Bush: Irak had niets met 9/11 te maken

Op deze site is een deel van een persconferentie met president Bush terug te kijken.

Dit is het uitgetikte deel:

BUSH: The terrorists attacked us and killed 3,000 of our citizens before we started the freedom agenda in the Middle East.
QUESTION: What did Iraq have to do with it?
BUSH: What did Iraq have to do with what?
QUESTION: The attack on the World Trade Center.
BUSH: Nothing. Except it’s part of — and nobody has suggested in this administration that Saddam Hussein ordered the attack. Iraq was a — Iraq — the lesson of September 11th is take threats before they fully materialize, Ken. Nobody’s ever suggested that the attacks of September the 11th were ordered by Iraq.

De site zet enkele andere documenten tegenover dit ‘nothing’ van Bush, zoals zijn presidentiële verklaring van 19 maart 2003.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

dinsdag 22 augustus 2006 :: 21.10 uur

87 Comments

87 reacties

 1. Nee, natuurlijk had het er niets mee te maken. Alleen is angst een prima middel om mensen onder druk te zetten en daar heeft meneer Bush ruimschoots gebruik van gemaakt. En zo gebruiken ze de (al dan niet terechte) angst van dit moment om een aanval op Iran voor te bereiden. De enige en ware reden voor al deze aanvallen is niet terrorisme, niet de vrede, geen massavernietigingswapens maar keiharde dollars. Het inpikken van het zwarte goud.

  Reactie door Monique — dinsdag 22 augustus 2006 @ 22.29 uur

 2. Zeker heeft Irak niets met deze aanslgen te maken, Saddam zou ( massa vernietigingswapens ) hebben en dat was ook de rede om Irak binnen te vallen.
  En dat stel gekken die 11-9 op touw hebben gezet daar heb ik geen woorden voor maar ook geen mening over, er heerst nog een waas van onwetendheid en een gebrek aan bewijs wie er nu daadwerkelijk het brein was achter deze aanslagen.
  Tot nu toe blijft het alleen maar gissen, komt de waarheid ooit aan het licht?? ik denk het niet, het is te complex, te professioneel, te groot om alleen door 1 persoon de schuld in de schoenen te schuiven.
  Het blijft een mysterie.

  Reactie door Pool — dinsdag 22 augustus 2006 @ 22.34 uur

 3. Ooit zoiets doms bij elkaar gehoord?
  De president van America!
  En van dat land maken wij ons afhankelijk.
  En Saddam? Kan bloeden! In de steek gelaten door GOD BLESS AMERICA!
  Big Brother… het land van bange mensen die maar een ding weten: bom erop!

  Reactie door Gloria — dinsdag 22 augustus 2006 @ 22.39 uur

 4. @Gloria
  America is een democratie. Waar net als hier in ons land ongeveer de helft van de kiesgerechtigden helemaal niet blij is met de Bush administration.
  Generaliseren is een manier om de feiten in een ander dachtlicht te stellen. Probeer niet te generaliseren. Woorden kunnen veel haat en angst zaaien. Wil je daaraan meedoen?

  Reactie door Alie Dekker — dinsdag 22 augustus 2006 @ 22.52 uur

 5. @3 Alie Dekker

  Wat krijgen we nou? Hebben we het hier niet over Bush? Vergeten wat deze man tot stand heeft gebracht in de afgelopen jaren?
  Hoeveel slachtoffers heeft hierdoor Amerika niet op zijn geweten? Niet generaliseren? Ga de gangen nog eens na van dit altijd maar bombarderende land! Genoeg van Amerika! En mag ik hopen dat ik de andere kant van dit volk ondersteun! Want ook zij schamen zich dood voor hun land, Alie.
  Het moet anders met dit land van milk and honey oftewel: olie and dollars!

  Reactie door Gloria — dinsdag 22 augustus 2006 @ 23.01 uur

 6. #4 Alie Dekker

  Er zal hier heel wat gegeneraliseerd moeten worden om ook maar in de schaduw van de haat te kunnen staan die deze Amerikaanse regering heeft gezaaid.

  Wat kan Amerika nu nog doen?

  - the lesson of September 11th is take threats before they fully materialize

  So we should invade everyone. After this administration everyone is going to hate us…so I say attack the world continent by continent. We can claim we are there to liberate our peoples since the US has citizens from every country in the world. All bush has to do is grow a little mustache. -

  Comment by dlet — August 21, 2006 @ 12:09 pm

  Reactie door hanri — dinsdag 22 augustus 2006 @ 23.19 uur

 7. @ Gloria, en Ali,

  Gloria, de helft van de Amerikanen stemt, daarweer de helft van Bush… kortom, generaliseren is inderdaad niet goed. Kijk voor de grap eens onder de comments bij dit bericht op de website. Pijlen moeten gericht worden op Bush, en niet het Amerikaanse volk zelf.

  Reactie door Bart — dinsdag 22 augustus 2006 @ 23.20 uur

 8. ik raad je aan de herhaling van Canvas te bekijken TER ZAKE daar geven ze veel onthullingen over 9/1

  Reactie door annette — dinsdag 22 augustus 2006 @ 23.45 uur

 9. @ 7 Bart

  Zie dan mijn reactie @3.
  Dit gaat over Bush en zijn stemmers! (Aanhang)

  Reactie door Gloria — woensdag 23 augustus 2006 @ 0.05 uur

 10. @9 Bart

  By the way: Ik voel mij heel erg verbonden met het Amerikaanse volk dat tegen Bush en zijn vrienden is. Zo zie je hoe je met democratie een vier/achtjarige dictatuur kunt worden and so on? Stemmachines???
  Het volk neemt het maar en zo ook in Nederland. Het is juist de bedoeling om dit systeem democratisch omver te helpen. maar voordat er gestemd gaat worden zullen er heel wat oren en ogen opengerukt moeten worden. Tenslotte: we kunnen hier wel met z’n allen een vriendencluppie gaan worden, maar je weet hoe dat gaat: onze rechtse vrienden lachen zich te pletter als ze weer met een kruimeltje de winst naar hun hand hebben kunnen zetten. Niet weer!!

  Reactie door Gloria — woensdag 23 augustus 2006 @ 0.23 uur

 11. Ik zeg niks meer…taboe-onderwerp.

  Reactie door Johnito — woensdag 23 augustus 2006 @ 0.24 uur

 12. Irak had niets met 9/11 te maken maar met de wel doordachte conclusie dat Irak massavernietigingswapens had.
  Eigenlijk dus net zo iets als Iran nu.

  Donderdag aanstaande is er een 2 uur durende documentaire over Osama Bin Laden op CNN. Mocht u in de gelegenheid zijn om te kijken kan ik deze documentaire van harte aanbevelen. Om 20.00 uur “In the footsteps of Osama Bin Laden,” gepresenteert door Christiana Amanpour.
  Een gedeelte gaat over Abdul Azzam.

  Reactie door Rob de Kuster — woensdag 23 augustus 2006 @ 0.28 uur

 13. Jan Marijnissen:

  Ik zal niet anders zeggen dan dat de tijd NU is om de partij en ons, de burger te profileren. Het is eeninhaalslag van gemiste kansen .maar er zijn er noggenoeg genoeg voordat de SP haar program presenteert.
  De Tijd is nu!

  Reactie door maria — woensdag 23 augustus 2006 @ 1.22 uur

 14. Beste Partij genoten,

  Ik heb mometeel helemaal niets met andere links omdat onze verkiezingen eraan komen die alles bepalend zullen zijn voor de volgende vier jaar.
  Ik wil dat de SP openlijk en naar de media, zich zelf dat je een intervieuw wilt over Wijn, APB, Ross, NS kortom genoeg om moties van NU wantrouwen in te dienen tegen romp kabinet hetgeen zich alleeen maar voortzet, ons belastingelgd weer kost

  Ik ga op iedere gegeven link zo reageren.

  Reactie door maria — woensdag 23 augustus 2006 @ 1.35 uur

 15. PS Ik ben een fervent tegenstander van de irak oorlog, laat daar geen misverstand over zijn noch over topics waar ik veelal mee instem en meningen graag deel.
  Maar nu even niet, Het is NU en Hier.

  Reactie door maria — woensdag 23 augustus 2006 @ 1.39 uur

 16. Grappig om de man zelf nu ook eens te horen zeggen wat de rest van de wereld al lang wist.

  Dank voor het filmpje dus!

  En ten aanzien van de opmerkingen over het Amerikaanse electoraat: de andere helft stemde Democraat. Zou een democratische president wezenlijk anders gereageerd hebben op 9/11? Ik waag het te betwijfelen. Ook die hebben een reputatie hoog te houden als het om oorlogsmisdaden gaat. Toch kun je niet een heel volk verantwoordelijk houden voor de wandaden die een regering in haar naam pleegt. Het zou daarentegen wel eens fijn zijn als wat meer Amerikanen zich zouden verdiepen in hun buitenlandsbeleid van pak ‘m beet de afgelopen 70 jaar.

  Reactie door Gerrie — woensdag 23 augustus 2006 @ 1.52 uur

 17. Jan Marijnissen

  |Mocht er nog enig ego zijn omdat
  Femke Halsema motie van wantrouwen tegen Verdonk had ingediend, had de SP allang moeten doen, me dunkt dat de SP genoeg kansen krijgt dit alsnog met dit romp kabinet te doen.

  Reactie door maria — woensdag 23 augustus 2006 @ 1.54 uur

 18. Amerika wordt aangevoerd door een bende aan geld verslaafde machtswellustelingen die zich verschuilen achter ondoorzichtige overheidsinstanties . Ieder die het nog niet duidelijk is na het zien van loosechange2 (te zien op google video met NL ondertiteling)heeft een bord voor z’n kop. Ik zou graag weten in hoeverre mate de nederlandse regering hiervan op de hoogte is.Wordt er maar gewoon het spel meegespeeld omdat Amerika zo’n fijne grote bondgenoot is of is men bang voor de Bully ?

  Jan, doe er wat an!

  Reactie door f.steenstra — woensdag 23 augustus 2006 @ 3.36 uur

 19. 16 Ja Gerry gisteren op national geographik gekeken hoe Amerika de regering en doodseskaders van El Salvador steunde in 1980-1990 waarin de inwoners beschuldigd van communistische symphatien gemarteld werden en vermoord, sigarettenpeuken uitgedrukt op voetzolen en ga zo maar door. De VS zei tegen het leger dat ze hun steun hadden en gaf 6 miljard economische steun.
  En nu komt het Europa keek toe pas toen er per ongeluk 6 jezuiten vermoord werden (aangezien voor kopstukken van de rebellen, géén terroristen dus maar verzetsstrijders)werd de wereld wakker. Is het echt zo of zijn jezuiten meer waard dan de inlandse bevolking) Wat democratie verspreiden. Dat is een spelletje om je eigen blangen veilig te stellen. Amerika heeft niets met democratie indien die democratie hun belangen niet dient.
  Ze hebben helemaal niets met democratie anders dan Europa en andere werelddelen een rad voor de ogen te draaien.
  Zelfs hun eigen media worden gecontroleerd en de bevolking laat de one-liners en op een dictatoriaal praatje lijkende speeches van de machthebbers tot zich komen vooral het laatste woord God save America, met de paplepel ingegeoten via het onderwijs.

  Reactie door Henny — woensdag 23 augustus 2006 @ 8.24 uur

 20. @16 Gerrie, zou 9/11 zijn gebeurd als er een democratische president was geweest?

  Reactie door Marc B — woensdag 23 augustus 2006 @ 8.52 uur

 21. Wat mij dus van het begin af aan ernstig angst aan heeft gejaagd is dat die president op die stoel van dat land is terecht gekomen- Ik kan me nog levendig herinneren dat wij met een aantal vrienden het er indertijd overhadden dat deze president de Derde Wereldoorlog zou kunnen ontketenen. We waren het er van het begin af aan over eens dat het die Amerikaanse president was die het grootste gevaar voor de wereld vormde in plaats van de groeperingen die hij en zijn kliek als gevaar aanwees en nog steeds aanwijst. De Amerikaanse president als een Zwaard van Damocles boven het hoofd van de wereld…

  Deze documenten en transcripties bewijzen voor mij eens te meer hoe zeer wij het toen op dat moment meer per ongeluk dan door kennis bij het rechte eind hadden.

  En nog krijg ik er slapeloze nachten van als ik die man en zijn kornuiten af en toe hoor praten… Ik kan het alleen maar wijten aan de al veel langer bestaande Amerikaanse cultuur van angst en onzkerheid zaaien in de media dat deze persoon ooit gekozen heeft kunnen worden door het Amerikaanse volk, anders snap ik niet dat zoveel Amerikanen indertijd dusdanig op een dwaalspoor zijn gebracht.

  Reactie door haby — woensdag 23 augustus 2006 @ 9.18 uur

 22. Ik ben blij dat de VS het machtigste land ter wereld is, en niet een of ander eng islamitisch land!!!! Daar mogen we ALLEMAAL blij mee zijn, stelletje zeikerds! :)

  Reactie door Erik — woensdag 23 augustus 2006 @ 12.05 uur

 23. @22 Erik
  pak je boeltje dan lekker in en emigreer daar naar toe,als je het zo’n geweldig land vind.

  Reactie door iew — woensdag 23 augustus 2006 @ 13.23 uur

 24. Volgens mij is het wel duidelijk wie er achter de aanslagen van 11-9 zit. Vraag je eens af wie er iets bij te winnen heeft.

  Hint: niet Osama Bin Laden.

  Even over Bush: hij heeft al eerder geprobeerd het 22e amendment van de constitution (President zijn kan niet meer dan 2×4 jaar) te laten schrappen. Nu is er door zijn aanhangers een actie op touw gezet om dit voor elkaar te krijgen. Deze man zal ALLES doen wat nodig is om de macht te behouden. Het gaat inderdaad alleen om macht, of dat nou via olie, dollars, invloed, oorlog of wapens gaat maakt niet uit voor de gasten die hem aansturen. Hij is zelf namelijk te dom om zelf te denken.

  Reactie door Gerard — woensdag 23 augustus 2006 @ 13.39 uur

 25. Het kan natuurlijk aan mij liggen. Maar werd er in het verleden (vlak voor de oorlog met Irak) niet gesuggereerd door Bush, dat Irak contacten had met Osama?

  Reactie door smartie — woensdag 23 augustus 2006 @ 13.54 uur

 26. @23: Iew, moeten ze jou niet laten opsluiten in Cuba? Linkse idioot! Door jou gaat dit land kapot!

  Reactie door Erik — woensdag 23 augustus 2006 @ 14.04 uur

 27. Ten eerste heeft Sadam massavernietigings wapens gehad. Dat is een bewezen feit. De chemische aanval op de Koerden is daar het bewijs van. Ook streefde Irak deze wapens na er was zelfs een kernwapen plan.
  Dat uiteindelijk niks gevonden is doet daar niets aan af.
  Inderdaad kan men vraagtekens zetten bij het bewijs dat men had van de massa vernietigings wapens de aanleiding voro glofoorlog II. En of deze wel of niet gefingeerd is is nog steeds de vraag.
  Feit blijft dat de amerikanen bij golfoorlog I al tot Bagdad hadden moeten gaan en Sadam uit het zadel had moeten wippen. Maar de VS had dat mandaat niet van de VN. De VN had toen doortastender moeten optreden.

  Reactie door Klaas — woensdag 23 augustus 2006 @ 14.22 uur

 28. @26 Erik

  Erik, bedankt voor je intelligente bijdrages aan dit topic. Is het niet wijzer íets meer na te denken voordat je gaat blaten???

  ik weet niet waar je je (gewéldig onderbouwde) mening vandaan komt.
  Als jij het ‘goed’ vindt dat de VS het’machtigste’ land ter wereld is, waar baseer jij dit dan op??
  Op het ‘democratische stelsel’ in de VS??Buitenlandse politiek?? binnelnandse politiek???? Het IQ van de president(ongeveer gelijk aan z’n leeftijd waarschijnlijk)?? Of dat van z’n handlangers?? De integriteit van z’n voornaamste ministers???

  Tip: kijk toch even naar Loose Change 2nd. Daar kun je zien waartoe dit machtigste land van de wereld in staat kán zijn….

  En dat Iew een linkse’(volgens jou) idioot is: Dat ie links is kan hij trots op zijn. Dat idioot lijkt me meer van toepassing op anderen……….Iedereen heeft recht op zijn/haar mening maar om iemand gelijk idioot te noemen, zonder onderbouwde kritiek: ik vindt dat niet echt slim.

  Reactie door Frank — woensdag 23 augustus 2006 @ 14.27 uur

 29. Niet reageren op Erik. Als hij een keer verstand krijgt, dan wordt ie van blijdschap weer gek.

  Reactie door Hans — woensdag 23 augustus 2006 @ 14.50 uur

 30. Wacht even- Wacht even hier- Erik @22, beweer jij nou wat wij er na al die tijd nog steeds blij mee moeten zijn dat de VS top-dog is in de wereld? Maar denk jij dan niet zo langzamerhand ook dat de paranoia bij de bestuurders van dat land zo hoog is opgelopen dat ze met al hun macht nu wel heel gekke en gevaarlijke dingen aan het bedenken en doen zijn…?

  @25 smartie- Jazeker- De olieboerfamilie Bush kende de olieboerensheikhenfamilie van Osama Bin Laden erg goed, met meerdere bezoeken en contacten voordat Bush jr. aan de macht kwam. Neefje Osama was het zwarte schaap en men kwam “bij elkaar” om het zo maar te zeggen “op de thee”. Later kreeg Osama bakken met geld van de VS om de strijd tegen de Russen in Afhanistan te voeren. Allemaal heel knus. Osama heeft zelfs het Russische vertrek uit Afhanistan nog aangeboden aan de Amerikanen om met hen samen re werken. Maar dat vonden de Amerikanen uit dogmatisch oogpunt niet zo´n strak plan…

  En @27 Klaas- Wat voor bewijzen…? Men is dat land nou nog steeds aan het uitkammen op WeaponsOfMassdestruction en ze hebben tot de dag van vandaag niets gevonden wat er ook maar op lijkt.

  En die chemische bommen op de Kurden…? Het recept en de bommen waarin die troep ging kwam van de VS. Dat is ook bewezen. De chemische inhoud van de bommen kwamen uit de VS en Frankrijk en werden zo slecht gebruikt dat naar schatting het merendeel van de slachtoffers uiteindelijk aan kogels is gestorven in plaats van aan chemische troep uit de VS. Ook daar was nog onlangs bewijs van te zien, ik meen op tv…

  En die kernbommen? Nog lang niet- Hij wilde ook een superkanon maken en daar was hij door de inbreng van Gerald Bull een stuk verder in.

  Saddam was in de stijl en traditie van zijn regio een heel grote lawaaischopper. De Oorlog op Kuwait heeft hij uitgevoerd omdat hij meende signalen te hebben gekregen uit de VS dat ze niet zouden dwarsliggen. Pas toe de rest van de wereldgemeenschap haar verafschuwde stem gaf, ging de VS ook door de bocht. Dat is ook een bekend gegeven. Iraq was ook erg interessant voor de VS in de tijd van de oorlog tussen Iraq en Iran. De VS steunden Iraq en zorgden voor wapens en satellietbeelden die de Iraqezen konden gebruiken. Het heeft weinig mogen baten tegen Iran als je kijkt naar de 8 jaar die die oorlog heeft geduurd… Maar toen Saddam een te grote waffel kreeg en niet meer braaf aan de leiband van de VS liep, was het afgelopen met de vriendschap.

  Dus ondanks dat ik Saddam geen knip voor zijn humanitaire neus waard vind, vind ik op zijn allerzachtst gezegd de rol en inbreng van de moreel zogenaamd zo vreselijk hoogstaande en aan de goede kant staande Verenigde Staten ook stinken als de ergste hel…

  Reactie door haby — woensdag 23 augustus 2006 @ 15.03 uur

 31. Ik vraag me nog steeds af wie we liever hebben als wereldmacht de VS of China of een Iran.

  Reactie door Klaas — woensdag 23 augustus 2006 @ 15.24 uur

 32. Waar het mij om gaat in deze discussie is dat ik het pertinent fout vind dat de Verenigde Staten wordt opgehemeld ten opzichte van de andere kandidaten op het wereldlijk toneel. De Verenigde Staten voeren een hele Berg aan morele zaken volgens welke zij beweren te handelen. Christelijkheid, The Land Of The Free, Gods Own Land, The Greatest Democracy On Earth, ga zo maar door. En stuk voor stuk treden zij ze zelf met hun steeds smeriger wordende voeten omdat ze vinden dat hun gelijk ten koste van alles en iedereen mag worden bevochten, of kloppen ze gewoon niet. The Greatest Democracy On Earth…? Horsecrap- Dat is India namelijk met afstand. Gods Own Land…? Vast- beetje zelfgenoegzaam misschien? Er zijn zat plekken op de wereld waar het minstens net zo mooi is. En bovendien- WELKE God zo we het er over eens zijn dat er goden zijn. The Land Of The Free…? Staan de Verenigde Staten niet ergens bovenaan in het rijtje van de meeste in de gevangenis gegooide inwoners op de totale bevolking? Worden de vrijheden van hele bevolkingsgroepen in de VS niet nog steeds zo met voeten getreden dat het voor de individuën amper mogelijk is aan hun sociale laag te ontsnappen? En dan al die wetten tegen terrorisme die de persoonlijke vrijheden van de burgers ernstig bedreigen…? Land Of The Free- My Ass dus… En dan die Christelijke moraal- Ook zo fraai. De Tien geboden en de rest van de Testamenten worden in de internationale politiek door de Verenigde Staten al lang niet meer gehanteerd- Zelfs het Oud-Testamentische Oog om Oog, Tand om Tand heeft een andere invulling gekregen sinds de VS zich het recht voorbehoud pre-emptive strikes te mogen uitvoeren. Ik dacht dat Christelijkheid stond voor humaanheid? Voor vredelievendheid en voor menslievendheid en zo? Oh wacht even- Dat geldt dus alleen maar voor medechristenenen en Joden. De hele rest van de wereld telt niet mee.

  Ze zijn gewoon in feite geen haar beter dan hun vijanden en ze zijn nog te beroerd om dat te erkennen ook. Elke partij in de huidige conflicten roept immers om het hardst dat God of Allah of Jahweh op hun hand is…

  Lekker veilig wordt het in de wereld met zo´n supermacht aan de leiding…

  Reactie door haby — woensdag 23 augustus 2006 @ 15.56 uur

 33. @ klaas, we zijn het er denk allemaal over eens dat Saddam een tiran was, maar de VS en de UK hebben onder valse voorwenselen Irak aangevallen en daarbij honderduizenden burgerslachtoffers gemaakt. Dan is het middel dus erger dan de kwaal. Maargoed als jij achter die oorlog blijft staan moet je dat zelf weten , maar ga het dan niet raar vinden als andere die oorlog wel veroordelen.

  Reactie door misterme — woensdag 23 augustus 2006 @ 16.30 uur

 34. Klaas klaas klaas, ga jij maar honger lijden en je mening voor je houden. Dankzij de VS LEVEN wij hier in alle weelde en met alle technologie van dien. Wij hebben alles aan de VS te danken en Bush is de beste president die we ons kunnen wensen. Hij is de enige president op aarde die de westerse, hardbevochten, waarden durft uit te dragen en niet zoals die laffe Jan de kant van het kwaad te zoeken! LEVE BUSH, LEVE BALKENENDE, LEVE HET VRIJE WESTEN!

  Reactie door Erik — woensdag 23 augustus 2006 @ 16.30 uur

 35. En leve Pacman…
  Ja hoor Erik. En ik ben in werkelijkheid de Amsterdamse zwerver Hadjememaar en ik heb ook het beste voor met Neederland dus stem vooral op mij…

  Reactie door haby — woensdag 23 augustus 2006 @ 16.42 uur

 36. De VS is al een tijdje geen democratie meer. Sinds 2001, om precies te zijn. Het wordt tijd om dat land eens binnen te vallen. Volgens mij beschikken ze daar over massavernietigingswapens. En ze schieten met uranium, waardoor ‘onze’ jongens die in Afghanistan zitten over een jaar of zes allemaal ziek zijn. Maar daar hoor je ook geen nederlands politicus over. Zelfs de grote Jan Marijnissen houdt zich stil.

  Reactie door Paul — woensdag 23 augustus 2006 @ 17.23 uur

 37. En even hahaha aan Erik. Bush (en Balkenende) hebben onze Westerse waarden juist de kop ingedrukt. Of je moet het manipuleren, afluisteren, vastzetten zonder aanklacht, en bespioneren van je eigen burgers als Westerse waarden bestempelen.

  Reactie door Paul — woensdag 23 augustus 2006 @ 17.27 uur

 38. @34
  Tja,het is een mening.

  Reactie door De Hakker — woensdag 23 augustus 2006 @ 18.47 uur

 39. @14 Maria
  ik ben het helemaal met u eens,wachten op de verkiezingen en dan maar hopen dat de mensen daardoor eens opstaan,is niet genoeg!keiharde acties zijn nodig om hoorbaar te worden we moeten iedereen de ogen openen en niet wachten “of” men eens de goede kant opkijkt!

  Reactie door iew — woensdag 23 augustus 2006 @ 19.45 uur

 40. #36 Paul

  De SP steunt dan wel de diverse militaire operaties niet zij houdt zich wel bezig met de gevolgen daar van. Zeker ook als het gaat om de inzet van Nederlandse militairen. Verdiep je a.j.b. eerst even voor je iets roept!

  http://www.sp.nl/nieuws/tribune/200307/verarmduranium.stm
  http://www.sp.nl/nieuwsberichten/2237/040906-schaf_munitie_met_verarmd_uranium_af.html
  http://www.sp.nl/nieuwsberichten/1539/030605-vervoer_uranium_door_groningen_vraagt_om_opheldering.html
  http://www.sp.nl/nieuwsberichten/588/000319-sp_eist_opheldering_over_gebruik_verarmd_uranium_in_kosovo.html
  http://www.sp.nl/nieuwsberichten/1601/030730-extra_maatregelen_nodig_om_militairen_te_beschermen_tegen_verarmd_uranium.html
  http://www.sp.nl/nieuws/kamernieuws/div/030828irakdebat.stm
  http://www.sp.nl/nieuwsberichten/405/990624-sp_eist_opheldering_over_milieuramp_door_navo_bommen.html

  Reactie door hanri — woensdag 23 augustus 2006 @ 20.30 uur

 41. De dubbele tv-uitzending van “Loose Change II” op SALTO-Amsterdam wordt momenteel tevens wereldwijd uitgezonden op het internet via live stream, via http://live.nu/1.ram

  SPREAD THE WORD.

  Reactie door Andreas — woensdag 23 augustus 2006 @ 20.53 uur

 42. Nog even over de zogenaamde democratie in de VS:

  De VS kent geen evenredige vertegenwoordiging, zoals wij. Dat betekent dat een extreem dunbevolkte staat zoals Utah of Iowa net zo goed een kiesman oplevert als dichtbevolkte kuststaten zoals Californië of Philadelphia. Bush is voor zijn stemmen (in 2000 trouwens een bewezen minderheid) afhankelijk van de min of meer achtergebleven, geïsoleerde, door-en-door Christelijke centraal gelegen staten. Zou er evenredige vertegenwoordiging zijn, dan behaalde hij misschien nog geen 20%.

  Inderdaad, we mogen de Amerikaanse regering verfoeien, maar niet spreken over “de Amerikanen”, dat zou naar mijn mening onterecht zijn.

  Reactie door olav — woensdag 23 augustus 2006 @ 21.34 uur

 43. STRUIK: De terroristen vielen ons aan en doodden 3.000 van onze burgers alvorens wij de vrijheidsagenda in het Middenoosten begonnen. VRAAG: Wat moest Irak met het doen? STRUIK: Wat moest Irak met wat doen? VRAAG: De aanval op het Centrum van de Wereldhandel. STRUIK: Niets. Maar maakt het deel uit van – en niemand heeft in dit beleid voorgesteld dat Saddam Hussein tot de aanval opdracht gaf. Irak was a – Irak – de les van 11 September is neemt bedreigingen alvorens zij volledig, Ken materialiseren. Niemand ooit voorgesteld dat de aanvallen van September de elfde door Irak werden bevolen.

  Reactie door Foxie — woensdag 23 augustus 2006 @ 22.20 uur

 44. Mag ik nu al lachen Foxie, of ik moet ik wachten tot het daartoe dienende (vakantieman)bordje wordt opgestoken? Misschien kan Erik er, gezien zijn niveau, wel om lachen.

  Reactie door Floris V — woensdag 23 augustus 2006 @ 23.03 uur

 45. @ 26 eric

  Ach eric onze iew bedoelt het nog niet zo kwaad maar ik wel kijk als je mij en idereen een zeikerd gaat noemen moet je ook zeggen wie er allemaal zeikerds zijn.
  Niet alleen op iew schelden je zit hier iets voor iedereen te beweren.
  Dus wees niet verbaasd dat ik ook eens reageer.
  Hoeze zou het slecht zijn als we door een islamitische regering geregeerd zouden worden, ik denk persoonlijk beter dan door dit stelletje uitzuigers van een kabinet wat er nu zit, ik denk dat je alleen je eetcultuur moet aanpassen maar dan heb je het wel gehad.
  Trouwens moslims zijn heel sociaal bewogen en zeer solidair, iets waaraan dit kabinet en veel mensen in dit land een puntje aan kunnen zuigen.
  Kijk je hebt al vooroordelen, hoe kan je nou zeggen dat we blij mogen zijn dat van amerika… ik hebt nog nooit meegemaakt dat een islamitisch land het grootste was, dus vanwaar je redenatie. dus wie is uiteindelijk de zeikerd hier.
  Het is niet erg als je bang bent voor het onbekende, maar gaat dan niet van tevoren oordelen en veroordelen.
  En wist je dat je in amerika ook op een kameel kan rijden of op een ezel, vraag maar aan Bush of je op z’n rug mag zitten.

  Reactie door Pool — woensdag 23 augustus 2006 @ 23.04 uur

 46. @ 41 Andreas

  Zeer bedankt voor je informatie!
  Ik heb het gezien en als dit waar is dan is er iets vreselijks mis. Dit moet tot opde bodem uitgezocht worden!!
  Wie had kunnen denken dat het allemaal ging om GOUD, verborgen in WTC5.

  Alsjeblieft mensen ga dit allemaal NU nog zien. Ik geef het maar weer door:

  http://live.nu/1.ram

  We worden zeer waarschijnlijk zo verschrikkelijk besodemieterd!!!!!

  Reactie door Gloria — woensdag 23 augustus 2006 @ 23.42 uur

 47. @ Smartie (25):

  Klopt, Smartie. En toen die leugen ontzenuwd werd, kwam de leugen van de “aangetoonde” massavernietigingswapens. En toen deze leugen onhoudbaar bleek kwam als “argument” voor de oorlogvoering: democratie brengen. Intussen bevindt Irak zich in een (ook door mij) voorspelde situatie van burgeroorlog.
  Alle leugens moesten verhullen dat het om een al lang bestaand en voorbereid plan ging, met het oog op gemakkelijke toegang tot olie, vette winsten voor Amerikaanse concerns (Haliburton!) en een strategische positie in het Midden-Oosten.

  (Overigens: nr. 42 is niet door mij geschreven).

  Reactie door Olav Meijer — woensdag 23 augustus 2006 @ 23.49 uur

 48. @ 45 Pool

  En die eetcultuur?? Verrukkelijk!!
  Ik heb al heel wat zalige gerechten mogen proeven bij de asielzoekers. Zij willen je altijd van alles laten proeven.
  Hier bij mij kwamen ze ook die zalige platte broodjes bakken. En ik ga het over Bklv niet meer hebben, want dan loopt het water uit m,n mond. Ja, ik ga het als ik tijd heb maken dat heerlijke recept van jou!
  Pool, heb je het filmpje al gezien? Maak gebruik van bovenstaande link s.v.p.

  Iew, trek je niets van die eric aan!:)

  Reactie door Gloria — donderdag 24 augustus 2006 @ 0.37 uur

 49. @ 48

  Sorry Iew, het is niet gelukt. Spatie vergeten! Nog een keer :)

  Reactie door Gloria — donderdag 24 augustus 2006 @ 0.39 uur

 50. @48 Gloria
  maak u zich niet ongerust,ik trek me er ook niets van aan,behalve dan dat dit soort peronen ons land naar de knoppen helpt,gelukkig proberen vele anderen daar iets aan te doen!en in zijn vreselijk goede Amerika wil eric dus toch liever niet gaan wonen begrijp ik,waarom werd hij anders zo boos?! als ik hem verzoek om daar heen te gaan verhuizen…

  Reactie door iew — donderdag 24 augustus 2006 @ 11.17 uur

 51. Overigens zijn er weldegelijk massavernietigingswapens gevonden in Irak.
  Namenlijk, met uranium verzwaarde granaten, benzine-clusterbommen en fosforgranaten, afgeworpen door het amerikaanse leger.

  Nu het voor iedereen met een beetje internethandigheid en voldoende zelfstandig denkende hersenen 100% BEWIJSBAAR is dat criminele elementen uit de Amerikaanse overheid, veiligheidsdiensten en het militair-industrieel complex zelf hun 11 september aanslagen hebben gecreeerd, is mijn vraag: Gaat de SP nu eindelijk ook uit durven komen dat ze de officieele 911 verklaring niet meer geloven, of beschouwd de SP de conspiricytheorieen nog steeds als onbewezen.
  In dat laatste geval heeft de SP of geen kloten, of geen hersens.

  Reactie door Rik — donderdag 24 augustus 2006 @ 13.42 uur

 52. @ 51 Rik

  Ik kan er ook met mijn pet niet meer bij dat de hele regerende wereld zo bang is voor Bush en consorten.
  Wat dat betreft zijn wij grotere helden dan al die mensen die zich verschuilen op die zetels en die over ons regeren!

  Reactie door Gloria — donderdag 24 augustus 2006 @ 14.59 uur

 53. @52 Gloria
  wel eens van het star wars project gehoord? waarmee men vanuit de ruimte kernraketten op zeer lange afstand uit de lucht kon halen mocht de VS aangevallen worden?wie weet was dat project al zo goed als ontwikkeld toen men het ontdekte en er tegen in ging.
  wat zou betekenen dat de VS een nucleare aanval boven ons land al kan verijdelen mocht rusland daar een raket op afsturen bv…

  Reactie door iew — donderdag 24 augustus 2006 @ 15.07 uur

 54. Die samenzweringstheorieën zijn inmiddels een miljoenenbussines geworden. Filmers, schrijvers en uitgevers verdienen er goed aan. De een is nog ongeloofwaardiger dan de andere. Ze staan bol van onjuistheden en willekeur. Feiten die de samenzweringstheorie onderuithalen worden stuk voor stuk weggelaten en genegeerd.
  Het is niets anders dan pseudowetenschap.

  En daar ging de uitzending van CANVAS gelukkig ook over (Anette @ 8)

  Natuurlijk heeft US goverment de gebeurtenissen van 9-11 aangewend om haar agenda uit te voeren. Natuurlijk bedient zij zich van leugens en propaganda, zoals Bush zelf in dit filmpje weer heeft aangetoond. Maar dat is wat anders dan bewijs voor 9-11 complotten. Ik zou willen dat mensen net zo kritisch waren tegenover deze samenzweringsboeken en films als zij zijn tegenover de US goverment.

  Reactie door Gerrie — donderdag 24 augustus 2006 @ 18.07 uur

 55. En daar ging de uitzending van CANVAS gelukkig ook over (Anette @

  moet zijn:

  En daar ging de uitzending van CANVAS gelukkig ook over (Anette @ 8 )

  Reactie door Gerrie — donderdag 24 augustus 2006 @ 18.08 uur

 56. Replublikeinen of democraten, in de VS, “two sides of the same coin”.
  Veel presidenten kenden elkaar al vanaf de studententijd en vaak kwam het voor dat ze in hetzelfde despuut zaten.
  Een van deze desputen heet “Skull and Bones”, van het YALE-universiteit.
  Daar worden speciaal uitgezochte eesrstejaars ingeweid tot wat later in hun carriere van pas komt als handlanger van het militair industrieel complex.
  Veel politieke kopstukken, industrie en bankwezen, zijn in handen van een club, welke mondiaal opereert.
  Zij hebben gemeenschappelijke meetings, zoals de Bilderberggroep bijeenkomsten.
  De welbekende Carleylegroep (een handelsbank) heeft een directe connectie, via zijn vader G Bush Sr,met de huidige president. Vandaar de aanvalszucht.
  Dit verklaard de aanval op 9-11.
  Al in 2004 schreef het wetenschappelijke bureau van de Rep. partij, Building Americas Defences. In enig deel werd hierin beschreven:’” In order to gain public interest in re-arming, we might need another Pearl Harbour”.
  Sept. eleven was hiervoor de ‘trigger’.
  Je kunt speculeren over wie de opdrachtgevers waren maar het particulier uitgevoerde wetenschappelijke onderzoekscicuit, heeft de officieele versie van het gebeuren, allang verworpen als “klunzig”.

  Angst is het neurale pad naar de hel.

  Reactie door Rob van der zon — donderdag 24 augustus 2006 @ 22.42 uur

 57. 9-11,”the day that changed the world”.
  Inderdaad heeft het de wereld veranderd.
  Maar dan ligt het aan de manier van kijken.
  Je kunt, zoals dit alles bedoeld is, in de angst schieten en je alles laten aansmeren om het angstgevoel verder te voeden, of wakker worden.
  Stel je begint het doortrapte spel beetje bij beetje te begrijpen, dat valt er een last van je af omdat je weet dat die angst niets met jouw te maken heeft maar eerder sterkt in het vertrouwen in de onverbiddelijke voortgang van het goede.
  Inmiddels SCHREEUWT de wereld om vrede rechtvaardigheid en een eerlijk deel van de rijkdommen van deze wereld.
  Socialisme.
  Dit nieuwe ontwaken moet juist gevoed worden door zelf overspoeld te raken met het gevoel, onoverwinnelijk te zijn.
  Vrede, vrede en nog eens vrede!
  Hippiegelul?
  Ja, van het rasechte oerlinkse, love and Peace-jaren zestig gevoel.
  Bush en trawanten zijn de laatste kopstukken van een oude wereld welke krampachtig probeert de laatste morele restjes te stelen van hen die alles al verkwanseld hadden.
  Tijd voor de 21e eeuw!!!!!

  Reactie door Rob van der zon — donderdag 24 augustus 2006 @ 22.58 uur

 58. SP…..Oppakken!

  Reactie door Rob van der zon — donderdag 24 augustus 2006 @ 23.15 uur

 59. @54 Gerrie, inderdaad mag er best wel eens wat kritischer naar allerlei complottheorieën gekeken worden. Dat heeft de uitzendding van Ter Zake wel duidelijk gemaakt.

  Neemt niet weg dat intussen toch wel genoegzaam is aangetoond dat de 2 torens en ‘WTC7′ niet door die vliegtuigen zijn ingestort, maar zijn opgeblazen. Dat kan alleen gebeurd zijn volgens mij met medeweten van belangrijke mensen.
  En dat er helemaal geen vliegtuig het Pentagon is ingevlogen.
  Dat geeft natuurlijk miljoenen mensen ‘visioenen van complotten’. Juist ook daarom heel kritisch blijven. Maar wel met zijn allen achter de antwoorden proberen te komen op de talloze vragen die er nog zijn. En die antwoorden wijzen toch echt naar ‘de Amerikaanse overheid’.

  In zoverre had Irak dus wel degelijk wat met 9/11 te maken.

  Reactie door Marc B — vrijdag 25 augustus 2006 @ 0.09 uur

 60. willen jullie niet vergeten dat de V.S. aan onze kant staat? het is een prachtig land met prachtige mensen die vechten voor onze vrijheid. ze hebben eerst de nazis eruit geschopt hier en daarna hebben ze de ruski’s buiten weten te houden!

  Reactie door Boudewijn — vrijdag 25 augustus 2006 @ 1.33 uur

 61. @60 En wat als blijkt dat de VS zelf de TwinTowers hebben opgeblazen Boudewijn?

  Reactie door Marc B — vrijdag 25 augustus 2006 @ 1.34 uur

 62. @ 57 Rob van der Zon
  @ 59 Marc B

  Goede reacties van beiden.
  Toch zo raar dat iedereen waar ‘een luchtje’ aan zit wordt opgepakt tegenwoordig en dat met deze ‘vreselijke stank’ niets wordt gedaan!!!
  Al die presidenten houden elkaar de hand boven het hoofd. Er worden niet eens kritische Kamervragen gesteld, ook hier in Nederland niet. Dat is toch onbegrijpelijk?? Bang voor ruzie met Amerika?? Zitten we dan allemaal al in die tang??
  De Aarde lijkt wel een grote gevangenis aan het worden. Waarheen dan nog te vluchten…

  Reactie door Gloria — vrijdag 25 augustus 2006 @ 2.23 uur

 63. @22.Erik
  En wie heeft die Islamitische regeringen in het zadel geholpen? Kijk maar eens naar de rol die de CIA heeft gespeeld in het Islamic fascisme.

  @47.Olav Meijer
  Het gaat niet om olie, Olav. Kijk eens naar de rol die de Bush familie in de tweede wereldoorlog gespeeld heeft. Kijk naar Allan Dulles in relatie tot de Bush familie. Ik kan het ook niet mooier maken dan het is, hier zit het fascisme achter. En het liberaal kapitalisme maakt daar deel van uit.
  “A non state base of power, liberaal kapitalism.” Absolute macht, maar wel achter de schermen. Dat is het doel.

  @56.Rob van Zon
  Skul and Bones refereert naar het embleem op het uniform van de waffen-SS.
  Laat je niet gek maken door allerlei complottheorieen. Wat je niet kunt verbergen begraaf je onder een berg miscommunicatie. De doden bij de aanslagen zijn echt.
  Het gaat niet om de Bilderberggroep. Concentreer je op de vrijmetselaars lodge Propaganda Due, ook wel bekent als P2.
  Het fascisme heeft haar oorsprong in het Vaticaan.
  Google eens op “Licio Gelli” of “Reinhard Gehlen.” Probeer ook eens “Gehlen org” of “Vatican Ratlines.”
  Als je je wilt verdiepen in de connectie tussen de CIA en het Vaticaan google eens op “Operation Paperclip.”
  @62.Gloria
  De moord op JFK was een staatsgreep. Sindsdien heeft het fascisme in de USA de macht niet meer uit handen gegeven.
  De 3 schutters die de trekker overhaalde waren alle drie Italianen.
  Republikeinen of democraten, het maakt al lang niets meer uit.

  Reactie door Rob de Kuster — vrijdag 25 augustus 2006 @ 4.49 uur

 64. Gloria,

  Daarom is het langzamerhand hoog tijd dat de SP duidelijker stelling neemt.
  Had allang eerder moeten gebeuren en nog nadrukkelijker als dat reeds gedaan is.
  Als dat betekend dat er een breuk met de VS moet komen, so be it.
  Hoe eerder de wereld laten zien dat deze politiestaat zonder democratie een schurkenstaat is, hoe beter.
  Nederland is of men het nu wil geloven of niet, in oorlog.
  Door het bondgenootje te spelen van de VS, welke eveneens in een illegale oorlog verwikkeld is, mee te doen hebben we de oorlog over ons afgeroepen.
  Wat mij betreft mag de breuk met de VS tot stand komen en wachten we met betrekkingen tot betere tijden.

  Reactie door Rob van der zon — vrijdag 25 augustus 2006 @ 8.00 uur

 65. @60 Boudewijn- Ik wordt echt he-le-maal DOOD ziek van dat eeuwig verwijzen naar dat die Amerikanen vechten voor onze vrijheid. En dat ze dat in de 2e Wereldoorlog ook voor ons hebben gedaan. Big Deal!!! Dat was Toen! Dan moeten wij de Pruisen en de Russen ook nog steeds Dankbaar zijn dat zij indertijd hebben geholpen om de Fransen ons land uit te zetten? Rot toch gauw op. Wat ze nu doen, daar mogen zij en mensen als jij niet van verachten dat wij dat uit historisch oogpunt en historische verplichtingen of schuld nog goedkeuren van ze. Ze zijn al jaren fout bezig. Dat begon al in de Koude Ooorlog en dat is alleen maar erger geworden. Als jij je wilt blindstaren op het imago dat zij nog steeds “John Wayne Style Good Guys Against Evil Rest of the world” willen zijn- Dream On. Maar je mist dan blijkbaar wel de steeds erger worden misstanden die door de overheid van dat land worden gepleegd. En dat is echt heel jammer en kortzichtig.

  Reactie door haby — vrijdag 25 augustus 2006 @ 10.10 uur

 66. @ Rob de Kuster (47):

  OK, Rob, maar het een sluit het ander toch niet uit? En zijn de Bushes dan niet van oorsprong oliebaronnen?

  Reactie door Olav Meijer — vrijdag 25 augustus 2006 @ 13.04 uur

 67. Sorry: @ 63 (Rob de Kuster).

  Reactie door Olav Meijer — vrijdag 25 augustus 2006 @ 13.04 uur

 68. Rob de Kuster,

  Natuurlijkweet ik dat het veel complexer inelkaar steekt maar vlak de functie van de Bilderberggroep niet uit.
  Complottheorieen zijn allang geen ‘theorieen’meer, want er zijn heldere bewijzen.
  Operatie paperclip is er één van maar heb je wel eens gehoord van organisatie ‘Lucid’?
  Ik zou zeggen, zoek daar eens op.
  Het laatste wat beoog is om iemand z’n kenneis in twijfel te trekken en we moeten elkaar ook niet de loef afsteken met feitjes. Daarmee doel ik ook niet op jouw betoog want waren er maar meer mensen die zich eens meer verdiepten in de ware aard van de smeerlapperij welke heden ten dage in onze tijd zich aan het voltrekken is.
  Deze grove waarheden dienen eens voor het voetlicht gebracht te worden zodat er meer mensen een idee kunnen vormen over de agenda welke klaarligt voor eenieder.
  Kijk naar wat er gebeurt en zie de aard van de ‘regeltjes’, en snap waarom!
  Het grote wapen en gereedschap is angst en chaos.
  Het lijkt me zo langzamerhand echt tijd dat de SP eens wat meer aandacht schenkt aan deze fenomenen onttrokken aan het oog van de consument.
  De media zijn allang niet onafhankelijk meer, zoveel is duidelijk.
  We gaan een interessante tijd tegemoed, zoveel is zeker!

  Reactie door Rob van der zon — vrijdag 25 augustus 2006 @ 17.25 uur

 69. Een idealer scenario lijkt mij dat het Amerikaanse volk en de Amerikaanse politiek het voortouw neemt. Na een impeachment-procedure hoeft het dan ook niet tot een breuk met Europa te komen. Daar zou iedereen bij gebaat zijn, in elk denkbaar opzicht.
  Een andere Amerikaanse regering en een nieuw onderzoek naar 9/11 + vervolging van politieke kopstukken lijkt nu wellicht nog een utopie, maar is m.i. dichterbij dan momenteel lijkt…

  Reactie door Andreas — vrijdag 25 augustus 2006 @ 19.28 uur

 70. @66.Olav Meijer
  Ik hoor dat vaker, Olav, maar nee. Herbert Walker heeft zijn fortuin vergaart in de spoorweg en staalindustrie. Met name door in de tweede wereldoorlog zaken te doen met de Nazi-staalindustrie. Union Banking Corporation in New York werd gebruikt om geld door te sluizen. Allen Dulles, later CIA directeur, was destijds advocaat voor deze bank.
  George W. Bush heeft wel eens ooit iets geprobeert in de olie industrie. Is echter nooit wat geworden.

  Reactie door Rob de Kuster — zaterdag 26 augustus 2006 @ 1.40 uur

 71. @68.Rob van Zon
  Vergeet de Bilderberg groep. Het gaat om P2.

  Lees dit maar eens door;

  http://americanatheist.org/pope99/calvi.html

  Het fascisme heeft een veel langere geschiedenis die onherroepelijk terug leidt naar het Vaticaan.

  Reactie door Rob de Kuster — zaterdag 26 augustus 2006 @ 1.58 uur

 72. @61. tjonge jonge,ja ik die aflevering van ter zake ook gezien… en als dan al die ‘feiten’ achter elkaar worden opgehoest ga je ook twijfelen…. maargoed, geloof je dan ook dat Paul McCartney dood is?

  @65. ik heb een beetje het idee dat jij de poorten wil open zetten voor vrede hatende landen…. bedank de V.S. maar liever dat ze onze vrije wereld ook daadwerkelijk vrij houden!

  Reactie door Boudewijn — zaterdag 26 augustus 2006 @ 12.00 uur

 73. @72 En dat mag dan wat jou betreft helemaal koste wat kost…? Ik bedank de afgelopen tijd de VS echt helemaal niet. De VS heeft ondermeer mij juist klauwen werk opgeleverd waar ik niet op zit te wachten. Er is geloof ik geen ander land wat zoveel oorlogen in haar geschiednis heeft deelgenomen als de VS, zelfs als we WOI en WOII buiten beschouwing laten. Democratie is voor vrede en vrijheid…? Fijn maar waaro ondrukt dat land dan alle andere staatsvormen te vuur en te zwaard? Vrede zeg je…? De puinzooi en ellende in Zuid-Amerika is bijna rechtstreeks te wijten aan de inmenging en houding van Big Brother VS. Ja je bent vrij als je rechts bent. En dan mag je onbeperkt moorden, martelen en gijzelen. Want je bent immers rechts. De VS heeft notabene ascistische regimes in het zael gehouden omdat ze anti-communistisch of anti s.o.c.i.a.l— waren. omino Theorie, een berg aan wantrouwen en een nog veel grotere berg aan feilloze zelfoverschatting. Dat zelfde geldt voor bijna de hele rest van de wereld behalve Europa zoals de VS daar is bezig geweest. Oh wacht- ik vergeet dat Generalissimo Franco in Spanje ook door de VS werd gesteund… Wat nou ons beschermen tegen vrede hatende landen…? Vrede en koste van een enorme berg aan menselijk leed? Saddam steunen zolang hij in dezelfde richting als de VS reed, maar hem laten vallen zodra die niet meer nuttig was? Osama Bin Laden geldelijk steunen maar hem laten vallen zodra die zijn nut had uitgediend? De vrije wereld daadwerkelijk vrij houden? Ach welnee man- De wereld AmerikaMachtig houden! Dat is werkelijk het enige en dat mag schijnbaar ten koste van alles.

  Randy Newman zong het tientallen jaren gelden al over het standpunt van de Amerikanen: They all hate us anyhow, so let’s drop the Big One Now! En als ze wisten dat ze ermee weg konden komen, dan zouden ze dat nog doen ook- Boom goes London, Boom Paris………

  Het wordt werkelijk hoog tijd dat er weer een balans komt met meerdere andere Supermachten. Dat lijkt me een stuk gezonder dan de inbalans die nu de VS de handen vrij geeft.

  Reactie door haby — zaterdag 26 augustus 2006 @ 12.28 uur

 74. luister goed vrind. elk land dat ultieme macht heeft zal dat wel eens een keertje misbruiken. Amerika heeft ook wel eens foutje gemaakt, ja dat klopt…. maarja, willen wij in vrede en veiligheid leven, dan zeg ik: het doel heiligt de middelen!

  Reactie door Boudewijn — zaterdag 26 augustus 2006 @ 13.36 uur

 75. @72 Boudewijn, nee, maar Paul zie ik nog regelmatig ‘voorbij komen’ in het nieuws vanwege zijn scheiding of zo.

  En als het doel per definitie de middelen heiligt Boudewijn, dan zijn wij ook een dictatuur binnen afzienbare tijd. B-4 laat wat bommen ontploffen door de AIVD en Verdonk begint razzia’s tegen illegalen…
  Geen heel waarschijnlijk voorbeeld, want het lukt de AIVD natuurlijk nooit zonder lekken, maar je begrijpt vast wel wat ik bedoel.

  Reactie door Marc B — zaterdag 26 augustus 2006 @ 14.24 uur

 76. 72. Het gaat er niet om dat we ‘vrij’zijn dat is een loos woord.
  De vraag moet zijn ‘vrij’waarvan?.
  Vrijheid bestaat alleen als je er bewust van bent dat dat altijd vrijheid in afhankelijkheid is.
  Je eigen vrijheid kan niet zonder de vrijheid van de ander.
  Je kunt het ook ‘vrijheid’in verbondenheid’noemen.
  Probeer eerst dat ‘vrij’zijn maar eens te definieren en zie dan hoe ‘onvrijheid’ hoogtij viert daar waar macht aan het woord is.

  Reactie door Henny — zaterdag 26 augustus 2006 @ 15.15 uur

 77. Vrijheid voor iedereen betekent tevens het vrijwillig opleggen van beperkingen aan jezelf.

  Reactie door Henny — zaterdag 26 augustus 2006 @ 15.17 uur

 78. @ 77 Henny

  Ja, want vrijheid doe je niet alleen. Vrijheid is soms zelf moeten opschuiven voor die ander. Vrijheid is een bepaalde ruimte nemen, die je de ander ook gunt.
  De VVD heeft het niet begrepen, zij zien vrijheid als een legitiem middel om de ander te verdrukken.
  Vrijheid is voor mensen met hart in hun brein.
  Dat is ook de ellende van democratie: de helft+1 kan de andere helft hiermee het leven onmogelijk maken.
  Nog even en ik ben tegen democratie, want als ik zie hoe dit eindigt in Afghanistan en Irak dan zien we hoe democratie dictatuur is geworden. En dichter bij huis? Nou, ik heb me nog nooit zo onderdrukt en benauwd gevoeld als onder dit Balkenende regiem.
  Er moet toch een veel beter alternatief gevonden worden? Democratie heeft zichzelf allang om zeep geholpen. Eerlijk gezegd: ik vind het uit de tijd!

  Reactie door Gloria — zaterdag 26 augustus 2006 @ 17.02 uur

 79. @74 Mij verbaast jouw luchthartigheid over die ‘foutjes’ van de Verenigde Staten! Hoe kun jij daar zo luchthartig over praten? Komt dat omdat jij hier veilig met je goeie salaris in je mooie huisje met je Cola’tje en je amerikaanse sigaretje aan je Amerikaanse computertje aan het chille bent dat je het zo licht kunt opvatten? Ik snap ook wel dat je er geen slapeloze nachten van zult hebben, maar …’een foutje’…?

  De lijst lijkt me toch aardig langer dan ..een foutje.. Zomaar een willekeurige greep waarvan ik me afvraag of dat nog steeds maar ‘een foutje’ is:
  - De steun aan Pinochet, Stroessner, de Argentijnse Generaals, Generalissimo Franco van Spanje, de salvadoraanse Contra’s, de Nicaraguaanse Anti’s in de strijd tegen de Sandinista’s, de voormalige Sjah van Persië / Iran, Saddam Hussein van Iraq, Osama Bin Laden toen hij tegen de Russen vocht, met duizenden doden en verdwijningen en martelingen en een hoop corruptie en ellende tot gevolg… Quantanomo Bay, de wet die maakt dat de VS burgers (eigen en van andere landen) zonder vorm van proces en zonder tijdslimiet mag vastzetten als er verdenkingen van terroristische activiteit of extremisme bestaan…En dan nog steeds praten over ‘een foutje’ in het voordeel van onze vrijheid…? Kan jij je nog herinneren dat toen hier in Den Haag dat Internationale Hof tegen oorlogsmisdaden van start ging, de VS er als de kippen bij waren om iedereen- en ook bondgenoot Nerderland te garanderen dat elke Amerikaan die daar voor zou verschijnen, met militair geweld zal worden weg gehaald? Foutje? Het doel heiligt de middelen? Al die slachtoffers… Al die ellende die rechtstreeks terug te voeren is op het opportunisme van de Verenigde Staten…

  Bizar man dat jij dat zo kunt vinden! Echt vet Bizar!

  Reactie door haby — zondag 27 augustus 2006 @ 10.46 uur

 80. Haby je hebt volkomen gelijk maar het grootste deel van de nederlanders weet niet meer waar je het over hebt en nog erger zij WILLEN (sorry Jan) het niet eens weten, zoalng ze hun natje en droogje hebben is het wel goed.
  Ik denk toch niet dat dit de Boudewijn is die ik van eerdere bijdragen ken, kan me dat niet voorstellen.

  Reactie door Henny — zondag 27 augustus 2006 @ 18.43 uur

 81. @ Haby (79):

  En zeker ook niet te vergeten: de fascistische regiems van Salazar (1932-1968) resp. Caetano (1968-1974) in Portugal en het Griekse kolonelsregiem (1967-1974).

  Reactie door Olav Meijer — zondag 27 augustus 2006 @ 19.35 uur

 82. … Bedankt Olav! En zo kunnen we ook nog een aantal van de regimes in (Noord)-Afrika vermelden en zitten en/of er nog wat in Azië die we kunnen vermelden die ook rechts, extreem, corrupt zijn of zijn geweest en die door Amerika van harte werden gestuend omdat ze nu eenmaal tegen de Commie’s waren of zijn… Maar zoals ik al zei in mijn stukje – ik noemde een willekeurige groep, Boudewijn.

  En jij hebt het dan over “iedereen heeft wel eens een foutje gemaakt”… My God-! Moeten wij er even helemaal niet bij stil willen staan wat er dan gebeurt als Amerika volgens jouw definitie eens een echte Fout gaat maken….?

  Help…!

  Reactie door Haby — zondag 27 augustus 2006 @ 20.02 uur

 83. Indonesie in de zestiger jaren met Suharto.
  Ook middels een coupe in het zadel geholpen omdat Sukarno, zijn voorganger, de communisten mee liet doen aan de verkiezingen.
  Nederland is trouwens destijds te verstaan gegeven de kolonien te verlaten op straffe van het intrekken van de Marschallhulp.
  Lekkere jongens die amerikanen.
  En het dan raar vinden dat er moslims zijn die alles wat er in het verleden met hen is misgegaan projecteren op ‘s werelds grootste imperialistische macht!

  Reactie door Rob van der zon — maandag 28 augustus 2006 @ 19.50 uur

 84. Er moet toch een veel beter alternatief gevonden worden? Democratie heeft zichzelf allang om zeep geholpen. Eerlijk gezegd: ik vind het uit de tijd!

  Reactie van Gloria

  Je kan natuurlijk naar Noord Korea of Kuba verhuizen?

  Reactie door Hawkeye — dinsdag 29 augustus 2006 @ 0.26 uur

 85. Jeeeeeeeee, Hoog aan Zonnekoning Zalm! Lang Leve Beatrix Rex, Absoluut Vorstin van De Lage Landen! Weg met dat suffe Parlement- Wij hebben gewoon Presiderend-Koning Willem Alexander nodig…! Hoera voor Dictator Lubbers, Voorzitter Balkenende of de beste- Caesar Janus Marijnissen…!

  …Auw….. Auw, auw, auw…..

  Ehhhhh… zeg, …Weten wij echt héél zeker dat we van die democratie af willen…?

  Reactie door haby — woensdag 30 augustus 2006 @ 8.56 uur

 86. ik vind et egt allemaal bullshit die 11 september!! niks terroristen hebbe et gedaan!! er zyn genoeg bewyzen dat et allemaal door de regering van amerika is opgezet!! als er egt een vleigtuig in gevloge was zou het wtc niet naar beneden instorte maar omvallen et enige wat het gebouw zo had late instorte zyn bommen!! bush praat wel over bestryding tegen het terrorisme maar de enige terrorist die er op deze wereld is is BUSH!! die mensen in amerika moeten hun ogen is open doen en realiseren wat voor een sukkel die bush is hy zit ze gwn vet te naaien!! en die oorlog in irak is er alleen maar omdat hy ff et werk van zyn vader af wil maken zogenaamd is hy een heilig boontje die geen massa vernietigingswapens heeft. de meesten bommen komen anders wel van amerika maar daar word niks aan gedaan.als bush egt vrede wil kan ie wel eerst beginnen met aftrede en dan zien we wel verder!die bush heeft gwn de verkiezingen vals gedaan!! er zyn onderzoeken gedaan met ware feiten!!! dat 60% van de amerikanen tgn bush is dan kan hy onmogelyk de verkiezingen winnen hy is de enige die een complot voert en niet de “terroristen” bush gebruikt gwn de angst van het amerikaanse volk om oorlog te voeren en zyn zin te krygen!! hy maakt gwn misbruik van het feit dat amerika het rykste en sterkste land ter wereld is dus wat ik probeer te zegge is BUSH FUCK YOU EN VAL DOOD

  Reactie door blabla — zondag 10 september 2006 @ 16.25 uur

 87. blabla
  Dat is klare taal.

  Reactie door sander — dinsdag 3 oktober 2006 @ 17.23 uur