Politiek als stoelendans en springplank

Vanavond staat op Teletekst het bericht dat fractievoorzitter Van As van de LPF ‘met onmiddellijke ingang’ overstapt naar de Groep Nawijn. Binnen de LPF willen ze Mat Herben weer terug als eerste woordvoerder.

Dit nieuws gevoegd bij de berichten van de afgelopen dagen dat veel bewindspersonen en kamerleden – na één periode in de regering of Kamer – het nu ‘eens gaan proberen in het bedrijfsleven’ en ‘gaan werken aan hun ontwikkeling’ geeft de mensen in het land toch wel een heel bijzonder inkijkje in de persoonlijke drijfveren van bepaalde politici.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

woensdag 16 augustus 2006 :: 21.52 uur

51 Comments

51 reacties

 1. Net als ALi Lazrak zeker.

  Reactie door rock — woensdag 16 augustus 2006 @ 21.58 uur

 2. @1 rock — woensdag 16 augustus 2006 @ 21.58,

  Bij de SP werken ook gewoon mensen, daar kan ook wel eens voorkomen dat er wat onenigheid is. Geen enkele partij is perfect, ook de SP niet.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — woensdag 16 augustus 2006 @ 22.07 uur

 3. @2
  Heb je 100 procent gelijk in, maar ga dan niet zeuren als het bij een andere partij gebeurd.

  Reactie door rock — woensdag 16 augustus 2006 @ 22.11 uur

 4. @3 rock — woensdag 16 augustus 2006 @ 22.11,

  Het is toch niet echt zeuren wat Jan Marijnissen hierboven doet?
  Hij constanteerd volgens mij alleen dat er veel politici op het moment vertrekken en sommige het al snel gezien hebben in de politiek, dat ze toch niet helemaal voor de politiek gaan en jaren actief er in zijn.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — woensdag 16 augustus 2006 @ 22.18 uur

 5. Je mag politiek den Haag toch wel zo langzamerhand een Politiek Bordeel noemen. Iedereen doet het met iedereen.
  En altijd wordt er wel een beter van.
  Een totale Orgie van eigen belangen.

  Reactie door De Hakker — woensdag 16 augustus 2006 @ 22.25 uur

 6. Ach de Godfather verlaat ook het zinkend schip de ms LPF.

  Mensen als dat zo doorgaat hoeven er geen verkiezingen worden gehouden, dan zijn er geen kandidaten meer en valt er bijna niets meer te kiezen.

  van As en Nawijn…. Bonnie en Clyde.

  Reactie door Pool — woensdag 16 augustus 2006 @ 22.29 uur

 7. De Nederlandse politiek is bijna in alle stadia gelijk aan de amerikaanse, alleen in een vroeger staduim. In de VS noemen ze het revolving door polics. Een politicus gaat vier jaar in de politiek een netwerk kweken en later als CEO gaat hij dit omzetten in cash.
  In Nederland is zo’n zelfde trent aan de gang, nog niet zo asiociaal duidelijk als in de VS, maar dat is een kwestie van tijd

  Reactie door Alexander — woensdag 16 augustus 2006 @ 22.42 uur

 8. gegevens 2004 – mp 122.000
  – minister 122.000
  – staatssec 114.500
  – kamerlid 86.000

  80% van 122.000 = 97600

  wachtgeld is dus lucratief!
  kamerlid worden kost ze geld!

  wie heeft de laatste gegevens?

  Reactie door Gerrit — woensdag 16 augustus 2006 @ 23.05 uur

 9. @8 Gerrit, de enige gegevens die ik heb is dat het ons Nederlanders wederom handenvol geld gaat kosten. Loon voor de nieuwe `volksvertegenwoordigers` en het wachtgeld van de oude meute.

  Dat ze mooie baantjes voor zichzelf hebben gecreeerd staat wat mij betreft buiten kijf. Ze hebben alles wat hardwerkende Nederlanders bij elkaar gespaard hadden verkwanseld en worden dadelijk zelf directeur bij energiebedrijven en zorgverzekeraars.

  Volgend jaar gaan wij er nog meer op achteruit omdat de oud-politici dat de kosten van energie en zorg (wat ooit in onze handen was) dan naast hun wachtgeld en AOWtje ook nog eens een waanzinnige vergoeding krijgen als directeur van Essent, Nuon, Menzis, en ga zo maar door.

  Walgelijk…. de Middeleeuwen opnieuw. Volledige uitbuiting van het volk.

  Reactie door Irma — woensdag 16 augustus 2006 @ 23.24 uur

 10. Het euro – bedrog van Minister Zalm

  Zalm en Duisenberg, onze grootste fraudeurs…,

  Zalm hield in 4 jaar tijd ruim 21 miljard euro over op zijn begrotingen.

  Doordat hij ons bij invoering van de euro in 2002 tien procent in guldens tevéél liet betalen, 2 gulden twintig cent in plaats van 2 gulden voor één euro. Zoals door twee directeuren van de Nederlandsche Bank, Henk Brouwer en André Szàsz werd bevestigd, betaalde Gerrit Zalm eigenmachtig en…. zonder toestemming van de Eerste en Tweede Kamer, aan 2,3 miljoen AOW-ers en 1,5 miljoen uitkeringsgerechtigden in vier jaar tijd ruim 21 miljard euro te weinig uit.

  Het is van Zalm een onzinnige redenering zoals hij stelt dat als je de gulden met 2 of 2,2 vermenigvuldigt, dat dit dan óók voor de schulden geldt en het dus per saldo niets zou uitmaken! Dat mag dan gelden voor bijvoorbeeld huizenbezit­ters met hypotheekschulden, maar die redenering gaat niet op voor uitkeringsgerech­tigden en/of AOW-ers.

  Dezen ontvingen vanaf 1 Januari 2002, plotseling van de ene op de andere dag 10% minder voor hun AOW-uitkering en/of als uitkeringsgerechtigde dan voorheen in guldens. Logisch dat er honderdduizenden landgenoten in financiële problemen kwamen, naar de voedselbanken moeten en er in 2005 een recordaantal van meer dan 10.000 faillissementen waren!

  Gelijktijdig verdubbelden in korte tijd óók nog eens nagenoeg alle prijzen. Hoewel iedereen in dit land weet dat alles wat 4 jaar geleden één gulden kostte nu één euro kost, wat een prijsstijging van één gulden naar twee gulden twintig cent betekent, ofwel een prijsstijging van 30 procent per jaar, blijft Gerrit Zalm óók dàt categorisch ontkennen en verschuilt hij zich daarbij achter de cijfers van het Centraal Plan Bureau. Wél regelde hij een 30% salaris-verhoging voor ministers en staatssecretarissen vanaf Mei 2007…1 Werkt óók nog leuk dóór in hun pensioenen…

  Elke AOW-er en uitkeringsgerechtigde heeft sedert deo uro-invoering, vanwege de grootste geldwisseltruc uit onze geschiedenis, nog ruim 48 x 85 euro = 4.080 euro + rente van slimme Gerrit Zalm te vorderen. Bedragen die hij mooi op zijn begrotingen vanaf 2002 tot en met 2005 ten koste van diezelfde AOW-ers en uitkeringsgerechtigden heeft uitgespaard.

  De toenmalige directeur van de Nederlandsche Bank (thans wijlen) Wim Duisenberg hield zijn kaken stijf op elkaar met betrekking tot de overwaardering van de Duitse mark. Bij de euro-omwisseling is die ons “door de strot” geduwd (zie “Het Parool” van 30-04-2005). Duisenberg werd door de toenmalige Duitse Bondskanselier Helmuts Kohl (die later óók wegens fraude niet meer herkozen werd) en door Bundesbank-president Hans Tietmeier ‘beloond’ met de financieel uiterst lucratieve functie van eerste president van de Europese Centrale Bank in Frankfurt.

  bron:http://www.sdnl.nl/dessing-euro-schande.htm

  Reactie door Gerrit — woensdag 16 augustus 2006 @ 23.30 uur

 11. Het blijft tobben bij de LPF. Het is een achterhoedegevecht dat uiteindelijk onbelangrijk is, geen van al die LPF splinters wordt nog herkozen bij de volgende verkiezingen.
  De baan voor het leven verdwijnt steeds meer, dat zie je bij overheden, in het bedrijfsleven en ook in de politiek. Zolang mensen hun zittingstermijn uitzitten en zich daarna niet meer verkiesbaar stellen heb ik er geen problemen mee. Ik vind het al knap dat mensen het vier jaar uithouden in politiek Den Haag.

  Reactie door Martin — woensdag 16 augustus 2006 @ 23.30 uur

 12. Mooie is ze willen dat we tot ons 67 of langer blijven doorwerken maar Weisglas gaat nu al op zijn 60 met pensioen.

  Ik wil ook heel graag in de 2de kamer niet voor de politiek want dat heeft geen zin maar om nadien lekker te kunnen scoren niks meer en niks minder. Bijbaantjes en wachtgeld heerlijk geld komt letterlijk nadien binnenrollen en je hoeft er bijna niks voor te doen wat meer wil een mens. Ik niks in elk geval.

  Reactie door logica — woensdag 16 augustus 2006 @ 23.47 uur

 13. Ik wil die Ben Bot wel eens als ziekenverzorger zien werken in een verpleeghuis voor somatische patienten. Kijken of hij dan nu nog zou werken de hypocrieten.

  Reactie door logica — woensdag 16 augustus 2006 @ 23.49 uur

 14. Gaat het ene zinkende schip naar het andere zinkende schip? misschien onder het motto samen zinken is gezelliger dan alleen?

  Reactie door Frank — donderdag 17 augustus 2006 @ 0.06 uur

 15. Dit is niet nieuw, valt het jullie pas nu op ? ? ?
  Als er na de verkiezingen geen plek te verwachten valt, kiest men niet zelden vOOr die tijd dus de eigen eieren voor hopelijk meer geld, elders, commercieel.
  Anders staan ze afgeserveert in de wachtgeld stand, nu is er nog kans op het voorkomen van ‘gezichts verlies’ doordat de partij ze niet meer verkiesbaar stelt.

  Reactie door Barend — donderdag 17 augustus 2006 @ 0.15 uur

 16. kijk het werkt zo,zorg er voor dat alle top baantjes,in 6 jaar tijd,met meer als 50%-100+ in beloningen enz stijgt,
  hoe doe je dat,je wordt lid van vvd of cda,
  zorgt er voor dat je met veel ellebogen werk,en verlinken van anderen,in de kamer komt.
  zorg er voor dat alles boven de 130.000,goeden tijden tegemoet gaan/en al hebben/
  en vervolgens ga jezelf naar een van die banen toe?
  en reken er op dat de top daar je met open armen ontvangt,wat wil je nog meer dan een landverader,en leugenaar aan de top,die je milj geschonken heeft.
  en die nog weet hoe je de mensen/werkers enz/ weet te vernederen/zoals 50 jaar terrug/,
  ook met hoedje. nou ja hoedje?

  Reactie door ad — donderdag 17 augustus 2006 @ 0.22 uur

 17. Denk daarom allemaal goed na waarop je gaat stemmen.
  Wil je verder met dit zooitje ongeregeld of moet het anders?
  Volgens mij is een stem op de SP in ieder geval een signaal dat het anders moet als hoe het de afgelopen periode is gegaan.
  Het moet socialer het moet nu SP !!!!!!!
  Wij burgers hebben het nu voor het kiezen en we moeten ons niets meer wijs laten maken op Prinsjesdag.
  Het zal de laatste maanden nog een vuil en vunzig spelletje worden.
  Welke VVD/CDA er gaat er dan in de kamer zitten?????
  Ze voelen zich daar bijna allemaal te goed voor.
  Vandaar de vele afmeldingen.
  Voelen ze soms al nattigheid??????

  Reactie door fransiscus — donderdag 17 augustus 2006 @ 1.10 uur

 18. Nog even en de nog overige leden van de LPF moeten hun ledematen amputeren als ze nog verder willen afsplitsen

  Reactie door Dorus de Derde — donderdag 17 augustus 2006 @ 3.03 uur

 19. Wat een onzin.
  Is het niet oprecht dat de mensen die van plan zijn om te vertrekken ruimschoots van tevoren aangeven dát ze vertrekken?
  Ik vind dat wél zo transparant tegenover de kiezer.

  Daarnaast is het ook nog eens gezond: in Denhaag lopen al teveel dinosaurussen rond die vastgeroest zitten in de haagse mallemolen. Een beetje vernieuwing kan geen kwaad.

  Reactie door Koekkebier — donderdag 17 augustus 2006 @ 5.45 uur

 20. En Franciscus,
  Nederland wordt niet beter met een links kabinet. PvdA, SP en Groenlinks moeten buiten de regering blijven. De SP moet blijven doen wat ze al jaren erg goed doen: de sociale luis in de pels vormen. Echter moet de SP dan wel wat meer terug naar haar kernprincipes: opkomen voor het volk en de minder bedeelden. De Max-Havelaar mentaliteit (gezeur tegen Verdonk en nota’s over groenvoorzieningen) moet men lekker bij die losers van de PvdA en Groenlinks laten.

  Reactie door Koekkebier — donderdag 17 augustus 2006 @ 5.54 uur

 21. Ik denk dat ik dat ook maar eens ga doen- Met grote zeilen en vlagvertoon binnen komen varen in de politiek, een of meerdere jaartjes zitten en me zeer nuttig voelen en dan weer opkrassen met een riante wachtgeldregeling. Daardoor kan ik dan rustig zeggen dat ik het ‘elders wil gaan proberen’, waar ik dan rustig jaren voor heb om dat uit te zoeken. Kat in’t bakkie man! Zit ik nu te buffelen en te kloten om de eindjes aan elkaar te knopen- kan ik zo met ‘rein’ geweten en zonder werk zeggen dat ik de publiek toch immers heb gediend…

  En nog wat anders- Laat die lui van die Fortuyn-Falers lekker onderlng schuiven en ruzieën- zo worden ze dan zeker lekker ‘serieus’ genomen als partijtjes door de rest van Nerderland… Nee hoor- ruzie maar lekker verder! Is heel goed! Duidelijke boodschap dus voor het electoraat.

  Reactie door haby — donderdag 17 augustus 2006 @ 8.09 uur

 22. Goeden morgen vrienden SP.

  In een kapitalistische maatschappij zoals in dit land is het niet meer dan normaal dat er veel mensen zijn om te profiteren onder valse motieven van de goedegelovigheid van de mensen.
  Dat is natuurlijk schandalig maar zolang het in dit land zo toegaat kan men dit verwachten.
  In het bedrijfsleven gaat het zo toe, en in de politiek is het niet anders.
  Daar moeten wij de juiste weg in vinden, daarvoor behoef ik niet lang over na te denken. De partij heb ik hier gevonden, en dat zal nooit de rechtse mafia gedachten zijn van LPF, Wilders en zelfs VVD.

  Reactie door Ouwe Dirk — donderdag 17 augustus 2006 @ 8.33 uur

 23. De wacht-kamer voor het bedrijfsleven

  Reactie door peer — donderdag 17 augustus 2006 @ 9.00 uur

 24. @8
  Voor die bedragen zou ik me geen vier jaar lang willen laten uitschelden. Let wel, er moet ook nog belasting van af!

  Reactie door Klukkluk — donderdag 17 augustus 2006 @ 9.22 uur

 25. Zielig zeg! Is Dirk kuijt soms ook een kamerlid? Hij is namelijk ook overgetapt naar een andere partij!

  Met dat verschil dat Dirk Kuijt wel word gemist

  Reactie door Edgar Dolman — donderdag 17 augustus 2006 @ 9.46 uur

 26. Als ik wat losse gedachten mag spuwen?

  Een aantal mensen zouden eens moeten gaan denken aan de verkiezingsleus “Eigen belang eerst”. Zou een eerlijker leus zijn dan ‘vertrouwen’.
  Maar het ‘ons soort mensen’ kunnen niet samenwerken met iemand die er net zo over denkt. Vandaar de continue problemen aan die zijde van het politiek spectrum.

  Daarom doen de partijen hun best om
  volgzame ijdeltuiten binnen hun kandidatenlijst te krijgen die voor een mooi baantje hun ziel en zaligheid verkopen aan het bestuur van hun partij.
  Ministers die gewend zijn bevelen te geven, gaan dan ook niet in de tweede kamer zitten om het gehoorzame kleutertje te gaan zijn.

  Reactie door Gekke Gerrit — donderdag 17 augustus 2006 @ 9.54 uur

 27. klukkluk, er zijn mensen genoeg die voor,16/22.000 brutto per jaar,al 6 jaar worden uitgescholden?
  door bv de geus c?da,ex lid/je cnv volks verlakkers bond.
  en 6-7 jaar voor dat inkomen van 125.000+ moeten werken of een aow/wao enz uitkering.
  minnus alle exstra bmw’tje van 400.000, overnachtingen in dure hotels,vliegen met prijs knallers en vol laten betalen(eu),
  zelf 30% willen vangen maar de echte nl’er afraden om 2% te willen,a+-30-40 euro enz.
  of 1 of 2 boerderijen er op na houden,op naam van een ander.allen cda.
  gekoesterd en bemind door bea.

  Reactie door ad — donderdag 17 augustus 2006 @ 10.14 uur

 28. Het blijft een gedoe met die egotrippers van de kleine rechtse partijtjes. Nu stapt Van As dus aan de beurt met uit- en overstappen.
  Ach, die oude-Wijn-in-nieuwe-zakken-groep zal ook wel tot As vergaan….

  De LPF staat nu op 0 zetels in de peilingen. Is maar goed ook, want deze naam heb ik inmiddels aan Pastors beloofd (Lijst Pastors’ Freaks). Zou er nog wat komen van een lunch met hem in Palzzo di Pietro, als dank? :)

  Reactie door Olav Meijer — donderdag 17 augustus 2006 @ 11.15 uur

 29. Pardon: 2e regel: “stapt” moet zijn: IS.

  Reactie door Olav Meijer — donderdag 17 augustus 2006 @ 11.15 uur

 30. Vertrouwen in Nederland, vertrouwen in elkaar…. de leus van het CDA voor de verkiezingen. Zou goed kunnen werken als ook maar iemand vertrouwen had. Vertrouwen in Nederland is erg moeilijk, ze hebben immers zelf ook de moed opgegeven en vertrekken massaal.
  Vertrouwen in elkaar hebben de Christenen van het CDA nooit gehad. Vandaar de belachelijke bureaucratie en regeltjes. Betutteling ten top.

  Dan beter een sociaal programma, uitgaan van het goede in de mens. Wel optreden bij misbruik, maar dan ook hard optreden. Mensen weer consequenties laten voelen van hun gedrag, dat zou voor jongeen ook gezond zijn.

  Hoe kunnen mensen wiens bestaan zo is uitgehold nu vertrouwen in het CDA hebben? Wie heeft dat programma bedacht? Iemand die al 8 jaar in het buitenland woont?

  PS Wanneer komt het verkiezingsprogramma van de SP uit?

  Reactie door Irma — donderdag 17 augustus 2006 @ 11.22 uur

 31. en daar doet de sgp jongeren nog even een schepje boven op,
  madonna consert,de kruizeging moet verboden worden,en dat gaan de achter de ellebogen watjes,bij donner over janken,
  bemoei je met de dingen in je kerk niet er buiten,
  ga er dan niet heen?
  zet dit verhaal om van sgp jongeren in,,moslims,,
  en dezelfde gristen sgp jongeren gaan over de rooie.vrijheid van?dan is nl te klein??

  en vreemd,, voor de ns komen ze wel terrug van vakantie?
  maar voor de doden van de hitte,ach het zijn maar bejaarden.dat komt wel na de vakantie.

  Reactie door ad — donderdag 17 augustus 2006 @ 12.06 uur

 32. #1 rock

  Ali Lazrack zat kennelijk niet in de kamer met dezelfde belangen voor de kiezers voor ogen als de overige SP kamerleden, zij zitten er zeker niet om hun zakken te vullen.

  Reactie door hanri — donderdag 17 augustus 2006 @ 12.13 uur

 33. @Irma, Volgens een schrijven van mijn afdeling worden op 29 augustus het ontwerp-programma en de ontwerp-kandidaten lijst gepresenteerd. Je vindt ze vanaf die dag op http://www.sp.nl, en je kunt ze opvragen op het afdelingskantoor.

  Reactie door Henk.H — donderdag 17 augustus 2006 @ 12.16 uur

 34. Even kijken of ik mijn lesjes staatsinrichting nog begrijp. Het was toch zo dat politici voor maar één periode gekozen worden? (Wat zouden we denken van iemand die in november 2006 gekozen wordt en zegt: “ik blijf tot 2018 zitten”?) Het was toch zo dat kiezers kiezen op basis van een partijprogramma’s? (waarbij de betreffende partij de integriteit van hun kandidaten bepaalt) Het is toch zo dat in onze ‘democratie’ keuzevrijheid vastgelegd is? (Er zijn toch ook mensen die van andere partijen naar de SP overstappen)? Tsja … Gerard van As ….

  Reactie door William Peters — donderdag 17 augustus 2006 @ 12.19 uur

 35. Eigen belang eerst… een paar jaar zakken gevuld + riante WW regeling (alleen voor zichzelf!) en een netwerk aangelegt voor wat commisariaten… en wij maar betalen!

  Reactie door Wakker! — donderdag 17 augustus 2006 @ 12.41 uur

 36. Tja, @34, William.

  Ook ik heb ooit geleerd dat leden der Tweede Kamer “Volksvertegenwoordigers” zijn.
  Dat is inmiddels verworden tot “Representanten ener Partij”, omdat er niet meer een vertegenwoordiger, maar een partij wordt gekozen.
  En tegenwoordig is het “Lid van de Tweede Kamer” gewoon een leukbetaald, risicoloos, baantje waar ik me kan voorbereiden op m’n verdere maatschappelijke carrière.
  Van vertegenwoordiging naar vertgenwoordiger, ofwel ” van belangenbehartiger tot incassant”

  Reactie door Leftfoot — donderdag 17 augustus 2006 @ 12.45 uur

 37. Soms vraag ik mij af wat dit soort meldingen voor zin heeft. Is er er iets nieuws onder de zon? Nee, bepaald niet. Zouden we het anders willen? Ja, bepaald wel.
  En……….wat doen we aan. Alleen maar griepen tegen elkaar een hele verhalen hier zitten ophangen. In de praktijk gebeurt er NIETS.

  Reactie door Ramses — donderdag 17 augustus 2006 @ 13.11 uur

 38. @Ramses
  inderdaad! en aan die stemcomputers word dus niets gedaan,en als we het straks met stemmen dus niet hebben “kunnen” veranderen omdat we het graag anders “willen”,is het ook niet meer te controleren “of” we er wat aan hebben gedaan…

  Reactie door iew — donderdag 17 augustus 2006 @ 13.28 uur

 39. Van As is gewoon een dictator, als de leden een andere lijsttrekker worden, smeert hij ‘em. Fijn zo ‘n schijndemocratie. Na de verkiezingen is het toch afgelopen met deze gasten, jammer dat ze dan nog op onze kosten een riant inkomen tegemoet mogen zien.

  Reactie door kaatje — donderdag 17 augustus 2006 @ 14.56 uur

 40. (38)IEW

  Ja, en zo kun je daar altijd nog op terug vallen, als de uitslag niet wordt wat je graag zou willen…

  Reactie door Warrior — donderdag 17 augustus 2006 @ 16.13 uur

 41. Hoe zat het ook alweer met de Kamerleden, die destijds vóór de royale afscheidssmakkers van de topmanagers in de semi-publieke sector stemden ?.

  Reactie door hendrik dieks — donderdag 17 augustus 2006 @ 16.48 uur

 42. 39/ Inderdaad Ramses je hebt volkomen gelijk,maar wat kun je anders verwachten van een klootjesvolk als het onze !

  Reactie door D. Keldermann — donderdag 17 augustus 2006 @ 17.15 uur

 43. @ Ad (31):

  Maar de Madonna heeft toch een onaantastbare positie in het Christendom? :)

  Reactie door Olav Meijer — donderdag 17 augustus 2006 @ 18.05 uur

 44. @40 Warrior
  das een goeie ja,zo had ik het nog niet bekeken,alleen hoort het gewoon te controleren te zijn achteraf,want u weet wel dat het dan weer een nietes welles gedoe word als het gaat om de betrouwbaarheid en echtheid van de uitslag,daarom is het zaak om het nu wel aan te kaarten,zodat er dan niet gezegd kan worden,we hebben er nooit iemand vóór het stemmen over gehoord of er ongerust over gezien.
  dus of ze het nu aanpassen of niet voor de verkiezingen is een andere zaak,maar wel het wantrouwen tegen deze stemcomputers politiek uitspreken is wel nodig mijn inziens.

  Reactie door iew — donderdag 17 augustus 2006 @ 18.49 uur

 45. deze partijen en mensen horen niet thuis in de landelijke politiek.
  met deze mensen kan je de landelijke politiek niet meer serieus nemen.
  met een beetje geld kom je zo in de landelijke politiek. dit is niet goed voor het land.
  ik heb er maar een woord voor WEG ER MEE.

  Reactie door mcniel — vrijdag 18 augustus 2006 @ 9.20 uur

 46. (44) IEW

  Vind het allemaal een beetje overtrokken.
  Allereerst geloof ik niet dat er in die mate gefraudeerd zou worden, dat het in zetels zou schelen. Ten tweede is het verschil tussen de partijen niet zo groot, dat er daadwerkelijk veel zou veranderen.
  Een enkele uitgezonderd…

  Reactie door Warrior — vrijdag 18 augustus 2006 @ 9.36 uur

 47. @46 Warrior
  tsja dat hebben we gezien bij de gemeenteraadsverkiezingen….!
  dan NOG moet het achteraf controleerbaar en hertelbaar zijn vind ik.

  Reactie door iew — vrijdag 18 augustus 2006 @ 10.58 uur

 48. @ 46 Warrior

  Pas op Warrior de VVD zal er alles aan gelegen zijn om de uitslag naar zich toe te trekken zo ook het CDA, men gaat desnoods over lijken, zoals ze tot nu toe ook gedaan hebben.
  Dus doe mij maar het kleine rode potloodje terug in het stemhokje, of wil men toch die stemcomputers behouden dan moeten ze vooraf en achteraf gecontroleerd kunnen worden.
  We nemen altijd maar klakkeloos aan dat er niet gesjoemeld wordt, nou je moest eens weten….enfin je weet ‘t.
  Jij vertrouwt net zoals velen hier dit kabinet ook voor geen meter.

  Reactie door Pool — vrijdag 18 augustus 2006 @ 17.27 uur

 49. Dan moeten we toch respect hebben voor Joop den Uyl, die ging na zijn minister-presidentschap gewoon terug in de kamer.
  Vraag SP forum; Is het beroep van politicus een roeping.
  Was vroeger wel maar nu niet meer. Ze bereiden het bedje voor en gaan dan in het bedrijfsleven hun eigen douceurtjes innen.
  Misschien moeten we wat eisen gaan stellen bij de eerste aanstelling een soort voorbehoedmiddel dat deze exodus en het misbruiken van de politiek onmogelijk maakt of tenminste een drempel opwerpt.

  Reactie door Henny — zaterdag 19 augustus 2006 @ 12.37 uur

 50. Die riante wachtgeldregeling is ook een doorn in mijn oog, gaat de SP die afschaffen als ze in de regering komt? zou ik een pluspunt vinden.

  Gewoon 5 maanden ww en dan de bijstand, maar helaas zal dat niet snel gebeurrn, zelfs nu die Gonny huppelkut zo slim speelt,onbegrijpelijk dat dit mogelijk is.

  Ze had natuurlijk wel een voorbeeld aan (ik ben haar naam vergeten) die 1 dag staats secretaris was, die krijgt nog steeds 6000 euro per maand, moest niet kunnen.

  Reactie door carla — zaterdag 19 augustus 2006 @ 23.01 uur

 51. @ 51 Carla

  Vind ik wel tof dat je dit ook belachelijk vindt, Carla. Ook goed dat je dit ruiterlijk hier neerzet. Wie weet kunnen we elkaar steeds beter vinden en kom je nog eens echt bij de sociaalste club van Nederland?

  Ik weet wel haast zeker dat de SP die af gaat schaffen. En een heleboel onzin en verkwisting meer. Daar zal je het vast ook mee eens zijn.
  Fijne zondag.

  Reactie door Gloria — zaterdag 19 augustus 2006 @ 23.24 uur