Nederland moet aanval Israël veroordelen

(persbericht SP)

Tweede-Kamerlid Harry van Bommel vindt dat Nederland in navolging van Frankrijk en Rusland de Israëlische aanval op civiele doelen in Libanon moet veroordelen. De EU zou bovendien het associatieverdrag met Israël moeten opschorten. “Het bombarderen van de luchthaven en een tv-station is in strijd met het internationaal recht en wie zwijgt stemt toe,” aldus Van Bommel.

Nederland moet zich volgens Van Bommel expliciet uitlaten over de acties van Israël die door Frankrijk al ‘disproportioneel’ zijn genoemd. Ook de EU moet volgens de SP’er een actieve diplomatieke opstelling kiezen. De EU en Israël onderhouden een Associatieverdrag dat voorziet in bepalingen dat dit verdrag kan worden opgeschort in het geval van mensenrechtenschendingen. De SP heeft er bij minister Bot op aangedrongen dit nu ook te doen, zodat gunstige handelsvoorwaarden voor Israël vervallen.

Van Bommel: “Na het bombarderen van een elektriciteitscentrale en bruggen in de Gazastrook worden nu ook burgerdoelen in Libanon getroffen. Dit is niet alleen tegen het internationale recht, maar bemoeilijkt ook de kansen op een overeenkomst in de Palestijnse kwestie. Het optreden van Israël is buiten alle proporties en duidelijk gericht op het terroriseren van de burgerbevolking. En ook voor Nederland geldt: wie zwijgt stemt toe.”

Zeker, ook op de acties van Hamas, Hezbollah en andere Palestijnse bewegingen is het nodige aan te merken. Maar de toegenomen gewelddadigheden geven aan dat er iets fundamenteel fout zit. Palestijnen en Israëli ontkomen er niet aan te zoeken naar een politieke oplossing waarbij rekening wordt gehouden met de politieke rechten van beide kanten. Ontruiming van de bezette gebieden en wederzijdse erkenning zijn voorwaarden voor een oplossing. Omdat Israël de bovenliggende partij is, de bezetter, draagt zij de grootste verantwoordelijkheid voor het vlot trekken van het vredesproces.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

donderdag 13 juli 2006 :: 14.16 uur

337 Comments

337 reacties

 1. Het is te gek voor woorden : is het die Joden weer in de kop geslagen , om zomaar weer een complete oorlog te gaan beginnen ?
  En de EU maar zwijgen omdat er zoveel rijke joodse lobbies in de EU zijn ?

  Reactie door Fred — donderdag 13 juli 2006 @ 14.23 uur

 2. Kweet het niet Jan. De actie van Israel is misschien buitenproportioneel en zeker ontactisch.

  Maar stel je nu eens voor dat Duitse particulieren en Belgische boeren ons met raketten gaan bestoken, en dat hun overheden daar geen werk van maken en vervolgens dat een particulier Duits beveiligingsbedrijf een paar soldaten van ons gijzelt.

  Reactie door Magda — donderdag 13 juli 2006 @ 14.28 uur

 3. Israel terroriseert zelf net zoals de Hezbollah en andere. Nederland moet elk geweld afkeuren tegen burgerdoelen en tegen agressie van allebei de kanten.
  Er wordt met twee maten door de nederlandse regering gemeten.

  Reactie door Stan — donderdag 13 juli 2006 @ 14.30 uur

 4. Hoe laat ben jij opgestaan ?
  Je vergelijkt als een kip zonder kop

  Reactie door Fred — donderdag 13 juli 2006 @ 14.31 uur

 5. Magda@2 schreef: “Maar stel je nu eens voor dat Duitse particulieren en Belgische boeren ons met raketten gaan bestoken”

  Als ze dat doen omdat Nederland illegaal hun land heeft bezet, hun gewassen heeft vernietigd, hun ouders heeft verjaagd en hun kinderen heeft veroordeeld tot een leven in een vluchtelingenkamp, dan hebben ze daar het volste recht toe.

  Reactie door Jan Vincent — donderdag 13 juli 2006 @ 14.33 uur

 6. @2 De reactie’s van Israel zijn altijd buiten proporties. Heeft denk ik met hun superioriteitsgevoel te maken.

  Reactie door Gandalf — donderdag 13 juli 2006 @ 14.34 uur

 7. Nederland moet niet alleen Israel maar ook Bush veroordelen,want alles wat daar uitgevoerd wordt heeft zijn zegen en die van de joodse bazen van Walstreet,de goud en diamanthandel.Zij financieren deze oorlog.

  Reactie door Maan Arkenbosch — donderdag 13 juli 2006 @ 14.37 uur

 8. Jammer dat er altijd racisten zijn die zo’n bericht aangrijpen om hun bagger te verspreiden. Misschien wil Fred (1) hiermee de SP of haar standpunten bevuilen of misschien is Fred gewoon een verdwaald en zielig kaalkopje. Ik zou er iig geen enkel probleem me hebben als zijn onsmakelijke reaktie hier verwijderd wordt.

  Reactie door Habay — donderdag 13 juli 2006 @ 14.43 uur

 9. En spoel dan Maan (7) ook gelijk evendoor….

  Reactie door Habay — donderdag 13 juli 2006 @ 14.44 uur

 10. “Omdat Israël de bovenliggende partij is, de bezetter, draagt zij de grootste verantwoordelijkheid voor het vlot trekken van het vredesproces.”

  beetje erg makkelijk, wat voor garantie kan de heer marijnisse israel geven dat de terreur stop na de opheffing van de bezetting? israel had voor de bezetting al dagelijkse aanvallen, is de heer marijnisse zo naïef te denken dat dit na de bezetting niet meer gebeurd met groepen als hamas en hezbollah die maar uit zijn op één ding de vernietiging en uitroeiing van de staat israel?

  welk gedeelte van gaza en libanon waren bezet voor de laatste aanvallen?

  het is vooral damascus die de boel daar flink loopt op te stoken

  wat fundamenteel fout zit zijn radicale moslim groepen die er alle belang bij hebben de boel te escaleren

  Reactie door edwin — donderdag 13 juli 2006 @ 14.49 uur

 11. Ik zal hier mijn commentaar op een artikel van Zapruder nog even herhalen:

  Ik denk dat de huidige overtrokken militaire acties in Gaza en Libanon géén ander doel hebben dan het uitlokken van een conflict met Iran. Waarbij de oververmoeide Amerikanen in Irak ongetwijfeld de pineut zullen zijn, net als de burgers in de betrokken landen.

  Niemand maakt mij wijs dat Israël niet de middelen heeft om binnen no-time, met een minimum aan geweld, de ontvoerde soldaten te bevrijden. Deze jongens zijn offers voor een “hoger” doel. Walgelijk.

  En inderdaad: US blames Iran, Syria for Hizbollah capture

  http://johnito.blogspot.com/2006/07/en-inderdaad-us-blames-iran-syria-for.html

  Reactie door Johnito — donderdag 13 juli 2006 @ 14.51 uur

 12. Nou zal ik het dan maar als eerste zeggen want het zal er natuurlijk weer op uit draaien. Komt ie hoor: Joden zijn Nazis.

  Als Libanon en Palistina als volwaardige staten gezien willen worden moeten ze zich ook maar eens zo gaan gedragen, en de consequenties van hun acties inzien. Het kidnappen van israeliese soldaten is een oorlogsverklaring, niets meer en niets minder.

  Reactie door Bart — donderdag 13 juli 2006 @ 14.56 uur

 13. @5
  Dan kun je het misschien begrijpen, maar je hebt er nog steeds geen recht toe.

  Hoe het ook zij, die Hezbolla’s zijn geen brave padvinders en de Libanese autoriteiten hebben de boel niet in de hand.

  Reactie door Magda — donderdag 13 juli 2006 @ 15.00 uur

 14. Habay , Jij vind het waarschijnlijk leuk mijn te bevuilen ; ga gewoon je gang !:
  Wat ik van Joden verwacht , dat zij eens hun hersens gaan gebruiken ; maak het probleem direct af ; gooi gewoon een atoombom ; maar gaat niet vanaf 1948 je medemens zitten vernederen ,treiteren menen dat dit land van alleen de Jood is , maar ook van de Palestijn : bovendien denderen zij direct Libanon binnen ; het lijkt mij eens handig als de Jood zo suprieeur meent te zijn ook eens een goed voorbeeld te geven : ga eens de verrotgeschoten huizen eens opbouwen ; misschien help dit wel .En oom Busch ,onze wereld politie agent moet nu ook maar eens optreden !

  Reactie door Fred — donderdag 13 juli 2006 @ 15.01 uur

 15. Fred lijkt inderdaad niet zo’n frisse jongen. Ook zijn spelling is niet virtuoos, maar dat zal door de woede komen.

  Reactie door Klukluk — donderdag 13 juli 2006 @ 15.03 uur

 16. @ Magda (2):

  Jouw vergelijkingen gaan volkomen mank, Magda.

  In de eerst plaats laat je de hele voorgeschiedenis buiten beschouwing. Israël is gevestigd ten koste van de in Palestina wonende Palestijnen; Israël weigert resoluties van de Veiligheidrsaad na te komen; Israël houdt land bezet en lijft dat, stukje voor stukje in; enz., enz. Is Nederland zo’n usurperende staat?

  Zelf verwerp ik zeker ook acties waarbij onschuldige burgers slachtoffers zijn. Maar voor de Israëli’s is kennelijk de ontvoering/gijzeling van soldaten (dus niet het doden van hen!) al voldoende rechtvaardiging om talloze burgers onder Palestijnen en anderen te doden, en infrastructuur grondig te vernielen, waarvan ook weer velen slachtoffers zullen worden.
  Jij noemt het “buitenproportioneel en zeker ontactisch”. Ik noem het misdadig.

  Reactie door Olav Meijer — donderdag 13 juli 2006 @ 15.04 uur

 17. Israel heeft als beleid zijn soldaten, dood of levend, nimmer achter te laten op het slagveld. En als de Libanese regering niet in staat, of misschien zelfs niet bereid is, om actie te ondernemen tegen de door Syrie en met name Iran gesteunde Hezb Allah, dan moeten zij de consequenties daarvan maar ondergaan. Iran is (als niet-arabisch land) notabene constant in conflict met haar eigen arabische buren, met uitzondering van Syrie, en haar doel is slechts vernietiging van de staat Israel. Als er een buurland zou zijn dat de vernietiging van de Nederlandse staat tot doel zou hebben, dan gaan we ook niet eerst praten en vragen of ze dat a.j.b. vriendelijker zouden willen zeggen.

  Reactie door Johan — donderdag 13 juli 2006 @ 15.06 uur

 18. Ik zeg maar niks over de Israëliërs want ik heb vandaag geen zin weer voor antisemiet te worden uitgemaakt door zionisten die hier straks uiteraard weer per propagandaboekje verontwaardigd hun gelijk komen oplepelen. Ik ben het het eens met Frankrijk dat de oorlogshandelingen afkeurt.

  Om dan toch iets te zeggen vanuit een geschiedkundige invalshoek: de huidige ongelijkheid in wapens en schilden doet me denken aan 810 jaar geleden, Kruistochten, toen geavanceerd geharnaste ridders op snelle paarden met toen moderne superscherpe zwaarden bij trossen de hoofden afhakten van armzalig islamitisch voetvolk, als was het meloenenoogst. Richard Leeuwenhart onthoofde met zijn troepen in ploegendienst zelfs eind twaalfde eeuw 20.000 moslimburgers op één dag bij Akka, niet ver van het strijdtoneel nu. Dit alles in naam van God de Heer, die het land belóófd zou hebben,
  al voor het jaar nul.

  Zoiets blijft hangen natuurlijk, zelfs na 1000 jaar. Het land Kanaän en omgeving is altijd al slachthuis geweest, het Bijbelse Oude Testament staat er vol mee.

  Gelukkig ben ik geen Jood. Ik zou me doodschamen als lieden die daarop prat gaan, mij een rasbewustzijn zouden opdringen dat moordlust en leugens moet rechtvaardigen.

  Reactie door Emiel — donderdag 13 juli 2006 @ 15.06 uur

 19. @12
  Joden zijn natuurlijk geen nazi’s ofschoon er wel paralellen te trekken zijn. De nazi’s wilden hun gebied naar het oosten uitbreiden. De Joden pakten ook land van andere af en praten dit weer goed met hun eigen ideologie.
  De nazi’s onderdrukten mensen, de joden doen dat in mindere maten ook.
  Tussen de palestijnen en de nazi’s zijn er ook genoeg paralellen te trekken.
  De intolerantie van beiden kampen, israelier/joods of palestijns/moslim, is schrijnend.
  Haat kan alleen leiden/lijden tot meer….

  Reactie door stan — donderdag 13 juli 2006 @ 15.13 uur

 20. We hebben weer een rattenplaag,
  worden ze ge sms’t ofzo.

  Reactie door Kakel — donderdag 13 juli 2006 @ 15.15 uur

 21. Waarom laat de VN niks van zich horen?

  Reactie door stan — donderdag 13 juli 2006 @ 15.20 uur

 22. En weer een topic over Israel, maar dat terzijde.

  Misschien is het een idee dat zowel Hamas, als Hezbollah die 3 soldaten vrijlaat.

  Maar nu een andere vraag, hoe moet een land reageren die wordt binnengevallen door gewapende groepen uit een ander land en wordt beschoten vanuit een ander land, omrollen en pootjes geven?

  Reactie door Stephan — donderdag 13 juli 2006 @ 15.20 uur

 23. @20 Ja joh, zo simpel is het. Wie voor Israel is, is een rat. Wie voor de arabieren is, is een fatsoenlijke burger. Kom op zeg!

  Reactie door Klukluk — donderdag 13 juli 2006 @ 15.20 uur

 24. @ 20 Kakel, inderdaad zo aan 8 & 9 van die Habay te lezen moeten we hier weer worden gemuilkorfd, je mag er weer niks van zeggen of zio’s dringen je het syndroom van Gretta Duisenberg op.

  Reactie door Emiel — donderdag 13 juli 2006 @ 15.21 uur

 25. Emiel, wees gerust. Er zijn gelukkig heel veel Joden die hier doodongelukkig mee zijn en de acties van hun regering verafschuwen. Ook in Europa zijn veel Joden tegen deze nieuwe oorlog. Maar Israël gaat veel te ver met het bombarderen van Libanese burgers en burgerdoelen, zoals hun vliegveld en de blokkade van hun havens, want daar komen goederen binnen die belangrijk zijn voor de mensen in Libanon. Israël heeft hetzelfde gedaan in Gaza. Buitenproportioneel geweld om een enkele soldaat. Ik herinner me een sterk staaltje van Mosje Daján in – ik meen – het Uganda van Idi Amin, nl het bevrijden van een grote groep landgenoten door een zeer gewaagde actie. Als men zulke kennis en kunde in huis heeft, waarom dan niet iets dergelijks doen in Gaza om die jongen te bevrijden? Men kiest hier voor. Men kiest voor – en ik neem het woord niet te gemakkelijk in mijn mond, maar ik kan niet anders meer, denk ik – genocide. Dat blijkt volgens mij uit het bombarderen van de electriciteitscentrale en de enige brug die er nog was in Gaza en nu uit het bombarderen van de landingsbanen van het vliegveld bij Beirut en de blokkade van de havens. Noodzakelijke voedseltransporten kunnen geen doorgang meer vinden. Dringend medicijnen ook niet en er is geen diesel meer om de generatoren te laten draaien strakjes, waardoor nierpatiëntjes zullen overlijden aan vergiftiging. Israël gebruikt onmenselijke methoden voor een buitenproportionele wraak.
  En nee, ik ben niet persé vóór Palestijnen of Libanezen of zo, en ik vind dat de zelfmoordacties ook niet kunnen; dat het geweld door Hezbollah al net zo buitenproportioneel is, maar dan nog DOE je niet wat Israël NU doet. Een grote oorlog in het Midden-Oosten heeft een groot negatief effect op de rest van de regio en de hele wereld. Olmert kent kennelijk maar een oplossing, net zoals veel zelfmoordterroristen: geweld, geweld en nog meer geweld.
  Ik zie die koppies van die kindjes op TV en mijn hart huilt…. Mischien dat bidden voor vrede helpt..?

  Reactie door L.M. Lembeck — donderdag 13 juli 2006 @ 15.22 uur

 26. Mooi artikel van een Israëlische soldaat

  http://www.gnn.tv/articles/2399/Israeli_Soldier_We_kidnap_too

  Reactie door Johnito — donderdag 13 juli 2006 @ 15.26 uur

 27. Ik ben het eens met Emiel en Olav Meijer.
  En al die mensen die nog steeds Israël als oorlogsslachtoffer zien en arme aangevallen staat die zich slechts verdedigd…die zijn gehersenspoeld en geloven onvoorwaardelijk de oorlogspropaganda. Dus daar is toch geen discussie mee mogelijk.

  Reactie door Monique — donderdag 13 juli 2006 @ 15.26 uur

 28. De oorzaak van dit grote probeem ligt bij de Engelse en de Franse !
  Misschien kunne zij het even gaan regelen dat beide parttijen weer braaf met elkaar omgaan : overigens zijn er aan beide zijden groeperingen die heel goed met elkaar omgaan en evenzeer balen van de BADBOYS .

  Reactie door Fred — donderdag 13 juli 2006 @ 15.29 uur

 29. Goed stuk Lembeck 25! Dat stemt tot nadenken.

  Reactie door Emiel — donderdag 13 juli 2006 @ 15.41 uur

 30. De oorzaak van het probleem ligt bij de Palestijnen zelf die werkelijk te stom zijn om te begrijpen dat zij moeten ophouden met hun terreur en om zich voor het karretje te laten spannen van terroristen als HAMAS, met steun van Iran en de Hezbollah, met steun van Syrië en alle Palestijnse ophitsers. Hebben jullie nou allemaal een bord voor de kop of net als de Palestijnen een schop onder jullie ballen nodig voor jullie eens wakker worden? Wat een vreselijk volk hier.

  Reactie door Olmert — donderdag 13 juli 2006 @ 15.47 uur

 31. Is het overigens niet zo dat de joden ook veel palesteijnen vasthouden in gevangenissen ? ( en ik bedoel daarmee niet millitante palesteijnen )

  Reactie door Fred — donderdag 13 juli 2006 @ 15.47 uur

 32. Hou toch op Monique, Olav Meyer is een nestvervuiler en hier de huis-antisemiet. Een ander Joods geluid, ja, een ander graf.

  Reactie door Olmert — donderdag 13 juli 2006 @ 15.49 uur

 33. Je weet dat er sinds de uitvinding van het buskruit geen onneembare plaatsen meer zijn; dat wil zeggen dat er op aarde geen vrijplaats meer is tegen onrecht en geweld.
  Ik ben er steeds beducht voor dat men er ten slotte in zal slagen een geheim te ontdekken dat de weg verkort om de mensen van het leven te beroven en ganse volken en naties te verdelgen.

  Lettres Persanes

  Reactie door Kokkie — donderdag 13 juli 2006 @ 15.55 uur

 34. Precies, L.M. Lembeck. Een full-scale-oorlog is helemaal niet nodig voor de bevrijding van die soldaten, Israël heeft bewezen (Entebbe) met een minimum aan geweld bevrijdingsacties uit te kunnen voeren.

  Deze oorlog dient dan ook een andere agenda, en zéker niet het belang van ontvoerde soldaten.

  Het schenden door Israël van het Syrische luchtruim is een teken aan de wand: men wil via Syrië, dat een defensiepact heeft met Iran, een conflict met Iran uitlokken.

  Syria Will End Dollar Peg, Moves Reserves to Euros (Update1)

  July 11 (Bloomberg)—Syria, under fire from the U.S. for the alleged support of terrorism, plans to end its currency peg to the dollar by year-end to reflect closer trade ties with Europe, central bank Governor Adib Mayaleh said.

  The Central Bank of Syria has already converted half its foreign-exchange reserves to euros, Mayaleh said in a telephone interview from Damascus, without being more specific. Syria’s reserves, including gold, totaled $4.1 billion at the end of 2005, according to the U.S. Central Intelligence Agency.

  http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=email_en&refer=home&sid=aq02gZD0k4bQ

  en Iran wil het zefde doen in september

  Reactie door Johnito — donderdag 13 juli 2006 @ 16.01 uur

 35. @30 En zo is het ook nog eens.
  De Joden zijn geen lieverdjes. Maar als de Palestijnen morgen besluiten normaal te gaan doen, kan er overmorgen vrede worden bereikt.

  Reactie door Diederik — donderdag 13 juli 2006 @ 16.12 uur

 36. Zaterdag 22 juli zal er in Amsterdam een demonstratie georganiseerd worden door verschillende clubs en organisaties onder de leus ‘Geen oorlog tegen de Palestijnen’. Broodnodig en eindelijk zou ik haast willen zeggen. Morgen zal er een offcieel persbericht verschijnen, maar noteer vast in je agenda:

  Zaterdag 22 juli
  13.00 uur
  Beursplein

  Reactie door Kees — donderdag 13 juli 2006 @ 16.16 uur

 37. daar gaan we weer hoor…!
  dat eeuwige gezeik over wiens schuld,de geschiedenis en waarom blabla
  je kan geen gezonde toekomst opbouwen als men constant maar verwijten blijft maken ivm het verleden,dan blijft men dus gewoon stilstaan!
  STOPPEN en vooruit kijken is de enige oplossing.
  niemand maakt mij wijs dat van beide kanten de gehele gevolking er hetzelfde over denkt,het zijn de mensen die daar de touwtjes in handen hebben die niet als eerste de hand willen uitsteken, ten KOSTE van de burgers!
  maar ga gerust verder met de discussie over wie wat waar en hoe de schuld ivm het verleden ligt,blijf allemaal maar lekker MEE stilstaan.
  of gaat het er hier alleen nog maar om wie er gelijk heeft op een blog….
  dit is niet MIJN gelijk maar MIJN visie erop, vandaag de dag.

  Reactie door iew — donderdag 13 juli 2006 @ 16.17 uur

 38. 1e fase derde wereldoorlog was basissen bouwen in het midden oosten door de US. Die zijn nu zogoed als gereed. Wereldleiders zijn op de hoogte gebracht en geinstalleerd.

  De derde wereld oorlog begint nu in de 2e fase te komen nu israel zijn offensief is gestart.

  Syrie en Iran zijn nu aan de beurt.

  Daarna zal de “war of civilasations” echt gaan beginnen waarin de moslims (oost) en de christenen (west) elkaar gaan afmaken.

  Uit deze chaos onstaat nieuwe orde .

  novus ordo seclorum.

  Reactie door Toine — donderdag 13 juli 2006 @ 16.23 uur

 39. @Johnito

  Klopt, het kan met een minimum aan geweld als je weet waar ze zitten. Als Israel weet waar de 3 militairen zich bevinden hadden ze ze al gehad.

  Reactie door Stephan — donderdag 13 juli 2006 @ 16.25 uur

 40. @Kees

  het “geen katusha raketten op Israel” symposium is daarna?

  Reactie door Stephan — donderdag 13 juli 2006 @ 16.26 uur

 41. En 15 juli (zaterdag)tussen 13-14uur is er een demonstratie op het Haagse Buitenhof tegen het geweld van Israel.
  Georganiseerd door Groen Links.Ben benieuwd hoeveel mensen er dan zullen komen.Komen jullie dan ook?????

  Reactie door Duifje — donderdag 13 juli 2006 @ 16.51 uur

 42. @41 En voorafgaand een protest mars tegen Hezzbollah?

  Reactie door Diederik — donderdag 13 juli 2006 @ 17.05 uur

 43. het is altijd opmerkelijk dat er een aantal BAD BOYS het voor andere mensen op deze wereld proberen te verzieken .

  Reactie door Fred — donderdag 13 juli 2006 @ 17.22 uur

 44. Ben benieuwd hoeveel burgers er omgemaaid worden voor 1 heilige soldaat.

  Reactie door Sonja — donderdag 13 juli 2006 @ 17.32 uur

 45. Niet te veel ben ik bang.

  Reactie door Khosrow — donderdag 13 juli 2006 @ 17.39 uur

 46. Schandalig. Waar is onze normen en waardeloze regering. waarom horen we hierover niks van ze.

  @44 Sonja.
  Niet te veel ben ik bang.

  Reactie door Khosrow — donderdag 13 juli 2006 @ 17.41 uur

 47. Toch vraag ik me af hoe Israël, al vóór de ontvoeringen, wist dat men in actie zou komen tegen Gaza en Libanon…

  http://www.haaretz.com/hasen/spages/732528.html

  http://lataan.blogspot.com/2006/07/it-seems-israel-planned-deliberate.html

  Reactie door Johnito — donderdag 13 juli 2006 @ 18.07 uur

 48. en het gaat maar door,,ja de usa,zegt ja jongens,israel mag zich toch verdedigen.zegt der furher .wat doet die dan in afganiestan/irak
  en oo ja de 2-3??soldaten zitten/zijn vervoerdt naar iran volgens israel,bbc.
  dat komt hun vriendje ook beter uit,denk ik.
  hee ik ben de holbolga,ik heb twee joden gevangen,,ga jullie nu nederland,plat gooien,
  he de regering is toch verandwoordelijk,dus gooi heel schiphol plat,alle militaire doelen,en vooral burger doelen,,en natuurlijk,de wereld haven rotterdam,

  Reactie door ad — donderdag 13 juli 2006 @ 18.24 uur

 49. Ik vraag me iets af. Tot nu toe zijn het vrijwel altijd alleen mannen die leiding geven in die landen en die aan onderhandelingtafels zitten en zo. En toch komen ze er maar niet uit. Ze geven geen millimeter toe aan elkaar. Wat zou er gebeuren als je de moeders van omgekomen strijders en soldaten aan zo’n tafel zou kunnen zetten en ze vertellen dat ZIJ er een eind aan kunnen maken, als ze maar willen? Moeders zijn woedend, maar het zijn en blijven vrouwen en moeders en veel van hen proberen toch vaak de middenweg te vinden. Waarom laten we het niet over aan de vrouwen, moeders, grootmoeders en dochters van al die vechtende mannen?

  Reactie door L.M. Lembeck — donderdag 13 juli 2006 @ 18.41 uur

 50. @ “Olmert”(32):

  Zo, dappere anonymicus. Een tijd geleden ben ik hier ook al eens uitgemaakt voor “huis-antisemiet”. Die komt dus uit hetzelfde nest als jij, zo je al niet dezelfde persoon bent. (De term “nestvervuiler” is in dit verband geheel raadselachtig).
  Toentertijd heb ik die persoon uitgedaagd zijn scheldwoord hard te maken, wat hij natuurlijk helemaal niet kon. Integendeel, want ik had kort tevoren juist mij kritisch uitglaten over anti-semitische uitlatingen van Theo van Gogh.

  Jij komt duidelijk zelf uit een duister, ultra-rechts krocht. Wat een stank!

  Reactie door Olav Meijer — donderdag 13 juli 2006 @ 18.43 uur

 51. Olav Meijer , neem het ze niet kwalijk , ze weten niet beter !
  Als we de geschiedenis bekijken , waren er zelfs joden die bij de SS zaten en lid waren van de Nazi-club : het principe is de goodboys en badboys van elkaar te beschouwen en bekritiseren ; sommige kunnen dat niet .

  Reactie door Fred — donderdag 13 juli 2006 @ 18.48 uur

 52. Een soldaat telt totaal niet ! in deze oorlog zullen er meerdere onnodig sterven ; het had beter geweest , in millitair oogpunt, om er een aantal commando’s op afsturen om de “heilige korporaal ” te bevrijden .

  Reactie door Fred — donderdag 13 juli 2006 @ 18.54 uur

 53. We zouden ons kabinet kunnen sturen zijn hun en wij in een keer van de problemen af………….

  Reactie door Jansonius — donderdag 13 juli 2006 @ 18.54 uur

 54. @48 Olav.

  Oprechtheid is waar hypocrieten van gruwen en tegen fulmineren. Het is voor hun de grootste bedreiging, het legt namelijk hun hypocrisie bloot.

  Reactie door Wattenstaafie — donderdag 13 juli 2006 @ 18.55 uur

 55. mmm ,weer zo simpele geest !

  Reactie door Fred — donderdag 13 juli 2006 @ 19.16 uur

 56. Israel heeft de economie van Libanon tot stilstand laten komen door een groot deel van de infrastructuur te vernietigen.
  De Palestijnen mogen al 60 jaar leven van de kruimels die van het Israelische bord zijn gevallen

  Het lijkt mij tijd voor een boycot van Israelische producten.

  http://www.boycotisrael.info/html/index.html

  Reactie door hanri — donderdag 13 juli 2006 @ 19.23 uur

 57. citaat van Olav: “Maar voor de Israëli’s is kennelijk de ontvoering/gijzeling van soldaten (dus niet het doden van hen!) al voldoende rechtvaardiging om talloze burgers onder Palestijnen en anderen te doden, en infrastructuur grondig te vernielen”

  Kijk Olav, het zijn dergelijke uitspraken van jou die mij niet aanstaan: Kennelijk al voldoende. Daarom deug jij niet, vriend. Daarom deugt die club waarvan jij lid bent niet. Jij kakelt maar wat, maar zegt niets en intussen suggereer, terwijl jij in feite verdomd goed weet wat Hezbollah geflikt heeft, maar jij bent zelfs te laf om hier op het blog de anderen er op te wijzen dat de Palestijnen een soldaat ontvoerden en dat DAARNA de reactie van Israël volgde; ik hoor je zelfs geen commentaar geven op het gebral van Van Bommel die niets anders kan doen dan Israël de grond in trappen. Je zou eens ruggengraat moeten tonen en met hem in discussie moeten gaan en zeggen dat hij zich heeft te matigen met zijn eenzijdige uitspraken en beschuldigingen richting Israël.
  Wat ik hier niet van je hoor is dat de Hezbollah met 12 zetels in de Libanese regering zit en aan dat feit gaat iedereen voorbij. Dus wat zij geflikt hebben is Israël de oorlog verklaren. Jij vindt het normaal dat Israëlische burgers ontvoerd worden door criminelen, gesteund door Syrië en Iran, om deze vervolgens te ruilen voor criminelen die in Israëlische gevangenissen zitten. En kom mij niet aanzetten met kinderen, want dan heb jij geen benul hoe die gehersenspoeld zijn.

  Reactie door Olmert — donderdag 13 juli 2006 @ 19.37 uur

 58. het merkwaardige is de een terreurgroepering strijdt tegen een leger : zijn dit soortelijke sitaties in het verleden ook niet voorgedaan ; wie hebben toen gewonnen : niet het leger : die zijn namelijk te lomp , niet flexible en veroorzaken grote puinhopen en grote aantallen burgerslagtoffers : elke leger had toch de “ethiek “om burger zoveel mogelijk te ontzien ?

  Reactie door Fred — donderdag 13 juli 2006 @ 19.37 uur

 59. 55; dit sloeg op een zekere randy , die is verdwenen !

  Reactie door Fred — donderdag 13 juli 2006 @ 19.39 uur

 60. Welk kamp moeten we als hoogontwikkelde betweters kiezen? Wie is er begonnen de Jood of de Palestijn?
  Welke kant moet een volk kiezen met beperkte en geemotioneerde informatie?
  Als iedereen om je heen blauw, rood of groen schreeuwt waar moet je dan naar toe met je oprechte twijfel?
  Ik weet slechts een ding; geweld zit niet in een tank of een bom. Geweld zit in je hart. Pas als je bang bent kun je haten. Pas als je haat kun je geweld gebruiken tegen kinderen.
  Het is veel moediger te houden van. Maar ja, wie begint er? De kinderen worden niet zo geboren maar zo gemaakt.

  Reactie door stan — donderdag 13 juli 2006 @ 19.44 uur

 61. Magda ‘beeje’ buiten proporties.
  Kinderen, vrouwen al meer dan honderd doden.
  Een gezin vader moeder en acht kinderen gedood etc… etc….
  Ziekenhuizen afgesloten van electriciteit zodat ze mensen niet meer kunnen helpen.

  Ik ben van Venus waar kom jij vandaan?

  Ik heb een gesprek gehoord met een Israelische vredesaktiviste. Zoals in Afghannistan iedere dode meteen het stempel ‘opstandeling’krijgt zodra ze dood zijn (ook al worden vrouwen en kinderen daarbij in koele bloede vermoord noemt Israel iedere dode, vrouwen kinderen bijvoorbaat een terrorist.
  Denk je echt dat het ging om een ontvoerde soldaat, ze hebben nu al meer van hun soldaten zonder pardon de dood ingestuurd.
  Het was een prima’albibi Hamas uit te schakelen,’de Wereld’ USA Europe was er rijp voor, niet meer en niet minder dan dat en ook kinderlevens tellen niet meer mee. Een palestijns of Libanees kind is tenslotte minder waard dan een Israelische soldaat.
  Wordt wakker.

  PS zullen wij als nederland dan Syrie ook maar meteen even binnenvallen vanwege het wederrechtelijk ontvoeren van twee kinderen en alles wat ons voor de voeten komt neermaaien, mannene, vrouwen en kinderen.

  Reactie door Henny — donderdag 13 juli 2006 @ 19.49 uur

 62. Prima alibi.

  Wat zou Baklkenende ervan denken of zou hij wederom de hisctorische woorden spreken.

  “Ach mij persoonlijk doet het niet zoveel”
  Israel heeft het volste recht zich te verdedigen en Wijn erachteraan “Dit is pas échte democratie”

  Reactie door Henny — donderdag 13 juli 2006 @ 19.53 uur

 63. @59: “geweld zit niet in een tank of een bom. Geweld zit in je hart. Pas als je bang bent kun je haten. Pas als je haat kun je geweld gebruiken tegen kinderen.
  Het is veel moediger te houden van. Maar ja, wie begint er? De kinderen worden niet zo geboren maar zo gemaakt.”

  Dat zijn de meest wijze woorden die ik in tijden op een politiek forum gehoord heb.

  Om de laatste vraag te beantwoorden: het lijkt me het meest voor de hand liggen dat de partijen die zeggen de beschaving te verdedigen (vul maar in ten behoeve van uw eigen waarheid, waarde lezers) als eerste beginnen.

  Persoonlijk zie ik dat op dit moment niet gebeuren.

  Dus zit er voor ons burgers maar één ding op:

  http://img126.imageshack.us/img126/1527/unfucksm22ay.jpg

  Reactie door Johnito — donderdag 13 juli 2006 @ 19.58 uur

 64. Ik ga Balkenelende niet om zijn mening vragen : het atwoordt in een retoriek ;
  Om tot oplossing van dit probleem te komen is de geschiedenis zeer belangrijk ; de oorzaak ligt in het feit dat Engeland en Frankrijk de hoofdverantwoordelijke zijn , toen was er een groot verschil in beide bevolkingsgroepen en dat is eigenlijk nooit opgelost ; Israel heeft een eigen economie waar de Palesteijnen een totaal ondergeschikte rol in spelen ; twwe afzonderlijke economieen in een land heeft geen zin . Palesijnen hebben ook geen bepaald gebied waarin zijn zelfstandig in kunne functioneren ; enigste is het totale land opdelen in twee landen met een afzondelijke regering en economie .

  Reactie door Fred — donderdag 13 juli 2006 @ 20.00 uur

 65. Lydia 49, mannen? Ooit had Israël Golda Meir als leidsvrouwe, een soort Joodse Thatcher of Verdonk, naar keuze. Mevrouw
  gouwe meier was nog erger dan Olmert, en zag je gisteren op het journaal die gespierde Israëlische vrouw die F-16 instappen, klaar om te bombarderen?

  Men doet er volgens het propagandaboekje héél geëmancipeerd, ik weet dat nog vanuit
  bevlogen Kibboetservaringen uit een duister
  verleden, daar kregen volbloed Joodse Kenau’s al punten van hun Partij als ze bewijs leverden op te kunnen treden als kapo’s voor dat misleide luie Europese volk dat er als vacantievrijwilliger nog geen sjekel verdiende. En s`avonds bij dans en muziek lekker schijnheilig samenzijn creëren bij Klezmerdansen onder de zespuntsvlag dromen van land tussen de Eufraat en de Tigris, mits je het maar niet over Palestijnen had.

  Sindsdien deed zulks me denken aan de Yedi’s uit Starwars, het superras dat de Eindtijd zal bepalen. Tijltje!

  Reactie door Emiel — donderdag 13 juli 2006 @ 20.02 uur

 66. Helaas gaan wij wij dit ook voelen in onze portemonee.
  Olieprijs stijgt alweer door deze aanvallen van israel,
  gas zit gekoppeld aan de olieprijs.
  Dus over een paar maanden betalen we ons scheel aan de energiekosten.

  Reactie door volly — donderdag 13 juli 2006 @ 20.16 uur

 67. @17 Johan

  Ja; dan zijn ze daar in Gaza en Zuid Libanon wel heel dom bezig; als dat beleid is van Israel. Dan hadden ze beter gewoon dus die soldaten kunnen doodmaken en de lijken door israel zelf op laten halen.

  Een heel domme move ook; omdat je toch wel deze reactie van Israel had kunnen voorzien; gezien ook de manier waarop er voorheen werd gereageerd. Het lijkt wel’alsof men daar juist graag de het IDF weer wil uitnodigen voor een bezetting van zowel Gaza als Libanon; om dan weer op de oude manier verder te gaan met het verzet; want een land besturen zonder zelf ook de zakken te vullen dat hebben ze daar niet geleerd.

  Geen van beide partijen wil nu echter gezichtsverlies lijden; ook dodelijk voor politici; waar ook ter wereld. We kunnen weer van voren af aan beginnen.

  Reactie door ReneR — donderdag 13 juli 2006 @ 20.19 uur

 68. #49 Lydia

  Ben je zeker Thatcher en Golda Meir vergeten….

  Reactie door ReneR — donderdag 13 juli 2006 @ 20.22 uur

 69. #38 Toine

  vanwaar stamt dit soort profetie?
  Is dit gebaseert op Nostradamus? Waar haal je dit vandaan?

  Ik zal ook een voorspelling doen; ik denk dat het geweld op deze wereld pas echt ophoudt als we in staat zijn te communiceren met andere werelden en beschavingen.

  Reactie door ReneR — donderdag 13 juli 2006 @ 20.26 uur

 70. Israël kidnapt al decennialang dagelijks burgers, met name in Libanon, ook als ruilmiddel. Daar hoor je weer niemand over natuurlijk.

  Reactie door Sonja — donderdag 13 juli 2006 @ 20.27 uur

 71. Denk trouwens niet dat Nederland moreel gezien Israel kan veroordelen; omdat we ook fijntjes meedoen aan het terreuroffensief in Afghanistan van de VS. Verder nog suggesties?

  Reactie door ReneR — donderdag 13 juli 2006 @ 20.29 uur

 72. @61
  Dank u! Leuk shirt

  Reactie door stan — donderdag 13 juli 2006 @ 20.31 uur

 73. weet jij het verschil tussen binnendringen en aanvallen?,dat is het verschil tussen hitler en daladier,
  belachelijk.
  L’histoire se répete.
  K***e wereld…
  Is Nederland klaar voor oorlog?

  Reactie door gaf — donderdag 13 juli 2006 @ 20.39 uur

 74. Zeker, ook op de acties van Hamas, Hezbollah en andere Palestijnse bewegingen is het nodige aan te merken.
  Ik herhaal nu de SP dus in haar woorden ….

  Laten we niet vergeten dat wederom Israël begon.
  Terwijl er zich in deze regio een vorm van rust en consensus ontwikkelde kon de bandietenstaat Israël het weer niet laten.
  Zij moesten zonodig weer mensen ontvoeren en raketten afschieten op onschuldige burgers.
  Daarna bezetten zij gedeelten van de Gazastrook en vermoordden duizenden onschuldige burgers.
  Dit is nog helemaal niet alles.
  Daarna schoten zij opeens raketten af op burgers in Libanon na eerst vanuit dit gebied mensen te hebben ontvoerd.
  Vervolgens bezetten zij ook het zuiden van Libanon, slechts alleen maar om daar ook nog meer onschuldige mensen te doden.

  Mag ik even een teiltje???

  Reactie door Don.Q — donderdag 13 juli 2006 @ 20.52 uur

 75. Ik heb weleens vernomen,in de Bijbel staat dat de wereld niet door water maar door vuur en vlam zal vergaan.
  Men is druk doende in het midden-oosten dat vuurtje op te porren. Na de vuurvloed zal een groot Israël opstaan. Toegejuicht door groot Amerika die de macht over het midden-oosten naar zich toegetrokken heeft zoals de Britten in het verleden. Helemaal geen nieuws onder de zon, de geschiedenis herhaalt zich en de westerling zich maar afvragen waarom doen die moslims zo rot. Omdat wij niet geleerd hebben met andere culturen om te gaan. Daar haddden wij tijdens de kruistochten al de grootste moeite mee.

  Reactie door Sunny Boy — donderdag 13 juli 2006 @ 20.59 uur

 76. @66 sunny
  Ik denk dat het baderen in een “shithole”was/is het reden.

  Reactie door gaf — donderdag 13 juli 2006 @ 21.18 uur

 77. Zullen we die hele kwestie van een PASPOORT de wereld uit gaan helpen?
  En afspreken dat iedereen die op Aarde komt LEGAAL is?
  Van de wereld ons land maken, onder- verdeeld in provincies?
  Een regering met politici als afgevaardigen van alle provincies? En al het belastinggeld bij elkaar, zodat iedereen in alles wordt voorzien? Niemand meer honger hoeft te lijden en kou?
  Een wereldregering, gekozen uit alle provincie-volkeren? Is nog nooit geprobeerd toch?
  Zullen we nu eindelijk eens iets anders proberen? Al die vlaggen verbranden en die legers eruit? Zodat we niet meer hoeven te schieten op ieder ‘tuintje’ en we met elkaar er een wereld van maken waar we trots op kunnen zijn?
  Laten we EINDELIJK eens anders gaan denken en niet zo kleintjes.
  Wat een geld zou er dan verdiend worden ZONDER die oorlogsindustrie! Maar aan WEDEROPBOUW!! Nou, wie wil daar nou niet aan meewerken?

  Reactie door Gloria — donderdag 13 juli 2006 @ 21.42 uur

 78. Jan en Harry,Als jullie de regering van Israel vormden,hoe zouden jullie dan de veilgheid van de Israelische burgers garanderen?

  Reactie door wimzew — donderdag 13 juli 2006 @ 21.42 uur

 79. Ze moeten een vrouw,welke in verwachting is en kinderen heeft premier maken,dan zou de oorlog zo voorbij zijn.De huidige leiding laat zich leiden door hun instincten en niet door hun gevoelens.

  Reactie door Maan Arkenbosch — donderdag 13 juli 2006 @ 21.43 uur

 80. *Zucht* De joden zijn niet gelijk aan Israel. (Er wonen geloof ik meer Joden buiten Israel als er binnen.)

  Joden gelijk stellen aan Israel is net zo kortzichtig als bv. ‘de Palestijnen’ of ‘de Arabieren’ gelijkstellen aan ‘de Moslims’. Dat klopt net zo min en levert op een vergelijkbare manier alleen maar extra spanningen en gedoe op.

  Het volhouden van een racitische benadering en of van een grove generalisatie gaat echt dit probleem niet verder helpen, hoe groot de boosheid ook is.

  Reactie door Habay — donderdag 13 juli 2006 @ 21.44 uur

 81. @57-Olmert: De uitspraak die je daar quote van Olav Meijer ben ik het 100% mee eens. Sterker, het is niet eens de méning van Olav, het zijn FEITEN.
  Ben ik nu ook een anti-semiet?
  (geeft niet hoor, ben ik in een eerdere discussie ook al voor uitgemaakt. En daarmee toont de poster van zo’n woord al genoeg aan helemaal geen mensenkennis, maar dan ook geen GREINTJE mensenkennis in huis te hebben)

  Reactie door Monique — donderdag 13 juli 2006 @ 21.44 uur

 82. misschien kan er nu een keer tijdelijk een kwartje van de benzineprijs af?

  (weet het wel)(zucht)

  Reactie door Jansonius — donderdag 13 juli 2006 @ 21.54 uur

 83. @32-Olmert: quote:”Hou toch op Monique, Olav Meyer is een nestvervuiler en hier de huis-antisemiet. Een ander Joods geluid, ja, een ander graf.”

  Ik wil het even met jou hebben over het woord ‘nestvervuiler’. In de context waarin ik dit zo lees zou ik zeggen dat jij Olav Meyer beschuldigt van Joodse komaf te zijn en niet achter de aanpak van Israël te staan.
  Is dat zo?
  Wil het dan zeggen dat een Joodse komaf niet mag betekenen dat je kritisch bent, alle feiten bekijkt, het verhaal van twee kanten bekijkt. Nee, je moet als je van Joodse komaf bent ten alle tijde achter Israël staan, no matter what, anders ben je een nestvervuiler?
  Heel eng…héél erg eng!
  Ik ben heel dankbaar dat ik naast het Joods bloed ook een gezond verstand heb gekregen. In jouw ogen wellicht een nestvervuiler, maar ergens in het verleden waren heel veel oorlogsslachtoffers die als erfenis aan de wereld hebben nagelaten:
  DIT NOOIT WEER!!!!! Geen oorlog, geen onderdrukking, geen bezetting, geen vergeldingsacties, geen doden van burgerslachtoffers, geen beperking van de meningsuiting, geen discriminatie op grond van afkomst of geloof.

  Reactie door Monique — donderdag 13 juli 2006 @ 22.11 uur

 84. Al jaren is men in Irak bezig om een vuurtje te stoken in het midden oosten. En nog hebben we het niet door. Arabieren of Joden? Nee, hier zitten christen fundementalisten achter. Israel de bovenliggende partij? Achter al die zogenaamde terroristen organisaties zoals Hamas, Islamic Jihad en Al Qaida zit toevallig wel de CIA. En de harde kern van de CIA is primair fascist.
  Nu dat zelfde kunstje nog zien te flikken in Afghanistan en Chechnya en we slepen Rusland ook nog in een oorlog. Zijn we weer aardig op weg naar een new world order. Liberaal kapitalisme.

  Zolang we het verband tussen fascisme, liberaal kapitalisme en christen fundementalisme niet herkennen komen we er nooit en zal dit conflict alleen maar escaleren.

  Israel is niet de bovenliggende partij en organisaties als Hamas, Islamic Jihad en Al Qaida offeren de Palestijnse burgers net zo goed aan dit geweld.

  Uw gebrek aan kennis is stuitend!

  Reactie door Rob de Kuster — donderdag 13 juli 2006 @ 22.22 uur

 85. Mijn kennis, Rob?

  Reactie door Monique — donderdag 13 juli 2006 @ 22.32 uur

 86. @49

  Het feit dat ze nog nergens zijn gekomen ligt toch echt aan de Palestijnen.

  Barak, 2000 anyone ;)?

  Maar zo’n flapdrol als Arafat schuift het dan weer van tafel. Ik denk dat het weer heel lang gaat duren voordat de Palestijnen weer zo’n mogelijkheid krijgen.

  Reactie door Maurits — donderdag 13 juli 2006 @ 22.32 uur

 87. Nieuwe presidenten, nieuwe oorlogen.

  Reactie door hutspot — donderdag 13 juli 2006 @ 22.34 uur

 88. Kijk hier weer een typisch voorbeeld van Nederlandse bemoeizucht.
  Israel is Israel en Libanon is Libanon
  Wat hebben wij er mee te maken, willen ze elkaar afknallen dan is dat hun probleem.
  Dit is hun levenstijl, dit is hun cultuur.
  Bemoei je er niet mee, dan is het zaakje vlug opgelost.
  Dit soort mensen laten zich veel te vaak beinvloeden en lijden door wat de media de wereld instuurt, laten wij daarom geen voedingsbron voor hen zijn.
  En dacht je dat ons kabinet hiervoor z’n vakantie onderbreek…..
  Als ze voor de Schipholbrand al niet terug willen komen, laat dan staan voor dit incident

  Reactie door Pool — donderdag 13 juli 2006 @ 22.39 uur

 89. Ter aanvulling op Monique 84, het Groot- Israëlbewustzijn doet me denken aan het ehemalige Deutsche Gesundes Volksempfinden, compleet met Lebensraum en Atlantikwall, muren dus.

  De simpele Duitse boerenlul werd indertijd ook gedwongen zich Germaans te voelen & te gedragen omdat zijn Rasplicht dat volgens demagogen als Goebbels en Nazipartij-ideoloog Rosenbaum (ja, een overgelopen Jood) dat van hem eiste.
  Wat ik constateer dat het slachtoffer van 60 jaar geleden zich nu wreekt met dezelfde methoden & middelen op onschuldige burgers vanuit een onverwerkt trauma. Lees er de werken van psycholoog Ericson op na, waarin hij de identiteit van een aantal landen vergelijkt met de ontwikkeling van kleuters tot onzekere maar gevaarlijke adolescenten in wording, of het werk `Angst voor de Vrijheid’ van Erich Fromm, ja, ook al een Jood, maar dan een goede linkse!

  Reactie door Emiel — donderdag 13 juli 2006 @ 22.39 uur

 90. Jongens toch! Ik heb het over: VROUWEN. Niet over manwijven… :D

  En als er iemand keihard bezig is voor de vrede en zijn stinkende best doet op zijn manier om mensen op een nette manier met elkaar te laten omgaan, dan is het Olav wel. Van wat ik hier lees hebben sommigen hier hem tot het uiterste getergd. Dus Olav uitmaken voor “nestvervuiler” vind ik bijzonder grof en duidelijk onwaar! Olav is juist realistisch. De mensen die alleen denken in zwart/wit (terroristen versus Israël, waarbij de laatste altijd slachtoffer is) hebben niets geleerd van de laatste jaren. Er zit heel veel kwaad bloed aan beide zijden. Wat Israël nu doet is een krankzinnige oorlogsmisdaad jegens onschuldige mensen. Als ik vergelijk is het aantal doden en gewonden door Israëlische bombardementen en vuur vele malen hoger dan het aantal Israëlische slachtoffers. Begrijp me goed: ik ben tegen elke vorm van geweld. Ook tegen dat van Hamas en/of Hezbollah! De repressailles door Israël gaan alle perken te buiten en zijn buitenproportioneel! Stom ook, want nu drijft dit land de Libanezen opnieuw naar Syrië….

  Reactie door L.M. Lembeck — donderdag 13 juli 2006 @ 22.44 uur

 91. Emiel, ik zou willen dat ik een reden had om het oneens met je te zijn. Echt. Maar helaas, zo liggen de feiten inderdaad.

  Reactie door Monique — donderdag 13 juli 2006 @ 22.49 uur

 92. @57 Olmert

  Over hersenspoeling gesproken!
  Wat ben jij een ernstig geïndoctrineerd mannetje!
  Je bent het levende voorbeeld van de effectiviteit van het propaganda-apparaat.
  Leer zelf eens denken! Of beter nog; laat je gevoel of wat er nog van over is eens spreken.

  Reactie door Wattenstaafie — donderdag 13 juli 2006 @ 23.13 uur

 93. @90 Lydia

  Vrouwen kunnen mannen in menig opzicht qua geweld en dadendrang overtreffen. vergis je niet; het hoeven niet altijd manwijven te zijn. Meen ook; dat er vrouwen in het amerikaanse leger zitten en agenten bij de politie hier in Nederland, die niet onder willen doen voor de mannen. (zwart-wit denken had je het over?) ;-)

  Precies Lydia; de Hezbollah’s bewijzen de gewone hardwerkende en eerlijke mensen in Libanon geen goede dienst. Maar het is terdege zo; dat de Libanese regering ze maar gewoon hun gang laten gaan. MNijn gedachten gaan dan ook naar die arme Libanezen; die nu bloeden door de laksheid van hun regering.

  Reactie door ReneR — donderdag 13 juli 2006 @ 23.23 uur

 94. Ja hoor, het is weer eens helemaal de schuld van Israel. Nederland moet de aanvallen van Israel veroordelen. Waarom alleen Israel? Waarom niet Libanon die de Hezbollah onderdak biedt en Syrie die de Hamas steunt? Weer duidelijk eens een voorbeeld van meten met twee maten.

  En Jan, waarom zeg je zoiets slaps als “Zeker, ook op de acties van Hamas, Hezbollah en andere Palestijnse bewegingen is het nodige aan te merken”? Pardon? Het zijn terreurbewegingen Jan! Ik ken je van en waardeer je om je harde en duidelijke taal (al ben ik het lang niet altijd met je eens), maar waar is die harde taal naar dat soort terreurbendes opeens gebleven?

  Ook deze vind ik sterk: “Omdat Israël de bovenliggende partij is, de bezetter, draagt zij de grootste verantwoordelijkheid voor het vlot trekken van het vredesproces.”. Tuurlijk, Israel moet het weer doen. Denk je niet dat het de beurt is aan de palestijnen om te stoppen met het plegen van terreurdaden? Sinds Israel zich terug heeft getrokken uit de Gazastrook is het aantal palestijnse raketaanvallen alleen maar gestegen (waar ik je nooit over hoor), en nu wil je ook dat Israel zich volledig terugtrekt uit de westbank. Wat denk je dat er dan gaat gebeuren?

  Dat je het niet eens bent met wat Israel nu doet vind ik prima. Ik heb er begrip voor, jij niet. Geeft niet, het hebben van meningsverschillen is helemaal niet erg. Maar zolang je alleen maar met de beschuldigende vinger naar Israel wijst en het terrorisme niet onder ogen wilt zien, heb je het conflict niet duidelijk begrepen…

  Reactie door Paul — vrijdag 14 juli 2006 @ 1.14 uur

 95. @85. Monique

  Mijn reactie onder @84 was niet aan u gericht maar aan het hierboven geplaatste stukje welke de standpunten van dhr van Bommel vertegenwoordigen.
  Niet mijn standpunten, laat dat duidelijk zijn.

  Reactie door Rob de Kuster — vrijdag 14 juli 2006 @ 1.19 uur

 96. Wanneer de EU net als Rusland haar verantwoording zouden durven nemen en zich als 1 blok tegenover de USA zouden opstellen. “NEE, durven zeggen tegen de USA, tot hier en niet verder.”
  Dan zaten we nu niet met deze ellende opgescheept. Dan was er in het midden oosten helemaal geen conflict geweest.

  Let maar op, wanneer in het midden oosten 1 partij het pad van de vrede verkiest volgt er vanuit de tegenpartij automatisch een escalatie.
  Zolang de CIA in het midden oosten blijft stoken, aan beide zijden, gaan we onvermijdelijk naar een all-out oorlog.

  Toon als EU eindelijk eens ruggegraat. Pak die christen fundementalisten eindelijk eens aan.

  Reactie door Rob de Kuster — vrijdag 14 juli 2006 @ 1.30 uur

 97. Prettige vakantie iedereen.

  De soldaat Gilad Shalit als krijgsgevangene; wereld (israel & co.) roept moord en brand, 10.000 (da’s geen ‘honderden’ zoals vermeld in onze regeringspamfletten of kranten zoals ze ook wel worden genoemd) arabische gevangenen worden voor het gemak maar overschaduwd door deze soldaat, hoor ik aan arabische kant noemen. 10.000.

  Rob:
  De christenfundamentalisten, die voor een all out fall out zorgen in het midden oosten; geen arabier noch israelier die hier baat bij heeft.

  Voorstanders van deze escalatie zijn meer anti-semitisch dan wie ook.
  Kort samengevat.

  Kijk naar de verwachtingen die Christenfundamentalisten hebben van ‘the end times’; daar dient iedereen met de komst van de messiah, zich te bekeren tot ‘t christendom of te creperen, da’s geen vriendschap met zeg het jodendom, noch islam. Allemaal elkaars vijanden uiteindelijk. Christen(fundamentalisten) worden gered en mogen naar beneden kijken hoe de rest crepeert. Fijne religie. Voor die Christenen is het zaak dat de weg naar de terugkomst van de messiah verloopt volgens ‘plan’. Waarom niet 2 vliegen in 1 klap slaan?

  Tja.

  Wat ik stuitend vind is dat we allemaal zo makkelijk te beinvloeden en te bedonderen zijn en het logische gevolg daarvan: dat we ook (op echt enkelen na) allemaal beinvloed en bedonderd worden.

  P.S.: Eu? Ik hoop het met je mee, vrezend voor tevergeefs.

  Reactie door Pietje af — vrijdag 14 juli 2006 @ 4.37 uur

 98. Paul als mij mijn land en het land van mijn voorvaderen werd afgenomen en ik zou mij verdedigen ben ik dan een terrorist?
  Of ben ik een verzetsstrijder.Heb ik dan niet het recht mijzelf te verdedigen?

  Dan zullen wij de verzetsmensen uit de tweede wereldoorlog toch op z’n minst als terroristen moeten gaan beschouwen.

  Docu gezien van een Israelische journalist waar Israelische soldaten kinderen die uit school kwamen bijna 2 uur in de brandende zon lieten staan omdat ze vertikten de poort van het hek open te maken? Over terreur gesproken.

  Verder zijn velen wel erg selectief aan het shoppen in de problematiek.

  De Islam mag niet uitgaan van de Koran, die is uit een andere tijd, dat is achterlijk, die moet je vertalen naar nu.

  De enige grond echter die Israel aangeeft voor het recht mensen van hun grond te verdrijven om een joodse staat te kunnen vormen op die plaats is gelegen in aanduidingen in de bijbel een even oud boek uit dezelfde andere tijd en indien naar letter genomen even achterlijk mocht je het zo willen noemen het zijn niet mijn gekozen woorden.

  Bovendien Israel discrimineert binnen haar grenzen behoorlijk wat af, ook onder de verschillende joodse bevolkingsgroepen.

  Dat de VN niet kan afkeuren komt omdat Amerika dit wederom geblokkeerd heeft.

  Ook in Israel kennen we misstanden tegen vrouwen voortkomend uit het geloof, óók daar zijn op geloof gestoelde door Rabijnen aangevoerde rechtbanken die vrouwen verbieden van hun man te scheiden waardoor vrouwen moeten onderduiken en niet verder kunnen.

  Toch fulmineren wij in het westen alleen tegen de vrouwonvriendelijke Islam en het feit dat het recht, de staat soms niet gescheiden wordt van het geloof.

  Als je wil dat mensen anderen, mensen en/of staten be- of veroordelen op hun daden en niet op hun geloof moet je het jood-zijn er bij de verdediging daarvan ook niet steeds bijhalen het is van tweeen een.
  Bovendien ieder joods mens heeft niet per definitie nu nog het joodse geloof.

  Je kunt de staat Israel om haar daden veroordelen zonder alle joden te veroordelen. Ook hier weer selectief gebruik.
  Ik moet zeggen dat ik het beschouwen van mensen die opkomen voor Palestijnen als als onderdrukt volk, niet als de Islam zoals ze ook oordelen over Israel als staat niet als joden, als anti-semieten zo langzamerhand beu begin te worden.
  Het is geen argument het is het gebrek aan een beter argument.
  De tweede wereldoorlog was vreselijk en voor de joden een trauma van ongekende grootte, dat is echter geen enkele vrijbrief voor wat er nu gebeurd integendeel.
  Zij als geen ander zouden moeten weten wat ze anderen aandoen, zij als geen ander zouden moeten weten wat verdrijving, vernedering en onderdrukking inhoudt.
  Het gaat niet meer daarom blijkbaar dus gebruik het niet eeuwig als excuus en vrijbrief anderen aan te doen wat jezelf aangedaan is, dat is geen ‘recht’dat is wraak niet op europa waar dit alles heeft plaatsgevonden maar op mensen die er niets mee van doen hadden, de echte daders europa die doen niet anders dan hun schuldgevoel wegpoetsen, dat is geen hulp dat is je eigen geweten sussen geen verantwoordelijkheid nemen eigenbelang dus.
  Want zoals europa in WO 11 de joden in de steek liet zo doen ze nu wederom hetzelfde met de Palestijnen.
  Het heeft niets te maken met mensen en mensenrechten het is puur politiek van een kapitalistische wereld en binnen die wereld het eigenbelang.

  Reactie door Henny — vrijdag 14 juli 2006 @ 6.47 uur

 99. wat er nu gebeurT

  Reactie door Henny — vrijdag 14 juli 2006 @ 6.50 uur

 100. De toonzetting en de houding van Olmert @57 Bezorgt de Israëli’s geen goeds.
  Met zo’n houding hier op dit log vervliegt het laatste beetje hoop op wederzijds begrip.
  Olmert, het zou goed voor je zijn om je eigen inzending @57 nog eens te lezen. Of ga eens met iemand praten.

  Reactie door Gandalf — vrijdag 14 juli 2006 @ 7.07 uur

 101. kwam JP maar op voor onze belangen zoals Israel dat doet.
  Om een voorbeeld te noemen, die Belgische minister die JP beledigde: huis plat bombarderen.
  de boodscahp is heel duidelijk: don’t mess with Israel.

  Reactie door Matthijs — vrijdag 14 juli 2006 @ 8.09 uur

 102. 101. Mathijs mijn boodschap aan jou is even duidelijk. Don’t mess with me and don’t mess with palestinian people because if jou do you’re messing with humananity in general.

  Reactie door Henny — vrijdag 14 juli 2006 @ 9.18 uur

 103. Waarom moet ik geloven dat Hezbolla een paar korporaals heeft verstopt?
  Hezbolla weet van niks. Het zou me dan ook niks verbazen dat het slopen van Libanon door IDF een opgevoerd stukje is. Libanon deed het tot vorige week namelijk economisch gezien erg goed vanwege toerisme uit Arabische landen: topdrukte!

  In Israël blijven de toeristen weg door domme appartheidspolitiek en dat schept dus reden voor lelijke afgunst op buurman Libanon dat zich na jaren economisch heeft hersteld en verstandig heeft wederopgebouwd. De toeristen daar wegjagen met oorlog is dan het makkelijkst om het misnoegd Likud-Ego op te krikken, Condoleeza Rice, Bush & Bolton maken immers geen bezwaar, en van Balkenende geniet El Al als enige burgerluchtvaartmaatschappij unieke militaire en geheime faciliteiten op Schiphol. Nederland is medeplichtig!

  Reactie door Emiel — vrijdag 14 juli 2006 @ 9.27 uur

 104. @ Olmert (57):

  Hoewel ik het eigenlijk niet de moeite waard vind om op zo’n ongeleid projectiel als jij te reageren, toch nog even dit:
  jij scheldt niet alleen maar, maar kunt ook niet behoorlijk lezen. Want ik heb de feitelijke gang van zaken beschreven. Dat de ontvoeringen/gijzelingen vooraf gingen aan de grootscheepse militaire aanvallen van Israël impliceer ik ook. Mij gaat het erom dat ontvoeringen/gijzelingen een dergelijke reactie niet rechtvaardigen, met de talloze burgerslachtoffers van dien.
  Voor de rest ga ik niet op jou in, want een zinvolle discussie is met jou niet te voeren. (In tegenstelling tot mensen als Daniël en Paul: die proberen tenminste nog fatsoenlijk te argumenteren).

  Reactie door Olav Meijer — vrijdag 14 juli 2006 @ 10.29 uur

 105. @ Monique (83):

  Je hebt van die volledig geprogrammeerde types die denken dat alleen al de naam “Meijer” (een van de meest voorkomende achternamen) betekent dat je van Joodse afkomst bent. Hoewel ik (tot mijn genoegen) ben besneden, ben ik in het geheel niet Joods, noch islamitisch. Ik had dit punt bewust laten liggen; het is gewoon te gek voor woorden.

  Natuurlijk zijn niet alle Joden zionisten, en zijn er heel veel kritische en progressieve Joden die de Israëlische bezettings- en oorlogspolitiek verafschuwen. Die zuiver kunnen denken, zoals jij.

  Reactie door Olav Meijer — vrijdag 14 juli 2006 @ 10.53 uur

 106. Zolang de Westerse landen de rest van de wereld niet serieus nemen en op gelijkwaardige voet tegemoet treden, zal er terrorisme, angst en scheefheid zijn in de wereld. Nou en dat landen als Noord-Korea, Iran, India, Pakistan en nog een aantal landen de beschikking krijgen over nucleaire en rakettechnologie? De Verenigde Staten, Frankrijk, Groot-Brittannië en nog meer Wasterse landen hebben dat toch ook allemaal? Waarom dan niet ons zorgen gemaakt over die Westerse landen? Zolang De Verenigde Staten zich het recht voorbehoudt van een aanval uit voorzorg (pre-emptive strike), gaat de grootste dreiging voor de vrede voorlopig uit van de VS. Wat let Noord-Korea nu nog om gewoon maar in het wilde weg om zich heen te slaan met alles wat ze hebben? Ze lopen nu immers toch wel het risico van de aardbodem te worden geveegd, ook al zouden ze niks van plan zijn.

  Zolang terroristen en ´rogue countries´zich niet serieus genomen voelen door het rijke paternalistische zich superieur gedragende overheersende Westen,zullen zij op alle mogelijke manieren proberen dat respekt af te dwingen. Op het moment dat de Westerse politici eindelijk deze mensen als volwaardige gesprekspartners zullen benaderen, dan zal het hele plaatje zeer snel veranderen en dan pas zal er een gezondere situatie gaan ontstaan in de wereld.

  Reactie door Jan — vrijdag 14 juli 2006 @ 12.10 uur

 107. Ah- Sorry van de naam trouwens- Ik neem aan dat dit verder geen verwarring schept. Ik noem mezelf verder wel Haby.

  Reactie door Jan — vrijdag 14 juli 2006 @ 12.14 uur

 108. Af en toe vindt een update plaats van deze weblog ; zodoende verdwijnt er wel eens inzendingen .

  Reactie door Fred — vrijdag 14 juli 2006 @ 12.36 uur

 109. @Stan: die is te bestellen bij Michael Franti,
  http://spearheadvibrations.com

  Reactie door Johnito — vrijdag 14 juli 2006 @ 12.36 uur

 110. Alles heeft natuurlijk te maken met de politiek : nieuwe leiders ; nieuwe behoefte om zich te bewijzen en ook een stukje strategie .

  Reactie door Fred — vrijdag 14 juli 2006 @ 13.28 uur

 111. Hezbollah’s deadly rocket attack on Israeli civilians caps off a very successful week for the Religion of Peace – in which more than 500 Jewish, Hindu, Christian and Buddhist innocents were murdered in the name of Islam.

  Reactie door cugel — vrijdag 14 juli 2006 @ 13.39 uur

 112. http://www.sargasso.nl/archief/2006/07/14/4644/#more-4644

  http://www.beirutbeltway.com/beirutbeltway/2006/07/nasrallah_show_.html

  http://freesyria.wordpress.com/2006/07/13/narsrallah-why-dont-you-negotiate-in-hell/

  Reactie door edwin — vrijdag 14 juli 2006 @ 13.44 uur

 113. Ik begrijp post 124 van Cugel niet zo. Beweer jij nou dat er 500 mensen bij één raketaanval zijn omgekomen? Recentelijk?Heb ik wat gemist in het nieuws? Ik zit op mijn werk, maar zo afgesloten zit ik daar toch hopelijk niet…?

  Reactie door Haby — vrijdag 14 juli 2006 @ 13.44 uur

 114. he Haby (Jan dus?), beter lezen (en het is ook post 123 als ik niet helemaal achterlijk ben)! We tellen even alle slachtoffers van de islam IN DE HELE WERELD bij elkaar op en dan komen we vooral ook door de terreur aanslag in Mumbai op dit getal.
  Hezbollah en hamas kunnen met hun belachelijke raketjes nog geen deuk in een pakje boter slaan. (maar laten we dat wel zo houden, want Israël is maar een klein landje)
  Je begrijpt dat ik geen vriend van terreur ben, en dat wilde ik even laten weten op een website die over het algemeen overloopt van het begrip voor die zielige 1,5 miljard moslims die een kwart van het aardoppervlak inpikken, en op gruwelijke wijze worden onderdrukt door 15 miljoen joden op een splintertje land dat ze nodig moet worden afgepakt. Natuurlijk is het dan volledig terecht dat die zielige moslims overal ter wereld onschuldige mensen doden, anders zou de wereld ze misschien vergeten.

  Reactie door cugel — vrijdag 14 juli 2006 @ 15.05 uur

 115. Sinds wanneer zijn krijgsgevangenen opeens ‘ontvoerden’ eigenlijk?

  Reactie door Rode Kool — vrijdag 14 juli 2006 @ 15.36 uur

 116. Cugel, je moet je niet zo druk maken. En als deze website je niet aanstaat ga dan naar joods.nl, voor proaganda die je horen wilt. Slachtofferig komen mutsen? Pak je weg!

  Reactie door Emiel — vrijdag 14 juli 2006 @ 15.51 uur

 117. @98-Henny: Jouw stukje is perfect omschreven en omschrijft exact mijn mening!

  @106-Olav Meijer: Het maakt ook niet uit of je joods bent, half-joods of joodse voorouders hebt of niet. Maat die term ‘nestvervuiler’, daar kreeg ik spontaan jeuk van! Die term werd o.a. door de nazi’s gebruikt voor de mensen die na WOII beweerden pro-joods te zijn geweest…

  Reactie door Monique — vrijdag 14 juli 2006 @ 16.00 uur

 118. … ;-) Noem me toch maar Haby- er schijnt hier namelijk al een Jan rond te zwerven. Dat had ik even uit het oog verloren bij het gebruiken van mijn postnaam.
  Cugel je hebt gelijk wat dat postnummer betreft; te dikke vingers bij het aanslaan van het nummer. Voor de rest sla je wat mij betreft de plank volkomen mis omdat de aanslagen van Mumbai zeer weinig te maken hebben met die rond Israel. Die groepen zijn ieder voor hun eigen zaken aan het matten en zullen alleen over taktieken van gedachten wisselen. Voor de rest zijn hun zaken verschillend. Ja- of je moet vinden dat ook groepen als de ETA samenwerken met Al-Queada- Een grote Globale anti-westerse samenzwering of zo… Onzin dus.

  Als je het hebt over foute vergelijkingen: Wij lopen in onze Westerse landen angstig te doen over wel vijf honderd (! Poeh! Nou nou!) slachtoffers door een stel groeperingen die om aandacht vraagt, die wraak probeert te nemen voor de gevoelde onderdrukking en ongelijkheid, terwijl in die zelfde Westerse landen ik weet niet hoe veel méér doden vallen (was was het? iets van 3 of 4 duizend in onze regio alleen al?) in het verkeer. Hou dus alsjeblieft op over dat soort aantallen want ze zeggen dus helemaal niets.

  Ook is het ietwat vreemd te noemen dat als er ergens een terroristische aanslag wordt gepleegd, de aantallen roodgloeiend en paniekerig in alle media verschijnen. Terwijl het aantal slachtoffers van Westerse acties in Iraq, Afhanistan, Afrika en rond Israel nog steeds niet boven komt of op zijn minst zwaar wordt gebagatelliseerd, tenzij de strijdkrachten die die doden op hun geweten hebben er niet onderuit komen. Alleen dan wordt er een showprocesje gevoerd, worden er wat mensen van rang gestript, een paar gaan er de gevangenis in en voor de rest gaan we vrolijk verder en weten we nog steeds niet hoeveel doden er werkelijk zijn gevallen. Maar ja, als Westerse mogendheden mensen doden, dan wordt dat in de VS al snel ´unfortunate collateral damage´ genoemd, of is het doden geheel terecht geweest en zijn het terroristen geweest die daar aan het koken, spelen, naar school gaan en het land aan het bebouwen waren…

  Ik blijf erbij dat het er op lijkt dat driekwart van dat terrorisme komt omdat onze Westerse mogendheden dat soort partijen en groeperingen niet serieus neemt. Alsof wij het alleenrecht op het gelijk bezitten. En dat klopt dus niet en dan krijg je mensen die naar de wapens grijpen. En als ze dan niet voor Bush en Blair en Balkenende zijn, dan noem je ze “terrorist” en dan mag je ze zonder verder erover na te denken volkomen weg proberen te bombarderen. En dat werkt dus niet- hoe meer wij aan onderdrukking doen, hoe harder er zal worden tegengewerkt en met raketten zal worden geschoten, net zo lang tot de boodschap wel doordringt bij onze politici.

  Reactie door Haby — vrijdag 14 juli 2006 @ 16.02 uur

 119. Haby, (reactie op 130)
  Voor de aanslag op de twin towers kwamen de westerse landen helemaal niet in Irak of Afghanistan. Dus was er ook geen door de westerse landen veroorzaakte “collateral damage”. We namen de moslimlanden serieus genoeg want ze hebben de olie en probeerden het karwei van Hitler eigenhandig af te maken.
  Sinds die tijd weten we nog veel meer van dat k*tgeloof maar een zekere welwillende onverschilligheid heeft plaatsgemaakt voor afgrijzen.
  kijk hier eens naar:
  http://today.reuters.com/News/newsArticle.aspx?type=worldNews&storyID=2006-07-14T130943Z_01_SP243686_RTRUKOC_0_US-PAKISTAN-EXPLOSION.xml
  wat heeft het westen hiermee te maken? Shia’s die sunni’s afmaken! (in dit geval eigenlijk omgekeerd) Ze zijn gewoon verliefd op hun bomgordeltjes.

  Reactie door cugel — vrijdag 14 juli 2006 @ 16.45 uur

 120. Ja ze hebben inderdaad wat met hun gordels. Alleen al het gegeven dat zelkaar zo te lijf gaan, geeft voor mij aan dat je niet kunt spreken over ´De Moslims´. Welke dan?
  Maar je hoeft niet fysiek in die landen te zijn om er invloed uit te oefenen. De geldstromen en de politieke offensieven van de Westerse landen in die regio´s zijn al bezig vanaf voor de 20ste Eeuw. Dus het is onzin om te beweren dat het pas met de aanslag op de Twin Towers begonnen is.

  Reactie door Haby — vrijdag 14 juli 2006 @ 16.52 uur

 121. Het verband tussen Mumbai en Israël is dat beide veroorzaakt zijn door de religie van de haat. En de verkeersdoden zijn omdat we nu eenmaal niet zonder auto’s kunnen. Zou jij auto’s willen afschaffen?
  Nee, ook al zijn het relatief weinig doden, dat er een religie bestaat waar ze bewust en opzettelijk onschuldigen en zichzelf doden: dat maakt de islam zo afgrijselijk.
  Ik moet nu weg, maar kijk mogelijk in het weekend maar anders na het weekend hier nog wel weer even.
  mvg Haby, want tegen fatsoenlijke mensen heb ik niets.

  Reactie door cugel — vrijdag 14 juli 2006 @ 16.54 uur

 122. ik zie dat je net een reactie hebt gepost, ga er volgende keer op in anders mis ik mijn bus!

  Reactie door cugel — vrijdag 14 juli 2006 @ 16.55 uur

 123. @ Monique (129):

  Jouw “spontane jeuk” begrijp ik heel goed, hoor.

  Reactie door Olav Meijer — vrijdag 14 juli 2006 @ 17.08 uur

 124. Vanmiddag naar standpunt.nl geluisterd ging over de inval in Libanon, Harry van Bommel was de verdediger van de stelling dat Israel dit niet had moeten doen.

  Er waren mensen die vroegen hoe ze toch iemand van de SP konden uitnodigen? Dát zijn de echte democraten die buitenproportioneel reactief reageren op de groeiende winst van de SP.
  Dat is blijkbaar belangrijker dan een honderdtal mensenlevens. Alsof Sp-ers geen recht van spreken hebben, geen gebruik mogen maken van het vrije woord en de media, een ondermaats soort mensen zijn.
  Dat is niet reactief dat is buitengewoon reactionair.

  Ik vond Harry zeer gematigd, antwoordde bevestigend op de mening van een luisteraar dat Israel altijd ENKEL reactief handelt.
  Wel als je dag in dag uit bij iedere overgang bij de hekken cq muur kinderen en volwassenen uren in de zon bij een poort laat wachten, ambulances mét patienten tegengehoudt omdat Israelische soldaten dat leuk vinden, vind ik het antwoord van van Bommel onbegrijpelijk.

  Dagelijkse treiterijen en het niet normaal kunnen leven,werken etc.. regelmatig israelische invallen en liquidaties, na verkiezing Hamas bijvoorbeeld (uitkomst was blijkbaar ook geweld)is dát enkel reactief reageren.
  Hoeveel liquidaties hebben we niet gekend zonder directe aanleiding.
  Hoe weten wij dat eenieder die omgebracht wordt ook daadwerkelijk een strijder was, er is geen enkele vorm van proces en/of controle, dood en begraven.
  Wij roepen wel tegen de Amerikanen als het om Quantanemo bay gaat dat mensen een eerlijk proces moeten krijgen maar Israel liquideert ze gewoon zodat zij niet eens de kans krijgen op een proces. Bovendien wat is het verschil tussen een Palestijnse strijder en een Israelische strijder (soldaat)
  Hoeveel burgers worden er bij liquidaties niet even meegenomen in de dood.
  En dan het schoolmeisje met het rugzakje van 9 jaar dat even afgeschoten werd zonder enige aanleiding, vergeten? Vergeten de familie op het stran?
  Enkel reactief reageren, het is niet waar.
  Het uitmoorden van een vluchtelingenkamp met vrouwen en kinderen in Libanon door Sharon was zeker ook reactief.
  Als ieder land zo buitenproportioneel zou reageren zaten we nu allang in een 3e wereldoorlog.

  Bovendien brengen ze de nog prille wankele democratie in Libanon in gevaar waarmee ze nog meer vijanden creeren en de veiligheid van Israel geen dienst bewijzen, die van de wereld in gevaar brengen. Olie op het vuur gooien.

  Weet iemand hier hoeveel palestijnen gevangen zitten zonder vorm van proces ik niet.En dat is een echte vraag. De uitkomst was trouwens 50/50 na de uitzending.

  Reactie door Henny — vrijdag 14 juli 2006 @ 17.21 uur

 125. En de U.S.A heeft weer een resolutie van de VN over Gaza gevetoed.

  Reactie door Duifje — vrijdag 14 juli 2006 @ 17.30 uur

 126. Iedereen zo trots op de eigen vlag? En een leger voor de deur??
  Nog een paar eeuwtjes doorgaan met de wereldbende? Van geslacht op geslacht elkaar afslachten om van geslacht op geslacht elkaar te hersenspoelen met vriend- en vijandbeeld?
  Kunnen we van deze jungle eens een bos maken waar we de bomen wel van kunnen zien?

  Geen aantrekkelijk beeld? Liever op de eeuwenoude toer? Groeien doet pijn?
  Oke, dan ga ik maar weer verder poetsen.

  Reactie door Assepoester — vrijdag 14 juli 2006 @ 17.36 uur

 127. @ 137 Henny,

  Antwoord op je laatste vraag:
  (5e alinea)

  http://www.informationclearinghouse.info/article12774.htm

  Reactie door Pietje af — vrijdag 14 juli 2006 @ 17.55 uur

 128. @ 141 Rob,

  Jammer!

  Reactie door Pietje af — vrijdag 14 juli 2006 @ 18.11 uur

 129. Nog maar een keertje proberen.

  @97. Pietje af

  Daarom is het van belang dat men het verband tussen fascisme, liberaal kapitalisme en christenfundamentalisme gaat zien. Google eens op “vatican ratlines” of “licio Gelli.”

  Opvallend hoe er momenteel gelobbied wordt voor de bouw van nieuwe kerncentrales in Europa en met name door Engeland.
  Terwijl Rusland op een enorme olie/gasbel zit. Daarnaast is Rusland rijk aan een enorme hoeveelheid grondstoffen.
  Waarom wil men nu zo snel mogelijk kerncentrales gaan bouwen? Is deze energiecrisis dermate kritiek of verwacht men een conflict (oorlog) in Rusland?!?

  Heb ik het nog niet over de recente mededeling van PM Blair dat hij het nucleare Trident arsenaal wil vernieuwen en uitbreiden.

  Reactie door Rob de Kuster — vrijdag 14 juli 2006 @ 18.20 uur

 130. @97.Pietje af

  Ik heb hier nog een link;

  http://www.americanatheist.org/pope99/calvi.html

  Reactie door Rob de Kuster — vrijdag 14 juli 2006 @ 18.37 uur

 131. @ 143/144 Rob,

  Dank je wel, Rob voor de links en info. Met name Licio Gelli, ben ik vanmiddag op aan het googlen geweest. (ook op P2 club en Berlusconi trouwens)

  Groet,

  Reactie door Pietje af — vrijdag 14 juli 2006 @ 18.49 uur

 132. Tjonge zeg- is het hier altijd zo druk? Ook als Jan M. meeleest? Dit is voor mij wat nieuw, dus ik sta nog een beetje te kijken van de hoeveelheid en de snelheid hier.

  Cugel- “Het verband tussen Mumbai en Israël is dat beide veroorzaakt zijn door de religie van de haat.” Dat vraag ik me dus af of het hem daar in zit- Niet alle culturen en gemeenschappen hebben het zelfde geloof in de onfeilbaarheid van de democratische politiek, zeker niet als je tegenover iets komt te staan dat zoveel groter is dat het jou amper ziet staan of zich althans zo gedraagt. Wij hier in het “Geciviliseerde” Westen zijn het oog om oog en tand om tand princiepe wat kwijtgeraakt. We doen dat nu alleen nog geïnstitutionaliseerd en dan heten het sancties en oorlog of kleinschalige militaire acties.

  Wat is “de religie van de haat”? Een middel, niet meer. Meneer Osama heft zelf de nodige keren gezegd dat had hij de steun gekregen van de Verenigde Staten, hij zich niet tegen dat land had gekeerd. Hij heeft zelfs een aantal keer zijn hulp aangeboden aan dan land- In ruil voor macht in de regio. Voor hem is dus het inspelen op haat niets anders dan een middel om macht en invloed te krijgen.

  Wat betreft de andere bewegingen zoals Hamaz en nog een hele reeks aan groeperingen- zij hebben allemaal in een bepaald stadium van hun ontstaan en bestaan besloten dat de non-militaire politieke weg niets oplevert. En dus zijn ze de springstof gaan opnemen tegen die machten die ze op andere wijze toch niet de baas kunnen. Is dat erg gek…?

  “Nee, ook al zijn het relatief weinig doden, dat er een religie bestaat waar ze bewust en opzettelijk onschuldigen en zichzelf doden: dat maakt de islam zo afgrijselijk.” Ik vind het bijzonder jammer dat je er zo over denkt- Ik ben zelf eerder Buddhist dan wat anders, maar ik heb de Koran wel gelezen, net als de Bijbel. En net als de Bijbel is het een prachtig boek dat alleen zeer jammerlijk heel verkeerd kan worden uitgelegd. Maar dat ligt niet aan de Koran en dat ligt ook niet aan – daar ga je weer- “De Islam”. Met alle respekt- “De Islam” bestaat niet. Er zijn wel binnen het Islamitische geloofsgebied een aantal extremistische groeperingen die hun geloof misbruiken om kwalijke dingen te doen. Maar die zijn er door de eeuwen heen ook binnen het Christendom geweest. Ook door Christenfundamentalisten (of die nu Katholiek of wat dan ook heetten) zijn letterlijk tienduizenden mensen afgeslacht. Tegenwoordig hebben de extremisten de beschikking over moderne wapens, springstoffen en de massamedia en daarom lijken ze meer dan dat de christenfundamentalisten vroeger waren.

  En nogmaals- het is de religie die misbruikt wordt voor politieke doeleinden en macht. Maar “De Islam” zelf staat daar nog steeds los van. De Islam is in wezen net zo goed of slecht als elke andere religie. En de Koran is werkelijk een boek met hoogstandjes van poëtiek en wijsheid. Heb daar misschien wat respekt voor?

  Reactie door Haby — vrijdag 14 juli 2006 @ 19.05 uur

 133. Gek is in deze, dat spiritualiteit nooit eerder misbruikt werd. In tegenstelling tot religies. Wat is het verschil?
  Ah ja organisatie.
  Doet me aan politiek denken.

  Reactie door Alex — vrijdag 14 juli 2006 @ 19.17 uur

 134. schuld van Amerika. Heeft Harry van Bommel daar ook een oordeel over?

  Reactie door HS — vrijdag 14 juli 2006 @ 19.23 uur

 135. volgens hun eigen boeken terroriseren zij dit gebied al gedurende duizenden jaren (zie: Oude Testament, of Thora, of Pentateuch), en wie er nu kritiek op heeft is anti-semitisch en dat kan dan weer strafbaar zijn: we leven in de omgekeerde wereld, niet alleen met deze crime

  Reactie door Gio — vrijdag 14 juli 2006 @ 19.57 uur

 136. En als Nederland Israel nou eens zou helpen om terroristen te grijpen ipv burgers bij hun “acties” (oorlog is een beter woord) en masse om te brengen als een soort “collateral damage” ?

  Zou dat niet beter zijn dan Israel alleen maar te veroordelen ? Zou de grimmigheid en radicaliteit van Israel ook niet zijn wanhoop verraden ? Israel weet ook niet meer wat ze doen moet en grijpt naar nog radicaler middelen dan de Arabische terroristen.

  Veroordelen zoals de EU steeds doet, maakt ten eerste geen enkele indruk op Israel. Het is dus een machteloze en loze geste, want de EU beseft dat ook heel goed.

  Als we eens middelen en samenwerking zouden kunnen vinden of organiseren, zodat daadwerkelijk terroristen (al dan niet genadeloos) worden aangepakt en geen onschuldige burgers. Tegenover elkaar staan is slechter dan met elkaar een vijand bestrijden.

  Reactie door Wim Kok, Haarlem — vrijdag 14 juli 2006 @ 20.49 uur

 137. Israel is heel erg zielig bezig zoals altijd…. gesteund door Wouter Bush… uhhh Bush bedoel ik;-)

  Al meer dan 60 doden in Libanon :-(

  Reactie door Tuut — vrijdag 14 juli 2006 @ 21.22 uur

 138. Als je jezelf verdiept in het feit hoe de staat Israel tot stand is gekomen dan kun je vaststellen dat dit zeker geen schoonheidsprijs verdient.
  Ook word er ernstig misbruik gemaakt van het holocaust verleden.Alsof dit een vrijbrief is voor hun brute optreden tegenover de palestijnen.
  De handelswijze waarop Israel reageert is werkelijk buiten proporties.

  Reactie door volly — vrijdag 14 juli 2006 @ 21.31 uur

 139. Wim Kok kom jij van een andere planeet. Israel is een grote macht op ieder gebied economisch, kapitalistisch en militair en wordt gesteund door de grootste wereldmacht Amerika en door de EU wel gemaand maar weinig echt in de weg gelegd.

  Een olifant die zich bedreigd voelt door een gehandicapte muis. Als Israel echt vrede en veiligheid wilde dan hadden ze de VN resolutie van 1967 m.b.t. de grenzen moeten opvolgen dan zou er enig uitzicht zijn op een vreedzame oplossing. I.p. daarvan bouwen ze steeds meer nederzettingen op de westelijke jordaanoever, houden ze oost-jerusalem gesloten voor de Palestijnen en bouwen muren, hekken etc. midden door palestijnse eigendommen zodat mensen niet eens meer op hun eigen grond kunnen werken zonder door het hek te moeten.
  Zelf VN-resoluties naast je neerleggen en vervolgens zeggen dat Libanon een VN resolutie niet nakomt is wel zeer hypocriet dacht ik zo.
  Blijkbaar is Israel niet gediend met vrede
  maar wil ze haar status aparte nog even volhouden. Ergens zal het wel iets opleveren denk ik.

  Reactie door Henny — vrijdag 14 juli 2006 @ 23.42 uur

 140. Voordat iemand Israel beschuldigd van buiten-propotioneel gebruik van geweld, is het misschien goed om alle feiten op chronologische volgorde te zetten:
  .
  1) The Palestijnen zijn dit begonnen door over de Gaza grens te sluipen, Gilad Shilat te kidnappen UIT ISRAEL en een joodse kolonist van 17 jaar te vermoorden.
  .
  2) Daarna is Israel Gaza ingetrokken om de soldaat terug te krijgen.
  .
  3)Daarna hebben de Palestijnen zelfgemaakte raketten op Israel afgevuurd, die met puur geluk allèèn een leegstaande SCHOOL raakten.
  .
  4) Daarna begon Hezbollah zich ermee te bemoeien door twee soldaten DIE OP ISRAELISCH GRONDGEBIED WAREN, te kidnappen en begonnen raketten af te vuren op Israelische steden.
  Israeli burgers zijn gedood en er zijn veel gewonden gevallen.
  .
  5) TOEN is Israel met tegenaanvallen begonnen.
  .
  Waarom noemt Kofi Annan en de zijnen dit ‘buiten-propotioneel’?
  Waarom is Israel de schurk in deze?
  Wat is er gebeurd met het begrip ‘underdog’?
  Hoeveel landen moeten Israel aanvallen voordat men begrijpt dat Israel een klein land is en het recht heeft zich te verdedigen?
  .
  P/S Israeli hebben onderdak geboden aan mensen die uit Lebanon zijn gevlucht.
  Daar hoor ik niets over.
  .
  Ik ben niet-Joods en ook niet persè pro-Israel , maar ik heb een hekel aan eenzijdige berichtgeving.

  Reactie door Vince Gonzales — vrijdag 14 juli 2006 @ 23.53 uur

 141. @140 En wat kwam er allemaal vóór ‘.1)’ Vince?

  Reactie door Marc B — zaterdag 15 juli 2006 @ 0.13 uur

 142. Henny van welke planeet kom jij…? Israel is alleen een grote macht op economisch gebied en militair gebied bij de gratie van werkelijk kolossale financiële steun van Amerika -en Europa.
  De werkelijke reden dat Israel zijn gang kan gaan, is omdat de Verenigde Staten dit land tot en met steunen. Je ziet het nu ook met de veroordeling van Amerika van die bombardementen op Libanon- Ze veroordelen de actie zelf niet, ze manen Israel alleen maar om de burgerslachtoffers zo veel mogelijk te beperken.

  Wat Israel haar harde houding oplevert is meervoudig: Iedereen in de regio begrijpt nu dat met Israel nog steeds niet te spotten valt. Israel is immers eventjes rustig geweest en heeft zich zelfsd enizins teruggetrokken. Dit mag dus volgens de huidige acties niet uitgelegd worden als zwakheid. Iedereen weet nu ook hoe de Verenigde Staten denken over de huidige machtssituatie in de regio. Dit is op zich ook weer een signaal naar landen als Iran waar de Verenigde Staten nog een appeltje mee willen schillen (Iran gedraag je en wandel in onze pas ander komen wij VS uiteindelijk die olie zelf wel weghalen bij jullie).

  Vince Gonzales- Je vergeet blijkbaar stap 0): De letterlijk constante onderdrukking door de Israeli’s van dee Palestijnen- Israel voert al jaren een waar terreurbewind en apartheidsbewind tegen de Palestijnen.

  Grensposten worden op idiote wijze bediend, waarbij op marteling neerkomende praktijken worden gehanteerd om de bevolking te kleineren. De Palestijnse gebieden worden geboycot en afgesloten en afgeknepen door de Israeli’s en daarbij is het eert e vooral de gewone bevolking die daar onder lijdt- Kinderen kunnen niet naar school, mensen zijn massaal werkeloos, ziekenhuizen kunnen amper functioneren. En allemaal doordat Israel het democratisch gekozen Palestijnse gezag niet wil erkennen en niet wil accepteren. En dat is weer omdat ze niet willen en niet kunnen begrijpen dat zelfs Hamaz mits aan de regeringstafel zittend, via onderhandelingen produktiever wil zijn dan met bommen.

  Kortzichtigheid en arrogantie alom, vermengd met een oud-testamentische houding van oog om oog en tand om tand- dat is het.

  Reactie door Haby — zaterdag 15 juli 2006 @ 0.33 uur

 143. En toch ben ik het niet met Harry van Bommel eens! Natuurlijk kan Israel streven naar vrede in de regio, maar het is volkomen terecht dat Israel ook optreedt wanneer afspraken niet worden nagekomen!Er lag een keiharde afspraak van de VN dat Israel zich als “bezetter” (voor hun eigen veilgheid) zich zou terugtrekken uit Zuid-Libanon, maar ook met de afspraak dat Libanon de regeringstroepen in het zuiden zou stationeren en Hezbollah zou ontwapenen en daarmee de kans zou ontnemen om van daaruit Israel te bedreigen! Aan die eis heeft Libanon nooit voldaan! Sterker nog, Hezbollah heeft zelf de “overwinning” geclaimt en daar mooie sier onder de eigen bevolking mee gemaakt…Het resultaat daarvan zien we nu, een terroristische organisatie als Hezbollah die over de middelen beschikt om Israel vanuit dat gebied met raketten te bestoken! Kortom, afspraken (ook binnen de VN) zijn niks waard wanneer partijen toezeggingen doen welke achteraf niet worden nagekomen! Israel heeft wat mij betreft volkomen gelijk dat daar waar wereldwijd nu eens echt opgetreden wordt tegen het terrorisme, zijzelf ook hun kans zien op vrede (op lange termijn) en daardoor kiezen voor het definitief uitschakelen van terroristische bewegingen zoals Hamas (slecht toekomstperspectief voor de Palestijnen) en Hezbollah (slecht toekomstperspectief voor de Libanezen)!! Zowel in het belang van de palestijnse bevolking, danwel de libanese bevolking zou het een zegen zijn voor de regio wanneer extremistische organisaties zoals Hamas en Hezbollah definitief het zwijgen worden opgelegd en tegelijk diegenen waarvan ze de steun krijgen voor hun destabiliserende activiteiten (Syrie, Iran) ook maar eens langs diplomatieke weg duidelijk moeten maken dat ze met een achterhoedegevecht bezig zijn en de hele wereld inmiddels weet heeft van hun ontoelaatbare en misselijkmakende activiteiten, waarmee ze uiteindelijk de hele rest van de wereld van zich vervreemden, zelfs een directe westerse aanval niet uitgesloten moeten achten..!!

  Reactie door Ton — zaterdag 15 juli 2006 @ 1.15 uur

 144. Er lag een keiharde resolutie van de VN 1967 dat de grenzen vam Israel vastlegde TON en die hebben ze NIET uitgevoerd integendeel ze zijn gaan bouwen en bouwen en bouwen….

  Een resolutie is zo hard als een partij dat toelaat en dat geldt ook voor Israel.

  Als ze die na zouden komen hadden de Palestijnen enig vooruitzicht op een eigen Palestijnse staat en was er kans op vrede nu niet nu escaleert het omdat Israel enkel nog haat en wraak predikt.
  Eisen stelt waar ze zelf niet aan behoeven te voldoen.
  Be3zet en onderdrukt.

  Reactie door Henny — zaterdag 15 juli 2006 @ 7.37 uur

 145. ‘From My Home, I Saw What The ‘War On Terror’ Meant’
  Robert Fisk doet in The Independent verslag van de situatie: “And so it is terror, terror, terror again and Lebanon is once more to be depicted as the mythic terror centre of the Middle East along, I suppose with Gaza. And the West Bank. And Syria. And, of course, Iraq. And Iran. And Afghanistan. And who knows where next?”
  http://www.informationclearinghouse.info/article13978.htm

  Wat er in het Westen níet op tv wordt uitgezonden:
  http://ia310340.eu.archive.org/2/items/Mosaic20060713/Mosaic20060713_256kb.mov

  Reactie door Rode Kool — zaterdag 15 juli 2006 @ 8.43 uur

 146. Maar Henny, wat voor zin heeft het om VN-afspraken te maken, nu en in de toekomst, wanneer je er tegelijk al vanuit gaat dat je deze afspraken onder verwijzing naar 1967 niet hoeft na te komen? Is het niet zo dat elke (op)nieuw gemaakte afspraak de vorige min of meer ongeldig maakt? De wereld is sinds 1967 namelijk nogal veranderd en ook Nederland heeft Israel nadien lange tijd openlijk gesteund. Israel heeft net als menig ander land ervaren dat de VN een brullende leeuw is, maar helaas geen tanden heeft. En echte vrede zal er in dat gebied nooit komen zolang terroristische organisaties die zichzelf “verzetsbeweging” noemen geen strobreed in de weg wordt gelegd. Deze bewegingen bestaan bij de gratie van oorlog en geweld. Hamas heeft zich zelfs in de regering genesteld, gekozen door het palestijnse volk zelf. Israel heeft blijkbaar besloten dat “pappen en nathouden” en “van alles een beetje” niks oplost. Soms moet het eerst erger worden voordat het beter wordt. Er kan alleen vrede komen wanneer dit soort terroristen actief en definitief worden uitgeroeid. Dat kan Israel doen, maar Libanon had zelf na de israelische terugtrekking uit Zuid-Libanon de Hezbollah actief moeten ontwapenen. Dat is niet gebeurd, dus wordt nu de bevolking weer de dupe. Ik ben als SP-er ook begaan met het palestijnse volk en ik wil ook een einde aan de erbarmelijke omstandigheden waarin dit volk leeft, maar een keuze voor Hamas is een keuze voor instandhouding van die omstandigheden. En met jammeren naar de rest van de wereld komt er geen vrede, daar zijn duidelijke keuzes voor nodig.

  Reactie door Ton — zaterdag 15 juli 2006 @ 12.24 uur

 147. Ton je moet in het circus gaan werken, daar maken zo ook mooie salto’s of draaien ronjes op een ton. Clowns hebben ze er ook, voor jou vast wel werk te vinden denk ik.

  Reactie door Henny — zaterdag 15 juli 2006 @ 13.35 uur

 148. Dank je voor de tip Henny, maar ik heb al een baan..Tenzij dat mijn baas nu gaat terugvallen op een afspraak van 25 jaar geleden en mijn salaris gaat terugzetten op het bedrag dat destijds werd afgesproken. Dan zal ik erover nadenken..Maar als jij nu eens met constructieve ideeen voor het heden en de toekomst komt? Dat levert vast meer op dan rondjes draaien op een ton!

  Reactie door Ton — zaterdag 15 juli 2006 @ 14.39 uur

 149. 142 Volkomen met je eens

  Ton het was geen keuze voor Hamas het was een keuze voor democratische verkiezingen. Dat de uitkomst je niet aanstaat dat kan maar dan moet je dat accepteren en de kracht van onderhandelen gebruiken niet van sancties (die niemand ooit aan Israel oplegt bij het niet uitvoeren van een resolutie)

  Weet je er zijn hier in Nederland ook mensen die de SP vergelijken met een linkse maffia en zonder enige kennis van programma bijvoorbaat de partij al demoniseren want alles wat van links komt is op z’n minst communisties en tuig. In feite doe jij niet anders.

  Als je nieuwe afspraken maakt zijn de vorige niet meer geldig en
  Israel krijgt geen steun van de VN

  Natuurlijk staat die resolutie er nog en Israel heeft alle steun van Amerika dus de VN omdat de VN en de veiligheidsraad volkomen afhankelijk zijn van de VS.
  Omdat laatstgenoemde een vetorecht heeft en het consequent gebruikt m.b.t. Israel. Bovendien wie kan en is in staat danwel bereid Israel sancties op te leggen, niemand en zouden ze het wel doen dan trekt Israel zich daar niets van aan.
  m.b.t. resoluties: Indien een land ze toch niet nakomt zijn ze niets waard en maakt dat de VN tot een papieren werkelijkheid. Waarom zou je opnieuw zaken willen doen met een onbetrouwbare partner dat doe je alleen t.g.v. repressie.
  Onze propaganda van mensenrechten en democratie als legitimatie gebruikt in tal van westerse optredens t.a.v. bijvoorbeeld de arabische wereld zijn zo totaal ongeloofwaardig geworden en aan devaluatie onderhevig dat het ons ieder recht en daarmee kracht ontneemt anderen aan te spreken op het gebrek aan democratie.
  Het geeft het failliet aan van de VN.Gevolg is dat democratische besluitvorming onbetrouwbaar is, Israel zelf zich niets aantrekt van de VN, van sancties van mensenrechten etc.
  Vince vindt ook een israelisch mensenleven meer waard dan honderd anderen.
  Zoals de doodstraf m.i. gelegaliseerde moord is is het optreden van Israel tegen de Palestijnen en nu tegen Libanese burgers in mijn ogen gelegaliseerde terreur. Het is de macht van de sterkste en de onderwerping van de zwakste.
  Als ik de generaals hoor spreken dan zijn ze geobsedeerd door machtsdenken wat nooit kan leiden tot enige kans op vrede. Ze brengt daarmee de veiligheid van de hele westerse wereld in gevaar en dat kan ze geen barst schelen.

  Die duidelijke keuze maakt Israel namelijk al tientallen jaren.
  Aan provocatie door machtsvertoon en onderwerping van hun zijde geen gebrek.

  Reactie door Henny — zaterdag 15 juli 2006 @ 14.45 uur

 150. Voor hen die zich iets meer willen verdiepen in het probleem Israël.
  Deze avond is op Canvas/ België 2 een uitzending van BBC “stroom van conflicten” hoe het water van de Jordaan bepalend is tot het overleven.

  Reactie door Sunny Boy — zaterdag 15 juli 2006 @ 15.26 uur

 151. Het gaat mij wat ver om de SP met Hamas te vergelijken..Ik heb niks tegen een democratisch gekozen regering met ideeen die me niet aanstaan (hoewel het nastreven van de totale vernietiging van Israel niet bijdraagt aan vrede). Ik heb wel iets tegen terroristische organisaties die elke vorm van vrede in de weg staan door het plegen van aanslagen. Hoe je er ook over denkt, ik heb alleen willen aangeven dat ik het ongenuanceerd met het vingertje wijzen naar Israel niet terecht vind. Ik ben in elk geval blij dat zulke organisaties zich niet in onze achtertuin bevinden. Dan zou je (tijdens het verblijf in de schuilkelder) er misschien toch anders over gaan denken…

  Reactie door Ton — zaterdag 15 juli 2006 @ 16.51 uur

 152. @151)Ton,

  Je zou het Israelische leger eens in je achtertuin moeten krijgen Ton,dan piep je wel anders.Vraag het eens aan Nederlanders die ze hebben.

  Reactie door Duifje — zaterdag 15 juli 2006 @ 19.23 uur

 153. @ 150 sunny boy
  documentaire bekeken.
  Man wat een ellende daar,ze worden gewoon uitgedroogd omdat israel alle bronnen geconfiskeerd heeft.
  Organisaties als Navo e.d zouden hier in moeten grijpen en de mensenrechten moeten verdedigen i.p.v achter een stel geloofsidioten en wardogs aan te hobbelen.

  Reactie door volly — zaterdag 15 juli 2006 @ 21.37 uur

 154. Hoe een klein, oud, vervolgd volk wordt gemanipuleerd door twee wereldgeloven.

  Reactie door An — zaterdag 15 juli 2006 @ 22.55 uur

 155. Volgens mij is er iets fundamenteels mis met de Israeliers die de Palestijnen straffen voor het stemmen op de verkeerde partij.

  Reactie door Ruud — zondag 16 juli 2006 @ 0.37 uur

 156. Oke Duifje, misschien heb je wel gelijk en weet ik ook niet precies wie nou wel of niet het gelijk aan zijn/haar kant heeft..Het enige dat ik wil zeggen is dat vooroordelen in dit verband nogal misplaatst zijn..En bovendien helpt het de vrede in het gebied niet verder. Daarom vind ik het niet zinvol om bij voorbaat de zwarte piet weer ergens neer te leggen of te verwijzen naar resoluties van de VN in het verleden (zelfs tot 1967) terwijl er vorig jaar in september ook nog een resolutie van de VN aangenomen is om de Hezbollah te ontwapenen..Ook die resolutie is niet nageleefd en dat bedoel ik dus met een VN die wel brult, maar uiteindelijk geen enkele mogelijkheid heeft om ook haar tanden te laten zien! Op die manier zal er nooit vrede in het Midden-Oosten mogelijk zijn, tenzij partijen bereid zijn om het geweld af te zweren en bereid zijn om elkaars bestaansrecht te respecteren en vanuit die gedachte met elkaar zinnige afspraken te maken..Maar elke vorm van terrorisme past daar wat mij betreft niet in, dat hindert het vredesproces en levert geen enkele bijdrage aan de wereldvrede ..Daarom lijkt Israel op de goede weg te zijn door het “bouwen, bouwen, bouwen” in de palestijnse gebieden te verruilen voor juist (sinds kort) het verlaten en opgeven van die gebieden, zeer tegen de zin van de joodse kolonisten in! Maar het is wel duidelijk dat Israel niet openlijk de strijd kan aangaan met staten die de strijd met Israel wel zouden willen aangaan, maar dat niet aandurven..Liever kiezen ze ervoor om via slinkse manieren financiele en militaire middelen ter beschikking te stellen aan “radicale en terroristische bewegingen” die dan vervolgens met hun radicale en fundamentalistische manier van denken het leven van ieder normaal denkend mens onmogelijk proberen te maken..En daar mag en kan Israel nooit aan toegeven en dat zou ook voor de rest van de wereld prioriteit nummer 1 moeten zijn..Ook als lid van de SP zeg ik daarom, daar past dat irritante wijzende vingertje van meneer Van Bommel (zoals gewoonlijk) echt niet meer hoor..En de SP is sterk genoeg om enige kritiek vanuit eigen gelederen wel te kunnen verdragen, dus ik zal de volgende keer evengoed weer SP stemmen, met of zonder de voorspelbare en ouderwetse oprispingen van Harry van Bommel..!

  Reactie door Ton — zondag 16 juli 2006 @ 1.43 uur

 157. @Haby,
  zoals je ziet heeft het even geduurd voor ik weer achter een computer kon kruipen (en kijk eens naar de tijd van deze posting!) en de draad van de discussie is een beetje verwaterd. Ik stel voor dat we bij een andere gelegenheid verder discussieren. Overigens denk ik dat we niet meer moeten verwijzen naar reactie 130 etc, want kennelijk worden er van tijd tot tijd reacties weggemodereerd waardoor de nummering verschuift. Waarschijnlijk is het beter te verwijzen naar naam, datum en tijd.
  mvg, cugel

  Reactie door cugel — zondag 16 juli 2006 @ 4.48 uur

 158. Inmiddels zijn er weer diepe wonden geslagen in de verhouding tussen Palestijnen en Joden.Wanneer het nu niet verder escaleert,dan zal dat later plaatsvinden.Vooral Syrie en Iran zullen er bij betrokken worden.Israel had niet verwacht dat Hezbollah/Iran al laser gestuurde preciesie raketten hadden en dat veranderd de zaak.Er zal steeds meer rekening mee moeten gehouden worden dat Iran zijn atoombom wil vervolmaken.Voorts zal het olie-wapen ingezet worden.
  De effecten en financieele markten zullen steeds nerveuzer worden,hetgeen zal resulteren in flinke klappen op de beurzen.
  Dat heeft ook zijn weerslag op de economie in de E.U. en specifiek in Nederland.
  In mijn rapport:De economie in de tang.va 13-10-2004 heb ik aangegeven dat het verstandig zou zijn de kolenmijn Beatrix te Vlodrop weer open de gooien,aangezien in noodsituaties uit kolen,diesel gedistilleerd kan worden.En het is goed voor de werkgelegenheid! Het is niet de eerste keer dat ik achteraf hoor”Maan je hebt toch gelijk gehad”.
  Het wordt een hete herfst voor Balkenende/Zalm/Rutten,Jan je zit in een goede uitgangspositie!.

  Reactie door Maan Arkenbosch — zondag 16 juli 2006 @ 11.46 uur

 159. Let us be very clear, this is not a conflict over borders, not about 1967 or 1948. This is about enemies who have one purpose in mind, a Middle East that is Judenrein, free of Jews.

  For years, the critics of Israel opined that when Israel pulls out of Lebanon and Gaza, when it allows the Palestinians to write their history, to define their own destiny, when they are empowered to rebuild their own economy, then they will devote their energies to peace.

  Well, Israel pulled out of Lebanon, after guarantees by the international community that the Lebanese government would exercise jurisdiction over its territory and control Hezbollah. But it didn’t and look what happened – an unprovoked terrorist attack and the kidnapping of two Israeli soldiers.

  In the South, Prime Minister Sharon withdrew from Gaza in a bold attempt to jumpstart the peace process. What was the Palestinian response? They went to the polls and elected Hamas, a terrorist government whose undisputed leader Khaled Meshaal lives in Damascus. Almost immediately, Hamas began firing more then 1,000 rockets at the city of Sderot which is not disputed territory, but an uncontested part of Israel.

  Day after day, month after month, the rockets fell, but the world watched and did nothing. Hamas felt emboldened and dug a tunnel into Israel, kidnapping Corporal Gilad Shalit, an Israeli soldier and holding him hostage, but again, the world took no concrete action.

  However, as soon as Israel acted in defense of her citizens, as any other country would, the criticisms began. A disproportionate response, a form of collective punishment, the sonic booms over Gaza are scarring the Palestinian children. Then following a predictable pattern comes the threat of yet another UN Security Council resolution, placing the majority of the blame at Israel’s doorstep.

  For more than 50 years, this has been the principal failure of the UN’s Middle East diplomacy. There is never a price to pay for those who initiate terrorism. It is only those who respond to terrorism that face international condemnation. The time has come for the United Nations to finally recognize that there is no difference between Al Qaeda, Hamas and Hezbollah. These are the same terrorists, cut from the same cloth, with the same objective of destroying the infidels and bringing down Western Civilization.

  One final comment – in a conflict, there is always unwanted collateral damage. When the allies responded to Nazi terror, there was no electricity and heat, there were food shortages and long lines in German cities, but the Allies were engaged in a life struggle against evil, and that is the price the German people had to pay for cheering, supporting and glorifying their Fuehrer.

  The State of Israel did not want this conflict, the terrorists did. And those who idolize them, protect them and support them, have no one but themselves to blame for the current disaster.

  Today is a public fast day, the 17th day of Tammuz, commemorating the breaching of the walls of Jerusalem 2,000 years ago. Behind me is the remembrance wall with the carved names of the cities and towns destroyed by the Nazis during the Holocaust and beside us stands a modern menorah, which symbolizes the State of Israel. To Hamas & Hezbollah, we say this, ‘Long after you have been defeated, the people of Israel will live on from generation to generation.’

  ..

  Reactie door Vince Gonzales — zondag 16 juli 2006 @ 13.20 uur

 160. Hoe moet men hier nog op een goede mening komen? Vecht vooral door, daar zijn ze in die woestijn heel goed in, weten bijna niet anders, maar dat ze mogen bedenken dat de hele wereld op deze manier naar de klote gaat!!!! Is er dadelijk alleen nog maar woestijn, heeft ieder zijn heilig plekje waar zoveel voor geofferd is. Ik kom maar op 1 echt goed idee, en dat is ontwapenen, de navo kan ze dan opnieuw leren niet te vechten, het zijn tenslotte broeders allemaal. Zet 1 wereldtempel op waar iedereen mag komen met zijn vragen en behoefte, en dat kan geen dood en verderf in de hand werken. Daarna een bakkie troost, voor een vredig samenzijn.

  Reactie door Angela — zondag 16 juli 2006 @ 14.07 uur

 161. oke, vince!

  Reactie door cugel — zondag 16 juli 2006 @ 14.13 uur

 162. @ Haby

  Geweldige bijdrage aan deze oeverloze discussie. De mensheid leeft ter gratie van de vijand. En die zouden we lief moeten hebben. De vraag is of we dit zullen overleven…

  Reactie door zusje — zondag 16 juli 2006 @ 14.16 uur

 163. hoelang is deze oorlog al niet aan de gang en wanneer houdt dit op? het wordt tijd, dat er iets tegen gedaan wordt door met israel te gaan praten, want zij gaan nu alle perken te buiten.

  Reactie door maayke jong-doppen — zondag 16 juli 2006 @ 14.23 uur

 164. Oke Vince ik ga hier verder niet op in.
  Ik wil enkel wijzen op het feit dat Israel wel een Joodse Staat is maar als Staat reageert derhalve als Staatsmacht beoordeeld moet worden,en dat die Staat niet automatisch alle joden vertegenwoordigt.

  Ooit gehoord van “Ëen ander Joods geluid”

  Jammer ik heb in het geheel niets tegen joodse mensen ik beoordeel een staat op haar gedrag als zodanig en niet op afkomst van inwoners en zal dat blijven doen.
  Bovendien is er binnen die staat een behoorlijke discriminatie zowel van zwarte joodse mensen, russische en niet te vergeten arabische inwoners.
  Als iemand ons land bezet en ons zou verjagen omdat ze vinden dat zij vanuit de geschiedenis er recht op hebben dan zeg jij gewoon nou ik pak mijn bullen wel ga je gang.
  Haat zaait haat en daar is Israel mede zelf schuldig aan.

  Reactie door Henny — zondag 16 juli 2006 @ 15.13 uur

 165. aanvulling: door deze buitenproportionele actie i.p.v. diplomatie die uiteindelijk zoveel honderden doden verder alsnog nodig zal zijn.

  Reactie door Henny — zondag 16 juli 2006 @ 19.09 uur

 166. Je kunt stellen dat een overheid die extreem reageert op een beperkt incident niet stevig in haar schoenen staat en bang is voor haar toekomst. Angst en geweld zijn familie van elkaar.

  Reactie door n de vries — zondag 16 juli 2006 @ 19.41 uur

 167. Vince is te dom om zelf een mening te formuleren dus plakt hij maar iets van de meest zionistische website op het internet.

  Reactie door Ruud — zondag 16 juli 2006 @ 21.24 uur

 168. @n de vries — zondag 16 juli 2006
  dat klopt, het is 1,5 miljard moslims tegen 15 miljoen joden, dus uiteindelijk zullen de moslims toch winnen. Israel wil niets liever dan vrede, maar ze kunnen niet leven met voortdurende zelfmoordaanslagen, vandaar de muur. Als de reactie van de moslims dan is raketten daarover heen te schieten, dan ziet Israel dat zo lang mogelijk aan, maar ze kunnen het zich niet permiteren ook maar 1 van hun soldaten in handen van die onthoofders te laten vallen. De moslims (althans de fanatieke) proberen van alles om Israel te provoceren tot actie, want hoeveel van hun eigen mensen doodgaan maakt ze niet uit (anderhalf miljard niet waar).
  De oorzaak van alle ellende zijn de fanatieke moslims die de joden willen uitroeien. Als zij hun acties zouden stoppen dan zou Israel maar al te happy zijn om de vrede te tekenen. Met al het geld dat aan de strijd besteed wordt hadden Europa, Amerika en Israel met plezier voor iedere vluchteling een leuk huisje gebouwd (ver liefst) buiten het stukje grond waar ze volgens de bijbel recht op meenden te hebben.
  Het gekke is dat alle monotheistische religies weten dat god dat stukje grond aan de joden gegeven had, maar ik meen dat de moslims ergens hebben staan dat land dat ooit islamitisch was dat altijd moet blijven. Een stapje terug doen is niet mogelijk. Er is geen religie ter wereld die zo’n ideologie van geweld heeft.

  Reactie door cugel — zondag 16 juli 2006 @ 21.43 uur

 169. He, Ruud,
  Ik zie dat je zelf niet zo’n doorwrocht verhaal in elkaar hebt weten te draaien als Vince. Jaloers? Heb je Vince’s tekst gegoogled en gezien dat hij hem ergens gejat heeft? Geef dan eens aan waar! Anders is het een losse kreet zonder argumenten. Probeer mijn teksten maar eens te googlen. Allemaal origineel.
  Toch kan het geen kwaad af en toe iemand om de oren te slaan met een tekst die ergens heel goed geformuleerd is. Doe ik af en toe ook wel eens alleen niet in deze draad, behalve de allereerste op 111.

  Reactie door cugel — zondag 16 juli 2006 @ 21.50 uur

 170. “Als de reactie van de moslims dan is raketten daarover heen te schieten, dan ziet Israel dat zo lang mogelijk aan, maar ze kunnen het zich niet permiteren ook maar 1 van hun soldaten in handen van die onthoofders te laten vallen.”

  Tja, je kunt zeggen wat je wil van Israel, maar ze zitten inderdaad in een lastig parket, daar. Het klopt alleen al jaren niet meer dat ze het zo lang mogelijk aan zien voor ze reageren op raketten of zelfmoordacties- Standaard beleid is al jaren dat de huizen van de zelfmoordenaars of van hun nabestaanden zonder pardon met de grond gelijk worden gemaakt- De familie krijgt als ik het wel heb een half uur om het pand te verlaten en dan gaat de zaak tegen de vlakte. Elke zelfmoordenaar weet dus dat ook al krijgen de nabestaanden een Martelaren-uitkering van de organisatie waarvoor ze zich opblazen, hun nabestaanden ook een meer dan waarschijnlijke kans loopt huis en haard te verliezen.

  Soldaten wkwijt raken aan “die onthoofders” klopt ook niet helemaal- Het is bij Hezbollah, Hamaz, Druzen en nog zo een paar fracties in die regio min of meer een gebruik om gijzelaars te nemen als ‘economische handelswaar’. En dan niet alleen maar tegen de Israeli’s maar ook onderling en tegen andere partijen. Die gijzelaars kunnen dan worden geruild tegen gevangenen, wapens, geld of zelfs drugs. Dit is de afgelopen 40 jaar herhaaldelijk gebeurd ook met Europeanen en Amerikanen. Alle mensen uit de regio die dat lot ondergaan blijven uit onze Westerse media omdat die voor ons niet van belang zijn. Deze gijzelaars zitten soms ettelijke jaren gevangen voor ze vrij komen. Het doden of onthoofden van deze gijzelaars gebeurt relatief zelden omdat dat over het algemeen niet het juiste dividend oplevert- in tegendeel: het doden van gijzelaars levert meestal een wraak op die in geen verhouding staat tot de gedane inspanningen om de gijzelaar te krijgen en in leven te houden. Dus als dat gebeurt, dan moet het wel erg veel politieke lading hebben om nuttig te zijn. En zowel Hamaz als Hezbollah hebben op dit moment veel te veel te winnen wij het in leven houden van hun gijzelaars en het op zo goed mogelijke manier uitspelen van de troeven die ze met die soldaten in handen hebben.

  “Het gekke is dat alle monotheistische religies weten dat god dat stukje grond aan de joden gegeven had,” – Tja, kan wel wezen, maar Boeit het dat Jouw God jou het recht geeft op dat stukkie grond? Mijn God is het niet die dat heeft gezegd! En bovendien- He kom op zeg- Opgestaan, plaats vergaan- Zeker als jij al zo’n 2.000 jaar van je plaats bent opgestaan! Kom, laten wij hier in de Randstad ook ander maar een plaatmaken voor de Friezen, want die woonden hier ghistorisch gezieneen stuk korter geleden dan wij allemaal…!

  Kort gezegd: Ik kán me voorstellen waarom niet iedere Moslim in de regio zo overtuigd is van het gelijk van de Zionisten…..

  Wat ik overigens een beetje mis in de hele discussie over de terroristische groeperingen Hamz en Hezbollah is dat zij de steun van het volk hebben weten te verkrijgen niet zozeer vanwege hun terrorisme, maar juist vanwege hun sociale programma’s… Zonder nu ze willen zeggen dat dit zulke geweldige groepen zijn -want ik vind dus beslist dat deze groepen fout bezig zijn- moet dus wel worden opgemerkt dat beide groepen zich meer dan andere partijen en fracties bezig houden met proberen stabiliteit en controle in de door hen beheerste gebieden te brengen. Ook brengen zij educatie voor de jeugd en hebben zij zelfs schema’s voor de ondertauning van werkelozen en arbeidsongeschikten — Mits je deel uitmaakt van die fracties. Uiteraard is hun beider fout dat ze in ruil daarvoor eisen van hun mensen dat die zonder vragen te stellen hun leven zullen geven voor het doel van de organisatie. Maar zo kweek je dus wel een schare volgelingen- Hamaz en Hezbollah zijn ieder in hun eigen territorium de enigen die een zekere sociale structuur en veiligeid bieden. Misschien is het eens goed om daar als Westen ook bij stil te staan…

  Reactie door Haby — maandag 17 juli 2006 @ 0.58 uur

 171. Oh, zelfde beleid als voor die zelfmoordenaars geldt, doen de Isreli’s dus ook voor zover mogelijk al jaren met de raketlanceerders.
  Ik kan je nu al voorspellen dat we de komende jaren met de ontwikkeling van robotvliegtuigjes als autonome verkenners en aanvallers zullen zien dat Israel er steeds beter in zal gaan slagen die raketlanceerder op te blazen voordat die weg hebben kunnen komen na de aanslag.

  “These are the same terrorists, cut from the same cloth, with the same objective of destroying the infidels and bringing down Western Civilization.” Vince- Ik weet niet waar je dit vandaan hebt, maar het is en blijft klinkklare onzin. Hamaz is overduidelijk aan het strijden voor de Palestijnse zaak. Ze ijn in dat opzicht eerder vergelijkbaar met IRA of ETA dan met Al Quaeda of Hezbollah. Al Queda heeft zelf bij monde van meneer Bin Laden gezegd dat het hen vooral om de macht gaat en niet zozeer om de ideologie. Wikibedia zegt over deze partij zelfs: “Een andere reden voor Hezbollah om de gewapende strijd tegen Israël door te zetten, is de aanwezigheid van Hezbollah militieleden in Israëlische gevangenissen. Pas als Libanon en de Libanezen volledig zijn “bevrijd”, is Hezbollah bereid de wapens neer te leggen. Opvallend genoeg maakt Hezbollah zich niet druk om Libanezen die zich in Syrische gevangenissen bevinden”
  Ofwel- Ook Hezbollah vecht niet kost wat kost altijd maar verder Tegen Israel, maar zou op den duur zelfs wel eens mee kunnen ophouden.

  Reactie door Haby — maandag 17 juli 2006 @ 1.53 uur

 172. mijn hele doorwrochte tekst!!! Ik druk op reageer en waar ik een drie kwartier op heb zitten werken is weg!

  Reactie door cugel — maandag 17 juli 2006 @ 2.07 uur

 173. slaap lekker, ik stop ermee voor vandaag!

  Reactie door cugel — maandag 17 juli 2006 @ 2.08 uur

 174. Was het soms te lang? kan dat het probleem zijn, want nu werkt het wel!

  Reactie door cugel — maandag 17 juli 2006 @ 2.09 uur

 175. Door de jaren heen zijn er in verschillende landen overal ter wereld groepen geweest die een bepaalde ideologie nastreefden een paar te noemen de OAS (Frankrijk),baadermeinhof,tjetjenen,ira eta (die Haby al noemde),grijze wolven(turkeye) en nog tig groeperingen.
  Allemaal gewapend geweld gebruikend.
  Niet eerder werd de bevolking van een land waar zo,n groepering zich op hield er op afgerekend als nu met de Palestijnen en Libanezen.De totale verwoesting van hun leefomgeving vind ik daarom onmenselijk.

  Reactie door volly — maandag 17 juli 2006 @ 8.18 uur

 176. Goeie reactie, voly, allen noem je de tjetjenen ook en die worden door de Russen net zo hard als beweging en als volk over één kam geschoren. De verwoesting in dat land en de verschrikkelijke wandaden door het Russiche leger op de bevolking als wraak voor de acties van de gewapende milities daar, zijn buiten elke proportie en dienen alleen maar de onderdrukking. De strijd daar is voor ons in het Westen grotendeels aan de aandacht ontsnapt omdat wij daar weinig belangen hebben en omdat het Westen Rusland nooit te veel voor de kop heeft willen stoten met negatieve pers. En trouwens, de OAS (Organisation de l’armée secrète, Algerije, 1961) kreeg het ook min of meer voor elkaar dat de Fransen bijna zonder verder te discrimineren behoorlijk beestachtig huis gingen houden in Algerije…

  Reactie door Haby — maandag 17 juli 2006 @ 9.07 uur

 177. Maakt het trouwens iets uit welk geloof er eerder was mbt. het verdelen van land? Het blijft een geloof, een verzameling dogma’s ingefluisterd dan wel erin geslagen door mensen.
  Als ik de vaandeldragers van Israël o.a hier zij voorbij marcheren bespeur ik zoals kenmerkend is voor zionisten één en al tegenstrijdigheid

  Als zionisten waaronder de grondlegger van het zionisme Theodore Herzl geloof niet belangrijk vinden, zich zelf atheïst noemen en het ze werkelijk om een eigen stukje land ging enkel gereserveerd voor het eigen volk, waarom kochtten zij niet met zijn allen een groot eiland of stuk leeg land in landen zoals Australië, Canada of de VS ipv. het hele Midden-Oosten te terroriseren?

  De joden die niet in Israël wonen, zouden eigenlijk ook daar moeten gaan wonen als zij achter die staat staan, of anders voor altijd moeten zwijgen. Maar dat zal helaas niet gaan, omdat Israël een kunstmatig staat is kunstmatig in leven gehouden met een infuus van uitkeringen van holocoastslachtoffers; schadeclaims; door de lobby van de Westerse overheden afgetroggelde miljardensteun en de miljarden winsten van Joodse multinationales die naar Israël worden doorgesluist. Zonder de zionistische vertegenwoordigers in het buitenlanden, die fondsen verwierven en continu middels hun lobby druk uitoefenen op overheden en media zou Israël snel eindigen te bestaan.

  Reactie door Hendriekje — maandag 17 juli 2006 @ 9.50 uur

 178. De fascistische Franse OAS werkte na de oorlog met zionisten.

  Zionisten steunden deze dood en verderf zaaiende groep op alle fronten. Het was voornamelijk de wens van zionisten om met behulp van deze terroristische groep te voorkomen dat Algerije onafhankelijk werd. Zionisten zien het als hun taak om de gehele Islamitische wereld te verzwakken. En hoe verzwak je nu éénmaal beter een land dan door ervoor te zorgen dat het altijd bezet blijft. Toen de Charles de Gaulle Algerije haar onafhankelijkheid wilde geven, heeft de OAS samen met zionistische bewegingen een paar mislukte aanslagen gepleegd op de Gaulle. Toen de Gaulle de betrokkenheid van Israël in deze aanslagen ontdekte, bekoelde hij direkt de relatie’s tussen Frankrijk en Israël.

  Wie hier uitgebreid over wil lezen, raad ik het boek van Peter Edel: “De schaduw van de ster” van de Belgische uitgeverije EPO.

  Reactie door Hendriekje — maandag 17 juli 2006 @ 10.17 uur

 179. En vergeet niet de samenwerking tussen Israël en het apartheidsbewind in Zuid-Afrika en de fascisten in Argentië, die daar huishielden. Vergeet niet de Israëlische bewapening en militaire training van Libanese fascistische milities christen-fundamentalistische milities zoals de Falangisten. Vergeet niet de wapenleverancies niet aan Rwanda tijdens de oorlog tussen de Hutu’s en Tutsi’s. VN-waarnemers ontdekten wapenkisten met hebreeuwse teksten. Vergeet ook niet de leverantie van hoogwaardige technologische wapensystemen aan China om deze in haar tanks in te bouwen. Tanks die werden gebruikt om haar bevolking en die van Tibet te onderdrukken.Zie hier enige voorbeelden, maar er zijn talrijkere voorbeelden.

  Waar een klein landje groot in kan zijn, terwijl het altijd en haar slippendragers haar mond vol hebben van anti-semitisme en ander leed wat haar wordt aangedaan. Zelf schuwen zij niet om de ergste misdaden tegen de mensheid te plegen en plegers hiervan te steunen als hun politiek doel hiermee wordt gehaald.

  Reactie door Mouse — maandag 17 juli 2006 @ 10.33 uur

 180. Israel behoort tot de top5 van wapenleveranciers in de wereld.
  Het is geen exporteur van Vrede.

  Reactie door volly — maandag 17 juli 2006 @ 11.41 uur

 181. dus van de kaart halen,alle elende opgelost.

  Reactie door ad — maandag 17 juli 2006 @ 13.14 uur

 182. Ja als het zo gemakkelijk zou gaan, hadden een paar grote landen dat al lang gedaan met wat hinderlijke kleintjes…

  Reactie door haby — maandag 17 juli 2006 @ 14.53 uur

 183. @139 Henny

  Nee hoor, uit Haarlem, zie mijn “handtekening”. Ligt op aarde.

  Maar wat minder flauw, waarom zou ik er zo naast zitten ? Israel is omringd door haar vijandige staten, ongeacht hoe je dat ook wil of kan of moet verklaren.

  Als ik Israelier zou zijn, zou ik ook blij zijn met zo’n militair. Los van VN resoluties, heb jij een goed idee, hoe je bijna onzichtbare en verplaatsbare raketinstallaties vernietigt ? Ik dacht het niet. Ondertussen regent het wel bommen en granaten op Israelische dorpen. Ook best wel lekker dacht ik zo.

  Dat jij vast zit in je eigen rethoriek kan ik niet helpen.

  Reactie door Wim Kok, Haarlem — maandag 17 juli 2006 @ 15.31 uur

 184. Als we ergens voor het eerst een goed systeem gaan zien waarmee die raketlanceerders zullen worden onderschept vor ze werkelijk ellende brengen, is het in Israel.

  Wat die bommen en granaten op Israelische dorpen betreft, ik denk zo maar dat en hele hoop tot dan toe onpartijdige slachtoffers van de Israelische akties nu wel zullen geloven in al die raketaanvallen. Want die vormen tot nog de enige serieuze tegenreaktie. De wereld houdt Israel namelijk nog steeds niet tegen. En trouwens- wat moet Achmed met de pet in de straat wiens huis en vrouw zijn weggebombardeerd door Israels wraak met een politicus in een ver land die zijn ‘Ferme Afkeuring’ uitspreekt…? Big deal!!! Intussen is wel zijn huis en vrouw weg en wil hij wraak! En dan zijn er tenminste die raketaanvallen weliswaar van de verkeerde partij afkomstig, maar die doen tenminste wat.

  Tenminste, zo zou ik het zelf voelen, denk ik.

  Reactie door haby — maandag 17 juli 2006 @ 16.01 uur

 185. De Palestijnen hebben volgens elke moraliteit en zelfs de mensenrechten, het recht om zichzelf te verdedigen en Israëlische militaire/regeringsdoelen aan te vallen. Of ze ook het recht hebben om burgers en/of Israëlische kinderen aan te vallen is een veel moeilijker vraagstuk. Israel op haar beurt dood weer wel Palestijnse burgers/kinderen.

  Stel je eens voor dat je een huis koopt of bouwt via veel inspanning en moeite. Dan komt er toevallig met veel geweld iemand uit een vreemd land, die met alle geweld, je gezin uitmoord, je dochter en/of je vrouw verkracht en jou uit je huis verdrijft waardoor je dakloos wordt. Hij meent natuurlijk zijn reactie te kunnen verdedigen met een belofte uit een eeuwen oud (sprookjes)boek vol mythes. Zou je dan niet ontgoocheld zijn voor zoveel brutaliteit en onrecht wat jou is aangedaan?. Je weet zelfs dat je nergens terecht kunt om je recht te kunnen halen, want niemand durft het in zijn hoofd te halen om de brutale indringer op zijn foute gedrag te wijzen. Bovendien verspreidt de rare en brutale indringer ook nog eens allerlei rare praatjes waar hij jou beschuldigt van “terrorisme” bij je pogingen om je huis terug te krijgen. Zou je dan ook niet logischerwijs woedend worden van zoveel brutaliteit?

  Zou jij je daar niet tegen verzetten? De Palestijnen hebben volgens elke moraliteit en zelfs de mensenrechten, het recht om zichzelf te verdedigen en Israëlische militaire/regeringsdoelen aan te vallen. Of ze ook het recht hebben om burgers en/of Israëlische kinderen aan te vallen is een veel moeilijker vraagstuk omdat Israel op hun beurt weer Palestijnse burgers/kinderen aanvalt. Het is wel raar, dat wij verontwaardigd zijn als groeperingen zoals de Hamas Israëlische burgerslachtoffers maken onder vrouwen en kinderen en dus daar een moreel oordeel over vellen, maar dat niet doen bij de Israëlische bezetter.

  Het bewust en gericht doden van kinderen door Israël kan je nooit moreel, legitiem of logisch verantwoorden. Het dient geen ander doel dan te terroriseren en geen enkel land met ook maar een beetje lef zal het door wat terreur opgeven.

  Israel bezet land van de Palestijnen en gebruikt staatsterreur om dat land te behouden. Bij de liquidatie van zogenaamde ‘terroristen’ zijn ook talloze burgerslachtoffers gevallen. Bovendien zijn er miljoenen Palestijnse vluchtelingen die onder erbarmelijke omstandigheden moeten opgroeien.

  Geen enkel volk verdient het haar land afgenomen te zien worden, mishandeld te worden en daarnaast nog eens zwartgemaakt te worden. Indien een groep van welke nationaliteit, ras of ideologie dan ook, militaire en bestuurlijke doelen aanvalt om hun vrijheid te verkrijgen dan is dat legitiem en volgens alles behalve de slavenmoraal ook een morele daad.

  Waarom schreeuwt Israël en zijn propagandasoldaten overal in de wereld moord en brand als een Israëlische burger valt te betreuren bij een Palestijnse aanslag, maar weten zij elke Palestijnse dode (kind, bejaarde en vouwen) af te doen als “terrorist” omgekomen bij een “poging” een “terreurdaad” te plegen? Een paar dagen geleden heeft de Westerse media klakkeloos het bericht van de Israëlische krijgsmacht overgenomen dat het Israëlische leger een “terrorist” heeft neergeschoten. Het bleek uiteindelijk om een zesjarig kind te gaan op weg naar school. Maar uiteraard geen enkel kritische kantekening of reficatie in de pers. Waarom vinden alle zionisten in de wereld de harde “actie’s (lees gewoon terreur)” tegen de Palestijnen als gerechtvaardigd, omdat de Palestijnen dit verdienen door voor Hamas te kiezen, maar passen niet deze argumentatie als de Israëlische Joden voor partijen stemmen die beloven “hard” op te treden en niet te onderhandelen met de Palestijnen? Als je als Joodse volk decennia lang op een regering stemt (democratisch) die decennia lang andermans land inpikt, en er als volk van bewust bent waar jouw regering mee bezig is, ben je dan als volk niet verantwoordelijk voor de daden van die regering?

  Na jarenlang landjepik door de door het westen gesponserde staat Israel, is een organisatie als Hamas ontstaan, die een radicale koers wil uitzetten en zich niet “de vrede” wil laten dicteren door Israël en de VS. Een “vrede”, die niets anders betekent dan het zich laten omkopen om de wens van het Palestijnse volk om in vrede en waardigheid te kunnen moet opgeven. Net zoals in der tijd is gedaan door de corrupte PLO-leiding.

  Wat Hamas doet is treurig te noemen en valt te veroordelen, maar is wel een logisch gevolg van het jarenlang stelselmatig ontkennen van de noden van het Palestijnse volk en het zien van dit volk als menselijke gelijken. Geen enkele methode heeft gebaat om in vrede en waardigheid te kunnen leven. Tientallen jaren dialoog, vredesdemonstratie’s en actie’s hebben geen enkele verbetering gebracht voor het Palestijnse volk- er is zelfs met scherp op Palestijnse vredesdemonstratie’s geschoten door het Israëlische leger.

  Omdat de PLO jarenlang de Palestijnse zaak heeft verkwanseld door corruptie is het vertrouwen in de PLO bij het Palestijnse volk weg, waardoor zij massal op Hamas hebben gestemd. En Israel wil ook niet met Hamas via de weg der dialoog rond de tafel gaan zitten, terwijl het Palestijnse volk Hamas een mandaat heeft gegeven, democratisch verkozen, net zoals de joden hun regering kozen en telkens kiezen.

  Reactie door Andere Ton — maandag 17 juli 2006 @ 17.19 uur

 186. ,,een kleine aanvulling,,
  zoals mensen/palestijnen?? bij grens??? posten,,in de regen ,sneeuw,moeten staan,,uitgemaakt voor minder als varkens,en je moet ze allemaal afmaken,aldus de israelische soldaten.
  een kind moet verliezen/geboorte/ omdat de hufters ze niet door laten gaan naar het ziekenhuis,of op kleine kinderen met scherp schieten als ze te dicht bij hun hekjes komen,,jazeker dan moet je trots zijn een israelier te zijn,
  nu even denken als een israelier,,
  gewoon van de kaart halen,
  en opsluiten voor minimaal 60 jaar in een dor gebied,zodat ze moeten smeken om voer.

  Reactie door ad — maandag 17 juli 2006 @ 17.41 uur

 187. Wat een in en in verdorven kijk hebben jullie op de wereld zeg. Ik schaam me werkelijk voor de toon en inhoud van de meeste posts hier.

  Reactie door Tegel — maandag 17 juli 2006 @ 18.47 uur

 188. @185 van Andere Ton.

  Om een lang verhaal kort te houden, het zionisme zal niet rusten met terreur tegen de Palestijnen eer zij stelsel matig naar Jordanië verdreven zijn want daar horen zij volgens de zionisten thuis.
  Het is een kwestie van de langste adem hebben, totdat de wereld zich tegen de Joden keert die er niets mee te maken hebben. Zo zal de geschiedenis zich herhalen, wij zullen allen toeschouwer zijn en niets ondernemen zoals niets ondernomen werd toen de Joden naar de gaskamers gebracht werden. Wanneer worden wij verstandig? Ik denk nooit.

  Reactie door Sunny Boy — maandag 17 juli 2006 @ 21.10 uur

 189. DE U.N bij monde van de Dhr Anan wil wel een vredesmacht tussen de partijen stationeren.
  Israel vind het nog te vroeg.
  Ik krijg de indruk dat ze eerst de hele infrastructuur van Libanon willen vernietigen om er vervolgens 30 jaar geen last van te hebben.
  Hetzelfde gebeurt met de Palestijnen.
  een stap naar voren en twee achteruit.

  Reactie door volly — maandag 17 juli 2006 @ 21.37 uur

 190. 187 tegel,,als je dat van mij bedoeld??
  dat is letterlijk en figuurlijk wat de israelische soldaten daar zeggen,,
  2 keer op tv uitgezonden,,en tig keer op belgie,,canvas,.(maar dat willen pro israel niet horen,zoals bush de smakkende onbeschofte rat)
  sorry,,als dat wel mag,,wie heeft er dan een verdorven kijk op de wereld??
  isreal hoeft niet bang te wezen dat ze meer gehaat gaan worden,ze hebben honderden nieuwe tegenstanders er bij.
  het enigste wat je hoord van dat volk ,,we verdedigen ons,,jezes,hoe krom kun je denken,
  gewoon de wereld is verdorven,alles wat daarna komt en goed is, is mee genomen!

  Reactie door ad — maandag 17 juli 2006 @ 22.49 uur

 191. Tegel wat bedoel jij? Waar schaam jij je voor ons voor? Welk gedeelte?

  Reactie door haby — maandag 17 juli 2006 @ 22.50 uur

 192. Mogen we het niet oneens zijn met de houding van de Israeli’s, of wat?

  Reactie door haby — maandag 17 juli 2006 @ 22.53 uur

 193. Het beste zou zijn dat zowel de Joden als de Moslims in één klap weggevaagd zou worden. Opgeruimd staat netjes, zou ik zeggen. Sukkels zijn het met elkaar daar in het Midden-Oosten. Ze doen maar daar, ik lig er niet wakker van, ha ha.

  Reactie door ACCEPT — maandag 17 juli 2006 @ 22.59 uur

 194. moord en doodslag, hebzucht, leugen en bedrog, criminaliteit, imperialisme, vernielzucht: welkom op deze kleine planeet, voor zolang het nog duurt

  Reactie door Gio — maandag 17 juli 2006 @ 23.34 uur

 195. He ACCEPT- Leuk dat je dat zegt, want wij in Europa en Amerika zijn voor een heel belangrijk deel de oorzaak van alle ellende daar. Joepie- Wij maken troep en puinzooi waar anderen dan de dupe van zijn en dan zeggen we vervolgens dat het onze zaak niet is en dat de hele boel maar gewoon weggevaagd moet worden.

  Wat dat aangaat is ook op de puinzooi in het Middenoosten van toepassing aan het adres van de Westerse mogendheden: “Laat niet als dank voor ‘t aangenaam verpozen de eigenaar van dit park de schillen en de dozen…”. Hierbij is het aangenaam verposzen dan de aanwezigheid van de oude Westerse mogendheden in de regio rond de eeuwwisseling van de 19e naar de 20ste Eeuw. de grenzen die toen getrokken zijn, de bevolkingen die toen zijn samengebracht en de afpraken die toen zijn gemaakt, werken nog steeds zwaar door in de hedendaagse problemen. Het Engelse Protectoraatsgebied van Palestina met de afspraken die er toen zijn gemaakt en de -valse- hoop die er toen is gewekt, werkt tot op heden door in de verwachtingen van de Israeli’s en de teleurstellingen van de Palestijenen in het zelfde gebied. De puinzooi in Iraq is rechtstreeks terug te voeren op de indeling die de grootmachten maakten van het gebied rond eufraat en Tigris omstreeks en kort na Wereldoorlog 1. En nu is het dan een puinzooi en dan zeggen wij doodleuk: He jongens- zoek het lekker zellef uit…?

  Soms is enig historisch besef en daarmee gepaard gaand historisch verantwoordelijkheidsgevoel ook wel eens nuttig….

  Reactie door haby — maandag 17 juli 2006 @ 23.49 uur

 196. haby is dat niet een beetje makkelijk? ‘wij’ hebben de meeste grenzen op deze wereld getrokken en gelukkig is het bijna nergens zo’n puinhoop als in het midden oosten

  Reactie door edwin — dinsdag 18 juli 2006 @ 2.59 uur

 197. @ 185 Andere Toon
  @ 195 Haby

  Wat knap van jullie om het allemaal zo goed uit te leggen. Ik lees het met alle aandacht en ik huil. Ik schaam mij voor mens zijn.

  Jozef en Maria moesten ook al vluchten voor proleet Herodes, die alle kinderen onder de twee jaar liet doden. Pas later is het gezin teruggegaan naar Israel.
  En je weet hoe het is afgelopen…

  En ga maar eens in het moorddadige Israel zeggen… geen oog om oog, tand om tand, maar hebt uw vijanden lief.

  En hier lees ik waar Jezus zegt tegen zijn vriend die hem wilde verdedigen toen Hij opgepakt werd: “Doe dat zwaard weg, wie geweld gebruikt zal zelf door geweld omkomen.”

  En nog hebben we mensen met de vinger op de letter. Die vingers van toen hebben Hem vermoord en de vingers van nu sturen mensen weg met geweren. (Christen regeren)

  En dan roepen zoveel mensen: God doet niets! Maar wat kan je nog meer als je zo Groot bent… om zo Klein te worden! God is Mens geworden. Aan onze kant komen staan. Maar wie is aan Zijn kant gaan staan? Lonely God… en zijn vijanden? Heeft Hij lief en geeft Hij vergeving als je het Hem vraagt.

  Nou, is er een mens die zijn vinger niet op hoeft te steken?

  Reactie door Gloria — dinsdag 18 juli 2006 @ 3.06 uur

 198. Knap veel antisemitisme in voorgaande reacties.

  Niet verbazend, overigens. Dat is namelijk een ingeburgerde gedachtengoed bij veel van jullie Europeanen. Europeaanscher kan haast niet.

  Zal ook wel zo zijn omdat de Joden daar in hun eigen land ulieden niet rap gehoorzamen.

  Nou ja, de oude wereld veelt het niet zo goed dat zij niet veel meer voorstellen.

  Reactie door At the back of the hill — dinsdag 18 juli 2006 @ 4.25 uur

 199. Edwin- Ik zou dat niet echt gemakkelijk willen noemen – in tegendeel, want het zadelt ons ook op met de verantwoordelijkheid om aktief mee te werken aan een oplossing. Natuurlijk heb je gelijk als je zegt dat de situatie daar intussen een eigen complexiteit en dinamiek heeft gekregen die geheel op zichzelf staat. Maar ‘wij’ hebben nu eenmaal die idiote grenzen getrokken waarlangs nu Israel bestaat en ‘we’ (indertijd de Volkenbond-voorganger van de Verenigde Naties) hebben vergeten daarbij ook een Palestijnse Staat af te tekenen en te erkennen. ‘Wij’ zijn verantwoordelijk voor de grenzen van Iraq en de omringende landen, waardoor Shi’iten, Sunniten, Wahabiten en Koerden (die zelf opgedeeld zijn in pakweg vier landen) met elkaar opgescheept zitten en elkaar nu met bomgordels en Kalashnikovs te lijf gaan bij de minste of geringste provocatie.

  At the back of the hill- Beschuldig alsjeblieft niet iedereen hier klakkeloos van antisemitisme. Ik denk dat een aantal discusseerders hier wel degelijk een aardig zuiver beeld zullen hbben van het verschil tussen het ‘Jodendom’- het ‘Joodse Volk’ en de ‘Staat Israel’.

  Oh, en kom alsjeblieft niet eindeloos aan met de Lijdensweg an het Joodse Volk om goed te praten wat die tegenwoordig zelf aan wandaden plegen- Iemand die een slechte jeugd heeft gehad en het dievenpad op gaat, verdient ondanks die slechte jeugd nog steeds de gevangenis bij het doen van kriminele daden…

  Reactie door haby — dinsdag 18 juli 2006 @ 8.23 uur

 200. @198
  ah, daar heb je hem: antisemitisme !

  Reactie door Gio — dinsdag 18 juli 2006 @ 9.24 uur

 201. Gisteren in het TV-progtramma NOVA een korte discussie tussen SP-er Harry van Bommel en schrijver/columnist Leon de Winter. Omdat deze laatste nu moeilijk kon ontkennen dat het Israëlische militaire optreden “disproportioneel” is (hij had het zelf over “ongelofelijk geweld”), speelde hij de rol van de afstandelijke cynicus. Hij zei, dat in het Midden-Oosten geen proportionaliteit bestaat als in het Westen. Daar wordt “100 keer erger” toegeslagen. In het Midden-Oosten heerst de wet van de jungle: eten of gegeten worden, aldus De Winter. Onderhandelingen om een duurzame oplossing te bereiken zouden niet mogelijk zijn.
  Een verontrustend verschijnsel: een apologeet wordt, als het niet meer is vol te houden, cynicus. Dan kan je toch, ondanks alle feiten, bij je standpunt blijven.

  Reactie door Olav Meijer — dinsdag 18 juli 2006 @ 10.08 uur

 202. Weet iemand Hoe het is gekomen dat De engelse en Franse de Joden dit land hebben gegeven : Komt dit door de geldleningen die de Joodse samenleving heeft gegeven ?
  Een soort Deal ?

  Er bestaat in elke chaos een relatie : OORZAAK GEVOLG

  DE VS en als meeloper Europa aan de ene zijde en IRAN en een aantal andere “moslim “staten hebben al om strategische redenen , om de boel elke keer weer opnieuw op te stoken !
  En zoals altijd zijn het de BODBOYS aan beide zijden die daar het meeste op weten te verdienen .

  Reactie door Fred — dinsdag 18 juli 2006 @ 10.28 uur

 203. @ 198,

  Ben jij geen Europeaan dan ?

  Reactie door Wim Kok, Haarlem — dinsdag 18 juli 2006 @ 10.29 uur

 204. Ben ik even blij dat de mocros in de Schilderswijk voorlopig nog geen raketten hebben, om hun gerechtvaardigde eisen kracht bij te zetten (ze stammen n.l. van de Afrikaanse Batavieren af; ween zeldzame stam die Leni Riefenstal ondekt heeft) Hoe ver zouden vandaar hun katoesja’s reiken? Tich niet helemaal Rijswijk mag ik hoen?

  Reactie door Rijswijk Beeft — dinsdag 18 juli 2006 @ 10.30 uur

 205. @201, Olav,

  Ja, maar dat zal net het probleem zijn, Olav. Alle reacties van ons hier op dit item zijn ook te verdelen in pro-Israel of pro-Palestijnen (en dat in meer of ook mindere mate, er zijn weinig echt zwart-wit reacties). Beide partijen hebben goede argumenten, zowel voor hun “gelijk” als “ongelïjk”. Zoals Mak en Kohnstamm laatst in het NRC al zeiden: de tragedie is dat beide partijen gelijk hebben, maar wel elkaar naar het leven blijven staan.

  Zo komen we er nooit uit. Ik denk ook wel eens, dat het pas echt voorbij zal zijn als 1 van beide simpelweg niet meer bestaat. Maar dat zal niet gebeuren. In Europa hebben we ooit ook eens een 100-jarige oorlog gekend. Nou, dan zijn we hier nog maar aan het begin… ik ben er zo langzaamaan wel van overtuigd dat wij die vrede niet meer zullen meemaken.

  Reactie door Wim Kok, Haarlem — dinsdag 18 juli 2006 @ 10.37 uur

 206. Misschien kan mijnheer Van Bommel eens aangeven wat zijn mening over het bestaansrecht van Israel is.
  Verder hoe hij denkt over de status van Jeruzalem.
  Is daar een voor beide partijen een aanvaardbare oplossing voor?
  Deze zal door andere landen opgelegd moeten worden,maar niet door een machteloze VN.
  Misschien is een wat meer neutrale houding
  in dit geval aan te bevelen.
  Modieus Israel en de USA aanvallen is niet zo zinvol.
  Door de opstelling van de SP in deze
  kwestie weet ik niet op wie ik in november moet stemmem.

  Henri

  Reactie door henri — dinsdag 18 juli 2006 @ 10.54 uur

 207. Henri@206.

  Harry zei gisteren duidelijk in Nova dat hij voor een ‘twee staten oplossing’ is. Daar heeft de SP altijd voor gepleit.
  Wat is daar niet duidelijk aan?

  Reactie door Jan Vincent — dinsdag 18 juli 2006 @ 11.31 uur

 208. Harry legde het goed uit gisteravond, dat viel me van hem mee. Hezbollah provoceert, en Israel reageert daar op.

  Reactie door Klukluk — dinsdag 18 juli 2006 @ 13.14 uur

 209. @ Rijswijk Beeft (204):

  Jouw kennis van de antropologie heeft kennelijk evenveel diepgang als die van de door jou bewonderde nazi-propagandiste Leni Riefenstahl. Jammer voor je dat zij intussen het tijdelijke voor het eeuwige heeft verwisseld.

  Reactie door Olav Meijer — dinsdag 18 juli 2006 @ 13.49 uur

 210. @ Wim Kok (205):

  Als je bedoelt, dat “beide partijen evenveel gelijk of ongelijk hebben”, ben ik het NIET met je eens. Als je onbevooroordeeld naar de voorgeschiedenis kijkt, kom je er niet omheen dat de Palestijnen groot onrecht is aangedaan door hen uit de gebieden te verdrijven waarin ze al eeuwen hadden gewoond. De stichting van de staat Israël is ten koste gegaan van de Palestijnen, die de rekening hebben moeten betalen van de Europese “schuld” (anti-semitisme, pogroms en holocaust).
  Ex-minister van buitenlandse zaken Hans van den Broek zei dit weekend in het TV-programma NOVA terecht, dat de achterliggende oorzaak van alle recente gebeurtenissen is en blijft: de bezetting door Israël van Palestijnse gebieden. En het tegenaan van de ontwikkeling van een zelfstandige Palestijnse staat. Zonder deze problemen aan te pakken is een werkelijke, blijvende oplossing van dit Midden-Oosten-conflict onmogelijk.

  Reactie door Olav Meijer — dinsdag 18 juli 2006 @ 13.57 uur

 211. Vraagje aan Olav:
  Gaat zo’n hele godsganse dag de blogs afschuimen nooit eens vervelen? Wilt anders U misschien mijn Antropologisch Centrum Rijswijk komen versterken?

  Reactie door Rijswijk Beeft — dinsdag 18 juli 2006 @ 14.11 uur

 212. Ik zag vandaag een foto in de Metro, waarin Israëlische kinderen van het Israëlische leger de gelegenheid kregen om teksten te schrijven op de bommen die zij af gaan schieten op Libanon. Voor de oplettende waarnemer zegt zo’n foto meer dan duizend woorden over het pathologische karakter van zionisten. Al vanaf de kinderjaren wordt zionistenkinderen geleerd te haten. Een zionistenkind van 10 kent evenveel haat voor zijn tegenstanders als zionistische “volwassenen”. Niet zo lang geleden vertelde een Israëlisch jongetje van een jaar of negen voorstander te zijn om de Arabieren uit te willen roeien. Ondanks dat de Westerse media er alles aan doet om zulke negatieve indrukken over zionisten niet in beeld te brengen, komt er toch van tijd één in de Westerse media. Net zoals een paar jaar geleden een foto van een drietal IDF-soldaten met hun laarzen op een zopas neergeschoten Palestijns kind trots voor de foto poseren. Geheel in de geest van Rabbi Yaacov Perrin die in de New York Daily News van 28 februari 1994 op pagina 6 meende dat “Een miljoen Arabieren minder waard zijn dan een vingernagel van een Jood.”

  Helaas durft niemand in de politiek of in de mainstraimmedia te vertellen wat de oorzaak is van het ontstaan van Hamas en Hezbullah en dat deze net zoalang door de zionisten worden geprovoceerd totdat zij uiteindelijk wel tot een (ongelukkige) reactie worden gedwongen. Israël gebruikt dat ineens haar mondiale propagandaapparaat om zielig te doen en het meent gedwongen te zijn om te reageren op deze “povocatie”. Voor een actie van Hamas en Hezbullah is altijd een Israëlische provocatie voorafgegaan. Israël ontvoert tientallen Palestijnen en Libanezen en wacht totdat Hamas en Hezbullah uiteindelijk met een tegenreactie te komen. Hetzelfde geldt met beschieting op Palestijnse en Libaneze burgers en infrastructuur. Het Palestijnse en Libanese volk krijgt nergens gehoor voor haar aanklacht-laat staan dat men Israël voor deze terreurdaden veroordeeld. Vandaar dat organisatie’s als de Hamas en Hezbullah alleen geloven in de weg van het geweld en geen enkele vertrouwen hebben in het Westen, omdat het Westen altijd de kant van het machtige Israël heeft gekozen en niet voor de kant van rechtvaardigheid. En zelfs voor de in de Israëlische ogen “pottenkijkende” VN-medewerkers die ongestraft bij bosjes vermoord zijn door Israëlische soldaten durft men hier in het “mensenrechten respecterende” Westerse wereld niet uit te spreken.

  Reactie door Mouse — dinsdag 18 juli 2006 @ 15.55 uur

 213. Hoe je de Joodse/ Palestijnse zaak ook bekijkt, één ding is volkomen duidelijk, het westen is verantwoordelijk voor de chaos die al sinds 1948 daar ontstaan is en in bijzondere mate Amerika en Engeland.
  Het is zo makkelijk met vingertjes te wijzen naar de superproblemen van nu.
  Nogmaals Israël zal niet rusten voordat alles wat niet Jood is de grens(?) over geflikkerd is, Libenon hebben zij nodig voor het water, dan komen de volgende schurken staten zoals Syrië, Jordanië en Iran aan de beurt. Amerika heeft Irak, Afghanistan met behulp van het westen in de tang.
  Waar praten wij nog over. Er werden hele legers naar het land van Tito gebracht om de vrede te waarborgen (hoe verzinnen zij het) maar een oplossing voor het midden oosten vergeet het, de Arabier werd 20 jaar geleden al als het nieuwe vijandsbeeld geschetst, de wapenindustrie draait op volle toeren en is niet meer te stoppen. Mensen gaat een lekker drankje drinken en wordt lid van de flowerpower.
  PEACE MAN.

  Reactie door Sunny Boy — dinsdag 18 juli 2006 @ 16.02 uur

 214. En durven een paar hondsbrutale en laffe zionisten hier op dit log anderen van anti-semieten uit te kunnen maken. De ultieme banvloek van zionisten om kritiek, waar zij niet om heen kunnen (denken) te kunnen elimineren. Ik ben integendeel er juist trots op als men mij voor anti-semiet of nazi uitmaakt. Het betekent dat zij uit gebrek aan gefundeerde argumentatie zich meester proberen te maken door de tegenstander emotioneel uit evenwicht te brengen. Helaas voor hun ken ik hun laffe methodes te goed zodat zij succes kunnen boeken tegen mij.

  Ik noem hier expliciet zionisten, want er zijn een hoop Joden die zich überhaupt niet willen identificeren met het misdadige karakter van de Joodse staat en haar lobby. Deze dappere Joden hebben een hoop moeite en oppoffering gedaan om ons de waarheid over de zionistische staat op de hoogte te brengen. Zij hebben veel laster, bedereigingen en zelfs aanslagen op hun leven moeten verdragen. Het leven van anti-zionistische Joden van de Neturei Karta-beweging, Israël Shahak, Benny Freedman, Noam Chomsky, Octrovsky, Norman Finkelstein en Dvorkin loopt niet over een rozenpad bij hun pogingen het misdadige karakter van de Joodse staat naar buiten te brengen.

  Reactie door Mouse — dinsdag 18 juli 2006 @ 16.07 uur

 215. Sunny boy,

  Voor haar imperialistische ambitie’s heeft het Westen de zionistische droom om een staat in het Midden-Oosten te stichten maar al te graag gesteund. Zonder de rol van landen als Groot-Brittanië, Frankrijk en Rusland en later ook de VS zou het onmogelijk zijn geweest voor de zionisten om hun staat daar te kunnen vestigen op de lijken en ruïnes van tienduizenden Palestijnen. Zelfs vandaag hebben de EU, Rusland en de VS belang bij het instandhouden van deze onrechtvaardige situatie.

  Ik ben bang dat er weer zoals in de jaren tachtig onder het mom van “vredesttroepen naar Libanon” troepen uit Amerika en de EU de Israëlische troepen daar in Libanon gaan helpen te bezetten. In de vorige eeuw kozen troepen uit Frankrijk, Engeland, Amerika en uiteindelijk ook de Israëlische het hazenpad voor zulk hevig en fanatiek verzet van de Libanese militie’s.

  Geen enkel offer lijkt te groot voor Europa en de VS om tegemoet te komen aan een handjevol fanatici, die om vage Talmudische en bijbelse pretentie’s menen recht te hebben op een Joods thuisland tussen de Nijl en de Eufraat. Het maakt Europa en de Vs niets uit, dat zij hierdoor elders in de wereld hun geloofwaardigheid verliezen als zij voor de zoveelste keren menen op te komen voor de mensenrechten en vrijheid van meningsuiting. Het maakt Europa niets uit dat men in de niet-Westerse wereld geen enkel vertrouwen heeft in het Westen. Het maakt Europa niets uit dat zij een verhoogd risico loopt op terrorisme door Israël onvoorwaardelijk te blijven steunen bij haar brutale expansiepolitiek.

  Het is de zionisten tot wat zij beweren helemaal niet te doen om een “stukje Joods thuisland” ( en zelfs dat idee van een staat exclusief voorbehouden aan één enkel religieuze groep zouden wij eigenlijk moeten verwerpen als seculiere maatschappij) Er zijn zoals eerder gezegd zat lege gebieden in Afrika, Australië, Canada, Azië en de VS waar zij zonder in conflict te komen daar hun staat hadden kunnen stichten. Maar helaas hebben zij ervoor gekozen om bewust een heel gebied ethnisch te zuiveren en tot aan de dag vandaag hun nazaten als beesten te behandelen.

  Vind u het nog gek dat Palestijnen en Libanezen alleen maar in de weg van het geweld geloven. Waar kunnen zij aankloppen om zich te beklagen over het recht wat hun is en wordt aangedaan door Israël? Niet bij hun corrupte Arabische volksgenoten noch bij de EU en al helemaal niet bij de VS.

  Reactie door Mouse — dinsdag 18 juli 2006 @ 16.51 uur

 216. @215 Mouse.

  Voorwaar, voorwaar, een volk de Palestijnen zullen geofferd worden aan de waanzin van de wereld. Hij met een klein beetje respect voor het leven van welke aard dan ook boycot die waanzin.
  Dat wij in een land leven die achter die waanzin aanhollen is niet vreemd, alleen een ex-min. van Agt en van der Broek hadden toen hun bek moeten opentrekken.
  Helaas, te laat te laat, riep Winnitou, de Joden zijn al naar Libanon toe.
  Overigens kan ik mij vinden in jouw reactie, alleen een stuk land aan wijzen werkt niet, dat is weleens in het verleden gesteld. De westerling was in het verleden heel goed in het trekken van strepen (grenzen) in het zand, laat Blair met zijn vriendje Bush de problemen maar oplossen. Letwel Korea, Vietnam en nu Irac daar heeft men niets kunnen oplossen.
  De wapenindustrie draaide op volle toeren en duizenden jonge mensen naar de Philistijnen (lag dat ook niet in het heilige land). In ieder geval een mogelijke wereldoorlog kan ontstaan door de waanzin van de politiek.

  Reactie door Sunny Boy — dinsdag 18 juli 2006 @ 17.39 uur

 217. Een bloemlezing van anti-semitististische commentaren alhier:

  Schrijver 1 (Fred). “…is het die Joden weer in de kop geslagen , om zomaar weer een complete oorlog te gaan beginnen ? En de EU maar zwijgen omdat er zoveel rijke joodse lobbies in de EU zijn ?”

  Schrijver 6 (Gandalf). “…@2 De reactie’s van Israel zijn altijd buiten proporties. Heeft denk ik met hun superioriteitsgevoel te maken.”

  Schrijver 7 (Maan Arkenbosch). “…van de joodse bazen van Walstreet,de goud en diamanthandel.Zij financieren deze oorlog.”

  Schrijver 14 (Fred). “…het lijkt mij eens handig als de Jood zo suprieeur meent te zijn…”

  Schrijver 17 (Olav Meijer). “…misdadig”.

  Schrijver 18 (Emiel). “Ik zeg maar niks over de Israëliërs want ik heb vandaag geen zin weer voor antisemiet te worden uitgemaakt door zionisten die hier straks uiteraard weer per propagandaboekje verontwaardigd hun gelijk komen oplepelen” en “Gelukkig ben ik geen Jood”.

  Schrijver 19 (Stan). Een vergelijking van Joden met Nazis, “Joden zijn natuurlijk geen nazi’s ofschoon er wel paralellen te trekken zijn. De nazi’s wilden hun gebied naar het oosten uitbreiden. De Joden pakten ook land van andere af en praten dit weer goed met hun eigen ideologie.”

  Schrijver 31 (Fred). “de joden ook veel palesteijnen vasthouden in gevangenissen ”

  Schrijver 65 (Emiel). Geen citaat nodig, de hele posting is een samenraapsel van haat.

  Schrijver 89 (Emiel). Een vergelijking van Joden met Nazis.

  Schrijver 91 (monique). Is het geheel eens met Emiel.

  Schrijver 135 (Gio). Een selective lezer, die blijkbaar nimmer een Europeesche geschiedenis boek gelezen heeft, nog een Arabische. Vandaar een grote verontwaardiging over vermeende fouten (edoch, schijnt het verschil niet te weten tussen oude testament en pentateuch).

  Schrijver 185 (Andere Ton). Ontzettende maagzuur – schrijft te veel om alles te citeren.

  Schrijver 80 (Habay) is veel genuanceerder dan menig commentartiest. Die schrijft:
  “*Zucht* De joden zijn niet gelijk aan Israel. (Er wonen geloof ik meer Joden buiten Israel als er binnen.)

  Joden gelijk stellen aan Israel is net zo kortzichtig als bv. ‘de Palestijnen’ of ‘de Arabieren’ gelijkstellen aan ‘de Moslims’. Dat klopt net zo min en levert op een vergelijkbare manier alleen maar extra spanningen en gedoe op.

  Het volhouden van een racitische benadering en of van een grove generalisatie gaat echt dit probleem niet verder helpen, hoe groot de boosheid ook is.”

  Bravo, beste Habay.

  Dan is er ook schrijver 98 (Henny) die dit zegt: “Je kunt de staat Israel om haar daden veroordelen zonder alle joden te veroordelen. Ook hier weer selectief gebruik.
  Ik moet zeggen dat ik het beschouwen van mensen die opkomen voor Palestijnen als als onderdrukt volk, niet als de Islam zoals ze ook oordelen over Israel als staat niet als joden, als anti-semieten zo langzamerhand beu begin te worden.”

  Kijk, dat getuigt ook over een bepaalde nuance. Ik ben het over vele dingen niet met hem eens. Maar met hem kan men waarschijnlijk wel discussieren.

  En verder, schrijver 203 (Wim Kok) vraagt mij “@ 198, Ben jij geen Europeaan dan?”

  Beste Wim, wat leuk toch dat u gist dat ik European ben – toen ik daar woonde werd ik meestens voor vuile jenk uitgemaakt (het was ten tijde van de Vietnam oorlog, en ulieden zijn soms minder tolerant dan jullie pretenderen te zijn). Ik voel mij ontzettend gevleid.
  Jammer dus, geen European maar een Amerikaan. Ik besef wel dat zoiets een grove faling mijnerzijds is, hoewel ik er weinig aan kan doen. Vandaar dat ik in San Francisco woon, en weinig kontakt overhoud met Nederlanders of andere Europeanen. De familie zit al bijna vier eeuwen in Amerika – heeft dus waarschijnlijk veel leden die Indianen uit buitten, koeien stalen, en derde wereldnaren onderdrukten. Althans volgens mijn voormalige Nederlandsche klasgenoten.

  Reactie door At the back of the hill — dinsdag 18 juli 2006 @ 19.23 uur

 218. ad Olav,

  Als ik je antwoord goed lees, vraag ik me af of we het werkelijk oneens zijn op dit punt.

  Wat je zegt klopt natuurlijk, ik wil daar niks aan af doen, je hoeft alleen maar over de ontstaansgeschiedenis van de staat Israel te lezen en je draagt en passant ook de juiste “schuldigen” aan in de wereld van voor de staat Israel, in WO II toen Europa en de Arabische wereld vergiftigd was met antisemitische beelden.

  Maar de stichting van de staat Israel kon natuurlijk nergens anders dan waar ze nu ligt plaatsvinden. De joden zijn uiteraard overtuigd van hun heilige gelijk op dit punt. De Oude Wereld had een enorme schuld en die werd pas (deels) ingelost met de stichting van de staat Israel. Dat kostte de prijs voor de toenmalige bewoners, de Palestijnen, of liever een mix van bewoners, want Palestina was toen ook geen afzonderlijke staat. Daar openbaarde zich het menselijk tekort, want de overgebleven joden waren vastbesloten en de Arabieren niet van zins om ook maar 1 millimeter aan de joden prijs te geven.

  Wat ik frappant en immoreel schandalig vind, is dat de Arabische wereld nooit 1 vinger voor de verdreven Palestijnen echt hebben uitgestoken. De Arabische wereld heeft NOOIT iets anders dan lippendienst bewezen aan de Palestijnen. NOOIT een oplossing verzonnen die hen grond geeft op Arabische grond. Nee, want dat kwam ze niet uit. De Arabische wereld blinkt uit in rethoriek en lippendiensten. Al het geld voor zich houden, maar als puntje bij paaltje komt, nooit werkelijke hulp aan de Palestijnen bieden. Tuurlijk, onderdak bieden, maar nooit een staat mogen vormen op Arabische grond. De Arabische wereld zit ook nog vol werkelijk anti-semitische en anti-joodse sentimenten, die niet van de Intifada stammen, maar oude, racistische wortels hebben.

  Dat komt in de buurt van wat ik bedoel dat beide partijen gelijk hebben. Israel heeft niet alleen bestaanrecht, maar hoort waar ze nu is. Dat is immers de inlossing van de schuld van de hele Oude Wereld. Maar in de praktijk horen de Palestijnen ook in dit gebied thuis. Zij hebben ook rechten. Maar onder de huidige omstandigheden, die al meer dan 40 jaar durende patstelling, zal er geen vrede, noch vooruitgang komen. En persoonlijk vind ik dat de Arabische wereld zich wel eens meer mag buigen hoe zij de Palestijnen kan helpen, anders dan Hezbollah, Hamas en noem maar op aan granaten, raketten en bommen te helpen. Want een beter antwoord hebben de Arabieren niet (en ze willen het ook niet: laat de Palestijnen het maar lekker zelf uitzoeken en bij bosjes sterven, dan gaan wij ach en wee roepen in de wereld…). Met zulke “ vrienden” hebben de Palestijnen werkelijk geen vijand (“Israel”) meer nodig.

  Reactie door Wim Kok, Haarlem — dinsdag 18 juli 2006 @ 19.33 uur

 219. @217 Geachte behind the hill and over the sea :) Vele van de door jou geciteerde stukjes kan ik nauwelijks of niet als anti-semitisch beschouwen. Slechts benoemen van feiten, of in ieder geval feiten zoals de schrijvers ze zien.

  Als iemand zegt dat “de Joden ook veel Palestijnen vasthouden in gevangenissen” wat is daar dan anti-semitisch aan vraag ik me af? Natuurlijk zijn er een aantal bijdrages die ‘doorschieten’ (oftewel wel degelijk een anti-semitisch karakter hebben), maar het merendeel heeft daar niks mee te maken. Kritiek op Israël staat per slot van rekening niet gelijk aan anti-semitisme.

  Natuurlijk zullen jouw voorouders ook slaven hebben gehad en Indianen hebben verjaagd… net zoals wij hier het 1e land ter wereld waren dat in die slaven handelden. Trots ben ik er niet op, maar ik schaam me er ook helemaal niet voor. Je kunt mensen toch niet kwalijk nemen wat hun voorouders deden?

  Reactie door Marc B — dinsdag 18 juli 2006 @ 20.34 uur

 220. Onze ministers zijn gewoon waardeloos. Hun ethiek ligt in hun zakken en hun touwen zijn in de handen van Bush. Onze kabinet is ethiekloos en dus normen en waardeloos. Dat ze op zulke momenten altijd weg kijken. Ellende gaat gewoon door en onze kabinet zegt niks.

  Reactie door khosrow — dinsdag 18 juli 2006 @ 22.13 uur

 221. Elk jaar sterven er 6 miljoen kinderen! Misschien dit jaar nog veel meer door al die oorlogen. Laat de wereldpolitiek nou eens naar de toekomst kijken, wat leren we al die kinderen die alles wel overleven? Haat hier haat daar haat overal? Smeet een plan voor geboortebeperking in de naam van het overleefresolutie, de chinees lacht zich in het vuistje op het moment, en andere geloven maar vechten voor een druppel olie en slokje gezond water en een stukje land voor al die kinderen, die tegenwoordig geboren worden voor de wapenindustrie, vluchtelingenkampen, of nog erger de hongerdood!

  Reactie door Angela — dinsdag 18 juli 2006 @ 22.32 uur

 222. @217
  At the back of the hill: ik vind het niet goed wat je doet: je beschuldigt mensen op valse gronden omdat je je blijkbaar persoonlijk aangevallen voelt. Ik schaar me achter 219 Marc B: uit mijn stuk blijkt geen anti-semitisme en ook geen onkunde. Bij lezing van O.T., Thora of desnoods Pentateuch (de 5 boeken van Mozes) blijkt gewoon het imperialistische karakter van een bepaald volk. Ik heb daar inderdaad zwaar kritiek op, net als ik dat heb op hen die imperialistisch hebben huisgehouden in Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Australie, India, Indonesie (Nederlanders inderdaad, en Britten, Ieren, Fransen, you name it): er zijn miljoenen mensen vermoord, onderdrukt, bestolen, en er zijn eindeloos veel dieren slachtoffer geworden van het imperialisme dat gewoon vandaag de dag in nog heviger mate voortduurt. Ik heb daar kritiek op: in enkele gevallen heeft die kritiek ineens een onjuiste en mystificerende naam (bijvoorbeeld anti-semitisme; Filistijnen zijn trouwens ook Semieten en zij behoren tot de oorspronkelijk bewoners van “Kanaan”).

  Reactie door Gio — dinsdag 18 juli 2006 @ 23.33 uur

 223. @217
  wellicht kan At the back of the hill aan ons uitleggen wat het doorslaggevende verschil is tussen Oude Testament en Pentateuch ( en ook maar Thora ) ? En een korte samenvatting van de betekenis van deze boeken en ook een korte uitleg wat het verschil is tussen joden, Israeli(s) en bijvoorbeeld Semieten ? Wellicht zal dit helderheid verschaffen !

  Reactie door Gio — dinsdag 18 juli 2006 @ 23.41 uur

 224. Hallo “andere Ton”
  Wat mij betreft hebben wij slechts 1 belangrijk meningsverschil..Jij hebt het over het door Israel “bewust en gericht doden van kinderen”! Dat is in de kern misschien datgene waar niet alleen wij, maar velen hier op dit forum met elkaar van mening verschillen. Voor mij is dat essentieel omdat juist dit voor mij een belangrijk verschil is tussen een staat met een regulier leger dat de verplichting heeft om haar eigen burgers tegen agressie van buitenaf te beschermen. Datgene dat Hesbollah en Hamas doen, daarvan kun je jezelf afvragen voor wie ze dat doen (ook in Labanon zijn er mensen die nu Hezbollah beschouwen als een organisatie waar ze juist nu weer alle ellende aan te danken hebben). Israel voert een in hun ogen gerechtvaardige oorlog en probeert wel degelijk zoveel mogelijk onschuldige burgers te ontzien, dat geeft helaas nooit een 100% garantie dat er nooit onbedoeld iemand sneuvelt..Maar hoe erg het allemaal voor die onschuldige slachtoffers ook is, daar is Israel nooit op uit en geen doel op zich..Voor terroristische organisaties als Hezbollah en Hamas staat niet op de eerste plaats het bestrijden van de vijand bovenaan, elke burger van de tegenpartij moet volgens hen dood, simpelweg omdat ze israelier zijn. Dat is de reden waarom een beweging als Hamas telkens weer triomfantelijk achteraf meldt dat zij diegenen zijn die verantwoordelijk zijn voor het opblazen van een willekeurige discotheek of een bus met onschuldige schoolkinderen!! En dat is voor mij het verschil tussen het verdedigen van eigen staatsburgers of “in het wilde weg om je heen slaan” om zoveel mogelijk onschuldige burgers te doden!

  Reactie door Ton — woensdag 19 juli 2006 @ 0.19 uur

 225. Henry (206),
  Jouw mening over de opstelling van Harry van Bommel kan ik alleen maar onderschrijven! Hij roept maar wat, maar heeft geen enkel benul waar het hier over gaat. Hij heeft voor zijn beurt gesproken en gezien alle ontwikkelingen daarna kan ik mij niet voorstellen dat hij zijn woorden niet zou inslikken, zeker niet wanneer hij zelf ook kan constateren hoe gevaarlijk deze Hezbollah voor Israel kan zijn! Ik heb het gevoel dat hij alleen door Israel “terug te roepen” niet in de gaten heeft dat je daarmee een heel belangrijk en bedreigend gevaar voor Israel (en wie weet nog meer) gewoon in stand houdt!

  Reactie door Ton — woensdag 19 juli 2006 @ 0.41 uur

 226. Nog een reactie op Wom Kok uit Haarlem (218), Daar kan ik mij helemaal in vinden! Kijk alleen maar wat de Hezbollah
  (syrie, iran) nu doet..misbruik maken van de miserabele situatie van de palestijnen, alleen om daar zelf eigen gewin uit te halen. Naar diezelfde palestijnen steken ze geen poot uit, het komt ze alleen maar handig uit..En vergeet niet, de EU heeft de palestijnen miloenensteun gegeven voor opbouw en onrwikkeling van de palestijnse gebieden. Hebben andere arabische landen dat ook gedaan? Of hebben ze de slechte situatie en die z.g. onderdrukking door de “Zionisten” in stand gehouden om er zelf hun voordeel mee te kunnen doen??

  Reactie door Ton — woensdag 19 juli 2006 @ 1.07 uur

 227. Beste Gio,

  Ik voel mij absoluut niet persoonlijk aangevallen.

  Waar ik ontzettend bezwaar tegen heb (en dit is mischien niet uw faling, edoch ik heb geen tijd uw text weer door te lezen) is een beschuldiging aan ‘Joden’.

  Israel bestaat voor twintig procent uit Arabieren (die zijn dus ab initio niet Joods), en heeft een meerderheid aan seculairen en ongodsdientigen.

  Voorts wonen er meer Joden buiten Israel.

  Het is dus onjuist om ‘de Joduh’ van iets te verwijten waneer men het over Israel heeft. In ieder geval ongenuanceerd. Maar wel erg typisch.

  En wat anti-Semitisme betreft, die term heeft alleen betrekking op Jodenhaat. Het is namelijk de term voor quasi-wetenschappelijke rassen-theorien jegens Joden, en voor andere ideologisch gefundeerde anti-Joodsche volhoudingen.
  Dat kunt u opzoeken – het is de moeite van het lezen waard.

  Reactie door At the back of the hill — woensdag 19 juli 2006 @ 1.34 uur

 228. Het is al’n tijdje oorlog in het midden-oosten.Neem nou de kwestie de bezette gebieden.Israël moet zich terugtrekken uit de bezette gebieden.Israël trekt zich nooit wat aan van de vn-resoluties, omdat dat zij de vs achter zich hebben staan.
  Wat nu gebeurt,is geen oorlog tegen Hezbolla maar ‘n oorlog tegen de bevolking van Libanon. De enige die wat kan doen, is de vn, maar dit instrument laat zich in de hoek drukken door de vs.
  De hele wereld kijkt toe hoe ‘n land naar de kloten wordt geholpen.Het wordt tijd dat de nederlandse regering de inval van Israël veroordeelt, of is de regering bang voor ‘n eigen mening en blijven ze luisteren naar de vs?

  Reactie door Ben tarici — woensdag 19 juli 2006 @ 13.09 uur

 229. 34 jaar geleden waarschuwde al een in de VS de bekende staande persoon John Henshaw in The American Mercury magazine voor het gevaar van zionisme in het beïnvloeden van Washington om de regie te kunnen krijgen in het Midden-Oosten.

  John Henshaw waarschuwde dus in zijn artikel dat zionisten erna streefden om al het olierijke gebied van de Nijl tot de Eufraat in te willen palmen. Dat is geen geringe opgave. Ook niet voor de machtige zionistische lobby, die zo goed als zeker de macht heeft in de VS, doordat zij de besluitvorming weet te beinvloeden. Vandaar dat het streven gefaseerd verloopt over tientallen jaren. De Arabische wereld zal tot oorlogen gepovoceerd worden om uiteindelijk daar uitbreiding van Joods territorium aan over te houden.

  Doelstelling is de metamorfose van het uiterst kleine Israël in een reusachtig gebied. Het grote plan van Joods- zionistische- expansie. Het plan behelst alle olie-rijke gebieden van de kusten van de Eufraat tot aan de banken van de Nijl te annexeren.

  Bij het bepalen van de doelstellingen van het Zionisme, zei de Hebreeuwse
  geleerde Levnoch Osman onlangs: ‘ In ons eeuwig Boek van Boeken, wordt het land van Israël beschreven als geen lange, smalle strook van land met golvende, bochtige grenzen, maar als staat met brede natuurlijke grenzen. De god heeft aan Patriarch Abraham beloofd:

  “Ik geef hen het land waar zij hun zaad hebben gezaaid, van de rivier van Egypte tot aan de grote rivier van Eufraat”

  Om de woorden van deze voorspelling te realiseren, moest de Israëlische staat, niet met de grenzen van vandaag verder gaan maar binnen zijn brede historische grenzen.

  Moshe Dayan, de huidige Israëlische defensieminister, verklaarde in 1952:

  “Onze taak bestaat uit het voorbereiden van het Israëlische leger voor de nieuwe oorlog naderbij komend om ons uiteindelijk doel, de verwezenlijking van een Israëlisch imperium te bereiken.”

  En die voorspelde oorlogen zijn realiteit geworden. Oorlogen die gepaard gingen met de grofste schendingen van elke conventie tot aan volkerenmoord toe. Tijdens de Zesdaagse-Dag Oorlog, gaf Minister Moshe Dayan van Defensie de Israëlische Brig. Gen. Yesha’ahu Gavish, de Israëlische
  bevelhebber van de Sinai campagne, de ongelukkige krijgsgevangen Egyptische troepen in de Sinai Woestijn van dorst, honger en hitte om te laten komen. Meer dan twee weken wandelde 50.000 Egyptische soldaten in de dorre Sinai-woestijn zonder water en eten. De Sinai woestin lag uiteindelijk bedekt met duizenden van honger, dorst en uitputting omgekomen Egyptische soldaten. Deze flagrante schending van de conventies van Genève voor de behandeling van krijgsgevangenen is volkerenmoord, die enkel het doel heeft om een gehele natie te vernietigen.

  Verslaggevers die oorlogsstreken in Syrië en Jordanië bezoechtten, rapporteerden dat als één scherpschutter in een dorp op
  Israëlische troepen schoot het gehele dorp in brand werd gestoken met inbegrip van vrouwen en kinderen. Ook napalm werd daarvoor vaak gebruikt bij de vernietiging van dorpen. Deze systematische uitroeiing is een onderdeel van de ideologische doctrine van het Zionisme.

  Deze territoriale uitbreiding is jarenlang erkend door minstens enkele Amerikaanse militaire strategen. John Henshaw herinnert ons eraan dat een luitenantkolonel van het Leger, die een student Oorlogstategiëen was, bemerkte dat sommige van zijn instructeurs geloofden dat het Zionistische expansionistische beleid de vonk zou verstrekken om de derde wereldoorlog aan te
  steken.

  En de reactie van een andere Israëlische minister Yigal Allon was: “De Westbank hoort bij Israël en kan niet teruggegeven worden aan Jordanië, ongeacht wat Jordanië ook voorstelt om het terug te kunnen krijgen.”

  Gen. Aluf Ezer Weizmann is minder diplomatiek en reageerde op het Jordaanse voorstel met de volgende woorden: ” We zullen hier blijven en Joden van overal uit de wereld hier laten wonen. We moeten van deze mogelijkheid gebruik maken om oorlogen in de toekomst te kunnen beginnen om ons gebied uit te breiden”

  Moshe Dayan kwam naar buiten met de merkwaardige opmerking:” Als er een volgende oorlog uit zal breken, zijn we in de positie om ons grondgebied meer uit te breiden dan ooit voor mogelijk werdt gehouden” En hij waarschuwde dat in toekomstige oorlogen de grote steden Caïro, Damascus en Amman geannexeerd zullen worden.

  Reactie door Andere Ton — woensdag 19 juli 2006 @ 16.23 uur

 230. Toevoeging boven op mijn reactie 229 bij de reactie’s van Yigal Allon en Gen. Aluf Ezer Weizmann.

  Deze reactie’s hebben te maken met het antwoord van Jordanië op de officiële beweringen van Israël (om pragmatische redenen) een deur open te houden voor dialoog en bezet land aan haar buren terug te geven in ruil voor erkenning en vrede. Maar, toen Koning Hoessein van Jordanië in woorden en daden hier gehoor aan gaf, weigerde Israël op het voorstel van de koning in te gaan. De reactie van de Israelische leider Menachem Begin hierop was als volgt: “De terruggave van zelf een handje aarde zou verraad zijn aan de natie”

  Reactie door Andere Ton — woensdag 19 juli 2006 @ 16.32 uur

 231. @Ben tarici — woensdag 19 juli 2006 @ 13.09
  Israel heeft zich al teruggetrokken uit Gaza en als Sharon niet aan zijn hamburgers geleden had waren ze nu waarschijnlijk ook al vertrokken uit de westbank.
  Als Hamas geen soldaat had ontvoerd en Hesbollah daar nog eens over heen was gegaan door er nog twee te ontvoeren denk je dan dat Israel hieraan begonnen zou zijn? Ben je wel helemaal lekker? Wat denk dat hamas had kunnen verwachten door wat ze hebben gedaan? Toch precies wat ze nu krijgen? Waarom doen ze het dan? Kan het leven en bezit van hun medemoslims ze dan niks schelen? Oke, ze willen moslims uit de gevangenissen hebben, maar waarom zitten die daarin? En zouden ze die niet vrij kunnen krijgen door de vrijlating als ruil te vragen voor een belofte van vrede en een eind aan het terrorisme? Als moslims nu eens het voorbeeld van Gandhi zouden volgen en het geweld volledig zouden afzweren en Israel plechtige schriftelijke garanties geven dat ze mogen blijven bestaan ipv praatjes als van Hamas en Ahmedinejad dat ze Israel van de kaart zullen vegen,dan denk ik dat de beperkingen op het reizen van Palestijnen op den duur wel worden opgegeven als de Israeliers er vertrouwen in krijgen dat de terroristen het echt menen en hun leven hebben gebeterd. Dan zou er eindelijk vrede zijn.
  Het zijn niet de Israeliers die zeggen dat de moslims niet mogen bestaan, maar omgekeerd. Hoe kun je ooit verwachten dat er vrede komt als je de ander uit wilt roeien? Wanneer worden de haatmoslims nu eens verstandig?

  PS: die Ahmedinejad is ook een nul, veel praatjes maar als puntje bij paaltje komt doet hij niks behalve stiekum de wereldmoslimterreur steunen, wat een lafaard: tegen onschuldige burgers durft hij wel. Waar is het Iraanse leger nu Israel orde op zaken probeert te stellen onder de hesbollah terroristen die zich uit onge-evenaarde dapperheid verschuilen tussen de vrouwen en kinderen van Libanon?

  Reactie door cugel — woensdag 19 juli 2006 @ 16.46 uur

 232. @Andere Ton — woensdag 19 juli 2006 @ 16.23
  woehahahaha, de “banken” van de Nijl, olie die daar zou zijn, waarom heeft Sharon dan de Gaza strook ontruimt? Omdat ddar geen olie was? Hij wil een soort indianenreservaten stichten waarin hij anderhalf miljard moslims op gaat sluiten?Doe eens bronnen geven of laat anders je hoofd nakijken.

  Reactie door cugel — woensdag 19 juli 2006 @ 16.54 uur

 233. @229
  goeie informatie ! dan weten we waar we aan toe zijn !

  Reactie door Gio — woensdag 19 juli 2006 @ 22.08 uur

 234. Kijk eens naar de situatie zoals dezezich nu ontwikkelt. Geen enkel diplomatieke inzet vanuit de USA of UK. Zelfs de evacuaties verlopen uitzonderlijk traag.
  25000 Amerikanen in Libanon en tot op heden slechts 1000 Amerikanen geevacueerd.
  Het toneel wordt gebouwd voor een catastrofale ramp in het midden-oosten die zich heel snel gaat uitbreiden in de richting van Iran en Syrie.
  Zowel Libanon als Israel lopen hier in een van.
  Langzaam maar zeker beginnen de doelstellingen van de neoconservatieve christelijke fundamentalisten Amerikanen zich af te tekenen.

  Reactie door Rob de Kuster — donderdag 20 juli 2006 @ 0.37 uur

 235. “Zowel Libanon als Israel lopen hier in een val.”

  Aldus.

  Reactie door Rob de Kuster — donderdag 20 juli 2006 @ 0.39 uur

 236. 183. Hoe durf je dat te zeggen Ondertussen regent het wel bommen en granaten op Israel.

  Het regent bommen en granaten op Libanon en als gevolg daarvan en wordt Israel nu inderdaad bestookt met verouderde munitie.

  Ik verkoop geen rethoriek maar haal feiten aan en geef daar vervolgens mijn mening weer iets anders dan jij doet inderdaad. Jij weet als geen ander wat rhetoriek is.
  Heeft Libanon het recht zich te verdedigen bij een aanval door Israel?
  Er is een Libanese kazerne gebombardeerd met als gevolg 6 dode soldaten. Wel hoe zit dat met het recht op zelfverdediging?
  Bang voor de internationale gemeenschap doen ze het niet eens!!!!

  Dat Israel uitgebreid laat zien hoe mensen in zeer goed gebouwde schuilkelers moeten zitten omdat ze maar twee doden te melden hebben, hoe bang ze toch wel niet zijn… en dezelfde twee doden met herhaling van de 8 dagen daarvoor om toch enigszins geloofwaardig over te komen in verhouding tot de honderden doden in Libanon en dit uren door de NOS herhaald wordt zegt genoeg. YThe harts and minds winnen van de westerse wereld want een leven in Israel is zoveel méér waard dan honderden anderen.

  Reactie door Henny — donderdag 20 juli 2006 @ 8.49 uur

 237. Hezbollah is ontstaan als verzetsbeweging in Libanon ten gevolge van de Israelische bezetting. Alweer ligt Israel zelf ten gondslag aan….

  Syrie (hoe ik verder ook over dit land denk) steunde Hezbollah omdat Israel ook Syrisch grondgebied bezet houdt nl. de Golan Hoogvlakte dat wordt nergens vermeld.

  Toen Israel Libanon verliet heeft Sharon de Falangisten vrij spel gegeven in de palestijnse vluchtelingenkampen aldaar en hebben ze honderden vluchtelingen, vrouwen, kinderen ouderen gewoon uitgemoord.

  Het is maar wat je terreur en terroristen noemt. De wereld zal er niet veiliger op worden integendeel,

  Israel is economisch sterk omdat er in Amerika behoorlijk wat invloedrijke mensen wonen van joodse origine die een behoorlijke lobby hebben binnen de Amerikaanse politiek.

  Reactie door Henny — donderdag 20 juli 2006 @ 9.06 uur

 238. Wie wil begrijpen waar de totale onverschilligheid van zionisten vandaan komt jegens een mensenleven van niet-Joodse komaf zou eens kijken naar de hatelijke rethoriek van vooraanstaande figuren geadresseerd aan de niet-Joodse wereld.

  Prof. Ehud Sprinzak van de Universiteit van Jeruzalem beschreef Kahane en Goldstein’s filosofie: “Ze geloven dan het Gods wil is dat ze geweld plegen tegen goyim, een Hebreeuwse term voor niet-joden.” (NY Daily News, Feb. 26, 1994, p. 5).

  Rabbi Yitzhak Ginsburg verklaarde: “Wij moeten erkennen dat joods bloed en het bloed van een goy niet hetzelfde zijn.” (New York Times,6 juni 1989, pag.5).

  Rabbi Yaacov Perrin zei: “Een miljoen Goyim (niet-Joden) zijn minder waard dan een vingernagel van een Jood.” (New York Daily News, 28 februari 1994, pag.6).

  Zionisten beschouwen Maimonides als hun grote voorbeeld en inspirator, terwijl hij bekend staat als één van de grootste rascist die op deze Aardbol heeft geleeft.

  Maimonides gaf richtlijnen aan het Jodendom hoe zij zich tegenover niet-Joden moesten gedragen. Hij verbood Joden huwelijken aan te gaan met niet-Joden. In de Mishnah Torah, (Moznaim Uitgeversmaatschappij, Brooklyn, New York, 1990, Hoofdstuk 10, Engelse vertaling), pag. 184 schreef hij: “”Dienovereenkomstig, als we zien dat een afgodendienaar (Ongelovige) wordt meegesleurd of verdrinkt in de rivier, moeten we hem niet helpen. Als wij zien dat zijn leven in gevaar is, moeten we hem niet redden.”

  Israëliërs nemen jaarlijks deel aan een nationale pelgrimstocht naar het graf van Simon ben Yohai, om deze rabbi te eren die gepleit heeft voor de uitroeiing van niet-joden.(Joodse Pers,9 juni 1989, pag. 56B).

  Reactie door Anton — donderdag 20 juli 2006 @ 11.20 uur

 239. @236 Henny,

  Vertel ‘es Henny, wat is erger, dood door een verouderde raket of dood door een hypermoderne raket ?

  Telt een Israelisch leven 100 keer meer dan een ander ? Het is in mijn beleving vooral in de Arabische wereld waar individuele levens niet zo tellen, zie de situatie in Irak.

  Vertel ‘es Henny, heeft in jouw ogen Israel uberhaupt wel bestaansrecht, anders dan op de 12 vierkante millimeter die de wereld haar eerst toebedacht ? Vind je eigenlijk stiekem niet dat Israel de Arabische wereld op haar knieen moet danken voor dat stukkie woestijn ?

  Vertel ‘es Henny, hoe denk je dat het voelt dat alle omringende landen je dood willen hebben ?

  Vertel ‘es Henny, hoe voelt het om steeds weer op je hoede te moeten zijn voor zeldmoordaanslagen ?

  Vertel ‘es Henny, wie in deze smerige oorlog nu eigenlijk het alleenrecht aan haar zijde heeft ?

  Beide partijen hebben bloed aan hun handen, niemand ziet een oplossing.

  Israel zich matigen ? Wat denk je van de “bevrijdingsbewegingen” Hezbollah en Hamas ? Die mogen wel doorgaan ? Waarom spant de Arabische wereld zich NOOIT in voor Palestijnen en bedreigde mede Arabische staten. Door land te schenken aan de Palestijnen, hadden de omringende Arabische landen heel wat meer kunnen bijdragen aan de vrede. Zoals ik al eerder hier zei, dat willen ze feitelijk niet. Het lot van de Palestijnen zal ze een rotzorg zijn. Ach en wee roepen, maar daadwerkelijke hulp blijft ALTIJD uit.

  Ook dat zijn feiten ! Ja, jij haalt ook feiten aan, maar ook jij kiest die feiten die je uitkomen en niet de een oplossing naderbij brengen.

  Reactie door Wim Kok, Haarlem — donderdag 20 juli 2006 @ 13.16 uur

 240. @238
  tsja, volgens de evangelieen waren ze zelfs zo hard tegen tegen hun eigen volk, en dat is alweer 2000 jaar geleden (denk bijvoorbeeld aan het verhaal van de barmhartige Samaritaan; een geminachte man uit samaria die wel een gewonde jood helpt, diezelfde jood gepasseerd door eigen volk): slechte mensen verschuilen zich achter “principes”, god, heilige boeken, wat dies meer zij; goede mensen volgen het goede en zullen goed handelen, bijvoorbeeld liefdevol naar een medemens in nood; slechte mensen herken je aan hun slechte handelen, wat moet je er nog meer over zeggen ? wellicht het volgende: lees Plato’s Dialogen en dan zie je dat het 2350 jaar geleden ook al helemaal mis was.

  Reactie door Gio — donderdag 20 juli 2006 @ 13.31 uur

 241. Zeg waar is mijn goede idee gebleven? typ toch niet voor niets!! Het idee daar hoef ik echt geen octrooi op, als het maar gebeurd, mijn bijdrage aan vrede is gratis hoor! Hier komt hij dan opnieuw, Spuit een nieuw land, net als Palmeiland bij Dubaï,vanaf Gaza zo de zee in. Noem het pallestinastaat en gooi het in de vorm die hun believen. Worden ze vakantieconcurenten in plaats van het geloof. Voor het geloof zijn eerder al Piramides gebouwd, in deze tijd kunnen we toch wel een groot eiland maken? Wanneer we zeewater kunnen verwerken tot drinkwater hoeft ook nederland niet bang te zijn te verdrinken.Dus zet in op vooruitgang dan elkaar te laten bestrijden!!!!!!!!

  Reactie door Angela — donderdag 20 juli 2006 @ 14.10 uur

 242. Een mooie reden om weer een oorlogje te beginnen kan zijn om de olieprijs maar weer eens te kunnen opschroeven .

  Reactie door Fred — donderdag 20 juli 2006 @ 14.27 uur

 243. Wereld’s ellende, wereld’ ondergang.

  Als je het probleem Israël/ Palestina op wilt lossen dan zal je eerst de gelovigen moeten beperken in hun politiek denken.
  Hij of zij die dit weet te bereiken verdiend de wereldprijs voor vrede.
  Ondertussen hij/ zij die willen afstuderen op dit probleem, moet eerst zich verdiepen in datgene wat je kunt lezen op google onder This time bomb called zionism.
  Vooral dat van lt. Col. Gordon “Jack” Mohr. Jack Mohr’s index Page.
  This time bomb called zionism deel 1.
  —————————– deel 2.
  —————————– deel 3.
  —————————– deel 4.
  enz.
  enz.

  Hoe krijgt hij het voor elkaar ik heb weleens gehoord van een gebed zonder eind, maar als ik in Israël woonde ging gelijk mijn koffers pakken en emigreren naar Amerika. Het nieuwe God’s own coutry. Maar ondertussen als de VN niet ingrijpt loopt in Israël alles uit de hand, die lui daar, denken dat God hen de opdracht geeft de wereld te verbeteren te beginnen daar waar de ongelovige Thomas is opgestaan. Ik ga maar eens met de Germaanse Goden praten wat de beste oplossing is. Misschien sturen zij de Barbaren er op af. Maar veronderstel, dat er helemaal geen God is, wat dan? Dan is alles voorniets geweest. Vader Cats had gelijk, het leven is net een kinderhempje kort en bescheten.

  Reactie door Sunny Boy — donderdag 20 juli 2006 @ 16.49 uur

 244. 238.Anton

  Is dit de Meir Kahane waarover u spreekt?

  Egyptian-American El Sayyid Nosair assassinates controversial right-wing Zionist leader Rabbi Meir Kahane. Kahane’s organization, the Jewish Defense League, was linked to dozens of bombings and is ranked by the FBI as the most lethal domestic militant group in the US at the time. Nosair is captured after a police shoot-out. An FBI informant says he saw Nosair meeting with Muslim leader Sheikh Omar Abdul-Rahman a few days before the attack, and evidence indicating a wider plot with additional targets is found. [Village Voice, 3/30/93] Files found in Nosair’s possession give details of an Islamic militant cell, mention al-Qaeda, and discuss the destruction of tall US buildings. Incredibly, this vital information is not translated until years later. [ABC News, 8/16/02] Instead, within 12 hours of the assassination, New York police declare the assassination the work of a “lone gunman” and they stick with that story. In Nosair’s subsequent trial, prosecutors will choose not to introduce his incriminating possessions or his confession as evidence, and an apparent “open-and-shut case” will end with his acquittal. However, he will be sentenced to 22 years on other lesser charges. [Village Voice, 3/30/93] Bin Laden contributes to Nosair’s defense fund. Many of those involved in Kahane’s assassination will plan the 1993 WTC bombing. As one FBI agent puts it, “The fact is that in 1990, myself and my detectives, we had in our office in handcuffs, the people who blew up the World Trade Center in ’93. We were told to release them.” [ABC News, 8/16/02]

  Vreemd dat ondanks die “goede relaties” (niet heus) tussen de USA en Israel uiteindelijk de CIA achter deze moordaanslag op Meir Kahane zat.

  Reactie door Rob de Kuster — vrijdag 21 juli 2006 @ 3.18 uur

 245. Volgens mij zijn juulie met z’n allen vergeten wie deze oorlog is begonnen. Hesbollah is al een tijdje bezig met het uitdagen van Israel, door regelmatig missiles op het noorden af te vuren. Ook zijn ze al een tijdje bezig met het opbouwen van een compleet wapenarsenaal. Diegene die de oorlog is begonnen zal ook degene moeten zijn die er mee stopt.

  Iedereen keurt geweld af, maar richt het dan in eerste instantie op de agressor (Hezbollah) die nog steeds als doel heeft alle joden de zee in te drijven.

  Reactie door Menk Slot — zaterdag 22 juli 2006 @ 15.10 uur

 246. Ik ben God dankbaar dat er nog mensen
  zijn in Nederland als Dhr Henny en Dhr Anton. Dit zijn mensen die feiten vermelden en niet met 2 maten meten en weten waarover ze praten. Als ik de reacties hier lees zie ik dat de meeste mensen helemaal niet weten waarover ze praten, en helemaal perfect zijn geindoctrineerd door de media, die helaas ook onder controle van de joodse machthebbers staat. Er zijn ook sommige die door haat en vooroordelen niet weten waar ze het over hebben, dat kan zijn dat ze zelf joods zijn of gewoon dom zijn en met de rest van de kudde meebleren.

  Nogmaals bedankt Anton en Henny voor jullie wijze en eerlijke reacties!!!

  Mvg Jan

  Reactie door anti onrecht — zaterdag 22 juli 2006 @ 15.31 uur

 247. Dus het is volledig gerechtvaardigd om raketten af te schieten op de Israëliërs, waarvan er ondertussen dankzij jullie vrienden van de Hezbollah honderdduizenden op de vlucht zijn? Daar hoor ik hier op deze website niets van! Uiteindelijk niet Israël is begonnen, maar deze vrienden van jullie!!

  Reactie door JP — zaterdag 22 juli 2006 @ 19.44 uur

 248. De Hezbollah heeft eerst 8 israelische
  soldaten gedood en twee ontvoerd bij de
  grens van Libanon.
  En Hamas heeft 1 soldaat ontvoerd .
  Wie is de aanstichter van deze oorlog ?

  Reactie door olsen — zaterdag 22 juli 2006 @ 20.21 uur

 249. Ouwe reut afvuren op Haifa in vergelijking met urenlang met kanonnen beschieten en geleide wapens vanaf F16′s.

  Als je geschopt wordt door een kleuter, dan sla je toch gewoon terug met een honkbal knuppel?

  Altijd maar liegen, net als terug trekken uit de gestolen gebieden, 2 steps forward 1 step back.

  1 ding is zeker, als je geweld toepast krijg je een geweldadig antwoord terug, dat geldt voor alle partijen..

  Reactie door Ralph — zondag 23 juli 2006 @ 12.01 uur

 250. Nederland moet de regering van Libanon veroordelen omdat ze te labbekakkig zijn om een oorlogzuchtige afsplitsing te ontwapenen!

  Hezbollah moet veroordeeld worden.

  Ik was tot gisteren SP lid!

  Stelletje slappe sukkels! Mee lopen in de demonstratie TEGEN Israel waar wordt geroepen: ‘doodt de Joden’

  Opzouten en eet je geitenwollen sokken op. Stem nog liever wilders dan op jullie slapjanussen!

  Reactie door Dickiedick — zondag 23 juli 2006 @ 22.15 uur

 251. Dickiedick..JE MOET WEL GOED LEZEN!!!
  En verdiep je in het verhaal zeg!
  Het enige wat veroordeeld wordt is het SCHAndalige geweld van Israel!!! Daarmee is de sp niet tegen israel..maar ook niet voor syrie, libanon en palestina!!!
  En daarmee ook niet voor de hezbolla en de hamas! Heb je trouwens ook gezien dat Bush er zaterdag bijgehaald werd? DUs niks niet slappe geitenwillen sokken gedoe!! Stap uit je vooroordelen voordat je zomaar iets neerzet..a.u.b.!

  Reactie door cynthia — maandag 24 juli 2006 @ 12.14 uur

 252. Ik heb het goed gelezen. Mag ik misschien mijn eigen mening hebben? Of is dat ook al verboden bij de SP!

  Reactie door Derk — maandag 24 juli 2006 @ 21.46 uur

 253. Ralph een Zelzalrakket is niet echte oude reut. Vrij dodelijk zeg maar

  Reactie door pietje bell — dinsdag 25 juli 2006 @ 17.16 uur

 254. kan iemand me vertellen wie de palestijnen eigenlijk zijn, die door israel “verdreven” zijn. Bestaat dat volk eigenlijk wel en waar woonden dat volk dan.
  kijk Koerden en Armeniers zijn wel volken die echt bestaan en van hun land zijn afgeschopt en vermoord maar palestijnen?
  Daar hoor ik eigenlijk niemand over.
  En zo onschuldig zijn ze ook al. Ze kunnen alleen op het disproportioneel geweld van Israel reageren met Zelzal en Katoesja raketten. Echt heel zielig. Ben erg blij dat de ETA niet over dergelijk wapentuig beschikte, want dan was Spanje allang geen vakantieland geweest waar je graag heen gaat.
  Verder vind ik de taal die hier gebruikt wordt echt een beetje ENG. Kan Jan tijdens zijn reces hier neit een beetje opruimen. lijkt met niet echt passen bij zijn programma. Meer iets voor dhr Pastoors.

  Reactie door pietje bell — dinsdag 25 juli 2006 @ 17.26 uur

 255. @254 Pietje bell

  Met google zoeken naar Palestijnen.
  Op Wikipedia vind je veel informatie.
  gr.

  Reactie door Henk.H — dinsdag 25 juli 2006 @ 18.58 uur

 256. @255 Wel henk..leuk dat je bijehand bent maar dat is precies het probleem. Palestina is nooit een onafhankelijk land geweest. dus een claim is er niet (maar dat geldt natuurlijk voor alle landen in het MO). en wie daar dan woonde is al helemaal onduidelijk(Y.A. was bijvoorbeeld geen palestijn)en waarom heb je dan ook nog arabieren die wel in israel wonen.
  Erg ingewikkelt dus.
  En als er al een schuldige is dan mogen Engeland en Frankrijk zich dit wel aantrekken. Zij hebben er begin 1900 er een zooitje van gemaakt.
  en als je dan toch Wikepedia kent, kijk dan ff verder en lees daar over wat de volkerbond allemaal bedacht heeft en probeer dat eens terug te leiden naar huidige intr. problemen

  Reactie door pietje bell — dinsdag 25 juli 2006 @ 20.21 uur

 257. Vervolg: fijn dat je je eigen tip goed leest: voor het ontstaan van Israel had je nl Arabische en Joodse inwoners van het toenmalige (mandaatgebied) Palestina. Dat de arabische-palestijnen nu de bok zijn ligt ook aan Landen als joradanie Syrie en Egypte.
  Dat wordt nu nog wel eens vergeten.

  Reactie door pietje bell — dinsdag 25 juli 2006 @ 20.46 uur

 258. @257 Pietje Bell

  Ik weet niet waar je naar toe wilt, maar er is nog plaats genoeg in Israël.

  Reactie door Henk.H — woensdag 26 juli 2006 @ 0.20 uur

 259. Nederlanders zijn nou eenmaal en per definitie pro-israel. Ook zou Israel de wereld plaat gooien dan zal Israel in de ogen van Nederland toch ergens gelijk hebben. De reactie op de dood van VN vertegenwoordigers is indicatief genoeg over de arrogantie en de normen van het zionisme. “K. Anana moet maar een nacht over slapen…” en natuurlijk geen hond in Nederland (en in de hele wereld) die een dergelijk uitspraak scherp en met daden veroordeelt. De VN merkte terecht dat er geen spraak kan zijn van een ongeluk omdat er talloze waarschuwingen zijn verstuurd richting de oorlog criminelen om te stoppen met schieten.
  Maar tja, terroristen vershuilden zich tussen de VN’ers en vergeet niet! Israel heeft het recht om te reageren. Goeie regie!! van Baalen (een man om van te balen) kan op een bonus rekenen (wordt natuurlijk door de domme belastingbetaler overgedragen).

  De vraag wie nou de eerste of de tweede met iets begonnen is kan niet beantwoordt worden zoland je objectief over nadenkt.
  Ik kan geen objectief antwoord geven op de vraag wie nou eerder de dag zag in onderstaande situaties:
  1. Kip vs. ei ?
  2. Extremisme vs. het buitenlandse beleid van Amerika en Israel ?
  3. Rakketten op Israel vs. terreur beleid van Israel in het MO ?

  Libanon staat te koop. Prijs wordt gedrukt in woorden. In dit geval voor 1 woord: terrorisme. Cynisch en wreed geschiedenis, zullen we ooit terug moeten betalen.

  Reactie door MH — donderdag 27 juli 2006 @ 0.30 uur

 260. Libanon heeft altijd geweigerd vrede te sluiten met Israel. Wat betreft de relatie tussen Libanon en Hezbolla, zie dit:

  http://service.spiegel.de/cache/international/0,1518,428391,00.html

  Reactie door rene — donderdag 27 juli 2006 @ 10.42 uur

 261. Wat betreft de relatie tussen Hezbolla en Libanese burgers:

  http://news.yahoo.com/s/ap/20060724/ap_on_re_mi_ea/mideast_fighting_aid_4;_ylt=Alv7OTk3Cm.IEikUqLZehCAUvioA;_ylu=X3oDMTBiMW04NW9mBHNlYwMlJVRPUCUl

  Reactie door rene — donderdag 27 juli 2006 @ 11.02 uur

 262. Israël versus Libanon-Hezbollah,
  Diep bedroeft volg ik het conflict van dag tot dag. Er zijn geen winnaars maar des te meer verliezers. Het hogere doel van deze oorlog is mij even helemaal ontschoten. Wel is mijn beeld van Israël – dat toch al niet zo goed was – geheel naar de sodemieter. Israël verdient mijn inziens gewoon een flink pak voor de broek. Ik hoop voor onze kosjere vrinden dat het conflict niet verder escaleert. Al denk ik dat zij straks wel eens bezoek kunnen krijgen van meer Arabische landen dan hen lief is. Kijken of het ze weer lukt om stand te houden!

  Reactie door geethreeforce — donderdag 27 juli 2006 @ 11.29 uur

 263. @260

  Wat had jij dan verwacht ? dat Libanon achter Israel staat ? hoor ik trannen in jouw stem dat de arme joden zich bedreigd voelen ??

  Over vrede willen sluiten moet je even terug gaan naar je geschiedenis boeken om andere conclusies te trekken.

  Even een klein feit: een paar uur voordat Hamas een zionistische militaire ontvoerde, werd er (voor de zoveelste keer) een arts en zijn broer uit Gaza door Israel weggevoerd. Hier hoor je niemand over praten. Wat zijn lot is is niets bekend. Het is wel een feit dat het ontvoeren van een soldaat gelijk staat aan een oorlogsverklaring. Tegenover het ontvoeren van een burger door een leger staat niets. In het verleden waren ook burgers door soldaten ontvoerd. Hierover hoor je andere geluiden.

  Israel wil geen vrede omdat het een racistisch beleid uitvoert. Extremisme lokt extremisme uit. De populariteit van moslim fundalisme heeft nooit zo hoog gestaan dan de afgelopen dagen. Ga zo door.

  Reactie door MH — donderdag 27 juli 2006 @ 11.32 uur

 264. Mag ik enkele van de discussanten erop wijzen dat het niet slechts de ontvoeringen waren die tot deze oorlog leidden. Israel werd dit jaar door Hamas bestookt met honderden Kassam rakketten vanuit de Gazastrook. Ook Hezbolla vuurde regelmatig vanuit het noorden Katoesja rakketten af. De ontvoeringen, uitgevoerd na moorddadige raketaanslagen op tankvoertuigen, waren de druppel in een emmer die al vol was.

  Reactie door rene — donderdag 27 juli 2006 @ 11.39 uur

 265. “Wat had jij dan verwacht ? dat Libanon achter Israel staat?”

  Er is een vredesakkoord tussen Israel en Jordanie.

  Reactie door rene — donderdag 27 juli 2006 @ 11.57 uur

 266. @265

  De vredesakkoord is tot stand gekomen dankzij leiders die uiteindelijk begrepen hadden dat oorlog niet de oplossing biedt voor het conflict. Een van de leiders is juist door joodse extremisten om het leven gebracht. Dit is verse geschiedenis, kun je niet ontkennen. Zionisme is erger dan islamitisch fundamentalisme. Ze vertonen wel beide de stempel haat en ‘dood de andere’.

  De wereld zal er beter uitzien zonder deze achterbaks honden en hun aanhangers.
  Hiermee loos je de vraagstuk kiep vs. ei.

  De oplossing ziet hem in het voorkomen dat er meer aanhang de ene of de andere stroming volgt. Domme acties van afgelopen dagen/jaren maken juist dat deze strommingen in versneld tempo gaan vloeien.

  Vandaag, om 10 uur weer 24 doden in Irak. De VS en de joodse lobby willen chaos in het MO oosten creeëren. Tot nu toe geen massavernietigingswapen, tot nu toe geen vrede.

  Er zal nooit vrede op de wereld komen zolang de ene mens zich als een schaap gedraagt en de andere als een wolf.

  Reactie door MH — donderdag 27 juli 2006 @ 12.41 uur

 267. Iedere Israelische regering wilde vrede met Jordanie sluiten, totdat Jordanie ook wilde. Het is Libanon dat in een semi staat van oorlog wil blijven.

  Met je beschrijving van zionisten beschilder je jezelf als een drager van redeloze haat: een wolf.

  Reactie door rene — donderdag 27 juli 2006 @ 12.55 uur

 268. @267

  De daden (de feiten) van een mens bepalen wie je bent en niet de wat je zegt of wat je geloven doet (dit heet informatie verdraaien, desinformatie, leugens dus).

  Feit is dat zionisme en moslim fundamentalisme haat dragers zijn. De uitspraken van theologen van beide groepen staan vast en kunnen niet verdraaid worden. Zoek maar deze feiten zelf op (ik plak geen URL sites op een forum, ik doe niet mee aan propaganda).

  Met deze reactie heb je ook een feit van wie ik ben. Geen wolf (ik val je niet aan en huil ook niet in het boos, -doe jij wel) en ook geen schaap (ik heb mijn mening). Honden zijn trouwens nauweverwanten van wolven. Iedereen die jouw reacties leest weet inmiddels wie je bent.

  Reactie door MH — donderdag 27 juli 2006 @ 13.31 uur

 269. Ontvoeringen zijn een specialiteit van het zionistische leger en andere zionistische bewegingen. Dagelijke trekken het Israëlische leger de grens over met Libanon om Libanese burgers te ontvoeren om reactie’s uit te lokken. De ontvoering van de Israëlische soldaten door Hezbullah schijnt niet op Israëlisch grondgebied te zijn gebeurd, maar op Libaness gebied. In dat geval is de actie niet eens illegaal, want iedere soldaat die op vreemd gebied komt (zeker een vijandige) kan gearresteerd worden.

  Israëlische organisatie’s ontvoeren niet alleen maar Libanese en Palestijnse burgers, maar wereldwijd ook iedereen die hun politiek dwars zit. Denk maar aan de ontvoering van een paar oude ex-nazi’s uit Argentinië om naar Israël over te brengen en de ontvoering van de duitse chemicus Germar Rudolf, die asiel heeft gekregen in de VS, omdat hij om zijn afwijkende mening ten aanzien van de Joodse Holocoast hier in Europa vogelvrij is verklaard. Germar Rudolf is één van de honderden (niet- staatsgesibsidueerde) wetenschapers die onderzoek hebben gedaan naar de Joodse holocoast. Zonder zich aan een misdaad schuldig te maken is hun onderzoek en publicatie naar de Joodse holocoast tot misdaad gebombardeerd onder druk van de Joodse lobby. Van geen enkele genocide is het verboden om daar aan te twijfelen, behalve aan de Joodse holocoast. Er staat daar dan ook jarenlange gevangenisstraf op.

  Reactie door Cicero — donderdag 27 juli 2006 @ 15.14 uur

 270. De Israëlische bombardementen op een dichtbevolkte wijk in de Libanese hoofdstad Beiroet, zijn in strijd met het internationaal humanitair recht. Dat verklaarde de VN-noodhulpcoördinator Jan Egeland zondag in Beiroet.

  ,,Het is verschrikkelijk. Ik wist niet dat het huizenblok na huizenblok betrof”, zei de Noor na een bezoek aan de zwaar gebombardeerde wijk Haret Hreik. ,,Het is een schending van het internationaal humanitair recht”, zei Egeland. De VN-coördinator was zichtbaar geschokt door de enorme schade in de wijk.

  Dit is ook de reden waarom Israël VN-medewerkers bij bosjes en de onlangs beschoten voertuigen van het Rode Kruis beschiet en bombardeert. Zij willen zulke getuigen en reactie’s van neutrale mensen liever niet in de openbaarheid zien.

  Reactie door Cicero — donderdag 27 juli 2006 @ 15.18 uur

 271. Ik ben een paar uurtjes aan het rondneuzen geweest op de website
  http://www.israel-palestina.info/geschiedenis_arabieren.html

  Ik wordt er zo depri van, ik ga maar een nieuw geloof beginnen “FH”, fijn heiden.
  En al de mensen die in mij geloven mogen het uitzoeken of deze wereld nog een bestaansrecht heeft. Een ding is zeker het werkt goed tegen de overbevolking.

  Reactie door Henk.H — donderdag 27 juli 2006 @ 15.33 uur

 272. “Dagelijke trekken het Israëlische leger de grens over met Libanon om Libanese burgers te ontvoeren om reactie’s uit te lokken.”

  Wat een onzin, mijnheer wijsgeer.

  Jan Egeland zei op enige afstand in Cyprus dat Hezbolla verantwoordelijk is. Jan Egeland durfde wel naar Beirut naar niet naar Noordelijke Israelische stadjes als Maalot of Nahariya.

  Helaas zijn VN medewerkers heel erg vaak heel erg on-neutraal medeplichtig geweest aan terreurdaden tegen Israel. VN en rode-kruis voertuigen zijn stelselmatig gebruikt voor het vervoer van wapentuig.

  Zionisten ontvoeren wereldwijd iedereen? En de ontvoering van nazis is je voorbeeld?

  Cetero censeo, Cicero, dat ieder beschaafd mens moet kotsen over de “research” van Germar Rudolf, en ik heb een sterk gevoel dat u dat niet doet.

  Reactie door rene — donderdag 27 juli 2006 @ 15.49 uur

 273. Rene zegt:”Cetero censeo, Cicero, dat ieder beschaafd mens moet kotsen over de “research” van Germar Rudolf, en ik heb een sterk gevoel dat u dat niet doet.”

  U laat hier op dit log zien hoe u en uw stamgenoten omgaan met gefundeerde kritiek op Israël en het Jodendom. In een democratie en beschaafde natie moet het iedereen gegund zijn alles aan de toets der kritiek te onderwerpen, zolang niet opgeroept worden tot geweld.

  En precies dit is niet het geval met revisionistische onderzoekers van de Joodse holocoast. De grondlegger van het revisionisme is gek genoeg een Jood: Paul Rassinier. Rassinier zat ook in een concentratiekamp en kon zich niet vinden in de standaard versie. Hij ging samen met Faurisson en vele historici naar de voormalige Sovjet-Unie om de door Gorbatsjov vrijgegeven archieven te bestuderen. Dit leverde een verassende ontdekking. Zij meenden te ontdekken dat de standaard holocoast versie zoals die op scholen, universiteiten, oorlogsmusea en media niet overeenkwam zoals die zelf ontdekt hadden. Zij besloten samen met Henri roqeus een paginagrote advertentie te plaatsen in de Franse kranten om (gesibsidueerde wetenschappers) uit te nodigen om hun argumenten te weerleggen. Niemand reageerde op dit verzoek. Wat men wel deed was achter gesloten deuren aan het verbod op het onderzoek en publicatie van de holocoast buiten de staatsgebsidueerde wetenschappers om. Daarna wachtten honderden Amerikaanse, Australische, Oostenrijkse, Italiaanse, Duitse, Belgische, Engelse en Franse chemici, geologen en andere wetenschappers om buiten de staat om hier onderzoek naar te doen en hier over te publiceren. Dit leverde jarenlange gevangenisstraffen op voor deze wetenschappers en het afpakken van hun academische titels.

  In tegenstelling tot wat kwaadwillendefiguren beweren hebben de meeste revisionisten geen enkele afiniteit met het nationaal-socialsime. Paul Rassinier en Faurisson zijn zelfs linkse pacifisten. En Germar Rudolf stemde en was lid van een partij die in het rechtslinkse centrum lag (een soort nederlandse D,66).

  Het is vreemd dat men deze wetenschappers hun recht ontzegt om deze beladen onderwerp te kunnen onderzoeken en hierover te publiceren. Deze wetenschappers hebben in ieder geval democratische tegenargumenten welkom geheten in hun zoektocht naar de “waarheid”. Als deze figuren hier kwaadwillende leugens verspreiden, dan is het toch het meest verstandige om deze argumenten te weerleggen. Op deze manier wordt de indruk gewekt dat men iets verbergt.

  N.B Ik moet kotsen van mensen die anderen het recht ontzeggen om zich over iets uit te spreken. Ook al is de Joodse holocoast. Per slot van rekening bagatelliseren, ontkent en apalogiseert men vele
  misdaden. Wat denk je van de atoombommen op Japan, de massamoord op de Armeniërs, de bombardementen op honderden Duitse steden, bombardementen op Servië, Nicaragua, Gautemala,Afghanistan, Irak, volkerenmoord op Palestijnen enzovoort enzovoort zonder dat hier een haan naar kraait. Zijn de slachtoffers en hun gevoelens uit andere delen van de wereld minder gelijkwaardig dan die van Joodse?

  Reactie door Cicero — donderdag 27 juli 2006 @ 16.26 uur

 274. Er zal een tijd komen dat de Joden er gewoon openlijk voor uitkomen dat zij de Goyim, dus de niet jood als minderwaardig zien. En iedere goyim die ook maar een beetje anders denkt of leeft dan zij willen gewoon wordt gedporteerd of vermoord want zij worden daar volgens hun geloof toch niet voor gestraft. Het is helaas alleen nog een kwestie van tijd.
  Dus alle Goyims bereid je maar alvast voor!!! Want er gaan dingen gebeuren die nog niet eerder zijn gebeurd in de hele geschiedenis van de mens!

  Reactie door Armageddon — donderdag 27 juli 2006 @ 16.49 uur

 275. “Dus alle Goyims bereid je maar alvast voor!!! Want er gaan dingen gebeuren die nog niet eerder zijn gebeurd in de hele geschiedenis van de mens!”

  Onzin. Allen de historische situatie vernieuwt zich- de handelingen blijven zich stomweg elke keer weer herhalen. Bijkomende factor is dat ons kleine aarbolletje een beetje vol raakt van de plaag die de mensheid is. En net zoals overbevolkte kooien met ratten of muizen- op den duur gaan die diertjes elkaar zodanig te lijf dat er weer uitdunning van de soort ontstaat tot een draagbaar niveau.

  Cicero- Goeie reaktie. Maar je zult zien dat naarmate de tijd vordert en er minder mensen zijn die het zelf hebben ervaren, of die eerste hand hebben gesproken met hen die het zelf hebben meegemaakt, de felheid ook zal afnemen. En pas dan zal er met minder emotie en met meer nuchterheid kunnen worden gesproken over deze episode. tot zolang blijft de geschiedschrijving gekleurd en besmet. Tot zolang zullen Duitsland en Japan moeten blijven herhalen dat het hen spijt. En tot zolang zal de Joodse gemeenschap zich blijven ‘verschuilen’ achter die vreselijke episode.

  Reactie door Haby — donderdag 27 juli 2006 @ 17.42 uur

 276. Het joodse volk is het vreedzaamste en meest constructieve volk ter wereld.

  De reactie van Armageddon, geschreven door een Nederlander in een week waaring de president van Iran opnieuw dreigde Israel volledig te vernietigen, zo’n zestig jaar na afloop van de Europse holocaust waaraan ook zoveel Nederlanders ijverig medewerking verleenden.

  Van de joden heeft u niets te vrezen. Als u angst voor ze voelt, klaagt uw geweten u aan.

  Reactie door rene — donderdag 27 juli 2006 @ 17.48 uur

 277. Cicero: De joodse holocaust is een unieke, maar inderdaad lange niet de enige genocide. Beperkt tot de joden is de holocaust uniek, maar toch slechts de climax van 2000 jaren van moordpraktijken op joden in vooral Europa. Geschiedenis is een naar vak, vooral voor hen die zich misdroegen, en voor hen die zich identificeren met hen die zich misdroegen. Je hebt mijn medeleven.

  Reactie door rene — donderdag 27 juli 2006 @ 17.56 uur

 278. Armagadon

  Als ik de Talmoed lees heb ik weinig hoop voor de toekomst. Helaas heeft het boek haar populariteit terug gewonnen met het stichten van de staat Israël. Aan dit boek wordt op dit moment de meeste autoriteit toegekend door het Jodendom. Zelfs meer dan aan de Torah. 80% van het Jodendom zijn TalmoedAshkenaziem en 10% TalmoedSefardiem. De overige tien procent bestaat uit Torahgetrouwe Joden en Karaïtische Jodendom, welke de Talmud niet erkennen.

  De Talmoed stelt dat het Judaïsme uiteindelijk de uiteindelijke macht heeft op Aarde. Als beloning rechtvaardigd de Talmoed dat iedere Jood 2600 slaven mag hebben.

  Maar laten we hopen dat dit boek dat door een paar rabijnen ooit hebben geschreven om met behulp van haat het Jodendom bij elkaar te houden en haar loyaliteit enkel tegenover haar eigen volk voor het zover is ook onder het Jodendom niet meer serieus genomen wordt.

  Reactie door Cicero — donderdag 27 juli 2006 @ 21.17 uur

 279. Rene zegt:”Het joodse volk is het vreedzaamste en meest constructieve volk ter wereld.”

  Helaas blijkt de praktijk anders uit te wijzen. Geen enkele volk doet zo haar best om andere het zwijgen op te leggen, te chanteren en carriëres kapot te krijgen als zij aan de toets der kritiek worden onderworpen. Leden van de Joodse lobby schakelen windbuil advocaten zoals Moskowisc (zelf ook Joods), Joodse organisatie’s, verwarde antifa-figuren, media etc om kritische geluiden uit de openbaarheid te halen.

  Toen een Duitse minister van de CDU op een toespraak zich sprak over het feit dat het collectief schuldgevoel van het Duitse volk nou te lang duurt. Immers de Duitsers van vandaag kunnen toch niet ter verantwoording worden geroepen voor de daden van hun voorouders. Bovendien heeft Duitsland Israël met tientallen (zo niet honderden) miljarden mark en wapenleverantie’s (waaronder een paar hypermoderne onderzeeboten, die Israël met atoomwapens heeft uitgerust). Iedere land heeft monumenten die de trots van de natie uitbeelden, maar Duitsland heeft monumenten waar de Duitsers aan worden herinnert af te stammen van misdadigers en zich te schamen voor hun voorouders. Hoelang moet Duitsland zich schuldig voelen en schamen voor haar voorouders? Als je het gedrag van een groep Duitsers representatief vind voor de Duitsers tot in de eeuwigheid, mag je dan ook het gedrag van de groep Joden die bij de KGB, Oost-Duitse geheime diensten etc. ook betrekken op het gehele Jodendom?

  De minister werd van zijn ambt omtheven wegens anti-semitisme.

  Door de geschiedenis zijn honderden hervormers, filosofen en wetenschappers waaronder Nietsche, Benjamin Franklin en Voltaire, die het Judaïsme ernstig hebben bekritiseerd. Zou het nou komen doordat zij kwalijke eigenschappen hebben opgemerkt bij een bepaald groepje Jodenen er een kern van waarheid in schuil gaat in hun beweringen of waren het gewoon mensen die niet wisten waar ze het over hebben. In dat geval zouden wij hun hele werken kunnen zien als het werk van fantasten die we niet serieus nemen. Waarom zijn we dan nog trots op deze filosofeen, hervormers en wetenschappers uit de vorige eeuw als zij maar uit hun nek kletsen?

  Ook sommige leden van het Judaïsme hebben het Judaïsme als religie verworpen en ernstig bekritiseerd vanwege haar rascistische karakter tegenover niet-Joden. Enige bekende Joden, die zich niet meer willen identificeren met het Jodendom en deze bekritiseren zijn Israël Shamir, Israël Shamir, David Dvorkin, Spinoza, Abram Leon en Henry Makow.

  Reactie door Cicero — donderdag 27 juli 2006 @ 21.45 uur

 280. Zoals gezegd ben ik op onderzoek geweest op de website israel-palesina.info daar ben ik een zee van informatie tegen gekomen. Het eerste wat niet meer uit mijn geheugen is weg te poetsen is de verwijzingen naar de Bijbel.

  o.a. Zoals wat Genesis 15 vers 18 zegt.

  Ten zelfden dage maakte de HEERE een verbond met Abram, zeggende: “Aan uw zaad heb Ik dit land gegeven, van de rivier van Egypte af, tot aan die grote rivier, de rivier Frath.

  Dus als ik het goed begrijp wordt het groot Israël vanaf de Nijl tot aan de Eufrath. Dus een zeer groot Israël.
  Geen millimeter grond zullen zij opgeven, hun zucht naar meer grond zal van generatie op generatie overgaan. Arme Arabieren terwijl zij alle van het zaad van Abraham afstammen.

  Reactie door Henk.H — donderdag 27 juli 2006 @ 21.48 uur

 281. Rene

  Ook als je kijkt hoe schandalig zionisten omgaan met Gretta Duisenberg en andere dissidenten omgaan blijkt maar eens in tegenstelling tot hun holle bewering van beschaafde, intelligente en vreedzame volk (alsof het geen rascisme is om deze eigenschappen aan het Jodendom toe te kennen en andere van te vrijwaren). De behandeling van Gretta in het zwarte schaap door een paar honsdolle zionisten deed meer denken aan ordinaire hooligans dan de gepretendeerde bewering. Men beledigde en kraakte haar continu af en alsof het niet genoeg was klaagde men haar aan wegens anti-semitisme. Helaas voor hun kon de rechter geen anti-semitisme vinden in haar uitspraken. Maar de toon was wel gezegd ren de chantage formule was weer eens een feit:” Critici kijk uit, want wij zullen jullie het moeilijk maken”

  Reactie door Cicero — donderdag 27 juli 2006 @ 22.01 uur

 282. Rene

  Om even terug te komen op je filosemitische reactie van vreedzame volk.

  Het is heel tegenstrijdig waarom de Joodse lobby overal ter wereld anderen aan herinnert rascistisch te zijn, maar zelf voorstanders te zijn van een rascistische staat enkel voorbehouden aan Joden. De niet-Joden hebben wettelijk niet dezelfde rechten als het gaat om welzijn, geluk, welvaart, educatie en huisvesting. In Israël is het nog steeds voor Joden te trouwen met niet-Joden. En zo zijn er honderden voorbeelden waardoor Israël zich Juist niet profileert als een natie van een volk wat vreedzaam en liefdevol staat tegenover haar niet-Joodse inwoners en buren.

  De Talmoed en rabijnen rechtvaardigen het verbod van huwelijken tussen niet Joden met de passage:
  “”De heilige zij Hij, spreekt tot hen (de joden); treedt niet dooreenandergemengd voor Mij”. (Talmoed, Goldmann verlag, München 1988, blz 131)”

  “Wij zionisten hebben binnen het jodendom een strijd tegen de vermenging te voeren” (rabbijn Joel Berger, algemeine jüdische wochenzeitung, 15.05.1994, blz 1)

  “De vermenging met niet-joden is het verschrikkelijkste verschijnsel voor het joodse volk en is gelijk aan een neiging tot ondergang”(opperrabbijn Mordechai Peron, algemeine jüdische wochenzeitung,08.10.1992, blz11)

  “Gemengde huwlijken zijn voor joden een verdoemenis, omdat daardoor de joodse wet wordt overtreden en hiermee de toekomst van de joodse zending in gevaar geraakt…” (jewish cronicle, London,23.01.1998)

  “De zielen van de gojim (niet joden) zijn van een andere, mindere soort.
  Alle joden zijn van natuur goed, alle gojim van natuur slecht. De joden zijn de kroon van de schepping, de gojim haar schuim”. (dit is de leer van rabbijn schneur zalman, een van de belangrijkste joodse godsdienstgeleerden, FAZ 11.03.1994)

  Reactie door Cicero — donderdag 27 juli 2006 @ 22.16 uur

 283. Cicero: “Als ik de Talmoed lees heb ik weinig hoop voor de toekomst. Helaas heeft het boek haar populariteit terug gewonnen met het stichten van de staat Israël. Aan dit boek wordt op dit moment de meeste autoriteit toegekend door het Jodendom. Zelfs meer dan aan de Torah. 80% van het Jodendom zijn TalmoedAshkenaziem en 10% TalmoedSefardiem. De overige tien procent bestaat uit Torahgetrouwe Joden en Karaïtische Jodendom, welke de Talmud niet erkennen.”

  Je hebt nog nooit de Talmoed gelezen, Cicero. Je kretologie is doorzichtig van iemand die niets van het onderwerp weet. Waaruit zit je de kopieren? Wat heeft de joodse staat nou te maken met de populariteit van de talmoed? En 80% in Israel is Ashkenazim en 10% Sephardim? De grote meerderheid van hen die naar Israel emigreerden waren Sephardi. In het Israel van nu zijn velen inmiddels al van gemengde afkomst. De traditie die Isael domineert is de Sephardi traditie. Kijk, als je simpele feiten zo mishandelt, hoe kun je verwachten serieus genomen te worden?

  Henk.H: “Ten zelfden dage maakte de HEERE een verbond met Abram, zeggende: “Aan uw zaad heb Ik dit land gegeven, van de rivier van Egypte af, tot aan die grote rivier, de rivier Frath.

  Dus als ik het goed begrijp wordt het groot Israël vanaf de Nijl tot aan de Eufrath. Dus een zeer groot Israël.
  Geen millimeter grond zullen zij opgeven, hun zucht naar meer grond zal van generatie op generatie overgaan. Arme Arabieren terwijl zij alle van het zaad van Abraham afstammen.”

  Dit gebied werd aan Abraham beloofd. De Arabieren en de Joden zijn allen zonen van Abraham. De prophetie is dus in feite al uitgekomen. Het begrip “groot-Israel” is geen joods begrip. Het joodse begrip is “Eretz Yisrael” en de vertaling zou moeten zijn “land van Israel”. De vertaling “groot-Israel” is suggestief en tendentieus. Zoals je weet heeft Israel heel veel land vanaf de Nijl opgegeven voor vrede met Egypte. Ook jij mishandelt de feiten.

  Reactie door rene — vrijdag 28 juli 2006 @ 5.21 uur

 284. Cicero, jouw fascinatie met het jodendom fascineert mij, maar ik kan onmogelijk ingaan op al je citaten. Het punt van racisme wil ik graag nu beantwoorden, met een simpele observatie. Je weet vast dat er duizenden Nederlanders van niet-joodse afkomst gehuwd met Israelis in Israel wonen. Ben je wel eens in Israel geweest? Een grotere smeltkroes van rassen heb je nog nooit gezien.

  Je studeert/citeert gevaarlijk materiaal. Als je iets van jodendom wil weten, vraag een jood die zijn jodendom kent.

  Als er een punt is waar ik niet op inging en je wil er een antwoord op wil hebben, vraag het opnieuw.

  Reactie door rene — vrijdag 28 juli 2006 @ 5.45 uur

 285. Een woord over de hier aangehaalde Talmoed. De Talmoed is heel moeilijk joods studiemateriaal. Veel joden spenderen er uren per dag aan. Waarom?

  De Talmoed is in eerste benadering een discussiestuk. Je vindt er tientallen meningen over een menigte van onderwerpen. De verschillende, vaak tegenstrijdige, meningen worden tegenover elkaar gezet in diepe logische discussies. Soms leidt dit tot conclusies over de Joodse wet, soms niet. Je kan niet uit de Talmoed citeren en zeggen: “zo denken de joden.” Het is alsof je uit dit forum citeert en zegt: “zo denkt de SP.” Alsof je uit de notulen van de tweede kamer een SP-er citeert en zegt: “zo denken Nederlanders.”

  Waarom is de Talmoed zo? Waarom hebben haar redacteurs de Talmoed haar niet beter politiek gekorrigeerd? Omdat de essentie van de Talmoed niet zit in de geciteerde meningen, maar in de logica van de afwegingen tussen die meningen. Deze logica is wat de Talmoedstudent probeert te leren, want het is deze logica die bestand is tegen de tijd.

  Reactie door rene — vrijdag 28 juli 2006 @ 7.02 uur

 286. Wanneer men de Talmoed en haar rascisme en xenofobie richting niet-Joodse wereld aanhaalt zijn zionisten en filosemieten des duivels.

  Zij komen met allerlei verklaringen en ontwijkingen. Dit is op zich niet verwonderlijk, want het boek is niet al te beste reclame voor het Judaïsme.
  Standaard retoriek tegen mensen die de Talmoed ter discussie stellen zijn: “Je hebt de Talmoed nooit gelezen; Passages zijn uit hun verband gerukt; passages bestaan niet”. Men durft dan te beweren dat men dit anders begrepen moet worden.

  Laat er geen misverstand bestaan. Religieuze boeken zoals de Torah; Bijbel en Koran zijn voor interpretatie vatbaar. Men kan bijvoorbeeld de Torah heel humaan interpreteren. Een groep Torahgetrouwe Joden van NetureiKarta doet dan ook. Maar de Talmoed is al een interpretatie van de Torah, waar de 10 geboden enkel gelden voor Joden onderling. De Talmoed is dan zo duidelijk in zijn uitspraak dat anders interpreteren gewoon onmogelijk is. En als Rene beweert dat er passages zijn in de Talmoed die vriendelijkheid en rechtvaardigheid prediken tegen niet-Joden, laat dan Rene hier mee aankomen. De Talmoed die Rene hier verdedigd is een 10.000 bladzij tellend boekwerk. Nergens in de Talmoed uit men zich vriendelijk en vredevol tegenover niet-Joden. Alleen al in het Traktaat Aboda Zara wordt meer dan 500 keer500 keer over niet-joden gesproken, en in geen enkel van deze gevallen gaat het hier om vriendelijke formuleringen.

  In Israël beroepen Joden zich vaak op de Talmoed. Zo zijn de regelmatig gehouden openbare verbrandingen van het nieuwe testament en kruisbespugingen in Israël een verbod uit de Talmoed. Zo protesteren ortodoxe rabbijnen heel vaak om zo veel mogelijk Arabieren te vermoorden. Ook is het de Jood geboden op een kruis te spugen als hij het ergens tegenkomt, als ook bij het lopen langs een Christelijke begraafplaats te spugen, en de moeders van de overledenen naar de hel te wensen.

  Enige tijd geleden heeft een groepje zionisten en filosemieten de Zwitsere dierenarts Erwin Kessler ook al aangeklaagd wegens rascisme en anti-zionisme toen deze in het openbaar het rascistische karakter van de Talmoed ter discussie stelde. De aanklagers beschuldigen de dierenarts van het gebruiken van niet bestaande passages uit de Talmoed om het Jodendom in diskrediet te brengen. Helaas voor hen luidde de rechterlijke uitspraak op 5 Oktober 2001 dat Talmoed Citaten niet vervalst of verdraaid met antisemitische bedoelingen. De passages bestonden wel degelijk. een uitgebreid verhaal hierover is te lezen in het Zwitsese dagblad: “Neue Luzerner Zeitung”

  Reactie door Cicero — vrijdag 28 juli 2006 @ 10.59 uur

 287. De Israëlische krant Haaretz heeft een artikel gewijd aan de kruisbespugingen, nadat Christenen (tevergeefs) hebben geklaagd bij de Israëlische overheid:

  Christians In Jerusalem Want
  Jews To Stop Spitting On Them
  By Amiram Barkat
  10-12-2004

  A few weeks ago, a senior Greek Orthodox clergyman in Israel attended a meeting at a government office in Jerusalem’s Givat Shaul quarter. When he returned to his car, an elderly man wearing a skullcap came and knocked on the window. When the clergyman let the window down, the passerby spat in his face.

  The clergyman prefered not to lodge a complaint with the police and told an acquaintance that he was used to being spat at by Jews. Many Jerusalem clergy have been subjected to abuse of this kind. For the most part, they ignore it but sometimes they cannot.

  On Sunday, a fracas developed when a yeshiva student spat at the cross being carried by the Armenian Archbishop during a procession near the Holy Sepulchre in the Old City. The archbishop’s 17th-century cross was broken during the brawl and he slapped the yeshiva student.

  Both were questioned by police and the yeshiva student will be brought to trial. The Jerusalem District Court has meanwhile banned the student from approaching the Old City for 75 days.

  But the Armenians are far from satisfied by the police action and say this sort of thing has been going on for years. Archbishop Nourhan Manougian says he expects the education minister to say something.

  “When there is an attack against Jews anywhere in the world, the Israeli government is incensed, so why when our religion and pride are hurt, don’t they take harsher measures?” he asks.

  According to Daniel Rossing, former adviser to the Religious Affairs Ministry on Christian affairs and director of a Jerusalem center for Christian-Jewish dialogue, there has been an increase in the number of such incidents recently, “as part of a general atmosphere of lack of tolerance in the country.”

  Rossing says there are certain common characeristics from the point of view of time and location to the incidents. He points to the fact that there are more incidents in areas where Jews and Christians mingle, such as the Jewish and Armenian quarters of the Old City and the Jaffa Gate.

  There are an increased number at certain times of year, such as during the Purim holiday.”I know Christians who lock themselves indoors during the entire Purim holiday,” he says.

  Former adviser to the mayor on Christian affairs, Shmuel Evyatar, describes the situation as “a huge disgrace.” He says most of the instigators are yeshiva students studying in the Old City who view the Christian religion with disdain.

  “I’m sure the phenomenon would end as soon as rabbis and well-known educators denounce it. In practice, rabbis of yeshivas ignore or even encourage it,” he says.

  Evyatar says he himself was spat at while walking with a Serbian bishop in the Jewish quarter, near his home. “A group of yeshiva students spat at us and their teacher just stood by and watched.”

  Jerusalem municipal officials said they are aware of the problem but it has to be dealt with by the police. Shmuel Ben-Ruby, the police spokesman, said they had only two complaints from Christians in the past two years. He said that, in both cases, the culprits were caught and punished.

  He said the police deploy an inordinately high number of patrols and special technology in the Old City and its surroundings in an attempt to keep order.

  http://www.haaretz.com/hasen/spages/487412.html

  Reactie door Cicero — vrijdag 28 juli 2006 @ 11.04 uur

 288. Rene haalt hier een standaard propagandastelling wanneer Israël wordt beschuldigd van het exclusief reserveren van Israël voor Joden en de niet-Joden een ondergeschikte rol toebedeelt.

  Hij stelt hier dat Israël een multiculturele staat is met verschillende nationaliteiten. Dit is wel een waarheid, maar een halve en zoals wij weten zijn halve waarheiden nog erger dan hele leugens.

  Israël bestaat wel degelijk uit verschillende nationaliteiten, dat hebben wij ook nooit ontkend, maar feit is wel dat deze verschillende nationaliteiten allemaal Joods zijn. Hij kan ontkennen dat het niet verboden is in Israël om huwelijken aan te gaan tussen Joden en niet-Joden, maar hij kan zijn beweringen niet hard maken. Dit is door verschillende posters al vermeld op dit log en wie naar de feiten op zoek gaat zal erachter komen dat het gewoon niet mogelijk is voor gemengde huwelijken is in Israël. Ten allen tijden hameren rabijnen erop dat het Joodse volk zuiver moet blijven (Als Europeanen of Amerikanen erop hameren dat hun volkeren zuiver moetn blijven is dat nazisme, maar Joden kunnen hiermee wegkomen).

  Wie toch een huwelijk wil aangaan met een niet-Jood moet ontwijken naar Cyprus.

  Rene stelt verder dat ik niet van de feiten op de hoogte ben als ik zeg dat Israël uit 80% TalmoedAshkenaziem en 10 % TalmoedSefardiem bestaat. Dat zou zo zijn geweest als ik dat beweerde voor Israël. In mijn vorige post heb ik niet de samenstelling van Israël genoemd, maar de samenstelling van de Joodse populatie wereldwijd. Rene, moest maar eens nogmaals mijn vorige post lezen.

  80% van het wereeldwijde Jodendom zijn Ashkenaziem. 80 % van het Jodendom bestaatn uit bekeerde Khazaren, die zich bekeerd hebben laten tot het Jodendom. Een volk uit hetgebied rondom Zuid-Rusland.

  En als Rene mijn post goed had gelezen dan had hij alleen met de vermelding van Torahgetrouwe Joden kunnen inzien dat mijn reactie geen betrekking heeft op Israël. Torah getrouwe Joden wijzen namelijk de staat Israël af en beweren dat het hun van Gd verboden is om een staat te stichten op Aarde en hun Arabische medemensen te benadelen. Zoals ik al eerder staat de Torah ook met onvriendelijk passages, maar is wel voor interpretatie vatbaar en Torah getrouwe Joden van NetureiKarta en Satmarbeweging doen dat dan ook.

  http://users.skynet.be/bk291253/documentatie/kritischejoden/2004-02-23-neturei%20karta.htm

  Reactie door Cicero — vrijdag 28 juli 2006 @ 11.28 uur

 289. De Israelische pers zegt vandaag in naam van de legertop dat tot nu toe 300 tot 400 Hezbolla-lieden omgekomen zijn.

  Reactie door rene — vrijdag 28 juli 2006 @ 11.33 uur

 290. Cicero, je maakr jezelf belachelijk. Je zit hier Naturei Karta citeren en je weet niets van hen, of van hun relatie met jodendom. Je kopieert van hen dat ze trouw aan Torah zijn, omdat ze tegen Israel zijn. Hoe kan JIJ nou bepalen wie trouw aan Torah is? Je hebt nooit gestudeerd!

  Trouwens, je rekenpartij gaat hier helemaal mis. Naturei Karta en Satmar zijn “Chassidim”, Ashkenaziem, TalmudAshkenazim in jouw woorden.

  Wereldwijd gezien zijn de sefardim inderdaad een minderhied, maar veel groter dan 10%. Overigens zijn er natuurlijk nog heel erg veel meer groepen dan Ashkenazim en Sefardim.

  De meeste Nederlanders die met Israelis getrouwd zijn, zijn in Israel getrouwd. Ze traden tot het jodendom toe.

  Reactie door rene — vrijdag 28 juli 2006 @ 11.54 uur

 291. @rene 289

  Ik weet niet wat je met die reactie wilt zeggen maar wat ik wel heb gemerkt is dat dat een reactie met beetje wrok is aangezien je grof gezegd bent klemgeluld.
  Ik weet dat door zulke nieuwsberichten jou dag niet meer stuk kan maar bij ons goyims is dat niet zo fijn om dagelijks zulke berichten te horen.

  De meeste Nederlanders die met Israelis getrouwd zijn, zijn in Israel getrouwd. Ze traden tot het jodendom toe. 290

  Dit zijn ook Nederlanders met een Joodse komaf dus dit geldt niet voor niet joodse Nederlanders.

  Ik hoop dat u in het vervolg met iets minder agressie/wrok reageert op reacties van mede SP;ers

  Reactie door Armageddon — vrijdag 28 juli 2006 @ 12.41 uur

 292. Armageddon, er wordt hier veel grof geschreven maar niet door mij. Als u wil dat ik mijn gedrag verander, geef even een voorbeeld van agressie/wrok van mijn kant. Zonder een voorbeeld, begrijp ik niet waar u het over heeft.

  Wat betreft de Nederlanders die huwden met Israelis: ik reageerde op Cicero die claimde: “ten allen tijden hameren rabijnen erop dat het Joodse volk zuiver moet blijven”.

  Aangaande de Hezbolla-strijders: Ik gaf slechts door wat ik tegenkwam. Het is relevant vanwege de vermeende disproportionele Israelische agressie tegen Libanese burgers, en relevant vanwege de mening van Harry van Bommel dat Israel veroordeeld moet worden. In dit verband is trouwens het volgende ook heel relevant:

  http://www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1153292018216&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull

  Reactie door rene — vrijdag 28 juli 2006 @ 12.57 uur

 293. Armageddon, bij nadere lezing van je reaktie meen ik te lezen dat jij denkt dat alleen nederlanders van joodse komaf in Israel kunnen trouwen met Israelis. Dan begreep je begreep me niet. Ik had het met zoveel woorden over toetreding tot het jodendom.

  Reactie door rene — vrijdag 28 juli 2006 @ 13.02 uur

 294. Rene ik wil niet dat u uw gedrag verandert. Ik begreep alleen niet waar u heen wil met de reactie nr 289. Ik vind niet dat u over iemand die u niet kent kan oordelen dat hij niet heeft gestudeerd. Wat betreft het bericht over de Hezbollah strijders. Waarom gaat u er blindelings vanuit dat het bericht van de Israelische legertop op waarheid is berust. Voor hun is het belangrijk om te melden dat er veel succes is geboekt tijdens de operatie en weinig verlies. Hebben ze trouwens ook doorgegeven hoeveel burgerslachtoffers er zijn gevallen en hoeveel huizen er zijn vernietigd of zijn ze de tel kwijt.

  Reactie door Armageddon — vrijdag 28 juli 2006 @ 13.14 uur

 295. Ik ga nergens blindelings vanuit. Ik heb gemeld met bronvermelding. Leek me relevant. Cicero doet uitspraken over dingen waar hij niet op heeft gestudeerd. Ik kan dat zien, zoals ik schreef, en ik hoef hem daarvoor kennelijk niet te kennen. Merk op dat hij mij hierin niet heeft tegengesproken.

  Reactie door rene — vrijdag 28 juli 2006 @ 13.21 uur

 296. @ Rene 293

  Dus je wordt als je bv als een Fries met een Israelische trouwt ook een volwaardige Israelier/Jood. Wat ik weet is dat je alleen als een volwaardige Jood wordt gezien als je moeder dat ook is. Je hebt trouwens ook een grote Etiopische gemeenschap in Israel die wel het Jodendom mogen aanhangen maar echt niet als volwaardige Joden worden gezien. Huwelijken tussen hun komt ook niet voor in Israel.

  Reactie door Armageddon — vrijdag 28 juli 2006 @ 13.23 uur

 297. Armageddon, een Fries kan een volwaardig Jood worden, honderd procent. Ethiopische joden zijn er inderdaad, en best veel. Een van de groepen waar ik eerder melding van maakte. Zij huwen in Israel met alle andere groepen Joden. Je informatie is dus niet correct, maar er zijn wel acceptatie-problemen geweest.

  Reactie door rene — vrijdag 28 juli 2006 @ 13.29 uur

 298. Rene hoe kunnen zij als een volwaardige Jood worden erkend terwijl zij niet afstammen van Isaak zoon van Abraham. Ik heb een geruime tijd terug een documentaire gezien waarbij ze de situatie lieten zien van de Etiopische gemeenschap in Israel. Ze hebben een tamelijk normaal leven daar alleen worden ze door de meeste israelisch wel als minderwaardig gezien en is het hoogst haalbare beroep wat ze daar uitoefenen soldaat. Ik denk dat die acceptatie problemen nog steeds wel spelen daar.

  Reactie door Armageddon — vrijdag 28 juli 2006 @ 13.41 uur

 299. Nu zeg je iets anders. Ethiopiers zijn zwart. Overal ter wereld zijn er vooroordelen, ook in Israel. Bovendien hebben de Ethiopische immigranten in Israel een enorme cultuurstap te zetten. Ze komen van een ontwikkelingsland. Nederland kent dezelfde problemen met afrikaanse immigranten. Maar huwen is nou net niet een groot probleem (meer) voor de Ethiopische joden, zoals je volgens mij dacht.

  Reactie door rene — vrijdag 28 juli 2006 @ 13.55 uur

 300. “hoe kunnen zij als een volwaardige Jood worden erkend terwijl zij niet afstammen van Isaak zoon van Abraham.”

  Het jodendom heeft altijd buitenstaanders geaccepteerd. Mozes zelf trouwde met een bekeerling.

  Reactie door rene — vrijdag 28 juli 2006 @ 13.58 uur

 301. Dus het het klopt niet dat je alleen een Jood kan zijn als je moeder dat ook is.
  Volgens mij is dat een algemeen bekend feit. Dat Mozes met een bekeerling is getrouwd geloof ik ook wel, maar het is ook zo dat is bewezen dat de Thora niet door Mozes zelf is geschreven en daardoor kunnen er wel een aantal dingen zijn weggelaten of erbij zijn geschreven die Mozes niet geopenbaard heeft gekregen.
  Een vergelijking maken tussen Afrikaanse immigrannten in Nederland en Ethiopiers in Israel is geen goede want de Afrikaanse immigranten zien Nederland niet als het Beloofde land maar de Ethiopiers die het Jodendom aanhangen zien Israel wel als het beloofde land. Een huwelijks tussen 2 Ethiopische Joden is geen probleem in Israel dat weet ik maar, tussen een blanke Jodin en een zwarte Ethiopier 100% van wel.

  Reactie door Armageddon — vrijdag 28 juli 2006 @ 18.32 uur

 302. Armageddon,

  Doe geen moeite om zionisten te overtuigen. Deze lieden zijn niet geïnteresseerd in feiten, maar in het leven van ethnocentrische mythes. Zij weten als geen ander hie de vork in de steel zit. Zij bedienen zich doelbewust van leugens en halve waarheden om de misdaden van het zionistische project te rechtvaardigen. al vanaf het beginnen waren zionistische leiders het over eens dat een Joodse staat niet kan ontstaan als humanitaire principes in acht worden gehouden. Zij hebben doelbewust opgeroepen om een eventuele knagen van het geweten uit te schakelen om het Joodse belang van het stichten van een staat tussen de Nijl en de Eufraat.

  Ik heb Rene genoeg stof tot nadenken gegeven, maar schuift die terzijde zoals gebruikelijk is voor zionisten om dat die niet het zionistische belang dienen.

  In onderstaande link wordt een objectieve documentaire getoond over de Israëlische bezetting.
  In de documentaire worden onderdelen van de bezetting behandeld, die doelbewust uit de mainstraimmedia worden genegeerd.

  Zo wordt hier de oorzaak van het conflict niet genegeerd. Zo wordt duidelijk benadrukt dat het bezetten van een land geen zelfverdediging kan zijn, zoals in de mainstraimmedia wel naar voren wordt gebracht. En er wordt de structuur van de mainstraimmediamedia in beeld gebracht en waarom deze de beelden bewust uit beeld gehaald
  http://video.google.com/videoplay?docid=-7828123714384920696

  Reactie door Cicero — zaterdag 29 juli 2006 @ 11.40 uur

 303. Armageddon, nogmaals: Ethiopiers trouwen met iedere ander Jood, en het “algemeen bekende feit” waar je het over hebt is onjuist. Ik vind het trouwens best ongelooflijk dat jij denkt dat dit een algemeen bekend feit is.

  Cicero, welke stof tot nadenken heb je me gegeven, en waarop wil je nog antwoord?

  Ik heb je geantwoord over de zaak die je het meest dwars leek te zitten: de rabbijnen die het over “zuiver houden” zouden hebben. Die bestaan niet.

  Ood de andere rabbijnen waar je het over had, die volgens jou zo vaak oproepen zoveel mogelijk Arabieren te doden, bestaan niet. Noem 1 naam van een rabbijn die 1 keer zoiets gezegd heeft.

  Nogmaals, stel een directe vraag (ongelijk aan een vertaling of citaat van een internet site) en ik antwoord.

  Reactie door rene — zaterdag 29 juli 2006 @ 19.55 uur

 304. Rene, dat bedoelde ik niet met een algemeen bekend feit. Wat ik bedoel is dat je alleen een echte Jood kan zijn als je moeder dat ook is. Het is mij laatst nogmaals verteld door een collega op werk.
  Hij zij dat zijn opa met een christelijke vrouw was getrouwd en vanaf toen de Joodse lijn in zijn familie is gestopt, dus hoefde hij ook niet meer besneden te worden. En het is ook een feit dat de Thora niet door Mozes is geschreven en is samengebundeld of niet?Indien jij veel verstand hebt van het Jodendom of zelf een Jood bent moet je dit toch wel weten.

  Reactie door Armageddon — zaterdag 29 juli 2006 @ 20.17 uur

 305. Als je moeder joods is ben je joods van geboorte. Maar ieder ander kan joods worden.

  Volgens de joodse traditie heeft Mozes de Torah geschreven. De betekent niet dat hij letterlijk alles geschreven heeft. Er zijn hieover verschillen van mening. De joodse geleerde Ibn Ezra wijst op verschillende passages die later geschreven lijken te zijn.

  Reactie door rene — zaterdag 29 juli 2006 @ 21.08 uur

 306. De geestelijke strijd van een geestverwant van de SP:

  http://www.haaretz.com/hasen/spages/743769.html

  “From now on, the issue is no longer primarily one of territory, restitution or occupation. Instead, the main issue is the strategic threat to Israel’s existence.”

  “Israel…withdrew its troops unilaterally behind its recognized borders, namely from southern Lebanon and Gaza. Both times, Israel’s land-for-peace formula resulted in land for war.”

  Inderdaad, Joshka.

  Reactie door rene — zondag 30 juli 2006 @ 5.38 uur

 307. Hier is het originele artikel van Joshka Fisher:

  http://www.sueddeutsche.de/ausland/artikel/410/81329/

  Reactie door rene — zondag 30 juli 2006 @ 8.21 uur

 308. Beste rene.

  Je lijkt mij een respectabel persoon, achter welk geloof je staat vind ik echt niet belangrijk dat is een probleen voor een ieder. Maar als een geloof zich gaat uitdragen als de enigste ware en alles overkoepeld geloof dan ga ik mij echt achter de oren krabben. Zijn wij om een geloof te dienen of is het geloof om ons te dienen en geldt dat voor alle geloven.
  Ik weet niets van de Tora, Koran, de Bijbel matig, van de kerk heb ik al zo’n
  60 jaar geleden afscheid genomen, niet dat ik ongelovig ben maar ik werd doodziek van die geloofsstrijden die nog in alle hevigheid woeden, ter eigen eer en glorie. Zoek eens op google naar
  This Time called timebomb zionisme.
  Oorzaak en gevolgen sinds 1948.

  Ik heb weleens gewezen naar Genesis 15.
  vers 13. Toen zeide Hij tot Abram: Weet voorzeker, “dat uw zaad vreemd zal zijn in een land, dat het hunne niet is, en zij zullen hen dienen, en zij zullen hen verdrukken vier honderd jaren.
  vers. 18.
  Ten zelfden dage maakt de Heere een verbond met Abram, zeggende: “Aan uw zaad heb Ik dit land gegeven, van de rivier van Egypte af, tot aan die groote rivier, Frath.
  19 Den Keniet, en den Keniziet, en den Kadmoniet, en den Hethiet, en den Fereziet, en de Refaïeten, en den Amoriet, en den Kanaaniet, en den Girgaziet, en den Jebusiet.

  Dit is zo’n 3000 jaar geleden geschreven en niet met die gedachten om nu sinds 1948 de Palestijnen die van de zelfde Abram afstammen hun grond af te pikken omdat geloofsfanatici vinden dat zij niet in Israël (letwel geen Palestina) thuishoren. Veronderstel dat wij in de Nederlanden tijdens de Reformatie alle Katholieken het land uitgepest hadden naar Rome want daar horen zij thuis, dan hadden wij nu met de zelfde troep gezeten als de Joden in Israël. Ik denk dat ik het antwoord weet, ik zal de feiten wel weer mishandelen.

  Reactie door Henk.H — zondag 30 juli 2006 @ 11.37 uur

 309. Henk H., zoals je zou moeten weten waren de stichters van de Joodse staat seculiere joden, niet bepaald het type dat Genesis volgt. Het historisch zionisme is volstrekt geen religieuze beweging, maar is ontstaan uit de vervolgingen van de joden in Europa en Rusland. Zoals je zou moeten weten wilde Herzl, alom beschouwd als de oprichter van het politiek zionisme, de Joodse Staat eigenlijk in Oeganda creeeren. Een interessant alternatief waar hij ook aan dacht was massale bekering van joden tot het Christendom.

  Het gaat zelfs verder. Het seculier zionisme is een sterk anti-religieuze beweging. En het gaat nog verder. Heren als Sharon en Olmert hebben religieuze joden in feite de oorlog verklaard. Dit is de ware achtergrond van de etnische zuivering in de Gazastrook van vorig jaar. De joodse bevolking van de Gazastrook was vrijwel honderd procent religieus, en hun economisch en maatschappelijk succes werd gezien als een acute bedreiging voor het establishment. Hun expulsie was een slag in een oorlog die de seculieren dachten te hebben gewonnen, maar die nu een pyrhusoverwinning is gebleken, die Hamas aan de macht bracht in Gaza, en rakketten naar Israelische steden.

  Gezien het karakter van het politiek zionisme is het niet verwonderlijk dat alle gebiedsuitbreiding door Israel geschiedde in verdedigingsoorlogen. De zionisten zouden nooit een oorlog beginnen om het soort redenen dat jij suggereert. Religieuze joden zouden dat trouwens net zo min doen, maar dat is een ander verhaal, dat ik ook wel wil vertellen, als je het je zou interesseren.

  Reactie door rene — zondag 30 juli 2006 @ 12.09 uur

 310. @Rene 309

  U wilt dus zeggen dat Sharon uit goede wil Gaza heeft ontruimd van de kolonisten.
  U weet denk ik nog beter dan ik dat dat niet de reden is. Er heerste een machtstrijd in Gaza tussen de Fatah en Hamas en voor Israel is het het gunstigste dat Fatah de controle verliest in Gaza wat ook is gebeurd na de terugtrekking. Het was zelfs zo erg uit de hand gelopen dat ze slaags met elkaar raakten; de bedoeling achter deze truc was om de bezette Plaestijnse gebieden tegen elkaar op te zetten. Gaza wordt nu gecontroleerd door Hamas die zich fanatiek verzetten tegen de bezetter Israel waardoor Israel weer hard kan uithalen want; zij weten dat de Fatah beweging wel over VREDE wil onderhandelen met Israel en dat is nou net wat Israel niet wil. De kolonisten die in Gaza zaten zitten nu in nog grotere huizen op de Westelijke Jordaanoever rondom en in Jeruzalem wat weer in het belang van Israel is.
  In Israel leven zionisten als Sharon en Olmert die het geloof in Torah al lang hebben opgegeven. Zij geloven in GELD en MACHT dat is hun geloof vandaar dat ze ook geen geweten hebben. De Joodse staat neemt dus strategische; economische politieke en religieuze beslissingen om iedere soort jood teverden te houden. Dus de kolonisten zionisten alle andere joden over de hele wereld.

  Ik merk dat u goed om de feiten heen kan praten maar diep in uw hart weet u dat wat de joodse staat en de machtige joden overal in de wereld uitvreten HEEL ERG FOUT ERG ONMENSELIJK IS.

  Reactie door anti onrecht — zondag 30 juli 2006 @ 13.17 uur

 311. Rene mag ik u vragen welk geloof u aanhangt. Ik denk zelf dat u als christen bent opgegroeid en nu koste wat kost een jood wilt worden of als jood wilt worden gezien wat dus niet mogelijk is. U weet liefde maakt blind.

  Reactie door Armageddon — zondag 30 juli 2006 @ 13.23 uur

 312. Sharon koesterde intense haat tegen de kolonisten, en dacht bovendien met hun verwijdering in het westen punten te scoren. Terugtrekking tot de internationale grenzen, bla bla: twee vliegen in een klap. Drie zelfs. Hij loste ook nog een persoonlijk probleem op: de dreigende gerechtelijk vervolging van zijn zonen en hemzelf vanwege grootschalige geldelijke corruptie. Maar inmiddels ligt Sharon levend dood, zijn zoon Omri gaat toch het gevang in, en de rakketten vallen overal.

  Je overschat de “machtige joden.” Het is een fictie. Net zo overschat je ook Sharon door te denken dat hij begreep wat zijn daden binnen Gaza zouden aanrichten. Je hebt wel gelijk dat geld en macht zijn geloof was. En dat geldt ook voor Olmert, inderdaad.

  Ik zeg precies de waarheid, en praat nergens omheen, zoals u ziet. De joodse staat maakt veel fouten, met grote gevolgen. Maar de fouten zijn altijd zodanig dat de wereld (en zonder twijfel anti-onrecht zelf) steeds staat te applaudiseren. Neem het Oslo-akkoord. Een onbekeerde terrorist werd macht en vrijheid gegeven. En dat gebeurde, mijn beste, omdat Rabin en Peres dachten te berekenen dat de slachtoffers beperkt zouden blijven tot de religieuze bevolking van “de gebieden.” Groot was de schok toen Arafat de onderhandelingstafel in het gezicht van Barak wierp en een oorlog begon.

  Het patroon blijft zich herhalen. De seculiere regering van Israel probleert zich met alle macht te ontdoen van “de gebieden” met hun religieus-joodse bevolking, en elke poging of poging tot poging resulteert in oorlog.

  Reactie door rene — zondag 30 juli 2006 @ 13.43 uur

 313. Armageddon, je mag het vragen. U zit er volledig naast. Ik ben een orthodoxe jood, en ik woon in Israel.

  Reactie door rene — zondag 30 juli 2006 @ 13.46 uur

 314. Dus u geeft Arafat de schuld van het feit dat er geen akkoord is bereikt. Dat bent u vergeten te vermelden dat ten eerste de joden alles bepaalden; wanneer; waar hoelaat en hoelang er zou worden vergaderd. Daarnaast hadden ze ook nog eens een geheim verlanglijstje met eisen die Arafat moest ondertekenen. TUURLIJK kom zo nooit tot een akkoord.

  De machtige joden bestaan volgens u niet.
  Kent u toevallig een ene Paul Wolfowitz een an grootste moordenaars ter wereld. Lange onderminister an Defensie in Amerika dus een beetje op de achtergrond maar o zo inlvloedrijk.Ook architect van de Irak oorlog. Hij is nu TOEVALLIG president van de wereldbank om even de meeste landen economisch nog afhankelijker te maken. Als ik ze allemaal ga opnoemen dan ben ik morgen nog niet klaar. Dan durft u nog te zeggen dat dat fictie is sorry hoor maar dan klets je echt uit je nek of je wilt de waarheid gewoon niet weten.

  Wilt u touwens nog antwoord geven op mijn vraag van reactie 311.

  Reactie door Armageddon — zondag 30 juli 2006 @ 13.59 uur

 315. Mag ik u dan vragen of u het fijn vind om dagelijks te horen hoeveel leed en pijn er wordt veroorzaakt door u mede Israelisch. Ik zou voor geen goud in Israel willen wonen. Denkt u trouwens ook dat wanneer de Tempel van Salomon voor de derde wordt gebouwd er dan een profeet verschijnd waar de joden al zo lang op wchten. Ik heb nog nooit met een Orthodoxe Jood gediscusieerd vandaar dat ik met zoveel vragen kom als u dat niet erg vind.

  Reactie door Armageddon — zondag 30 juli 2006 @ 14.06 uur

 316. Armageddon: Arafat had maar een doel: de vernietiging van de staat Israel, en hij heeft nooit iets anders beweerd, althans niet in het Arabisch…

  Arafat was niet in het minst geinteresseerd in een Palestijnse staat, of in de Palestijnen zelf. Het aanbod van Barak was naar alle rationele maatstaven ruimer dan ruim. Waar u over schrijft is een rationalisatie die poogt het beeld van een vredelievende Arafat te behouden tegen de feiten in: een absurde leugen. Ik heb 311 al beantwoord.

  Reactie door rene — zondag 30 juli 2006 @ 14.06 uur

 317. Armageddon, de Palestijnse samenleving is intens ziek. Hun (vorm van) Islam verbiedt hen in vrede met de joden te leven. Dit is de oorzaak van hun ellende. Ze hadden hun Staat al honderd keer kunnen krijgen, maar het leiderschap wil niet. Sterker, de Islamitische wereld als geheel wil geen compromis. Men kan niet accepteren dat er een niet-Islamitische staat bestaat in een gebied dat naar hun mening terrein van de Islam is.

  Het jodendom leeft in de verwachting van een essentiele vooruitgang in de evolutie van de mensheid. Wij geloven in het einde van alle oorlog. In religieuze termen, verwachten we de Messias, “Moshiach” in het Hebreeuws. Dit is niet zo mystiek als het klinkt in Christelijke oren. De Moshiach is de leider van Israel ten tijde van de doorbraak. De derde tempel zal slechts gebouwd worden als de gehele wereld dat wil en het ermee eens is. Het is dus niet zo dat joden kost wat kost de tempel willen bouwen omdat dan Moshiach zal komen. Moshiach zal komen, en de wereld zal in eenheid achter de bouw van de tempel staan.

  Reactie door rene — zondag 30 juli 2006 @ 14.25 uur

 318. Armageddon,

  Het heeft geen zin om in discussie te gaan met extremisten.

  De stelling is of we het moorden en het slachten van kinderen en vrouwen moeten veroordelen of we aan de zij lijn blijven zitten en discussieren over de authenticiteit van jantje en pietje.

  Het feit is: kinderen worden vermoord, de VS en de UK helpt direct de moordenaars, een propaganda machine verdraait alle feiten om (Cana is de schuld van Hezbollah) terwijl wij lekker aan de zij kant laf zitten te kijken.

  Dat iemand hier op dit formum de aandacht op andere terreinen beweegt is een alleen maar een monster hoe meesterlijk deze extremisten zijn in het verdraaien van de feiten.

  Kijk naar de feiten en niet naar de intrepretatie van kwaadwillige wolven.

  Reactie door MH — zondag 30 juli 2006 @ 14.25 uur

 319. En nu nog 315 als u dat wil.En het feit de machtige joden een fictie is; meent u dat nou echt serieus of wilt u het gewoon verzwijgen.

  Ik ben zelf als een Christen opgevoed niet praktiserend ik heb nu een Marokkaanse vriendin en ben er serieus over aan het nadenken om Moslim te worden. Ik geloof dat Jezus zal terugkeren en de moslims van de joden zal verlossen.

  Arafat wou echt een oplossing maar als op tv lijkt dat beide partijen evenveel te zeggen hebben maar in werkelijkheid Arafat niets te zeggen had. Ze wilden hem daar een akkoord laten ondertekenen wat de uiteindelijke ondergang van Jeruzalem en gehele Palestijnse staat zou zijn.

  Reactie door Armageddon — zondag 30 juli 2006 @ 14.26 uur

 320. Je bent naief over Arafat en over de macht van de joden. Ik ontken niet dat er joden zijn in posities van macht. Maar zij controleren niet wat er in de wereld gebeurt, echt niet. Bovendien, zoals ik probeerde uit te leggen, de joodse wereld is heel complex, en zij die in posities van macht zijn, binnen en buiten Israel, proberen al tijden uit alle macht de Palestijnen een staat te geven. Het wil niet ze lukken. Het loopt stuk op de macht die Islam heet en die zij absoluut niet begrjpen. Alleen al hieruit zie je de fictie van de macht die je ze wil toeschrijven.

  Reactie door rene — zondag 30 juli 2006 @ 14.41 uur

 321. Van wat ik weet zijn er extremisten onder de moslims die Israel van de kaart willen vegen. Het merendeel van de moslims is helemaal niet anti Joods en gunnen de Joden wel een staat tussen de Arabische landen; maar wel met de grenzen uit 1967 en Jeruzalem zelfs als Gedeelde Hoofdstad van beide landen. Dit is iets wat bij de Joden uit den boze is; zij zullen het NOOIT accepteren het land moeten gaan delen met moslims laat staan Jeruzalem. U weet dat beter dan ik dus mag u daar ook openlijk voor uitkomen.
  U weet ook dat de Joden het onder de moslims altijd beter hebben gehad dan onder de Christenen; bv Islamitisch Spanje. U zult zelf ook wel weten hoeveel Joden er in Marokko leefden en nog leven zonder gediscrimineerd te worden. Marokko heeft zelfs risico gelopen tijdens de 2de wereldoorlog om zelf gebombardeerd te worden door Duitsland omdat de koning Mohamed V de joden niet wide uitleveren.
  Ik hoop dat u uw denkwijze verandert ten opzichte van de moslims want niet alleen Palestijnen zijn moslims. Er leven momenteel 1.5 miljard moslims in de hele wereld en die denken echt niet hetzelfde over de Joden. Er zijn als ik mij niet vergis 65 miljoen Joden op aarde en die denken wel allemaal hetzelfde over de Moslims.

  Reactie door Armageddon — zondag 30 juli 2006 @ 14.43 uur

 322. “Dit is iets wat bij de Joden uit den boze is; zij zullen het NOOIT accepteren het land moeten gaan delen met moslims laat staan Jeruzalem.”

  Je hebt volledig ongelijk, volledig. Rabin, Peres, Beilin, Sharon, Olmert, allen zouden niets liever willen dan het land en Jeruzalem delen. Zelfs als dat niet de volledige vrede zou brengen. Ik heb al geschreven waarom: vanwege de slag die dat zou toebrengen aan de religieuze joden.

  Reactie door rene — zondag 30 juli 2006 @ 14.48 uur

 323. “hetmerendeel van de moslims is helemaal niet anti Joods en gunnen de Joden wel een staat tussen de Arabische landen; maar wel met de grenzen uit 1967 en Jeruzalem zelfs als Gedeelde Hoofdstad van beide landen.”

  Ook hier heb je volledig ongelijk, en ik moet aannemen dat je dit weet.

  Reactie door rene — zondag 30 juli 2006 @ 14.53 uur

 324. Beste Rene; als de Joden willen dat de Palestijnen een eigen staat krijgen dan krijgen ze die morgen. Dat willen ze helaas niet en dat zal misschien ook nooit gebeuren. Ik ben helemaal niet naief over Arafat hij had ook zijn minpunten door veel geld in eigen zak te steken en ook en toe een leugen verspreiden. Alsnog heb ik veel respect voor de man want hij heeft heel veel geslikt van de Joden. Als een andere staatshoofd heeft meegemaakt wat hij heeft meegemaakt had die al lang zelfmoord gepleegd of krankzinnig geworden. Er is geen staatshoofd die zo hard en vaak is vernederd; uitgelachen en voor de gek gehouden as Arafat. U wordt denk ik ook zwaar beinvoed door de machtige joodse media. Alleen bij ons in Nederland al zijn bijna alle nieuwlezers en journalisten Joods. Dat is niet zomaar en dat weet u zelf ook wel; denk ik.

  Reactie door Armageddon — zondag 30 juli 2006 @ 14.54 uur

 325. U wilt Jeruzalem wel delen met de Palestijnen als ze een eigen land krijgen.
  Ik hoop dat u hier een eerlijk antwoord op geeft. Dan bedoel ik niet dat de Palestijnen een buitenwijk van Jerusalem krijgen nee voledige controle over Oost-Jeruzalem waar ook de heilige Moskeen staan.

  Reactie door Armageddon — zondag 30 juli 2006 @ 14.59 uur

 326. Ben je helemaal….!

  Ik ben glashard tegen een palestijnse staat. De oprichting daarvan zou gegarandeerd een tweede holocaust brengen. G-de verhoede. Maar het seculier leiderschap van de huidige staat is het niet met mij mee eens. Dat is nou precies waarom de joodse staat zo tegen haar religieuze bevolking vecht. Eens zullen de Moslims begrijpen hoezeer het leiderschap van de joodse staat op hun hand was, en hoe eenvoudig het dus was om de joodse staat de nek om te draaien.

  In twee zinnen: De staat Israel probeert al decennia een Palestijnse staat op te richten via een “vredesproces” en het resultaat is voortdurende oorlog. Die oorlog zal uiteindelijke de religieuze joden aan de macht brengen, en die zullen de politiek omdraaien. Ze zullen staan op joodse soevereiniteit tot de Jordaan, en dat zal vrede brengen. Wereldvrede zelfs.

  Reactie door rene — zondag 30 juli 2006 @ 15.14 uur

 327. Vrede in het midden-oosten, vergeet het maar, ik en de hele wereld zou niet weten hoe. Zolang men blijft moorden in naam van Christus, Mohammed of nog te verwachten messias met in het achterhoofd er financieel beter van te worden is het een gebed zonder eind.
  De vrede komt dan pas in zicht als de laatste druppel olie naar boven gepompt is. Het is een blody shame dat de partijen als dolle paarden met oogkleppen op rond blijven draven. Het wordt tijd dat religieuze joden, christen, moslims aan tafel gaan zitten en die betweterige geloofsfanatici in hun macht gaan korten.
  Tijdens de reformatie liepen er ook van die figuren rond, andersdenkenden op de brandstapels, boek verbrandingen noem maar op. Het grote gevaar voor het mensdom is hij zelf. Hoe meer ziel hoe meer vreugd, hoe meer hersens hoe meer verdriet. Boven mijn stamboom
  http://hiensch.org heb ik een mooie prent staan afkomstig uit Jeruzalem, in die tijd liep het ook uit de hand, laten wij heel eerlijk zijn het is nooit anders gegaan, dat het uit de hand liep dankzij die machtskereltjes, wanneer komt er een verlosser die ons daar van af helpt.

  Reactie door Henk.H — zondag 30 juli 2006 @ 15.30 uur

 328. Sorry moet zijn http://www.hiensch.org

  Reactie door Henk.H — zondag 30 juli 2006 @ 15.32 uur

 329. Rene

  Dan zal ik u helaas moeten teleurstellen want,dat de religieuze Joden aan de macht komen is Nihil aangezien het feit dat ze nog maar een hele kleine groep zijn binnen de Joodse gemeenschap. De meeste Joden zijn allang niet meer gelovig. Zoals we het al eerder met elkaar eens waren zijn de meeste Joden zionisten en geloven zij in Geld en Macht. Het enige waar de zionisten nog geloof voor kunnen opbrengen is Israel.
  U weet ook dat Israel helemaal geen decennia lang probeert om een Palestijnse op te richten maar van de kaart te vegen!
  De zionisten zijn uit op een wereldheerschappij en daarmee zijn ze goed op weg want ze hebben volgens mij nog maar een klein beetje te gaan. U heeft zelf ook al op het nieuws vernomen dat iedereen als een mak lammetje achter Israel en VS staan. Niemand durft iets te zeggen aleen Chirac had de moed om de buitensporige reactie van Israel te bekritiseren, en de maffe president van Iran. Voor de rest staat iedereen achter Israel om hun eigen hachje te redden zelfs Saudi-Arabie en Egypte staan achter Israel. Niet omdat ze het er echt mee eens zijn maar omdat zij niet meer om de macht van de Internationale Joodse Lobby heenkunnen.

  Reactie door Armageddon — zondag 30 juli 2006 @ 17.17 uur

 330. Ik ben glashard tegen een palestijnse staat. De oprichting daarvan zou gegarandeerd een tweede holocaust brengen.

  U weet net zo goed als ik dat dat nooit zal of kan gebeuren. Al vecht er een alliantie van alle Arabische landen tegen Israel kunnen ze het niet winnen, laat staan een ouderwets legertje van een Palestijnse staat als die er zou zijn.

  Reactie door Armageddon — zondag 30 juli 2006 @ 17.25 uur

 331. “Dan zal ik u helaas moeten teleurstellen want,dat de religieuze Joden aan de macht komen is Nihil aangezien het feit dat ze nog maar een hele kleine groep zijn binnen de Joodse gemeenschap.”

  U spreekt uzelf nogal tegen. Eerst doet u net alsof de joden zich naar boek Genesis richten en “nooit zullen accepteren..” en nu bekent u dat u weet dat religieuze joden een minderheid zijn.

  De elite in Israel is heel seculier, maar de samenleving als geheel is, hoewel verre van orthodox, fascinerend traditioneel. Veel van de fanatieke seculieren ontvluchten het land en velen zullen nog vluchten als gevolg van het bankroet van de seculiere politiek: de escalerende veiligheidssituatie. De gemiddelde, traditionele, Israeli is niet gek, en begrijpt dit volledig.

  Reactie door rene — zondag 30 juli 2006 @ 17.38 uur

 332. “U weet net zo goed als ik dat dat nooit zal of kan gebeuren. Al vecht er een alliantie van alle Arabische landen tegen Israel kunnen ze het niet winnen, laat staan een ouderwets legertje van een Palestijnse staat als die er zou zijn.”

  Het wordt zo wel heel moeilijk u serieus te nemen. Israel zoals u het wil is een heel klein land. Een paar rakketten met chemische bommen zijn genoeg, G-de verhoede. Heeft u de president van Iran gehoord? Stel je voor dat hij de “Westbank” onder controle zou krijgen.

  Reactie door rene — zondag 30 juli 2006 @ 17.43 uur

 333. Armageddon, ik zie dat ik enigzins verwarde met iemand anders. Dat van Genesis was niet van u.

  Uw bericht 329 tekent overigens de situatie heel fraai. U schetst wat de Islamitische wereld, volledig ten onrechte, denkt. Een groot deel van de linkse wereld denkt het met hen mee. En dit is precies de drijvende kracht achter de gebeurtenissen van vandaag. Het enige wat de Islam+links zal bereiken is de vernietiging van de seculier-zionistische staat. Een staat die, aangevoerd door Israelisch links, tot verder dan het uiterste ging om de Islam te accommoderen. Het noodzakelijke gevolg: een waarlijk joodse staat.

  Reactie door rene — zondag 30 juli 2006 @ 18.17 uur

 334. Ik spreek mijzelf niet tegen want, ik bedoel dat religieus of niet. de Joden zullen nooit het land willen delen met de Palestijnen.

  U weet zelf ook dat Amerika onder bestuur staat van Israel. En geen enkel Arabisch land zou Israel met chemische bommen bestoken want Jeruzalem is ook voor hun heilig en de Palestijnse gebieden staan bomvol nederzettingen. Die landen weten ook als zij het ook maar in hun hoofd halen om het wel te doen, er een hele lading rakketten met kernkoppen gereed staan om hen te bestoken. Zoals u ook weet zijn alleen Amerika/Israel zo hard om die ook werkelijk te gebruiken.

  Reactie door Armageddon — zondag 30 juli 2006 @ 18.22 uur

 335. Amerika staat onder bestuur van Israel? Overigens, er zijn maar 12 miljoen joden in de wereld, maar ik denk dat ik wel begrijp waarom u denkt dat er veel meer zijn…

  Ik had het meer over Tel Aviv en omgeving dan over Jeruzalem. Overigens, als would-be toetreder weet u vast hoe vaak Jeruzalem vermeld staat in de Koran.

  Ja, Israel zou terugslaan, te laat. Denkt u dat het de president van Iran wat kon schelen?

  Reactie door rene — zondag 30 juli 2006 @ 18.33 uur

 336. Rene, u weet toch ook dat Amerika onder bestuur staat van Israel. Waarom denkt u dat ik denk dat er meer Joden zijn op aarde?

  Is het niet zo dat de grootste multinationals in de wereld in Joodse handen zijn een paar voorbeelden, MC Donalds, Coca-Cola, Sara Lee, Citigroup bank, Ralph Lauren, Douwe Egberts, MTV,Fox, de grootste wapenfabrikanten en ga zo nog een hele dag door.
  Denkt u dat deze mensen geen invloed hebben in een land? En dan maar niet te praten over de Joden in het Pentagon, Senaat, Witte Huis.Misschien wordt het de meeste Joden geleerd om dit te ontkennen maar al is de leugen snel, de waarheid achterhaald hem wel.

  Wat betreft de president van Iran, indien Israel zich menselijk gedroeg in het Midden-Oosten dan werden ze niet zo gehaat. Ze hebben het er zelf naar gemaakt door zich doorgaans als ubermenschen te gedragen wat zij beslist niet zijn.

  Over Jeruzalem dat is de plaats waar de heilige profeet Mohammed vzmh de hemelreis heeft gemaakt. De plaats vanwaar hij is opgestegen staat nu de Rotskoepelmoskee. De Joden hebben al zoveel geheime opgravingen gedaan onder de Moskee om resten van de Tempel te vinden maar het mocht niet baten. Vind u het trouwens niet raar dat jullie een overgebleven muur van de tempel gebouwd door Herodes als heilig verklaren? Is dat geen teken van wanhopigheid?
  Alsnog heb ik daar respect voor ook al vind ik het zo raar.

  Reactie door Armageddon — maandag 31 juli 2006 @ 13.35 uur

 337. Volleges mijn seijn de Jaude gewaun de foebullers van onse stad! En dus gaan se gewaun winne!!!

  Reactie door haby — maandag 31 juli 2006 @ 18.23 uur