Personeelstekort nekt zorg

De kwaliteit van de zorg komt ernstig onder druk te staan door personeelsgebrek. De overheid moet daarom snel maatregelen nemen om het werk van verzorgende aantrekkelijk te maken. Dat concludeert de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg (RVZ) in een rapport dat donderdag is gepresenteerd. (Nu.nl)

Meer handen aan het bed en minder managers. Het hoeft niet zo moeilijk te zijn!

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

donderdag 14 september 2006 :: 17.08 uur

40 Comments

40 reacties

 1. o.a.Hiermee is ons land bezig om asociaal te worden. Beleid met niet verder kijken dan de neus lang is. De jongsten en de oudsten moeten opgeborgen worden doordat alles daartussen naar de arbeidsmarkt wordt verdreven. Kinderen/familie hebben geen tijd meer en alles wordt uitbesteed.
  Hier zit de kern van het probleem.

  Reactie door Gloria — donderdag 14 september 2006 @ 18.07 uur

 2. Betaal gewoon goed,dan komen er vanzelf handen aan het bed.

  Reactie door Maan Arkenbosch — donderdag 14 september 2006 @ 18.14 uur

 3. Niemand kan nu nog zeggen dat er geen werk meer te vinden is. Als er meer handen aan het bed komen en minder managers dan is dat probleem ook opgelost. En anders halen we mensen uit het buitenland.

  Reactie door C Harms — donderdag 14 september 2006 @ 18.17 uur

 4. Mensen als Gloria kunnen gewoon aan het werk en als ze dat niet willen is dat hun keus. Maar ga dan ook niet afgeven op de overheid. En mensen in de zorg moeten een gepast salaris krijgen voor het werk en de inzet die ze leveren. En dat geldt niet voor de opvoedingen van ieders eigen kinderen.

  Reactie door C Harms — donderdag 14 september 2006 @ 18.23 uur

 5. Ja Gloria.

  Iets verder in de tijd een cursus pools en dan als oudje naar polen lekker goedkoop.
  Gingen daar vroeger ook al mensen naar toe??

  Reactie door Gonda — donderdag 14 september 2006 @ 18.41 uur

 6. @2 Maan Arkenbosch

  Maar eerst die managers eruit.Ik zou me doodschamen om zoveel aan de oudsten te verdienen en deze vervolgens onder te besteden.
  Privatisering moet teruggedraaid worden!

  Reactie door Gloria — donderdag 14 september 2006 @ 19.05 uur

 7. De schade aangericht door het kabinet Balkenende moet weer gerepareerd worden en dat is niet met een eenvoudig middel te bereiken.

  2. Maan heb je zojuist de jonge vakbond gezien bij een-vandaag, zij gaan zodadelijk de mensen opeisen als werkster zonder sociale rechten,zonder pensioenopbouw goedkoop gemaakt door de overheid via de belasting.
  Het onderwerp was ‘emancipatie’ van de vrouw maar blijkbaar is onze schat alleen maar uit op haar gemak.
  De jetset-vrouw die voor een dubbeltje haar onaangename taken kan afschuiven op allerlei hulpen, kinderopvang gratis krijgt en een goede carriere en salaris kan geneneren. Al de rest was terug naar de jaren vijftig volgens haar.
  Maar wat zij wil is juist de tijd terugdraaien alleen niet voor haarzwelf maar voor anderen.
  Terug naar de jaren vijftig van het meisje de vrouw voor dag en nacht tegen een hongerloontje zonder rechten.
  Ik dacht dat we over alle vrouwen in nederland praten als het om emancipatie en/of arbeidsparticipatie gaat maar nee het gaat wederom over de ‘behoeften’van de grachtengordel.
  Zo ook met de zorg, betaal maar eens, schaf de alphahulp af geef haar rechten zoals iedere andere nederlander krijgt als hij/zij werkt, maak geen tweederangsburgers cq werkers
  Als zij over de jaren-vijftig praat evenals onze cisca dresselhuys dan moeten ze maar eens naar het historisch museum zodadelijk. Zij willen die juist wederom introduceren.
  Ik wil hier nog steeds een antwoord op van de SP vooral m.b.t. alphahulpen heb ik dit al meermaals gevraagd. Zwaar werk moet beloond worden toch?

  Reactie door Henny — donderdag 14 september 2006 @ 19.16 uur

 8. het tekort aan personeel in ziekenhuizen of verzorgingstehuizen kost gewoon geld.die bezuinigingen hadden nooit plaats mogen vinden, want nu krijgen we de kosten op een presenteerblaadje van hoogervorst en ross. het is alleen maar duurder geworden in plaats van goedkoper.

  Reactie door maayke jong-doppen — donderdag 14 september 2006 @ 19.17 uur

 9. Gewoon een paar vrouwen die van het bed komen door laten stromen naar die functies. Ik weet zeker dat die voor veel minder geld beter kunnen managen. Het is om misselijk van te worden hoe die sukkels langs de zijkant binnen komen met maar één doel………….geld.

  Reactie door Ninka — donderdag 14 september 2006 @ 19.41 uur

 10. Een goede SPer kijkt toch niet naar de hoogte van zijn of haar salaris? Als het maar gepast is in die branche.

  Reactie door C Harms — donderdag 14 september 2006 @ 19.43 uur

 11. @4 Ninka — donderdag 14 september 2006 @ 19.41,

  En als er nou een aardige en goede verpleger (man) tussen zit, mogen die ook?

  @Jan Marijnissen,
  Moet je aan de vvd voorstellen, minder managers in de zorg. Mooie kosten besparing, zal de vvd wel blij mee zijn want ze willen bezuiningen op de zorg, denk je niet? ;)

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — donderdag 14 september 2006 @ 20.12 uur

 12. En zoals ik al gezegd heb het CDA heeft in haar verkiezingsprogramma staan dat de exorbitante lonen en bonussen in de semi-publieke sector niet door haar angepakt worden en wil BEZUINIGEN OP DE ZORG (sorry jan) maar dit is zo belachelijk en SP schrijven we ook altijd in hoofdletters moet ook wel willen we winnen.
  Boter op het hoofd gaan zeker allemaal na 22 november in de semi-publieke sector werken Ross wilde al als manager/directeur in de zorg gaan werken, verpleeg en/of bejaardenhuis en bedeelt zich derhalve al een riant salaris toe terwijl ze jaren de tweede kamer voor het lapje heeft gehouden en uit haar neus heeft zitten eten.
  Dit is echt schandalig en Balkenende maar glimlachen als hij aan het serveren is bij de oudjes en die stemmen dan weer CDA omdat hij er zo áandoenlijk’uitziet.
  Ze weten niet wat hen te wachten staat.
  Doorligwonden, uitdroging, ondervoeding, botbreuken ach ja dán kun je ook niet meer helder denken en stem je over 4 jaar weer CDA.
  Het CDA lijkt te denken, hoe slechter wij ouderen verzorgen des te eerder ze overlijden en dan is het verzilveringsprobleem opgelost, dus behoeven wij geen rekening te houden met en kunnen de hypotheekrenteaftrek met rust laten.
  Ik word er een beetje cynisch van. Waar heeft Nederland haar ogen zitten om te zeggen dat het nu weer zo goed gaat met Nederland dat we weer dit kabinet moeten kiezen en het CDA op peil houden. Wat een zootje laten ze achter.

  Reactie door Henny — donderdag 14 september 2006 @ 20.33 uur

 13. Ik weet van mijn vriendin die in de thuiszorg werkt als verpleegkundige, dat er zelfs verpleegkundigen werkloos zijn omdat er geen werk voor ze is. Er IS wel werk natuurlijk, maar geen geld om ze te betalen.
  Door de bezuinigingen.
  Kan je overheid lekker blaten efficienter werken, etc etc. maar ondertussen zitten ze ziek zwak en misselijken met de gebakken peren.

  Typisch trouwens dat de topic over hyphoteek rente aftrek veel meer reacties krijgt. Zit zeker een flink dosis meer eigenbelang bij?

  Reactie door Jan — donderdag 14 september 2006 @ 20.40 uur

 14. Evert
  Nee helaas dat mag niet. Verhoudingsgewijs mogen vrouwen binnen de “zogenaamde” mannentaken niet door naar management en raden van bestuur. Waarom hebben mannen dat dan wel gemogen in de zogenaamde “vrouwentaken”? Doe maar eens onderzoek naar hoe dat de afgelopen 20 jaar gelopen is en je kunt je zo’n standpunt misschien voorstellen. Ik werk als zelfstandige binnen de gezondheidszorg en ICT. Het is een wereld van verschil. Binnen de ICT draai ik behoorlijk zware projecten waar je onder raden vam bestuur gelukkig nog aardig je hersens kunt laten kraken. Als ik binnen de gezondheidszorg actief ben moet ik opvallend vaak onder gigantische sukkels functioneren die er ook niet thuishoren en totaal geen notie hebben van de werkvloer. In basis ben ik het uiteraard met je eens maar die tijd is helaas nog steeds niet aangebroken……ook onderhand ten woede van mezelf.

  Reactie door Ninka — donderdag 14 september 2006 @ 21.11 uur

 15. @4 C Harms

  Precies Harms, voor eigen kinderen geldt dit niet. Die mogen overleven in de opbergkast van de regering. Je bent alleen maar IEMAND als je voor andermans kinderen zorgt.

  C(arla) Harms, zit je hier alleen maar te provoceren of lijd je aan geheugenstoornis?
  Je weet dondersgoed dat ik alle dagen werk als mantelzorgster.

  En juist daarom weet ik waarover ik spreek: geen kinderen of familie te bekennen.
  Allemaal te druk met de economie en in het weekend even voor vader en moeder spelen.
  Laat staan dat ze tijd nemen voor die ouder die zo vreselijk gepakt is! Het is toch van de domme om je leven in te zetten voor je kinderen? En zie: diezelfde kinderen voelen zich beter, meer!! het is godsgeklaagd in Nederland. De oudsten en de jongsten? Opbergen die handel!!

  Die Ciska Dresselhuys? Een mannen- en vrouwenhater! Gewoon een wereldvreemd rot wijf! Vrijgezel, geen kinderen… en dan mogen meepraten? Emancipatie? Voor vrouwen die man hadden willen zijn! Penisnijd!!
  Want mannen hebben zich echt laten foppen door die hele emancipatie. Die hebben niet de broek, maar de schort aan!

  Reactie door Gloria — donderdag 14 september 2006 @ 21.28 uur

 16. @ 4 C.Harms

  U heeft wederom volkomen gelijk met uw opmerkingen, echt u bent een genie, waarom zit u niet in de tweede kamer.
  Ik heb geen weerwoord op uw beweringen…geweldig,..geweldig,..geweldig.
  Einde discussie

  Reactie door Pool — donderdag 14 september 2006 @ 21.31 uur

 17. @ 13 Jan

  Je kent het wel de ikke ikke ikke cultuur gaat hier een zeer belangrijke rol spelen.
  Cruw uitgedrukt komt het hier op neer dat de oudjes kunnen creperen als ze maar van mijn portomonaie afblijven.
  Triest maar het zij zo, je kent het wel…het normen en waarden spelletje van dit Christelijk liberaal kabinet.

  Reactie door Pool — donderdag 14 september 2006 @ 21.38 uur

 18. @14 Ninka — donderdag 14 september 2006 @ 21.11,

  Ik begrijp je woede wel. Laatst hoorde ik dat nog steeds het gebeurd dat vrouwen voor de zelfde baan minder betaald krijgen dan mannen, en daarna hoor je er niks meer over.
  Het is toch om je kapot te schamen dat je in een land leeft waar op papier staat dat je gelijke rechten hebt maar de praktijk nog 10 talle jaren achter loopt.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — donderdag 14 september 2006 @ 23.28 uur

 19. @18
  Tijd dat we dit land gaan bevrijden.
  Roep de boys maar terug.

  Reactie door De Hakker — donderdag 14 september 2006 @ 23.35 uur

 20. Ik ben Carla helemaal niet, dus wat jij haar verteld hebt weet ik dus ook niet. Je schiet weer eens volledig mis.

  Reactie door C Harms — vrijdag 15 september 2006 @ 0.07 uur

 21. Reactie van Gloria — donderdag 14 september 2006 @ 21.28

  Reactie van C Harms — vrijdag 15 september 2006 @ 0.07

  Reactie door C Harms — vrijdag 15 september 2006 @ 0.09 uur

 22. @16 Pool,
  Ik kan me alleen maar aansluiten bij jouw opmerking t.a.v. meneertje Harms..Nu maar wachten tot meneer Harms hulpbehoevend wordt en dan gewoon in zijn eigen (netjes gezegd) eigen faecalieen blijft liggen.
  Ik heb heel veel respect voor al diegenen die ondanks alle tegenwerking nog steeds in de zorg werkzaam zijn! En wat mij betreft mogen ze best wat meer verdienen (evt. door te bezuinigen op overbodige managers, bureaucrarie e.d.).
  Maar ik denk ook wel dat heel veel mensen niet meer in de zorg willen werken omdat die mensen op de eerste plaats ondergewaardeerd worden en daarnaast te maken hebben met een veel te hoge werkdruk en daardoor ook niet meer de zorg kunnen bieden zoals ze het graag zouden willen! Als je meer mensen weet te motiveren om in de zorg te gaan werken, dan heeft dat een zichzelf versterkend effect. Meer handen aan het bed betekent ook minder werkdruk en daardoor alleen al wordt voor velen dit dankbare werk vanzelf weer aantrekkelijk! Hoe dan ook, deze mensen doen ongelooflijk nuttig werk en daar moeten we zuinig op zijn!

  Reactie door Ton — vrijdag 15 september 2006 @ 0.56 uur

 23. Allemaal nonsens.

  Het zijn de zorginstellingen zelf en het opleidende kader; die ervoor zorgen, dat er te weinig mensen kunnen en komen werken in een zorginstelling.

  Want helaas geldt in het opleidingsinstituut “Zorg” de norm, dat je als leerling gelettert moet zijn en goed papier in moet kunnen vullen. Opdrachten etc. Verslagen; nota’s etc. Hoe goed je bent in de praktijk; dat is daar volledig ondergeschikt aan.

  Ik kan het weten; want ik heb de opleiding verpleegkunde mogen volgen!

  Reactie door ReneR — vrijdag 15 september 2006 @ 1.10 uur

 24. @23 ReneR,
  Hoezo nonsens? Is dat niet precies wat ik met mijn bericht probeer duidelijk te maken? Minder duur betaald (toekijkend) management, minder bureaucratie, enz.
  Handen aan het bed, daar gaat het om! Dus inderdaad, terug naar de praktijk en de veel te dure, overbodige banen eruit. Dat geld zou je kunnen gebruiken om diegenen die de werkelijke zorg leveren beter te betalen en extra “handen” aan te nemen zodat ook de werkdruk vanzelf een beetje minder wordt. Dan kunnen diegenen die daadwerkelijk het ECHTE werk doen ook hun werk weer zo doen, zoals ze dat zelf graag zouden willen! Op die manier maak je het beroep weer interessant en de moeite waard voor diegenen die het verlenen van zorg niet af laten hangen van wat ze ervoor betaald krijgen, maar of ze nog in staat gesteld worden om hun beroep uit te oefenen op een manier waar ze zichzelf ook lekker bij voelen.

  Reactie door Ton — vrijdag 15 september 2006 @ 2.37 uur

 25. Goeden morgen vrienden SP.

  In de ‘zorg’ is het toch nodig om mensen in te lijven die aan een aantal belangrijke voorwaarden voldoen!
  Het werk daar, is niet alleen om de vloer te dweilen, of de WC schoon te maken.

  Ik krijg de indruk dat deze luidruchtigheid over te kort aan personeel is opgezet door de vroegere koppelbazen, en nu toegestane uitzendbureaus.
  Weer een gat in de markt!

  Leve de marktwerking.

  Reactie door Ouwe Dirk — vrijdag 15 september 2006 @ 8.33 uur

 26. Heb ik gezegd dat hulpbehoevenden in hun eigen facaliteiten moeten blijven liggen? Heb ik gezegd dat deze mensen in de zorg niet nuttig werk verrichten? Jullie moeten beter lezen! Wel zeg ik dat er nu geen onvrijwillige werkeloosheid meer hoeft te zijn en dat de kosten wel wat mogen oplopen. Mits het aangetoond effect heeft. Lees eens beter wat ik zeg.

  Reactie door C Harms — vrijdag 15 september 2006 @ 10.39 uur

 27. Jawel , als je het personeel in de zorg alleen laat bestaan uit alle typen managers , dan blijft er niet meer zoveel over om het lager personeel te betalen ; en dan denk je als manager het wel via uitzendkrachten te kunnen regelen .

  Reactie door Fred — vrijdag 15 september 2006 @ 12.43 uur

 28. ad 7 Henny,

  ik vind het eigenlijk een erg goed idee om bijv alfa hulpen gewoon van normaal (wat is normaal ?) salaris te voorzien ipv ze als mantelzorgers t e beschouwen. Volhouen Henny ! Dit soort ideeen moet ook maar eens onderzocht worden waaruit ze betaald kunnen worden.

  Andere tekorten hebben wij al op een eerder item op deze blog besproken. Dreigend tekort aan (huis)artsen. Probleem daarbij is ook wel dat het huisartsen-beleid (huiartsen vereniging?) nog steeds een maximum aan artsen voorschrijft. Dat max mag wel eens omhoog: meer artsen in de opleidingen per inwoner toestaan.

  Niet te verwarren met dat andere fenomeen dat ook artsen naar het buitenland vertrekken. Dat mag iedereen van mij. Iedereen heeft het fundamentele recht om zijn/haar leven in te richten zoals hij/zij wil.

  Reactie door Wim Kok, Haarlem — vrijdag 15 september 2006 @ 18.01 uur

 29. @ 26 C. Harms

  Wat bedoel je nou, ik en vele met mij snappen er niets meer van wat jij allemaal loopt te schrijven.
  Eerst ga je de werkloosheid aanpakken, dan krijgen we geen zorg meer oftewel schijt maar in je eigen bed, dan wordt je weer onvrijwillig werkloos, jone jonge en dat overkomt jou allemaal… wat heb jij het zwaar in dit leven,.. en ik nog maar denken dat je gelijk had maar je gaat nog verder, weetje we gaan mensen charteren uit het bedrijfsleven en dan gaan we jou voordragen voor een Nobelprijs.
  Echt ik wist niet dat ons land zulk een genie bezat zoals jij..
  Ga zo door C. Harms for President

  Reactie door Pool — vrijdag 15 september 2006 @ 19.47 uur

 30. Hoog “C Harms”-gehalte op deze discussie, dus ik zoek wel een andere.

  Immers: C Harms. Kijk maar naar het CDA.

  Reactie door Wilbert — vrijdag 15 september 2006 @ 21.36 uur

 31. @26 C. Harms

  Google: “BEDOELDE JE (ON)VRIJWILLIGE WERKELOOSHEID”??
  Nou C. Harms toevallig heb ik zelf een beroep gehad waarbij ik m’n handen moest laten wap, wap, wapperen, niet zo erg als het maar hobby is en je brood verdient!!
  Of bedoelde jij (dat als je [wat natuurlijk voor jou niet te hopen is] na een ernstig ongeval en/of ziekte} dat jij geholpen kunt worden door iedere ww’er en/of uigetrokken ww’er (sociale uitkeringstrekker)welke laatste misschien zo bij het UWV vandaan komt als afgekeurde en weer gedeeltelijk is goedgekeurd daar hij nog een knopje in kan drukken om een brug te openen en te sluiten, en die man en/of vrouw verder misschien wel heel erg hulpbehoevend is.
  Dit is misschien al wat om over na te denken!!!!!
  Verder denk ik dat nu heel werkend “NEDERLAND” in de uitverkoop gedaan is van “HOOG tot laag”.

  Reactie door Gonda — vrijdag 15 september 2006 @ 22.24 uur

 32. Dit personeelstekort is weer een publiciteits truc van de VVD/CDA.De betaling van goede verzorgsters blijft laag omdat dit kabinet mede toegestaan heeft dat Roemenie en Bulgarije er per 1 Januari a.s.bij komen.
  Direct daarna kunnen wij hordes verpleegsters verwachten uit die landen welke de lonen nog meer omlaag drukken.
  Dit geklaag is alleen maar een uitvlucht om deze truc goed te praten,want de ouderen moeten toch handen aan het bed hebben? De hele EU uitbreiding is een rechtse truc om vooral de laag geschoolden met een hongerloontje naar huis te sturen.
  Ondertussen worden de Oostblok Staten met drukpers euro-s gesubsidieerd.Denkt u nu werkelijk dat wij 4% in koopkracht in 4 jaar achteruitgeboerd zijn,volgens het CBS?
  Ik denk eerder dat het meer dan 40% is geweest.Ga maar eens op het terrasje zitten met je rekenmachientje!!!!

  Reactie door Maan Arkenbosch — zaterdag 16 september 2006 @ 15.51 uur

 33. het is te laat,het is nu éàà- en George Orwell is dood
  lang leve de mediocratie

  Reactie door guess — zaterdag 16 september 2006 @ 15.52 uur

 34. Maan Arkenbosch — zaterdag 16 september 2006 @ 15.51

  Ik denk wel Maan dat het CBS gelijk heeft
  met de berekeningen, op hun manier van berekenen.
  Nu meende ik dat er enkele uitgaven die wij maken niet meeberekend worden.(Hou me tengoede). Als dat nu toevallig de zorgkosten, gemeentelijke belastingen (die in vier jaar meer dan verdubbelt zijn) en nog enkele andere kosten zijn die niet meeberekend zijn ????
  Maar kort heb jij de berekening van het CBS. Kun je die toevallig ook hier posten.? Dan kunnen we hem eens na rekenen.

  Reactie door Gonda — zaterdag 16 september 2006 @ 16.30 uur

 35. http://www.gelderlander.nl/discussie/article658222.ece

  Reactie door De Hakker — zaterdag 16 september 2006 @ 17.00 uur

 36. Reactie van Pool — vrijdag 15 september 2006 @ 19.47

  Regel een betere leugen of een betere bril.

  Reactie door C Harms — zaterdag 16 september 2006 @ 17.48 uur

 37. Gonda
  Ik heb gelezen in een verslag van het CBS dat de koopracht de laatste 4 jaar met 4% is gedaald.Het CBS berekend de inflatie uit een mandje producten en diensten welke
  “maatgevend” zijn voor uitgaven van een modaal gezin.Dat doen zij al tien tallen jaren zo.M.i. zit de grote truc in de zwaarte van de producten en diensten in dit mandje en de samenstelling hiervan.
  Voor b.v. veel modale jongeren is er een ander uitgave patroon (mandje)dan voor een modaal gezin met 2 kinderen.De politiek wil natuurlijk een zo laag mogelijke inflatie,zodat de hieraan gerelateerde loon-eisen ook beperkt blijven.Dan kunnen wij goed concurreren en de bedrijfswinsten blijven flink doorstijgen.Deze bedrijfswinsten worden echter nagenoeg niet omgezet in investeringen met als doel meer werkgelegenheid.De trend is:dikke salarissen voor de top,bonussen,aandelen opties en masale inkoop van eigen aandelen op de beurs om zo de winst per aandeel voor de aandeelhouder (en natuurlijk de optie en bonusverkrijger) op te krikken.
  Veel mensen zeggen dat de gulden van 4 jaar terug gelijk is aan koopkracht van de euro van nu.Ze voelen wel aan, dat er gesjoemeld is maar kunnen niet duidelijk traceren op grond waarvan.M.a.w.cijfermatge onderbouwing of distillatie van het probleem is niet gemakkelijk aan te tonen,doch wel mogelijk.Daarvoor moet je inventariseren wat bij enquete het uitgave patroon is en dat voor verschillende groepen in de modale bevolking.Van deze uitkomsten moet je een gewogen gemiddelde maken en dan zit je vrij goed.Zo zijn b.v.de koopwoningen in 4 jaar verdubbeld in prijs (gulden)Een dak boven je hoofd slokt gemiddeld 30% van je inkomen op.Dus dat is al een grote kostenfactor in het mandje.
  Zet je tanden er maar eens in. Maan Arkenbosch,Fin.Ec.analist,marktonderz./strategie/wertuigbouwk.ontwerper.

  Reactie door Maan Arkenbosch — zaterdag 16 september 2006 @ 19.01 uur

 38. 32. Dat was precies mijn gedachten toen ik vandaag in het NRC las dat ook deze sector is vrijgegeven. We creeren een tekort, nemen verpleegkundigen ‘niet’aan zoals ik hier gelezen heb en introduceren vervolgens de invoerkrachten zonder invoerrechten.
  Zoals ook het MKB beweert dat er zoveel vacatures zijn terwijl ze niet één 50 plusser wensen aan te nemen en de subsidie voor opleiding jongeren op de plank laat liggen.
  Het is allemal doorgespeelde kaart.
  Niet Balkenende staat aan het hoofd van deze regering maar het bedrijfsleven. Balkenende is de ‘zetbaas’van het bedrijfsleven incl. de zorgverzekeraars etc..
  Ze hebben het scenario samen geschreven en precies gezegd wie wanneer welke opmerking naar de pers ‘lekt’zodat het allemal prima op elkaar aansluit.
  Volgens mij heeft hij een ‘cursus’gevolgd op het witte huis.

  Reactie door Henny — zaterdag 16 september 2006 @ 22.09 uur

 39. Zo is het Maan Arkenbosch!!!
  Nederland is nu in een diepe coma..vooral de tweeverdieners…zolang ik het goed heb is er niets aan de hand..totdat het te laat is en Nederland geen nederland meer is maar een onwtikkelingsland zal worden!

  Reactie door cynthia — zondag 17 september 2006 @ 18.09 uur

 40. Mooi die melding , gaat natuurlijk naar het CWI en die gaat klagen bij Geusje en die zegt onbeperkt toelaten van Polen ;hebben ze het nog steeds niet door ?
  Waarom zouden 50+ niet mooi in de zorgsector kunnen fungeren ?
  Deze mensen hebben levenservaring en hebben geleerd met mensen om te gaan : probleem echter is wel dat zij te duur zijn , want een groot gedeelte van de personele kosten wordt weggejat door uitpuilende managers met een laag vet op hun kop ( de regelneefjes/nichtjes van de VVD )

  Reactie door Fred — maandag 18 september 2006 @ 10.35 uur