Waar blijft het voordeel?

Stekker

“Waarom de energietarieven licht stijgen”. Zo begint energiereus Nuon haar brief aan zijn bijna twee miljoen klanten, met daarin verpakt de meest recente prijsverhoging. Uiteraard is de hoge olieprijs de belangrijkste oorzaak voor de gestegen inkoopkosten van energie en die moet doorberekend worden aan de huishoudens. Per 1 augustus is die stijging bij een gemiddeld verbruik van gas en elektriciteit 1,71 euro per maand per huis of gezin. Dat is een bescheiden verhoging, maar komt wel bovenop een reeks tariefsverhogingen die de energienota in vijf jaar verdubbeld heeft. Per 1 januari ging de energieprijs bij Nuon voor een gemiddeld gezin met 135 euro omhoog, daar komt nu dus weer tien euro bij. (AD)

Wie de olieprijs volgt moet eigenlijk zijn wenkbrauwen optrekken. Immers, de prijs van benzine is inmiddels al weer aardig gedaald, wat zeker te merken is aan de pomp. Enkel de energieconglomeraten drijven de prijzen nog steeds op en maken fikse winsten.

Het AD heeft de prijsschommelingen van de oliemarkt vergeleken met die van de energieleveranciers en kan maar weinig verband vinden tussen de nieuwe stijging van de energieprijzen en de prijzen op de oliemarkt. De open energiemarkt zou moeten zorgen voor prijsconcurrentie maar het blijkt dat de grote leveranciers elkaars prijsbeleid volgen.

Onderzoek van de consumentenbond geeft aan dat mensen voor een paar tientjes niet overstappen. En terecht. De moeite en de rompslomp is nagenoeg groter dan het voordeel. Meer dan de helft van de mensen vond dat de vrije energiemarkt ze wat betreft prijsontwikkeling weinig gebracht heeft.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

vrijdag 15 september 2006 :: 19.09 uur

88 Comments

88 reacties

 1. Probeer eens een verband te vinden tussen de energieprijzen en de salarissen van de energietopmensen! Ik ben bang dat dat er overduidelijk is. Of tussen de energieprijzen en de winsten?

  Reactie door Jan-Willem — vrijdag 15 september 2006 @ 19.47 uur

 2. Wat is hierop nog te zeggen? Zij we alleen nog maar roependen in de woestijn?
  Ik kan nog heel veel tappen uit het alfabet, maar wat voor zin heeft het? Alleen maar roepen en roepen en roepen. Criminelen hebben de macht en de vraag is: hoe komen we daar vanaf.

  Reactie door Gloria — vrijdag 15 september 2006 @ 20.00 uur

 3. Tja, was niet echt een verrassing toch? Het gaat er ook helemaal niet om wat jij en ik kwijt zijn aan wat dan ook, het gaat om winsten, dikke salarissen/bonussen etc…Doe iets voor het bedrijfs leven als politicus, daarna wordt je als vorst onthaald…(ziektekosten iemand ???)

  Reactie door Lambert — vrijdag 15 september 2006 @ 20.12 uur

 4. Die 50% belasting in totaal is natuurlijk ook je reinste diefstal. Wanneer wordt dat afgeschaft? Bij iedere verhoging wordt je nog eens dubbel genaaid door de overheid ook.

  Reactie door Maurits — vrijdag 15 september 2006 @ 20.23 uur

 5. Het is allemaal zakken vullen
  http://www.gelderlander.nl/achterhoek/article654773.ece

  Reactie door De Hakker — vrijdag 15 september 2006 @ 20.26 uur

 6. Waar het voordeel blijft, in de zakken van de bedrijven!

  Puur diefstal!

  Reactie door e.krul — vrijdag 15 september 2006 @ 20.42 uur

 7. Welkom terug in de middeleeuwen Mensen!!

  Reactie door e.krul — vrijdag 15 september 2006 @ 20.43 uur

 8. 50% Belasting is inderdaad waanzinnig, maar als de regering ons op de een of andere manier gaat compenseren voor de idioot hoog geworden energieprijzen zijn we indirect de belachelijke topsalarissen aan het financieren uit de belastingen.

  De energiebedrijven hadden nooit geprivatiseerd mogen worden. Energie is een basisbehoefte en hoort niet in de vrije markt. Het vrije marktprincipe werkt namelijk niet als je afhankelijk bent van energie en alleen jaarcontracten kunt afsluiten. Dat zijn dan ook nog contracten met strafclausules en met de mogelijkheid tot enerzijds totaal veranderen van de voorwaarden (nl. de prijs).

  Reactie door Irma — vrijdag 15 september 2006 @ 20.50 uur

 9. We worden gewoon al jaren collectief opgelicht door de overheid, want de energiebedrijven zijn in handen van de gemeenten en provincies die er vet aan verdienen. Ook de landelijke regering profiteert mee, mede dankzij die energiebelasting die nergens op slaat.

  En de politiek maar lachen om de mensen in dit land. Die laten zich oplichten door de regering zonder er wat van te zeggen.

  Reactie door DJ Digital — vrijdag 15 september 2006 @ 20.54 uur

 10. Eh De stekker er uit trekken dan?
  Uit elk stopcontact en uit dit kabinet..

  Reactie door Alex — vrijdag 15 september 2006 @ 21.02 uur

 11. Het college van Tilburg PVDA,CDA,Groenlinks heeft het verzoek ingediend om de wachtgeld regeling wat rianter te maken van gemeenteraadsleden bij Remkes.

  Reactie door Oliebol — vrijdag 15 september 2006 @ 21.02 uur

 12. Onderneming Nederland melkt en melkt er lustig op los, de koeien loeien wel wat, maar gewoon doorzetten, ze hebben namelijk niets meer in de melk te brokkelen en als ze niets meer opleveren, dan wacht de slachting, afknijpen zal de onderneming Nederland die onwillige koeien, die maar wat lui in de wei liggen en de onderneming Nederland niet meer van voldoende melk opbrengst kunnen voorzien, waar je niet aan kunt verdienen, die doet namelijk niet meer mee en verdiend het niet om in de wei te liggen.

  Er klinkt een luid geloei… maar de uitgemolken koeien zijn te uitgeput om onderneming Nederland te verlaten, hen rest het donkere gat van de polder en de stront.

  Dit land is moreel failliet, onderneming Nederland zal spoedig volgen.

  Reactie door e.krul — vrijdag 15 september 2006 @ 21.16 uur

 13. De nieuwe economische wet van het “geleide liberalisme”:

  Energieprijzen moeten stijgen voor gewone mensen (sukkels), net als huren, net als kosten voor dezelfde sukkels, net als winsten van slimme jongens (patsers).

  Met deze megaontdekking worden VVD en CDA voorgedragen tot de eerbiedwaardige Nobelprijs van de economie. Trouwens kunnen we die Nobelprijs misschien ook sponsoren? Ach so, nee akzo.
  Hoera hoera hoera.

  Reactie door Le citoyen — vrijdag 15 september 2006 @ 21.30 uur

 14. De centrale’s Geertruiberg en buggemum en Maasvlakte en nijmegen. zijn centrale die op kolen draaien,en Amercentrale essent die kan niet op olie draaien.
  Deze drie centrale verbruiken gemiddeld 1.5 miljoen ton kolen per jaar per stuk.
  En word in verschillende landen kolen in gekocht. als je kolen inkopen en vervoer en opslag en afslag misschien 25 en 30 dollar kwijt per ton, in plaats barrel tussen 65 en 80 doller.
  IK vind dat onder zoek moet worden houden.
  want wij belazert.
  kolen inkopen. en de mensen laten betalen aardgas prijs.
  OJA centrale op de Maasvlakte meestal bevoorraad zondag want dan was goedkoper stroom dan werd ongeveer +-35000 ton via lopend band opgeslagen.
  en naar mijn idee zit Essent te wachten dat aan gekocht word door groter bedrijven.
  daarbij ook gelijk aansluiten DJ Digital
  zo werk ik weet zeker dat veel goedkoper kan werken met deze CENTRALE’s.
  En ik kant het weten want hadden vervoer naar Geertruideberg en nijmegen.
  Duwbakken.

  Reactie door Aad — vrijdag 15 september 2006 @ 21.35 uur

 15. Minister Johan Remkes (Binnenlandse Zaken) wil af van wachtgeldregelingen voor raadsleden en statenleden. Hij schrijft dat in een brief aan de gemeente Tilburg die hem daar vragen over had gesteld. Het gemeentebestuur wilde de regeling juist verruimen. ANP Photo
  Dus PVDA,CDA,Groenlinks is het college in Tilburg.

  Reactie door Oliebol — vrijdag 15 september 2006 @ 21.52 uur

 16. Het jongleren met olie- en energieprijzen heeft o.a marktleider Shell tot kunst verheven. Alle olieboeren doen volgzaam mee. Prijsafspraken, Kongsi, georgani- seerde energiema..ia ? U vult het maar in. Al eerder heb ik betoogd dat ons werelderfgoed in de klauwen is gevallen van het nietsontziende zakkenvullersgilde. Een primaire levensbehoefte als energie is onderdeel geworden van hetzelfde gilde. We mogen vaststellen dat het niet uitmaakt of bedrijven, particulieren, (semi)overheid aan de knoppen zitten, pecunia non olet ( geld stinkt niet ). Aan deze schandelijke uitbuitpraktijken komt zeker onder een neo liberaal regime geen einde. Ook niet aan de exhorbitante zelfverrijking van de top van het zakkenvullersgilde. We gaan er 1% in koopkracht op vooruit las ik. Die hebben we op voorhand al weer ingeleverd.

  Reactie door william — vrijdag 15 september 2006 @ 22.05 uur

 17. Al die hoge prijzen (door de euro voor het dagelijks leven, de energie, de ziektekostenpremie) komen me enorm de neus uit. Ik probeer zuinig te zijn met energie, niet veel licht gebruiken, niets onnodig laten branden, een paar graden minder stoken in de winter, maar eigenlijk helpt het niets, de rekening wordt er niet lager van. Het is hier in NL een a-sociale bende geworden, protest en kritiek komt niet aan, mensen worden steeds cynischer, en egoistischer: zo gaan we het niet gezamenlijk oplossen.

  Reactie door Gio — vrijdag 15 september 2006 @ 23.49 uur

 18. weet je:
  2 euro voor een cappucino, 2 euro voor een biertje, dit is krankzinnig; ik noem gewoon even 2 voorbeelden: dit zou dus 4 gulden 40 zijn !!!! zoveel kostten deze consumpties gewoon niet een paar jaar geleden; het is duidelijk dat er zo ontzettend veel zijn die nu hun kans schoon zien hun zakken te vullen: ondanks dat dit dus op de langere termijn heel veel kwaad bloed blijkt te zetten (getuige vele reacties hier op de site); het hele gedonder jaagt iedereen op mee te schrapen en jakkeren; het leven in een stad in Den Haag word er de laatste tijd niet leefbaarder op, onleefbaarder dus, de spanning is te snijden op straat; ik heb dit al heel vaak in het verleden aangekaart bij instanties: geen gehoor, gewoon ontkenning. Herkenbaar ?? Het blijkt uit de bijdragen van mensen op deze site.

  Reactie door Gio — zaterdag 16 september 2006 @ 0.03 uur

 19. Nam laatst een dubbele espresso om wakker te blijven.,mede door de prijs in een keer driedubbel wakker., 3,70 in euries., = 8,15 in florijnen.,

  en dat bij een verder redelijk geprijsd menu!

  Reactie door Gerrit — zaterdag 16 september 2006 @ 0.42 uur

 20. Appie Heijn dat is toch een winkel voor rijke mensen?

  Reactie door Wattenstaafie — zaterdag 16 september 2006 @ 0.45 uur

 21. Het wordt de hoogste tijd dat we wat slimmer worden met zn allen. Ga over op een agregaat om stroom op te wekken. In Duitsland daar zouden hele goeie te koop zijn; die weinig lawaai maken.

  Verder moeten we de kolen en het hout maar weer eens introduceren en daarnaast natuurlijk de dikke wintertrui plus de winterharde kamerplanten. Moet je zien hoe snel ze bij gaan draaien.

  Maar natuurlijk zal de regering dit burgerinitiatief niet zomaar dulden. Dat zag je ook met de koolzaadolie-hype, die gevolgd werden met extra controles. De regering neemt ook al een schot voor de boeg met de voorbereidingen van de kilometerheffing. Een prachtig extra instrument om hardwerkende burgers; die niet meer in die volle treinen passen ook nog even te beroven van de allerlaatse beetje ruimte in de portomonaie. Bovendien kan iedereen met zo’n GPS signaal in de auto mooi in de gaten gehouden worden. Dit moet alleen nog even aan het parlement worden verkocht met het argument; dat het nodig is voor de toekomst van dit land en dat hiermee we allen gered zullen worden van groot onheil.

  U snapt het al: De debilisering gaat in alle hevigheid gewoon door.

  Het is tijd voor de revolutie

  Reactie door ReneR — zaterdag 16 september 2006 @ 0.59 uur

 22. #16 William

  Geloof niet alles wat deze regering zegt of voorspelt.

  Het heeft puur te maken met de aankomende verkiezingen. En dan verkopen ze natuurlijk geen negatieve praatjes meer. We gaan er niet op vooruit; eerder achteruit. Alleen al de stijging van de energienota en de stijging van de huren; zorgkosten etc. zullen dit al bewerkstelligen.

  Het nieuws dat er meer banen komen en dat de economie weer groeit; daar moet je ook mee oppassen….er staan straks een hele hoop oosteuropeanen ter inschrijving bij de CWI’s en uitzuigburo’s; om die groei in de banenmarkt op te snoepen voor onze neus weg. En daarnaast moet ik ook nog even kwijt; dat economische groei en banengroei betrekking zullen hebben op de randstedelijke gebieden; want de rest van Nederland telt nog steeds niet mee.

  Reactie door ReneR — zaterdag 16 september 2006 @ 1.10 uur

 23. De prijzen van benzine dalen om vervolgens een week later weeer te stijgen!
  Waarom is de benzine in andere Europese landen goedkoper dan in Nederland? In Duitsland zit zelfs de wegenbelasting in de prijs verwerkt.Wij betalen gewoon te veel belasting.

  Energie bezuiniging: waarom wordt het niet verplicht om nieuwbouw huizen te voorzien van collectoren(zonne energie),waterbesparende kranen enz.

  Gert

  Reactie door Gert Blok — zaterdag 16 september 2006 @ 7.54 uur

 24. Wat een geklaag allemaal hier. Als Jan modaal wordt je inderdaad uitgekleed met steeds stijgende kosten voor huren, energiekosten etc. etc. Maar alleen maar klagen en mekkeren heb je alleen je zelf mee.
  Als eenling heb je toch niet de macht er iets aan te doen.
  Of toch, je kan bv. de armen of de ziek zwak en misselijken gaan helpen met vrijwilligerswerk.

  Let wel dat wij het nog steeds veel beter hebben dan velen anderen in europa, en meer nog in de wereld.

  “concurentie” op de energiemarkt is een farce.
  De goedkopere alternatieven die je kan kiezen hebben zo’n beroerde service en administratie dat je daar ver weg van moet blijven.

  Reactie door Jan — zaterdag 16 september 2006 @ 9.14 uur

 25. @24
  dus hoe lossen we het op ?

  Reactie door Gio — zaterdag 16 september 2006 @ 9.23 uur

 26. er zijn 2 mogelijkheden.

  een “realistische” is een regering van pvda / SP / groenlinks, en dan proberen de energie bedrijven terug onder overheids controle te krijgen.

  een niet realistische is revolutie, en dan arbeiderszelfbestuur :p

  het meest waarschijnlijke is dat er weinig zal veranderen.

  Reactie door Jan — zaterdag 16 september 2006 @ 9.32 uur

 27. het blijkt dat het moeilijk is eenmaal genomen beslissingen en doorgevoerde maatregelen terug te draaien, dus we zitten sowieso voorlopig opgescheept met de erfenis van de laatste jaren: ik hoop dat we i.i.g. niet nog eens 4 jaar een CDA / VVD regering zullen krijgen: mensen, wees wijs en stem i.i.g. niet op mensen met slechte plannen.

  Reactie door Gio — zaterdag 16 september 2006 @ 9.40 uur

 28. Goeden morgen vrienden SP.

  Elke dag kan ik hetzelfde invoegen!

  Leve de MARKTWERKING.

  Reactie door Ouwe Dirk — zaterdag 16 september 2006 @ 9.42 uur

 29. Voor de honderdste keer?
  Je maintiendrai! Ne me QUITTE pas!
  Kijk aan, ook het Kabinet waagt zich aan
  een hypergevaarlijk spel en houdt de kie-
  zer de ‘winst voor ogen’.
  Zo waarlijk helpe mij de bank, mijn reke-
  ningen te betalen, en het QUITTE spelen van déze Regering is opnieuw:
  met de ene hand doen geven en met de andere hand, via belastingen, terughalen.
  Wat stelt die 50 euro extra voor als daar
  de 12 x 1.71 energieverhoging van bijv. 1
  maatschappij weer afgetrokken wordt?
  We dachten het dus al een halfjaar terug:
  let eens beter op de dijken, en ja hoor,
  onderzoek levert bedroevende resultaten op.
  Nu nog even afwachten welke verhogingen er nogaan komen voor bijv. Milieubelasting
  en een slaatje slaan uit de veranderingen
  binnen het Mediabestel en dan tot slot er
  achter komen dat je met je keurige huiste-
  lefoonaansluiting duurder aan het bellen
  bent naar mobiele nummers en wat is er dan
  nog onder de pet, dat die verkregen 50 euro ‘vol maakt’(!)???
  Och, ja de koopkracht gaat vooruit, wel
  zeker 1 % !!!
  Maakt dat laatste een mogelijk onverwacht
  lang koud voorjaar weer behagelijk warm
  dan voor die overgebleven centen?
  Eén procent, waarvan, voor wie en hoe dan wel?
  Zelfs het kwijtschelden van de OZB, al heel wat keren beloofd, maakt niet goed wat voor menigeen ONdragelijke kosten in-
  houdt t.a.v. het ziek of gehandicapt zijn.
  Hebben ambtenaren nog steeds een waardevast pensioen in het vooruitzicht?
  Hoevelen hébben nu al dat pensioen, en
  waardevast, waarvoor ze nooit of te nimmer
  premie zagen afgehouden tijdens hun arbeidzame periode?
  Hoeveel uitkeringsgerechtigden hebben er in verhouding (tot dat RECHT !) stelselmatig een redelijke opwaardering in
  kunnen zien én ontvangen?
  De diverse privatiseringen hebben aan alle
  kanten aangetoond te zijn mislukt, maar er
  is wel een Overheidstendens nu zelfs des
  noods op staande voet ontslag neemt om van het pluche te verhuizen naar de véren-
  de schuimblubber matras in het bedrijfs-
  leven!
  De Overheid doet straks aan sport: trampoline.
  Via: ‘t ramp-on-line, trekt de gisse kie-
  zer álles na om zich te vergewissen van
  álle ONregelmatigheden.

  Nee, nou moet je míj niet gaan vertellen,
  mij niét gaan vertellen, dat……néé,néé!

  Reactie door Madelief — zaterdag 16 september 2006 @ 9.47 uur

 30. Valt revolutie ook onder de terreurwetgeving…? Dieren bevrijden van marteling in ieder geval wel. Ja, we staan er lekker voor. Als ik het goed begrepen heb laat de Declaration of Independance zien dat een volk het recht heeft zich te ontdoen van onderdrukkers. De plicht, wellicht !?

  Reactie door Gio — zaterdag 16 september 2006 @ 10.38 uur

 31. interessante link:

  http://www.innovatieplatformnoordnederland.nl/cms/content.asp?contentid=244&catid=80

  Reactie door Gio — zaterdag 16 september 2006 @ 10.45 uur

 32. Het lijkt er veel op dat ook hier weer (oud VVD kopstukken)de markt bepalen! Eerst even privatiseren en ervoor zorgen dat de markt omhoog gaat en dan zelf in een bestuur gaan zitten om de netto winst af te romen!

  Reactie door Edgar — zaterdag 16 september 2006 @ 10.46 uur

 33. @ 31 Gio,

  Bedankt voor de link. Heb hem meteen als link op mijn website geplaatst.
  Rente…
  Je hebt vermogen. Meestal van de familie geërfd. Wat doe je dan? Liever geen successierechten betalen. Wat nog meer? Geld uitlenen tegen…rente. Wat nog meer? Eigenlijk verder alleen maar genieten van het leven en alle acties ondersteunen waardoor dit privilege gehandhaafd blijft.
  Dus ..je stemt VVD of om het beetje te bedekken CDA.
  Rente is een prachtig middel van banken. Banken hebben vermogen. etc.
  Bob Dylan zong ooit “Don’t follow leaders watch your parking meters”.
  We moeten van die rente af en van al dat vermogen dat van generatie op generatie wordt overgeheveld binnen de families.
  Dan is het gewoon werken aan een goede samenleveing met een fatsoenlijk salaris. Lijkt me de beste oplossing voor ons allemaal. Waneer de vermogenden dat niet beseffen zal het van kwaad tot erger gaan en zullen we de dertiger jaren weer moeten gaan beleven….of het dit keer anders doen?

  Reactie door Le citoyen — zaterdag 16 september 2006 @ 11.38 uur

 34. Uitkeringsgerechtigden? Wat is dat voor jaren 70 taal? Hoezo recht?
  Dus Madelief jij wilt dat IK ga betalen voor een ander?
  Opgelegde solidariteit noem ik fascisme !

  Reactie door Gerlach — zaterdag 16 september 2006 @ 11.44 uur

 35. Ach Gerlach
  je betaald altijd voor een ander. Ik spraak laatst een directeur van Logica-cmg en deze aardige man trekt 52% af van zijn maandelijkse hypotheeklast van €1550,-. Ook deze man is een uitkeringstrekker.

  Reactie door robbie robson — zaterdag 16 september 2006 @ 12.00 uur

 36. @33

  Wat ben jij voor een Solirariteit?
  Jouw solirariteit noem ik narcisme!

  Reactie door Wattenstaafie — zaterdag 16 september 2006 @ 12.03 uur

 37. Inderdaad ,als de olieprijs stijgt stijgt de energieprijs(gas) net zo hard mee.
  Nu de olieprijs daalt merk je niet dat gas goedkoper word.
  Is dit een taak voor het ministerie van economische zaken?
  Het word duurder, onvoorstelbaar .
  Ons goedkope aardgas gekoppelt aan de olie prijs.
  Op de discussie ,,loskoppelen” schijnt een taboe te rusten want telkens verdwijnt dit onderwerp in de doofpot.
  Het is gewoon bezopen.
  door al die extra inkomsten kon Gerrit Zalm telkens voor sinterklaas spelen met extraatjes en meevallers.
  En komen de energiebedrijven met gelikte verhalen over wereldmarkt,schaarste,olieprijs etc.
  Terwijl de graaicultuur en zelfverijking toeneemt.

  Reactie door che — zaterdag 16 september 2006 @ 12.06 uur

 38. @ 36 Wattenstaafje,

  Verklaar je nader.
  Mag ik geen website hebben? Ik snap het niet.

  Reactie door Le citoyen — zaterdag 16 september 2006 @ 12.10 uur

 39. Haha Le citoyen…
  Nee het was niet aan jou gericht hoor! Nummering verspringt hier regelmatig en nu dus ook weer.
  Mijn reactie was gericht aan aandachttrekker Gerlach @11.44 uur.

  Ik kan beter voortaan naam en het tijdstip van plaatsing van het comment waarop ik reageer erbij vermelden dan kan er geen verwarring ontstaan.
  P.S. goeie website!!!

  Reactie door Wattenstaafie — zaterdag 16 september 2006 @ 12.44 uur

 40. Deze regering geeft 1 euro om er vervolgens 5 terug te pakken en de meeste mensen trappen er nog in ook

  Reactie door Andre — zaterdag 16 september 2006 @ 12.50 uur

 41. Dat de beroepsgraaiers top van NUON weer een verhoging er door jaagd is niet verwonderlijk.De aandelen van deze energiereus zijn in handen van provincies en gemeenten.Deze belastingveelvraten blijven de bevolking maar geselen met belasting en winst verhogingen.Met ondoordachte bestedingen,bevorderd door de wegenbouwlobby bljven vooral de gemeenten aan de lopende band op iedere kruising rotondes,wegopstakels,drempels en andere dure chicanes fabriceren om de heilige “veiligheidskoe” te koesteren.
  Opmerkelijk is dat de olieprijs in 2 weken van $.74 naar $64,-dus ongeveer 15% gedaald is.En electra en gas is toch aan de olieprijs gekoppeld? Voorts zijn verdere verlagingen op de grondstoffenmarkten in aantocht.
  Het is het CDA/VVD samen met het paarse kabinet van Wim Kok geweest welke uitverkoop heeft gehouden van staats-deelnemingen welke meerdere malen door onze voorouders zijn betaald.Dat afgedankte politici via de privatiseringen
  van het staats-tafelzilver straks in een graai-baantje benoemd worden,gelijk supergraaier Wim Kok, door het politiek netwerk zo opgezet,op kosten van Jan Modaal en Piet Minima is ronduit schandalig.Waarom denkt u dat de (kleine) criminaliteit in Nederland,waar de gewone man de dupe van is, steeds verder toeneemt??????????

  Reactie door Maan Arkenbosch — zaterdag 16 september 2006 @ 12.57 uur

 42. Gek hè, hoor net het nummer van de Moody Blues, Question, hoe oud zal het zijn, een jaar of 35, 40 ?? Hoe toepasselijk en toen was het dus ook al zo:

  http://www.allspirit.co.uk/question.html

  Reactie door Gio — zaterdag 16 september 2006 @ 13.05 uur

 43. Mogelijk verkeert Wattenstaafie even in
  hoger sferen, danwel in de zonnige buiten-
  lucht, of nog niet?
  Maar grote boosheid zorgt hier wel eens
  voor een ‘vernummering’ van de bijdragen
  en dat zien we dan nog wel een keer.
  Zo juist nog een antieke KNIJPKAT op de
  zolder gevonden, waar nog een oude fiets
  staat, die dat wondermiddel tot licht ge-
  ven aanzet en de fietser in conditie tege-
  moet komt.
  Zo’n antiek ding, dat het nooit in de verkoop gaat en zelfs niet te bekostigen
  valt door: concentraties drommelse ambte-
  naren of vreselijk verlichte dom-ocraten.

  Thematisch 40jarig bestaan wordt het dan
  ook nog voor de losgeslagen ledematen van
  dit rompkabinet dat 40 jaren door de woe-
  stijn van regelgeving nu nog een beteuterd
  gevoel moet geven…exit D-66-2006. Het zal dus een ‘stille omloop’ tegemoet zien.

  Kop van m’n romp, als nu niet als de
  zó-de-jus (de la Hollande) de SP, de PvdA
  én Groen Links, met mogelijk nog een ‘be-
  keerde’ CU op 22 nov. a.s. gaat zorgen,
  dat Sint inderdaad het lekkers gaat uitde-
  len aan diegenen die daarvoor aan de beurt zijn én zo onuitputtelijk braaf én zoet zijn geweest!

  ZÓ de Mijter op en niét ánders!

  Reactie door Madelief — zaterdag 16 september 2006 @ 13.11 uur

 44. @ 39 Wattenstaafje,

  OK ik begrijp het. Fascisme vergelijken met uitkeringsgerechtigden gaat mijn pet te boven.
  We vormen een samenleving. Sommigen (Gerlach kennelijk ook) menen dat zij alleen hier op aarde te zijn om voor zichzelf te graaien en zich niet te bekommeren om hun medemens en het milieu. Ze maken dan meestal winst ten koste van hun medemens en het milieu. Dat is geen innovatieve actie, maar diefstal van de gemeenschap en bevuiling van het milieu. Later moeten de gevolgen van die winst toch weer verhaald worden op de gemeenschap. Maar dan is de graaier verdwenen.
  Dat is betalen voor uitkeringsgerechtigden en voor de vervuiling.
  Mensen die gesaneerd worden door de graaiers hebben een recht op uitkering omdat we een SAMENLEVING zijn. Accepteer je dat niet dan moet je niet hier zijn.
  Wat ik helemaal erg vind is dat je dan vaak hoort dat “zij” het verdiend hebben omdat ze zo hard gewerkt hebben. Maar stel nu dat je al meteen ernstig ziek zou worden en niet meer in staat bent om je spelletjes te spelen. Zeg je dan ook dat de anderen niet solidair hoeven te zijn?

  Reactie door Le citoyen — zaterdag 16 september 2006 @ 13.21 uur

 45. @Madelief 13.11 uur

  Hogere sferen? Nee hoor, gewoon beide benen op de grond…
  Trouwens, v.w.b P&W terugzien…

  http://www.uitzendinggemist.nl/

  Zoek op dag (gisteren/maandag/dinsdag enz.) en zender en gaan!
  Als je daarna op programmanaam klikt krijg je een lijst met alle voorbije uitzendingen van het betreffende programma.

  Reactie door Wattenstaafie — zaterdag 16 september 2006 @ 13.46 uur

 46. @ Wattenstaafje,

  Je had natuurlijk wel begrepen dat ik het zeker niet tegen jou had, maar tegen Gerlach en gelijkgestemden.

  Reactie door Le citoyen — zaterdag 16 september 2006 @ 14.04 uur

 47. @21 ReneR,

  Goed bedoeld waarschijnlijk, maar het lijkt me echt geen verbetering als iedereen met een benzineaggregaat in zijn achtertuin gaat zitten stroomproduceren.

  De centrales in ons land kunnen veel rendabeler en milieuvriendelijker elektriciteit opwekken dan welk hobbyapparaat dan ook.

  Ook het overschakelen op kolen- of houtstook voor thuis levert enorme hinder en milieuschade op, kijk maar naar Oost-Europa waar inderdaad nog veel hout en kool wordt gestookt. Op een winterdag loop je daar acute astma op.

  Los daarvan: inderdaad ben ook ik van mening dat de energielevering een zaak is van de overheid, zonder winst dus en onder democratisch bestuur.

  Tenslotte: Eerder dit jaar verkocht Essent haar kabelbedrijf. Als gevolg daarvan heeft Essent nu een vette winst. Een deel hiervan zal als divident moeten worden uitgekeerd aan lokale overheden, die tenslotte aandeelhouder zijn. Maar een eenmalige verkoop is nog geen bestendige winst.

  Als de splitsingswet in werking gaat, wordt Essent tegen haar wil gedwongen om ook haar distributiebedrijf te verkopen.

  Het distributiebedrijf van Essent is een stabiele vorm van inkomen, in tegenstelling tot de opwek. De stroom wordt geproduceerd met brandstoffen die een wisselende prijs hebben, en de meeste centrales van zowel Nuon als Essent naderen het einde van hun levensduur. Noodzakelijke nieuwbouw dus en dat vergt ongeveer 1 miljard euro per gigawatt vermogen. Vandaar dat de pot met geld die er nu is niet zondermeer als winst mag worden gezien.

  Als de energierpoductie nog in handen zou zijn van de staat, dan zouden allang de nodige investeringen zijn gedaan in nieuwe, efficiënte en milieuverantwoorde centrales en alternatieve energiebronnen. Helaas heeft een privéonderneming daar niet zo’n haast mee; eerst het geld, dan de rest.

  Reactie door Olav ten Broek — zaterdag 16 september 2006 @ 14.18 uur

 48. De O is van olie
  De A is van aardgas
  De B is van benzine
  De C is van corruptie
  De D is van dalende energieprijzen?
  De E is van energie, prijzen héél hoog
  De F is van fidutie, heb ik in de SP
  De G is van gas
  De H is van hoge prijzen (kennen we volop
  De I is van inflatie
  De J is van JAN, ..jottum… na 22-11
  De K is van kabinet, “klerezooi nu”
  De L is van LINKS, daar moeten we heen
  De M is van MARIJNISSEN, zet hem op!
  De N is van NOOIT meer Balkenende
  De O is van OPSTAND, we pikken’t niet!
  De P is van PIKKEN, wat nu volop gebeurt
  De Q is van quotem, ze hebben nooit genoeg
  De R is van ruimen, straks voor Jan M.
  De S is van STOKEN, maar géén geld meer
  De T is van tegenslag, langste tijd gehad
  De U is van uitgeven, maar geld ontbreekt
  De V is van vallen, voortijdig BIII
  De W is van WINNEN, hup zetels voor de SP
  De X is van we hebben niks
  De IJ is van ijzig koud in de winter
  De Z is zan ZETELS, STEM DUS SP!!!!!!!!

  Reactie door Bijdehandje — zaterdag 16 september 2006 @ 14.38 uur

 49. @44, Ha fijn, Wattenstaafie, bedankt ook
  weer geléérd. Wat iedereen ook moge denken
  van die aktualiteitenprogramma’s, waar in-tussen iedereen te gast kan zijn (jou zag
  ik nog niet :l0l: maar wie weet komt dat
  nog?), het voordeel ervan is, dat je mensen zoveel mogelijk zélf aan het woord
  ziet (tenzij er toch nog ff snel geknipt
  werd vóór de uitzending) álsmede hun eigen
  gebarentaal! Dat geeft een betere kijk op
  hun eigen politiek denken én ook (niét-)in
  vulling van taken, die zij geacht worden
  naar behoren te vervullen.
  Ja ik verwacht dus ook van conferenciers
  een behoorlijk politiek getint commentaar
  en enkele ‘stukkies’schrijvers voor bijv.
  Wim Kan, zouden nog bestaan, liet ik me
  vertellen….en in zijn trant werkende,
  zijn er intussen nog genoeg die hierin hun
  zeer gewaardeerde bijdrage kunnen leveren
  en voor iedereen die niet lezen kan, zijn
  er dus die geweldige tekeningen van Joep
  Bertram….niet te versmaden!
  Ligt dan inmiddels het woord cartoon wat
  verzwaard op het netvlies…alleen zij die
  zich daarmee bezig houden én aan het wérk,
  kunnen er weer die ONTspanning in aan-
  brengen, gelukkig!
  Liever zou ik dus een x aantal van die programma’s op vaste, gemakkelijk te be-
  reiken, tijden herhaald zien, immers ook
  nog mensen die het zonder p.c. moeten zien te doen. Grote groepen, kiezers, be-
  jaarden die afgescheept worden met TV TT,
  waar meer info zou kunnen zijn.
  Iedereen betaalt, afgehouden door de Belast.dienst, zijn Kijk en L.bijdragen.
  Op zijn minst zou dan elke provincie een
  eigen omroepkanaal moeten kunnen hebben,
  of regiozender waarbij die herhalingen dus
  ook ‘s nachts nog opgenomen zouden kunnen
  worden of bekeken. Leuk voor mensen met
  late- of wisseldiensten !
  Grote steden-kanalen zouden voor iedereen
  toegankelijk moeten zijn, niet alleen voor
  de stads- of regiobewoners zélf !
  Dan is elkaars nieuws napraten direct de wereld uit met alle interpretaties vandien! Nogmaals, merci Wattenstaafie !
  A propos, heeft het warme weer goed aan je
  gedaan, of niet?

  Reactie door Madelief — zaterdag 16 september 2006 @ 14.41 uur

 50. @10, Ja ja, Alex, vóór of pas na de Ver-
  kiezingen? Zeker ervóór, dan staat ook
  daar geen stróóm meer op en wordt het toch
  een zaak van het rode potlood bijslijpen
  en vervolgens dus alle aangenomen Wetten
  van de afgelopen jaren! Puntjes op de “i “, dus en daarna op i nternet!
  Als dát zou kunnen? ‘n Kwestie van doén!

  Reactie door Madelief — zaterdag 16 september 2006 @ 14.45 uur

 51. @34 Zo Gerlach, toevallig heb ik die
  Musolini, ook zo’n stralend voorbeeld van
  hoe het niet moest, destijds nog een
  jaartje aan het werk gezien, met zijn in
  populaire maatregelen.
  Solidariteit voor wat betreft de SP bij-
  voorbeeld kan voor iedereen en ook voor jou iets anders betekenen.
  Hoe staat het met de brandverzekering van
  jouw woning en met je persoonlijke onge-
  vallen verzekering?
  Hoe solidair denk je wel dat de overige
  premiebetalers met jou zullen zijn?
  Hoge verwachtingen daarvan en het voordeel
  ervan voor jou, strikt persoonlijk?
  Moet ik begrijpen, dat jij daarin dus ook
  heel consequent bent en er geen cent van
  zal aanpakken, omdat op dat moment die kosten ervan door een groot aantal mensen
  wordt gedragen, en jij mogelijk nooit je
  leven lang aan premies gaat betálen die
  nodig zijn om jou, pechvogel, intussen dan
  mogelijk wél schadeloos gesteld te hebben?
  Laat me nu toch even lachen Gerlach! Een
  nieuw woord geleerd misschien? Gebruik het
  dan op het moment dat het van toepassing
  is en waarvoor jij het nu toepast, slaat
  werkelijk als een tang op een varken! Dag!

  Reactie door Madelief — zaterdag 16 september 2006 @ 14.59 uur

 52. @51 Madelief,

  Ben je mal, Gerlach is er zo ééntje, die als eerste zijn handje ophoudt.
  Maar vooral zichzelf dan ook héél zielig vindt.
  Waarschijnlijk nog een knaapje in de dop, die nog niet goed beseft hoe het echte leven er aan toegaat.

  Reactie door Bijdehandje — zaterdag 16 september 2006 @ 16.00 uur

 53. De schuld geven aan de privatisering. Hoe kan dat? de enegiemarkt is niet echt geprivatiseerd zolang de meeste aandelen (50%>) in bezit zijn van de provincies en gemeente. Zijn we het al vergeten dat de telecom tarieven door privatisering gigantisch zijn gekelderd???.
  wanneer men meer dan 50%> van de aandelen bezit kun je het bedrijf op een andere koers laten varen als dat nodig is. Nee hoor die zelfde ambtenaren die het zo erg vinden dat de prijzen giga omhoog zijn gegaan (sociaal lullen) zitten op de aandeelhouders vergadering mooi weer te praten (weten ook niet beter) omdat ze bang zijn dat de waarde van het bedrijf te laag uit kan komen wanneer de aandelen zouden verkocht worden. De consument betaalt in dit geval 2 keer. Energie belasting en te hoge prijzen voor de energie te gunste van de aandeelhouders die in dit geval de provincies en gemeente zijn. Dus van de burgers.Dit is geen echte concurrentie!!!

  Reactie door Dave — zaterdag 16 september 2006 @ 16.09 uur

 54. Gewoon kartelvorming met de ambtenaren.Ten gunste voor hun eigen begroting van de gemeente en provincies.En dan zeggen privatisering werkt niet. Hoe kan dat dat onze buurlanden de prijzen gemiddeld stukken goedkoper liggen? Ze willen alleen hun baantje houden en positie misbruiken. En de mensen doen geloven het ligt aan de privatisering.
  Een andere voorbeeld. NS is ook geprivatiseerd. Ja wanneer er alleen een bedrijf (de NS) op de rails rijdt kan ik het geen privatisering noemen wanneer je maar een keuze hebt!!.
  Waarom heeft het wel gwerkt met de telecom?? Gaat ook via een kabeltje!

  Reactie door Dave — zaterdag 16 september 2006 @ 16.17 uur

 55. Waar ik me al jaren dood aan erger is dat de grootste energiemaatschappijen als Nuon, Essent torenhoge bedragen uitgeven aan televisiereclame en sponsoring. Toen er nog gewoon gemeentelijke energiebedrijven was dit niet nodig. En als je ze belde kon je ook nog mensen te spreken krijgen die wisten waar ze het over hadden. Het nutsbedrijf is in giganten als Nuon en Essent ver te zoeken.

  Reactie door Leo de Kam — zaterdag 16 september 2006 @ 18.07 uur

 56. Hé Bijdehandje, een goed gevonden alfabet,
  nu net ontdekt, want vanmiddag stond het
  er nog niet en ik meen ‘de rol’nog even
  teruggedraaid te hebben.
  Leuk hoor, weer eens iets anders dan al die ‘gewone kost’ en Krul kwam nog niet
  over de brug, kennelijk ook niet meer in
  de mood of het wordt haar anderszins niét
  gegeven en de grappen van Derk, vooral in
  het weekend, mis ik ook nog!
  Vaak denk ik, dat het toch ook van de SP
  uit leuk zou zijn, om jongeren met een
  leuke opdracht in het weekend aan het werk
  te zetten, daar waar zij bijv. niet naar
  ‘buiten’kunnen/mogen, of op het studie -
  adres dienen ‘over te blijven’.
  Stillekens Plezieren kan de SP nl. ook!
  Bij sommige verhalen hier lijk ik soms als
  een speer overeind te schieten om te zien
  of mijn aardappelvoorraad nog wel voldoende is voor de komende week, snap je? Bedankt vast voor deze verrassing!
  Morgen misschien ook nog goed op dé klein-
  kinderen passen ? Sterkte en fijne avond!

  Reactie door Madelief — zaterdag 16 september 2006 @ 18.22 uur

 57. @53
  en waar heeft het nog meer goed uitgepakt ?

  Reactie door Gio — zaterdag 16 september 2006 @ 18.25 uur

 58. Waarom zouden ze het woord ‘oliedom’ingevoerd hebben.

  We weten hoe het werkt en ‘alle’kiezers zijn er zelf bij als ze op 22 nonember naar de stembus gaan als ze tenminste al gaan.
  Nederland mag dan berusten op de Christelijk joodse cultuur ik houd er niet van… van die cultuur.

  Reactie door Henny — zaterdag 16 september 2006 @ 18.30 uur

 59. november natuurlijk

  Reactie door Henny — zaterdag 16 september 2006 @ 18.32 uur

 60. @49 Madelief 14.41 uur

  Met mij gaat het ondanks een zo nu en dan onwillig lichaam wel goed Madelief.
  Up and down, je kent het wel..
  Ik zie het als “ze kunnen mijn botten breken, maar niet mijn geest” Ik onderwerp mij dan ook niet aan deze regering die dienaar is van het kapitaal.
  Maak je daarom geen zorgen ten aanzien van mij. Ik red mij wel. Je bezorgdheid is lief en gewaardeerd maar beter besteed aan het bevechten van de door en door zieke cultuur die we de afgelopen jaren Balkenende met lede ogen in Nederland hebben zien ontstaan. Sommige zaken in het leven zijn nu eenmaal zoals ze zijn, die dien je te accepteren.
  Onrecht accepteer ik echter nooit, deze valt altijd te bestrijden.

  Een betere, eerlijkere en rechtvaardigere maatschappij, daar vecht ik samen met jou en nog vele anderen voor. En we zúllen die krijgen. We zúllen afrekenen met Mammon de geldgod, die mensen aan zich bindt, die ze blind, hebberig en bezitterig, gierig en onbeheerst maakt, ze ontmenselijkt, tot slaaf degradeert.
  Het socialisme is de tegenhanger, het antigif, brengt mensen weer tot elkaar, brengt mensen weer daar waar het werkelijk om gaat: oog hebben voor elkáár, bekommernis, sámenleven!

  Reactie door Wattenstaafie — zaterdag 16 september 2006 @ 23.21 uur

 61. @56 Madelief,

  Ach he was mer en vorm van verveling en dacht bij mezelf, laat ik ook een sluligd neerzetten. Achteraf nagedacht en het had veel beter gekund, maar já, soms slaat de verveling toe en dacht, ik sla er maar wat onzin uit. Hoor denk ik tevéél gewouwel van m’n kleinkinders.
  Soms ga je daar ook helemaal in op en voor je het weet staat die onzin hier op het log.
  En dan bedoel ik niet de J de L de M en de Z want daar sta ik hélemaal achter, maar ik kom zovéél kwats tegen hier, dat ik zo dacht, och laat ik ook eens wat onzin plaatsen. Maar ook dit vanwege het feit dat seriuese die wel degelijk terzake doende zijn gewoon niet geplaats worden.
  Ik kan er met m’n petje niet meer bij, en en het is al héét. Denk dat mijn [petje van kleur moet eranderen van rood naar wit], voor mijn hersentjes waarschijnlijk wel een stukkie beter.
  Maar politiek gezien,zo rood als het maar kan, rooooooooooooier kan het niet.
  Na @60 (Wattenstaafie) gelezen te hebben, ik moet zeggen, WATJE, JE BENT EEN SCHATJE!
  Doe er maar mee wat je wilt, maar ik meen het wel, uit de grond van mijn hart.
  Sjakie van de hoek, een gast uit duizenden! ;)

  Reactie door Bijdehandje — zondag 17 september 2006 @ 0.58 uur

 62. @ 60

  En nu voor jou AMEN Wattenstaafie! :)

  Reactie door Gloria — zondag 17 september 2006 @ 1.04 uur

 63. @62 Gloria,

  Toch niet jaloers hè? Staat je niet. :lol:

  Maak er allen hier maar een fijne zondag van, ik ga naar de ukkies van mijn ukkies.
  Lekker kind zijn met de kinderen, doet een ouwe vent ook wel weer eens goed.

  Reactie door Bijdehandje — zondag 17 september 2006 @ 10.57 uur

 64. @54 Dave
  tuurlijk! KPN lijft alle grote providers in op internetgebied,zonder KPN geen adsl,over kartelvorming gesproken…
  en wat is daar dan het voordeel qua concurrentie in? men kan overstappen naar de kabel? alles is in prijs zo op elkaar afgestemd dat het in totaliteit geen moer uitmaakt in prijs.
  daarbij worden providers die een eigen netwerk willen aanleggen nog steeds stelselmatig tegengewerkt.

  Reactie door iew — zondag 17 september 2006 @ 11.25 uur

 65. Inderdaad mensen.

  privatisering om concurentie te verkrijgen en lagere prijzen is in nederland een grote leugen en een mislukking.

  het is 1 pot nat en het barst van de prijsafspraken.

  Reactie door ReneR — zondag 17 september 2006 @ 15.24 uur

 66. Zo. 17.32 uur, zojuist hier ook gekeken!
  Wattenstaafie,…en een ieder naar zijn
  vermogen….dank je wel voor wat je hier
  schreef en bewerkstelligde, grote dank!
  Ook de trouw die je aan de dag legt om zo
  als ik het ooit leerde en zelf ook 25 jaar
  terug, die uitspraak, lanceerde: “omzien
  naar elkaar”, merci, merci. ***** !!!
  Ja, en of ik je begrijp! Groetjes Madelief.

  Reactie door Madelief — zondag 17 september 2006 @ 17.37 uur

 67. Ha Bijdehandje, ja dat hebben we gemeen
  is ‘t niet?
  De blijvende zorg en belangstelling die
  na ons kwamen en onders ons hart werden
  gedragen, dat zal bij jou dus iets anders
  liggen, maar je sluist het dan maar door
  naar je wederhelft!!
  Een hele verantwoording om een nieuwe generatie aan te dúrven, met alle te ver-
  wachten ups en downs die je moet incalcu-
  leren, en je er ook niet aan kunt onttrek-
  ken of ervan ontdoen.
  Lijken het tegenwoordig soms statussymbols
  of wegwerpartikelen dan heeft men de eigen
  missie totaal onderschat, triest om zo re-
  gelmatig om je heen te zien!
  Laat de kinderkens….zich door ons verrast te weten, steeds belangrijker dan
  men voor mogelijk hield: áándacht!
  Hoop dat je vanavond kunt zeggen dat het
  een goede dag is geweest Bijdehandje!
  Met vriendelijke groet, Madelief.

  Reactie door Madelief — zondag 17 september 2006 @ 17.43 uur

 68. @64 wil je me vertellen dat de prijzen van de telecom niet gezakt zijn???

  @57 Ja je hebt gelijk wanneer je vraagt waar heeft het nog meer gewerkt,maar dat is het juist waar het niet werkt is er geen echte privatisering toegepast.Halve toepassingen om iedereen zgn tevreden te houden in dit polderland.

  Reactie door Dave — zondag 17 september 2006 @ 18.12 uur

 69. @68 Dave
  wilt u mij vertellen dat u niet kunt lezen???!!!
  ik heb het duidelijk over de internet providers en netwerken…
  zelf bel ik nu via voip van xs4all mijn provider en dat scheelt bijna 2/3e op mijn telefoonkosten als waneer ik mijn huistelefoon zou gebruiken.
  daarbij heb ik geen abonnementskosten.
  wel ben ik verplicht om een vaste telefoonaansluiting te hebben via KPN anders kan ik geen adsl van xs4all nemen nemen…
  daarbij is de keuze van providers beperkt in mijn gebied,en als ik op de kabel over zou stappen liggen de belkosten weer zo dat het uiteindelijk weer op hogere tarieven uitkomt,de service erg slecht is en ik vele andere opties moet inleveren.
  snapt u het nu?
  de mobiele telefoonmarkt is namelijk iets heel anders.

  Reactie door iew — zondag 17 september 2006 @ 19.27 uur

 70. @ 63 Bijdehandje

  Nee, jij? :?
  Je kunt het geloven of niet, maar toen ik mijn bijdrage plaatste was die van jou in geen velden of wegen te bekennen.
  Pas veel later is die van jou ertussen gekomen. Alleen de webmaster zou dit kunnen bevestigen. Ik zie een hele boel reacties pas de volgende dag.
  Welgemeend stond mijn reactie dus een tijd direct onder die van wattenstaafie.

  Reactie door Gloria — zondag 17 september 2006 @ 20.47 uur

 71. @63 Bijdehandje,
  Over het algemeen waardeer ik jouw bijdragen zeer hoor. Maar wat is nu weer de bedoeling van die nikszeggende opmerking aan het adres van Gloria?? Dit is m.i. puur op de persoon gericht en totaal niet relevant! Hiermee haal je niet een ander, maar jezelf naar beneden.

  Reactie door Ton — zondag 17 september 2006 @ 22.27 uur

 72. @71 22.27u
  Toch nog ff een (misschien noodzakelijke) toelichting op mijn reactie..Wij SP’ers gaan er toch voor om tweedeling in de maatschappij te bestrijden? Laten we dan niet zo’n slecht voorbeeld geven door “tweedeling” op dit weblog te bevorderen! Ik heb een tijdje nu rondgekeken, maar iedereen heeft zijn/haar eigen stijl en daar is niks mis mee! Le locatair heeft zijn “huren-stokpaardje, Madelief is altijd heel erg lang van stof, De Hakker plaatst regelmatig mooie berichten, ieuw heeft het niet op de stemcomputers, etc. Zo zal er ook op mijzelf het nodige aan te merken zijn, maar verdraagzaamheid zou ook op dit forum niet misstaan (zei de dominee)..Iedereen mag ermee doen wattie wil, maar ik wou het ff gezegd hebben!

  Reactie door Ton — zondag 17 september 2006 @ 22.42 uur

 73. Volgens de VVD en de bedrijven, is uw voordeel dat u zich geen zorgen hoeft te maken om veel geld dat beheerd moet worden en vermenigvuldigd met veel.

  Reactie door e.krul — maandag 18 september 2006 @ 0.23 uur

 74. maar misschien moet beheert en vermenigvuldigt met een t geschreven worden, ik weet het soms niet op de late avond

  Reactie door e.krul — maandag 18 september 2006 @ 0.25 uur

 75. @67 Madelief,

  Het was een prachtdag, genóten heb ik van dat spul, zo in de leeftijd van 21 tot 2 jaar zit het allemaal. Het was verfrissend en het zet je leven weer even goed op de rails, beseffen wat er nog wel is. Hoe een ieder zich door de rottigheden en tegenslagen toch niet lam laat leggen. (KLEIN)kinderen Héééérlijk!
  Ook dit kost ENERGIE maar betaalt zich DUBBEL EN DWARS TERUG.

  Reactie door Bijdehandje — maandag 18 september 2006 @ 0.50 uur

 76. @70 Gloria,

  Ken je de betekenissen van smiley’s?
  Eigenlijk had ik ingeschat dat je het wel kon plaatsen.
  Welke reactie er eerst stond, zal mij een worst zijn, als jij het verkeerd uit wilt leggen, dan is dat jouw probleem.
  Er werd in ieder geval niets verkeerds mee mee gesugoreerd.
  Welterusten.

  @71 Ton,

  Ik denk dat Gloria het zelf wel af kan, denk je ook niet?
  Niet overal iets slechts achter zoeken, neemt zovéél plezier weg in dit korte leven.

  Reactie door Bijdehandje — maandag 18 september 2006 @ 0.59 uur

 77. Whahah, e.krul,
  Wie maakt zich in deze (slechte) tijden nog druk om een t of een d? Volgens mij zou het een d moeten zijn, maar met het “groene en witte boekje” ben ik er ook niet meer zo zeker van..!

  Reactie door Ton — maandag 18 september 2006 @ 1.04 uur

 78. “Onderzoek van de consumentenbond geeft aan dat mensen voor een paar tientjes niet overstappen. En terecht. De moeite en de rompslomp is nagenoeg groter dan het voordeel.”
  Het is jammer dat de Consumentenbond dit zo stelt want de rompslomp en moeite beperkt zich bij ons tot het aanmelden. De rest wordt allemaal voor de klant geregeld. En wij zouden graag nog meer voordeel bieden, ware het niet dat de kWh’s en M3′s maar een derde van de totale rekening uitmaken, De rest wordt door de overheid gereguleerd.

  Reactie door J. Meijer — maandag 18 september 2006 @ 8.45 uur

 79. Wanneer en hoe gaat de regering die beloofde 50 euro ter compensatie van de energiekosten terugbetalen?
  Wassen neus natuurlijk…..maar toch!
  Beloofd is beloofd!

  Reactie door Bert Klein — maandag 18 september 2006 @ 11.09 uur

 80. Toen ik nog bij het nuon werkte vertelde de directie doodleuk dat alles beter zou gaan door privatisering want telefoneren is ook goedkoper geworden.
  En verder je kop houden want anders ben je boventallig (niet meer geschikt want te kritisch)

  Reactie door schipper — maandag 18 september 2006 @ 13.24 uur

 81. Komen die winsten bij Zalmpje in zijn schatkist ?

  Reactie door Fred — maandag 18 september 2006 @ 16.22 uur

 82. En zo is het schipper..voordat je het weet word je uit de boot gezet! Hoezo vrijheid van meningsuitting..hoezo klokkenluiders? Je moet je kop houden en meelopen want anders…

  Reactie door cynthia — maandag 18 september 2006 @ 19.17 uur

 83. Oh en vergeet het “H” woord niet. Was dat nou Hypotheekrenteaftrek of Huursubsidie? Een van die twee mag omlaag,de ander niet..

  *verwarring* :P

  Reactie door R v B — dinsdag 19 september 2006 @ 17.47 uur

 84. Voordelig voor de werkgelegenheid misschien ? Bij het wisselen van de meters ,komnen nu drie medewerkers dit regelen ? ( van de drie energiebedrijven ,afzondelijk )

  Reactie door Fred — woensdag 20 september 2006 @ 15.51 uur

 85. Enige tijd geleden steeg de prijs van een vat olie enorm.

  Als gevolg hiervan hebben alle energiebedrijven gezegd dat de prijs van
  energie drastisch omhoog moest, hetgeen ook is gebeurd.
  De Nederlandse economie heeft hiervan veel schade van ondervonden (en
  nog steeds).

  Het volgende doet zich op dit moment voor: kort geleden kostte een vat
  olie nog ongeveer EUR 80,– , op 13 September 2006 kost ditzelfde
  vat olie nog maar ongeveer EUR 65,– !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (dit is
  na te gaan bij RTLZ).
  Dit is een daling van zo’n 19% !!!
  Het ligt in de verwachting dat de olieprijs nog veel verder zal gaan
  dalen.

  Ik denk dat het nu eens tijd wordt dat de energieprijzen eens weer flink
  gaat dalen met zo’n zelfde percentage. Verder denk ik dat heel veel
  nederlanders dit met mij eens zijn (moeten de energiebedrijven nu extra
  rijk worden over de rug van burgers, bedrijven en overheid ??). Tevens
  zal dit een grote stimulans zijn voor de nederlandse economie, omdat de
  burgers, bedrijven en overheid veel meer besteedbaar geld overhouden en
  dit dus aan andere dingen kunnen uitgeven, hetgeen ook weer goed is voor
  de staatskas.

  Reactie door Han — woensdag 27 september 2006 @ 19.32 uur

 86. “The absurdity of condemning any profits as excessive can easily be shown. An enterprise with a capital of the amount c produced a definite quantity of p which it sold at prices that brought a surplus of proceeds over costs of s and consequently a profit of n per cent. If the entrepreneur had been less capable, he would have needed a capital of 2c for the production of the same quantity of p. For the sake of argument we may even neglect the fact that this would have necessarily increased costs of production as it would have doubled the interest on the capital employed, and we may assume that s would have remained unchanged. But at any rate s would have been confronted with 2c instead of c and thus the profit would have been only n/2 per cent of the capital employed. The “excessive” profit would have been reduced to a “fair” level. Why? Because the entrepreneur was less efficient and because his lack of efficiency deprived his fellow-men of all the advantages they could have got if an amount c of capital goods had been left available for the production of other merchandise.”
  (Ludwig von Mises)

  Reactie door HenriOsewoudt — maandag 2 oktober 2006 @ 10.59 uur

 87. de olie contact commissie in scheveningen beslist toch alleen over het zwavelbesluit diesel :)? ach dat gezeur over benzine prijzen, gewoon de fiets pakken, veel beter voor het milieu. van gas en electriciteitsrekeningen snap ik nog steeds geen hout, maar dat is klaarblijkelijk de bedoeling.

  Reactie door marc — donderdag 5 oktober 2006 @ 1.34 uur

 88. ik vind het geweldig , al die reacties van al die wakkere mensen MAAR DAN!!! geen demonstraties geen verzet , zo blijven de medelanders onbewust van at er allemaal aan de hand is

  Reactie door mike — maandag 11 december 2006 @ 14.23 uur