De goede doelen

De winnaars van de ‘poule voor het goede doel‘ hebben aangegeven aan welk goede doel ze hun deel van de pot willen schenken. De notaris heeft alles goedgekeurd, tijd dus om 1316 euro te verdelen.

Nummer één, Marky, wil dat de 658 euro – de helft van het totaal – naar de CVS-ME stichting gaan.

Michel6, nummer twee, geeft zijn 30% van het totale prijzengeld – 394,80 euro -aan de Stichting CliniClowns Nederland.

01Alex, nummer drie in de poule geeft de resterende 20% – 263,20 euro – aan de Stichting Nationaal Huidfonds.

Het geld zal zo snel mogelijk worden overgemaakt. Allen bedankt. Ik denk dat de goede doelen er blij mee zullen zijn.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

donderdag 13 juli 2006 :: 11.59 uur

32 Comments

32 reacties

 1. Goede zaak dit!
  Semi-on-topic:
  Er is nu een NLse bank die een soort van ‘gok-sparen’ heeft. Als je daar je geld onderbrengt, op een spaarrekening of niet ben ik ff kwijt, dan maak je kans op verdubbeling daarvan.
  Je banksaldo als loterij internet……
  Ik dacht dat het verdubel-sparen kans heet of zoiets.
  Kan dat nu zo maar allemaal…?

  Reactie door A lias (barend) — donderdag 13 juli 2006 @ 12.24 uur

 2. Stuk voor stuk met recht goede doelen die ongetwijfeld heel nuttige dingen zullen doen met het geld, en ik respecteer de keuzes van de winnaars, maar ik vind het wel heel jammer dat er nu geen cent uit de pot gaat naar organisaties die zich inzetten voor dierenwelzijn, zoals bijv. Wakker Dier, Bont voor Dieren of de Dierenbescherming. Misschien zijn pouledeelnemers die dit lezen bereid om deze zomer wat minder (bio-industrie) vlees op de BBQ te gooien (voor zover ze dat doen) en het daarmee bespaarde geld te doneren aan één of meer van bovenstaande, of aanverwante, organisaties. Van al dat vlees krijg je alleen maar een vette pens, hart- en vaatziekten en kanker en dan blijven die ziektekostenverzekeringspremies ook maar stijgen en stijgen. Het is maar een suggestie.

  Tot slot een pluim voor de SP voor de inspanningen op het gebied van dierenwelzijn. Go Krista!!

  Reactie door Daan — donderdag 13 juli 2006 @ 13.33 uur

 3. Daan, er zijn duizenden goede doelen. Nr 1 vind ik zelf heel belangrijk, omdat er onderzoek gedaan wordt naar de oorzaak van deze ziekten. Hoogervorst noemde beiden als niet “echte” ziektes. Daar moet echt vernadering in komen, want je zal het maar hèbben….
  Drie prachtige doelen, volgens mij.
  Misschien kan er nog eens iets dergelijks gedaan worden, maar dan op gebied van dierenmishandeling of het weggooien van je huisdier als je zo nodig op vakantie wil…?

  Reactie door L.M. Lembeck — donderdag 13 juli 2006 @ 13.58 uur

 4. Helemaal mee eens, L.M. Lembeck. Zoals ik al zei: “Stuk voor stuk met recht goede doelen die ongetwijfeld heel nuttige dingen zullen doen met het geld”.

  Ik deed enkel en alleen een praktische suggestie, waar zowel de bio-industriedieren als de volksgezondheid bij gebaat zijn…

  Reactie door Daan — donderdag 13 juli 2006 @ 14.23 uur

 5. Volgende keer dan? ;)

  Reactie door L.M. Lembeck — donderdag 13 juli 2006 @ 15.07 uur

 6. “Volgende keer”…? Ik denk dat we toch wat ruis op de lijn hebben, LML. Waar mijn suggestie om draait, is dat we in ieder geval een deel van de ruim 500 miljoen dieren die jaarlijks in Nederland door de bio-industrie worden “geproduceerd” een miserabel leven kunnen besparen door minder of geen bio-industrievlees te eten. En daar zouden we met z’n allen ook veel gezonder van worden! Mooi, nou? ;-)

  Het was trouwens beslist niet m’n bedoeling om te impliceren dat de drie gekozen goede doelen niet goed genoeg zouden zijn – laat dat duidelijk zijn.

  Reactie door Daan — donderdag 13 juli 2006 @ 15.49 uur

 7. Dierenwelzijn is al een redelijk gebied waar mensen zich van bewust zijn. Ik zelf leef bewust, denk na bij mijn keuzes over welk vlees en zo. Ook kan ik in mijn dagelijkse leven al bewuster met keuze van dierenwelzijn omgaan, maar een ziekte als cvs/me die nog niet zo heel erg bekent is, maar verrekkes lastig is om mee te leven is belangrijk om te onderzoeken waar komt het vandaan, hoe kom je ervan af.

  Reactie door marky — donderdag 13 juli 2006 @ 16.10 uur

 8. Ik begrijp het volkomen, Marky. Het lijkt me verschrikkelijk om met die ziekte te moeten leven, en dan ook nog van een minister te horen dat het geen echte ziekte is! Nogmaals, het was absoluut niet m’n bedoeling om wie dan ook voor het hoofd te stoten, ofzo. Vanwege het schijnbaar onlosmakelijke verband tussen het WK en barbecueën, leek het mij zinvol om hier m’n punt te maken over het verband tussen vleesconsumptie en dierenleed/gezondheid. That’s all.

  Proficiat met je overwinning trouwens! :-)

  Reactie door Daan — donderdag 13 juli 2006 @ 16.41 uur

 9. Er zijn heel veel goede doelen en voor elk goed doel valt wel iets te zeggen.
  Om een keus te maken uit de vele doelen is geen gemakkelijke taak. Maak ik ben wel blij dat ik tweede werd en geld mag sturen naar een goed doel. Bij Mijn keuze heb ik mijn gevoel laten spreken en om persoonlijke reden zegt mijn gevoel op dit moment “Clini Clowns”.
  Uiteraard is een ieder vrij om alsnog geld over te maken naar een goed doel van zijn keuze, daar hoefde je tenslotte de poule niet voor te winnen.
  Ik vond het erg leuk om mee te doen aan deze poule en heb dan ook een goed gevoel aan dit WK overgehouden.
  Bedankt !!

  Reactie door Michel6 — donderdag 13 juli 2006 @ 17.16 uur

 10. Ik sluit me helemaal bij je aan, Michel6. Jij ook proficiat met je 2e plaats. Ik heb door het meespelen ook een goed gevoel overgehouden aan het WK (al ben ik 161ste geworden…). Hoopgevend dat zo veel mensen de moeite hebben genomen om mee te doen en die hele poule in te vullen, terwijl ze er zelf financieel niet beter van konden worden. De enige verliezer in deze poule is de onverschilligheid!

  Reactie door Daan — donderdag 13 juli 2006 @ 18.10 uur

 11. BBQ en wk gaan inderdaad samen en inderdaad is het welzijn van dieren nooit genoeg in het nieuws. Je hebt mij ook niet voor mijn hoofd gestoten of zo, maar de keuze was in mijn geval het noodlot dat ik cvs heb. En al lange tijd hoor dat het wel en dan weer niet een ziekte is. Misschien draagt mijn bijdrage bij aan een antwoord voor vele zieken. En de andere 2 doelen dragen ook vast bij tot het even verblijden van de stress die er bij velen is vanwege diversen problemen.

  Reactie door marky — donderdag 13 juli 2006 @ 18.16 uur

 12. verblijden moet verdrijven zijn sorry!!!

  Reactie door marky — donderdag 13 juli 2006 @ 18.17 uur

 13. Daan, ik bedoel met een volgende keer, de eerstvolgende gelegenheid voor weer zoiets om geld voor een Goed Doel bijeen te sprokkelen. Maar deze winnaars zijn geweldig. Een volgende keer wordt het misschien een actie tegen het transport van levende dieren over veel te grote afstanden. Wie weet. Ik zou graag aan heel veel goede zaken willen doneren, maar gezien mijn inkomen wordt dat een beetje moeilijk. ;)

  Reactie door L.M. Lembeck — donderdag 13 juli 2006 @ 18.34 uur

 14. Jammer dat er zoveel geld gaat naar onderzoek naar een ‘ziekte’ die natuurlijk gewoon puur tussen de oren zit van mensen die in een sleur van luiheid terecht zijn gekomen en nu kennelijk zelfs te lui zijn om er meer uit te komen. Typisch een gevolg van onze verzorgingsstaat, waarin je voor alles al een uitkering krijgt en luiheid en gemakszucht volstrekt maatschappelijk geaccepteerde, en in sommige kringen zelfs gewenste, verschijnselen zijn. Wat dat betreft kunnen we nog heel wat leren van Amerika, daar worden mensen die zich als zielig voordoen om maar lekker steun te trekken nog, zoals het hoort, hier nog op aangesproken.
  Anyway, misschien komt de CVS-ME stichting daar met het onderzoek dat ze door deze bijdrage kunnen doen ook wel achter, want (@3) Hoogervorst heeft natuurlijk gewoon gelijk.
  Als ik had gewonnen had ik iets van Christenen voor Israel of zo uitgekozen, en dan eens kijken of Rode Jan het ook echt zou overmaken :-)

  Zo dat moest ik ff kwijt, nu kan hier tenminste eens een echt felle discussie losbarsten in plaats van het gebruikelijke gezeur en medelijden en zoetsappig vriendelijk gedoe wat op dit forum gebruikelijk is.

  @2, zo en morgen lekker de bbq aan met veel lekkere speklappen en spareribs

  Reactie door s@nder — vrijdag 14 juli 2006 @ 1.49 uur

 15. Ik weet niet wat er bij jou tussen de oren zit, s@nder, maar het kan niet veel zijn.

  Reactie door Daan — vrijdag 14 juli 2006 @ 9.00 uur

 16. Tegen Marky wil ik nog even zeggen: veel sterkte. Ik hoop dat er snel een doorbraak komt in het onderzoek, en erkenning natuurlijk.

  Reactie door Daan — vrijdag 14 juli 2006 @ 9.23 uur

 17. Ik had volgens mij beter geld kunnen geven aan een of andere stichting die zich inzet voor het herstel van molenwieken, want volgens mij is er eentje zwaar beschadigd in Nederland. Ik denk dat het de wiek is waar ene S@nder een klap van heeft gekregen. Anders kan ik zijn reactie me niet voorstellen.

  Reactie door 01Alex — vrijdag 14 juli 2006 @ 17.27 uur

 18. Ah, jullie beginnen het te leren: weg met die vriendelijkheid, hier dient gediscussieerd te worden, en wel op felle wijze!
  Dus dat verhaaltje was nodig om hier even de boel op scherp te zetten.

  Dan nu graag inhoudelijke reacties op de stelling: ME is geen ziekte maar zit tussen de oren, en is een typisch gevolg van onze welvaart- en verzorgingsstaat.

  @15: Bij mij zit toch wel behoorlijk veel tussen de oren (ik durf te zeggen een stuk meer dan bij de gemiddelde forumbezoeker hier; wie volgt er nog meer drie universitaire studies?), maar inderdaad gelukkig geen ME. Daar leef ik te actief voor. Zouden die anderen ook eens moeten doen!

  Reactie door s@nder — zaterdag 15 juli 2006 @ 1.00 uur

 19. Beste S@nder, dat je 3 universitaire studies volgt wil misschien zeggen dat je qua IQ genoeg tussen de oren hebt zitten, maar met je EQ is het slecht gesteld.
  De hoogte van je IQ zegt niks over of je een goed mens bent of niet.

  Reactie door Karen — zaterdag 15 juli 2006 @ 10.07 uur

 20. Nou S@nder, goed van je zeg, 3 studies en dan nog niet weten waar je over spreekt.
  Je weet in ieder geval niet hoe je op een normale manier een discussie moet beginnen. Misschien ook wel eens goed om ook even te vertellen waar de wijsheid over ME vandaan hebt?
  Ik hoop dat je nooit ME zult krijgen, maar eigenlijk wens ik het je op dit moment wel toe!
  Ik heb er gelukkig geen last van.

  Reactie door 01Alex — zaterdag 15 juli 2006 @ 10.14 uur

 21. s@nder met ME? Nee!!!!!!!!!

  maar s@nder als je een complimentje wil omdat het zo knap is dat je 3 universitaire opleidingen hebt gedaan, dan wil ik je die best geven, DAAR HEB IK NOG WEL ENERGIE VOOR, HOOR!!!! En een schouderklopje kun je ook krijgen, maar dan met een flinke klap zodat je hersens, die blijkbaar( door je zware studies) zo zijn verhit dat ze tot een bonk gesmolten zijn, misschien weer normaal willen gaan functioneren.

  Hopelijk was een van je opleidingen in staat om dan voor je zelf te zorgen, want ik haal uit je reactie eruit dat je denkt dat mensen met ME en CVS niet voor zichzelf zorgen en profiteren van anderen hun centen.
  Nou laat ik dit zeggen ik onderhoud mijn eigen huis, schilder het, verbouw het, maak een kompleet nieuwe tuin, doe allerlei taken in het huis die een loodgieter doet of een elektricien ( want idd ik heb geen universitaire graad, maar een gewone LTS/MTS elektrotechniek, energieonzetting en werktuigbouwkunde “graad”)ervaringen en lessen die me instaat stelt om problemen op te lossen in het dagelijks leven van een huishouden. Ik koos voor de stichting ME/CVS omdat we nog steeds GEEN erkenning krijgen van mensen die nog niet weten hoe fucking irritant het is als je iets wil doen, maar je lichaam weigert. Mijn verbouwing van het huis had normaal 3 maanden geduurd, nu dik een jaar KLAAG ik?? Nee ik accepteer dat ik langzaam ben.

  Accepteer jij dan ook dat je misschien later een ongemak krijgt, dat vroeger ook niet geaccepteert was, maar doordat mensen er eerder dan JIJ mee te maken kregen het hebben laten uitzoeken, waar jij nu van profiteert.
  Elke ziekte werd in het begin afgedaan als verzinsel of spontane mutatie. Totdat er een oorzaak was en toen….. kwam het medeleven. toen wisten ze hoe het kwam en kon de bron worden aan gepakt.

  hopelijk draagt mijn bijdrage bij tot het vinden van de bron, en als die bron tussen de oren zit zal ik je komen feliciteren, maar als je fout zat en het heeft een andere oorzaak geef je dan ook je falen toe en excuseer je je voor je lompe gedrag?

  Reactie door marky — zaterdag 15 juli 2006 @ 17.42 uur

 22. Marky, laat die lomperik voor wat-ie is. Het sop is de kool echt niet waard. Volgens mij hebben we hier met een uitsproken dom exemplaar van de ‘menselijke’ soort te maken.

  Reactie door Daan — zaterdag 15 juli 2006 @ 18.19 uur

 23. De reactie van s@nder is symptomatisch en derhalve een klassieke.
  Het illustreert maar weer eens dat het tegenwoordig droevig is gesteld met het onderwijs in Nederland.
  3 universitaire studies?
  Bedoeld hij hiermee dat hij op 2 verschillende universiteiten heeft gepoogd te studeren maar bij 2 moest afhaken omdat hij het niveau niet aankon?
  Uiteindelijk is blijven hangen bij een 3e, een avondstudie op de volksuniversiteit?
  Afgeronde studie daarover hoor ik hem niet. En dan nog… Hij heeft met zijn ‘bijdrage’ zichzelf als serieus te nemen mens al reeds gediskwalificeerd.
  Ben geneigd de oorzaak van zijn motivatie, m.b.t. zijn reactie; met andere woorden de onderliggende en sturende problematiek hiervan binnen de psychiatrie te moeten zoeken en rangschikken.

  s@nder,
  nou, nou, nou, dat zegt wat over je intelligentie hoor.
  Om Schaapherder, een tot voor kort regelmatige poster hier nog maar eens in mijn eigen woorden aan te halen:
  Intellect betekent nog geen intelligentie, want IQ meten is een zeer beperkte en onbetrouwbare beoordeling van de totaalwaarde van iemands kwaliteiten, terwijl intelligentie de totale kwaliteit betreft, en daarvoor zijn geen rationele normen vast te stellen, en dus blijft het onmeetbaar. Om nog maar te zwijgen over het ontwikkelen van je intelligentie, voorbij het primitief -collectieve en niet ernaar terug, welke intellectuele regressie wijst op een disfunctioneel sociaal bewustzijn.
  Je bent naar mijn mening slechts een klassiek gevalletje van een asociale wannabee intellectueel.

  Reactie door Wattenstaafie — zaterdag 15 juli 2006 @ 19.28 uur

 24. Hulde aan deze winnaars !

  Reactie door Wim Kok, Haarlem — maandag 17 juli 2006 @ 17.15 uur

 25. @15 Sander, Jammer dat er zoveel geld is gestopt in een mens zoals jij, in die universiteiten van je. Geen enkel mens wil zich overbodig voelen op deze aardkloot voor zijn tijd, en mensen als jij die zo te horen nog niets betekenen voor deze maatschappij ,geeft bagger? Is dit de kenniseconomie? zwakkere de dood injagen omdat je straks met een griezelige bevoegdheid dat kan bewerkstellen? Leer chinees rot op! en breng wat goeds terug, daar leren ze je wel dat je blij mag zijn met wat je eigen land brengt.Onnozelaar!!

  Reactie door Angela — dinsdag 18 juli 2006 @ 23.11 uur

 26. @14, bedoelde ik,sorry 15

  Reactie door Angela — dinsdag 18 juli 2006 @ 23.13 uur

 27. Goede doelorganisatie hahahahaha, Ik ken een paar zogenaamde goede doel organisaties. Die besteden alle subsidies en fondsen aan tussendoor reisjes, borreltafel, eigen zakken en schijnprojecten(you rub my back and I rub yours type of projects) niemand controleert. Wie een IN klinkende doel(leuke motto)bedenkt, een mooi klinkende ABN aanvraag indient en aan een paar ‘ons kent ons touwtjes’ trekt krijgt toch die ‘goede doel geld’ binnen. Geen wonde dat ondanks zo veel goede doelpotten, de doel zelf blijft een puinhoop ellende(bak ellende). Goede doel is een soort werkgelegenheid geworden voor de niet functionerende en zakkenvullende ons kent ons clan.

  Reactie door Khosrow — dinsdag 18 juli 2006 @ 23.45 uur

 28. BAH

  Reactie door ACCEPT — woensdag 19 juli 2006 @ 21.15 uur

 29. Laten we deze hele discussie gewoon sluiten.

  Reactie door 01Alex — donderdag 20 juli 2006 @ 7.48 uur

 30. Goed plan, 01Alex. Het gaat toch helemaal nergens meer over.

  Reactie door Daan — donderdag 20 juli 2006 @ 10.19 uur

 31. Is jouw proefverlof nou nog niet ingetrokken, s@nder?

  Reactie door Daan — donderdag 20 juli 2006 @ 14.04 uur

 32. Laten we kappen met deze nietsnuttige discussie. Als de een niet accepteert dat de andere iets heeft, dan kun je die ene toch niet veranderen. Het heeft geen nut om felle opmerkingen te plaatsen, dat is het bekende olie op het vuur gooien effect.

  Ik vind dat je alles mag denken, maar niet alles mag zeggen.

  Aan S@nder één kleine opmerking nog: Ik denk soms negatief over je reacties, maar ik schrijf dat hier niet neer, want het is kwetsend, pijnlijk (niet alleen voor jou, maar ook voor anderen) dat je andersdenkend bent oke, maar je hoeft niet extreme redenaties te uiten. Minister Hoogervorst heeft tikken op zijn vingers gekregen voor het uiten van zijn gedachten, misschien kun jij ook eens nadenken voor je uit.
  CVS is een samenloop van omstandigheden. En absoluut geen LUIHEID.

  Reactie door marky — donderdag 20 juli 2006 @ 17.53 uur