Absurdisme in de zorg

Evelien Tonkens stond vandaag met de column ‘absurditeit in de zorg’ in de Volkskrant. Ze spreekt zich uit voor afschaffing van de marktwerking in de zorg. Een aantal schrijnende voorbeelden maakt duidelijk waarom. Volgens Tonkens is de materie zo complex dat absurditeiten de mainstreammedia en politieke agenda bijna nooit halen, en helaas is dat inderdaad het geval.

Ze eindigt met de volgende conclusie:

Welke politieke partij pakt in zijn verkiezingsprogramma zulk absurdisme aan? Door het CIZ op te heffen en door verzekeraars wettelijk te verbieden zich een oordeel aan te matigen over welke zorg iemand nodig heeft. Laat huisartsen, wijkverpleegkundigen, dagverzorgers en andere professionals dat bepalen! (Kan niet meer door de marktwerking want nu moeten professionals zoveel mogelijk ‘produceren’ in plaats van slechts de hulp te bieden die nodig is. Des te meer reden om de marktwerking af te schaffen.) Tot nu toe stond dit alleen in het SP-programma. Maar het is links noch rechts. Het is gewoon efficiënt, goedkoop en humaan.

Lees de hele column op Volkskrantblog.

Meer weten? Kijk eens op zorggeenmarkt.nl.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

woensdag 09 augustus 2006 :: 11.57 uur

99 Comments

99 reacties

 1. Inderdaad afschaffen de marktwerking in de zorg en niet alleen in de zorg.
  Marktwerking is alleen maar om directeuren en managers flink te laaten graaien i.p.v dat het geld echt aan de zorg wordt besteed.

  Reactie door Pool — woensdag 9 augustus 2006 @ 12.23 uur

 2. Inderdaad een krankzinnigheid die teruggedraaid dient te worden. Er is een monster-monopolie gecreëerd in de zorg. Er zou concurrentie zijn, maar die is er op cruciale punten niet.

  Helemaal eens met de conclusie van het artikel!

  Reactie door pablito — woensdag 9 augustus 2006 @ 12.29 uur

 3. Als ik zo bericht leest dan krijg ik iets geweldadigs over me.

  Reactie door Jofel — woensdag 9 augustus 2006 @ 12.29 uur

 4. Beide is waar, natuurlijk moet je kijken naar kosten baten analyses. Voor de kern van de discussie zit het een niveau dieper. Zorgtaken dienen serieus genomen te worden net als het bouwen van huizen. Te vaak word gebruik gemaakt van vals sentiment alsof het een vriendendienst zou zijn. Voorbeelden te over. Er worden gebouwen de grond uitgestampt voor zielige kindertjes. Alles word berekend maar de zorg moet weer voor een groot gedeelte door vrijwilligers gedaan worden (vaak vrouwen). Dat snap ik dus echt niet…die bouwondernemingen worden toch ook gewoon betaald? De zorg word vaak benaderd als een stel onnozele ganzen die niet kunnen rekenen, groot irritant misverstand. Een verpleegkundige in overleg met arts is wel degelijk in staat de verantwoording te nemen of iemand bijvoorbeeld thuis zorg nodig heeft of niet. Waarom moet daaroverheen een gigantisch (zogenaamd onafhankelijk) CIZ kantoor overheen om die beslissing nog eens te toetsen? Met de huidige internet technologie kan dat toch heel anders? Is er een orgaan die bijvoorbeeld boetes nog eens opnieuw toetst? Allemaal geldklopperij en een enorme vernedering voor mensen in het werkveld. Ik maak het dagelijks mee als zelfstandige binnen de zorg hoe vaak vrouwen aangesproken worden op een vals sentiment en als makke schapen hun werk moeten doen. Zodra een team een beetje zelfregulerend is en verantwoording neemt worden ze genadeloos door “kantoorzitters” teruggefloten die als de dood zijn hun baan te verliezen. Er zijn echt wel mogelijkheden om de zorg betaalbaar te houden maar dan word het wel tijd voor een ander sentiment.

  Reactie door Ninka — woensdag 9 augustus 2006 @ 12.43 uur

 5. Vroeger werd je bij een botbreuk direct in het gips gezet.
  Hoorde laatst iemand die een afspraak moest maken voor de gipskamer!
  We gaan echt de goede kant op zo!

  Reactie door Sinne Tolsma — woensdag 9 augustus 2006 @ 12.44 uur

 6. Maar is het alleen in de zorg, waarin de marktwerking faalt?
  NEE, natuurlijk niet!
  Neem de bewakingsdiensten, daar worden twee bewakers bij de schiphol brand aangeklaagd, terwijl de OVERHEID de ware schuldige is!
  En dat is het ook bij de zorg, de ziekenhuizen, het vervoer noem maar op. sinds de zogenaamde marktwerking een wantoestand, waaraan alleen met verschrikkelijke hoge kosten iets van te maken valt.
  LEVE de aanhangers van de marktwerking.
  Kapitalisme het hoogste goed!

  Aan de mentaliteit daar schort het aan, en niet zo’n klein beetje.

  Reactie door Ouwe Dirk — woensdag 9 augustus 2006 @ 12.55 uur

 7. Zorg mag nooit aan marktwerking onderhevig zijn. Het is gewoon een noodzakelijk iets, en inderdaad, de noodzaak is het best te bepalen door specialisten. Het aantal zeer schrijnende voorbeelden groeit met de dag. Oude mensen die hun laatste dagen tegen hun zin in het ziekenhuis moeten blijven, gehandicapten die weer afhankelijk worden van hun kinderen en kleinkinderen (die trouwens daarnaast allemaal gedwongen 40 uur moeten werken).
  Trouwens ook het aantal mensen dat naar een arts (anders dan de huisarts) gaat omdat ze bang zijn de eigen bijdrage niet te krijgen stijgt. Uiteindelijk zal blijken dat mensen ernstige en verwaarloosde ziekten krijgen die door vroege interventie voorkomen/gestopt hadden kunnen worden. De uiteindelijke zorgkosten zullen dan ook verschrikkelijk stijgen. Maar daar zal dan wel weer het vaantje eigen verantwoordelijkheid op gezet worden: zelf betalen, had u maar eerder naar het ziekenhuis moeten gaan.

  Nederland is gewoon een asociaal land

  Reactie door Irma — woensdag 9 augustus 2006 @ 12.57 uur

 8. Marktwerking in de zorg?
  Met het oog op iets te kiezen hebben?

  Alle zieken kiezen voor hetzelfde:
  Gezond worden!

  Reactie door Pangaea — woensdag 9 augustus 2006 @ 13.11 uur

 9. Helaas is ook welzijn de dupe van marktwerking! Veel managers, weinig welzijn.

  Veldwerkers die niet betaald kunnen worden omdat enerzijds de subsidie is gekelderd en anderzijds omdat de managers teveel financieel opslokken.

  Id-medewerkers (goedkope en efficiente krachten) kunnen niet meer betaald worden omdat proffessionals (lees managers)vechten voor hun plek en te bang zijn voor hun plekje op lange termijn.

  Dat bij de meeste welzijns-organisaties de id-medewerkers dus zijn wegbezuinigd is niet zo vreemd, ondernemingsraden zijn namelijk gewooon gevuld met “proffessionals”. Id-medewerkers zijn onvoldoende beschermd gebleven door o.a de marktwerking. Iedereen ging vechten voor zijn/haar plekje ipv een blok te vormen tegen die misselijkmakende ideeen van de VVD, Marktwerking, ik veeg er me r**t mee af!

  Lekker vele lagen managers (lees VVD’ers) en geen veldwerkers om het noodzakelijke werk te doen!

  Steun dus de SP, PvdA en groenlinks, zodat zij orde op zaken kunnen stellen in een nieuw kabinet!

  Reactie door Edgar Dolman — woensdag 9 augustus 2006 @ 13.17 uur

 10. Als de zorg werkelijk zou worden gerund als een bedrijf zou de opbrengst tevreden, gezonde ‘klanten’ moeten zijn. Daar zie ik niet veel van. Nu verdienen alleen de managers en tussenlagen aan deze constructie.

  Reactie door Astrid — woensdag 9 augustus 2006 @ 13.22 uur

 11. Ik kan wel janken!

  Zit hier werkeloos toe te kijken hoe het CDA-VVD kabinet alles kapot maakt wat me lief is.

  Ben werkeloos omdat veel (welzijns)organisaties me niet kunnen betalen vanwege de marktwerking!

  Reactie door Edgar Dolman — woensdag 9 augustus 2006 @ 13.23 uur

 12. over marktwerking gesproken,ik was vanochtend op station Den Helder waar ze al jaren een fietsenstalling hebben waar men ook 2e hands fietsen kan kopen,nee we hebben niet zoveel 2e hands fietsen meer wist de fietsenstallingbeheerder mij te vertellen,daar ik op zoek was naar een 2e hands kinderfiets voor mijn dochter,en die komen er ook niet meer! waarom is dat vroeg ik? omdat alle fietsenstallingen van de NS geautomatiseerd worden,was het antwoord,oh zei ik toen en uw baan dan? ik word gewoon op straat gezet zei hij toen,krijgt u dan geen andere functie bij de NS vroeg ik toen, nee want het is eigenlijk niet van de NS zelf maar van fiets-NS een dochteronderneminkje was het antwoord,mn dochter dus nog steeds geen fiets en die man gewoon zn baan kwijt,FIJN HE DIE MARKTWERKING!! helaas geen SP maar gelukkig stemt de man groen links,want ik kon het toch niet laten om er gelijk een politiek getint slingertje aan te geven en em uit te leggen waar hij dat aan te danken heeft…

  Reactie door iew — woensdag 9 augustus 2006 @ 13.26 uur

 13. @ 5: Maar is het alleen in de zorg, waarin de marktwerking faalt?

  Tuurlijk niet, pak Wegener als voorbeeld en dat gebeurt straks ook met veel zorg instellingen.
  Kleintjes opdoeken en een groot geheel maken om vervolgens uiteindelijk mega verlies te draaien.

  Reactie door Sinne Tolsma — woensdag 9 augustus 2006 @ 13.39 uur

 14. Volgens mij staat er in de Dikke van Dale bij Marktwerking: “systeem bedacht door mensen met veel geld, om ervoor te zorgen dat vrienden van deze mensen ook veel geld verdienen, zie vriendjespolitiek of manager.” :-)

  het gaat toch nergens over, marktwerking in de zorg… CDA/VVD hebben van onze SAMENleving een EGOleving. Marktwerking in de zorg… “bij uw ene been in het gips, uw andere been er gratis bij”…..

  Ik hoop echt dat het volgende kabinet, dit monsterlijke gedrocht snel weer teniet doet.

  Reactie door Jack Reinieren — woensdag 9 augustus 2006 @ 13.45 uur

 15. een operatie kost hier 50% duurder dan in het buitenland, allen hoe kan dat?

  gisteren was er een bericht dat het aantal wanbetalers van de ziektekostenpremie verdubbeld is:

  http://www.pzc.nl/internationaal/binnenland/article558087.ece

  gewoon een schande dit nieuwe systeem

  Reactie door edwin — woensdag 9 augustus 2006 @ 14.24 uur

 16. @15 edwin
  tsja zo gaat dat,mensen die het nu niet meer kunnen ophoesten heten nu gewoon wanbetalers met alle gevolgen van dien! kunnen we straks in ieder geval alles weerleggen wat betreft het zogenaamde goed gaan met de economie, aan de hand van de negatieve cijfers van het BKR.

  Reactie door iew — woensdag 9 augustus 2006 @ 14.29 uur

 17. Het CIZ afschaffen( daar kijk ik naar uit), krijg ik dan weer de kans om als mens te leven , nu voel ik me een dader, door me steeds maar weer te moeten bewijzen.wat er moet gebeuren is de zorg terug brengen naar de basis.een derde van het geld dat de zorgaanbieder voor mij krijgt gaat naar de directie, een derde naar de bureaucratie en een derde naar de zorg.Als ik het geld zou krijgen ( pgb) met minder bureaucratie zou ik van dit geld heel wat overhouden waarmee men weer zorg aan anderen zou kunnen geven!

  Reactie door a.velthoven — woensdag 9 augustus 2006 @ 14.31 uur

 18. eigen verantwoordelijkheid heet dat alleen dat houd op als je aan het eind van je geld nog een stuk maand over hebt of bij mensen die niet genoeg ‘eigen veranwoordelijkheid’ hebben om met hun geld om te kunnen gaan

  niks commercie, gewoon iedereen in het ziekenfonds

  Reactie door edwin — woensdag 9 augustus 2006 @ 14.40 uur

 19. Jammerlijk genoeg doet de mening van de mensen aan het bed er niet toe. De machthebbers doen hun ervaringen af als ” kinderziektes van het nieuwe systeem,” en ” ze hebben er gewoon geen verstand van.”
  De enigen die profiteren van dit systeem zijn de grootverdieners die nooit ziek zijn en de managers. Drie keer raden wie dit land besturen..

  Reactie door kaatje — woensdag 9 augustus 2006 @ 14.51 uur

 20. Lekker gaat het zo.

  En nu de gemeentes, die de WMO moeten gaan uitvoeren. Eerste bezuinigingen zijn al aangekondigt, terwijl er nog niks is geregeld.
  OLverigens… de gemeentes werken hard om 1 januari 2007 te halen.
  Zag de volgende aankondiging:

  Aanbestedingen

  De Dienst Sociale Zaken Noardwest Fryslân is voornemens om Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) te Driebergen het alleenrecht te verlenen voor de indicatiestelling “toegang tot de wmo voorzieningen”, welke niet vallen onder Hoogwaardige Intake. Andere geïnteresseerde aanbieders kunnen zich schriftelijk aanmelden ter verkrijging van informatie inzake het meedingen naar dit alleenrecht. Deze aanmelding dient per aangetekende brief te geschieden en dient uiterlijk 11 augustus 2006 in ons bezit te zijn.

  Dienst Sociale Zaken Noardwest Fryslân
  t.a.v. afd. Bedrijfsbureau-Inkoop
  Postbus 4
  8800 AA Franeker

  Kortom… het zootje wordt in stand gehouden.

  Reactie door Leftfoot — woensdag 9 augustus 2006 @ 15.07 uur

 21. @ Iew…

  Triest die fiets ervaring. En dan te bedenken dat die fietsen meneer zijn baan kwijt raakt als gevolfg van het succesvolle project: “De bemenste fiets” Het ontwikkelen van een systeem voor bemenste uitgifte van de OV-fiets.

  Reactie door Ben — woensdag 9 augustus 2006 @ 15.07 uur

 22. Mocht het werkelijk met de zorg zo slecht gesteld zijn – waar ik van uitga – dan zou je verwachten dat de media en zelfs de Telegraaf door middel van koppen in dikke chocoladeletters dit aan het volk zouden laten weten: “De zorg faalt”. Maar niets van dat alles. Het blijft vrij rustig. Of draait Nederland momenteel op een laag pitje?

  Goedemiddag overigens.

  Reactie door Gandalf — woensdag 9 augustus 2006 @ 15.08 uur

 23. @ 22, Gandalf

  Goedenmiddag.

  Volgens mij kunnen de media, de Telegraaf incluis, van de regels in de zorgwetgeving geen chocola meer maken.
  En dus doen ze maar niks.

  Reactie door Leftfoot — woensdag 9 augustus 2006 @ 15.19 uur

 24. gehandicapten zitten bij de rechter i.v.m. conflikt CIZ.het wordt tijd dat dat orgaan opgeheven wordt.totaal geen kennis van zaken , de min weten ze niet eens op te tellen en doen overkomen alsof ze met een gedetimeerde te maken hebben, daarbij is het niet meer als een bureaycraties gweldverslindend orgaan!

  Reactie door a.velthoven — woensdag 9 augustus 2006 @ 15.23 uur

 25. Dit document geeft een boeiend inzicht in waar door al dat managementdenken wel geld voor beschikbaar is.

  Reactie door Ben — woensdag 9 augustus 2006 @ 15.38 uur

 26. Gandalf, de krant van slapend nederland heeft er geen belang bij de SP in de kaart te spelen. Ze printen liever gemanipuleerde statistieken en rapportjes van het CBS.

  Reactie door kaatje — woensdag 9 augustus 2006 @ 15.44 uur

 27. Tja en dan minima geen bijzondere bijstand verstrekken voor het gebit van de kinderen!
  Lang (k)leve het kunstgebit!

  Ik vraag me af wanneer het ziekenfondsbrilletje weer terug komt?

  Reactie door Sinne Tolsma — woensdag 9 augustus 2006 @ 15.58 uur

 28. Zwartboek samenstellen.
  Hoogervorst ter verantwoording naar de Kamer.
  Hoogervorst treedt af.
  Kabinet demissionair.
  Verkiezingen.
  Zorg weer in handen van zorgverleners.
  Verzekeraars verbieden te indiceren.
  Zorgmanagers in Bijstand en andere tweejarige LOI-deeltijdcursus uitzoeken.

  Reactie door hendrik dieks — woensdag 9 augustus 2006 @ 15.59 uur

 29. (ex-)GroenLinksers zeggen dus ook best wel eens zinnige dingen…

  Reactie door D. van Alphen — woensdag 9 augustus 2006 @ 16.00 uur

 30. @ Gandalf ,

  Als je de buitenlandse nieuws-sites bekijkt en deze vergelijkt met bv de Telegraaf, kun je zien hoeveel echt nieuws de Nederlanders ontnomen wordt.

  Reactie door RedStar — woensdag 9 augustus 2006 @ 16.02 uur

 31. sorry…. foutje.

  Reactie door Leftfoot — woensdag 9 augustus 2006 @ 16.08 uur

 32. Ja evlien
  dit is wat ik twee jaar gelden al Den Haag heb laten horen , maar daqar heeft men geen oor of kijk voor .zij? weten het allemaal beter, terwij als ervaringsdescundigen veel tegenkomen en overleven.Kom eens aan ik kan je heeeeel veel meegeven!

  Reactie door a.velthoven — woensdag 9 augustus 2006 @ 16.38 uur

 33. Dit is Kafka in het kwadraat – zoiets hou je toch niet voor mogelijk?
  Mijn eerste reaktie was: platgooien dat hele CIZ en die hele ratteplan er om heen:
  weg ermee!

  Reactie door Marjolein — woensdag 9 augustus 2006 @ 16.52 uur

 34. wanneer organisatorisch niet goed is,dan betekent nog niet dat het aan marktwerking ligt! Blijkbaar werken er nog te veel managers in de zorg die als ambtenaar denken. Overigens er zijn ook te veel managers.Als je eenmaal een baan /manager hebt dan is het in Nederland moeilijk om ze eruit te kegelen en laat staan de vriendjes politiek. ik dacht toch dat dit meer aan links lag. Zoals ook de omroepen. Links lullen maar toch meer verdiene d

  Reactie door Dave — woensdag 9 augustus 2006 @ 17.11 uur

 35. verdienen dan de MP. Van onze belasting centen.

  Reactie door Dave — woensdag 9 augustus 2006 @ 17.13 uur

 36. @34
  Hallo Dave, ik zie dat je nu hier zit.
  Ik heb op een ander onderwerp hier gevraagd naar jou beschuldiging van verkeerde E-mail adressen door SP’ers bij de LR site maar nog geen antwoord.
  Ook daar kwam je met niet te bewijzen beschuldigingen.
  ………….
  Het is hopelijk toch niet bij jou rechts lullen en de leugens verhullen.

  Reactie door Jofel — woensdag 9 augustus 2006 @ 17.28 uur

 37. Dave, marktwerking is altijd verdienen

  Reactie door edwin — woensdag 9 augustus 2006 @ 17.33 uur

 38. Weg met de marktwerking in de zorg. Laten we als klanten van hen ook een bijdrage leveren. Dus niet voor niets naar de dokter maar eerst even je verstand gebruiken! Geen pillen halen en daarna weggooien.Uiteraard allemaal stoppen met roken en gezond leven. dan komt het met de kosten van de zorg wel goed.

  Reactie door robert b — woensdag 9 augustus 2006 @ 17.37 uur

 39. Weg met de marktwerking in de zorg. Laten we als klanten van hen ook een bijdrage leveren. Dus niet voor niets naar de dokter maar eerst even je verstand gebruiken! Geen pillen halen en daarna weggooien.Uiteraard allemaal stoppen met roken en gezond leven. dan komt het met de kosten van de zorg wel goed.

  Reactie door robert b — woensdag 9 augustus 2006 @ 17.37 uur

 40. Zware lagen ambtenaren waren er altijd al. Het enige dat gewijzigd is in de zorg is dat de marktwerking is ingevoerd en dit is een grote zooi geworden met tallozen die de verzekering niet kunnen ophoesten. Dat er nog steeds mensen zijn die blijven beweren dat de ellende niet aan de marktwerking ligt, vind ik ronduit dom. Ze slagen er nog steeds niet in erp systemen op een fatsoenlijke manier op elkaar aan te sluiten en er komen steeds meer “managers” bij die van toeten nog blazen weten. Opleidinkje HBO CE en ze denken daadwerkelijk iets over zorg te weten. Wat een aanfluiting.

  Reactie door kaatje — woensdag 9 augustus 2006 @ 17.37 uur

 41. Mijn vriend koos dit jaar voor een andere zorgverzekeraar.Vervolgens kreeg hij onlangs ineens een aanmaning van zo’n 600 euro met dreiging incassobureau van oude verzekeraar voor onbetaalde premies dit jaar.
  Bij navraag bleek dat de nieuwe verzekeraar verzuimd had de oude op te zeggen, een ridderlijk toegegeven fout van de nieuwe verzkeraar.
  Maar dat kan niet meer terug gedraaid omdat de termijn daarvoor verstreken is.
  Gevolg is dat mijn vriend naar de de oude verzekeraar terug moet!
  Momenteel speelt het gedoe incassobureau
  buite de deu te houden, betaalde premie van nieuwe verzekeraar terug te krijgen zodat hij oude verzekeraar kan betalen. Gelukkig is mijn vriend gezond en niet de dupe van falende zorg maar dit geloof je toch ook niet!

  Reactie door maria — woensdag 9 augustus 2006 @ 17.40 uur

 42. #12 de markt en de markt werking voor een tweede hands meisjes fiets is toch echt wel te vinden op Markplaats, Ebay, Speurders, Via Via, de Vondst, en bij de vele rijwielhandelaren in de kop van Noord Holland die gebreukt materiaal ingeruild bebben. En de fietsen verkoper moet leren de bakens te verzetten als een bedijf zich anders organizeerd.
  De markt, als je een spijkerbroek wil kopen ga je eens kijken bij een aantal winkels wat in de aanbieding is en wat de prijzen zijn, het probleem met de zorg is dat men nooit een offerte vraagt voor een ingreep die van verschillende zorgleveranciers afgenomen kan worden.
  Bij het kopen van een auto ga je toch ook 4 of 5 offertes vragen, niet dan?

  Reactie door Hawkey — woensdag 9 augustus 2006 @ 17.42 uur

 43. Jofel,LR site met valse e-mail adressen van sp-ers????IK Weet niet wat jij leest? Dat heb ik niet gezegd. Ik heb gezegd dat hier op deze weblog misschien een grotere kans hebt voor valse e-mail adressen,. Mensen die zich voordoen als sp, maar niet echt sp zijn.

  Reactie door Dave — woensdag 9 augustus 2006 @ 17.42 uur

 44. Hier ging het om Dave dat mensen en met namen die zeggen lid te zijn van de SP.
  Mijn vraag is nog steeds zijn hier bewijzen voor.
  ……………………………………..
  overigens bij LR kan iedereen zich inloggen. Alleen maar goed voor die belachelijke mensen die de forums willen verzieken met discrimerende uitlatingen.
  Het is ook hier erg zichtbaar dat er hier mensen zijn die blijkbaar een valse e-mail adres gebruiken.Ze roepen wel dat ze lid en/of stemmen op de SP,ik vraag me het soms af.een positieve bijdrage geeft het niet.

  Reactie door Jofel — woensdag 9 augustus 2006 @ 18.31 uur

 45. lees! Een grotere kans! Jofel@44

  Reactie door Dave — woensdag 9 augustus 2006 @ 18.54 uur

 46. @ 28 hendrik dieks

  Volkomen gelijk laat ze maar eens een paar jaar zweten met 1000 eurie in de maand, en we kunnen nu Hoogervorst ter verantwoording roepen, hij heeft altijd verklaart dat als mensen de zorg niet kunnen betalen er altijd potjes zijn waar een beroep op gedaan kan worden.
  Dit heeft hij wel 50 X gezegd in elk actualiteiten programma op tv.
  Dus mense vraag hem welk potje dat is dan is de term “zorg-wanbetaler” ook direct van het podium verdwenen.
  Het kabinet moet zich dood schamen om zo met hun burgers om te gaan dit geld ook voor Beatrix, zo kan je zien hoever “ons” staatshoofd van de burger staat.

  Reactie door Pool — woensdag 9 augustus 2006 @ 19.18 uur

 47. Zoals voorspeld loopt het helemaal verkeert met die nieuwe zorgverzekeringingen, maar dat is waarschijnlijk de bedoeling, het gaat om de macht van de verzekeraars, het winstmakend aspect en de afknijpen van noodzakelijke zorg, de toch al met de ellende behepte patient zal in veel gevallen geneigd zijn de mond niet open te doen i.v.m. de afhankelijkheids aspecten of omdat men eenvoudig weg niet meer in staat is om zelfstandig te handelen of assertief te zijn.

  Dit is een klucht, een drama, een geslepen spel in een wereld dat de fantasie te bovengaand, de regisseur grijnst vals steekt zijn middelvinger op en maakt braakneigingen naar het totaal ontgoochelde volk dat uit potentiele patienten bestaat.

  Achter de coulissen wrijft de regisseur in zijn handen, lacht in zijn vuistje om het klootjes volk en prijst zich gelukkig dat hij niet afhankelijk hoeft te zijn van de geboden schaarse zorg als het zover is, geld zat voor een particulier verpleegster en de beste artsen.

  Zo…dat heeft hij toch maar weer mooi tot een geslaagd stuk ten tonele gevoerd, iets om trots op te zijn!

  Ergens in Nederland valt het zoveelste slachtoffer, er was geen hulp genoeg, er was geen zorg genoeg, de wachtlijst was te lang, er was al een indicatie voor iets anders enz enz enz…

  Reactie door e.krul — woensdag 9 augustus 2006 @ 19.27 uur

 48. @ 47 e.krul

  Indedaad je hebt het prima vertaald, maar dit gaat dan over de zorg hoe zit het dan met al die andere miskleunen die het gevolg zijn van markterking waarbij mensen ontzettend veel leed is aangedaan.

  Reactie door Pool — woensdag 9 augustus 2006 @ 20.09 uur

 49. @45
  Ik zal het proberen Dave.
  Eerlijk is eerlijk jij doet je iedergevel niet voor als iemand van de SP

  Reactie door Jofel — woensdag 9 augustus 2006 @ 20.17 uur

 50. @38
  Dus niet voor niets naar de dokter maar eerst even je verstand gebruiken!
  ………………
  Moeilijk, ik hoor heel vaak gevallen van was maar eerder gekomen dan stond je er beter voor.
  Het is maar waar je bij je verstand de prioriteit legt.
  Mijn dokter zegt beter tien keer voor niets dan een keer te laat.
  Mijn verstand zegt dat ik die raad maar moet op volgen.

  Reactie door Jofel — woensdag 9 augustus 2006 @ 20.23 uur

 51. @47 e .krul
  en waar blijft dat spoeddebat dan hierover? het loopt [is al] volledig uit de klauwen inderdaad,die Hoogmoedvorst hoort absoluut op te stappen! zoniet, een motie van wantrouwen aan zn broek te krijgen.
  is er nu niet lang genoeg gewacht en protest vanuit heel Nederland tegen dit stelsel?

  Reactie door iew — woensdag 9 augustus 2006 @ 20.31 uur

 52. van begin af aan heb ik gezegd, dat hoogervorst met z’n tengels van de gezondheidszorg moest afblijven en alleen bezuinigen, waar dat echt nodig is, zoals bijv. administratie. maar nee, hij pakt gelijk heel de gezondheidszorg aan. alles wordt gelijk kapot bezuinigd, ook daar waar helemaal niet op bezuinigd mag worden. nou snap ik, waarom alles ineens zo duur is geworden. oorzaak de politiek!!! en niet de burgers, die afhankelijk zijn van diezelfde gezondheidszorg.

  Reactie door maayke jong-doppen — woensdag 9 augustus 2006 @ 21.21 uur

 53. Ik ben nogal iemand van doorpakken. Dat hele stemgebeuren duurt mij te lang. Kunnen we niet iets effectievers bedenken? Zoiets als… Hoogervorst van zijn bed tillen en aan zijn oor meeslepen naar de officier van Justitie, in de beklaagdenbank duwen en op uitspraak van de rechter een tijdje zitten? Of is dit ook onderling al een pot nat?

  Laten we een goed plan bedenken, al is het alleen maar om hem aan de antistress pillen te helpen en wat slaappillen voor mindere nachten. Wie weet nog wat pillen om zijn psychose te drillen? Gaat ie vanzelf de no claim regeling afschaffen, want met wat pillen ben je er zo doorheen…wist dit smiechtje!

  Reactie door Gloria — woensdag 9 augustus 2006 @ 21.50 uur

 54. Een goede kennis van mij betaald p/m € 412,- zorgpremie voor een gezin met 2 kinderen boven de 18 jaar, ze heeft een basis en een aanvullende verzekering.
  Daarnaast moeten zij ook nog eens € 59,- tandzorg betalen en ook nog per twee maanden € 387,- voor medicijnen die niet door hun verzekering volledig vergoed worden.
  Helaas zijn zij ook niet meer bij machte om de premie te voldoen, dus is er door de Menzis al gedreigd met een deurwaarder.
  Ze zijn de wanhoop nabij, voorheen hebben ze nooit problemen gehad met de normale ziekenfondspremie, nooit schulden gehad, nooit aanmaningen of iets dergelijks.
  Als iemand een oplossing weet dan zie ik dat graag…

  Zo zie hoe Nederlanders naar de knoppen wordt geholpen door dit kabinet van uitzuigers.

  Reactie door Pool — woensdag 9 augustus 2006 @ 22.04 uur

 55. @ 52 Gloria

  Prosac zal niet helpen want hij leeft toch al naast de realiteit

  Reactie door Pool — woensdag 9 augustus 2006 @ 22.11 uur

 56. Zolang wij de schuld geven aan Hogervorst of dit kabinet hoeven we zelf niet de straat op. Lekker makkelijk toch?

  Reactie door Alie Dekker — woensdag 9 augustus 2006 @ 23.24 uur

 57. Marktwerking in de zorg is heel goed mogelijk. Het is zelfs noodzakelijk. Maar we moeten goed beseffen dat we de markt niet hálf kunnen privatiseren. Niet de financiëring wel en de zorg zelf niet. Niet een markt voor verzekeringen creëeren en deze vervolgens aan duizend-en-één regels verbinden. Privatiseren is niet voor bange mensen, je zult het van boven tot onder moeten doen.

  Zorg wordt niet goedkoper door het door de overheid te laten organiseren. Integendeel, het wordt alleen maar duurder doordat we er een grote bureaucratische laag tussen stoppen die zelf volstrekt inproductief is. Die zorg moet hoe je het ook wendt of keert betaald worden. Door het aan de markt over te laten krijgen we een veel beter inzicht in de werkelijke kosten van de zorg.

  Wel zal dat betekenen dat er een omslag in denken zal moeten plaatsvinden bij heel veel mensen. Je bent in de eerste plaats zélf verantwoordelijk voor een goede zorgverzekering, net zoals je zélf verantwoordelijk bent voor je voedsel, je kleding en je kleuren-tv. Dat wil absoluut niet zeggen dat we mensen die buiten hun schuld in de problemen komen niet zouden moeten helpen. Maar een sociaal hart toon je pas echt als je dat zelf uit vrije wil doet, niet als je andere mensen ertoe verplicht het te doen.

  Reactie door HenriOsewoudt — woensdag 9 augustus 2006 @ 23.27 uur

 58. “Maar een sociaal hart toon je pas echt als je dat zelf uit vrije wil doet, niet als je andere mensen ertoe verplicht het te doen.”

  Henri? Kun je het woordje dat en het nader toelichten?

  Reactie door Alie Dekker — woensdag 9 augustus 2006 @ 23.45 uur

 59. @65 57 58
  leuk onderonsje hier zo inneens,maar men ziet toch dat het helemaal niet werkt en dat het nu het geprivatiseerd word ook nog eens onbetaalbaar is geworden en mensen niet meer krijgen waar ze voor betalen,omdat er regeltjes en bureacratie van managements tussenzzit! bureaucratie zoals u dat zo mooi verwoord is niet iets wat specifiek op een overheid is gestoeld,maar word nu vele malen erger gebruikt/misbruikt in de huidige private vorm,en al gaan we zelf de straat op wie luisterd er tegenwoordig nog naar de mensen?dit kabinet? een omslag in denken das helemaal een mooie,u bedoeld het verplicht moeten zien zoals het word uigelegd,terwijl alles laat zien dat het NIET WERKT!

  Reactie door iew — donderdag 10 augustus 2006 @ 0.13 uur

 60. @ 57 Henri O

  Oh neee heee… wie had dat gedacht! Onze Henri Marktwerking!!!
  Eerlijk gezegd, ik heb je niet eens gelezen. Je hele verhaal gaat toch niet opnieuw beginnen he? Weer die ellelange riedels over je overheids haat? En hoe we deze NOG MEER moeten afslanken?

  Go Henri Go!! Want jij bent een van die GLADALEN die het halve weblog probeert vol te brallen voor EIGEN PORTEMONNE!

  En HOE! Weer een schaap in wolvenkleren die op ‘prachtige’, bijna ‘geloofwaardige’ wijze het volk erin komt luizen! Want hierboven staat vast je verhaal hoeveel zorg je voor de mensen hebt? WEDDEN??

  Kijk uit mensen! Wees deze vos te slim af!! Want hij is voor ALGEHELE PRIVATISERING,dus ALGEHELE VERLOEDERING!

  Terug naar de Overheid! Terug naar het ziekenfonds!! En de rijken? Die worden gewoon weer particulier!

  Reactie door Gloria — donderdag 10 augustus 2006 @ 0.14 uur

 61. @58 Alie Dekker
  Met ‘dat’ en ‘het’ bedoelde ik het vrijwillig helpen van mensen die buiten hun schuld in de problemen raken.

  @60 Gloria
  Schreeuw niet zo.

  Reactie door HenriOsewoudt — donderdag 10 augustus 2006 @ 0.49 uur

 62. Waarom begint de SP geen eigen ziekenfonds als ze denken dat het allemaal veel goedkoper kan?
  Is niet zo moeilijk een verzekering op cooperative basis met heel vlakke mangement en geen winst oogmerk.

  Reactie door Hawkey — donderdag 10 augustus 2006 @ 1.32 uur

 63. Wie de laatste maanden opgelet heeft heeft vastgemerkt dat legio zorgverzekeraars bij elkaar in bed zijn gekropen.
  Uiteindelijk blijven er een paar over die lekker van bil gaan en tussen de lakens ergens op een tropisch eiland van onze premies, de premiehoogte bespreken om zo hun eigen belangen te bevredigen.

  Reactie door Sinne Tolsma — donderdag 10 augustus 2006 @ 10.39 uur

 64. @63 Sinne Tolsma
  wie de laatse maanden heeft opgelet heeft ook gezien dat er een aantal rechtse privatiseringsgoedpraters,alleen maar komen reageren op onderwerpen die daar op van toepassing zijn,en wie daar ook op heeft gelet heeft ook kunnen zien dat deze personen iedere discussie uit de weg gaan of niet reageren als hun stellingen en bijdrages volledig onderuitgehaald worden,men zou bijna gaan denken dat zulke personen gestuurd worden “door” daar zij alleen weten te herhalen wat de regering ons wil doen geloven,maar waarvan iedereen ziet dat HET NIET WERKT!
  de bewijzen liggen namelijk door heel ons land op straat,het is tijd dat er eens hard aan de bel getrokken word met spoed debatten door alle oppositie partijen is mijn mening,en niet meer te wachten tot de verkiezingscampagnes.

  Reactie door iew — donderdag 10 augustus 2006 @ 11.05 uur

 65. @62 Hawkey
  naar mijn mening is het hoofdlettergebruik van Gloria om aan mensen zoals u te verduidelijken waar u telkens maar even overheen leest,of aan voorbijgaat.
  HET WAS namelijk GOEDKOPER in het oude STELSEL,daarbij moet u mij toch eens uitleggen waarom het voor de regering en verzekeraars goedkoper moet,terwijl het voor de mensen duurder moet worden,en men er minder voor terugkrijgt door de bureaucratie die deze verzekeraars hanteren,want bureaucratie is niet een fenomeen dat alleen op een overheid van toepassing is,ieder bedrijf, instelling, verzekeraar kan zich namelijk bureaucraties opstellen,dat is gewoon een kwestie van nog meer managers idiote plannetjes laten bedenken en ontwerpen.

  Reactie door iew — donderdag 10 augustus 2006 @ 11.12 uur

 66. Ik verwacht dat in het verkiezingsprogramma van de SP een Christelijke Ziektenkosten systeem opgenomen is, waar het woord Zorg en verzekering niet voorkomt want daar ben ik doodziek van geworden. Nederland is ziek, doodziek van de zorgen.

  Reactie door Henk.H — donderdag 10 augustus 2006 @ 11.26 uur

 67. iew

  iedereen weet tegenwoordig hoe handig internet is en dat alles terug te vinden is.
  (Hoewel Veerman daar schijnbaar geen kippeverstand van begrijpt)
  Alleen denken de meeste privatiseringsneuroten dat men de krant van gisteren al weggegooid heeft en men het niet meer herinnert!
  Wat dat betreft leve het internet!
  Nu alleen hopen dat Nederland wakker is en op 22 november weet waar ze voor gaan!
  De portometniks of voor de elite!

  Reactie door Sinne Tolsma — donderdag 10 augustus 2006 @ 11.41 uur

 68. @67 Sinne Tolsma
  inderdaad,maar dan moet ik helaas weer terugkomen op de naar mijn idee manipulatieve peilingen die mijns inziens het stemgedrag beinvloed,en de stemcomputers waarmee achteraf eigenlijk niets meer mee is na te tellen,men krijgt namelijk geen bewijsje uit zo;n ding waarop men dan ook kan zien dat de stem naar de door uw gekozen partij is gegaan,als dat dus op elkaar word afgestemd zitten we gewoon weer met dezelfde kliek,en kunnen ze weer gaan zeggen ziet u wel dat we het vertrouwen nog hebben van de mensen,we hebben het dus toch goed gedaan…
  dit is iets wat mij toch steeds meer bevreesd in dit digitale tijdperk.
  ik lees namelijk ook veel op tweakers.net waar men toch goed kan zien wat men allemaal probeert ivm het controleren van het internet en dergelijke,de technische kanten ontgaat de meeste mensen namelijk,en daar is ook heel wat aan de gang.
  er zijn namelijk ook al fabrikanten van beeld en geluidsapparatuur ism film en muziekindustrie bezig geweest om toestellen uit te rusten met een systeem dat als u een dvd heeft gekocht en een kopie er van maakt voor uzelf [iets dat is toegestaan] en die probeert af te spelen in uw dvd speler,dat uw dvd van afstand onklaar gemaakt word en u een nieuwe kunt gaan kopen omdat dit dan herkend zou worden als illegale kopie,en dan probeer ik het nu nog even simpel uit te leggen,ZO ver gaat het al namelijk.

  Reactie door iew — donderdag 10 augustus 2006 @ 12.05 uur

 69. Iew

  moet technisch mogelijk zijn dat de stemcomputter een bonnetje geeft.
  Jij controleert deze en deponeert het in en bus!
  Misschien wel eens raadzaam om zo de stemcomputers te controleren naar juist werking.

  Iew niet zo paranoïa, dat microfoontje in mijn huis is echt geen schroef!:)

  Reactie door Sinne Tolsma — donderdag 10 augustus 2006 @ 12.09 uur

 70. Geef de inkomsten van acijns op alcohol en sigaretten aan de gezondheidszorg waar het hoort en markwerking is niet nodig.

  Reactie door Klaas — donderdag 10 augustus 2006 @ 12.51 uur

 71. @70

  Omdat hij nooit succes had gehad, wreekte hij zich door zijn medemensen te belasteren.

  Reactie door Bijdehandje — donderdag 10 augustus 2006 @ 12.58 uur

 72. @69 Sinne Tolsma
  dat is het ook,dus daarom mijn vraag,waarom is dat dan in eerste plaats al weggelaten in het ontwerp van die stemcomputers?
  het is voor een hacker [die heeft de overheid namelijk ook in dienst]heel goed te doen om iets te schrijven softwarematig, dat precies doet wat men zou kunnen verlangen.

  Reactie door iew — donderdag 10 augustus 2006 @ 13.18 uur

 73. @ 70 iew

  Wist je dat als je een brief typt in Word 2003 en deze uitprint dat er dan een paar miniscule pixeltjes meegeprint gaat worden die gegevens bevatten van jou PC en zodoende door de ontvanger met speciale apparartuur uitgelezen kan worden.
  Justitie heeft met dit apparaat de mogelijkheid om de herkomst van dreigbrieven te traceren.
  Vraag maar aan G.Wilders die heeft zo’n apparaat omdat hij dikwijls per brief bedreigd is geworden.
  Dit is geen toekomstmuziek of Science fiction, dit is nu vandaag al in gebruik.
  Ik weet alleen niet hoe het is gesteld met de wet op de privacy omtrent het gebruik van dit apparaat.

  Reactie door Pool — donderdag 10 augustus 2006 @ 13.56 uur

 74. pool,

  en ik maar denken dat het aan mijn printer lag!

  Reactie door Sinne Tolsma — donderdag 10 augustus 2006 @ 14.38 uur

 75. @73 Pool
  kijk dat is nu precies waarom ik ook op websites zoals tweakers.net lees,de technische kanten van het beperken van de mensen en het vergaren van controlemechanismen waar mee men alles ander kan doen laten lijken dan het is,en waarmee dikwijls privacy schendende ontwerpen en uitvindingen niet worden geschuwd,dat zijn zaken waar niet echt veel over in het nieuws komt,waarschijnlijk wél als het er ineens is…

  Reactie door iew — donderdag 10 augustus 2006 @ 14.59 uur

 76. Iew, hoe zit dat dan met digitale TV?
  kan men op afstand door jouw beeldbuis als camera te gebruiken zien wat jij op de bank uitspookt?

  Reactie door Sinne Tolsma — donderdag 10 augustus 2006 @ 15.49 uur

 77. @ 76 Sinne

  Als je eens wist wat allemaal mogelijk is met digitale tv’s en ontvangers ik denk dat je weer gauw je oude vertrouwde transistortje weer pakt.
  Evenals met stemcomputers ze zijn vooraf te programeren en achteraf te manipuleren een fluitje van een cent.
  Daarom het rode potloodje terug op 22-11

  Reactie door Pool — donderdag 10 augustus 2006 @ 15.56 uur

 78. @76 Sinne Tolsma
  technisch is dat volgens mij al mogenlijk,maar nog niet op de markt om het zo maar even te zeggen.

  en kijk ik krijg net weer een berichtje binnen,dat dan niet met techniek op zich te maken heeft maar wel laat zien dat men alles via de geautomatiseerde en digitale mogenlijkheden aan het vergaren is,ik zal het artikel waar ik het eerder over had ivm de dvd spelers en tv nog even proberen op te soeken voor u.

  lees ondertussen dit even zou ik zeggen,

  Vraagtekens bij opslag id-bewijzen door banken
  Woensdag 23:40 – Volgens het Meldpunt Misbruik Identificatieplicht verzamelen banken onrechtmatig kopieën van identiteitsbewijzen van miljoenen klanten. Het CBP bevestigt dat banken vaker en uitgebreider gegevens opslaan dan nodig en waarschuwt tegen centrale opslag van de privacygevoelige data. >>
  http://tweakers.net/nieuws/43877/Vraagtekens-bij-opslag-id-bewijzen-door-banken.html

  Reactie door iew — donderdag 10 augustus 2006 @ 15.56 uur

 79. Sinne Tolsma
  het exacte bericht kan ik niet zo 1 2 3 meer terugvinden ik zal hier nog wat uitgebreider naar zoeken,wel heb ik een stukje waarmee het zo’n beetje begonnen is teruggevonden,het is goed om de discussie na het artikel ook even te gaan volgen dan begrijpt u het iets beter,waar ik het over heb.

  http://tweakers.net/nieuws/43829

  Reactie door iew — donderdag 10 augustus 2006 @ 16.09 uur

 80. Over die burocratische indicatiestelling, want daar hadden wij het toch over?
  Een ander ‘mooi’voorbeeld, vond plaats in Amsterdam.
  Een man die invalide is geworden wil graag zijn auto laten ombouwen want dan kan hij toch nog met zijn vrouw samen op pad. Na aanvraag daarvoor en invulling van formulieren komt tot zijn ‘verrassing’eruit dat hij alleen in aanmerking komt voor twee scootmobiels.
  Kon hij en zijn vrouw toch nog, weliswaar ieder met zijn eigen scootmobiel, op pad.
  Het ombouwen van een auto, in feite een doodgewone zaak in dat geval, kwam gewoon niet voor in het rijtje voorzieningen. Nu is de prijs van twee scootmobiels samen ook nog een stuk hoger dan het ombouwen van een auto. Toch mooi van het CIZ, nietwaar.
  Overigens heb je, sinds de voormalige bejaardenhuizen zijn verbouwd tot prachtige appartementen, als je geld genoeg hebt, met dat alles niets te maken. Je huurt op tijd een aardige aanleun- of inleunwoning ( natuurlijk in de vrije sector) bij zo’n zorgcentrum, en koopt, als je het nodig is, direct de zorg in. Geen wachtlijsten en zorg direct om de hoek. Toch ‘mooi’ die marktwerking, nietwaar!

  Reactie door Elisabeth Spaan — donderdag 10 augustus 2006 @ 16.13 uur

 81. @80
  als je geld genoeg hebt ja anders,word je afgesloten van alles…
  inclusief vervoer want met 2 scootmobielen van bv amsterdam naar haarlem door weer en wind geeft bij oudere mensen toch wel weer een longontsteking als het even tegenzit,en dat kost dan weer wat nietwaar?
  maar dat mag dan overbodig meer kosten…
  marktwerking in de zorg is waanzin! nietwaar?! en zo stapelen de bewijzen dat het niet werkt zich op en gaat men gewoon onveranderd door,de verkiezingen kunnen er niet snel genoeg zijn naar mijn mening.

  Reactie door iew — donderdag 10 augustus 2006 @ 16.38 uur

 82. Een miljart extra kosten i.v.m. de DBC in ziekenhuizen, en daar kan nu hoogervorst denkt hij de schuld leggen bij de specialisten, hoezo verantwoordelijkheidsgevoel Hr Hoogervorst hij moest zonodig snel die veranderingen HAASTIGE SPOED IS ZELDE GOED.Zo zal het ook gaam Bij de WMO, loopt dit straks niet ( vele met mij houden hun hart vast) dan kan men de gemeenten de schuld geven.
  Waarom loopt Den HAAG leeg, voelen ze dat ze er een puinhoop van gemaakt hebben?

  Reactie door a.velthoven — donderdag 10 augustus 2006 @ 16.49 uur

 83. http://www.planet.nl/planet/show/id=75073/contentid=745528

  Reactie door Jofel — donderdag 10 augustus 2006 @ 19.44 uur

 84. Een ding is zeker het volgende kabinet moet heel maar dan ook heel veel puin ruimen van dit kabinet men zij gewaarschuwd.
  Als je alles terugdraaid en de gulden weer in de knip en uit de EU stapt dan kun je zeker zijn van een unanieme overwinning op 22-11
  Al die leugens dat de economie aantrekt, dat het goed gaat met de zorg, dat de WMO het sleutelwoord is voor 2007.
  Jongens jongens jongens eindelijk worden dan ook de voedselbanken afgeschat, eindelijk alle misdadige herkeuringen teruggeschroefd, eindelijk gerechtigheid.
  De grootste l#lsmoes die ze op dit moment hanteren is: …… we gaan niet op de stoel van de rechter zitten….. en wat zegt de rechter…… we gaan niet op de stoel van de politiek zitten.
  Wie verne#kt wie.

  Reactie door Pool — donderdag 10 augustus 2006 @ 21.53 uur

 85. @ 84 wat een onrealistisch idee zeg, d egulden terug en uit de EU stappen. keep on dreaming, dit is pas echt kiezersbedrog: de mensen onzinnige en ireeel dingen beloven.
  een overwinning op 22-11?
  eindelijk de voedselbanken afschaffen? net of jij dat erg vindt. misdadige herkeuringen? zo houden we profiteurs buiten de deur!
  en kuis je taalgebruik een beetje pooltje.

  Reactie door voltaire — donderdag 10 augustus 2006 @ 22.37 uur

 86. @84 allemaal gel*l pool!!

  Reactie door boudewijn — donderdag 10 augustus 2006 @ 22.54 uur

 87. @ 85 86

  Na 22-11 piepen jullie wel anders als door de afschaffing van de hypotheekrenteaftrek jullie ouders de PC moeten wegdoen om dat ze dan in de schuldsanering zitten.
  Zalm zei altijd …armoede…eigen schuld dikke bult.. moet je maar geen schulden maken.
  Ik kan bijna niet wachten tot 22-11.

  Reactie door Pool — donderdag 10 augustus 2006 @ 23.24 uur

 88. @ 87 Pool

  Maak je niet druk om zwetsers.
  Voor dit soort mensen moeten wij de kolen uit het politieke vuur zien te halen. Want ook deze bla-bla-ers gaan zich branden aan dit rechtse kabinet. Als ze even nadenken dan zien ze heus wel in dat het in Nederland niet klopt.
  Ze zijn waarschijnlijk jaloers op de mensen die dit goed onder woorden kunnen brengen. Zoals jij!
  Als ze lang genoeg op dit weblog meedraaien leren ze vanzelf wel hoe de vork in de steel zit en dat Nederland beter uit is als de SP mee gaat regeren.
  We kijken uit naar die tijd! En ondertussen? Werk aan de winkel, niet waar Pool? We gaan ervoor.

  Welterusten lieve SP-prins!

  Reactie door Gloria — vrijdag 11 augustus 2006 @ 0.56 uur

 89. @ 88 Gloria

  Goedemorgen

  Ik kreeg net eeen mailtje binnen over hoeveel personen in ons landje buiten hun schuld om de zorgverzekering niet kan en niet meer kan betalen.
  Schrik niet het zwaren er tot gisteren
  ….. 311.000….. de bron waar ik dit van heb is zeer betrouwbaar.
  Waar is ons oude vertrouwde ziekenfonds
  gebleven ???

  Reactie door Pool — vrijdag 11 augustus 2006 @ 7.28 uur

 90. Pool , je heb het allemaal goed gezien !
  Weg met dit 2-maten systeem van ons door God aangewezen Balkenelende kabinet : JP gewoon oprotten , ga maar in Madurodam regeren in dat kleine torentje ; dat behoort bij u kleine geest !

  Reactie door Fred — vrijdag 11 augustus 2006 @ 11.49 uur

 91. @ 89 Pool

  Weggevaagd Pool! Door de christenen en de rijken! Het is om te huilen!!!

  We zullen het zien: OF de bevolking is helemaal verziekt OF zij komen in opstand. Als dit niet gebeurd dan is ons land failliet gegaan aan: RECHTVAARDIGHEID!
  En dan zal het volk krijgen wat het verdient: DE LEUGEN REGEERT!

  Nou, geloof maar dat we dan aan de heidenen zijn overgeleverd! RAMPZALIG!!

  De meeste christenen laten Gods water over Gods akker vloeien. Zij denken met de vinger op de letter dat het moet gaan zoals het moet gaan…
  No way!!! Het is een kwestie van OPSTAAN en PROTESTEREN. Aan alles mag geproefd worden, maar wat verrot is behoort verwijderd te worden uit de politieke mand!

  Dit zijn de verrotte vruchten: Het CDA en de VVD.
  Zij steken alle goede aan en ons land is in VERDERF.
  Het is nog niet te laat… er is nog redding mogelijk op 22 november 2006.

  Kom op volk… laat je niet kisten!!!

  Reactie door Gloria — vrijdag 11 augustus 2006 @ 14.51 uur

 92. @ 91 Gloria

  Nog zo’n slordige 103 dagen en dan naar het stemburo.
  Ik hoop dat we dan met het welbekende rode potloodje mogen stemmen, kan er niet gefraudeerd worden met de stemmen of uitslag.
  Ik zie ze overal toe in staat die rechtse ballen.

  Reactie door Pool — vrijdag 11 augustus 2006 @ 15.51 uur

 93. Vrouwtje Tonkens praat eens met Agnes Kant
  dan leer je echt waar het in de zorg om gaat. Laat je eens lekker informeren dan
  zal je merken hoe de vork in de steel zit.

  Reactie door Jh. de Wit — vrijdag 11 augustus 2006 @ 19.23 uur

 94. @ 93 Jh.de Wit

  Je naam wordt op andere items ten onrechte gebruikt kijk maar eens op het item van “knieval voor …… daar komt jouw naam ook in voor maar dan ben je politiek gezien wel heel anders getint.
  Kijk het maar eens na.

  Reactie door Pool — vrijdag 11 augustus 2006 @ 20.54 uur

 95. @89
  Pool de oorzaak was eind december al bekend volgens de Telegraaf toen, het ging op aan vuurwerk.

  Reactie door Jofel — vrijdag 11 augustus 2006 @ 22.54 uur

 96. @ 95 Jofel

  Gelukkig is er dit jaar ook weer oud en nieuw, kunnen we gelijk dit nieuwe zorgstelsel met het vuurwerk mee de lucht inschieten, dan kan ons nieuwe jaar in iedergeval niet meer stuk.

  Reactie door Pool — zaterdag 12 augustus 2006 @ 1.12 uur

 97. gloria, je weet toch ,dat dit kabinet hun fouten niet inzien, anders hadden ze het allang veranderd. ze zijn op een gewetenloze manier bezig om hun eigen zakken te vullen en daarna zijn ze gevlogen.

  Reactie door maayke jong-doppen — zondag 20 augustus 2006 @ 14.20 uur

 98. Het is om gek van te worden, 43 ben ik en heb me altijd de pleuris gewerkt, vanaf mijn 16. Toen ik begon op de zeesleepvaart bij Wijsmuller in IJmuiden. Daarna alles gedaan wat anderen te gevaarlijk vonden of te schadelijk voor hun gezondheid. Als sloper moet je je mond houden als je asbest tegenkomt, anders ligt het werk plat moet er opnieuw gepraat worden over het werk wat nu asbestsanering is geworden i.p.v. een sloopklus en dat konden andere bedijven die al langer in dat specifieke werk zaten beter. Dus ,weg klus. Maar goed tenslotte in de wao terechtgekomen en na de korting die je na een jaar krijgt (verschil loondervingsuitk.of vervolguitk)had ik nog €825,- overmaar na een jaar opgenomen te zijn(niet waar, want ik was maar 3 dagen in de week opgenomen).En toch €128.- ziekenfondsprmie te betalen. Is er plotseling het Zorgkantoor die voor het awbz geld incasserd en zeggen “uw eigen bijdrage is en was vorig jaar €650,-,per maand, wij nemen dat vanzelf, daar hoeft u niets aan te doen”.128+650=778. 825-778=47 en er zijn ook nog wat schuldeisers die wel bereid zijn tot een betalingsregeling,gelukkig anders zou het misschien moeilijk zijn geworden want 47 euro in de maand is geen vetpot. wanneer is dat geboren ,dat Zorgkantoor(met hoofdletter. ongeveer ten tijde van zalms massaprivatisering .De Bloedhond (met HOOFDLETTER.

  Reactie door donald quist — donderdag 31 augustus 2006 @ 15.54 uur

 99. Het CIZ is zo’n incompetente instantie, dat ze oordelen van de behandelaars naast zich neerleggen en hun eigen gang gaan.
  Ook het college van zorgverzekeraars is onvoldoende in staat om het CIZ ‘in toom’ te houden, omdat zij alleen uitspraken doet over die zaken waarin ze om advies gevraagd wordt.

  CIZ: afschaffen s.v.p.

  Laat professionele zorgverleners bepalen wat er noodzakelijk is!

  Rene van der Velde
  Dongen

  Reactie door Rene van der Velde — zaterdag 7 oktober 2006 @ 4.12 uur