zuur — woensdag 5 juli 2006 @ 7.51 uur

 182. Ik weet niet waarom iedereen nu zegt dat alles zo slecht onder “paars” was. Hoewel ik ook niet eens was met het neoliberale beleid, het was voor mij (en vele anderen) toch een gouden tijd.

  Dat een einde aan de (economische) feest zou komen is duidelijk, maar dat kwam door andere factoren: het einde van de internet-boom in Amerika, het desastreuse economische beleid van Bush, en later het instorten van de aandelenmarkten na 11 september.

  En voor de burgers (niet de grote bedrijven) heeft de komst van de euro alles ontregeld en veel duurder gemaakt.

  Maar elk kabinet sinds paars heeft de economie steeds meer kapot gemaakt omdat er een beleid van “Reaganomics” gevoerd wordt, waarin verondersteld wordt dat als men de rijken rijker maakt (door belastingvermindering) de armen ook rijker zullen worden – wat natuurlijk absurd is.

  Als men kijkt naar hoe President Franklin Roosevelt Amerika uit de grote depressie haalde met investeringen, beteugeling van de grote bedrijven, een convenant met de burgers dat zij ook in de welvaart zouden delen en een boodschap van hoop (“happy days are here again”), en het feit dat dezelfde formule door de Nazi’s gekopieërd werd om Duitsland voor de oorlog op te bouwen, en weer na de oorlog door Ludwig Erhard om de wirtschaftswunder mogelijk te maken, lijkt het mij dat Nederland op een totaal foute manier bezig is. In feite volgt Nederland nu dezelfde koers die tot de grote depressie geleid heeft.

  Reactie door Charles — woensdag 5 juli 2006 @ 8.32 uur

 183. @181

  in 2002 liepen er nogal veel mensen weg naar de LPF, dat heeft heel wat meer partijen veel stemmen gekost. In 2003 scheelde het maar 1 zetel of de PVDA was de grootste partij geweest. Je uitspraak over de meerderheid die pvda liet vallen is dus een beetje ongenuanceerd.

  Zover ik weet heeft de PVDA nooit alleen geregeerd en hebben ze vroeger heel wat gedaan om mensen die in ons land in het verdomhoekje zaten een bestaansrecht te geven. Als je het terecht vind dat alle zieken, werkelozen en invaliden en misschien in de toekomst ook ouderen hun bestaansrecht ontnomen wordt, dan heb je gelijk.

  Veel mensen schijnen te denken dat de wereldeconomie afhankelijk is van de nederlandse regering. De PVDA heeft dus een economische crisis bewerkstelligd en VVD/CDA hebben de wereldeconomie weer uit het dal getrokken. droom verder. Als het bij ons economisch beter gaat, komt dat doordat het overal beter gaat en maatregelen van een nederlands kabinet maken op de nederlandse economie misschien een verschil van een paar tienden. Dat is geld genoeg, ik weet het, maar te zeggen dat 1 partij, welke dan ook, in staat was of is de zorg substantieel duurder te maken bijvoorbeeld is nogal vreemd.

  De zorg is onder andere zo duur omdat pharmaceutische fabrieken woekerwinsten mogen maken, medische artikelen en hulpmiddelen krankzinng duur zijn (het is wel WVG, maar een rolstoel, waar minder aan zit, kost snel twee tot drie keer zoveel als een superluxe fiets van een bekend en dat komt echt niet omdat er zo weinig geproduceerd worden), voor de kleinste wissewasjes rekeningen gepresenteerd worden. (voor je griepprik krijg je automatisch een oproep, kosten voor het recept: een half consult bij je huisarts) 1 dag in een ziekenhuis (alleen het bed, de rest wordt apart gerekend) kost als snel 3 keer zo veel als een nacht in een 5 sterren hotel.

  al die veelverdieners in de zorg hebben dit salaris echt niet door de PVDA, maar eerder door de VVD. en al die prijskaartjes kunnen omlaag als maar iemand die kosten naar beneden wil brengen. En dat doen CDA/VVD net zo min als PVDA, want je moet vriendjes blijven met “het geld”.

  Als men in de zorg kosten naar beneden wil brengen, dan is het bij het lagere personeel, dat toch al niet zo veel verdient. Dan is het bij verpleeghuixen waar je ouders met vier man op een kamer mogen liggen, dan is het daar waar mensen speciale douchedagen hebben vanwege gebrek aan personeel. En de schuld van al die wantoestanden kun je gelijkelijk verdelen over al die partijen die ons al jaren regeren, rechts of zogenaamd links.

  Mijn hoop ligt bij het verstand van de mensen, die nu eindelijk eens de moed op zouden moeten brengen niet te stemmen op een partij omdat hun ouders dat al deden, of omdat dominee dat zegt, of omdat ze 60 jaar geleden iets goeds voor ons deden, maar te stemmen op een partij die NU iets wil DOEN voor al die mensen op of onder modaal. Dat is de meerderheid van het Nederlandse volk!

  Ik hoop dat de SP deze partij is!

  Reactie door ipuntje — woensdag 5 juli 2006 @ 8.58 uur

 184. @176 Pool,

  Een grote bek en schelden helpt echt niet.
  Fatsoen en gezond verstand, daar bereik je veel meer mee.
  Fijne vakantie.

  Reactie door Bijdehandje — woensdag 5 juli 2006 @ 9.01 uur

 185. de vvd en cda zullen gezamelijk thuis in de tuin bij een glas wijn het diepste geheim alles bekonkelen. want ik begrijp die geheimen niet ik heb ze gekozen en toch doen de pol alles in het geheim. als een journalist ergens naar vraagt zeggen ze ,dat is geheim daar mag ik niet over praten. donder op met geheimen en wees open en eerlijk tegenover de burger.

  Reactie door wj van doeselaar — woensdag 5 juli 2006 @ 9.30 uur

 186. Het is jammer dat bij de verkiezingen het merendeel PvdA stemt onder het mom van ‘ik stem links’. PvdA is helaas niet meer een echte partij van de arbeiders, maar dat imago hebben ze nog wel. Je kan veel zeggen maar een goede pr heeft de pvda wel. Als mensen echt links willen stemmen kunnen ze beter SP stemmen. (of NCPN maar dat is voor sommigen weer te links)

  Reactie door Bob — woensdag 5 juli 2006 @ 9.36 uur

 187. Nou, het lijstje plannen duidt op een bittere smaak,NIKS zoet.
  En sommige reacties zijn zelfs smaakloos

  Reactie door tom — woensdag 5 juli 2006 @ 10.05 uur

 188. ‘Einde Balkenende 1 door wildwest in LPF’
  DEN HAAG – CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen heeft woensdag in het
  weekblad Elsevier onthuld wat de echte reden was voor de val van het
  eerste kabinet-Balkenende op 16 oktober 2002: de bewering door
  toenmalig fractievoorzitter Wijnschenk van de LPF dat hij door een
  collega-LPF-Kamerlid bedreigd was met een pistool.”

  http://www.gatago.com/nl/politiek/11585133.html

  http://www.nu.nl/news/711697/11/27Pistoolbedreiging_leidde_val_Balkenende-1_in‘.html

  Reactie door Any — woensdag 5 juli 2006 @ 10.12 uur

 189. Alles mag toch in dit land ? Liegen ,bedriegen en de rijke rijker maken en de arme armer : dat is toch logisch ?

  Reactie door fred — woensdag 5 juli 2006 @ 10.19 uur

 190. Jongens,

  Niet lullen, maar staken! Voor de democratie!

  Jan, actie, actie, actie!

  Reactie door links — woensdag 5 juli 2006 @ 10.24 uur

 191. Het is voor Lubbers niet zo’n moeilijke taak om deze SOAP voorstelling weer opnieuw te laten doorgaan !
  Voor RUTTE mag er niets vernaderen “zit waar je zit “een ware stoelendans wordt bij voorbaat in de kiem gesmoord .

  Reactie door fred — woensdag 5 juli 2006 @ 10.39 uur

 192. @181

  En ik vraag me af waarom alleen de pvda schuldt van zou moeten dragen voor wat er onder paars is gebeurd als de VVD ook in paars zat en nu ook in alle Balkenende kabinetten. Maar daar hoor ik ze nooit over…mensen hebben soms een kort geheugen. Niet te vergeten dat Zalm die de grootste mond heeft zelf minister was onder paars…

  Reactie door alex jon — woensdag 5 juli 2006 @ 11.00 uur

 193. PvdA = Partij van de Apen .

  Reactie door fred — woensdag 5 juli 2006 @ 11.43 uur

 194. Ik vind het onverantwoord en bijzonder ondemocratisch dat dit kabinet nog voortgezet wordt. Dit is absoluut niet geloofwaardig meer.

  Reactie door Petra — woensdag 5 juli 2006 @ 11.49 uur

 195. Petra mee-eens, in November gaan stemmen!

  Jan, actie, actie, actie!

  Reactie door links — woensdag 5 juli 2006 @ 11.51 uur

 196. Maar Petra , de werkgevers wel !
  Het kabinet is er niet voor de bevolking ,maar voor het groot kapitaal .

  Reactie door fred — woensdag 5 juli 2006 @ 11.56 uur

 197. 174 Diana, er stond laatst nog een heel stuk van de SP over landbouw in een agrarisch blad. Tevens heeft de SP fractie van alle fracties in het EP het diervriendelijkst gestemd vorig jaar. Christa van Velzen die deze portefeuille beheert is een fervent dierenrechtenactiviste, die geen enkele schroom kent waar het het aanpakken van dierenleed betreft. Zoek maar even op “landbouw” of “dierenrechten” en je komt meerdere artikelen tegen. Anders ook in het SP beginselprogramma.

  Reactie door kaatje — woensdag 5 juli 2006 @ 12.07 uur

 198. ik wist het van tevoren al, dat kabinet balkenende 2, de rit niet zou uitzitten tot mei, maar dat we nu balkenende 3 krijgen, slaat alles. ze hadden gelijk verkiezingen moeten uitschrijven en niet moeten wachten tot 22 november. dat had in september gemoeten.balkenende heeft nu al zijn kabinetsperiode zelf verknald met zijn mensonvriendelijk beleid.

  Reactie door maayke jong-doppen — woensdag 5 juli 2006 @ 13.48 uur

 199. Ik heb een motto voor dit tijdelijk kabinet “Oude wijn, in nieuwe zakken”

  Actie, actie, actie!

  Reactie door links — woensdag 5 juli 2006 @ 14.37 uur

 200. Over paars zei Bolkensteijn ooit:” zij (pvda) leveren de premier en wij het beleid.” Zo is het gegaan en niet anders, de puinhopen van paars zijn dus te wijten aan het VVD beleid. Pvda kunnen we wel over ophouden, want die voeren in de praktijk gewoon het beleid van de VVD uit. Alleen in verkiezingstijd jatten ze even alle ideeen van de SP; het wordt tijd dat die PVDA stemmers dat eens een keer doorkrijgen!!

  Reactie door kaatje — woensdag 5 juli 2006 @ 15.09 uur

 201. Kaatje, in dit kabinet zitten CDA en VVD met gedoogsteun van D66, aldus Lubbers, “Oude wijn in nieuwe zakken”

  De Pvda doet niet mee!

  Jan, actie, actie, actie!

  Reactie door links — woensdag 5 juli 2006 @ 15.26 uur

 202. Wat gaat er gebeuren?

  De Rijksbegroting voor 2007 en het belastingplan zullen worden voor de vervroegde verkiezingen worden ‘ingediend én behandeld’, zei Lubbers. ‘Het tekent zich af dat er een duidelijke meerderheid mag worden verwacht voor de hoofdmissie’, aldus de informateur. Hij wees erop dat D66 zijn steun aan het financieel beleid zal doorzetten. Aan de LPF dicht de informateur geen bijzondere rol toe in de komende maanden.‘Dit is een normaal missionair kabinet, er is geen sprake van gedoogsteun.’

  In gewoon Nederlands ze proberen onze stem nog even te kopen, vlak voor de verkiezingen.

  Reactie door links — woensdag 5 juli 2006 @ 15.42 uur

 203. links, dat weet ik ook wel :-)
  Ik reageerde alleen even op diegenen die beweren dat de puinhopen van paars aan een pvda beleid zou liggen.

  Reactie door kaatje — woensdag 5 juli 2006 @ 15.51 uur

 204. in gewoon nederland moet jij nog voor een condoom vragen,of vaseline.en als het niet lukt.dan naar de kerk gaan

  Reactie door gaf — woensdag 5 juli 2006 @ 16.20 uur

 205. @202 Er kan wel gezegd worden dat D66 de
  medewerking zal verlenen, maar bij evt.
  stemming binnen de 2e Kamer hoeft dat nog
  niet unaniem te zijn als dat ‘hoofdelijk’
  wordt afgewerkt.
  Als er geen sprake is van ‘gedoogsteun’,
  dan kan mijnentwege het Kabinet alsnog naar
  huis. Uiteindelijk kan niet bij voorbaat
  het fiat van de 2e Kamer worden afgedwongen
  dan riekt dat naar áfspraken die op chan-
  tage lijken en dat kan natuurlijk nooit de
  bedoeling zijn binnen een Democratisch Be-
  stel. Verder werd er onophoudelijk aange-
  drongen op snelheid en de twee weken blijken in twee dagen te kunnen, heel merk-
  waardig voor ambtenarenbegrippen, maar on-
  getwijfeld zal zijn jeugdige inbreng, hij
  is nog maar net 67 en de jongste van de
  Ministers van Staat een rol spelen en
  waarom Beatrix juist hem die rol toebe-
  deelde? Ach dat leg ik liever later elders
  even heel grondig uit als we dit hele akke-
  vietje ook weer achter de rug hebben.
  Over de Hoofdmissie kun je dus heel ver-
  schillend denken, binnen het Kabinet en de
  Tweede Kamer en de eerste mag niet eigen-
  machtig de tweede dwingen tot het volgen
  van de eigen opinies, laat dat heel duide-
  lijk zijn.

  Reactie door Madelief — woensdag 5 juli 2006 @ 16.35 uur

 206. @204
  GAF wil jij svp jouw ‘eindredakteur’even
  vragen je copij na te kijken, want deze
  rubriek is er niet één van “lieve Lolita”.
  Jouw voorlichting lijkt er één van 40 jaar
  terug daar help je “JIJ” (wie dat hier dan
  ook moge zijn) niet mee.
  Wil je voorlichten doe het dan goed en op
  de daartoe bestemde plek, merci !

  Reactie door Madelief — woensdag 5 juli 2006 @ 16.43 uur

 207. Prachtige opsomming van de diverse punten
  op het lijstje van de SP en het zal wel
  niet in die volgorde zijn, want alles mbt
  ‘de zorg’ staat hoop ik primair op de lijst
  en zo lang niet beschreven wordt hoeveel
  eurootjes 1 strekkende meter asfalt tbv
  de A4 gaat kosten, en ik maakte reeds een
  aardige schatting, is alles verder secun-dair, éérst de zorg, de vergoeding in rede-
  lijkheid tot inkomen van behandelingen en
  medicijnen: dáár is heel grote haast bij !
  Praat ik voor eigen parochie? Ja, zeker
  want mijn gemeente is hééééél gróóót!
  Dat nieuwe traject A-4 heeft zeker al een
  naam: Kabinet Balkenende-wég !!

  Reactie door Madelief — woensdag 5 juli 2006 @ 16.53 uur

 208. Naar mijn idee zou de VVD opgeruimt moeten worden daar woorden we al jaaaaaaren door onderdrukt en praat nu niet over groeiende economie wand dat gebeurt in heel europa en Nederland pakt daar een klein stukje van mee.
  Als dit kabinet het volk meer vertrouwen had gegeven en minder had bezuinigt was de economie hoger als ooit geweest.

  Reactie door dromer — woensdag 5 juli 2006 @ 17.14 uur

 209. @203: Kaatje, de “puinhopen van paars” zijn vooral een bedenksel van Pim Fortuyn. De kreet is zelfs door hem verzonnen.

  Wie zou nu niet terug willen naar wat wij in de jaren 90 hadden?

  Of liever nog naar wat wij in de jaren 70 hadden?

  Reactie door Charles — woensdag 5 juli 2006 @ 17.21 uur

 210. Lubbers heeft van de Koningin de opdracht gekregen een misionair kabinet te vormen. Balkenende is daarvoor verantwoordelijk want de koningin draagt ‘zogenaamd’ geen politieke verantwoordelijkheid en heeft zogenaamd geen politieke invloed, hoezo niet?

  Hier heeft ze een cruciaal politieke invloed en m.i. ieder democratisch grondbeginsel met voeten getreden.
  Zij heeft de keuze gemaakt van een misionair kabinet. vervolgens een CDA-er als informateur aangesteld en niemand anders.
  Lubbers vermeed met opzet de (toegezegde) steun van de LPF te noemen, die is gewoon gedaan en heeft invloed maar hij wil dit niet erkennen en public dat is niet goed voor zijn partij en de VVD waarmee het CDA weer verder wil. Hij noemde zogenaamd geen partijen maar had al 3 keer D66 genoemd als steungever.

  Ik heb toch echt door een oud formateur-en/of informateur horen zeggen dat het regeren met wisselende meerderheden en aldus een misionair kabinet moreel staatsrechterlijk niet juist was. ook door professoren op de radio.

  Balkenende en Verhagen hebben hun zin gekregen van Beatrix net als Brinkhorst (politiek en koningshuis gelieerd aan en verstrengeld met elkaar).

  Hier spreekt een duidelijk politieke voorkeur van het koningshuis uit en het feit dat Lubbers ‘alles’overlaat geen enkele voorwaarde stelt maar het vertrouwen heeft in…. zegt genoeg.

  Dit kabinet heeft Carte-Blanche.

  De huichelachhtigheid van Lubbers vervolgens te doen alsof hij pas achteraf 22 november ‘goed’in de rest van het plaatje wist in te passen is hilarisch, volksverlakkerij.
  Hij met zijn ervaring in de Nederlandse politiek wist allang vooraf dat die datum nodig was om de begroting met alles erop en eraan erdoor te duwen. Hoe naief moet je zijn om daar in te trappen.

  En de Nederlandse pers: Zo mak als een schaap vroegen naar de bekende weg en niemand maar dan ook niemand zette vraagtekens bij de aanpak van Lubbers en de keuze van de koningin m.b.t. staatsrechterlijke fatsoensnormen.

  Blubberiaans die hele handel.

  Ik vind dat we maar eens wat regels moeten vervangen en per definitie een gevallen kabinet een demissionaire status moeten geven.
  Uruzgan is een grote leugen m.b.t. dit onderwerp, zand in de ogen strooierij want Uruzgan duurt jaren en op 22 november speelt het blijkbaar geen rol meer.

  Ik geloof echt niet meer in de nederlandse democratie. Het koningshuis heeft een te grote politieke invloed terwijl we tegelijkertijd haar niet verantwoordelijk kunnen houden. Balkenende en de koningin met hulp van Lubbers kunnen zich prima achter elkaar verschuilen en wij kunnen daar dus helemaal niets mee.

  En Pool pas gelezen over een onderzoek dat het verbaal uiten en schelden en woede uiten heel goed is en zelfs nodig voor je gezondheid dus begrip mijnerzijds is er, begrijp je onmachtige woede in deze, je gaat er bijna van koken, het werkt als een hogedrukpan waar even de stoom vanafmoest/

  Misschien moet Hoogervorst in deze toch eens gaan praten met Remkes want iets klopt er daar niet. De regels van Remkes hebben een negatief gevolg voor onze gezondheid en doen de zorgkosten oplopen.

  Reactie door Henny — woensdag 5 juli 2006 @ 17.24 uur

 211. Nou ja zeg, de ‘heren’ willen op vakantie.
  En dan kan/moet alles heel snel gaan.
  Bij trixje ook trouwens.

  Reactie door Alex — woensdag 5 juli 2006 @ 17.24 uur

 212. Er is nog steeds geen oplossing in het aanbrengen van een cultuuromslag.
  Hoofdoorzaak: Rechts:(het geld) weet elkaar altijd te vinden.
  Links: Is tot op het bot verdeeld.

  Er is een tijd geweest, de 70-er jaren dat rechts zich niet happy voelde. Maar links zonk weg in een poel van betweters die de mogelijkheid zagen zich maatschappelijk op een betere plaats te plaatsen. Een kwestie van geven en nemen met gevolg links heeft de regie uit handen gegeven.
  Daar maakt rechts nu driftig gebruik van.
  Macht en nog eens machtspelletjes. Onze voorvaderen die voor het linkse gedachtengoed gevochten hebben zullen zich in hun graf blijven omdraaien. Wat het met de komende verkiezingen worden gaat? Klote van de bok. Tenzij, ja tenzij wat. Links hun hersens gebruiken gaat en eventjes hun persoonlijke streberij op een laag pitje zet. Zoals altijd het venijn zit in de staart.

  Reactie door Sunny Boy — woensdag 5 juli 2006 @ 17.43 uur

 213. Wedden dat het romp team CDA/VVD ons nu gaan uitmoorden en zosnel mogelijk een eigen zaken gaan vullen.

  Hoe kan je een informateur gebruiken die van het CDA zelf is die is al partijdig en niet neutraal ze hadden hiervoor iemand anders moeten gebruiken of 2 informateurs in van de SP bv..

  Weet wel dat mijn stem weer naar SP gaat mits dat hun zeggen dat ik op de PVDA moet stemmen want deze 2 partijen (CDA/VVD) mogen voor de eerste 2 a 3 reger periodes geen ene macht kunnen uitvoeren zodat de wonden die dit land hebben opgelopen hersteld kunnen worden en verbeterd worden..

  LANGE LEVEN SP!!!!!!

  Reactie door Niels — woensdag 5 juli 2006 @ 17.50 uur

 214. Wat gaat er gebeuren?

  Vooral de hoofdmissie die voor dit kabinet wordt geformuleerd: het maken van een volwaardige begroting, inclusief belastingplan en de Wet Werken aan Winst, stuit op grote bezwaren.

  Deze hoofdmissie zal erg snel ontaarden in een voortijdige pakjesavond. Met een zak vol verkiezingscadeaus op Prinsjesdag willen beide partijen toewerken naar de verkiezingen op 22 november.

  Zalm krijgt de ruimte om zijn verkiezingstruc in de nadagen van Paars II te herhalen en Balkenende zal dit niet, net als toen bekritiseren, maar als één van zijn grote successen uitdragen.

  Deze uitkomst brengt het eerstvolgende meerderheidskabinet in forse problemen en vormt een obstakel voor de economie.

  Dat nieuwe kabinet zal onmiddellijk na aantreden een aantal maatregelen moeten terugdraaien; al was het maar om te voorkomen dat de begrotingen van 2008 weer bol van bezuinigingen komt te staan.

  Onnavolgbaar is natuurlijk de koers van D66. Deze partij steunt de hoofdmissie, waardoor de informateur niet eens meer hoeft te melden, dat dit rompkabinet in de praktijk gaat leunen op de ruzie & brokkenmakers van de LPF.

  Netto resultaat voor D66 is dat alles gewoon doorgaat; miníster Verdonk blijft zitten en het beleid wordt voortgezet. Alleen zonder D66 bewindslieden; die zitten met lege handen en dus mokkend thuis.

  De partij heeft een fatale inschattingsfout gemaakt door te denken dat zij straks stemmen bij de kiezers kunnen oogsten voor de cadeaus die het rompkabinet uitkeert.

  Ik begrijp dan ook niet waarop de informateur zijn optimisme baseert dat botsingen met de kamer zullen uitblijven.

  Jan, Actie, Actie, Actie.

  Reactie door links — woensdag 5 juli 2006 @ 17.51 uur

 215. Hoe kan je ooit iemand vinden die onpartijdig is, vanuit beide kanten is het nooit goed. En het typeert wel dat SP wellicht zegt dat er PvdA gestemd moet worden, lekker vertrouwen in de eigen partij.

  Reactie door Joey — woensdag 5 juli 2006 @ 18.08 uur

 216. Waar ik me vooral aan geërgerd heb is dat Balkenende en Lubbers compleet voorbijgaan aan het feit dat de CDA-VVD-coalitie zijn draagvlak compleet heeeft verloren, zowel in de Tweede Kamer als in de Nederlandse maatschappij. Bovendien wordt nu de deur opengezet voor de LPF, die samen met CDA en VVD een kamermeerderheid heeft – en dat terwijl in de huidige peilingen de LPF op maar liefst NUL zetels staat…!

  Reactie door Mus — woensdag 5 juli 2006 @ 18.39 uur

 217. Joey, NOOIT PVDA STEMMEN! Ik ben SP lid en distantieer me daar verre van.

  Reactie door kaatje — woensdag 5 juli 2006 @ 18.56 uur

 218. D66 overweegt motie van wantrouwen
  DEN HAAG – D66 overweegt tijdens het debat over de regeringsgverklaring een motie van wantrouwen in te dienen tegen het nieuwe minderheidskabinet Balkenende-III.

  Fractieleider Lousewies van der Laan heeft dat woensdag gezegd. Van der Laan wil daarmee duidelijk maken tegen een kabinet met VVD-minister Verdonk (Vreemdelingenzaken) te zijn. „Als de ChristenUnie en de SGP de motie van wantrouwen niet steunen, maken zij daarmee een kabinet met Verdonk mogelijk.”

  Jan, dien ook een motie van wantrouwen in, actie, actie, actie!

  Reactie door links — woensdag 5 juli 2006 @ 19.07 uur

 219. Waar gaat het gekonkel in Nederland nog over?

  Waarom het eens zo trotse Nederland is veranderd in een bananenrepubliek? De val van een regering die niet op democratische wijze is verkozen? De terechte motie van wantrouwen van links? De moedige en enige juiste beslissing van D66?

  Of mischien…

  Een steeds meer op fascistische en communistische grondslagen gebaseerd democratisch model? Staatsrechtelijk corrupte politici? Extremistisch christelijk leiderschap?

  In naam van wie?

  De kiezers? God? In naam der Koningin? Of toch in naam van die balkende ellendeling?

  Waar gaat het gekonkel in Nederland nog over?

  De aanleg van de A6-A9? De monumentenwet? Hypotheek aftrek? Gemeentelijke herindeling? Gedwongen reintegratie? Nieuwe besluiten aangaande onrechtvaardige en op leugens gebaseerde militaire betrokkenheid bij Uruzgan?

  Reactionair? Revolutionair? Of gewoon van de pot gepleurd?

  Permiteer me dan de volgende vragen te stellen…

  Is dit alles werkelijk belangrijk voor een samenleving die tot op het bot verrot en ziek is? Of hebben we geen van allen het lef om ons te bekommeren om zaken die er werkelijk toe doen?

  Wat ik bedoel?

  Publieke executies en liquidates? Doodgeschoten activisten, politici en criticasters? Kinderporno op de pc’s van topambtenaren?

  Sporttassen met in stukken gesneden kinderlichaampjes? Mishandelde en verkrachte kinderen? Familiedrama’s? Een al vele tientallen jaren falende kinderbescherming, jeugdzorg, justitie?

  In elkaar geschopte opa’s? Verkrachtte oma’s? Thuis beroofde, mishandelde en voor het leven beschadigde grootouders? Neergestoken brave burgers? Uit hun huis getreiterde buren? In brand gestoken ouders?

  Is dit de oplossing voor het vergrijzingsprobleem? Voor het tekort aan jeugdopvang? Het onderwijsprobleem? Het gebrek aan fatsoen, kennis en liefde van vele ouders?

  En wat doe JIJ?

  Eeuwig de dialoog zoeken? Eindeloze discussies als deze voeren? Reintegratie door de strot rammen? Blijven negeren? Afwachten tot jouw kind, ouders, opa, oma, vriend en buur aan de beurt zijn? Aftellen tot jouw laatste seconde op deze wereld geslagen heeft?

  Wat is er voor nodig om weer mens te worden?

  Reactie door Stephan — woensdag 5 juli 2006 @ 19.19 uur

 220. @108 e.v., Sonja (en reacties daarop van – met name – Marc B.)

  Gelukkig zijn er topics, waarop ik me wel in meer of mindere mate kan vinden in je bijdragen, maar met betrekking tot je punt van “blanco stemmen” heb je volgens mij toch echt een waas voor ogen. (Maar vat de rest dus niet persoonlijk op.)

  Je haalde er onlangs ‘simpele’ wiskunde bij om je ‘argumentatie’ te ondersteunen, maar op de keper beschouwd had het niks met wiskunde te maken en bleef alleen je kwalificatie ‘simpel’ recht overeind. Dat ‘wiskunde’ leek me slechts bluf. In mijn beleving schrikken veel mensen inderdaad ook al gauw van dat woord.

  Hoewel ik er eigenlijk geen behoefte aan heb om erover met je in discussie te gaan, zit mij kennelijk toch iets genóég dwars om op je te reageren. En dat ‘iets’ is, dat je oneigenlijk aan het discussiëren bent. Laat me dat verduidelijken aan de hand van het m.i. meest wezenlijke concrete symptoom van die door mij vermeende oneigenlijkheid. (Aanvullend op bovengenoemde bluf.)

  Je hamert er behoorlijk persistent op, dat de stem van Marc B. op de SP geen noemenswaardig effect heeft gesorteerd of zal sorteren. Hij heeft de invloed van zijn stem op jouw verzoek concreet gekwantificeerd en sindsdien zit je daar geregeld nogal laatdunkend over te doen.

  Wat je echter “vergeet”, is de invloed van jouw blanco stem te kwantificeren. Maar het wezenlijke punt van de discussie is nu juist om het effect van de stem op een partij te vergelijken met dat van een blanco stem. Je ziet Marcs kwantificatie kennelijk als zéér gering, maar in vergelijking met wát?

  Zoals ik elders heb vermeld, heeft een stem op een partij meerwaarde t.o.v. een blanco stem. (Ter verduidelijking en/of herinnering: In beide gevallen tel je mee in het opkomstpercentage en heb je een stukje persoonlijke tevredenheid met je keuze. Bij de stem op een partij hélp je die partij optimaal binnen je mogelijkheden, terwijl een blanco stem op één of andere wijze wordt verdeeld over verschillende partijen. Een stem op een partij heeft dus ontegenzeggenlijk een stukje meerwaarde voor die partij. Daar kom ik in mijn conclusie nog op terug.)

  Hoewel het stukje wiskunde over delen door nul (“meerwaarde” gedeeld door “geen meerwaarde”) complex genoeg is om het niet simpel te vinden, zijn er slechts 2 mogelijke uitkomsten: Nul of oneindig.
  Hiermee is aangetoond, dat blanco stemmen ófwel net zo effectief is als een stem op een partij, ófwel oneindig veel minder effectief.

  Mijn conclusie is: Als je een favoriete partij hebt, kun je het best op die partij stemmen. (Dat was zonder bovenstaande moeilijkdoenerij trouwens ook al wel duidelijk, maar nu heb ik het dan ook nog maar eens onderbouwd.) Heb je géén favoriete partij, dan heb je zélf geen motivatie om welke partij dan ook optimaal van je stem te laten profiteren, maar dan zou je kunnen overwegen op dezelfde partij te stemmen als iemand, die je hoog hebt zitten. Of je zou blanco kunnen stemmen. Het effect daarvan hangt dan echter af van het stemgedrag van anderen, maar de verdeling van het effect van je stem over verschillende politieke richtingen is een zekerheid.
  Slotconclusie: In geen enkel geval is een blanco stem effectiever dan een stem op een partij.

  Reactie door Wilbert — woensdag 5 juli 2006 @ 21.34 uur

 221. Op de reactie die Stephan geplaatst heeft heb ik eigenlijk niets toe te voegen, ben het geheel met hem eens, maar doe het toch ….

  Wat is er voor nodig om weer mens te worden?

  Zelf weer nadenken. De mens moet weer anders leren denken. De mens moet inzicht krijgen in het hoe en waarom deze maatschappij is ( geworden ) zoals die nu is. En hoe en deze dan weer kan veranderen.

  Tip Lees het boek van Neal Donald Walsh- Wat God Wil , maar eens.( Dit gaat absoluut niet tegen het geloof( welke dan ook) in , maar geeft je wel een andere kijk op dingen die om je heen gebeuren en waarom ze zo gebeuren en het is een verrijking van elk geloof.) Wat de schrijver met dit boek wil is dat iedereen er over in discussie( andere dan Stephan bedoeld) gaat met elkaar. En ik denk dat dat al een stap is in de “goeie” richting. ( is er wel een goeie of slechte richting?)Misschien is een “andere” richting een betere woordkeus.

  Reactie door Gwenny — woensdag 5 juli 2006 @ 21.44 uur

 222. (@219)Stephan,
  Je hebt helemaal gelijk. Er word hier drukte gemaakt om een falend kabinet. Maar de realiteit van het leven word vergeten hier op het weblog.

  Ik volg het nieuws ook en huiver bij de vondst van de in stukken gesneden lichaamsdelen van kinderen in een sporttas.

  Ik huiver bij de vermoorde meisjes in Luik.

  Ik huiver als je hoord dat er in Prinsenbeek iemand rondloopt die kinderen mee wil nemen.

  Het slecht werkend beleid van de Jeugdzorg en de Raad voor de Kinderbescherming.

  Bejaarde echtpaar gevonden achter een dijk van een kanaal, omgekomen door misdrijf afkomstig uit Duitsland.

  Charme offensief om meer mensen naar de zorg te lokken. Omdat ze tekort aan mensen zouden hebben voor het verzorgen van de bejaarde mensen. Ze willen het werk in de zorg populair maken.

  Ongelukken op de snelweg door werkzaamheden die bestemd zijn voor de verbetering van de wegen. Bij de A27 zijn ze te vroeg begonnen met de wegwerkzaamheden en hierdoor zijn er al zeker twee ongelukken veroorzaakt. Als ook kost het, het bedrijfsleven heel veel geld.

  Portiek portiers voor de flats aangesteld, dat zijn kinderen die de portieken van de flats schoon blijven houden. Ze krijgen over een half jaar officieël hun diploma.

  Enzovoort, enzovoort……..

  Reactie door Paula Buisman — woensdag 5 juli 2006 @ 22.37 uur

 223. @220 William, bedankt voor je ‘morele steun’ :)
  De eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik degene was die de ‘simpele wiskunde’ erbij sleepte en niet Sonja.

  Ik stelde me die simpele wiskunde iets anders voor: 1 stem voor een partij (die ‘tegen’ Verdonk is, want daar ging het toen om) of een blancostem die ‘Verdonk-neutraal’ is. En toen betoogde ik ook al dat stemmen dús effectiever is (om Verdonk buiten te houden). En hoeveel effectiever vind ik dan niet zo belangrijk.

  Maar we zijn het dus eens :)

  Reactie door Marc B — woensdag 5 juli 2006 @ 23.26 uur

 224. Zo snel mogelijk verkiezingen, zo snel mogelijk af van deze slechte en onrechtvaardige “regering”, die zo duidelijk lak heeft gehad aan de wensen van de kiezer. Weg, voor er nog meer onherstelbare schade wordt aangericht. We leven officieel nog steeds in een democratie.

  Reactie door Gio — donderdag 6 juli 2006 @ 0.45 uur

 225. democratie! afgeleidt van demos-cratos wat betekent volks-kracht , en dit zie ik hier helaas niet vaak staan .
  Ik zal zien wie er op de sp oftewel pvda , groenlinks stemt .
  dit is namelijk de enige manier om de democratie weer in werking te herstellen dus Moet er een linkse meerderheid komen die IETS meer voor de gewone burger wilt gaan doen en die de schamteloze voetselbanken er uit werkt .
  natuurlijk moet en zal de hypotheek rente aan gepakt moeten worden die drukt namelijk TE erg op de begroting en dit kan makelijk door een plavond in testellen want ook arbeiders hebben recht op een eigen woning die betaalbaar is.
  wist men eigelijk dat een normale arbeider slechts 20% terug krijgt van ? en een dik kop (sorrie voor die uitdruking) wel 57 % juist daarom moet die hypotheek aan gepakt worden .
  verder hoop ik ook dat de zorg opnieuw wordt bekeken ook daar klopt er niks van.
  het oude ziekenfonds was toch beter en velenmalen goedkoper , het verschil is dat er nu velen nieuwe directies zijn bij gekomen en die verdien (hetstel) krijgen! velen miljoenen in hun zakjes , ook de nuts bedrijven die toch in handen zijn van de meeste gemeentes!!!! zoals essent die boeven .
  de ollieprijs moet worden losgekoppelt want er wordt voor uw stroom en gas begbruik echt geen olie gebruikt hoor het meeste komt uit de kerncentrale.
  en zo kunnen we nog dagen door gaan , maar zolas gezegd zonder een linkse kamer meerderheid zal de sp zitten blijven waar men nu zit .

  Reactie door leon — donderdag 6 juli 2006 @ 6.33 uur

 226. Goed, ook even een opsomming (in willekeurige volgorde):

  - de almaar stijgende kosten
  - de hebzucht
  - toename asociaal gedrag op straat
  - opvallend weinig politie op straat
  - opvallend veel politie voor bescherming
  van personen die verantwoordelijk zijn voor dit “beleid” en voor hun panden
  - de “mentaliteit”: alles draait alleen nog om baantjes bij bepaalde bedrijven en het kopen van huisjes en de verbouwing: gevolg bijna 24/7 (24 uur per dag 7 dagen per week)verbouw-activiteiten (lawaai, machines, steigers opbouwen en afbreken)
  - hetzelfde als het gaat om alle bouwactiviteiten in stad en daarbuiten (het houdt niet meer op)
  - het is duidelijk dat bepaalde lui hier veel geld mee verdienen; de leefbaarheid is flink gedaald, de huren zijn hoog
  - internationaal: het ongewenste
  “Europa”, de VS met zijn krankzinnige politiek, de olieprijs (vandaag weer een record), de euro, het opmaken van grondstoffen, het vervuilen van het milieu, het absoluut rechtenloos maken van dieren, het slachten van dieren, het doen uitsterven van dieren
  - de meeste politieke partijen zijn gewoon voor het materialisme, de zogenaamde “economie”, het doordenderen, de “belangen” van bepaalde groepen die juist verantwoordelijk zijn voor genoemde eleende
  kortom: hebzucht, uitbuiten, opmaken, onderdrukken

  nog meer ??

  Reactie door Gio — donderdag 6 juli 2006 @ 9.06 uur

 227. Ik ben eerlijk gezegd van mening dat hoe langer dit balkenende gedoe duurt hoe meer impact het zal hebben op een “blijvend” links kabinet. Pvda wel meegerekend dus.
  Ik snap wel dat dit voor de meeste mensen te lang duurt, maar als je ook kijkt naar de gemeente verkiezingen, de verliezen die de grote partijen lijden en hoe meer linkse partijen winnen ik er het grootste vertrouwen in heb.
  Vaak is een keus ook blijvend voor een aantal jaren (meerdere kabinetsvormingen), omdat mensen zichzelf niet graag laten bedonderen. Dus hoe langer het gezeur duurt, hoe meer afkeur zij in hun richting zullen krijgen.

  Een mens lijdt het meest, door het lijden dat men vreest (uitspraak van mijn overleden opa).

  Groet,

  Martijn

  Reactie door Martijn — donderdag 6 juli 2006 @ 13.17 uur

 228. Geachte leden van de TK-fractie van de SP,

  Ik mis op de negatieve lijst het onderwerp: “de aanleg van de Zuiderzeelijn tussen Groningen en Schiphol”.

  Ter nadere overweging aangegeven.
  Graag uw reactie.

  Reactie door Kees Huizenga — donderdag 6 juli 2006 @ 14.50 uur

 229. Dit is het einde van de democratie, het kabinet is gevallen, maar ze mogen gewoon door regeren, hoe kan dat? En de PVDA met juppie Bos, die graag met het CDA samen wil, zijn zij nu ook rechts? Moeten wij nog stemmen als er door hun wordt bepaalt met wie zij willen regeren.Misschien moet het zo als in Engeland, met een regerende partij.En vergeet het milieu niet,maakt het niemand uit dat de lucht kwaliteit zo slecht is dat zelfs fietsen in de stad wort afgeraden. enz.

  Reactie door miek — donderdag 6 juli 2006 @ 15.22 uur

 230. Wat een eikels

  Reactie door red — donderdag 6 juli 2006 @ 15.38 uur

 231. Met verbazing wil ik reageren op dit forum waar ik al enkele berichten heb geschreven deze week.

  Ik bemerk een stukje agressie tegen overheid en ministers; Koninklijk Huis.

  De laatste jaren kennen we tubulente toestanden in ons land. In het jaar 2000, de vuurwerkramp in Enschede; in 2002 (weet niet zeker dat het in 2002 was) de vreselijke brand in een cafe te Volendam; In 2002 de moord op LPF-lijsttrekker de heer Fortuyn; In 2003 de val van het Kabinet; In 2004 de moord op Theo van Gogh; enz. en ga zo maar verder.

  Dit land heeft heel wat moeten verwerken in korte tijd. Het terrorisme speelde eveneens een belangrijke angstaanjagende rol; de economie stagneerde, enz. Allemaal elementen, omstandigheden waar Overheid en Burgers mee te maken hadden.

  Ik heb respect voor Premier Balkenende dat die door alle problemen tijdens zijn regeerperiode zich heeft weten doorheen te zwemmen. Misschien bouwt hij dan ook op een bijzonder fundament: zijn geloof in Jezus Christus. Die rust en kracht geeft voor een IEDER. En ik ben daar persoonlijk ook een getuige van; dat het geloof je door moeilijke omstandigheden je er doorheen haalt. In mijn persoonlijk leven is ook niet alles rooskleurig verlopen; er was veel verdriet wegens het overlijden van famlieleden. En toch en toch; het geloof heeft me geweldig geholpen en altijd duidelijk gemaakt: het leven is de moeite waard.

  Ik wil even aangeven dat het leven heel mooi is. Dat je moet genieten van alle dag en dat mensen eens moeten inzien hoe goed wij het eigenlijk hebben in dit land. De tranen staan mij in de ogen als ik naar een vermagerd kind kijk op een foto van Unicef (in mijn kamer) terwijl ik dit stukje typ en al deze berichten lees, van hoogstwaarschijnlijk allemaal mensen die een dak boven het hoofd hebben en zelfs een computer ter beschikking hebben. Maar goed, dat is het verschil dan. Dat kun je natuurlijk de mensen ook niet kwalijk nemen natuurlijk (dat geef ik toe); maar we zouden met z’n allen toch wel eenbeetje meer dankbaar kunnen zijn?

  Ik wens jullie ondanks dat we verschillen van partij… toch een goede verkiezingscampagne. En denk erom: een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd.

  Reactie door W.D. Zuur — donderdag 6 juli 2006 @ 17.08 uur

 232. …En kijk eens naar buiten: wat er allemaal is… de gebouwen, de natuur, enz. enz. Wat is er toch veel bereikt!

  Reactie door W.D. Zuur — donderdag 6 juli 2006 @ 17.16 uur

 233. hoe is het mogelijk, dat een uit de doos getrokken lubbers is aangesteld door de koningin om een missiomair kabinet samen te stellen.
  het is erg slecht gesteld met de wijsheid in Nederland!!
  maar goed de beste schippers staan aan wal, en krijgen geen kans.
  ik hoop dat het volk in november slimmer is!
  Groeten uit TOEKOMSTIG KLEIN AMERIKA!

  Reactie door a.velthoven — donderdag 6 juli 2006 @ 19.43 uur

 234. @ 219 Stephan, dat zie je goed (daarom ga ik blanco stemmen). Ik wil niet kiezen tussen de partijen waaronder ook een pedopartij aanwezig is, die de kindersex wil legaliseren. Er is tot nu toe geen partij die zich zorgen maakten of daarover vragen wilde stellen, geen mensenrechten organisatie die “hoo” riep (niemand hoor je over een status aparte die de kinderen hebben als het gaat om hun bescherming)??? Nee, maar
  mijn bijdragen worden regelmatig verwijderd, nu te zien hoe lang het hier blijft? Alles wat men niet kan en niet wil oplossen, wordt gedoogd, zie drugsbeleid, criminaliteit, mensensmokkel, illegale arbeid en ga maar zo door. Blanco stemmen dus, uit protest… en het is niet zo dat de vrijheid van meningsuiting prioriteit heeft boven de rechten van het kind in veiligheid op te groeien.

  Reactie door Any — donderdag 6 juli 2006 @ 22.17 uur

 235. En dan lees ik vanavond in het nrc dat de lijststekkers van CDA en VVD gewoon door willen gaan, alsof er niets is gebeurd. Ze doen alsof hun neus bloed en trekken niets van Lubbers aan. Met deze opstalling maken ze duidelijk dat Sint en Piet inmiddels zijn gearriveerd. De verkiezingscampagne wordt morgen ingeluid door Balkenende III. Met het uitdelen van de cadeautjes gaan ze de mensen zand in de ogen strooien, waardoor de burgers de ellende en de morele kaalslag, die Balkende II heeft aangericht, tijdig zullen vergeten. Het is te hopen dat er nog eens een Balkenende IV komt. Drie kabineten Balkende is meer dan zat. Het wordt tijd dat Balkenende III wordt weggestemt, en dat er dan een dimissionair kabinet Balkenende aantreedt, met verkiezingen in september. Wanneer Balkende de arogantie van de lijstrekkers overneemt, de burgers schofeert, moet hij niet de moglijkheid krijgen om een volwaardige begroting in te dienen. Lik op stuk! Afstraffen!

  Reactie door Anthonij — donderdag 6 juli 2006 @ 22.20 uur

 236. Degene die suggereert dat Balkenende zijn “kracht” baseert op het geloof in Jezus Christus legt vals getuigenis af: dat kan men namelijk niet weten en dus niet vaststellen. Uit alles blijkt namelijk iets heel anders. De C in CDA suggereert het christelijk zijn. Op die manier zet deze club mensen op het verkeerde been. De 2e V in VVD zet ons ook op het verkeerde been: de V is van vrijheid: de bedoeling is dat wij nu denken dat vrijheid en “liberalisme” hetzelfde zijn. Dat is niet waar. “Liberalisme” is niks.
  De leugen regeert.
  Wie weet eigenlijk nog welke bloedgroepen / partijen zijn opgenomen in CDA en in GroenLinks ?! KVP, CHU, ARP en PSP, PPR, CPN en EVP ! Goeie truc: fusies….! Waar doen ze dat tegenwoordig ook om de haverklap ? Precies: in het “bedrijfsleven”.
  Don’t believe a word. Het gaat uitsluitend om dat ene wat zij “economie” noemen. Niet om C of V.

  Reactie door Gio — donderdag 6 juli 2006 @ 23.05 uur

 237. Stemmers op VVD, CDA en LPF zijn over het algemeen gewone mensen, zoals u en ik en andere linksachtigen, die ook het beste met zichzelf voorhebben. De hier gelezen haat tegen het kabinet Balkenende en soms zelfs tegen het Staatshoofd zijn wellicht het gevolg van de eenzijdige, anti-Balkenende berichtgeving in de media, net als de Jack Spijkermannen in diezelfde media die niets liever doen dan regeerders en verantwoordelijken, voor zover ze niet bij de PVDA, GL of SP zijn aangesloten, belachelijk te maken.
  Liever dan mee te huilen met de wolven in het bos denk ik zelf na, en kom tot de conclusie dat Balkenende het helemaal niet slecht doet, ondanks alle tegenwerking. En zelfs voor de grootste fanatiekelingen op deze website moet toch duidelijk zijn dat het kleine, nu al overbevolkte Nederland niet door kan gaan met het toelaten van economische immigranten… Een Hulde voor de moedige Rita Verdonk, die de ook door de PVDA gesteunde wetten uitvoert, waardoor dit land wellicht nog hier en daar een grasspriet kan behouden temidden van de steenwoestijn die het gevolg van ongebreidelde immigratie zou zijn, zou op z’n plaats zijn.
  Mijn stem gaat wellicht naar de alom verguisde, maar moedige Rita Verdonk.

  Reactie door potjepindakaas — vrijdag 7 juli 2006 @ 1.50 uur

 238. @237
  die steenwoestijn hebben we te danken aan Brinkman en consorten, de grote bouwers, dus toevallig van het CDA en aan alle andere grote bedrijvigen, vaak en meestal VVD-gerichte types, groepen, clubs en belangenverenigingen, dus stem vooral CDA of VVD, dan staat NL lekker vol met hijskranen, torens, tunnels en wat je zelf nog meer kunt verzinnen

  Reactie door Gio — vrijdag 7 juli 2006 @ 7.32 uur

 239. Parlement in greep van corruptie.

  Corrupte Conny wil zich vandaag voor de LPF,laten installeren in de Tweede Kamer, aldus Teletekst van Vandaag.

  Wat heeft Conny op haar kerfstok?

  AMSTERDAM – Mokum Mobiel en Leefbaar Amsterdam moeten opnieuw geld aan de gemeente terugbetalen. De partijen, die inmiddels geen zetel in de raad meer hebben, zouden in 2004 subsidie bedoeld voor de fractie verkeerd hebben uitgegeven of hun uitgaven niet goed kunnen verantwoorden.

  Het presidium, het dagelijks bestuur van de gemeenteraad, stelt na onderzoek van accountant Acam naar de besteding en verantwoording van de subsidies van de fracties over 2004, voor dat de raad tienduizenden euro’s terug eist van de stichting Leefbaar Amsterdam ’92 (LA) en de stichting Mokum Mobiel ’99 (MM).

  LA moet volgens het presidium over 2004 32.013 euro terugbetalen, de partij van Gonny van Oudenallen 4.950 euro.

  Jan M, de democratie wordt bezoedeld!

  Reactie door Cor — vrijdag 7 juli 2006 @ 9.29 uur

 240. Moeten jullie dit eens lezen: http://www.verkiezingen.nl

  Reactie door De Kreek — vrijdag 7 juli 2006 @ 10.34 uur

 241. 237. Potjepindakaas.

  Mag ik je vragen welke media jij raadpleegt.Ik heb ze niet waargenomen enkel andersom. Je draait de zaken behoorlijk om dacht ik.
  Jouw mening is puur gestoeld op je gevoel van je ‘eigen welbevinden’als ik het mag zeggen. Dat is het enige waar je het in werkelijkheid over hebt.

  Wij denken zeer zeker na en over meer dan alleen ons ‘eigen welbevinden’ dat is ‘gelukkig’ het verschil met jou.

  Een missionair kabinet is de invloed en het besluit van de Koningin en is moreel- staatsrechterlijk niet juist.
  Door een demissionair kabinet te vormen had ze iedere schijn van partijdigheid vermeden zeker omdat de meerderheid in de kamer zéér klein is en meer dan eens afhankelijk van de LPF en de zeer kleine christelijke partijen, wetende dat er veel controversiele onderwerpen zijn en wetende dat het kabinet toch al aan het einde van de rit was.

  Over welke tegenwerking heb jij het eigenlijk?

  Als je de feiten verdraaid en die verdraaide feiten vervolgens gebruikt om je zogenaamde gelijk te halen via je zelfstandige denken ja stem dan a.u.b. CDA en/of VVD, je past dan precies in hun manier van omgaan met… Bush wilde een oorlog in Irak, verdraaide ter legalisering daarvan eerst de feiten om vervolgens etc…..dit omdat sommige mensen liever ‘geloven’ dan rationeel denken. Een gelovige denkt ook maar vanuit hetgeen hij wil geloven.

  Zuur warom denk je dat de kerk gereformeerd of niet zoveel ‘vergevingspassages’ingebouwd hebben. Omdat ze zelf vinden dat ze zondaars zijn, alles verkeerd doen etc….en niet zichzelf verantwoordelijk maken maar God.
  Balkenende legt in zijn geloof alle verantwoordelijkheid voor zijn handelen in de handen van die ene God, zodat hij ze zelf niet behoeft te dragen.
  Omdat er toch vergeving is en ik de zegen van God kan vragen is het niet zo erg als ik een zondetje meer of minder pleeg.

  Het enige geloof met of zonder God zou mogen liggen in de ‘waarde’van ieder mens.
  Laat de kinderen tot mij komen maar stop de buitenlandse kinderen in het gevang.
  Laat a.u.b. het geloof even buiten de deur want ook ik geloof maar in iets anders, de rechten van ieder mens op een menswaardig bestaan.

  Reactie door Henny — vrijdag 7 juli 2006 @ 10.38 uur

 242. Hoe kan iemand zoals lubbers worden aangesteld als informateur terwijl hij zelf verdacht wordt van ongewenste intimiteiten, is de nederlandse politiek tegenwoordig zo corupt en tolerant dat men dit ook maar goed keurt. Ik heb absoluut geen vertrouwen meer in de politiek. Als beatrix lubbers aansteld zelf van het cda dan kun je toch onder de klompen aanvoelen dat zij ook een kabinet balkenende 3 wil. Dat de oppositie fracties hiermee akkoord gegaan zijn begrijp ik niet en duidt ook op grote incompetentie van de betreffende fractieleiders. Ik weet hetstandpunt van de sp maar dit duidt toch wel op van ja wij kunnen lubbers niet afzeiken want hij heeft ook misschien wel wat goeds gedaan. Mijn oordeel is verbod op de vvd want zij hebben fraude toegestaan, ontslag van het gehele kabinet, Voor een periode van 5 jaar de inkomens stilleggen van het koningshuis want zij leggen partijdigheid aan de dag, en zo snel mogelijk verkiezingen. OOk ben ik voor een nieuw kiesstelsel en wijziging van de grondwet waarin het koningshuis alleen nog maar een representatieve functie heeft en zich niet meer kan en mag bemoeien met het bestuur van het land.

  Reactie door leeftink — vrijdag 7 juli 2006 @ 11.43 uur

 243. @ 222 W.D. Zuur

  Ik heb respect voor je geloofsovertuiging,
  maar daar moet je bij de normaal denkende burger niet mee aankomen daar telt alleen hoeveel geld er nog is aan het einde van de maand.
  Praat ook niet over die blunderende Bak Ellende ( Balkenende ) want zoals je op dit forum leest heeft hij bijna de ziekte van Altzheimer

  Reactie door Petertje — vrijdag 7 juli 2006 @ 12.49 uur

 244. Gonny waar blijft mijn money? en ze is lid van L(iever), P(oen), F(irst)! Wordt dit de schandvlak van het Nederlandse parlement?

  Jan M. stelt U. aub de kleptocratentaks voor zoals mevr. Jongerius van het FNV wil.

  Reactie door Cor — vrijdag 7 juli 2006 @ 13.20 uur

 245. Wie heeft hem overigens gekozen voor Informateur ( is dit niet een beetje voorkennisverstrengeling en eigenbelang )
  CDA …….? Lubbers lid van het CDA …..

  Reactie door Fred — vrijdag 7 juli 2006 @ 16.05 uur

 246. Gonny ik heb mijn money,zit nu in het parlement, meneer Jan M. hoe kan dat?

  Reactie door Cor — vrijdag 7 juli 2006 @ 16.07 uur

 247. Gio
  met regelmaat heb ik DHR Balkenende een mail gestuurd, maar altijd indirectereacties of nietszeggende reacties terug gehad.
  Zo enige tijd geleden heb ik Dhr Balkenende een mail gestuurd , omdat hij op de tv zei dat hij in zijn werk gesteunt werdt door zijn geloof .Ik heb gemaild dat je beter een ongelovig goed mens kunt dan een gelovig mens, en er een puinhoop van maakt.
  zijn reactie was , dat mijn brieven alleen nog ter kennisgeving worden aangenomen.
  En dat staat niet ver van de burger af?

  Reactie door a.velthoven — vrijdag 7 juli 2006 @ 16.34 uur

 248. Jan M,

  Bedankt voor uw bijdrage aan de regerings-
  verklaring, vooral uw woorden “nu bent u aangewezen op de wrakstukken van de LPF. Ik dacht: ze gaan straks voor EZ nog de heer Heinsbroek weer van stal halen.”

  sprake ons zeer aan, we begrijpen nu dat hij lid was van L(iever), (P)uinhopen, F(irst).

  Wij hebben besloten allemaal SP te stemmmen op 22 november, wij gaan voor Jan M en niet Jan B. als minister-president!

  Reactie door Cor — vrijdag 7 juli 2006 @ 17.38 uur

 249. Als zij die de macht in handen hebben gekregen na verkiezing (de volksvertegenwoordigers) het Binnenhof verlaten, doen zij dat in glimmende bolides, al of niet met getinte ruiten en al of niet met bodyguards , en zij kijken niet op of om. Ga zelf maar eens kijken. Zij sluiten het volk buiten.

  Reactie door Gio — vrijdag 7 juli 2006 @ 18.26 uur

 250. A. Velthoven: zie 231, 5e alinea

  Reactie door Gio — vrijdag 7 juli 2006 @ 18.27 uur

 251. Waarvoor nog verkiezingen houden ?
  Ze (CDA) doen toch wat ze zelf willen.
  dit is al gebleken bij de vorming van Balkenende 2, en nu weer.

  Reactie door Peter — vrijdag 7 juli 2006 @ 18.40 uur

 252. @251
  wel verkiezingen houden, dan wordt weer bewezen dat ze hun eigen gang gaan, snappie / en natuurlijk SP stemmen !!
  of anders Partij voor de dieren

  Reactie door Gio — vrijdag 7 juli 2006 @ 19.00 uur

 253. of ook mogelijk: niemand gaat stemmen !! krijgt niemand de macht !!! kan ook niemand machtsmisbruik plegen !!!! denk eens na over de implicaties; want wat is democratie eigenlijk ?? precies dit: de macht uit handen geven aan een kleine groep. En wie is eigenlijk de staat ?? Zijn wij, het volk, dat niet !?

  Reactie door Gio — vrijdag 7 juli 2006 @ 19.10 uur

 254. gio reactie 250

  als zelfstandig wonende chronisch zieke met een lich functiebeperking rolstoelafhankelijk kan ik alleen vanuit mijn eigen situatie spreken en zeggen dat kabinet 2 voor mijn doelgroep niet veel goeds heeft neergezet, sterker nog er wordt ons steeds meer afgenomen.
  mijn ervaring is dat de krachten uit jezelf moeten komen,
  Gedetineerde hebben hier in Nederland recht op sport en ontspanning.wij moeten door een molen van bureacratie.
  wij krijgen de WMO, geen rechten meer!, maar een compensatieplicht waarvan de gemeente zelf de compensatie mag invullen.
  Mag je hopen dat je in een rijke gem woont.
  dus de C van christelijk is ver te zoeken.
  kijk naar het faticaan,de christelijk hebben zich door de eeuwen heen alleen voor zich zelf goed weten te verrijken.
  Ik vrees dat dit ook altijd zal blijven voort zetten.
  Een goed mens , is goed voor de medemens!

  Reactie door a.velthoven — vrijdag 7 juli 2006 @ 21.06 uur

 255. @234, Any

  Als je blanco stemt, benut je je mogelijkheden om tegen een pedopartij te stemmen niet optimaal. Als een “proteststem” je dat waard is, moet je inderdaad maar blanco stemmen.

  In onze democratie ziet men bij het tellen van de stemmen een blanco stem in elk geval gewoon als een blanco stem en niet als een “proteststem”, want proteststemmen bestaan niet. Dat is puur een eigen subjectief gevoel.

  Denk alsjeblieft echt zelf na, iedereen, en laat je geen stroop om de mond smeren of in de luren leggen door simplificaties van de werkelijkheid.

  (Een Stephan pretendeerde laatst bijvoorbeeld nogal volhardend complexe economische vraagstukken geheel te kunnen vergelijken met een restaurant, dat dagelijks 10 bezoekers kreeg… Ik denk dat er hooguit wat sfeerverlichting in dat restaurant was, maar niet genoeg licht om verder te kijken dan de menukaart.)

  Maar domheid is niet bij wet verboden, netzomin als arrogantie dat is. Dus volg, wie je wil volgen, zou ik zeggen.

  Reactie door Wilbert — vrijdag 7 juli 2006 @ 22.02 uur

 256. Het was in ieder geval weer een beschamende vertoning van de oppositie. Balkenende zegt 6x dat ze terughoudendheid zullen betrachten en de oppositie is [op Halsema na] monddood. Liggen op apengapen. Komen constant met het dreigement dat er bij iedere beslissing een meerderheid van de Kamer moet zijn. VERGEET HET MAAR. Wat is de oppositie weer belooft door Balkenende en zijn kliek ??????

  Reactie door Devega — vrijdag 7 juli 2006 @ 22.06 uur

 257. Wat jammer dat de Haagse Politieke elite nu niet volop op haar smoel gaat / ging. D66 deed al die tijd al voor spek en bonen mee (gekozen burgemeester kwam er niet [Thom de Graaf werd geooferd], Uruzgan-missie probeerden ze tegen te houden [Boris Dittrich werd geooferd]), maar nu leek het erop dat de democratie eindelijk eens sterker zou zijn dan het neo-liberalisme.
  Maar nee hoor: politiek neo-liberaal geschut in de vorm van dhr. Lubbers werd van stal gehaald (hij had nu waarschijnlijk toch niets anders te doen) en de neo-liberale afbraakclub mag nog vrolijk en ongeremd even doorgaan: de macht naar de economie (lees: werkgevers!). Helaas zal blijken dat ze de laatste tijd alle zeilen zullen bijzetten om toch ook nog maar even de controversiële onderwerpen er in sneltreinvaart doorheen te jassen. Op deze manier wordt de (zwevende) kiezer nog maar eens behoorlijk zand in de ogen gestrooid, waarna men hoopt hun stemmen te winnen in november. Alsof dit kabinet beloond zou moeten worden voor hun daden / daadkracht!!!
  Ik hoop van ganser harte dat de Nederlandse kiezer (inmiddels) beter weet, en op 22 november haar verantwoordelijkheid neemt!
  Het wordt HOOG TIJD voor een andere (lees: LINKSE) wind in Den Haag.

  Reactie door Jan — vrijdag 7 juli 2006 @ 22.26 uur

 258. Waar gaat het gekonkel in Balkenende III over?

  Nederland werkt weer? Nederland werkt aan winst? Nederland gaat vooruit?

  Is dit dictatoriale kabinet daarom zo gemotiveerd om voort te bouwen op de puinhopen van Balkenende II? Hoe? Met duidelijkheid en daadkracht? Met terughoudendheid en zorgvuldigheid? Met nog minder hinderlijke regels?

  Waar gaat het gekonkel in Balkenende III over?

  Gedoogsteun?

  Van wie? De wrakstukken van de LPF? Groep Nawijn? Groep Wilders? Groep Oudenallen? Groep Fortuyn?

  Nederland moet geregeerd worden, maar door wat? Een romp kabinet? Een ramp kabinet? Of toch een rariteiten kabinet?

  Waarom deze staatsgreep van Balkenende III? Waarom wordt ons Rita Verdonk opnieuw door de strot geramt? Waarom wordt een stelselmatig frauderend ex-raadslid be-edigd?

  Inderdaad, Dreams Come True. Voor sommigen dan.

  Zijn we daarom opnieuw verraden? Van ons democratisch recht berooft?

  Werd er daarom zo gelachen in het onzinnige debat van vandaag? Mochten we daarom opnieuw deelgenoot zijn van een misselijkmakende poppenkast? Is deze ranzige vertoning werkelijk in het landsbelang?

  En… wie doet hier eindelijk wat aan?

  Jan Marijnissen? Wouter Bos? Of Lousewies van de Laan? Waarom liet men dappere Femke dan in haar hempje staan?

  Helaas, vandaag is opnieuw bewezen…

  Recht is slechts een fabel, gebaseerd op de democratische leugen.

  Reactie door Stephan — vrijdag 7 juli 2006 @ 22.42 uur

 259. Ik hoop dat door deze affaire de kiezers goed hun ogen open doen.
  WANT DIT IS AL DE TWEEDE KEER DAT DE DE PREMIER ONDERUIT GAAT.
  WAAR GAAT DIT HEEN???????????

  Reactie door Harry Korte — vrijdag 7 juli 2006 @ 23.57 uur

 260. het duurt voor mij veeel te lang ze hebben het wel weer voor elkaar om zo lang mogelijk te blijven zitten even doorbijten maar dan krijgt de linkse partijen de meerderhijd ik steun jullie graag ik ben het helemaal eens groet arina

  Reactie door arina — zaterdag 8 juli 2006 @ 1.13 uur

 261. @237.Voor potje pindakaas

  (Ik zal Pool maar even tijdelijk vervangen.Toch de hoop dat hij zijn laptoppie stiekem heeft meegenomen!!Kom gauw terug, Pool!!!)

  Wat een vieze bruine kleverige blubbermeid ben jij! Domme pinda!!
  Jij komt zeker uit het kamp van die asociale gefrustreerde straatmeiden die geen opvoeding hebben genoten. (Grotendeels Pim stemmers!)Wie achter Verdonk staat, staat voor GEK! Want je moet wel helemaal achterlijk zijn om zo’n kampbeheerster (1940-45) te stemmen! Je zou bijna gaan geloven dat reincarnatie bestaat…Hitler en de zijnen zijn gewoon opnieuw geboren en gaan gewoon door!
  En het volk? Niets geleerd!! Wir wissen nu alles, maar willen nichts wissen.
  Domme POT pindakaas, je hoort bij de 50% die in dit land niet thuishoren! Want zij VERZIEKEN Nederland.

  PS. Blij dat Ayaan ‘heersende’ ALI opgerot is! Nog beter als ze geen paspoort had gehad!! Vriendjespolitiek van de Tweede Kamer! Dit had Verdonk door moeten zetten, dan had ze nog iets goeds gedaan voor allen die ze over de grens heeft gezet!

  Sorry MEDELANDERS!Ayaan vonden ze belangrijker dan jullie met z’n allen!!
  En voor allen die hier mochten blijven:
  STEM SP! HELP MEE OM DIT LAND WEER GEZOND TE MAKEN!!!

  Reactie door Gloria — zaterdag 8 juli 2006 @ 1.17 uur

 262. @258, Stephan

  Je stelt vele vragen.

  De wereld zit echter niet verlegen om vragen, maar om antwoorden.

  Reactie door Wilbert — zaterdag 8 juli 2006 @ 2.23 uur

 263. CDA,Christen Unie, SGP stemmers:

  Jullie maken Christus bespottelijk!Heulen met de rijken is Hem een gruwel!Leugens en bedrog idem dito!!
  En jullie voormannetjes maken deze FOUTE regering nog steeds mogelijk. Maar weet:”Gij zult Zijn Naam niet misbruiken!”
  Dus STOP met die C in jullie naam,en lees de Bijbel!! En zie: Hij haalde Zijn neus niet op voor een stal!Want ook voor Hem was er geen plaats…
  EN NOG STEEDS NIET!!

  Dus al die C-hypotheekbeschermertjes, C-elleboogwerkertjes,C-kapitalistjes, oftewel schijnheilige zondagschristenen:
  LEES JEZUS!!! En je stemt NOOIT meer RECHTS!

  Reactie door Vurige Jezus fan — zaterdag 8 juli 2006 @ 2.30 uur

 264. Wie gister de homopaartjtes Maxime en Mark, en Joop en Nicolai gezien heeft die elkaar de mannenliefde verklaren, dan wordt het tijd dat Jan, Wouter en Femke met een gemeenschappelijk manifest voor de verkiezingen van 22 november komen met als motto voor een democratisch en sociaal Nederland en tegen de verdere sociale afbraak.

  Reactie door Fred — zaterdag 8 juli 2006 @ 8.22 uur

 265. Wie gister Louisewies van der Laan heeft gezien die de kadootjes voor de rijken van Zalm omarmde die krijgt het gevoel dat B. Brecht toch gelijk heeft “Erst dass Fressen und dann die Moral”

  Reactie door Fred — zaterdag 8 juli 2006 @ 8.46 uur

 266. Nederland zal nooit een “perfect” land worden maar door de mensen meer eigen verantwoordelijkheid te geven kunnen de meesten zich veel beter ontplooien dan wanneer “vadertje staat” alle verantwoordelijkheid op zich neemt en haar kindertjes doodknuffelt.
  Dat is waarom de koers van het huidige kabinet moet worden voortgezet.

  Reactie door Peter — zaterdag 8 juli 2006 @ 9.57 uur

 267. Peter,

  Eigen verantwoordelijkheid roepen de rijken als ze niet meer willen meebetalen aan de armen.

  In het uiterste geval willen ze af van de armen en dat hadden we in de jaren 30 en 40, het resultaat van het laissez-faire, laissez passer liberalisme.

  Balkende lijkt op Colijn, het is de bedoeling wat te leren van de geschiedenis.

  Reactie door Fred — zaterdag 8 juli 2006 @ 10.17 uur

 268. de kabinetten Colijn (1,ll,III ) gingen er van uit dat de crisis van tijdelijke aard zou zijn en dat de economie weer zou aantrekken wanneer er een periode van aanpassing, zuinigheid en ‘broekriem aanhalen’ achter de rug was

  -de gevolgen van economische politiek van Colijn te herkennen in

  * de geringe steun aan de werklozen, de bedeling

  * het bezuinigen op de overheidsuitgaven

  * het handhaven van de harde gulden, niet devalueren zoals het buitenland

  * het verplicht stellen van ‘stempelen’ en in de rij staan

  * de verpaupering van de werklozen

  * het aanmoedigen van liefdadigheid

  * het uitblijven van economisch herstel

  * de blijvende werkloosheid

  Ook toen samen met de liberalen, gevolg daarna kwamen Mussert en Hitler, neen, bedankt het is de bedoeling te leren van de geschiedenis!

  Leve de SP!

  Reactie door Fred — zaterdag 8 juli 2006 @ 10.27 uur

 269. Motto van de verkiezingen op 22 november “Weg met de nieuwe Colijn” gaan wij stempelen of gaat hij stempelen!

  Reactie door Fred — zaterdag 8 juli 2006 @ 11.01 uur

 270. De vergelijking met de periode van Colijn gaat compleet mank. Met dit soort redeneringen kun je overal op tegen zijn.
  De SP lijkt toch ook niet op de partij van de grote roerganger?

  Reactie door Peter — zaterdag 8 juli 2006 @ 14.18 uur

 271. De inhoud van de maatregelen is precies hetzelfde, zelfs het asielbeleid vertoont dezelfde trekken, maar sommige mensen willen graag dezelfde fouten nogmaals maken, blijf er maar achteraan lopen en nadien “ich habe es nicht gewusst”.

  Weg met de nieuwe Colijn onder het motto gaan wij stempelen of gaat hij stempelen!

  Reactie door fred — zaterdag 8 juli 2006 @ 14.45 uur

 272. Voor Jan Marijnissen:

  Ik miste de motie van wantrouwen! Winst zat er niet in??
  Nee, niet in die corrupte Tweede Kamerfracties, maar wel in het land! Wat een stemmen had het je opgeleverd!!! Want iedereen voelt aan zijn taas dat het niet klopt. We hebben dringend behoefte aan een partij die het NIET meer neemt. Die recht overeind blijft staan en ongeacht winst of verlies de plucheplakkers laat weten: GEWANTROUWD!
  Hiermee had je het gevoel van zeer veel Nederlanders verwoord!
  Niet zo ‘verhaagsen’, Jan!

  Reactie door Gloria — zaterdag 8 juli 2006 @ 15.33 uur

 273. Laat de de SP maar duidelijk zijn voor d Burger en de belonig zal met de nieuwe verkiezingen voelbaar zijn.

  T.a.v. Balkenellende 3 laat ons niet in de steek als het gaat over Detentie behandeling op maat, het is niet meer dan een forse bezuinigings operatie met tunnel visie, waar heel veel leed door zal komen, voor zowel Personeel als de gedetineerden.

  Reactie door paul — zaterdag 8 juli 2006 @ 15.53 uur

 274. Het is allemaal vreselijk en allemaal erg.
  Ik word er helemaal verdrietig van!

  Kunnen we niet nog ergens een zielige bevolkingsgroep vinden, zodat we ons daar met z’n allen mee kunnen bemoeien en zodoende onze gemoedsrust bevredigen?

  Reactie door Peter — zaterdag 8 juli 2006 @ 17.41 uur

 275. SP Marijnissen; Ik heb gisteren het politiek-debat gevolgd. Jan Marijnissen had goede punten in zijn betoog, maar was onfatsoenlijk tegenover LPF fractievoorzitter van As, vanwege dat hij de voormalige coalitiepartij (de toenmalige leden) afmaakte door te zeggen: ‘de wrakstukken van de LPF’. Fractievoorzitter van As eiste excuses en Jan Marijnissen kon het fatsoen niet opbrengen om menswaardig te antwoorden en herhaalde nogmaals ‘de wrakstukken van de LPF.’ Je kan het oneens met mensen zijn, maar je moet/kan toch menswaardig met elkaar omgaan. Ik begrijp echt niet waarom Jan Marijnissen dit deed. Hij woekerde het ‘moddergooien’ aan. Het was alsof ik naar Jerry Springer keek in de Tweede Kamer. Ongelooflijk. Jan Marijnissen heeft goede punten; kritische onderwerpen aangesneden en kon rekenen op mijn waardering, maar door dit voorval kan Jan rekenen op een motie van wantrouwen. Zo ga je niet met mensen om; fatsoen moet je kennen; fatsoen moet je doen. Je kan je kritiek uiten, maar het is niet professioneel om met ‘modder’ te gooien; dat doet een volksvertegenwoordiger niet; dan wel alleen op een nette behoorlijke, fatsoenlijke manier. Je moet mensen niet beledigen, kwetsen of belagen. Dat past niet bij een sociale partij zoals Jan Marijnissen zijn partij naar voren duwt. Ik begin nu echt te twijfelen aan de geloofwaardigheid van de SP-voorzitter. Het siert hem niet en mijn advies is aan Jan om voortaan dit soort taferelen te vermijden en gewoon inhoudelijk dingen te bespreken; zonder daar een emotionele draai aan te geven. Dan kom je veel verder dan schreeuwen, hard roepen en stampvoeten of met de vuist op tafel slaan. Dit kost weer zetels van de SP.

  Reactie door W.D. Zuur — zaterdag 8 juli 2006 @ 21.26 uur

 276. @275
  Zuur doe niet zo zoet!
  Wie BELEDIGEN, KWETSEN en BELAGEN dagelijks mensen? Deze pedante regering!

  Menswaardig met elkaar omgaan? Zet dit op de site van de VVD en het CDA! Pas dan heb je er iets van begrepen.

  En LPF? Wrakstuk! Einde in zicht.

  Reactie door Gloria — zaterdag 8 juli 2006 @ 23.43 uur

 277. @275 Zuur, Jan had het inderdaad over “de restanten van D66″ en “de wrakstukken van de LPF”.

  Dat kun je natuurlijk opvatten als: Hij noemt mij een wrakstuk.
  Je kunt het ook opvatten als: de overblijfselen van voorheen redelijk grote politieke partijen. In het Nederlands worden nou eenmaal wel eens stijlfiguren gebruikt.
  De LPF koos zelf voor de hoogste boom die ze konden vinden. En ze vonden het heerlijk om erin te klimmen… ;)

  Reactie door Marc B — zondag 9 juli 2006 @ 1.02 uur

 278. Waarmee maar weer is aangetoond dat Jan Marijnissen een incapable politicus is. Ik denk dat hij zich noodgedwongen fatsoenlijker voordoet dan dat ie eigenlijk is. Als zo iemand daadwerkelijk aan de macht komt, komt de ware (agressieve)aard naar boven zullen we in Nederland nog eens wat beleven.

  Reactie door Peter — zondag 9 juli 2006 @ 10.35 uur

 279. Maurice d’hondt met zijn peilingen, wil het doen voorkomen dat we alleen kunnen kiezen tussen Balkenende en Bos.

  Tussen 22 miljard bezuinigen of 15 miljard bezuinigen, tussen Colijn I of Colijn II,

  hij ziet het verkeerd we kunnen ook nog Jan Marijnissen kiezen! Stem voor Jan M. als minister-president!

  Reactie door fred — zondag 9 juli 2006 @ 12.04 uur

 280. …in NL is alles wat goed was in uitverkoop gegaan en verkocht. Straks heeft de politiek niets meer te zeggen als het gaat om bijv. een gemeente; immers als een gemeente zonder geld komt te staan, wordt deze verkocht. Het is in de VS al gaande (daar is al een hele haven verkocht aan the Arabs). Men spreekt het ook hier over dat soort praktijken. Dus maak je je maar geen zorgen, binnen 10 jaar zijn onze steden aan de buurt en de zeggenschap blijft dan echter niet bij één partij, maar bij diegene die deze heeft gekocht…

  Reactie door Any — zondag 9 juli 2006 @ 15.44 uur

 281. goed, Frede, maar wat wil Jan met de WMO.
  Veel’gezonde’mensen weten niet eens dat vanaf 2007 dit een nieuwe wet is en wat deze wet inhoud.
  Ross gaat deze wet mooier voorschotelen als dat deze er straks werkelik in de practijk uit zal zien, maar goed zij staat te ver van de burger om te weten wat er in het land speeld.Ze zijn stokdoof of stekeblind,Ze zullen er in Den Haag wel voor zorgen dat hun toekomst zeker is.
  Gedetineerde hebben rechten, maar mensen die hulp en zorg nodig hebben krijgen straks ( 2007) te maken met de WMO en is er enkel een compensatieplischt( GEEN RECHTEN MEEr VOOR ONS) waarin de gem zelf veel mag invullen.
  terug naar af terug naar afhankelijkheid, en dan nog durft Den Haag te zeggen dat het geen bezuiniginsmaarregel is, maar zelfs een simpele leek weet beter!
  wat wil Jan hiermee/

  Reactie door a.velthoven — zondag 9 juli 2006 @ 16.25 uur

 282. Zo zie je maar weer hoe onze democratie steeds meer en meer wordt uitgehold door dit kabinet.
  Nederland is met Balkenende 3 een zaken/markt-dictatuur die al sinds 1980 in ontwikkeling is.

  Reactie door Jaap — zondag 9 juli 2006 @ 16.47 uur

 283. VERHARDING

  Veel geleden veel gestreden
  Een product van het verleden

  het sloopt het lichamm
  het sterkt de geest
  er zijn mooiere tijden geweest

  gevangen zitten in de zorg
  gevangen zitten in de maatschappij
  dit maakt mij niet blij

  individualisme
  verharding van verschillende regeringspartijen
  verharding in de maatschappij
  dit maakt mij niet blij

  mijn geest gesterkt
  mijn lichaam vaak te moe
  waar leidt dit alles naar toe?

  de sterke overleven
  al eeuwen telt dit gegeven

  rijke rijker
  armen armer

  waar is het gevoel van solidariteit gebleven
  zijn we in nederland echt de weg kwijt

  groeten uit toekomstig:

  KLEIN AMERICA

  Reactie door a.velthoven — zondag 9 juli 2006 @ 17.37 uur

 284. @ 283.

  God is altijd online
  op het wereldwijde web.
  Bij Hem is nooit een storing
  en Zijn server is nooit bezet.

  Met God chatten is altijd mogelijk.
  Het contact is levensecht.
  De verbinding is gelukkig draadloos:
  ook zonder computer kun je bij Hem terecht.

  Hackers kunnen niet storen,
  Gods firewall werkt altijd correct.
  Je zult Hem wel zelf moeten installeren,
  dan is jou verbinding perfect.

  Gods computer zoekt heel het net af
  om te verbinden met jou en mij.
  We mogen gratis downloaden
  en virussen zijn er niet bij.

  De beste programma’s kun je bij Hem krijgen,
  dan loopt je computer als een trein
  en mocht je harde schijf toch crashen,
  dan is God voor jou altijd online.

  Hij heeft geen wachttijd en geeft goede adviezen.
  Hij heeft zelfs een handleiding gemaakt.
  Als je die gebruikt als leidraad voor je leven,
  dan wordt jouw (levens)computer nooit meer gekraakt.

  Reactie door W.D. Zuur — zondag 9 juli 2006 @ 22.21 uur

 285. @ 283
  Leer mij….

  Heer,
  Leer mij minder te praten
  om meer te zeggen;

  minder bezorgd te zijn
  om meer te hopen;

  minder verstard te zijn
  om meer te geloven;

  minder te haten
  om meer te beminnen;

  minder te discussiëren
  om meer te getuigen;

  minder af te breken
  om meer op te bouwen;

  minder geïsoleerd te zijn
  om beter te communiceren;

  minder gejaagd te zijn
  om meer rust te brengen;

  minder mijzelf te zoeken
  om meer anderen te vinden

  Reactie door W.D. Zuur — zondag 9 juli 2006 @ 22.25 uur

 286. De overeenkomsten tussen Colijn en Balkenende.

  Kabinet-Colijn II (1933-1935)

  Dit extra-parlementaire i centrum-rechtse kabinet moet het hoofd bieden aan de in 1929 uitgebroken economische crisis, die ook Nederland hard treft. Het kabinet kiest voor een politiek van ‘aanpassing’. De overheidsuitgaven worden verlaagd en de waarde van de gulden wordt gehandhaafd.In 1935 is 30% van de beroepsbevolking werkloos!

  Het tweede kabinet-Colijn bestaat uit ministers van de RKSP i, de ARP i, CHU i, de VDB i en de Vrijheidsbond i, alsmede één partijloze minister.

  Vertaald naar de huidige tijd CDA, D66 en de VVD, werkloosheid 2006 (CBS) totale arbeidsreserve: 35% van de beroepsbevolking werkloos!

  Motto voor de verkiezingen 22 november “Gaat de nieuwe Colijn stempelen of wij?”

  Reactie door fred — maandag 10 juli 2006 @ 9.02 uur

 287. kan je komen met een gedicht geschreven vanuit je eigen hart!
  Gevoel dat missen we in deze tijd!

  Reactie door a.velthoven — maandag 10 juli 2006 @ 9.14 uur

 288. Italiaanse toestanden!

  Jan Marijnissen is op één punt ook niet ontevreden: het Huis der Historie, waarvoor hij zich zo lang heeft ingezet, komt er. Minder enthousiast is hij over Balkenende-III: in vier jaar tijd drie stuks. Inclusief het na de val van Thom de Graaf in elkaar gelijmde Balkenende-IIbis: “Gemiddeld één kabinet per jaar, een absoluut record. Het lijkt Italie wel, langzamerhand”. Een felicitatie is het niet waard, want JPB “is een regeringsleider zonder volk geworden”.

  Kies Jan voor Minister-President, in een links coalitie, Prodi!

  Reactie door fred — maandag 10 juli 2006 @ 11.51 uur

 289. wanneer is dat “BALKEN” nu eens ten “ENDE”!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Reactie door Pleunie — maandag 10 juli 2006 @ 12.58 uur

 290. Voetstappen…

  Ik droomde eens dat ik
  wandelde langs het strand,
  samen met God.

  Tegen de lucht tekenden
  zich perioden van mijn leven af,
  en voor iedere periode waren er
  twee paar voetafdrukken in het zand:
  een paar van mijzelf en het
  andere van God.

  Terugkijkend naar die
  voetstappen zag ik opeens een
  stuk waar maar één paar stond
  afgedrukt. Ik zag ook dat dit
  precies het moeilijkste en
  verdrietigste moment uit mijn
  leven was. Dus zei ik:
  ‘God, ik heb gezien dat juist op
  het moeilijkste moment van mijn
  leven er maar één paar
  voetstappen is en U hebt nog wel
  beloofd, dat U altijd bij
  me zou zijn!
  Ik snap niet dat U me juist op
  dat moment hebt verlaten.’

  Maar God zei:
  ‘Mijn lieve kind, ik houd van je
  en zou je nooit verlaten.
  In jouw momenten van strijd en lijden,
  daar waar je maar één
  paar voetstappen ziet,
  daar was het
  dat Ik je droeg.’

  Reactie door W.D. Zuur — maandag 10 juli 2006 @ 16.24 uur

 291. Een Hand op je schouder

  Een Hand op je schouder
  je bent niet alleen
  kijk maar eens naast je
  Iemand gaat met je mee.

  Hij helpt en bemoedigt
  Hij staat je ter zij
  het is Jezus, jouw Vriend
  Hij is je steeds nabij.

  Zo maar een glimlach
  van Liefde naar jou
  Zijn ogen vertellen:
  Ik houd zo van jou!

  Ik ken al jouw zorgen
  geef ze over aan mij
  Ik wil je helpen dragen
  dat maakt jou weer vrij.

  Mijn Hand op je schouder
  die jou teder drukt
  je hoeft niet alleen
  onder je zorgen gebukt.

  Ik zal je dragen

  Reactie door W.D. Zuur — maandag 10 juli 2006 @ 16.26 uur

 292. Laten we er geen christelijke bundel van gaan maken maar terug gaan naar de kern.

  Reactie door a.velthoven — maandag 10 juli 2006 @ 17.56 uur

 293. @ 275 Zuur
  Wat een vroom geklets, Zuur! Ga eens naar je hart, in plaats van met een gedichtenbundel van een ander een groot stuk van deze site te bezetten! En breek me de ‘bek’ weer niet open! LEES JEZUS!!!
  En zie hoe Hij de wetsgeleerden (Farizeeers)aanpakte: “ADDERGEBROED”! Leer dan ook van de EMOTIES van Hem! Hij nam het niet dat de rijken voorin zaten en de armen achterin!! Snap je? Hij nam zoveel niet, en als het moest sloeg Hij de hele rotzooi aan stukken…daar op het markt(kerk)plein. Goed lezen,Zuur!Maak geen watje van mijn Held!Want de lafbekken stemmen op het CDA! Heulen met de rijken!!De C voor hun naam en ondertussen billenknijpende de boel besodemieteren met slijmbal Lubbers! LEES JEZUS,Zuur!En hoor: HUICHELAARS noemde Hij ze!! Leer dan ook van Hem!Leer Hem kennen,Zuur! En heb dan het LEF om LINKS te stemmen. Want de SP heeft dan wel geen C, maar is de Bijbel het meest in de praktijk! Stap uit om ‘amen’ te zeggen tegen brave Zuur, maar stap in om Amen te zeggen tegen heldhaftige Zuur!Want zo hebben de christenen al zolang BRAAF gehuicheld in Zijn Naam. Juist door hen zit ons land in het slop, hebben de rijken het voor het zeggen en de armen zitten nog steeds ‘achterin’. Snap je het nu, zuur?

  Reactie door Gloria — dinsdag 11 juli 2006 @ 0.45 uur

 294. Gloria,

  Ik voel met je mee, het ergste is nog dat dit niet de eerste keer is, in de jaren 30 en de jaren 80 knepen ze de boel ook al af, de ellende van vandaag is al begonnen met de kabinetten Lubbers.

  Resultaat: 25 jaar bezuinigen, 35 % werkloos, voedselbanken, grote armoede en veel onderlinge haat met name tegen “de vreemdeling”.

  Het wordt tijd voor een ander beleid! Stem SP!

  Reactie door fred — dinsdag 11 juli 2006 @ 7.35 uur

 295. dit zegt iets over deze tijd!

  Van zoet naar zuur

  De eerste twintig jaren waren fijn
  ik mocht en kon er zijn
  ik stond midden in het leven
  mocht heel veel beleven

  de daarop volgende jaren
  gingen over van zoet naar zuur
  rollend verder door het leven
  wat me veel verrijling heeft gegeven

  wat meer zaken alleen neer gaan zetten
  zaken waar valide mense niet op hoeven te letten
  het maakt me geestelijk sterker
  maar ook vaak te moe

  waar leidt dit alles naar toe

  Het leven coelt soms wel eens te zuur
  en nu…..nu word ik ook nog eens te duur.

  Reactie door a.velthoven — dinsdag 11 juli 2006 @ 9.58 uur

 296. ‘t is wel in het hol van de leeuw, maar ik ben blij dat Balkenende de kans krijgt om nog enige tijd te regeren, juist nu het tij begint te keren. Het zou niet fair zijn als Bos (want die zal het wel worden) gaat oogsten wat het huidigekabinet heeft gezaaid!
  Ik vind dat het kabinet goed werk heeft verricht, niet om zich populair te maken, maar wel in het belang van het hele land – en ja, indirect dus ook in het belang van de ‘kleine man’.
  Zachte heelmeesters maken stinkende wonden!

  Reactie door Mattijs Vijverberg — woensdag 12 juli 2006 @ 11.51 uur

 297. mattijs
  ij hoord zeker bij de goed gesettelde en ‘gezonde’mens.?
  zie het als een bevoorrechting, geniet ervan, maar met Balkenende gaan de minderbedeelde, chronisch zieken en ouderen er zeker niet op vootuit!

  Reactie door a.velthoven — woensdag 12 juli 2006 @ 14.16 uur

 298. A.Velthoven, bedankt voor je reactie!
  Inderdaad voel ik me goed, en heb geen reden tot klagen, al zit dat meer in mijn lieve vrouw en mijn geweldige zoontje (1,5 jaar). Ik voel me in ieder geval niet bevoordeeld door dit kabinet, ook wij zijn er op achteruitgegaan, afgelopen jaar, maar dat accepteer ik.

  Wat ik in ieder geval goed vind is dat iedereen die kán werken aan het werk wordt gezet.

  Als je 3 jaar geleden aan een WAO-er sprak, hoorde je dikwijls: ‘ik mag niet meer werken van de dokter’. Nu velen wel weer ‘mogen’ breekt de pleuris uit…

  Reactie door Mattijs Vijverberg — woensdag 12 juli 2006 @ 15.04 uur

 299. Al zijn we klein, we kunnen wat zijn, zo hebben we iets weg te geven.

  Een zorgstaat, alles privaat, de jeugd straks niets om van te leven!!!!!!!!!!!!!!

  Al ben ik niet de eerste die op je weblog schrijft.
  Al ben ik niet z’n moeder dat altijd aardig blijft.
  Al maak ik wel eens fouten en krijg ik nooit genoeg gedaan.
  Mijn kinderen zijn mij heilig, Sp ertegenaan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Lubbers staat weer boven de meerderheid, 70% wil nieuwe verkiezingen, het is niet weer te geloven. Ja weer, hij heeft ooit de hele wereld bewogen, precies “het malieveld” ik was toen kind, en kon het niet geloven. 25 jaar elende op zijn lijf geschreven, ben er nog niet van bekomen, was te duur voor mijn leven.

  Ik mag mijn mening geven, ja nu nog heel erg fijn, kan deze aansluiting nauwelijks betalen, de democratiesche gein!!!!!!!!!!

  afz; moeder van 2 kinderen, waarvan 1 een lichte beperking heeft, die mag nu werken voor 44 euro per maand! De andere mag naar Belgie gaan vluchten, want de rechten van het kind is deze eeuw afgelopen, geen mamoetwet voor hem. Maar dat is mijn schuld, had ik maar een betere consument moeten zijn. Dus kijk ik met weemoed terug op mijn 36ste in mijn poesie-album, toen ieder kind gewoon naar school kon tot hij was afgestudeerd, vertelde de meester van de lagere school. Ja ja vlak voor Lubbers.

  Reactie door Angela — woensdag 12 juli 2006 @ 16.01 uur

 300. oke mattijs

  Maarer zij ook mensen zoals ik die zelfstandig wonen chronisch ziek zijn en een lichamelijke functiebeperking hebben waarvan de dromen niet zijn uitgekomen.
  ik lees hier dingen dat ik denk, wat heeft mijn toestand rijk gemaakt.
  Want hoe meer geld, meer egoisme,dev rijke hier in Nederland weten zich steeds beter te verijken en dan ben je pas geestelik arm.
  maar ons wordt het steeds moeilijker gemaakt om een menswaardig bestaan te leiden.
  dus denk eerst na alvoorens je zo’n oordeel geeft.

  Reactie door a.velthoven — woensdag 12 juli 2006 @ 19.45 uur

 301. ontslagrecht versoepelen voor balkenende,en nieuwe ww toepassen!

  Reactie door gert — vrijdag 14 juli 2006 @ 15.53 uur

 302. Het stomste is eigenlijk nog dat iedereen die gesjoemeld heeft met de WAo er voor gezorgd heeft dat meer ambtenaren aan het werk kwamen..het lijkt wel alsof het zo moest zijn….
  Mattijs vijverberg, wat er nu gebeurd is dat onschuldige echt zieke mensen bestraft worden. Hoe kun je gestraft worden voor iets wat je zelf niet wilt en waar je niets aan kunt doen? Met andere woorden iedereen die ziek is wordt over 1 kam geschoren en het ergste is dat dit alleen maar gedaan wordt om stemmen te trekken.Je leest het goed Mattijs..het is een rechtse poging om te laten zien dat ze voor regels zijn en die streng uitvoeren. Ze vertellen er alleen niet bij dat mensen die veel geld hebben en sjoemelen bijna niet gecontroleerd worden. Daar worden bijna geen ambtenaren op gezet! Dit terwijl het ons allemaal erg veel geld kost!!! Ook erg dom toch om alles en iedereen over 1 kam te scheren..we zijn niet allemaal gelijk!!
  Helaas trappen mensen die volgens mij gefrustreerd zijn door het leven in deze holle frasen..vandaar dat Verdonk zoveel mensen achter zich heeft staan! Alles wordt maar geschoven op illegalen..zij moeten het land uit..ok..maar er zijn velen die al 10 jaar hier zijn..hoe kun je dan in 1 jaar alles en iedereen het land uit trappen? En het stomste is ook nog dat er nog velen illegaal rondlopen in nederland en zij zullen zich vast bezighouden met criminaiteit..je moet toch eten? Alles om stemmen te trekken…
  TRIEST

  Reactie door cynthia — vrijdag 14 juli 2006 @ 20.26 uur

 303. Cynthia,

  wat bedoel je met het straffen van onschuldige mensen?

  Voor wat betreft mijn mening over uitkeringen: die mogen een stuk hoger, maar de toelatingseisen moeten enorm worden opgeschroefd.

  Iemand die echt niet kan werken blijft natuurlijk in de WAO. Maar voor een vrouw van 34 met ‘lage rugpijn’ is ongetwijfeld iets te bedenken dat ze kan doen, zodat ze niet hoeft te leven van het geld dat anderen verdiend hebben.

  En voor wat betreft Verdonk: vergeet niet dat ze nu met name vuil wordt aangekeken omdat ze beleid uitvoert dat onder PvdA-er Cohen is bedacht!

  Tot slot over het kabinet: ik denk nu juist dat ze onpopulaire maatregelen nemen; niet om stemmen te trekken, maar omdat ze oprecht denken dat het beter is voor het hele land, en niet alleen maar voor 1 groep.

  Reactie door Mattijs Vijverberg — dinsdag 18 juli 2006 @ 17.14 uur

 304. Mattijs,
  1) Mensen die echt ziek en arbeidsongeschikt zijn moeten rondkomen van een hogerloontje, mensen die echt ziek zijn worden herkeurd en ineens zijn velen van hen 100 procent gezond zelfs met zuurstoftank op de rug!Maar omdat er geen werk is voor deze mensen zijn er ook velen die gekort worden terwijl zij zelf niets kunnen doen aan de situatie…zelfs voor gezonde mensen komt er steeds minder werk. Waarom dan straffen in plaats van eerlijk zijn en iets aan deze situatie doen? Waarom worden mensen gestraft voor een proces die gecreerd is door Mutinationals/IMF en regeringen? Makkelijker maken om bij te scholen..flexibeler worden dus!!!

  2) Wat betreft die vrouw van 34, een fatsoenlijke werkgever heeft in de gaten wat er speelt onder zijn personeel. Zonder personeel geen werk en dus ook voor hem/haar geen geld. Als er iets aan de hand is met een werknemer heeft een fatsoenlijke werkgever een gesprek met haar waarin hij/zij vraagt wat er aan de hand is en vraagt aan de werknemer hoe zij dat wil oplossen, hoe zij over het werk denkt en dan kan er ook gekeken worden naar een andere functie. Werkgevers worden nu ook gedwongen om dit te doen, maar toch gebeurd het nog veel te vaak dat voor de makkelijke weg wordt gekozen namelijk ontslaan!

  3) Verdonk, zij heeft vanaf het begin een te grote mond gehad..hoe kun je nou een probleem dat al 10 jaar speelt in 1 jaar oplossen? Dankzij haar lopen nu illegalen rond te zwerven over heel Europa..dat is geen oplossing maar de ogen sluiten. Ze heeft heel veel fouten gemaakt en dat kan ook niet anders..dat had ze kunnen weten..zij koos voor zichzelf (geld)
  Wij hebben vluchtelingen opgevangen en in onzekerheid gelaten en in dierenhokken laten verblijven…en ze dan ook nog een trap nageven? Rare praktijken! In plaats van scholing en werkgeven wordt gekozen voor wegtrappen..wij hebben toch teveel werk wat niet gedaan wordt? een fabeltje dus He!!!!!Al; jaren worden mensen uit andere goedkope landen ingezet voor laagniveau werk..puur en alleen omdat ze goedkoper zijn!!

  3) De maatregelen van dit kabinet zijn puur een reactie op dat wat de grote rijke heren willen..namelijk: globalisering en dan gebruik maken van goedkope krachten en heel veel winst maken ten koste van alles. Wij worden daardoor allemaal rondtrekkende wezens die geen zekerheid hebben. Hoe moet je dan je huis betalen? of hebben alleen de rijke heren straks een huis? Een gezinsleven..nee internet en telefoon houdt ons op de hoogte hoe goed zoonlief groeit en gezond eten? twee keer per week en vooral niet overspannen worden!
  Verdiep je goed in dit toekomstbeeld en bepaal dan zelf of je zo wilt leven mattijs! En dit met het oog op het opraken van belangrijke grondstoffen..het houd niet stand! Kernenergie is ook geen oplossing…ook de grondstof daarvoor ..uranium is eindig!

  Reactie door cynthia — zaterdag 22 juli 2006 @ 13.49 uur

 305. Cynthia,

  wederom bedankt voor je reactie! Ik ga binnenkort op vakantie, en stop deze discussie maar, denk ik. Ik denk nog steeds – zelfs als het uranium opraakt – dat er best wel wat harder gewerkt kan worden in dit land…

  Laat ik eindigen met te zeggen dat ik de SP wel een van de geloofwaardigste partijen vind die ons land rijk is. Al zou ik nog niet op ze stemmen als het de enige partij was, en er stemplicht was…. Fijne zomer verder!

  Groet,
  Mattijs

  Reactie door Mattijs Vijverberg — dinsdag 1 augustus 2006 @ 16.12 uur

 306. On this site you can find a lot of the interesting information about business in [b]Russia[/b].
  Here you can find new partners and customers for enjoy profit !
  http://prbrus.nsk-com.ru

  Reactie door 000abannik200609 — dinsdag 26 september 2006 @ 23.27 uur