Fan van een browser

Firefox

Sommige mensen gaan wel heel ver om hun favoriete browser te ondersteunen. Zie ook ‘the making of’ op de site van de Oregon State University. (mirror via Retecool)

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

woensdag 16 augustus 2006 :: 11.17 uur

51 Comments

51 reacties

 1. Zie je wel!!! Ik wist het wel dat aliens ook het internet aftappen! En dit is dus het bewijs! Ik ben bekeerd…! Ik Geloof!

  Reactie door haby — woensdag 16 augustus 2006 @ 11.28 uur

 2. Mooi stukje mensenwerk. Misschien is deze link ook interessant http://www.zinfo.nl/zinfo/2006/06/anonieme_kunste.html

  Wat mij betreft is er meer tussen hemel en aarde…

  Reactie door Zinfo — woensdag 16 augustus 2006 @ 12.18 uur

 3. Zelfs ET surft naar huis met deze prachtige browser!

  Reactie door Gekke Gerrit — woensdag 16 augustus 2006 @ 12.27 uur

 4. Je mag van Google niet googlen, dat moet alleen op hun site.
  Helaas voor google dat is niet meer tegen te houden, het wordt een zelfstandig naamwoord!
  Ik Google, Google jij ook?

  Reactie door Ouwe Dirk — woensdag 16 augustus 2006 @ 12.30 uur

 5. Een geweldige browser, heel leuk dat het zo de aandacht krijgt… Ik gebruik het al meer dan een jaar of 2 en ik wil niet anders meer :D

  Reactie door Jack Reinieren — woensdag 16 augustus 2006 @ 12.37 uur

 6. Bedoelt Jan Marijnissen dat hij gewoon stinkend jaloers is dat daar niet heel groot SP in het veld is gemaaid?

  Reactie door Jopie — woensdag 16 augustus 2006 @ 13.31 uur

 7. Niet meer mogen googlen…? Ach, ik hoor het hier soms uitgeproken als ´Koekelen`. Noemen we het gewoon voortaan zo en dan mogen we rustig verder gaan het te doen en te zeggen zoals ons zelf belieft. Probleem de wereld uit.

  Reactie door haby — woensdag 16 augustus 2006 @ 13.56 uur

 8. @ Jopie,

  Dat is natuurlijk wel een goed idee ;)

  Reactie door Bart — woensdag 16 augustus 2006 @ 14.31 uur

 9. Het zou toch wel vrouwvriendelijk zijn als de Sp ook rekening houdt met eenvoudige aanrechttypes zoals ik.
  What the hell is een browser?
  In het woordenboek staat alleen: browse = afknabbelen, grazen. En Fig: grasduinen, neuzen.
  Heeft dat mooie plaatje dan te maken met het grasduinen in een graanveld? En daar hebben ze die mooie vorm gebrowsed.
  Serieus: wat is een browser???

  Assepoester wil het weten.

  Reactie door Gloria — woensdag 16 augustus 2006 @ 15.35 uur

 10. Datgene waarmee je deze pagina bekijkt.

  Internet explorer, of in bovenstaand voorbeeld, firefox…

  Reactie door Bart — woensdag 16 augustus 2006 @ 15.39 uur

 11. @ 10 Bart
  Sorry, Bart, maar het blijft vaag voor mij. Ik neem aan dat het een verbinder is met internet?

  Reactie door Gloria — woensdag 16 augustus 2006 @ 15.56 uur

 12. Gloria- Je hebt een soort basisprogramma nodig dat voor jou de weg vindt naar de rest van het internet. Noem het maar een soort bibliothecaris of telefonist die jou helpt om de zoekmachienes en al die andere programma´s te vinden die je nodig hebt om hier te kunnen komen en te werken. Dat is wat een browser ongeveer doet. Wat klik jij aan als je het internet op wilt op je computer? Is dat zo´n soort ´e´? Dan heb je Internet-explorer als browser. En zo heb je er dus nog een aantal die die zelfde klus voor je kunnen doen. Allemaal doen ze min of meer het zelfde. Maar sommige mensen hebben persoonlijke voorkeuren in het gebruik.

  Reactie door haby — woensdag 16 augustus 2006 @ 16.09 uur

 13. Zo’n geweldige browser is FF nou ook weer niet hoor; ik ben blij dat ik het van mijn PC heb gegooid. Maar ja, je moet wat als je anti-MS bent.

  Reactie door Chantal P — woensdag 16 augustus 2006 @ 16.10 uur

 14. @12 Chantal P
  Waarom zou je anti-MS moeten zijn om Firefox te gebruiken? Ik vind het om een heleboel redenen gewoon een fijner en handiger browser (los van dat ik om politieke redenen inderdaad tegen Microsoft ben, maar de meeste Firefox-gebruikers die ik ken zijn dat niet).

  Reactie door Christiaan — woensdag 16 augustus 2006 @ 16.26 uur

 15. Is een “sterk” logo ik herkende het zonder tekst zoals waarschijnlijk de overgrote meerderheid.
  Lijkt me in kleur wel iets voor de Keukenhof het komende voorjaar.

  Reactie door Henk. — woensdag 16 augustus 2006 @ 17.33 uur

 16. Dat Firefox bestaat is goed, ook voor IE gebruikers anders had de ontwikkeling van IE nog steeds op een laag pitje gestaan.

  @11 Gloria — woensdag 16 augustus 2006 @ 15.56,

  Een browser(of beter gezecht een webbrowser) is een programma waarmee je webpagina’s kan bekijken zoals http://www.janmarijnissen.nl/weblog.
  Onder Windows heb je o.a. Internet Explorer, Firefox en Opera.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — woensdag 16 augustus 2006 @ 19.23 uur

 17. @ 12 Haby

  Ja Haby, dat is met zo’n soort ‘e’. Dus internet explorer.
  Ik heb net even gekeken, naar wat ik iedere dag zie en toch ook weer niet blijkbaar.
  Goede aanvullende uitleg van jou. Wel bijzonder zo’n systeem waar geen mens meer aan te pas komt en toch met mensenbreinen te maken heeft.
  En zo leef ik nu ineens in een wereld van tekst. Het scheelt heel veel koffiezetterij, koekjes en al dat ge-ren als gastvrouw en dat vergeet ik dan weer altijd in het vuur van het gesprek. Dus dit geeft minder schuldgevoelens.
  Hoogstens wat meer electriciteit en dat weten die geldlummels maar al te goed!!
  Ik moet wel veel bellen om uit te leggen waaom ik buiten mijn werk bijna nergens meer kom… geen tijd meer! Zo ontrouw kan ik zijn.

  Bedankt Haby en Bart!

  Reactie door Gloria — woensdag 16 augustus 2006 @ 19.32 uur

 18. @ 16 Evert Tigchelaar

  Ook jij bedankt, Evert, voor de goede zorg. Het valt niet mee om alles te begrijpen van zo’n wonderbaar systeem. I like it!

  Reactie door Gloria — woensdag 16 augustus 2006 @ 19.34 uur

 19. http://nl.wikipedia.org/wiki/Browser

  Reactie door Gerrit — woensdag 16 augustus 2006 @ 20.23 uur

 20. Gloria-
  Ik heb buiten mijn verder fantastische huwelijk al jaren een hele goede vriendin.Deze vriendin zegt mij altijd een beetje gekscherend dat sinds bij ons de computer en vooral het internet in huis zijn gekomen, de fysieke vriendschap tussen haar en mij minder is geworden. Mijn vrouw en ik besteden beiden ieder op onze eigen plekjes behoorlijk wat tijd tussen de bits en bites. Ik sms en email en chat fors wat af, ook met die vriendin. Maar dat is toch niet het zelfde als 1 op 1 contact onder het genot van een bak thee of een pot bier. Je verliest wat. Goed, we hebben erbij gewonnen dat we op sites zoals deze komen om interessante gesprekken te hebben met mensen die we op andere manieren niet zoals nu zou den tegenkomen. Mijn vriendin daaraantegen heeft wel internet, maar zij heeft redelijk principieel besloten om dat alleen te gebruiken voor eens in de zoveel dagen mailbox legen en zeer incidenteel eens wat gegevens opzoeken voor werk of reizen. Contacti s voor haar iets wat ze te voet doet in plaats van te vinger. En anders schrijft zij met de hand brieven, dus zonder spellingscontrole of printlettertje.

  Een paar weken geleden heb ik na de zoveelste noodkreet van mijn vriendin besloten dat zij degene is van ons die gelijk heeft. Aangezien ik dat soort dingen rustig wil afbouwen- noem het maar afkicken- ben ik vanaf toen het aantal forumas en sites wat ik bezoek met zo ongeveer 90% gaan verminderen. 1 dag per week moet volledig computervrij zijn en de tv blijft hoe dan ook uit- we gaan hem nu waarschijnlijk zelfs weg doen. Scheelt ook weer elektriciteit. Mijn vriendin is in de wolken, want ik schrijf haar weer in handschrift. Mijn vrouw en ik zijn weer nader tot elkaar aan het komen want de computer komt niet meer zo tusswen ons in. Kortom, iedereen wint bij minderen van dit verder zo fantastische niet meer weg te denken apparaat.

  Als je kijkt naar de invloed van de computer op het gezinsleven, kun je bijna spreken van een extra persoonlijkheid in huis- De computer gedraagt zich als onze secretaresse- Zij houdt onze agenda’s bij. Zij houdt bij met wie wij hebben gesproken in digiland. Zij houdt bij waar wij overal komen en heeft permanent lijstjes beschikbaar van onze favoriete plekjes op Digiwereld. Ook geeft zij ons vriendelijk seintjes als vrienden in de buurt zijn om te chatten, houdt zij onze digipost bij en sorteert die bij binnenkomst op spam en verschillende mappen voor verschillende vrienden of werk. En zoals het een extra persoon in huis betaamt- zij neemt tijd in beslag van ons beiden die wij anders aan elkaar hadden besteed. Mind you- Zelfs op sexueel vlak zou zij kunnen inbreken tussen ons als man en vrouw als je het aanbod op internet gaat bekijken…

  En dus zijn wij blij dat wij weer een beetje terug aan het keren zijn naar koffie en koekjes en lange wandelingen in de avond. :)

  Reactie door Jan — woensdag 16 augustus 2006 @ 21.15 uur

 21. F@* Sorry lui- “Jan” had “haby” moeten zijn. Heb al eerder die fout gemaakt, maar Jan is al bezet hier. Sorrie aan de enige echte Jan hier! Mijn invoer is hier “haby”!!!

  Reactie door haby — woensdag 16 augustus 2006 @ 21.17 uur

 22. Ik heb buiten mijn verder fantastische huwelijk al jaren een hele goede vriendin die mij altijd een beetje gekscherend zegt dat sinds bij ons de computer en vooral het internet in huis zijn gekomen, de fysieke vriendschap tussen haar en mij minder is geworden. Mijn vrouw en ik besteden beiden ieder op onze eigen plekjes behoorlijk wat tijd tussen de bits en bites. Ik sms en email en chat fors wat af, ook met die vriendin. Maar dat is toch niet het zelfde als 1 op 1 contact onder het genot van een bak thee of een pot bier. Je verliest wat. Goed, we hebben erbij gewonnen dat we op sites zoals deze komen om interessante gesprekken te hebben met mensen die we op andere manieren niet zoals nu zou den tegenkomen. Mijn vriendin daaraantegen heeft wel internet, maar zij heeft redelijk principieel besloten om dat alleen te gebruiken voor eens in de zoveel dagen mailbox legen en zeer incidenteel eens wat gegevens opzoeken voor werk of reizen. Contact is voor haar iets wat ze te voet doet in plaats van te vinger. En anders schrijft zij met de hand brieven, dus zonder spellingscontrole of printlettertje.

  Een paar weken geleden heb ik na de zoveelste noodkreet van mijn vriendin besloten dat zij degene is van ons die gelijk heeft. Aangezien ik dat soort dingen rustig wil afbouwen- noem het maar afkicken- ben ik vanaf toen het aantal forumas en sites wat ik bezoek met zo ongeveer 90% gaan verminderen. 1 dag per week moet volledig computervrij zijn en de tv blijft hoe dan ook uit- we gaan hem nu waarschijnlijk zelfs weg doen. Scheelt ook weer elektriciteit. Mijn vriendin is in de wolken, want ik schrijf haar weer in handschrift. Mijn vrouw en ik zijn weer nader tot elkaar aan het komen want de computer komt niet meer zo tusswen ons in. Kortom, iedereen wint bij minderen van dit verder zo fantastische niet meer weg te denken apparaat.

  Als je kijkt naar de invloed van de computer op het gezinsleven, kun je bijna spreken van een extra persoonlijkheid in huis- De computer gedraagt zich als onze secretaresse- Zij houdt onze agenda’s bij. Zij houdt bij met wie wij hebben gesproken in digiland. Zij houdt bij waar wij overal komen en heeft permanent lijstjes beschikbaar van onze favoriete plekjes op Digiwereld. Ook geeft zij ons vriendelijk seintjes als vrienden in de buurt zijn om te chatten, houdt zij onze digipost bij en sorteert die bij binnenkomst op spam en verschillende mappen voor verschillende vrienden of werk. En zoals het een extra persoon in huis betaamt- zij neemt tijd in beslag van ons beiden die wij anders aan elkaar hadden besteed. Mind you- Zelfs op sexueel vlak zou zij kunnen inbreken tussen ons als man en vrouw als je het aanbod op internet gaat bekijken…

  En dus zijn wij blij dat wij weer een beetje terug aan het keren zijn naar koffie en koekjes en lange wandelingen in de avond. :)

  Reactie door haby — woensdag 16 augustus 2006 @ 21.19 uur

 23. En hier zie je dan hoe het mis kan gaan met de invoer- mijn vloek invoertje heb ik dus gestuurd NA die grote invoer waar toen nog de verkeerde naam aan vast zat!

  Reactie door haby — woensdag 16 augustus 2006 @ 21.21 uur

 24. Nog iets anders wat mij hier opvalt Gloria- Deze string (Fan van een browser) en de string over geluksbeleving op de wereld blijken plotseling gekoppeld te kunnen worden met elkaar en met die string over de oude computers. Het holistische wereldbeeld- Alles hangt met elkaar samen. Mooi he?

  Proost, ik kijk nog even elders rond en ga dan kijken naar het onweer dat hier voorbij trekt. Tot ergens! :)

  Reactie door haby — woensdag 16 augustus 2006 @ 21.25 uur

 25. Bill geeft tenminste nog wat aan de wereld terug.

  http://www.gatesfoundation.org/default.htm

  Kan je van die zakkenvullers van Firefox niet zeggen.

  Reactie door rock — woensdag 16 augustus 2006 @ 21.32 uur

 26. @Chantal P

  FF is veiliger
  Wordt sneller gepatch
  is gratis
  Heeft een geweldige adblocker
  Heeft een leuke M$IE tabfunctie
  Ondersteund RSS goed.
  Is platform-onafhankelijk.

  En er zijn meer redenen.

  Reactie door stephan — woensdag 16 augustus 2006 @ 21.43 uur

 27. @rock

  Firefox is gratis en wordt grotendeels gebouwd door de open-source community. Die hebben niet eens geld voor een grote reclame campagne.

  Staat trouwens leuk dat teruggeven van bill aan de wereld. Kunst, Bill doet 500 miljoen minder pijn dan mij 5 euro.

  Reactie door stephan — woensdag 16 augustus 2006 @ 21.47 uur

 28. GLORIA 9
  je vroeg laatst om een leuk email progamma??
  met smily’s :-) :-)

  http://www.incredimail.nl

  GRATIS en geeft geen problemen met fires en andere troep,oke je krijgt 1 keer per week een melding of je niet de betaalde versie wild kopen,maar dat is 1 klik en weg is het.

  Reactie door ad — woensdag 16 augustus 2006 @ 23.09 uur

 29. @ 22 Haby

  Haby begrijp nou, wat jij schetst was mijn oude leven. Ik was een brievenschrijfster en kaartenstuurster en ik schreef daarbij het liefst met vulpen. Ik gebruikte de laptop alleen maar om te communiceren met mijn zoon die 2 jaar op wereldreis was en wiens laptop dit was. Daarvoor zat ik op een hele ‘oude’ van de buren mijn manuscripten te schrijven. Daar zat geen internet op.
  Deze mocht ik houden van mijn zoon en ik keek alleen maar een paar keer per week of ik mails had. That’s it. (Ging per telefoon-tik)
  Iedereen achter de computer vond ik een nerd ik zat koffie te drinken met koekjes en een stapel boeken. En ik wilde zelfs niemands vriendin meer zijn! Basta!!

  Totdat die marktjongen mij inpikte een maand geleden! Met zijn ‘compleet pakket’. Ik typte maar eens SP in en ik kwam op een weblog…deze! Ik begon mee te lezen en te lezen en vielen mij op Pool zijn reacties. En ik dacht…YES! Zo bedoel ik het ook! Die stomme, stomme regering en ik was al zo lang woedend! En daar zag ik eindelijk iemand die ook geen blad voor zijn mond nam. Zoals ik…
  En ik ben er toen gelijk in gaan hakken. Na al dat leven en lezen en opslaan werd het tijd om mij weer eens te openen. Ik heb al die jaren daarvoor m
  ij zo druk gemaakt en overal SP pleidooien lopen voeren tot in de supermarkt toe. (Onderonsjes!)
  Overal doe ik mijn mond open en iedereen op mijn pad maak ik bewust. Mensen komen graag en ik liep mijzelf voorbij. Toen begonnen de jaren met mijn moeder. Dat is voorbij. En nu?
  Nu deze kant van de medaille. Voorlopig bevalt dit en ik zie wel hoe dit loopt… ik ben meestal niet zolang op een plek te houden dus dit is al een wonder.
  I Love my laptop en de browser en die hele mikmak daarbinnen en al die leuke mensen met hun reacties. Wauw!
  Daarbij heb ik mij vrijgekocht door armoede en hoef ik buiten de regering geen verantwoording meer af te leggen aan wie dan ook. Alleen aan je weet wel… Hij met die grote C. I love Him!

  Reactie door Gloria — woensdag 16 augustus 2006 @ 23.31 uur

 30. @ 29 Ad

  Lieve ad, wat aardig van je! Bedankt!!

  Reactie door Gloria — woensdag 16 augustus 2006 @ 23.35 uur

 31. @rock
  Ja, die Bil toch lekker royaal.
  Het lijk Zalm wel:
  Eerst pas een legale vorm van diefstal toe en vervolgens ga je tegen het einde van je loopbaan even royaal doen ;-)

  Reactie door Henk. — donderdag 17 augustus 2006 @ 2.01 uur

 32. @Gloria

  Wil je een andere emailer zou je ook thunderbird kunnen gebruiken en in combinatie met sunbird heb je ook nog eens een agenda.

  Thunderbird heeft een redelijkgoede spamfilter.

  Thunderbird download
  Sunbird download
  En omdat ik in een goede bui ben, ook nog even een geweldig alternatief voor MS Office (gratis en open source)
  Open Office download

  Misschien ter overvloede, het zijn allemaal gratis programma’s dus geen gezeik met licenties, bovendien zijn ze allemaal crossplatform. Werken dus op Windows, maar ook Linux en OSX

  Reactie door Stephan — donderdag 17 augustus 2006 @ 13.45 uur

 33. @ 32 Stephan

  Mijn dank is groot! Ik heb het genoteerd en ik wacht toch maar even op een ‘kenner’. Ik durf zelf niets dan alleen maar naar mijn mailbox, dit weblog en google voor allerlei. Ik ben een ongelooflijk stupide geval hier en daar en dat begon al met breipatronen. Ik snap daar geen moer van! Ik kan alleen maar rechtdoor breien en ja, dat wordt een shawl die Pluto kan verwarmen. Ik houd het bij het aanrecht! Dus magnetron!

  Reactie door Gloria — donderdag 17 augustus 2006 @ 16.26 uur

 34. @ 32 Stephan

  Haby heeft mij ergens aangegeven hoe ik een trema kan gebruiken. (twee puntjes op je toetsenbord eerst indrukken en dan meteen de letter erachteraan)
  Maar ik zie nergens twee puntjes! Alleen het aanhalingsteken. En dat werkt niet.
  Wat nu?

  Reactie door Gloria — donderdag 17 augustus 2006 @ 16.35 uur

 35. Ligt aan je toetsenbord instelling, als je een VS toetsenbord hebt en een Nederlandse taalinstelling moet ” + e = ë opleveren
  en ‘ + a – á

  Eerst de aanhalingsstekens (er gebeurt dan niets op het scherm) en dan de letter.

  Reactie door stephan — donderdag 17 augustus 2006 @ 19.23 uur

 36. @ 35 Stephan

  Ik ga het nu proberen. Daar komt ie:
  re”Eel/ Gelukt???

  Reactie door Gloria — donderdag 17 augustus 2006 @ 19.45 uur

 37. Opnieuw! Moeet misschien de knop loslaten, want dit levert een hoofletter E op.

  Daar komt ie: re”eel.

  Reactie door Gloria — donderdag 17 augustus 2006 @ 19.47 uur

 38. @ 35 Stephan.

  Sorry voor de goede adviezen van Haby en jou. Het lukt blijkbaar niet met dit toetsenbord of ik doe het niet goed.

  Nou ja, dan maar zonder puntjes.
  BEDANKT!

  Reactie door Gloria — donderdag 17 augustus 2006 @ 19.49 uur

 39. @Henk,

  Gates doet tenminste iets. Is het dan nooit goed?

  nee, die Bill is goed bezig

  Reactie door Boudewijn — donderdag 17 augustus 2006 @ 20.23 uur

 40. Gloria- Hoe zitten die tekens bij jou gegroepeerd? Dus waar zit bij jou de ” bij? Ik weet van een vorig toetsenbord van mij dat ik als combinatie moest aanslaan e ALT ” en dan kreeg ik ë . Maar omdat bij mij nu de ” zit boven de ‘ , wordt het nu SHIFT ” e is ë .

  Reactie door haby — donderdag 17 augustus 2006 @ 22.08 uur

 41. e
  “e

  Reactie door Gloria — donderdag 17 augustus 2006 @ 22.52 uur

 42. @ 40 Haby

  Ik zal maar stoppen want dit is niets hierboven.
  Het werkt op beide manieren nog niet.
  Weer bedankt!

  Reactie door Gloria — donderdag 17 augustus 2006 @ 22.56 uur

 43. @ 42 Haby

  Bij mij zit de ” boven de ‘. Maar toch werkt het hier niet met “e.

  Reactie door Gloria — donderdag 17 augustus 2006 @ 22.59 uur

 44. Over browser en internet gesproken:
  Hoorde vanmorgen op het journaal dat de president van Iran een weblog heeft geopend om rechtstreeks in contact met het volk te blijven.
  Nou, is dat geen staaltje van openheid?
  En dan hebben we het over Iran!
  Toffe gast he?
  Daar kunnen Bush en Balkende van leren!!!
  Hopelijk alles anders als Jan min. president wordt. Viva Jan!

  Reactie door Gloria — donderdag 17 augustus 2006 @ 23.06 uur

 45. ja, die ouwe zandhapper van Iran (Mahmoud Ahmadinejad), die weet wel hoe het moet.

  Reactie door Boudewijn — vrijdag 18 augustus 2006 @ 1.00 uur

 46. Gloria- Dan kan het ook nog liggen aan de instelling van je toetsenbord in je algemene instellingen van je computer- Vraag mij even niet waar, maar ergens in je computer kun je instellen of je toetsenbord een Nederlandse-, Engelstalige-, Amerikaanse-, Duitse- instelling nodig heeft. Niet elke taal gebruikt zo´n trema en dan wordt dus die toetsencombinatie niet ondersteund voor de tekenset van die taal.

  HEREN ICT-DESKUNDIGEN: Volgaarne enige ondersteuning aan de Dame waar zij in haar computer dit kan aanpassen….? DANK bij voorbaat namens haar! Ik heb daar zelf een ´mannetje´ voor want ik stam zelf ook nog uit het tikmachientijdperk… :-)

  Reactie door haby — vrijdag 18 augustus 2006 @ 9.11 uur

 47. Heren ICT-deskundigen, heel gentle van Haby en heel goed bedoeld, maar doe geen moeite!
  Ik zou dan ook al weer niet weten hoe en waar dat aanpassen zit. Beter om even contact op te nemen met personen van vlees en bloed die dit natuurlijk een eitje vinden.
  Helaas, ik zei het toch al. Niets voor domme blondjes, aanrechttypes en nerds (sinds kort) zoals ik!

  Reactie door Gloria — vrijdag 18 augustus 2006 @ 23.19 uur

 48. @ Gloria:
  Als het volgende niet werkt moet je er inderdaad een mannetje bijhalen:
  Open via Start het Configuratiescherm en vervolgens “Landinstellingen”.
  Indien in witte balkje (bovenste)geen “Nederlans(Nederland)” dit met pijlje(rolmenu) opzoeken en aanklikken.
  Staat dit er al wel of anders daarna boven aan tabblad talen aanklikken en daarna details.
  Daar zou moeten staan NL(blauw) enz.
  Daaronder zie je een toetsenbord en daaronder staat een taal.
  Dit zou voor een normaal toetsenbord op Verenigde Staten (international) moeten staan.
  Zo nee:
  Selecteer dit via “toevoegen” Selecteer de taal die er eerst stond en druk op verwijderen.
  Ik nam aan dat het om XP gaat in de Nederlandse taal.
  Indien je via start windows help opent en ve volgens Index en de volgende zin naar het zoekscherm kopiëerd, kun je een en ander zelf eens bekijken.

  Reactie door Henk. — zondag 20 augustus 2006 @ 14.01 uur

 49. Aanvulling 48
  Sorry de te kopiëren zin is:
  “toevoegen, toetsenbordindelingen of Input Method Editors (IME’s) “

  Reactie door Henk. — zondag 20 augustus 2006 @ 21.19 uur

 50. Henk bedankt namens de feestcommissie! :-)

  Reactie door haby — maandag 21 augustus 2006 @ 12.06 uur

 51. @ 48/49 Henk

  Zeker bedankt! Ik ga e.e.a. proberen op jouw advies.
  Nota bene waren mijn zoon en zijn geliefde gisteren hier!! We hebben zo enthousiast gebabbeld, gegeten en ‘savonds Fahrenheit 9/11 gekeken…nagezwaaid en toen bleek weer dat ik ‘eigen zaken’ was vergeten!
  I’ll try, Henk!

  Reactie door Gloria — maandag 21 augustus 2006 @ 12.27 uur