Annan: Ramp dreigt in Gazastrook

Voor de tweede keer in korte tijd heeft VN-secretaris-generaal Kofi Annan gewaarschuwd voor een humanitaire ramp in de Gaza-strook.

Door de Israëlische militaire operatie van de afgelopen week is er een groot tekort aan voedsel, water en brandstof ontstaan in het Palestijnse gebied, dat vorig jaar door Israël werd ontruimd. (NOS)

Israël gaat gewoon door met de aanval. Het bestand aangevraagd door premier Haniyeh is geweigerd.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

zondag 09 juli 2006 :: 11.20 uur

97 Comments

97 reacties

 1. Het zou tijd worden om Irael op zijn nummer te zetten, terug binnen de afgesproken grenzen!

  Olmert,Bush,Blair,Hitler, whats in a name?

  Reactie door Johan Smeets — zondag 9 juli 2006 @ 11.25 uur

 2. Je kunt beter zeggen Bush gaat gewoon door,want Israel staat in one-line kontakt met de VS.Wellicht wil Bush t.a.v.Iran wisselgeld hebben.Deze hele exercitie is bedoeld om zo veel mogelijk materieele schade toe te brengen in de Gaza strook,zodat de Palestijnen de handen vol hebben aan de wederopbouw,welke waarschijnlijk gefinancierd wordt door de oliestaten.De haat in het Midden Oosten t.o.v.de V.S. en het westen wordt nog groter.Onrust in Saoudi Arabie door extremisten is niet uitgesloten,zodat de olieprijs weer lekker kan doorstijgen.Per saldo zijn er alleen maar verliezers.

  Reactie door Maan Arkenbosch — zondag 9 juli 2006 @ 11.40 uur

 3. Gaza gaat een beetje op een Israëlisch concentratiekamp lijken, vinden jullie niet? Systematische Vernichtigung, uithongering, etc.

  Reactie door Sonja — zondag 9 juli 2006 @ 11.42 uur

 4. Gaza: grootste openlucht concentratiekamp ter wereld. :(
  Het is intriest.

  Reactie door Pietje af — zondag 9 juli 2006 @ 11.48 uur

 5. tjongejonge wat een hel daar

  Reactie door e.krul — zondag 9 juli 2006 @ 12.00 uur

 6. En dan gaat nu weer die eeuwige discussie van start; wie is er begonnen?
  Het is gewoon een strijd van
  Machtigen tegen machteloze.
  Rijk tegen arm.
  Ik denk dat de gemiddelde Palestijn zo langzamerhand alle hoop heeft verloren in een wereld die grotendeels achter de US aanholt.

  Reactie door Gandalf — zondag 9 juli 2006 @ 12.01 uur

 7. Die inval heeft niks met die korporaal te maken. Die wordt slechts publicitair misbruikt door zijn regering.

  The detention of Hamas parliamentarians in the early hours of Thursday morning had been planned several weeks ago and received approval from Mazuz on Wednesday. The same day, Shin Bet Director Yuval Diskin presented Prime Minister Ehud Olmert with the list of Hamas officials slated for detention.

  http://www.haaretz.com/hasen/spages/732528.html

  Reactie door Johnito — zondag 9 juli 2006 @ 12.08 uur

 8. Het argument van Zionisten is dat zolang Palestijnen niet in staat zijn hun land op te bouwen, er geen sprake kan zijn van terugkeer van minstens een half miljoen Paestijnse vluchtelingen overal te wereld.
  Daarom schieten Israëliërs nu alles kapot wat bedreigend is voor de opbouw van Palestina.

  Doelbewuste vernieting van wederopbouw, zodat elke bloei in de kiem wordt gesmoord. Jawel, ook óns ontwikkelingsgeld zat in de wederopbouw van Palestijnse infrastructuur. Weg is het, en nóg krijgt El Al militaire faciliteiten en privileges op Schiphol.

  Reactie door Emiel — zondag 9 juli 2006 @ 12.29 uur

 9. Jongstleden hebben +/- 400 krakers gelogeerd op de Dam het leken me allemaal SP’ers want wat ik zo zag hebben ze nog nooit gewerkt.

  Reactie door Pipo — zondag 9 juli 2006 @ 12.43 uur

 10. 9 pip is off topic en bedoeld om de aandacht van het onderwerp af te leiden, getrol dat geen serieus antwoord waard is.

  Reactie door Emiel — zondag 9 juli 2006 @ 12.46 uur

 11. @9 Wat de fuck heeft dat met het topic te maken? Lekker generaliserend ben je een echte PIPO.

  Reactie door Johan Smeets — zondag 9 juli 2006 @ 12.50 uur

 12. Hoe lang moet dit nog doorgaan? Onder de ogen van de hele wereld worden de Palestijnen onderdrukt en op geweldadige manier uitgemoord.Ondertussen houden de regeringen van Europa hun kaken op elkaar…WAAROM in vredesnaam?? Dit is een grote misdaad tegen het hele Palestijnse volk.

  Reactie door Diny — zondag 9 juli 2006 @ 13.05 uur

 13. “welke waarschijnlijk gefinancierd wordt door de oliestaten.”
  “Gaza: grootste openlucht concentratiekamp ter wereld.”
  “Wellicht wil Bush t.a.v.Iran wisselgeld hebben”
  etc.

  Het is niet de meningen die,hoe twijfelachtig ze al zijn door de eigen ‘feiten’, dit forum (bezoekers) dom maken.
  Lachwekkend vaak hoe mensen hier hun eigen feiten, als eeuwig in eigen geschiedenisboeken vastgelegt, naar voren brengen om hun mening daarmee als waarheid daarna je gaan stenigen.
  Die fraaiste vind ik nog steeds die keer dat ‘Opa Buiswater’ het ‘feit’ presenteerde
  dat Rusland nog nooit een ander land had aangevallen.
  Hahaha
  Om daarmee het feit te kunnen bekrachtigen
  dat de USSR goed was (zucht, nog ff en ik krijg sympaty voor Bush) en USA slecht.
  Het is hier de persoonlijken ‘feiten’ die op de hak worden genomen. Niet de mening. Iedereen heeft recht op zijn eigen mening maar niet op zijn eigen feiten.

  Reactie door rommel — zondag 9 juli 2006 @ 13.33 uur

 14. Nou zeg, of de Palestijnen zulke lieverdjes zijn. Wat een stelletje oogklepfiguren hier. Er zit veel meer achter het hele verhaal Israel/Palestina dan de meeste mensen blijkbaar weten.
  Veel SPers zijn gewoon meeblaters en kuddelopers. Ik ben ook een SPer, maar probeer wel een zaak van TWEE kanten te bekijken voordat ik een vernietigend oordeel geef. Dat gebeurd veel te weinig door de grote muilen die vandaag de dag maar direct met hun mening te koop lopen en kakelen als een kip zonder kop. Dat is niet alleen bij de SP zo, maar dat zie je in alle politieke stromingen. Erfenis van ene heer Pim, misschien?

  Natuurlijk is het vreselijk wat er daar gebeurd, maar vergeet niet dat zelfmoordaanvallen een volk/land volkomen ontwrichten en dat je nooit zeker van je leven bent als je naar school, je werk of de winkels gaat.

  Het lijkt verdomme wel of iedereen achterlijk is geworden en maar de bek opentrekt voordat de hersenen tijd hebben gekregen na te denken.

  Veel “meningen” in de berichten hier rieken toch wel erg naar anti-zionisme en zijn daarnaast ook nog eens verschrikkelijk dom en onnadenkend!

  Reactie door Nelma Frank — zondag 9 juli 2006 @ 13.33 uur

 15. Dezelfde razzia’s die Israel nu in Gaza uitvoert zag je in WO2 ook de nazi’s uitvoeren als er een duiser was geliquideerd.

  Reactie door hanri — zondag 9 juli 2006 @ 13.35 uur

 16. Dit gaat net zo lang door totdat de Israëliers ophouden met de Palestijnen als Untermenschen te zien.

  “In my childhood I have suffered fear, hunger and humiliation when I passed from the Warsaw Ghetto, through labour camps, to Buchenwald. I hear too many familiar sounds today, sounds which are being amplified by the war. I hear about ‘closed areas’ and I remember ghettos and camps. I hear ‘two-legged beasts’ and I remember ‘Untermenschen’. I hear about tightening the siege, clearing the area, pounding the city into submission, and I remember suffering, destruction, death, blood and murder . . . Too many things in Israel remind me of too many things from my childhood.” (Shlomo Shmelzman, holocaust survivor, Ha’aretz, 11 August 1982)

  Reactie door Sonja — zondag 9 juli 2006 @ 13.38 uur

 17. “Om daarmee het feit” = “Om daarmee zijn mening…”
  Sorry…
  Zucht! werk! werk! werk!
  Tis maar een mening. Maar volgens mij het veels te warm.
  Ik ga een biertje scoren.

  Reactie door rommel — zondag 9 juli 2006 @ 13.45 uur

 18. @12 rommel

  Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat jijzelf de hier geponeerde persoonlijke meningen abusievelijk aanziet als zijnde bedoeld als presentatie van feiten?

  Reactie door Wattenstaafie — zondag 9 juli 2006 @ 13.48 uur

 19. Gek hè dat ordinaire rechtse brallers in foutebruinekroegtaal als frank 13 altijd beweren zélf lid te zijn van de SP!
  Hij kan van 2 kanten bekijken? Dat blijkt niet erg uit z’n wrakkige snertverhaal!
  Het figuur Nelma Frank windt zich verschrikkelijk op en gebruikt uiteraard onmiddelijk de bekende anti-Sion(semitisme) mantra om mensen die Palestijnen steunen te marginaliseren,
  een oudbakken truuk Frank die hier helaas niet meer werkt. `t Spiet me, jammer knul!

  Reactie door Emiel — zondag 9 juli 2006 @ 13.48 uur

 20. en het cidi gaat natuurlijk weer daar een klacht indienen en hier,en bij een rechter,dan weer een minister,dan weer voor een niet joodse uitspraak,
  dan weer bij het europees hof,
  dan gaan ze weer het slacht,,offertje spelen,wij zijn al eeuwen vervolgt,huil huil met krokodillen tranen,ook wel bekent als huilen met droge tranen,,gezegde voor kinderen,dus niet veel verschil
  maar er is hoop??als je vriend wordt van ze,,kost maar 50 euri,,en fiskaal aftrekbaar,dus je betaalt dierect aan de steun van israel??,,
  en de rest van nederland/fiskaal/zonder het te weten/willen.

  Reactie door ad — zondag 9 juli 2006 @ 13.49 uur

 21. @ Nelma 13

  Gelukkig ben ik geen meeblater en vorm mijn eigen mening,laat ik dat voorop stellen.
  Doch, mijn rechtvaardigheidsgevoel zegt mij dat wat er met de Palestijnen gebeurd niet rechtvaardig is,om heel veel redenen.Deze mening is niet van gisteren of vandaag,over dit onderwerp heb ik in mijn lange leven al heel veel over nagedacht.
  Denk in het vervolg eerst na, vóór je mensen met een eigen mening meteen maar uitmaakt voor meeblaters en oogkleppenfiguren.

  Reactie door Diny — zondag 9 juli 2006 @ 13.52 uur

 22. no 14.DOM PAARD!!!
  Wordt als feit gepresenteerd om de gangbare mening hier te bekrachtigen:
  “Dezelfde razzia’s die Israel nu in Gaza uitvoert zag je in WO2 ook de nazi’s uitvoeren als er een duiser was geliquideerd.”
  Heb je uberhaupt ooit enige keinnis over die geschiedenis opgedaan?
  De joden kunnen nog niet eens in de schaduw staan van wat de nazie’s als razzia uitvoerden.
  Maar der is ook helemaal geen sprake van razzias. Weer zo’n ‘feit’.
  Wat een ezel!!!

  Reactie door rommel — zondag 9 juli 2006 @ 13.54 uur

 23. @17
  Nee hoor :-)
  Maar allemaal fijne dag nog.
  Biertje scoren..
  Dat is een feit!!!

  Reactie door rommel — zondag 9 juli 2006 @ 13.56 uur

 24. Rommel,

  Feit is dat ik het intriest wat deze ‘militaire operatie’ in Gaza voor slachtoffers tot gevolg heeft.
  Ander feit; kijk eens naar deze link:

  http://www.unhchr.ch/html/menu3/b/92.htm

  en voor deze gelegenheid naar artikel 33:

  “Article 33

  No protected person may be punished for an offence he or she has not personally committed. Collective penalties and likewise all measures of intimidation or of terrorism are prohibited.

  Pillage is prohibited.

  Reprisals against protected persons and their property are prohibited.”

  Intriest dat dit met de voeten wordt getreden, niet? (2 feiten).

  Reactie door Pietje af — zondag 9 juli 2006 @ 13.59 uur

 25. Natuurlijk had ik wel domme reacties op mijn reactie verwacht. Feit is dat domme mensen alleen maar aan de eigen mening vasthouden en niet de flexibiliteit hebben naar een andere mening te kunnen luisteren. Dus als iemand een mening verkondigd wordt daar natuurlijk weer op gereageerd en zo gaat het maar door.
  Ammehoele, met deze domme figuren wil ik niks te maken hebben. Ga eerst eens zelf leren denken, dan pas krijg je weer een genuanceerd antwoord van mij, SPlid sinds heugenis en die van het anti-zionistische rechtse op vreemdelingenhaat gestoelde gebrul helemaal niets wil weten!!
  Stelletje nalopers. Ga goddomme Verdonk stemmen!!

  Reactie door Nelma Frank — zondag 9 juli 2006 @ 14.04 uur

 26. @13 Nelma Frank
  hoe het ook begonnen is,er moet een eind aan komen!
  het is van geen enkele kant goed te praten wat daar gebeurt.
  en sinds waneer word daar de gehele Palestijnse bevolking over 1 kam geschoren als het over extremisten gaat?!
  terroristen heb je overal, in verschillende soorten en maten,dat wil niet zeggen dat als “bijvoorbeeld” een Tibetaan ergens een aanslag pleegt, dat alle Tibetanen extremistische terroristen zijn.
  zelfmoordaanslagen,mensenrechten schendingen etc etc, zijn zowiezo niet te vergoeilijken,wat voor reden men ook denkt aan te kunnen voeren.
  dat is dus waarom er nooit op een goede manier aan een toekomst gebouwd kan worden,als men altijd maar achterom kijkt naar het verleden,is mijn mening.
  niemand is lief als het om oorlog gaat!
  het één is niet erger dan het ander,het is even erg!
  [een pedofiele kinderverkrachter,die daarna zijn slachtoffertjes op brute wijze vermoord is ook net zo erg.]
  daar gaat het alleen niet om! het moet stoppen!
  maar de mensen die er mee “kunnen” stoppen,houden het telkens in stand.
  “hun hebben DIT gedaan” dus “doen wij DAT”, zijn kleuterschoolmanieren!en maakt het niet legaal om zo met elkaar om te gaan.
  denk daar maar eens over na….

  Reactie door iew — zondag 9 juli 2006 @ 14.08 uur

 27. sh.. had @14 Nelma FRank moeten zijn,nummer verkeerd getypt[correctie]

  Reactie door iew — zondag 9 juli 2006 @ 14.10 uur

 28. Dat idiote gedram van schuimbekkende Nelma Frank, waar doet dat aan denken? Juist aan ene troela Jacintha die precies dezelfde krachteloze clichéwoorden gebruikte om gelijk te halen, ha! Wat een hysterisch geval! Hoe laag kan het zichzelf nog uitventen alvorens in de wegwerpbak te belanden?

  Reactie door Emiel — zondag 9 juli 2006 @ 14.14 uur

 29. zet die joodse kolonisten uit dan,dan stem ik verdonk,
  nu niet

  Reactie door ad — zondag 9 juli 2006 @ 14.33 uur

 30. Ik nie niet in wat er mis mee is, om anti-zionist te zijn? Anti-zionist zijn is hetzelfde als anti-Apartheid, anti-racisme, anti-onderdrukking, anti-fascisme etc. zijn. Zionisten zijn de nieuwe nazi’s en de geschiedenis heeft dat al ruimschoots bewezen.

  Reactie door Sonja — zondag 9 juli 2006 @ 14.35 uur

 31. Nelma, Sonja en haar slippendragers hebben last van de naweeën van de ‘sonic bombs’ die zij op haar site beschrijft. Zij is een beetje doof geworden. Heeft het beste voor met zionisten die zij overal meent te zien, zelfs hier

  Reactie door Titus — zondag 9 juli 2006 @ 15.47 uur

 32. Terroristen heb je inderdaad overal iew, alleen zijn het allemaal ISLAMIETEN. Alleen zij zaaien dood en verderf kereltje of kom je net uit je hol gekropen?

  Reactie door Titus — zondag 9 juli 2006 @ 16.03 uur

 33. @pipo

  Sonja heeft een foto van dat werkschuwe volk. is weliswaar een kleine 30 jaar oud, maar even met Photoshop inkleuren en je kunt hem weer gebruiken.

  Reactie door Titus — zondag 9 juli 2006 @ 16.16 uur

 34. Zomaar een zondag in juli:

  De oorlogsmisdaden begaan door hen die wij steunen

  http://www.planet.nl/planet/show/id=67777/contentid=730398/sc=d37bee

  De burgeroorlog die mede door ons optreden is ontstaan:

  http://www.elsevier.nl/nieuws/buitenland/nieuwsbericht/asp/artnr/93854/zoeken/ja/index.html

  De bezetting en genocide die wij al 58 jaar steunen

  http://www.telegraaf.nl/buitenland/46137201/Israël_zet_offensief_in_Gazastrook_voort.html

  Prettige zondag verder allemaal!

  Reactie door hanri — zondag 9 juli 2006 @ 17.11 uur

 35. Bedankt voor de kijkcijfers Titus!

  Reactie door Sonja — zondag 9 juli 2006 @ 18.00 uur

 36. Is die soldaat al vrijgelaten?

  Reactie door stephan — zondag 9 juli 2006 @ 18.52 uur

 37. @hanri

  Genocide? In Soedan vallen in een week meer doden dan er in 58 jaar in palestina zijn gevallen. (dat geld ook voor Soenitische aanslagen in Irak)

  Maar ja, “Genocide” klinkt natuurlijk wel heel erg en daar gaat het uiteindelijk om. Woordinflatie!

  Reactie door stephan — zondag 9 juli 2006 @ 18.57 uur

 38. Kijk eens beste forumleden. Nog vrijrecent was Guantanamo een van de onderwerpen op dit blog. Iedereen viel over de officier heen die sprak van een daad tegen de VS. En zie nu eens het bericht, er was veel meer aan de hand. Nieuwsgierig? Lees dan hier:
  Guantanamo probe finds evidence of plot

  By BEN FOX, Associated Press Writer Sun Jul 9, 4:51 AM ET

  SAN JUAN, Puerto Rico – An investigation into three apparent suicides at the Guantanamo Bay prison has found that other detainees may have helped the men hang themselves or were planning to kill themselves too.
  ADVERTISEMENT
  <a href=”http://us.ard.yahoo.com/SIG=12fm8k4lg/M=403758.8135581.9167301.1442997/D=news/S=85074877:LREC/_ylt=As1H1oyfZMs.AINAP2laNwi9IxIF/Y=YAHOO/EXP=1152473768/A=3776410/R=0/id=flashclicks/SIG=1183kce5e/*http://fifaworldcup.yahoo.com/06/en/v/”><img src=”http://eur.a1.yimg.com/java.europe.yahoo.com/eu/any/testad1.gif” width=300 height=250 border=0></a>

  Authorities who searched other detainees’ cells after the three were found hanged discovered instructions on tying knots, along with several notes in Arabic that were “relevant” to an investigation of a possible broader plot, officials said in court papers filed late Friday in Washington. (…)

  http://news.yahoo.com/s/ap/20060709/ap_on_re_la_am_ca/guantanamo_detainees

  Reactie door Titus — zondag 9 juli 2006 @ 19.40 uur

 39. #37 stephan

  Voor jou bepaalt de kwantiteit de kwaliteit van de genocide?

  #38 titus

  In de VS is niemand anders dan een gevangene uit het Guantanomo concentratiekamp die zo’n briefje in het Arabisch zou kunnen schrijven?

  Los daarvan, wie zou er geen zelfmoord plegen als je zonder enige vorm van proces jarenlang onder onmenselijke omstandigheden geisoleerd wordt opgesloten?

  Reactie door hanri — zondag 9 juli 2006 @ 20.24 uur

 40. By BEN FOX, Associated Press Writer
  Probeer ook eens:
  http://www.honestreporting.com/articles/reports/Associated_Press_In-Depth.asp

  Reactie door Sonja — zondag 9 juli 2006 @ 20.28 uur

 41. Triest maar:
  Wie schreeuwden ook al weer “ons leven en bloed voor de strijd” en vonden martelaar zijn zo’n goed idee? Geen enkele oorlog houdt zich aan humanitaire regels. Denk maar aan Tetsjenie.

  Reactie door ndv — zondag 9 juli 2006 @ 20.52 uur

 42. @hanri

  Gewoon de DvD vertaling

  ge·no·ci·de (de ~ (v.), ~s)
  1 stelselmatige uitroeiing van een ras of een volk => volkerenmoord

  De onderdrukking van de Palestijnen te kwalificeren als genocide is banaal, ziek, en zelfs schofterig, zeker t.o.v. bevolkingsgroepen die wel stelselmatig zijn uitgeroeid.

  Reactie door stephan — zondag 9 juli 2006 @ 20.57 uur

 43. # stephan

  Hoe noem jij dan de moord, dit weekend, op 45 palestijnse burgers die zich verzetten tegen de bezetting van hun grondgebied?

  Reactie door hanri — zondag 9 juli 2006 @ 21.03 uur

 44. @32 Titus
  en met iemand zoals u, denkt u dat ik een gesprek aan ga…?!
  heb ik u iets aangedaan waardoor ik zo’n grote mond heb verdiend?
  leer eerst maar eens wat fatsoen is,voordat u zich met grote mensen zaken gaat bemoeien.
  of weet u niet wat het woord “bijvoorbeeld” betekent?!
  lees mijn bijdrage gerust nog eens over…

  Reactie door iew — zondag 9 juli 2006 @ 21.07 uur

 45. Het is verschrikkelijk wat de israel met de palestijnen doet.
  Hier moet Nederland troepen naar toe sturen i.p.v Afghanistan.
  Heel de internationale gemeenschap ziet met lede ogen toe wat daar gebeurt.
  Niemand heeft het lef om te daadkrachtig te reageren en of sancties te treffen.
  Wat is de betekenis van het woord facisten ook al weer?

  Reactie door volly — zondag 9 juli 2006 @ 21.14 uur

 46. Dat zijn spaanders, hanri, waar gehakt wordt…. In militaire termen heet dat collateral damage, maar misschien zijn zij wel gestorven door friendly fire of gewoon vermoord door hun eigen volkje; dat is schering en inslag. Deden de Bosniërs ook in Sarajevo op het marktplein en vervolgens werd het de arme Serviérs in de schoenen geschoven.

  Reactie door Titus — zondag 9 juli 2006 @ 21.19 uur

 47. Doe niet zo raar vollyebal. Die Israëliers hebben ons niet nodig om het klusje te klaren. Dat zijn leeuwen als het op vechten aan komt.

  Reactie door Titus — zondag 9 juli 2006 @ 21.21 uur

 48. Hanri, nou moet je wel een beetje normaal blijven doen en niet steeds de Tweede Wereldoorlog er bij slepen. Guantanamo is een gevangenenkamp en geen concentratiekamp. Ik heb tijdens mijn bezoek aan Polen ook Auschwitz bezocht en dat is wel even iets anders. Je kakelt er nu maar wat op los. Wel een beetje bij het onderwerp blijven anders is het zinloos.

  Reactie door Titus — zondag 9 juli 2006 @ 21.38 uur

 49. Volgens mij: ‘vieze vuile teringlijers’ volly.

  Reactie door Sonja — zondag 9 juli 2006 @ 21.44 uur

 50. A sizable majority of Palestinians support the continued kidnappings of Israelis as well as persistent Qassam rocket fire as a means to pressure Israel to release Palestinian prisoners, according to a new poll commissioned by the Jerusalem Media and Communication Center, the results of which were released Sunday.
  .
  Of the 1,197 respondents from the West Bank and the Gaza Strip, 66.8 percent expressed support for further kidnappings of Israeli civilians while 77.2 percent backed the Kerem Shalom tunnel operation and subsequent kidnapping of Israel Defense Forces Corporal Gilad Shalit.
  .
  Nonetheless, just 47.7 percent of those polled said they believed the Shalit affair would end positively for the Palestinian side.
  .

  &

  Brussels, 27 February 2006,
  Commission unveils Euro 120 million package for the Palestinians
  &
  Brussels, 23 June 2006,
  EU contributes Euro 105 million to the Temporary International Mechanism for the Palestinians .
  .

  Ach die arme, arme, Palis.
  Gewoon willen doorvechten.
  Van òns geld.

  Reactie door Vince Gonzales — zondag 9 juli 2006 @ 21.47 uur

 51. Een “Umwertung aller Werte”?

  Mij bekruipt het gevoel getuige te zijn van een wel zeer bitter-ironische “Umwertung aller Werte”. Duitsland heeft zich vanaf de 2e wereldoorlog – en al het vreselijks wat daarin is gebeurd – ontwikkeld tot één van de meest beschaafde landen ter wereld, terwijl Israel zich in een omgekeerde richting ontwikkelt: Uiteindelijk mogelijk zelfs erger dan de Apartheid in Zuid Afrika ten tijde van de donkerste periode daarvan.

  En zo werden – nazaten van(!!) – slachtoffers tot wrede, gevoelloze onderdrukkers …

  Ook herhaal ik een citaat van Hayo Meyer (“een ander Joods geluid”) nog maar even op deze plaats:

  De Palestijnen zijn anno 2004 diegenen, die voor de ongehoorde misdaden van Hitler en voor de eveneens ongehoorde onverschilligheid van de gehele westerse wereld inclusief Nederland, moeten boeten. Dit ondanks het feit dat ze als volk met uitzondering van een enkel individu niets met deze misdaden te maken hadden. Echt schuld heeft Hitlers Duitsland, maar ook en dat is hier belangrijk de overige Westerse wereld. Immers, als deze in de jaren 1933-1945 meer had gedaan om eerst de Duitse joden, en vanaf 1940 die in Europa, veel ruimhartiger als vluchtelingen toe te laten, dan waren er niet zes miljoen joden te betreuren. Het besef van het op grote schaal falen van alle westerse landen heeft hen, die medeverantwoordelijk zijn voor de afschuwelijke moord op de Europese joden, met een groot schuldgevoel ten aanzien van de joden opgezadeld. Met dit terechte schuldgevoel nu bedrijft de Israëlische politiek met groot succes chantage. Zij gebruikt het met het vergif van Auschwitz besmette wapen van de beschuldiging van antisemitische motieven om de Europese Unie, inclusief onze premier, het zwijgen op te leggen. Inderdaad hebben ministers als Peres, Sharansky en Sharon bij diverse gelegenheden gezegd “dat kritiek op Israël de huidige vorm van antisemitisme is”. Nu is het zo dat in een succesvolle chantage altijd twee partijen schuldig zijn, de chanteur en de gechanteerde. Met andere woorden, door zich door zo een uitspraak te laten weerhouden om Israël tot de orde te roepen, maakt Europa vertegenwoordigd door premier Balkenende zich opnieuw medeschuldig aan volkerenmoord. Nu gaat het om de vernietiging van twéé volken, de Palestijnen die door het Israëlisch militair geweld vernietigd zullen worden en de Israëliërs, die aan hun eigen morele verwording kapot zullen gaan.

  Mazzel & broge, Evert

  Reactie door Evert Wesker — zondag 9 juli 2006 @ 22.06 uur

 52. #48

  Volgens jouw DvD is de betekenis van concentratiekamp:

  concentratiekamp
  con•cen•tra•tie•kamp
  /kcnsentr’a(t)siklmp/
  het

  afgesloten kamp waar aan het gezag onwelgevallige of gestrafte personen in barakken gevangen gehouden worden

  Precies wat Guantano is!

  Reactie door hanri — zondag 9 juli 2006 @ 22.13 uur

 53. @hanri

  Ik ben blij dat je de Van Dale hebt gevonden.

  Gefeliciteerd!

  Misschien dat je nu eerst een woord nakijkt voordat je het misbruikt.

  Reactie door stephan — zondag 9 juli 2006 @ 22.16 uur

 54. #Titus

  Voor de goede orde zal ik je dan ook de DvD betekenis van ‘bezetting’ geven

  be•zet•ting
  /bfz’etim/
  de (v.)

  manschappen, personen die een plaats of gebied bezetten

  Reactie door hanri — zondag 9 juli 2006 @ 22.18 uur

 55. Meneer Gonzales: u wist zeker niet dat het Israël ook gewoon is om mensen te ontvoeren om om te ruilen? Ach die arme, arme, Gonzales…

  Reactie door Sonja — zondag 9 juli 2006 @ 22.19 uur

 56. @Evert Wesker

  De door jou aangehaalde columnist maakt op eenzelfde schandelijke manier misbruik van het woord volkerenmoord. Wat er in Gaza en Palestina gaande is kun je daar niet onder scharen. Daar worden niet systematisch palestijnen uitgemoord.

  Staatsterreur OK, discriminatie Ook prima, maar termen als volkerenmoord en genocide hebben niets met het middenoosten probleem van doen.

  Als je wil weten wat men daar onder verstaat zou je in de geschiedenis eens kunnen kijken naar Tutsi’s Hutu’s, Armeniers, Bosniers, Jodenvervolging en de russische pogroms. Zelfs het Chineze terreur in Tibet, kun je daar niet onder scharen (ja ook daar is sprake van Staatsterreur maar de chinezen kunnen dat, vanwege de communistische censuur beter onder de pet houden)

  Sinds 2000 tot 2006 zijn er 4000 slachtoffers gevallen.
  Bron

  In Irak alleen het afgelopen jaar meer dan 12.000 slachtoffers
  bron

  In dafur tegen de 400.000 aan tussen 2003 en 2005
  bron

  Reactie door stephan — zondag 9 juli 2006 @ 22.34 uur

 57. panorama op canvas tv belgie,herhaling,om 00.25 uur,straks dus,,
  over ontvoeringen gesproken 15 jarigen en ouder,deels afgemaakt??
  over powels,, de inspanningen van hem,, werden ondermijnd door arafat,,maar erger was het dat de hardliners/havikken en de bush regering hem terrug floten,,maar zie en huiver wat ze daar hebben vermoordt,na de ontvoeringen van alles wat ouder was als 15 jaar.

  Reactie door ad — zondag 9 juli 2006 @ 22.47 uur

 58. Evert, het is bekend dat Hayo Meyer een beetje meer dan mesjogge is. Dat zie je meer bij uitgerangeerde wrokkige personen die het politieke toneel moesten verlaten of alleen via hun man een beetje publiciteit wisten te verwerven: Van Agt en heks Gretta zijn duidelijke voorbeelden.

  Reactie door Titus — zondag 9 juli 2006 @ 23.04 uur

 59. Ik kan geen chocolade maken van je betoog, ad.

  “reactie van ad — zondag 9 juli 2006 @ 22.47″

  Reactie door Titus — zondag 9 juli 2006 @ 23.05 uur

 60. tites
  canvas is een zender op belgie,,het progamma heet panorama en is dus te zien om 00.25 dus van af nu/deze tijd +- 50 min..en dat stukkie over powell ach ga zelf maar kijken,
  die dingen zie je hier niet vaak op tv.wat je in/op belgische tv wel ziet.+ uitleg.
  chokolade hoef jij er niet van te maken.

  Reactie door ad — zondag 9 juli 2006 @ 23.42 uur

 61. ps wat is dat voor foto,met vreemde figuren onder je naam/link

  Reactie door ad — zondag 9 juli 2006 @ 23.49 uur

 62. Kofi Annan kan waarschuwen wat hij wil.
  Israël weet zich meer dan ooit gesteund door de USA en zal zich weinig, zeg maar niets, aantrekken van de Verenigde Naties.
  Dat heeft men in het verleden ook nooit gedaan, resoluties worden simpelweg terzijde geschoven.
  Eén verandering ten goede ten opzichte van enkele decennia geleden. Ook misdaden begaan door Israëlische politici komen tegenwoordig in het nieuws en je mag zelfs zeggen wat je daarvan vindt…
  Het argument dat het aantal slachtoffers onder de Palestijnen ‘nogal meevalt’ wanneer je het vergelijkt met aantallen slachtoffers in andere landen komt waarschijnlijk uit dezelfde hoek als het argument dat armen in Nederland niet mogen klagen, omdat ze het zoveel beter hebben dan de armen in andere delen van de wereld.
  Triest. :(

  Reactie door Nachthenk — maandag 10 juli 2006 @ 2.14 uur

 63. het zijn tenslotte nog altijd de palestijnen/arabieren/islamieten die israel de nek om willen draaien. Dat willen ze al heel lang. Als iedereen zich nou eens werkelijk zou verdiepen in dit conflict dan zou ik hier heel wat andere geluiden moeten horen als dat ik nu lees. Het is triest wanneer er slachtoffers vallen. Vaak zijn het mensen die eigenlijk gewoon lekker willen leven en elkaar als buren gedogen. Ik kan me voorstellen dat de meesten op hamas hebben gestemd..veel voordelen voor de burger maar ook een keerzijde.ik zie die keerzijde als een paralel met nazi- duitsland.

  Reactie door dirk — maandag 10 juli 2006 @ 2.19 uur

 64. “Het zijn nog altijd de palestijnen/arabieren/islamieten de nek om willen draaien” schrijft dirk en hij voegt daar aan toe dat iedereen zich eens werkelijk moet verdiepen in het conflict.
  Als wat er gebeurt niet zo triest was, zou ik hartelijk kunnen lachen om een dergelijke tegenstrijdigheid.
  Uitgaand van Dirks inzichten zou ik me diep moeten schamen voor het verzetsverleden van mijn vader.
  Voor iedereen die zich echt verdiept in het conflict is maar al te duidelijk waar de basis ligt…

  Reactie door Nachthenk — maandag 10 juli 2006 @ 5.11 uur

 65. PS Om tot een oplossing te komen zullen beid partijen het verleden los moeten laten en zonder inmenging van buitenaf om tafel moeten gaan zitten…
  Aan ‘de bevolking’ zal het niet liggen, maar helaas spelen er teveel andere belangen.

  Reactie door Nachthenk — maandag 10 juli 2006 @ 5.16 uur

 66. Zo’n oud wijf als Titus 46,47,48,58,59 meent met zijn oubollige koekenpraat ook nog recht te hebben op een discussie! De
  de pier waarop hij spasmodisch voortschuifelt loopt maar een kant op.

  Reactie door Emiel — maandag 10 juli 2006 @ 8.46 uur

 67. Verlangt USraël naar vrede?
  http://www.google.nl/search?hl=nl&q=%22israel+has+rejected%22+peace&btnG=Zoeken&meta=

  Reactie door Sonja — maandag 10 juli 2006 @ 10.21 uur

 68. @45.Volly,
  “Nederland zou er troepen heen moeten sturen”
  Wat bedoel je daarmee?Dat hebben ze in 1973 ook gedaan om met Israel mee te vechten.Wil je het nog erger maken als het is?

  Het gaat allang niet meer om de Palestijnen alleen.Het westen heeft met de inval van Iraq een verdeel en heers situatie geschapen,die alleen maar tot een veel grotere ramp gaat leiden in het hele midden oosten.

  Reactie door Duifje — maandag 10 juli 2006 @ 11.03 uur

 69. Mensen die de palestijnen onevenredig veel aandacht geven komen naar alle waarschijnlijkheid ook uit anti-joodse hoek.

  (een spiegel)

  Reactie door stephan — maandag 10 juli 2006 @ 11.03 uur

 70. Is het probleem niet al ontstaan in 1948 , toen de Britten en de Fransen “het beloofde”land gaven aan de Joden : een kleine REGIE-fout ?
  Hoe is dat tot stand gekomen ? poen ..poen …poen .

  Reactie door Fred — maandag 10 juli 2006 @ 11.07 uur

 71. de manier om een eind aan de huidige Israelische akties te maken is het vrijlaten van die gegijzelde jongen.(als hij tenmisnye nog leeft.

  Reactie door wimzew — maandag 10 juli 2006 @ 11.18 uur

 72. Annan ,is een roepende in de wostijn : niemand luistert naar hem …..

  Reactie door Fred — maandag 10 juli 2006 @ 11.46 uur

 73. Waarom denk je dat Annan op die plek zit Fred…

  Reactie door Sonja — maandag 10 juli 2006 @ 12.15 uur

 74. Als ik Annan was ,was ik al afgetreden ; om de reden dat alle grootmachten volledig schijt hebben aan de doelstellingen van de VN .En vooral alle kleine landjes huppelen trouw achter grote broer Bush aan ;als echte kontlikkers ; de VN is slechte een papierenconstructie om de wereld er menselijk eruit te doen zien !

  Reactie door Fred — maandag 10 juli 2006 @ 13.20 uur

 75. Laat die Arabieren hun geloofsbroeders nu eens helpen, in plaats van ze te laten verrekken en hun ellende te misbruiken voor antisemitische propaganda!

  Reactie door J.T.de Kogel — maandag 10 juli 2006 @ 16.11 uur

 76. Ook bij de Arabieren zijn er stromannen die door de grote wereldmachten worden betaalt en graag met hun race-auto rijden ,dan zich bekommeren om de armoe van eigenvolk : hoe meer geld ,hoe verder van het zuiver geloof .

  Reactie door Fred — maandag 10 juli 2006 @ 16.35 uur

 77. #69

  Zo slaat Stephan de discussie dood als hij geen argumenten meer heeft!

  Hoe het probleem is ontstaan? Wie woonde waar?

  http://www.concert4palestine.org/

  Reactie door hanri — maandag 10 juli 2006 @ 18.02 uur

 78. Er is altijd wel een stok te vinden om de hond mee te slaan.

  Bush Irak, Olmert Palestijnen, Rita buitenlanders…….

  Ik vind het een schande en getuigen van geen enkele eerbied voor de joodse slachtoffers van de tweede wereldoorlog.

  Ik kan me niet indenken dat mensen die die verschrikkingen werkelijk hebben meegemaakt zo met andere bevolkingsgroepen om zouden gaan.

  Als je jezelf een verheven volk gaat voelen is iedere grens blijkbaar overschreidbaar.

  Misschien is democratie inderdaad de meest luxueuze vorm van kapitalisme of zoals Jan Blokker het formuleerde: georganiseerd wantrouwen.

  Ik vind het vreselijk wat er gebeurt de onderdrukking van een heel volk met desastreuse humanitaire gevolgen dat vond ik m.b.t. 40-45 en dat vind ik nu nog m.b.t. de Palestijnen. En dat met een overmacht aan militair vertoon.

  Wie haat zaait zal haat oogsten.
  Het argument van bescherming en veiligheid is voor mij allang niet meer houdbaar. Het gaat om pure macht die door de haat in stand gehouden moet worden en niet anders.
  Ik wil winnen zonder er iets voor in te hoeven leveren. Onze wil is jouw wet…..

  Ik vind het in en intriest.

  Reactie door Henny — maandag 10 juli 2006 @ 20.45 uur

 79. nou stephan,,een andwoordt uit de anti?? joodse,hoek,,wat dat ook maar mag zijn,,
  stephan en israel,, ga toch krassen,,dan win je nog eens wat.

  Reactie door ad — maandag 10 juli 2006 @ 21.25 uur

 80. Annan ,is een roepende in de wostijn : niemand luistert naar hem …..

  Reactie van Fred — maandag 10 juli

  Kijk Fred, daarom treed deze zakkenvuller niet af:

  Documents Show Peril Annan Faced in U.N. Oil-for-Food Scandal

  WASHINGTON — Documents released Wednesday by the House International Relations Committee offer the first real glimpse at just how close Oil-for-Food investigators came to concluding Kofi Annan lied to them, a finding that would almost certainly have brought about the U.N. secretary-general’s downfall.

  Gewoon een ordinaire leugenaar

  Reactie door Titus — maandag 10 juli 2006 @ 21.52 uur

 81. @80 Titus, je Engels niet zo goed? Daar staat dus dat hun uiteindelijke oordeel was: geen leugenaar.

  Reactie door Marc B — dinsdag 11 juli 2006 @ 0.49 uur

 82. Ik zou het wel zuiver willen houden.Het zijn niet dé Joden die dit doen het is de israelische staat die dit doet en zegt dat te doen voor alle joodse mensen, daarmee verdedigen ze dit soort aanvallen ook altijd en krijgen ze het westen mee.
  Er zijn echter ook erg veel joodse mensen die hier niet achter staan zelfs zeer orthodoxe gelovigen, dus laten we dat niet vergeten.
  Beoordeel een mens op wat hij doet en niet op wat hij is blijft ten alle tijden van kracht.

  Reactie door Henny — dinsdag 11 juli 2006 @ 9.16 uur

 83. Ik heb bijna alles gelezen en schrik toch wel van wat mensen zomaar roepen in bovenstaande reactie. Ik denk dat meesten de geschiedenis totaal niet kennen en moet je eerlijk zeggen dat 75% van onze familie is vermoord in de 2e wereld oorlog en een deel begraven is in Israël.

  Al deze escalaties komen voort uit het verleden, en volgt van escalatie op escalatie. Maar laten we wel wezen, de zelfmoordterroristen zijn wel goed te noemen op weerloze joodse burgers? Na aktie krijg je reaktie. Dat is wat Israël altijd heeft voorgestaan. De gewone burgers moet je ook ontzien, maar de radicale palestijnen die uit zijn op vernietiging van de staat Israël niet!!!
  Als dan ook nog een regering wordt gekozen, die totaal niet met Israël wil gaan praten, maar in feite uit zijn op vernietiging, dan ben je gauw uitgeluld. Om met een kompleet leger Gaza in te gaan om een Korporaal te redden, gaat wat ver, want je pakt ook de gewone burger daarmee. Israël had meer druk, diplomatisch, kunnen zetten op Abbas, de meeste gematigde van het hele stelletje.
  Maar realiseer je wel dat de palestijnen nou niet de leukste mensen zijn, mede door vele aanslagen die ze op onschuldigen hebben gepleegd, En daar zie ik niets boven in de reacties.
  Aangezien ik zelf joods ben en ook nog SP er ben zou ik graag dat gebler van boven even netjes houden en eerst verdiepen in de geschiedenis van de joodse staat.

  Reactie door Marcel — dinsdag 11 juli 2006 @ 9.32 uur

 84. @hanri

  Het heeft voor mij geen zin te reageren op wereldvreemde personen die de vernietigingskampen van WO II op een lijn probeert te zetten met Gitmo.

  Noch op personen die de situatie in Palestina – Israel proberen te kwalificeren als volkerenmoord. Dat is schunnig!

  4000 doden in 6 jaar is vreselijk maar zeker geen genocide, 400.000 in 2 jaar of 6 mln in 7 jaar is dat wel.

  Zelfs de 20 mln (waarschijnlijk veel meer) van Stalin de grote Leider is geen volkerenmoord aangezien hij geen specifiek volk of groepering pakte

  De onevenredige aandacht voor de “arme” palestijnen is m.i. alleen te verklaren uit enerzijds haat tegen de VS gezien hun steun aan Israel en anderezijds uit antisemitisme.

  Doe je ogen open voor de problemen elders in de wereld: De muur door de westelijke sahara, de onderdrukking van de tibetanen, Dafur, Sudan, Kongo, ik weet dat daar geen Joden bij zijn betrokken maar het leed is daar minstens zo groot en in het geval Dafur zelfs nog groter.

  Alleen op deze site is er maandelijks een nieuwe topic over Israel. Google alleen geeft al meer dan 10.000 hits over Israel op dit weblog, Tibet 237, en dafur 33, dat geeft mij in ieder geval een aardig beeld hoe tegen het middenoosten probleem wordt aangekeken.

  Reactie door Stephan — dinsdag 11 juli 2006 @ 10.38 uur

 85. Stalin, Hitler Bargouti, Al Rantissi, Yassin, Mahmoud Zahar, Nazralla …. what’s in a name !

  Reactie door jan — dinsdag 11 juli 2006 @ 15.12 uur

 86. #84 Stephan

  Wereldvreemd? Ik zie de wereld zoals hij is en kan niet anders dan elke vorm van geweld afkeuren.

  Dat ik het geweld dat het Israelische leger gebruikt afkeur geeft jou niet het recht mij als anti-joods te bestempelen.

  Jij vindt 4000 doden in 6 jaar acceptabel? Elke dode, Israelisch of Palestijns is in mijn ogen onacceptabel!

  Jij vindt dat er onevenredige aandacht voor de “arme” palestijnen is, feit is dat er geen enkele aandacht is voor de tientallen Palestijnen die alleen al de afgelopen week door het Israelische leger zijn vermoord. De aanslagen die de Palestijnen plegen worden echter breed uitgemeten in de pers. De liquidatie, door het Israelische leger, van vermeende Palestijnse terroristen zijn marginaal nieuws.

  Jij gaat voorbij aan het feit dat de staat Israel in de vorige eeuw gesticht is op grond die aan de Palestijnen (moslims en christenen!) toebehoorde. Het enige dat de Palestijnen de afgelopen 60 jaar hebben gedaan is zich verzetten tegen de bezetters van hun grondgebied. Lijkt mij legitiem je daar tegen te verzetten, ook wij toleren geen bezetters op ons grondgebied.

  Dat Google de site van de SP veel hits geeft als het over Israel gaat geeft mijns inziens aan dat de SP oog heeft voor meer dan Nederland alleen en alle kanten van een conflict belicht.

  Reactie door hanri — dinsdag 11 juli 2006 @ 21.01 uur

 87. Goed betoog Hanri !

  Reactie door Fred — woensdag 12 juli 2006 @ 9.57 uur

 88. @hanri

  Waar staat dat ik 4000 doden acceptabel vind?
  Ik heb gezegd: 4000 doden in 6 jaar is vreselijk maar zeker geen genocide, 400.000 in 2 jaar of 6 mln in 7 jaar is dat wel.

  En jij gaat voorbij aan het feit dat het huidige palestina, turks grondgebied is geweest, en daarna engels protectoraat het Land palestina heeft nooit bestaan. Daarbij is het land in die 60 jaar herhaaldelijk aangevallen door de buurlanden. En als je nog een beetje dieper graaft zul je zien dat de palestijnen voornamelijk als pressiemiddel en propaganda artikel zijn gebruikt door Syrie, Jordanie en Egypte. In jordanie is het zgn palestijnse verzet zelfs opgejaagt en verjaagt.

  De Palestijn is een geweldig marketing instrument die regeringen van de omringende landen de mogelijkheid bied een fatsoenlijk vijandsbeeld te geven aan de bevolking waardoor het eigen falen verborgen kan blijven en de eigen macht verzekert.

  De Hitrate israel op de sp weblog geeft puur en alleen aan dat de SP met tunnelvisie naar de wereld kijkt, misschien ingegeven door antisemitisme maar voornamelijk ingegeven door VS-Haat, want die is immers overal de schuld van.

  Dafur is niet intressant, geen directe VS betrokkenheid. Tibet is ook niet intressant want dan komt de SP in de problemen met hun eigen roots als Maoistische partij, tja dan blijft het midden oosten over bij voorkeur Irak en Israel.

  Reactie door Stephan — woensdag 12 juli 2006 @ 10.27 uur

 89. Wat ben jij een slecht nadenker, hanri, als je dat al zou doen. Palestijnen moeten vrede sluiten met Israël en ophouden zich in de luren te laten leggen door terroristen (HAMAS, en kom mij niet aanzetten met: wettig gekozen of dergelijke shit, van meer is het niet, net als die gekken zelf), soldaat terug en Israël trekt zich terug en acceptatie van de staat Israël. Willen zij dat niet krijgen zij de rekening gepresenteert. Dus hou op met je beklag en geef die Palestijnen maar eens een trap onder hun ballen.

  Reactie door Titus — woensdag 12 juli 2006 @ 11.22 uur

 90. Well said Titus !

  Reactie door patrice — woensdag 12 juli 2006 @ 16.53 uur

 91. Titus 47 `Die Israëliers zijn leeuwen als het op vechten aan komt.’
  Leeuwen? Huh, `t mocht wat. Makkelijk hoor met de nieuwste US destroy hightech op een knop drukken om Palestijnen op te blazen in hun huis en auto. Goedkoop vechten ja! Dat kan zelfs een kleuter.
  Zouden ze ook zo goed kunnen vechten man tegen man, op Palestijns grondgebied? Zonder vluchten? Dacht van niet.
  Éen soldaatje kwijt en `t is al mis.

  Het zou een eerlijke strijd zijn als wij Europeanen de Palestijnen ook zouden bewapenen met de nieuwste tanks, straaljagers en en helicopters. (Kan er geen fonds komen `Wapens voor de Palestijnen?’ giro 666)

  Reactie door Emiel — woensdag 12 juli 2006 @ 19.55 uur

 92. (91) Emiel

  Hoezo WIJ Europeanen?
  De Israëlis vechten niet tegen de Palestijnen..die vechten tegen Hamas en Hezbollah en meer van dat soort terroristen. Ze hebben de Gaza terug gegeven en wat doen ze…van daaruit met raketten op Israël schieten. Blijkbaar kunnen ze beter dat gebied terugnemen.

  Reactie door Warrior — woensdag 12 juli 2006 @ 20.29 uur

 93. #88 Stephan

  Voor je de SP een tunnelvisie gaat verwijten zou het aan te raden zijn je toch eens wat meer te verdiepen in de standpunten van de partij. M.i. kan juist de SP je, doordat de partij religieus onafhankelijk is, een betrouwbaar beeld van de situatie in het midden oosten geven.

  Om jou gerust te stellen, voor de SP houdt de wereld niet bij het midden oosten op:

  Tibet:

  http://www.sp.nl/nieuwsberichten/040205-van_bommel_vasthouden_aan_wapenembargo_china.html
  http://www.sp.nl/nieuwsberichten/041119-buitenlandse_steun_voor_sp_motie_wapenembargo_china.html

  Darfur:

  http://www.sp.nl/nieuws/tribune/200606/darfur.shtml
  http://www.sp.nl/nieuwsberichten/041221-sp_steunt_actie_amnesty_voor_darfour.html

  Reactie door hanri — woensdag 12 juli 2006 @ 21.15 uur

 94. #89 Titus

  De Verenigde Naties hebben de Palestijnse vluchtelingen in 1948 toegezegd dat zij op termijn terug kunnen keren naar het gebied dat op dat moment bezet was, inmiddels zijn we 2 generaties verder en lijkt voor de vluchtelingen een oplossing verder weg dan ooit. Bedenk daarbij dat 2 generaties Palestijnen zijn opgegroeid als vluchteling!

  Ondanks het feit dat Israel tot de tanden toe bewapend is en de “Palestijnen menig trap onder de ballen” heeft gegeven, heeft ze met geweld geen oplossing voor het probleem kunnen bewerkstelligen.

  Lijkt mij dus dat niet ik maar de wereld beter moet nadenken voor een oplossing van dit conflict.

  Reactie door hanri — woensdag 12 juli 2006 @ 21.53 uur

 95. @hanri

  SP onafhankelijk? laat mij niet lachen, alle berichtgeving inzake Israel is tendentieus en vooringenomen, de Palestijnen zijn allemaal goed en rechtvaardig en alle Israelis zijn fout.

  Wel invallen en retaliatie van het IDF veroordelen maar niet de raketbeschietingen en aanslagen.

  Zo zwart wit is het conflict niet.

  Bovendien hebben de palestijnen en de Israelis genoeg kansen gekregen die door de “wereld” zijn geinitieerd. Noch de palestijnen, noch de israelis willen water bij de wijn doen. In een docu afgelopen week zijn de gesprekken eind jaren 90 nog eens geevalueerd tussen Barak en Arrafat, blijkbaar konden ze het zelfs niet eens worden over het eigendom van de tempelberg. Het voorstel was de de top in handen zou komen van de palestijnen en de voet (met de klaagmuur) in handen van israel. Arafat wees dat mede af!

  Dat geeft ook de arrogantie weer, de facto is het gebied in eigendom van de Israelis maar wel voor de hoofdprijs gaan.

  Het conflict in het MO is niet door ons op te lossen en zeker niet door de tandenloze tijger, de VN. De oplossing moet daar worden gevonden, zolang Hamas vind dat de Israelis in de zee moeten worden gedreven en zolang Hezbollah meent raketten te moeten afschieten op burgerdoelen. Zolang zal Israel met overdreven veel geweld terug blijven staan.

  En wie zijn de klos, die arme palestijn die zich tussen de fronten bevindt, en alleen maar rust wil, en volgens mij het niet eens boeit wie feitelijk de leiding over een bepaald gebied heeft.

  Reactie door Stephan — donderdag 13 juli 2006 @ 9.59 uur

 96. #95 Stephan

  De SP wijst elke vorm van geweld af ook de aanslagen gepleegd door de Palestijnen.

  Jij verwijt de SP voortdurend een tunnelvisie en zwart-wit denken. Zoals ik eerder al aangaf is de SP religieus onafhankelijk en kan daarom, een betrouwbaar beeld van de situatie in het midden oosten geven.

  Hoezo is het gebied in eigendom van Israel? Het is vooralsnog bezet door Israel.

  Wat betreft de arrogantie van de Palestijnen raad ik je aan je wat meer in de resulataten van de onderhandelingen te verdiepen:

  http://www.sp.nl/nieuws/tribune/200011/israel.stm
  http://www.sp.nl/nieuws/tribune/200411/israel_palestina_halper.shtml

  Reactie door hanri — donderdag 13 juli 2006 @ 11.12 uur

 97. Zolang de joden zichzelf als ubermensen
  beschouwen en lak hebben aan ECHT alle niet joden zal het niet goed komen hier op aarde. De joden willen geen vrede tot de tempel van Salomon voor de derde keer zal worden gebouwd op de plaats van de Moskee in Oost-Jeruzalem. Zij zijn immers wanhopig geworden aangezien zij nog een profeet verwachten die maar niet wil komen en ook zeker nooit zal komen. Zij hopen dus zodra de tempel zal zijn gebouwd hun zogenaamde profeet in de tempel zal gaan verschijnen. Hier draait het echt allemaal om! Er word alleen zoveel eromheen gelult. De zionisten geloven al niet meer de terugkomst van hun profeet maar in GELD en MACHT vandaar dat bv de wapens niet te lang opgeslagen mogen blijven liggen want, dat kost geld en er moeten weer nieuwe worden gemaakt om nog meer geld en macht te verdienen.
  Om niet weer door de mand te vallen hebben de joden ervoor gezorgt dat ze vrijwel de gehele westerse media controleren. Het is ze gelukt om alle joden tevreden te houden, de gelovigen wat btreft Jeruzalem en Groot Israel en, de Zionisten wat betreft Geld en Macht. Er was helaas maar 1 Jood die ECHT vrede wou, genaamd Rabin maar, die werd helaas ook weer direct opgeruimd door zijn eigen Joden. Er zal nog een profeet terugkomen aan het einde van de tijd om af te rekenen met deze bloeddorstige geldwolven en dat is Jezus!!!
  Deze reactie is niet gericht tegen de vredlievende joden want die zijn er gelukkig ook nog!

  Mvg Jan

  Reactie door anti onrecht — zaterdag 22 juli 2006 @ 15.08 uur