India verbiedt alle kinderarbeid

India stelt een volledig verbod op kinderarbeid in. Vanaf oktober mogen Indiase kinderen onder de veertien ook niet meer werken in de horeca of als huishoudelijke hulp.

Dit hebben officiële bronnen woensdag laten weten. Tot nu toe was kinderarbeid in India al verboden in fabrieken, mijnen en op andere gevaarlijke arbeidsplaatsen. Desondanks werken kinderen nog massaal in fabrieken omdat de naleving van de wet niet wordt afgedwongen. (Nu.nl)

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

woensdag 02 augustus 2006 :: 19.04 uur

27 Comments

27 reacties

 1. Een prima ontwikkeling. Nu nog voor elk kind onderwijs!

  Reactie door RedStar — woensdag 2 augustus 2006 @ 19.21 uur

 2. Hulde aan alle die dit mogelijk hebben gemaakt

  Reactie door Pool — woensdag 2 augustus 2006 @ 19.28 uur

 3. Nu ook nog deze wet handhaven dan zijn we er helemaal.

  Een vraagje aan de vvd ers, is het afschaffen van kinderarbeid niet iets voor in Nederland?
  Ouderen arbeid misschien ook nog een idéé!

  Reactie door Dromer — woensdag 2 augustus 2006 @ 20.34 uur

 4. Daar waar het leed aan het oog van de buitenwereld wordt onttrokken, daar is de hel het heetst.

  Reactie door e.krul — woensdag 2 augustus 2006 @ 20.38 uur

 5. Het verschilt in India van staat tot staat hoe dit gehandhaafd wordt. De ene staat organiseert daadwerkelijk onderwijs voor alle kinderen (ook van de laagste klasse en met een warme maaltijd per dag) en gooit een fabriek dicht als er maar het vermoeden is van kinderarbeid. De andere staat investeert niets in onderwijs en controleert fabrieken enkel om geld te ontvangen als er kinderarbeid wordt geconstateerd: voor wat roepies doen ze hun ogen wel dicht.

  Kinderarbeid in de katoen- en theepluk is nog groot, daar moet echt een halt toe worden geroepen. Goed als ze dat gaan controleren. Laat ze alle boetes investering in de noodzakelijke onderwijsprojecten. Want als er geen onderwijs is, dan is werken de enige optie.

  Reactie door Renske — woensdag 2 augustus 2006 @ 20.53 uur

 6. Leerplichtig onderwijs is 1 van de weinige onderwerpen waar ik links nog wel kan volgen en rechts minder. Arme kinderen en hun toekomst mogen nooit benadeeld worden door de ouders hun ‘kleine’ portemonnee. Het is ook de verantwoordelijkheid van de rijksten om alle kinderen een goede toekomst te bieden. Echter daar waar/wanneer de verkregen kansen moeten worden benut houdt het verzorgen van mensen die zich kunnen redden op.

  Reactie door C Harms — woensdag 2 augustus 2006 @ 21.09 uur

 7. @ 6 C Harms

  Beetje links, beetje rechts Harms? Zoals het je uitkomt? Slap d66/CDA gebral??
  Je weet het toch: alles voor de kindertjes en de ouders nu krom liggen vanwege
  dit kabinet!!
  Verantwoordelijkheid voor de rijksten om alle kinderen een goede toekomst te bieden…ECHTER?

  ECHTER DIT: Het zou de rijksten een verantwoordelijkheid moeten zijn om juist te stemmen!! Ophouden met kruimels aan de hans en grietjes toe te werpen door middel van de heksen van het CDA en de VVD. Dit boze gruwelkabinet neemt geen enkele verantwoordelijkheid, want JA: die begint bij de OUDERS! En als je OUDERS afknijpt, dan knijp je kinderen af! Als je OUDERS NU laat kromliggen voor hun kinderen later, mogen ze zeker op hun oude dag de handjes ophouden bij de rijksten? Wat een hypocriete liefdadigheid. De rijksten in ons land zijn de grootste mensenbeulen! Ze handelen in mensen, zuigen ze uit als parasieten. En verpletteren met hun volgevreten buik de broze ledematen van de lichamen die het HARDST hebben gewerkt!
  De rijksten? De meest asociale groep in ons land alle en alle landen! Het zijn de wereldverziekers, omdat zij redeneren vanuit een onrijpe geest. En geloof maar: daar zitten de kerken vol mee! Met die C wordt heel wat afgesjoemeld. Godsgeklaagd!

  Dus Harms: kom eens uit je luie stoel en redeneer niet zo onder de maat. Kijk om je heen en zie: het zijn de rijksten die de armen nodig hebben. Voor hun eigen vulgariteit. Het zijn gewoon ordinaire slavendrijvers!

  Reactie door Gloria — donderdag 3 augustus 2006 @ 0.06 uur

 8. wat fantastisch. Nu maar hopen dat het goed wordt gecontroleerd alhoewel ik daar nog een hard hoofd in heb. Maar het begin is er.Hopen dat er nog meer landen volgen.

  Reactie door Marie — donderdag 3 augustus 2006 @ 2.08 uur

 9. Een goed begin!
  Maar vergeet niet, India is een totaal andere wereld, met zijn eigen normen en waarden en is niet te vergelijken met westerse maatstaven.

  @5 – Renske, wat zij zegt, ondersteun ik ook. Voor de kinderen uit de onderste lagen van de kastenstelsels, zal het nog een lange tijd duren, voor ook zij een kans krijgen.
  Anders wel in een volgende incarnatie.

  Groet,
  Amita

  Reactie door Amita — donderdag 3 augustus 2006 @ 11.22 uur

 10. Ik ben aan de ene kant heel erg blij…en aan de andere kant ook weer niet. Zijn er nu niet meer gezinnen die niet rond kunnen komen en school ook niet kunnen betalen? Hoe moet het nu dan? Hoe wordt de armoede opgelost?

  Reactie door cynthia — donderdag 3 augustus 2006 @ 11.26 uur

 11. Gloria..ik wil even kwijt dat ik jouw directheid waardeer..Bedankt!

  Geld is het vervangmiddel van geluk voor de mens met weinig ontwikkeling omdat zij denken dat hierin geluk te vinden is

  Reactie door cynthia — donderdag 3 augustus 2006 @ 11.28 uur

 12. Uitstekend plan. Maar nu de realiteit: zou dit ooit te handhaven zijn in een land, beter, een continent, met meer dan 1 miljard inwoners ? Er moet nog erg veel water door de zee, voordat dit ooit realiteit wordt…

  Reactie door Wim Kok, Haarlem — donderdag 3 augustus 2006 @ 12.03 uur

 13. Dit is op z’n minst een teken dat een land fatsoenlijk is , aleen is er nog een grote armoede !en zelfst nog mensonterenede honger : leuk als dat geld van wapentuig eens geinvesteerd gaat worden in de opbouw van de economie van het land

  Reactie door Fred — donderdag 3 augustus 2006 @ 12.27 uur

 14. Foute informatie Jan. India verbiedt kinderarbeid IN DE HORECA, HOTELS EN ALS HUISHOUDELIJKE HULP.

  We weten toch ook dat India nog steeds volwassen slavenarbeid kent, heb nog niet zolang geleden een reportage van netwerk gezien. Het kastensysteem ligt hieraan ten grondslag.

  Indien India werkelijk iets wil doen zullen ze allereerst het kastensysteem moeten afschaffen.

  Reactie door Henny — donderdag 3 augustus 2006 @ 14.12 uur

 15. @ 11 Cynthia

  Inderdaad is geld het vervangmiddel voor velen die hun leegte hiermee willen vullen.
  Bedankt Cynthia!

  Reactie door Gloria — donderdag 3 augustus 2006 @ 15.31 uur

 16. Gloria,hoe ga je mijn verdiende geld afpakken? Met hogere belastingen? Of gewoon stelen. Bepaal jij wat een villa en of een grote auto e.d is. Hoe wil jij in de praktijk tot uitvoer brengen dat het werkt. legt uit me eens uit.

  Reactie door Dave — donderdag 3 augustus 2006 @ 18.35 uur

 17. Gloria heeft kennelijk mijn berichtje niet goed gelezen. Ik denk rechts voor degenen die zichzelf kunnen redden, ik denk sociaal/links voor degenen die zichzelf (nog) niet kunnen redden (kinderen, zwakkeren). Ik heb geen boodschap aan de 2 uiterste kwaden en ik geloof dat iedereen zo zou moeten denken.

  Reactie door C Harms — donderdag 3 augustus 2006 @ 20.16 uur

 18. @ 16 @ 17 Dave en C Harms

  Soms is het een kwestie van verdiepen.
  Laat ik jullie hier de mogelijkheid toe geven:
  administratie@sp.nl

  Als je hier even jullie naam en adres achterlaat dan krijg je alles toegestuurd voor een betere wereld en een betere toekomst voor IEDEREEN.
  Incl. het maandblad Tribune en binnenkort een poster om op je raam te plakken.

  Veel succes Dave en Harm!

  Reactie door Gloria — donderdag 3 augustus 2006 @ 23.31 uur

 19. Dave hoe oud ben jij?

  Reactie door Henny — vrijdag 4 augustus 2006 @ 13.55 uur

 20. Wat me opvalt hier op deze weblog dat men geen echte oplossingen kunnen tonen hoe zij hun ideeën in de praktijk willen uitvoeren,laat staan of het werkt.
  Men kan alleen schreeuwen op alles wat westers is of indirect mee te maken heeft.
  Morgen zal weer een demonstratie zijn TEGEN Israël. met spandoeken teksten zoals’dood aan de joden’ etc. Georganiseerd door de sp. zegt toch al genoeg. Moet je eens een spandoek ophangen met de woorden ‘weg met de moslims’ Direct problemen!Kun je direct zien wat voor mij de onderscheid maakt. En harry wat gaat het jou aan hoe oud ik ben. Misschien ben ik wel een voormalige vluchteling. Denk eerst na voordat je zo’n domme vraag stelt

  Reactie door Dave — vrijdag 4 augustus 2006 @ 14.26 uur

 21. Geef eens antwoord op Dave zijn vragen als jullie zo overtuigd zijn van jullie gelijk. Deze site zal heus jullie berichtjes niet weghalen.

  Reactie door C Harms — vrijdag 4 augustus 2006 @ 15.27 uur

 22. @ 20 Dave
  @ 21 Harms

  Ik ben jullie nu wel genoeg van dienst geweest. Bij verschillende onderwerpen heb ik laten zien hoe het anders kan.
  Politiek gezien heb ik jullie naar de SP verwezen. Ga daar dan wat meedoen!
  Zit hier niet alleen maar te emmeren om wat te emmeren. Ik zou zeggen: steek jullie handen eens uit de mouwen en maak er wat van in je leven.

  Reactie door Gloria — vrijdag 4 augustus 2006 @ 17.56 uur

 23. @20 Dave,

  Je durft wel wat te beweren zeg!
  Dergelijke spandoekteksten worden door ons van de SP niet en nooit gehanteerd.

  a.s. Zondag om 13.00 uur is er een demo voor vrede in Palestina en Libanon, op de Dam in Amsterdam, uiteraard ben je hier ook welkom, kun je zelf eens meemaken hoe dat gaat.

  Echte oplossingen, voor de problemen van deze tijd, kun je regelmatig op deze site tegenkomen, maar je moet ze wel even lezen!
  Het probleem van dit soort oplossingen is, dat de politieke machthebbers dezen niet willen accepteren. – Maar desalnietemin, blijven wij ons inzetten voor een betere wereld voor iedereen, – en als je hier een echte bijdrage aan kunt leveren, – ja graag!

  Groet,
  Amita

  Reactie door Amita — vrijdag 4 augustus 2006 @ 18.05 uur

 24. 20 David wat een ontzettende demagoog ben jij zeg wij zijn niet tegen Israel maar vóór Libanon in deze, vóór mensenrechten in het algemeen.
  Fijne avond nog

  Reactie door Henny — vrijdag 4 augustus 2006 @ 18.47 uur

 25. David.
  A. Ik heet geen Harry. B een vraag kan nooit dom zijn. C. We hadden het toch over kinderarbeid of niet dan. D. Wat heeft het ermee te maken of je wel dan niet een ‘voormalig’ vluchteling bent, waarschijnlijk weer terug in Nederland. Waarom ben je uit nederland gevlucht ‘geweest’dan?
  Hoe ik over mensenrechten denk heeft nu eenmaal niets te maken met Moslims Israelierof weet ik wat.
  Mensenrechten zijn universele rechten.

  Reactie door Henny — vrijdag 4 augustus 2006 @ 18.54 uur

 26. Soms als ik hier in de supermarkt kom heb ik het idee dat kinderen aan het winkeltje spelen zijn.
  De laatste jaren is hier de leeftijd juist omlaag gebracht.
  @20
  Dave
  Volgens mij ging het hier om kinderarbeid.
  Ik heb al een keer gezegd je vertoont een vorm van hysterie en je haalt alles door elkaar,je kan de onderwerpen niet meer scheiden.
  Leg ze neer waar ze horen.

  Reactie door Jofel — vrijdag 4 augustus 2006 @ 20.15 uur

 27. Henny en Jofel….

  Ik kom niet meer bij!!! Oh, wat een geweldige keuze uit het alfabet!
  Applaus!

  Reactie door Gloria — vrijdag 4 augustus 2006 @ 21.29 uur