Stop de mishandeling!

SP-Kamerlid Krista van Velzen wil dat mensen die beroepsmatig met dieren omgaan en zich schuldig maken aan het mishandelen van dieren niet langer met dieren mogen werken. Ook moet minister Veerman onmiddellijk stappen ondernemen om het toezicht op veemarkten te verscherpen.

Deze week bleek dat op veemarkten in Utrecht en Leeuwarden koeien meer dan incidenteel worden mishandeld, onder meer met stroomstoten in de anus of op de genitaliën. De Algemene Inspectie Dienst (AID) zegt goed te controleren, maar een dierenrechtenorganisatie legde met verborgen camera’s tientallen gevallen van dierenmishandeling vast.

(Persbericht SP)

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

vrijdag 25 augustus 2006 :: 12.00 uur

59 Comments

59 reacties

 1. Laat die figuren ook maar een gedwongen heropvoeding op.
  Onschuldige dieren mishandelen en dan ook nog op zo’n manier?
  Dan moet je toch wel flink ziek zijn in je bovenkamer.

  Reactie door Bijdehandje — vrijdag 25 augustus 2006 @ 12.16 uur

 2. gisteren heb ik die wantoestanden op veemarkten gezien bij het nieuws, maar ook, dat men bij justitie zei, dat er te weinig rechters waren, die dit soort zaken wilden aanpakken, want er waren andere prioriteiten gesteld. tegelijkertijd vroeg ik me af: “Waarom worden er geen inspecteurs/rechters voor dierenleed aangesteld?” want zo op de manier, waarop het nu gebeurt, ontspringen de veehandelaars, maar ook de andere dierenbeulen steeds de dans. daar moet iets tegen gedaan worden. misschien iets voor de volgende verkiezingen, krista?

  Reactie door maayke jong-doppen — vrijdag 25 augustus 2006 @ 12.26 uur

 3. In een land waar Voedselbanken steeds beter zaken doen, zie ik het er nog niet van komen dat dierenmishandelaars echt goed aangepakt gaan worden.

  Reactie door RedStar — vrijdag 25 augustus 2006 @ 12.26 uur

 4. Als ervaringsdeskundige heb ik slechts 1 advies: zet op elke boerderij een inspecteur van de AID!

  Reactie door hanri — vrijdag 25 augustus 2006 @ 12.52 uur

 5. eesrt moets ik van die beelden kotsen en daarna dacht ik – en wat als we de stok meteen erna in de reet van de boer gaan stoppen?

  Reactie door walking bull — vrijdag 25 augustus 2006 @ 13.03 uur

 6. Zelfs kindermishandelaars worden nauwelijks gestraft!!

  Reactie door Jubbetje — vrijdag 25 augustus 2006 @ 13.04 uur

 7. de boeren ontspringen net als die “gewetenloze dierenbeul” van bobo weer mooi de dans met een schamele boete. dat moet anders. het zou helemaal niet verkeerd zijn, als er dierenrechters komen, die dat soort zaken harder aan kunnen pakken.

  Reactie door maayke jong-doppen — vrijdag 25 augustus 2006 @ 13.10 uur

 8. Nederland Animalfarm

  Reactie door Pia — vrijdag 25 augustus 2006 @ 13.24 uur

 9. In het voorjaar fietsend door de polder is het een prachtig gezicht de jonge lammetjes door het gras te zien dartelen. Je staat er dan niet bij stil dat het ministerie van landbouw nog steeds toestaat dat van een aantal schapenrassen de staarten gecoupeerd mogen worden.

  Ook pluimvee mag om redenen van bedrijfsvoering nog steeds verminkt worden.

  Hopelijk bereikt Krista van Velzen inderdaad dat aan het mishandelen en mismaken van dieren een einde komt.

  Reactie door hanri — vrijdag 25 augustus 2006 @ 14.07 uur

 10. Ook hier gaat het om het geld en niet over dierenwelzijn!Het is te gek voor woorden dat er op de veemarkten niet voldoende gecontroleerd wordt.Iemand die zijn dieren slecht behandeld moet verboden worden zich met dieren bezig te houden.Dat geldt niet alleen voor veehouders maar ook voor houders en fokkers van huisdieren!

  Reactie door Diny — vrijdag 25 augustus 2006 @ 14.19 uur

 11. Dat de vertrouwensband, die huisdieren en vee (gelijk kinderen) in de mens moeten en willen hebben, elke dag opnieuw dermate grof wordt geschonden kan, zo men wil, als een metafoor gezien worden hoe wij in het algemeen met de natuur omgaan.
  En niet zelden met elkaar.

  Reactie door hendrik dieks — vrijdag 25 augustus 2006 @ 14.42 uur

 12. Niet langer met dieren werken? Nooit meer een dier mogen bezitten, aanraken of er zelfs in de buurt komen!! En gewoon gevangenisstraf voor het mishandelen van dieren, net als in Groot-Brittanie en Amerika. (niet alles uit Amerika is een slecht voorbeeld)

  Reactie door Irma — vrijdag 25 augustus 2006 @ 14.44 uur

 13. Laten we dan ook meteen de barbaarse schaap en geiten slachtpartijen van onze moslim medelanders reguleren, humaniseren? Die zijn absoluut niet van deze tijd.

  Reactie door Hawkeye — vrijdag 25 augustus 2006 @ 15.31 uur

 14. Het is gewoon zo zoals alles met dit kabinet ze komen er steeds mee dat er goede of betere controles komen en doen vervolgens helemaal niets. Het interesseert ze gewoonweg niet.
  Zo gaat het ook met de controle op onderbetaling van studenten, buitenlandse werknemers en constructies ter ontduiking door werkgevers.
  Zo nu en dan hoor je eens wat voor de goede indruk op de kiezer maar verder zijn ze alleen vooral bezig zaken te verzwijgen en tijd en geld in het bedrijfsleven te stoppen inclusief de boerenstand en het beschermen daarvan.
  Over de hele linie is het hetzelfde, de zorg ging achteruit, het onderwijs ging achteruit het milieu werd niets aan gedaan ergo positieve zaken werden en worden zelfs opgeheven en/of afgebouwd.
  We hebben een boekhouder aan het bewind samen met iemand die jaren van zijn leven op zolder achter de boeken de normen en waarden van het CDA heeft zitten uitvinden, heer vergeve het hem maar hij weet niet wat hij doet (niets nl) Nu verklaart Veerman weer zgn. iets en komen de positieve nietszeggende praatjes. De boerenstand ontkent zoals altijd
  Het is een schande dat op het aantal vierkante kn. dat Nederland telt zaken niet gecontroleerd kunnen worden.
  Dat kán dus wel maar heeft geen prioriteit.
  Na 7 jaren mogen ze gewoon weer aan de slag en ja Amerika heeft zijn dierenbeschermers maar dat is een organisatie geheel afhankelijk van particuliere steun. De wetgeving is goed maar ook in iedere staat weer anders. Wat je daar tegenkomt. Wil je dat zien dan moet je maar eens kijken op Animal planet.
  Tegelijk laten ze hun zwarte bevolking in de rotzooi zitten, slechte huisvesting, slecht onderwijs, slechte scholen dus is dat óók relatief.

  Reactie door Henny — vrijdag 25 augustus 2006 @ 16.12 uur

 15. Hebben we Hawkeye weer. Laat jij wel eens een gelegenheid voorbij gaan om te moslimbashen?
  Halal slachten is overigens geen buitengewoon wrede manier. Het ziet er wat naar uit, maar die luchtpijp is binnen een seconde door en het dier beseft vrijwel direct niets meer.

  Reactie door Christine de Vos — vrijdag 25 augustus 2006 @ 16.23 uur

 16. heb je wel eens gezien hoe sommige allochtone kinderen met hun dieren en die van anderen omgaan? ook hier weer normen en waarden uit een andere cultuur die we hoog moeten houden?

  Reactie door marisca — vrijdag 25 augustus 2006 @ 16.50 uur

 17. #14

  Er gebeurt inderdaad helemaal niks!

  Hoewel minister Veerman voor een verbod op het couperen van de staarten van lammeren is heeft een kamermeerderheid van CDA, VVD, LPF en notabene de PVDA! dit verbod met tenminste een jaar uitgesteld.

  Wouter Bos blijkt dus, hoe cynisch, een wolf in schaapskleren (zonder staart?).

  Reactie door hanri — vrijdag 25 augustus 2006 @ 17.40 uur

 18. Niets schiet op! ACTIE!!
  Net zoals met de NS: geen getrein meer.
  Voor de dieren: GEEN VLEES MEER ETEN!

  Uiteindelijk is onze maag geen begraafplaats voor dieren!

  STOPPEN UIT DIERENLIEFDE!!
  Wijzelf zijn de barbaren. Lijkeneters!!
  Ik ben aan het afbouwen omdat mij ook is ingeprent dat je vlees nodig hebt.
  Maar niet meer dan 2x per week en dan vis, alhoewel… ook dat gaat barbaars!!

  Reactie door Gloria — vrijdag 25 augustus 2006 @ 18.02 uur

 19. net zoals de schoolkastjes op de Amerikaanse scholen goed zijn tegen het geslouw met boeken,zo is er een 2e goed iets in de VS, namelijk de ANIMAL COPS.
  richt dit in Nederland ook op zou ik zeggen,flinke boetes en straffen aan dierenmishandelaars,en het schept gelijk weer een stuk werkgelegenheid,ook bewerkstelligd het meer blauw op straat!
  ik heb het niet zo op Amerika maar ze hebben soms nog wel eens wat goede dingen.

  Reactie door iew — vrijdag 25 augustus 2006 @ 18.29 uur

 20. #18

  –Ik ben aan het afbouwen omdat mij ook is ingeprent dat je vlees nodig hebt.–

  Hoezo vlees nodig….

  http://www.llink.nl/feiten_fabels.718.0.html

  Reactie door hanri — vrijdag 25 augustus 2006 @ 18.37 uur

 21. Ik zou zeggen steun de stichting tegen geweld tegen dieren! Zij willen heel graag hogere straffen en een dierenpolitie!!!Zij hebben al voor elkaar gekregen dat het mishandelen van een dier niet meer gelijk staat aan het vernielen van een lantaarnpaal..ja u leest het goed!

  Reactie door cynthia — vrijdag 25 augustus 2006 @ 18.44 uur

 22. @21 Cynthia
  met u eens,maar laat bv de SP hier eens werk van maken en hun steun geven hieraan,onder de aandacht brengen van punten naar de mensen toe alleen is niet genoeg meer tegenwoordig,laat een partij als de SP nu eens het voortouw nemen voor de mensen en spijkers met koppen slaan,ipv te wachten op de mensen zelf.

  Reactie door iew — vrijdag 25 augustus 2006 @ 18.48 uur

 23. Wat willen we toch… als we het allemaal toestaan dat er door de oorlogen van Bush zoveel slachtoffers zijn gemaakt, wanneer pas zullen de dieren aan de beurt zijn?
  Zal er toch EERST heel wat IN onszelf moeten veranderen.
  Heb net gelezen dat voor iedere Nederlander ong. 13 koeien/varkens worden geslacht per jaar. Nou… eet smakelijk mensen!
  En je weet met Croma spat het minder! En vooral veel kruiden, minder lijkensmaak!

  Je wilt niet weten hoeveel kippen de nek om worden gedraaid all over the world.
  Maar goed… het is altijd geruststellend te weten (en te eten) dat het dierwaardig afmaken een menselijke dierenmoord betekent. En daar valt toch mee te leven?

  Reactie door Gloria — vrijdag 25 augustus 2006 @ 18.59 uur

 24. #22 iew

  - Stichting Wakker Dier: SP diervriendelijkst
  Persbericht Stichting Wakker Dier, 21 april 2002 ‘Terwijl iedere partij in zijn programma aangeeft dierenwelzijn belangrijk te vinden, blijkt uit stemmingen in de Kamer soms het tegenovergestelde. Met het oog op de komende verkiezingen onderzocht Stichting Wakker Dier de werkelijke diervriendelijkheid van de partijen van de afgelopen vier jaar. Aan de hand van belangrijke stemmingen in de Tweede Kamer over de bio-industrie van de afgelopen vier jaar werden punten toegekend. Het resultaat: Groen Links en de SP bleken zich afgelopen 4 jaar het meest te hebben ingezet voor landbouwdieren en scoorden een 9,1. VVD kreeg een 1,5 en CDA een 2,1 omdat ze vrijwel consequent tegen betere huisvesting voor dieren in de bio-industrie stemden. De Christen Unie scoorde een 7.4, gevolgd door PvdA met een 6.0 en D66 (5.5). SGP scoorde niet hoger dan 3.8. Van de Lijst Fortuyn verwacht Wakker Dier helemaal geen verbeteringen gezien de positieve uitspraken van Fortuyn over varkensflats en nertsenfokkerijen, aldus Wakker Dier.’ –

  http://www.sp.nl/landbouw/
  http://www.sp.nl/landbouw/nieuws.stm

  Reactie door hanri — vrijdag 25 augustus 2006 @ 19.00 uur

 25. Mee eens Iew!!

  Reactie door cynthia — vrijdag 25 augustus 2006 @ 20.08 uur

 26. Helemaal eens ben ik het met eenieder die zegt dat er een dierenpolitie moet komen in Nederland (en meer rechters zodat de zaken ook behandeld worden). De strafmaat mag flink omhoog wat mij betreft.

  Halal slachten is als het goed gebeurd misschien wel ‘diervriendelijker’ dan de manier waarop in onze bio-industrie wordt geslacht.

  Iedereen moet natuurlijk zelf weten of en hoeveel vlees/vis hij/zij eet. Al duizenden jaren is het normaal om vlees te eten. Mensen zijn gewoon alleseters. Het eten van vlees/vis is dan ook niet moreel verwerpelijk, maar natuurlijk.
  Alleen hoe je een dier tot zijn dood behandeld, dat is soms/vaak moreel verwerpelijk. Zolang dieren een natuurlijk bestaan leiden (dus varkens die daadwerkelijk een flinke tijd van hun leven in de modder doorbrengen, koeien die gewoon in de wei staan, schapen die over de hei lopen) en op een pijnloze manier gedood worden is er volgens mij niks aan de hand.

  Helemaal anders wordt het natuurlijk als je gaat slepen met dieren, ze in te kleine hokjes stopt, dingen afsnijdt, ze geen daglicht laat zien. Dieren horen op te groeien in een voor hun (min of meer) natuurlijke omgeving) Het is toch ook nergens voor nodig dat wij vliegtuigen vol eieren de wereld over sturen of vrachtwagens vol varkens naar Italië rijden. Die kunnen ze in Italië zelf wel fokken, ruimte genoeg. Zolang wij in onze behoefte kunnen voorzien plus wat extra lijkt het me verstandig om ergens anders in te investeren. Gaat het mestoverschot ook meteen drastisch omlaag.

  Reactie door Marc B — vrijdag 25 augustus 2006 @ 21.28 uur

 27. Laten we allemaal een verzoek mailen naar alle partijen in de tweede kamer, om kamervragen te stellen over dit onderwerp en vooral, waarom bestraffen wel kan, maar nietr gebeurt!
  Hier vind je alle e-mailadressen:
  http://www.politiekepartijen.nl/
  Doen hoor! Anders bloedt dit onderwerp weer dood.
  Bijvoorbaat dank allemaal!!
  Rita.

  Reactie door Rita — vrijdag 25 augustus 2006 @ 21.50 uur

 28. Hebben we Hawkeye weer. Laat jij wel eens een gelegenheid voorbij gaan om te moslimbashen?
  Halal slachten is overigens geen buitengewoon wrede manier. Het ziet er wat naar uit, maar die luchtpijp is binnen een seconde door en het dier beseft vrijwel direct niets meer.

  Reactie van Christine de Vos

  Ja dat hebben we kunnen zien, de mossels oefenen heel vaak op levende kafir en mosel menselijke objecten, zoals toen de Iraakse Mossels de amerikaan de Berg zijn strot rochelend doorsneden op video.
  Maar Chistine de Vos expert in lala?? schapen en geiten slachten weet het beter.
  Misschien moet die Mossel maan god ook vegetarier worden, hoeven ze geen dieren op een gruwelijke primitieve manier de strot door te snijden. Bah Bah

  Reactie door Hawkeye — vrijdag 25 augustus 2006 @ 22.37 uur

 29. De zoon van een van mijn beste vrienden rijdt varkens. Vroeger was dit van Nederland naar Spanje of Italie. Het slachten is daar goedkoper. Hij heeft ons verteld hoe hij met deze dieren omgaat. Hij rijdt ze nu van Letland naar Spanje. Als de varkens er niet uit willen, pakt hij ze achter hun oogkassen en rukt er een oog uit. De rest van de varkens is dan zo gestresst dat ze meteen de wagen uitrennen.
  Volgens hem is er altijd een leider.
  Ik pak nog steeds een biertje van hem aan. Het is net als met een mishandelde persoon; je pikt veel teveel van een bekende.
  Ik kan hem wel aangeven, maar dan heeft zijn zoontje, die het al zo moeilijk heeft, geen papa meer met een bron van inkomsten.
  Deze klootzak is niet tot rede te brengen ook niet door zijn eigen vader, maar is een top papa voor zijn zoon. Moet ik hem dan aangeven?

  Reactie door kaatje — zaterdag 26 augustus 2006 @ 1.51 uur

 30. @ 28 Hawkeye

  Lelijke haviksoog! Stop met je moslimhetze!!
  Vergeten hoe onze buren het deden in de oorlog? Vergeten hoe de Amerikanen hun vulgaire spelletjes uitvoerden in de gevangenis? De bommetjes van Bush?
  Man ga toch spelen! Je verhaaltjes zijn zo witgekleurd en zo vol haat, dat is niet gezond meer!
  Samen met je vriendje in “Bokken en Geiten” je verhaaltje kunnen doen? Nou, ik zou zeggen, lees daar de rest dan maar!
  Weet je precies hoe ik over jouw soort denk!! Lummel!!!

  Reactie door Gloria — zaterdag 26 augustus 2006 @ 2.16 uur

 31. @ 15 Christine de Vos

  Hawkeye zit niet alleen vol met Moslimhaat, maar ook met vrouwenhaat!
  Dus neem hem maar niet meer serieus, deze man heeft een paar blauwtjes gelopen en schijnt zich hier uit te moeten leven.
  Flinke vent, he? Gewoon zielig!

  Reactie door Gloria — zaterdag 26 augustus 2006 @ 2.22 uur

 32. Advies Hawkeye: rot op met die bollen naar Amerika. Meld je daar dan ook direct aan bij het leger om die andere bolletjes te gooien. Je weet wel… waar je van die mooie rookpluimpjes van krijgt. Kan je je lekker uitleven op de Moslims. Wie weet krijg je de kans van je leven: Iran!
  Zit al in het bolletje van Bush en in jouw bolletje? Ach, ik heb het je al eerder gezegd: een hele walgelijke chemische verbinding.
  Ik wacht je antwoord af Haviksoog! Leef je maar lekker uit.

  Reactie door Gloria — zaterdag 26 augustus 2006 @ 2.37 uur

 33. Halal slachten is overigens geen buitengewoon wrede manier. Het ziet er wat naar uit, maar die luchtpijp is binnen een seconde door en het dier beseft vrijwel direct niets meer.

  Reactie van Christine de Vos

  Het zag er inderdaad niet naar uit, en het was vrij snel afgelopen, Daar kan Theo van G alles van vertellen,
  Onze onbegrepen medelander Mohammettt B had lang en goed getrained in dit bijna pijnloze primitieve alal slachten, Ha… Ha…

  Reactie door Hawkeye — zaterdag 26 augustus 2006 @ 4.41 uur

 34. nou jongens, laten we het gezellig houden zeg, potverdikkeme…

  wie zegt dat onze moslim vrinden hun schaapjes zo netjes slachten? ik heb ze het nooit zien doen… die moeten gewoon net als de hollandse boertjes gecontroleerd worden.

  ennu, wat heeft halal/helal slachten te maken met de moord op van gogh? een conclussie van like me versje, nieuw rechts heeft ook een forum, daar zullen ze dat beter begrijpen

  Reactie door Boudewijn — zaterdag 26 augustus 2006 @ 12.11 uur

 35. Geen vlees eten is voor veel mensen geen optie omdat alle goede spullen om je eventuele tekorten aan bijvoorbeeld vitamine B aan te vullen te kostbar zijn.
  Eevnals biologische producten.
  Laten we het dus houden op de manier van omgaan met onze mede-schepsels de dieren waarvan alhoewel niet gegeten Nederland het enige land was waar nog apen gehouden werden voor de medische experimenten.
  Monkey-world in Dorset heeft er enkele van onder haar hoede genomen, ik weet niet of de rest van het ‘overschot’, hoe denegrerend klinkt dit alleen al, wederom is gehuisvest en of de ‘rest’nog gebruikt wordt.
  Ik vind het ten hemel schrijend hoe wij menen om te moeten gaan met dieren om onszelf te ‘bevredigen’ want overconsumptie is aan de orde van de dag. Ook in het houden van huisdieren en steeds meer verzamelwoede van exotische dieren, de iligelae handel daarin die beter aangepakt moet worden.
  Laten we ook iets doen aan de volksverlakkerij door het inspuiten met water van vlees, het herscheppen van zogenaamde vleeswaren door afval met alle soorten troep aan elkaar te plakken en het dan te verkopen als zijnde ‘vlees’
  Hoelang laten we nog met de dierengezondheid en welzijn en met die van onszelf sollen.

  Reactie door Henny — zaterdag 26 augustus 2006 @ 13.46 uur

 36. @29 Kaatje, dat is aan jou om te beslissen. Doen wat je hart je ingeeft…

  Als hij zijn kind zou mishandelen zou je direct de politie bellen.
  Uit onderzoek blijkt dat een volwassen varken de intelligentie heeft van een kind van 3 ongeveer.

  Zou die man een slechtere vader worden als je aangifte doet, zijn zoon een slechter mens? Hoogstens beter denk ik…
  Persoonlijk zou ik geen seconde twijfelen, maar ik begrijp ook dat dat makkelijk lullen is vanachter mn pc. Succes!

  Reactie door Marc B — zaterdag 26 augustus 2006 @ 14.17 uur

 37. Stelletje hypocriete vleeseters!!!

  Reactie door abo — zaterdag 26 augustus 2006 @ 15.19 uur

 38. @abo

  vlees eten zou je ook eens moeten doen, krijg je kleur op je koontjes :)

  Reactie door Boudewijn — zaterdag 26 augustus 2006 @ 15.49 uur

 39. Denk dat ik maar eens een FIKSE BIEFSTUK klaar maak vandaag. :)

  Reactie door Bijdehandje — zaterdag 26 augustus 2006 @ 16.18 uur

 40. Dus de strot doorsnijden doet niet zo’n pijn ? Jammer dat ik het niet aan Theo meer kan vragen want hij kan daar vast en zeker wel antwoord op geven of het pijn doet.

  Reactie door logica — zaterdag 26 augustus 2006 @ 16.21 uur

 41. Wat is er hypocriet aan vleeseters abo?

  Reactie door Marc B — zaterdag 26 augustus 2006 @ 17.01 uur

 42. #13 Hawkeye

  Voorwaarden voor het ritueel slachten.

  http://www.dierenbescherming.nl/downloads/docs/offerfeest_2006.doc

  #26 Marc B

  -Al duizenden jaren is het normaal om vlees te eten. Mensen zijn gewoon alleseters. Het eten van vlees/vis is dan ook niet moreel verwerpelijk, maar natuurlijk.-

  Geheel normaal is het eten van vlees niet voor de mens, fysiek is de mens niet in staat vlees op een adequate wijze te verwerken. Het gebit vertoont geen overeenkomsten met dat van een vleeseter, het maagsap heeft een te lage zuurgraad en de darmen zijn te lang waardoor het vlees gaat rotten en er giftige stoffen ontstaan die een grote belasting vormen voor de organen die deze stoffen af moeten voeren.

  #35 Henny

  - Geen vlees eten is voor veel mensen geen optie omdat alle goede spullen om je eventuele tekorten aan bijvoorbeeld vitamine B aan te vullen te kostbar zijn.-

  Het zijn voor jou dus economische redenen om de bio-industrie te laten voortbestaan?

  De dierlijke producten uit de biologische landbouw zijn inderdaad duurder dan die uit de bio-industrie, als je uitgaat van biologisch geproduceerd vlees en dan vergelijking maakt tussen wel of niet vegetarisch eten zou de uitkomst wel eens een stuk gunstiger voor de vegetariër kunnen zijn ondanks de eventuele extra voedingssupplementen.

  Dieren houden op een groter oppervlakte, voederen met biologisch veevoer en de langere groeitijd brengen nu eenmaal extra kosten met zich mee.
  Gemiddeld consumeert de Nederlander ruim 200 gr. vlees per dag terwijl een portie van 75 gr. volstaat. De extra kosten voor het biologische vlees zijn dan snel terugverdiend.

  Reactie door hanri — zaterdag 26 augustus 2006 @ 17.21 uur

 43. Wat raar dat we daar van op kijken.
  Hadden we een betere voorstelling van de mens dan?

  Reactie door Jofel — zaterdag 26 augustus 2006 @ 17.40 uur

 44. Hanri ik ben zeer vóór biologisch boeren op ieder vlak. Eigenlijk zou dat geen uitzondering moeten zijn maar normaal.
  De bio-industrie is mij een doorn in het oog, dieren zijn géén industrieproducten, evenals het maar raakspuiten van gifstoffen op groenten en fruit en het genetisch manipuleren van voedsel.
  Ik houd van eerlijke voeding en heb inderdaad niets tegen het op een normale manier houden van dieren en het consumeren van vlees.
  Maar ik ben me wel bewust van het feit dat niet eenieder de exorbitante bedragen voor in deze zin goed, eerlijk voedsel kan betalen en ik heb daar begrip voor. Dit is niet hún schuld maar ligt bij de commerciele uitbuiting.
  Indien je op een normale manier vis vangt mag je dan ook geen vis eten, hele bevolkingsgroepen op de wereld zijn daarvan afhankelijk voor hun leven. Alles heeft te maken met het ‘normaal’gebruik versus het industrieel uitgebuite misbruik.

  Reactie door Henny — zaterdag 26 augustus 2006 @ 18.21 uur

 45. @43, nee ik sta daar niet van kijken: er bestaan ook kanibalen in Europa. Bekend is Duitsland en Rusland. Wie weet waar ng meer!

  Reactie door Elsa De Leeuwin — zaterdag 26 augustus 2006 @ 18.22 uur

 46. Nog even m.b.t. het ‘terug’verdiend. De mensen waar ik het over heb eten nog geen 75 graam per dag goedkoper vlees, zij eten vaak hele dagen géén enkel vlees.
  Wat jij zegt gaat op voor mensen met een in ieder geval redelijk inkomen.

  Reactie door Henny — zaterdag 26 augustus 2006 @ 18.23 uur

 47. ht lijkt mij dat als je inet met zorg voor dieren kan zorgen, tranaport gegevens zijn gdosgeklagd, het hetzelfde is gebek aan zorg voor het ecologisch milieu.
  Als dat geen begin punt kan zijn kan je al helemaal niet voor mensen zorgen.
  Getuige de zorg daarvoor!

  Reactie door maria — zaterdag 26 augustus 2006 @ 20.52 uur

 48. De Bio-Industrie is één grote mishandeling mensen! Hoe vaak denken jullie daaraan als je een stuk (onherkenbaar) vlees op je bord hebt liggen? Zolang het maar niet meer op een beesie lijkt is het niet zielig maar zodra het nog rondloopt is het ineens zielig. Dan zou ik maar eens je ogen opendoen en naar de Bio-Industrie kijken.

  Reactie door Theo — zondag 27 augustus 2006 @ 12.00 uur

 49. Alles bij elkaar geteld lijkt het mens de kwaaiste dier op aarde, niet waar?

  Reactie door walking bull — zondag 27 augustus 2006 @ 12.02 uur

 50. @29 kaatje, je zou maar kunnen starten met hem volledig te overkotsen bij het aanhoren van zijn verhaal.
  Dit is tevens ook minder wreed jegens zijn zoontje.

  Persoonlijk vind ik het aanhoren van deze verhalen zonder commentaar laten wat dubbelzinnig, tenminste.

  Reactie door walking bull — zondag 27 augustus 2006 @ 12.09 uur

 51. Zoals gewoonlijk valt me de ongenuanceerdheid bij vele reacties op. Er is een groot verschil tussen boeren enerzijds en de “industrie” anderzijds. Ik ken geen voorbeelden van boeren die hun dieren mishandelen. Overigens, als ik hond was, zou ik liever een boerenhond zijn dan een stadshond.

  Reactie door Harry — zondag 27 augustus 2006 @ 16.31 uur

 52. Wie draagt er lederen schoenen en hoe denk je dat we daar aan komen?

  Reactie door Henny — zondag 27 augustus 2006 @ 18.17 uur

 53. @29

  Ja Kaatje, inderdaad moet je die hufter aangeven. Zo’n beest kwam bij mij de deur niet meer in. Wat nou, hij is zo goed voor zijn zoontje. De kampbeulen in WOII waren ook voorbeeld vaders en echtgenoten. Gelukkig hebben ze daar in Neurenberg geen rekening mee gehouden en daarna Simon Wiesental ook niet. Dat je dit al hier durf te vragen, verbaast mij al. Vreemd dat jij mij durft te googlen bij een vorig item en wel een dierenkampo als drinkmaatje hebt. Wat zitten sommige lieden toch vreemd in elkaar.

  Reactie door Gerard Lettinck — zondag 27 augustus 2006 @ 20.58 uur

 54. De Stichting Dierenrecht heeft goed werk gedaan met hun onderzoek en het doen van aangifte. Schaamteloos is de AID die als inspectiedienst dit soort gore praktijken al jaren door de vingers zit.
  Voor mij waren de beelden op het journaal weer een herhaalde prikkel om geen of nog zeer weinig vlees te eten.

  En Hawkeye stop eens met je goedkope gedoe over moslims. Je weet niet eens waar je het over hebt. Als een goed uitgevoerde rituele slachting, zowel bij moslims als joden, goed wordt uitgevoerd is dat niet het slechtste wat een dier kan overkomen.

  Heb je hier blijkbaar nog nooit iets opgestoken over de bio-industrie. Wel eens video’s gezien hoe slachtkuikens worden verwerkt? Vol-automatische veegmachines die een met kuikensgevulde stal ingaan en de dieren letterlijk opveegt en verder volautomatisch verwerk.

  Wel eens in een westers slachthuis geweest of er video’s over gezien? Varkens die levend aan de achterpoten hangen en bijkomen na een stroomstoot en toch door de schroeimachine gaan?

  Wel eens iets gezien over vivisectie? Je weet wel voor jouw shampoo dat het niet prikt in je oogjes. Doen ze even testen op honderden konijnen of apen of honden en katten.
  Gaat het nog goed me je????
  Lijkt mij dat jij maar moet kappen met je kulverhalen.

  Reactie door Gerard Lettinck — zondag 27 augustus 2006 @ 21.10 uur

 55. #54 Reactie van Gerard Lettinck

  Hawkeye stop eens met je goedkope gedoe over moslims. Je weet niet eens waar je het over hebt.
  Is dat zo????

  Als een goed uitgevoerde rituele slachting, zowel bij moslims als joden

  (Na 2006AD stand van wetenschap, praten we over primitieve cult gebruiken om en zgn hogere god een genoegen te doen, net zo primitief rituel als de 1400ad Aztecs die het hart van een gevangen van een andere indianen stam uit het bij levende lijve uit het lichaam sneden en op offerden),

  Volgens Islamities en Joods ritueel strot doorsnijden goed wordt uitgevoerd is dat niet het slechtste wat een onglovige vijand als Daniel Pearl, Nich berg, Kim Sun II, Paul Johnson, Theo van Gogh kan overkomen?.
  Geloof je dat zelf Gerard????
  Wat goed is voor een dier is zeker goed voor een helaas ongelovig kaffir?

  It is now clear why Islamic jihadis are cutting necks (beheading), chopping wrists, hands and legs of anybody who dares to go against Allah and Prophet. Because they know more than anybody of us that ‘beheading’ is of course, prescribed method of Islamic killing. Islamists also consider beheading as the most degrading way of killing lowly human beings (Kaffirs) and they love to use this brutal barbaric method to kill any infidels, because they hate infidels worst than the dog.

  Thanks to our blind-eyed hypocritical Muslim and Leftist elites (both residing inside their native lands and outside in the western paradise of democracy) for their intentional ignorance about the real Islam. Their broken records of “this is not real Islam” will only add more fuel to the infernos of jihadis mindsets to commit more and more Islamic barbarism. Uttering the most heinous phrase: “This is not the real Islam” will do no good to the millions of Muslims. Mind you, Islamic terrorists, al-Qaeda jihadists, Osama-bin-laden, and so called Wahabi followers are all perfect and real Muslims by the book. They are the ardent followers of the Islamic scriptures. These jihadis will never listen to your logic or advice; they all will take advice and teachings from the Holy book called Quran and sahi hadiths (traditions of Prophet Muhammad).

  Time has arrived now to identify and intervening the real cause of this ancient medieval stupidity. Real problem is with the ancient teachings of Islam (read Qur’an) which are outdated and no longer fitting the today’s civilized world. Nothing can change this precarious situation of Muslims unless we realize the real problem and take care of it.

  Wel eens in een westers slachthuis geweest?
  Meer dan eens, Eet je nog vlees, Gerard?, worst, ham, kaas, melk, draag je nog wollen stoffen?, leren schoenen?
  Als 6 biljoen mensen geen nut meer hadden voor de koeien schapen geiten kippen etc, dan waren ze net als de mammoet al uitgestorven!!!

  Reactie door Hawkeye — zondag 27 augustus 2006 @ 23.21 uur

 56. @55Hawkeye, maar een vraag – wanneer ben je voor het laatst op bezoek bij je huisarts geweest?

  Reactie door walking bull — maandag 28 augustus 2006 @ 14.51 uur

 57. Arme Hawkeye,je vergelijkt appels met peren. Je venijn naar moslims is aangewakkerd door een stel rechtse criminelen in de VS. Doe jezelf het plezier om de volgende link eens aandachtig te bekijken. Het is een documentaire die 10 sept. door BNN op NED3 gaat worden uitgezonden, maar ik bied hem jou al vast aan om je moslimhaat wat te beteugelen. Een moslimhaat die willens en wetens door ‘s werelds grootste tuig is opgezet ten koste van duizenden doden. Veel kijkplezier en denk er eens goed over na wat jou wordt vertelt over 9/11 http://video.google.nl/videoplay?docid=-1590675314105139271&q=loose+change

  Reactie door Gerard Lettinck — maandag 28 augustus 2006 @ 15.17 uur

 58. In nr. 55 kopieert Hawkeye een warrige Engelse tekst -het was te moeilijk voor hem om te vertalen- die kennelijk uit fascistische breinen komt. Men heeft er net op tijd aan gedacht het woord “Jews” te vervangen door “muslims” en “islamic jihadists” e.d., en “Talmud” door “Quran”, etc.

  Reactie door Olav Meijer — maandag 28 augustus 2006 @ 17.14 uur

 59. Hoe wil je in hemelsnaam dierenmishandelaars oppakken als je in Nederland de kindermishandelaars al niet kan oppakken. vooral als deze figuren in het onderwijs werken.

  Reactie door wout — woensdag 6 september 2006 @ 9.05 uur